PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207cc Καθε Συνεργειο τα δικα του...Απογοητευμενος βοηθεια..
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
panos 206 (Πάνος)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 1.6 (16V)

Ένταξη: 29 Μάρ 2006
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Ιούλ 2008, 09:30:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Απο αυτή την άποψη ναι,απλά εγώ προτιμώ να το αφήσω και να το πάρω έτοιμο το μεσημέρι για να φύγω.Τώρα αν είχα τον χρόνο και ήξερα οτι κάθε φορά οτι το αναλαμβάνει ένας μηχανικός το αμάξι...τότε θα καθόμουν και εγώ μαζί του να ασχοληθώ! Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
tadvi1 (TADVII)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 20 Φεβ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Ιούλ 2008, 07:49:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Puzzle έγραψε:
nick207 έγραψε:
ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!! Ετσι είναι τα πράγματα ακριβώς.Ο καθένας κάνει ότι θέλει, χρεώνει ότι θέλει ΕΛΕΟΣ!!! Απορώ πως ορισμένοι άνθρωποι κατέχουν θέσεις κλειδιά κατά τη γνώμη μου και ποιοι τους τις αναθέτουν χωρίς να τις αξίζουν και να μπορούν να τις υποστηρίξουν.

Προσωπικα με τρελλανε ο υπευθυνος παραπονων της Lion.. Η δηλωση του..''ετσι ειναι τα πραγματα..πηγαιντε εκει που σας συμφερει''..
Προσωπικα θα κανω καταγγελια στη Peugeot στη Γαλλια και σιγουρα και στην ενωση καταναλωτων..Μπορει να ακουγεται γελοιο αλλα μονο ετσι γινεται δουλεια..Θα αναφερω ονοματα και εταιρειες κανονικα...
Δηλαδη 250 ευρω για λαδια φιλτρο και φιλτρο καμπινας..Ελεοςςς!!!!
Υπαρχει τελικα καποιο συνεργειο που να δεχεται τα λαδια μου και οι τιμες του να ειναι κανονικες?

Έχεις παρεξηγήσει (όπως και πολλοί άλλοι Έλληνες καταναλωτές) ορισμένα πράγματα.

Το "Service Peugeot" που κοστίζει 130, 200 ή 230 ή όσα τέλος πάντων ζητάει το κάθε συνεργείο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ τα "λάδια - φίλτρο" που λές.

Καταρχήν, το "Service Peugeot" χωρίζεται σε "συστηματικές εργασίες" και σε "συμπληρωματικές εργασίες". Έτσι, σε κάθε επίσκεψη του αυτοκινήτου στο συνεργείο για την προβλεπόμενη συντήρηση και ανάλογα με τα διηνυθέντα χλμ, την ηλικία του αυτοκινήτου, τις φθορές του και το πότε έγινε η προηγούμενη συντήρηση, "χτίζεται" ένα πακέτο από τις πάγιες-υποχρεωτικές-στάνταρντ, όπως θέλεις πές το, "συστηματικές" εργασίες συν μία ή περισσότερες "συμπληρωματικές εργασίες" αν χρειάζονται.

Το "τιμολόγιο" που παίρνεις στο τέλος, αναφέρει τα ανταλλακτικά που αλλάχτηκαν (κωδικός ανταλλακτικού-ποσότητα-τιμή) καθώς και την περιγραφή των εργασιών. Η περιγραφή "συστηματικές εργασίες service" περιλαμβάνει ένα πλήθος από ελέγχους που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο. Περιληπτικά, οι συστηματικές έργασίες αναφέρονται στο πράσινο βιβλιαράκι συντήρησης που παρέλαβες μαζί με το αυτοκίνητο. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να δεις στο http://public.servicebox.peugeot.com. Συνήθως μαζί με το τιμολόγιο παίρνεις ένα χαρτί με ένα "check list" εργασίων και ΕΛΕΓΧΩΝ που προβλέπονται από το "Service Peugeot" στο οποίο ο τεχνικός έχει βάλει "τικ" δίπλα από αυτά που πραγματοποιήθηκαν. Αν θυμάμαι καλά, η αριστερή λίστα περιλαμβάνει τις εργασίες και τους ΕΛΕΓΧΟΥΣ που περιλαμβάνονται στις "συστηματικές εργασίες" και η δεξιά λίστα περιλαμβάνει τα αντίστοιχα για τις "συμπληρωματικές εργασίες" που ενδεχομένως γίνουν στο αμάξι. Ό,τι χαρτί πάρεις είναι επίσημο, έχει την υπογραφή του συνεργείου πράγμα που σημαίνει ότι κάποιος ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ για τις εργασίες και τους ΕΛΕΓΧΟΥΣ που έκανε. Πράγμα που σημαίνει ότι αν την επόμενη ώρα-μέρα-εβδομάδα, συμβεί κάποια βλάβη σχετική με τους ελέγχους που έγιναν, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις (νάσαι σίγουρος για αυτό) θα είναι να πάρεις το χαρτί αυτό, να πάς στο συνεργείο και να ζητήσεις ευθύνες. Ευθύνες τις οποίες θα αναλάβει το συνεργείο (αν αποδειχθεί οτι του αναλογούνται φυσικά) γιατί το εξουσιοδοτημένο συνεργείο εκτός από "λάδια-φίλτρα" και ένα χαρτί, σου παρέχει και εγγύηση για τις εργασίες που πραγματοποιεί στο αυτοκίνητο και βέβαια λογοδοτεί στον κεντρικό αντιπρόσωπο για τα λάθη του. Λάθη βέβαια παντού γίνονται, και στα καλύτερα μαγαζιά, η διαφορά φαίνεται όταν πρέπει κάποιος να αναλάβει ευθύνες.
Οι επιλογές είναι λοιπόν συγκεκριμένες. Συντηρείς και ελέγχεις το αυτοκίνητο όπως προβλέπει ο κατασκευαστής (και ανάλογα πληρώνεις διότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι τζάμπα) και έχεις και τις ανάλογες απαιτήσεις για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, ή κάνεις ένα "σερβάκι" μια φορά στο τόσο πληρώνοντας τα μισά σε ένα οποιοδήποτε συνεργείο που ενδεχομένως δεν ακολουθεί τα εργοστασιακά standards (τεχνικά σεμινάρια, ειδικά εργαλεία, ISO, πιστοποιητικά καλής λειτουργίας εργαλείων, διακριβωμένες και πιστοποιημένες μετρητικές συσκευές όπως ροποκλειδα, καυσαναλυτές κ.α., βάσεις δεδομένων με τεχνικά προβλήματα, ειδικά διαγνωστικά κλπ) χωρίς χαρτιά και check lists, αλλά και χωρίς απαίτηση από μέρους σου για ανάληψη ευθυνών και κάλυψη από εγγύηση σε περίπτωση κάποιου προβλήματος στο αυτοκίνητο. Ή πουλάς το 22 χιλιάδων 207cc και παίρνεις πάλι ιβιζάκι.
Και όσον αφορά στις διαφορές των κοστολογίων από συνεργείο σε συνεργείο, αυτές μπορεί να προκύπτουν από διαφορές στο κόστος εργατοώρας, στην προσεγγιστική εκτίμηση του ρεσεψιονίστ (απόλυτη ακρίβεια δεν υπάρχει ποτέ σε επίπεδο εκτίμησης - μπορεί κάποιος να σου δώσει την ελάχιστη τιμή για να σε προσελκύσει και κάποιος άλλος για "νάναι μέσα" να βάζει "κάτι παραπάνω" από πριν σαν συντελεστή ασφάλειας), σε ειδικές καμπάνιες και προσφορές που ακολουθεί ή δεν ακολουθεί το κάθε συνεργείο, καθώς και σε εργασίες που είναι στην διακριτική ευχέρεια του συνεργείου να προτείνουν ή όχι (π.χ. λάδια στις πρώτες 5000, φίλτρο αέρα κάθε χρόνο κλπ).
Α!, επίσης (βλ. σχετικό topic) τα shell δεν είναι hilux (όπως τουότα hilux), είναι "Helix". Είναι Shell Helix Ultra AX 5W30 και είναι ιδιαίτερα ακριβά όπως όλα τα λάδια αυτής της κατηγορίας. Οι κινητήρες της σειράς EP (EP3, EP6, EP6DT, EP6DTS) δεν δέχονται τα φτηνότερα 5W40 και 10W40. Είναι "high tech" κινητήρες με μεταβλητό χρονισμό σε εισαγωγή και εξαγωγή, με μεταβλητή βύθιση βαλβίδων, με αντλία λαδιού μεταβλητού όγκου και άλλα μπλιμπλίκια (οι τουρμπάτοι έχουν ένα μεταβλητό χρονισμό και όχι μεταβλητή βύθιση αλλά έχουν άμεσο ψεκασμό). Με άλλα λόγια "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κ...".
Επίσης, οι βλάβες που βγάζει ένα αυτοκίνητο εξαρτώνται άμεσα από την πολυπλοκότητά του. Μην εξάπτεσαι που ένα coupe cabriolet τίγκα στα ηλεκτρονικά και hitech κινητήρα βγάζει κατά καιρούς βλάβες. Οι εποχές του starlet και του bluebird πέρασαν και (μάλλον) δεν ξανάρχονται.
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Ιούλ 2008, 10:36:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάμε με μεγάλα γραμματάκια μπας και το δείτε, από την 1η σελίδα του θέματος αυτού:

Steve έγραψε:
Αθηνά, τα service ορίζονται κάθε κάποια συγκεκριμένα χιλιόμετρα, ή κάθε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα, ο κατασκευαστής σου λέει ή κά8ε 20.000 χλμ service, ή κάθε 3 χρόνια. Ότι από τα δύο έρθει πρώτο διότι μπορεί να γράφεις χιλιόμετρα κάθε μέρα, ή μπορεί να πήρες το αμάξι για ομορφιά και να μην το μετακινείς.

Επειδή ο κατασκευαστής θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα, γι αυτό και ορίζει χιλιομετρικά ή χρονικά τα service.

Το ότι η προηγούμενη ιδιοκτήτρια έκανε ένα μόνο service το 2004, δεν είναι απαραίτητα κακό Wink

Το τί θα αλλάξεις και πόσο θα σου κοστίσει, είναι θέμα χιλιομέτρων.

Κάθε 20.000 χλμ κάνεις "Service A" ενώ κάθε 40.000 χλμ κάνεις "Service C".

Δηλαδή:

20.000 Α
40.000 C
60.000 A
80.000 C
100.000 A κλπ. κλπ.

Το C είναι ακριβότερο από το Α διότι περιλαμβάνει και αρκετούς οπτικούς ελέγχους (μηδέν δουλειά και ουσία, απλά για να δικαιολογήσουν τα παραπάνω λεφτά που κοστίζει).

Υπ' όψιν ότι δεν αναφέρω τα λάδια που είναι κάθε 5.000, 7.000 ή 10.000 διότι ζήτησες μόνο για service.

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
tadvi1 (TADVII)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Ιούλ 2008, 17:19:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Πάμε με μεγάλα γραμματάκια μπας και το δείτε, από την 1η σελίδα του θέματος αυτού:

Steve έγραψε:
Αθηνά, τα service ορίζονται κάθε κάποια συγκεκριμένα χιλιόμετρα, ή κάθε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Για παράδειγμα, ο κατασκευαστής σου λέει ή κά8ε 20.000 χλμ service, ή κάθε 3 χρόνια. Ότι από τα δύο έρθει πρώτο διότι μπορεί να γράφεις χιλιόμετρα κάθε μέρα, ή μπορεί να πήρες το αμάξι για ομορφιά και να μην το μετακινείς.

Επειδή ο κατασκευαστής θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδυα, γι αυτό και ορίζει χιλιομετρικά ή χρονικά τα service.

Το ότι η προηγούμενη ιδιοκτήτρια έκανε ένα μόνο service το 2004, δεν είναι απαραίτητα κακό Wink

Το τί θα αλλάξεις και πόσο θα σου κοστίσει, είναι θέμα χιλιομέτρων.

Κάθε 20.000 χλμ κάνεις "Service A" ενώ κάθε 40.000 χλμ κάνεις "Service C".

Δηλαδή:

20.000 Α
40.000 C
60.000 A
80.000 C
100.000 A κλπ. κλπ.

Το C είναι ακριβότερο από το Α διότι περιλαμβάνει και αρκετούς οπτικούς ελέγχους (μηδέν δουλειά και ουσία, απλά για να δικαιολογήσουν τα παραπάνω λεφτά που κοστίζει).

Υπ' όψιν ότι δεν αναφέρω τα λάδια που είναι κάθε 5.000, 7.000 ή 10.000 διότι ζήτησες μόνο για service.

Τα επίπεδα service "A", "B", "C" έχουν καταργηθεί από την Peugeot και για τα παλιά και για τα νέα αυτοκίνητα. Τώρα ισχύει το "συστηματικές εργασίες" + "συμπληρωματικές εργασίες". Βέβαια αυτό κατά βάση είναι θέμα διατύπωσης και οργάνωσης και όχι ουσίας. Πάνω κάτω το ίδιο είναι.
Και οι έλεγχοι χρεώνονται γιατί έτσι πρέπει. Στο γιατρό όταν πας πληρώνεις μόνο όταν σου κάνει εγχείρηση? Αν κάνεις "ααα" για να δει τη γλώσσα σου δεν πληρώνεις?
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Ιούλ 2008, 18:21:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

tadvi1 έγραψε:
Και οι έλεγχοι χρεώνονται γιατί έτσι πρέπει. Στο γιατρό όταν πας πληρώνεις μόνο όταν σου κάνει εγχείρηση? Αν κάνεις "ααα" για να δει τη γλώσσα σου δεν πληρώνεις?

Φυσικά και πληρώνεις και αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στον τσομπάνο Puzzle φίλο μας Wink

Όσο για τα "A", "C" κλπ. δεν το γνωρίζω αν αλλάξανε διότι έχω ενα 3μηνο να κάνω service στο αυτοκίνητο. Αν όντως είναι έτσι, ευχαριστώ για την ενημέρωση!

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Puzzle (Θάνος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Peugeot 207 cc 1.6 (2007)

Ένταξη: 20 Νοέ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 17 Ιούλ 2008, 09:54:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

tadvi ηουν πολυ κατατοπιστικος σε ευχαριστω πολυ..και εσυ steve αυτο που ειχες γραψει, αν και τσοπανης οπως ειπες, το ειχα διαβασει καλα..αν δεν ρωταγα ομως απο εδω πολλα πραγματα δε θα τα μαθαινα ποτε πιθανον..
ειχα τη λανθασμενη εντυπωση οτι καθε service για καθε χλμ εχει ενα ειδος συστηματικης εργασιας που οριζεται πχ απο lion, και ετσι ενα ας πουμε ενιαιο κοστολογιο..
Τεσπα οι περισσοτεροι γινατε κατανοητοι και συγγνωμη αν προσεβαλα κανεναν η το συνεργειο του απλα ειπα τα πραγματα οπως τα εβλεπα εγω..
Προεκυψαν και καποιες αψυμαχιες που τεσπα τελειωσαν και ολα οκ..
Και παλι ευχαριστω!!
Επιστροφή στην κορυφή
amafic (tasos)
Μέλος
Μέλος

Peugeot 207 Rallye (2008)

Ένταξη: 31 Μάϊ 2008
Τόπος: patra

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 08 Αύγ 2008, 20:21:32    Θέμα δημοσίευσης: Re: 207cc Καθε Συνεργειο τα δικα του...Απογοητευμενος βοηθει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Puzzle έγραψε:
Θα περιγραψω την εμπειρια μου..
207cc 120hp 15,500 χλμ ψαχνω τα συνεργεια για να κανω τον πρωτο ετησιο service..
Θα πω τα πραγματα με το ονομα τους και οπως εχουν γιατι εχω γινει εξω φρενων...
Lion Ηεllas... Λαδια και οτι λεει ο κατασκευαστης 160 ευρω..(δεν δεχεται να βαλει τα λαδια δικα μου..πολιτικη της εταιρειας λεει..)
Γκαλλο-Τριανταφυλλου οε... 180 ευρω οτι λεει ο κατασκευαστης (επισης δεν δεχεται τα λαδια μου λογω πολιτικης λεει..)
Τριτος και χειροτερος..
Κονδωρ..οπου απο εκει εχω παρει και το αμαξι και το εχω παει για διαφορα αλλα...
240-250 ευρω λεει...θα τρελλαθωωω....ομως εχει και το καλο του..Επιτελους δεχεται τα λαδια μου και παει η τιμη στα 140-150,χαχαχα!!!!!
Ρωταω γιατι τοση διαφορα απο την lion και μου λεει δεν εχουμε διαφορα ακολουθουμε ακριβως τις ιδιες τιμες..χαχαχα!!!!
Τελικα μιλαω με τον υπευθυνο του συνεργειου και μου λεει θα επικοινωνησω με lion μηπως εχουμε κανει καποιο λαθος και θα σας ενημερωσουμε..
Επικοινωνω και με το τμημα παραπονων της lion..Ο υπευθυνος εκει..καποιος κυριος Σπυλιωτακης θεωρησε ως σωστο να μου πει κυριε ετσι ειναι τα πραγματα πηγαινετε εκει που σας συμφερει..χαχαχα!!!
Για πειτε μου λοιπον τι πρεπει να κανω εγω???..το μονο που μου ερχεται στο μυαλλο να παω να το πουλησω και να ησυχασω..Δεν εχω συναντησει χειροτερη αντιπροσωπεια στη ζωη μου...
Πηγαινα το ιβιζακι στον Μακρη..Ημουν πανω απο το αμαξι, οπου τωρα απαγορευεται..ηταν ανοιχτος μεχρι το βραδυ, peugeot κλεινει στις 4..το τεσταρε μετα το τελος του service ο ιδιος ο Μακρης και στο παρεδειδε μετα..
Δεν εχω υπαρξει ξανα τοσο απογοητευμενος..νιωθω τρελλη κοροιδια που με κοπο εδωσα 22,000 να παρω ενα αμαξι..

Υ.Γ Ασχετο αλλα ο κονδωρας μου ειπε οτι ολοι οι κινητηρες bmw-peugeot πρεπει να φορανε 5w-30 λαδια..!!!

Στην Πάτρα κοστίζει 160euro και σου βάζουν Shell. Στην Κέρκυρα δεν ξέρω πόσο κοστίζουν αλλά σου βάζουν BP. ΧΑΟΣ.

Επιστροφή στην κορυφή
makis106 (makis)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 THP Rallye (2008)

Ένταξη: 15 Μάϊ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 08 Αύγ 2008, 22:35:18    Θέμα δημοσίευσης: Re: 207cc Καθε Συνεργειο τα δικα του...Απογοητευμενος βοηθει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

amafic έγραψε:

Στην Πάτρα κοστίζει 160euro και σου βάζουν Shell. Στην Κέρκυρα δεν ξέρω πόσο κοστίζουν αλλά σου βάζουν BP. ΧΑΟΣ.

Στην Κέρκυρα, σε μένα τουλάχιστον έβαλαν Castrol.

etuned
Επιστροφή στην κορυφή
tadvi1 (TADVII)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 25 Αύγ 2008, 22:53:40    Θέμα δημοσίευσης: Re: 207cc Καθε Συνεργειο τα δικα του...Απογοητευμενος βοηθει Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

amafic έγραψε:

Μπορείς να μου εξηγήσεις πού βλεπεις το ΧΑΟΣ ?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5, 6
Σελίδα 6 από 6

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης