PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Η ακρίβεια εν έτει 2008
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 09:10:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να μιλήσω κι εγώ που μόλις γύρισα και τα έχω και πρόσφατα... Mad

Άντε γιατί μόνο που τα σκέφτομαι τρελένομαι, θέλουμε να λεγόμαστε και πολιτισμένοι Exclamation

ΥΓ Κάντε μια σύγκριση τιμών ΙΚΕΑ Ελλάδας με τα υπόλοιπα για να δείτε πόσο σκ**ά είμαστε...

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
p206Mike (Μιχάλης)
Αντιπρόεδρος
Επίσημο Μέλος

207 RC Lemans & 107 Trendy

Ένταξη: 29 Μάϊ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 09:22:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μόλις τ ακουσα στο ράδιο και ταιριάζει γάντι:

Οι μισοί Ελληνες κλέβουν τους άλλους μισούς και οι κυβερνήσεις ΟΛΟΥΣ!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 09:35:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

COOL ALEXIS έγραψε:

Άντε γιατί μόνο που τα σκέφτομαι τρελένομαι, θέλουμε να λεγόμαστε και πολιτισμένοι Exclamation

ΥΓ Κάντε μια σύγκριση τιμών ΙΚΕΑ Ελλάδας με τα υπόλοιπα για να δείτε πόσο σκ**ά είμαστε...

Ξενοδοχείο μας έκλεισες για τον Σεπτέμβρη?

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
vinman 
Γεν. Γραμματέας

407 2.0

Ένταξη: 21 Φεβ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 10:00:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

p206Mike έγραψε:
Μόλις τ ακουσα στο ράδιο και ταιριάζει γάντι:

Οι μισοί Ελληνες κλέβουν τους άλλους μισούς και οι κυβερνήσεις ΟΛΟΥΣ!

...τρομερή ατάκα που απεικονίζει πλήρως την πραγματικότητα....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 11:15:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

StorM_GmA έγραψε:
kane παιδί μου, ο "μπαμπάκας" μου ψάχνει δουλειά στα 62 του. Πώς σου φαίνεται αυτό? Οσο για δουλειές με 200% κέρδος δεν υπάρχουν (ούτε ο καφές είναι μια απ' αυτές). Προιόντα όμως με 200% κέρδος υπάρχουν σχεδόν παντού και με μεγαλύτερα ποσοστά. Μην κοιτάτε τις ντομάτες και τα μαρούλια, αυτά είναι βασικής ανάγκης και οι έμποροι δεν μπορούν να το ξεφτυλίσουν το θέμα. Τα κινητά πχ, πόσο νομίζετε οτι έχουν κόστος κατασκευής? Πάνω από 10ευρώ δεν έχουν και τα πουλάνε τουλάχιστον 100ευρώ, 90 ευρώ στην τσέπη δηλαδή, κοινώς 900% κέρδος. Το θέμα δεν είναι ο καφές αυτός καθ' αυτός γιατί οι καφετέριες πουλάνε κι άλλα πράγματα. Απλά ο καφές αφήνει τα μεγαλύτερα κέρδη.

Steve, είσαι πανέξυπνος αγόρι μου! Απορώ πώς δεν το σκέφτηκαν τόσοι ιδιοκτήτες καφετεριών πρίν από σένα!

DimiP, για το εξωτερικό εννοούσα μετά τις εντός Ελλάδος σπουδές. Μια χαρά είναι τα Ελληνικά πανεπιστήμια κατα την γνώμη μου.

Συγγνώμη αν δεν σας αρέσει η άποψή μου, αλλά δεδομένης της δημοκρατίας που πιστεύω οτι έχουμε, μπορώ να την εκφράζω ελεύθερα! Δεν γνωρίζω τί σπουδές έχει ο καθένας σας ή τί δουλειά κάνει ώστε να φέρω παραδείγματα πιο κατανοητά, πάντως πιστεύω οτι πολλοί δεν έχετε καταλάβει τί είναι η ελεύθερη αγορά. Όπως είπα και πρίν, ούτε εμένα μου αρέσει να πληρώνω 5ευρώ για έναν καφέ που κοστίζει 20 λεπτά (κυριολεκτικά), αλλά το προτιμώ από μια χούντα που θα μου τον πουλάει 50 λεπτά και θα με μαμάει οπουδήποτε αλλού. Αν ο εκάστοτε μαγαζάτορας θέλει να πουλήσει τον καφέ 50€ τον ελληνικό, είναι και πρέπει να είναι ελεύθερος να το κάνει. Το αν θα πάμε να πιούμε καφέ από το μαγαζί του είναι δικό μας θέμα. Αυτός θα έχει δραστηριοποιηθεί στην αγόρα ελεύθερα και κατα την βούλησή του.

DimiP, μου λες δηλαδή, οτι αυτός που έχει καφετέρια, πρέπει ντε και καλά να πουλήσει 3ευρώ τον καφέ του, για να πας εσύ στο μαγαζί του? Και πες οτι εσύ μπορείς π.χ να διαθέσεις 60ευρώ για καφέδες τον μήνα και σου φαίνεται οκ να πιείς 20 καφέδες των 3€. Αύριο θα έρθω εγώ που μπορώ να διαθέσω 20ευρώ και θα θέλω να πιω κι εγώ 20 καφέδες οπότε θα πρέπει ντε και καλά η καφετέρια να τον πουλάει 1€. Ε δεν γίνεται αυτό το πράγμα! Η καφετέρια έχει Χ έξοδα, θέλει να βάλει Υ λεφτά στην τσέπη και πουλάει 5ευρώ. Αν θέλουμε αγοράζουμε, αν δεν θέλουμε δεν αγοράζουμε. Λέω κάτι τόσο περίεργο? Δεν θα του βάλουμε το μαχαίρι στον λαιμό επειδή δεν μπορούμε να δώσουμε τα λεφτά που ζητάει! Αφηστε τον να τα ζητάει και αφού η αξία του μισθού μας πέφτει συνέχεια, δεν θα έχει κανέναν πελάτη και θα κλείσει. Δεν σας φαίνεται λογικό αυτό?

Γιατί όμως αφού πουλάνε 5ευρώ τους καφέδες και μας φαίνονται τόσα πολλά τα λέφτά (άρα και δεν πατάμε), δεν κλείνουν? Γιατί προφανώς υπάρχουν άνθρωποι που γουστάρουν να τα δώσουν! Απ' αυτούς ζουν οι καφετέριες και όχι από μένα που πάω για κάφε 1 φορά τον μήνα. Θα τα βάλω λοιπόν με τον μαγαζάτορα επειδή δεν μπορώ να πάω εγώ για καφέ κάθε μέρα? Στα @@ του αν δεν μπορώ! Το μαγαζί του είναι κάθε βράδυ γεμάτο και αυτό τον ενδιαφέρει γιατί όπως είπα και πριν, σκοπός κάθε επιχείρησης είναι το κέρδος. Φιλανθρωπικές καφετέριες δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα! Οπως είπε και ο Giannis307, όλα τα Χ5 και τα Cayenne από που ξεφύτρωσαν? Εχουμε γεμίσει BMW λες και τις μοιράζουν κάπου δωρεάν! Ολες οι γκόμενες έχουν από μια SLK cabrio να δροσίζονται τα μπούτια τους! Πώς τα αγόρασαν? Με 700-1000ευρώ τον μήνα μισθό?

Για να τελειώνω, το γεγονός οτι εμείς κυκλοφορούμε με τα pug μας, δίνουμε 1 μηνιάτικο για να πάρουμε 5 άλογα κτλ, δεν σημαίνει οτί όλος ο κόσμος είναι έτσι. Αλλοί τα μόνα άλογα που έχουν είναι τίποτα διακοσμητικά στην παράγκα τους και άλλοι αγοράζουν ferrari σε 3 διαφορετικά χρώματα για να πηγαίνει με την εκάστοτε γραβάτα τους. Αλλοι μπορούν να βγαίνουν για καφέ κάθε μέρα και να τον πληρώνουν 5€ και άλλοι βγαίνουν για καφέ 1 φορά τον χρόνο. Ετσι είναι αυτά!

P.S αν και οι περισσότεροι απαντήσατε ειρωνικά στα όσα είπα, εξακολουθώ να γράφω ήρεμα και ωραία γιατί το να καταλήξουμε να τσακωθούμε δεν θα μας προσφέρει κάτι! Η διαφωνία είναι η αρχή της δημοκρατίας!

Aρχικα, δε νομιζω να σου απαγορευσε κανεις να λες οτι θελεις, οποτε αστο αυτο περι δημοκρατιας, γιατι η πολυ δημοκρατια που εχει καταντησει ασυδωσια (δεν ξερω αν το εγραψα και σωστα) μας εχει φερει εδω που ειμαστε αλλα και παλι καλυτερα ετσι παρα αλλιως Rolling eyes
ΠΕΣ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ κι ας διαφωνουμε !

Τωρα λοιπον που το ξεκαθαρισαμε ας διαφωνισουμε:

Παιρνεις λοιπον ενα επιχειρημα μου , το αντιστρεφεις και μου το ξαναπετας.
Τι θα πει "αυτός που έχει καφετέρια, πρέπει ντε και καλά να πουλήσει 3ευρώ τον καφέ του, για να πας εσύ στο μαγαζί του? "
Ζητησε κανεις καταναλωτης να οριζει αυτος τις τιμες ;
ΟΧΙ
Αυτο που πρεπει ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ του να κανει ο καταστηματαρχης ειναι να σκεφτει οτι υπαρχει ενα νομιμο περιθωριο κερδους το οποιο πρεπει να σεβαστει (ηθικα κυριως) πριν προβει στην οποια αυξηση.
Και αφου πιασαμε τους καφεδες, με ενα κουτακι καφε 200ml π.χ. που κοστιζει 5 Ευρω αντε και ζαχαρη και καλαμακι και νερο βρυσης ποσο λες να του βγαινει ενας καφες ; 4Ευρω ; δε νομιζω. για σκεψου λιγο.
Οσο για τα παγια εξοδα του αυατ τα γνωριζει οταν παει να ανοιξει μαγαζι.
αυξηθηκε το ρευμα ; οκ. να αυξησει τον καφε του 4 λεπτα (παραδειγμα) οσο θα ειναι η αναλογια του κοστους ανα καφε.
ειδες εσυ ποτε τετοιες αυξησεις ;
αλλα γιατι να το κανει;
εδω το ιδιο το κρατος εδωσε το καλο παραδειγμα προσφατως και πηγε τα εισητηρια απο το 0.50 στο 0.80 . ξερεις τι αυξηση ειναι αυτη ; 60 % !!!!

οποτε γιαυτο μιλαω για νοοτροπια !

Επιστροφή στην κορυφή
StorM_GmA (Ευριπίδης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) Dynamique (2006)

Ένταξη: 21 Αύγ 2003
Τόπος: Αθήνα - Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 14:41:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μα δεν υπάρχει νόμιμο περιθόριο κέρδους! Αυτό λέμε! Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά! Εμένα μπορεί να μου φαίνεται τρελό ένα ποσοστό κέρδους της τάξης του 100%, εσένα μπορεί να σου φαίνεται τρελό το 200%...αυτό έχει να κάνει με την κρίση του καθ' ενός.

Επίσης, ο καφές δεν ανεβαίνει κατά 4 λεπτά διότι δεν έχει ανατιμήσεις κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα. Στα σουπερ μάρκετ που σχεδόν καθημερινά παίρνουν καινούριες τιμές από τα κεντρικά τους, ανεβάζουν και 4 και 1 λεπτό την τιμή! Ο καφές θα πάρει ανατίμηση 1 φορά στους 6 μήνες (τυχαίο νούμερο αλλα φαντάζομαι θα είναι κοντά στην πραγματικότητα). Αν βάλουμε λοιπόν το πόσο έχει ανέβει ένα προιόν στο σούπερ μάρκετ σε αυτούς τους 6 μήνες, πάνω κάτω βγαίνουν τα ίδια. Μόνο ο ρυθμός αλλάζει.

Τα ίδια πράγματα ενοχλούν κι εμένα, κι εσένα και όλους μας, το θέμα είναι οτι εγώ, καλώς ή κακώς ρίχνω αλλού τις ευθύνες. Το οτι ανεβαίνουν οι τιμές, έχει να κάνει καθαρά με την παγκόσμια αγορά, ο καταστηματάρχης είναι ο τελευταίος, ή μάλλον καλύτερα ο προ-τελευταίος που φταίει (τελευταίοι είμαστε εμείς οι καταναλωτές). Αν δεν έπαιρναν όλοι οι πολιτικοί μίζες πολλών εκατομυρίων, αν δεν ήταν σκυλάκια του κόκκαλη και του κάθε ζάμπλουτου επιχειρηματία που με την απειλή να τινάξει την οικονομία της Ελλάδας στον αέρα κάνει ότι γουστάρει, αν δεν έπαιζαν με τα ομόλογα των ταμείων άχρηστοι που αντί να κερδίσουν λεφτά τα χάνουν με αποτέλεσμα να πεινάνε κυριολεκτικά οι συνταξιούχοι, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα. Ο καφές θα είχε πάλι 5ευρώ, αλλά θα μπορούσε πολύς περισσότερος κόσμος να τον απολαύσει. Ο βασικός μισθός γιατί δεν ανεβαίνει ούτε καν όσο ο πλυθορισμός? Γιατί απλά, οι 3-4 που κρατάνε την οικονομία της Ελλάδας (δεν είναι παραπάνω), δεν αφήνουν τους πολιτικούς να δώσουν μεγαλύτερες αυξήσεις και αφού πληρώνουν τις προεκλογικές τους καμπάνιες, οι πολιτικοί κάνουν μόκο. Γιατί να μην έχει πάει φυλακή κανείς απ' αυτούς που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα? Φταίει και αυτό που ο καφές κάνει 5€ γιατί ο επόμενος θα μείνει μακρυά από διαφθορές και τέτοια για να μην καταλήξει σαν τον προηγούμενο.

Η νοοτροπία η δική μου λοιπόν, δεν είναι αυτή που θα προκαλούσε όλα αυτά τα προβλήματα. Εγώ θα πούλαγα τον καφέ μου 5 ευρώ για να ζήσω καλά και ως εκεί. Αμα θέλει κάποιος, ανοίγει καφετέρια στο κολωνάκι και τον πουλάει 10 ευρώ τον καφέ για να έχει και σπιταρόνα και porshe και ότι γουστάρει. Εξαρτάται από το τί θέλει ο καθένας και πού είναι οι ηθικοί του φραγμοί, αλλά (δυστυχώς για μας), όταν μιλάμε για πολυεθνικές, δεν υπάρχουν περιθόρια ηθικολογίας όσο αναφορά τα κέρδη. Αν τώρα κάποιοι, δεν θέλουν να ζήσουν καλά, με γεια τους με χαρά τους. Δεν μπορεί όμως κανένας να κατακρίνει κάποιον που έχει κάποιο στόχο στην ζωή του, είτε αυτός λέγεται να έχει 1 γ@μημενο σπίτι, είτε να έχει μια πολυεθνική! Αυτό που μπορούμε να κατακρίνουμε, είναι τον τρόπο με τον οποίο θα επιτύχουν τον στόχο τους.

Ελπίζω να είναι εμφανές το γεγονός οτι μιλάμε για τα ίδια πράγματα απλά τα κοιτάμε από άλλη γωνία...

...sine Diabolo nullus Dominus...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Ghost Dog (John Φυστίκης)
Ταμίας
Επίσημο Μέλος

206 wRC + 2008 allure 1.2 puretech 130

Ένταξη: 18 Ιούν 2002
Τόπος: Μερικεεές στροφές μπροστά...(\στη χωρα που γεννηθηκε ο πολιτισμος)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 28 Μάϊ 2008, 15:04:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χαιρομαι τουλαχιστον που η συζητηση ξεφυγε απο το <"Εγω πηρα τοσο τον καφε στην Αθηνα", "Αααα, εγω τοσο τα κοψιδια στον Ολυμπο" και "Εγω τοσο τις καποτες στο εξωτερικο">

Τοοοοσα χρονια στο φορουμ παντα βαριωμουν να γραφω μακροσκελη ποστ...(δεν εχω γραψει ΟΥΤΕ ενα!!) Wink
Παρασκευη δινω μαθημα και Σαββατο θα κανω την πρωτη μου αποπειρα! Cool
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 10:15:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ghost Dog έγραψε:
Χαιρομαι τουλαχιστον που η συζητηση ξεφυγε απο το <"Εγω πηρα τοσο τον καφε στην Αθηνα", "Αααα, εγω τοσο τα κοψιδια στον Ολυμπο" και "Εγω τοσο τις καποτες στο εξωτερικο">

Τοοοοσα χρονια στο φορουμ παντα βαριωμουν να γραφω μακροσκελη ποστ...(δεν εχω γραψει ΟΥΤΕ ενα!!) Wink
Παρασκευη δινω μαθημα και Σαββατο θα κανω την πρωτη μου αποπειρα! Cool

θα περιμενουμε ανυπομονα τις αποψεις σου το Σαββατο τοτε Idea

Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 10:20:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

StorM_GmA έγραψε:
μα δεν υπάρχει νόμιμο περιθόριο κέρδους! Αυτό λέμε! Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά! Εμένα μπορεί να μου φαίνεται τρελό ένα ποσοστό κέρδους της τάξης του 100%, εσένα μπορεί να σου φαίνεται τρελό το 200%...αυτό έχει να κάνει με την κρίση του καθ' ενός.

......

δεν ξερω αν νομικα στεκεται το "νομιμο" περιθωριο κερδους. ουτε δικηγορος ειμαι οποτε δεν επιμενω.
για αυτο και μιλησα για "νομιμο περιθωριο κερδους (ηθικα τουλαχιστον)"

Ξερω ομως πως οταν καποιος ανεβαζει την τιμη ενος προΙοντος 40-80-150% αυτο λεγεται αισχροκερδεια είτε ειναι ελευθερη η αγορα είτε οχι.
και ακομα και αν "νομιμα" το κανει (αφου οπως λες ειναι ελευθερη η αγορα και κανεις δεν θα τον εμποδισει) τοτε ας υποστούμε τις συνεπειες που φαινονται σημερα. η αυξηση οδηγει σε αυξηση (να μην τα ξαναλεμε).
αν ηταν ολοι πιο συγκρατημενοι (νοοτροπια) τοτε θα υπηρχε μια αυξηση των τιμων (λογω της διεθνούς συγκυριας) με πιο φυσιολογικους ρυθμους και οχι αυτο το χαλι.

Επιστροφή στην κορυφή
StorM_GmA (Ευριπίδης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 12:04:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δεν ξέρω αν είδατε χτες (Τετάρτη) την εκπομπή "αποδείξεις". Αυτά που λέω έδειχναν! Εδειξαν έναν ταξιτζη από την γερμανία και έναν απο την Ελλάδα, με 4μελη οικογένεια και οι 2, ίδια τετραγωνικά σπίτι κτλ κτλ (το παλικάρι από την γερμανία είναι Ελληνας που απλά πήγε εκεί να ζήσει). Απέδειξαν λοιπόν οτι ο γερμανός δουλεύει λιγότερο (κατά 100 ώρες τον μήνα!!!), αμοίβεται καλύτερα από τον Ελληνα και τα έξοδά του (φώτα, νερά, τηλέφωνα, έξοδα προσωπικού αυτοκινήτου κτλ κτλ) είναι πολύ λιγότερα από τα Ελληνικά. Αρα λοιπόν καταλήγουμε σε αυτό που λέω, οτι δηλαδή ο Ελληνας δεν πουλάει τον καφέ 5ευρώ και γίνεται εκατομυριούχος. Τον δίνει 5ευρώ για να ζήσει όσο το δυνατόν πιο άνετα. Την ίδια άνεση έχει και ο γερμανός που τον πουλάει 2€ γιατί τα πάντα εκεί κοστίζουν λιγότερο άρα το κέρδος του από τα 2€ του αρκούν.

Το πρόβλημα (όπως είπαν στην εκπομπή) είναι οτι οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, αντί να κάνουν κάτι για την οικονομία περιμένουν να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Οταν όμως υπάρχουν π.χ 3-4 εταιρίες που παράγουν γάλα, αντί για ανταγωνισμό έχουμε καρτέλ κι έτσι τα πληρώνουμε χρυσά. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και οι καφετέριες το κάνουν αυτό... αν δηλαδή γυρίσει κανείς τις καφετέριες μιας πλατείας, πάνω κάτω ίδιες τιμές έχουν. Αν όμως το κράτος (και κυρίως η επιτροπή ανταγωνισμού που κοιμάται του καλού καιρού) λειτουργήσουν και χτυπήσουν τα ισχυρά καρτέλ της αγοράς, σιγά σιγά θα ελαχιστοποιηθούν και τα "μικρά" καρτέλ στις καφετέριες, στα κούριερ, στα περίπτερα και πάει λέγοντας...

Επιστροφή στην κορυφή
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 19:20:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Επειδή αυτό το θέμα με τον καφέ έχει πάει πολύ μακριά...

Ας μου δείξει κάποιος ένα ιδιοκτήτη καφετέριας που έχει κάνει αύξηση στο προσωπικό του, πληρώνει παραπάνω τα υλικά που χρησιμοποιεί, έχει αναγκαστεί να αυξήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και γενικότερα έχει επωμιστεί ένα δυσβάσταχτο κόστος που να δικαιολογεί την αύξηση του καφέ από 3€- που ήταν πριν από μερικά χρόνια σε 5€+ που είναι τώρα και δεν θα ξαναμιλησω Exclamation

Γιατί εγώ δεν βλέπω κανέναν κακομοίρη να χαροπαλεύει να τα φέρει βόλτα πουλώντας καφέ αλλά βλέπω πολλά λαμόγια εκμεταλλευόμενοι την αγαπημένη και προσιτή συνήθεια ενός λαού να την έχουνε αναγάγει σε πολυτέλεια προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αρπάξουν ότι προλάβουν Exclamation

Οπότε μην ακούω μπούρδες τέτοιου στυλ γιατί πολύ απλά είναι παραμύθια Mad

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 20:07:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μπάχαλο, κάτι σε ρώτησα πέρισι:

Steve έγραψε:
COOL ALEXIS έγραψε:

Ξενοδοχείο μας έκλεισες για τον Σεπτέμβρη?

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 20:58:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

StorM_GmA έγραψε:
δεν ξέρω αν είδατε χτες (Τετάρτη) την εκπομπή "αποδείξεις". Αυτά που λέω έδειχναν! Εδειξαν έναν ταξιτζη από την γερμανία και έναν απο την Ελλάδα, με 4μελη οικογένεια και οι 2, ίδια τετραγωνικά σπίτι κτλ κτλ (το παλικάρι από την γερμανία είναι Ελληνας που απλά πήγε εκεί να ζήσει). Απέδειξαν λοιπόν οτι ο γερμανός δουλεύει λιγότερο (κατά 100 ώρες τον μήνα!!!), αμοίβεται καλύτερα από τον Ελληνα και τα έξοδά του (φώτα, νερά, τηλέφωνα, έξοδα προσωπικού αυτοκινήτου κτλ κτλ) είναι πολύ λιγότερα από τα Ελληνικά. Αρα λοιπόν καταλήγουμε σε αυτό που λέω, οτι δηλαδή ο Ελληνας δεν πουλάει τον καφέ 5ευρώ και γίνεται εκατομυριούχος. Τον δίνει 5ευρώ για να ζήσει όσο το δυνατόν πιο άνετα. Την ίδια άνεση έχει και ο γερμανός που τον πουλάει 2€ γιατί τα πάντα εκεί κοστίζουν λιγότερο άρα το κέρδος του από τα 2€ του αρκούν.

Το πρόβλημα (όπως είπαν στην εκπομπή) είναι οτι οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, αντί να κάνουν κάτι για την οικονομία περιμένουν να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Οταν όμως υπάρχουν π.χ 3-4 εταιρίες που παράγουν γάλα, αντί για ανταγωνισμό έχουμε καρτέλ κι έτσι τα πληρώνουμε χρυσά. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, και οι καφετέριες το κάνουν αυτό... αν δηλαδή γυρίσει κανείς τις καφετέριες μιας πλατείας, πάνω κάτω ίδιες τιμές έχουν. Αν όμως το κράτος (και κυρίως η επιτροπή ανταγωνισμού που κοιμάται του καλού καιρού) λειτουργήσουν και χτυπήσουν τα ισχυρά καρτέλ της αγοράς, σιγά σιγά θα ελαχιστοποιηθούν και τα "μικρά" καρτέλ στις καφετέριες, στα κούριερ, στα περίπτερα και πάει λέγοντας...

κατ αρχην η χθεσινη εκπομπη δεν αποδυκνυει αυτα που ισχυριζεσαι αλλα πως μπορω να σε πεισω ;
αστο καλυτερα Cool παω να πιω ενα Fredo ...απο αυτα που τα φτιαχνεις μονος σου Wink

Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 21:37:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

η ελλαδα ειναι γεματη ταβερνες σουβλατζιδικα και καφετεριες
η προσφορα ειναι πολλαπλασια της ζητησης
αν λοιπον δε βγαινανε και αντιμΕτωπιζαν οικονομικα θεματα οπως λετε απλα ...θα κλεινανε και δε θα φυτρωνανε και νεες
ΤΕΛΟΣ
Επιστροφή στην κορυφή
thesalos (Γιωργος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 207 rallye (2008)

Ένταξη: 11 Μάρ 2008
Τόπος: ΛΑΡΙΣΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 29 Μάϊ 2008, 22:54:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και τι σημαινει ελευθερη αγορα ρε παιδια? και γιατι στην ελευθερη αγορα ολοι μα ολοι ανεβαζουν τις τιμες και κανενας δεν τις ριχνει? Γιατι να μην υπαρχει ενα ανωτατο οριο κι απο κει και μετα ας κανει ο καθενας οτι θελει? Γιατι να πετανε το μπαλακι στον τελικο καταναλωτη παντα? Δηλαδη ελευθερη αγορα σημαινει οτι οταν θα θελεις να πιεις καφε θα πρεπει να γυρνας τις καφετεριες μια-μια και να ρωτας: Ποσο εχει ο καφες? αν ειμαστε γκρουπ θα τους παρουμε φθηνοτερα? Εγω που πινω τον καφε μου σκετο αχτυπητο και χωρις καλαμακι ποσο θα μου τον αφησεις? Το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι παντα. Ο καταναλωτης ειναι απροστατευτος πλεον. Σ αυτη τη χωρα οτι εχει μεγαλυτερη καταναλωση ανεβαινει και προσπαθουν να το πουλησουν ολο και περισσοτεροι
κι αυτοι που πανε τελευταιοι ειναι οι χειροτεροι γιατι προσπαθουν να κονομησουν μεσα σε λιγο καιρο οτι οι αλλοι που το πουλουσαν απο πριν.
Επιστροφή στην κορυφή
StorM_GmA (Ευριπίδης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 30 Μάϊ 2008, 00:13:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

thesalos, οι τιμές δεν πέφτουν πουθένα, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό, γιατί υπάρχει ο πλυθορισμός. Το πρόβλημα έιναι οτι π.χ 5ευρώ τον καφέ, θα τον πουλήσουν στην Γαλλία σε 5 χρόνια... ενώ εδώ αφου έχουμε ξεκινήσει στραβά, θα κάνει 10€ Rolling eyes

Η Ελλάδα είναι πολύ μπροστά ρε σεις...αλλά δεν θέλετε να το καταλάβετε Razz Razz Razz
(πλάκα κάνω μην με φάτε πάλι Razz )

Επιστροφή στην κορυφή
kane (Σταύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

SL 55 AMG

Ένταξη: 01 Δεκ 2006
Τόπος: στο συνεργείο...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 02 Ιούν 2008, 23:40:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παίδες να "γυρίσω" την συζήτηση για λίγο εαν θέλετε...στο πετρέλαιο.

1) Πως γινεται να ειναι φθηνότερη η βενζίνη απο το ντίζελ???

2) ειχαμε μια κουβέντα με φιλο πρατηριουχο οπου τον κόλλαγα οτι βγαζουν τρελα λεφτα σε βαρος του κοσμάκη με τις ανατιμήσεις που κάνουν.
Του ζήτησα λοιπόν ενα τιμολόγιο αγοράς ντιζελ.Μου εδειξε τιμή αγορας 1.094ε + 19% ΦΠΑ = 1.302ε αυτος το προμηθευε με 1.385ε,ήτοι 8.3 λεπτά κερδος.
Εβαλα 550 λίτρα οπότε μιλάμε για 45ε καθαρό κέρδος.Εντάξει θα μου πείτε δεν είναι πολλά και οτι ειναι αναλόγως τον ημερησιο/μηνιαίο τζίρο σε λιτρα.
Η άλλη παγίδα: του είπα το εξης.Αγοράζει αυτος (οπως και ολοι) μια συγκκριμμένη ποσοτητα με φιξ τιμή.Ακουει στις ειδησεις οτι το βαρέλι ανέβηκε και ο γνησιο ελληναρας βγαινει το βραδυ και τσιμπαει την τιμη κατα 2-3 λεπτά.
Οπότε κάποιος με μεγάλες δεξαμενες μπορει λεμε πχ να εχει αγορασει με 1.3 σημερα και για ενα μηνα να πουλαει στην τιμή "της αγορας" και να βγαζει υπερκέρδη.
Ετσι το βλέπω απο την πλευρά μου.
Και τελικά καταλήγουμε σε αυτό που ξεκινήσαμε αρχικά,Οτι ο κοσμάκης θα πληρωσει "την νύφη".Επειδή η μια ασχολία μου ειναι ο κατασκευαστικός το μέας (μηχανηματα έργων) το πετρέλαιο ειναι το κύριο/καθημερινό εξοδο.
Την στιγμή που εχει ανατιμηθεί απίστευτα,σύντομα θα αλλάξουν και οι χρεωσεις/τιμολογησεις.
Και φυσικα αυτά θα τα πληρώσει ο κοσμάκης.
Το πετρελαιο φυσικα ειναι ενα κομμάτι μόνο του παζλ.
Μεγάλο επίσης κομματι της αισχροκερδιας στο ελλαδισταν,ειναι οι μεσαζοντες ή κατα κοσμον αεριτζήδες των εκαστοτε προιόντως.
Ξέρετε αυτοι που παιρνουν με Χ τιμή απο τον αγροτη/κτηνοτροφο κτλ και καταληγουν μεσω 15 αεριτζηδων (μαλιστα προστατευόμενους απτο κράτος...) στο σπιτι μας με τιμη πολλπλασια της Χ...
Το μεγαλο παραμυθι που δεν χωνευω επισης ειναι οτι με το που ανεβεί το πετρελαιο την επομενη μερα εχουμε ανατιμήσεις στα πάντα Razz Razz Razz λες και ολοι (εργοστασια κτλ κτλ) πληρωνουν το πετρελαιο/μαζουτ τους ημερησίως.
Ακουω τις γνωμες σας...

Kane + Steve VS 2kg αρνίσιο παϊδάκι, σημειώσατε 1
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 03 Ιούν 2008, 05:58:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Mια αλλη πλευρα του θεματος,αυτη που ζω καθημερινα και γω,ειναι τα υλικα της δουλειας μου....Εξαιτιας του πετρελαιου εχει αυξηθει και η τιμη του χαλκου που δυστηχως σαν ψυκτικος ειναι το μονο σιγουρα απαραιτητο υλικο ειτε σαν σωληνα ειτε σαν καλωδια....με λιγα λογια....το κοστος στα υλικα μου σε μια απλη-λογικη εκγατασταση ενος κλιματιστικου με δικτυο κατω του 1.5 μετρου κατα μεσω ορο σε 9-12.000 btu μου κοστιζει περιπου στα 25-30 ευρω σαν πρωτη υλη παντα....χωρια την μετακινηση και τον βοηθο...δλδ στα 70 ευρω σαν κερδος δεν εχω τελικα ουτε καν ενα 20αρι μαζι με ικα τεβε κλπ....

Και μετα ο κλασικος Ελληναρας μολις του λες τιμη πρωτη του ατακα ειναι το κοψε ρε μαστορα κατι....(απλα για το αρχειο με δραχμες το 1998 που ξεκινησα να δουλευω με ενα θειο η εγκατασταση ηταν στα 20-25.000 δραχμες....και τα υλικα ειχαν 300% κατω τιμη...)

Αλλα απο την αλλη δεν με ξενιζει και το θεμα αυτο γιατι εχει πηξει η αγορα
στα κινεζικα...οποτε σκεπτομενος ο αλλος....πηρα το a/c 170 ευρω...και συ θες αλλα 70 να το βαλεις....και ακουγονται πολλα....αλλα επι της ουσιας δεν ειναι...
Επιστροφή στην κορυφή
thesalos (Γιωργος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 207 rallye (2008)

Ένταξη: 11 Μάρ 2008
Τόπος: ΛΑΡΙΣΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Ιούν 2008, 00:06:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
Mια αλλη πλευρα του θεματος,αυτη που ζω καθημερινα και γω,ειναι τα υλικα της δουλειας μου....Εξαιτιας του πετρελαιου εχει αυξηθει και η τιμη του χαλκου που δυστηχως σαν ψυκτικος ειναι το μονο σιγουρα απαραιτητο υλικο ειτε σαν σωληνα ειτε σαν καλωδια....με λιγα λογια....το κοστος στα υλικα μου σε μια απλη-λογικη εκγατασταση ενος κλιματιστικου με δικτυο κατω του 1.5 μετρου κατα μεσω ορο σε 9-12.000 btu μου κοστιζει περιπου στα 25-30 ευρω σαν πρωτη υλη παντα....χωρια την μετακινηση και τον βοηθο...δλδ στα 70 ευρω σαν κερδος δεν εχω τελικα ουτε καν ενα 20αρι μαζι με ικα τεβε κλπ....

Αν περνας ενα κλιματιστικο την ημερα ναι εχεις δικιο αν και τα υλικα δεν εχουν παραπανω απο δεκα ευρω. συνηθως ομως περνατε πανω απο τεσσερα την ημερα αλλα δεν μας λες ποσο παιρνεις για την συντηρηση που απο υλικα δεν ειναι ουτε πεντε ευρω? την ξερεις την παροιμια που λεει κλαινε οι χηρες κλαινε και οι παντρεμενες ? Απλα ειχατε μαθει να βαζετε στο παντελονι με μια εγκατασταση ενα βδομαδιατικο και τωρα σας τσουζει λιγο που κανονιζουν τα πολυκαταστηματα τις τιμες
Επιστροφή στην κορυφή
stamatis_vts (σταματης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo '98

Ένταξη: 14 Αύγ 2007
Τόπος: attiki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 04 Ιούν 2008, 00:07:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

kane έγραψε:

Και τελικά καταλήγουμε σε αυτό που ξεκινήσαμε αρχικά,Οτι ο κοσμάκης θα πληρωσει "την νύφη".Επειδή η μια ασχολία μου ειναι ο κατασκευαστικός το μέας (μηχανηματα έργων) το πετρέλαιο ειναι το κύριο/καθημερινό εξοδο.
Την στιγμή που εχει ανατιμηθεί απίστευτα,σύντομα θα αλλάξουν και οι χρεωσεις/τιμολογησεις.
Και φυσικα αυτά θα τα πληρώσει ο κοσμάκης.
Το πετρελαιο φυσικα ειναι ενα κομμάτι μόνο του παζλ.
Το μεγαλο παραμυθι που δεν χωνευω επισης ειναι οτι με το που ανεβεί το πετρελαιο την επομενη μερα εχουμε ανατιμήσεις στα πάντα Razz Razz Razz λες και ολοι (εργοστασια κτλ κτλ) πληρωνουν το πετρελαιο/μαζουτ τους ημερησίως.
Ακουω τις γνωμες σας...

οχι συντεκνε.... δεν θα την πληρωσει ο κοσμακης....
ποσα σπιτια εχουν μεινει απουλητα??? παρα πολλα... μεγαλα κυριως...
ποσα ντιβινταδικα εχουν κλεισει??? και καλα να παθουν...

πιστευω οτι ο κοσμος ξυπναει σιγα σιγα και κοβει τα περιττα...
οσο μπορει βεβαια... και πολυ καλα κανει...

κανενας κ@Ργ!0λης δεν αξιζει να παρει τα λεφτακια μου... Laughing Laughing Laughing

Don't Trust Anybody...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη
Σελίδα 3 από 5

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης