PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

307 - Αλλαγη μοτερ απο 1,4 8V σε 1,6 16V

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ΠΕΖΟΥΛΑΣ (ΝΤΟΥΚ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

"Peugeot 307 1.4 (8V) XR (2003)

Ένταξη: 08 Ιαν 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 08:46:33    Θέμα δημοσίευσης: 307 - Αλλαγη μοτερ απο 1,4 8V σε 1,6 16V Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σκεφτομαι εδω και καιρο το ενδεχομενο να αλλαξω κινητηρα. Κοιταξα σχετικα στο φορουμ αλλα υπαρχουν ακομα ερωτηματικα οποτε θα ηθελα την βοηθεια σας.
Το μοτερ μου ειναι το γνωστο 1,4 8V με τα 75 άλογα. Αυτο που θα ηθελα ειναι να του βαλω μοτερ 1,6 16V του 307, (σχετικα φτηνη και αξιοπιστη μετατροπη πιστευω).
Σε περίπτωση τετοιας μετατροπής φανταζομαι θα πρεπει να βρω τουλάχιστον μοτερ και εγκεφαλο.
θελω την αποψη σας και τις γνωσεις σας στα παρακατω:
- πρεπει να αλλαξω και σασμαν;
- η αλλαγη εγκεφάλου ποσο ευκολη και αξιόπιστη ειναι (το αμαξι ειναι multi-plex);
- χρειαζεται αλλαγη σε φρενα, αντλια κ.α;
- το ψυγειο πρεπει να αλλαχθει;
- τι αλλο χρειαζεται να αλλαχθει;

για ολα τα παραπανω δεν θελω να κανω πατεντες. ειναι εφικτο η δεν θα ταιριαζουν καποια τμηματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
tolis307 (tolis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 24 Ιαν 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 29 Ιαν 2008, 22:07:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλησπέρα είμαι και εγω κατοχος 307 1.4 με τους 75 ιππους και του κάνω την μετατροπη που θες θα σου πω τα εξης απλα πραγματα
όλα έχουν να κάνουν με τον ηλεκτρολόγο που θα ασχοληθεί με το αυτοκίνητο και ποσο γνωστης είναι του θεματος
όσο αφορα τη μετατροπή οπως ανέφερες είναι η ποιο φθηνή λυση σε 1.6 και ο λόγος είναι (εχω ψαχτεί πολυ για αυτο) οτι δεν χρειάζεται να ΄κάνεις καμια αλλαγη απο αυτές που θέλεις πχ φρενα αντλίες κτλ και αυτο γιατι η μετατροπη αυτη οπως μου το εξηγησαν απλα τη σηκωνει και μόνο με 2.0 κινητηρα πρέπει να κάνεις τις αλλαγές
για το σασμαν εχω ακουσει πολλα οτι δηλ με το οχταβαλβιδο ειναι ποιο οικονομικο και οι σχεσεις ειναι κοντες και κανει το αυτοκινητο γρηγορο αλλα μπορει και να τα φτυσει σε μακρος χρονου ....
βαζοντας του 16V το σασμαν αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να το πειραξουν να κανουν κοντες τις σχεσεις τις τρεις πρωτες ταχυτητες και να πηγαινει εξισου καλα
και τελος με τον εγκέφαλο που ειναι και το συμαντικοτερο αν ειναι ξεκλειδωμενος κανουν παπαδες σε διαφορετικη περιπτωση χρειαζεται καποια διαδικασια χρονοβορα
σε μενα εβαλαν και ηλεκτρικό γκαζι με ποντεσιομετρο εξισου δυνατο
παντως ολα ειναι θεμα τυχης αν θα βγει καλη η μετατροπη και εξαρταται και ποσο μαστορας ειναι αυτος που θα σου κανει τη δουλεια
Επιστροφή στην κορυφή
206 groupA (ΔΗΜΗΤΡΗΣ)
Μέλος
Μέλος

peugeot 206 quiksilver 1.4 (16v)

Ένταξη: 25 Δεκ 2006
Τόπος: ΕΥΡΩΠΟΣ-ΚΙΛΚΙΣ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 29 Ιαν 2008, 23:26:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ντουκ εγω θα σου προτεινα να βρεις κομπλε τροπετο απο rallye κατα την γνωμη μου θα ειναι η πιο καλη και πιο αποδοτικη λυση.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
ΠΕΖΟΥΛΑΣ (ΝΤΟΥΚ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 30 Ιαν 2008, 09:41:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά σας ευχαριστω και τους δυο για τις απαντησεις σας αλλα μετα απο πολυ ψαξιμο αποφασισα να αλλαξω αυτοκινητο μιας και αυτο ειχε 90000χλμ περιπου χωρις προβληματα βεβαια αλλα τι να πω δεν πηγαινε με 3 ατομα και καμια βαλιτσα ηταν βασανο. Thanks Anyway.
Επιστροφή στην κορυφή
nikolakis_xpam (nikos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

peugeot 307 1.4 (8V) XT (2002)

Ένταξη: 07 Οκτ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Οκτ 2008, 05:53:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

206 groupA έγραψε:
Ντουκ εγω θα σου προτεινα να βρεις κομπλε τροπετο απο rallye κατα την γνωμη μου θα ειναι η πιο καλη και πιο αποδοτικη λυση.

Καλημέρα φίλε μου, και εγώ τα ίδια προβλήματα έχω με τον φίλο... Θα ήθελα να μου πεις πόσο περίπου θα κοστίσει όλη η φάση με τον κινητήρα του ραλλυ, αν γνωρίζεις..

και ο άλλος φίλος που θα βάλει τον 1.6 (16v) πόσο του βγήκε και αν το έχει ήδη φορέσει πως του φαίνεται;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Οκτ 2008, 08:49:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εσυ ετσι και αλλιως δεν μπορεις να βαλεις τον κινητηρα του Rallye ελεω multiplex... Sad
Μονο αν βρεις κανενα κομπλε σετακι απο 307 ιδιας χρονολογιας με τα 110 αλογα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
ΠΕΖΟΥΛΑΣ (ΝΤΟΥΚ)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Οκτ 2008, 09:31:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nikolakis_xpam έγραψε:
206 groupA έγραψε:

Καλημέρα φίλε μου, και εγώ τα ίδια προβλήματα έχω με τον φίλο... Θα ήθελα να μου πεις πόσο περίπου θα κοστίσει όλη η φάση με τον κινητήρα του ραλλυ, αν γνωρίζεις..

και ο άλλος φίλος που θα βάλει τον 1.6 (16v) πόσο του βγήκε και αν το έχει ήδη φορέσει πως του φαίνεται;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φίλε Νίκο απο οσο το ειχα ψαξει τοτε που ελεγα να αλλαξω μοτερ ειχα βρεί τροπετο του 1,6 με τα 110 άλογα και η αγορα του πηγαινε καπου 2.500€ με τοποθετηση και οτι άλλο μπορει να εβγαινε στην πορεια θα πηγαινε κοντα στο 5χίλιαρο.
Οπότε αποφασισα και το πούλησα 7500€ και αντι να δώσω +5000 για μετατροπή, εβαλα κατι παραπάνω και πηρα το λεον το tsi.
Δεν το μετανιωσα και πιστευω οτι αν ειχα κανει την μετατροπη σε βαθος χρονου θα εχανα και εγω και ο πεζουλας μου θα ζηταγε μαστορεματα.
Επιστροφή στην κορυφή
Peugeotναύτης (Ανδρέας)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.4 (8v) XT (2002)

Ένταξη: 23 Νοέ 2008

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 23 Νοέ 2008, 22:02:39    Θέμα δημοσίευσης: 307 - Παρακαλώ πολύ ΒΟΗΘΕΙΑ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια σας!
Ο Πέζουλάς μου με τα 75 μαμα δεν παει μια...τι προτεινετε??θα ηταν καλη λυση ενα 1.6 με τα 120?
Επιστροφή στην κορυφή
307 S16 (ΓΙΩΡΓΟΣ)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

PEUGEOT 307

Ένταξη: 02 Αύγ 2005
Τόπος: ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Νοέ 2008, 17:10:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παιδια γεια σας. εγω την αλλαγη την εκανα. σε σχεση με τα 75 το η διαφορα ειναι τεραστια. εβαλα σκοπο να κανω και κατι ψιλα περιφερειακα (προγραμμα-εκκεντροφορους), φοραω και χταποδι ηδη και θα ειμαστε μια χαρα. το σημαντικο οπως αναφερθηκε ειναι να κατεχει τι αθλημα ο ηλεκτρολογος.

PUG S16
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης