PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206RC-Πρόβλημα Συμπλέκτη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
wolf865 (George)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206RC (2006)

Ένταξη: 29 Μάρ 2003
Τόπος: Αθήνα - Αιτ/νία

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 20:10:39    Θέμα δημοσίευσης: 206RC-Πρόβλημα Συμπλέκτη Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα σε όλους,

είμαι κάτοχος ενός 206RC τον τελευταίο 1 χρόνο και έχω ένα περίεργο, αν μη τι άλλο, πρόβλημα που με έχει παραξενέψει.
Τρεις φορές όλες και όλες σε αυτό το διάστημα έχει τύχει να πατάω συμπλέκτη και να μένει ο συμπλέκτης κάτω στο πάτωμα ενώ ταυτόχρονα ακούγεται ένα 'γκρακ' (σα να αφήνω το πεντάλ τελείως απότομα). Το περίεργο είναι ότι το αυτοκίνητο δεν είναι συμπλεκταρισμένο, δεν απομονώνει δηλαδή αλλά παραμένει με το δίσκο πατημένο στο βολάν και χωρίς να πατινάρει επ' ουδενί.
Την ταχύτητα πάντως όσο και να θες δεν τη βγάζεις.
Δυστυχώς όσο και να έχω προσπαθήσει να το ξαναπετύχω και να απομονώσω το πρόβλημα οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες!
Κάποια δευτερόλεπτα μετά κλωτσώντας το πεντάλ λίγο, λίγο και από μόνο του ίσως επανέρχεται και δουλεύει κανονικά.
Το πρόβλημα αυτό παρουσιάστηκε σε ανύποπτο χρονικό διάστημα στον ένα αυτό χρόνο που το έχω.
Δεν έχει να κάνει με το αν το αυτοκίνητο είναι κρύο, ούτε αν έχει ζέστη ή κρύο έξω.
Φυσικά δεν ευθύνεται το φονικό πατάκι για το θέμα!!!
Αν δεν κάνω λάθος ο συμπλέκτης σε αυτό το αμάξι τραβάει δεν σπρώχνει!

Αναμένω με χαρά απαντήσεις σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 20:17:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρόβλημα τις ντίζας του συμπλέκτη δείχνει να είναι.
Η ντίζα είναι αυτορρυθμιζόμενη και μπορεί να κολλάει ο μηχανισμός της.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 20:19:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eιχα παθει κατι παρομοιο. Υποπτευομαι δεν ειναι προβλημα αυτου καθαυτου του συμπλεκτη, αλλα ΜΑΛΛΟΝ του μηχανισμου συμπλεξης/αποσυμπλεξης.
Κατα πασα πιθανοτητα καποιο προβλημα με τη ντιζα ή με τους οδηγους του συμπλεκτη.
Αν εισαι στην εγγηση εισαι τυχερος. Αλλιος υπολογιζε τουλαχιστον 150ευρω (για να βγει και να ξαναμπει το σασμαν) + οτι ανταλλακτικο χρειαστει.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
wolf865 (George)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206RC (2006)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 20:32:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αργύρη όταν λες ότι κολλάει ο μηχανισμός της ντίζας εννοείς ότι κολλάει πού; Στο πεντάλ ή στο συμπλέκτη. Αν είναι της ντίζας τότε πώς ενώ είναι πατημένος ο δίσκος παραμένει σε επαφή με το βολάν και το πεντάλ στο πάτωμα (το ελατήριο δεν έπρεπε να το επιστρέφει);

Στέλιο, ποιους εννοείς οδηγούς του συπλέκτη; Εσένα τελικά τι ήταν το πρόβλημα και πώς λύθηκε;

Το καλό και το κακό της περίπτωσης μου είναι ότι δεν το κάνει συνέχεια, αλλά η συχνότητα είναι πολύ μικρή ως 'ανύπαρκτη'.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 20:47:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

η ίδια η ντίζα
δεν είναι ενα απλό συρματόσχοινο (όπως στα παλιά αμάξια)
εχει κάτι σαν ελατήριο μέσα (γι αυτό και λέγεται αυτορυθμιζόμενη)
και η δικιά μου ειχε πρόβλημα (κόλλαγε) και την αλλάξαμε και δουλεψε μια χαρά
κόστος αστείο γυρω στα 28ε (με την εκπτωση του κλαμπ)

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
wolf865 (George)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206RC (2006)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 20:58:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μάνθο είχες το ίδιο πρόβλημα ακριβώς ή παρόμοιο, και αντε να τους πείσεις ότι σου συμβαίνει όντως και δεν είναι κάτι από την φαντασία σου!
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 21:00:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μα δεν χρειάζεται να τους πείσεις
πας και τους λες τι συμβαίνει
και ότι πρέπει να επισκευαστεί.

αφού υπάρχει πρόβλημα πρέπει να διορθωθεί

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
106 T16 (BΑΓΓΕΛΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

106 4x4 Τ16...

Ένταξη: 25 Οκτ 2007
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 21:11:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

wolf865 έγραψε:
Μάνθο είχες το ίδιο πρόβλημα ακριβώς ή παρόμοιο, και αντε να τους πείσεις ότι σου συμβαίνει όντως και δεν είναι κάτι από την φαντασία σου!

Ντιζα συμπλεκτη είναι σίγουρα.Εχω αλλαξει αρκετες!!Μην σε πεισουν οτι φταιει το δισκοπλατω. Exclamation Η καστάνια της ντιζας φταιει. Wink Wink

www.kanteres.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
wolf865 (George)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206RC (2006)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 22:49:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μάνθο, λέω ότι χρειάζεται να τους πείσω διότι είναι κάτι που δεν το κάνει συνέχεια τουναντίον μάλιστα συνέβη τρεις μόνο φορές σε ένα χρόνο. Θα δεχθούν να αλλάξουν κάτι που ενδεχομένως νμα τους προτείνω μόνο και μόνο επειδή το λέω;
Βαγγέλη ευχαριστώ και σένα για την απάντησή σου. Ποια εννοείς καστάνια της ντίζας; Το σημείο που τελειώνει η ντίζα στο δισκοπλατώ;
Πάντως να είμαι ειλικρινής το δικό μου μυαλό πηγε στο πλατώ ή στα ελατήρια του δίσκου!
Επιστροφή στην κορυφή
106 T16 (BΑΓΓΕΛΗΣ)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

106 4x4 Τ16...

Ένταξη: 25 Οκτ 2007
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 22 Νοέ 2007, 23:00:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

wolf865 έγραψε:
Μάνθο, λέω ότι χρειάζεται να τους πείσω διότι είναι κάτι που δεν το κάνει συνέχεια τουναντίον μάλιστα συνέβη τρεις μόνο φορές σε ένα χρόνο. Θα δεχθούν να αλλάξουν κάτι που ενδεχομένως νμα τους προτείνω μόνο και μόνο επειδή το λέω;
Βαγγέλη ευχαριστώ και σένα για την απάντησή σου. Ποια εννοείς καστάνια της ντίζας; Το σημείο που τελειώνει η ντίζα στο δισκοπλατώ;
Πάντως να είμαι ειλικρινής το δικό μου μυαλό πηγε στο πλατώ ή στα ελατήρια του δίσκου!

Κοίτα,η ντίζα που φοραει το αμαξι σου είναι αυτόματη χωρίς ρεγουλατόρο.Δηλάδη ρυθμίζει μόνη της τα μπόσικα(κενά) που πρέπει να έχει το πετάλι σου.Η ντίζα τώρα για να ρυθμίσει τα κενά εχει μεσα της μια καστάνια.Αυτή χαλαει και παει κομπλέ μαζι με την ντίζα.Πιστεψέ με θα σου την αλλάξουν γιατί σιγουρα θα είχε και άλλος πρόβλημα!!Εδώ χαλάει στα 1.4 δεν θα χαλασει στο RC που εχει και πιο μεγάλο δισκο-πλατώ?
Πήγαινε αφοβα Wink

www.kanteres.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
StorM_GmA (Ευριπίδης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) Dynamique (2006)

Ένταξη: 21 Αύγ 2003
Τόπος: Αθήνα - Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Νοέ 2007, 16:33:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και μενα μου είχε μείνει ο συμπλέκτης κάτω κάποια στιγμή και μάλιστα 2 φορές
μέσα σε 1-2 εβδομάδες περίπου...αλλά από τότε δεν μου έχει ξανασυμβεί
χωρίς να κάνω κάτι, δηλαδή δεν το πήγα να το δούν...

βέβαια, έχω αλλάξει και 2 φορές δίσκο πλατώ οπότε αν υπήρχε κάτι ελλατωματκό
που προκαλούσε το πρόβλημα, θα είχε αλλαχθεί...

πάντως, και να μην θελήσουν να σου αλλάξουν την ντίζα επειδή απλά το λες
χωρίς να μπορούν να το δουν αυτοί, 28€ δεν είναι τραγικό ποσό...

...sine Diabolo nullus Dominus...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 23 Νοέ 2007, 17:57:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

wolf865 έγραψε:
Στέλιο, ποιους εννοείς οδηγούς του συπλέκτη; Εσένα τελικά τι ήταν το πρόβλημα και πώς λύθηκε;

Το καλό και το κακό της περίπτωσης μου είναι ότι δεν το κάνει συνέχεια, αλλά η συχνότητα είναι πολύ μικρή ως 'ανύπαρκτη'.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Εμενα για πολυ καιρο οταν πατουσα το συμπλεκτη ακουγα ενα τριξημο. Μια μερα, παταω συμπλεκτη και μενει το πενταλ ξαφνικα χωρις "αισθηση" και χωρις να μπορω να αποσυμπλεξω ή να συμπλεξω. Απο το λεβιε μπορουσα να βαλω κανονικα ολες τις ταχυτητες αλλα δεν μπορουσα να πατησω συμπλεκτη.
Λογικα σκεφτικα θα εσπασε η ντιζα (28 ευρω οπως ειπε και ο Αργυρης), ομως στη Peugeot μου ειπαν οτι ειχε σπασει ο οδηγος της 1ης (αν θυμαμαι καλα). Οποτε κατεβηκε σασμαν...
Συνολο, αλλαγη οδηγου, αλλαγη ντιζας (προληπτικα) και αλλαγη δισκο-πλατο (μιας που κατεβηκε το σασμαν, και ειχα πανω απο 100.000χλμ ειπαμε να τον αλλαξουμε) 430 ευρω.

Στη περιπτωση σου (αφου δεν ειναι και μονιμο το προβλημα) μαλλον προκειτε για ντιζα.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
wolf865 (George)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206RC (2006)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 19 Δεκ 2007, 22:16:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικώς στην αρχή του μήνα που είχα ραντεβού για σέρβις έγινε και παραγγελία της ντίζας και την επόμενη ημέρα αλλάχτηκε δωρεάν στα πλάισια της εγγύησης. Από τότε και ως σήμερα δεν το έχει ξαναπαρουσιάσει και ελπίζω ότι δεν θα το ξανακάνει.
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, καλές γιορτές!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης