Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Nikel Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 30 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 1054 Τόπος: Πειραιάς-Κερατσίνι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Μάϊ 2002, 23:59:16 Θέμα δημοσίευσης: 206 - Turbo ή ατμόσφαιρα? |
|
|
Kai anoigo mia ponemeni istoria...Ponemeni dioti eilikrina osous kai an rotisa den evgala akri ap'tp ti telika einai kalitero. Kapios tha rotisei POU PAS RE KARAMITRO exeia 1600 110 moularia kai thes kai alla? E loipon NAI ta sinithisa kirioi ta 110 moularia kai thelo kai alla? Giati? Thelo na takouo..eeee..diladi kai na patao, niotho, damazo ktl. ktl. Idou loipon to erotima TURBO H ATMOSFAIRA???
A CC & a Strong Hair-Gel Are 2 Things That Go Together |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 29 Μάϊ 2002, 09:34:47 Θέμα δημοσίευσης: Re: xmmmmmm |
|
|
Οσο μικρό και αν είναι το turbo χρειάζονται ειδικές μετατροπές στο αυτοκίνητο, για να είναι αξιόπιστο.
Οταν ένα turbo ανοίγει, "κλωτσάει" τον κινητήρα και ταλαιπωρούνται τα πάντα από σασί μέχρι βάσεις. Ακόμα θα χρειαστεί ανθεκτικότερα σασμάν, ημιαξόνια κτλ, κτλ.
Επίσης το turbo ζεσταίνει πολύ τον κινητήρα και ο συγκεκριμένος που ήδη είναι ψηλά σε θερμοκρασίες θα τα κάψει όλα.
Για παράδειγμα έχετε ακούσει πολλά rallye με tutbo;
Το άλλο κακό με το turbo είναι ότι το αυτοκίνητο θα χάσει μέρος της καλής συμπεριφοράς του στο δρόμο αφού αυτά τα "ξεσπάσματα" δεν είναι ότι καλύτερο για ένα αυτοκίνητο για στροφές.
Για να κάνεις κάτι καλό με turbo θές πολλά μα πολλά χρήματα.
Πιο αξιόπιστη και σίγουρη βελτίωση είναι η ατμοσφαιρική.
Οπως είπε και o Miltellas αν αλλάξεις εισαγωγή (σκούπα) και όλη την εξάτμιση, εγκέφαλο (PTS ή 3ης Εταιρίας ρυθμιζόμενο ανάλογα το Budget σου), εκκεντροφόρους (PTS ή 3ης πχ ΚΕΝΤ) φτάνεις όντως με 2ου σταδίου βελτίωση γύρω στα 150 άλογα.
Πάντως είμαι της άποψης ότι δεν σου λείπουν άλογα αλλά ροπή γιατί αυτός ο κινητήρας είναι διαμάντι αλλά τον έχουν ρυθμίσει να είναι πολύ μαλακός.
Ξεκίνα με ένα 1ο σταδίο βελτίωσης (σκούπα, εγκέφαλο, εξάτμιση) και αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τα περίπου 125 και κάτι που θα έχεις εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε.
Α λέω εγκέφαλο διότι καλό είναι τον εγκέφαλο που έχεις (και πρέπει να είναι τις Sagem) να μήν τον πειράξεις (Chip). Πλεον είναι διπλοκλειδωμένοι για να μην πειράζονται και να μην βγάζει το αυτοκίνητο επιπλέον καυσαέρια. Οι περισσότεροι που έχουν chipάρει τον εγκέφαλο ήτε δεν έχουν δει ιδιέταιρη διαφορά ήτε έχουν προβλήματα.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pugsang (Μάκης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 207 Rallye
Ένταξη: 26 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1292 Τόπος: Ραφήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 29 Μάϊ 2002, 09:45:55 Θέμα δημοσίευσης: Re: xmmmmmm |
|
|
Αφήστε τα turbo και παιξτε ατμοσφαιρικά και σίγουρα.
Ριξτου αγορι μου ενα τετραπετάλουδο και ειμαι σίγουρος οτι δεν θα αναζητήσεις το turbo.Ο ηχος του ανασταίνει και νεκρούς...Oι επιδόσεις του ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ (~190ΗΡ)
Με αυτη τη λύση και γκαζια εχεις και αξιοπιστία και το αμαξι σου ειναι fun to dive & fun to turn and turn and turn...
pedal to the metal |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Nikel Έχω ξεφύγει !!!

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Nikel Έχω ξεφύγει !!!

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Tony (Αντώνης) Μέλος

ibiza FR 1800cc 20v Turbo
Ένταξη: 31 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 100 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 07 Μάϊ 2003, 22:24:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα ήθελα να επέμβω και εγώ λίγο στο θέμα που έχετε ανοίξει.
Λέτε πως το Turbo δεν είναι σωστή λύση για ένα μοτέρ γαλλικό που έχει φτιαχτεί για ατμόσφαιρα και μόνο ατμόσφαιρα και πως ένα Turbo θα του μείωνε το χρόνο ζωής καθώς και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία με μεγάλες θερμοκρασίες κτλ.
Λογικό είναι βρε παιδιά όταν θέλετε να φτιάξετε Turbo με πλαστική εισαγωγή και με τα πιστόνια τις μάνας του. Για λύστε το μοτέρ, για κάντε μια σωστή μετατροπή με αλλαγή στις βαλβίδες με άλλα έμβολα και με πολύ καλή φλάτσα και μετά πέστε μου άμα θα πάθει κάτι το μοτέρ η όχι. Άρα το πρόβλημα δεν είναι η αξιοπιστία αλά η τσιγκουνιά στην τσέπη μας που θέλουμε και Turbo και τσάμπα.
Ποίος λέει πως η ατμόσφαιρα είναι αξιοπιστία όταν όλοι για οικονομία αντί να αλλάξουν πιστόνια, για οικονομική λύση πάνε και κάνουν πλάνισμα στο καπάκι. Αυτό είναι η καλή ατμόσφαιρα;;;
Πιστεύω όλα είναι καλά άμα συμμετέχεις δύο πράγματα:
1. Έναν καλό μάστορα που να ξέρει από βελτιώσεις και ειδικά στα 106-206.
2. Έναν τεράστιο κουμπαρά που να μπορεί να αντεπεξέλθει στα λεφτά που θα σου ζητήσουν για μια καλή σωστή δουλειά.
Παρόλο αυτά εγώ σκέφτομαι πιο τρελά από εσάς. Τι μία λέω θα βάλω Turbo την άλλη θα το κάνω Rallye και μετά ατμόσφαιρα με βοήθεια NOS.
Παντός ένα πράμα με τρελαίνει να ακούω σε όλα τα αμάξια…..
….βουυυυυτττττττττσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!!
Tony - Seat Ibiza Formula Racing
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 07 Μάϊ 2003, 23:54:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Tony έγραψε: | Θα ήθελα να επέμβω και εγώ λίγο στο θέμα που έχετε ανοίξει.
Λέτε πως το Turbo δεν είναι σωστή λύση για ένα μοτέρ γαλλικό που έχει φτιαχτεί για ατμόσφαιρα και μόνο ατμόσφαιρα και πως ένα Turbo θα του μείωνε το χρόνο ζωής καθώς και πολύ μεγάλη ταλαιπωρία με μεγάλες θερμοκρασίες κτλ.
Λογικό είναι βρε παιδιά όταν θέλετε να φτιάξετε Turbo με πλαστική εισαγωγή και με τα πιστόνια τις μάνας του. Για λύστε το μοτέρ, για κάντε μια σωστή μετατροπή με αλλαγή στις βαλβίδες με άλλα έμβολα και με πολύ καλή φλάτσα και μετά πέστε μου άμα θα πάθει κάτι το μοτέρ η όχι. Άρα το πρόβλημα δεν είναι η αξιοπιστία αλά η τσιγκουνιά στην τσέπη μας που θέλουμε και Turbo και τσάμπα.
Ποίος λέει πως η ατμόσφαιρα είναι αξιοπιστία όταν όλοι για οικονομία αντί να αλλάξουν πιστόνια, για οικονομική λύση πάνε και κάνουν πλάνισμα στο καπάκι. Αυτό είναι η καλή ατμόσφαιρα;;;
Πιστεύω όλα είναι καλά άμα συμμετέχεις δύο πράγματα:
1. Έναν καλό μάστορα που να ξέρει από βελτιώσεις και ειδικά στα 106-206.
2. Έναν τεράστιο κουμπαρά που να μπορεί να αντεπεξέλθει στα λεφτά που θα σου ζητήσουν για μια καλή σωστή δουλειά.
Παρόλο αυτά εγώ σκέφτομαι πιο τρελά από εσάς. Τι μία λέω θα βάλω Turbo την άλλη θα το κάνω Rallye και μετά ατμόσφαιρα με βοήθεια NOS.
Παντός ένα πράμα με τρελαίνει να ακούω σε όλα τα αμάξια…..
….βουυυυυτττττττττσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!! |
ααχ, αναβεις φωτιες!
αυτο το βουυυυυτττττττττσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!! ειναι που τρελαινει και θα τολμησω να πω πως εχω μια τρελη ιδεα :
να δω καποια στιγμη ενα 5θυρο 1400αρι να περναει και να κανει βουυυυυτττττττττσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ!!!.... ντοουφ ! ντουυφ μπουυφφ!
τα εξτρα επιφωνηματα ειναι το subακι
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Alex Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (1999)
Ένταξη: 24 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 1037 Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2003, 01:01:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αυτο με τα πιστονια που λες εμενα μου φερνει στο μυαλο ενα αλλο ερωτημα που το εχω εδω και καιρο.. Υπαρχουν aftermarket ελαφρυτερα μερη για τον κινητηρα για να τον κανουν να στροφαρει πιο γρηγορα? Πχ αλουμινενια πιστονια ή βαλβιδες.. ?? Θυμαμαι μια φορα ειχα πετυχει σε καποιο site κατι βαλβιδες οι οποιες ηταν κεραμικες και ειχαν 4 φορες λιγοτερο βαρος με αποτελεσμα να κινουνται πολυ πιο ακοπα λογω της μικροτερης μαζας που χρειαζοταν να αλλαζει συνεχεια κατευθυνση..
Αν υπαρχουν τετοια κομματια τοτε αυτα θεωρητικα και απο μονα τους ακομα μπορουν να δωσουν καλυτερη ευστροφια και μικρη αυξηση δυναμης... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
alemao (Αριστείδης) Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 28 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 599 Τόπος: Γλυκα Νερα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2003, 09:01:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ωραίο το βββββββββββτττττττττττςςςςςςςς, αλλά όταν ακούσεις το ΚΡΑΟΥ δεν θα είναι ωραίο.
τα πεζάκια δεν ειναι για τουρμπισμα εκτος του 205T16 & 405Τ16
στην τελική γράψτε ένα cdάκι με ήχους από ρουλεμανάτες, από bmw M3 κλπ και παίξτε το μέσα στο αμάξι. είναι η βελτίωση με τα λιγότερα λεφτά και την μεγαλύτερη αξιοπιστία! Α, και μην ξεχάσετε το κομμάτι με τον ινδό και να κουνάτε το κεφάλι μπρος-πισω όταν παίζει!
ακους εκεί τουρμπισμα... 
Top Fuel Racing Club ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Επισκέπτης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2003, 18:28:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ti les bre annibas team. mexri tora 106 eixes kai tora pou pires to m3 mas tin les gia to tourmpisma?? pooooo paei xalase o kosmos!!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ) Έχω ξεφύγει !!!

CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!
Ένταξη: 09 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 2111 Τόπος: Were the Eagles fly higher
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Μάϊ 2003, 18:44:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ατμοσφαιρααααααααααααααααααααααααααααα...................οπως λεει και ο φιλος μου ο Μακης.Το 106 τουρμπο Μητσο απλα δεν στριβει.
Ποσοι εχετε ακουσει τα KITCAR στους αγωνες Ευσταθιου-Κοκκινης-Ιαβερης με το PUNTO-Φωτηνελης SWIFT-Περσι Ριτσωνα το Ασημι CLIO του Σκαλου-Ibiza Καμπιλης.......Ανασταινουν και νεκρους Που να ακουσετε τα SUPER 1600 clio kai 206.................Αστα Αλεκοοοοοοοοοοοοοοοοοοο.................
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ROM206 (ΙΓΝΑΤΙΟΣ) Φανατικό μέλος

206 1.6ΧΤ '03( EVOLUTIONISED )
Ένταξη: 16 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 342 Τόπος: Παραλία πλευρά !!!
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Φεβ 2005, 18:18:30 Θέμα δημοσίευσης: Turbo ή ατμόσφαιρα? |
|
|
ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΣΥΤΗΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ FORUM ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΦΟΒΕΡΟΙ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΖΕΙΣ ΣΑΣ.
ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΤΕΛΟΣ Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ!
ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΕΣΥ, ΖΗΤΑΣ ΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΥΝΕΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΣ.
ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟΥΡΠΟ 'Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ. ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΣΟΥ;
Π.Χ. ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑ 206 ΧΤ 1.6 ΚΥΒΙΚΑ 110 ΑΛΟΓΑ. ΤΟ ΕΧΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ 1.5 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ, ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΤΡΕΞΕΙ, ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ KAI ΑΝΤΑΞΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΤΟΜΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΟΥ.ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ(ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛ....ΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ) ΣΤΟ ΘΕΜΑ "ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΑΩ ΤΟ ΓΚΑΖΙ" ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΥΜΑΜΩΣΩ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΜΟΥ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΙΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΣ PEUGEOT ΚΑΙ ΛΕΩ ΤΟΥΡΠΟ 'Η ΑΜΟΣΦΑΙΡΑ;
ΘΑ ΤΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΕΑΝ ΔΙΝΑΤΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Κ.Α.!!!!
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΕΙΝΩ ΠΡΟΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.(ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΥΡΠΟ)
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΑΣΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΝΕΟΣ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|