PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

SOS! ΚΑΠΝΟΙ! ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Μάϊ 2002, 09:48:39    Θέμα δημοσίευσης: SOS! ΚΑΠΝΟΙ! ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά SOS!

Κατέβαινα της Κηφισίας πριν από λίγο με 100km και ξαφνικά φανάρι στα 50 μέτρα! Φρενάκι δυνατό χωρίς όμως να το πλακώσω....το ABS δεν εμφανίστηκε γιατί δεν υπήρξε ιδαίτερος λόγος....σταμάτησα και όπως περίμενα να ανάψει πράσινο ΒΛΕΠΩ να βγαίνουν ΚΑΠΝΟΙ από το μπροστινό αριστερό λάστιχο!

Πανικός! Δεν ήξερα από που είναι οι καπνοί! Από μένα ή από τον διπλανό μου.... Καπνός λευκός σαν από τσιγάρο....

ALARM...Σταματώ...και πράγματι έβγαιναν καπνοί από ΤΑΚΑΚΙΑ-ΔΙΣΚΟΥΣ μόνο από μπροστά αριστερά!

Εχει κανείς καμιά εμπειρία τέτοια??

Τι να φταίει άραγε?

Και γιατί να βγάζει καπνό?

Καμιά ιδέα ή άποψη?

Φανταστείτε να το πλάκωνα κιόλας!

Μήπως τα εργοστασιακά τακάκια ή δίσκοι είναι μάπα ??

A.M.A.N....Το Κάθαρμα!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
chatasos (Τάσος)
Developer - Administrator
Developer - Administrator
Επίσημο Μέλος

Peugeot 207 1.6 (17V!) GT (2009)

Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Μάϊ 2002, 12:54:49    Θέμα δημοσίευσης: Re: SOS! ΚΑΠΝΟΙ! ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρώτα από όλα λίγο δύσκολα να σε πιστέψουμε ότι πήγαινες
μόνο με 100!!!
Δεύτερον, το ξέσκισες το αμαξάκι!!! Το λάστιχο επέζησε? Δεν
έμεινε στην άσφαλτο?

Τρίτον, μήπως ήταν ήδη αρκετά ζεσταμένα τα τακάκια και με το
φρενάρισμα φούντωσαν?

Βέβαια το πιο ανησυχητικό είναι ότι έγινε μόνο από αριστερά,
οπότε το μυαλό μου πάει σε πιο άσχημες καταστάσεις, π.χ. μήπως
από αριστερά είναι πιο σφιχτά?

Απο την άλλη υπάρχει και η περίπτωση να σου είχε κολλήσει κάτι
(λέμε τώρα) και με το φρενάρισμα να έλιωσε και να κάηκε!!!

Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις σε μια ευθεία με χαλαρό
φρενάρισμα να δεις αν σε τραβάει αριστερά....

Ο φορουμάρχης επέστρεψε παντρεμένος & ανανεωμένος!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Μάϊ 2002, 15:46:41    Θέμα δημοσίευσης: ΔΙΣΚΟΤΑΚΑΚΙΑ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρώτα από όλα λίγο δύσκολα να σε πιστέψουμε ότι πήγαινες
μόνο με 100!!!
Δεύτερον, το ξέσκισες το αμαξάκι!!! Το λάστιχο επέζησε? Δεν
έμεινε στην άσφαλτο?

Τρίτον, μήπως ήταν ήδη αρκετά ζεσταμένα τα τακάκια και με το
φρενάρισμα φούντωσαν?

Βέβαια το πιο ανησυχητικό είναι ότι έγινε μόνο από αριστερά,
οπότε το μυαλό μου πάει σε πιο άσχημες καταστάσεις, π.χ. μήπως
από αριστερά είναι πιο σφιχτά?

Απο την άλλη υπάρχει και η περίπτωση να σου είχε κολλήσει κάτι
(λέμε τώρα) και με το φρενάρισμα να έλιωσε και να κάηκε!!!

Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις σε μια ευθεία με χαλαρό
φρενάρισμα να δεις αν σε τραβάει αριστερά....

1. Πήγαινα με 100-120km...άλλωστε είχα ξεκινήσει από άλλο φανάρι... και τα λαστιχα δεν μπλοκαραν καθόλου αλλά ούτε το αμάξωμα καταπονήθηκε...
(είναι η ευθεία έξω από το κτήμα Συγγρού! Από το Φανάρι ΚΑΤ με το φανάρι εισόδου στο Μαρούσι)....

2. Ζέσταμα στα τακάκια? χμμμ χλωμό...ήμουν έξω 1 ώρα περίπου και είχα κάνει μόλις 5 χιλιόμετρα....

3. Λες από αριστερά να είναι ποιο σφιχτά? Αυτό θα το κοιτάξω...

4. Πάντως αυτό που λες να είχε κολήσει κάτι με βάζει σε υποψίες....σκέφτομαι αυτά τα άλατα που μου έλεγαν και στο συνεργείο....μήπως κάηκαν τίποτα από αυτά...?

5. Το δοκιμασα μετά με χαλαρά φρεναρίσματα μέχρι να έρθω σπίτι ... και δεν είδα κάτι το ανησυχητικό...ούτε καπνός, ούτε τράβαγε αριστερά....

A.M.A.N....Το Κάθαρμα!

Edited by: Vini at: 5/25/02 4:48:18 pm
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 25 Μάϊ 2002, 18:05:49    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΔΙΣΚΟΤΑΚΑΚΙΑ! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ CHATASSOS.
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΠΛΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ?
ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΣΚΙΣΕ ΤΟ COROLAKI ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΠΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ (ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ) ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑΖΑΝΕ. ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΡΕΖΙΛΙ.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ?
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΙ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ?

DimiP says: Don't try to catch me!Just say so and ...i'll let you!

Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Μάϊ 2002, 02:09:23    Θέμα δημοσίευσης: Νερά!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν υπάρχει περίπτωση να σου ανάψουν σε τέτοιο βαθμό τα φρένα στο Peugeot. Δεν μασάνε από σκίσιμο. Εχω φρενάρει δυνατά πολλές φορές από τα 190-200 χιλιόμετρα και δεν κατάλαβαν τίποτα. Τα άλλαξα βέβαια στις 10000 με την αλλαγή λαδιών. Είχε τακάκια Bosch (!!), έβαλα Bendix (με πόνεσε λίγο). Μια απ'τα ίδια μου φαίνονται.

Στην περίπτωσή σου Vini πιστεύω ότι στο τελείωμα του φρεναρίσματος πάτησες νερά με την αριστερή. Εάν έχασε το αριστερό μαρκούτσι υγρά φρένων θα το έχεις καταλάβει ήδη καθότι η διαρροή θα συνεχιζόταν και στη συνέχεια, θα φρενάριζε ατσούμπαλα και το πεντάλ θα τσαρούχωνε. Εάν ήταν από άναμμα του αριστερού δίσκου (που είναι παράλογο), θα αισθανόσουν αισθητό τράβηγμα προς τα δεξιά (που πιάνει), χώρια που θα βρωμούσε ο τόπος δισκοτακακίλα, ή και το πεντάλ πάλι τσαρούχι. Επίσης, η μύτη σου δεν θα έχανε το επεισόδιο με τίποτα (κι ας είχες και κλειστά παράθυρα).

Μια που το έφερε ο λόγος παρακολούθησε τη στάθμη στο paraflou γιατί το δικό μου το μοτέρ (όπως και άλλα 1600 16V) έφυγε από το εργοστάσιο με χαλαρά σφιγμένο καπάκι με αποτέλεσμα από το δεύτερο μήνα να δακρύζει. Όχι τίποτα το τρομερό, αλλά κάποια στιγμή στό πλαίσιο της εγγύησης άλλαξα αναγκαστικά φλάτζα κεφαλής και το καπάκι στο ρεκτιφιέ για μέτρημα και προληπτικό πλανιάρισμα. (Το σφίξιμο του καπακιού θα ήταν απαράδεκτα πρόχειρη λύση). Εάν δεν ήμουνα προσεκτικός όταν θα πήγαινα στην αντιπροσωπεία για service, θα συμπλήρωναν paraflou, πολύ πθανόν να μην έβλεπαν ή να μην έλεγαν και τίποτα για το δάκρυσμα (γιατί θέλει παρακολούθηση για να το πάρεις χαμπάρι) και κάποια στιγμή μετά από 2, 3 ή και 5 χρόνια το πρόβλημα να εκδηλωνόταν με ανυπολόγιστη ορμή (από απλή και αναπόφευκτη πλέον διαπίστωση, έως κάψιμο φλάτζας, ξέβρασμα του paraflou, ή και κάψιμο μοτέρ).
Πολύ υπεύθυνες οι αντιπροσωπείες απέναντι μας, αλλά αμφιβάλω εάν είναι σε θέση να αναλάβουν όταν έρθει η δύσκολη στιγμή τις ευθύνες τους.
Η ποιότητα κατασκευής στην Peugeot είναι αναμφισβήτητα όπως έχει αποδειχθεί υψηλή, αλλά ο έλεγχος στην έξοδο της γραμμής παραγωγής είναι πλέον επιλεκτικός έως ανύπαρκτος λόγω της αυτοματοποίησης μέσω ηλεκτρονικής και ρομποτικής. Έτσι υπάρχει μεν σταθερότητα στην ποιότητα συναρμολόγησης αλλά εάν σε μία γραμμή υπάρξει σε ένα μηχάνημα μια απόκλιση, όλη η παρτίδα-ες αυτοκινήτων θα παρουσιάζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, μέχρι να γίνει αντιληπτή αυτή η απόκλιση. Γι αυτό και οι μαζικές ανακλήσεις μοντέλων, ακόμα κι από φημισμένες ποιοτικά εταιρίες.

Με τις πόρτες... α λα γαλλικά

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Vini (Nick)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

*** Groupe PSA ***

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Μάϊ 2002, 08:30:50    Θέμα δημοσίευσης: Kαλημέρα.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά καλημέρα...

Προς Dimip:
dimip αλήθεια λέω....δεν το πλάκωσα το αυτοκίνητο....άλλωστε δεν είναι τόσο εύκολο να το πλακώσεις μέσα σε 200 μέτρα από το ένα φανάρι στο άλλο....εκτός αν θεωρείται πλάκωμα τα 100km/h....αν είναι αυτό τότε....να πηγαίνω από εδώ και εμπρός με 70km/h...για να μην πονάει το 206....

προς Miltellas:
Συμφωνώ μαζί σου...θεωρώ ότι είναι χλωμό να ανάψουν με τόσα λίγα χιλιομετρα...άλλωστε στην Εθνική που το έχω πλακώσει γιατί δεν έίχα το ίδιο σύμπτωμα?

Πάντως και αυτό που λες για μυρωδιά μου κάνει εντύπωση γιατί βγήκα αμέσως από το 206....και δεν μύριζε τίποτα ενώ ο καπνός έβγαινε....περίεργο ε?

Θα κοιτάξω και όλα τα υγρ μήπως και έχασε από πουθενά...αλλά τώρα που το σκέφτομαι το Paraflou είναι από την άλλη μεριά....στην δεξιά.....

.....Αυτό που με ανυσηχεί είναι ότι σε κανέναν μέχρι τωρα δε έχει εμφανισθεί!.....

Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Μάϊ 2002, 23:38:18    Θέμα δημοσίευσης: Re: Kαλημέρα.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΣΕ ΧΑΡΤΟΡΗΧΤΡΕΣ, ΝΑ ΔΩ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΠΝΟΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ...
VINI, ΒΡΕΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΣΙΓΓΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΤΕΛΙΚΑ.

DimiP says: Don't try to catch me!Just say so and ...i'll let you!

Επιστροφή στην κορυφή
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Μάϊ 2002, 06:35:15    Θέμα δημοσίευσης: Νερά ήταν σου λέω... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το paraflou το ανέφερα για να ανησυχήσεις γενικότερα, ως πρόβλημα που εμφανίστηκε σε κάποια παρτίδα 1.6 16V. Κι αριστερά να ήταν το δοχείο παραφλού δεν θα μπορούσε να φτάσει στη δισκόπλακα...

Νερά ήταν λοιπόν, κι όχι μάγισσες..
Εγώ, έχω πάθει το ίδιο με το παλιό μου κάρο. Απλά το κατάλαβα τότε αμέσως γιατί τα είδα τα νερά από πριν. Εσύ που κοιτούσες πάλι... Έλα από δω πάνω (Θεσσαλονίκη) και δεν θα κοιτάς ποτέ ευθεία.

Εγώ πάντως και η γυναίκα μου θα πάρουμε άδεια να έρθουμε χάμου για το Ακρόπολις. Εάν πάει κανένας να σφυρίξει...

Με τις πόρτες... α λα γαλλικά

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης