PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

207 - Στρωσιμο κινητηρα 207 1.6 EP6DT
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Z109 (DIMITRIS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 207 GT 190bhp

Ένταξη: 02 Φεβ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Φεβ 2007, 09:45:49    Θέμα δημοσίευσης: 207 - Στρωσιμο κινητηρα 207 1.6 EP6DT Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φιλοι μου εχω παραγειλει το καινουργιο πυραυλακι της Peugeot.Το 207 1.6 gt.Και εχω καποιες ερωτησεις λογω μη υπαρξης εμπειριας απο τουρμπο μοτερ.Σε μια συζητηση στην αντιπροσωπια μου ειπανε οτι δεν χρειαζεται ο συγκεκριμενος κινητηρας στρωσιμο με την εννοια ανεβαζω μεχρι 4000 στρ.αν.λ. Αλλα κανονικα οπως οδηγαω σε ολο το φασμα των στροφων αρκει να μην το παω κοφτη στη πρωτη, δευτερη και τριτη ταχυτητα(οχι οτι θα το πηγαινα ετσι και αλλιως).Επισης ειπανε οτι δεν χρειαζεται να αλλαξω τα πρωτα λαδια στα 1000 χλμ. διοτι ενδεχεται να περιεχει ειδικο λαδι για τα πρωτα χλμ. του κινητηρα,για το στρωσιμο.Πρωτη επισκεψη στην αντιπροσωπια μου ειπανε στα 10000 χλμ. Κατα τη γνωμη σας ισχυουν τα παραπανω η να ακολουθησω αλλη τακτικη; Σας ευχαριστω για το χρονο σας!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ...ΛΙΟΝΤΑΡΙ!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

Ένταξη: 02 Ιούλ 2004
Τόπος: Αγ.Παρασκευη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Φεβ 2007, 09:55:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλοριζικο καλοταξιδο κλπ κλπ ! να το χαιρεσαι το κουκλι σου !

Οσο για το στρωσιμο ακολουθα πιστα τις οδηγιες του κατασκευαστη (βλ. manual) Αντε καλα τουρμπισματα !!!!! Very happy

bye bye cc , welcome miata
Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Φεβ 2007, 10:13:19    Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 - Στρωσιμο κινητηρα 207 1.6 GT Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Z109 έγραψε:
... Κατα τη γνωμη σας ισχυουν τα παραπανω η να ακολουθησω αλλη τακτικη; Σας ευχαριστω για το χρονο σας!

Αφου στο λενε απο την ιδια τη Peugeot, γιατι να ακολουθησεις αλλη τακτικη ?
Εκτως αυτου, το συγκεκριμενο μοτερ ειναι τοσο νεο που δεν νομιζω οτι κανεις απο εμας ειναι σε θεση να ξερει καλητερα απ΄την ιδια τη Peugeot.
Παντως τα 10.000 χλμ σε γενικες γραμμες ειναι απολυτος φυσιολογικο νουμερο για 1ο service

Καλοταξιδο σου ευχομαι. Very happy

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Φεβ 2007, 10:58:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ότι γραφει το manual
όχι ότι σου πει ο κάθε "κατσαβιδοφορέας"

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Φεβ 2007, 11:54:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ρωτα και μια απο BMW μερια να δεις τι προβλεπεται για το MINI που εχουν το ιδιο μοτερ!!! Δεν χανεις τιποτα να διατσαυρωσεις τις δυο μεριες...

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 02 Φεβ 2007, 23:18:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

to στρωσιμο καλο ειναι να κρατησει καπου 1000χλμ.
σε αυτα τα χλμ στρωνεις σαζμαν-φρενα-λαστιχα κλπ κλπ και οχι μοτερ...

τι ενννοουμε στρωσιμο?
καλο ζεσταμα και κρυωμα(αν λογω τουρμπο καλο ειναι να το προσεχεις παντα αυτο)
κινηση μεσα στην αθηνα και οχι ταξιδι...
δηλαδη δε το καβαλας και πας λαρισα με 3500σαλ και 140 σερι π.χ...

θελει αυτα τα πρωτα χλμ να δουλευει σε σχεδον ολο το φασμα στροφων...μη φοβηθεις να ανεβασεις στροφες ακομα και κοντα στο κοφτη.
το μυστικο ειναι το ποσο θα πατας το γκαζι.
πρεπει σε αυτα τα πρωτα χλμ να πατηθουν σωστα τα ελατηρια των εμβολων. για να γινει αυτο θα πρεπει να πατας σχεδον παντα πανω απο το μισο το γκαζι...και δε θα πρεπει να αφηνεις χαμηλα τις στροφες...
δηλαδη δε παμε με 1500σαλ και 4η και παταμε τερμα γκαζι το γαμησες...

θελει συνεχεια να παιζεις με ταχυτητες για να κρατας στις μεσσαιες σαλ τισ στροφες του κινητηρα και να πατας σχετικα βαθια το πεταλι για να πιεζεται (οχι να σκιζεται) το μοτερ μεσα και να υπαρξουν οι σωστες ανοχες κλπ κλπ κλπ...

εδω ειναι ενα ενδιαφερον τοπικ αλλα δε νομιζω να βγαλεις περισσοτερα συμπερασματα...
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6656

υγ.
υπαρχουν και 2 αλλες θεωριες
η 1η λεει στρωσιμο για 5000χλμ με 2000σαλ που σου εξηγησα γιατι την απορριπτω
η 2η λεει τσιτα γκαζια απο την αρχη και στα αρχ**ια μας ολα αλλα αυτο το θεωρω λαθος και απο την αποψη στρωσιματος του υπολοιπου αυτοκινητου....
Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 03 Φεβ 2007, 01:22:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλοταξιδο.
Και να ακους τον volvo γιατι τα λεει πολυ ωραια.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Z109 (DIMITRIS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 207 GT 190bhp

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 03 Φεβ 2007, 20:49:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Cool Σας ευχαριστω για την ανταποκριση.Περιμενω πως και πως να ερθει το τουρμπακι...και θα σας ενημερωσω για τις πρωτες εντυπωσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ...ΛΙΟΝΤΑΡΙ!
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Φεβ 2007, 12:53:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πανο διαφωνω σε καποια πραγματα...
Καταρχην καλο ειναι να μην κανει ταξιδι Αθηνα-Θεσσαλονικη αλλα οχι και να κινειται κολλημενος μεσα στην κινηση.
Διαδρομες της μισης ωρας maximum με 10-15λεπτα διαλλειματα μετα απο καθε μισαωρο λειτουργιας.

Επισης καλο ειναι το πρωτο 25ωρο λειτουργιας να μην το πιεσει...
Ναι μεν ροπατη οδηγηση αλλα ουτε και πανω απο 4000-4500 αλλα ουτε και κατω απο τις 2000-2500.

Επισης ποτε τερμα γκαζι,παντα μετρημενη πιεση στο πενταλ.
Ο λογος απλως,μπουκωνει χωρις λογο αφου ετσι και αλλιως δεν προκειται να ανεβασεις ,μεγαλο αριθμο στροφων για να καψει το μιγμα που στελνει ο εγκεφαλος.

Ακομα επειδη οσο καλη κατεργασια και αν λενε οτι εχει στους κυλινδρους,ολα τα μοτερ εχουν καποιες ανοχες,κοινως αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να κανεις 3 αλλαγες λαδιου μεχρι τα 5000 χλμ,καντες,καθως ταλαιπωρειται ιδιαιτερα απο τις μεγαλες τριβες.
Κατα προτιμηση στην πρωτη αλλαξε και το φιλτρο του λαδιου μαζι.

Αυτα... Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Φεβ 2007, 14:47:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

στελιο συμφωνω και δεν ειπα πουθενα για τερμα γκαζι...ειπα απλα οτι δε πρεπει να το παταει και λιγο το γκαζι...το σωστο ειναι απο 1/2 ως 3/4 περιπου ...και απο στροφες ουτε κοφτες(αν και δεν εινα απαραιτητα αυτο το προβλημα) αλλα οχι και με 1500σαλ που πανε πολλοι....
Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 04 Φεβ 2007, 22:28:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το θεμα του γκαζιου ειναι να μην το παταει αποτομα προς τα κατω.Τοτε ειναι που δεν θα του κανει καλο.
Αν αρχιζει σιγα σιγα και καθως ανεβαζει στροφες τοτε βυθιζει αναλογα το ποδι του να δειτε που δεν φτανει μεχρι τερμα το πεταλ.Αυτο πιστευω θα ειναι το ιδανικοτερο.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Z109 (DIMITRIS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 207 GT 190bhp

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 08 Φεβ 2007, 09:04:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Cool Τα πρωτα χλμ. θα γινουν σε νησι,οποτε σιγουρα κοντινες διαδρομες και οχι στη τσιτα.Μετα τα 1000 θα το δουμε σε ταξιδι Αθηνα-Θεσ/νικη-Γιαννενα.Εκει θα το πατησω λιγο... Αντε με το καλο να ρθει...

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ...ΛΙΟΝΤΑΡΙ!
Επιστροφή στην κορυφή
Pughell (Στελιος)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

106 XSi 1.6

Ένταξη: 24 Απρ 2003
Τόπος: Σαλλλονικη...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Φεβ 2007, 16:29:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω παντως σου ειπα,πριν περασεις το 25ωρο μην το πατησεις...
Βεβαια δικο σου ειναι,οτι θες κανεις. Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Φεβ 2007, 16:50:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλοτάξιδος μωρέ! Very happy

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Z109 (DIMITRIS)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 207 GT 190bhp

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 16 Φεβ 2007, 12:52:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Cool Απο τα παιδια που το εχουν παρει στα χερια τους και απο ολους οσους εχουν εμπειρια πανω σε παραγγελια μοντελου απο την peugeot,ιδιαιτερα του εν λογω 207 GT.Αν καποιος το εχει παραγγειλει 3 του Γεναρη ποτε περιπου να το περιμενει να του ρθει; Στην εταιρεια μου τα ψιλομασανε,απο μεσα Φλεβαρη παμε σε αρχες Μαρτη αλλα οχι σιγουρα.Η αληθεια ειναι οτι δουλευω και θα θελα να ξερω πανω κατω για να κανονισω αδειουλα!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ...ΛΙΟΝΤΑΡΙ!
Επιστροφή στην κορυφή
Persis9 (Periklis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 GT (2007), etuners 1st stage

Ένταξη: 22 Οκτ 2007
Τόπος: Περιστέρι - Κιάτο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 23 Οκτ 2007, 13:32:52    Θέμα δημοσίευσης: Στρώσιμο 207 GT Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

παίδες καλησπέρα
είμαι καινούριος και θα ήθελα να ρωτήσω τί γίνεται με το στρώσιμο

εδώ και 5 μέρες έχω ένα 207 GT 150 hp
μου είπαν από αντιπροσωπεία ότι δεν χρειάζεται καθόλου στρώσιμο
τι λέτε ?

Vive la France
Επιστροφή στην κορυφή
GeoMel 
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 207GT

Ένταξη: 18 Οκτ 2007
Τόπος: θεσσαλονικη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 23 Οκτ 2007, 13:57:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλοταξιδο με καλα κ ασφαλη χιλιομετρα το αυτοκινητο σου.. Απο την αντιπροσωπεια μου ειπαν για τα πρωτα 2000km οχι πανω απο τισ 4000στροφες κ οχι αποτομα πατηματα του γκαζιου.. Κ μετα για τα επομενα 1000km να ανεβασεις σταδιακα ολες τις στροφες.. Αλλα μου εδωσαν εμφαση στο ΣΤΑΔΙΑΚΑ.. Ολα αυτα απο την lionHellas.. Ελπιζω να βοηθησα..
Επιστροφή στην κορυφή
dimkeras (Δημοσθένης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

e-tuned

Ένταξη: 18 Ιούλ 2007
Τόπος: Λευκάδα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 23 Οκτ 2007, 17:55:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλοτάξιδο κι από εμένα!

Τα ίδια ακριβώς με τον GeoMel μου είπαν κι εμένα. Βέβαια, σε μια αντιπροσωπία που άλλαξα έναν αισθητήρα πίεσης ελαστικού (στα 1000+ km) μου είπαν επί λέξη :
"Δώσ'του να καταλάβει, μην το δουλεύεις τεμπέλικα! Δεν παθαίνουν τίποτα αυτά τα μοτέρ!"
Όταν βέβαια τον ρώτησα από που συμπεραίνει ότι δε θα πάθει τίποτα, με κοίταζε σαν την αγελάδα...

Vroum-vroum!
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Οκτ 2007, 01:24:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μέχρι 4k για τα πρώτα 1000 χλμ είναι καλά, χωρίς όμως να κρεμάει το μοτέρ. Επίσης, πατάμε αρκετά το γκάζι, όχι από το ρελαντί αλλά σταδιακά. Το πλήρες φορτίο είναι που θέλουμε να αποφύγουμε. Μετά τα 1000, ανά 150-200 χλμ ανεβάζουμε όριο στροφών και στις 2-2,5k χλμ είμαστε έτοιμοι. Laughing

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Persis9 (Periklis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

207 GT (2007), etuners 1st stage

Ένταξη: 22 Οκτ 2007
Τόπος: Περιστέρι - Κιάτο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Οκτ 2007, 08:10:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας
σκεφτόμουνα και εγώ μέχρι τα 2000 ΚΜ μέχρι τις 3500rpm με 4000rpm
και μετα μια σταδιακή αύξηση!!
Πάντως από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία μου φαίνεται ότι θέλουν λένε!!

Vive la France
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Επόμενη
Σελίδα 1 από 7

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης