Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Η ανάρτηση σου εδώ και τώρα! |
Έχω εργοστασιακή ανάρτηση...οπότε...τι να λέμε τώρα? |
|
31% |
[ 80 ] |
Έχω αλλάξει μόνο ελατήρια...όλα μια χαρά & χαμηλώμενο & τρένο! |
|
6% |
[ 17 ] |
Έχω αλλάξει μόνο ελατήρια...αλλά κοπανάει το άτιμο, αλλά είναι τρένο! |
|
7% |
[ 20 ] |
Έχω αλλάξει μόνο αμορτισέρ...θεωρώ ότι είναι καλή λύση! |
|
4% |
[ 12 ] |
Έχω αλλάξει ελατήρια & αμορτισέρ...αλλά κοπάνει, χάνει σε άνεση! |
|
16% |
[ 41 ] |
Έχω αλλάξει ελατήρια & αμορτισέρ...δεν κοπάνει & δεν έχασε σε άνεση! |
|
8% |
[ 22 ] |
Έχω αλλάξει ελατήρια & αμορτισέρ...κοπάνει κάπου-κάπου αλλά δεν έχει χάσει την Γαλλική άνεση! |
|
9% |
[ 25 ] |
Έχω εργοστασιακή ανάρτηση...και την εμπιστεύομαι....τι χαμηλώματα και ιστορίες...?? |
|
10% |
[ 27 ] |
Δεν έχω άποψη, δεν με αγγίζει...το αναρτησιακό! |
|
3% |
[ 9 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 253 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 02 Οκτ 2007, 11:37:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Tα ALKO MS κουβάλησαν το 206 μου φορτωμένο με περίπου 370κιλά (επιβάτες 330κ συν αποσκευές 40κ που δεν χώρεσαν στον χώρο αποσκευών και είμασταν γεμάτοι τσάντες-σακούλες στο σαλόνι) σε μικτή διαδρομή (διαρκές σβέλτο στροφιλίκι στο βουνό και ταχύτατο ταξίδι στην εθνική) και ήταν απροσδόκητα σταθερά, στα γιαμπ οι ταλαντώσεις ήταν μηδέν (δουλειά του -ανέλπιστα για την κατηγορία κόστους- δυνατού rebound)! Εύγε και σε αυτά τα αμορτισέρ καθότι για τα λεφτά τους είναι περισσότερο καλά από ό,τι περίμενα (με λίγο χειρότερη απόδοση πάλι ευχαριστημένος θα έμενα). Σαν ποιότητα κατασκευής είναι αυτό που πληρώνεις, φτηνά, αλλά σαν απόδοση είναι σε πολύ ανώτερο επίπεδο.
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
grpap (Γρηγορης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) xs (2004)
Ένταξη: 02 Ιούλ 2007 Δημοσιεύσεις: 529 Τόπος: Αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 10 Οκτ 2007, 19:38:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικα τα selex δεν μπηκαν αλλα μια προσωρινη λυση με τα αμορτισερ του gti 2.0 αλλα απο κωδικο παραγωγης 9128χχχ και μετα (μετα το face lift) που ειναι πιο ενισχυμενα.
Προσωρινη λυση γιατι ερευναται η τοποθετηση αναρτησης coilover αλλα με 200αρια γραμμικα ελατηρια.Απλα τα υπαρχοντα αμορτισερ ηθελαν αμεσα αλλαγη και ετσι επιλεχθηκε μια φθηνη αλλα και αξιοπιστη.Record sp για διλιτρο που ηταν η πρωτη μου φθηνη και αξιοπιστη επιλογη ο αντιπροσωπος δεν εχει φερει εδω και εναμιση περιπου μηνα.Στην τελευταια επικοινωνια μας μου ειπε ξανα σε 10 μερες οπως τοτε που του ειχα πρωτοτηλεφωνησει.
Περισσοτερα για την αποδοση των αμορτισερ της πεζο μολις κανουν καποια χιλιομετρα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
sps (Spyros) Έχω ξεφύγει !!!

206 XS Ε10
Ένταξη: 22 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 3013
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Οκτ 2007, 09:20:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
grpap έγραψε: | Τελικα τα selex δεν μπηκαν αλλα μια προσωρινη λυση με τα αμορτισερ του gti 2.0 αλλα απο κωδικο παραγωγης 9128χχχ και μετα (μετα το face lift) που ειναι πιο ενισχυμενα.
Προσωρινη λυση γιατι ερευναται η τοποθετηση αναρτησης coilover αλλα με 200αρια γραμμικα ελατηρια.Απλα τα υπαρχοντα αμορτισερ ηθελαν αμεσα αλλαγη και ετσι επιλεχθηκε μια φθηνη αλλα και αξιοπιστη.Record sp για διλιτρο που ηταν η πρωτη μου φθηνη και αξιοπιστη επιλογη ο αντιπροσωπος δεν εχει φερει εδω και εναμιση περιπου μηνα.Στην τελευταια επικοινωνια μας μου ειπε ξανα σε 10 μερες οπως τοτε που του ειχα πρωτοτηλεφωνησει.
Περισσοτερα για την αποδοση των αμορτισερ της πεζο μολις κανουν καποια χιλιομετρα. |
Με τι ελατηρια και ραβδους εισαι?
Messinian Houses |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Οκτ 2007, 10:16:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ελατηρια τα εργοστασιακα, είναι 150 λιμπρες η κατι λιγοτερο και ραβδους 19,5 χιλιοστα.
Εμπρος αντιστρεπτικη 22 χιλ και πισω αντιστρεπτικη 21 χιλ.
Το μαμα setup δηλαδη του τωρινου διλιτρου. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Οκτ 2007, 10:28:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
to allo Με το τοτο το ξερεις?
150λιμπρες τα μαμα...ημαρτον
αν ειναι 100 να εισαι χαρουμενος (αν και δεν μπορεις να το υπολογισεις...ειναι τελειως χονδροειδης ο υπολογισμος σε μη γραμμικο ελατηριο)
σκεψου οτι του rc ειναι καπου 140-150 αν θυμαμαι καλα
και του διλιτρο -20%
ισως ηταν μια καλη μετατροπη να δοκιμασει καποιος ελατηρια rc
(πουλαει ο δημητρης καταφρακτος) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Οκτ 2007, 10:41:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ολα τα μαμά (1,6/2,0/rc) ειναι γραμμικά.
του rc ειναι κάπου 158
του 2lt και του 1,6 κάπου το είχαμε γράψει πόσα είναι, δενθυμάμαι πόσο
σιγουρα αρκετά κάτω από 150...
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Οκτ 2007, 10:52:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καλα οκ. ολα γραμμικα ειναι μωρε. και του αλεξη γραμμικο το λεγατε.
επισης ελπιζω να μην παρασυρεις το grap να βαλει καμια παπατζα σα τη δικια σου...ημαρτον. τη πατησες εσυ μη παιρνεις και αλλους στο λαιμο σου!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Οκτ 2007, 11:14:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ολους στον γκρεμό θα τους ριξω...
μην ανησηχείς άλλες παπάτζες που να δουλευουν γι αυτό που ειναι φτιαγμένες και αγορασμένες επίσης... δεν φτιάχνονται ούτως ή άλλως...
του αλέξη δεν ειπε ποτε κανένας οτι είναι γραμμικά
άλλα ντ άλλων διαβάζεις ή καταλαβαίνεις
του σταυρου ειναι
αλλά
άλλα του σταυρου
άλλα του αλέξη
συγκεντρώσου
άλλος την έχει πατήσει και θέλει να (ξανα...)αλλάξει αμορτισερ... 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 14 Οκτ 2007, 11:53:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Την τριτη μπαινουν τα αμορτισερ.Αλλα δεν πιστευω οτι θα αλλαξουν το αυτοκινητο το οποιο εγινε σκ**ά με την τοποθετηση της 22αρας μπροστα(μετα απο συμβουλη καλων φιλων για σταδιακες μετατροπες ωστε να βλεπουμε τι κανει τι και πως επηρεαζει τη συμπεριφορα).Ελαχιστα μουτρα στο στεγνο αλλα στη γλιτσα και στο βρεγμενο ασε...........
Αυριο θα παραγγελθουν η 22αρα για πισω και οι 20αρες ραβδοι για να ελθει η κατασταση στα ισια της και να ξαναγινει υπερστροφικο.
Τωρα ειναι υποστροφικο οπως ειπα και αιφνιδιαστικα υπερστροφικο σε οριακες καταστασεις.
Οι οποιες οριακες καταστασεις αν ο δρομος εχει μειωμενη προσφυση δεν ειναι και με τρελλα χιλιομετρα.Σαφως παραπανω ομως απο του μεσου οδηγου.
Με λιγα λογια τωρα θελει προσοχη απο αφηρημαδες γιατι δεν βοηθαει.Στο δειχνει αλλωστε απο την πρωτη στιγμη. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 XS Ε10
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 14 Οκτ 2007, 12:58:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
grpap έγραψε: | Την τριτη μπαινουν τα αμορτισερ.Αλλα δεν πιστευω οτι θα αλλαξουν το αυτοκινητο το οποιο εγινε σκ**ά με την τοποθετηση της 22αρας μπροστα(μετα απο συμβουλη καλων φιλων για σταδιακες μετατροπες ωστε να βλεπουμε τι κανει τι και πως επηρεαζει τη συμπεριφορα).Ελαχιστα μουτρα στο στεγνο αλλα στη γλιτσα και στο βρεγμενο ασε...........
Αυριο θα παραγγελθουν η 22αρα για πισω και οι 20αρες ραβδοι για να ελθει η κατασταση στα ισια της και να ξαναγινει υπερστροφικο.
Τωρα ειναι υποστροφικο οπως ειπα και αιφνιδιαστικα υπερστροφικο σε οριακες καταστασεις.
Οι οποιες οριακες καταστασεις αν ο δρομος εχει μειωμενη προσφυση δεν ειναι και με τρελλα χιλιομετρα.Σαφως παραπανω ομως απο του μεσου οδηγου.
Με λιγα λογια τωρα θελει προσοχη απο αφηρημαδες γιατι δεν βοηθαει.Στο δειχνει αλλωστε απο την πρωτη στιγμη. |
Ωπ, εδω εχουμε θεμα!
Εννοειται πως με 22 μονο εμπρος θα εισαι πιο υποστροφικος!
Το λεει και η θεωρια.
Αρα βαζεις και τις 2 ταυτοχρονα.
Τελικα τι αμορτισερθα βαλεις?
Υπόψη πως αν πας σε κοιλοβερ μπροστα, ενδεχομενως οι 20ρες ραβδοι να ειναι λιγες. 
Messinian Houses |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 14 Οκτ 2007, 13:23:51 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τα αμορτισερ του gti προσωρινα.Κατα πως φαινεται λιγες θα'ναι οι 20αρες.Αλλα δεν με σημαδευει με οπλο κανεις και μου λεει "βαλε coilover". Βλεποντας και κανοντας.Αλλιως θα χρειαστω 21 σε ραβδους με οτι αυτο συνεπαγεται σε απολυτες στιγμες αγωνιας σε στιγμες λαθους εκτιμησης και αφηρημαδας
Το απολυτο αξεσουαρ για 21 ραβδους:babylino
ΥΓ Θελω εκεινο το μπλοκε........με βαλβολινες που δουλευουν  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 XS Ε10
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 14 Οκτ 2007, 14:14:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
grpap έγραψε: | Τα αμορτισερ του gti προσωρινα.Κατα πως φαινεται λιγες θα'ναι οι 20αρες.Αλλα δεν με σημαδευει με οπλο κανεις και μου λεει "βαλε coilover". Βλεποντας και κανοντας.Αλλιως θα χρειαστω 21 σε ραβδους με οτι αυτο συνεπαγεται σε απολυτες στιγμες αγωνιας σε στιγμες λαθους εκτιμησης και αφηρημαδας
Το απολυτο αξεσουαρ για 21 ραβδους:babylino
ΥΓ Θελω εκεινο το μπλοκε........με βαλβολινες που δουλευουν  |
Tι να πει κι ο Volvos με τις 22ρες? 
Messinian Houses |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 14 Οκτ 2007, 14:36:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λέει Pampers?
Πέραν της πλάκας θεωρώ ότι όσο ανεβάζεις τόσο το καλύτερο μέχρις ενός σημείου, αλλά και τόσο πιο εύθραυστη η ισορροπία. Δηλαδή, μετά θέλει περισσότερο ψάξιμο να ταιριάξεις το σύνολο για να έρθει στα μέτρα του οδηγού. Εκεί αρχίζουν και παίζουν σημαντικό έως καθοριστικό ρόλο παράγοντες όπως σκληρότητα πλαϊνού ελαστικού, βήμα ελαστικού, φάρδος ζάντας, bound-rebound αμορτισέρ, ύψος εμπρός-πίσω, διαφορά ύψους εμπρός με πίσω!
Με απλά λόγια: Όσο ανεβάζεις την σκληρότητα, άλλη τόση σημασία αποκτούν οι λεπτομέρειες που πριν θα μπορούσες και να αγνοήσεις.
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Οκτ 2007, 11:40:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ξερετε ποσο εχουν ακριβυνει τα παμπερς???
τρυπα στο καθισμα και στοπατωμα και κατευθειαν αποχετευση εξω η λυση |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Οκτ 2007, 11:47:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | ξερετε ποσο εχουν ακριβυνει τα παμπερς???
|
Ποιά απ'όλα λες; Τα New Baby, τα Active Fit, τα EasyUp, ή τα Feel n Learn;;;
Eγώ πάντως αν θέλετε να βοηθήσω γιατί παίρνω Jumbo Packs και έχω πάντα μπόλικα....
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Οκτ 2007, 11:59:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μη λες τιμες....
ασε να φτιαξω το αμαξι γιατι αν δει τι τον περιμενει ο αργυρης δε μας ξελασπωνει τιποτα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nikq (Nikos) Φανατικό μέλος

206 1.4 quiksilver (8/2001)
Ένταξη: 09 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 313 Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Οκτ 2007, 15:39:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Έφτασε η ώρα να αλλάξω αμορτισέρ. Ξανα στο ίδιο δίλλημα τι να επιλέξω ...εεε αυτή την φορά ξέρω!(σχεδόν )
τα record sp η τα selex sport τα μπλε .Να είναι καλά οι αναρτησιολογοι μας!!!
Θα σας παρακαλούσα όσοι έχουν βάλει τα αμορτισέρ αυτά σε μαμά ελατήρια ας γράψουν δυο λογάκια. αν ισχυουν τα ιδία με αυτά που μας έγραψε ο Μίλτος(που ειναι χαμηλωμενος) τότε θα είμαι πανευτυχής!
Αυτή τη φορα με ενδειαφερει λιγακι και η ανεση
Να προσθέσω ότι έχω το 1,4 8β .Για τα sp θα προτιμήσω του 1,6 για τα selex του 1,6 .
για τα τελευταια αν ξέρεται στην Αθήνα κάποιον που να φέρνει
Ευχαριστώ πολυ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Οκτ 2007, 16:53:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στην Αθηνα τα φερνει η amorteam. www.amorteam.gr. Τα selex εχουν σχετικα μαλακο bound (συμπιεση) και δυνατο rebound (επαναφορα) και θα σου δωσουν και ανεση και κρατημα.Μπορει να μην εβαλα τα selex μπλε οπως ειχα πει αλλα μαλλον θα παω σε παραγγελια coilover απο την ιδια εταιρεια.Για μενα μια πολυ καλη επιλογη. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Οκτ 2007, 18:51:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
sps σπυρος φορα ρεκορντ με μαμα ελατηρια 1.6 gti (einai λιγο πιο σκληρα απο δικα σου πρωην φειςλιφτ)
και το αμαξι που το εχω οδηγησει ειναι πολυ καλο.
εγω προσωπικα σε αυτα τα λεφτα (250) δε θα το σκεφτομουνα για αλλο αμορτισερ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206 XS Ε10
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 15 Οκτ 2007, 20:49:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | sps σπυρος φορα ρεκορντ με μαμα ελατηρια 1.6 gti (einai λιγο πιο σκληρα απο δικα σου πρωην φειςλιφτ)
και το αμαξι που το εχω οδηγησει ειναι πολυ καλο.
εγω προσωπικα σε αυτα τα λεφτα (250) δε θα το σκεφτομουνα για αλλο αμορτισερ... |
και μαλιστα το ειχες οδηγησει χωρις πιεσεις στα ελαστικα(κατω απο 30)
Με 34-35 πιεση εμπρος ακομα καλυτερο.
Γενικα, ειμαι ευχαριστημενος στα κλειστα κομμματια ή πχ στις στροφες που μπαινω με 3η και 90,αλλα λογω μοτερ πλεον, το αμαξι θελει κατι παραπανω γιατι ανεβαζει γρηγορα χλμ και στις υψηλες ταχυτητες και στα ταξιδια, εχω μια ασαφεια και καποιες πλευσεις, λιγοτερο απο τις εργοστασιακες αλλα δεν παυει να με ενοχλει.
Γενικα για τα λεφτα του τιμιο αμορτσερ και επισης να εισαι τυχερος να μη σου πεταξει τιποτα λαδια οπως του kaisara96.
Messinian Houses |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|