PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αγαπημένες μου φωτογραφίες... Μέρος 1ο
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 78, 79, 80  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 14:12:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ολα στις δυο ροδες.
Αυτο ειναι το κοινο σημειο καθε μιας φωτογραφιας.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 14:20:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

brz20 έγραψε:
Ολα στις δυο ροδες.
Αυτο ειναι το κοινο σημειο καθε μιας φωτογραφιας.

e ενταξει... οχι ολες, καποιες απο αυτες.
Δεν ηταν κι οτι πιο ευκολο να τραβηξεις απο εκει που βρισκόμουν καλες φωτο, και λογο αποστασης αλλα κι οτι ειχα τον ηλιο σχεδον φατσα. Παλι καλα που μπορεσα κι εβγαλα αυτες. Ισως ανεβασω και καποιες αλλες. Ανεβασα απλα καποιες εξτριμ που τραβηξα αλλα κι αυτες του Νικολα που μονο αυτον προλαβα απο το psclub να διαγωνίζεται.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 14:43:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

1ον μου φαίνεται ότι πρέπει να ποστάρουμε τις φωτογραφίες στο σχετικό τόπικ
και
2ον στον επόμενο αγώνα να ερθεις μια βόλτα και από τα χρονόμετρα να βγάλεις και από εκεί μερικές φωτογραφίες

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 14:49:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

MEMsound έγραψε:
1ον μου φαίνεται ότι πρέπει να ποστάρουμε τις φωτογραφίες στο σχετικό τόπικ

εχω δωσει τον συνδεσμο για τις φωτο που ποσταρα εδω στο τοπικ του gtcc

MEMsound έγραψε:

2ον στον επόμενο αγώνα να ερθεις μια βόλτα και από τα χρονόμετρα να βγάλεις και από εκεί μερικές φωτογραφίες

Ευχαρίστως.... γιατι απο εκει που ημουνα (οχι στην εξεδρα αλλα διπλα απο τα γηπεδακια) δεν ηταν κι οτι καλυτερο αφου ο φακος ηταν με φατσα τον ηλιο αλλα και η αποσταση αρκετα μεγαλη. Εχω κι αλλες... αν θελετε μπορω να επιλεξω καποιες ακομα και να τις ποσταρω.
Επιστροφή στην κορυφή
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 16:10:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αρκετα καλες οι Φωτο Γιαννη, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχες κόντρα τον ήλιο.....

Εχεις μήπως καμια άλλη δική μου να μου στείλεις?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 16:22:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιατι δεν παιρνεις ενα φιλτρο για να μπορεις να φωτογραφισεις και σε τετοιες συνθηκες?
Φιλτρο πολωσης δεν λεγετε?
Ετσι το θυμαμαι απο την φυσικη οταν το μαθαινα εκεινα τα χρονια στην 3η λυκειου.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 16:46:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

brz20 έγραψε:
Γιατι δεν παιρνεις ενα φιλτρο για να μπορεις να φωτογραφισεις και σε τετοιες συνθηκες?
Ετσι το θυμαμαι απο την φυσικη οταν το μαθαινα εκεινα τα χρονια στην 3η λυκειου.

1. ενα τετοιο φιλτρο δεν ειναι πανακεια, επίσης το προβλημα ηταν κυρίως φωτομετρησης αρα θεωρω απο τα λιγα που νομιζω οτι ξερω ενα skylight θα ταν προτιμότερο απ' οτι polarizer που ανεφερες.

2. Οταν εισαι φοιτητης και δεν δουλευεις δεν ειναι ευκολο να περνεις οτι θες, ειδικα οταν αυτα τα μικρα πραγματακια κοστίζουν (~50€) αλλωστε εγω δεν ειμαι καλα καλα ερασιτεχνης. Εκτος αν στα περνουν ή δινουν τα λεφτα αλλοι. Για να σου απαντήσω κιολας το συγκεκριμένο φιλτρο απλα δεν το εχω παρει ακομα λογω χρημάτων.

3. Εχεις πολυ καλή μνήμη ή ησουν πολυ καλος στην φυσική Wink
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 16:47:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Road_Runner έγραψε:
Αρκετα καλες οι Φωτο Γιαννη, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχες κόντρα τον ήλιο.....

Εχεις μήπως καμια άλλη δική μου να μου στείλεις?

νομίζω πως ναι... θα κοιταξω αργότερα κι αν ειναι θα τις στειλω. Wink

edit: οτι φωτο εχω απο σενα....

Επιστροφή στην κορυφή
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 19:08:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τhanks a lot Γιαννάκη!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 24 Σεπ 2007, 21:41:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αφού σου αρέσει η φωτογραφία και φαίνεται ότι το έχεις μέσα σου, δοκίμασε σε τέτοιου είδους αγώνες να κάνεις Pannign. Δημιουργεί πολύ καλή αίσθηση ταχύτητας και αναδυκνείει την φωτογραφία αγώνα. Κανένας στην χώρα μας (που φωτογραφίζουν αγώνες) δεν το τολμεί επειδή "χάνεις" αρκετές λήψεις μέχρι να το μάθεις καλά.

http://www.ephotozine.com/article/Camera-panning
http://digital-photography-school.com/blog/mastering-panning-to-photograph-moving-subjects/
(ότι βρήκα πρόχειρο σε σχέση με το panning με μια ματιά)

Επίσης θεωρώ ότι κάτι δεν πάει καλά στην μηχανή σου σε σχέση με την ισσοροπία του λευκού. Ενώ είχε συννεφιά και ήλιο, οι φωτό σου έχουν μια καφετί-κοκκινοπή απόχρωση ενώ θα έπρεπε να ήταν πιο μπλε. Δεν ειναι κακές αλλά θυμίζουν λίγο σαν να είναι παλιές...

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 02:02:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Road_Runner έγραψε:
Τhanks a lot Γιαννάκη!!!

τπτ... να σαι καλα, χαρα μου.
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 02:11:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:
Αφού σου αρέσει η φωτογραφία και φαίνεται ότι το έχεις μέσα σου, δοκίμασε σε τέτοιου είδους αγώνες να κάνεις Pannign. Δημιουργεί πολύ καλή αίσθηση ταχύτητας και αναδυκνείει την φωτογραφία αγώνα. Κανένας στην χώρα μας (που φωτογραφίζουν αγώνες) δεν το τολμεί επειδή "χάνεις" αρκετές λήψεις μέχρι να το μάθεις καλά.

http://www.ephotozine.com/article/Camera-panning
http://digital-photography-school.com/blog/mastering-panning-to-photograph-moving-subjects/
(ότι βρήκα πρόχειρο σε σχέση με το panning με μια ματιά)

Επίσης θεωρώ ότι κάτι δεν πάει καλά στην μηχανή σου σε σχέση με την ισσοροπία του λευκού. Ενώ είχε συννεφιά και ήλιο, οι φωτό σου έχουν μια καφετί-κοκκινοπή απόχρωση ενώ θα έπρεπε να ήταν πιο μπλε. Δεν ειναι κακές αλλά θυμίζουν λίγο σαν να είναι παλιές...

ναι γνωρίζω την συγκεκριμένη τεχνική με την οποία ομολογώ δεν εχω ασχοληθεί αλλα σε μηχανες χωρις image stabilizer οπως η δικια μου εχω την εντυπωση οτι ειναι δυσκολο να φλουτάρεις το καδρο αφηνοντας καθαρο το αμαξι. θα διαβασω βεβαια αυριο αυτα που ποσταρες και σε ευχαριστω. Θα με βοηθούσες πολύ αν μου ελεγες σε ποιες φωτο παρατηρησες μια καφετί-κοκκινοπή απόχρωση για να το σκεφτω και να βελτιωθώ την επόμενη φορα, αν και το προβλημα που ειχα ηταν το εξης:

λογω της θεσης του ηλιου δεν γινοταν σωστη φωτομετρηση γιατι καθε στροφη επρεπε να αντισταθμίζω διαφορετικα την εκεθση. Περιμένω να μου απαντησεις ποιες φωτο ειναι ωστε να καταλαβω κι αν μπορω να βελτιωθώ. Υποψιν ακομα κατι, μηχανη nikon D40 με φακο Nikkor 55-200 F 4-5.6, δεν ειναι κι οτι καλυτερο. Οπως και να εχει θελω ψωμί ακομα.

Αυτο που λες εσυ panning φανταζομαι εννοεις αυτο
http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=172

Την εχεις τραβήξει εσυ? Ειναι παρα πολυ καλη, αν ναι μπορεις να μου πεις με ποια μηχανη και πως. Α και το βασικο αν εχεις υποστει επεξεργασια.
Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 03:17:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:

Αυτο που λες εσυ panning φανταζομαι εννοεις αυτο
http://www.psclub.gr/forum/album_pic.php?pic_id=172

Την εχεις τραβήξει εσυ? Ειναι παρα πολυ καλη, αν ναι μπορεις να μου πεις με ποια μηχανη και πως. Α και το βασικο αν εχεις υποστει επεξεργασια.

Δεν την έχω τραβήξει εγώ αλλά δεν είναι με τεχνική Panning. Είναι τραβηγμένη μέσα από όχημα σε κίνηση οπότε το εφέ της κίνησης που δημιουργείται είναι καθαρά από την αργή ταχύτητα του κλείστρου (εγώ είμαι μέσα στο 206).

Η D40 είναι μια πολύ καλή μηχανή dslr για τα λεφτά της και μην την υποτιμάς καθόλου. Εφ'όσον είχες θέμα με την φωτομέτρηση έπρεπε να την γυρίσεις στην Θέση Μ (Μanual) θέτοντας εσύ την φωτομέτρηση που θες και όχι να την αφήσεις να "αποφασίσει" μόνη της τί θα κάνει.

Αυτό που σου λέω για την απόχρωση δεν φταίει η φωτομέτρηση. Εχει να κάνει με την ισσοροπία λευκού. Κανονικά οι φωτό σου θα πρέπει να έχουν μια τέτοια απόχρωση:
http://www.photorallypress.gr/images/zoom/NTAWIW/007_sirigos_j2_073.jpg
αλλά για κάποιο λόγο βγήκαν λίγο πιο κοκκινωπές πχ αυτή:
http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/gtcc%20kartodromo%2023-9-07/DSC_2525Medium.jpg

Παρατήρησε πίσω στα δέντρα αλλά και στην απόχρωση του δρόμου ότι κοκκινίζουν ελαφρά. Αυριο από το γραφείο αν έχω χρόνο να στην φιάξω για να σου δείξω πως θα έπρεπε να είναι.

Μήπως έχεις πειράξει από το μενού της Nikon την ισσοροπία λευκού; Για κοίταξέ το... Δεν είναι αρκετά μακρυά, αλλά φαίνεται ελαφρά.

Τέλος, μια χαρακτηριστική φωτό με τεχνική panning είναι αυτή:
http://farm1.static.flickr.com/6/8593342_f426aa90f7.jpg?v=0
Δεν χρειάζεται κανένα βοήθημα και κανένα image stabilizer για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Χρειάζεται αρκετή εξάσκηση στην τεχνική (και λίγο τύχη) και το αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακό. Στην ουσία αυτό που κάνεις είναι να ακολουθείς το αντικείμενο με ταχύτητες από 1/60 έως 1/8.

Παραδείγματα:
http://www.iesphotography.co.uk/cpg148/albums/uploads/ferrari_32_canon.jpg
http://www.flickr.com/photos/innusa/248985847/
http://www.flickr.com/photos/alexhailong/86390446/
http://www.flickr.com/photos/alothman/526714147/
http://www.flickr.com/photos/auto_photo/410546602/in/set-72057594132775079/

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 03:35:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν θες συγκρινε

http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/DSC_2525.jpg

με αυτη

http://i9.photobucket.com/albums/a96/plaketokofths/car%20photos/gtcc%20kartodromo%2023-9-07/DSC_2525Medium.jpg

σου φαινονται ιδιες?

Επισης ο photorallypress εκει που εχει τραβηξει το mr2 ειναι αν δν κανω λαθος απεναντι απο εμενα και σε διαφορετικη γωνια με τον ηλιο.

Απλα προσπαθω τωρα να καταλαβω αν ειναι αδυναμια της μηχανης ή λαθος χειρισμος απο εμένα.

Ολες τισ φωτο τις εχω βγαλει με προτεραιοτητα ανοιγματος ωστε να εχω παντα την μεγιστη ταχυτητα για να παγωσω το θεμα, δεν θα μπορουσα να την εχω στο manual αφου ο ουρανος αλλαζε διαρκως αλλα και δεν εβγαζα μονο μια στροφη, ετσι δν θα ειχα το χρονο.

Τωρα για το πανινγκ θα ρίξω μια ματια με καθαρο μυαλο αυριο γιατι κατι μου λεει πως κατι εχω κατανοησει λαθος.
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 04:04:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εχω την εξης απορία, με ταχύτητα κάτω της εστιακη απόστασης κινδυνευει η φωτο να βγει κουνημένη. πχ 18mm εστιακη αποσταση? τοτε 1/20 η κατώτερη ταχύτητα. Αν υποθεσουμε οτι στους αγωνες αυτοκ μιλαμε για +50mm εστιακη αποσταση αρχίζει να δυσκολευει αμεσως το θεμα.

Ας αφησουμε για λιγο αυτο, η τεχνική ουσιαστικα:
εχουμε μια μικρη τελοσπαντων ταχυτητα, εστιαζουμε στο κινουμενο αντικειμενο, την επιθυμητη στιγμή "παταμε το κλικ" ακολουθωντας παραλληλα το αντικειμενο οσο γινεται... ετσι περιμενουμε να δουμε ενα νεταρισμενο κινουμενο αντικειμενο με ενα φλουταρισμενο υπόλοιπο.

Σκεψη μου, πως αν ακολουθήσεις το σημείο εστιασης αφου οταν ανοιγει το κλειστρο χανεις το σημειο της εστίασης? Επίσης πως θα παγωσεις το επιθυμητο αντικειμενο που κινειται με τοσο αργη ταχύτητα? Μαλλον για κουνημένη την βλεπω.

Οπως και να εχει επειδη μου προκαλει ιδιαιτερο ενδιαφερον και για να μπορουν τοσοι ανθρωποι θα μπορεσω κι εγω... θα βαλω αυριο τον αδερφο μου να κανει ποδηλατο μεχρι να γινει το panning... χαχαχα
Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 12:20:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:
Οπως και να εχει επειδη μου προκαλει ιδιαιτερο ενδιαφερον και για να μπορουν τοσοι ανθρωποι θα μπορεσω κι εγω... θα βαλω αυριο τον αδερφο μου να κανει ποδηλατο μεχρι να γινει το panning... χαχαχα

digital-photography-school.com έγραψε:
If you want to practice panning (and it is something that you need to practice - a lot), head out into a busy part of your city and practice on passing traffic. That way you have a never ending supply of subjects.

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 14:11:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μια (καλή) εισαγωγή για την χρωματική ισσοροπία λευκού
http://digital-photography-school.com/blog/introduction-to-white-balance/

Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 26 Σεπ 2007, 15:52:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:
brz20 έγραψε:

1. ενα τετοιο φιλτρο δεν ειναι πανακεια, επίσης το προβλημα ηταν κυρίως φωτομετρησης αρα θεωρω απο τα λιγα που νομιζω οτι ξερω ενα skylight θα ταν προτιμότερο απ' οτι polarizer που ανεφερες.

2. Οταν εισαι φοιτητης και δεν δουλευεις δεν ειναι ευκολο να περνεις οτι θες, ειδικα οταν αυτα τα μικρα πραγματακια κοστίζουν (~50€) αλλωστε εγω δεν ειμαι καλα καλα ερασιτεχνης. Εκτος αν στα περνουν ή δινουν τα λεφτα αλλοι. Για να σου απαντήσω κιολας το συγκεκριμένο φιλτρο απλα δεν το εχω παρει ακομα λογω χρημάτων.

3. Εχεις πολυ καλή μνήμη ή ησουν πολυ καλος στην φυσική Wink

Λιγο εκτος η απαντηση μιας και πιανω παλιο ποστ αλλα τι να κανω ταξιδι ειναι αυτο και χανω μερικα επισοδεια καποιες φορες.
Ημουν πολυ καλος στην φυσικη και μου αρεσε.19,8 στην κατευθυνση τοτε δεν ηταν και αστειος βαθμος.
Στο δευτερο που λες θα συμφωνισω.Οταν εισαι φοιτητης στηριζεσε αλλου και ολα περιστρεφονται γυρο απο το ποσο καλα τα παει η οικονομια καποιων αλλων αλλα και ποσο "κοβεις" το χερι σου απο καποιες συνηθειες που εχουν ως αποτελεσμα την σπαταλη.
Εχω φτασει σε απιστευτα σημεια με αυτο το θεμα.
Τοσα πραγματα που εχω παρει για το αμαξι δεν ηταν επειδη μου τα χαριζαν αλλα επειδη εκανα πολυ οικονομια για να τα βαζω στο αμαξι.

To panning ειναι μια τεχνικη η οποια απεικονιζει σταθερο το κυριος θεμα και κινουμενο το περιβαλλον αυτου.
Αυτο το πετυχενεις ως εξης:Πρεπει να στησεις την μηχανη πανω σε τριποδο για μην κουνιετε προς ολες τις κατεθυνσεις αλλα προς τις κατευθυνσεις που θες εσυ.
Μετα επιλεγεις να φωτογραφησεις ενα αμαξι για παραδειγμα.
Πρεπει να ρυθμησεις το κλειστρο ωστε να παραμεινει λιγο παραπανω απο 1 δευτερολεπτο ανοιχτο ωστε να αποτυπωσεις την κινηση και να βαλεις ISO τετοιο ωστε να μην αποτυπωθει πολυ λευκο και την "καψεις".Συνηθως 100 εβαζα εγω.Αναλογα με το αν ηταν απογευμα ή μεσημερι και αναλογα με το ποσο δυνατος ηταν ο ηλιος.
Μετα επιανα τον στοχο και προσπαθουσα απο την στιγμη που πατουσα το κουμπι να ακολουθω με την ιδια ταχυτητα το αντικειμενο που φωτογραφιζα.
Αυτο ποικιλει αναλογα με την αποσταση.
Αλλιως να περασει ενα αμαξι με 100 χιλιομετρα απο διπλα σου και αλλιως απο αποσταση 200 μετρων.
Αν το πετυχαινα τοτε εβλεπα οτι τα δεντρα ή τα αλλα αντικειμενα του περιβαλοντος φενοταν κουνιμενα ενω το αμαξι σταθερο.Αν ξεφευγα για λιγο τοτε φενοταν ελαχιστα κουνιμενο και το αμαξι.
Θελει πολυ εξασκηση παντως.
Αξιζει.

Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 26 Σεπ 2007, 16:12:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν είναι απαραίτητο το τρίποδο και δεν είναι απαραίτητο το 1sec χρόνος κλείστρου. Ανάλογα πάντα με το τι θες να πετύχεις. Το μυστικό στο panning είναι να παρακολουθείς το αντικείμενο μέσα από το προσοφθάλμιο από πριν την λήψη (όπως τραβας βίντεο).

Μάθετε αυτό και μετά θα παίξουμε με το βάθος πεδίου (θεωρία και πράξη)

Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 26 Σεπ 2007, 17:05:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Χθες επρεπε να παω στο κουκάκι για μια δουλεια κι ειπα "να κανω λιγο πεζοδρομιο στη Συγγρου"... για την ωρα πείστηκα οτι ειναι κατι που γινεται αλλα ειναι πολυ δυσκολο πραγματικά ειδικα αν θες να φλουτάρεις αρκετα το περιβάλλον, ειναι πολλες παραμετροι οπως η εστιακη αποσταση, η ταχυτητα του κινούμενου αντικειμενου, οι συνθηκες φωτισμού, το ποσο σταθερο χερι εχεις και αλλα πολλά. Ωστοσο εβγαλα 4-6 φωτο οι οποίες ειναι σκέτη αποτυχία, δεν ειχα το χρονο κιολας.

ενδιαφερον εχει η παρακάτω φωτο η οποία, σκέφτηκα κι εκανα κατι αλλο. Το οχημα που βρισκόμουν ειχε την ιδια ταχύτητα με το πούντο της φωτο, ετσι ειχα λοκάρει το πουντο και λογω της κίνησης βγηκε το παρακάτω, το οποίο δεν ξερω αν μπορει να χαρακτηριστεί πάνινγκ.

Τωρα για το βάθος πεδίου... τα πράγματα ειναι πολύ απλα, είναι θεμα διαφράγματος και εστιακης απόστασης... δεν ειναι καποια τεχνική ληψης φωτογραφίας και δεν ειναι κατι δυσκολο, είναι θεμα μηχανης- φακού.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 78, 79, 80  Επόμενη
Σελίδα 26 από 80

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης