PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Σβήσιμο κινητήρα καθώς το αυτοκίνητο κινείται
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4 (16V) XS (2004)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2003
Τόπος: Αθήνα,Νότεια προάστεια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Σεπ 2007, 17:13:25    Θέμα δημοσίευσης: Σβήσιμο κινητήρα καθώς το αυτοκίνητο κινείται Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά έχω το εξής πρόβλημα:
Σβήνει ο κινητήρας μου ενώ το αυτοκίνητο κινείται με νεκρά (χωρίς κουμπωμένη ταχύτητα)!!
Δηλαδή:Αν αφήσω το αμάξι να τσουλήσει με νεκρά τότε μου κάνει βύθισμα το στροφόμετρο και ορισμένες φορές θα μου σβήσει κι όλας!!Επίσης παρατηρώ πως πολλές φορές αν πάω να μαρσάρω (πάντα χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο) το αμάξι δεν ανεβάζει στροφές και φαίνεται να μπουκώνει ενώ αν επιμείνω λίγο με το γκάζι πάντα ξεμπουκώνει και ανεβάζει κανονικά στροφές!!
Το πρόβλημα το παρουσιάζει περίπου εδώ και 8 μήνες.Όσο περνάει ο καιρός όμως το κάνει συχνότερα.
Βενζίνη βάζω πάντα 100 οκτανίων.Φοράω πρόγραμμα αλλά φαντάζομαι πως δεν ευθύνεται αυτό, δεδομένου του ότι το πρόβλημα παρουσιάστηκε 6 μήνες αφότου προσέθεσα το chipάκι.
Είχε ποτέ κανείς παρόμοιο πρόβλημα??
Αύριο θα πάω σε συνεργείο Peugeot και βλέπουμε..

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
StorM_GmA (Ευριπίδης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.6 (16v) Dynamique (2006)

Ένταξη: 21 Αύγ 2003
Τόπος: Αθήνα - Καλλιθέα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Σεπ 2007, 17:45:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Επίσης παρατηρώ πως πολλές φορές αν πάω να μαρσάρω (πάντα χωρίς ταχύτητα στο κιβώτιο) το αμάξι δεν ανεβάζει στροφές και φαίνεται να μπουκώνει ενώ αν επιμείνω λίγο με το γκάζι πάντα ξεμπουκώνει και ανεβάζει κανονικά στροφές!!

αυτό το έχω πάθει κι εγώ 2-3 φορές σε ανύποπτες στιγμές αλλά δεν έχω
πάει να μου το κοιτάξουν...μου δίνει την αίσθηση οτι το αμάξι, όσο και να
πατάω γκάζι, αυτό θα κάνει το δικό του! και μουγκρίζει λες και παω να
ξεκινήσω το αμάξι με full κλιματισμό και ελάχιστο γκάζι...
η μόνη διαφορά είναι οτι εμένα αυτό μου το κάνει κανονικά με ταχύτητα και
εν κινήσει...

...sine Diabolo nullus Dominus...
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Σεπ 2007, 17:55:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

StorM_GmA έγραψε:

αυτό το έχω πάθει κι εγώ 2-3 φορές σε ανύποπτες στιγμές αλλά δεν έχω
πάει να μου το κοιτάξουν...μου δίνει την αίσθηση οτι το αμάξι, όσο και να
πατάω γκάζι, αυτό θα κάνει το δικό του! και μουγκρίζει λες και παω να
ξεκινήσω το αμάξι με full κλιματισμό και ελάχιστο γκάζι...
η μόνη διαφορά είναι οτι εμένα αυτό μου το κάνει κανονικά με ταχύτητα και
εν κινήσει...

Για να είμαι ειλικρινής δυσκολεύεται (χωρίς όμως να έχει τάση να σβήσει ο κινητήρας) και όταν έχω κουμπωμένη ταχύτητα κάποιες φορές,εν κινήσει..αλλά αυτό το μπούκωμα μου το κάνει κυρίως όταν ο κινητήρας είναι κρύος( τα πρώτα 3-4 λεπτά).Μετά δεν έχει πρόβλημα, εφόσον έχω ταχύτητα στο κιβώτιο και χρειαστεί να πατήσω γκάζι..
Αλλά το βασικό πρόβλημα μου είναι το βύθισμα των στροφών εν κινήσει με νεκρά ταχύτητα..(σε σημείο να σβήνει ο κινητήρας) Crying or Very sad

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Σεπ 2007, 18:10:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aποτι βλεπω στην υπογραφη σου εχεις σκουπα....Παιζει να εχει βρωμησει η χαλασει ο map sensor και να στα κανει αυτα....
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Σεπ 2007, 18:11:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Aποτι βλεπω στην υπογραφη σου εχεις σκουπα....Παιζει να εχει βρωμησει η χαλασει ο map sensor και να στα κανει αυτα....Τωρα αμα δεν ειναι αυτο μπορει να εινα το εξαρτηματακι (δεν θυμαμαι πως το λενε Embarassed Embarassed )
που κραταει το ρελαντι...οπως και να εχει πιστευω οτι το πλου με 50 ευρω θα εισαι οκ!
Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Σεπ 2007, 18:19:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
Aποτι βλεπω στην υπογραφη σου εχεις σκουπα....Παιζει να εχει βρωμησει η χαλασει ο map sensor και να στα κανει αυτα....Τωρα αμα δεν ειναι αυτο μπορει να εινα το εξαρτηματακι (δεν θυμαμαι πως το λενε Embarassed Embarassed )
που κραταει το ρελαντι...οπως και να εχει πιστευω οτι το πλου με 50 ευρω θα εισαι οκ!

Γιάννη ευχαριστώ για την απάντηση..ναι φοράει και σκούπα..κι εύχομαι να 'ναι και κάτι απλό και να τελειώνει η υπόθεση..Το άλλο εξαρτηματάκι πρέπει να εχει να κάνει με τον σταθεροποιητή ρελαντί..(αν λέγεται έτσι..)..αλλά όταν είμαι ακίνητος μπορεί να παίζει λίγο το ρελαντί (όπως σε πολλά 206) αλλά όχι σε σημείο να μου σβήσει και ο κινητήρας.Άσε που μου κάνει και αυτό το μπούκωμα όταν πάω να μαρσάρω (με νεκρά ταχύτητα)..

Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Σεπ 2007, 22:30:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν χαλάσει ο map sensor τότε απλά δεν πάει βήμα. Εγώ ψηφίζω πολλαπλασιαστή. Κλασσικό πρόβλημα στα 206...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
sod (BASILHS)
Τμήμα Κοινωνικών Εκδηλώσεων

PUG 206 1.4 (8v) Βελτιωμενο στα σημεια

Ένταξη: 10 Νοέ 2004
Τόπος: athina - peristeri

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Σεπ 2007, 22:58:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δημο ειχα κι εγο ενα τετοιο προβλημα....βγαλε τον map sensor και ριχτου καθαριστικο επαφων!!Μετα δεν μου ξανακανε τιποτα,ηταν μεσα στη μαυριλα ,αs ηταν καλα ο μαστρο- fynos που ηξερε!!!!

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 17 Σεπ 2007, 23:49:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SnakeMJK έγραψε:
Αν χαλάσει ο map sensor τότε απλά δεν πάει βήμα. Εγώ ψηφίζω πολλαπλασιαστή. Κλασσικό πρόβλημα στα 206...

Οχι ρε συ...Δεν σημαινει οτι θα τον αφησει μια και εξω....Μπορει απλα να θελει καθαρησμα...
Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Σεπ 2007, 11:32:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sod έγραψε:
Δημο ειχα κι εγο ενα τετοιο προβλημα....βγαλε τον map sensor και ριχτου καθαριστικο επαφων!!Μετα δεν μου ξανακανε τιποτα,ηταν μεσα στη μαυριλα ,αs ηταν καλα ο μαστρο- fynos που ηξερε!!!!

Έλα ρε Bill..δυστυχώς σήμερα δεν πρόλαβα να πάω στην Peugeot..αύριο θα πάω!!Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό!!Μπορώ και μόνος να βγάλω τον map sensor και να τον καθαρίσω δηλαδή??

Επιστροφή στην κορυφή
sps (Spyros)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

206 XS Ε10

Ένταξη: 22 Δεκ 2002

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Σεπ 2007, 14:40:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SnakeMJK έγραψε:
....Εγώ ψηφίζω πολλαπλασιαστή....

Εγω παλι, γιατι νομιζω οτι ψηφισες ΝΔ? Laughing Laughing Laughing

Messinian Houses
Επιστροφή στην κορυφή
stamatis_vts (σταματης)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

saxo '98

Ένταξη: 14 Αύγ 2007
Τόπος: attiki

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Σεπ 2007, 15:05:00    Θέμα δημοσίευσης: Re: Σβήσιμο κινητήρα καθώς το αυτοκίνητο κινείται Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Lion80 έγραψε:

Βενζίνη βάζω πάντα 100 οκτανίων.

γεια...
πληρωνεις βενζινη 100 οκτανιων...
τι σου βαζουνε δεν ξερεις. ουτε εσυ ουτε κανενας μας. σωστα???
ελπιζω να μην ανοιξα μεγαλο θεμα... Laughing Laughing Laughing

Don't Trust Anybody...
Επιστροφή στην κορυφή
sod (BASILHS)
Τμήμα Κοινωνικών Εκδηλώσεων

PUG 206 1.4 (8v) Βελτιωμενο στα σημεια

Ένταξη: 10 Νοέ 2004
Τόπος: athina - peristeri

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Σεπ 2007, 15:25:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Lion80 έγραψε:
sod έγραψε:

Έλα ρε Bill..δυστυχώς σήμερα δεν πρόλαβα να πάω στην Peugeot..αύριο θα πάω!!Μακάρι να είναι κάτι τόσο απλό!!Μπορώ και μόνος να βγάλω τον map sensor και να τον καθαρίσω δηλαδή??

Ναι δημο βγαινει πολυ ευκολα,αλλα εγω δεν ηξερα και τον καθαρισε ο fynos!!Μια βιδουλα ειναι....

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Σεπ 2007, 17:00:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

sod έγραψε:
Lion80 έγραψε:
sod έγραψε:

Ναι δημο βγαινει πολυ ευκολα,αλλα εγω δεν ηξερα και τον καθαρισε ο fynos!!Μια βιδουλα ειναι....

Οκ Bill!!Προφανώς είναι κάτι απλό αλλά αφου δεν το γνωρίζω θα παώ να μου το καθαρίσουν..Wink Άντε να δούμε..

stamatis_vts έγραψε:
Lion80 έγραψε:

Βενζίνη βάζω πάντα 100 οκτανίων.

γεια...
πληρωνεις βενζινη 100 οκτανιων...
τι σου βαζουνε δεν ξερεις. ουτε εσυ ουτε κανενας μας. σωστα???
ελπιζω να μην ανοιξα μεγαλο θεμα... Laughing Laughing Laughing

Σταμάτη αυτό είναι ένα θέμα.Εύχομαι να γίνονται έλεγχοι στα βενζινάδικα και η 100άρα να είναι πράγματι 100άρα..Αν την νοθεύουν κι αυτή??Η μόνη λύση για μένα είναι να βάζεις από 1 συγκεκριμένο βενζινάδικο και μόνο(όσο είναι εφικτό).Τουλάχιστον με αυτό το τρόπο, αν έχεις πρόβλημα νοθείας, θα ξέρεις ποιός φταίει..Τώρα τι θα του κάνεις αν διαπιστώσεις νοθεία?Το λιγότερο να αλλάξεις βενζινάδικο..

Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Σεπ 2007, 14:53:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικά σήμερα πήγα σε ένα συνεργείο και μου έριξαν σπρέι στον map sensor καθώς και σε κάποιο σημείο της εισαγωγής αέρα (φοράω σκούπα).Δεν έχω προλάβει να κάνω αρκετά χιλιόμετρα ακόμη για να δω αν τελικά λύθηκε το πρόβλημα μου (με το παίξιμο ρελαντί εν κινήσει και το σβήσιμο του κινητήρα).
Είδωμεν λοιπόν..

Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 11:29:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά ο κινητήρας ξαναέσβησε!!!χαχαχαχ..καλό??Ο καθαρισμός του map sensor δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα..τώρα τι κάνουμε???
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι:Αφού δεν βλέπουμε κάτι στο διαγνωστικό τώρα πάμε στα τυφλά??Δηλαδή αλλάζουμε ένα,ένα τα πιθανά εξαρτήματα που μπορεί να φταίνε??
Αλλάζουμε map sensor??Μετά αυτό που κρατάει το ρελαντί??Ο μηχανικός μου είπε πως μπορεί να φταίει και η πεταλούδα γκαζιού??Άμα αρχίσουμε στο αν αυτό και αν εκείνο... δεν θα τελειώσουμε ποτέ και φανταστείτε πως θα είναι αν αλλάξουμε 4 εξαρτήματα και τελικά είναι το τέταρτο που φταίει?Πεταμένα λεφτά!!!
Ρε παιδιά είχα και παλιά ένα 206 (τότε το 1.4 8v) και ποτέ δεν έμαθα τι είχε!!Για να μου συμβαίνει 2η φορά σε 206 κάτι παίζει με το συγκεκριμένο μοντέλο.
Ύστερα σκέφτομαι πως του έχω βάλει και chipάκι..να φταίει τελικά αυτό??Αλλά στο προηγούμενο 206 το είχα μαμά εντελώς και πάλι μου παρουσίαζε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα!!!
Τελικά έχω μπερδευτεί!!!
Shocked Rolling eyes Shocked

Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 11:36:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όπως έγραψα και πιο πάνω, μου το έκανε όταν είχα πρωτοαγοράσει το αυτοκίνητο. Και άλλαξα τότε τον πολλαπλασιαστή εντός εγγύησης και δεν το ξανάκανε ποτέ. Παλαιότερα όλοι εδώ μέσα είχαμε αλλάξει πολλαπλασιαστή εντός εγγύσης (και διακόπτη φλας Razz ).

Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 12:01:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

SnakeMJK έγραψε:
Όπως έγραψα και πιο πάνω, μου το έκανε όταν είχα πρωτοαγοράσει το αυτοκίνητο. Και άλλαξα τότε τον πολλαπλασιαστή εντός εγγύησης και δεν το ξανάκανε ποτέ. Παλαιότερα όλοι εδώ μέσα είχαμε αλλάξει πολλαπλασιαστή εντός εγγύσης (και διακόπτη φλας Razz ).

Ζήση σ'ευχαριστώ για την απάντηση!!Απλά ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα μου..στο παλιό 206,είχα αλλάξει πολλαπλασιαστή και μετά από κανα 3μηνο μου το ξαναπαρουσίασε το πρόβλημα.Γνωρίζω πως το 206 έχει βεβαρυμένο ιστορικό με τους πολλαπλασιαστές!!Για αυτό και ρωτάω όλους εσάς να δω ποιά είναι η συχνότερη αιτία του προβλήματος που αντιμετωπίζω..

Επιστροφή στην κορυφή
marduk (mihalis)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

peugeot 206 XS 1.4 8v

Ένταξη: 07 Ιούν 2004
Τόπος: korydallos

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 14:19:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ειχα παρομοιο προβλημα , αλλαξα πολλαπλασιαστη και δεν ξαναπαρουσιαστηκε . Δοκιμασε το .

-με τα όσα-
Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 25 Σεπ 2007, 17:23:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γι' αυτό κι εγώ σκέφτομαι να το πάω στον Αργύρη (touristas) να δούμε τι παίζει.. Wink
Είμαι μεταξύ πολλαπλασιαστή και πεταλούδας γκαζιού..είδωμεν τι θα μου πει και ο Αργύρης όταν του το πάω..

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης