PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Εγκέφαλος 206 1.4 16v και πρόγραμμα?
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
HYPER_Piccolo (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XT 1.4 90Hp

Ένταξη: 29 Ιούλ 2004
Τόπος: Ηράκλειο Κρήτης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:15:06    Θέμα δημοσίευσης: 206 - "ΠΕΙΡΑΓΜΑ" ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΕ 1,4 16V +15Hp?? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

prota apola sugnomi gia ta greeklish alla kati paizei me to pc kai ta exei paiksei.
loipon exoume kai leme.
Epitelous simera pira to amaksi apo ton ilektrologo, mou alakse ton eggefalo ton aerosakon an kai asxeto me to thema tha ithela na mou peite an me eklepse pou mou pire 500 euro (eipe oti o eggefalos kanei 435 euro)
loipon pame sto thema mas ...
mias kai to piga kai einai kai kalos (apo oti eixa akousei) tou eipa na mou koitaksei kai ton eggefalo tou amaksiou.
loipon arxizoume tis erotiseis.
1om ginetai na mpei programma ston ergostasiako eggefalo ? (eixa akousei pos oxi)
2on an ginetai na mpei, mporei na dosei 15 aloga ?
3on esto oti ta dinei auta ta 15 aloga 200 euro einai polla gia autin tin douleia?
4on pera apo tin odigisi (opou den eida kai kamia megali diafora) uparxei kapoios allos tropos na do an ontos ton peirakse i apla magonei ta 200 eura ? ektos to dunamo (den exoume edo kriti)
5on stin odigisi mou fanike to idio me prin... ta 15 aloga tha iprepe na fanoun? stin teliki ? stin ekinisi ? i moni diafora pou eida kai auti itan eladisti itan oti epiane kapos grigora ta 90-100 tipota allo.
euxaristo kai pali signomi gia ta greeklish
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:19:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εισαι απο το 04 εδω μεσα...προφανως εχεις διαβασει πολλα και εχεις δει αλλα τοσα...

αν μετα απο ολα αυτα πηγες και εδωσες 200ευρω για να σου τσιπαρει τον εγκεφαλο με τη προοπτικη να παρεις 15αλογα........εισαι Ο ΝΕΟΣ ΚΑΤΜΑΝ ΤΗΣ ΑΝΙΤΑΣ...μη καθεσαι ουτε λεπτο.ελα αμεσως αθηνα....
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
HYPER_Piccolo (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XT 1.4 90Hp

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:23:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

eimai apo to 04 edo mesa alla apo to 05 mexri kai prin apo ligo kairo den empena logo tou oti to amaksi itan dead. opos eipa kai sto post to pira extes. meta apo 2 xronia eitelous oles oi zimies eftiaksan.
nai ontos eimaiasxetos mixanologika, maresei apla na to odigao kai giauto ipotithetai oti postaro kiolas edo gia na mou anoiksete ta matia kai oti na petate atakes.
ara apo oti katalaba kai apo to "eksipno" post sou oxi mono ta 200 einai polla alla kai ta 15 alloga einai liga. kai episis oti nai ginetai na peirakseis ton mama eggefalo kai na pareis arketa aloga ? sosta ?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:27:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

15 άλογα με επαναπρογραμματισμό μόνο δεν παίρνεις σε ατμοσφαιρικό μοτέρ τέτοιου κυβισμού.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
HYPER_Piccolo (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XT 1.4 90Hp

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:32:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

oraia... kapou pame tora Smile
a... ksexasa na po oti ta leuta den ta exo dosei akoma... aurio tha tou ta pao... pou den blepo na tou ta pigeno dld me auta pou mou lete.
mia akoma erotisi... as poume oti ontos autos einai super duper programmatistis kai mou ta dinei ta 15. stin odigisi pou tha eblepa tin diafora ?
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:39:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν μπορεί να σου δώσει 15 άλογα μόνο με πρόγραμμα. Τι μοτέρ φοράς; Το 14αρι 16βαλβιδο; Σε τέτοιες μετατροπές, την διαφορά θα την δεις ψηλά, πολύ δύσκολο να κερδίσεις σε ροπή ουσιαστικά.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
HYPER_Piccolo (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XT 1.4 90Hp

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 20:40:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nai... 1400 16balbido 90Hp
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 21:02:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

na sto po απλα.
εγω εβαλα εκκεντροφορους προγραμμα εξατμιση με χταποδι και ζητημα να πηρα 20αλογα και κατι...
απο το προγραμμα το πιθανοτερο να μη πηρες τιποτα γιατι το σιγουρο ειναι οτι δε πειραξε και τιποτα..αντε να ανεβασε κανα κοφτη.
η τιμη ειναι σουπερ αν εκανε δουλεια αλλα γυφτια με δεδομενο οτι μαλλον δεν εκανε τιποτα.

το θεμα δεν ειναι να μη του δωσεις τα λεφτα. το θεμα ειναι το γιατι δεχθηκες να μπεις σε αυτη τη διαδικασια? το πιο απλο?
πες του οτι ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ και ζητα του να σου ξαναφορτωσει το παλιο προγραμμα...και αν σου πει δε μπορω πες του οτι θα πας στη πεζο θα στο ξαναφορτωσουν το μαμα αυτοι πανω και μετα να δουμε αν θα πηγαινει καλυτερα ή χειροτερα...
Επιστροφή στην κορυφή
HYPER_Piccolo (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XT 1.4 90Hp

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 06 Σεπ 2007, 22:03:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ναι δεν ειπα οτι δεν θα παω καθολου... σιγουρα θα παω και θα του το πω οτι δεν ειδα καμια απολυτως διαφορα. Δεν ειμαι κανενας αλητης. απλα απο οσο βλεπω και αυτος ειτε δεν εκανε την δουλεια του σωστα, ειτε μου τα χοντρηνε για να μπορεσει να μου ζητησει πιο ανετα τα 200. και απο οτι μου λετε ειπε και ψεματα για τα 15 αλογα...
Οσο αναφορα την peugeot αστο... ειναι ολιγοντι χεστες... μονο που ειδαν το αμαξι μου ειπαν οτι κακως το πειραζω. με το που ειδαν το εσωτερικο και τον κινητηρα μου ειπαν το θεικο "το αμαξι ειναι για πεταμα, αν θες το αναλαμβανω να στο κανω παλι αμαξι αλλα σου λεω θα τα ξυλωσω ολα." δεν ξερω αν επεσα σε γκαβο, αλλα αυτα δεν ειναι λογια λογικου μηχανικου.
ευχαριστω... θα περασω αυριο και θα σας πω τι εγινε.

Το topic μεταφέρθηκε στην σωστή θεματική ενότητα

Εκ΄της Mod-Team
Stevon
Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4 (16V) XS (2004)

Ένταξη: 24 Ιούλ 2003
Τόπος: Αθήνα,Νότεια προάστεια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Σεπ 2007, 15:51:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα Γιάννη (HYPER_Piccolo).Επειδή τυχαίνει να έχουμε το ίδιο μοτέρ (απλά εμένα είναι η έκδοση 1.4lt XS 16v) κι έχω βάλει chipάκι να σου πω 2 πράγματα.
Έκτος από το chipάκι έχω προσθέσει σκούπα κι έχω αλλάξει και τελικό(εξάτμιση).Ουσιαστικά δηλαδή έχω βοηθήσει λίγο την εισαγωγή αέρα και λίγο την εξαγωγή καυσαερίων.Ξέρεις μετά απο δυναμομέτρηση πρίν-μετά πόσο άλογα πήρα??Περίπου +10 hp.Και από ροπή +0,5kg.Πόσα λεφτά πλήρωσα??Για αυτές τις 3 αλλαγές 650Ε(τα 400 πήγαν στο πρόγραμμα).Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει.Εγώ παρατήρησα αλλάγη στο αμάξι..έγινε κάπως πιο ζωντανό!!Δεν έγινε βέβαια ποτέ 1,6lt.Αλλά αυτόν τον "αέρα" που ήθελα να πάρει το αμάξι, τον πήρε.Κυρίως στα μπάμ,ιδιαίτερα στις υψηλές στροφές.Θέλει πολύ χρήμα για να φτάσεις το 1,6lt.Και σε τελική ανάλυση βάλε ένα κινητήρα από 1,6lt και καθάρισες.Άν όμως θέλεις απλά να ζωντανέψεις λίγο το τουτού πρέπει να βελτιώσεις τόσο την εισαγωγή όσο και την εξαγωγή..(και όχι όπως το έκανα εγώ..θέλει αλλαγή και το μεσαίο καζανάκι,και ο καταλύτης και να βάλεις και ένα χταπόδι).Βέβαια με όλες αυτές τις αλλαγές να περιμένεις και αρκετό θόρυβο από το τουτού!!!Το αθόρυβο 206 που έχεις συνηθίσει το ξεχνάς!
Αν λοιπόν τα κάνεις όλα αυτά θα δείς αλλαγή πρός το καλύτερο σε συνδυασμό βέβαια με το προγραμματάκι.

Επιστροφή στην κορυφή
HYPER_Piccolo (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XT 1.4 90Hp

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 07 Σεπ 2007, 20:06:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γεια σου φιλε μου και ευχαριστω για τις συμβουλες. να σου πω και εγω ομως μερικα πραγματα που δεν τα ειπα γιατι απλα ηθελα να μαθω συγκεκριμενα για τα πραγματα που ρωτουσα.
Και εγω εχω αλαξει κελικο, εχω βαλει μια Dansk(160€) εξατμιση. επισης εχει μπει και σκουπα(120€) οπωε και στο δικο σου, επιπλεον εχει μπει και διασπαστης καυσιμων(200€).
Η εξατμιση μπηκε μαζι με τον διασπαστη, αρα δεν μπορω να πω με σιγουρια τι εδωσε το καθε ενα, αυτο που ειδα ομως οπως ειπες και εσυ ειναι οτι πηρα ροπη, (ετσι δηλαδη το μεταφραζω εγω απο την οδηγηση) οπος και με την σκουπα. αλλα πιο πολυ απο ολα μου αρεσαν αυτες οι αλλαγες επειδη πηρα οραιο ηχο απο την σκουπα οταν παταω γκαζιες, και απο την εξατμιση οταν φορτονει απο χαμηλες η δευτρα και ι τριτη... αυτους τους δυο ηχους δεν τους αλαζω ουτε με Lamborghini Wink

Τελος παντων στο θεμα μας, περασα σημερα με τα χρηματα μαζι, και του τα ειπα... οτι δηλαδη δεν ειδα καμια διαφορα στο αμαξι. με ρωτησε αν εκανα αρκετα χιλιομετρα, εκανα περιπου 30-40. μου λεει κανε κιαλα... στα 100 θα δειξει...
εχω δυο παρατηρησεις... αν οτνος το προγραμμα εκανε 400 που μου ειπε και μου το κατεβασε στα 200. δεν θα ηπρεπε να ζητησει τα χρηματα του? και το δευτερο ειναι οτι σε ολη την ζυζητηση πεταξε το θεικο... ενω προχτες μου ειπε οτι θα παρω "χαλαρα" 15 υπους σημερα μου ειπε 10 με 12 MAX... ε μα δεν αλαζουν ετσι τα πραγματα. γιαυτο και εγω θα παω απο δευτερα και θα του πω οτι το αμαξι δεν δινει τιποτα παραπανω αν θες να στο φερω να το βγαλεις αλλα money δεν παιρνεις...
Επιστροφή στην κορυφή
DrJekyll (Αλέκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Ένταξη: 30 Νοέ 2004
Τόπος: Serres

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Σεπ 2007, 09:38:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με το μπαρδόν παίδες αλλά "αρχ**ια Καράτε πήρε άλογα" πες του....
Πάλι τα ίδια λέμε με τα προγράμματα...
Ρε συ...σε δουλεύει ψιλό γαζί ο τύπος...ακόμα πιστεύετε ότι με πρόγραμμα πέρνεις +15 άλογα, ή έστω 5??? Το πιο πιθανό είναι να σου κάνει ζημιά παρά καλό...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Σέρμπης Κώστας (κώστας)
Μέλος
Μέλος

106 1.3 Rallye, 206 1.6 16v

Ένταξη: 07 Σεπ 2007

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Σεπ 2007, 11:55:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

DrJekyll έγραψε:
Με το μπαρδόν παίδες αλλά "αρχ**ια Καράτε πήρε άλογα" πες του....
Πάλι τα ίδια λέμε με τα προγράμματα...
Ρε συ...σε δουλεύει ψιλό γαζί ο τύπος...ακόμα πιστεύετε ότι με πρόγραμμα πέρνεις +15 άλογα, ή έστω 5??? Το πιο πιθανό είναι να σου κάνει ζημιά παρά καλό...

οταν λες αυτο το πραμα εννοεις οτι δε γινεται να τα παρεις τα αλογα απο το μαμα εγκεφαλο ετσι? Rolling eyes
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
HYPER_Piccolo (Γιάννης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XT 1.4 90Hp

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Σεπ 2007, 17:52:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλα οτι δεν πηρε τπτ το πηρα χαμπαρι και εγω. καμια διαφορα στην οδηγηση. αυριο κυριακη θα το κανω καμια βολτα μπας και στα 100χλμ πιασουν τα μαγικα Razz και αποκτησω αποτομα τα 15 αλογα.
να σου πω DrJekyll λες να παω να του πω να μου το βγαλει η απλα να του πω οτι δεν κανει τπτ αρα κανε οτι θες (αφησε δλδ το προγραμα η βγαλτο) χωρις money φυσικα.
Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Σεπ 2007, 21:27:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιάννη καλά θα κάνεις να του κάνεις τα παράπονα σου από την στιγμή που δεν έμεινες ευχαριστημένος..δεν ξέρω ακριβώς τι έκανε ο τύπος με το προγραμματάκι που σου έβαλε..Το δικό μου πρόγραμμα ήταν της superchips.Έκανα δυναμομέτρηση λοιπόν σε έναν τύπα (άσχετον από αυτόν που μου έβαλε το πρόγραμμα) και η δυναμομέτρηση μου έδειξε +10hp.Δεν ασχολούμε όμως τόσο με απόλυτους αριθμούς..+5hp ή +15hp.Σημασία έχει τι αίσθηση αφήνει στον οδηγό η όποια μετατροπή κάνει στο αυτοκινητό του.Εμένα μου έχει αφήσει την αίσθηση ότι "ζωντάνεψε".Μην ξεχνάμε βέβαια πως σε αυτήν την κατεύθυνση μας οδηγεί και ο έντονος θόρυβος από σκούπα-τελικό..δηλ.ακούγεται πιο πολύ το αμάξι και νομίζουμε πως πάει καμιά φορά και γρηγορότερα.Την σύγκριση την έκανα όμως με 2-3 φίλους με τα δικά τους 2-3 τουτού (άτυπες κόντρες σε ευθείες..χωρίς ιδιαίτερη κίνηση).Ειδικά με ένα clio 1.4 16v με τα σχεδόν 100hp που μου "έριχνε"..τα πράγματα μετά το πρόγραμμα-σκουπα-τελικό άλλαξαν πρός το καλύερο για εμένα.
Άλλωστε το 206 1.4lt δεν είναι για κόντρες!!Αν ήμουν οπαδός της κόντρας θα αγόραζα άλλο τουτού έστω και μεταχειρισμένο.Είμαι χαρούμενος απλά που ένοιωσα πως το αμάξι "ξεμπούκωσε" κάπως.That's all.. Wink Wink
Τώρα αν τα λεφτά που έδωσα απλά για να νοιώθω πως "ξεμπούκωσε" αξίζουν..είναι υποκειμενικό θέμα..

Επιστροφή στην κορυφή
Steve (30cm) (Moderator)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER

Ένταξη: 21 Απρ 2003
Τόπος: Ψεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Σεπ 2007, 23:12:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Lion80 έγραψε:
Άλλωστε το 206 1.4lt δεν είναι για κόντρες!!

Άσε ρε φίλε Cool

https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli
Επιστροφή στην κορυφή
Lion80 (Δημοσθένης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Σεπ 2007, 23:39:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Steve έγραψε:
Lion80 έγραψε:
Άλλωστε το 206 1.4lt δεν είναι για κόντρες!!

Άσε ρε φίλε Cool

Very happy Laughing Very happy Laughing Very happy Laughing Very happy

Επιστροφή στην κορυφή
lezadas (bill)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 1.4 16v

Ένταξη: 17 Αύγ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Σεπ 2007, 01:51:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα!έχω το 206 16v 90hp έχω ένα πρόβλημα από όταν πήρα το αυτοκίνητο όταν είναι κρύο κάνει διακοπές μόλις ζεσταθεί σταματάνε!το είχα πάει στην αντιπροσωπεία και αλλάξαν μπουζί αισθητήρες κ.τ.λ αλλά πάλι συνέχιζε και δεν το ξαναπήγα γιατί μου το είχαν κρατήσει πολλές μέρες κ δεν έκαναν τίποτα και μετά από 3 μισή χρονιά και αφού έκανα κ το σέρβις το τελευταίο συνεχίζουν πιο έντονα ο μηχανικός μου είπε μάλλον είναι εγκέφαλος και ότι συμβαίνει σε πολλά 206 16βαλβιδα το έχει πάθει κανένας άλλος αυτό?τι μπορω να κάνω? Sad
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Σεπ 2007, 02:25:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

lezadas έγραψε:
Καλησπέρα!έχω το 206 16v 90hp έχω ένα πρόβλημα από όταν πήρα το αυτοκίνητο όταν είναι κρύο κάνει διακοπές μόλις ζεσταθεί σταματάνε!το είχα πάει στην αντιπροσωπεία και αλλάξαν μπουζί αισθητήρες κ.τ.λ αλλά πάλι συνέχιζε και δεν το ξαναπήγα γιατί μου το είχαν κρατήσει πολλές μέρες κ δεν έκαναν τίποτα και μετά από 3 μισή χρονιά και αφού έκανα κ το σέρβις το τελευταίο συνεχίζουν πιο έντονα ο μηχανικός μου είπε μάλλον είναι εγκέφαλος και ότι συμβαίνει σε πολλά 206 16βαλβιδα το έχει πάθει κανένας άλλος αυτό?τι μπορω να κάνω? Sad

στο τοπικ "διακοπες σε κρυα εκκινηση" ειχα ποστάρει αυτό

plaketokofths έγραψε:
πιστεύω δεν είναι θεμα καυσίμου τόσο, όσο λιπαντικού ενα τέτοιο φαινόμενο. Είναι λογικό να απαιτείται ενα μικρό χρονικό διάστημα να ζεσταθεί το λιπαντικό - 1 λεπτό φτάνει.

Το θέμα ειναι οτι παρουσιάστηκε ύστερα απο καιρό και μόνο στην κρύα εκκίνηση.

Θα θέλα να προσθέσω εδώ πως αν δεν κάνω λάθος, οι αισθητήρες λ απαιτούν ενα μικρο χρονικο διαστημα προθέρμανσης για να λειτουργήσουν σωστά... ισως να ναι αυτο.

Μια αλλη εκδοχή είναι ο μεταβλητός χρονισμός και συγκεκριμένα το γρανάζι του μεταβλητού το οποίο πρόβλημα παρουσιάζεται και σε αλλα μοντέλα οπως c4 kai megane.

Προσωπικά αντιμετωπίζω το φαινόμενο αυτό απο τα 5000χλμ το οποίο δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα και δεν ασχολούμαι (εχω κινητηρα et3j4).
Παρατήρησα οτι με λιπαντικό motul 81000 5w40 το φαινόμενο μειώθηκε όπως και οτι τις ζεστές μέρες δεν είναι τόσο έντονο.

Ελπίζω να βοήθσησα.

Εχω καταλήξει θεωρητικά (διαβάζοντας απο δω κι εκεί αλλά και με οσες γνώσεις εχω) μιας και δεν είμαι μηχανικός αυτοκινήτων πως είναι κάτι στο συστημα μεταβλητού χρονισμού το οποίο παρατηρείται στους περισσότερους et3j4 του γκρουπ μας αλλά και σε κάποιους 1.6 με μεταβλητό.
Επιστροφή στην κορυφή
lezadas (bill)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

206 1.4 16v

Ένταξη: 17 Αύγ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 18 Σεπ 2007, 02:30:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ φιλέ να σαι καλά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Κινητήρας Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενη
Σελίδα 4 από 5

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης