PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

TEST DRIVE - OPEL ASTRA 1.4 16v (2007)

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 12 Ιούν 2007, 15:38:41    Θέμα δημοσίευσης: TEST DRIVE - OPEL ASTRA 1.4 16v (2007) Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Είμαι και πάλι στην Κύπρο, αυτή τη φορά οδηγώντας ένα Opel Astra 1.4 16v μοντέλο 2007 (με μόνο 17.000 χμ) από την περασμένη Κυριακή, μέχρι την επόμενη Κυριακή.

Θα γράψω περισσότερα μετά τη "λήξη" του Test Drive αλλά τώρα γράφω κάποια γρήγορα σχόλια για να σας κρατήσω σε αγωνία....

Στα θετικά είναι ότι έχει πολύ άνετη ανάρτηση που δεν κοπανάει, καλή ποιότητα κύλισης και καλούς χώρους. Μέχρι εδώ.....

Τα αρνητικά που έχω εντοπίσει είναι ΠΑΑΑΑΡΑΑΑ πολλά μέχρι στιγμής και τολμώ να πω ότι το ASTRA (όπως και όλα τα OPEL που έχω οδηγήσει μέσα σε 20 χρόνια) είναι από τα χειρότερα και πιο ΒΑΡΕΤΑ αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει ποτέ!

Η γενική αίσθηση που αποκομίζεις από τιμόνι, φρένα, συμπλέκτη, επιλογέα, κινητήρα, ανάρτηση, ΝVH κλπ είναι κάκιστη.

Μου θυμίζει πάρα πολύ τα 1α προσθιοκίνητα Kadett της δεκαετίας του 80, αφού μετά από 27 χρόνια "εξέλιξης" τα 2 μοντέλα σε αίσθηση μοιάζουν πολύ σε πολλούς τομείς....

Πολύ περισσότερα όταν γυρίσω Αθήνα την Κυριακή.....

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 30 Ιούν 2007, 02:15:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Άργησα πάρα πολύ να γράψω καθώς έχω πήξει απίστευτα με τη δουλειά και δεν έχω χρόνο ούτε να κλάσω...... Rolling eyes

Λοιπόν.....

Κατ' αρχήν πολλά πράγματα άλλαξαν από αυτά που λέω πιο πάνω όταν ανακάλυψα ότι τα λάστιχα είχαν 20psi αέρα και τα φούσκωσα στα 30psi (η Opel λέει 29ps).

Θέση οδήγησης/εργονομία:
Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Το τιμόνι ρυθμίζεται σε ύψος και σε απόσταση αλλά ακόμα και στην πιο χαμηλή θέση δεν είναι αρκετά κάθετο και τόσο χαμηλά όσο θα ήθελα.
Επίσης στην πιο κάτω θέση κρύβει πολύ τον πίνακα οργάνων.
O πίνακας οργάνων δεν έχει θερμόμετρο νερού παρά μόνο δείκτη στάθμης του ρεζερβουάρ. Όταν κάψεις τον κινητήρα θα ανάψει και το λαμπάκι της θερμοκρασίας.....
Η θέση του επιλογέα είναι μάλλον πολύ πίσω και έχει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαδρομές. Επίσης το τασάκι είναι μικροσκοπικό και ο διακόπτης ρύθμισης της θερμοκρασίας του A/C είναι ίδιος (και ακριβώς από πάνω) με τον διακόπτη έντασης του ηχοσυστήματος με αποτέλεσμα να τους μπερδεύεις ειδικά το βράδυ.

Κινητήρας/Επιδόσεις/Οικονομία:
Ο κινητήρας μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα.
Έχει καλή ροπή χαμηλά αλλά κάποτε έχει πάρα πολύ έντονους δυσταγμούς στην απόκριση και επίσης μερικές φορές προκαλεί έντονους κραδασμούς στις πολύ χαμηλές στροφές που κάνουν ολόκληρο το αυτοκίνητο να τρέμει.
Επίσης (σε αντίθεση με το προηγούμενο Astra για κάποιο πολύ περίεργο λόγο) δείχνει αργόστροφος και δεν είναι χαρούμενος στις ψηλές στροφές.
To Αυτοκίνητο δείχνει και είναι αρκετά αργό και ο 1.4 είναι πολύ λίγος για το βάρος του.
Η 5η δεν είναι πολύ μακριά (3100 στροφές στα 100χαω) αλλά το αυτοκίνητο με 5η δεν ανεβάζει καθόλου εύκολα χιλιόμετρα.
Το άλλο αρνητικό που πρόσεξα είναι ότι το Astra 1.4 καίει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ βενζίνη.
Έκανα τα περισσότερα χιλιόμετρα σε αυτοκινητόδρομο μεταξύ πόλεων και με 20λ/100χμ μέση κατανάλωση θα έλεγα ότι είναι άκρως απαράδεκτο......

Επιλογέας/κιβώτιο:
Γενικά καλός επιλογέας με πολύ σαφές κούμπωμα των ταχυτήτων αλλά μάλλον αργός για γρήγορες αλλαγές και με πραγματικά τεράστιες διαδρομές στο μοχλό. (πολύ μεγαλύτερες από μαμά 206 χωρίς quick-shift).
Ο συμπλέκτης είναι ίσως ο χειρότερος που έχω δει ποτέ, αφού ενώ το πεντάλ αρχίζει να πιάνει από χαμηλά, πρέπει να πάει σχεδόν τελείως πάνω για να αφήσει τελείως και έτσι αναγκαστικά κρατάς το πόδι σου πάνω στον συμπλέκτη για μεγάλη διαδρομή αν θες να μην γίνεσαι φραπέ όταν πας αργά μέσα στην πόλη....

Τιμόνι:
Αρκετά βαρύ και σφικτό γύρω από την ευθεία αλλά ασαφές και ανακριβές, πολύ αργό στο δρόμο παρά τις 2,7 στροφές που έχει απ' άκρη σ' άκρη και με πολύ τεχνιτή αίσθηση που μου θύμισε την Logitech τιμονιέρα που έχω για το PC.
Το χειρότερο σημείο από όλα είναι η εντελώς τεχνιτή αίσθηση όταν το τιμόνι είναι στριμμένο αφού ενώ είναι βαρύ, παρόλα ταύτα δεν έχει καθόλου αίσθηση για το τι κάνουν οι τροχοί και έχει πολύ έντονη επαναφορά με μια εξισου περίεργη αίσθηση "ελατηρίου". Σε αυτό τον τομέα το τιμόνι του 307 και του 206 είναι πολύ καλύτερο και του Focus έτη φωτός καλύτερο....
Επίσης το βρήκα αρκετά ανακριβές αφού ενώ δεν έχει τζόγο, στρίβωντας το λίγο, το αυτοκίνητο ελάχιστα αλλάζει πορεία ενώ με ελάχιστα περισσότερο τιμόνι το αυτοκίνητο στρίβει πολύ.

Φρένα:
Τα φρένα του Astra είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά και δυνατά.
Όμως η αίσθηση τους είναι αρκετά κακή αφού το πεντάλ του φρένου είναι μαλακό, σπογγώδες και με μεγάλη διαδρομή.

Ανάρτηση-Οδική συμπεριφορά:
Πολύ μαλακή ανάρτηση με αρκετά καλή άνεση, η οποία επιπλέον δεν κοπανάει σχεδόν ποτέ εκτός από απότομες εγκάρσιες ανωμαλίες.
Το αυτοκίνητο στις αλλαγές πορείας είναι πολύ νωχελικό και πρώτα γέρνει και μετά στρίβει. Για να είμαι ειλικρινής όμως στρίβει αρκετά καλά, και καλύτερα από κάθε άλλο προηγούμενο Opel έχω οδηγήσει.
Η αρχική υποστροφή είναι μικρή και αφού το πιέσεις στρίβει σχεδόν αποκλειστικά με ελαφριά υποστροφή.
η ουρά είναι πολύ σταθερή αλλά όταν γυρίσει, γυρίζει απότομα και άτσαλα και σε δαγκώνει όπως και σε όλα τα Opel που έχω οδηγήσει. (To συγκεκριμένο δεν είχε ούτε ESP)
Επίσης αρκετά αρνητικό σημείο εδώ οι μεγάλες κλίσεις που έχει το 1.4 και η μεγάλη νωχελικώτητα του στις αλλαγές πορείας στα "S".
Γενικά είναι ασφαλές (αν μένεις μέσα στα όρια) αλλά πολύ Β Α Ρ Ε Τ Ο με όλα τα γράμματα κεφαλαία....
Στις ψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο είνα πολύ σταθερό (τυπικό Opel) αλλά η άνεση της ανάρτησης δεν βελτιώνεται με την ταχύτητα (όπως π.χ το 307).

Ποιότητα/Αξιοπιστία:
Ποιος μίλησε και πάλι για γερμανική ποιότητα κατασκευής?????
Το εσωτερικό γενικά δεν τρίζει, αλλά οι πόρτες κλείνουν με τενεκεδένιο ήχο και όταν το πίεζα στις στροφές μου άνοιγε συνεχώς το ντουλαπάκι του συνοδηγού!!!!!!!
Επίσης το εσωτερικό του αυτοκινήτου μύριζε έντονα βενζίνη όταν ο κινητήρας ήταν ζεστός και η απόδοση του A/C ήταν τραγική όπως και η μέγιστη ταχύτητα του ανεμιστήρα ήταν απαράδεκτα χαμηλή με ανεπαρκή ροή αέρα.

Γενικά:
Το νέο Astra είναι ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο (και μόνον), το οποίο είναι πληκτικό μέχρι θανάτου αν θες ένα αυτοκίνητο για να το στρίβεις και να το ευχαριστιέσαι, με ασφαλή γενικά οδική συμπεριφορά, άνεση στις χαμηλές ταχύτητες και καλούς χώρους.
Το 1.4 όμως είναι απελπιστικά αργό, καίει πάρα πολύ, έχει μεγάλες κλίσεις στις στροφές και έχει τρισάθλια αίσθηση στο συμπλέκτη, φρένα και αρκετά κακή στο τιμόνι.
Το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω... Το 307 είναι πολύ πιο ταξιδιάρικο και καλύτερο σε όλα εκτός ίσως από την άνεση της ανάρτησης στις χαμηλές ταχύτητες. Το νέο Focus όμως είναι πολύ καλύτερο από όλα και μακράν το καλύτερο σύγχρονο μεσαίο που έχω οδηγήσει. Cool

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις περί αυτοκινήτων Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης