PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Αμαλία Καλυβίνου...

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Stalitsa (Αιμιλία)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

Ένταξη: 27 Μάϊ 2005
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούν 2007, 13:29:02    Θέμα δημοσίευσης: Αμαλία Καλυβίνου... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Για την Αμαλία...

Η συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας που μαζί με την ανίατη νόσο είχε να παλέψει με όλο σάπιο ιατρικό, νοσηλευτικό και γραφειοκρατικό κατεστημένο!!! Ένας αγώνας που αξίζει να μάθεις και να πείς...

Το blog που είχε όσο ζούσε: http://fakellaki.blogspot.com

Το blog που είναι αφιερομένο σε αυτήν: http://giatinamalia-blog.blogspot.com

Είναι κάτι στιγμές,που στα σύννεφα χάνονται,στον ουρανό...
Πρόσωπα αγαπημένα,πρόσωπα λατρεμένα που αφήνουν κενό...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 01 Ιούν 2007, 15:42:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το διαβασα το πρωι.
Ειναι απο τις λιγες φορες που δεν μπορω να εκφασω τα συναισθηματα μου με λογια.Βεβαια η σιωπη δεν ειναι σωστη αντιμετωπιση.
Εχω καταλαβει τελικα οτι το κρατος ειτε με τον εναν ειτε με τον αλλον τροπο σε διωχνει.
Διωχνει ανθρωπους που ειχαν την ατυχια να αρρωστισουν.Γιατι για τα ελληνικα δεδομενα ειναι ατυχια να αρρωστισεις τελικα.Δεν διαφερουμε σε τιποτα απο κατι τριτοκοσμικες χωρες.Εκει πεθαινεις στην φυση απο το τσιμπιμα μια σφηκας και εδω πεθαινεις στο νοσοκομειο απο την καθηστεριση.
Επισης η Ελλαδα διωχνει νεους που εχουν ονειρα τα οποια δεν μπορουν να τα πραγματοποιησουν.Τους τα πνιγει.
Πολλες φορες λεμε οτι ζουμε στην πιο ομορφη χωρα του κοσμου.Αυτο ομως δεν φτανει.Πρεπει να γινουμε και εμεις ομορφοι γιατι παμε απο το κακο στο χειροτερο.Δεν υπαρχει πλεον ευαισθησια για τιποτα.Εχουμε μαθει να ποναμε οταν το προβλημα φτασει κοντα σε εμας,διπλα μας.Οταν ειναι μακρια μας απλα αλλαζουμε καναλι.
Για την παρτη μας και μονο.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Spyros_L 
Μέλος
Μέλος

Old school

Ένταξη: 25 Σεπ 2005
Τόπος: Κορυδαλλός-Κεφαλονιά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούν 2007, 13:50:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

brz20 έγραψε:
Το διαβασα το πρωι.
Ειναι απο τις λιγες φορες που δεν μπορω να εκφασω τα συναισθηματα μου με λογια.Βεβαια η σιωπη δεν ειναι σωστη αντιμετωπιση.
Εχω καταλαβει τελικα οτι το κρατος ειτε με τον εναν ειτε με τον αλλον τροπο σε διωχνει.
Διωχνει ανθρωπους που ειχαν την ατυχια να αρρωστισουν.Γιατι για τα ελληνικα δεδομενα ειναι ατυχια να αρρωστισεις τελικα.Δεν διαφερουμε σε τιποτα απο κατι τριτοκοσμικες χωρες.Εκει πεθαινεις στην φυση απο το τσιμπιμα μια σφηκας και εδω πεθαινεις στο νοσοκομειο απο την καθηστεριση.
Επισης η Ελλαδα διωχνει νεους που εχουν ονειρα τα οποια δεν μπορουν να τα πραγματοποιησουν.Τους τα πνιγει.
Πολλες φορες λεμε οτι ζουμε στην πιο ομορφη χωρα του κοσμου.Αυτο ομως δεν φτανει.Πρεπει να γινουμε και εμεις ομορφοι γιατι παμε απο το κακο στο χειροτερο.Δεν υπαρχει πλεον ευαισθησια για τιποτα.Εχουμε μαθει να ποναμε οταν το προβλημα φτασει κοντα σε εμας,διπλα μας.Οταν ειναι μακρια μας απλα αλλαζουμε καναλι.
Για την παρτη μας και μονο.

Συγχαρητήρια! Με κάλυψες πλήρως.

Πίστευε και μη, ερεύνα
Πίστευε και μη ερεύνα

Ένα απλό κόμμα αλλάζει τα πάντα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούν 2007, 14:48:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και ποσα ακομα ειχα να πω να λες.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
full_throttle_tonia (Τόνια)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 29 Μάϊ 2007
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 02 Ιούν 2007, 20:15:33    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στην Ελλάδα πρέπει να είσαι πλούσιος για μην πας σαν το σκυλί στο αμπέλι. Κανένα κυβερνητικό στέλεχος , κανένα κράτος δεν ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν οικονομικούς πόρους. Για να ζήσεις πρέπει να πληρώσεις και πολλές φορές δυστυχώς πληρώνεις με την ίδια σου τη ζωή! Ολόκληρο Έθνος αγωνίστηκε για την σημερινή Ελευθερία μας και μας έκανε περίφανους με αυτές τις εικόνες όμως λυπάμαι πολύ αλλά ντρέπομαι. Οι γιατροί δίνουν τον Όρκο του Ιπποκράτη ο οποίος λέει:

"Ορκίζομαι στο θεό Απόλλωνα τον ιατρό και στο θεό Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και επικαλούμενος τη μαρτυρία όλων των θεών ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή. Να θεωρώ τον διδάσκαλό μου της ιατρικής τέχνης ίσο με τους γονείς μου και την κοινωνό του βίου μου. Και όταν χρειάζεται χρήματα να μοιράζομαι μαζί του τα δικά μου. Να θεωρώ την οικογένειά του αδέλφια μου και να τους διδάσκω αυτήν την τέχνη αν θέλουν να την μάθουν χωρίς δίδακτρα ή άλλη συμφωνία. Να μεταδίδω τους κανόνες ηθικής, την προφορική διδασκαλία και όλες τις άλλες ιατρικές γνώσεις στους γιους μου, στους γιους του δασκάλου μου και στους εγγεγραμμένους μαθητές που πήραν τον ιατρικό όρκο, αλλά σε κανέναν άλλο.

Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη. Παρομοίως, δεν θα εμπιστευτώ σε έγκυο μέσο που προκαλεί έκτρωση. Θα διατηρώ αγνή και άσπιλη και τη ζωή και την τέχνη μου. Δεν θα χρησιμοποιώ νυστέρι ούτε σε αυτούς που πάσχουν από λιθίαση, αλλά θα παραχωρώ την εργασία αυτή στους ειδικούς της τέχνης. Σε όσα σπίτια πηγαίνω, θα μπαίνω για να βοηθήσω τους ασθενείς και θα απέχω από οποιαδήποτε εσκεμμένη βλάβη και φθορά, και ιδίως από γενετήσιες πράξεις με άνδρες και γυναίκες, ελεύθερους και δούλους. Και όσα τυχόν βλέπω ή ακούω κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και πέρα από τις επαγγελματικές μου ασχολίες στην καθημερινή μου ζωή, αυτά που δεν πρέπει να μαθευτούν παραέξω δεν θα τα κοινοποιώ, θεωρώντας τα θέματα αυτά μυστικά. Αν τηρώ τον όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους ανθρώπους για τη ζωή και για την τέχνη μου. Αν όμως τον παραβώ και επιορκήσω, ας πάθω τα αντίθετα..."

Πουθενά δεν λέει για διακρήσεις, ούτε για φακελάκια, ούτε για επιλογές ασθενών, ούτε για γραφιοκρατία ούτε για μ@μ@κίες...

"Στου παραδείσου την αυλή
σε φώναξαν μια μέρα,
μα σ'άρεσε κι απόμεινες
για πάντα εκειά πέρα."

Καλό ταξίδι Αμάλια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 03 Ιούν 2007, 21:38:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

full_throttle_tonia έγραψε:
Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω. Ούτε θα δίνω θανατηφόρο φάρμακο σε κάποιον που θα μου το ζητήσει, ούτε θα του κάνω μια τέτοια υπόδειξη. Παρομοίως, δεν θα εμπιστευτώ σε έγκυο μέσο που προκαλεί έκτρωση. Θα διατηρώ αγνή και άσπιλη και τη ζωή και την τέχνη μου. Δεν θα χρησιμοποιώ νυστέρι ούτε σε αυτούς που πάσχουν από λιθίαση, αλλά θα παραχωρώ την εργασία αυτή στους ειδικούς της τέχνης. Σε όσα σπίτια πηγαίνω, θα μπαίνω για να βοηθήσω τους ασθενείς και θα απέχω από οποιαδήποτε εσκεμμένη βλάβη και φθορά, και ιδίως από γενετήσιες πράξεις με άνδρες και γυναίκες, ελεύθερους και δούλους. Και όσα τυχόν βλέπω ή ακούω κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και πέρα από τις επαγγελματικές μου ασχολίες στην καθημερινή μου ζωή, αυτά που δεν πρέπει να μαθευτούν παραέξω δεν θα τα κοινοποιώ, θεωρώντας τα θέματα αυτά μυστικά. Αν τηρώ τον όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους ανθρώπους για τη ζωή και για την τέχνη μου. Αν όμως τον παραβώ και επιορκήσω, ας πάθω τα αντίθετα..."

Πουθενά δεν λέει για διακρήσεις, ούτε για φακελάκια, ούτε για επιλογές ασθενών, ούτε για γραφιοκρατία ούτε για μ@μ@κίες...

"Στου παραδείσου την αυλή
σε φώναξαν μια μέρα,
μα σ'άρεσε κι απόμεινες
για πάντα εκειά πέρα."

Καλό ταξίδι Αμάλια.

Στο πρωτο κομματι που εχω σημειωσει μιλαει για αδικια.Συγκεκριμενα λεει "ποτε να μην βλαψω ή να αδικησω".
Οταν μπαινουν ταξικες διαφορες στην μεση και καποιος πλουσιος μπορει να προσφερει εκ των πραγματων περισσοτερα απο καποιον φτωχο λογικο ειναι το παραπανω να μην ισχυει.Πλεον σε βλεπουν στεγνα και μονο την τσεπη σου.Οποιος εχει ζει.Εξαλλου ειναι γενικο το φαινομενο.Ζουμε σε μια κοινωνια που κανενας δεν νοιαζετε για κανεναν.Μονο για την τσεπη του.
Εχω πολλα παραδειγματα να αναφερω.
Εκτος απο τους γιατρους θα το παω παλι στους δρομους.
Σημερα τα νεα μετρα μπηκαν σε ισχυ.Αν σε πιασουν χωρις ζωνη τρως μεγαλη καμπανα.Αν ειναι 4 ατομα στο αμαξι και οι δυο μπροστινοι φορανε τοτε απλα περνας.Εχουν αναλογιστει ποτε οτι σε περιπτωση ατυχηματος το βαρος του πισω πολλαπλασιαζετε με την επιταχυνση της βαρυτητας και τελικα φρεναρει πανω στον μπροστινο με αποτελεσμα να τον σκοτωσει?
Υπολογιζετε οτι με ταχυτητα 60 Km/h ενα ατομο 60 κιλων εχει το βαρος 2500κιλων.Σαν να σε χτυπα ελεφαντας.Αρα η ζωνη σε θα σε σωσει μονο αν φοριετε απο ολους.
Αυτο δεν τους περνα απο το μυαλο γιατι θα πρεπει να ριξουν λεφτα στην οδηγικη παιδια μας.
Ενα δευτερο σημειο ειναι αυτο που λεει "Θα διατηρω αγνη και ασπιλη και την ζωη μου και την τεχνη μου"
Το φακελακι σε διατηρει αγνη την ζωη τους ή την τεχνη τους?Δεν μας το διευκρινιζουν.
Μπορει ο ορκος να γραφτηκε πολυ παλια αλλα η παρανομια ειναι ακομα πιο παλια απο αυτον.Αρα καθε παρανομο το περικλειει αυτη η φραση την οποια και δεν τιρουν.
Το τελευταιο σημειο το μαρκαρα για να διξω την υποκρισια τους.Οταν καποιος τους προκαλει να πουνε κατι τοτε η ατακα κλισε που λενε ειναι "Δεν μπορω κυριε αποτελει ιατρικον απορητο".
Σιγα ρε μαγκα.Οποτε θες τον θυμασε τον ορκο που εδωσες.
Οπως καταλαβατε καθε ορκος μπροστα στα λεφτα μηδενιζετε.Επισης τεινει να γινει τυπικο κομματι και οχι ουσιαστικο(το τινει μπορουμε να το αντικαταστισουμε με το "εχιε γινει").Συμβαινει σε ολους τους κλαδους ειιτε ειναι των γιατρων ειτε των αστυνομικων ειτε τον φαρμακοποιων ειτε οποιουδηποτε αλλου.

Εγω θελω απλα να της ζητησω μια συμνωμη.
Επισης θελω να κανω και μια ερωτηση σε ολους τους δικαστικους.
Θελω να ρωτησω ποιος ειναι τελικα εγκληματιας?Ενας φοιτητης,ενα γραφειοκρατικο συστημα ή ενας γιατρος?Μηπως πρεπει καποτε να δικασουν και τα γαιδουρια αυτης της χωρα?

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης