PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - AIR BAGS
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
gounaris206 (leonidas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 1.4 8v

Ένταξη: 31 Μάρ 2006
Τόπος: athens

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 09:50:09    Θέμα δημοσίευσης: 206 - AIR BAGS Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

PAIDIA XEREI KANEIS AN GIA AIR BAGS STO 206 XREIAZETAI K EGEFALOS APARAITHTA?

EIXE KANEIS AUTH THN DYSARESTH EBEIRIA?
EIMAI SE FASI POY PSAXNW A/B
THANXX
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 11:23:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πρωτα απ'ολα θα σε παρακαλεσω να κανεις ενα edit στο κειμενο σου και να γραφεις με κανονικους (οχι κεφαλαια) Ελληνικους χαρακτηρες.

Απ'οτι καταλαβα ειχες ατοιχημα και ανοιξαν οι αεροσακοι, σωστα ?
Τα Α/Β εχουν δικου τους ανεξαρτητο εγκεφαλο (βρισκεται κατω απο το τασακι). Αυτο που δεν καταλαβα, ειναι ποιο ειναι το προβλημα ? Αν ανοιξαν τα Α/Β, απλα τα αλλαζεις.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 12:32:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όλα τα εξαρτήματα που έχουν να κάνουν με το A/B είναι μιας χρίση.
Άρα από την στιγμή που άνοιξαν θέλεις και εγκέφαλο και ζώνες.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 12:54:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
Όλα τα εξαρτήματα που έχουν να κάνουν με το A/B είναι μιας χρίση.
Άρα από την στιγμή που άνοιξαν θέλεις και εγκέφαλο και ζώνες.

Ενταξει οι αεροσακοι και οι προεντατηρες στις ζωνες, αλλα ακομα και ο εγκεφαλος μιας χρησης ? Shocked Τι απατεωνιες ειναι αυτες ???

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 14:26:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δεν είναι απατεωνιά αλλά θέμα ασφάλειας.
Εσύ ξέρεις εάν θα δουλέψει σωστά για δεύτερη φορά ο εγκέφαλος, θα εμπιστευόσουν να των ξαναβάλει και να ξέρεις ότι θα είναι οκ όταν πρέπει και δεν θα σε κρεμάσει;
Και ακόμα περισσότερο εάν ήσουν το εργοστάσιο θα έβαζες χρησιμοποιημένο τέτοιου είδους ανταλλακτικό που έχει να κάνει με την ασφάλεια των επιβατών;
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 14:40:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ξεφευγουμε λιγο απ'το topic αλλα ετσι για να λυθουν αποριες θα σου πω.
Ο εγκεφαλος δεν ειναι κατι μηχανικο, δεν εχει συνδεσμους και κινουμενα μερη που μπορει να σπασουν ή να κολλησουν κτλ. Πλακετες ειναι. Εδω παιρνεις μοτερ απο τρακαρισμενα αμαξια και ο εγκεφαλος ειναι μια χαρα, γιατι ο εγκεφαλος των Α/Β να μην φτιαχνεται ετσι ωστε να μην χρειαζεται αλλαγη? Εδω υπαρχουν κινητα που αντεχουν απιστευτη κακομεταχειρηση (και ειναι πιο λεπτεπιλεπτες κατασκευες), σ'ενα εγκεφαλο Α/Β κολλαμε (που θα μπορουσε ανετα να ενσωματωθει σε μια anti-shock κασα).
Απλα ειχα την απορια...

Επιστροφή στην κορυφή
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 15:56:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι ο εγκέφαλος των αερόσακων και των προεντατήρων είναι διαφορετικός από τον εγκέφαλο της μηχανής.

Έχω την εντύπωση ότι ο εγκέφαλος των αερόσακων έχει κάποιο ειδικό όργανο που μετράει την επιτάχυνση των g (αρνητική στη δική μας περίπτωση). Σε περίπτωση σύγκρουσης (άνω των 25G αν θυμάμαι καλά), ανοίγουν οι αερόσακοι, αλλά και τίθεται θέμα ΑΣΦΑΛΟΥΣ επαναλειτουργίας του εν λόγω οργάνου, ακριβώς λόγω της σφοδρής επιτάχυνσης (αρνητικής, ξαναλέω).

Αν κάνω λάθος, διορθώστε με! Wink Cool

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 16:27:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δηλαδη αμα κολλησει ο εγκεφαλος μπορει σε ενα φρεναρισμα να μας πεταξει τους αεροσακους στη μουρη???
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 16:50:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
Δηλαδη αμα κολλησει ο εγκεφαλος μπορει σε ενα φρεναρισμα να μας πεταξει τους αεροσακους στη μουρη???

Εεεεμ, δεν νομιζω οτι ειπε ακριβως αυτο ο Στεφανος...

Επιστροφή στην κορυφή
Giannis307 (Giannis???)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

308 Thp130

Ένταξη: 05 Δεκ 2006
Τόπος: Nikaia/Argyroupoli

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 18:56:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αποσο ξερω υπαρχει αιθητηρας παραμορφωσης μπροστα στην μετωπη.Σιγουρα εχει εγκεφαλο να διαβαζει και μεταφραζει τα σηματα απο τους αισθητηρες αλλα δεν νομιζω ο εγκεφαλος καθεαυτος να ανοιγει τα airbag
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
Svstouk (Στέφανος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) Color Line (2002)

Ένταξη: 09 Αύγ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 19:24:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:

Φυσικά και ναι............αν φρενάρεις με 25G....... Cool

Be ware! Lion within!
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 19:55:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Giannis307 έγραψε:
Αποσο ξερω υπαρχει αιθητηρας παραμορφωσης μπροστα στην μετωπη.Σιγουρα εχει εγκεφαλο να διαβαζει και μεταφραζει τα σηματα απο τους αισθητηρες αλλα δεν νομιζω ο εγκεφαλος καθεαυτος να ανοιγει τα airbag

Ο εγκεφαλος αναλυει τα δεδομενα απο αισθητηρες που υπαρχουν στο αμαξι (μπροστα, πλαγια κτλ.) και δινει σημα στους αεροσακους που πρεπει να ανοιξουν. Το ανοιγμα καθεαυτο των αεροσακων το κανει αλλος μηχανησμος σαν πυροκροτητης (ενσωματομενος στον αεροσακο).

Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάϊ 2007, 20:29:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το ότι είναι κάτι ηλεκτρονικό δεν μου λέει κάτι και ξέρω πως τα κινητά αντέχουν σε πολύ σκληρή χρίση.
Ξαναλέω είναι καθαρά θέμα ασφάλειας.
Όντος ο εγκέφαλος μετράει επιτάχυνση ,επίσης παίρνει πληροφορία ταχύτητας , τάση μπαταρίας και εντολές από τους πλαϊνούς αισθητήρες (εάν έχει πλευρικούς αερόσακους) , για το αν θα ανοίξει τους πλευρικούς η όχι.
Εμπρός και πίσω δεν έχει κανέναν άλλο αισθητήρα. Και ένα παράδειγμα , ακόμα κι αν πέσει κάποιος από πίσω μπορεί να δουλέψουν οι ζώνες (μου έχει τύχει ).
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Μάϊ 2007, 09:39:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραια.
Οποτε για να ξαναγυρισουμε στο topic, ναι gounaris206 χρειαζεσαι ΚΑΙ εγκεφαλο...

Επιστροφή στην κορυφή
gounaris206 (leonidas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 1.4 8v

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Μάϊ 2007, 10:44:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπον κτ αρχας ευχαριστω για το ενδιεφερον.οι α/β εννοειτε πως ανοιξαν σε τρακαρισμα κ για να ξερετε οι α/β σε ολα τα αμαξια ανοιγουν σε περιπτωση συγρουσης με περισσοτερα απο 39.9 χλμ την ωρα.
οι προεντατηρες τησ ζωνης του συνοδηγου ειναι χαλασμενη η δικια μου που την φοραγα κ ολας δεν εχει τπτ.Ο λογος που εστειλα το τοπικ παιδια
ειναι πως για να αλλαξω κ εγκεφαλο παει στον παλιατζη ενα πακετο γυρο στα 700-800ε για 2 α/β ζωνεσ εγεφαλο.Σε αλλη περιπτωση μου παει 200
να αγορασω μονο 2 α/β.Το θεμα ειναι ομωσ πως πολα παιδια που εχω συζητησει μου λενε πως εχουν αλλαξει α/β στα πεθγεοτ τουσ χωρισ να
αντικαταστησουν τον εγκεφαλο.ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!! η λυση του αλλαζω εγκεφαλο ειναι η ευκολη για τουσ ηλεκτρολογους αλλα αν δεν ειναι η μοναδικι δεν αξιζει να δωσω 500ε παραπανω......
ετσι αν καποιος εχει καποια εμπειρια πανω σε αυτο ασ μου το πει μπΑς κ ξεστραβωθω...Εδω τιθεται παντως κ θεμα του ποσο μαγκας ειναι ο ηλεκτρολογος που θα το πας ετσι?κ το λεω γιατι αυτοι που πηγα κ ρωτησα δεν μου φανικαν κ αστερια....
Επιστροφή στην κορυφή
kovac (Χρήστος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!

Ένταξη: 13 Ιούλ 2003
Τόπος: Νίκαια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 16 Μάϊ 2007, 12:57:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

gounaris206 έγραψε:
κ για να ξερετε οι α/β σε ολα τα αμαξια ανοιγουν σε περιπτωση συγρουσης με περισσοτερα απο 39.9 χλμ την ωρα.

Εχμ...όχι! Very happy

Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger
gounaris206 (leonidas)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

106 1.4 8v

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 18 Μάϊ 2007, 09:05:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εχμ... ναι για να το λεω δε ειμαι ηλιθιος κ μαλιστα υποχρεωτικα σε ολα τα αμαξια τησ εοκ απο 1-1-04
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάϊ 2007, 06:39:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλά μην είσαι και τόσο σίγουρος ότι ανοίγουν πάντα.
Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες για το αν θα δώσει εντολή ο εγκέφαλος να ανοίξουν.
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάϊ 2007, 12:42:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Kαλα, αυτο το topic ειναι το πιο γκαντεμικο που εχω συμετασχει ποτε Evil

Λοιον Γιωργο (gounaris206), ειχα ατυχημα με το αμαξι την περασμενη εβδομαδα και απ'οτι φενεται μαλλον θα παει για ανταλακτικα. Για καλη ΣΟΥ τυχη οι αεροσακοι ειναι ανεπαφοι, οποτε αν ενδιαφερσει για το set Α/Β + εγκεφαλο στειλε ενα ΠΜ να τα πουμε.

Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 19 Μάϊ 2007, 15:21:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στέλιο περαστικά ……. Confused
Σημασία έχει εσύ να μην έπαθες τίποτα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης