Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
fynos (John) Τμήμα Συνεργασιών

Peugeot GT Q2
Ένταξη: 18 Νοέ 2004 Δημοσιεύσεις: 2574 Τόπος: Β.Π.
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 04 Απρ 2007, 13:47:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
brz20 έγραψε: | Τα δαχτιλιδια αλλαζουν.
Μπορεις βεβαια χωρις να ειμαι σιγουρος να παραγγειλεις απο την αρχη με κιτρινοπα ή λευκα.
|
Δεν μου είχαν αναφέρει από FK κάτι τέτοιο !
Καλά με το τσιγκέλι τους τα έβγαζα
Για δες για ανταλλακτικά και τιμές . . . |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 04 Απρ 2007, 14:53:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
fynos έγραψε: | Steve, είδες να αλλάζουν τα λαμπάκια στους δακτυλίους  |
Μέχρι αύριο θα τα κάνω μια "εξερεύνηση"
brz20 έγραψε: | Τα δαχτιλιδια αλλαζουν.
Μπορεις βεβαια χωρις να ειμαι σιγουρος να παραγγειλεις απο την αρχη με κιτρινοπα ή λευκα.
|
Δεν παίζει να ισχύει αυτό...
https://www.makemuesli.gr/
http://facebook.com/makemuesli |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
brz20 (Κωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)
Ένταξη: 04 Οκτ 2005 Δημοσιεύσεις: 4519 Τόπος: Τρικαλα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 04 Απρ 2007, 16:48:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ξερω ακριβως.
Ατομο μου το εχει πει οτι μπορει να αλλαζουν αυτα.
The Ubuntu it's a way of life. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 18 Απρ 2007, 15:44:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όσον αφορά τα φανάρια της FK που γίνεται και το τρέχων group buy,
Ύστερα από ανάλυση σήμερα στο φανοποιείο, επιβεβαιώσαμε ότι το ύψος είναι ρυθμιζόμενο...
Πίσω από τις φύσες είναι ένα μαύρο κουτάκι (σε μέγεθος μελανοδοχείου εκτυπωτή inkjet περίπου ) κάτω από το οποίο φεύγουν 3 καλώδια, μαύρο/κόκκινο/μπλε. Αυτό το κουτάκι είναι υπεύθυνο για την ρύθμιση του ύψους η οποία γίνεται από τον διακόπτη που έχουμε μέσα
Οι οδηγίες συνδεσμολογίας είναι στο αριστερό φύλλο.
Άρα, 4xH7 και είστε έτοιμοι 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2007, 15:32:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ξεκοιλιάσματος και τοποθετήσεως συνέχεια...
Γύρω γύρω απο την πίσω πλευρά, έχει 5 κλιψάκια και 2 βίδες που κλείνουν το καπάκι για να προχωρήσουμε στα ενδώτερα...
Βλέπουμε πως υπάρχει μια 5άδα λαμπάκια γύρω από τον κάθε δακτύλιο, πράγμα που σημαίνει πως, και να μας καεί κάτι, μπορούμε να το αλλάξουμε Μόνο που θα πρέπει να βγει όλο το φανάρι από το αμάξι διότι είναι στριμόκ*λα εκεί μέσα...
Προς στιγμήν μου τέθηκε το θέμα αλλαγής χρώματος. Αν βάλουμε led, μάλλον θα κάνουμε μαλ***α, λόγω του ότι αυτά που είναι πυρακτώσεως έχουν διάχυτο φωτισμό σε σχέση με τα led που έχουν σημειακό φωτισμό. Οπότε γύρω γύρω από τον δακτύλιο, θα χτυπάει λίγο άσχημα...
Προχωράμε στην συνέχεια για την μέτρηση του ρεύματος στο κύκλωμα μας... Με την μηχανή σβηστή, όντως έχουμε 12 πεντακάθαρα volt. Με την μηχανή αναμένη, ακόμα και με 5-6000 σ.α.λ. έχουμε 14.6 volt, η οποία τάση δυστυχώς, μένει σταθερό μέχρι να σβήσει η μηχανή. Άρα θα πρέπει να παρεμβάλλουμε μια αντίσταση στην φύσα... για να αποφύγουμε (αν τύχουν) τα χειρότερα (που ΔΕΝ νομίζω).
Προς έκπληξη μου, σήμερα διαπίστωσα ότι τα μαμά φανάρια μας παίρνουν και στις 2 σκάλες Η7. Πράγμα που σημαίνει ότι αν έχετε τις μαμά λάμπες επάνω, δεν θα χρειαστείτε τίποτα! Επίσης, θα χρειαστείτε τις "ψείρες" στις εξωτερικές άκρες των φαναριών, καθώς και τη λάμπα του φλας. Αυτά από λάμπες.
Πάμε στα αξεσουάρ που περιλαμβάνονται στην συσκευασία (καλώδια, ρελέ, κλιψάκια). Το ρελέ το μόνο που μπορεί να μας προσφέρει, είναι αλλαγή πολικότητας ή ανόρθωση τάσης (όχι υποβίβαση που θα επιθυμούσαμε). Το συγκεκριμένο είναι λοιπόν στην περίπτωση μας άχρηστο. Άχρηστα και τα καλώδια λοιπόν. Άχρηστα και τα κλιψάκια
Σχετικά με την ρύθμιση του ύψους τώρα. Τα καλώδια του μοτέρ, είναι γυμνά. Επειδή τα δικά μου εργοστασιακά φανάρια, ήταν αχρηστευμένα, θυσιάσαμε την αρσενική φύσα του εργοστασιακού μοτέρ για την ρύθμιση του ύψους (με την σέγα και λίγη υπομονή ) και φτιάξαμε αυτό! Εαν δεν κάνετε κάτι παρόμοιο, σε περίπτωση που το φανάρι θα πρέπει να αφαιρεθεί, θα πρέπει να κόβετε/ράβετε τα καλώδια που θα έχετε φτιάξει. Οπότε αν υπάρχει η ευχέρεια, κάντε το! Μόλις λοιπόν συνδεθεί και πάρει ρεύμα, είτε το έχετε στο ύψος 0 από τον εσωτερικό διακόπτη δίπλα στο τιμόνι, είτε στο 3, θα ρυθμιστούν αυτόματα εκεί που πρέπει Απλά μετά πρέπει να ρυθμίσετε την σύγκλιση/απόκλιση αν υπάρχει πρόβλημα, γυρίζοντας την άσπρη ροδέλα που υπάρχει κάτω δεξιά.
Βάζουμε και τις 4 Η7 λοιπόν... και είμαστε έτοιμοι για το κονσέρτο Avanti maestro!
Όλα!
Δακτύλιοι #1, #2.
Το πιο λευκό φως της λάμπας της μεσαίας σκάλας οφείλεται στο ότι έχω βάλλει άλλες Η7 που αγόρασα σήμερα. Στην μεγάλη σκάλα, είναι οι εργοστασιακές Η7. Αν θέλετε να δείτε και το φλας... περιμένετε να έρθουν τα δικά σας
Να ευχαριστήσω λοιπόν τον ηλεκτρολόγο τον Βασίλη για το χειροτέχνημα που έκανε και για την έξτρα ώρα που ξόδεψε για να του τα πρήξω ελαφρώς με το πολύμετρο 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot GT Q2
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2007, 15:41:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΑΡΙΣΤΑ
Τώρα τα λαμπάκια από το δακτύλιο είναι τα κλασικά W5W ? Σαν της πλαφονιέρας ή τα μικρότερα ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2007, 15:45:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Της πλαφονιέρας αν θυμάμαι ειναι όπως της πινακίδας πίσω, και όπως των ψειρών μπροστά. Αν όντως είναι αυτά, τότε σίγουρα ΔΕΝ είναι τα ίδια με τα λαμπάκια του δακτυλίου, μιας και αυτά τα W5W είναι ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ μπροστα σε εκείνα 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot GT Q2
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2007, 15:48:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μάλιστα, άρα είναι τα ψειράκια, 1,2w νομίζω ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2007, 16:01:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
άριστα Steve... 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 19 Απρ 2007, 23:27:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | Της πλαφονιέρας αν θυμάμαι ειναι όπως της πινακίδας πίσω, και όπως των ψειρών μπροστά. Αν όντως είναι αυτά, τότε σίγουρα ΔΕΝ είναι τα ίδια με τα λαμπάκια του δακτυλίου, μιας και αυτά τα W5W είναι ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ μπροστα σε εκείνα |
Τωρα ποια απο τα δυο ειναι γαιδουρινα?Τα ψειρακια του εργοστασικου φαναριου σε σχεση με του δαχτυλιου?
Ο πολος απο αυτα τα λαμπακια του δαχτιλιου πως ειναι?Κλασικος σαν της ψειρας?
Παντως το ματι μου κοβει τελικα.Πρεπει να με παραδεχθεις.Χθες μιλουσαμε για κλιψακια και τελικα δεν ειχα και αδικο.
Παντως παιδια σημερα το πρωι μιλουσα με τον Χριστο απο Γερμανια και μου ειπε οτι τωρα που θα παει θα φορεσει σε ενα 307 τα φαναρια ωστε να εχουμε φωτος για να μας λυθει η περιεργια για το τι χρωμα βγαζουν τα δαχτιλιδια.
Ομως απο την κουβεντα που ειχαμε μου μιλησε για μια σειρα απο λαμπακια(οπως εξαλλου βλεπουμε και στου Steve)και οτι η αλλαγη γινετε.
Τωρα οσο αναφορα στην σκεψη σου να βαλεις led εχω να πω οτι θα κερδισεις απο κοπο γιατι ενα led ή αλλιως φωτοδιοδος δεν καιγετε σχεδον ποτε.Μονο κατω απο ειδικες περιπτωσεις.Αυτες στο αμαξι δεν προκειτε να συμβουν γιατι περνει παντα σταθερο ρευμα.
Οπως ομως πολυ σωστα αναφερεις ο φωτισμος ειναι σημειακος και αυτο θα ειναι ενα μιωνεκτημα υποθετω.
Πολυ καλη δουλεια.Μπραβο.Οταν παρω τα δικα μου θα παμε μαζι στον μαστορα γιατι ειναι πολυ γατονι.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2007, 02:04:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
brz20 έγραψε: | Τωρα ποια απο τα δυο ειναι γαιδουρινα?Τα ψειρακια του εργοστασικου φαναριου σε σχεση με του δαχτυλιου? |
Γαιδούρια είναι τα W5W.
brz20 έγραψε: | Ο πολος απο αυτα τα λαμπακια του δαχτιλιου πως ειναι?Κλασικος σαν της ψειρας? |
Τσκ.
brz20 έγραψε: | Τωρα οσο αναφορα στην σκεψη σου να βαλεις led εχω να πω οτι θα κερδισεις απο κοπο γιατι ενα led ή αλλιως φωτοδιοδος δεν καιγετε σχεδον ποτε.Μονο κατω απο ειδικες περιπτωσεις. |
Το led είναι πολύ πιο εύκολο να καεί από την υπέρταση (14,6vοlt) παρά το πυρακτώσεως...
brz20 έγραψε: | Αυτες στο αμαξι δεν προκειτε να συμβουν γιατι περνει παντα σταθερο ρευμα. |
Ναι αλλά παίρνει παραπάνω από 12v οπότε ετοιμαζόμαστε ήδη για χρέωμα...
brz20 έγραψε: | Οπως ομως πολυ σωστα αναφερεις ο φωτισμος ειναι σημειακος και αυτο θα ειναι ενα μιωνεκτημα υποθετω. |
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν θα μπούνε led
brz20 έγραψε: | Πολυ καλη δουλεια.Μπραβο.Οταν παρω τα δικα μου θα παμε μαζι στον μαστορα γιατι ειναι πολυ γατονι. |
Γατόνι είναι αλλά η όλη δουλειά έγινε χάρη στην συνεργασία μας. Απορίες και προβλήματα που προέκυψαν, τα λύσαμε μαζί και εκτός αυτού, απέκτησε και παραπάνω εμπειρία αν του τύχει ανάλογη περίπτωση 
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2007, 10:23:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | brz20 έγραψε: | Τωρα ποια απο τα δυο ειναι γαιδουρινα?Τα ψειρακια του εργοστασικου φαναριου σε σχεση με του δαχτυλιου? |
Γαιδούρια είναι τα W5W.
|
Αρα μαλλον μιλαμε για λαμπακι 3mm-5mm.Ετυχε χθες το βραδυ να βρω κατι λαμπακια-ψειρες απο το δικο μου τα οποια ξεφευγαν απο τα 5mm.Οποτε συμπερανα οτι πανω κατω θα ειναι απο 3mm-5mm.
Το θεμα τωρα ειναι που και πως μπορουμε να βρουμε τετοια λαμπακια με μπλε χρωμα.Αν και απο οτι ειδα τα φωτα του 307 για τα οποια ενδιαφερομαι εχουν στην βαση του δαχυλιδιου ενα μικρο αλουμινιο.Μαλλον εκει πισω κρυβετε η λυση.Ενα και μονο λαμπακι(μπορει και led)υψηλης φωτεινοτητα που σκοπο εχει μεσω τον χαρακωματων του δαχτυλιδιου να διασκορπα το φως σε ολο το δαχτυλιδι.
Υποθεση κανω.Δεν τα εχω και μπροστα μου.
Steve έγραψε: |
brz20 έγραψε: | Ο πολος απο αυτα τα λαμπακια του δαχτιλιου πως ειναι?Κλασικος σαν της ψειρας? |
Τσκ.
|
Σε ρωταω γιατι βρηκα ενα μαγαζι που εχει τετοια λαμπακια αλλα ειναι εργαστηριακου τυπου.Τι εννοω.Εχουν δυο ακροδεκτες οπου για να τους βαλεις μεσα σε αυτην την φισα πρεπει να κανεις πατεντα.Να κολλησεις ενα μικρο πλαστικο και να στρεψεις γυρο απο αυτο τους δυο ακροδεκτες ωστε να ερχονται σε επαφη και συνχρονως να στηριζονται με τους ακροδεκτες της φισας.
Με λιγα λογια να φτιαξεις κατι σαν την βαση της κλασικης ψειρας σε πιο μικρο μεγεθος
Steve έγραψε: |
brz20 έγραψε: | Πολυ καλη δουλεια.Μπραβο.Οταν παρω τα δικα μου θα παμε μαζι στον μαστορα γιατι ειναι πολυ γατονι. |
Γατόνι είναι αλλά η όλη δουλειά έγινε χάρη στην συνεργασία μας. Απορίες και προβλήματα που προέκυψαν, τα λύσαμε μαζί και εκτός αυτού, απέκτησε και παραπάνω εμπειρία αν του τύχει ανάλογη περίπτωση  |
Ενταξει ξερω οτι εισαι εξυπνο παιδι και δεν σε βγαζω απ'εξω με το γατονι που ειπα.
Εξαλλου σε εκοψα οτι σε τετοια θεματα εισαι ψειρας που λεμε και δεν θα αφηνες το αμαξι εκει για να πας να το παρεις οταν θα ηταν ετοιμο.
Το ιδιο ειμαστε.Ακολουθουμε πολιτικη "Πανω απο τον μαστορα για να βλεπουμε τι κανει"
Απλα τωρα που θα φορεσω και εγω παραπλησια φαναρια λεω να κανεις εναν κοπο για να μπορεσει να κανει και σε μενα την ιδια δουλεια.Μιας και τωρα εχει την εμπειρια.
Ε φανταστικε Steve?

|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot GT Q2
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2007, 10:35:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σχετικά με το φωτισμό του δακτυλίου,
Το LED δεν θα πρέπει να είναι μπλε ! το άσπρο δημιουργεί αυτό το φωτισμό και νομίζεις ότι είναι μπλε
Βρήκα από φίλο με μάντρα ηλεκτρολογικού υλικού για φορτηγά και αυτοκίνητα, τα περιβόητα ledakia αντίστοιχα πυρακτώσεως είναι 1,2w.
Δεν χρειάζονται μετατροπές και μπαίνουν κατευθείαν ! ( βγάζεις – βάζεις ) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2007, 13:20:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
brz20 έγραψε: | Εξαλλου σε εκοψα οτι σε τετοια θεματα εισαι ψειρας που λεμε και δεν θα αφηνες το αμαξι εκει για να πας να το παρεις οταν θα ηταν ετοιμο.
Το ιδιο ειμαστε.Ακολουθουμε πολιτικη "Πανω απο τον μαστορα για να βλεπουμε τι κανει" |
Δεν με απασχολεί το τί κάνει, θέλω να το κάνει σωστά, και να βλέπω και τί κάνει
brz20 έγραψε: | Απλα τωρα που θα φορεσω και εγω παραπλησια φαναρια λεω να κανεις εναν κοπο για να μπορεσει να κανει και σε μενα την ιδια δουλεια.Μιας και τωρα εχει την εμπειρια.
Ε φανταστικε Steve?
 |
Στην αντιπροσωπεία της Peugeot είναι. Αν θες πάμε και μαζί, δεν υπάρχει πρόβλημα.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2007, 17:17:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | Στην αντιπροσωπεία της Peugeot είναι. Αν θες πάμε και μαζί, δεν υπάρχει πρόβλημα. |
Απο εκει που το πειρα δηλαδη.
Καιρο εχω να τους δω και αυτους τους παπαρουληδες.
fynos έγραψε: | Σχετικά με το φωτισμό του δακτυλίου,
Το LED δεν θα πρέπει να είναι μπλε ! το άσπρο δημιουργεί αυτό το φωτισμό και νομίζεις ότι είναι μπλε Wink
Idea Βρήκα από φίλο με μάντρα ηλεκτρολογικού υλικού για φορτηγά και αυτοκίνητα, τα περιβόητα ledakia αντίστοιχα πυρακτώσεως είναι 1,2w.
Arrow Δεν χρειάζονται μετατροπές και μπαίνουν κατευθείαν ! ( βγάζεις – βάζεις ) |
Αυτο θα μου χριαστει.
Αν ειναι μαζεψε περισσοτερες πληροφοριες για να μου πεις.
Και φωτος αν βγαλεις δεν με χαλανε.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot GT Q2
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2007, 17:22:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
‘Όταν με το καλό παραλάβουμε τα φανάρια, θα κάνω πειραματικά ένα δακτύλιο και θα ανεβάσω φωτογραφία. Τώρα ίσος και να αργήσω λιγάκι, γιατί oi 2 επόμενες βδομάδες είναι οι τελευταίες για το μεταπτυχιακό ! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 20 Απρ 2007, 17:25:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ωραιος.
Θα περιμενω με αγωνια να δω τα αποτελεσματα της ερευνας.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 22 Απρ 2007, 12:00:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Αντε ας πουμε και καμια τεχνικη λεπτομερια.
Ερωτηματα για τα Angel εθεσα παντου.Στο CarputerMania λοιπον ενα παλικαρι μου εδωσε αυτο ως απαντηση:
Killbill απο CarputerMania έγραψε: | Λοιπον , εχεις 3 εκδοχες :
1) Κανεις αυτο :
http://www.ibiza.gr/forum/showthread.php?t=6213 (δικο μου ειναι )
με κοστος 1 ευρω το 1 .
2) Τα ιδια υλικα τα βαζεις σε ενα κομματακι πλακετα , για να κουμπωνει καλυτερα στη θεση της ψειρας (καλυτερο ) . Δυστυχως δεν εχω φωτο γιατι οσα ειχα φτιαξει τα χαρισα σε φιλους μου .
3) Αγοραζεις μεγαλα Λεντ που εχουν το σχημα της ψειρας και κουμπωνουν ακριβως στη θεση της , χωρις τη χρηση αντιστασης (δουλευουν στα 12V). Κοστος 2 ευρα το 1 , στο Βενιερη στο ποταμι |
Αν ανοιξετε την σελιδα θα δειτε τι εχει κανει στο δικο του ibiza.Και ακριβως τι εχει χρησιμοποιησει για να το φτιαξει αυτο.
Το εχει κανει και με βαση απο κατω ωστε να κουμπωνει μεσα στην φισα.
Αν και για να αλλαξουν αυτα τα λαμπακια που εχει ο Steve ειναι λιγο παλουκι η δουλεια γιατι πρεπει να βγει το φαναρι.
Εγω το βρησκω παρα πολυ καλη λυση και ευκολη να υλοποιηθει αν καποιος θελει να αλλαξει το χρωμα.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|