PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Θόρυβος από το σασμάν

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
stam_par75 (stamatis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206CC

Ένταξη: 02 Μάϊ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 04 Ιαν 2007, 16:00:03    Θέμα δημοσίευσης: Θόρυβος από το σασμάν Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει έρθει αντιμέτωπος με τα παρακάτω προβλήματα.
1ον Κατά την διάρκεια του ταξιδιού που πραγματοποιήσα τώρα στις γιορτές διαπίστωσα ένα θόρυβο ''περίεργο'' ο οποίος δεν ήταν κάποιος από τους γνωστούς τριγμούς από τα τζάμια. Εμφανιζόταν σε τυχαίες στιγμές και δεν μπορούσα να προσδιορίσω από που προέρχοταν . Για να μην μακρυγορώ τελείως τυχαία και με σβηστό τον κινητήρα έβγαινα από το αυτοκίνητο (peugeot 206cc quiksilver) και βάζοντας ''μηχανικά'' δευτέρα ανακάλυψα την πηγή του θόρυβου (ο οποίος σημειωτέον ήταν τόσο μικρός σε ένταση που έπρεπε να κλείσεις το ηχοσυστημα για να τον ακούσεις). Ο ήχος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ''μεταλλικό κελάρισμα'' προέρχοταν από το σασμάν μόνο στην περίπτωση που ο λέβιες των ταχυτήτων πιεζόταν ελάφρως προς τα πίσω από το σημείο που κούμπωνε η ταχύτητα . Δηλαδή μετά την τοποποθέτηση της δευτεράς να συνεχίζεις με ελάχιστη δύναμη να πίεζεις τον μοχλό περαιτέρω σε αυτήν την διεύθυνση . Δείχνει σαν αυτός ο τζόγος στο κιβώτιο να είναι και η αιτία του κακού .. ή όχι Question
2ον Ενώ το αμάξι είναι στο ρελαντί αισθάνομαι κάποια ''σκασίματα'' που προέρχονται από τον κινητήρα . Μου δίνει την εντύπωση νοθευμένης βενζίνης αλλά θα μπορούσε να ισχύει αυτό αν έχω γεμίσει το ντεπόζιτο από 4 διαφορετικά πρατήρια (και την έχω εξαντλήσει βέβαια πριν τον επόμενο ανεφοδιασμό);
3ον Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση για σιλικονούχα ή μη αλοιφή για την εξάλειψη των θορύβων από τα τζάμια (που να έχει αποδειχθεί έμπρακτα από τους ταλαιπωρημένους συνιδιοκτήτες ανάλογων αυτοκινήτων)αξιόλογη και αν ναι ποιά
Ευχαριστώ για την υπομονή σας και περιμένω τις γνώμες σας
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
bakclima (ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 2.0 (16V) RC (2004) Α7

Ένταξη: 30 Δεκ 2003
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιαν 2007, 00:37:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

για την 1η ερωτηση δεν ξερω τι να σε πω, για την δευτερη το κανουν ολα τα 206, ειναι ο mapp sensor το εκανε και το παλιο μου 206, οπως επισης θα παρατηρησεις και μικρα σκαμπανεβασματα στο στροφομετρο, τωρα για την 3η ερωτηση μαλλον θα πρεπει να αλλαξεις τα λαστιχα αναμεσα στα τζαμια, αν και δεν το θεωρω σημαντικο πραγμα να τριζει λιγο το τζαμι.

DBH ENERGY SOLUTIONS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιαν 2007, 08:39:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το πρωτο εμενα μου μοιαζει σα προβλημα απο το συστημα του λεβιε με τις ντιζες?μηπως θελουν λιγο σφιξιμο-ρυθμιση?

θα σου απαντησει συντομα ο μηχανικος μας........

ΜΠΕΕΕΕ ΜΑΝ !
Επιστροφή στην κορυφή
gianic (Γιάννης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

mx-5 1.8

Ένταξη: 02 Ιούλ 2004
Τόπος: Αγ.Παρασκευη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 05 Ιαν 2007, 13:20:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

2ον- γαμημενος μαπ. Το ξερετε οτι ειχα κανει διαγνωση στη peugeot ενω ειχα προβλημα με το ρελαντι κλπ κλπ και δεν βρηκε τιποτα , ενω οταν πηγα σε φιλικο μου συνεργειο με τη διαγνωση που μου κανε βρηκε με τη μια τον μαπ.
κουφο.

3ον- η αντιπροσωπεια βαζει ενα μαγικο υγρο που περιεχει σπερμα με λιπαντικο του οποιου η τιμη ειναι ανελπιστα μεγαλη. ολα τ αλλα σπρευ σιλικονης κλπ δεν κανουν τιποτα! θα τους συνηθισεις μωρεεεεε......

bye bye cc , welcome miata
Fuck army...
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 07 Ιαν 2007, 11:30:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για το 1ο . εάν είναι τόσο μικρός σε ένταση ο ήχος πάει να πει ότι με τον κινητήρα σε λειτουργία δεν ακούγεται. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως βρίσκει ο επιλογέας στη λαμαρίνα που έχει πάνω από την εξάτμιση.
Για το 2ο ένα καθάρισμα στην πεταλούδα γκαζιού και στον map και θα στρώσει.
Για το 3ο δεν μπορείς να κάνει και πολλά πράματα. Πολλές φορές μπορεί βάζοντας κάποιο σπρέι να είναι και χειρότερα. Καλό θα ήταν να είναι καθαρές οι επιφάνειες επαφής και μια καλή ρύθμιση στην οροφή.
Να ξέρεις πάντως ότι γενικός τριξιματάκια θα έχεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
stam_par75 (stamatis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206CC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Ιαν 2007, 11:48:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τα ''φώτα'' σας
Αλήθεια ο map sensor τι είναι;
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 09 Ιαν 2007, 12:08:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Map= manifold absolute pressure.

Μετράει την πίεση του αέρα στην εισαγωγή, κατά συνέπεια την πυκνότητά του κάνοντας χρήση αισθητήρα θερμοκρασίας, και έτσι ο εγκέφαλος αποφασίζει τι ακριβώς να ψεκάσει.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
rolland206cc (Σπυρος)
Μέλος
Μέλος

peugeot 206cc 1,6(2004)

Ένταξη: 21 Δεκ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 24 Ιαν 2007, 14:14:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εγω παντως για σπρευ σιλικονης εχω παρει ενα απο το σκλαβενθτη της περιοχης μου με το οποιο εφυγαν ολοι οι τριγμοι το μονο που ακουω ειναι κατι που χτυπαει τη πισω μερια μεσα στο πορτ μπαγκαζ αλλα ισως ειναι καποιο μερος της οροφης.Το σπρευ ειναι μαρκας HOLTS ειναι πρασινο και γραφει σπρευ σιλικονης γυρω στ 6-7 ευρω εκανε νομιζω αντε 8
Επιστροφή στην κορυφή
stam_par75 (stamatis)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

PEUGEOT 206CC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 26 Ιαν 2007, 14:07:01    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σπύρο το ψέκασες φαντάζομαι πάνω σε όλα τα μέρη που έρχονται σε επαφή με τα τζάμια.
Παρέμεινε εκεί για αρκετό καιρό ή χρειάζεται κάθε τόσο να το ανανεώνεις;
Όχι ότι δεν θα το βάλω... (εννοείται ότι έφυγα για να το προμηθευτώ) αλλά απλά από περιέργεια
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης