Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 30 Οκτ 2006, 16:34:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το μακρύ μας και το κοντό μας... Καμιά φορά όταν διαβάζουμε κάτι, μας βοηθάει στην κατανόηση το να συνειδητοποιούμε πρώτα ποιός μας τα λέει και με ποιά οπτική γωνία μας τα λέει. Εγώ πχ θεωρώ τα PS ως best buy στα λεφτά τους όχι επειδή τα δοκίμασα αλλά επειδή το λέει -με τον όποιον τρόπο του- ο Παναγιώτης, αφού πρώτα έχω κατανοήσει την οπτική του Παναγιώτη. Το ότι κατάλαβα ότι έπεσαν τα αμορτισέρ του ΡουΣου δεν είναι μόνο επειδή μου το είπαν οι Βασίληδες αλλά επειδή πριν μου το πούνε ένιωθα από καιρό το πίσω μέρος όλο και πιο μαλακό (απλά όταν μου το είπαν πίστεψα ότι είναι από τα αμορτισέρ - και είναι ούτως ή άλλως η μόνη εξήγηση όσο και αν ηλιθιωδώς επέμενα ότι δεν γίνεται να "χαλάσουν" τόσο γρήγορα τέτοια αμορτισέρ). Όχι τα αμορτισέρ δεν χάλασαν με την έννοια που λένε αρκετοί (και με τα 100000+χλμ με ίδια αμορτισέρ και 5ποντο χαμήλωμα - κουκουρούκου). Απλά, για μένα δεν κάνουν πλέον. Όποιος θέλει αμορτισέρ 10μηνών του τα χαρίζω. Αυτή είναι σίγουρα ευκαιρία για όσους κρατάνε τα ίδια αμορτισέρ για χρόνια μη αισθανόμενοι την πτώση τους.
Αντικειμενικά, στον δρόμο το αμάξι πάει μία χαρά, αλλά όταν το πιέζω πολύ δεν βασίζομαι και ότι ο κώλος απαραίτητα θα είναι εκεί που τον θέλω (βέβαια ως περισσότερο αδρανέστερος-αναίσθητος πλέον μπορώ να το χρησιμοποιήσω και ως πλεονέκτημα).
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Cobras (dgrjgfjgfhl) Νέος χρήστης

Ένταξη: 17 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 86
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 30 Οκτ 2006, 22:10:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
απ αυτα που λες φαινεται οτι εισαι σε συγχυση..καθως χαλανε ταμορτισερ το αμαξι δε γινεται πιο μαλακο απλα χανει τη δυνατοτητα αποσβεσης κραδασμων και τρανταζεται στις μικρες ανωμαλιες ενω παραλληλα κοπαναει γιατι η ροδα διανυει ολη τη διαδρομη και φτανει τερμα πανω αφου το αμορτισερ δεν φερνει αντισταση. επομενως αν εσυ εφαγες ταμορτισερ στα 30000 χμ σημαινει οτι τοδηγουσες σε συνθηκες αγωνα..  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMCHRI (ΔΗΜΗΤΡΗΣ) Έχω ξεφύγει !!!

406 coupe 2.2 2005
Ένταξη: 31 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1684 Τόπος: Νικαια city
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 00:06:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
δηλαδή εσύ πιστευεις ότι τα αμορτισέρ της πεζώ έχουνε τα ίδια χαρακτηριστικα όταν είναι καινούργια και μετά από 30000 χλμ ?
Μη τρελαθούμε και όλας....
ειδικά με το που βάλεις κοντύτερο ελατήριο 2.5 - 3 ποντους τα παίζουν στα πρώτα 5000 χλμ.
Σαφώς βέβαια όλοκαι κάποιος θα υπάρξει που να λέει ότι έχει κάνει 70000 χλμ και τα αμορτισέρ είναι τέλεια !!!!
Ο καθένας με τα γούστα του...
PS FERRIES
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 00:22:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Cobras έγραψε: | απ αυτα που λες φαινεται οτι εισαι σε συγχυση... |
Ενδιαφέρον...
Cobras έγραψε: | καθως χαλανε ταμορτισερ το αμαξι δε γινεται πιο μαλακο απλα χανει τη δυνατοτητα αποσβεσης κραδασμων και τρανταζεται στις μικρες ανωμαλιες ενω παραλληλα κοπαναει γιατι η ροδα διανυει ολη τη διαδρομη και φτανει τερμα πανω αφου το αμορτισερ δεν φερνει αντισταση. |
Μάλιστα...
Cobras έγραψε: | επομενως αν εσυ εφαγες ταμορτισερ στα 30000 χμ σημαινει οτι τοδηγουσες σε συνθηκες αγωνα..  |
Σε 5000χλμ καλά είναι;
Ξαναλέω, δεν χάλασαν με την έννοια που εννοούν όσοι γράφουν 100000χλμ με τα ίδια αμορτισέρ, αλλά χάλασαν με την έννοια ότι μετά από 3 μήνες περίπου έπεσαν τόσο ώστε να μην τα θέλω πλέον... τα χαρίζω λέμε... Kαμία σχέση με τα εξίσου φτηνά SP της Record που μετά από 2.5 χρόνια τα άλλαξα ενώ είχαν πέσει λιγότερο...
Δεν θέλω να καταδικάσω τα αμορτισέρ του RC, απλά εγώ δεν τα ξαναβάζω αφού έχω ήδη βρει καλύτερη λύση (που αντέχει στο χρόνο) στα ίδια λεφτά.
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Miltellas στις Τρι 31 Οκτ 2006, 00:30:34, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 00:30:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μιλτο θα τα επαιρνα αλλα ακομη τα δικα μου οπως εγραψα πιο πανω δε χρειαζονται αλλαγη!
Κανεις αλλος?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 00:46:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Cobras έγραψε: | απ αυτα που λες φαινεται οτι εισαι σε συγχυση..καθως χαλανε ταμορτισερ το αμαξι δε γινεται πιο μαλακο απλα χανει τη δυνατοτητα αποσβεσης κραδασμων και τρανταζεται στις μικρες ανωμαλιες ενω παραλληλα κοπαναει γιατι η ροδα διανυει ολη τη διαδρομη και φτανει τερμα πανω αφου το αμορτισερ δεν φερνει αντισταση. επομενως αν εσυ εφαγες ταμορτισερ στα 30000 χμ σημαινει οτι τοδηγουσες σε συνθηκες αγωνα..  |
Κανεις λάθος.
Το αμάξι γίνεται πολύ πιο μαλακό και είναι σαν ζελές ένα πράγμα, δηλαδή απλά ταλαντεύεται συνέχεια.... Καμία σχέση... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 09:41:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Steve έγραψε: | Miltellas έγραψε: | Cobras έγραψε: | απ αυτα που λες φαινεται οτι εισαι σε συγχυση... |
Ενδιαφέρον...
|
Γ***σε τα  |
respect....
αν και απο τρελλο και απο μικρο μαθαινεις την αληθεια.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 12:40:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Road_Runner έγραψε: | Cobras έγραψε: | απ αυτα που λες φαινεται οτι εισαι σε συγχυση..καθως χαλανε ταμορτισερ το αμαξι δε γινεται πιο μαλακο απλα χανει τη δυνατοτητα αποσβεσης κραδασμων και τρανταζεται στις μικρες ανωμαλιες ενω παραλληλα κοπαναει γιατι η ροδα διανυει ολη τη διαδρομη και φτανει τερμα πανω αφου το αμορτισερ δεν φερνει αντισταση. επομενως αν εσυ εφαγες ταμορτισερ στα 30000 χμ σημαινει οτι τοδηγουσες σε συνθηκες αγωνα..  |
Κανεις λάθος.
Το αμάξι γίνεται πολύ πιο μαλακό και είναι σαν ζελές ένα πράγμα, δηλαδή απλά ταλαντεύεται συνέχεια.... Καμία σχέση... |
Συμφωνα με τα λεγομενα σου τοτε, τα δικα μου αμορτισερ δεν ειχαν χαλασει στα 102000 χμ αφου το αμαξι δεν ειχε γινει ζελες αντιθετως ειχε γινει λιγο κουτσουρο ειδικα το πισω μερος..μηπως τελικα επρεπε να τα κρατησω μεχρι τα 200000 χμ? χιχιχι |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 12:59:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δηλασή τα δικά μου που στον αγώνα ΠΕΘΑΝΑΝ γιατι ένιωθα το αμάξι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ; Αλλά μάλλον ιδέα μου θα ήταν  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 13:05:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Xαλαρώστε γιατί και οι δύο από την μεριά σας δίκιο έχετε....
Για να γίνω πιο σαφής, όταν χαλάει ένα αμορτισέρ σίγουρα μαλακώνει το όλο σύστημα αφού αν η μπουκάλα έχει χάσει τα λάδια της η κίνηση του ελατηρίου είναι ελεύθερη. Από την άλλη σου δίνει και την αίσθηση της ταλαιπωρίας αφού το αμάξι ταλαντεύεται ελεύθερα, κοπανάει, γίνεται ασαφές κλπ.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 13:20:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το ερωτημα ειναι ενα και απο εκει ξεκινανε ολα...
ΤΙ σημαινει χαλασμενο αμορτισερ για εσας??????????????
γιατι για το κομπρας προφανως σημαινει να φτυσει ολα τα λαδια και να φυγει απο τη θεση του και να μεινει μονο το ελατηριο...
ενω για το μιλτο σημαινει να μη δουλευει σε στροφες...αλλα ξεχασα τι μαλ**ες? ειμαστε καθομαστε και ασχολουμαστε με αμορτισερ και αναρτησεις και γεωμετρια στα κωλοπεζο μας...τι νομιζουμε οτι εχουμε αγωνιστικο και τα αλλαζουμε καθε τρεις και λιγο ...ΖΩΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 15:00:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | το ερωτημα ειναι ενα και απο εκει ξεκινανε ολα...
ΤΙ σημαινει χαλασμενο αμορτισερ για εσας??????????????
γιατι για το κομπρας προφανως σημαινει να φτυσει ολα τα λαδια και να φυγει απο τη θεση του και να μεινει μονο το ελατηριο...
ενω για το μιλτο σημαινει να μη δουλευει σε στροφες...αλλα ξεχασα τι μαλ**ες? ειμαστε καθομαστε και ασχολουμαστε με αμορτισερ και αναρτησεις και γεωμετρια στα κωλοπεζο μας...τι νομιζουμε οτι εχουμε αγωνιστικο και τα αλλαζουμε καθε τρεις και λιγο ...ΖΩΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. |
Συμφωνω απολυτα για μενα το να χαλασει ταμορτισερ σημαινει οτι εχει τερματισει και εχω πλεον σουστες..αφου οσοι καθονταν πισω ακομα και ασχετοι απο αυτοκινητο μου λεγαν οτι κοπαναει αρα ηταν στο τελευταιο σταδιο τους τα αμορτισερ..πιστευω στις συνθηκες των ελληνικων δρομων θα ταν ευλογο να αλλαζονται στα 60000 χμ ή και πιο νωρις.. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 15:02:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αλλα οχι και οτι εφτυσαν λαδια ρε αμιγκο απλα πηγαινε σα κουβας ταμαξι |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 19:16:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | .τι νομιζουμε οτι εχουμε αγωνιστικο και τα αλλαζουμε καθε τρεις και λιγο ...ΖΩΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. |
Γιατι,ποιος σου ειπε οτι στα αγωνιστικα το κανουμε αυτο? 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 31 Οκτ 2006, 19:21:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
glf (Νίκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 16v rallye
Ένταξη: 01 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 1323 Τόπος: Κοζάνη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 01 Νοέ 2006, 11:05:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
χεχεχε ακριβώς. το επίπεδο των αγωνιστικών μας είναι αρκετά κάτω γιατί απλά δεν υπάρχουν πολλοι χορηγοί.
εγώ εδώ και 2 χρόνια λέω να αλλάξω τα γόνατα εμπρος και ακόμα με τα αρχικά που είχε οταν το πήρα είμαι. έχω σπάσει 3 φορες ακρόμπαρο και έχω στραβώσει 3 ψαλίδια.. πως τα κόβεις να είναι τα γόνατα από το 106 ?
άμα πάω για ευθυγράμμιση, αρχίζουμε τα γέλια..
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|