PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

307cc φρένα - τρεμει το τιμόνι

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
manos (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307cc 1.6 (2004)

Ένταξη: 15 Δεκ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Οκτ 2006, 17:09:25    Θέμα δημοσίευσης: 307cc φρένα - τρεμει το τιμόνι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

φίλοι και συναγοραστές:
έχω ήδη αλλάξει 2 φορές δισκόπλακες στα 7.000 χλμ (6 μήνες) και στα 21.000χλμ (1 χρόνο μετά και κοντά στο τέλος της εγγύησης) εντός εγγύησης (μετά απο πολύ κουβέντα) και τώρα στα 26.000 όταν φρενάρω πάλι τρίζει το τιμόνι.
Πrοσπαθώ να μην κουράζω τα φρένα, φρενάρω με την ταχύτητα μέσα και γενικά δεν τρέχω (ούτε το αμάξι τρέχει).
στα 2 προηγούμενα τουτου μου (saxo και αστρα 92) άλλαζα δίσκους γύρω στα 60.000. Μετά τις 2 αλλαγές δισκόφρενων (+ τακάκια) τα φρένα δούλευαν κανονικά και θεωρώ οτι για 400-500χλμ τα έστρωνα.
α. γίνεται να υπάρχει 3 φορές αστοχία υλικού?
β. μήπως υπάρχει γενικά πρόβλημα με το cc? (πχ λόγο βάρους θέλει πιο δυνατά φρένα)?
γ. μήπως ειμαι ατζαμής?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Pugobios (Costantin)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!

Ένταξη: 25 Μάϊ 2006
Τόπος: κατω απο τη ραμπα...

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 26 Οκτ 2006, 20:57:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τί ενοείς όταν λές τρίζει?Τρέμει θες να πείς?

Spritmonitor.de
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
manos (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307cc 1.6 (2004)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 27 Οκτ 2006, 14:32:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

...μάλλον ήμουν πολύ κουρασμένος, σόρρυ, φυσικα δεν τρίζει, τρέμει το τιμόνι. καμία ιδέα?
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Οκτ 2006, 12:19:15    Θέμα δημοσίευσης: Re: 307cc φρένα - τρεμει το τιμόνι Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

manos έγραψε:
φίλοι και συναγοραστές:
έχω ήδη αλλάξει 2 φορές δισκόπλακες στα 7.000 χλμ (6 μήνες) και στα 21.000χλμ (1 χρόνο μετά και κοντά στο τέλος της εγγύησης) εντός εγγύησης (μετά απο πολύ κουβέντα) και τώρα στα 26.000 όταν φρενάρω πάλι τρίζει το τιμόνι.

Στους δισκους που αλλαξες εντος εγγυησης σου ειπαν πιο ηταν το προβλημα τους ? Στραβωναν και ετρεμαν ? Δηλαδη οταν βαζεις καινουριους σταματει το τρεμουλο ?
Ενα κουλο σεναριο:
Υπαρχει περιπτωση να εχεις παει το αμαξι για πλησιμο αμεσος μετα απο βολτα οπου εχουν ζεσταθει οι δισκοι ?
Αν με τους εργοστασιακους σου βγαζει σηνεχεια το ιδιο προβλημα δοκιμασε κατι σε after-market την επομενη φορα που θα αλλαξεις.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Οκτ 2006, 22:53:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δηλαδη αν ειναι ζεστα παιζει να στραβωσουν απο την αποτομη αλλαγη θερμοκρασιας?

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
bakclima (ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 2.0 (16V) RC (2004) Α7

Ένταξη: 30 Δεκ 2003
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Σαβ 28 Οκτ 2006, 23:54:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

βεβαιος και μπορει να συμβει

DBH ENERGY SOLUTIONS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 29 Οκτ 2006, 12:29:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πιστευα οτι το μεταλλο τους δεν παθαινει τιποτα.Λαθος τελικα.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
manos (manos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307cc 1.6 (2004)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Οκτ 2006, 11:18:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις:
οι πρωτοι μηχανικοί μου ειπαν:"οι δισκόπλακες σου ειναι στραβωμένες"
οι δευτεροι μηχανικοι μου ειπαν:"οι δίσκοι έχουν πιτσικάρει". μέτα η κουβέντα πήγε στα γνωστά περί εγγυήσεων,
[b]ποτέ δεν το έχω πλύνει με ζεστά φρένα, τους δίσκους τους έστρωσα για περίπου 400 χιλιόμετρα με πολύ προσεκτικά φρεναρίσματα[/b], το τιμόνι μετά την αλλαγή των δίσκων δεν έτρεμε.
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Οκτ 2006, 13:00:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κοίτα, 4 είναι οι κυριότερες αιτίες για στράβωμα δίσκων:

-πλύσιμο όταν είναι ακόμα πολύ ζεστές
-πέρασμα από νερολακούβα ενώ είναι πολύ ζεστές
-αστοχία υλικού
-υπερβολικό σφίξιμο στα μπουλόνια

Λιγότερο πιθανό είναι να στράβωσε από πολύ δυνατά φρεναρίσματα.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
thanasis (θανασης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

207 1.6Τ2008

Ένταξη: 29 Νοέ 2005
Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Οκτ 2006, 17:38:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αυτο μου το κανει και εμενα.τορναρισα μια φορα τους δισκους αλλαξα και τα τακακια αλλα τα ιδια παλι.το πηγα και για ευθυγραμιση αλλα τα βρηκαν ολα οκ.
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 30 Οκτ 2006, 18:04:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

to τορναρισμα δισκων ειναι μια μεγαλη μουφα κατεμε... σχεδον σε κανεναν δε πετυχαινει...

απαξ και στραβωσουν τα φρενα κατα 90% θες δισκους τκακακια καινουργια απο την αρχη για να στρωσει η κατασταση...

πηγαινε αμεσα και φωναξε τους...εχω ακουσει περιπτωση που με αναλογο προβλημα σε γκολφ τσακωνοταν με τη καρεντα...
τελικα οταν τους ειπαν οτι λογω χλμ πλεον δε καλυπτοταν οι δισκοι απο εγγυηση (θεωρειται αναλοσιμο και συνηθως εχει εγγυηση καποια χιλιαδες 3-4χλμ απο τοποθετηση και οχι σαν το αλλο αμαξι) πηγε εξω σε φρενα και ανακαλυψε οτι τη προηγουμενη φορα αντι να του τα αλλαξουν στην εγγυηση σε εξουσιωδοτημενο του τα ειχαν απλα τορναρει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης