PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ.....
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
vassaki (Βάσω)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Peugeot 206 1.4 (8V) XT Auto (2004)

Ένταξη: 19 Νοέ 2004
Τόπος: Αθήνα-Υμηττός

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Οκτ 2006, 11:39:35    Θέμα δημοσίευσης: ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ..... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Γιατί το τιμόνι μου συνεχίζει να τρέμει (λιγότερο μεν αλλά τρέμει) παρ'όλο που έκανα ζυγοστάθμιση???? Question Crying or Very sad

Apo tin poli erxomai kai sti korfi kanella...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
COOL ALEXIS (Aleki)
Τμήμα Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

C3 Cowmooflage

Ένταξη: 10 Μάϊ 2004
Τόπος: Fathercare

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Οκτ 2006, 11:49:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τρέμει σε κάποια χιλιόμετρα συγκεκριμένα ή γενικά Question

Θέλω ένα και ένα
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Οκτ 2006, 12:21:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και εγω ειχα το ιδιο προβλημα.Μαλλον το εχω σε μικρο βαθμο ακομα.Τα λαστιχα μου ειναι χαλια ομως.Μηπως και σε σενα ειναι αυτος ο λογος?
Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι οταν τα ετρεχε στο μηχανημα για ζυγοσταθμηση τα λαστιχα τραμπαλιζονταν.Μονο στο πελμα φαινοταν αυτο.
Τελευταια δε ειχε ηρεμισει αλλα απο τοτε που με τρακαραν και χρειαστικε να βαλω καινουργιο λαστιχο μπροστα το ξανακανει.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Gr@lly (Γιωργος Αλεξανδρος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

4 νιτροτουρμπομπιελα

Ένταξη: 11 Ιαν 2006
Τόπος: Sto kotetsi

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Οκτ 2006, 12:45:26    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ..... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vassaki έγραψε:
Γιατί το τιμόνι μου συνεχίζει να τρέμει (λιγότερο μεν αλλά τρέμει) παρ'όλο που έκανα ζυγοστάθμιση???? Question Crying or Very sad

Θεωρω πως η ζημια ισως να ειναι γενικη..αν εχει γινει
σωστη ζυγοσταθμιση......
Βεβαια κοιτα ψαλιδια λαστιχα φρενα ημιαξονια ζαντες οτι εχει σχεση
με τον τροχο....
Υπάρχουν πολλα πράγματα που ίσως φταίνε..
Δώσε περισσότερες πληροφορίες του τύπου ποτε το κανει
σε ποια χιλιόμετρα σε φρενάρισμα και τα σχετικά..

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
vassaki (Βάσω)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Οκτ 2006, 18:56:31    Θέμα δημοσίευσης: ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν...άλλαξα λαστιχα και ζάντες το καλοκαίρι.Έκανα τότε ζυγοσταθμιση και μου είπανε οτι μετά από 1500 χιλιόμετρα να κάνω πάλι.Έκανα την προηγούμενη εβδομάδα.Το τιμόνι τρέμει μεταξύ 80-90 και πάνω απο τα 120.Μειώθηκε βέβαια το τρέμουλο μετά την ζυγοστάθμιση αλλα εξακολουθεί να υπάρχει.Στην ευθεία μιλάω πάντα,όχι όταν φρενάρω.Όταν φρενάρω δεν έχω πρόβλημα.Το αυτοκίνητο είναι ατρακάριστο με τα service του την ώρα τους...

Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Οκτ 2006, 19:11:15    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ.... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vassaki έγραψε:
Λοιπόν...άλλαξα λαστιχα και ζάντες το καλοκαίρι.Έκανα τότε ζυγοσταθμιση και μου είπανε οτι μετά από 1500 χιλιόμετρα να κάνω πάλι.Έκανα την προηγούμενη εβδομάδα.Το τιμόνι τρέμει μεταξύ 80-90 και πάνω απο τα 120.Μειώθηκε βέβαια το τρέμουλο μετά την ζυγοστάθμιση αλλα εξακολουθεί να υπάρχει.Στην ευθεία μιλάω πάντα,όχι όταν φρενάρω.Όταν φρενάρω δεν έχω πρόβλημα.Το αυτοκίνητο είναι ατρακάριστο με τα service του την ώρα τους...

'Η ΄χρειάζεται ξανά ζυγοστάθμηση (δεν έχει γίνει σωστά) ή μπορεί να υπάρχει και αστοχία ελαστικού (να είναι σε κάποιο σημείο παραμορφωμένο ελαφρά και να σου δημιουργεί αυτό το τρέμουλο).

Εχεί που άλλαξες ζάντες/λάστιχα ενημέρωσέ τους για το τρέμουλο και απαίτησε να διορθωθεί. Θα ξεκινήσουν ξανα με ζυγοστάθμιση και αν δεν φιαχτεί ζήτα αντικατάσταση ελαστικού. Πρόσεχε κατά την ώρα της ζυγοστάθμισης μην βάλουν τα μπρος-πίσω γιατί τότε το τρέμουλο θα μειωθεί αλλά αν ύπάρχει προβληματικό ελαστικό (μπορεί και να μην έχει τίποτα) αυτό θα εξακολουθεί να υπάρχει.

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
vassaki (Βάσω)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Οκτ 2006, 19:17:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.Θα ξανακάνω ζυγοστάθμιση και βλέπουμε.....

Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 10 Οκτ 2006, 23:09:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εγω Τασο που ειδα οτι το πελμα του εκανε πανω κατω κατα την ζυγοσταθμηση τι να κανω?
Θα σας πω και μια λεπτομερια μηπως και βοηθησω.
Μετα το τρακαρισμα αλλαξα το μπροστινο αριστερο λαστιχο με καινουργιο Pirelli P7.Ολα τα αλλα ηταν "πατημενα".Οταν βγηκε απο το συνεργειο το αμαξι πηγαινε μια χαρα.Ουτε τραβηγματα αριστερα δεξια ουτε τρεμουλα.Δηλαδη ευθυγραμιση-ζυγοσταθμηση καλυτερα απο 10 με τονο επερνε.
Μετα την αλλαγη της αναρτησης αρχισε στα 130 χιλιομετρα λιγο τρεμουλο.Ομως ειναι πολυ λιγο.Το πιο σπαστικο ειναι οτι αν βαλεις το τιμονι να κοιταει ευθεια τοτε το αμαξι παει ελαφτα δεξια.Το εκανα ευθυγραμμιση σε ενα αλλο συνεργειο(οχι της Peugeot)αλλα τιποτα.Τι μπορω να κανω για να νιωθω ασφαλης και πανω απο ολα ανετος?
Με το να κραταω συνεχεια το τιμονι λιγο αριστερα κουραζετε το χερι οσο να ναι.

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
p206gt (george)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Ένταξη: 30 Αύγ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Οκτ 2006, 12:28:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το ιδιο προβλημα εχω και εγω.το αμαξι μολισ το αφησω απο τα χερια μοθ σε μια αποσταση 20 μετρων μου εχει φυγει δεξια τελειως.του εκανα 2 ευθυγραμμησεις,2ζυγοσταθμησεις,αλαξα τα μπρος πισω,εσφξξγα περισσοτερο για να τραβαει αριστερα.τιποτα ομως.θα δοκιμασω να κανω ζυγοσταθμηση πανω στο αμαξι τα ζαντολαστιχα μηπως και φτιακξει.επιση μπου τρεμει και το τιμονι μετα τα 140. Evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
_205rallye_ (Γιαννης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

205Gti-206RG-106rallye

Ένταξη: 26 Σεπ 2005
Τόπος: Aθηνα-Χαιδαρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Οκτ 2006, 13:16:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε τετοιες περιπτωσεις καλο ειναι να γινοντε ζυγοσταθμισεις σε ειδιακα συνεργεια που εχουν μηχανηματα ζυγοσταθμισης που ζυγοσταθμιζουν με τον τροχο πανω στο αμαξι.Η ζυγοσταθμιση δεν ειναι μονο υποθεση ζαντας και ελαστικου αλλα και των φρενων και των ακρων.Και αν καποιο απο αυτα την εχει ψιλοακουσει απο κανα χτυπημα τοτε την πληρωνει ολο το συστημα διευθυνσης γιατι ολα αυτα ειναι κινουμενη μαζα.Ξερω οτι υπαρχει ενα τετοιο βαλκανιζατερ στο Γαλατσι αλλα σιγουρα θα υπαρχουν και αλλα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 11 Οκτ 2006, 23:23:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ωραιος.

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Οκτ 2006, 18:29:21    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eίχα και εγώ τρέμουλο στο τιμόνι. Το πήγα στην πεζό και ζητησα ζυγοστάθμιση. Μου είπαν ότι υπήρξε τεχνική οδηγία, και έσφιξαν κάτι στην κρεμαγιέρα. ΤΟ θέμα είναι ότι όντως, οι κραδασμοί δεν υπάρχουν και το τιμόνι βάρυνε αρκετά, όμως σαν να έχω χάσει σε αίσθηση. Τι μου έκαναν; Laughing

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 12 Οκτ 2006, 22:52:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το θεμα ειναι οτι με πιανει το κριμα οταν μπαινω στο αμαξι του ξαδερφου μου που εχει πολυ καλη αισθηση στο τιμονι.Θελω να το φτιαξω γιατι δεν παει αλλο.Θα αλλαξω και λαστιχα γιατι τα Pirelli ειναι μουφα.

Επιστροφή στην κορυφή
307__:)(dimitris) 
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6 black

Ένταξη: 07 Σεπ 2004
Τόπος: agrinio

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 13 Οκτ 2006, 12:29:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

drdino έγραψε:
Eίχα και εγώ τρέμουλο στο τιμόνι. Το πήγα στην πεζό και ζητησα ζυγοστάθμιση. Μου είπαν ότι υπήρξε τεχνική οδηγία, και έσφιξαν κάτι στην κρεμαγιέρα. ΤΟ θέμα είναι ότι όντως, οι κραδασμοί δεν υπάρχουν και το τιμόνι βάρυνε αρκετά, όμως σαν να έχω χάσει σε αίσθηση. Τι μου έκαναν; Laughing

Αν γνωριζει καποιος κατι συγκεκριμενο (Aργυρη?) για την τεχνικη οδηγια αυτη και την ακριβως κανουν για να ξερουμε ας μας το πει Wink
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 13 Οκτ 2006, 15:39:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έμαθα λεπτομέρειες...από ότι μου είπε ο μηχανικός που το έκανε, έχουν τεχνική οδηγία σύμφωνα με την οποία ανέβασαν την πίεση λαδιού στο κύκλωμα, με αποτέλεσμα να σφίξει η κρεμαγιέρα. Κατά συνέπεια, η κραδασμοί που είχα στα 130+ δεν υπάρχουν καθόλου, ενώ γενικότερα έχω μια πιο στιβαρή αίσθηση στις ανωμαλίες.

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 13 Οκτ 2006, 15:55:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολυ καλο ακουγετε αυτο.
Κατι αλλο που θελω να σημειωσω και να μου πεις λεπτομεριες.
Σε χαμηλες ταχυτητες ειναι ελαφρυ το τιμονι.Αυτο το νιωθεις ή ειναι σφιχτο ακομα και στις μικρες ταχυτητες.
Παντως να σας πω την αληθεια το τιμονι μου με προβληματιζει σε μεγαλες ταχυτητες γιατι σαν να παρα ειναι ελαφρυ.

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 13 Οκτ 2006, 15:57:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κάτω από τα 40-30 ελαφρώνει αισθητά. Μάλιστα, όταν προσπαθώ να επαληθεύσω το εργοστασιακό 0-100 Laughing γύρω στα 40-50 νιώθω το τιμόνι να σφίγγει. Πάντως μετά την επέμβαση αυτή έσφιξε αρκετά το τιμόνι, ειδικά γύρω από την ευθεία. Και το περίεργο είναι ότι δεν εκαναν καποια επέμβαση στην γεωμετρία.

Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 13 Οκτ 2006, 16:00:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Οταν λες γυρω απο την ευθεια τι εννοεις ακριβως?
Αν ειναι αυτο που καταλαβαινω τοτε εμενα σε μεγαλες ταχυτητες γυρω απο την ευθεια ειναι παναλαφρο αλλα δεν κανει σχετικη κινηση το αμαξι.Ειναι σαν να μην πιανει.

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 13 Οκτ 2006, 16:01:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εννοώ όταν δεν είναι καθόλου στριμμένο... Δεν έχει καθόλου τζόγο.

Εσένα από την αρχή ήταν έτσι;

Επιστροφή στην κορυφή
zafeirop (Αναστάσης)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.4 (8V) XR (2001)

Ένταξη: 30 Αύγ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 13 Οκτ 2006, 20:19:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

brz20 έγραψε:
Οταν λες γυρω απο την ευθεια τι εννοεις ακριβως?
Αν ειναι αυτο που καταλαβαινω τοτε εμενα σε μεγαλες ταχυτητες γυρω απο την ευθεια ειναι παναλαφρο αλλα δεν κανει σχετικη κινηση το αμαξι.Ειναι σαν να μην πιανει.

Αυτος ειναι ο ορισμος του τζογου...

Βασικα αυτη η τεχνικη οδηγια ποια αυτοκινητα αφορα; Λαβατε επιστολες;

Και γω εχω ενα μικρο παραπονο απο τον πεζουρα μου, για "ελαφρια" αισθηση στο τιμονι. Λατρευω τα σφιχτα συστηματα διευθυνσης. Σου δινουν μια ψευδαισθηση του απολυτου ελεγχου.

Αυτο το τρεμοπαιγμα στα 130 χλμ/ω το χω και γω αλλα μονο σε συγκεκριμενο τραχυ οδοστρωμα, καπου μεταξυ Κατερινης και Λαρισσας.

Χαιρετώ...

My brain is runnin lean
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2  Επόμενη
Σελίδα 1 από 2

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης