PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

προβλημα στην επιταχυνση 307

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Cobras (dgrjgfjgfhl)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

Ένταξη: 17 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 20:33:18    Θέμα δημοσίευσης: προβλημα στην επιταχυνση 307 Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το peugeot τελευταια παρουσιαζει κατι..οταν ειναι κρυα σχετικα μηχανη και με 2α παταω γκαζι με χαμηλες στροφες το αυτοκινητο δε επιταχυνει αλλα συμπεριφερεται σα να μπουκωνει και αρχιζει μετα απο καποια ωρα να επιταχυνει. οσο πιο αποτομα πατησω γκαζι τοσο πιο πολυ παρουσιαζεται το φαινομενο..οταν ζεσταθει δε το κανει. που μπορει να οφειλεται ? thanks
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Spyros_L 
Μέλος
Μέλος

Old school

Ένταξη: 25 Σεπ 2005
Τόπος: Κορυδαλλός-Κεφαλονιά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 22:46:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δε νομίζω οτι πρέπει να ανησυχείς φίλε μου. Αν και αυτό που περιγράφεις είναι κλασσικό φαινόμενο καρμπυρατέρ.

Πίστευε και μη, ερεύνα
Πίστευε και μη ερεύνα

Ένα απλό κόμμα αλλάζει τα πάντα.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Cobras (dgrjgfjgfhl)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 23:57:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

μα δεν εχει καρμπυρατερ το 307..και παλιοτερα δε μου το κανε..μηπως κανενας αισθητηρας φταιει?
Επιστροφή στην κορυφή
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

206 XS, 1.4, 75 γαϊδούρια (+1 ο οδηγός)

Ένταξη: 16 Μάρ 2003
Τόπος: Βόλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 01:22:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν στο κάνει μόνο με κρύα μηχανή, ενώ μόλις ζεσταθεί τα δίνει κανονικά, νομίζω είναι η φυσιολογική συμπεριφορά του ηλεκτρικού γκαζιού (για να προστατεύσει τον κινητήρα). Αλλά, μιας και δεν έχω ηλεκτρόγκαζο, ας περιμένουμε επιβεβαίωση από κάποιον πιο ειδικό (βλ. Τουρίστας) Very happy

Χάκεψον γαρ τοις πάσοι...
Επιστροφή στην κορυφή
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος)
Ειδ. Γραμματέας
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 OMG

Ένταξη: 27 Νοέ 2005
Τόπος: Pyongyang

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 01:25:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν δεν ειναι αυτο που ειπε ο Αλέξανδρος τότε είναι μπουζι
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 06:50:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το αμάξι είναι 1.4 οπότε και δεν έχει ηλεκτρική πεταλούδα.
Ένα καθάρισμα στην πεταλούδα και το μοτέρ ρελαντί και μια διάγνωση για τυχόν βλάβη στον αισθητήρα υποπίεσης.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 14:53:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

cipher έγραψε:
Αν στο κάνει μόνο με κρύα μηχανή, ενώ μόλις ζεσταθεί τα δίνει κανονικά, νομίζω είναι η φυσιολογική συμπεριφορά του ηλεκτρικού γκαζιού (για να προστατεύσει τον κινητήρα)

Μήπως θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις αυτό? Εμένα το κάνει σε πολύ μικρό βαθμό, ίσα που το καταλαβαίνεις αλλά πως γίνεται? Τι συμβαίνει?
Επιστροφή στην κορυφή
Cobras (dgrjgfjgfhl)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 15:36:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το αφησα συνεργειο και περιμενω τη διαγνωση..απλα παλιοτερα δε μου εκανε τετοιο πραγμα γι αυτο το πηγα
Επιστροφή στην κορυφή
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 21:43:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
Ένα καθάρισμα στην πεταλούδα και το μοτέρ ρελαντί και μια διάγνωση για τυχόν βλάβη στον αισθητήρα υποπίεσης.

Αργύρη, μήπως γνωρίζεις αν το 1.4 16v Color Line έχει ηλεκτρόγκαζο; Μιλάω για τη σπορ έκδοση, που έχει δισκόφρενα μπρος-πίσω και 15" ζάντες (νομίζω βγαίνει και σε πιο λουξ έκδοση με δερμάτινο τιμόνι και κάτι άλλα εξτρά, που αν δεν κάνω λάθος λέγεται Dynamic).

Επιστροφή στην κορυφή
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 21:47:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:

Μήπως θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις αυτό? Εμένα το κάνει σε πολύ μικρό βαθμό, ίσα που το καταλαβαίνεις αλλά πως γίνεται? Τι συμβαίνει?

Όταν πατάς γκάζι, πληροφορία μεταδίδεται ηλεκτρονικά στον εγκέφαλο, ο οποίος καθορίζει την ποσότητα που θα ρίξει, ανάλογα με την τότε θερμοκρασία. Εδώ σταματάνε οι ταπεινές μου γνώσεις. Όπως πάντα, ο Αργύρης είναι ο Chief! Wink

Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 23:13:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

cipher έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Όταν πατάς γκάζι, πληροφορία μεταδίδεται ηλεκτρονικά στον εγκέφαλο, ο οποίος καθορίζει την ποσότητα που θα ρίξει, ανάλογα με την τότε θερμοκρασία. Εδώ σταματάνε οι ταπεινές μου γνώσεις. Όπως πάντα, ο Αργύρης είναι ο Chief! Wink

Βασικά αυτό μου αρκεί αν και μου φαίνεται παράλογο, να καθορίζεται η αναλογία καυσίμου με την εσωτερική θερμ του κινητήρα! Δλδ γι' αυτό λες κάνει αυτά τα μικρομπουκώματα Question περίεργο αλλά τι να πω...μηχανικός δν είμαι! Αν ξέρεις Αργύρη θα σε ευχαριστούσα να μου λύσεις κι αυτή την απορία!

cipher έγραψε:
Αργύρη, μήπως γνωρίζεις αν το 1.4 16v Color Line έχει ηλεκτρόγκαζο; Μιλάω για τη σπορ έκδοση, που έχει δισκόφρενα μπρος-πίσω και 15" ζάντες (νομίζω βγαίνει και σε πιο λουξ έκδοση με δερμάτινο τιμόνι και κάτι άλλα εξτρά, που αν δεν κάνω λάθος λέγεται Dynamic).

Αν και δεν απευθύνεσαι σε εμένα έχω την εντύπωση πως όλα τα μοντέλα peugeot με τον 1.4 16V έχουν ηλεκτρονικό γκάζι.
Επιστροφή στην κορυφή
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Σεπ 2006, 00:42:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

plaketokofths έγραψε:
Βασικά αυτό μου αρκεί αν και μου φαίνεται παράλογο, να καθορίζεται η αναλογία καυσίμου με την εσωτερική θερμ του κινητήρα! Δλδ γι' αυτό λες κάνει αυτά τα μικρομπουκώματα Question περίεργο αλλά τι να πω...μηχανικός δν είμαι! Αν ξέρεις Αργύρη θα σε ευχαριστούσα να μου λύσεις κι αυτή την απορία!

Κάπου το είχα διαβάσει στο φόρουμ, αλλά μου διαφεύγει τώρα. Για ρίξε μια ματιά στα εξής θέματα:
Κόμπιασμα μηχανής
Κόρνα αγάπη μου.... (αν και "off-topic", έχει κάποια στοιχεία)

plaketokofths έγραψε:
Αν και δεν απευθύνεσαι σε εμένα έχω την εντύπωση πως όλα τα μοντέλα peugeot με τον 1.4 16V έχουν ηλεκτρονικό γκάζι.

Οποιαδήποτε γνώμη είναι πάντα καλοδεχούμενη! Very happy
Απλά, επειδή είπε ο Αργύρης ότι τα 1.4 δεν έχουν ηλεκτρόγκαζο, θα ήθελα μια διευκρίνιση για το αναφερόταν στα 307 των 1.4 λίτρων (έχει ένας φίλος μου το 206 1.4 16v και είμαι αρκετά σίγουρος ότι έχει ηλεκτρόγκαζο).

Έχει επεξεργασθεί από τον/την cipher στις Τρι 19 Σεπ 2006, 00:53:32, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Σεπ 2006, 00:51:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Και εμενα μου το έκανε αυτό το πράγμα αλλα από τότε που άλλαξα μπουζί δεν έχω τέτοια προβλήματα.Ακόμα και σε αλλαγή ταχύτητας είχα ένα κόμπιασμα κάποιες φορες.Βεβαια από ότι μου είχαν πει και παλιότερα μπορεί να οφείλεται και στο Sprint Booster.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Σεπ 2006, 01:04:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

brz20 έγραψε:
Και εμενα μου το έκανε αυτό το πράγμα αλλα από τότε που άλλαξα μπουζί δεν έχω τέτοια προβλήματα.Ακόμα και σε αλλαγή ταχύτητας είχα ένα κόμπιασμα κάποιες φορες.Βεβαια από ότι μου είχαν πει και παλιότερα μπορεί να οφείλεται και στο Sprint Booster.

Αν τις έκανες μαζί τις αλλαγές (μπουζί + sprint booster), δε μπορείς να ξέρεις αν φταίγανε τα μπουζί. Στο 2ο από τα παραπάνω link, αναφέρεται βελτίωση της ανταπόκρισης του ηλ. γκαζιού μετά από τηλεφόρτωση, οπότε παίζει κι αυτό...

Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Σεπ 2006, 07:02:31    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

cipher έγραψε:
Touristas έγραψε:

Όλα τα 16V είναι με ηλεκτρική πεταλούδα δεν έχει να κάνει με την έκδοση που έχεις

Επίσης τα τελευταία 1.4 8V είναι και αυτά με ηλεκτρική πεταλούδα πλέων
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
brz20 (Κωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)

Ένταξη: 04 Οκτ 2005
Τόπος: Τρικαλα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Σεπ 2006, 12:05:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

cipher έγραψε:
brz20 έγραψε:

Αν τις έκανες μαζί τις αλλαγές (μπουζί + sprint booster), δε μπορείς να ξέρεις αν φταίγανε τα μπουζί. Στο 2ο από τα παραπάνω link, αναφέρεται βελτίωση της ανταπόκρισης του ηλ. γκαζιού μετά από τηλεφόρτωση, οπότε παίζει κι αυτό...

Πρώτα έβαλα το Sprint Booster και μετά από κάποιο καιρό μου το έκανε αυτό.Έπαψε να το κάνει όταν άλλαξα τα μπουζί.Και μάλιστα μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση το αμάξι από άποψη οδηγικής συμπεριφοράς.

The Ubuntu it's a way of life.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
Cobras (dgrjgfjgfhl)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Σεπ 2006, 15:50:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

τελικα η διαγνωση απο εγκεφαλο δεν εδειξε απολυτως τιποτα οππτε μου παν οτι πιθανως να φταιει βενζινη..παντως χρειαζοταν ρυθμιση βαλβιδων (δεν ειχα κανει ποτε στα 95000χμ) γιατι ηταν μερικως ανοικτες και ακουγοτν 1 ρυθμικος ηχος σαν ταξι..τωρα δουλευει σαν καινουργιο οσο για το κομπιασμα οταν ειναι κρυο θα δειξει αν διορθωθηκε...
Επιστροφή στην κορυφή
Cobras (dgrjgfjgfhl)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 19 Σεπ 2006, 17:20:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

το προβλημα με το κομπισμα δε χαθηκε μαλιστα το κανει και με ζεστη μηχανη στη 2α οταν παταω αποτομα γκαζι σε χαμηλες στροφες (1000) τι να πω το αποδιδω και γω στη βενζινη και δε ξαναπαταω σαυτο το βενζιναδικο.. τελος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης