PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

μηπως ''μου τρωει'' πολλα?
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
shiba (giwrgos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 13:15:23    Θέμα δημοσίευσης: μηπως ''μου τρωει'' πολλα? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

γεια χαρα παιδες...αποφασισα πριν αποσυρω το αμαξι μου σε κανενα συνεργειο να μου το κοιταξουνε να ρωτησω εσας..λοιπον φετος επειδη ταξιδεψα πολυ εθνικη οδο με το cc παρατηρησα οτι το τουτου μου καει παρα πολυ...συγκεκριμενα σε 1000 χλμ σε εθνικη εβαλα περιπου 100 ευρω βενζινη...ο υπολογιστης στην οθονη ενδειξης ελεγε 10,3/100...δεν ειναι πολυ παραξενο?δεν πιστευω οτι μια 17''ζαντα ενα ελευθερο φιλτρο και μια εξατμιση να μου δημιουργει τετοια καταναλωση...οσο για την πολη μεσα?αφηστε το...πηγαινω κα ιερχομαι γλυφαδα με 10 ευρω..
υγ..ενασ φιλος με renault megane cc 2000 με τα 180 ατια μου λεει οτι το δικο του εχει καταναλωση 7,5 εντοσ πολης..ελεοσ δηλαδη..μηπως μου δωσανε cc με μηχανη porsche? Rolling eyes
τα φωτα σας plizzzzzzzzzzzz

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

206 XS, 1.4, 75 γαϊδούρια (+1 ο οδηγός)

Ένταξη: 16 Μάρ 2003
Τόπος: Βόλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 15:31:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για δώσε λίγα ακόμη στοιχεία...
α) Το βιβλιαράκι πόση κατανάλωση λέει ότι πρέπει να έχει εκτός πόλης;
β) Με τι διαστάσεις ελαστικών δίνουν το "μαμά";
γ) Με πόσο το πηγαίνεις στην εθνική;
δ) Το είχες ανοιχτό, ή σκεπασμένο;

Από μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα ότι για εθνική πρέπει να είσαι γύρω στα 8 lt / 100 km, θεωρητικά.

Χάκεψον γαρ τοις πάσοι...
Επιστροφή στην κορυφή
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 16:16:16    Θέμα δημοσίευσης: Re: μηπως ''μου τρωει'' πολλα? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

shiba έγραψε:
γεια χαρα παιδες...αποφασισα πριν αποσυρω το αμαξι μου σε κανενα συνεργειο να μου το κοιταξουνε να ρωτησω εσας..λοιπον φετος επειδη ταξιδεψα πολυ εθνικη οδο με το cc παρατηρησα οτι το τουτου μου καει παρα πολυ...συγκεκριμενα σε 1000 χλμ σε εθνικη εβαλα περιπου 100 ευρω βενζινη...ο υπολογιστης στην οθονη ενδειξης ελεγε 10,3/100...δεν ειναι πολυ παραξενο?δεν πιστευω οτι μια 17''ζαντα ενα ελευθερο φιλτρο και μια εξατμιση να μου δημιουργει τετοια καταναλωση...οσο για την πολη μεσα?αφηστε το...πηγαινω κα ιερχομαι γλυφαδα με 10 ευρω..
υγ..ενασ φιλος με renault megane cc 2000 με τα 180 ατια μου λεει οτι το δικο του εχει καταναλωση 7,5 εντοσ πολης..ελεοσ δηλαδη..μηπως μου δωσανε cc με μηχανη porsche? Rolling eyes

άμα το πήγαινες "τάπα" είναι λογικό.
Διαφορετικά το πρόβλημα ίσως είναι ηλεκτρονικό, πχ το air fuel regulator (AFR) ή αισθητήρας λ.
Το αμάξι οδηγικά είναι όπως ήταν πάντα? Πάντα τόσο έκαιγε?
Επιστροφή στην κορυφή
RASTAVIPER (THOMAS)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

TOP FUELER - 106 1.6(16)V

Ένταξη: 23 Νοέ 2004
Τόπος: JAMAICA

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 17:59:29    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δηλαδη στα 1000 χλμ 100 ευρω βενζινη, μιλας για 10 ευρω τα 100 χλμ.Τοσα περιπου καιω εγω για βολτα μεχρι τα λιμς-περιχωρα και πισω.Αλλα μιλαμε για βολτα μεσα στην Αθηνα και για ταπα στο κομματι "εκτος πολης".
Εσενα 1600 με 110 αλογα δεν ειναι?Βασικα οντως ειναι πολλα για ταξιδι σε εθνικη και αν δεν πας με ταχυτητες 160-200 ολη την ωρα.

ViPeR RaCiNg 2 > featuring Rallye 106, 1.6, 8V, NOW IN 16V EDITION!
www.tfrc.gr "ΠΟΙΑ ΠΙΣΤΑ,ΠΑΡΑΛΙΑ!"
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
bakclima (ΓΕΩΡΓΙΟΣ)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 2.0 (16V) RC (2004) Α7

Ένταξη: 30 Δεκ 2003
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 18:24:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ο πατερας μου περνει τακτικα το δικο μου και κατεβαινει Αθηνα (πλεον δεν τρεχει και ειδικα αν εχει τη μανα μου) το παει Αθηνα σταθερα με 120χιλ/ωρα και του καιει 20λιτρα, με το παλιο 14αρι 8v με 120χιλ/ωρα του εκαιγε 25λιτρα!!! Τωρα οι καταναλωσεις που λες... πρεπει να το ξεσκισες.

DBH ENERGY SOLUTIONS
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

Ένταξη: 16 Δεκ 2003
Τόπος: Βροχονήσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 18:46:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

bakclima έγραψε:
ο πατερας μου περνει τακτικα το δικο μου και κατεβαινει Αθηνα (πλεον δεν τρεχει και ειδικα αν εχει τη μανα μου) το παει Αθηνα σταθερα με 120χιλ/ωρα και του καιει 20λιτρα, με το παλιο 14αρι 8v με 120χιλ/ωρα του εκαιγε 25λιτρα!!! Τωρα οι καταναλωσεις που λες... πρεπει να το ξεσκισες.

Είχε κάποιο πρόβλημα και του έκαιγε τόσο πολύ; Shocked

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
cipher (Αλέξανδρος)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

206 XS, 1.4, 75 γαϊδούρια (+1 ο οδηγός)

Ένταξη: 16 Μάρ 2003
Τόπος: Βόλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 19:00:27    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

drdino έγραψε:
bakclima έγραψε:

Είχε κάποιο πρόβλημα και του έκαιγε τόσο πολύ; Shocked

Δε νομίζω ότι αναφέρεται σε 20 lt / 100 km, αλλά σε 20 lt / 500 km (Θεσ/κη -> Αθήνα). Είχα ακριβώς την ίδια έκφραση με το smiley σου όταν το είδα Laughing

Αν και μου φαίνονται λίγα τα 4 lt / 100 km... Με τέτοιες ταχύτητες, το 1.4 8v μου παίζει 5-6 lt / 100 km (ανάλογα τα άτομα, A/C, κτλ)

Χάκεψον γαρ τοις πάσοι...
Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 19:18:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

A ok... γιατί τα είδα όλα! Laughing

Οικογενεια Peugeot: 304 (1978), 406 (1998), 307 (2005), 308 (2011). Πλέον χωρίς Peugeot.
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Σεπ 2006, 21:20:01    Θέμα δημοσίευσης: Re: μηπως ''μου τρωει'' πολλα? Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

shiba έγραψε:

Την αλλαγή διάστασης στα λάστιχα τα έχεις δηλώσει στο ABS.
Επίσης για πες μας το στυλ οδήγησης και θα σου πω εάν είναι πολύ ή όχι.

plaketokofths έγραψε:

Διαφορετικά το πρόβλημα ίσως είναι ηλεκτρονικό, πχ το air fuel regulator (AFR) ή αισθητήρας λ.

Πάνω σε αυτό … τα δικά μας δεν έχουν AFR αλλά MAP (Manifold Absolute Pressure)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
shiba (giwrgos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 12:18:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

λοιπον πρωτα απο ολα να πω οτι τα λαστιχα απο 205/45/16 εγιναν 205/40/17...επισης να αναφερω οτι στην εθνικη το πηγαινα(εννοειται κλειστος) με μια σταθερη ταχυτητα 140-170...δηλαδη δεν του επινα το αιμα...παντως ολοι μου λενε να παω να μου το κοιταξουνε γιατι η καταναλωση δεν ειναι καθολου φυσιολογικη..να θυμισω απλα οτι η αντιπροσωπεια δινει καταναλωση εκτος πολης 7,6..αν δεν κανω λαθος.δηλαδη μιλαμε για 2,5 λιτρα πανω Sad

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 12:30:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μην δίνεις σημασία τόσο στην εργοστασιακή κατνάλωση...
Πάντως, για ταχύτητες 14-170 δεν είναι τόσο παράλογη η κατανάλωση...

Επιστροφή στην κορυφή
shiba (giwrgos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 12:52:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

140 παντως με 3500 στροφες δεν πιστευω οτι ειναι και ζορισμα....

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 13:03:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αν είναι σταθερή ταχύτητα, δεν ζορίζεται ιδιαίτερα και πέφτει η κατανάλωση. ΑΝ υπάρχουν αυξομειώσεις όμως, ναι.

Αλήθεια, ποιός δίλιτρος της ρενώ που μπαίνει σε cc έχει 180 άλογα; Μήπως κάνεις λάθος;

Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 13:16:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν δε δηλωσεις την αλλαγη ελαστικου ο εγκεφαλος βλεπει οτι παει με 140χλμ/ωρα το αμαξι ενω αυτα πραγματικα παει π.χ 138...
οποτε ειναι λογικο να βλεπει και λαθος καταναλλωση αφου μετρα λιτρα/100χλμ....
βεβαια το λαθος ειναι πολυ μικρο καθως δεν εχεις φυγει πολυ απο ττη μαμα σου διασταση...
Επιστροφή στην κορυφή
shiba (giwrgos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 13:21:15    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

volvos έγραψε:
αν δε δηλωσεις την αλλαγη ελαστικου ο εγκεφαλος βλεπει οτι παει με 140χλμ/ωρα το αμαξι ενω αυτα πραγματικα παει π.χ 138...
οποτε ειναι λογικο να βλεπει και λαθος καταναλλωση αφου μετρα λιτρα/100χλμ....
βεβαια το λαθος ειναι πολυ μικρο καθως δεν εχεις φυγει πολυ απο ττη μαμα σου διασταση...
που το δηλωνω αυτο?αν και πιστευω δεν θα δω καμια διαφορα στην καταναλωση...μαλλον πρεπει να αρχισω να το ελαφραινω το ccακι μου.. Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
_205rallye_ (Γιαννης)
Νέος χρήστης
Νέος χρήστης

205Gti-206RG-106rallye

Ένταξη: 26 Σεπ 2005
Τόπος: Aθηνα-Χαιδαρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 13:30:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Shocked Shocked Shocked ,ρε παιδια τι ειναι αυτα που λετε;;;αλλη δουλεια δεν ειχε ο εγγεφαλος απο το να καθεται να διαβαζει τον χιλιομετρητη για να υπολογισει ποσο θα καψει...,για μενα ο πιο πιθανος λογος που καιει τοσο πραγμα που συμβαινει και σε μενα και τα χω παι3ει ειναι απο την διασταση της ζαντας,αν τωρα συμβαινει και κατι αλλο μπορει να ναι καμμια διαρροη απο κανα σωληνακι η΄κανας λ που τα χει παι3ει.εγω με 15αρα και 195/50 αντι 13αρας και 165/70 και με το 1400ρακι 8βαλβιδο 21 λιτρα βενζινης σε 110 χιλιομετρα το ανωτερο με αναμενο λαμπακι σταθμης και με πολυ ηπια οδηγηση,για μενα ειναι καθαρα θεμα διαστασης ελαστικου και ζαντας.περαστικα μας... Confused
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email MSN Messenger
plaketokofths (Γιάννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Piper J-3 Cub

Ένταξη: 25 Μάρ 2006

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 13:49:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

drdino έγραψε:
Μην δίνεις σημασία τόσο στην εργοστασιακή κατνάλωση...
Πάντως, για ταχύτητες 14-170 δεν είναι τόσο παράλογη η κατανάλωση...

Θα συμφωνήσω και θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν έχει σημασία μόνο με πόσα χλμ/ω πας αλλά και πόσο πατάς το γκάζι! πχ.αν είναι ανηφόρα πας με 90 και 5η με τέρμα γκάζι τότε σίγουρα καίει!
Επιστροφή στην κορυφή
shiba (giwrgos)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 13:52:59    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

δηλαδη ρε παιδια οποιος βαζει 17'' ειναι καταδικασμενοσ?εγω παντως πιστευω οτι δεν ειναι θεμα ζαντας...

Επιστροφή στην κορυφή
drdino (Kωνσταντίνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

BMW 330i (F30)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 14:01:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μα δεν είναι τόσο τραγικά μεγάλη η κατανάλωση για ταξίδι με αυξομειώσεις στα 140-170. Με σταθερό γκάζι στα 120 πόση στιγμιαία βλέπεις;

Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 18 Σεπ 2006, 14:18:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

_205rallye_ έγραψε:
Shocked Shocked Shocked ,ρε παιδια τι ειναι αυτα που λετε;;;αλλη δουλεια δεν ειχε ο εγγεφαλος απο το να καθεται να διαβαζει τον χιλιομετρητη για να υπολογισει ποσο θα καψει...,για μενα ο πιο πιθανος λογος που καιει τοσο πραγμα που συμβαινει και σε μενα και τα χω παι3ει ειναι απο την διασταση της ζαντας,αν τωρα συμβαινει και κατι αλλο μπορει να ναι καμμια διαρροη απο κανα σωληνακι η΄κανας λ που τα χει παι3ει.εγω με 15αρα και 195/50 αντι 13αρας και 165/70 και με το 1400ρακι 8βαλβιδο 21 λιτρα βενζινης σε 110 χιλιομετρα το ανωτερο με αναμενο λαμπακι σταθμης και με πολυ ηπια οδηγηση,για μενα ειναι καθαρα θεμα διαστασης ελαστικου και ζαντας.περαστικα μας... Confused

αφηνω να σου απαντησει ο αργυρης....
αλλα εσυ πως πιστευεις οτι υπολογιζει το trip computer που επικαλειται ο shiba τη καταναλωση?????με gps?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης