Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Δημήτριος (Δημήτρης) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16v (2001)
Ένταξη: 24 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 751 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 30 Ιούν 2004, 17:32:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | λοιπον γιανα σας ξενερωσω τελειως μολις γυρισα απο βολτα με ενα evo 8 στο μερκουρη...
το καρο ειναι στο μπλε του ραλλυ... μια βδομαδας απο σαρακακη με 3 χρονια εγγυση που μαλλον θα γινουν 7
απο ιουλη και τιμη 50000 με δοσεις...καλο ε?
το 8αρι ειναι ενα καρτ με 4 πορτες και καθισματα. ο ορισμος της σκληρης αναρτησης που δεν κοπαναει
αλλα και δινει αλλο νοημα στην εκφραση 0 κλισεις...απλα το αυτοκινητο ειναι απο αααααλλο
πλανητη.δεν καναμε τρελα πραγματα ελεω στρωσιματος... αλλα το καλο πραμα φαινεται.
βεβαια τριζεει το καθισμα αλλα οταν κοιταξεις στην εταζερα και δεις τους γαντζους για να πιανουν
οι αγωνιστικες ζωνες απλα τα ξεχνας ολα οπως και το γεγονος οτι το αμαξι καιει ελεινα πολυ μισο
ρεζερβουαρ γλυφαδα κηφισια μερκουρη με πολυ νορμαλ οδηγηση δηλαδη κατω απο 3500σαλ στο μεγαλυτερο
μερος............ αθλια αυτονομια και μην ακουσω για το ειδκο του πραγματος ανεβα
εσυ μερκουρη και εκει που εχεις σκ**άκ@υλωσει να σου αναψει το λαμπακι στην ερημια ΦΡΙΚΗ....
παντως εγω εχω μια ενσταση για αυτα τα αυτοκινητα στυλ εβο η σουμπαρου sti .
θεωρω οτι ειναι σκοτωστρες με την εννοια οτι αν δεν πας πιστα εισαι με το χαρο διπλα σου...
οταν στριβει αυτο το πραμα στις ανοιχτες του αιλαντ με ...180+ ε ρε μεγαλε ειναι θεμα χρονου να σκοτωθεις
αλλο να σου σκασει η μαλ***α με 100 εκει και αλλο με 180...αρα αν σου σκασει η στραβη απλα δεν ζεις σε
δημοσιο δρομο αρα πιασε το αυβο και κουρευτω γιατι σιγα μη παρεις τετοιο αμαξι για να πας με 100......
ειναι τοσα τα χλμ που σηκωνουν αυτα τα καρα στις στροφες που για μενα καπου γινεται παρανοια...
και βεβαια οσοι διαφωνησουν ας ρωτησουν για αυτο καποιον που εχει τετοιο αμαξι και το λιωνει... γιατι οι περισσοτεροι
δεν μπορουν ουτε στο 60% να τα πανε |
Το evo 8 (όπως και παλαιότερα evo) έχουν και AYC διαφορικά (νομίζω ότι και τα τρία είναι AYC). AYC που σημαίνει Actice Yaw Control.
Δηλαδή μπορεί το αυτοκίνητο να επιταχύνει ή να επιβραδύνει τους δεξιούς τροχούς του, ανάλογα την περίσταση (η οποία περίσταση καθορίζεται μέσα από πολύπλοκους αλγόρυθμους που τρέχουν σε γρήγορους ηλεκτρονικούς εγκεφάλους). Έτσι επιτυγχάνεται το επιθυμητό κάθε φορά yaw rate, το οποίο yaw rate είναι ο ρυθμός με τον οποίο στρίβει το αυτοκίνητο.
Επίσης με τα διαφορικά αυτά είναι δυνατόν, κατά την διάρκεια μιας στροφής, να αίρονται κάποια πλευρικά φορτία από τους μπροστινούς τροχούς, αφού το AYC κεντρικό διαφορικό στέλνει περισότερη ροπή στους πίσω τροχούς, αν έτσι διατάξει ο εγκέφαλος... Συνεπώς τα μπροστινά ελαστικα δεν χρειάζεται να αναπτύξουν μεγάλες γωνίες ολίσθησης (αφού όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η γωνία, τόσα πλευρικά φορτία αναπτύσσονται στο ελαστικό) και έτσι δεν χάνεις χρόνο!!
(γωνία ολίσθησης : η γωνία μεταξύ της θεωρητικής τροχιάς του τροχού και της πραγματικής τροχιάς του. Όταν π.χ. το αυτοκίνητο υποστρέφει οι μπορστιnοί τροχοί εμφανίζουν γωνίες ολίσθησης, αφού αυτοί είναι περισσότερο στριμένοι από την τροχιά που στην πράξη ακολουθούν)
Ένα 206 την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 21 Απρ 2006, 18:35:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πριν λιγο γυρισα απο μια βολτα προς νεα μακρη πεντελη κλπ κλπ κλπ...
μετα απο ενα πολυ δυσκολο μηνα ειχα αναγκη να στρωσω τα μισελεν που γλυστραγανε τραγικα στην αθηνα και να ξεχαρμανιασω λιγο...
μαζι με το ξαχαρμανιασμα προεκυψε και το παρακατω,
το παραθετω απο αλλο φορουμ αντεγραμμενο..........................
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?p=574215#574215
το θεμα της συζητησης ηταν "πια αμαξια εχουν ψυχη"...
καλο πασχα και υγεια-ευτυχια σε ολους.
volvos στους 4Τ έγραψε: | εγω προσωπικα πιστευω οτι ολα τα αυτοκινητα εχουν ψυχη. αρκει να τους τη βγαλεις
εχουν περασει απο τα χερια μου δυο απο τα πιο παρεξηγημενα αυτοκινητα των τελευταιων 20 ετων
α. κορσα β -το αυγο-
β. πεζο 206
το μεν κορσα ειχε δεχτει το κραξιμο της αρκουδας καθως ενω εξωτερικα και εσωτερικα ηταν αιωνες εμπρος απο τη κατηγορια του και για μενα ποιοτικοτατο ακομα και με τα σημερινα δεδομενα ειχε μια αθλια αναρτηση βασισμενη στο κορσα α το οποιο ηταν βασισμενο στο καντετ η οποια εκανε το αμαξι αν μη τι αλλο επικινδυνο για γρηγορη οδηγηση.
κι ομως απο αυτο το αμαξι εχω απιστευτες εμπειριες και τρακες βεβαια.
με 5-10-20 πραματακια...ειχε γινει αξιοπρεπες.
ειχε ενα τιμονι που δεν το εχω δει σε συγχρονο αυτοκινητο αποτελεσμα των
1.7 καμπερ(ρυθμιζομενα τοπ μαουντ)
μπιλσταιν 40αρια με βογκλαντ στενα απο jr αγγλιας
αντιστρεπτικη 24χιλ εμπρος
185-50-14 λαστιχα
μηχανικη κρεμαγιερα 4.2στροφες απο ακρη σε ακρη...
συνεμπλοκ παντου
ενα κωλο που γυριζε σα 106 (σε κακη εκδοση αλλα ηταν ρυθμησιμο οχι σαν τα σημερινα gti)
και μια συμπεριφορα ξυραφι . οποιος δεν το ηξερε και το οδηγουσε πρωτη φορα πραγματικα χεζοταν πανω του.ο δε μηχανικοςμου καταφερε και βγηκε απο το δρομο 2 στενα πανω απο το συνεργειο του σε στροφη που τη περνουσε συνεχεια...απο τοτε φοβοταν να ξαναμπει μεσα....
αααααααααα ειχε και μολις 80 αλογα αρα αδυνατο να βασιστεις στο γκαζι για να στριψει............
ΟΜΩΣ
οποτε πηγαινα σε ορεινο-ερημο στροφιλικι αυτο παντα με αποζημιωνε.
παντα οταν κατεβαινα στο χωριο μου σταματαγα στη διαδρομη βυτινα-λιμποβισι-στμεμνιτσα 2 φορες για να ξεκουραστω(μιση ωρα διαδρομη)
αδυνατο να το παω τεζα συνεχεια...
κατεβαινα απο το αμαξι στην ακρη του γκρεμου εκανα το τσιγαρακι μου αγναντευοντας τα συνεφα πανω απο τη μεγαλοπολη και μετα ξανα σταματαγα 3χλμ πριν το χωριο μου. ο λογος-
ημουν κατακοκκινος καταιδρωμενος και με τα χερια να τρεμουν απο την υπερπροσπαθεια.περιμενα κανα 10λεπτο να ηρεμησω εκανα αλλο ενα τσιγαρο και μετα εμπαινα στο χωριο.βλεπετε υπηρχε ο κινδυνος να με δουν οι δικοιμου σε αυτη τη κατασταση και να νομιζουν οτι αρρωστησα ή επαθα κατι και αντε να εξηγεις...
θα μου πεις πηγαινες γρηγορα?οχι
εισαι σεννα?οχι
εισαι μαγκας?οχι
νομιζεις οτι εχεις κανα εβο?οχι
το θεμα ειναι οτι επαιρνα τοσες ποσοτητες αδρεναλινης απο αυτο το καρο-μπουρδελο που μου αρκουσαν.ποσως με ενδιαφερε αν καποιος αλλος ηταν καλυτερος ή πιο γρηγορος.
εγω και το κορσα μου διναμε τη μαχη μας με τους εαυτους μας τις φοβιες μας και τα ορια μας.τι πιο ομορφο απο το να φτανει καποιος στα ορια του και να τα τσιγκλαει χωρις ομως να θετει τη ζωη του ή των αλλων σε κινδυνο.γιατι παρολο το γρηγορο ρυθμο μου παντα ημουν στο ρευμα μου παντα ημουν ενα κλικ πιο κατω απο το οριο οταν δεν ειχα ορατοτητα και παντα υπολογιζα και τη κακια στιγμη...
ισως οι πολλες τρακες και το πηξιμο του μυαλου να βοηθουν αλλα κακα τα ψεματα αυτα πρεπει να τα εχεις και στο χαρακτηρα σου . ειναι δειγματα επιπεδου και ανθρωπου οχι ζωου...
αχ τι θυμηθηκα...
μετα το 2004 αποφασισα να παρω για προσωπικο αυτοκινητο ενα 206 1.6.
το ονειρο που λεγοταν 106 δεν εβγαινε πια.ολοι μου ελεγαν οτι οι διαφορες δεν ειναι τραγικες με το ραλλυ, οι τιμες στα μεταχειρ 106 ηταν για γελια και ετσι το πηρα καινουργιο....ενα αμαξι που τελικα δεν εχει καμια σχεση με τα 106-205-306-309-405 της μαμας πεζο στην εργοστασιακη μορφη του και για αυτο και εχει φαει τοσο θαψιμο απο πολυ κοσμο και κοσμακη
απογοητευση τραγικη.πρωτη φορα θυμαμαι κατεβηκα την ιδια δοαδρομη βυτινα-στεμνιτσα απο το δασος και οταν εφτασα στο χωριο μου χωρις να κανω ουτε μια σταση κοντεψα να βαλω τα κλαματα.
δεν ειχα ιδρωσει, δεν ειχα φοβηθει πουθενα, δεν ειχα γλυστρησει παρα ελαχιστες φορες, ο κωλος βραχος, το αμαξι τραγικο για σπορ οδηγηση.
ειχα φτασει τουλαχιστον 10λεπτα νωριτερα στην ιδια διαδρομη απορροια του απιστευτου μαμα στησιματος για σβελτη οδηγηση των φρενων και του μοτερ αλλα...........συναισθημα κανενα.
σα να ειχα κανει σεξ με πλαστικη κουκλα(δεν εχω)
απο τοτε τρελαθηκα. μου εγινε εμμονη ιδεα να στησω αυτο το αμαξι.
να το πουλησω να παρω ραλλυ εστω και μεταχειρισμενο δεν ηθελα.
απο τη μια ο εγωισμος της λαθος επιλογης απο την αλλη η κρυφη ελπιδα να παρω αργοτερα ενα 106 Ν ...
ομως το σαρακι με ετρωγε.αποτελεσμα
αναρτηση πεζο σπορτ ρυθμιζομενη σε υψος με 270λιμπρες ελατηρια
ψαλιδια πεζο σπορτ με αλουμινενια συνεμπλοκ(ουνιμπολ)
αντιστρεπτικες 22χιλ εμπρος πισω
λαστιχα χανκοοκ ζ211 ή εξαλτο2 για δουλεια
και ακομα περιμενω τις πισω ραβδους της πεζο σπορτ
τωρα πλεον εχω ενα αμαξι με ψυχη. πριν λιγο γυρισα απο νεα μαρκη.
στο τελευταιο κομματι στο διονυσο κατεβηκα να βαλω βενζινη και ανακαλυψα οτι ημουν κοκκινος(μου το ειπε ο βενζινας) τα χερια ετρεμαν και γενικα ειχα μια φουντωση... εχω πλεον ενα αμαξι που μπορει να με ανεβασει. τι και αν δεν ειναι 106 καπισιο τι και αν τριζει μεσα απο την αναρτηση(λιγο αλλα ειναι και 2ετων αμαξι οχι 20!!! )
τι και αν ακομα δεν ειναι τελειο σε στησιμο και θελει λιγη δουλεια πισω.
ενα ξερω.
αυτο το αμαξι δε μετανιωνω που το πηρα ετσι οπως ειναι σημερα.
και πλεον οταν κατεβαινω στο γκαραζ να παω στη δουλεια δε μαυριζει η ψυχη μου οπως οταν το πρωτοαγορασα. εχω παψει να σιχτιριζω οσους με εβαλαν να το παρω χωρις να μου εχουν επισημανει ακριβως τις δοαφορες με το 106.εχω παψει να ασχολουμαι που το μοτερ ειναι ψοφιο και δεν εχει καμια σχεση με 106. εχω παψει να ασχολουμαι αν θα καταφερω την επομενη φορα που θα παω μεγαρα να γυρισω σε χρονους παρομοιους με rc και ας ειμαι 110αλογα(εχω ενα στοχο και εγω σα παιδι)
γιατι???????
μα γιατι αυτο το αμαξι μου μιλαει...μακαρι να μου συμβαινει αυτο με οσα αμαξια θα εχω στη κατοχη μου και στο μελλον(αυτα που οδηγουμε-συνοδηγουμε παντα θα ειναι ονειρα για το 90% απο εμας)
αρα η ψυχη ενος αυτοκινητου ειναι αυτη που του δινουμε εμεις.αυτη που του μεταφερουμε απο τον εαυτο μας κανοντας το μερος του εαυτου μας.
αν λοιπον εχουμε εμεις ψυχη θα εχει και το αμαξι μας! |
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 21 Απρ 2006, 19:48:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | ... ενα ξερω.
αυτο το αμαξι δε μετανιωνω που το πηρα ετσι οπως ειναι σημερα.
...μα γιατι αυτο το αμαξι μου μιλαει...
...αρα η ψυχη ενος αυτοκινητου ειναι αυτη που του δινουμε εμεις.αυτη που του μεταφερουμε απο τον εαυτο μας κανοντας το μερος του εαυτου μας.
Έτσι ακριβώς.
Στο 206 η Peugeot αφαίρεσαι τον απόλυτο χαρακτήρα για χάρη της ασφάλειας και της άνεσης, ευτυχώς όμως δεν αφαίρεσαι και τις βάσεις για περαιτέρω βελτίωση.
Το μαμά 206 σε σχέση με ένα μαμά 106 χρειάζεται πολύ περισσότερη δουλειά σε στησιμό ενώ κοστίζει και πιο ακριβά.
Όμως με μερικές σωστές αλλαγές γίνεται άκρως ενδιαφέρον και ας μην έχει τα άλογα ή μάλλον τις επιδόσεις του 106.
Όσο για την διαδρομή που λες μιας και την έχω κάνει άπειρες φορές είναι απλά τρέλα.
Ιδίως το κομμάτι Αγ.Πέτρος -> Π.Πεντέλη είναι 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 22 Απρ 2006, 00:13:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
volvos έγραψε: | πριν λιγο γυρισα απο μια βολτα προς νεα μακρη πεντελη κλπ κλπ κλπ...
...
εγω προσωπικα πιστευω οτι ολα τα αυτοκινητα εχουν ψυχη. αρκει να τους τη βγαλεις
...
θα μου πεις πηγαινες γρηγορα?οχι
εισαι σεννα?οχι
εισαι μαγκας?οχι
νομιζεις οτι εχεις κανα εβο?οχι
το θεμα ειναι οτι επαιρνα τοσες ποσοτητες αδρεναλινης απο αυτο το καρο-μπουρδελο που μου αρκουσαν.ποσως με ενδιαφερε αν καποιος αλλος ηταν καλυτερος ή πιο γρηγορος.
εγω και το κορσα μου διναμε τη μαχη μας με τους εαυτους μας τις φοβιες μας και τα ορια μας.τι πιο ομορφο απο το να φτανει καποιος στα ορια του και να τα τσιγκλαει χωρις ομως να θετει τη ζωη του ή των αλλων σε κινδυνο.γιατι παρολο το γρηγορο ρυθμο μου παντα ημουν στο ρευμα μου παντα ημουν ενα κλικ πιο κατω απο το οριο οταν δεν ειχα ορατοτητα και παντα υπολογιζα και τη κακια στιγμη...
ισως οι πολλες τρακες και το πηξιμο του μυαλου να βοηθουν αλλα κακα τα ψεματα αυτα πρεπει να τα εχεις και στο χαρακτηρα σου . ειναι δειγματα επιπεδου και ανθρωπου οχι ζωου...
αχ τι θυμηθηκα...
...
αρα η ψυχη ενος αυτοκινητου ειναι αυτη που του δινουμε εμεις.αυτη που του μεταφερουμε απο τον εαυτο μας κανοντας το μερος του εαυτου μας.
Αυτό το τόπικ είναι αφιερωμένο σε σένα Παναγιώτη... Και σε κάθε "Παναγιώτη".
Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που παραμένουν γνήσιοι, ανόθευτοι και συναισθηματικοί! Που εκτιμούν με την ψυχή τους και ταυτόχρονα δεν ξεχνούν...
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pezomania (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1231 Τόπος: Mandra
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 09:21:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μετά από πολύ καιρό αποχής από το συγκεκριμένο τοπικ (γιατί δεν είχα κάτι για να γράψω), επιστρέφω παραθέτοντάς σας μία προσωπική μου εμπειρία.
Μερικού ήδη από σας θα ξέρετε, ότι εδώ και αρκετό καιρό είμαι σε σκέψη να αλλάξω το 206 μου με κάποιο άλλο πιο μεγάλο, πιο δυνατό, πιο ποιοτικό κτλ.
Έτσι έχω βγει γύρα στις αντιπροσωπείες, έβλεπα γυαλιστερά ολοκαίνουργια μοντέλα με 16 αερόσακους, χώρους για καρότσια μωρών (βλέπεις παντρεμένος), με 200+ άλογα και δεν ήξερα τι να διαλέξω....
Αργά το μεσημέρι γυρνάω σπίτι και βλέπω το 206μου στο γκαράζ, βρώμικο με ξεφλουδισμένο τον μπροστά προφυλαχτήρα από GT που του είχα βάλει, να με κοιτάει λίγο διαφορετικά από όλες τις άλλες φορές (όχι δεν είμαι τρελός) πιο θλιμμένα.
Σκέφτομαι δεν κάθομαι να το πλύνω λίγο....έτσι και έκανα. Το έπλυνα το γυάλισα και μετά καθόμουνα και το κοίταζα, όσο το κοίταζα τόσο φούντωνε η αγάπη μου γι' αυτό το αμάξι που ήταν ξεχάσει. Και λέω δεν πετάγομαι προς Αγία Σωτήρα (μία διαδρομή προς Βίλια όλο στροφές) να δω σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν!;!
Καβαλάω το 206μου και φεύγω. Στις πρώτες στροφές κρατημένα (κάτι που σκούριασα εγώ κάτι τα λάστιχα που είχαν να ζεσταθούν μήνες )μετά από λίγο ανοίγω ρυθμό και τσουπ!! να σου ένα αμάξι από αυτά που κοίταγα πριν λίγο στις αντιπροσωπείες να μου κολλάει και να μου παίζει φώτα!!
Κάνω στην άκρη να με περάσει και λέω για να δούμε τι κάνει το "υποψήφιο" νέο μου αυτοκίνητο. Πραγματικά στην ευθεία μου άνοιξε με ευκολία.....αλλά ήρθε η πρώτη, η δεύτερη τσουπ στην τρίτη στροφή από πίσω του εγώ. Στην ευθεία ήταν ανώφελο να το πατάω, αλλά σε κάθε στροφή έκοβα για να μην πέσω πάνω του. Μετά από κάνα 2λεπτο κυνηγητό, είπα να κάνω αναστροφή και να γυρίσω πίσω. Στις στροφές πλέον του γυρισμού δεν είχε γραμμές, αλλά παιχνίδια, να σου άφημα του γκαζιού πάνω στην στροφή να και μία τιμονιά απότομη και ο κώλος του 206 χόρευε τουίστ και εγώ χαμογέλαγα!!!
Φτάνω κάτω από το σπίτι και να σου η γυναίκα μου στο μπαλκόνι...για τσιγάρα μου λέει πήγες, την κοιτάω και της λέω:" Δεν το πουλάω το αμάξι μου!!!"
Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 09:34:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εεεεεεεεεέτσι....
αυτό το "χαζό~πονηρο~αθώο χαμόγελο" το έχω κάθε μέρα όταν φτάνω στο γκαράζ μου...
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tsosmoulis (μητσάκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 rallye x 2
Ένταξη: 03 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 1747 Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 09:46:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ας γράψω κι εγώ για πρώτη φορά σε αυτό το τόπικ...
Προχτές πηγαίνοντας Πτολεμαίδα ήταν κλειστή η Εγνατία οδός και "αναγκαστήκαμε" να πάμε από Καστανιά, μία διαδρομή αγαπημένη σε πολλούς στροφάκηδες.
Ήμασταν 3 αυτοκίνητα, 2 ραλλάκια και ένα 206 WRC look (ΠΟΛΥ ΦΑΡΔΥ).
Είχε κάποια σχετική κίνηση σε ελεγχόμενα επίπεδα ίσα ίσα να δίνει και λίγο ενδιαφέρον. Το 206 μπροστά μια και στρίβει δεν αστειεύεται και από πίσω εμείς, σε πολλά σημεία ομολογώ ότι μου είχε φύγει το "αγχος" του πρώτου αγώνα και ήμουν ένα με το zastava μου όπως το αποκαλούν οι γονείς μου
Ήταν η πρώτη φορά που το πήγα έτσι και ομολογώ ότι το ερωτεύτηκα ακόμα περισσότερο.
ΥΓ. Μανώλη μην πεταχτείς και πεις ότι πήγαινες χαλαρά θα γίνουμε από χωριά χωριάτες!
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
glf (Νίκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 16v rallye
Ένταξη: 01 Ιαν 2003 Δημοσιεύσεις: 1323 Τόπος: Κοζάνη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 10:14:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kastania for ever....
να φανταστείς οτι την άλλη μέρα άνοιξαν τα τούνελ και τώρα δεν έχει κίνηση.
ήδη ετοιμαζόμαστε για τις πρώτες "βόλτες"
= μαλλιοκούβαρα....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 rallye x 2
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 10:20:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ε ρίξε σύρμα να έρθουμε να ξαναπάει ρελαντί ο Μανωλιός
ΥΓ Κρητικέ το νούμερό μου το έμαθες καλά έτσι ΧΟΧΟΧΟΧΕΧΟΧΙΧΕΧΟΧΕΟΧΕΟΕ
Πλακίτσα
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
COOL ALEXIS (Aleki) Τμήμα Συνεργασιών

C3 Cowmooflage
Ένταξη: 10 Μάϊ 2004 Δημοσιεύσεις: 2776 Τόπος: Fathercare
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 11:21:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
MEMsound έγραψε: | εεεεεεεεεέτσι....
αυτό το "χαζό~πονηρο~αθώο χαμόγελο" το έχω κάθε μέρα όταν φτάνω στο γκαράζ μου... |
Ένας κάτοχος Cayenne όμως τις πλήρωσε τις καγκουριές σου 
Θέλω ένα και ένα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 11:35:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ας πρόσεχε...
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MEMsound στις Πεμ 13 Ιούλ 2006, 11:40:01, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

C3 Cowmooflage
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 11:37:53 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
MEMsound έγραψε: | ας πρόσεχε.... |
Ας στο έδινε καλύτερα θα έλεγα
Πλάκα πλάκα θα σου έρθω καμιά βόλτα...
ΥΓ Από Cayenne την έκανες Tsayenne 
Θέλω ένα και ένα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 11:49:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τι να το κάνω το έπιπλο ρε.
Δε λέω καλό είναι, χλιδάτο με άλογα,ροπή,άνεση,φανταστική τετρακίνηση αλλά όχι και σε κλειστό στριφτερό κομμάτι να την έχει δει Cayman S...
Porsche και τα 2 αλλά, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

C3 Cowmooflage
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 13 Ιούλ 2006, 11:54:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ας το πούλαγες...
Η Cayman είναι άλλο πράγμα
Την έχω δει να στρίβει στα λιμανάκια ένα πρωί, αέρινα 
Θέλω ένα και ένα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
LUBRIFIC (ALEX) Μόλις έγραψα

PEUGEOT 306 2.0[16 V] GTI [2000]
Ένταξη: 04 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 9 Τόπος: ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 18 Ιούλ 2006, 14:14:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λοιπον παιδες μια και μιλατε για ωραιες διαδρομες με μπολικο στροφιλικι θα πω και εγω την αποψη μου.Απο μικρος μου αρεσε η γρηγορη οδηγηση σε στροφες,
α. Γιατι το μερος που μενω ειναι σχετικα ορεινο [Πτολεμαιδα γαρ]και ειχα μπροστα μου παντα ορεινα περασματα [Καστανια,Αγρας,Σαρανταπορο] και
β. Το αυτοκινητο του μπαμπα δεν ηταν οτι καλυτερο για τελικες [ 304 1.1]
Μεχρι τα 41 μου χρονια λοιπον εχω γνωρισει και γυρισει πολλες ορεινες διαδρομες σε Ελλαδα και Ευρωπη,απο Κορσικη Μπονιφατσιο Αιακιο 1500 στροφες που ελεγε και η διαφημηση της MICHELIN] μεχρι Κlausen Pass, Mικρο και Μεγαλο περασμα του Αγιου Βερναρδου και το πιο ψηλο περασμα της Ευρωπης στα 2770 μετρα στη Γαλλια το Col de l Iseran.
Σας πληροφορω λοιπον οτι για μενα το πιο τεχνικο κομματι και ταυτοχρονα μεγαλο [ περιπου 105 ΚΜ] με διαρκες στροφιλικι, αναβασεις και καταβασεις ειναι ο δρομος απο Καρπενησι για Αγρινιο.
Το εχω κανει 2 φορες και ευχομαι να το κανω και αλλες.
Να θυμομαστε παντα ομως οτι οδηγουμε σε δημοσιους δρομους και οτι ο απεναντι δεν ειναι υποχρεωμενος να βγει εκτος δρομου επειδη εμεις δεν υπολογισαμε καλα το APEX της επομενης στροφης και οτι παντα θα υπαρχει ενας καλυτερος απο εμας οδηγος που θα θελει να μας προσπερασει
6 SPEED FOR EVER |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

106 rallye x 2
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 31 Ιούλ 2006, 12:09:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το σάββατο μετά από αρκετά χρόνια μου δόθηκε η ευκαιρία (λόγω δοσίλας) να κάνω την κορυφαία διαδρομή της Σιθωνίας από Βουρβούρού μέχρι Πόρτο Κουφό. Η πρώτη ουσιστικά φορά με τον ράλλο που με έκανε να τον ερωτευτώ ακόμα περισσότερο. Πολύ ωραία κλειστά κομμάτια, ανάβαση με την ανάλογη κατάβαση (αν και με φοβίζουν οι καταβάσεις) ανοιχτές ευθείες σε μερικά κομμάτια και φυσικά μετά από τόση αδρεναλίνη πολύ ωραίο ψαράκι και όχι μόνο στο Πόρτο Κουφό.
Προτείνω ανεπιφύλαχτα το όλο σχέδιο Τελικά μέρη που είναι τόσο κοντά μας δεν τα αναγνωρίζουμε τόσο εύκολα, αν και κρατάει από εκεί η σκούφια μου (Σιθωνία) τα τόσο τέλεια τοπία και η η ηρεμία εμφανίστηκε στα μάτια μου τόσο έντονα πρώτη φορά...Ίσως τελικά η ζωή δεν είναι cosmopolitan και οι χαρές είναι στις πολύ μικρές details
με τις υγείες μας.
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ghost Dog (John Φυστίκης) Ταμίας

206 wRC + 2008 allure 1.2 puretech 130
Ένταξη: 18 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 5423 Τόπος: Μερικεεές στροφές μπροστά...(\στη χωρα που γεννηθηκε ο πολιτισμος)
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 31 Ιούλ 2006, 13:21:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
tsosmoulis έγραψε: | το σάββατο μετά από αρκετά χρόνια μου........
....οι χαρές είναι στις πολύ μικρές details
με τις υγείες μας. |
Σωστος ο Μητσακος!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Αύγ 2006, 11:39:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τι να κάνουμε πρωί πρωί κυριακάτικα;;; Δεν πάμε για μπάνιο στο΄Πόρτο Γερμενό; Και πήγαμε..... Η διαδρομή απίστευτη.... Με πολύ στροφιλίκι και σε κάποια σημεία ολοκαίνουργια άσφαλτο... αν δεν είχε και τόση κίνηση θα ήταν πολύ καλύτερα... Μπορεί να πεί και ο ΜΕΜσαουντ την άποψή του καθώς στον γυρισμό είχε την απόλυτη ευχαρίστηση και την τρομερή εμπειρία ζωής να οδηγήσει το αυτοκίνητό μου...
Πάντως προτείνεται ανεπιφύλακτα η συγκεκριμένη διαδρομή ειδικά αν μετά έχεις στο μυαλό σου αυτά που είδες στο τέλος της μέρας....  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Αύγ 2006, 11:46:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
μηπως να ανοιξουμε ενα τοπικ για οδηγικες διαδρομες γιατι ετουτο εδω νομιζω οτι αλλου πηγαινε...
εχω και εγω απο τα 1500χλμ που εκανα τη προηγουμενη βδομαδα μπολικα να πω...αυτη η ατιμη η πορσε να μη με περναγε απο πανω και θα ημουν τρισευτυχισμενος....
μανθο για ξεθαψε κανενα. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 07 Αύγ 2006, 13:06:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
βαριέμαι το σκάψιμο...
είμαι κουρασμένος από χθες...
Το λοιπόν...
ΘΕΛΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!
. και -
Η διαδρομη είναι πάρα πολύ καλή αν και το καλό κομμάτι το οδηγούσε ο Νίκος (αν και μου είπε να το πάρω και νωρίτερα εγώ του είπα όχι)
Καγκουριές δεν κάναμε αν και σε μερικά σημεία ο δρόμος σε ωθούσε για το ακριβώς αντίθετο... έως ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ για το ακριβώς αντίθετο...
Συνδυασμός που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε... ημισλικ/εξάτμηση/αναρτηση/πυργολεβιες
ΔΕΝ θα το επιτρέψω στον εαυτό μου αυτό το λάθος...
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|