Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
307aris (Vangelis) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 27 Μάϊ 2006 Δημοσιεύσεις: 36 Τόπος: ATHINA
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 18 Ιούν 2006, 01:37:11 Θέμα δημοσίευσης: Θόρυβοι στο τιμόνι. |
|
|
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι νέος ιδιοκτήτης ενός 307 1,4 XS εδώ και μία εβδομάδα. Όλα καλά εκτός από τους θορύβους του τιμονιού.
Διάβασα σε άλλο ποστ πως είναι φυσιολογικό να ακούγονται κάποιοι θόρυβοι όταν στρίβουμε τελείως το τιμόνι και πως καλό είναι να μη το πιέζουμε μιας και δεν κερδίζουμε χώρο στη στροφή.
Εμένα ο θόρυβος ξεκινά αρκετά πιο πριν και ειδικά όταν στρίβω προς τα δεξιά. Έχω κάποιο λόγο ν'ανησυχώ? Την άλλη εβδομάδα θα πάω στην αντιπροσωπεία για να πάρω το συμβόλαιο της ασφάλειας.
Μήπως να του ρίξουν μια ματιά?
Ευχαριστώ για την προσοχή!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
scrat (Διονύσης) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2004)
Ένταξη: 24 Μάϊ 2004 Δημοσιεύσεις: 231 Τόπος: Αθήνα, GR
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 09:31:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τερματίζοντας το τιμόνι και προς τις δύο κατευθύνσεις, ακούγεται η υπερπροσπάθεια της υδραυλικής αντλίας, όντως είναι καλό να μην το φέρνει κανείς σε αυτό το σημείο ή τουλάχιστον να μην επιμένει, το μόνο που κάνει είναι να κουράζει την αντλία.
Ο θόρυβος που ακούς (ειδικά προς τα δεξιά) είναι παρόμοιος με αυτόν που ακούς όταν τερματίζεις το τιμόνι; Τον ακούς όταν στρίβεις το τιμόνι με το αυτοκίνητο ακίνητο ή και εν κινήσει;
Φαντάζομαι ότι θα ήταν καλό να το κοιτάξουν στην αντιπροσωπεία  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 10:15:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Όπως είπε και ο Διονύσης είναι λογικό να ακούγεται ο θόρυβος από το μοτερ του υδραυλικού. Ειδικά όταν τερματίζει το τιμόνι αλλά ισως να ακούγεται και όταν το στρίβεις απλά.. Για καλό και για κακό, μιας και είσαι ακόμα μέσα στην εγγύηση πες τους να του ρίξουν μια ματια  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 20 Ιούν 2006, 21:55:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
O θόρυβος είναι ο ίδιος με αυτόν όταν τερματίζει και γίνεται αντιληπτός όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο (στο παρκάρισμα).
Ευχαριστώ για τις απόψεις. Θα το ψάξω! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
scrat (Διονύσης) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) GTi (2004)
Ένταξη: 24 Μάϊ 2004 Δημοσιεύσεις: 231 Τόπος: Αθήνα, GR
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 21 Ιούν 2006, 01:32:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δε μου φαίνεται παράλογο να ακούγεται όταν προσπαθείς να στρίψεις με ακίνητο το αυτοκίνητο. Έτσι κι αλλιώς τότε είναι που η αντλία κάνει την περισσότερη δουλειά (αν κινείσαι έστω και λίγο, οι τριβές που πρέπει να υπερνικηθούν για να στρίψει το τιμόνι είναι σημαντικά μικρότερες). Όπως και να έχει, σίγουρα θα σε βοηθήσει κάποιος από το συνεργείο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
panos 206 (Πάνος) Μέλος

Peugeot 207 1.6 (16V)
Ένταξη: 29 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 154 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 27 Ιούν 2006, 14:59:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καλοριζικο το τουτου σου φίλε!
Αν και νέο μέλος και εγώ...δεν ξέρω και πολλά πράγματα απο μηχανικά,ίσως θα ήταν καλό να σου κοιτάξουν το υδραυλικό σύστημα,μόλις μάθεις πες το και σε εμάς.
2η γνώμη μου,όσο είσαι στην εγγύηση σκίστους στις επισκέψεις!!!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
307__:)(dimitris) Φανατικό μέλος

peugeot 307 1.6 black
Ένταξη: 07 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 318 Τόπος: agrinio
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 30 Ιούν 2006, 10:11:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδια μια απορια ειναι φυσιολογικο μιας και ειναι χαμηλωμενο το αυτοκινητο να μεταφερονται κραδασμοι στο τιμονι και να το καταλαβαινω στα χερια μου οταν πεφτει σε μικροανωμαλιες μεσα στην πολη?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Road_Runner (Νικόλας) (ο Παγκόσμιος) Ειδ. Γραμματέας

Peugeot 206 OMG
Ένταξη: 27 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 7131 Τόπος: Pyongyang
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 02 Ιούλ 2006, 11:32:47 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βασικά αν το αυτοκίνητο έχει πιο σκληρή ανάρτηση --> ελατήρια και αμοστισερ, τότε είναι φυσιολογικό να έχεις κραδασμούς στο τιμόνι. Αν είναι μόνο χαμηλωμένο κάπως δύσκολο αλλά όχι απίθανο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 08 Ιούλ 2006, 23:29:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά δεν το κοίταξα στο συνεργείο..... αλλά σχεδόν δεν το καταλαβαίνω πια... τον θόρυβο τον κάνει όταν βγαίνω από το πάρκινγκ μου το οποίο είναι ανηφορικό.... εκεί ζορίζεται και το τιμόνι και τα φρένα....
θα δείξει... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|