Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Downhill (Θανάσης) Δραστήριο μέλος

308 Gt
Ένταξη: 09 Μάρ 2006 Δημοσιεύσεις: 257 Τόπος: Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 08:51:57 Θέμα δημοσίευσης: Την πάτησα? Ζητούνται συμβουλές για Αμορτισέρ-Ελατήρια |
|
|
Σήμερα πήγα στο συνεργείο της Peugot στον Κηφησό για ένα θόρυβο που άκουγα πίσω απο το ντεπόζιτο.
Για να ακούσουμε τον θόρυβο έπρεπε να πάμε test drive. Με το που μπαίνει μέσα το παιδί και κουμπώνει πρώτη μου λέει "Το αυτοκίνητο δεν πατάει καλα" ----
Για να μήν πολυλογώ αυτά που αποκόμισα απο την κουβέντα μας ήταν τα εξής...
1. Έπρεπε να αλλάξω και αμορτισέρ και όχι μόνο ελατήρια
2. Το πρόβλημα του φρεναρίσματος (που έχω αναφέρει και σε άλλο post) εν μέρει μπορεί να οφείλεται και στην λανθασμένη επιλογή συνδιασμού ελατηρίων και αναρτήσεων. (Ελατήρια eibach με μανίσια ανάρτηση)
Η αλήθεια όμως είναι οτι σε στροφές δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και άς μπαίνω με αρκετά χιλιόμετρα..και εκτός αυτόυ το πρόβλημα του φρεναρίσματος λύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό παίζοντας με τις πιέσεις.
3.Κάτι μου ανέφερε οτι έχω προοδευτικά ελατήρια ενώ θα έπρεπε να έχω βάλει γραμμικά...???
4.Άν αλλάξω τα ελατήρια να βάλω μόνο bilstein (ήταν ανένδοτος). Αλλά όχι αυτά που προτείνονται για τα 206, (γιατί για κάποιον λόγο είναι προβληματικά) αλλά κάποιον άλλον συνδιασμό...(μπέρδεμα???)
Επειδή λοιπόν είμαι λίγο "'ΑΣΧΕΤΟΣ" σε ότι αφορά τα περι αναρτήσεων και (κακώς) εμπιστεύτηκα τον αντιπρόσωπο για τον συνδιασμό που μου πρότεινε, θα ήθελα βοήθεια σχετικά με τα εξής θέματα.
Α) Θέλω μία πρόταση για κάποιον αξιόλογο και έμπιστο "μάστορα" κοντά στο Περιστέρι...
Β) Κάποιος να μου ξεκαθαρίσει τί συμβαίνει με τα ελατήρια-αναρτήσεις. Τί είναι γραμμικό-προοδευτικό, γιατί να επιμείνω ΜΟΝΟ σε bilstein, ποιός είναι ο καλύτερος συνδιασμός για το 206 ?? Περίπου τιμές??
Γ)Επειδή με τον αντιπρόσωπο είχα συμφωνήσει για ελατήρια eibach, και το παλικάρι σήμερα έκανε σαφείς υπαινιγμόυς οτι τα ελατήρια ΔΕΝ είναι eibach, πώς μπορώ να βεβαιωθώ 100%? (Δυστυχώς το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο απο Πρέβεζα και τις μετατροπές (Δεν) τις επέβλεπε ο πατέρας μου - οπότε έχω άγνοια για τις λεπτομέρειες)
Συγγνώμη για το μεγάλο Post...Αναμένω την βοήθειά σας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nikq (Nikos) Φανατικό μέλος

206 1.4 quiksilver (8/2001)
Ένταξη: 09 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 313 Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:04:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλημέρα φιλε μου πες μου σε παρακαλώ τους κωδικούς των ελατηρίων μήπως και μπορώ να σε βοηθήσω… (φορώ κ εγώ Eibach για 1,4) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Gt
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:20:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δυστυχώς φίλε μου δεν έχω τίποτα απο αυτά τα στοιχεία...στην διάρκεια των μετατροπών δεν ήμουν παρών...το αυτοκίνητο το πήρα έτοιμο...
Μήπως όμως μπορώ να τον δώ απο καπου αλλού?
Λεπτομερεια...επειδή ξέρω οτι τα eibach ειναι συνήθως κίτρινα...(ή λέω βλακείες???). Τα δικά μου είναι κόκκινα....παίζει κάτι τέτοιο?
Careful What You Wish You may Regret It
Careful What You Wish You Just Might Get It |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:46:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
κοκκκινα ειναι ή μαυρα/γκρι
πάνω τους έχουν σφραγίδα eibach αλλά να την βρεις/δεις είναι δυσκολο με το ελατηριο φορεμενο, άσε που θέλει και τρελοκαθαρισμα.
Το "δεν παταει" στο είπε γιατί προφανως τα συγκεκριμένα ελατηρια είναι πολύ σκληρά για τα αμορτισερ σου (αν τα αμορτισερ σου ειναι καινουργια) ή έχουν χαλάσει τα αμορτισερ σου.
Και στις δυο περιπτώσεις τα αμορτισερ δεν "φρενάρουν" το ελατήριο και το 206 "χορευει" πάνω στα ελατήρια του.
Σε πρώτη φάση κάνεις μια αμορτισερομέτρηση να δεις πως είναι τα αμορτισερ σου.
Αν είναι οκ τότε θες άλλα πιο σκληρά αμορτισερ ή πιο μαλακά ελατήρια.
Αν έχουν χαλάσει τότε μπορείς να τα αντικαταστήσεις ή με τα ίδια (αλλά να ξέρεις ότι με τα πιο χαμηλά ελατήρια θα χαλάνε γρηγορότερα από ότι με μαμά ελατήρια) ή με άλλα πιο "σφιχτά".
Αυτά...
υ.γ. δεν είναι εδώ ο χώρος για προτάσεις βελτίωσεις αλλά για προτάσεις επισκευής
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MEMsound στις Τετ 07 Ιούν 2006, 10:03:07, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:50:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδιά εδώ είναι βλάβες.
Και αυτό είναι άκρως βελτιωτικό.... Και αν μη τι άλλο τα έχουμε πει χιλιάδες φορές.
Αθανάσιε, μια και είσαι στο Περιστέρι, έλα μια βόλτα από την Λέσχη την Πέμπτη, να συζητήσουμε το πρόβλημά σου από κοντά. Είναι "σοβαρό" και δεν είναι για ψιλοκουβέντες μέσα σε off topic 
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

308 Gt
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:59:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | Παιδιά εδώ είναι βλάβες.
Και αυτό είναι άκρως βελτιωτικό.... Και αν μη τι άλλο τα έχουμε πει χιλιάδες φορές.
Αθανάσιε, μια και είσαι στο Περιστέρι, έλα μια βόλτα από την Λέσχη την Πέμπτη, να συζητήσουμε το πρόβλημά σου από κοντά. Είναι "σοβαρό" και δεν είναι για ψιλοκουβέντες μέσα σε off topic  |
Ώπα!Sorry! Μάλλον δεν διάβασα όσο θα έπρεπε τους κανόνες του forum....
Ok... Πέμπτη είναι καλά...Το είχα σκοπό εδώ και καιρό να περάσω αλλά....όλο το ανέβαλα!!!
By the way - MEMsound Ευχαριστώ!!!

Careful What You Wish You may Regret It
Careful What You Wish You Just Might Get It |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 10:05:07 Θέμα δημοσίευσης: |