PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Την πάτησα? Ζητούνται συμβουλές για Αμορτισέρ-Ελατήρια

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Downhill (Θανάσης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

308 Gt

Ένταξη: 09 Μάρ 2006
Τόπος: Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 08:51:57    Θέμα δημοσίευσης: Την πάτησα? Ζητούνται συμβουλές για Αμορτισέρ-Ελατήρια Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σήμερα πήγα στο συνεργείο της Peugot στον Κηφησό για ένα θόρυβο που άκουγα πίσω απο το ντεπόζιτο.
Για να ακούσουμε τον θόρυβο έπρεπε να πάμε test drive. Με το που μπαίνει μέσα το παιδί και κουμπώνει πρώτη μου λέει "Το αυτοκίνητο δεν πατάει καλα" ----
Shocked Confused

Για να μήν πολυλογώ αυτά που αποκόμισα απο την κουβέντα μας ήταν τα εξής...

1. Έπρεπε να αλλάξω και αμορτισέρ και όχι μόνο ελατήρια
2. Το πρόβλημα του φρεναρίσματος (που έχω αναφέρει και σε άλλο post) εν μέρει μπορεί να οφείλεται και στην λανθασμένη επιλογή συνδιασμού ελατηρίων και αναρτήσεων. (Ελατήρια eibach με μανίσια ανάρτηση)

Η αλήθεια όμως είναι οτι σε στροφές δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα και άς μπαίνω με αρκετά χιλιόμετρα..και εκτός αυτόυ το πρόβλημα του φρεναρίσματος λύθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό παίζοντας με τις πιέσεις.

3.Κάτι μου ανέφερε οτι έχω προοδευτικά ελατήρια ενώ θα έπρεπε να έχω βάλει γραμμικά...??? Question
4.Άν αλλάξω τα ελατήρια να βάλω μόνο bilstein (ήταν ανένδοτος). Αλλά όχι αυτά που προτείνονται για τα 206, (γιατί για κάποιον λόγο είναι προβληματικά) αλλά κάποιον άλλον συνδιασμό...(μπέρδεμα???)

Επειδή λοιπόν είμαι λίγο "'ΑΣΧΕΤΟΣ" σε ότι αφορά τα περι αναρτήσεων και (κακώς) εμπιστεύτηκα τον αντιπρόσωπο για τον συνδιασμό που μου πρότεινε, θα ήθελα βοήθεια σχετικά με τα εξής θέματα.

Α) Θέλω μία πρόταση για κάποιον αξιόλογο και έμπιστο "μάστορα" κοντά στο Περιστέρι...

Β) Κάποιος να μου ξεκαθαρίσει τί συμβαίνει με τα ελατήρια-αναρτήσεις. Τί είναι γραμμικό-προοδευτικό, γιατί να επιμείνω ΜΟΝΟ σε bilstein, ποιός είναι ο καλύτερος συνδιασμός για το 206 ?? Περίπου τιμές??

Γ)Επειδή με τον αντιπρόσωπο είχα συμφωνήσει για ελατήρια eibach, και το παλικάρι σήμερα έκανε σαφείς υπαινιγμόυς οτι τα ελατήρια ΔΕΝ είναι eibach, πώς μπορώ να βεβαιωθώ 100%? (Δυστυχώς το αυτοκίνητο είναι αγορασμένο απο Πρέβεζα και τις μετατροπές (Δεν) τις επέβλεπε ο πατέρας μου - οπότε έχω άγνοια για τις λεπτομέρειες)

Συγγνώμη για το μεγάλο Post...Αναμένω την βοήθειά σας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
nikq (Nikos)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

206 1.4 quiksilver (8/2001)

Ένταξη: 09 Ιούλ 2003
Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:04:22    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα φιλε μου πες μου σε παρακαλώ τους κωδικούς των ελατηρίων μήπως και μπορώ να σε βοηθήσω… (φορώ κ εγώ Eibach για 1,4)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Downhill (Θανάσης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

308 Gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:20:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δυστυχώς φίλε μου δεν έχω τίποτα απο αυτά τα στοιχεία...στην διάρκεια των μετατροπών δεν ήμουν παρών...το αυτοκίνητο το πήρα έτοιμο...

Μήπως όμως μπορώ να τον δώ απο καπου αλλού?

Λεπτομερεια...επειδή ξέρω οτι τα eibach ειναι συνήθως κίτρινα...(ή λέω βλακείες???). Τα δικά μου είναι κόκκινα....παίζει κάτι τέτοιο?

Careful What You Wish You may Regret It
Careful What You Wish You Just Might Get It
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:46:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κοκκκινα ειναι ή μαυρα/γκρι

πάνω τους έχουν σφραγίδα eibach αλλά να την βρεις/δεις είναι δυσκολο με το ελατηριο φορεμενο, άσε που θέλει και τρελοκαθαρισμα.

Το "δεν παταει" στο είπε γιατί προφανως τα συγκεκριμένα ελατηρια είναι πολύ σκληρά για τα αμορτισερ σου (αν τα αμορτισερ σου ειναι καινουργια) ή έχουν χαλάσει τα αμορτισερ σου.

Και στις δυο περιπτώσεις τα αμορτισερ δεν "φρενάρουν" το ελατήριο και το 206 "χορευει" πάνω στα ελατήρια του.

Σε πρώτη φάση κάνεις μια αμορτισερομέτρηση να δεις πως είναι τα αμορτισερ σου.

Αν είναι οκ τότε θες άλλα πιο σκληρά αμορτισερ ή πιο μαλακά ελατήρια.
Αν έχουν χαλάσει τότε μπορείς να τα αντικαταστήσεις ή με τα ίδια (αλλά να ξέρεις ότι με τα πιο χαμηλά ελατήρια θα χαλάνε γρηγορότερα από ότι με μαμά ελατήρια) ή με άλλα πιο "σφιχτά".

Αυτά... Wink

υ.γ. δεν είναι εδώ ο χώρος για προτάσεις βελτίωσεις αλλά για προτάσεις επισκευής

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την MEMsound στις Τετ 07 Ιούν 2006, 10:03:07, 1 φορά
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:50:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παιδιά εδώ είναι βλάβες.

Και αυτό είναι άκρως βελτιωτικό.... Και αν μη τι άλλο τα έχουμε πει χιλιάδες φορές.

Αθανάσιε, μια και είσαι στο Περιστέρι, έλα μια βόλτα από την Λέσχη την Πέμπτη, να συζητήσουμε το πρόβλημά σου από κοντά. Είναι "σοβαρό" και δεν είναι για ψιλοκουβέντες μέσα σε off topic Wink

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
Downhill (Θανάσης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

308 Gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 09:59:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Sidobre έγραψε:
Παιδιά εδώ είναι βλάβες.

Και αυτό είναι άκρως βελτιωτικό.... Και αν μη τι άλλο τα έχουμε πει χιλιάδες φορές.

Αθανάσιε, μια και είσαι στο Περιστέρι, έλα μια βόλτα από την Λέσχη την Πέμπτη, να συζητήσουμε το πρόβλημά σου από κοντά. Είναι "σοβαρό" και δεν είναι για ψιλοκουβέντες μέσα σε off topic Wink

Ώπα!Sorry! Cool Μάλλον δεν διάβασα όσο θα έπρεπε τους κανόνες του forum.... Rolling eyes

Ok... Πέμπτη είναι καλά...Το είχα σκοπό εδώ και καιρό να περάσω αλλά....όλο το ανέβαλα!!!

By the way - MEMsound Ευχαριστώ!!!
Wink

Careful What You Wish You may Regret It
Careful What You Wish You Just Might Get It
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 07 Ιούν 2006, 10:05:07    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για ευνόητους λόγους Arrow Locked

Εκ της MOD Team
MEMsound

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Αυτή η Θ.Ενότητα έχει κλειδώσει, δεν μπορείτε να απαντήσετε ή να επεξεργασθείτε συζήτηση σ' αυτή    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης