PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Σε περίπτωση αλλαγής Ζαντολάστιχου...
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Downhill (Θανάσης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

308 Gt

Ένταξη: 09 Μάρ 2006
Τόπος: Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 08:25:16    Θέμα δημοσίευσης: Σε περίπτωση αλλαγής Ζαντολάστιχου... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καλημέρα σε όλους!

Έχω μία απορία...Κάπου πήρε το αυτί μου οτι σε περίπτωση που αλλάξεις διαστάσεις ελαστικών και ζάντας θα χρειαστεί επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου του αυτοκινήτου (για το ABS) ????!!!!???

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Το αυτοκίνητο είναι ένα 206 1.4 90HP και αντί για τα μανίσια ζαντολάστιχα έβαλα 16" ζάντες και λάστιχα 195...

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 08:48:35    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ολα μπουρδες ειναι μην ακους κανενα...
τι διασταση εβαλες?
ελπιζω 195-45-16 ωστε να κρατησες βημα σωστο και ταχυ Laughing
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Miltellas (Μίλτος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001

Ένταξη: 24 Μάϊ 2002
Τόπος: Θεσσαλονίκη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 10:08:25    Θέμα δημοσίευσης: Re: Σε περίπτωση αλλαγής Ζαντολάστιχου... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Downhill έγραψε:
Καλημέρα σε όλους!

Έχω μία απορία...Κάπου πήρε το αυτί μου οτι σε περίπτωση που αλλάξεις διαστάσεις ελαστικών και ζάντας θα χρειαστεί επαναπρογραμματισμός του εγκεφάλου του αυτοκινήτου (για το ABS) ????!!!!???

Εννοούν ότι εάν αλλάξεις το βήμα του τροχού θα αλλάξει το σημείο απόκρισης του ABS και θα χρειαστεί να ξαναπρογραμματιστεί ο εγκέφαλος για να ξαναοριστεί.
Δηλαδή, κατά την αλλαγή του ζαντολάστιχου φρόντισε ώστε η διάμετρος να παραμείνει όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην εργοστασιακή (πάνω από 1εκ θεωρείται καταστροφικό για όσους με ABS, χώρια που ούτως ή άλλως επηρεάζεται και η οδηγική συμπεριφορά λόγω αλλαγής της γεωμετρίας).

Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης

Performance of Real Cardriving Club
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Downhill (Θανάσης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

308 Gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 10:18:40    Θέμα δημοσίευσης: WHOW!!! Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ταχύτατη απάντηση!!!! Ευχαριστώ!!

Ναι! 195-45-16 είναι τα λάστιχα αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι οτι μου δίνει την εντύπωση οτι το ABS είναι υπερευαίσθητο. Και συγκεκριμένα, οδήγησα το peugot του αδερφού μου που είναι το ΙΔΙΟ ακριβώς αυτοκίνητο, αλλά δεν άλλαξε τα ελαστικα και ζάντες και μου φαίνεται οτι τα φρένα του είναι πίο "δυνατά" κι ας έχω φαρδύτερο λάστιχο...Γι' αυτό ανησυχω...επίσης παρατηρώ οτι (κανα 2 φορές που μου έτυχε) το ABS ενεργοποιείται γρήγορα με αποτέλεσμα να ψιλοαγχώνομαι για το αν θα σταματήσει το αυτοκίνητο εκέι που πρέπει......

Να ΄σημειώσω οτι το peugot οτυ αδερφού μου έχει διανύσει τα ίδια χιλιόμετρα, και δοκιμάστηκε στον ίδιο δρόμο με τις ίδιες συνθήκες...

Μήπως χρειάζεται κάποιο προγραμματισμό το ABS ή τα βροχολάστιχα δεν κάνουν για Αθήνα???
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 10:28:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

to βρισκω εντελως απιθανο να φταιει η διασταση.
μαλλον φταινε τα ιδια τα λαστιχα σου.
τι εννοω. ο αδερφος σου εχει μαμα λαστιχα σε διασταση και τυπο που ειναι σχεδιασμενα για την αθηνα και συνθηκες πολης. οποτε ζεσταινεται ευκολα και σταματα γρηγορα χωρις το abs.
εσενα σε αυτη τη διασταση θα ειναι καποιο σπορ μοντελο με υψηλο δεικτη ταχυτητας(ποσο αραγε?) το οποιο απλα δε ζεσταινεις με τιποτα στην αθηνα. αρα εχεις ενα κρυο λαστιχο συνεχεια που απλα δε δουλευει σωστα στην αθηνα. για αυτο και μπαινει το abs συνεχεια...
τα μεταξωτα βρακια ....
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 10:41:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Θα συμφωνήσω με τον Παναγιώτη περί κρύων ελαστικών.

Πάντως στην BSI δηλώνεται η αλλαγή ελαστικού όμως οι επιλογές που δέχεται είναι συγκεκριμένες και ίδιες με τις διαστάσεις ελαστικών που εργοστασιακά φορούν τα 206 στην μετά Multi-plex εποχή.

Κοινώς επιλογή 195/45-16 (όπως φόραγε το 206 GT) ΔΕΝ υπάρχει.
(Όπως ΔΕΝ υπάρχει και 195/50-15)

Υπάρχει όμως επιλογή 205/45-16 (2lt GTI και πλέον και τα 1,6 GTI) και 205/40-17 (RC).

Βέβαια κατά πόσο κάνουν διαφορά στο φρενάρισμα δεν το ξέρω.
Το δικό μου και με το 205/45-16 και με τα 195/45-16 μια χαρά φρενάρει (και χωρίς να έχόυμε δηλώσει αλλαγή στην BSI)

Αυτά... Cool

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 10:47:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εχει 1.4 χτ με 175-65-14 στο bsi????????
αν ναι ξερεις με τι εχει ιδια διαμετρο?
μαντεψεεεεεεεεεε
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 10:54:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Arrow Rolling eyes Rolling eyes Laughing Laughing

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Downhill (Θανάσης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

308 Gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 11:01:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μάλιστα...αν και ο έμπορος με διαβεβαίωσε οτι τα ελαστικά είναι άριστα για συνθήκες Αθήνας αυτά που λέτε επιβεβαιώνουν τις υποψίες μου...μάλλον κοροϊδο πιάστηκα...

Μήπως μπορείτε να μου υποδείξετε κάποιο κατάστημα ελαστικών (κατα προτίμηση κοντά στα Δ. Προάστια - Μένω Περιστέρι) υπεύθυνο και αξιόλογο γιατί αυτά τα ελαστικά δεν βλέπω να τα κρατάω πολύ...τώρα που είναι καινούργια με προβληματίζουν...πού να φαγωθούν κι όλας!!!
Shocked
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 11:08:52    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

xαλαρωσε...τι μαρκα ειναι και τι μοντελο. αν μπορεις δες και τι δεικτη ταχυτητας εχει. εκει που λεει διασταση καπου κοντα θα εχει ενα κεφαλαιο
Τ Η W V.. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ V...

ΣΕ 16αρα να ξερεις οτι λαστιχο και να βαλεις δυσκολα θα δουλευει στην αθηνα. επισης τι πιεσεις βαζεις?
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 11:10:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τι λάστιχα έβαλες?
Επίσης τι πίεση έχεις βάλει?

Είναι πολύ πιθανο να μπορείς να διορ΄θωθεί η κατάσταση με άλλες πιέσεις.

Η αλλαγή ελαστικών είναι το τελευταίο που θα κάνεις.
Πρώτα δες πιέσεις.

Αν σου έχει βάλει πάνω από 33~34 (και πολύ λέω) στο αμάξι σου κάνεις τσουλίθρα μονίμως... Wink

Καταστήματα που αντιμετοπίζουν σοβαρά τα μέλη του PSClub θα βρεις "εδώ"

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Downhill (Θανάσης)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

308 Gt

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 11:16:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τα ελαστικά είναι TOYO (θα πρέπει να κοιτάξω ξανά τα χαρακτηριστικά γιατί δεν τα θυμάμαι) και πίεση μου σύστησαν να βάζω στο 30 (μπροστά-πίσω).
Επιστροφή στην κορυφή
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 12:33:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

υα σου πω την πιο απλη και σιγουρη λυση...
κανε τραμπα τα ζαντολαστιχα με τον αδερφο σου.............
Επιστροφή στην κορυφή
tsosmoulis (μητσάκος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!
Επίσημο Μέλος

106 rallye x 2

Ένταξη: 03 Ιούν 2004
Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 12:56:09    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

πάντως και εγώ από τότε που είχα βάλει τα 16αρια στο 206 (με 195/45/16) ενιωθα ακριβώς ότι και το παιδί, γλυστούσε πολύ, το abs έμπαινε για πλάκα με αποτέλεσμα σε φρενάρισμα με (ούτε) 20 χλμ/ώρα να σταματήσω σε ένα volvo μπροστά μου...
τα λάστιχα ήταν avon zv1 και τα προτείνω...ΔΕΝ!
μόνο στην βροχή κάτι κάνανε...

τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!!
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 13:06:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΔΕΝ είναι όλα τα λάστιχα για όλα τα αυτοκίνητα...

Δεν είναι μόνο οι διαστάσεις που παίζουν ρόλο.

Είναι και ο δείκτης ταχύτητας και ο δείκτης βάρους κλπ κλπ...

Ένα 14άρι 206 8ν δεν έχει ούτε τα άλογα/ροπή ούτε το βάρος να ζεστάνει εύκολα ένα τέτοιο λάστιχο (και να το διατηρήσει ζεστό)

Αν μην τι άλλο αφού θέλουμε (για εμφανισιακούς λόγους) να βάλουμε 16άρα ζητάμε το πιο μαλακό λάστιχο που υπάρχει. Wink

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

Ένταξη: 07 Ιαν 2005
Τόπος: στους αγωνες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 13:10:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Κανε κατι με τις πιεσεις.Και 13αρες να εβαζες παλι 30-30 θα σου ελεγε για πιεση,ειναι στανταρ ατακα λαστιχαδων.
Επισης αν τα λαστιχα ειναι πολυ καινουργια,γλυσταρνε ετσι κι αλλιως μεχρι να στρωθουν

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 17:17:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στων κύριο μπεεε πρώτα. Razz
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ.
Στο ζουζουνέλο τώρα. Razz
Αλλά όχι στο BSI στην ίδια την μονάδα του ABS γίνεται η αλλαγή.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 17:26:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

EXEIΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΕΝΑ Ε ΣΤΟ ΜΠΕΕΕΕ
ΜΕ 4 Ε ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΤΟ ΠΩ.....
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ. ΜΕ ΤΣΑΝΤΙΣΕΣ ΒΡΑΔΙΑΤΙΚΑ
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 18 Μάϊ 2006, 17:29:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
...Στο ζουζουνέλο τώρα. Razz
Αλλά όχι στο BSI στην ίδια την μονάδα του ABS γίνεται η αλλαγή.

... μια μικρή λεπτομέρεια που βέβαια δεν χρειάζεται να γνωρίζω...
αρκεί που το ξέρεις εσύ και που αν χρειαστεί θα μου κάνεις τις σχετικές ρυθμίσεις... Wink Wink Laughing Laughing

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 19 Μάϊ 2006, 09:29:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Downhill έγραψε:
Τα ελαστικά είναι TOYO (θα πρέπει να κοιτάξω ξανά τα χαρακτηριστικά γιατί δεν τα θυμάμαι) και πίεση μου σύστησαν να βάζω στο 30 (μπροστά-πίσω).

εφοσον τα λαστιχα σου ειναι ΤΟΥΟ λογικα θα επρεπε να μην εχεις προβλημα να τα ζεστανεις.
τα ΤΟΥΟ γενικα ειναι απο τα πιο μαλ**α (μαλακά εννοώ αλλα το παιρνει σαν κακη λεξη-Chatassssooooooo!) της κατηγοριας ακομα και σε δεικτη V, και ζεσταινονται (δουλευουν) ευκολα-σχεδον αμεσως.
ειχα ΤΟΥΟ και απο πλευρας "ζεσταματος" ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενος
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα 1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 1 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης