Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Μάϊ 2006, 06:26:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μάνθο, επειδή έδω παιδευτεί και μπερδευτεί άπειρες φορές με τα διάφορα δευτερεύοντα site κατέληξα ότι η εγκυρότερη πληροφόρηση γίνεται μόνο από τα μητρικά site όπως και οι αντίστοιχα σωστές-πλήρεις απαντήσεις δίνονται μόνο από τους κεντρικούς-πρωτοκλασάτους τεχνικούς των εταιριών. Οι αντιπρόσωποι και οι τεχνικοί τους συχνά είναι όπως λες κι εσύ "κουκουρούκου" για όσους από εμάς επιχειρούμε να προχωράμε το ζήτημα βαθύτερα. Τους τελευταίους (αντιπρόσωπους κλπ) δεν τους απαξιώνω. Απλά και δυστυχώς έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου από την επανειλλημένη ανεπάρκειά τους να μου απαντάνε (ή να μην απαντάνε καθόλου!!) στις δύσκολες ερωτήσεις.
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Μάϊ 2006, 08:47:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Θα ξανασυμφωνήσω μαζί σου. 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
paris Μόλις έγραψα

Ένταξη: 04 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 45
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Μάϊ 2006, 10:30:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Παιδιά συγνώμη αν το έχετε αναφέρει κάπου πιο πάνω αλλά θα ήθελα να ρωτήσω: Σ' ένα 206xs 1.6 του 2003 πόσο λάδι χρειάζεται σε κάθε άλλαγη λαδιών μαζί με την αλλαγή φίλτου και χωρίς την αλλαγή του φίλτρου;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 11 Μάϊ 2006, 11:32:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Περίπου 3.25 με αλλαγή φίλτρου και 3 χωρίς αλλαγή φίλτρου που ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ (είναι έγκλημα εις βάρος της ποιότητας του επόμενου λιπαντικού με ό,τι άλλο συνεπάγεται - τα έχουμε πει παλαιότερα)!!
Θα διαπιστώσεις στην πράξη ότι η ποσότητα του λαδιού που θα βάζεις δεν θα είναι πάντα η ίδια. Αυτό οφείλεται στην κατάσταση του ιξώδους του λιπαντικού που αλλάζεται. Αν είναι λεπτό (είτε επειδή είναι εκ παρασκευής λεπτό, είτε επειδή είναι ζεστό, είτε επειδή είναι οξειδωμένο) τότε θα βγει περισσότερο λάδι, κι αν είναι παχύ τότε θα βγει λιγότερο. Αυτό λόγω της επίστρωσης του λιπαντικού φιλμ σε όλα τα μέταλλα που παραμένει επάνω τους.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
netblaster (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)
Ένταξη: 14 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 1763 Τόπος: Αθήνα-Άλιμος
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 12 Μάϊ 2006, 18:00:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Διαπιστωσεις απο τη χρηση του elf excellium 5-40 LDX (συγκρητικα με τα Motul 8100 X-cess 5-40):
Πιο τραχια λειτουργια του κινητηρα και στο ρελαντι, αλλα και εν κινησει!!!
Ελαφρως μεγαλυτερη καταναλωση!!! Γυρω στα +0,4λ/100χμ!!!
Δυστυχως δεν εχω οργανο θερμοκρασιας...
Οποτε, μακρια απο τα elf, οχι γιατι δεν ειναι καλα, αλλα γιατι υπαρχουν καλυτερα και φθηνοτερα!!! 
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 17 Μάϊ 2006, 21:48:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
MEMsound έγραψε: | ..... θεωρώ ότι μια λογική επιλογή (λαμβάνοντας υπόψη και το κόστος) είναι της Motul τα 8100 (33ευρώ/4λίτρα) ή τα 300V Chrono (43ευρώ/4λιτρα) καθώς φυσικά και τα Mobil 1 0-40.
Το ψάχνω και για εμένα μιας και θα χρειαστώ αλλαγή σύντομα...  |
Να κάνω ένα update τιμής μιας και τα 8100 5W40 έχουν πλέον 36ευρώ(και κάτι ψιλά) τα 4 λίτρα από τον Χαραλαμπάκη 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
peugeotmaniac (popi) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 09 Ιούν 2006 Δημοσιεύσεις: 10
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Ιούν 2006, 19:08:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Miltellas έγραψε: | ultra-one έγραψε: | Και το θέμα είναι ποια σειρά AMSOIL?????
Έχω χάσει τη μπάλα! AMO, ATM, AFL, ASL, XLO, XLT, XLF, TRO, TSO????
Το 10W-40 που περιγράφεις πιο πάνω είναι το ΑΜΟ???
Στα 5W-30 έχει XLF και ASL. Από αυτά που διάβασα στο Site τους το ASL είναι το πιο καλό από τα 2?
Επίσης κάτι πολύ σημαντικό είναι να το φέρνουν στην Ελλάδα!!!!
Και τρίτο σημαντικό είναι να μην χρειαστεί να κατεβάσεις τα σώβρακα για να αγοράσεις 4 λίτρα!!!!  |
Ολόκληρη η σειρά XL είναι Group III και πραγματικά κορυφαία στην κατηγορία τους μεν αλλά δεν θα πάρουμε όσοι ζητάμε το κάλλιστο. Εξάλλου δεν εισάγεται ακόμη στην Ευρώπη.
Συζητάμε πάντα για τα κλασσικά και ασυμβίβαστα AMSOIL Group IV/V.
Από 30άρια κατά σειρά καταλληλότητας για γκάζια: 0W30 TSO, 5W30 HDD, 5W30 ASL.
Για το 10W40 μιλάμε για το High Performance (AMO). Απλά ασυναγώνιστο για κάθε είδους χρήση ακραία και μη.
Το 5W40 European Formula (AFL) είναι πολύ καλό Group IV/V μεν αλλά όχι και το "απόλυτο λιπαντικό" σαν το 10W40.
Τα φέρνει επισήμως στην Ελλάδα ο Αγγελόπουλος.
Παναγιώτη έφτασε η φρέσκια παρτίδα. Λογικά θα υπάρχουν στα ράφια της Φραντζή. Αύριο πρωί μου στέλνει κι εμένα αυτά που είχα παραγγείλει πριν τις γιορτές.
Τα 10W40 HP κοστίζουν 12.5Ε/1quart κατώτερη λιανική. Πιο πάνω πάει πιο κάτω δεν πάει. Ο Αγγελόπουλος τα δίνει ο ίδιος με κατώτερη λιανική. Για κάτι καλύτερο συνεννοηθείτε ως club όπως έκανα κι εγώ για το PRC. |
Λοιπον εδω μαλλον εχετε να μαθετε απο μενα παρα εγω απο εσας
8 χρονια δουλεψα στην Shell ως λογιστρια και κατι γνωριζω απο λιπαντικα.
Καλα τα AMSOIL, αλλα σε τιμη μαλλον ο Λαμπριανιδης ειναι ο φθηνοτερος, 7,5 ευρω το λιτρο σας λεει κατι?  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Ιούν 2006, 19:19:57 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επειδή είσαστε ομοιδεάτες θα σας χαρίσω την πηγή ενημέρωσης των τιμών που βρίσκω:www.trade-wind.gr
Αν υπάρχει πρόταση για κάτι καλύτερο σε τιμές, πείτε μου γιατί παρόλο που ήμουν πολλά χρόνια μέσα στα πράγματα, ως γυναίκα χρειαζομαι μια αντρική συμβουλή...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pugobios (Costantin) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!
Ένταξη: 25 Μάϊ 2006 Δημοσιεύσεις: 1146 Τόπος: κατω απο τη ραμπα...
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Ιούν 2006, 19:39:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πείτε μου ρε παιδιά πια είναι τα καλύτερα λάδια για ένα rallye 16v 1ου σταδιου.Πείτε μου γιατι θα σκάσω!
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Ιούν 2006, 19:47:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Pugobios έγραψε: | Πείτε μου ρε παιδιά πια είναι τα καλύτερα λάδια για ένα rallye 16v 1ου σταδιου.Πείτε μου γιατι θα σκάσω! |
Eίναι σαν να ρωτας ποιά είναι καλύτερη, η Fanta ή η Hβη.....
Θα ακούσεις σίγουρα πολλές απόψεις. Οι περισσότεροι φοράμε Motul της σειράς 300V (ο καθένας το ιξώδες του σύμφωνα με τα χιλιόμετρά του). Υπάρχουν πάρα πολλά λάδια και όλο το ζήτημα είναι στην προτίμησή σου και στην τσέπη σου! 
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Pugobios (Costantin) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 2 με ralloμοτερ!!!
Ένταξη: 25 Μάϊ 2006 Δημοσιεύσεις: 1146 Τόπος: κατω απο τη ραμπα...
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Ιούν 2006, 20:01:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το ξέρω ρε γα**το απλα δεν μπορώ ν'αποφασίσω.Πάντως κι εγώ κλείνω προς τις motul!
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Ιούν 2006, 20:03:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σαν παλαια Shell-τζου Helix Ultra 5w40
Καλο θα ειναι παντος οχι απο πρατηρια καυσιμων, πουλανε με την υψηλοτερη τιμη λιανικης, φθηνοτερος ισως ο Λαμπριανιδης στον Πειραια με 32,5 τα 4 λιτρα.
Οσο για τα motul δεν ξερω, αν και ολοι τα θεωρουν απο τα καλυτερα, ισως καποια στιγμη τα δοκιμασω στην "μπεμπα" μου  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Ιούν 2006, 20:21:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | Pugobios έγραψε: | Πείτε μου ρε παιδιά πια είναι τα καλύτερα λάδια για ένα rallye 16v 1ου σταδιου.Πείτε μου γιατι θα σκάσω! |
Eίναι σαν να ρωτας ποιά είναι καλύτερη, η Fanta ή η Hβη.....
Θα ακούσεις σίγουρα πολλές απόψεις. Οι περισσότεροι φοράμε Motul της σειράς 300V (ο καθένας το ιξώδες του σύμφωνα με τα χιλιόμετρά του). Υπάρχουν πάρα πολλά λάδια και όλο το ζήτημα είναι στην προτίμησή σου και στην τσέπη σου!  |
Όπως είπε και ο Τάσος...
300V για συχνή αντικατάσταση (max 6~7000km ή 6μήνες) γιατί μετά "αλειώνονται" τα συστατικά τους (αγωνιστικά λάδια είναι άλλωστε = όχι για μακρά διάκρεια χρήσης)
ή
τα 8100 για "κανονική" αντικατάσταση κάθε 10.000km 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

206gti
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Ιούν 2006, 20:22:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
peugeotmaniac έγραψε: | Σαν παλαια Shell-τζου Helix Ultra 5w40
Καλο θα ειναι παντος οχι απο πρατηρια καυσιμων, πουλανε με την υψηλοτερη τιμη λιανικης, φθηνοτερος ισως ο Λαμπριανιδης στον Πειραια με 32,5 τα 4 λιτρα.
Οσο για τα motul δεν ξερω, αν και ολοι τα θεωρουν απο τα καλυτερα, ισως καποια στιγμη τα δοκιμασω στην "μπεμπα" μου  |
καλά είναι και αυτά αλλά αν δεις τα χαρακτηριστικά τους λεπτομερώς θα δεις ότι τα Motul 8100 είναι κλάσεις ανώτερα. 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 09 Ιούν 2006, 20:26:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: |
Θα ακούσεις σίγουρα πολλές απόψεις. Οι περισσότεροι φοράμε Motul της σειράς 300V (ο καθένας το ιξώδες του σύμφωνα με τα χιλιόμετρά του). Υπάρχουν πάρα πολλά λάδια και όλο το ζήτημα είναι στην προτίμησή σου και στην τσέπη σου!  |
Σας βρηκα και Motul 300V , 20 και 22 ευρω τα 2λιτρα.
www.trade-wind.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
maverick (Γιάννης) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 10 Ιούν 2006 Δημοσιεύσεις: 27
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιούν 2006, 00:32:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μην με γελούν τα μάτια μου,
Μην με γελά η ματιά μου,
Τι βλέπουν τα ματάκια μου
κι αγαλλιά η καρδιά μου;
Amsoil με 7,5e !!
motul με 10e!!
Πόπη μου να σε φιλήσω, είσαι ένας θησαυρός.
Με έκανες και ξαναέγραψα στιχάκια για δεύτερη φορά μετά την τρυφερή ηλικία των 10 ετών. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 10 Ιούν 2006, 05:19:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
peugeotmaniac έγραψε: |
Λοιπον εδω μαλλον εχετε να μαθετε απο μενα παρα εγω απο εσας
8 χρονια δουλεψα στην Shell ως λογιστρια και κατι γνωριζω απο λιπαντικα.
Καλα τα AMSOIL, αλλα σε τιμη μαλλον ο Λαμπριανιδης ειναι ο φθηνοτερος, 7,5 ευρω το λιτρο σας λεει κατι?  |
Ποιά AMSOIL κοστίζουν 7.5Ε/λίτρο στον Λαμπριανίδη;
Βρήκα αυτά στο http://www.trade-wind.gr/index.php?co=products&cat_id=115 και μάλλον είναι τα περίφημα AMO 10W40 και AMR 20W50 (αν και αμφότερα έχουν προδιαγραφή API SL/CI-4 και όχι CH-4 - τυπογραφικό λάθος ίσως). Λογικά πρόκειται για παραεισαγωγή σε παρελθόντα χρόνο. Η τιμή είναι ελκυστικότατη πάντως. Θα μπορεί όμως να μας προμηθεύει σταθερά στο μέλλον σε τόσο χαμηλή τιμή τα AMSOIL και σε φρέσκια συσκευασία; (μην είναι τίποτα 3ετίας και βάλε...)
Ο επίσημος αντιπρόσωπος Ελλάδος AMSOIL είναι ο Αγγελόπουλος και η τιμή που ανέφερες δεν παίζει πουθενά στον τιμοκατάλογό του... ούτε στην λιανική αλλά ούτε και στην χονδρική από όσο γνωρίζω.
Όταν έψαχνα να βρω τα AMSOIL στην Ελλάδα πριν ακόμη αναλάβει ο Αγγελόπουλος (ή πριν μάθω ότι είχε αναλάβει) είχα τηλεφωνήσει τον Λαμπριανίδη και του ζήτησα τα AFL 5W40 και δεν τα είχε. Σε ερώτηση εάν θα τα φέρουν μου είπαν όχι. Θεώρησα λοιπόν ότι ο Λαμπριανίδης έκανε κάποια στιγμή εισαγωγή σε AMSOIL που δεν σκόπευε να ξανακάνει. Σε μένα πάντως η AMSOIL USA δεν έστελνε απευθείας όταν ζήτησα (πριν δύο χρόνια και ξανά πριν ένα χρόνο τέτοια εποχή). Μέχρι πέρυσι δεν έστελνε επισήμως πουθενά στην Ευρώπη. Μόνο παραεισαγωγές αν υπήρχαν που δεν γνώριζα.
Στο παραπάνω site του Λαμπριανίδη εξαιρετικές τιμές έχει στα Μobil 1 αλλά και στα MOTUL. Φυσιολογικές τιμές έχει στα TORCO και RED LINE. Κοίταξα μόνο τιμές σε λιπαντικά Group IV/V που με ενδιαφέρουν.
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|