Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
mr_306 (ilias) Μόλις έγραψα

Ένταξη: 09 Απρ 2006 Δημοσιεύσεις: 26
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 09 Απρ 2006, 22:52:57 Θέμα δημοσίευσης: Peugeot 306 sedan μοντέλο 98 |
|
|
Καταρχήν η χαρά μου είναι απίστευτη που βρήκα οτι υπάρχει φόρουμ αποκλειστικά για peugeot.
Είμαι τελείως ανίδεος με τα αυτοκίνητα για αυτό σας παρακαλώ όποιος μπορεί να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις μου. (Θα σας κουράσω λίγο. )
πήρα πρόσφατα ένα μεταχειρισμένο peugeot 306 mod 1997-98 sedan και ξεκινάω με τις εξήε ερωτήσεις.:
α) μου είπαν οτί έχει σκούπα. τι κάνει αυτό ? (σκουπίζει ? χαχα πλάκα κάνω)
β) έχω γενικά κάτι σαν βόμβο πάνω απο τα 40 χιλ./ώρα με κορύφωση γύρω στα 80χιλ./ώρα. (πρόσεξα οτί η εξάτμιση δεν είναι μαμά αλλά είναι λίγο χοντρή. λέτε να είναι απο αυτό ?)
γ) όταν στρίβω αριστερά ή οτάν αφήνω το γκάζι και η ταχύτητα πέφτει στα 30-20 χιλ./ώρα ακούγεται ένας θόρυβος από το δεξιό μπροστινό τροχό. (όταν το αγόρασα μου είπε οτι θέλει αλλαγή ένα ιμιαξόνιο. μπορεί αυτό να προκαλεί τον θόρυβο ? ξέρει κανείς πόσο περίπου στοιχίζει ? είναι επικίνδυνο αν δεν το αλλάξω άμμεσα?)
Υ.Γ. 1 Αν μπορείτε παρακαλώ μην γράψετε πολλές ορολογίες.
Υ.Γ. 2 Το ιμιαξόνιο έχει και άλλη ονομασία
Ευχαριστώ πολύ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 10 Απρ 2006, 15:30:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κανείς ???  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Stevon ("Κουμπάρος" John Φυστίκη...) Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

VF7 + VF3 = P.S.A.
Ένταξη: 22 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 2584
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 10 Απρ 2006, 15:55:18 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ηλία αρχικώς καλώς ήρθες ....
Τώρα για το ερώτημα α) η <<σκούπα>>είναι σύστημα εισαγωγής αέρα το οποίο αντακαθιστά το <<μαμά>>φίλτροκούτι-πνίχτη κτλ..
Σκοπός της είναι η όσο το δυνατόν ποιό μεγάλη ποσότητα εισερχόμενου κρύου και ροικά ομαλού αέρα στον θάλαμο καύσης του μοτέρ.
Για ποιό λόγο γίνεται αυτό και τί μας προσφέρουν όλα αυτά...??
Μα φυσικά καλύτερη καυση της βενζίνης με αποτέλεσμα την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ιπποδύναμη γίνεται.(μήν φανταστείς βέβαια ότι λέω για τίποτα δεκάδες άλογα αλλά 1hp και λίγο καλύτερη απόκριση πιθανότατα τα <<τσίμπησες>>)
Τώρα για τα β,γ υπάρχουν ποιό υπευθυνα άτομα να απαντήσουν (λίγο υπομονή κάνε )
Δέν προλάβαμε να το "τουρμπίσουμε" και μας άφησε ο 3ος... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Timour21 (Stathis) Μέλος

Peugeot 306 GTI-6
Ένταξη: 28 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 158 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 10 Απρ 2006, 17:39:23 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γεια σου Ηλία,
Οτιδήποτε είναι στραβό στο αυτοκίνητο το φτιάχνεις, από την στιγμή που έχει φτιαχτεί για να δουλεύει ίσιο
Μπορεί να είναι το ημιαξόνιο, το ρουλεμάν του τροχού ή ακόμα και ο δίσκος των φρένων αν έχει στραβώσει.
Τώρα για το αν είναι επικίνδυνο ή όχι θα σου το πει το συνεργείο αφού κάνει διάγνωση. Προτείνω να το πας επειγόντος και μέχρι τότε μην τρέχεις.
Επίσης σου προτείνω να πάρεις και τιμές απο 2-3 πριν το φτιάξεις γιατί θα βρείς διαφορές και στις τιμές.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Timour21 (Stathis) Μέλος

Peugeot 306 GTI-6
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 10 Απρ 2006, 17:45:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Επίσης, όλα τα 306 βγαίνανε από την μαμά (Peugeot) με σκούπα, οπότε το μοναδικό που δεν είναι από μαμά σε σένα όπως λες, είναι η εξάτμιση. Εκεί μάλλον οφείλεται και ο βόμβος γιατί η σκούπα δεν κάνει θόρυβο (μόνο όταν σκουπίζει ) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 10 Απρ 2006, 23:29:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σας ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά !!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DIMCHRI (ΔΗΜΗΤΡΗΣ) Έχω ξεφύγει !!!

406 coupe 2.2 2005
Ένταξη: 31 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1684 Τόπος: Νικαια city
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 10 Απρ 2006, 23:46:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και να ξέρεις ότι στην lion υπάρχουν και ανακατεβασμένα ημιαξονια απο ην πεζω γαλλίας τα οποία έχουν και εγγύηση και είναι φθηνότερα απο τα καινούργια...
εκτός και αν με δουλεύανε...
Αργύρη είναι όντως έτσι ????
PS FERRIES
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Απρ 2006, 06:54:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Timour21 έγραψε: | Επίσης, όλα τα 306 βγαίνανε από την μαμά (Peugeot) με σκούπα, οπότε το μοναδικό που δεν είναι από μαμά σε σένα όπως λες, είναι η εξάτμιση. Εκεί μάλλον οφείλεται και ο βόμβος γιατί η σκούπα δεν κάνει θόρυβο (μόνο όταν σκουπίζει ) |
306 με σκούπα από το εργοστάσιο δεν νομίζω εκτός και αν εννοείς το σωλήνα του αέρα μπροστά στη μάσκα
DIMCHRI έγραψε: | και να ξέρεις ότι στην lion υπάρχουν και ανακατεβασμένα ημιαξονια απο ην πεζω γαλλίας τα οποία έχουν και εγγύηση και είναι φθηνότερα απο τα καινούργια...
εκτός και αν με δουλεύανε...
Αργύρη είναι όντως έτσι ???? |
Δεν σε δουλεύανε υπάρχουν και άλλα ανταλλακτικά ανακατασκευής εκτός από τα ημιαξόνια. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Timour21 (Stathis) Μέλος

Peugeot 306 GTI-6
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Απρ 2006, 09:41:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
[quote="Touristas"] Timour21 έγραψε: |
306 με σκούπα από το εργοστάσιο δεν νομίζω εκτός και αν εννοείς το σωλήνα του αέρα μπροστά στη μάσκα
|
Ναι αυτός ο σωλήνας, μπροστά στην μάσκα κατέληγε σε σκούπα. Και στο 1.4 που είχα και στο 2λιτρο. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Απρ 2006, 10:47:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
[quote="Timour21"] Touristas έγραψε: | Timour21 έγραψε: |
|
Ναι αυτός ο σωλήνας, μπροστά στην μάσκα κατέληγε σε σκούπα. Και στο 1.4 που είχα και στο 2λιτρο. |
Συγνώμη αλλά αυτό δεν είναι σκούπα είναι απλά ο σωλήνας του αέρα και αν το παρατηρήσεις είναι γυρισμένος προς τα κάτω  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Timour21 (Stathis) Μέλος

Peugeot 306 GTI-6
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Απρ 2006, 14:51:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ε μα αφού επάνω στην μάσκα είναι βυδωμένη επάνω μια σκούπα απο την οποία φεύγει ένας σωλήνας και καταλήγει στο φιλτροκούτι. Παντού σκούπα το λένε, αν θες να το πούμε σωλήνα, το λέμε σωλήνα.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Peugeot Geopolis RS 300
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 11 Απρ 2006, 15:02:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Καλά δεν θα βρούμε εμείς την ονομασία απλά τόσα χρόνια που κυκλοφορεί το 306 εγώ σωλήνα των ξέρω. Το ότι είναι βιδωμένο επάνω στη τραβέρσα δεν σημαίνει ότι είναι σκούπα , όπως είπα είναι γυρισμένο και προς τα κάτω και το σκεπάζει και η μάσκα.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|