PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Πρόβλημα με το δίσκο!!!
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
kanelj (Γιαννης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?

Ένταξη: 27 Μάρ 2003
Τόπος: Γαλατσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 01 Φεβ 2006, 23:03:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Δισκος!
Wink Wink

www.secret-rooms.gr
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (16v) XS (2005)

Ένταξη: 14 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα-Άλιμος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 02 Φεβ 2006, 18:18:23    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ε ναι λοιπον ειναι δισκος!!!

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ

Ντροπη και αισχος... Το αυτοκινητο εχει μονο 12500km και δεν εχει κλεισει ουτε χρονο!!! Ουτε καν το πρωτο service δεν εχει κανει... (εξαιρειται το αστειο των 10000km)!!!

Αυριο το πρωι θα τους παρω στα κεντρικα να τους τα πω ενα χερακι!!! Ειναι δυνατον με κατι τετοιες συμπεριφορες προς τον πελατη να μην τους βριζεις???

Το αυτοκινητο οδηγειται πολυ normal και δε νομιζω οτι κανω κατι λαθος μετα απο 4 (επισημα) χρονια οδηγησης, αφου το παλιο μου αμαξι με ειχε παραντεξει (υποψιν οτι εμαθα να οδηγω σαυτο, εκανα τις πρωτες μου καγκουριες και το οδηγουσε ταυτοχρονα και η μανα μου)!?!?!

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
nOkpos (Δημήτρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 207 1.6 GT (2009)

Ένταξη: 10 Ιούλ 2005
Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 03 Φεβ 2006, 08:24:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

επειδη σε λιγο καιρο μαλλον θα παω και εγω για αλλαγη..για πες μου λιγο ποσο σου βγηκε ολη η φαση?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 03 Φεβ 2006, 09:13:39    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

netblaster ντροπη...εσυ φταις
δε ξερεις να οδηγεις
το σκιζεις φαναρια
εισαι κουλος
κανεις burn out

περιμενε λιγο και να δεις που θα τα ακουσεις και αυτα....εμενα τουλαχιστον αυτα μου ελεγαν οι ειδικοι του κλαμπ οταν εμεινα και εγω απο δισκο....καποια στιγμη πρεπει να ανεβασω και φωτο να δειτε δισκο πλατο μου Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Spyros_L 
Μέλος
Μέλος

Old school

Ένταξη: 25 Σεπ 2005
Τόπος: Κορυδαλλός-Κεφαλονιά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 03 Φεβ 2006, 09:27:11    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Στην ιδιωτική οικονομία, κανόνας επίσημος και απάραβατος για την επιβίωση μιας εταιρείας είναι οι σχέσεις μεταξύ των δυο συμβαλλόμενων πλευρών. Ο εμπορικός συμβαλλόμενος και ο εμπορικός αντισυμβαλλόμενος. Ο ένας πουλάει και προσφέρει υπηρεσίες και ο άλλος αγοράζει δια της χρηματικής ανταμοιβής και εκμεταλλεύεται τις υπηρεσίες. Επίσης κανόνας σπουδαίος και ξερός είναι εκείνος που λέει ότι "Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ". Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος στην σημερινή αγορά και τα πάντα κινούνται σχεδόν υπο συνθήκες πλήρους ανταγωνισμού. Ας τα βάλουν καλά στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι, γιατί πολυ απλά υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 03 Φεβ 2006, 14:34:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μετα απο το σχετικο τηλεφωνημα δεχτηκαν να περαστει στην εγγυηση χωρις πολλα πολλα!!! Απλα ο τυπος μου πεταξε κατι θεωριες του τυπου "κοιτα στη σελιδα ταδε του βιβλιου συντηρησης κτλ" και οτι ο δισκος καλυπτεται ΜΟΝΟ αν χαλασει μεσα σε 6 μηνες ή 10000km ακουσον ακουσον... Anyway, τελος καλο ολα καλα με την υποθεση δισκος-εγγυηση!!!

Το θεμα ειναι οτι σημερα ο,τι και να του εκανα του αυτοκινητου δεν παρουσιασε το παραπανω συμπτωμα!!! Μα πηγα ολη την Παραλιακη απο Αλιμο μεχρι τον Ιπποδρομο με 1η-2α λογω κινησης, τερμα γκαζι στην Εθνικη δοκιμαστικα με ολες τις ταχυτητες (εκτος 1ης, 2ας), ξεκινημα σε ανηφορα με χειροφρενο, δυο τρεις καρφωτες, το αυτοκινητο δεν σκαλωσε πουθενα!!! Και πειτε μου, ειναι δυνατον ενας τελειωμενος δισκος να αντεξει ολα αυτα?!?!?

Θα τρελαθωωω...

Photobucket
Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορο αυτοκίνητο έχεις, αλλά πόσο γρήγορα μπορείς να το πας!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Yahoo Messenger MSN Messenger
geo1st487 (Γιώργος)
Μέλος
Μέλος

206 ΧΤ 1.4 16V 90hp

Ένταξη: 04 Μάϊ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 06 Φεβ 2006, 21:01:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Να υποθεσω οτι οταν θα φτασεις τα 25.000Km ή λιγο παραπανω θα αλλαξεις παλι δισκο;
Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2006, 14:52:38    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ελπιζω πως οχι!!! Αυτο το αυτοκινητο το οδηγω πολυ νορμαλ και ειναι παραλογο που εβγαλε δισκο (αν τελικα ειναι δισκος) σαυτα τα km!!! Παντως στα δοκιμαστικα ζορισματα που του κανω τελευταια δεν κανει κανα περιεργο!!! Σαν να μην τρεχει τιποτα... Αυριο θα το παω για αλλαγη δισκου (ετσι εκρινε ο μηχανικος) και θα δειξει...

Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti

Ένταξη: 07 Ιαν 2005
Τόπος: στους αγωνες

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 07 Φεβ 2006, 15:01:42    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Καποια κομματια βγαινουν ελλατωματικα,ενα απο αυτα μπορει να ειναι ο δισκος σου!Με τα ραλλυ υπηρχε το προβλημα των ελλατωματικων αναρτησεων σε καποιες παρτιδες αυτοκινητων!Σε 5000 χλμ οι αναρτησεις ηθελαν αλλαγη.Τοτε δυστυχως δεν το καλυπτε η εγγυηση (2000) ελπιζω για κατι αναλογο να εχουν αλλαξει τα πραματα. Rolling eyes

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα MSN Messenger
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Φεβ 2006, 10:39:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Τελικα οντως ηταν δισκος!!! Αλλαχθηκε και τωρα ειναι πλεον ολα φυσιολογικα!!! Wink

Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
STELIOS 
Moderator

Little Bastard

Ένταξη: 18 Οκτ 2003

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 10 Φεβ 2006, 10:48:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αφου επιβεβαιωθικε το προβλημα, αλλαχτικε και ο τιτλος του Θεματος.

STELIOS
Mod. Team

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 26 Μάρ 2006, 19:49:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παρασκευη 10 Φεβρουαριου και ο δισκος αλλαχτηκε!!! Απο τοτε δεν παρουσιασε τα παραπανω προβληματα!!!

Κυριακη 26 Μαρτιου και ναμαστε παλι... Ειχε προηγηθει απροβληματιστο ταξιδι Αθηνα-Πυργος με 5 ατομα (οπου το αυτοκινητο πηγαινε καλυτρεα των προσδοκιων μου) και στην επιστροφη αρχισανε οι ιστοριες!!! Παω να πατησω 4η , ανεβαζει μεχρι τις 4500rpm και μετα ανεβασμα στροφων χωρις επιταχυνση!!! Βαζω 5η το ιδιο... Καποια στιγμη τυχαινει να κατεβασω 3η παλι τα ιδια!!! Μετα απο καποια ωρα το ξαναδοκιμαζω και ολα μια χαρα!!! Ανεβαζε κανονικα... Ωσπου παω να κανω ενα προσπερασμα με τριτη και μενω χωρις επιταχυνση (ευτυχως ημουν στην αρχη ακομα και οχι στη μεση του προσπερασματος)!!! Ε, ακομα το ιδιο κανει...

Πειτε μου τωρα, ειναι δυνατον να ειναι παλι δισκος??? Μπορει να χαλασει μεσα σε 2000km???

Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Kouzman (Yiannis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG

Ένταξη: 26 Μάϊ 2003
Τόπος: Piraeus, Nea Smyrni, NYC

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Μάρ 2006, 03:11:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

και φυσικα μπορει να ειναι παλι δισκος. Οταν εβαλες τον καινουριο τον εστρωσες ή αρχισες αμεσως τα σκισιματα?

Με καινουριο δισκο και να εχεις πατιναρισμα παιζει να ειναι και το πλατο. Αυτο στο λεω εκ πειρας μιας και μας εχει τυχει.

Απο την στιγμη που εβαλες τον καινουριο δισκο ποσα χλμ εκανες πριν αρχισουν παλι τα προβληματα? τα 2000χλμ που λες?

Εγω προτεινω μιας και αν καταλαβα καλα τον εφτιαξες στην αντιπροσωπεια, να τον ξαναπας και να τον ξαναδουν. Ειναι πολυ μεγαλη η πιθανοτητα να ειναι το πλατο, δηλ. να μην παταει καλα και να πατιναρει...

Μου εχει τυχει να ανοιξουν τρεις συνεχομενες φορες το σασμαν για να βρουν τι διαολο ειχε παθει... Την μια ειχε τελειωσει ο δισκος. Αλλαξαμε δισκο, και μετα αρχισε τα δικα του το πλατο. Αλλαζουμε και το πλατο και μετα παλι πατιναρε απο τον δισκο ξανα. Στο τελος αναγκαστηκαν και αλλαξαν δισκο-πλατο σετ για να λυθει το προβλημα. Αν εσυ εχεις εγγυηση ειναι καλα, διοτι τα φταλε ειναι πολλα... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes

2006 Wicked White Mitsubishi Evolution IX GSR
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Μάρ 2006, 11:33:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εννοειται οτι τον εστρωσα και μαλιστα οδηγουσα πολυ ηπια και φυλαγμενα!!!

Μετα απο 2000 km αφοτου αλλαξα το δισκο ξαναρχισε τα προβληματα!!!

Εχω το χαρτι που δωσανε οτι εγινε αλλαγη και νομιζω οτι εγραφε δισκος-πλατο σετ!!!

Δεν μπορω να πιστεψω αυτο που γινεται... Μηπως τελικα δεν ειναι δισκος και ειναι κατι αλλο???

Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Kouzman (Yiannis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Μάρ 2006, 17:38:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κατι αλλο που σκεφτομαι ειναι να μην εχουν σφιξει / ρυθμισει σωστα το ντεμπραγιαζ και να μην ξε-αμπραγιαρει τελειως και για αυτο πατιναρει. Σα πα πηγαινεις δηλαδη με το συμπλεκτη ελαχιστα πατιμενο, οπου τοτε ξεσκιζεις τελειως το δισκο...

πηγαινε να το δουν. Απο οσο θυμαμαι η πολιτικη των αντιπροσωπειων στην Ελλαδα ειναι να καλυπτουν με εγγυηση το καινουριο ανταλακτικο, οποτε αν εχει επελθει προωρη φθορα στο σετ δισκου-πλατο να στο ξαναλλαξουν χωρις κοστος...

Επιστροφή στην κορυφή
netblaster (Γιώργος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Μάρ 2006, 17:46:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Nα σου πω πανω σαυτο που λες... Αν ηταν ετσι δεν θα μυριζε ο δισκος???

Παντως, σημερα που το δοκιμασα εκανα το εξης, εβαζα το ποδι μου κατω απο το πενταλ του αμπραγιαζ και το εσπρωχνα με το ποδι μου προς τα πανω!!! Οταν αρχιζε να τρελαινεται ενιωθα στο ποδι μου ενα χτυπο...

Photobucket
Επιστροφή στην κορυφή
Kouzman (Yiannis)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 CC RG

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 27 Μάρ 2006, 19:08:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

αν ενιωθες χτυπο τοτε πλησιαζει σε αυτο που λεω, να μην εχει πατησει ο δισκος καλα ή να θελει σφιξιμο το ντεμπραγιαζ. Ο,τι και να ειναι καλυτερα να το πας οσο το δυνατο συντομοτερο στο συνεργειο για να μην υπαρξει μεγαλυτερη φθορα στην μεταδοση...

Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Μάρ 2006, 10:02:41    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πάντως από τη δικιά μου εμπειρία ο "μαμά" δίσκος του 206 1.6 16v είναι σαν να είναι από βούτυρο ή είναι ο ίδιος που μπαίνει και στο 1.1.......

Εμένα σε 2-3 περιπτώσεις μόλις πατινάρε λίγο (ξεκίνημα σε ανηφόρα, ή ανέβασμα σε πεζοδόμιο π.χ) μύρισε πολύ έντονα λες και πήρε φωτιά το αυτοκίνητο!

H εντύπωση που έχω είναι ότι ο μαμά δίσκος είναι πολύ αδύνατος και ότι δεν θα αντέξει πολύ!

Αν εγώ αντιμετωπίσω πρόβλημα με το δίσκο-πλατό, το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναβάλω τον μαμά!! Δεν ξέρω αν έχει ψάξει κανείς αν υπάρχουν εναλλακτικές και καλύτερες λύσεις για το 1.6 16v.

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Sidobre (Τάσος)
Πρόεδρος - Webmaster
Πρόεδρος - Webmaster
Επίσημο Μέλος

Peugeot 206 XS evo2

Ένταξη: 12 Απρ 2002
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Μάρ 2006, 10:09:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ultra-one έγραψε:
...είναι σαν να είναι από βούτυρο ή είναι ο ίδιος που μπαίνει και στο 1.1...........

Ναι, ναι ξέρω ενώ του 309 είναι από ατσάλι και βράχος και και και....Dizzy2 Dizzy2

Ωραία αφού είναι από βούτυρο όπως λες, γιατί στα κομμάτια άντεξε 70.000 km με βελτιωμένο αμάξι και σκισίματα όταν το δοκιμάζαμε και προσπαθούσαμε να το εξελίξουμε; Γιατί άραγε και άλλα τόσα παιδιά τους αντέχουν; Τί στο καλό έχουνε αυτοί οι δίσκοι; Ιπτάμενοι είναι;

If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
volvos (volvos)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Ένταξη: 08 Απρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 28 Μάρ 2006, 10:19:51    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εμενα αντεξε 37000χλμ χωρις δοκιμες εξελιξης κλπ κλπ..
ουτε καν μεγαρα δεν ειχε παει ο καημενος! Embarassed
λετε να φταει οτι δεν το εσκιζα?

εγω νομιζω οτι ειναι θεμα προμηθευτη και οχι χρηστη Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3  Επόμενη
Σελίδα 2 από 3

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης