Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Φεβ 2006, 19:01:44 Θέμα δημοσίευσης: Κολλημένο φρένο |
|
|
Σημερα παιδες, που κολλησε το ταμπουρο (ταμπουρλο ) το δεξιου πισω τροχου. Δηλαδη μου φρεναρει συνεχεια το τροχο. Απ τη μηρωδια και μονο μαντευω πως τα τακακια μεσα πρεπει να ειναι απο καλοψημενα εως ξεροψημενα.....Αυριο το πρωι παω να το φτιαξω. Να σημειωσω πως μεχρι τωρα (100.000 χλμ) δεν εχω αλλαξει πισω τακακια (μηπως φταιει καθολου αυτο ?).
Το ερωτημα ειναι: παθαινουν ζημια τα ταμπουρα ??? Υπαρχει περιπτωση να χρειαστει να αλλαξω το κεληφος του ταμπουρου δηλαδη ???
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Φεβ 2006, 21:16:55 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kαταρχας δε λεγονται τακακια αλλα σιαγονες.Εισαι σιγουρος πως δεν τις εχεις αλλαξει εδω και 100.000 χλμ?
Αν δεν τις εχεις αλλαξει ειναι μαλλον σιγουρο οτι θα σου αλαξουν και τα ταμπουρα.Αν και ετσι οπως το αναφερεις ακουγεται περιεργο ισως να ειναι και οι ντιζες του χειροφρενου.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Φεβ 2006, 21:29:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Είναι λογικό να μην έχει αλλάξει πίσω φρένα και ας έχει 100.000χλμ. δεν τρώγονται και πάρα πολύ εύκολα εκτός εάν δεν έχουν ρυθμιστή καλά.
Τώρα για την περίπτωση σου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ξεκολλήσει κάποιο υλικό τριβής επάνω από την σιαγώνα και να φράκαρε με αποτέλεσμα ή να κολλήσει ο τροχός και να μην γυρνάει καθόλου ή να γυρνάει με δυσκολία με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση. Συνήθως σε αυτήν την περίπτωση εάν τα ταμπούρα ( τύμπανα ) είναι σε καλή κατάσταση με ένα σετ σιαγώνες θα είσαι οκ , κι ας ελπίζουμε ότι δεν θα έχει διαρροή και κάποιο κυλινδράκι. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Φεβ 2006, 21:38:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Λοιπον εχει ως εξης:
100% δεν εχω αλλαξει πισω σιαγονες. ΠΟΤΕ...
Η ροδα δεν κολλαει εντελος, παντως προβαλει αρκετη αντισταση ωστε να το καταλαβαινεις στο ξεκινημα. Αυτο σημβαινει μονο στη δεξια, η αλλη ειναι ΟΚ. Το χειροφρενο δουλευει κανονικα, ομως το τελευταιο καιρο κατι ειχα παρει πρεφα οτι δεν πηγαινε καλα. Οταν κατεβαζα το χειροφρενο για να ξεκινησω ηταν σαν να κολλουσε στιγμηαια μια πισω ροδα (η δεξια προφανος) και μετα απο ενα ελαφρο γκρακ....(ηχος ) ξεκολουσε. Ολο ελεγα θα παω να το κοιταξω και σημερα απ'οτι φενεται βαρεθικε να περιμενει το προβλημα.
Anyway, με τη παρουσα κατασταη (κολλημενο πισω φρενο) εχω κανει περιπου 30 χλμ. Τι λετε το γλιτωνω το ταμπουρΛο ???
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Touristas (Αργύρης) Τεχνικός Σύμβουλος
Peugeot Geopolis RS 300
Ένταξη: 15 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 3273 Τόπος: Νικαια-Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 27 Φεβ 2006, 21:46:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Είναι όπως είπα τότε και κακώς το άφησες , ήσουν τυχερός πάντως.
Όσο για το ταμπούρο …. Θα δείξει όταν ανοιχτή. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
volvos (volvos) Άντε γεια !!!

Ένταξη: 08 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 15542
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2006, 09:01:17 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εεεεεεεεεεεεεε
δε βαζεις δισκους πισω? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2006, 09:49:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Touristas έγραψε: | ..Τώρα για την περίπτωση σου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει ξεκολλήσει κάποιο υλικό τριβής επάνω από την σιαγώνα και να φράκαρε με αποτέλεσμα ή να κολλήσει ο τροχός και να μην γυρνάει καθόλου ή να γυρνάει με δυσκολία με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση. Συνήθως σε αυτήν την περίπτωση εάν τα ταμπούρα ( τύμπανα ) είναι σε καλή κατάσταση με ένα σετ σιαγώνες θα είσαι οκ , κι ας ελπίζουμε ότι δεν θα έχει διαρροή και κάποιο κυλινδράκι. |
Ακριβως αυτο ειχε γινει τελικα (α ρε Tourista μαστορα...!!!)
Αλλαξα σιαγονες. Το ενα κυλινδρακι (αριστερο) ψιλοεχανε υγρο οποτε καλου κακου πηραν και τα δυο συνταξη...
To ταμπουρΛο (κυμβαλο ) ηταν ΟΚ.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
elias (Ηλίας) Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2000)
Ένταξη: 05 Μάϊ 2003 Δημοσιεύσεις: 357 Τόπος: Λάρισα
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2006, 09:57:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πόσο σου κόστισε?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
_205rallye_ (Γιαννης) Νέος χρήστης

205Gti-206RG-106rallye
Ένταξη: 26 Σεπ 2005 Δημοσιεύσεις: 98 Τόπος: Aθηνα-Χαιδαρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2006, 13:54:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
το κυλινδρακι που αλλά3α στο 205 προχτες ειχς 48ευρω.παθαινουν τετοιες βλακειες συχνα,αν και η γνωμη μου ειναι οτι δεν δημιουργηθηκε μονο του αυτο αλλα θα την ειδες να μπεις σε καμμια στροφη αλλα...ari vattanen... και το τραβηξες αποτομα με αποτελεσμα να ξεκολλησει το φερμουιτ.αυτα ειναι πριτσινωτα και με κακη χρηση χειροφρενου δεν θελουν και πολυ για να ξεκολλησουν.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2006, 15:48:07 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
elias έγραψε: | Πόσο σου κόστισε? |
Οι σιαγονες (Ferodo ενα σετ): 52 ευρο
Δυο κυλιδρακια: 26 ευρο
Υγρα φρενων (συμπλιρωμα): 5 ευρο
Πληροφοριακα δεν τραβαω ποτε χειροφρενα (υπαρχουν και αλλοι τροποι να διωχνεις το κωλο.. ). Το προβλημα ηταν υπαρκτο οπως ειπα παραπανω και ΙΣΩΣ απ΄τις Αφιδνες το Σαββατο να εγινε χειροτερο. Ισως φταινε και τελευταιοι απανωτοι παγετωνες, το καταπονουν το χειροφρενο.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
_205rallye_ (Γιαννης) Νέος χρήστης

205Gti-206RG-106rallye
Ένταξη: 26 Σεπ 2005 Δημοσιεύσεις: 98 Τόπος: Aθηνα-Χαιδαρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 28 Φεβ 2006, 23:31:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τι λες ρεεεεε ,δυο κιλυνδρακια 26 ,εγω ενα bendix το πληρωσα 48.που το εβαλες?θα τρελλαθω γα** το. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 01 Μάρ 2006, 00:31:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κι'εμενα μου φανικε πολυ λιγο.... Μου ειπε και ο Αργυρης τιμη απο Peugeot (35 το ενα). Ομως εχω το τιμολογιο εδω μπροστα μου. Τι να πω...?
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|