Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
teodor_v (Στο καλο...) Μέλος

Peugeot 206 XS 1.6 16V
Ένταξη: 20 Φεβ 2004 Δημοσιεύσεις: 166 Τόπος: Θεσσαλονίκη-Καλαμαριά
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 22 Νοέ 2005, 22:14:30 Θέμα δημοσίευσης: Περίεργος θόρυβος σε 206 |
|
|
Καταρχήν δεν ξέρω αν έπρεπε να ανοίξω καινούριο θέμα η αν έπρεπε να συνεχίσω κάπου αλλού, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει συσχετισμός με άλλα θέματα με θορύβους.
Λοιπόν εχθές το πρωί με θερμοκρασίες γύρω στους 4 βαθμούς βάζω μπρος το αυτοκίνητο και ξεκινάω. Όλα καλά μέχρι εδώ χωρίς να κάνει τον παραμικρό περίεργο ήχο η μηχανή. Όταν όμως σταμάτησα και κατέβηκα άκουσα κάτι που δεν το περίμενα. Όταν έκλεισα την πόρτα του οδηγού ακούστηκε ένας περίεργος θόρυβος από κάτω από το αυτοκίνητο. Κάτι σαν σίδερα να χτυπάνε μεταξύ τους. Δοκίμασα ξανά και ξανά και πάλι τα ίδια. Να σημειώσω ότι το ίδιο πράγμα μου το είχε κάνει και πέρυσι μια δυο φόρες πάλι με πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και μόνο όταν το αυτοκίνητο είναι ζεστό. Υποπτεύομαι ότι ο ήχος προέρχεται είτε από την εξάτμιση μου (όχι η μαμά), είτε από τη βάση της ρεζέρβας την οποία όμως δοκίμασα και δεν το έκανε. Την βοήθεια σας παρακαλώ!
McLaren Mercedes!
   |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DAMON (Γιώργος) Μόλις έγραψα

peugeot 206CC 1.6(16V)(2003)r.g. και 106
Ένταξη: 25 Οκτ 2005 Δημοσιεύσεις: 18 Τόπος: χαλανδρι, αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 24 Νοέ 2005, 02:35:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εφ οσον η εξατμιση δεν ειναι μαμα, καποια μοντα εχει γινει για να στηριζεται στις μαμισιες βασεις. ολα δουλευουν ομως καλα. στις ειδικες συνθηκες ομως? που ολο το αυτοκινητο ειναι κρυο και η εξατμιση ζεστη (λογο συστολης του κρυου μερους & διαστολης του καυτου-εξατμιση) ειναι λογικο να μην συνεργαζονται ιδανικα και εχεις αυτους τους θορυβους ελπιζω να βοηθησα
αχ και να ηταν το CC πισωκουνα!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5259 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Δεκ 2005, 07:44:24 Θέμα δημοσίευσης: Ενας Ακομα ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ Θορυβος |
|
|
παιδια μετα το service που εκανα πριν 2 μερες (72000 Κμ) και αφου πηρα το αμαξι , παρατηρησα το εξης:
υπαρχει ενας θορυβος ο οποιος ξεκιναει μετα τα 80-90 χλμ/ωρα αρκετα χαρακτηριστικος αν και δυσκολος να εντοπιστει.
συγκεκριμενα παρατηρησα τα εξης:
υπαρχει θορυβος (χωρια τη μπασαδουρα της εξατμισης που μαλλον προς τον "μηχανικο" θορυβο φερνει.
δεν μεταβαλεται αποτομα με το γκαζι/φρενο αλλα συνεχιζει να υπαρχει και σβηνει αργα οταν η ταχυτητα παισει κατω απο 80 χλμ/ωρα.
μεσα στην καμπινα του οδηγου με κλειστα παραθυρα ακουγεται εντονα χωρις να καταφερω να προσδιορισω απο που προερχεται.
δεν ειναι σπαστικος αλλα απο τη στιγμη που πριν δεν υπηρχε, ειναι παραξενο απο που ξεφυτρωσε.
στο service αλλαχτηκε ιμαντας χρονισμου. Ειναι μηπως δυνατον να κανει ετσι ο νεος ιμαντας ;
στο αμαξι δεν πειραχτηκε κατι αλλο που να δικαιολογει το θορυβο.
βεβαια μπηκε νεα αναρτηση και πισω δισκοφρενα αλλα δεν νομιζω να οφειλεται σε ενα απο τα δυο.
το ξερω πως δεν δινω πολλα στοιχεια αλλα μηπως καμια ιδεα ; 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Δεκ 2005, 13:38:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καμια ιδεα ρε παιδια ;
τιποτα ; 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DAMON (Γιώργος) Μόλις έγραψα

peugeot 206CC 1.6(16V)(2003)r.g. και 106
Ένταξη: 25 Οκτ 2005 Δημοσιεύσεις: 18 Τόπος: χαλανδρι, αθηνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Δεκ 2005, 16:57:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
παρομοιο προβλημα εχει ενα ρενο 19 ενος φιλου και ψαχνουμε να βρουμε τι ειναι. ο θορυβος αυξανεται οσο αυξανονται τα χλμ/ω? παρ οτι το αποκλειεις ειναι πολυ πιθανο να ειναι απο καποιο ρουλεμαν η το δισκοφρενο, εφ οσον λες οτι αλλαχθηκε η αναρτηση. μπορει κατι να μην εχει σφιχθει καλα η να εχει σφιχθει πολυ. (κι εγω μετα απο σερβις ακουω διαφορα τριξιματα απο καποια σημεια που εχουν πειραχθει<σφιξιμο-αλλαγη>αλλα μετα απο μερικες μερες χανονται) δεν ξερω κατα ποσο βοηθησα φερτε μου θορυβους να σας πω ιδεες 
αχ και να ηταν το CC πισωκουνα!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
bakclima (ΓΕΩΡΓΙΟΣ) Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 2.0 (16V) RC (2004) Α7
Ένταξη: 30 Δεκ 2003 Δημοσιεύσεις: 1084 Τόπος: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Δεκ 2005, 23:46:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Dimip αν δεν κανω λαθος εισαι 14αρης 8v αρα δεν εχει δισκοφρενα πισω, τωρα αν αλλαξες μαλλον εβαλες αλλο αξονα, σωστα; αρα μαλλον ηταν μεταχειρισμενος; για τσεκαρε τα ρουλεμαν μηπως ειναι φαγωμενα .
Θοδωρη εγω λεω 99% οτι ειναι ο καταλυτης απο την μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας 
DBH ENERGY SOLUTIONS |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 01 Δεκ 2005, 23:58:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
bakclima έγραψε: | Dimip αν δεν κανω λαθος εισαι 14αρης 8v αρα δεν εχει δισκοφρενα πισω, τωρα αν αλλαξες μαλλον εβαλες αλλο αξονα, σωστα; αρα μαλλον ηταν μεταχειρισμενος; για τσεκαρε τα ρουλεμαν μηπως ειναι φαγωμενα .
Θοδωρη εγω λεω 99% οτι ειναι ο καταλυτης απο την μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας  |
μπηκαν δισκοφρενα απο 206 gt στον δικο μου αξονα, τωρα θα το κοιταξω παντως. παντως τα ρουλεμαν αλλαχτηκαν γιατι παραλιγο να μου χαλασουν τον αξονα (τα προηγουμενα εννοω) λες να προλαβαν να κανουν τη ζημια τους ;
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 02 Δεκ 2005, 00:01:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DAMON έγραψε: | παρομοιο προβλημα εχει ενα ρενο 19 ενος φιλου και ψαχνουμε να βρουμε τι ειναι. ο θορυβος αυξανεται οσο αυξανονται τα χλμ/ω? παρ οτι το αποκλειεις ειναι πολυ πιθανο να ειναι απο καποιο ρουλεμαν η το δισκοφρενο, εφ οσον λες οτι αλλαχθηκε η αναρτηση. μπορει κατι να μην εχει σφιχθει καλα η να εχει σφιχθει πολυ. (κι εγω μετα απο σερβις ακουω διαφορα τριξιματα απο καποια σημεια που εχουν πειραχθει<σφιξιμο-αλλαγη>αλλα μετα απο μερικες μερες χανονται) δεν ξερω κατα ποσο βοηθησα φερτε μου θορυβους να σας πω ιδεες  |
ο θορυβος δεν αυξομειωνει με την ταχυτητα απλα εμφανιζεται μετα τα 80 χλμ.
τη Δευτερα θα το παω παλι μεσα για ...εξετασεις 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 02 Δεκ 2005, 00:41:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
και λιγο off topic πολυ καλη η επιλογη σου παντως (ειδες διαφορα) και εγω αυτα ειχα βαλει στο παλιο μου 14αρι αλλα ολοκληρο τον αξονα κοπλε.
DBH ENERGY SOLUTIONS |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 02 Δεκ 2005, 07:39:13 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
bakclima έγραψε: | και λιγο off topic πολυ καλη η επιλογη σου παντως (ειδες διαφορα) και εγω αυτα ειχα βαλει στο παλιο μου 14αρι αλλα ολοκληρο τον αξονα κοπλε. |
σιγουρα ναι αν και δεν με αφηνει να τα χαρω ο θορυβος και αρχιζει να μου σπαει τα νευρα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dor (dora) Νέος χρήστης

206 xs 1.4 90hp
Ένταξη: 04 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 58 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιαν 2006, 13:43:01 Θέμα δημοσίευσης: Βοήθεια παράξενος θόρυβος!!! |
|
|
Μόλις βάλω μπρός ακούγεται ενα γκαπ κάτω απο το αμάξι(έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον)Τι είναι πάλι αυτό? |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιαν 2006, 14:54:57 Θέμα δημοσίευσης: Re: Βοήθεια παράξενος θόρυβος!!! |
|
|
dor έγραψε: | Μόλις βάλω μπρός ακούγεται ενα γκαπ κάτω απο το αμάξι(έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον)Τι είναι πάλι αυτό? |
Σπασμένη βάση μηχανής μήπως??? 
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dor (dora) Νέος χρήστης

206 xs 1.4 90hp
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιαν 2006, 15:29:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Μη λές τέτοια δεν θα το αντέξω |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Baphomet (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)
Ένταξη: 06 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 4616 Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 05 Ιαν 2006, 16:30:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
φτηνη ειναι μην ανησυχεις... γυρω στα 30 ευρω αν θυμαμαι καλα... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Ιαν 2006, 10:34:46 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
καλα βρε ακομα δεν το πηγες απο τοτε που μιλησαμε;;;!!!!!!! τι στεναχωριεσαι, μεσα στην εγγυηση ειναι το αυτοκινητακι σου , θα το ριξω βεβαια αυριο μια ματια αν ερθεις να σε πω που παει το μυαλο μου 
DBH ENERGY SOLUTIONS |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tsosmoulis (μητσάκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 rallye x 2
Ένταξη: 03 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 1747 Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Ιαν 2006, 16:09:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Γιωργο!!!αμεσως πανε να ελεγξεις σε παρακαλω!μην μας μαθει τπτ το κοριτσι...

τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
lewnidios (Λεωνιδας) Μόλις έγραψα

peugeot 106 1.4 (8v)quicksilver (2003)
Ένταξη: 24 Νοέ 2005 Δημοσιεύσεις: 16
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 07 Ιαν 2006, 19:21:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DimiP έγραψε: | bakclima έγραψε: | Dimip αν δεν κανω λαθος εισαι 14αρης 8v αρα δεν εχει δισκοφρενα πισω, τωρα αν αλλαξες μαλλον εβαλες αλλο αξονα, σωστα; αρα μαλλον ηταν μεταχειρισμενος; για τσεκαρε τα ρουλεμαν μηπως ειναι φαγωμενα .
Θοδωρη εγω λεω 99% οτι ειναι ο καταλυτης απο την μεγαλη διαφορα θερμοκρασιας  |
μπηκαν δισκοφρενα απο 206 gt στον δικο μου αξονα, τωρα θα το κοιταξω παντως. παντως τα ρουλεμαν αλλαχτηκαν γιατι παραλιγο να μου χαλασουν τον αξονα (τα προηγουμενα εννοω) λες να προλαβαν να κανουν τη ζημια τους ; | αλλαξες και τα ακρα η απλα εβγαλες τα ταμπουρα και εβαλες δισκους δαγκανες;; |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
dor (dora) Νέος χρήστης

206 xs 1.4 90hp
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 09 Ιαν 2006, 23:07:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν νομίζω να το κρατάω για πολύ ακόμη.Ίσως πρέπει να βρείς και αγοραστή για τα πραγματά σου γιατί θα το δώσω όπως το πήρα ούτε καν τι σκούπα δεν θα δώσω
bakclima έγραψε: | καλα βρε ακομα δεν το πηγες απο τοτε που μιλησαμε;;;!!!!!!! τι στεναχωριεσαι, μεσα στην εγγυηση ειναι το αυτοκινητακι σου , θα το ριξω βεβαια αυριο μια ματια αν ερθεις να σε πω που παει το μυαλο μου  |
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
pezomania (Γιώργος) Έχω ξεφύγει !!!

206 1.6 16V
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1231 Τόπος: Mandra
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 17 Απρ 2006, 10:12:47 Θέμα δημοσίευσης: Θόρυβος από κάτω.. |
|
|
Παιδιά θέλω την βοήθειά σας!!
Ακούω ένα θόρυβο κάτι σαν ντουπ ντουπ, από κάτω. Τον ακούω μόνο όταν το αμάξι είναι σε κίνηση και έχει ανεβάσει θερμοκρασία ο κινητήρας...
Πήγα σε μηχανικό το σήκωσα, αλλά ψαλίφια κτλ δεν κουνιέται τίποτα. Επειδή θέλω να πάω ταξίδι, μήπως γνωρίζετε τι μπορεί να είναι;;;;
Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 17 Απρ 2006, 15:51:00 Θέμα δημοσίευσης: Re: Θόρυβος από κάτω.. |
|
|
pezomania έγραψε: | Παιδιά θέλω την βοήθειά σας!!
Ακούω ένα θόρυβο κάτι σαν ντουπ ντουπ, από κάτω. Τον ακούω μόνο όταν το αμάξι είναι σε κίνηση και έχει ανεβάσει θερμοκρασία ο κινητήρας...
Πήγα σε μηχανικό το σήκωσα, αλλά ψαλίφια κτλ δεν κουνιέται τίποτα. Επειδή θέλω να πάω ταξίδι, μήπως γνωρίζετε τι μπορεί να είναι;;;; |
γατα;  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|