Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
Ένταξη: 21 Φεβ 2005 Δημοσιεύσεις: 4577
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Νοέ 2005, 12:44:32 Θέμα δημοσίευσης: Προσοχή στις online αγορές αυτοκινήτων...και οχι μονο.... |
|
|
Tο μεταφερω αυτουσιο απο το autopress.gr
''Προσοχή στις online αγορές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλεττών''
''Μία εξαιρετικά ακριβής, περιγραφική και λεπτομερής καταγγελία έφθασε πριν από μερικές ημέρες στα χέρια μας. Αναφερόταν σε "απάτη" αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και μοτοσυκλεττών από γνωστό γερμανικό site. Εκεί, σύμφωνα με την καταγγελία, υπάρχουν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε εξευτελιστικές τιμές αλλά χωρίς αναλυτικά στοιχεία των ιδιοκτητών τους.
Ο χρήστης καλείται να καταθέσει - μέσω πιστωτικής κάρτας ή άλλου τρόπου - χρήματα ως προκαταβολή για να κλείσει το "συμβόλαιο" αγοράς του οχήματος. Όπως αναφέρεται στην συγκεκριμένη καταγγελία οι προκαταβολές αυτές κάνουν "φτερά" χωρίς να παραδοθούν ποτέ τα οχήματα στους αγοραστές τους. Με αφορμή άλλες περιπτώσεις (online casinos κ.ο.κ.) σας έχουμε προειδοποιήσει για εταιρείες φαντάσματα (με έδρες σε εξωτικές περιοχές) οι οποίες με κανένα τρόπο δεν μπορούν να συνδεθούν με φυσικά πρόσωπα ή ιδιοκτήτες. Σας είπαμε τότε πως αν η εταιρεία, το πρόσωπο που πουλάει κάτι δεν μπορεί να ανιχνευθεί τότε μην αγοράζετε από αυτό, μην καταθέτετε χρήματα σε λογαριασμούς, μην αποκαλύπτετε τα στοιχεία σας.
Αν δεν λειτουργήσετε έτσι τότε είστε το λιγότερο αφελείς. Όσο γνωστό και αν είναι το site που φιλοξενεί τις αγγελίες πώλησης δεν μπορεί να σας παρέχει κανενός είδους εξασφάλιση πως η συναλλαγή σας θα είναι επιτυχημένη, πως δεν θα πέσετε θύματα απατεώνων. Στην καταγγελία αναφέρεται το γνωστό site www.mobile.de (παρακλάδι του ebay) ως εκείνος ο χώρος στον οποίο δημοσιεύονται οι συγκεκριμένες αγγελίες. Τι λέει το ίδιο το site;
Protect yourself from money transfer fraud when using Western Union or MoneyGram. Unfortunately, money transfers can be used for fraudulent purposes by both buyers and sellers; it is therefore advisable that before making a money transfer you be informed of the related risks.
A money transfer service is fundamentally unsuitable for carrying out transactions with strangers!
To avoid fraud you should transfer money only to individuals known personally to you (friends or relatives). On no account should you pass on payment details to someone whom you don’t know. Not even making a money transfer in the name of a relative or friend, or using an agreed test question, can protect you against fraud.
No trust service at mobile.de!
mobile.de does not operate a trust service (nor a fiduciary account or a so-called 'Financial Department'), which the buyer or seller can use to carry out the sale/purchase.
Neither does mobile.de refer to any salespersons as being exceptionally trustworthy, such as ""seal members"" etc. - nor dealers, nor private salespersons.
Nevertheless, should you be requested by eMail to use a supposed mobile.de trust service or there is a link in the eMail to an apparent mobile.de website, this is undoubtedly a false eMail or false website.
Για να μην τα μεταφράζουμε όλα από την αρχή σας δίνουμε την κεντρική ιδέα: Δεν προσφέρουμε καμμία εξασφάλιση και δεν φέρουμε καμμία ευθύνη για χρηματικές συναλλαγές και σας το λέμε. Αν δεν το διαβάσατε κακό του κεφαλιού σας ...''
Έχει επεξεργασθεί από τον/την vinman στις Δευ 21 Νοέ 2005, 18:37:43, 1 φορά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Lef205 (Λευτέρης) (νομίζω) Έχω ξεφύγει !!!

 Peugeot 205 rallye/gti
Ένταξη: 07 Ιαν 2005 Δημοσιεύσεις: 3142 Τόπος: στους αγωνες
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Νοέ 2005, 18:38:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φιλος ηθελε να φερει αυτοκινητο.Αφου βρηκε ολες τις νομοθεσιες περι εκτελονισμων,εκανε υπολογισμους και αρχησε περιχαρης να ψαχνει στο ιντερνετ.Οι περισσοτεροι του ελεγαν να τους στειλει λεφτα να του στειλουν το αμαξι.Πετυχε και μια πειπτωση που του ειπαν οτι δεν μπορει να παει να δει το αυτοκινητο γιατι αυτο βρισκονταν στην Ελλαδα.Οταν τους ειπε οτι μενει και αυτος Ελλαδα, τοτε δεν του απαντησαν ποτε!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tirokomos (Να μας γραφεις...) Τρελλαμένο μέλος

 peugeot 307 1.4 (16v) xs
Ένταξη: 07 Μάρ 2005 Δημοσιεύσεις: 668 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 12 Νοέ 2005, 19:00:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Kαι ηθελα να σκασω 25000 για να φερω το Integra o μαλ**ας!!!!! 
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΑΣΙ ΜΜΜΜΜΕ ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΑΣΙ ΔΔΔΔΔΔΔΙΑΦΕΡΕΙ....ΕΕΕΕΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΦΦΦΦΦΑΣΣΣΣΣΣΗ!!!!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
underage (Σοφία) Φανατικό μέλος

 Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2003)
Ένταξη: 09 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 319 Τόπος: Σαλαμίνα - Καναδά
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Νοέ 2005, 19:35:41 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμένα προσωπικά μου φαίνεται πολύ "τρελό" να αγοράσεις αυτοκίνητο από το internet.
Αξίζει φίλε να υπάρχεις
για ένα όνειρο κι ας είναι
η φωτιά του να σε κάψει!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TiMoRiS (Argiris) Τρελλαμένο μέλος

 Mini Cooper S R56
Ένταξη: 06 Ιαν 2004 Δημοσιεύσεις: 420 Τόπος: Πειραιας
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Νοέ 2005, 19:50:19 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στο μαγαζι ψαχνουμε τα αμαξια απο το mobile.de μολις βρουμε κατι που μας ενδιαφερει κραταμε τα στοιχεια του κατοχου που ακολουθουν την αγγελια.Τοτε περνουμε τον ανθρωπο μας στην Γερμανια και παει βλεπει το αμαξι και μετα το πληρωνουμε!Παντως η εμπειρια μου λεει οτι υπαρχουν πολλες μαιμουδιες!Πολυ φθηνα ή χωρις στοιχεια ουτε που την ανοιγουμε!Ξερουμε οτι ειναι απατη!Και ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν πληρωνουμε πριν δουμε το αμαξι!!!Αυτα λιγα απο εμενα...Α ξεχασα να πω οτι αξιζει πραγματικα να παρει καποιος αμαξι απο Germany και μετανοιωσα που το πηρα απο εδω!
www.asfaleia365.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Tiesto (Vassilis) Τρελλαμένο μέλος

 Opel Astra GTC 1.8 Cosmo
Ένταξη: 02 Ιούν 2005 Δημοσιεύσεις: 758 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 18 Νοέ 2005, 21:21:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ως τι λες τωρα! και το ebay εχει κατι θεικα αμαξακια!
"The world's best Dj! Dj Tiesto!" - Cream Amnesia Ibiza 10/08/2002
www.tiesto.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
underage (Σοφία) Φανατικό μέλος

 Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2003)
Ένταξη: 09 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 319 Τόπος: Σαλαμίνα - Καναδά
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Νοέ 2005, 23:56:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
TiMoRiS έγραψε: | Τοτε περνουμε τον ανθρωπο μας στην Γερμανια και παει βλεπει το αμαξι |
Δηλαδή ο "ανθρωπός μας" είναι θείος, ξάδερφος, συμπέθερος ή κάποιος που θα το δει το αμάξι με το αζημίωτο??????
Αξίζει φίλε να υπάρχεις
για ένα όνειρο κι ας είναι
η φωτιά του να σε κάψει!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
TiMoRiS (Argiris) Τρελλαμένο μέλος

 Mini Cooper S R56
Ένταξη: 06 Ιαν 2004 Δημοσιεύσεις: 420 Τόπος: Πειραιας
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 20 Νοέ 2005, 23:59:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Δεν ειναι τοσο αζημιωτο 250ε το αμαξι συν οτι αμα αμα ειναι σε καποιο χωριο πληρωνουμε εμεις ολα τα εξοδα(εισιτηρια,φαι κτλπ)
www.asfaleia365.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
Ένταξη: 21 Φεβ 2005 Δημοσιεύσεις: 4577
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 21 Νοέ 2005, 18:39:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
...Και η συνεχεια του ιδιου ρεπορταζ που αναφερεται και σε αλλα καταναλωτικα αγαθα...
''Αγοράζεις προϊόντα από το Internet; Κινδυνεύεις να μην τα παραλάβεις ποτέ!''
Μία πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή (δημοσιεύθηκε στην αρχή του μήνα) αναφερόμενη στην Διαδικτυακή Αγορά στην γηραιά ήπειρο αποκαλύπτει το πόσο ανώριμη αλλά και επικίνδυνη για τους καταναλωτές είναι ακόμη. Η ανάλυση των καταγγελιών από τους Ευρωπαίους πολίτες αποδεικνύει πως οι ηλεκτρονικοί έμποροι δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών εκμεταλλευόμενοι ττην αφέλεια των αγοραστών. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή διαχειρίσθηκε συνολικά 2.544 υποθέσεις - καταγγελίες εντός του 2004 σε σύγκριση με τις 1.863 του προηγουμένου έτους. Το γεγονός αυτό από μόνο του καταδεικνύει την αυξανόμενη τάση των καταναλωτών για online αγορές. Παρά την αύξηση του αριθμού των καταγγελιών τα παράπονα συνέχισαν να έχουν τις ίδιες αιτίες γέννησής τους όπως και σε προηγούμενα χρόνια.
Ο μεγαλύτερος αριθμός παραπόνων αφορά πάλι την μη-παράδοση προϊόντος (41%), δημιουργώντας ανησυχία για τον συγκεκριμένο τομέα. Και οι δυο προηγούμενες εκθέσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο κατέδειξαν το πρόβλημα της μη-παράδοσης σχετικά με τις αγορές μέσω του διαδικτύου. Άλλα σημαντικά θέματα που προέκυψαν κατά το έτος 2004 περιλαμβάνουν προβλήματα σχετικά με απάτες και την ιδιαίτερη ανησυχία των καταναλωτών για θέματα παροχής υπηρεσιών. Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειώσουμε την ιδιαίτερη τάση των καταναλωτών, σε σχέση με τις διασυνοριακές ηλεκτρονικές αγορές, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές τείνουν να αγοράζουν προϊόντα μέσω διαδικτύου από προμηθευτές των γειτονικών τους χωρών. Αυτό είναι κατανοητό αν ληφθεί υπόψη ότι παράγοντες όπως η κοινή κουλτούρα, η γλώσσα και η οικειότητα συμβάλουν στη δημιουργία εμπιστοσύνης στους καταναλωτές. Από την άλλη μεριά, καταδεικνύει επίσης ότι η ανάπτυξη μεγαλύτερης εμπιστοσύνης μεταξύ των καταναλωτών είναι αναγκαία, πριν την ανάπτυξη ευρύτερης επιχειρηματικότητας και την χρήση ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την πλήρη εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της εσωτερικής αγοράς.
Η πλειοψηφία αυτών των παραπόνων (76%) αφορούσαν ηλεκτρονικούς εμπόρους εγκατεστημένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αν και το ποσοστό αυτό θα μπορούσε να είναι υψηλότερο, δεδομένου ότι δεν ήταν δυνατόν να εντοπισθεί η χώρα προέλευσης του ηλεκτρονικού εμπόρου στο 15% των υποθέσεων. Μόνο για το 9% του συνόλου των ηλεκτρονικών εμπόρων ήταν δυνατόν να εντοπισθεί ότι ήταν εγκατεστημένοι εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Γερμανοί ηλεκτρονικοί έμποροι έλαβαν τον µεγαλύτερο αριθμό παραπόνων (32%), φαινόμενο ανάλογο με αυτό που παρατηρήθηκε στην προηγούμενη έκθεση, με τους Βρετανούς ηλεκτρονικούς εμπόρους να έρχονται και πάλι στη δεύτερη θέση, δεχόμενοι το 13% των συνολικών παραπόνων για το έτος 2004.
Το πλέον σύνηθες πρόβλημα αφορά στην παράδοση προϊόντος που ήταν η αιτία για το 41% των συνολικών παραπόνων και διαμαχών σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο που υποβλήθηκαν στο Δίκτυο κατά τη διάρκεια του έτους 2004. Προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ή την κατάσταση του προϊόντος αποτελούν τη δεύτερη κατά σειρά αιτία παραπόνων από πλευράς συχνότητας. Προβλήματα που αφορούν την τιμή και την πληρωμή, την αποζημίωση - εγγύηση και τους όρους σύμβασης αποτελούν το 8%, 7% και 6% των παραπόνων και διαμαχών αντίστοιχα. Ειδικά για την μη παράδοση προϊόντος πρέπει να αναφερθεί πως άλλη έρευνα ("Πραγματικότητες της Ευρωπαϊκής αγοράς του Διαδικτύου") έδειξε ότι μόλις 2 από τα 3 προϊόντα που παραγγέλλονται μέσω του Διαδικτύου παραδίδονται τελικά στον προορισμό τους.
Οι καταναλωτές, σύμφωνα με την έκθεση, αποτελούν στόχο πολλών επιχειρήσεων και οργανισμών που ακολουθούν παραπλανητικές πρακτικές και τους εξαπατούν μέσω του διαδικτύου. Συχνά, οι επιχειρήσεις που εξαπατούν δελεάζουν τους καταναλωτές με ειδοποιήσεις ότι έχουν κερδίσει σε λαχειοφόρους διαγωνισμούς, πολύ καλές προσφορές ή εύκολα κέρδη. Δυστυχώς, πολλοί ανυποψίαστοι καταναλωτές καταλήγουν θύματα τέτοιων απατών και είναι πρακτικά σχεδόν αδύνατον να ανακτήσουν τα χρήματά τους όταν ολοκληρωθεί η απάτη. Οι απάτες στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν είναι κάτι καινούριο, μια και οι στατιστικές των ΕΚΚ καταδεικνύουν πως το φαινόμενο δραστηριοτήτων εξαπάτησης των καταναλωτών μέσω του διαδικτύου έχει παρουσιάσει αύξηση τον τελευταίο καιρό. Αυτές οι δραστηριότητες εξαπάτησης περιλαμβάνουν ανύπαρκτα κέρδη από λαχειοφόρους διαγωνισμούς, απάτες με πλεονάζουσες πληρωμές σε επιταγές, αποστολές ηλεκτρονικών μηνυμάτων με στόχο την υποκλοπή στοιχείων από καταναλωτές (π.χ. στοιχεία πιστωτικών καρτών), απάτες σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες, ψευδείς εταιρικές εγγυήσεις και ανύπαρκτους ηλεκτρονικούς εμπόρους. Πολλές από αυτές τις απάτες μπορούν να αποφευχθούν αν ο καταναλωτής χρησιμοποιεί λογικό σκεπτικισμό και κάνει κάποια έρευνα στο διαδίκτυο πριν προχωρήσει σε κάποια συναλλαγή με άγνωστο φορέα. Παρόλα αυτά, οι μέθοδοι των φορέων που εξαπατούν γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύπλοκες και είναι δύσκολο σήμερα να διακρίνει κάποιος μεταξύ μιας νόμιμ;ης εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου από ενός ηλεκτρονικού εμπόρου που εξαπατά. Προσοχή λοιπόν! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
shiba (giwrgos) Έχω ξεφύγει !!!

 shiba cc
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 1069 Τόπος: γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Φεβ 2006, 17:44:31 Θέμα δημοσίευσης: αγορες απο internet...(ebay)..ποσο αξιοπιστες ειναι? |
|
|
τον τελευταιο καιρο κανω μια ερευνα αγορασ για dvd player με οθονη για το τουτου μ...η αληθεια ειναι οτι εριξα μια ματια στο ebay και εμεινα ...με το στομα ανοιχτο.πολυ καλες τιμεσ για πολλα καλουδια(πχ για τα cc ειδα σε αψογεσ τιμεσ ανεμοθωρακεσ metal hoops klp klp) για τα αυτοκινητα μασ..εχει κανει κανενα παιδι απ οεδω μεσα αγορες απο κει?ποσο αξιοπιστοσ μπορει να ειναι αυτοσ ο τροποσ αγορασ?
αν τυχον υπαρχει παρομοιο topic παρακαλω να διαγραφει 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tsosmoulis (μητσάκος) Έχω ξεφύγει !!!


 106 rallye x 2
Ένταξη: 03 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 1747 Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Φεβ 2006, 18:05:25 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
γεια σου γιωργο,
λοιπον για το ebay εγω προσωπικα εχω να πω τα καλυτερα.
εχω αγορασει παρα πολλα πραγματα μεσω ebay τα τελευταια χρονια,και μαλιστα απο πωλητες απο ολο τον κοσμο.ποτε δεν μου εστειλαν πατατα ή κατι που να μην ανταποκρινεται.
που πρεπει να προσεξεις ομως.
το ebay ειναι μια υπηρεσια που ο καθενας μπορει να πουλησει οτι θελει...πρεπει παντα να προσεχεις τι ειναι ο καθε τυπος που πουλαει το αντικειμενο...το καλυτερο ειναι να ειναι power seller αυτος απο τον οποιο αγοραζεις.τσεκαρε παντα το profile του για παραπονα κτλ.
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
bob (γιαννης) Δραστήριο μέλος

 peugeot 106 1.3 rallye (8V) (2000)
Ένταξη: 26 Ιαν 2006 Δημοσιεύσεις: 267
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Φεβ 2006, 18:22:27 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
η διευθυνση ειναι ebay.com ετσι?
για να ερθουν εδω τα πραγματα τι μεταφορικα θελουμε στο περιπου?
καλα καποιες τιμες που ειδα ειναι τσαμπα
εννοειται με πιστωτικη καρτα?
.."detail separates winners from just runners"...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
shiba (giwrgos) Έχω ξεφύγει !!!

 shiba cc
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 1069 Τόπος: γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Φεβ 2006, 18:55:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τα μεταφορικα ειναι 50$ πανω κατω..και ολες οι αγορες γινονται με πιστωτικη...δηλαδη βλεπω dvd player με 7''οθονη 250$και λες''που πασ ρε ελλαδα ''απλα με αυτο που απορω ειναι κατα ποσο μεταχειρισμενο η οχι ειναι...το καλυτερο ebay(μεγαλυτερη ποικιλια) ειναι αυτο τησ γερμανιας www.ebay.de αλλα δεν καταλαβαινω χριστο αν ειναι καποιοσ απο εδω απο την γερμανια ισωσ να μπορουσε να βοηθησει ωσ διαμεσολαβιτησ 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
brz20 (Κωνσταντίνος) Έχω ξεφύγει !!!

 Peugeot 307 1.6 (16V) XSi (2004)
Ένταξη: 04 Οκτ 2005 Δημοσιεύσεις: 4519 Τόπος: Τρικαλα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Φεβ 2006, 19:00:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Με πιστωτικη ειναι.Οπως καθε αγορα που γινετε μεσα στο διαδικτυο συμφερει αφανταστα.Οταν ο ξαδερφος μου πηρε την ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη απο ενα e-shop στην Γαλλια του ηρθε μεσα σε 3 μερες και πληρωσε 330 για την ψηφιακη και 15 ευρω τα μεταφωρικα.345 συνολο και εδω εκανε 420.
The Ubuntu it's a way of life. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
bob (γιαννης) Δραστήριο μέλος

 peugeot 106 1.3 rallye (8V) (2000)
Ένταξη: 26 Ιαν 2006 Δημοσιεύσεις: 267
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Φεβ 2006, 19:06:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ευχαριστω για τις απαντησειις!
ειναι λιγο ρισκο βεβαια αλλα αν βρεις καμια ευκαιρια πας και επιτοπου!!
βλεπω κατι αυτοκινητα.. 
.."detail separates winners from just runners"...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
bob (γιαννης) Δραστήριο μέλος

 peugeot 106 1.3 rallye (8V) (2000)
Ένταξη: 26 Ιαν 2006 Δημοσιεύσεις: 267
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 23 Φεβ 2006, 19:08:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
shiba έγραψε: | τειναι αυτο τησ γερμανιας www.ebay.de αλλα δεν καταλαβαινω χριστο αν ειναι καποιοσ απο εδω απο την γερμανια ισωσ να μπορουσε να βοηθησει ωσ διαμεσολαβιτησ  |
αν θελεις καποια βοηθεια ξερω καποια γερμανικα ισως μπορω να βοηθησω καπως
To τόπικ "αγορες απο internet...(ebay)..ποσο αξιοπιστες ειναι?" ενσωματώθηκε στοπαρόν
Εκ της ΜΟD Team
MEMsound
.."detail separates winners from just runners"...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

 206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 12:22:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Hyundai Coupe έγραψε: | Σήμερα το πρωί άνοιξα τα e-mail μου και έλαβα μια απόδειξη από το paypal η οποία έγραφε ότι αγόρασα και πλήρωσα $379.00 για ελαστικά Pirelli PZero Nero 255/35/20.
Ρωτάω την γυναίκα μου αν αγόρασε κατά λάθος τίποτα λάστιχα από το e-bay (και σε λάθος διάσταση... ) και μου λέει όχι.
Βλέπω το shipping address στο mail και δεν ήταν η δικιά μου διεύθυνση…ωχ μας την πέσανε σκέφτηκα.
Μπαίνω στον λογαριασμό μου στο paypal και βλέπω πως η συγκεκριμένη συναλλαγή δεν έχει καταχωρηθεί στο ιστορικό.
Μπαίνω στην ιστοσελίδα της εταιρίας που και καλά αγόρασα τα λάστιχα και πάω στο πεδίο contact για να τους πάρω τηλέφωνο.
http://www.vulcantires.com/contact.htm
Και διαβάζω αυτό:
Προσοχή λοιπών στα e-mail από το μαϊμου paypal που σχετίζονται με την εταιρία Vulcan Tires και μην πατήσετε και κάνετε login στο link που έχει το ψεύτικο e-mail.
|
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
shiba (giwrgos) Έχω ξεφύγει !!!

 shiba cc
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 1069 Τόπος: γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 13:54:28 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
εμενα παντως η πρωτη μμ αγορα εγινε μια χαρα...τωρα περιμενω κα ιτην δευτερη..το ebay εχει απλα τα παντα για 206 κλπ κλπ...οποιος θελει τιποτα να παρουμε μην διστασει 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ΝΙΚΟΣ (ΛΥΣΣΑ ΚΑΚΙΑ) Έχω ξεφύγει !!!

 CLIO RENAULTSPORT CUP 182hp!!!
Ένταξη: 09 Νοέ 2002 Δημοσιεύσεις: 2111 Τόπος: Were the Eagles fly higher
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 15:11:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Σιγουρα θελει προσοχη μεγαλη......Υπαρχουν και περιπτωσεις παντως που εγιναν ολα σωστα οπως πχ ο Παφ που βρηκε το 7αρη στην Γερμανια απο το MOBILE.DE και μιλησανε με τον ανθρωπο πηγε τον βρηκε και πηρε το αμαξι και γυρισε Ελλαδα και ολα οκ. 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
corey (Kostas) Μέλος

 207 Rallye 2009
Ένταξη: 03 Δεκ 2005 Δημοσιεύσεις: 178 Τόπος: Αν. Salonika
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 19 Ιούν 2006, 15:17:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω έχω κάνει πάρα πολλές αγορές απο ebay.co.uk από όλο τον κόσμο (Αγγλια, Κινα, Ταιλάνδη, Ιταλία.....) κ όλα μια χαρά. ΕΚΤΟΣ απο μία φορα που πήρα ενα κινητό 3G 50ευρώ πριν 1μιση χρόνο απο Αγγλία κ το κινητό δεν ήρθε, μετά απο 2-3 βδομάδες αναμονής στέλνω mail στον πωλητή κ μου είπε ότι το έστειλε με κωδ.αποστολής "ταδε". Ρωτάω ταχυδρομίο τπτ!!! Ψάχνομαι λίγο στο ebay, κ τελικά κάνω καταγγελία, στο ΕΒΑΥ κ στο PAYPAL ότι ΔΕΝ παρέλαβα το εν λόγω αντικήμενο. Κ οι δύο μου είπαν να περιμένω να το ερευνήσουν. Μέσα σε 2 μήνες θα έπερνα απάντηση.....
Περιμένω......
Σε μια βδομάδα ειδοποιήση απο το ebay οτι δεν ξέρει τι έχει γίνει, κ ότι δεν μπορούμε να έρθουμε σε συννενόηση αγοραστής-πωλητής!!!
Περιμένω απο PAYPAL....
Σε 2 βδομάδες έρχετε mail που λέει, οτί το αντικήμενο χάθηκε στο ταξίδι. Κ ότι τα λεφτά θα επιστραφούν στην κάρτα μου σε λίγες μέρες (είχα πληρώσει insurance!).
Τελίκα τα λεφτά ήρθαν κανονικά.
Υ.Γ. Για να κάνω καταγγελία στις εταιρίες οτι δεν παρέλαβα αντικέιμενο (γενικά) πρέπει να γίνει μέσα σε ένα χρονικό διάστημα (νομίζω 2 μήνες). Δλδ μην περάσει κανένας χρόνος κ το θυμιθείς!!
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|