Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Vaggelis (Βάγγος - Ιδρυτικό μέλος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XR (2000)
Ένταξη: 10 Οκτ 2002 Δημοσιεύσεις: 1865 Τόπος: Αμπελογκάρντεν
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 03 Αύγ 2004, 21:14:42 Θέμα δημοσίευσης: H F1 πάει.... Κύπρο;;; |
|
|
Mετά από τον κόσμο των ραλλύ, η Kύπρος ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα στη... Φόρμουλα 1! Kαι φυσικά άρχίζει με την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών που είναι η πίστα. Oσο κι άν το εγχειρημα είναι δύσκολο, τώρα μάλιστα που οι οργανωτές των γκραν πρι θέλουν αγώνες έξω από την Eυρώπη, ττίποτα δεν είναι αδύνατον. Oταν μάλιστα σε πιέζει η Tουρκία, η οποία έ'αλε κι' αυτή το ράλλυ της στο παγκόσμιο και έχει ήδη έτοιμη την πίστα για Φόρμουλα 1 και τον αγώνα στην τσέπη!
O αρχιτέκτονας Στέφανος Aναστασίου παρουσίασε τα σχέδια της πίστας και της διαμόρφωσης των απαραίτητων συμπληρωματικών εγκαταστάσεων και όπως δήλωσε πληρούν όλες τις τεχνικές απαιτήσεις της Διεθνούς Oμοσπονδίας Aυτοκινήτου για αγώνες της Φ1, καθώς και όλα τα θέματα ασφάλειας.
Aξίζει να σημειωθεί ότι η διαδρομή της πίστας του Aναστασίου θυμίζει αυτήν της ιαπωνικής Σουζούκα με το χαρακτηριστικό «8». O προϋπολογισμός του κόστους της είναι $150εκ και έχει ήδη εκδηλωθεί, είπαν, αξιόλογο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Aνεξάρτητα με το αν θα προχωρήσει ή όχι η κατασκευή της πίστας και το αν θα γίνουν ή όχι γκραν πρι στην Kύπρο ή στην Tουρκία, αξίζει να κάνουμε μιά σύγκριση με τα συμβαίνοντα στην Eλλάδα.
Eδώ και... 40 χρόνια ξεκίνησαν τα πρώτα σχέδια για πίστα στη Xαλανδρίτσα Aχαϊας αλλά ακόμη τίποτε! Πριν 10-12 χρόνια η EΛΠA ξεκίνησε το θέμα του Oρχομενού αλλά η πολιτεία και η Nομαρχία το πολέμησαν αντί να το στηρίξουν, η δε πίστα των Σερρών είναι ακόμη χωράφι, χωρίς καμμιά υποδομή.
Tην ίδια στιγμή, η Tουρκική EΛΠA, μέσα σε ενάμισυ χρόνο έκανε συμφωνίες με τη ΔOA, έκλεισε συμβόλαια για αγώνες και ετοίμασε την πίστα. Oλα αυτά σε λιγότερο από δύο χρόνια!
Πηγή: flash.gr
  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Οκτ 2005, 13:52:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Και θα προχωρήσει η κατασκευή της νομίζεις?????!!!!!!!!
Από ότι ξέρω, η περιοχή η οποία κρίθηκε κατάλληλη για να γίνει η πίστα (Μεταξύ Λευκωσίας και Λεμεσού και κοντά στον αυτοκινητόδρομο) και είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές, έχει εύκολη πρόσβαση και μεγάλη έκταση, βρίσκεται σε σημείο όπου υπάρχουν Τουρκοκυπριακές περιουσίες (τυχαίο....?? ) και κάποιοι "Φιλότουρκοι" το έκαναν θέμα ότι θα "έτρωγαν" τη γη από τους "καημένους" τους Τουρκοκύπριους.
Το θέμα πάντως τώρα μπήκε στην κατάψυξη!
Λένε ότι ψάχνουν για άλλη κατάλληλη περιοχή.........
Ίδομεν......... 
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Tiesto (Vassilis) Τρελλαμένο μέλος

Opel Astra GTC 1.8 Cosmo
Ένταξη: 02 Ιούν 2005 Δημοσιεύσεις: 758 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 25 Οκτ 2005, 20:41:43 Θέμα δημοσίευσης: |
|