Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
christhehealer (Celebrity) Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile
Ένταξη: 19 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 3066 Τόπος: Αθήνα - Γκύζη
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Νοέ 2002, 13:09:26 Θέμα δημοσίευσης: Όπου υπάρχει Kαπνός... |
|
|
... σίγουρα υπάρχει και φωτιά, όπως λέει και ο σοφός λαός.
Πάντα γέλαγα με τις άλλες μάρκες για τον καπνό που έβγαζαν από την εξάτμηση.
Mέχρι χθές το βράδυ (χαράματα για την ακρίβεια) όπου βγαίνω από τη δουλεία, μες την υγρασία το 206, βάζω εμπρός και ανοίγω και τον κλιματισμό για να ξεθολώσουν τα τζάμια. Φτάνω στο πρώτο φανάρι, κοιτάω μηχανικά από τον καθρέφτη, και πίσω, ντουμάνι του θανάτου. Kλείνω τον κλιματισμό και έκοψε λίγο, τον ξαναανοίγω ξανά τα ίδια.
Tο θέμα είναι, ότι αυτό έχει ξαναγίνει σε μικρότερο βαθμό, τις προηγουμενες μέρες.
Eίναι φυσιολογικό αυτό λόγω υγρασίας ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Νοέ 2002, 13:21:31 Θέμα δημοσίευσης: Re: Όπου υπάρχει Kαπνός... |
|
|
christhehealer έγραψε: | ... σίγουρα υπάρχει και φωτιά, όπως λέει και ο σοφός λαός.
Πάντα γέλαγα με τις άλλες μάρκες για τον καπνό που έβγαζαν από την εξάτμηση.
Mέχρι χθές το βράδυ (χαράματα για την ακρίβεια) όπου βγαίνω από τη δουλεία, μες την υγρασία το 206, βάζω εμπρός και ανοίγω και τον κλιματισμό για να ξεθολώσουν τα τζάμια. Φτάνω στο πρώτο φανάρι, κοιτάω μηχανικά από τον καθρέφτη, και πίσω, ντουμάνι του θανάτου. Kλείνω τον κλιματισμό και έκοψε λίγο, τον ξαναανοίγω ξανά τα ίδια.
Tο θέμα είναι, ότι αυτό έχει ξαναγίνει σε μικρότερο βαθμό, τις προηγουμενες μέρες.
Eίναι φυσιολογικό αυτό λόγω υγρασίας ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα; |
Χμ, δεν πιστεύω να δημιουργείται λόγω υγρασίας, γιατί υγρασία "τρώμε" όλοι λίγο-πολύ. Chris sorry, δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό αυτή τη στιγμή. Τι σχέση μπορεί να έχει ο κλιματισμός με την εξαγωγή ?
Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teoman (Τεό) Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor
Ένταξη: 19 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 2143 Τόπος: Jurassic Park
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Νοέ 2002, 13:33:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Το είχα παρατηρήσει και στο δικό μου σε πολύ βροχή και με μεγάλη ταχύτητα.Έβλεπα από τον καθρέφτη τόσο καπνό που πίσω δεν φαινόταν τίποτα άλλο.Όλοι οι πύραυλοι βγάζουν κάπνα... 
Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
konstantinos Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XΤ (1999)
Ένταξη: 30 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 918 Τόπος: Μελίσσια
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Νοέ 2002, 13:38:06 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τώρα δεν ξέρω αυτό που θα πώ (γράψω) σε καθησυχάζει, αλλά το κάνει και σε εμένα κάθε μέρα το πρωϊ - συνήθως - δεν ξέρω να σου πω τι φταίει αλλά δεν είναι απο τα φαινόμενα που θα με ανησυχίσουν. (Μάλλον δεν σε βοήθησα)
Τελικά... θα πάει κανείς απο τον Μπάκα???!!!???
http://www.bakas.gr/
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ady (Αδριανός) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2001)
Ένταξη: 03 Σεπ 2002 Δημοσιεύσεις: 1468 Τόπος: Αθήνα - Ν. Ερυθραία
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Νοέ 2002, 13:46:42 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εξαρτάται για πόσο καπνό μιλάμε. Γιατί και εμένα το πρωϊ βγάζει περισσότερο καπνό απ'ότι τις άλλες ώρες της ημέρας, αλλά όχι ντουμάνι του κερατά που γράφει ο Chris, ή σε σημείο να μη βλέπεις τίποτα όπως γράφει ο teoman.
Τσαφ...τσουφ...τσαφ...τσουφ... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Νοέ 2002, 13:53:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Νομίζω Χρήστο ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχείς!
Δεν το γνωρίζω με σιγουριά αλλά ξέρω ότι είναι φυσιολογικό όταν ο αέρας που βγαίνει από την εξάτμιση είναι πολύ ζεστός.
Οταν βγαίνει ζεστός αέρας τότε όταν συναντά υγρασία έξω ο αέρας υγροποιείται και δημιουργεί αυτό το φαινόμενο της "κάπνας".
Αυτό θα το συναντήσετε σε περιοχές με πολύ υγρασία ιδιαίτερα κατά τις πρωϊνές και βραδυνές ώρες.
Οσο πιο πολύ υγρασία έχει έξω, τόσο πιο πολύ "κάπνα" θα φαίνεται.
Είναι σαν τα χνώτα μας που επειδή είναι ζεστά, όταν αναπνέουμε στο κρύο και την υγρασία τότε εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο.
Το ανησυχητικό Chris θα ήταν να έβλεπες να βγαίνει νερό από την εξάτμιση. Μόνο τότε μπορεί να γίνει εικασία για νερό στην βενζίνη οπότε μιλάμε για ατμούς που υγροποιούνται.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
konstantinos Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XΤ (1999)
Ένταξη: 30 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 918 Τόπος: Μελίσσια
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Νοέ 2002, 13:53:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ady έγραψε: | Εξαρτάται για πόσο καπνό μιλάμε. Γιατί και εμένα το πρωϊ βγάζει περισσότερο καπνό απ'ότι τις άλλες ώρες της ημέρας, αλλά όχι ντουμάνι του κερατά που γράφει ο Chris, ή σε σημείο να μη βλέπεις τίποτα όπως γράφει ο teoman. |
Οχι, δεν μιλάμε για ντουμάνι. Απλώς όπως το έθεσες, "περισσότερο καπνό απ'ότι τις άλλες ώρες της ημέρας".
Ο teoman μάλλον θα μιλάει για το "sprey" που πετάνε τα λάστιχα στην βροχή και όχι απο τον καπνό. Πιθανόν... ρε μπας και... δεν ξέρω 
Τελικά... θα πάει κανείς απο τον Μπάκα???!!!???
http://www.bakas.gr/
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
teoman (Τεό) Έχω ξεφύγει !!!

C230 Sport Coupe Kompressor
Ένταξη: 19 Αύγ 2002 Δημοσιεύσεις: 2143 Τόπος: Jurassic Park
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Νοέ 2002, 14:12:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προερχόταν από την πλευρά της εξάτμισης και πρέπει να είναι αυτό που λεέι ο Τάσσος.
Sidobre έγραψε: |
Οταν βγαίνει ζεστός αέρας τότε όταν συναντά υγρασία έξω ο αέρας υγροποιείται και δημιουργεί αυτό το φαινόμενο της "κάπνας".
|
Ότι αξίζει πονάει... Και είναι δύσκολο... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Αλεξ@νδρος (Αλέξανδρος) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4(8V) XS 4/2004
Ένταξη: 20 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 936 Τόπος: Παλαιό Ηράκλειο
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 15 Νοέ 2002, 23:58:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | Νομίζω Χρήστο ότι δεν θα έπρεπε να ανησυχείς!
Δεν το γνωρίζω με σιγουριά αλλά ξέρω ότι είναι φυσιολογικό όταν ο αέρας που βγαίνει από την εξάτμιση είναι πολύ ζεστός.
Αυτό θα το συναντήσετε σε περιοχές με πολύ υγρασία ιδιαίτερα κατά τις πρωϊνές και βραδυνές ώρες.
Οσο πιο πολύ υγρασία έχει έξω, τόσο πιο πολύ "κάπνα" θα φαίνεται.
Είναι σαν τα χνώτα μας που επειδή είναι ζεστά, όταν αναπνέουμε στο κρύο και την υγρασία τότε εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο.
Το ανησυχητικό Chris θα ήταν να έβλεπες να βγαίνει νερό από την εξάτμιση. Μόνο τότε μπορεί να γίνει εικασία για νερό στην βενζίνη οπότε μιλάμε για ατμούς που υγροποιούνται. |
Χρηστακο μην τρελαινεσαι οπως τα λεει ειναι.Ιδιως οταν ειναι κρυος ο κινητηρας δηλ λιγο μετα αφου βαλεις μπρος
με την διαφορα θερμοκρασιας δημιουργειται αυτο το ντουμανι.Εμενα πολλες φορες η ποδια γυρω απο την εξατμιση γινεται λουτσα.Συνηθως περιμενω να σταματησει να καπνιζει (πραγμα που σημαινει οτι η μηχανη ζεσταθηκε) και μετα το πλακωνω
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
p206Mike (Μιχάλης) Αντιπρόεδρος

207 RC Lemans & 107 Trendy
Ένταξη: 29 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 2071 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Νοέ 2002, 02:45:56 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Φίλε, Chris....Εγώ τρελλαίνομαι το χειμώνα να βλέπω την μπούκα μου να καπνίζει έτσι όμορφα όπως συμβαίνει τα κρύα βράδια και πρωινά.,,,,,,Είναι απόλυτα φυσιολογικό ιδιαίτερα στα πρώτα χιλιόμετρα όταν ξεκινάς και ιδιαίτερα αν έχεις και κανα ωραίο τελικό....Μπορώ να σου πώ οτι μερικές φορές που τ αμάξι μου είναι ζεστό και δεν καπνίζει και βλέπω καναν άλλον με μπούκα να σταματάει στο φανάρι και να καπνίζει επειδί μόλις έχει ξεκινήσει....
Ζήλεύω.........θέλω και γώ!!!!!!!! :D :D :D :D
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5259 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Νοέ 2002, 08:17:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΗΚΟΤΑΤΟ KAI μαλιστα εντονοτερο φαινομενο σε οσους εχουν βαλει ελευθερο καζανακι και μεγαλυτερη μπουκα.
Και σε μενα γινεται πανηγυρι καθ επρωι με κρυο+υγρασια.
Μην ανησυχεις, και με το a/c αναμενο βγαινει πιο μπασσος ηχος απο την εξατμηση αλλα και ελαχιστα περισσοτερος καπνος.
Αυτα λεγαμε χθες με τους vini,chatassos.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
theflame Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)
Ένταξη: 06 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 475 Τόπος: Αθήνα - Αμπελόκηποι
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 16 Νοέ 2002, 10:10:58 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Απόλυτα φυσιολογικό το βρίσκω από την στιγμή φυσικά που μετά από λίγο η κάπνα σταματάει
Είναι ακριβώς από την διαφορά της θερμοκρασίας και την υγρασιά που κάθετε στα τοιχόματα της εξάτμισης.
Αν μετά από λίγο έχει σταματίσει δεν τρέχει τίποτα. Αν βάλεις και τον κλιματισμό οι στροφές ανεβαίνουν και το πρόβλημα μεγενθύνετε. Προσέξτε και τις εξωτερικές μονάδες κλιματισμού στα σπίτια, όταν δουλεύουν το χειμώνα βγάζουν κάπνα!
Άσε που το ρελαντί, όταν το αμάξι είναι κρύο ανεβαίνει στις 1000+ στροφές!
Το πρόβλημα δεν είναι αν ο καπνός είναι πικτός λευκός αλλά αν είναι γαλάζιος (λάδια).
Που να δείτε τι γινόταν με το παλαιό μου pug (104) σαν καπνογόνο ένα πράγμα! αλλά μετά από 24 χρόνια ελάχιστο λάδι καμένο!
206 reasons to live... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Miltellas (Μίλτος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 16V XSM 2001
Ένταξη: 24 Μάϊ 2002 Δημοσιεύσεις: 3657 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Κυρ 17 Νοέ 2002, 04:04:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | Το ανησυχητικό Chris θα ήταν να έβλεπες να βγαίνει νερό από την εξάτμιση. Μόνο τότε μπορεί να γίνει εικασία για νερό στην βενζίνη οπότε μιλάμε για ατμούς που υγροποιούνται. |
Να αποκαταστήσω μία αλήθεια που έμαθα κι εγώ πρόσφατα από ένα βιβλίο που διάβασα (Καύσιμα-Λιπαντικά) τώρα τελευταία.
Κάθε ένα λίτρο βενζίνης προκαλεί κατά την καύση της τέτοια χημική αντίδραση που δημιουργεί ένα λίτρο νερού!
Το φαινόμενο του νερού που τρέχει από την εξάτμιση το συναντάμε σε αυτοκίνητα που κάνουν μικρές διαδρομές χωρίς να προλάβουν να ζεσταθούν και έτσι η εξάτμιση δεν έχει αρκετά υψηλή θερμοκρασία και υγροποιεί το νερό στο καζανάκι. Γι αυτό και τα αυτοκίνητα αυτά τρυπάνε γρήγορα το καζανάκι. Το φαινόμενο είναι συχνότερο τον Χειμώνα και σπανιότερο το Καλοκαίρι. Φυσικά, η παρουσία νερού στην βενζίνη επιβαρύνει το φαινόμενο.
Ελληνική Λέσχη Φίλων της Πραγματικής Οδήγησης
Performance of Real Cardriving Club |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
christhehealer (Celebrity) Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile
Ένταξη: 19 Ιούν 2002 Δημοσιεύσεις: 3066 Τόπος: Αθήνα - Γκύζη
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 18 Νοέ 2002, 10:29:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Mε προβληματίζει μάγκες γιατί μέχρι τώρα ήξερα ότι όταν βγάζει πολύ καπνό η εξάτμηση σημαίνει ότι καιει λάδια η μηχανή και είσαι ενα κλικ πριν το κόλλημα. Mάλιστα εχθές το βράδυ Nισσαν που κάπνιζε στην εθνική ο μάγκας συμπλήρωνε λάδια...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 18 Νοέ 2002, 10:34:03 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
christhehealer έγραψε: | Mε προβληματίζει μάγκες γιατί μέχρι τώρα ήξερα ότι όταν βγάζει πολύ καπνό η εξάτμηση σημαίνει ότι καιει λάδια η μηχανή και είσαι ενα κλικ πριν το κόλλημα. Mάλιστα εχθές το βράδυ Nισσαν που κάπνιζε στην εθνική ο μάγκας συμπλήρωνε λάδια... |
Οπως απάντησε και ο theflame ο καπνός του λαδιού είναι μπλέ.
Οταν είναι λευκός είναι υγρασία.
Αν είναι μπλε και βρωμερός, τότε να ανυσηχείς (που δεν νομίζω να το δεις με το 206)
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5259 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 18 Νοέ 2002, 18:28:48 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Sidobre έγραψε: | christhehealer έγραψε: | Mε προβληματίζει μάγκες γιατί μέχρι τώρα ήξερα ότι όταν βγάζει πολύ καπνό η εξάτμηση σημαίνει ότι καιει λάδια η μηχανή και είσαι ενα κλικ πριν το κόλλημα. Mάλιστα εχθές το βράδυ Nισσαν που κάπνιζε στην εθνική ο μάγκας συμπλήρωνε λάδια... |
Οπως απάντησε και ο theflame ο καπνός του λαδιού είναι μπλέ.
Οταν είναι λευκός είναι υγρασία.
Αν είναι μπλε και βρωμερός, τότε να ανυσηχείς (που δεν νομίζω να το δεις με το 206) |
μπλε καπνος;;;; θα ταιριαζε με το μπλε χρωμα του αμαξωματος στο 206 μου .
τι λετε?
καλο εφε ! ενα μπλε 206 που ξερναει μπλε καπνο!! 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
theflame Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XS (2002)
Ένταξη: 06 Ιούλ 2002 Δημοσιεύσεις: 475 Τόπος: Αθήνα - Αμπελόκηποι
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 18 Νοέ 2002, 21:18:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
DimiP έγραψε: | μπλε καπνος;;;; θα ταιριαζε με το μπλε χρωμα του αμαξωματος στο 206 μου .
τι λετε?
καλο εφε ! ενα μπλε 206 που ξερναει μπλε καπνο!!  |
Δεν θα το ήθελες.... πίστεψέ με 
206 reasons to live... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|