Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Οκτ 2005, 14:23:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τι εννοείς "αμέριμνος"??
Δεν υφίσταται αυτό το πράγμα!
Οφείλεις όταν οδηγείς να μην είσαι αμέριμνος αλλά να μεριμνάς μονίμως.
Διότι μπορεί η κυράτσα να που έχει μυαλό και δεν το χρησιμοποιηεί να φταίει όμως ένα παιδί που ενδεχομένως πεταχτεί δεν έχει καν στο μυαλό του τι μπορεί να συμβεί...
Και αν πάση περιπτώση το θέμα δεν είναι ποιος έχει το δίκιο αλλά ποιος θα τραβιέται μετά.
Και δεν αναφέρομαι σε εθνικές, δρόμους ταχίας κυκλοφορίας κλπ κλπ
αλλά σε στενά της Αθήνας ή σε δρόμους με σχετική κυκλοφορία.
Η έννοια "μου πετάχτηκε" είναι τελείως σχετική μιας και οι άνθρωποι δεν περπατάνε με 300Km/h να σου πεταχτεί από το πουθενά.
Άσε που τις περισσότερες φορές έστω και λίγο φαίνονται (ένα κεφάλι, ένα καπέλο, μια σκιά πίσω από ένα αυτοκίνητο κλπ κλπ) άρα αν εσύ οδηγείς με μια σχετική χαμυλή ταχύτητα θα το προλάβεις την μαλ***α του άλλου...
Για μένα δεν έχει σημασία ποιος φταίει αλλά αν εγώ μπορώ σαν οδηγός με κάποιον τρόπο να το γλητώσω.
Οι εθνικές οδοί είναι άλλο πράγμα αλλά και πάλι η λογική λέει ότι για να πας με 150km/h++.... βλέπεις μπροστά σου στα 150m για μην πω 200m.
Αν δεν βλέπεις δεν πρέπει να πάς.
Αν πας τότε πας γυρευύντας...
Εγώ έτσι το βλέπω.
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ROM206 (ΙΓΝΑΤΙΟΣ) Φανατικό μέλος

206 1.6ΧΤ '03( EVOLUTIONISED )
Ένταξη: 16 Απρ 2004 Δημοσιεύσεις: 342 Τόπος: Παραλία πλευρά !!!
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Οκτ 2005, 15:25:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ρε συ Μάνθο δεν είναι όλα έτσι όπως τα λές, γιατί δεν έχεις πάντα την ορατότητα που επιθυμείς μέσα στα στενάκια της Αθήνας και λογίκο είναι όταν πηγαίνεις με 70χλμ να μην προλάβεις ούτε φρένο να πατήσεις έτσι και σου πεταχτεί, και όταν λέω αμέριμνος εννοώ με 30χλμ....
Και γιατί να προσέχει πέρισσότερο ο οδήγος και όχι ο πεζός που είναι αυτός που κινδυνεύει?
Ο οδήγος πρέπει πάντα να σέβεται τον πεζό αλλά και ο πεζός πρέπει να σέβεται και αυτός τον οδήγο, και οχι βρήκαμε την δικαιολόγια επειδή είμαι αυτός που θα πονέσει ή είμαι ο ευάλωτος σημαίνει να κάτσω να με..... κιόλας εμένα τον οδηγό!
Δρόμο πάς να πέρασεις ρε φίλε με αμάξια, οχι με σαλιγκάρια, δεν πρέπει να προσέχεις που πας, άντε πήρες φόρα και περνάς γιατί υποτείθεται πώς έχεις προτεραιότητα...
Εμένα μου μάθανε όταν ήμουν μικρός να κοίταω πρώτα αριστέρα και δεξιά και μετά να περνάω τον δρόμο και μέχρι και τώρα το κάνω... όχι βάζω κάτω το κεφάλι και άντε πρός ή έχω πιάσει την πάρλα με την φίλη μου και δεν βλέπω που πάω...
Συγνώμη αλλα είναι να περπατάνε έτσι στους δρόμους καλά να πάθουν και να τους πατάνε !!!
Ας γίνουν πρώτα αυτοι υπεύθυνοι και μέτα να έχουν κάθε λόγο να μιλάνε...
και δεν λέω για κάνα χούφταλο( πάντα σε αυτούς πρέπει να δίνουμε την προτεραιότητα ασχέτος του σημείου και οχι δίοτι είναι μεγαλοι και πρεπει να τους σεβόμαστε αλλα επειδή δεν έχουν τα αντακλαστικά που έχει ενα νεαρό άτομο) αλλα για νεάρα άτομα που θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεχτικά αλλα αντιθέτως είναι τελείως απερίσκεπτα !!!!
Πως ο οδηγός να φυλλάσεται απο τόσο απερίσκεπτους ανθρώπους..... μόνο με την δική του συνεχεί προσοχή δεν νομίζω να τα καταφέρει... οπότε νομίζω πως δεν πρέπει να είμαστε τόσο σκλήροι με τους οδηγούς αλλα και με τους πεζούς να γίνομουμε λίγο πιο αυστηροί !!!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΝΤΙΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ , ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ, ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΥΣ...
και κάτι ακόμα, πόσοι απο μας τους οδηγούς σταματάνε στην οριοθετική γραμμή στα φανάρια...... ΚΑΝΕΝΑΣΣΣΣΣ !!!!
ο μόνος που ξέρω οτι το κάνει είμαι εγώ... δεν έχω δεί κανένα άλλο να το κάνιε, όλοι πάνε και σταματάνε πάνω στις διαβάσεις στα φαναριά...
Σε αυτά ναι, φταίνε οι οδήγοι και εκεί θέλει συμμόρφωση δια ροπάλου αλλα οχι τώρα σε ενα στενό της Αθήνας επειδή δεν πρόσεχε ο πέζος να βρώ το μπελά μου...
My Baby !!!!!
http://www.psclub.gr/forum/album_personal.php?user_id=1196
CURIOCITY DIDN'T KILL THE CAT!
MY PEUG 206 DID!!!!!
(Θέλω καινούργιοοοο αμάξι...!!! ) |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Οκτ 2005, 15:37:38 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Βασικά με τον ανέμελο και "3 πουλάκια..." τρόπο που περνάει πεζός ο Χ ανθρωπος το δρόμο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο ίδιος αυτός Χ θα περνάει από τα στενά χωρίς να προσέχει....
Πρέπει να είμαστε το ίδιο "σκληροί" και με τις 2 περιπτώσεις...
Δε νομίζω ότι είναι ευκολο να βγάλεις άκρη... 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Οκτ 2005, 16:13:40 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
MEMsound έγραψε: | ...Για μένα δεν έχει σημασία ποιος φταίει αλλά αν εγώ μπορώ σαν οδηγός με κάποιον τρόπο να το γλητώσω..... |
Αυτη ειναι πιο σωστη/σοφη αποψη που εχω διαβασει σ'αυτο το topic (χωρις να θελω να μειωσω τις αποψεις οσων εχουν γραψει εδω). Και γενικα συμφωνω σ'αυτο. Επεισης πιστευω οι περιπτωσεις οπου πραγματικα δεν μπορεις να αντιδρασεις σωστα ως οδηγος για να αποφηγεις ενα ατυχημα με πεζο ειναι απο απειροελαχιστες εως μιδαμηνες.
ROM206 έγραψε: | Και γιατί να προσέχει πέρισσότερο ο οδήγος και όχι ο πεζός που είναι αυτός που κινδυνεύει? |
Γιατι ο οδηγος εχει το αμαξι και ειναι ΕΥΘΗΝΗ του. Επεισης ο πεζος ειναι πολυ πιο ανυμπορος να αντιδρασει σε περιπτωση κινδηνου απ'τον οδηγο.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kovac (Χρήστος) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 masturbisio!!!
Ένταξη: 13 Ιούλ 2003 Δημοσιεύσεις: 1201 Τόπος: Νίκαια
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Οκτ 2005, 18:05:50 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εμένα την τελευταία φορά που ήμουν στην Αθήνα (πριν 1 βδομάδα) 2 στενά από το σπίτι μου έτυχε παρόμοιο σκηνικό με πεζούς!
Έξω κατράμι (ήταν περασμένη η ώρα), εγώ με 20km αν όχι πιο λίγα, βγάζω φλας και στρίβω δεξιά στο στενό. Όλα καλά μέχρι που ακούγεται μια φωνή από το υπερπέραν "Παναγία μου!!!".
"Τι έγινε?" φωνάζω εγώ από το αμάξι χωρίς καν να ξέρω αν πήγαινε για μένα η παναγία και χωρίς να μπορώ να δω κανέναν πίσω (θα καταλάβετε γιατί). Η απάντηση δεν άργησε να έρθει: "Θέλεις και τα ρέστα?"
Αααααααααααααααααααααααααααααααααχ!!!!!!
Κατεβαίνω κάτω (όχι ότι κάνω τον τσαμπουκά ρε παιδιά, αλλά εκείνη την ώρα τρελάθηκα!!!) και της (ήταν γυναίκα) λέω ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ!!!!!
Τσουπ! Να και ο δικός της πετάγεται σαν ψ@λή "καλά δε βλέπεις?" "θα μας σκοτώσεις" και τέτοια.
Αφού του είπα ήρεμα κι ωραία πως αν συνεχίσει να κάνει σαν τρελός θα τον δείρω ( ), άρχισε να μου εξηγεί!
Παιδιά...θέλανε να περάσουνε το δρόμο απέναντι μες τη νύχτα, χωρίς να κοιτάξουν αν έρχεται αμάξι κρυμμένοι πίσω από ένα βουνό από σκουπίδια και ένα φορτηγάκι!!!!! Εν τω μεταξύ, όταν πέρασα εγώ το δρόμο αυτοί ήταν τουλάχιστον 2m πιο πίσω από το δρόμο, μιας και περίμενα να έρθουν πόση ώρα+αν και είχα κατέβει από το αμάξι εξακολουθούσα να μην τους βλέπω!!!
Όταν πήγα εκεί που ήτανε αυτοί και τους ρώτησα αν φαίνομαι, μου ζήτησαν συγγνώμη (συγγνώμη παλικάρι μου συγκεκριμένα ) και μου είπαν να πάω στο καλό και πως έχω δίκιο.
Δίκιο μάλλον είχα εγώ, απλά αν ήταν αυτοί 2m πιο μπροστά το "παναγία μου" θα το έλεγε αυτός επειδή θα είχα χτυπήσει την τύπισσα...και μετά άντε να βγάλεις άκρη!!!!
Αν όλοι οι πεζοί είχαν οδηγήσει λίγο καιρό και οι οδηγοί κυκλοφορούσαν με τα πόδια και αυτοί λίγο καιρό, τότε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς. 
Και τα παπούτσια μέσα...
ΒΤΤ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 19 Οκτ 2005, 18:18:08 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | Επεισης πιστευω οι περιπτωσεις οπου πραγματικα δεν μπορεις να αντιδρασεις σωστα ως οδηγος για να αποφηγεις ενα ατυχημα με πεζο ειναι απο απειροελαχιστες εως μιδαμηνες |
Σου έχει τύχει πολλές φόρες Στέλιο? εγω προσωπικά όσες φόρες μου έτυχε κάτι κάταφερα να το ξεφύγω χάρη στο οτι έιχα απόσταση στο να κάνω ελιγμούς.... τώρα δεν ξέρω πόσο έυκολο θα είναι να ξεφύγεις κάποιο ατύχημα με πέζο όταν αυτός πεταχτεί ξαφνικά απο το πουθενά και εσυ πηγαίνεις με 50χλμ( όριο πόλης) και έχεις απόσταση 5μ...
STELIOS έγραψε: |
Γιατι ο οδηγος eχει το αμαξι και ειναι ΕΥΘΗΝΗ του. Επεισης ο πεζος ειναι πολυ πιο ανυμπορος να αντιδρασει σε περιπτωση κινδηνου απ'τον οδηγο |
Και ξανάλεω... το ότι είναι ο ανημπόρος και ο κακόμοιρος δεν του δίνει το δικαίωμα να είναι και μλκας... δίχως να κοιτάει που πάει, πρώτα απο όλα ας προσέχει αυτός απο την μεριά του και θα προσέχω απο την μεριά μου και έγω σαν οδήγος....
Επίσης πιο εύκολο πίστεύω είναι για ενα πεζό να αποφύγει ενα αμάξι παρά ενα αμάξι τον πεζό... διότι το αμάξ έχει ενα όγκο και ενα βάρος να μετακινήσει το οποίο είναι 10πλασιο στον όγκο και το βάρος του ανθρώπου, ο άνθρωπος με ενα σάλτο μπόρει να αποφύγει την τρόχια του αυτοκινήτου ή ακόμα και στην χειρότερη να πηδήξει πάνω στο καπό του αυτοκινήτου που του δίνει πολλές περισσότερες πιθανότητες να μην τραυματιστεί θανάσιμα ή και καθόλου απο το αμάξι να τον χτυπήσει με τη μούρι του....
Αααα... και μην ξεχνάμε οτι οι πεζοί έχουν την κάκη συνήθεια να περνάνε πίσω απο παρκαρισμένα φορτηγά και να βγαίνουν στο δρόμο, τότε εκεί τι κάνεις??? θα πείς οτι φταίει το φορτηγό που δεν μπορούσες να δείς τον πέζο ή ο πεζός που πετάχτηκε δίχως να ελέγξει??? Γιατί με την δική σου άποψη φταίει και πάλι ο οδηγός
Δίχως να θέλω να σε θίξω σε τπτ, νομίζω πως παράδικαιολόγεις τον πεζό και ξέρουμε πως στα πιο πολλά ατυχήματα με πεζούς δεν φταίει ο οδηγός αλλα ο πέζος και η πλάκα είναι οτι την πλήρωνει ο οδηγός για το υπόλοιπο της ζώης του, είτε φταίει είτε δεν φταίει...γιατί αν υπάρχει θάνατος σε τέτοιο ατύχημα ο οδηγός θα το έχει τύψεις στην υπόλοιπη ζωή του( και δίχως να φταίει)
My Baby !!!!!
MY PEUG 206 DID!!!!!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2005, 08:06:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ROM206 έγραψε: | .....τώρα δεν ξέρω πόσο έυκολο θα είναι να ξεφύγεις κάποιο ατύχημα με πέζο όταν αυτός πεταχτεί ξαφνικά απο το πουθενά και εσυ πηγαίνεις με 50χλμ( όριο πόλης) και έχεις απόσταση 5μ... |
Oι πεζοι παντα απο καπου ερχονται, σηνηθος δεξια ή αριστερα του δρομου ποτε απ'το πουθενα. Οι φορες που θα "πεταχτουν απ'το πουθενα" ειναι πραγματικα οπως ειπα πριν απειροελαχιστες. Απλα κι'εμεις εχουμε κανει καραμελα αυτη τη φραση ειτε γιατι τρεχουμε λιγο περισσοτερο απ'οτι πρεπει ειτε γιατι δεν προσεχουμε/προβλεπουμε οσο πρεπει
ROM206 έγραψε: | Και ξανάλεω... το ότι είναι ο ανημπόρος και ο κακόμοιρος δεν του δίνει το δικαίωμα να είναι και μλκας... |
Συμφωνω απολητα, ασφλως και δεν του δινει αυτο το δικαιωμα.
ROM206 έγραψε: | .....Επίσης πιο εύκολο πίστεύω είναι για ενα πεζό να αποφύγει ενα αμάξι παρά ενα αμάξι τον πεζό... διότι το αμάξ έχει ενα όγκο και ενα βάρος να μετακινήσει το οποίο είναι 10πλασιο στον όγκο και το βάρος του ανθρώπου, .... |
Λαθος, ο ανθρωπος που βλεπει ενα αμαξι να ερχεται καταπανω του με καποια ταχητητα σαστιζει, κοκαλωνει, σοκαρεται, ΑΡΓΕΙ περοσσοτερο να αντιδρασει και συνηθος ΔΕΝ αντιδρα σωστα. Ο Οδηγος εχει περισσοτερες επιλογες ΑΝ κινηται σε φυλιολογικα ορια.
ROM206 έγραψε: | .....ο άνθρωπος με ενα σάλτο μπόρει να αποφύγει την τρόχια του αυτοκινήτου ή ακόμα και στην χειρότερη να πηδήξει πάνω στο καπό του αυτοκινήτου που του δίνει πολλές περισσότερες πιθανότητες να μην τραυματιστεί θανάσιμα ή και καθόλου απο το αμάξι να τον χτυπήσει με τη μούρι του.... |
Αυτο ειναι σωστο αλλα πες μου ποσα 10χρονα παιδακια και ποσες 70χρονες γριες μπορουν να κανουν αυτο ??????? Δεν ειμαστε ολοι κασκαντερ ξερεις...
ROM206 έγραψε: | Αααα... και μην ξεχνάμε οτι οι πεζοί έχουν την κάκη συνήθεια να περνάνε πίσω απο παρκαρισμένα φορτηγά και να βγαίνουν στο δρόμο, τότε εκεί τι κάνεις??? θα πείς οτι φταίει το φορτηγό που δεν μπορούσες να δείς τον πέζο ή ο πεζός που πετάχτηκε δίχως να ελέγξει??? Γιατί με την δική σου άποψη φταίει και πάλι ο οδηγός |
Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν "δισκολες" περιπτωσεις, σιγουρα υπαρχουν. Δεν ξερω γενικα τι γινεται αλλα θα σου πω τι κανω εγω. Πρωτα απ'ολα κραταω οσο μεγαλητερη αποσταση γινεται (αν το φορτηγο ειναι δεξια μου εγω παω οσο πιο αρηστερα γινεται) και ταυτοχρονος ψαχνω για καποια σκια και κοιταω να δω αν φαινονται ποδια στο κατω μερος του φορτηγου.
Η θα σου φερω αλλο πραδειγμα, σταματει λεοφορειο μπροστα σου (αποβηβαζει) κανεις αριστερα και το περνας ΕΧΟΝΤΑΣ πανατα υποψη σου οτι απο στιγμη σε στιγμη μπορει καποιος να πεταχτει ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΡΟΣ οπου δεν εχεις ορατοτητα.... μετα αυξανεις ταχυτητα. Αν απλα κανεις αριστερα και νομιζεις οτι το θεμα ελιξε, ΤΟΤΕ σου "πεταγεται απ'το πουθενα" γιατι απλα δεν το προεβλεψες.....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Tiesto (Vassilis) Τρελλαμένο μέλος

Opel Astra GTC 1.8 Cosmo
Ένταξη: 02 Ιούν 2005 Δημοσιεύσεις: 758 Τόπος: Athens
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2005, 10:31:04 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Προσωπικα συμφωνω με οσα λεει το ξανθο αγορι Μανθος και το ψηλο αγορι Στελιος.
"The world's best Dj! Dj Tiesto!" - Cream Amnesia Ibiza 10/08/2002
www.tiesto.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2005, 14:48:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Tiesto έγραψε: | Προσωπικα συμφωνω με οσα λεει το ξανθο αγορι Μανθος και το ψηλο αγορι Στελιος. |
Ξανθό αγόρι
Ψηλό αγόρι 
My Baby !!!!!
MY PEUG 206 DID!!!!!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2005, 15:00:16 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Eμενα απλα η αποψη μου (ασχετα με το ποιος φταιει) ειναι οτι ως οδηγος εχεις μεγαλητερη δηνατοτητα (και ευθηνη αν θες) να προβλεψεις ή να αποφηγεις τη μαλ...κια του αλλου. Αρκει να ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ τι γινεται γυρο σου. Θελει δυο ατομα για να γινει το κακο, αν ο ενας ομως προσεχει και για τους δυο τοτε συνηθος το κακο αποφευγεται.
STELIOS έγραψε: | Πχ. Κατεβαινεις τη Κηφισιας και ξαφνικα σου βγαινουν απ'τους θαμνους της νησιδας τα πιτσιρικια που θελουν να περασουν τη λεοφωρο αλλα βαριουντε να πανε μεχρι το φαναρι, και ειναι και σκοταδι και εισαι στην αριστερη με καμια 80αρια χλμ. Εκει ποσο φταις αν τους παρεις παραμαζομα ??? |
Γι’αυτο και παραπανω δεν ειπαν αν φταιω αλλα ΠΟΣΟ φταιω....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2005, 15:42:00 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Στέλιο, δεν λέω οτι ο οδήγος δεν έχει ευθύνη, πρόσοχε τι γράφω,αν δείς και πιο πάνω θα δείς οτι κατακρίνω τους ανεύθυνους και ασυνήδειτους οδηγούς.
Αυτό που λέω είναι οτι έχουμε ρίξει ΟΛΗ την ευθύνη ΜΟΝΟ στον οδηγό. Κατά την γνώμη μου δεν είναι έτσι, όση ευθύνη έχει ο οδηγός που κινήτε στο δρόμο άλλη τόση ευθύνη πρέπει να έχει και ο πεζό που περπατάει στους δρόμους...
Για παράδειγμα, δες πιο πάνω την ιστορία του Kovac, δηλαδή πόσο παραπάνω να προσέξει???
Τα βλέπεις, αν ο πέζος είναι στο πανηγύρι του καραγκιόζη πως στο καλό ο οδήγος να το αποφύγει, αυτό προσπαθώ να σου πώ !!! Αλλά καταλάβατέ λάθος !!
Στην περίπτωση την δικιά μου που αναφέρω στο πρώτο πόστ, όταν η κυρία μιλάει με την φιλενάδα της και δεν βλέπει μπροστά της πως να ξέρω έγω τι έχει σκοπό να κάνει? αν κοίταγε τον δρόμο όμως θα έβλέπε και το φλάς και το αμάξι το ίδιο που ερχόταν και δεν θα κατέβαινε στα τυφλά το πεζοδρόμιο και μάλιστα την ώρα που έμπαινα στην στροφή!
Το ότι έχεις κάποια δικαιώματα σαν ο πιο ευπαθείς δεν σημαίνει πως πρέπει να τα κάνεις και κατάχρηση !!!
Σε αυτό που συμφώνω μάζι 100% είναι στο τρόπο που πρέπει να οδήγει ο κάθε οδηγός,και όπως τα έχεις αναφέρει σε πιο πάνω πόστ, έτσι πρέπει να είναι η οδήγηση ενός ευσυνήδητου και υπεύθυνου οδηγού !!!
Το θέμα όμως ξανάλεω όμως για να μην ξεχνιώμαστε είναι οτι ο πεζός είναι πολύ μα πολύ πιο ανεύθυνος και απρόσεχτος !!!!
My Baby !!!!!
MY PEUG 206 DID!!!!!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2005, 16:00:35 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | Ρε παιδια το ζητημα δεν ειναι ποιος εχει δικιο και ποιος αδικο. Μπορει ο πεζος να ειναι ηλιθιος και να εχεις εσυ απολυτο δικιο, ομως εδω μηλαμε για τη σωματικη ακεραιοτητα και τη ζωη καποιου ανθρωπου. Αυτος με το αμαξι χειρηζεται ενα μεσο που μπορει να αποβει φονικο (ασχετος απ’το ποιος ειναι υπευθηνος), γι’αυτο το λογο ΠΡΕΠΕΙ να ειναι δυο φορες πιο προσεκτικος απ’τον πεζο. Οταν κυκλοφορεις πρεπει να προσεχεις χιλια-δυο πραγματα μεταξη αυτων και τους "ηλιθιους" πεζους. Σιγουρα μερικες φορες μπορει να κανουν μαλ...κιες (απο απροσεξια, ανορημοτητα, βλακεια κτλ)αλλα αυτοι μπορει να το πληρωσουν με τη ζωη τους, γι’αυτο εχουν προτερεοτητα και γενικα ο νομος τους ευνοει. |
Εδω πέρα Στέλιο πρέπει να σε παραδέχτω, απο όσα έχεις πεί αυτό είναι 100% απολύτος σωστό και συμφωνώ μαζί σου !!!!!
Αλλά, μήπως επείδη ο νόμος τους ευνοεί το έχουν πάρει απάνω τους και έχουν γίνει τρις χειρότεροι????? Δεν θα έπρεπε να αλλάξουν κάποια πράγματα και να καταλάβουν οτι αυτοί είναι όι ευάλωτοι και πρέπει να προσέχουν και οχι να είναι επιπώλαιοι !!!
Γιατί να μην είναι το ίδιο αυστηροί οι νόμοι και για αυτούς??
Ας πούμε απο την δικιά τους βλακεία και απροσεξία προκαλείτε ενα συμβάν, και εσυ σαν οδηγός προσεχτικός πας να το ξεφύγεις και πάνω στην προσπάθεια σου να το αποφύγεις προκαλείς άλλο ατύχημα.... τότε τι γίνεται? πάλι φταίει ο οδηγός γιατί προσπάθησε να ξεφύγει ενα αναίσθητο ζώο και προκάλεσε άλλο ατύχημα???
My Baby !!!!!
MY PEUG 206 DID!!!!!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2005, 16:43:14 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ROM206 έγραψε: | Το θέμα όμως ξανάλεω όμως για να μην ξεχνιώμαστε είναι οτι ο πεζός είναι πολύ μα πολύ πιο ανεύθυνος και απρόσεχτος !!!! |
Συμφωνω απολυτα.
Και αφου αυτος ειναι ανευθηνος και απροσεχτος εγω οφειλω να ειμαι δυο φορες πιο υπευθηνος και προσεχτικος (προσωπικιη μου αποψη παντα). Γιατι πλεων το παιρνω σαν δεδομενο οτι ετσι πανω κατω συμπεριφερονται οι πεζοι....
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2005, 17:49:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Συμφωνω απολυτα. |
Άντε γειά σου, έπρεπε να γράψω ολόκληρες εκθέσεις για να έρθεις στα λόγια μου !!!!
Και αφου αυτος ειναι ανευθηνος και απροσεχτος εγω οφειλω να ειμαι δυο φορες πιο υπευθηνος και προσεχτικος (προσωπικιη μου αποψη παντα). Γιατι πλεων το παιρνω σαν δεδομενο οτι ετσι πανω κατω συμπεριφερονται οι πεζοι.... |
Και καλά κάνεις !!! Έτσι θα πρέπει να κάνουμε όλοι για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών !!!!!
Αλλά, όσο και να προσέχεις Στέλιο μου αμα ο πέζος είναι βλάκας θα σου την κάνει την ματζακονιά ,θα ψάχνεσαι μετά και θα λές, μα τι δεν πρόσεξα!!????
Που θέλω να καταλήξω! Όσο και όσο προσεχτικός και αν είναι ο οδηγός και σωστός αν δεν πάρουν χαμπάρι οι πέζοι οτι είναι αυτοί είναι οι ευπάθεις και οτι πρέπει να προσέχουν και να ωριμάσουν, ο οδήγος δεν θα την γλιτώσει ποτέ την κρεμάλα !!!
Και όπως λές δεν παίζει ρόλο το ποιός φταίει γιατί και 2 χάνουν με έναν τρόπο τι ζωή τους !!! Ο ένας γιατί είναι θαμμένος και γιατί ο άλλος θα θάβεται κάθε βράδυ στον ύπνο απο την εικόνα που πέρασε τον άλλο απο πάνω!!!
Κάπου κάποιος λέει για ενα φίλο του που πάτησε κάποιον και τον σκότωσε και δεν έφταιγε αυτός !!! Τον ρώτησε ποτέ πόσες φόρες τον βλέπει την ημέρα να τον παιρνάει απο πάνω???
Γιατί εγώ έχω ακούσει πολλά περιστατικά τέτοιου τύπου και έχω μάθει πως είναι μετά απο αυτό οι φταίχτες και μη φταίχτες !!!
Οι πιο πολλοί έχουν καταλήξει με ηρεμιστικά χάπια και υπνωτικά ή αλκοολικοί !!!
Λίγοι είναι αυτοί που το ξεχνάνε και συνεχίζουν την ζωή τους !!!
My Baby !!!!!
MY PEUG 206 DID!!!!!
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 20 Οκτ 2005, 18:47:24 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ROM206 έγραψε: | STELIOS έγραψε: |
Συμφωνω απολυτα. |
Άντε γειά σου, έπρεπε να γράψω ολόκληρες εκθέσεις για να έρθεις στα λόγια μου !!!!
|
Mα δεν καταλαβες. Σ'αυτο συμφωνουμε απ'την αρχη !!!
Απλα εγω πιστευω πως παρ'ολα αυτα ο οδηγος εχει μεγαλη ευθηνη για την ΑΠΟΦΗΓΗ του ατυχηματος (και ας μην φταιει εκεινος).
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|