Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
Sidobre (Τάσος) Πρόεδρος - Webmaster

Peugeot 206 XS evo2
Ένταξη: 12 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 6846 Τόπος: Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 15:50:43 Θέμα δημοσίευσης: Τράπεζα Αίματος PSClub |
|
|
Μια νέα υπηρεσία προστίθεται στα προνόμια μέλους. Αυτή την φορά όμως προστίθεται κάτι που είναι ουσιαστικό αλλά και πολύ σοβαρό.
Το PSClub δημιούργησε μια Τράπεζα Αίματος στο ΚΑΤ για τα μέλη του, που παρ’όλο δεν θέλουμε ποτέ να την χρησιμοποιήσουμε, εντούτοις την θεωρούμε απαραίτητη.
Ετσι κάθε επίσημο μέλος, προσωπικά, σε μια δύσκολη κατάσταση, θα δικαιούται όσες φιάλες αίμα χρειάζεται (μέχρι όσες είναι διαθέσιμες). Επιπρόσθετα, όσα από τα μέλη έχουν δώσει αίμα στην Τράπεζα αίματος του PSClub δικαιούνται σε περίπτωση που χρειάζονται αίμα για συγγενείς κλπ, τόσες φιάλες όσες έχουν δώσει.
Για να λειτουργήσει όμως αυτό, χρειάζεται την συμμετοχή όλων σας. Δεν είναι μια κοινωνική προσφορά, αλλά είναι μια ανάγκη που κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί σε όλους μας.
Μπορείτε να πηγαίνετε όποτε θέλετε στο τμήμα Αιμοδοσίας του ΚΑΤ, Καθημερινά από τις 8:30 το πρωΐ έως τις 14:00 έως τις 20:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 8:30 έως τις 14:00, δηλώνοντας ότι το αίμα είναι για το PSCLUB.
Tο ίδιο ισχύει και για την υπόλοιπη Ελλάδα, όπου μπορείτε να πάτε σε όποιο τμήμα αιμοδοσίας θέλετε αρκεί να τους ενημερώσετε ότι το αίμα είναι για την Τράπεζα αίματος του PSCLUB στο ΚΑΤ (προσοχή να το γράψουν σωστά και το σύλλογο αλλά και το Νοσοκομείο).
Mήν ξεχνάτε, πάντα να επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο της Τράπεζας Αίματος του PSClub, Ζαχαρία Μπαντίδα (Shark_Zak) για να τον ενημερώσετε για την αιμοδοσία σας.
Ερωτήσεις – Απαντήσεις για την Αιμοδοσία:
Ποιοι μποορούν να δώσουν αίμα;
Άνθρωποι που μπορούν να κάνουν δωρεά αίματος είναι εκείνοι των οποίων η υγεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και εκείνοι που δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια, η οποία θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω του αίματός τους.
Η ηλικία στην οποία οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να δίνουν αίμα ποικίλλει από χώρα σε χώρα, αλλά συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στα 17 και 65 χρόνια.
Ποιοι δε θα ‘πρεπε να δίνουν αίμα;
Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα, αν υπάρχει το ενδεχόμενο η αιμοδοσία να σας δημιουργήσει πρόβλημα υγείας.
Το πρώτο μέλημα της υπηρεσίας μετάγγισης αίματος είναι να εξασφαλίσει ότι η αιμοδοσία δε θα προκαλέσει κανένα κακό στο δότη.
Δε θα πρέπει να δώσετε αίμα:
* Αν νιώθετε αδιάθετοι/-ες
* Αν είστε έγκυος ή ήσασταν έγκυος τον τελευταίο χρόνο
* Αν βρίσκεστε αντιμέτωποι/-ες με διάφορες νοσογόνες καταστάσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή ή χαμηλή πίεση, διαβήτη, επιληψία
* Αν παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα.
Ισως να έχετε τη δυνατότητα να δώσετε αίμα αργότερα. Εντούτοις, σε κάποιες περιπτώσεις, θα αποκλειστείτε από την αιμοδοσία, για να προστατεύσετε την ίδια σας την υγεία.
Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα, αν αυτό μπορεί να βλάψει το λήπτη
Το αίμα μπορεί να μεταδώσει μολύνσεις, που είναι απειλητικές για τη ζωή των ασθενών στους οποίους γίνεται η μετάγγιση.
Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα αν:
* έχετε ή ενδέχεται να έχετε προσβληθεί από κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, όπως από τον ιό ανοσολογικής ανεπάρκειας του ανθρώπου ( HIV ) ή από σύφιλη, το οποίο μπορεί να περάσει στον ασθενή μέσω του αίματός σας
* ο τρόπος ζωής σας σας θέτει σε κίνδυνο να μολυνθείτε από κάποιο ιό, ο οποίος μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αίματός σας.
* έχετε κάνει ποτέ ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών
* στο πρόσφατο παρελθόν είχατε κάνει τατουάζ, σκαριφισμό ή τρύπημα αυτιών ή σώματος
* είχατε σεξουαλική επαφή με ανθρώπους των παραπάνω κατηγοριών.
Τι θα συμβεί, όταν δώσω αίμα;
Η αιμοδοσία είναι απλή διαδικασία. Θα σας κάνουν να νιώσετε όσο το δυνατό πιό άνετα, συνήθως σε μια ειδική καρέκλα ή σε ένα κρέβατι. Θα σας καθαρίσουν την εσωτερική περιοχή του αγκώνα σας με ένα αντισηπτικό διάλυμα, προτού έναν εργαζόμενος, με εκπαίδευση στο χώρο της υγείας, ενθέσει στη φλέβα σας μια αποστειρωμένη βελόνα, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με μια ειδική σακούλα αίματος. Συνήθως χρειάζονται περίπου 10 λεπτά για να δώσετε μια μονάδα αίματος.
Αφού ξεκουραστείτε για 10 ή 15 λεπτά και πάρετε ένα αναψυκτικό, θα είστε ικανοί/-ες να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες, αν και θα πρέπει να αποφύγετε τις κοπιαστικές εργασίες για το υπόλοιπο της μέρας. Θα πρέπει να πιείτε πολλά υγρά για τις επόμενες 24 ώρες.
Πόσο συχνά μπορώ να δίνω αίμα;
Οι υγιείς ενήλικες μπορούν να δίνουν αίμα τακτικά. Στις περισσότερες χώρες, οι άνδρες μπορούν να δίνουν αίμα κάθε 3 μήνες και οι γυναίκες κάθε 4.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο Τράπεζας Αίματος του PSClub, Zαχαρία Μπαντίδα, 6979797899
H πρώτη αιμοδοσία θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
If everything seems under control, you're just not going fast enough...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Sidobre στις Πεμ 28 Ιούλ 2005, 13:31:00, 4 φορές συνολικά |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Baphomet (Πέτρος) Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)
Ένταξη: 06 Νοέ 2003 Δημοσιεύσεις: 4616 Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 16:05:54 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πολλά μπράβο στον Ζαχαρία που έτρεξε γι'αυτό το θέμα!! Είναι πολύ σημαντική κίνηση και μπράβο μας! Φυσικά αίμα για το club μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε ε? π.χ. μπορεί να δώσει και ο πατέρας μου?
Εν αναμονεί της πρώτης αιμοδοσίας λοιπόν...ελπίζω να δώσετε όλοι το παρόν.  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31102 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 16:08:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγώ πάντως είμαι μέσα.
Νομίζω πως είναι από τα πιο απλά πράγματα που μπορεί να κάνει καθένας μας για τους συνανθρώπους του. 
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 16:10:05 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Baphomet έγραψε: | Φυσικά αίμα για το club μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε ε? π.χ. μπορεί να δώσει και ο πατέρας μου?
Εν αναμονεί της πρώτης αιμοδοσίας λοιπόν...ελπίζω να δώσετε όλοι το παρόν.  |
Φυσικά!
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
crusader (Σπύρος) Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004 Δημοσιεύσεις: 2806
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 16:20:36 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Κι εγώ στην πρώτη αιμοδοσία θα είμαι παρών! 
® |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
DimiP Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT
Ένταξη: 16 Απρ 2002 Δημοσιεύσεις: 5257 Τόπος: Πειραιάς
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 16:53:26 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
για οσους ειναι ήδη επισημα αιμοδοτες (με καρτα κανονικα), αλλαζει κατι;
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
kanelj (Γιαννης) Έχω ξεφύγει !!!

PEUGEOT 206 1.6 8v rallye 109+ ?
Ένταξη: 27 Μάρ 2003 Δημοσιεύσεις: 2206 Τόπος: Γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 17:06:25 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τράπεζα Αίματος PSClub |
|
|
Sidobre έγραψε: |
* στο πρόσφατο παρελθόν είχατε κάνει τατουάζ
|
Τωρα αυτο τι ειναι?!?!
Εγω μπορω ή οχι τωρα?!?!εχω εδω και ενα χρονο... 
www.secret-rooms.gr |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
Ένταξη: 21 Φεβ 2005 Δημοσιεύσεις: 4577
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 17:25:44 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πολυ καλη πρωτοβουλια...
Συγχαρητηρια σε ολους...και φυσικα ειμαι και εγω μεσα...
*εγω εχω κανει εδω και δυο χρονια tatoo οποτε δεν νομιζω οτι θεωρειται προσφατο* |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
LuNa (Αναστασία) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 107 1.0 (12V) (2006)
Ένταξη: 13 Δεκ 2004 Δημοσιεύσεις: 701 Τόπος: Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 20:32:13 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τράπεζα Αίματος PSClub |
|
|
kanelj έγραψε: | Sidobre έγραψε: |
* στο πρόσφατο παρελθόν είχατε κάνει τατουάζ
|
Τωρα αυτο τι ειναι?!?!
Εγω μπορω ή οχι τωρα?!?!εχω εδω και ενα χρονο...  |
Γιάννη απ όσο με είχαν ενημερώσει όταν χτύπησα και γω το δικό μου, ο χρόνος που δε μπορείς να δώσεις αίμα όταν έχεις τατουάζ είναι 6 μήνες
Και αυτό γιατί θεωρείται επιδερμικός τραυματισμος με πιθανοτητες μολυνσης κλπ
Βέβαια αυτό θα το τσεκάρουμε γιατί και γω το έχω κάπου ένα χρόνο
206 1.6 .... περασμένα μεγαλεία ...
πλέον.... 107 1,0 ... ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ????  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 20:36:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ελπίζω να γίνει σύντομα η αιμοδοσία γιατί θέλω να κάνω μια τρύπα ακόμα  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Steve (30cm) (Moderator) Άντε γεια !!!

Citroen C4 (2012) 1.6 e-hdi DRAGSTER
Ένταξη: 21 Απρ 2003 Δημοσιεύσεις: 16341 Τόπος: Ψεσσαλονίκη
|
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
bouboulis (Δημήτρης) Μέλος

307 1.4 XS
Ένταξη: 18 Φεβ 2003 Δημοσιεύσεις: 103 Τόπος: Θεσσαλονίκη
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 23:47:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Για όσους δεν κατοικούν εν Αθήναις τι γίνεται? Μπορούμε να δώσουμε σε κάποιο νοσοκομείο και να πούμε ότι είναι για την τράπεζα αίματος του κλαμπ?
Have Fun!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 23:51:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
τουλάχιστον για Σαλονικα θα πρεπει να οργανωθεί κι εκεί μια ομαδική αιμοδοσία...αλλά νομίζω πως ναι, δινεις όπου θες και λες οτι ειναι για την ταδε τραπεζα...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
tsosmoulis (μητσάκος) Έχω ξεφύγει !!!

106 rallye x 2
Ένταξη: 03 Ιούν 2004 Δημοσιεύσεις: 1747 Τόπος: ΛΛΛΛΛΛΛΛΛΛ
|
Δημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 23:54:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
πραγματικα μια φοβερη κινηση του club.συγχαρητηρια σε οποιον/οποιους ειχαν την ιδεα,φανηκε για μια ακομη φορα η σοβαροτητα του club.
ειμαι κι εγω μεσα για αιμοδοσια.
οταν ειχα κανει το tattoo μου ειχαν πει οτι για 6 μηνες τιθεται θεμα μετα ειναι ok.φυσικα μπορει να ειναι και προλογος.θα ρωτησω κανα γιατρο και θα επανελθω.
και παλι μπραβο για την ιδεα.
τί κάνετε? ράλλυ???
στο ΔΝΤ αμέσως!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Ιούλ 2005, 00:05:20 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
η ιδέα υπήρχε από παλιά, τελευταία κοιτάζα κάποια clubs μοτοσυκλέτας που είχαν τράπεζα αίματος και το πρότεινα στο ΔΣ και εκείνη την ίδια μέρα ο Ζαχαρίας είχε επικοινωνήσει για να το κανονίσει!!! Σατανική σύμπτωση... το καλό είναι οτι ο ταμίας μας το ανέλαβε και το έφερε εις πέρας!!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
BUBA (Alexandros) Μέλος

206 GTi 2.0 (2002)
Ένταξη: 30 Σεπ 2003 Δημοσιεύσεις: 162 Τόπος: Παπάγου/Αθήνα
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Ιούλ 2005, 00:25:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ακομα και εγω - που σπανια αποφασιζω να γραψω - νιωθω οτι οφειλω να συγχαρω το σωματειο για αυτη την πρωτοβουλια.
Δεν εγγυομαι οτι θα μπορεσω να δωσω γιατι στην εταιρια που εργαζομαι εχουμε κατι παρομοιο και δινω 2 φορες τον χρονο αλλα παραυτα πολυ καλη πρωτοβουλια.
Καλος ο χαβαλες που γινεται στο forum (κατα κορον), αλλα οι πραγματικες αξιες στις δυσκολες στιγμες φαινονται |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Ydwr (Πανος) Δραστήριο μέλος

Peugeot 206 1.6 (16V) XS (2003)
Ένταξη: 28 Ιαν 2004 Δημοσιεύσεις: 243 Τόπος: Πεντελη
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Ιούλ 2005, 09:04:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ΕΥΓΕ !!!
Απο τις καλυτερες κινησεις που θα μπορουσαμε να κανουμε. Πραγματικα αυτη την στιγμη εχω φουσκωσει απο περηφανια 
Πανω κατω,μπρος πισω και πλαγιως |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Ιούλ 2005, 10:34:00 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τράπεζα Αίματος PSClub |
|
|
Sidobre έγραψε: | Ποιοι δε θα ‘πρεπε να δίνουν αίμα;
Δε θα πρέπει να δίνετε αίμα, αν υπάρχει το ενδεχόμενο η αιμοδοσία να σας δημιουργήσει πρόβλημα υγείας.
Το πρώτο μέλημα της υπηρεσίας μετάγγισης αίματος είναι να εξασφαλίσει ότι η αιμοδοσία δε θα προκαλέσει κανένα κακό στο δότη.
Δε θα πρέπει να δώσετε αίμα:
* Αν νιώθετε αδιάθετοι/-ες
* Αν είστε έγκυος ή ήσασταν έγκυος τον τελευταίο χρόνο
* Αν βρίσκεστε αντιμέτωποι/-ες με διάφορες νοσογόνες καταστάσεις, όπως καρδιακές παθήσεις, υψηλή ή χαμηλή πίεση, διαβήτη, επιληψία
* Αν παίρνετε συγκεκριμένα φάρμακα.
|
Επίσης εδώ πρέπει πούμε ότι για την δική τους υγεία δεν ενδείκνειται να δώσουν αίμα όσοι έχουν χαμηλό αιματοκρίτη, χαμηλή αιμοσφαιρίνη, χαμηλό σίδερο, και στίγμα Μεσογειακής αναιμίας (beta thaleassemea trait).
Επίσης δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω ότι όσοι έχουν ψηλή πίεση ΜΠΟΡΟΥΝ να δίνουν αίμα αφού η αιμοδοσία ρίχνει την πίεση!
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |

Peugeot 206 XS evo2
|
Δημοσιεύθηκε: Πεμ 07 Ιούλ 2005, 10:44:12 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Baphomet έγραψε: | η ιδέα υπήρχε από παλιά, τελευταία κοιτάζα κάποια clubs μοτοσυκλέτας που είχαν τράπεζα αίματος και το πρότεινα στο ΔΣ και εκείνη την ίδια μέρα ο Ζαχαρίας είχε επικοινωνήσει για να το κανονίσει!!! Σατανική σύμπτωση... το καλό είναι οτι ο ταμίας μας το ανέλαβε και το έφερε εις πέρας!!  |
H ιδέα υπήρχε όντως από πολύ παλιά! Τουλάχιστον 2 χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ζαχαρία και δημόσια που δέχθηκε με χαρά να αναλάβει την διαχείρηση ενός τόσο σημαντικού έργου.
If everything seems under control, you're just not going fast enough... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
shark_zak (ΖΑΧΑΡΙΑΣ) Έχω ξεφύγει !!!

peugeot 206 1.4 (8V) QUIKSILVER 2002
Ένταξη: 09 Δεκ 2002 Δημοσιεύσεις: 2116 Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 08 Ιούλ 2005, 07:10:39 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
"ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..."
"η ισχυεις εν τη ενωσει..."
"Εικονικό το γέλιο μου και με μεγάλο κόπο, το κάνω για να ξεγελώ τα μάθια των ανθρώπων..." |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|