PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

206 - Στρεβλώσεις...

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

Renault Clio 1.5 (8V) Dynamic (2015)

Ένταξη: 27 Φεβ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 09:40:26    Θέμα δημοσίευσης: 206 - Στρεβλώσεις... Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πως πάτε από στράβωμα ρε παίδες;

Το σ/κ που πήγα Βόλο παρατήρησα έναν ήχο από μπροστά δεξιά όταν ήμουν σε ταχύτητες πάνω από 140 κ ταυτόχρονα φύσαγε έντονα. Σταμάτησα σε ένα πάρκινγκ κ παρατήρησα ότι το καπώ μου είναι θεόστραβο (δεν φαίνεται εμφανισιακά, μόνο αν το πιέσεις στα πλάγια)!! Παλαιότερα είχα παρατηρήσει ένα μικρό κενό στα πλάγια κ ειδικά πάνω από τα φώτα, αλλά "έπαιζε" δεξιά-αριστερά ελάχιστα. Τώρα το κενό είναι πάνω κάτω ίδιο αλλά όχι μόνο "παίζει".. Κούνια μπέλα μπορείς να κάνεις πάνω του!!! Να με έχει χτυπήσει κάποιος σε ξεπαρκάρισμα δεν παίζει γιατί θα έβρισκε στον προφυλακτήρα κ αν ήταν νταλίκα (που έχουν ψηλούς "προφυλακτήρες" :P ) θα είχε σίγουρα κανα σημάδι. Άρα.... στρέβλωση; Θα το πάω φανοποιό μετά την Λευκάδα για να έρθει στα ίσια του, αλλά αν οφείλεται σε στρέβλωση (από τα στροφιλίκια;;;) αν θα έβαζα μια θολόμπαρα θα είναι εντάξει από εδώ κ στο εξής;

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 10:01:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Όταν λες "φύσαγε έντονα" τι εννοείς Ζήση;

Μήπως σφύριζε;

®
Επιστροφή στην κορυφή
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 11:00:36    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Φύσαγε έντονα... Όταν το νιώθεις στο τιμόνι... Όπως όταν προσπερνάς φορτηγό που στα σκάει πλευρικά ο άερας ξαφνικά. Θα το δείτε κ το σ/κ από κοντά Smile

Επιστροφή στην κορυφή
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 11:41:49    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Zήση μήπως έχεις μπερδέψει ένα σωρό πράγματα μαζί?

Tο καπό μπορεί να "πάρει" από δυνατό χτύπημα κατά το κλείσιμο. Tο έχω πάθει κι εγώ, πήγα σ' ένα φαναρτζίδικο και μου το "μάζεψαν"... Mην άγχεσαι, κι εγώ σιγά το έκλεινα. O Tυμωρός το έκανε, επειδή με ζηλεύει...

Mετά, άλλο φύσιμα από αεροδυναμικούς θορύβους, άλλο ευπάθεια σε πλευρικούς ανέμους, άλλο στρεβλώσεις...

Στρεβλώσεις δεν έχει ούτε το 307cc, με ανοιχτή την οροφή [απ' ότι λένε τα έντυπα]. Πόσο μάλλον ένα κλειστό αυτοκίνητο. Έχει προχωρήσει πολύ η τεχνολογία των αυτοκινήτων και των πλαισίων.

Tο 206 έχει ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους, όπως τα περισσότερα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας λόγω σχεδιασμού [μικρό μήκος, μεγάλο ύψος σε σχέση με το μήκος]. Στο ελάφρωμα του τιμονιού συμβάλει και ο σχεδιασμός των δρόμων. Στην Eλλάδα δεν έχει προβλευθεί καθόλου η "συμπεριφορά" του δρόμου σε πλάγιους ανέμους [εδώ δεν έχουμε ένα σοβαρό οδόστρωμα, θα είχαμε τέτοιο?]. Λόγω μη σχεδιασμού των πλάγιων τμημάτων δημιουργούνται στροβιλισμοί στο ύψος του οδοστρώματος... κλπ [μην ζητάται να το εξηγήσω, υπήρχε ένα σχετικό άρθρο σε περιοδικό, αλλά ήταν πολύ επιστημονικό, διάβασα την πρώτη παράγραφο και άλλαξα σελίδα]. Πέρα του ότι το 1400 δεν έχει φτιαχτεί για να ταξιδεύει με αυτές τις ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο...

Tο φύσιμα που πιθανόν ακούγεται στα πάνω από 140, είναι αεροδυναμικός θορύβος, λόγω σχεδιασμού αμαξώματος. Όλα τα 206 το έχουν και γίνεται εντονότερο όταν δεν επικρατεί άπνοια. Στα μοντέλα που έχουν κλιμά [206/1.6] μετά τις 5000 σαλ αν θυμάμαι καλά, κλείνει το clima και ανοίγουν οι αεραγωγοί που φέρνουν αέρα από έξω και δεν μπορείς ούτε να μιλήσεις με τον δίπλα...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 12:10:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

christhehealer έγραψε:
Στα μοντέλα που έχουν κλιμά [206/1.6] μετά τις 5000 σαλ αν θυμάμαι καλά, κλείνει το clima και ανοίγουν οι αεραγωγοί που φέρνουν αέρα από έξω και δεν μπορείς ούτε να μιλήσεις με τον δίπλα...

γκουχ γκουχ.....δεν μου τα λες καλά Smile
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
SnakeMJK (Ζήσης)
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!
Επίσημο Μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 12:53:20    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Με αυτά που λέω για πλευρικούς ανέμους κλπ θέλω να εξηγήσω στον Σπύρο τι εννοώ με το "φύσαγε έντονα"! Κ όταν φύσαγε, το καπό κουνιόταν πέρα δώθε κ έκανε αυτό το περίεργο θόρυβο. Έχω ξεπεράσει τα 70.000χλμ με το αμάξι κ ξέρω τι αεροδυναμικούς θορύβους κάνει.. Απλά αφού μου λες ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έγινε κάτι τέτοιο με στρέβλωση, θα συνεχίσω ακάθεκτος το έργο μου Razz Αφού πρώτα το φτιάξω γιατί φοβάμαι μην ανοίξει το καπό μόνο του καμιά φορά κ τρέχουμε!

Επιστροφή στην κορυφή
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 13:06:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Tο ξέρω Aργύρη, αλλά προσπάθησα να το γράψω με πινελιές, για να μην πλατιάζουμε. Very happy

O κλιματισμός κλείνει όταν επιταγχύνω απότομα από τα 120 στα 150-160-170 [π.χ.] και μένω εκεί. Tότε, φέρνει αέρα μόνο από τον αεραγωγό δίπλα στην κολώνα και με έντονο θόρυβο. Tο χειμώνα είναι κρύος και το καλοκαίρι ζεστός, δηλαδή διαφορετικός από τον αέρα που είναι ρυθμιζμένος να βγάζει ο κλιματισμός. Άρα λογικά υποθέτω ότι είναι αέρας περιβάλλοντος.
Όταν είναι κλειστός ο κλιματισμός και επιταγχύνω απότομα, δεν κάνει θόρυβο...

Zήση για να καταλάβεις τι θα πει στρέβλωση, μπες σ' ένα cabrio του '70 ή του '80...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Baphomet (Πέτρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Citroen C4 1.6 (16V) VTR (2007)

Ένταξη: 06 Νοέ 2003
Τόπος: Αθήνα - Γαλάτσι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 13:11:48    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

κάπου το χτύπησες Ζήση... κι εμένα έτσι είναι, από την μια πλευρά είναι σαν να είναι ανοιχτό και στράβωσε από σύγκρουση με την τρομακτικη ταχύτητα των 20χαω με ένα τέρας τύπου fiat uno... Confused
Πηγαινε σε φαναρτζή, τσάμπα θα στο ισιώσει.
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα Yahoo Messenger MSN Messenger
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 06 Ιούλ 2005, 13:49:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

christhehealer έγραψε:
Tο ξέρω Aργύρη, αλλά προσπάθησα να το γράψω με πινελιές, για να μην πλατιάζουμε. Very happy

O κλιματισμός κλείνει όταν επιταγχύνω απότομα από τα 120 στα 150-160-170 [π.χ.] και μένω εκεί. Tότε, φέρνει αέρα μόνο από τον αεραγωγό δίπλα στην κολώνα και με έντονο θόρυβο. Tο χειμώνα είναι κρύος και το καλοκαίρι ζεστός, δηλαδή διαφορετικός από τον αέρα που είναι ρυθμιζμένος να βγάζει ο κλιματισμός. Άρα λογικά υποθέτω ότι είναι αέρας περιβάλλοντος.

θα το δούμε από κοντά αυτό Wink
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Εσωτερικό και Αμάξωμα Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης