PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

Χαμηλό ποσοστό στα αμορτισέρ

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
TONY PAP (Aντώνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1,6 16V 5θ

Ένταξη: 22 Μάϊ 2003
Τόπος: Μοσχάτο

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 08 Ιούν 2005, 08:41:43    Θέμα δημοσίευσης: Χαμηλό ποσοστό στα αμορτισέρ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Σε αμορτισέρ 3 μηνών και 3000 χλμ η ένδειξη του αμορτισερόμετρου ήταν για τα εμπρός 43-45% και για τα πίσω 30-37%. Τα νούμερα αυτά για μένα είναι απαράδεκτα και θα ζητήσω αντικατάσταση απο την peugeot.
Εχετε κάνει πουθενά τίποτα αντίστοιχες μετρήσεις για να έχουμε κάποιες συγκρίσεις ?

TONY PAP
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Ronin (Πάνος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

206 Grand Tourisme 2.0 16v

Ένταξη: 08 Δεκ 2002
Τόπος: ΑΘΗΝΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 08 Ιούν 2005, 08:43:06    Θέμα δημοσίευσης: Re: ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΑ ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TONY PAP έγραψε:
Σε αμορτισέρ 3 μηνών και 3000 χλμ η ένδειξη του αμορτισερόμετρου ήταν για τα εμπρός 43-45% και για τα πίσω 30-37%. Τα νούμερα αυτά για μένα είναι απαράδεκτα και θα ζητήσω αντικατάσταση απο την peugeot.
Εχετε κάνει πουθενά τίποτα αντίστοιχες μετρήσεις για να έχουμε κάποιες συγκρίσεις ?

Δημήτρη,φοράς μαμίσια ελατήρια και μαμά ράβδους?
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email Επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Συγγραφέα
TONY PAP (Aντώνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1,6 16V 5θ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 08 Ιούν 2005, 09:09:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι Πάνο (είμαι ο Αντώνης) και μιλάω για μαμά setup σε 1600 ΧΤ του 2001.

TONY PAP
Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 08 Ιούν 2005, 09:52:24    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TONY PAP έγραψε:
Ναι Πάνο (είμαι ο Αντώνης) και μιλάω για μαμά setup σε 1600 ΧΤ του 2001.

Ζάντες και λάστιχα επίσης μαμά?

Αν μεγάλωσες το φερόμενο βάρος σίγουρα τα αμορτισέρ θα δείχνουν αδύνατα. W00t

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
manosm3 (manos)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

207 RC F/L '10 & Peugeot 206 1.4 XT

Ένταξη: 17 Ιούν 2005
Τόπος: Βριλησσια

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 20 Ιούν 2005, 00:20:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Μην εμπιστευεσαι 100% τα αμορτισερομετρα!!!!!! Εχουν βγαλει πολυ καλα και καινουρια αμορτισερ, αχρηστα! Κρινε απο την αποδοση στο δρομο! Αν δε σε ικανοποιει η αποδοση τους στο δρομο, πες να στα αλλξουν αλλα θα σου πουν δικαιολογιες του τυπου " Και που ξερουμε οτι δεν ακολουθησες το drive στο trophy" !!!
Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιούν 2005, 09:48:55    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

manosm3 έγραψε:
Μην εμπιστευεσαι 100% τα αμορτισερομετρα!!!!!! Εχουν βγαλει πολυ καλα και καινουρια αμορτισερ, αχρηστα! Κρινε απο την αποδοση στο δρομο! Αν δε σε ικανοποιει η αποδοση τους στο δρομο, πες να στα αλλξουν αλλα θα σου πουν δικαιολογιες του τυπου " Και που ξερουμε οτι δεν ακολουθησες το drive στο trophy" !!!

Θα διαφωνήσω!
Οι αμορτισερομετρίσεις είναι συνήθως σωστές!

Ένα αμορτισέρ συνδιάζεται πάντα με ένα ελατήριο.
Επειδή η αμορτισερομέτριση δείχνει πόσο καλά το αμρτισέρ ελέγχει το ελατήριο μετρώντας το overshoot μετά από συμπίεση, αν εμείς βάλουμε σκληρότερα ελατήρια υπάρχει περίπτωση καλά και καινούρια αμορτισέρ να μην ελέγχουν σωστά το ελατήριο. ΄Αρα είναι άχρηστα για το συγκεκριμένο ελατήριο! Shocked

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
TONY PAP (Aντώνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1,6 16V 5θ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιούν 2005, 10:25:40    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Έχει δίκιο ο Χάρης.
Τα αμορτισέρ μετρήθηκαν στο καινούργιο ιδιωτικό ΚΤΕΟ στο Ρέντη και όντως η αίσθηση τους στον δρόμο επιβαιβεώνει τις μετρήσεις.
Το setup είναι μαμά ελατήρια-αμορτισέρ-195/55/15 (αντί του 185/65/14).

TONY PAP
Επιστροφή στην κορυφή
gavanas (Γιώργος)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

206 XS 1.6 2003

Ένταξη: 24 Ιούλ 2003
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιούν 2005, 12:52:46    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Το πρόβλημα δεν είναι το μικρό ποσοστό. Είναι η διαφορά αριστερά δεξια. Η απόλυτη τιμή μπορεί να βγεί μικρή αλλά να είναι μέσα στα πράσινα. αμάξια διαφορετικού βάρους έχουν διαφορετικό όρια.
Το πιο πιθανό είναι τα μπροστινά σου να είναι σωστά. Πίσω αριστερά όμως (το 30%) είναι ύποπτο.

Πείραμα για όσους έχουν όρεξη. Μετρηση πίσω άδειο, και καπάκι μέτρηση με ένα ατομο να κάθεται στο πορτ μπαγκαζ. διαφορά 10% στη μέτρηση.
Επιστροφή στην κορυφή
TONY PAP (Aντώνης)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1,6 16V 5θ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 21 Ιούν 2005, 13:23:06    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Παράθεση:
Το πρόβλημα δεν είναι το μικρό ποσοστό. Είναι η διαφορά αριστερά δεξια. Η απόλυτη τιμή μπορεί να βγεί μικρή αλλά να είναι μέσα στα πράσινα. αμάξια διαφορετικού βάρους έχουν διαφορετικό όρια.
Το πιο πιθανό είναι τα μπροστινά σου να είναι σωστά. Πίσω αριστερά όμως (το 30%) είναι ύποπτο.

Σωστά το εντόπισες Γιώργο.
Επίσης το 206 πρέπει να είναι φορτωμένο για να μετρηθεί σωστά πίσω.

Μιλώντας με τον τύπο στο ΚΤΕΟ μου ανέφερε ότι συνήθως στα peugeot τα ποσοστά είναι 50-60+ για τα μπροστινά αμορτισέρ και χαμηλά για τα πίσω.

TONY PAP
Επιστροφή στην κορυφή
kogos (Kogos)
Μόλις έγραψα
Μόλις έγραψα

Peugeot 307 1.6 (16V) XT Premium (2003)

Ένταξη: 29 Ιούν 2005
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 31 Αύγ 2005, 13:32:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

που μπορώ να πάω να μετρήσω τα αμορτισέρ μου;;; και πόσο έχει η μέτρηση;;;
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Σελίδα 1 από 1

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης