Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
Ένταξη: 21 Φεβ 2005 Δημοσιεύσεις: 4577
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 13 Ιούν 2005, 22:22:27 Θέμα δημοσίευσης: Πρωτοφανής απαγόρευση για γυναίκες οδηγούς |
|
|
Στην Σαουδική Αραβία ισχύει μία μοναδική απαγόρευση για τις γυναίκες που όμοιά της δεν συναντά κανείς πουθενά αλλού. Σύμφωνα με νόμο που μετράει ήδη δεκαετίες ζωής απαγορεύεται στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα.
Ο Mohammed al-Zulfa, εξέχων πολιτικός της χώρας,τάραξε τα νερά φέρνοντας πρόταση για κατάργηση του αναχρονιστικού αυτού νόμου. Το θέμα ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις με τους πολέμιούς του να μιλούν για κατάλυση των ηθών, προτροπή σε ακολασία κ.ο.κ. Οι υποστηρικτές του, ωστόσο, χρησιμοποίησαν την συνηθισμένη πρακτική της ενοικίασης αγνώστων αντρών ως οδηγών που επίσης αντιβαίνει στα ισλαμικά έθιμα, έχει προφανείς κινδύνους για την υπόληψη των γυναικών και πλήττει οικονομικά τις Σαουδαραβικές οικογένειες.
Θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας δήλωσαν πως ποτέ το ανώτατο θρησκευτικό συμβούλιο της χώρας δεν χαρακτήρισε ως αμαρτία την οδήγηση από τις γυναίκες. Είπε μόνο πως καλό είναι αυτές να μην οδηγούν. Για την άρση της απαγόρευσης είχε γίνει μία μεγάλη γυναικεία διαμαρτυρία το 1990 που είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη και την καταδίκη 47 γυναικών. |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
MEMsound Υπεύθυνος Συνεργασιών

206gti
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 31104 Τόπος: Στροφοδιαδρομές
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 00:06:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Τελικά σε μερικές χώρες μόνο δεμένες με λουρί δεν είναι οι γυναίκες!!! Απίστευτο!!!
η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 06:20:11 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
MEMsound έγραψε: |
Τελικά σε μερικές χώρες μόνο δεμένες με λουρί δεν είναι οι γυναίκες!!! Απίστευτο!!!...... |
.....κι ομως αληθινο...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ultra-one (Χάρης) Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)
Ένταξη: 13 Οκτ 2004 Δημοσιεύσεις: 1792 Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 08:43:15 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vinman έγραψε: | MEMsound έγραψε: |
Τελικά σε μερικές χώρες μόνο δεμένες με λουρί δεν είναι οι γυναίκες!!! Απίστευτο!!!...... |
Για θυμηθείτε λίγο τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα!!!!!! 
Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
ePhI (Eφη) Φανατικό μέλος

206 1.6(16V) xs3/z4
Ένταξη: 02 Σεπ 2003 Δημοσιεύσεις: 322 Τόπος: always ΒΠ
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 08:49:11 Θέμα δημοσίευσης: Re: Πρωτοφανής απαγόρευση για γυναίκες οδηγούς |
|
|
vinman έγραψε: | Στην Σαουδική Αραβία ισχύει μία μοναδική απαγόρευση για τις γυναίκες που όμοιά της δεν συναντά κανείς πουθενά αλλού. Σύμφωνα με νόμο που μετράει ήδη δεκαετίες ζωής απαγορεύεται στις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητα.
Ο Mohammed al-Zulfa, εξέχων πολιτικός της χώρας,τάραξε τα νερά φέρνοντας πρόταση για κατάργηση του αναχρονιστικού αυτού νόμου. Το θέμα ξεσήκωσε πολλές αντιδράσεις με τους πολέμιούς του να μιλούν για κατάλυση των ηθών, προτροπή σε ακολασία κ.ο.κ. Οι υποστηρικτές του, ωστόσο, χρησιμοποίησαν την συνηθισμένη πρακτική της ενοικίασης αγνώστων αντρών ως οδηγών που επίσης αντιβαίνει στα ισλαμικά έθιμα, έχει προφανείς κινδύνους για την υπόληψη των γυναικών και πλήττει οικονομικά τις Σαουδαραβικές οικογένειες.
Θρησκευτικοί ηγέτες της χώρας δήλωσαν πως ποτέ το ανώτατο θρησκευτικό συμβούλιο της χώρας δεν χαρακτήρισε ως αμαρτία την οδήγηση από τις γυναίκες. Είπε μόνο πως καλό είναι αυτές να μην οδηγούν. Για την άρση της απαγόρευσης είχε γίνει μία μεγάλη γυναικεία διαμαρτυρία το 1990 που είχε σαν αποτέλεσμα την σύλληψη και την καταδίκη 47 γυναικών. |
...και να ηταν μονο αυτο το προβλημα για τις γυναικες στην χωρα αυτη ?????
πικρα.....
``Δύο πράγματα είναι αιώνια,το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία,αν και δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο``
ΑΙΝΣΤΑΙΝ |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 09:21:09 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
ultra-one έγραψε: | vinman έγραψε: | MEMsound έγραψε: |
Για θυμηθείτε λίγο τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα!!!!!!  |
Ασχετο ....τι δουλεια εχει η Αρχαια Ελλαδα με την Σαουδικη Αραβια του 2005...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
Ένταξη: 18 Οκτ 2003 Δημοσιεύσεις: 2664
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 12:12:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vinman έγραψε: | ultra-one έγραψε: | vinman έγραψε: | MEMsound έγραψε: |
Για θυμηθείτε λίγο τη θέση της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα!!!!!!  |
Ασχετο ....τι δουλεια εχει η Αρχαια Ελλαδα με την Σαουδικη Αραβια του 2005...  |
Πως δεν εχει ρε Μανο??? Οδηγουσαν οι γηναικες ιπηλατες αμαξες στην αρχαια Ελλαδα ???
Δεν λετε παλι καλα που υπαρχουν χωρες σαν τη Σαουδικη Αραβια οπου κυριαρχει η λογικη και λειτουργουν ακομα ετσι. Ειδαν τι γινετε εδω με τις γηναικες οδηγους, γι'αυτο το απαγορευουν. 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
shiba (giwrgos) Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 1069 Τόπος: γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 12:21:29 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | Δεν λετε παλι καλα που υπαρχουν χωρες σαν τη Σαουδικη Αραβια οπου κυριαρχει η λογικη και λειτουργουν ακομα ετσι. Ειδαν τι γινετε εδω με τις γηναικες οδηγους, γι'αυτο το απαγορευουν.  | σε λυπαμαι στελαρα...να αναμενεισ τα ''πυρα''τουσ τωρα 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 12:30:45 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
shiba έγραψε: | STELIOS έγραψε: | Δεν λετε παλι καλα που υπαρχουν χωρες σαν τη Σαουδικη Αραβια οπου κυριαρχει η λογικη και λειτουργουν ακομα ετσι. Ειδαν τι γινετε εδω με τις γηναικες οδηγους, γι'αυτο το απαγορευουν.  | σε λυπαμαι στελαρα...να αναμενεισ τα ''πυρα''τουσ τωρα  |
Πριν αρχησετε τα πηρα σας να πω πως αυτα που ειπα προερχονται απο Απαισιο Φαλοκρατικο χιουμορ !!! Δεν θεωρω ολες τις γηναικες οδηγους αχρηστες και σε καμια πειπτωση δεν συμφωνω με την γραμμη που ακολουθουν στη Σαουδικη Αραβια.
(Λες να την γλητωσα τωρα ?????)
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
shiba (giwrgos) Έχω ξεφύγει !!!

shiba cc
Ένταξη: 17 Σεπ 2004 Δημοσιεύσεις: 1069 Τόπος: γαλατσι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 12:33:02 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | shiba έγραψε: | STELIOS έγραψε: | Δεν λετε παλι καλα που υπαρχουν χωρες σαν τη Σαουδικη Αραβια οπου κυριαρχει η λογικη και λειτουργουν ακομα ετσι. Ειδαν τι γινετε εδω με τις γηναικες οδηγους, γι'αυτο το απαγορευουν.  | σε λυπαμαι στελαρα...να αναμενεισ τα ''πυρα''τουσ τωρα  |
Πριν αρχησετε τα πηρα σας να πω πως αυτα που ειπα προερχονται απο Απαισιο Φαλοκρατικο χιουμορ !!! Δεν θεωρω ολες τις γηναικες οδηγους αχρηστες και σε καμια πειπτωση δεν συμφωνω με την γραμμη που ακολουθουν στη Σαουδικη Αραβια.
(Λες να την γλητωσα τωρα ?????) | το κρασι νερο δεν γινεται ...
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
LuNa (Αναστασία) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 107 1.0 (12V) (2006)
Ένταξη: 13 Δεκ 2004 Δημοσιεύσεις: 701 Τόπος: Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 14:53:52 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | shiba έγραψε: | STELIOS έγραψε: | Δεν λετε παλι καλα που υπαρχουν χωρες σαν τη Σαουδικη Αραβια οπου κυριαρχει η λογικη και λειτουργουν ακομα ετσι. Ειδαν τι γινετε εδω με τις γηναικες οδηγους, γι'αυτο το απαγορευουν.  | σε λυπαμαι στελαρα...να αναμενεισ τα ''πυρα''τουσ τωρα  |
(Λες να την γλητωσα τωρα ?????) |
τα πολλά λόγια είναι φτώχια Στέλιο μου...
πες μέρα και ώρα για να αναμετρηθούμε από στάση

206 1.6 .... περασμένα μεγαλεία ...
πλέον.... 107 1,0 ... ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ????  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Anthi (Ανθή) Νέος χρήστης

Peugeot 206 RC
Ένταξη: 21 Μάϊ 2005 Δημοσιεύσεις: 71 Τόπος: Χαϊδάρι
|
Δημοσιεύθηκε: Τρι 14 Ιούν 2005, 15:04:33 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
vinman έγραψε: |
Σύμφωνα με νόμο που μετράει ήδη δεκαετίες ζωής απαγορεύεται ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ να οδηγούν αυτοκίνητα...
|
Όταν διαβάζω τέτοια, πραγματικά αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που οδήγησε στη σημερινή εικόνα του κόσμου, έτσι όπως διαμορφώθηκε στο πέρασμα των αιώνων...Γιατί κάποιες χώρες είναι τόσο μπροστά, και όχι μόνο αναφορικά με την τεχνολογία, την επιστήμη, τις ανακαλύψεις και τις εφευρέσεις αλλά με την ίδια την ιδεολογία, και κάποιες άλλες τόσο πίσω, και μάλιστα όταν δεν υπάρχει προφανής λόγος, όπως για παράδειγμα η θρησκειολογία του κράτους? Όλοι εκεινοι οι άνθρωποι (και ιδιαίτερα οι γυναίκες που καταπιέζονται πιο πολύ) πώς νιώθουν όταν έρχονται αντιμέτωποι με την εικόνα των άλλων κρατών?
Και, για να τελειώσω με τις γενικού και φιλοσοφικού τύπου ανησυχίες μου, γιατί παρακαλώ να θεωρηθεί κατάλυση των ηθών, προτροπή σε ακολασία κλπ. η οδήγηση από τις γυναίκες ? Μήπως το ΠΑΡΑτραβάνε ?
(οπως είδατε, ο STELIOS τη γλίτωσε την επίθεση...! χεκ,χεκ!)
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
manosm3 (manos) Τρελλαμένο μέλος

207 RC F/L '10 & Peugeot 206 1.4 XT
Ένταξη: 17 Ιούν 2005 Δημοσιεύσεις: 908 Τόπος: Βριλησσια
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Ιούν 2005, 00:50:37 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | [
Δεν λετε παλι καλα που υπαρχουν χωρες σαν τη Σαουδικη Αραβια οπου κυριαρχει η λογικη και λειτουργουν ακομα ετσι. Ειδαν τι γινετε εδω με τις γηναικες οδηγους, γι'αυτο το απαγορευουν.  |
Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου!  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
LuNa (Αναστασία) Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 107 1.0 (12V) (2006)
Ένταξη: 13 Δεκ 2004 Δημοσιεύσεις: 701 Τόπος: Περιστέρι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Ιούν 2005, 08:11:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
manosm3 έγραψε: | STELIOS έγραψε: | [
Δεν λετε παλι καλα που υπαρχουν χωρες σαν τη Σαουδικη Αραβια οπου κυριαρχει η λογικη και λειτουργουν ακομα ετσι. Ειδαν τι γινετε εδω με τις γηναικες οδηγους, γι'αυτο το απαγορευουν.  |
Εχεις απολυτο δικιο φιλε μου!  |
Ο Στέλιος είναι γνωστός.... ο Μάνος όμως? 
206 1.6 .... περασμένα μεγαλεία ...
πλέον.... 107 1,0 ... ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ????  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
CHRYSAF.206GTI (ΧΡΥΣΑΦΟΥΛΑ) Μέλος

206gti 16v 1600k.
Ένταξη: 14 Απρ 2005 Δημοσιεύσεις: 124 Τόπος: ΑΘΗΝΑ
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Ιούν 2005, 13:42:49 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
αααα!! στέλιο και μάνο πάνω που μου είχατε δημιουργήσει και οι 2 σας τις καλύτερες εντυπώσεις πρέπει να σας πω οτι αρχίζετε να μου τις χαλάτε..... γιατι βρε καλά μου αγοράκια δεν κοιτάτε και καποιους άντρες που είναι υπόδειγμα καλού οδηγού????...................... 
είναι ο κόσμος δύσκολη γραφή
ολο σβήνεται..
και αν δεν διαβαστεί με την αφή
τίποτα δεν γίνεται.... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Ιούν 2005, 14:24:31 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
CHRYSAF.206GTI έγραψε: | αααα!! στέλιο και μάνο πάνω που μου είχατε δημιουργήσει και οι 2 σας τις καλύτερες εντυπώσεις πρέπει να σας πω οτι αρχίζετε να μου τις χαλάτε..... γιατι βρε καλά μου αγοράκια δεν κοιτάτε και καποιους άντρες που είναι υπόδειγμα καλού οδηγού????......................  |
Προφανως εννοεις εμενα....μονο που δεν το εγραψα εγω αυτο....αν προσεξεις καλυτερα εγω ειμαι ο mr Vinman...και δεν εχω σχεση με το παραπανω post του Μανου (manosm3)... |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
Anthi (Ανθή) Νέος χρήστης

Peugeot 206 RC
Ένταξη: 21 Μάϊ 2005 Δημοσιεύσεις: 71 Τόπος: Χαϊδάρι
|
Δημοσιεύθηκε: Παρ 17 Ιούν 2005, 17:14:22 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
LuNa έγραψε: |
Ο Στέλιος είναι γνωστός.... ο Μάνος όμως?  |
Ειδε ο γύφτος τη γενιά του.... 
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
STELIOS Moderator
 Little Bastard
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Ιούν 2005, 14:20:34 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Ε αυτο δεν ειναι δικαιο γιατι αναφερετε μονο το ενα μου post.
Αυτο εδω δεν μετραει???
STELIOS έγραψε: | Πριν αρχησετε τα πηρα σας να πω πως αυτα που ειπα προερχονται απο Απαισιο Φαλοκρατικο χιουμορ !!! Δεν θεωρω ολες τις γηναικες οδηγους αχρηστες και σε καμια περιπτωση δεν συμφωνω με την γραμμη που ακολουθουν στη Σαουδικη Αραβια.
 |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
vinman Γεν. Γραμματέας
407 2.0
|
Δημοσιεύθηκε: Σαβ 18 Ιούν 2005, 19:18:59 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
STELIOS έγραψε: | Ε αυτο δεν ειναι δικαιο γιατι αναφερετε μονο το ενα μου post.
Αυτο εδω δεν μετραει???
STELIOS έγραψε: | Πριν αρχησετε τα πηρα σας να πω πως αυτα που ειπα προερχονται απο Απαισιο Φαλοκρατικο χιουμορ !!! Δεν θεωρω ολες τις γηναικες οδηγους αχρηστες και σε καμια περιπτωση δεν συμφωνω με την γραμμη που ακολουθουν στη Σαουδικη Αραβια.
|
Πως κανεις ετσι βρε Στελιο
Εδω εμενα με πηρε η μπαλλα λογω συνονυμιας με αλλον...  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
manosm3 (manos) Τρελλαμένο μέλος

207 RC F/L '10 & Peugeot 206 1.4 XT
Ένταξη: 17 Ιούν 2005 Δημοσιεύσεις: 908 Τόπος: Βριλησσια
|
Δημοσιεύθηκε: Δευ 20 Ιούν 2005, 16:12:32 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Εγω παντως δεν κανω πλακα! Εχω απειρα παραδειγματα γυναικων "οδηγων" που κανουν χαζομαρες, να το πω ετσι. Βεβαια εχω δει και καποιους αντρες, αλλα υπερισχυουν οι γυναικες! Μην ξεχναμε και την αναλογια βεβαια! Ποσοι οδηγοι ειναι αντρες και ποσοι γυναικες; Χρυσαφουλα, δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα γιατι μπορει να εισαι η εξαιρεση! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|