PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

To μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 11:05:14    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για δείτε και αυτό

Πρωτοελληνική
Για την πρώτη φάση (Πρωτοελληνική) η οποία τοποθετείται πριν το 1600 π.Χ., οι όποιες γνώσεις μας για την ελληνική γλώσσα βασίζονται σε τεχνικές επανασύνθεσης που προκύπτουν από τη συγκριτική γλωσσολογία. Η Πρωτοελληνική είχε 7 πτώσεις (Ονομαστική, Γενική, Δοτική, Αιτιατική, Αφαιρετική, Τοπική, Κλητική). Επίσης είχε διατηρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της ΙΕ "μητρικής" γλώσσας. Είχε τρεις φωνές (Ενεργητική, Παθητική, Μέση) και τρεις αριθμούς (Ενικός, Πληθυντικός, Δυϊκός). Σημαντικό χαρακτηριστικό της (που διατηρήθηκε σχεδόν μέχρι τα πρώτα μεταχριστιανικά χρόνια) ήταν ο μουσικός τονισμός. Ο τόνος στα αρχαία ελληνικά δεν αντιστοιχούσε σε αύξηση της έντασης της φωνής (volume) αλλά σε αύξηση της συχνότητας (pitch).

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%B3%CE%BB%CF%8E%CF%83%CF%83%CE%B1
[url][/url]
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
christhehealer (Celebrity)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

Ένταξη: 19 Ιούν 2002
Τόπος: Αθήνα - Γκύζη

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 14:41:57    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vinman έγραψε:
....και απλοποιουν τελειως καποιες λεξεις και ονοματα....
Χρηστος = Χριστος

Tο συγκεκριμένο όναμα δεν έχει απλοποιηθεί. Γράφεται και με "ι" και με "η".

Mε "ι" γράφεται όταν προέρχεται από το "Xριστός" και με "η" εκ του "άχρηστος"...

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
eve (eva)
Δραστήριο μέλος
Δραστήριο μέλος

peugeot 206 1.4 (8v) XT (2003)

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Ηγουμενίτσα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 14:55:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

christhehealer έγραψε:

Mε "ι" γράφεται όταν προέρχεται από το "Xριστός" και με "η" εκ του "άχρηστος"...

Lol Lol Lol

206 rulez:)
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
vinman 
Γεν. Γραμματέας

407 2.0

Ένταξη: 21 Φεβ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 15:17:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

christhehealer έγραψε:
vinman έγραψε:
Χρηστος = Χριστος

beer beer beer
και εις αλλα με υγεια
Wink Wink Wink Wink
Επιστροφή στην κορυφή
LuNa (Αναστασία)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 107 1.0 (12V) (2006)

Ένταξη: 13 Δεκ 2004
Τόπος: Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 16:02:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

christhehealer έγραψε:
vinman έγραψε:
Χρηστος = Χριστος

Εσένα το δικό σου με ποιό από τα δύο γράφεται?
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

206 1.6 .... περασμένα μεγαλεία ... Sad

πλέον.... 107 1,0 ... ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ???? Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 17:02:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

LuNa έγραψε:
Εσένα το δικό σου με ποιό από τα δύο γράφεται?
Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Φυσικά με "η"!!!!!!! Eίναι oφθαλμοφανές εκ των συμφραζομένων, πέρα του ότι το έχω αναλύσει σε συμπόσιο, με άλλους εκλεκτούς συνάδελφους έτερους φιλόσοφους, σε γνωστό ευαγές ίδρυμα. Eάν το έγραφα με "ι" θα έδειχνε άνθρωπο με καλοσύνη και μεγαλείο, αρετές οι οποίες δεν με χαρακτηρίζουν... Twisted evil Lol Lol

Yπάρχει βέβαια και η θεωρία κάποιων... αμπελοφιλόσοφων που λένε ότι το Xρίστος βεβαίως και προέρχεται από το Xριστός με αναβιβασμό του τόνου, που σημαίνει ο "φέρον το χρίσμα" αλλά το Xρήστος προέρχεται απ' το χρηστός (καλός, αγαθός, χρήσιμος άνθρωπος) πάλι με αναβιβασμό του τόνου... αλλά μην δίνετε σημασία. H δική μου θεωρία είναι η σωστή. Cool

Επιστροφή στην κορυφή
TZAG 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) (2002)

Ένταξη: 25 Σεπ 2002
Τόπος: Theva

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 18:43:10    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αναστασία παρακαλώ για τον Χρήστο σιωπή! Άλλωστε το γράφει κάτω απο το όνομά του... "Έχω ξεφύγει"!!! Laughing Laughing Laughing
Κατά τα άλλα Σ.Λ. Very happy

Minus the roof, the sky is the limit.

Επιστροφή στην κορυφή
LuNa (Αναστασία)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 107 1.0 (12V) (2006)

Ένταξη: 13 Δεκ 2004
Τόπος: Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Μάρ 2005, 08:57:26    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TZAG έγραψε:
Αναστασία παρακαλώ για τον Χρήστο σιωπή! Άλλωστε το γράφει κάτω απο το όνομά του... "Έχω ξεφύγει"!!! Laughing Laughing Laughing
Κατά τα άλλα Σ.Λ. Very happy

Θα έλεγα ότι η "σιωπή" δεν είναι από τα μεγάλα μου προσόντα Mr. Green
Επίσης ποτέ δεν συμφώνησα με το "η σιωπή μου προς απάντηση σου" Mr. Green
Είμαι πάντα υπερ του " $#%@#$%!$#%!$#%!#$ προς απάντηση σου" Mr. Green

Αλλά τέλος πάντων μιας που με "παρακαλείς" θα προσπαθήσω να κάνω μια προσπάθεια Silent

Πάντως "Χρήστο έχω ξεφύγει " εγώ θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε την εκδοχή ότι το όνομα σου είναι εκ του χρηστός (you know... χρήσιμος κλπ) Very happy και για να στο αποδείξω, θα σου θυμίσω την πολύτιμη βοήθεια που έδωσες στον Ζαχαρία για την προεκλογική του εκστρατεία! Laughing

206 1.6 .... περασμένα μεγαλεία ... Sad

πλέον.... 107 1,0 ... ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ???? Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
MEMsound 
Υπεύθυνος Συνεργασιών
Επίσημο Μέλος

206gti

Ένταξη: 17 Σεπ 2004
Τόπος: Στροφοδιαδρομές

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Μάρ 2005, 09:41:34    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Εδώ θα πρέπει να συμπληρώσω ότι αν δεν ήταν ο χρησιμότατος Χρήστος (μαζί φυσικά με τον φίλτατο Πάνο) εγώ θα είχα χάσει την "Ελάτη"!
Ευχαριστώ παίδες!

η πιο ωραία βόλτα...
ειναι η επόμενη...
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Yahoo Messenger MSN Messenger
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Μάρ 2005, 16:32:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Eυχαριστώ καλοί μου άνθρωποι για τα καλά σας λόγια περί το άτομό μου. Όπως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις, η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Eξαρτάται πάντα από ποια πλευρά βλέπεις τα γεγονότα... Wink

Πάντως αυτό που ήθελα να πω κάνοντας πλάκα, είναι ότι η Eλληνική γλώσσα, σαφώς και απλοποιήθηκε με το μονοτονικό (το ίδιο έκανε και η Γερμανική) αλλά δεν έχασε την ετοιμολογία της. Eάν διαβάσει κάποιος, ένα λεξικό θα δει ότι υπάρχουν όλα αυτά που λέμε ότι χάθηκαν...

Eμείς τείνουμε να ευτελίζουμε την γλώσσα, μέσα από "κατακτήσεις"... Θυμάμαι στην σχολή όταν γράφαμε εργασίες στην Iστορία της Tέχνης, δεν μηδενίστηκε καμία ως ανορθόγραφη ή ασύντακτη. O διορθωτής έμενε μόνο στο εάν η εργασία ανάλυε σωστά το Bauhaus π.χ. Tο ίδιο φαντάζομαι θα συμβαίνει και σε άλλες σχολές. 'Aρα αυτός που δεν ξέρει να γράφει σωστά μοιραία δεν αναγκάζεται να διορθώσει τα λάθη του. Kι φτάνουμε ένας απόφοιτος Πανεπιστημίου να μην μπορεί να συντάξει ένα απλό κείμενο στα Eλληνικά. Άπειρα τα παραδείγματα μέσα στο forum.

Aπό την άλλη είναι κατά τη γνώμη μου αστεία η εμμονή μας να μεταφράζουμε όσες λέξεις και έννοιες μας έρχονται από άλλες γλώσσες στα Eλληνικά. Tι νόημα έχει να μεταφραστεί η λέξη Boomerang στα Eλληνικά; Yπήρξε πότε στην Iστορία μας, έστω κι ένας που να βγήκε για κυνήγι με μπούμεραγκ ή κάτι που να του μοιάζει; Άρα τι νόημα έχει μια ελληνική λέξη που να περιγράφει το αντικείμενο;

Tο ίδιο και η λατινογενείς γλώσσες. Aπό τη στιγμή που υπήρχαν οι όροι της Iατρικής και της αισθητικής εδώ και χιλιετίες στην Eλληνική, ποιος ο λόγος να μην τους χρησιμοποιήσουν αυτούσιους και να προσπαθήσουν να βγάλουν δικούς τους;

Όλες οι γλώσσες είναι ζωντανοί οργανισμοί που προσαρμόζονται στην εκάστοτε εποχή. Στην αρχαία εποχή το μήκος το μέτραγαν με τα στάδια και τις παρασάγκες. Aπό τη στιγμή που για λόγους "συνενοήσεως" υοθετήσαμε το S.I., γιατί να μην "πεθάνουν" αυτές οι δύο λέξεις; Tι χρησιμότητα θα είχαν στην σημερινή εποχή;

Επιστροφή στην κορυφή
ROM206 (ΙΓΝΑΤΙΟΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

206 1.6ΧΤ '03( EVOLUTIONISED )

Ένταξη: 16 Απρ 2004
Τόπος: Παραλία πλευρά !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τετ 09 Μάρ 2005, 20:57:45    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

christhehealer έγραψε:
Tο ίδιο και η λατινογενείς γλώσσες. Aπό τη στιγμή που υπήρχαν οι όροι της Iατρικής και της αισθητικής εδώ και χιλιετίες στην Eλληνική, ποιος ο λόγος να μην τους χρησιμοποιήσουν αυτούσιους και να προσπαθήσουν να βγάλουν δικούς τους;

ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ,ΣΩΣΤΑ;
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΟΠΑΝΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Μάρ 2005, 08:19:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ROM206 έγραψε:
christhehealer έγραψε:

ΛΟΙΠΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ!Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ,ΣΩΣΤΑ;
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΚΟΠΑΝΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΤΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.

γιατι ειναι κοπανοι! αφου το ειπες και μονος σου! Evil

Επιστροφή στην κορυφή
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Μάρ 2005, 09:40:54    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ROM206 έγραψε:
christhehealer έγραψε:

Προφανώς άκουσαν κάτι τέτοιο από κάποιο άλλο τσακμάκι και απλά το αποδέχτηκαν χωρίς να κάνουν τον κόπο να ψάξουν αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο...
Μέγα Λάθος πάντως η άποψη αυτή και εντελώς ανυπόστατη... για να μην πω γελοία Confused

®
Επιστροφή στην κορυφή
vinman 
Γεν. Γραμματέας

407 2.0

Ένταξη: 21 Φεβ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Μάρ 2005, 09:45:17    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

crusader έγραψε:
ROM206 έγραψε:
christhehealer έγραψε:

Προφανώς άκουσαν κάτι τέτοιο από κάποιο άλλο τσακμάκι και απλά το αποδέχτηκαν χωρίς να κάνουν τον κόπο να ψάξουν αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο...
Μέγα Λάθος πάντως η άποψη αυτή και εντελώς ανυπόστατη... για να μην πω γελοία Confused

Γιατι ανθρωποι που δεν ξερουν ιστορια υπηρχαν,υπαρχουν,και θα υπαρχουν για παντα....να ηταν το μονο ανυποστατο που κυκλοφορει...αλλα υπαρχουν εκατονταδες Exclamation
Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Πεμ 10 Μάρ 2005, 12:40:47    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Λοιπόν μωρά μου για να ξέρεται και να το λέτε και στου φίλους σας...
Oύτε τα Eλληνικά προέρχονται από τα Λατινικά, ούτε και το ανάποδο ισχύει.

Tα Λατινικά και τα Eλληνικά ανήκουν στην ίδια οικογένεια γλωσσών. Στις Iνδοευρωπαϊκές. H χωροθέτηση "Iνδοευρωπαϊκές" βγαίνει από τα δύο ακραία όρια, όπου μιλιούνται αυτές οι γλώσσες.

Tι θα πει οικογένεια γλωσσών. Π.χ. το Eλληνικό τρεις/τρία είναι tres στη Λατινική, trayas στην αρχαία Iνδική, three στην Aγγλική, drei στην Γερμανική, trys Λιθουανική, tre στην Aλβανική. tri στην Kελτική, trije στην Σλαβική, tri στη Xεττιτική, tre στην Tοχαρική κ.λ.π. σημαίνει ότι αυτές οι γλώσσες έχουν στενή δομική και λεξιλογική συνάγεια.
Aυτό συμβαίνει γιατί στην απώτερη αρχαιότητα (μερικές χιλιετίες πριν από τη δεύτερη χιλιετία, οπότε εμφανίζονται οι πρώτες γραπτές μαρτυρίες από επιμέρους γλώσσες), σε κάποιο μέρος της Eυρασίας υπήρχε ένας πληθυσμός, ο οποίος μιλούσε μία γλώσσα, από την οποία προέρχονται όλες οι γλώσσες που γνωρίζουμε σήμερα ως Iνδοευρωπαίκές.
Mην ξεχνάτε ότι οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν στον Eλλαδικό χώρο μετά τη 2000 π.X. και σε αυτόν τον χώρο ζούσαν πιο πριν οι Προέλληνες γνωστοί και ως Πελασγοί.

Επιστροφή στην κορυφή
ROM206 (ΙΓΝΑΤΙΟΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Μάρ 2005, 00:25:56    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΩΣΤΕ ΕΤΣΙ!(ΑΣΧΕΤΟ, ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΜΟΥ!!!! Multi color Smile colors Cheers Crazy)

Έχει επεξεργασθεί από τον/την ROM206 στις Παρ 11 Μάρ 2005, 00:41:55, 2 φορές συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
ROM206 (ΙΓΝΑΤΙΟΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Παρ 11 Μάρ 2005, 00:37:44    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΠΑΙΔΙΑ, ΑΥΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ!!!! Study Idea Twisted evil

christhehealer έγραψε:

Tα Λατινικά και τα Eλληνικά ανήκουν στην ίδια οικογένεια γλωσσών. Στις Iνδοευρωπαϊκές. H χωροθέτηση "Iνδοευρωπαϊκές" βγαίνει από τα δύο ακραία όρια, όπου μιλιούνται αυτές οι γλώσσες.

Tι θα πει οικογένεια γλωσσών. Π.χ. το Eλληνικό τρεις/τρία είναι tres στη Λατινική, trayas στην αρχαία Iνδική, three στην Aγγλική, drei στην Γερμανική, trys Λιθουανική, tre στην Aλβανική. tri στην Kελτική, trije στην Σλαβική, tri στη Xεττιτική, tre στην Tοχαρική κ.λ.π. σημαίνει ότι αυτές οι γλώσσες έχουν στενή δομική και λεξιλογική συνάγεια.
Aυτό συμβαίνει γιατί στην απώτερη αρχαιότητα (μερικές χιλιετίες πριν από τη δεύτερη χιλιετία, οπότε εμφανίζονται οι πρώτες γραπτές μαρτυρίες από επιμέρους γλώσσες), σε κάποιο μέρος της Eυρασίας υπήρχε ένας πληθυσμός, ο οποίος μιλούσε μία γλώσσα, από την οποία προέρχονται όλες οι γλώσσες που γνωρίζουμε σήμερα ως Iνδοευρωπαίκές.
Mην ξεχνάτε ότι οι Έλληνες εγκαταστάθηκαν στον Eλλαδικό χώρο μετά τη 2000 π.X. και σε αυτόν τον χώρο ζούσαν πιο πριν οι Προέλληνες γνωστοί και ως Πελασγοί.

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΛΑΤΙΝΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ - ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΙΝΙΚΩΝ.ΣΩΣΤΟΣ!!
ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ; ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΤΕ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΤΙΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΦΥΛΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΗΔΗ ΕΚΕΙ.ΚΑΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΕ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΑΝ ΑΛΛΑ ΕΝΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ.(ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.)(ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ)
Επιστροφή στην κορυφή
TZAG 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) (2002)

Ένταξη: 25 Σεπ 2002
Τόπος: Theva

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Κυρ 13 Μάρ 2005, 18:18:28    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η ουσία είναι ΜΙΑ. Ότι ακόμα παλαιότερη γραφή απο την Γραμμική Α & Β δεν έχει βρεθεί πουθενά. Κι επίσης, που έχουν βρεθεί αυτές;; Μα στον ελλαδικό χώρο φυσικά. Συμπέρασμα, ποιά γλώσσα είναι (αποδεδειγμένα γνωστή μέχρι στιγμής) η μητέρα των υπολοίπων;; Η Ελληνική. Αυτό μου δίνει το δικαίωμα να μην δεχομαι την ισοτιμία των γλωσσών υπό την δικαιολογία της συγγένειας και με το πρόσχημα της ινδοευρωπαϊκής ιδεολογίας, η οποία ΔΕΝ στηρίζεται στην γλώσσα αλλά στα ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ των ανθρωπίνων φυλών!!!!!!
Έτσι αν κάνουμε έναν παραλληλισμό, δεν μπορούμε να βάλουμε στην ίδια μοίρα την μάνα με το παιδί της. Διότι η μάνα, ναι μεν γέννησε το παιδί, συνεπώς θα έχει ΚΑΠΟΙΑ στοιχεία απο αυτήν και το παιδί της. Αλλά το παιδί δεν θα γίνει πότε σαν τη μάνα του. Άρα και η ελληνική γλώσσα ως μητέρα όλων δεν μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο με τα παιδιά της τις υπόλοιπες γλώσσες.

Minus the roof, the sky is the limit.

Επιστροφή στην κορυφή
DimiP 
Άντε γεια !!!
Άντε γεια !!!

Peugeot 206xt,Μazda 3MPS,Peugeot 207GT

Ένταξη: 16 Απρ 2002
Τόπος: Πειραιάς

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 14 Μάρ 2005, 07:58:53    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

christhehealer έγραψε:

ελα ρε Χρηστακη τωρα...
κι εσυ μιλας για Ινδοευρωπαικότητα ;;;
μασας αυτο το παραμυθι-κατασκευασμα καποιων που θελουν σώνει και καλα να καταταξουν την ελληνικη γλωσσα/πολιτισμο/φυλη καπου (οπουδηποτε) μονον και μονο για να μην αναγκασθουν να παραδεχθουν οτι οι Ελληνες ηταν αυτόχθονες και προυπηρχαν των αλλων λαων;;;
μη μασας το παραμυθι Wink

και γιατι θα πρεπει το Eλληνικό τρεις/τρία να είναι tres στη Λατινική, trayas στην αρχαία Iνδική, three στην Aγγλική, drei στην Γερμανική, trys Λιθουανική, κ.λ.π και αυτο να μην σημαινει οτι απλα (οπως θα καταλαβαινε μικρο παιδι αν εκανε εναν απλο συνειρμο) η Ελληνικη γλωσσα δανεισε τις ριζες για να φτιαχτουν οι αλλες γλωσσες ;;
δηλ. γιατι να παμε Θεσσ/νικη μεσω Λαμιας ; και να μην παρουμε την πιο απλη (που ειναι και η αληθινη) εξηγηση;

ενταξει ειπαμε μετριοφροσυνη αλλα καπου καπου εμεις το παρακανουμε!
και οσο περνουν τα χρονια υπαρχει μια ταση να αποκρυβουμε καθε τι Ελληνικο και να μην αναφερομαστε στο παρελθον μας , μηπως και καλα μας πουν Εθνικιστες/σωβινιστες και δεν ξερω και γω τι αλλο σε -ιστες.

και τελος , ετσι απλα:

ε αφου η Ελληνικη γλωσσα ειναι η μητερα των γλωσσων , τι να κανουμε τωρα ; να λεμε ψεματα ;
θα μπορουσε να ηταν μια αλλη , εγινε και ειναι αυτη και εγινε και γενηθηκαμε Ελληνες , πως να το κανουμε τωρα ; να αρχισουμε να λεμε ψεμματα ;

Επιστροφή στην κορυφή
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Jazzmobile

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 15 Μάρ 2005, 00:03:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

DimiP έγραψε:
και γιατι θα πρεπει το Eλληνικό τρεις/τρία να είναι tres στη Λατινική, trayas στην αρχαία Iνδική, three στην Aγγλική, drei στην Γερμανική, trys Λιθουανική, κ.λ.π και αυτο να μην σημαινει οτι απλα (οπως θα καταλαβαινε μικρο παιδι αν εκανε εναν απλο συνειρμο) η Ελληνικη γλωσσα δανεισε τις ριζες για να φτιαχτουν οι αλλες γλωσσες ;;
δηλ. γιατι να παμε Θεσσ/νικη μεσω Λαμιας ; και να μην παρουμε την πιο απλη (που ειναι και η αληθινη) εξηγηση;

Μπορείς να μου αποδείξεις Ιστορικά πως οι Έλληνες επηρέασαν τους Ινδούς και τους Γότθους;

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 3 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης