PSClub - Hellas Αρχική σελίδα
Portal Home  |   Δημόσια συζήτηση  |   Αναζήτηση  |   Κατάλογος Μελών  |   Ομάδες Μελών  |   Προφίλ  |   Προσωπικά μηνύματα  |   Σύνδεση  |  Εγγραφή

To μεγαλείο της Ελληνικής γλώσσας
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη

Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Printable version
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας  
Συγγραφέας Μήνυμα
LuNa (Αναστασία)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 107 1.0 (12V) (2006)

Ένταξη: 13 Δεκ 2004
Τόπος: Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 10:42:13    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TZAG έγραψε:
Ερώτηση: Πείτε μου στα ελληνικά την λέξη Boomerang.

Είναι σαν να ζητάμε να μας πουν με μία αγγλική λέξη το "πεντοζάλι" η... "πεντόβολα" ή "ζωντόβολα" ή "φέτα" (το τυρί και όχι το "κομμάτι") ή δεν ξέρω και γω τι άλλο....
η λέξη boomerang δεν έχει ακριβή ελληνική απόδοση δεδομένου ότι δεν είναι ελληνικό "προϊόν"
Πάντως θα μπορούσε να μεταφραστεί πιθανά ως αυτοεπισρεφόμενος ημιδίσκος

Ανάλογα με την κουλτούρα και τις ανάγκες του κάθε πολιτισμού, υπάρχουν και οι αντίστοιχες αποδόσεις εννοιών με λέξεις (λέω εγώ τώρα)

ΥΓ topless = γυμνόστηθο/η/ος, security = φύλακας
(αυτά περί σύγχρονής ελληνικής καθομιλουμένης)

206 1.6 .... περασμένα μεγαλεία ... Sad

πλέον.... 107 1,0 ... ΤΑ ΣΤΗΝΟΥΜΕ???? Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

Ένταξη: 15 Φεβ 2004
Τόπος: Νικαια-Περιστέρι

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 11:17:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Για όποιον ενδιαφέρεται ας ρίξει μια ματιά κι εδώ
http://abnet.agrino.org/htmls/H/H001.html
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος MSN Messenger
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 11:40:00    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Πολύ καλό site Αργύρη!
Έχει πολλά ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με τη γλώσσα μας.

®
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 11:47:05    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ναι όντως.
Αχ και να ξέραμε πόσο πλούσια είναι η γλώσσα μας , αλλά δυστυχώς δεν δίνουμε και μεγάλη σημασία . Rolling eyes
Καταργήθηκαν τα αρχαία από τα σχολεία στην αρχή , μετά καταργήσαμε τους τόνους και σε λίγο θα αρχίσουμε να καταργούμε η μάλλον να ξεχνάμε λέξεις . Confused
Επιστροφή στην κορυφή
nickzotos (Νίκος)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

206 1400 (8V) ΧΤ 2001

Ένταξη: 07 Ιούν 2004
Τόπος: ΝΙΚΑΙΑ

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 11:52:30    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

εδω σιγα σιγα κοβουνε τα διπλα γραμματα οπως η λεξη κοκκαλο->κοκαλο...... Embarassed Sad

http://www.quad-atv.gr

Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ!!!!
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 11:58:43    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Ένα απόσπασμα.....

Εκατόν πενήντα και πλέον, χιλιάδες ελληνικές λέξεις, περιέχει η αγγλική γλώσσα και η διεθνής επιστημονική ορολογία. Η μια στις τέσσερις αγγλικές λέξεις είναι ελληνική. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η μοναδική εργασία του συγγραφέα από τη Θεσσαλονίκη κ. Αριστείδη Κωνσταντινίδη, που κράτησε 28 χρόνια και ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Αθηνών, αφήνοντας άναυδους επιστήμονες και ακροατήριο. Το λεξικογραφικό ενδιαφέρον, είναι τέτοιο, που αποδεικνύει ότι η ελληνική γλώσσα, είναι η γλώσσα των επιστημών και της λόγιας έκφρασης, στην αγγλική γλώσσα. Μέχρι το 1991 όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης υπήρχαν δύο μόνο εργασίες για την επίδραση της ελληνικής γλώσσας στο ευρωπαϊκό λεξιλόγιο. Η μια για την γαλλική γλώσσα με 1250 ελληνικές ρίζες, και η άλλη για τη γερμανική με 1450 λέξεις, πράγμα φτωχό για τον πλούτο της ελληνικής. Σήμερα, η αγγλική γλώσσα έχει λέξεις από τον Oμηρο, τον Ησίοδο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Ηρόδοτο, τον Ιπποκράτη, το Θουκυδίδη, το Γαληνό......

για περισσότερα στη σελίδα αυτή http://abnet.agrino.org/htmls/E/E005.html
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 12:17:19    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Η γλέσσα των νέων απόσπασμα.......

Το νεανικό λεξιλόγιο περιλαμβάνει τόσο εκφράσεις χωρίς αντίστοιχο στην κοινή γλώσσα (π.χ. για τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μιας νεανικής κουλτούρας) όσο και εκφράσεις που δηλώνουν μια ιδιαίτερη στάση (οικειότητα, αξιολόγηση, ειρωνεία) απέναντι σε ένα γνωστό αντικείμενο αναφοράς (π.χ. ο χαρακτηρισμός η ώρα του παιδιού για το μάθημα των αγγλικών). Ιδιαίτερα παραγωγικά σημασιολογικά πεδία είναι οι κοινωνικές κατηγορίες (π.χ. φλώρος, τύπισσα), οι βιωματικές και κοινωνικές εμπειρίες (π.χ. ξεσαλώνω 'διασκεδάζω'), οι ψυχολογικές καταστάσεις (π.χ. τα πήρα στο κρανίο 'εκνευρίστηκα'), οι αξιολογικές (π.χ. αστέρι, σούπερ, τζάμι, χάσιμο 'πολύ καλό') και επιτατικές εκφράσεις (ψιλο-, χοντρο-, καρα-, με τρέλα). Ειδικά για την έκφραση αξιολόγησης και επίτασης έχουν διαπιστωθεί ιδιαίτερα συντακτικά σχήματα,στα ελληνικά π.χ. "και γα** + Ονοματική Φράση" (και γα** τις φάσεις 'πολύ καλή φάση'). Η νεανική επικοινωνία χρησιμοποιεί πολυάριθμες στερεότυπες εκφράσεις για την οργάνωση του διαλόγου, όπως χαιρετισμούς (έλα ρε, τσα γεια), προσφωνήσεις (ρε μεγάλε), φιλικές υβριστικές προσφωνήσεις (ρε μαλ**α), εκφράσεις συμφωνίας (Μέσα είσαι!), άρνησης (Ούτε με σφαίρες!), επιδοκιμασίας (Φοβερό! 'Εγραψε!), έναρξης μιας αφήγησης (π.χ. 'Ακου φάση!).
Rolling eyes Rolling eyes Laughing
http://abnet.agrino.org/htmls/M/M002.htm
Επιστροφή στην κορυφή
ultra-one (Χάρης)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Peugeot 206 1.6 GTi 2004 Blue Recife :)

Ένταξη: 13 Οκτ 2004
Τόπος: Αθήνα Κέντρο Σταθμός Λαρίσης

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 12:21:04    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:

Πολύ ενδιαφέρον το λινκ.
Υπάρχει υλικό για πολλεεεεες μέρες διαβάσματος....... Twisted evil

Επιτέλους το 206 μου άρχισε να γίνεται αυτοκίνητο Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών Αποστολή προσωπικού μηνύματος Αποστολή email
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 12:25:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ultra-one έγραψε:
Touristas έγραψε:

Πολύ ενδιαφέρον το λινκ.

Να τα βλέπεται …..ΛΙΝΚ τι θα πει αυτό τώρα για πέστε μου Twisted evil
Επιστροφή στην κορυφή
crusader (Σπύρος)
Έχω ξεφύγει !!!
Έχω ξεφύγει !!!

Ένταξη: 26 Μάρ 2004

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 12:56:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Touristas έγραψε:
ultra-one έγραψε:
Touristas έγραψε:

Πολύ ενδιαφέρον το λινκ.

Σωστά Exclamation
από εδώ και πέρα Χάρη θα λες ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Smile

®
Επιστροφή στην κορυφή
Touristas (Αργύρης)
Τεχνικός Σύμβουλος

Peugeot Geopolis RS 300

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 13:02:03    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

crusader έγραψε:
Touristas έγραψε:
ultra-one έγραψε:
Touristas έγραψε:

Πολύ ενδιαφέρον το λινκ.

Σωστά Exclamation
από εδώ και πέρα Χάρη θα λες ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Smile

Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια αρχή και να μιλάμε και να γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ Smile
Επιστροφή στην κορυφή
vinman 
Γεν. Γραμματέας

407 2.0

Ένταξη: 21 Φεβ 2005

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 14:56:02    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

nickzotos έγραψε:
εδω σιγα σιγα κοβουνε τα διπλα γραμματα οπως η λεξη κοκκαλο->κοκαλο...... Embarassed Sad

....και απλοποιουν τελειως καποιες λεξεις και ονοματα....
Χρηστος = Χριστος
Μανωλης = Μανολης
Αυγο = αβγο
Ταξειδι = ταξιδι
Εταιρεια = εταιρια
...........................................
.............................................
...................................................και παρα πολλα ακομα.........
Embarassed Embarassed Embarassed χαλι μαυρο και καταντια????
Επιστροφή στην κορυφή
LuNa (Αναστασία)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 15:13:32    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

vinman έγραψε:
nickzotos έγραψε:

....και απλοποιουν τελειως καποιες λεξεις και ονοματα....
Χρηστος = Χριστος
Μανωλης = Μανολης
Αυγο = αβγο
Ταξειδι = ταξιδι
Εταιρεια = εταιρια
...........................................
.............................................
...................................................και παρα πολλα ακομα.........
Embarassed Embarassed Embarassed χαλι μαυρο και καταντια????

Κάποτε (παλιά παλιά πολύ παλιά) το πως γραφόταν από άποψη ορθογραφίας μια λέξη είχε και άμεση συνάρτηση με το πως διαβαζόταν και γενικώς ακουγόταν ηχητικά!
Τα δυο Κ σε μια λέξη, δεν είχαν τον ίδιο ήχο με το ένα Κ ή τα δυο Σ με το ένα κλπ κλπ
Από τη στιγμή που έχουμε απλοποιήσει την προφορά των λέξεων, είναι προφανές ότι σύντομα θα απλοποιηθεί και η ορθογραφία τους.

Και εις άλλα με υγεία......

Επιστροφή στην κορυφή
ROM206 (ΙΓΝΑΤΙΟΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

206 1.6ΧΤ '03( EVOLUTIONISED )

Ένταξη: 16 Απρ 2004
Τόπος: Παραλία πλευρά !!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 21:29:37    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
1. Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΣΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ
2. ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.

ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΩΝ

Υ.Γ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ.
Επιστροφή στην κορυφή
TZAG 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) (2002)

Ένταξη: 25 Σεπ 2002
Τόπος: Theva

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 22:05:50    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

LuNa έγραψε:
TZAG έγραψε:

Είναι σαν να ζητάμε να μας πουν με μία αγγλική λέξη το "πεντοζάλι" η... "πεντόβολα" ή "ζωντόβολα" ή "φέτα" (το τυρί και όχι το "κομμάτι") ή δεν ξέρω και γω τι άλλο....
η λέξη boomerang δεν έχει ακριβή ελληνική απόδοση δεδομένου ότι δεν είναι ελληνικό "προϊόν"

Ανάλογα με την κουλτούρα και τις ανάγκες του κάθε πολιτισμού, υπάρχουν και οι αντίστοιχες αποδόσεις εννοιών με λέξεις (λέω εγώ τώρα)

Τι λες; Για αυτό και μόνο ως λόγο που είπες, συγκατατάσσοντας την ελληνική γλώσσα σαν τις υπόλοιπες, την ρίχνουμε στον Καιάδα. Διότι με αυτόν τον τρόπο σκεφτόμαστε οι περισσότεροι και δεν καταλαβαίνουμε ότι ΟΝΤΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ! Και ότι η λέξη boomerang που έδωσα ως παράδειγμα, δεν την έχει αναλύσει καμμία άλλη γλώσσα περισσότερο απο την ελληνική, αλλά την έχουν αποδεχτεί ως έχει. Και αλήθεια, η λέξη boomerang μεταφράζεται (για όσους απο εμάς ψάξουμε) στην ελληνικήν ως ΤΟ ΑΥΤΕΠΙΣΤΡΟΦΟΝ!! Φυσικά και δεν μπορεί οποιαδήποτε άλλη γλώσσα να αποδόσει περισσότερα απο την ελληνική. Διότι απλά εκ φύσεως είναι η πρώτη γλώσσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι η γλώσσα της μουσικής και των μαθηματικών. Εμείς απλά την κληρονομίσαμε και εις το όνομα της εξαπλούστευσης την έχουμε κατακρεουργήσει και συγκατατάξει σαν γλώσσα όπως όλες οι άλλες.
Συμπέρασμα, πόσο μικροί στο νού είμαστε και πόσο άσχετοι περί της ελληνικής γλώσσας που τελικά δεν ομιλούμε αλλά ξεστομίζουμε!

Minus the roof, the sky is the limit.

Επιστροφή στην κορυφή
TZAG 
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

Peugeot 206CC 1.6 (16V) (2002)

Ένταξη: 25 Σεπ 2002
Τόπος: Theva

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 22:13:08    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Αργύρη & Ιγνάτιε, πολύ καλές οι αναφορές σας. Αναστασία είσαι φοβερή. Ευχαριστώ!

Minus the roof, the sky is the limit.

Επιστροφή στην κορυφή
ROM206 (ΙΓΝΑΤΙΟΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 22:26:16    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TZAG έγραψε:
LuNa έγραψε:
TZAG έγραψε:

Τι λες; Για αυτό και μόνο ως λόγο που είπες, συγκατατάσσοντας την ελληνική γλώσσα σαν τις υπόλοιπες, την ρίχνουμε στον Καιάδα. Διότι με αυτόν τον τρόπο σκεφτόμαστε οι περισσότεροι και δεν καταλαβαίνουμε ότι ΟΝΤΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ! Και ότι η λέξη boomerang που έδωσα ως παράδειγμα, δεν την έχει αναλύσει καμμία άλλη γλώσσα περισσότερο απο την ελληνική, αλλά την έχουν αποδεχτεί ως έχει. Και αλήθεια, η λέξη boomerang μεταφράζεται (για όσους απο εμάς ψάξουμε) στην ελληνικήν ως ΤΟ ΑΥΤΕΠΙΣΤΡΟΦΟΝ!! Φυσικά και δεν μπορεί οποιαδήποτε άλλη γλώσσα να αποδόσει περισσότερα απο την ελληνική. Διότι απλά εκ φύσεως είναι η πρώτη γλώσσα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι η γλώσσα της μουσικής και των μαθηματικών. Εμείς απλά την κληρονομίσαμε και εις το όνομα της εξαπλούστευσης την έχουμε κατακρεουργήσει και συγκατατάξει σαν γλώσσα όπως όλες οι άλλες.
Συμπέρασμα, πόσο μικροί στο νού είμαστε και πόσο άσχετοι περί της ελληνικής γλώσσας που τελικά δεν ομιλούμε αλλά ξεστομίζουμε!

ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΑΙ. ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΣ ΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΤΙ Ή ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΜΑ**ΚΙΕΣ.ΟΤΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΙΔΑΞΟΥΝ, ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΝ
Επιστροφή στην κορυφή
ROM206 (ΙΓΝΑΤΙΟΣ)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 22:31:58    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TZAG έγραψε:
Αργύρη & Ιγνάτιε, πολύ καλές οι αναφορές σας. Αναστασία είσαι φοβερή. Ευχαριστώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ! ΑΝ ΘΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.
ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΟΙΚΩΝ.
Επιστροφή στην κορυφή
underage (Σοφία)
Φανατικό μέλος
Φανατικό μέλος

Peugeot 206 1.4 (8V) XT (2003)

Ένταξη: 09 Οκτ 2003
Τόπος: Σαλαμίνα - Καναδά

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Δευ 07 Μάρ 2005, 23:58:25    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

ROM206 έγραψε:

ΜΗΝ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΣΑΙ. ΕΔΩ ΠΕΡΑ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Βιβλίο - Βοήθημα εκθέσεων έγραφε: "Από ανέκαθεν" και καθηγητής φιλόλογος σε εκπομπή της τηλεόρασης είχε πει: "βρωμολοχίες" Confused

Μήπως δεν αφήνουμε να χαθεί μια από τις πλουσιότερες γλώσσες του κόσμου.
Δυστυχώς το ξέρουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, γιατί το θέλουν ΚΑΠΟΙΟΙ Evil
Τι μπορείς να κάνεις όταν γνωστός δημοσιογράφος λεει στους προσκεκλημένους του: "συνταουνιαστείτε" Shocked Shocked ΄
Ποια γλώσσα, ποια χώρα, ποια γραμματική, ποια ορθογραφία Question που οι γερμανοί στα σχολεία τους κάνουν την Αρχαία Ελληνική γλώσσα και εμείς στο δημοτικό ΔΕΝ είχαμε ούτε βιβλίο γραμματικής

Αξίζει φίλε να υπάρχεις
για ένα όνειρο κι ας είναι
η φωτιά του να σε κάψει!!!
Επιστροφή στην κορυφή
LuNa (Αναστασία)
Τρελλαμένο μέλος
Τρελλαμένο μέλος

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι 08 Μάρ 2005, 10:41:12    Θέμα δημοσίευσης: Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

TZAG έγραψε:
......... Συμπέρασμα, πόσο μικροί στο νού είμαστε και πόσο άσχετοι περί της ελληνικής γλώσσας που τελικά δεν ομιλούμε αλλά ξεστομίζουμε!

TZAG έγραψε:
............. Αναστασία είσαι φοβερή. Ευχαριστώ!

Με μπερδεύεις... από τη μία μου τα "χώνεις" (ευγενικότατα ομολογώ Razz ) και από την άλλη μου λες είμαι φοβερή? Laughing Laughing

Οπως και να έχει, πιθανά να κατάλαβες λάθος την ΠΡΟΘΕΣΗ της απάντησης μου ή πολύ πιθανόν να μην εκφράστηκα εγώ σωστά... σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι η Ελληνική είναι του σωρού μαζί με τις άλλες.
Είναι γνωστό ότι η Ελληνική είναι η ΜΟΝΗ εννοιολογική ενώ οι υπόλοιπες ορίζουν τις λέξεις κατόπιν "συμφωνίας" που έκαναν ότι για κάθε πράγμα - έννοια θα υπάρχει μια λέξη.....
Επιμένω όμως σε κάτι..... το ότι το ΑΥΤΟΕΠΙΣΤΡΟΦΟΝ είναι η μετάφραση για το boomerang είναι απόλυτα σωστό (κάπως έτσι είχα σκεφτεί και γω ότι θα λέγεται) ΟΜΩΣ.... εμείς την έννοια - λέξη ΑΥΤΟΕΠΙΣΤΡΟΦΟΝ δεν την χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ για την λέξη boomerang....
ΑΥΤΟΕΠΙΣΤΡΟΦΟΝ είναι αυτό που όπως λέει ξεκάθαρα η λέξη, είναι αυτό που επιστρέφει μόνο του.... μπορεί να είναι λόγος ή και δράση επιστρέφουσα.

(δεν είμαι σίγουρη ότι τα καταφέρνω να σας εξηγήσω τι εννοώ Razz δεν είμαι και η καλύτερη στην Ελληνική Razz )

Αν κάποιος πει ξεκάρφωτα τη λέξη ΑΥΤΟΕΠΙΣΤΡΟΦΟΝ χωρίς να είναι σε πρόταση, μπορεί να εννοεί πολλά πράγματα εκτός από το boomerang.... όταν όμως πεις boomerang.... όλοι εννοούμε αυτό το Αυστραλιανό μαρκούτσι που το πετάς και γυρνάει σε σένα (αν είσαι τυχερός και δεν σταματήσει στο κεφάλι του μπροστινού σου Razz )

ΣΑΦΩΣ και έχουμε την πιο πλούσια γλώσσα, ΣΑΦΩΣ και πρέπει πότε πότε να είμαστε και μεις λιγάκι σωβινιστές, αλλά ΣΑΦΩΣ και δεν πρέπει να επαφιέμαστε στις δάφνες των προγόνων μας, γιατί αποδεδειγμένα μας φρενάρει από την εξέλιξη μας ως φυλή.....

Επιστροφή στην κορυφή
Επισκόπηση όλων των Δημοσιεύσεων που έγιναν πριν από:   
Δημοσίευση νέας  Θ.Ενότητας   Απάντηση στη Θ.Ενότητα    PSClub - Hellas Αρχική σελίδα -> Γενικές Συζητήσεις Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες
Μετάβαση στη σελίδα Προηγούμενη  1, 2, 3, 4  Επόμενη
Σελίδα 2 από 4

Μετάβαση στη:  
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση
Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης