MEMsound. έγραψε: |
Μιας και υπηρξαν μερικες σχετικες ερωτησεις πανω στο θεμα ρυθμιζομενη αναρτηση και για να μην χανονται αυτα που λεμε σε αλλα τοπικ ειπαν να δημιουργησω κατι αποκλειστικα για αυτο (παρεπιπτοντως δεν βρηκα καποιο αλλο παρομοιο θεμα, παρα μονο διαφορες "ξεμπαρκες" αναφορες σε αλλα σχετικα με τις αναρτησεις θεματα)
Λοπον τα ρυθμιζομενα αμορτισερ ειναι πολλων ειδων: 1. Ρυθμιζομενα σε σκληροτητα. πχ KONI Κιτρινα, αυτα με την βιδα ρυθμισης στο πανω μερος, ΚW VARIANT 1 κλπ Αυτα εχουν φαρδια πιατελα (πιατελο = εκει που παταει το ελατηριο) και παιρνουν φαρδια ελατηρια (ειτε κανονικα ειτε πιο χαμηλα) και το υψος του αυτοκινητου καθοριζεται απο το ελατηριο που βαλεις. 2. Ρυθμιζομενα σε σκληροτητα και υψος. πχ FK KONIGSPORT, KW VARIANT 2 κλπ Ιδια αμορτισερ οσον αφορα την μπουκαλα αλλα το πιατελο εδω ειναι στενο και δεν ειναι σταθερο. Δηλαδη στηριζεται σε σπηρωμα και ετσι αναλογα με το που θα το ρυθμισουμε πετυχενουμε αντιστοιχο χαμηλωμα. Εδω χρησιμοποιουνται στενα ελατηρια (μονο ή διπλα δηλαδη με helpers) 3. Ρυθμιζομενα σε υψος, σκληροτητα, αποσβεση (αλλιως bount - rebount) πχ KW VARIANT 3, BILSTEIN PSS9 κλπ Εδω εχουμε επιπλεον ρυθμιση για την επαναφορα του αμορτισερ περαν της σκληροτητας, στενα ρυθμιζομενα σε υψος πιατελα με διπλα ελατηρια. 4. Ρυθμιζομενα σε υψος, σκληροτητα, αποσβεση, με ρυθμιζομενο top-mount.πχ ρυθμιζομενα της TEIN για Ιαπωνικα αυτοκινητα προς το παρον και αναμενονται και για ευρωπαικα σιγα σιγα. Για 206 βγαζει η D2 που εισαγεται απο την AVC WEBER στην Ελλαδα τιμη (προσωπικα την ειχα βρει πολυ καλη) 1600ευρω στην Ελλαδα. 5. Αεραναρτηση Οπου δεν υπαρχουν καθολου ελατηρια αλλα ελαστικες φουσκες οι οποιες μεσω kompressor φουσκωνουν κατα βουληση. Τελος να συμπληρωσω οτι η APEX εχει ρυθμιζομενα στενα πιατελα (δαχτυλιδι με σπηρωμα μαζι με το πιατελο) τα οποια μπαινουν extra σε οποιοδηποτε αμορτισερ (αρκει να ταιριαζει η διαμετρος τους) και το κανουν ρυθμιζομενο σε υψος. Θα κανω μια αναλυτικη ερευνα και θα παραθεσω οτι σχετικο υπαρχει με το θεμα. |
Ghost Dog έγραψε: |
Μια μικρη διορθωση... ![]() Οι kw variant 1 (αυτες που εχει δηλαδη ο p206mike) ειναι ρυθμιζομενες μονο σε υψος (και ειναι στενοπιατελες φυσικα) και οχι σε σκληροτητα οπως οι Koni sport (αυτες παλι ειναι ρυθμιζομενες ΜΟΝΟ σε σκληροτητα και τις φοραω εγω) ![]() Πηγα να παραγγειλω κατι κολλαρα samco και μπανισα τις d2! Η τιμη τους ξεκιναει απο τα 1200 ευρω (ισως οχι για το 206, αλλα για αλλα μοντελα) και μπορεις να ρυθμισεις καμπερ κτλ! Αν δεν ερχοντουσαν απο την (ομορφη κατα τα αλλα) Μαλαισια καλα θα ηταν... ![]() |
fpug έγραψε: |
bilstein B14 pss http://www2.bilstein.de/en/produkte/tuning.php3#12
ρυθμιζομενα σε υψος μονο με στενα ελατηρια HR 1100 ευρω με τοποθετηση. |
Ronin έγραψε: |
Ερώτηση:
Το B14 κιτ,δεν περιλαμβάνει και ελλατήρια? Πώς μπήκαν HR στο δικό σου Φίλιππε? |
fpug έγραψε: | ||
Εγω εκει που τα εβαλα κανονισα για hr ελατηρια (υστερα απο συμβουλη του μηχανικου μου). Οποτε ηρθαν κατευθειαν με αυτα και μαλιστα πακεταρισμενα. Παντως το ολο συνολο οπως μπηκε στο αυτοκινητο ειναι πολυ καλο. Καμια σχεση με τα b&g τα οποια ειναι καλα μεν αλλα διαλυονται πανευκολα. |
Για το 206, τουλάχιστον για το gt υπάρχουν μόνο τα PSS (B14) και όχι τα PSS9 (B16) για Ελλάδα πάντα μιλάμε. |
Εγώ εκεί που τα έβαλα κανόνισα για hr ελατήρια (ύστερα από συμβουλή του μηχανικού μου).
Οπότε ήρθαν κατευθείαν με αυτά και μάλιστα πακεταρισμένα. Πάντως το όλο σύνολο όπως μπήκε στο αυτοκίνητο ειναι πολύ καλό. Καμία σχέση με τα b&g τα οποία ειναι καλά μεν αλλά διαλύονται πανεύκολα. |
Ενδιαφέρον και αυτό. ![]() Ο λόγος που σου είπε να βάλεις τα HR αντί για τα μαμά Bilstein ποιος ήταν? Πάντως αφού λες ότι το αυτοκίνητο πατάει καλά στο δρόμο το αποτέλεσμα είναι προφανώς καλό. Όσο για τις B&G φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στις ρυθμιζόμενες σε ύψος (εξάλλου μόνο αυτες βγαίνουν). Όταν λες οτι διαλυόντουσαν εννοείς ότι έσκαγαν οι μπουκάλες (τσιμούχες) και ήθελαν επισκευή? |
Λοιπον ρωτησα ξανα και μαλλον δεν καταλαβα εγω καλα.
Η bilstein τα στελνει με φορεμενα ελατηρια hr γι αυτο και ηταν μεσα στο κουτι πακεταρισμενα και σφραγισμενα. Αυτο μου ειπε ο μηχανικος που τον ρωτησα (τον πιστευουμε?) και εκανα και δυο τηλεφωνα σε αλλους που πουλανε τα συγκεκριμενα και μου ειπαν το ιδιο. Θα το ψαξω ομως γιατι ειναι ενδιαφερον. |
volvos έγραψε: |
λοιπον ολα αυτα ειναι μπουρδες. |
γνωρισα ψυχακια τυπο με 206 2.0 ο οποιος ειχε kw στο δικο του με 185-60-15 lastixa!!!!!. |
λοιπον το ειχε τερμα πανω το kw και σε κατι στενα-χαντακια που με πηγε επεφτε με οσα.....
το θεμα ειναι οτι ειχε kw τερμα σε υψος με αποτελεσμα το δευτερο ελατηριο να ειναι νεκρο σε διαδρομη.... αποτελεσμα το αυτοκινητο δεν κοπανουσε απλα ηταν πιο σφηχτο...σε σχεση δε με την πεζο σπορτ την απλη των 600-700ευρω που εχω δει ηταν σαφως πιο πολιτισμενη και ανεκτη η αναρτηση του.... |
ΟΜΩΣ ο τυπος ειχε χαμηλωμα +3 αφου απο εκει ξεκινα μινιμουμ χαμηλωμα και εψαχνε να το ψηλωσει με αποστατες στη βαση του αμορτισερ...ετσι θα χαμηλωνε αναρτηση για να δουλεψει 2 ελατηριο και θα παρεμενε ψηλος για χωμα ![]() ερωτηση.αυτο γινεται?ο αποστατης θα μπορεσει πιστευετε να τον στερεωσει σωστα για να γαντζωσει το αμορτισερ?ο αποστατης θα ειναι γαντζωμενος μεσα στην υποδοχη που επιανε το αμορτισερ.... το kw με το χαμηλωμα που θα φαει αν το κανει ναι μεν θα δουλευει 2ο ελατηριο αλλα δεν θα μειωθει επικινδυνα η διαδρομη της αναρτησης?? |
Οκ εκανα τις σχετικες διορθωσεις πιο πανω ![]() ............................. Τελος για τις D2 δεν εχω ιδεα που κατασκευαζονται! Εισαι σιγουρος για την Μαλαισια? |
shiba έγραψε: |
KΑΛΗσπερα παιδακια...λοιπον σημερα πηγα να κανω και εγω την ερευνα αγορασ για τα αμορτισερ...το φιλαρακι γνωστου μου που εχει το μαγαζι μου προτεινε 2 λυσεισ για 206 cc...α.ρυθμιζομενα σε υψοσ και σκληροτητα΄blinstein pss(τωρα ποιο τυπο ακριβωσ δεν ειπε)=900 ευρω με τοποθετηση..β..κατι blinstein αμορτισερ με eibach springs ελατηρια 650 ευρω με τοποθετηση.μαλλον στην πρωτη λυση καταληγω μιας και για 250 ευρω διαφορα δεν αξιζει να μην τα χτυπησω..ειδωμεν τωρα |
MAG206cc1.6 έγραψε: |
ati me pedebete? giati den bazoyme oloi ta pezo sport twn 1000E . den einai kala ? den einai ta pio katalila? peste mou na paw na ta balw sto rimadi to cc na teleiwnw. 2.5 8elw na to xamiloso. toso diabasa oti prepei gia to kanoniko omws to 206 |
...από Μαλαισία... |
sps έγραψε: |
Λοιπον, εχω σκεφτει να τοποθετησω τα koni sport με ελατηρια φαρδοστενα peugeot sport και coil over peugeot sport ή apex, αν μπαινουν στο koni.
Θελω να μου πειτε τη γνωμη σας αν το koni θα συδυαστει σωστα με αυτο το ελατηριο, και αν θα το αντεξει. Δεδομενου οτι το peugeot sport αμορτισερ ειναι μονο λαδιου, προτιμω το κονι που ειναι αζωτου λαδιου και επισης ρυθμιζεται. Λοιπον πως την βλεπετε αυτη τη λυση? Μανθο, Μακη και λοιποι, τα φωτα σας ![]() |
υ.γ mem sound το μπουρδες ........σαν ειδικες..... |
bilstein B14 pss....ρυθμιζομενα σε υψος μονο με στενα ελατηρια HR 1100 ευρω με τοποθετηση και ευθυγραμμιση. |
MAG206cc1.6 έγραψε: |
giati me pedebete? giati den bazoyme oloi ta pezo sport twn 1000E . den einai kala ? den einai ta pio katalila? peste mou na paw na ta balw sto rimadi to cc na teleiwnw. 2.5 8elw na to xamiloso. toso diabasa oti prepei gia to kanoniko omws to 206. |
Λοιπον, εχω σκεφτει να τοποθετησω τα koni sport με ελατηρια φαρδοστενα peugeot sport και coil over peugeot sport ή apex, αν μπαινουν στο koni.
Θελω να μου πειτε τη γνωμη σας αν το koni θα συδυαστει σωστα με αυτο το ελατηριο, και αν θα το αντεξει. Δεδομενου οτι το peugeot sport αμορτισερ ειναι μονο λαδιου, προτιμω το κονι που ειναι αζωτου λαδιου και επισης ρυθμιζεται. Λοιπον πως την βλεπετε αυτη τη λυση? Μανθο, Μακη και λοιποι, τα φωτα σας ![]() |
ασεε σπυρο την εχω πατησει και εγω....εχουν κατι πραγματα αυτοι οι ιαπωνες......
αυτη στη φωτο ειναι σιγουρα η pss?????? δεν εχει και 2ο ελατηριο-helper???? |
pugsang έγραψε: |
Λοιπον παιδάκια για να οργανωνομαστε σιγά - σιγά
Οποιος εχει τιμές για καποιο απο τα σετ που βρήκε ο Μανθος (KW,DS.PSS κλπ) ας αρχίσει γράφει πόσο και απο ποιον για να παμε στους καλύτερους και να παρουμε τελικές τιμές για το club. Γραψτε λοιπον Μαρκα-Τυπος ή part No.-Κατάστημα-Τιμή για να δούμε που θα καταλήξουμε |
fpug έγραψε: | ||
ok Εγω εβαλα στο GT τα Bilstein - PSS (B14) - 1100 ευρω με τοποθετηση και ευθυγραμμιση στο συνεργειο του Γκικα (Π.φαληρο) (σημειωση¨ δεν ειναι συνεργειο πεζο). |
On topic now:
Να δουμε τι παιζει και με τις ρυθμιζομενες Osrav. Βεβαια απο το site toyw δεν καταλαβα και πολλα. www.osrav.it |
MEMsound. έγραψε: | ||
εεε σορρυ τις ξέχασα αυτές. Είχα ρωτήσει το Σεπτέμβριο και μου είχαν πει δυο τιμές. Δεν θυμάμαι καλά και για να μην γράφω μπούρδες θα ξαναρωτήσω αύριο (αν προλάβω....) |
GFG (ΓΙΩΡΓΟΣ) έγραψε: |
Υπαρχει και αλλη μια που ξεχασες Μανθο! Τη Weitec η οποια ειναι θυγατρικη της ΚW και η οποια βγαινει μονο ρυθμιζομενη σε υψος! Βασικα ειναι η Variant 1 με ιδια ελατηρια, μπουκαλες τα παντα και το μονο που αλλαζει ειναι το χρωμα και το οτι δεν ειναι ανοξειδωτη κατι που στην ελλαδα κατα την γνωμη μου ειναι περιτο με ενα μηνα χιονια και οχι συνεχεια! |
DIMCHRI έγραψε: |
osrav έχω βάλει εγώ . 600 ευρώ οι ρυθμιζόμενες.
ρυθμίζονται οι εξωτερικά. εγώ τις έχω στην μέση, και είανι σφικτές χωρίς να κοπανάει το αμάξι. υπάρχει και το ανάλογο τόπικ για osrav. |
ναι ρε φιλιππε το θεμα στο -4 που το αφησες ποσο ακομα εχει προς το μινιμουμ.... μισο ενα δυο εκατοστα???????? |
Αμορτισερ ΟΜΡ.
Το ειδαμε και αυτο: http://www.corsaclub.gr/index2.html ![]() ![]() |
LEFT έγραψε: |
Παιδια αν σας ενδιαφερει μου εχουν πει για 206 ρυθμιζομενη της ULTIMATE (γαλλικη) γυρω στα 750-800 euro !Εχω ακουσει και διαβασει πολυ καλα λογια!Για ριξτε μια ματια και ερευνηστε!
Χαιρετω ![]() |
σκεφτομαι τη λυση των πλακιδιων της πεζο σπορτ που μπαινουν πανω στο θολο και ψηλωνουν 0.5εκατ. το αυτοκινητο ....ετσι θα ερθω στο επιθυμητο χαμηλωμα που θελω να ειναι εως 3ποντους...
υποτιθεται οτι προσφερουν ακαμψια και βοηθουν σε σκληρες καταπονησεις... εχει βαλει κανενας? θα ειναι ολα οκ με στενοπιατελα? ειχα δει ποστ απο εναν martini που ολα ηταν οκ... |
206XS 1.6 16v -2601 Grp- A - Top strut reinforcing plates-two camber positions - per pair
στο rallycar.com βεβαια ρυθμισεις καμπερ ξεχνα το απο οτι εχω καταλαβει.... υποτιθεται οτι τα εχουν για το χωμα που καταπονειται ο θολος παραπανω αλλα και οι λακουβες της αθηνας δεν απεχουν πολυ.... |
MEMsound έγραψε: |
.....ενώ στα KYB HP Performance δεν χρειάζεται να βγει το πίσω αμορτισερ) |
sfaker2000 έγραψε: |
ΕΕΕΕΕΕ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,τη σου πουλησα δικε μου?πραμα που σπαρταραει...... |
η πεζο σπορτ δεν εχει κλειδακι για ρυθμιση ![]() ρυθμιζεται με τα κατσαβιδι και το σφυρακι ![]() αρα καλο ειναι να τη κανει αυτη τη δουλεια μηχανικος. εγω εχω αργησει α. λογω πεζο-χτες αλλαξα μεσαιο και τριξιματα- β.ξερει ο αργυρης ![]() ![]() υ.γ αν την πεζο αναρτηση βαλει αυτος που υποπτευομαι μαλλον τον βλεπω να απογοητευεται στη πιστα.τα αμορτισερ ειναι υπερβολικα μαλ**α για να μη κοπαναει.θεωρω ομως οτι με μια ανακατασκευη θα δειξουν πραγματικα τις δυνατοτητες του σετ.... |
ΝΙΚΟΣ έγραψε: | ||
Τα PS δεν κανουν για πιστα.Ειναι μονο για ραλλυ.Και φυσικα δεν ειναι οτι καλυτερο να παρεις καινουργια και να τα κανεις ανακατασκευη κατευθειαν.Καλυτερα να πας να παρεις μια φτιαχτη και να του πεις πως την θες.Υπαρχουν ομως και οι λυσεις κορυφης οπως PROFLEX και OLHINS οι οποιες κανουν και για πιστα. ![]() |
βάλε μια osrav και θα με θυμηθεις.... ρυθμιζόμενη πάνω στο αμάξι, και μπρος και πίσω ! ![]() |
Sidobre έγραψε: | ||
Ψιτ, μικρέ... μήν μπερδεύεις τις π... με τις σούστες Αλλο Αμορτισέρ για αγώνες και άλλο αμορτισερ για χαμήλωμα. |
το υπόλοιπο σχόλιο δεν το κατάλαβα... αλλά να πω ότι καμία αγωνιστική ανάρτηση δεν κάνει για κανέναν ελληνικό δρόμο και σε καμία ελληνική πίστα. η peugeot sport είναι φτιαγμένες για τις ελληνικές πίστες και είναι κάκιστη στον δρόμο.... όλα είναι πάντως υποκειμενικά. |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τί λές????? Ποιά ανάρτηση είναι φιαγμένη για ελληνικό δρόμο; Μπας και στο Sochaux φιάχνουν αναρτήσεις για την Ελλάδα???? ![]() ![]() ![]() H ανάρτηση αυτή είναι καθαρά για Sprint/Rally που είναι οι ιδανικότερες συνθήκες για τους Ελληνικούς Δρόμους. Ο Γάλλος Ξέρει! Αυτό που με δαιμονίζει αρκετές φορές, είναι με την νοοτροπία μας που μας εξηγούν κάποια πράγματα, αλλά εμείς πάντα πιστεύουμε το δικό μας, ασχετα αν δεν ξέρουμε ή δεν πιστεύουμε |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Τί λές????? Ποιά ανάρτηση είναι φιαγμένη για ελληνικό δρόμο; Μπας και στο Sochaux φιάχνουν αναρτήσεις για την Ελλάδα???? ![]() ![]() ![]() H ανάρτηση αυτή είναι καθαρά για Sprint/Rally που είναι οι ιδανικότερες συνθήκες για τους Ελληνικούς Δρόμους. Ο Γάλλος Ξέρει! Αυτό που με δαιμονίζει αρκετές φορές, είναι με την νοοτροπία μας που μας εξηγούν κάποια πράγματα, αλλά εμείς πάντα πιστεύουμε το δικό μας, ασχετα αν δεν ξέρουμε ή δεν πιστεύουμε |
να σε ρωτήσω κατι... μήπως έχεις ακούσει πουθενά ότι η peugeot sport ελλάδος έφτιαξε την ανάρτηση που πουλάνε για το 206 σου, και την έστειλε στην γαλλία για approvarisma...? ναι αυτή που πουλάει ο κόνδωρας... μήπως το γνωρίζεις αυτό ή έτυχε να το έχεις διαβάσει γιατί αν δεν το έχεις διαβάσει να σου πω εγώ που θα το βρεις... αλλά και πάλι είναι πολύ κούτσουρο... |
Eίμαι περίεργος, γιατί όντως είχε ακουστεί μια τέτοια φόλα, και μετά από έρευνα, αποδείχτηκε ότι η ανάρτηση έχει φιάχτεί στο Sochaux. Λές να είσαι πιο ενημερωμένος από εμένα; ![]() Και η ανάρτηση ΔΕΝ είναι κούτσουρο γιατί είναι 280 λίμπρες το ελλατήριο, ιδανικό για το βάρος του κινητήρα και του αυτοκινήτου. Αλλη απορία τώρα που είμαι ζεστός; Κατάλαβες γιατί δεν γουστάρω τις παραπληροφορίες; Εσένα δεν θα σε πείραζε να ακούς συνέχεια αλλα αντί άλλων; |
Baphomet έγραψε: |
Ποια άλλη ανάρτηση εκτος της PS δηλαδη δεν ειναι "χαμηλώματος"?? ή δεν έχει σημασία η ανάρτηση τελικά αλλά το ελατήριο που βάζουμε? επίσης η PS επισκευάζεται?? γιατι αν όχι αυτό δεν αποτελεί ένα μεγάλο μείον της σε σχέση με μια π.χ. KW που την βάζεις και την έχεις για μια ζωη? ως άσχετος ρωτω... |
Baphomet έγραψε: |
απόλυτα ικανοποιητική απάντηση που νομίζω λύνει τις απορίες πολλών... ευχαριστούμε Τάσο!
Μάλλον η λύση PS ανεβαίνει στην ψηφοφορία που κάνει το inner me. ![]() |
Πέτρο, επειδή αύριο η ανάρτηση θα μπεί, την Κυριακή θα κάνει και πίστα, και στο καπάκι θα κάνει ταξίδι 500 χλμ με στροφές από Τρίτη θα μπορέσω σιγά σιγά να φιάξω μια παρουσίαση για αυτήν την ανάρτηση. Εγώ θεωρώ (πριν την βάλω) ότι είναι ότι καλύτερο Value for money που κυκλοφορεί και ελπίζω οι ελπίδες μου να επιβεβαιωθούν. |
Πέτρο, επειδή αύριο η ανάρτηση θα μπεί, την Κυριακή θα κάνει και πίστα, και στο καπάκι θα κάνει ταξίδι 500 χλμ με στροφές από Τρίτη θα μπορέσω σιγά σιγά να φιάξω μια παρουσίαση για αυτήν την ανάρτηση. Εγώ θεωρώ (πριν την βάλω) ότι είναι ότι καλύτερο Value for money που κυκλοφορεί και ελπίζω οι ελπίδες μου να επιβεβαιωθούν. |
β.θα ηθελα μια απαντηση για οσα εχω γραψει πιο πανω οσον αφορα τη ρυθμιση στο υψος της. |
γ.η απαντηση στο κονδωρα αν θελει χοντρυτερες ραβδους πισω ηταν κατηγορηματικα ΟΧΙ και μαλιστα σφαζοντουσαν οτι ειναι πολυ μαλακη ειδικα εν συγκριση με το δικο μου -04 μοντελο- που ειναι αρκετα σφιχτο απο μαμα. |
δ.αν τσεκαρες το αμορτισερ το εμπρος θα ειδες οτι ειναι πολυ μαλακο εως υπερβολικα μαλακο....για αυτο το λογο πιστυεω οτι τα αμορτισερ θα βγουν οφ πολυ γρηγορα ![]() |
ε.αυτη η αναρτηση οσο τη χαμηλωνεις ποσο θα σκληρυνει πιστευεις ?
σιγουρα στο -4 θα ειναι πιο σκληρη λιγο καθαρα και μονο λογω μιεωμενης διαδρομης αλλα πιστευω οτι αυτο αντιπαρερχεται απο το μαλακο σμορτισερ. |
στ. τι αντιστρεπτικες εχεις πισω-εμπρος? |
lepou έγραψε: |
Στο site της εταιριας στο internet δεν γραφει τιποτα για 206.Μπηκα και εγω και κοιταξα. Αν ομως παρετε τον αντιπροσωπο της εταιριας καθως και κανα δυο ακομα μαγαζια που την εμπορευοντε τοτε θα μαθετε οτι βγαινει για 206.. |
lepou έγραψε: |
Το μονο που εμαθα ομως ειναι πως ενω ο συγκεκριμενος τυπος συνεργαζετε με το EDFC δεν συνεργαζετε με το 206. Γιατι? Γιατι το 206 πισω δεν εχει ελατηρια αλλα ραβδους στρεψης οποτε και δεν ρυθμιζετε σε υψος απο το εσωτερικο του αμαξιου. |
dimip μετα απο κανα 3000χλμ θα μαλακωσει αρκετα...
και εγω ετσι εβριζα στην αρχη για ανεση... στα σαμαρακια ομως και παλι ξεχνα τις ταρζανιες. πλεον μετα απο 10000χλμ με τη πεζο σπορτ το μονο που με απασχολει ειναι α.δεν ειναι επισκευασιμη (κατα τους μισους οι αλλοι μισοι λενε οτι ειναι!) β. ποσο θα αντεξουν τα πλαστικα τοσο κοπανημα φοβαμαι οτι μετα απο 2 χρονια θα εχει σκορπισει το αμαξι ![]() αλλα ολα ειναι θεμα επιλογων και αποδοχης τους! |
nik_marin έγραψε: |
Πάρτε μια Ohlins να κάνετε την δουλειά σας.
ποσά ευρω είναι τα 1735kr (ότι είναι αυτά) http://www.khmotorsport.se/ohlins/pdf/per.pdf |
nOkpos έγραψε: |
λοιπον εγω φορεσα της Koni sport αλλα δεν ειδα πανω αυτο το ασπρο για να της ρυθμιζω! τι φαση ?? ξερει κανεις? |
Αν πάντως τις βάλεις εγώ είμαι πολύ περίεργος πως θα συμπεριφερθούν.
Βασικά δεν έχουν λόγο να μην δουλέψουν. |
Baby_On_Board έγραψε: |
Ύψος γύρου διευθετήσιμο.
Η αναστολή δοκών στέγης έρχεται με την ανώτερη θέση |
H ΤΕΙΝ μπήκε την Πέμπτη. Ευτυχώς τυχερός και εγώ και ο mechanic ,γιατί έκατσε το αυτοκίνητο αμέσως στα μέτρα που το θέλαμε και δεν χρειάστηκε να κάνουμε πολλές διορθώσεις κατά την τοποθέτηση.
Το αμάξι το οδήγησα μόνο την παρασκευή έχοντας ρυθμίσει τις δυνάμεις απόσβεσης στο λιγότερο σκληρό.Ακόμα και κει ζόρισε λίγο η μέση μου μπορώ να πώ. Παρόλο τα πολύ σκληρά ελατήρια δεν "κοπανάει",αλλά καταλαβαίνεις αισθητά εγκάρσιες ανωμαλίες ειδικά στην απόσβεση όταν εχεις και κάποια χιλιόμετρα στο ταχύμετρο, μεγαλύτερα απο αυτά των ρυθμών πόλης. Λακούβες δεν προβληματίζουν ιδιαίτερα. Μίνι μίνι βόλτα με τον αργύρη το επιβεβαιώνει αυτό. Υπερστροφή, από όσο κατάλαβα το λίγο που το οδήγησα εντός Αθήνας, τέλος. Κλίσεις δεν υπάρχουν(στροφές ίσως ελάχιστες-στα φρένα καθόλου). Το αυτοκίνητο έχει αλλάξει εντελώς. Με ξένισε. Η αλήθεια είναι δεν έχω οδηγήσει στο δικό μου όριο πιο σκληρό αυτοκίνητο από εργοστασιακή ρύθμιση γενικά, και έχω βρεθεί πολλα σκαλοπατια πιο πάνω πολύ ξαφνικά. Συνεπώς οι αντιδράσεις του 206 ,με την ΤΕΙΝ επάνω, μου φαίνονται περίεργες. Και κάποιες δεν μπορώ να πω πως μου αρέσουν κιόλας(ακόμα τουλάχιστον!) Οπότε μαθαίνω. Δυστυχώς δεν έχω ακόμα περισσότερα να πω. Σε λίγο καιρό περισσότερες λεπτομέρειες. (Όπως καταλαβαίνετε σκοπός μου δεν είναι να σας παρουσιασω την "τέλεια" (και καλά) ΤΕΙΝ μου και το πόσο "κορυφαία" είναι(γιατί την πλήρωσα...),αλλά να δείτε και μια άλλη λύση μέσα από τη δική μου δοκιμή.Καθώς δεν έχω ακόμα τουλάχιστον μέτρο σύγκρισης με κάποια άλλη λύση ,δεν μπορώ επίσης να πω και το πόσο καλή είναι, αλλά το πως μόνο μου φαίνεται. Ελπίζω να μην είναι κατακριταίο το ότι δοκίμασα κάτι διαφορετικό,έστω και αν το ρίσκαρα.) |
Ίσα ίσα Μπάμπη εγώ χαίρομαι που δοκιμάζουμε διαφοερετικά πράγματα για να έχουμε πολλές απόψεις.
Κάποια στιγμή που θα μπορείς έλα από την λέσχη να το δούμε από κοντά. μεγειά σου ![]() |
Παράθεση: |
Καλοφόρετη και καλοτάξιδη και προσεκτικά τώρα στην αρχή γιατί οι αντιδράσεις του αυτοκίντου είναι πολύ διαφορετικές από πριν. |
MEMsound έγραψε: | ||||
εεε όχι ακριβώς... Είπα ελατήρια proflex Τα αμορτισερ δεν ξέρω τι είναι (μεταχειρισμένη την πήρα αφού πρώτα την δοκίμασα στο αμάξι και "έχασα την μπάλα...", ούτε και ο προυγούμενος ιδιοκτήτης γνώριζε ακριβώς και ούτε αυτός που την έφτιαξε μου είπε το "μυστικό" του αλλά κάποια "μαιμουδιά" έχει κάνει... γαμάτη όμως μαιμουδιά... :iconcool: :iconcool: :iconcool: )
εχεις απόλυτο δίκιο για τις ρυθμίσεις. είναι χρήσιμες μόνο αν ξέρεις να τις ρυθμίσεις αν και πιστευω ότι με λίγη φαντασία και αρκετό πειραματισμό και κάμποσες συμβουλές θα την βρεις την άκρη... anyway τα δικά μου δεν είναι ρυθμιζόμενα σε bount ή rebount. μόνο σε ύψος είναι. αν και έχουν μια βίδα από κάτω που από όσο μου είπαν είναι για το λύσιμο (άνοιγμα) του αμορτισερ και όχι για κάποια ρύθμιση. anyway άλλωστε μια χαρά είναι έτσι όπως είναι (για road use...) αν κάποιος έχει να δώσει τα λεφτά για την (κανονική) proflex αξίζει με το παραπάνω... το θέμα είναι ότι απλά δεν τα έχουμε οι περισσότεροι... (εννοώ να μην μας λείψουν από κάπου αλλού) αυτά... |
και οι 2 ρυθμιζόμενες σε ύψος είναι.
η kw έχει διπλά ελατήρια = βασικό ελατήριο + helper και επιτρέπει περισσότερο (καγκουρο) χαμήλωμα.. την φοράνε 2~3 2λιτρα 206 του club από όσο την έχω δει είναι πιο μαλακή από την PS. ![]() |
brz20 έγραψε: |
Συνηθως το βοηθιτικο ελατηριο πιεζετε μεχρι κατω και δεν εχει περιθωριο για ταλαντωση.
Αυτο συνβαινει απο τους 3 ποντους και πανω. Εχει στενα ελατηρια πραγμα που συμαινει οτι ειναι σκληρη αλλα δεν ειναι τοσο οσο η PS και η KonigSport της FK. Το καλο αυτης της αναρτησης ειναι οτι καταλαβαινεις οτι το ελατηρια της ειναι προδευτικα γιατι στις μικρες ταχυτητες ειναι οσο μαλ**α πρεπει. |
ohlins ? |
Paladin έγραψε: |
Τον τελευταίο καιρο κοιτάζοντας διάφορα περιοδικά, έπεσε το μάτι μου σε κάποιες αναρτήσεις ονόματι ALPHA Shocks. Έγραφε η διαφήμιση ότι προσφέρουν πολύ καλό κράτημα χωρίς κοπάνημα, διατηρώντας μεγάλο επίπεδο άνεσης. Πήρα τηλ. και μου είπαν ότι βγαίνει σε 2 τύπους:
-Ρυθμιζόμενης σκληρότητας (650€) -Ρυθμιζόμενης σκληρότητας & ύψους (1150€) Έχει ακούσει κανείς τίποτα γι' αυτές τις αναρτήσεις; Μου είπαν επίσης ότι είναι με στενά ελατήρια και ρυθμιζόμενα πιατέλα και είναι και επισκευαζόμενες. Για την επισκευή μου είπε ότι τα επισκευάζει το ίδιο το μαγαζί με 30€ το κάθε αμορτισέρ, αλλάζοντας τα λάδια του αμορτισέρ, τσιμούχες και κάποια άλλα που δεν γνωρίζω και δεν θυμάμαι. Επίσης μου είπε πως το επίπεδο του κρατήματος είναι εφάμιλλο κορυφαίων αναρτήσεων, όπως KW, και ότι δεν έχουν καμία σχέση με ΚΟΝΙ, Bilstein και άλλα παρόμοια. Γνωρίζει κανείς κάτι; Τα έχει δοκιμάσει κανείς αυτά τα αμορτισέρ; |
DimiP έγραψε: |
παιδια ισχυει οτι διαφορετικες εταιριες παραγωγης αμορτισερ (και αναρτησεων κατ επεκταση δηλ αμ+ελατηρια κομπλε) ειδικευονται και σε διαφορετικες μαρκες αυτοκινητων.
π.χ. για TEIN που διαβασα πιο πανω ξερω οτι ειναι για Γιαπωνεζικα αμαξια οπως και KYB, και αλλες kw, bilstein (αμορτισερ) βγαζει μεν για ολους αλλα περισσοετρο για ευρωπαικα αυτοκινητα. και παει λεγοντας... ισχυει κατι τετοιο ; |
Εγω παλι ειδα αυτο και μου μπαινουν σκεψεις...
http://cgi.ebay.co.uk/Jamex-Suspension-Coilover-kit-Peugeot-206-BEST-PRICE_W0QQitemZ230095492349QQihZ013QQcategoryZ40192QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem |
ΣΕ γενικες γραμμες αυτο ισχυει.
για τον ιαπωνα ειναι πιο ευκολο να εξελιξει αναρτηση σε 350ζ παρα σε μ3. το ποσο ισχυει αυτο δεστε απο τα μοντελα που εχει. στα ιαπωνικα π.χ σιβικ εχει 10μοντελα αναλογα με το τι θες να κανεις. στο 206 εχει ενα μοντελο και αυτο μονο ρυθμιζομενο σε υψος... παπαρια μεντολα δηλαδη... η kw π.χ στο γκολφ εχει 3 μοντελα και στο σιβικ ενα............... ειναι θεμα ευκολιας τους. ![]() |
οι απλες σειρες εχουν πολυ ξερη αντιδραση και
απο οσο εχω ακουσε σε μιατα-γκολφ ηταν μια ψιλοαπογοητευση μιλαω για τις απλες σειρες.... |
καλα πεστε οτι θελετε...αμα δειτε ποσο θα παει η hot bits θα το βουλωσετε ![]() |
plaketokofths έγραψε: |
http://www.hotbits.org/
edit: οταν απαντησα υπηρχε ποστ του sps που ρωταγε τι ειναι η hotbits |
αυστραλια καταγωγη.
... μανθο στειλε τα στο τοπικ ρυθμιζομενες αναρτησεις |
το οτι την εχουν βαλει παιδια ομως |
τσεχια uber alles |
Πάνος έγραψε: |
http://www.psclub.gr/eshop/product_info.php?cPath=24_30&products_id=37
mini group a ή routier η συγκεκριμενη.? Σε κουβεντα με το Στελιο(pughell) με ενημερωσε πως η δευτερη δεν υπαρχει στο εμποριο πια. |
Οποτε πιστευω Πανο, αν πας σε ρυθμιζομενη καλω ειναι να παςσε κατι που επισκευαζεται, ετσι ωστε με λιγα επιπλεον λεφτα καθε φορα να εχεις παντα μια κορυφαια δρομισια αναρτηση. |
Steve έγραψε: |
Και να ξεκαθαρίσεις στον εαυτό σου Πάνο πόσο συχνά θα την ρυθμίζεις.
Γιατί το να πάρεις μια ρυθμιζόμενη, να την ρυθμίσεις μια φορά και μετά να κυκλοφορείς μέχρι να φάει τα χιλιόμετρα της έτσι, ΔΕΝ λέει. Παίρνεις με τα μισά λεφτά κάτι μη ρυθμίσιμο και τελειώνεις ![]() |
Αυτο ειναι ενα θεμα.
Αλλα η χρηση ρυθμιζομενης τουλαχιστον σε υψος ειναι must για μενα επειτα απο χρηση στενων ελατηριων. Και η ρυθμιση του υψους θα γινει μια φορα και τελος. Σκληροτητα bound και rebound δεν με απασχολουν τοσο πολυ. Δεν μπορω να ξαναγυρισω σε φαρδια οσο και αν ακουγεται καπως. Μεσοβεζικες λυσεις κατ εμε. |
Steve έγραψε: | ||
Άρα βρες λοιπόν κάτι έτοιμο στα εκατοστά που θες, και πάρ' το. Μην μπλέξεις με ρυθμιζόμενη ![]() |
εγω εχω οδηγησει kw1 se dilitro Και οπως το εχω ξαναπει δε με τρελανε.
τη πεζο σπορτ του κονδωρα τη θεωρω καλυτερη. τελος. |
αν θες πραγματικα ρυθμιζομενη αναρτηση πρεπει να σκασεις απο 1100 (οσραβ) ως 1600(Pss9-kw3-hotbits)
οπου εκει μιλαμε για σχεδον αγωνιστικες λυσεις που ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ μαλλον δε το κοβω να εχει σκοπο να τις χρησιμοποιησει πανω απο το 30% τους. δηλαδη η ρυθμιζομενη εχει νοημα να θες να τη ρυθμιζεις και για πιστα και για πολη και για βουνο κλπ κλπ... ασε που οι 9στους 10 τη ρυθμιζουν με φραπελια τροπους και οχι οπως πρεπει και απλα καταληγουν απο σποντα σε μια ανεκτη ρυθμιση....... |
ΤΑ εχεισ μπερδεψει λιγο....
καταρχην η ρυθμιζομενες σε υψος π.χ οπως kw1 ¨η πεζο σπορτ που λεμε ειναι με στενο γραμμικο ελατηριο..... δε σημαινει οτι ρυθμιζομενη = στενο ελατηριο.... ειναι θεμα εταιρειας π.χ kw-osrav βγαζουν κιτ ρυθμιζομενα σε υψος που ειναι με φαρδυ ελατηριο |
ΖΗΤΑ και μια τιμη για πισω ραβδους στρεψεως 20χιλιοστα απο 206rc
|
250 θελουν μονο τη πεζο σπορτ................
αστο αμα τους πεις και ραβδους και αντιστρεπτικη..... |
αν τα 250 ειναι μονο για την αναρτηση ειναι οντως πααααααρα πολλα) |
60 ευρώ για το μπροστινό τμήμα, μπουκάλες ελατήρια (30 αριστερά, 30 δεξιά) και 90 περίπου για πίσω, μαζί με αλλαγή ράβδων στρέψης και αντιστρεπτικής, σε εξωτερικό συνεργείο εδώ στη Λάρισα. |
Μου πεφτεις λιγο μακρια. ![]() |
abaleo έγραψε: |
γενικά η επισκευή των αμορτισέρ πόσο περίπου πάει?
μόνο τα bilstein είναι επισκευαζόμενα δλδ? από τις ρυθμιζόμενες της αγοράς? η PS από διάρκεια ζωής? αφού "τελειώσουν" τα αμορτισέρ της πάνε για πέταμα? |
η πεζο σπορτ ειναι η στενη με ρυθμιση υψους και ειναι μια χαρα για μενα! |
το εχω απωθημενο μια γνησια πεζο σπορτ ασφαλτινη.......
αλλα κρατιεμαι για οταν αρχισω τους αγωνες! ![]() |
60 ευρώ για το μπροστινό τμήμα, μπουκάλες ελατήρια (30 αριστερά, 30 δεξιά) και 90 περίπου για πίσω, μαζί με αλλαγή ράβδων στρέψης και αντιστρεπτικής, σε εξωτερικό συνεργείο εδώ στη Λάρισα. |
abaleo έγραψε: | ||
όσο γι' αυτό...
εδώ Πάτρα τοποθέτησα ελατήρια - ραβδους με 50 ευρώ μόνο και ακρίβεια χιλιοστών... |
τελικά λέτε να το τολμήσω για hotbits? me δελεάζει η ιδέα...
http://www.hotbits.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=42&Itemid=71 η απλή με ρύθμιση ύψους πάει στα 800 ευρώ αλλιώς PS kai ελπίζω να πανε για επισκευή μετά... |
το αμάξι πάντως τώρα παρακάνει γκάπα γκούπα με ελατήρια eibach και μαμά αμορτισέρ "ενισχυμένα".. |
αλλιως σκας 1300 και ισως πιο κατω λιγο
παιρνεις μια πεζο σπορτ και ανεβαινεις σε αλλο επιπεδο... |
ψαξε βρες το αναλογο τοπικ...αναρτηση πεζο σπορτ για 206rc
με ραβδους και ακρα αν θες να γινει δολοφονος το αμαξι στις στροφες θα πλησιασεις τα 1700-1800 κομπλε σεμπλον |
Σύνολο? 1696,22 Ευρώ. Αν δεν είσαστε επίσημα μέλη, την βάψατε! ![]() Με γειά μου! ![]() |
Karolix έγραψε: |
Ολο το θεμα ειναι τωρα που βλεπω ΟΛΟ το κουστουμι (ARMANI),ειναι τα περιφερειακα κ οχι τοσο τα αμορτισερ...
Καλη φαση... |
Steve,ποια αμορτισερ αγορασες? |
ρυθμιζομενα τοπμαουντ για 206 10χρονια τωρα δεν εχει βγαλει κανενας......................................................
για ζητα καμια ινφο παραπανω και φωτο γιατι μαλλον εμπλεξε το αμαξι σου με 106 ο τυπος |
μου φαινεται οτι τα εχετε μπερδεψει ολα μαζι και ακρη δεν πρόκειται να βγάλετε...
γινετε λιγο πιο συγκεκριμένοι.... ![]() |
ερωτηση ξερουμε μαγαζι που να μπορει να μετρησει αμορτισερ σε παγκο στην αθηνα |
Karolix έγραψε: |
.............
............ Οποτε μενει να αλλαχτουνε οι ραβδοι η απλα να ρυθμιστουνε κ να φτιαχτει το ζυγισμα του αυτοκινιτου απο εκει...... |
Δλδ εχεις βαλει τη D2 (που ερχεται με αρκετες λιμπες ελατηρια) χωρις ραβδους?? ![]() |
Pughell έγραψε: |
Αυτο που προτεινεις για τις αντιστρεπτικες παντως ειναι αρκετα απολυτο και χωρις ιδιαιτερη εφαρμογη |
επισης αυτο που εχω παρατηρισει και συζηταγαμε και παλιοτερα ειναι οτι υπαρχει μια ταση να μη μπαινουν χοντρες αντιστρεπτικες ειδικα μπρος
π.χ ιμπιζα-μεγκαν-206 και πολλα αλλα που στις κορυφαιες εκδοσεις μειωνανε τη διαμετρο της εμπρος αντιστρεπτικης ![]() |
volvos έγραψε: | ||
|
nik_marin έγραψε: |
Eπειδή,
λοιπόν, λόγω της λειτουργίας της, η αντιστρεπτική ράβδος μεταφέρει φορτία απο τον εσωτερικό στον εξωτερικό τροχό, μειώνει, τελικά, το συνολικό κράτημα στον άξονα του τα κατακόρυφα φορτία μεταβάλλονται με τέτοιο τρόπο ώστε η πρόσφυση να μειώνεται δραματικά κατά την επιτάχυνση. Στην επόμενη εξόρμηση, σε διαδρομές με αρκετές ανωμαλίες, δοκιμάστε να αποσυνδέσετε τις αντιστρεπτικές ράβδους. Η βελτίωση στην πρόσφυση κατά την επιτάχυνση θα είναι σημαντική. Προσοχή, όμως! Ξανασυνδέστε τις αντιστρεπτικές, γιατί σε δρόμους με καλή πρόσφυση το αμάξωμα θα τείνει να γέρνει πολύ στις στροφές και θα σας τρομάξει._ M. Z. http://library.techlink.gr/4t/article.asp?mag=1&issue=317&article=8774 |
κατι δενε χει πατησει καλα
δε παιζουν αυτα τα νουμερα |
Θα προσπαθησω να απαντησω σε ολους σας.
@Μανθο: Αυτο με τις ραβδους το σκεφτηκα κι εγω οτι μπορει να δημιουργει το προβλημα. πλεον ο πουπακης ειναι η μονη μου ελπιδα! @Στελιο: Οι αποστασεις ειναι ιδιες @βλαση α)οχι,για πες αυτο πως επηρεαζει? β)οχι γ)καθε φορα που ρυθμιζα εκανα και μια βολτα και μετα ξαναμετραγα. δ)δεν εκανα ευθυγραμμιση αφου δεν εχω πετυχει ακομα τα βασικα, να τσουλαει χωρις θορυβους και με λιγη αποκλιση διαφορα υψων. Τωρα που το αριστερο ελατηριο ειναι πιο συμπιεσμενο,σε μια αριστερη με αναπηδησεις στην επαναφορα ακουγεται ενα δυνατο γκαπ απο αριστερα, ακομα και σε λακουβες οταν επιμηκυνεται το ελατηριο. Και γενικα και αλοι θορυβοι σαν να βρισκει καπου οταν στριβω αριστερα-δεξια με μικρες ταχυτητες, πχ πρωτη ![]() |
Randy έγραψε: |
Σαν πολλα δεν ειναι για αναρτηση?? λεω.. |
Πωωω μανθο τι μου λες?? μπορει οντως να μην ξερω και να οδηγω..
Εγω παντως με τη selex ειμαι ευχαριστημενος και με τα μισα λεφτα. Κανω τη δουλεια μου μια χαρα.. σιγουρα αν μπουμε μαζι σε στροφη εσενα θα κρατησει καλυτερα το δικο σου, ομως δεν εχει και τοσο σημασια νομιζω.. Αν ποτε κατεβω σε αγωνες, θα παρω μια M3 και θα ρθω.. Προς το παρον βολτες κανω με το 206. ![]() |
Πωωω μανθο τι μου λες?? μπορει οντως να μην ξερω και να οδηγω..
Εγω παντως με τη selex ειμαι ευχαριστημενος και με τα μισα λεφτα. Κανω τη δουλεια μου μια χαρα.. σιγουρα αν μπουμε μαζι σε στροφη εσενα θα κρατησει καλυτερα το δικο σου, ομως δεν εχει και τοσο σημασια νομιζω.. Αν ποτε κατεβω σε αγωνες, θα παρω μια M3 και θα ρθω.. Προς το παρον βολτες κανω με το 206. ![]() |
Σταυρο για αυτη που κανει 1500 λες?
Χαιρω πολυ... ![]() |
![]() |
(μιας και ειτε με δόσεις ειτε με τρητα τα χρηματα ειναι πολλα) θεωρω οτι τετοιες υπερβολές δεν μου χρειάζονται... ![]() |
Sinanai έγραψε: |
Νομίζω για τις σιδηροτροχιές είναι υπεύθυνη η ΕΡΓΟΣΕ. ![]() |
ergose.gr έγραψε: |
Η ΕΡΓΑ Ο.Σ.Ε. Α.Ε. είναι θυγατρική εταιρεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, η οποία συστάθηκε το 1996 για να αναλάβει τη διαχείριση των έργων του Επενδυτικού Προγράμματος του Οργανισμού και ιδιαίτερα εκείνων που συγχρηματοδοτούνται από Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανάληψη της διαχείρισης των έργων από την ΕΡΓΟΣΕ έγινε στο Β’ εξάμηνο του 1997. |
απ την μια σκεφτόμουν την gaz gga ετοιμη με 320lbrs ελατηρια και ρυθμιση bump/rebound (λογικα εννοει το slow) (α και οχι από αυτο το σιτε-εσοπ) |
Σε αυτά τα λεφτά θα προτιμούσα την ασφάλτινη PS... είναι σε λίρες αγγλίας τα 754 που λέει εκεί ![]() |
εγω μιλαω για πολυ λιγοτερα χρηματα απο τισ 754λιρες (που ειναι μαλιστα χωρις μεταφορικα...) |
πανο
ΘΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ |
Όχι ότι έχει κάποια τρανή διαφορά, αλλά for 205...? ![]() |
και τα δικα σου απο 205/309 δεν ειναι?> ![]() |
μερικές εκατοντάδες κμ για Σερρες... = 621 km ακριβώς |
Μάνθε, τελικά τι θα κάνεις με ανάρτηση; Λέω, σιγά-σιγά να προχωρώ με GAZ. ![]() Όχι τίποτα άλλο, αλλά προβλέπονται Σέρρες κατά τις 17 Νοέμβρη και θέλω να 'μαι έτοιμος.... ![]() |
Λοιπον βάση λογικης και κάμποσων συμβουλών πάμε για οτιδηποτε με μαλακο (σχετικά - και αναλογικά με το ελατήριο) bound και μαλλον ρυθμιζόμενο rebound για να μπορουμε να το ταιριάζουμε αναλογα με την διαδρομή...
Ελατήριο επειδη το αμάξι κυκλοφορεί και σε στριφτερες διαδρομές στο δρόμο και οχι μονο πίστα (ε ποια πίστα? που για να πάμε πρεπει ή να κάνουμε αιτηση με χαρτόσημο... ή να κάνουμε μερικές εκατοντάδες κμ για Σερρες... = @@ επισκέψεις σε πίστες...) λέω να μην ξεφυγουμε πάνω από τις 300-320λιμπρες... Αυτα σε γενικές γραμμές... |
αλλα 99% με βλέπω για gga... ![]() |
Πολυ καλές τιμες στις KW... ![]() ![]() ![]() αλλα 99% με βλέπω για gga... ![]() |
Manthos,
Yes they are adjusted at the same time on a fixed ratio, if you want a unit where the adjustment is seperate then we have to make them with a remote cannister & have the bump on the cannister & the rebound on the strut but they are alot more money, £475.00 per front strut + spring & these are normaly only used on race cars as the set up is quite difficult, they use them in the Britcar series. Regards, Mark |
Επαναλαμβανω:
Η gha που εχω ειναι 36 κλικ το rebound μπρος-πισω και το αντιλαμβανεσαι οταν το γυρνας. Οι ρυθμισεις που εχω ειναι 15-10 για δρομο(παρομοια σκληροτητα με πεζω σπορτ) και πιστα δοκιμασα 20-15, που μου φανηκε πιο σκληρο σε σχεση με πανου που ειχε πεζω σπορτ. Τωρα το εχω 15-15 απο το μαρτιο που πηγαμε μεγαρα, και δεν εχω νιωσει την αναγκη να σφιξω κι αλλο. |
volvos έγραψε: | ||
σπυρο νομιζω εχεις πιο σκληρες αντιστρεπτικες απο πανο... παντως και μπιλσταιν που ειναι πιο σκληρη σε ποδοση και χλμ μες τη στροφη δεν ηταν καλυτερη απο τη πεζο σπορτ. δηλαδη το πιο σκληρο ειναι ψευδαισθηση πολλες φορες... εμενα σπυρος μετρησε ελατηρια και ειχα πεσει. τα δικα μου απο 5 κιλα εδειξαν 4 κατι |
Πάνος έγραψε: | ||||
Οχι Πανο. Προχθες τοποθετησα εγω τις 22αρες μπρος πισω και ο Σπυρος τωρα τις παρηγγειλε. Η μονη μας διαφορα τοτε ηταν οι 20αρες του RC τις οποιες ειχα προμηθευτει αλλα τοποθετησα μετα,και ηταν πανω στο td του Μαιου. Παντως αν και οφτοπικ εχω κατενθουσιαστει με το αμαξι οπως ειναι τωρα με τις 22αρες μιας και ειναι αυτο ακριβως που ζηταω [b]εγω πια.[/b]Και επισης η αισθηση καμια φορα ισως και να μην συμβαδιζει με την πραγματικοτητα μιας και αλλη αισθηση εχει η μια αναρτηση και λειτουργια και αλλη η αλλη. Δηλαδη η ps γενικα στη πιστα σου δινει την αισθηση της πιο ομαλης αναρτησης χωρις να υστερει σε λειτουργια και αποδοση. |
...μιας και ειναι αυτο ακριβως που ζηταω εγω πια... |
MEMsound έγραψε: | ||
...Μέχρι να οδηγήσεις κάτι μες μπλοκε και ακρα και να ξαναμπεις σε ονειρα/εξοδα... ![]() ![]() ![]() ![]() ετσι πάνε αυτα ![]() |
Αυτο που ζηταω εγω σημερα λοιπον μεχρι νεωτερας... ![]() ![]() |
kane έγραψε: | ||
Παιδιά,δυστηχώς με εχουν κανει μπαν εδω και καιρο απτο σαξοκλαμπ,και δεν μπορω να βρω ποστ του πανου με περιεχομενο... "ασε σταυρο,πουλαω το σαξο επειδη βαρεθηκα να πεταω λεφτα και θελω κατι ετοιμο που δεν θα το πειραξω καθολου". Οταν ελεγε ο σταυρος οτι η μαλ***α δεν κοβεται... ![]() ![]() ![]() |
κοινώς μας λεει... @@άρες ΕΛΕΟΣ αφηστε τις υπερβολες και βάλτε μια ρημάδα αναρτηση να κάνετε την δουλεια σας... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Πανο, gga πρεπει να ειναι με χοντρο καλαμι, + το οτι ρυθμιζεται απο την μπουκαλα και οχι απο το τοπ μουντ oπως η δικη μου. |
εννοειται
(αν και το 206 μου το οδηγουν επιλεκτικα ελαχιστοι και με εμενα μεσα πάντα) |
(αν και το 206 μου το οδηγουν επιλεκτικα ελαχιστοι και με εμενα μεσα πάντα) |
Σε ποια παρασταση? ![]() |
Πάνος έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() ![]() Ελα γιατι και κατι σαξομπανιερες με εχουν φαει για td. |
... σκληρότερο και χαμηλότερο. ![]() |
αν ολα πάνε καλά (με το νισσαν) αυριο κάποια στιγμή θα πάω Πουπάκη...
( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sinanai έγραψε: |
Μόλις μίλησα με ντόκτορα. Αύριο δε μπορεί, επειδή έχει πολλή κίνηση. Δευτέρα πρωί θα είμαι εκεί και το παιζάκι θα κάνει ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς κατά τι σκληρότερο και χαμηλότερο. |
ayta τα υψη ειναι λιγο κουκουρουκου....δε ξερω γιατι αλλα δε μπορει ευκολα να χαμηλωσει τοσο το 206
τα κοιταγαμε με ντοκτορα αλλη φορα στο δικο μου και ξυναμε το κεφαλι μας.... |
iceage έγραψε: |
![]() |
Μανθε αμα σηκωστε αμαξι και ανεβαστε κατω πιατελο τοσο ωστε απλα να σφιξει αναμεσα του ελατηριο(με το πανω πιατελο εννοω),σε τι υψος ειναι οταν το κατεβαζεις απο την ραμπα; ![]() |
Υ.Γ. Επισης αυτο με την μπουκαλα να ειναι στενη και να φαρδαινει,μλκια μου φαινεται... ![]() Αφου ετσι και αλλιως το εμβολο δεν μεγαλωνει σε παχος,μονον αυξανεται η χωρητικοτητα του αμορτισερ σε λαδι. ![]() |
Gaz Gold height adjustable kits are a premium range of suspension units designed for tarmac motorsport and the serious track day enthusiast.
Most of the GHA Listings are available in the Gold range with the addition of struts kits for the classic and retro car market i.e. Lotus, Cortinas, Escort, Mexicos, Capris, Lancia Intergrale and Evo‘s. The features are:- 1. Front and rear units adjust bump and rebound from a single control knob on the side of the unit. 2. Struts and semi struts have 62mm bodies for increased oil capacity. These units are fitted with 22mm diameter induction hardened piston rods that are hard chrome plated for strength and durability. 3. All units have multi lip sealing. The outer seal is a metal encased wiper to clean the piston rod. This in turn extends main seal performance and oil retention under extreme conditions. 4. All the Gold range are fitted with a gas cell in the outer reservoir and filled with a high viscosity index multi grade oil to prevent cavitation and reduce fade in motor racing conditions. 5. The coilovers and telescopic units in this range utilise lightweight billet alloy components where possible, i.e. bases, end fittings, seats, lockrings, rod guides and gland nuts. The outer tube is steel with a nickel coating to provide the best anti corrosive finish possible. All outer alloy components are anodised. 6. A full range of springs are stocked at the factory for road and motorsport use. All units in our ranges can be purchased individually or repaired by return in the event of an accident. |
oz για οσο αποστατη θες |
Μανθο το θεμα αυτο δημιουργειται εξαιτιας και μονο των ακρων ps; |
kai top mount να βαλει δε κανει δουλεια αφου θα γυρισει προς τα μεσα και μπουκαλα και ροδα ταυτοχρονα....
μονη λυση αποστατες ΤΕΛΟΣ |
Προσπαθω να καταλαβω αν ειναι θεμα ακρων καταρχην ή οχι ή αν ειναι θεμα αναρτησης,ζαντων κτλ κτλ. |
ειστε σοβαροι?
θα βαλουμε τα μαμα ακρα κανοντας μαιμουδιες στο θολο του 206 επειδη βρισκει η γκαζ??? ... |
α ρε μανθο θα σε κανουμε μαγκα...η νυφη με ουλτραλεγκερα και ζ211
και μετα θα μας λεει οτι στριβει απο την αναρτηση και οχι απο τις λαστιχαρες μου |
Απλα ειναι κατασκευαστικη ατελεια(δεν το λεω λαθος αφου υπο προυποθεσεις δουλευει κανονικα). |
Pughell έγραψε: | ||
Αυτο που ειπε ο Πανος... Απλα ειναι κατασκευαστικη ατελεια(δεν το λεω λαθος αφου υπο προυποθεσεις δουλευει κανονικα). Ειναι σαν να προσπαθεις να χωρεσεις ελατηρια WRC κατω απο τους μαμα θολους σε εργοστασιακα γονατα. ![]() |
Manthos,
The Gaz Gold kits have been developed for motorsport & are currently used in a no. of race championships, Porsche cup,PBMWC,saxmax etc, it can be used on the road & it gives alot more adjustability on the damping than the GHA kit but the front dampers arer larger,they run a 65mm id spring so check the clearance on your wheel. It's allways best to run the Gold kit on a car that is going to be used on the track as it's alot stronger & you will notice the benifits, all of the kits can be serviced & the cost depends on the amount of work needed. Regards, Mark |
τι εννοείς? ποιανου κατασκευαστικη ατελεια? αν εννοείς της Gaz στο ειχα στειλει και παλαιότερα με πμ αυτό που μου ειχε πει ο Αγγλος από το 1ο κιολας μειλ οπου μου απαντησε:
κοινώς το ηξερα εκ των προτερων οτι ενδεχομένως θα ειμαστε στριμοκωλα χωροταξικα... ![]() ![]() ![]() ![]() |
κατεβασαμε 1.5 ποντο περιπου τα πιατελα
αυτο που ελεγα μανθο ειναι οτι μπορει επειδη ειναι στο 0 το ρυθμιστικο ακομα και δεν εχει ριμπαουντ να αφηνει το εμβολο να τερματισει διαδρομη προς τα πανω...σιγουρα σκληραινοντας θα στρωσει αν και νομιζω οτι θελει 16αρι ελατηριο το πραμα για να εχει ικανοποιητικη διαδρομη στην εκταση |
λενε οτι μια αναρτηση πρεπει να εχει μινιμουμ 9 εκ. διαδρομη...ε εμεις εχουμε καπου 3 τωρα νομζω οποτε με ενα 16αρι θα παρουμε κατι ακομα να γινει πιο σωστο αν και φοβαμαι οτι θα κοπαναει αρκετα.... |
Αμα βαλετε ακομα πιο κοντο ελατηριο απο αυτο που φοραει ηδη,με το που βγει μια βολτα στο βουνο και εχει ενα "χανεται" ο δρομος,θα το βγαλει εκτος...
Μην κανετε μλκιες,ηδη ειναι πολυ χαμηλη απο οτι καταλαβα. ![]() |
ατακα βραδιας -μικρεεεε φερε ...-
τελικα μικρος μας γειωσε στο τελος..... |
προσοχη το μανθο εχει κατεβασει και αλλο αναρτηση και εχει ξαμοληθει στο ντραφι και περιχωρα...
παρακαλεισθε να μαζεψετε γυναικοπαιδα και να κλειστειτε σπιτι ![]() |
Οπως σου ειπα Πουπάκης μου ειπε να κάνω κάμποσες 100αδες χιλιόμετρα στο τερμα μαλακό για στρώσιμο των αμορτισερ και μετα να το σφιξω). |
Πριν την τοποθετηση στο αμαξι,δεν τα δουλεψατε καθολου εξωτερικα με τα χερια; ![]() |
τι σε κανει να πιστευεις οτι αυτο ειναι ουσιαστικα εφικτο δε μιλαμε για μαμα αμορτισερ οκ τα ειχα πατησει με το χερι κάμποσο μεσα-εξω αλλα ηθελε παρα πολυ δυναμη... και τσαμπα θα ιδρωναμε ![]() ![]() |
εκτός από δοκιμή σε ολων των ειδών τις λακουβες και ανωμαλίες του δρόμου οπου πλέον ΔΕΝ καταλαβαίνει τιποτα... |
Να επισημάνω ότι οι όποιες εντυπώσεις μου δεν πηγάζουν μόνο από τη Gaz, μιας και μαζί μ' αυτή, τοποθέτησα ράβδους στρέψης από RC και αντιστρεπτικές 22mm. Αποφάσισα να κάνω ολοκληρωμένη δουλειά στην ανάρτηση, αφήνοντας μόνο τα άκρα για αργότερα. Είναι αναμενόμενο, λοιπόν, το αυτοκίνητο να είναι πολύ διαφορετικό από πριν. Αυτό που μου έκανε πολλή εντύπωση στα πρώτα της (ανάρτησης) - χαλαρά - λιμανάκια χτες, ήταν η φιλικότητα. Ενώ αρχικά φοβόμουν τις 22άρες ζαμφόρ, χτες βράδυ αναθεώρησα. Το τιμόνι δε γύρισε αντίστροφα από κάποια στροφή, για διόρθωση, ούτε msec. Πραγματικά εντυπωσιακό. Προφανώς σε αυτό συμβάλει το ότι τα αμορτισέρ είναι ρυθμισμένα στην πιο μαλακή τους θέση, οπότε το αυτοκίνητο στην παρούσα φάση έχει της προοδευτικότερες δυνατές αντιδράσεις. ![]() |
Σε ό,τι αφορά ένα ανεπαίσθητο θόρυβο από τα top mount, ο Doctor μου 'πε πως και Peugeot Sport να βάλω, πάλι σε λίγο καιρό θα ακούγονται, ελέω σκληρού ελατηρίου. ![]() ![]() |
Προσοχη με τις ραβδους... |
6.30 oloi σπιτι μουνα παρτουζιασουμε τη νυφη.... |
ρε Jim...
πως σου φανηκε η gga στην soft εκδοση? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() καλά δεν περνάει από τις "αλλαγές κλίσης οδοστρώματος"... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
λοιπον...
(μη χαιρεσαι jim δεν ασχοληθηκα να την σφιξω ακομα αλλα...) εκανα μια βολτα την διαδρομή (αναβαση ![]() κοίτα να δεις που σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να ψαχνόμαστε εδω ![]() |
κοίτα να δεις που σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να ψαχνόμαστε εδω ![]() |
![]() Αν ΔΕΝ βάλεις τους ίδιους αποστάτες μπρος-πίσω, ετοιμάσου για... σβουρίδια ![]() |
kane έγραψε: |
σφυρα μου οποτε ειναι...
Εγω κατα 99% θα τα βγαλω. |
nai οντως εγω τοσα χρονια πιστα που το εχω 16-21 οφσετ μπρος πισω εχω ΓΑ**ΘΕΙ στα σβουριδια και να ριχνω δευτερα στις οδηγαρες . . . |
εν (αρκετο) καιρό γιατι αισίως εχουμε μεινει ταπί... αλλα ψυχραιμοι... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
volvos έγραψε: | ||||
nai οντως εγω τοσα χρονια πιστα που το εχω 16-21 οφσετ μπρος πισω εχω ΓΑ**ΘΕΙ στα σβουριδια και να ριχνω δευτερα στις οδηγαρες . . . |
Καλα εγω απο που στο διαολο μετραω και ειμαι πιο ψηλος.
3 ποντοι διαφορα ειδικα ειναι παρα πολυ. Εννοω τη διαφορα απο το εδαφος και οχι την υψομετρικη διαφορα μπρος πισω. Κωστη ποσο το εχετε ρυθμισει εμπρος; Επισης αν μπορεις να βαλεις φωτο απο ποιο σημειο του μασπιε μετρας ομπρος και οπισω; Ειπαμε αν δεν βαριεσαι. ![]() ![]() |
Φερ' τα... ![]() Δηλαδή η ρουτιέρ δεν "έρχεται" τόσο κάτω, ε; |
Τι να σου πω, Τάκη... Δεν ξέρω... Εκεί το ρύθμισε ντόκτορας, εκεί το έχω... Κανένα πρόβλημα δεν έχω, μέχρι τώρα, εκτός από το τοπ μάουντ, που λογικό είναι να την έχει "ακούσει" και... ακούγεται, λιγάκι. ![]() |
Μάλλον το πιέζω λίγο περισσότερο. ![]() |
Aθανατοι ελληνικοι δρομοι. ![]() Να δουμε ποτε θα ησυχασουμε με αυτο το θεμα. Και να δουμε ποτε θα τη πληρωσει και καποιος κρατικος φουστης επισης. ![]() ![]() |
εννοειται...
θελουν φουσκωμα τα φτερα ή εστω λιγισμα προς τα πανω το κατω μερος του φτερου που τωρα παει προς τα μεσα το εκανα και στο δικο μου... ![]() ![]() ![]() |
ti anartisi nikola? |
με τι ελατηρια
βαλε μια φωτο απο το διαλυμενο παντως αποδεικνυεσαι γερο κραμα ξεροκεφαλου αφου πηγες και εβαλες κονι μετα απο τοσα που εχουν γραφτει καιε δω μεσα |
ε λογικο
κονι με ελατηρια χαμηλωματος σιγουρο αποτελεσμα τσεκαρε και θολους αν δεν εχουν παρει . . . |
μονο που τωρα εχουμε παραγγειλει τους αποστατες και δεν θελω να με βαλεις στην διαδικασια να τους ακυρωσω αν θες σου δινω το τηλεφωνο και κανονιζεις εσυ με δικια σου ευθυνη τα περαιτερω |
nikolas206gti έγραψε: |
και δηλαδή τι θα μπορούσα να βαλώ, στα ίδια χρήματα και για αξιόπιστα αποτελέσματα ? ![]() |
206kwn έγραψε: |
Δεν είπα οτι θα ακυρώσω παραγγελία και ούτε θα το έκανα σε καμία περίπτωση....! ![]() relax ![]() |
ποσα ακριβως χρηματα (ΧΩΡΙΣ το κοστος εργασιας τοποθετησης) |
Ενας φιλος εβαλε καποια gaz παραγγελια απο αγγλια,μονο τα αμορτισερ, κ τα εβγαλε οφφ σε μερικους μηνες,χωρις χρηση σοβαρη.Ισως τυχαιο γεγονος,Προβληματικη παρτιδα ?Μπορει..! |
Nikola ο Volvos και ο Μανθος δεν ειπαν αυτο.
Ειπαν οτι με τοσα λεφτα που εδωσες για κονι, θα μπορουσες να βαλεις μια οικονομικη ρυθμιζομενη καθ ύψος αναρτηση με στενα ελατηρια, που δεν εχει καμια σχεση με το συνδυασμο που εχεις εσυ τωρα. Και εχουμε περασει ολοι απο το σταδιο το δικο σου, και καταληξαμε σε coilover.Δε νομιζω αυτο να ειναι τυχαιο. Οσον αφορα τα κονι, εχει πεσει δραματικα η πιοτητα κατασκευης τους με αποτελεσμα να μην αντεχουν για πολυ. (ειχα κι εγω κονι κιτρινα) |
επιτελους (μετα απο 3+μηνες...) καταφερα να παω Πουπάκη για την ολοκληρωση της ρυθμισης της αναρτησης...
το 206 επιτελους δειχνει να παταει οπως πρεπει... αν και σωστη βολτα στις γνωστες διαδρομες ΔΕΝ το εκανα... περι λεπτομερειων setup βαρους κλπ μολις βρω λιγο χρονο... ![]() ... ![]() ![]() ![]() |
fotis-84 έγραψε: | ||
μανθο ,μπορεις να δεις σε τι τιμη υπαρχει αυτη τη στιγμη η gaz σαν την δικια σου για το 205?τι γνωμη εχει ο πουπακης για αυτη?για αγωνιστικη χρηση μπορει να χρησιμοποιηθει? |
η δικια μου (gga) πωλειται ουσιαστικα για χρηση πιστας και αγωνων
ετσι τουλαχιστον υποστηριζει η gaz βασικα δεν εχω λόγο να την αμφισβητησω πιο πάνω απο την δικη μου δινει... την δικη μου με εξτρα εξωτερικα δοχεια για ξεχωριστη ρυθμιση συμπιεσης/επαναφορας (η gaz την πουλαει σε btcc απ οσο μου ειπαν) του κωστη (gha) πωλειται σαν "track day" για 106/saxo υπαρχουν 100% και gha (κωστη) και gga (δικια μου), για 205 99% υπαρχει αλλα και να μην υπαρχει θα μας φτιαξουν αν θελετε κοστος χοντρα/χοντρα γυρω στα 600-650ε για την gha και 800-900ε για την gga η Gaz πουλαει σε λιρες και οι τελικες τιμες που πληρωνουμε σε ευρω εξαρτονται ΑΜΕΣΑ απο την ισοτιμια ευρω-λιρας. Φωτη μιας και ζητας κατι εξειδικευμενο για αγωνιστικη χρηση σε βουνο με τις οποιες ιδιαιτεροτητες εχει το 205 σου σε βάρος κατανομη κλπ καλο ειναι να συζητησετε με τους τεχνικους της gaz τις επιμερους λεπτομερειες. Αλλο βαζουμε εαναρτηση σε ενα αμαξι για να κανουμε την πλακα μας στις στροφες... και αλλο κυνηγαμε δευτερολεπτα... |
Πιας τ' αυγο και κουρευτο με τα τρακντει...
μαλλον σε κανα βουνο... ![]() ![]() ![]() |
ola ta meta facelift 2004 εχουν ακριβως ιδια ψαλιδια τα 206
εννοεις τα εσωτερικα τα 2 που πιανει υποπλαισιο http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/206/124_2409.jpg |
sps έγραψε: | ||
θες να σου πω ποσα χιλιομετρα εχω κανει με την gha η οποια στριβει ακομα χωρις να την εχω σφιξει 1,5+ χρονο? |
υπαρχει ενα σετ 21αρες στη λαιον πεζο σπορτ λογικα καπου στα 300-340 θα σου βγουν...ελεος να κουρδισεις με μαμα ραβδους τσαμπα λεφτα ![]() |
απ την αλλη (...gaz) μπορεις να το εχεις στο σχεδον τερμα μαλακό ... (= να κυκλοφορείς χωρις να "κουραζεται" / ταλαιπωρείται το αμορτισερ αλλα και το αμαξι και η μεση σου...και στα @@ σου αν κανει τραμπαλα το αμαξι) και οποτε θες να το πας για στριψιμο να το σφιγγεις... |
για του μανθου δε πας ελεω ζαντων και 16οφσετ...
εχεις 3 λυσεις α. σιναναι περι 600 β. 4καινουργια σκετα αμορτισερ περι τα 450-500 κονδωρα γ. επισκευη τα υπαρχοντα κατω απο 200 και αν σου κατσει σου εκατσε δ. Επιστροφη σε μαμα και 2 μηνες μετα να ξαναψαχνομαι... ![]() ![]() ![]() |
= οποτε... αγοραζεις ανετα 4 αμορτισερ (= οχι το κομπλε σετ) βαζεις πάνω τα δικα σου σπειρωματα/πιατελα κλπ κλπ κλπ κλπ |
η δικια σου PS δεν ξερω κατα ποσο μπορει να πουληθεια μιας και οποιος κι αν την πάρει θα πρεπει να κανει οτι ειχες σκοπο να κανεις κι εσυ που τελικα ειπες να μην το κανεις και τελικα πρακτικα αξιζει μονο να κρατησεις τα πιατελα / ελατηρια |
μεταξυ μας το πιο "απλο" σεναριο - για να μην μπλεκεις/ταλαιπωρησε κλπ κλπ ειναι 4 νεα PS αμορτισε για αλλες 40τοσες000κμ και πάει λεγοντας μονο που καθε 40τοσες000κμ θα σου βγαινει κανα 250αρι ακριβοτερα απ το να επισκευαζες την gaz θα μου πεις...μα ποσες χιλιαδες κμ θα κρατησω το αμαξι... ναι ειναι κι αυτο ενα ερωτημα υ.γ. η επισκευη απο την ιδια την gaz κοστιζει 25λιρες/αμορτισερ + μεταφορικα πηγαινε/ελα ~200ε |
μεταξυ μας το πιο "απλο" σεναριο - για να μην μπλεκεις/ταλαιπωρησε κλπ κλπ ειναι 4 νεα PS αμορτισε για αλλες 40τοσες000κμ και πάει λεγοντας μονο που καθε 40τοσες000κμ θα σου βγαινει κανα 250αρι ακριβοτερα απ το να επισκευαζες την gaz |
Νατος ο υποψηφιος αγοραστης μου... ![]() ![]() ![]() |
1) γιατι να ειναι χαλασμενα τα ελατηρια σου?
2)μπορεις αλλα δεν ξερω μεχρι τι ελατηριο αντεχουν τα αμορτισερ μιας και θεωρητικα ειναι για συμβατικα φαρδια ελατηρια με πολυ λιγοτερες λιμπρες... θεωρω οτι με 220λβ/18-20εκ μηκος θα εισαι και εσυ ευχαριστημενος στο δρομο και δεν θα κουρασεις τα αμορτισερ |
[...] σπυρο να σου θυμισω τι τραβηξες με τα μπροστινα σου στην αρχη ![]() |
Περι σκασμενων Gaz,για τι υψη μιλαμε Τακη; Γιατι μια φορα που ειχα δει τον Σπυρο εδω στον βορρα,το καρτερ ακουμπουσε στην ασφαλτο,οποτε και "βαφτισμενη" PS να ειχε παλι θα ειχε σκασει σε χρονο dt... Εκτος και αν διαφωνεις για ολα τα παραπανω. |
Με λιγα λογια,αναρτησεις υπαρχουν πολλες.
Σιγουρα η ιδανικη ειναι η γνησια PS οσο αφορα το στριψιμο και μια αλλη θα ειναι η ιδανικη βολτισια,το θεμα ειναι ομως οτι με το κοστος της "βαφτισμενης" εκεινη την εποχη δεν υπηρχε κατι καλυτερο μεχρι που προεκυψε η Gaz. Γιατι για να θυμησω,οι σεταρισμενες του Κυρλαγκιτση και του Σπυρου(σαλονικιοι και οι δυο) κοστιζαν πολυ παραπανω και ενδιαμεση λυση σε ρυθμιζομενη της προκοπης,ουσιαστικα δεν υπηρχε. Οποτε μηπως η τελικη συγκριση ειναι καπως ακυρη και γενικα συγκρινουμε μια αναρτηση η οποια κερδιζει ποντους μονον και μονον για το ονομα της; |
...
αλλωστε και εγω pss φοραω ουσιαστικα με πλεον ιδια σκληροτητα ελατηρια (320 το δινει η μπιλσταιν αν θυμαμαι καλα) ... |
αρη 250λιμπρες για διλιτρο ειναι λογικο κατι να τους ξεφυγε.
η δικια μου για εξηγησε μου τι διαφορα εχει λειτουργικα με μια pss? μη μου πεις ποιοτητα πιατελων ή μαρκα ελατηριου θα σε βρισω |
nikolas206gti έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πανο εχω δεν εχω κανει 10.000 χλμ με τα κονι. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος αν και το αμαξι δεν το παω πιστα αλλα πρεπει να θελει ελατηρια. Τι να βαλω ???????????? ![]() |
Η αλλη αποψη ειναι να περασεις σε αλλο level και να παραγγειλεις την gga αφου εχεις και τις oz chrono και καθονται ![]() |
Και'γω στον Πανο θα προτεινα να παρει 4 καινουργια PS και να τελειωνει το θεμα.... |
Η αλλη αποψη ειναι να περασεις σε αλλο level και να παραγγειλεις την gga αφου εχεις και τις oz chrono και καθονται ![]() |
και οι οζ σου ειναι με αποστατη 16 οποτε δε πανε πιο κατω αρα τη ξεχνας |
η gga ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ. θελει οφσετ 12-13 και οι οζ σου ειναι με αποστατη 16 οποτε δε πανε πιο κατω αρα τη ξεχνας |
Ο Στελιος τι λεει για ολα αυτα; ![]() |
Απλη ερωτηση και οποιος καταλαβε,καταλαβε...
Το ιξωδες του λαδιου του μοτερ σας παραμενει ιδιο μολις το εχετε βαλει και μετα απο 10 χιλλιαδες χιλιομετρα ή μεταβαλλεται και γινεται σαν νερο; ![]() |
Παναγιωτη θα προχωρησεις σε παραγγελια; |
Hi Georgiou |
Επίσημο διεθνές website έγραψε: |
The camber is adjusted by the pillowball upper mount and it will accord to the ride height to have the different angle. Generally, the range will be +1 ~ -3.5 |
nikos 206cc έγραψε: |
http://www.car.gr/parts/view/1284077/
Tην βρηκα τυχαια σήμερα και ειπα να το ποσταρω... Απο τιμη ειναι τσαμπα.... Ρυθμιζομενη ειναι... Τι λετε σαν λυση για καποιον που θελει μια ρυθμιζομενη κομπλε σε καλη τιμη?Μου φαινεται καλη λυση,raceland ειναι οχι μητσος τουνινγκ ![]() ![]() |
SnakeMJK έγραψε: |
πέρα απ το αισθητικό αποτέλεσμα του χαμηλώματος...
το ότι θα στρίβει χειρότερα και από μαμά δεν σε προβληματίζει καθόλου; ![]() |
Μια χαρα ειναι η αναρτηση. Και φθηνη. Το θεμα ειναι τι ακριβως θα κανεις με τις ραβδους πισω. Δε νομιζω οτι τα ελατηρια που χει πανω το coilover συνδυαζονται με τις μαμα πισω ραβδους του cc. |
πρωτα την βαζετε με τις μαμα ραβδους και αν δειτε οτι τα αμορτισερ δειχνουν να αντεχουν κι αλλο, τοτε βαζετε πιο χοντρες ραβδους |
εγω θα ειχε αφησει το c2σε τακους για 2 βδομαδες ή θα ειχα βρει 4 "οτι να ναι μεταχειρισμενα/κλασμενα/διαλυμενα/στραβα/δανεικα/whatever" αμορτισερ/ελατηρια και θα χα στειλει τα δικα μου για δειγμα στην γκαζ (αφου δεν εχει προς το παρον ετοιμο σετ)
απ την αλλη αν δεν ειχα το ~600αρι της γκαζ (και ειχα σωνει και καλα κα***σει να το χαμηλώσω - και δεν μπορουσα να περιμενω να το μαζεψω το 600αρι εννοω), εννοειται οτι θα την δοκιμαζα ΑΝΤΙ για αμορτισερ/ελατηρια χαμηλωματος το χειροτερο που θα μπορουσε να γινει ειναι τα αμορτισερ να ειναι για τον λουτσο...οποτε μολις κλασσουν τα στελνεις...κρατας πιατελα/ελατηρια σπειρωματα και τα ταιριαζεις με αλλα αμορτισερ (αλλη κουβεντα αυτη) |
αφου ρε φουστη υπαρχει FK και AVO για το κουβαδακι σου γιατι με ταλαιπωρείς... ![]() ![]() ![]() αιντε... εν πάση περιπτωση, για καποιον που δεν το ψαχνει πολυ-πολυ μια χα ειναι η παραπανω - αλλιως τα ειπαμε |
οι πιο χοντρες ραβδοι μας ελειπαν... |
πέρα απ το αισθητικό αποτέλεσμα του χαμηλώματος...
το ότι θα στρίβει χειρότερα και από μαμά δεν σε προβληματίζει καθόλου; ![]() |
king207cc έγραψε: |
θα πεταχτώ και γω σαν σφυνό...τσα ![]() |
σε μαμα 206 τωρα τελευταια που μπηκα και χαρηκα που το εχω αλλαξει αναρτηση/χαμηλομα ηταβν το εξης.
πηγαινα ευθεια με 70 και κανο μικρα ζιγκ ζαγκ δεξια αριστερα απο λοριδα σε λοριδα ... στο δευτερο εχω αρχισει και το χανω και στο 4ο εχει σχεδον φυγει ο κολος... ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μαλ**α τα μαμα αμορτισερ/ε΄λατηρια και ΠΟΛΥ ΨΗΛΟ το κεντρο βαρους του αμαξιου... |
Randy έγραψε: | ||
Στο δικο μου με αμορτισερ RC μονο χωρις χαμηλωμα δε συμβαινει κατι τετοιο. Αν ηταν να χανεις το αμαξι με 70 σε ζιγκ ζαγκ.. Μηπως δοκιμασες κανα 4-πορτο με τις 18αρες αντιστρεπτικες? |
Στο δικο μου με αμορτισερ RC μονο χωρις χαμηλωμα δε συμβαινει κατι τετοιο. Αν ηταν να χανεις το αμαξι με 70 σε ζιγκ ζαγκ.. Μηπως δοκιμασες κανα 4-πορτο με τις 18αρες αντιστρεπτικες? |
Με τα ελατηρια που την βαζετε να δουλεψει,και αναρτησαρα να ηταν δεν θα δουλευε ποτε... ![]() |
Kαλα οχι οτι του ρψ ειναι αναρτησαρα....τα χαστουκια που σου δινει αυτη η αναρτηση δεν υπαρχουν.... ![]() |
AlienHack έγραψε: | ||
στου SILO με ελαφρυ χαμηλομα μια χαρα δουλευει... |
αφου επιτιδες ρε αφηνεις γκαζι και πατας φρενο στην εξοδο για να παιξεις με τον κολο παλιο μαζοχα... ![]() |
Η ανατρηση του rc απλα στην εισοδο της στροφης για να παρει την γραμμη πεταει λιγο αποτομα κωλο που αν δεν εισαι προετοιμασμενος σε ψηλοτρομοκρατει |
ειναι οτι δεν εχετε ουτε την εμπειρια αλλα ουτε και τις βασικες γνωσεις να διακρινεται ποτε μια αναρτηση λειτουργει,υπολειτουργει ή απλα κραταει την καροτσα στον δρομο χωρις να σερνεται το σασι στην ασφαλτο.
|
Μετα λετε εμενα υπερβολικο. Δηλαδη οποιος βαλει αμορτισερ του RC σε 1.4 ειναι ασχετος, δε το στριβει και τοσο το αμαξι, κλπ κλπ. |
Ρε μπαγλαμάδες μην το παίζετε οι θιγμένοι. Δεν πάμε - εγώ προσωπικά - να σας την πούμε. ![]() Πάμε να σας πείσουμε για 1-2 πράγματα που μετά από ψάξιμο και αποτυχίες και χαμένα λεφτά και και και έχουμε καταλάβει ότι είναι σωστά, για να μη σπαταλήσετε χρόνο/χρήμα/στεναχώρια σε πράγματα που δεν αξίζουν. |
Γιώργο έπρεπε να βάλω και τέτοιο ![]() |
200ευρά (καινουρια RC) |
την εισαγωγη C2 , να βαλω εκεντρα προγραμμα |
Γιώργο έπρεπε να βάλω και τέτοιο ( ![]() Αλέξανδρε σύμφωνοι, μέχρι ένα βαθμό. Υπάρχουν αμορτισέρ που δουλεύουν μέχρι ένα χαμήλωμα, υπάρχουν και αμορτισέρ που δε δουλεύουν με χαμήλωμα καν! Καλά, μαϊμουδιές του τύπου "κόβω μπουκάλες" κτλ τις θεωρώ ανάξιες κουβέντας. Γενικώς, άλλο η φτηνή λύση κι άλλο η φτηνιάρικη. Υπάρχει διαφορά. Με πιάνεις τι εννοώ. |
Aλεξανδρε εχεις οδηγησει 206 με coilover?
Αν οχι προσπαθησε να οδηγησεις ενα τετοιο και μαλιστα σε κατηφορικη διαδρμη για να δεις ποσο πιο ωραιο και σταθερο ειναι το εμπρος μερος του αυτοκινητου σε σχεση με τα φαρδια ελατηρια, και ειμαι σιγουρος πως θα αναθεωρησεις. Απ' την αλλη κατανοω οτι εισαι ευθειακιας και δε σε πολυνοιαζει αλλα πιστεψε μας, αξιζει! |
δεχομαι ΜΟΧΑΝΑ το οικονομικο το οτι ας πουμε δεν θες να δωσεις αυτα χρηματα και οχι το δεν "σου αξιζει" |
και ανεση θες |
και κρατημα, στα km/h που κινησε που απ οσο γραφεις κατα καιρους υπαρχουν στιγμες πο ειναι πολλα, |
και να φερει το υψος σε σωστο σημειο |
και ΦΥΣΙΚΑ+ΒΑΣΙΚΑ (ειτε το καταλαβαίνεις ειτε οχι) θες μια αναρτηση που σε ανυποπτο χρονο οταν την χρειαστείς, ενώ θα πηγαίνεις λιγο πιο γρηγορα/ενω θα εισαι λιγο αφηρημένος ενω/ενω/ενω κλπ κλπ) να κρατησει το αμαξι στην λουρηδα/δρομο σου. |
Γραφετε για coilover και διπλα το νουμερο 700 συνεχως.
Ξεχναμε το γεγονος οτι ακομη κι αν καποιος κανει την υπερβαση στο badget και διαθεσει να παρει μια KW ή μια PS, επειδη προκειται για 206, θα πρεπει (αν δεν ειναι RC) να παρει και τις αντιστοιχες ραβδους για πισω.Αλλιως παλι μιση δουλεια θα κανει και θα στριβει και χειροτερα απο το εργοστασιακο setup. Αν υπολογισουμε και τα εργατικα με κουρδισματα, ευθυγραμμισεις, το κοστος παει κοντα αν οχι ακριβως στο 1000ρικο. Προσωπικα λυπαμαι μια πανακριβη αναρτηση που θα κοπανιεται στους αθλιους δρομους. Εκτος αν την τοποθετει καποιος μονο για χρηση πιστας και εχει και μια να την τσακιζει στην πολη και να μην τον νοιαζει. |
Ωραία. Κρίση έχουμε. Να τους κάνουμε μαζί τους γάμους Πάνου κι εμένα και Γιώργου κι εσένα, να γλυτώσουμε και κάνα φράγκο για Μύκονο.
Α, ξέχασα, πρέπει να πάμε ρινγκ με το αμόρε, αλλιώς θα έχει κρεβατομουρμούρα... |
AlienHack έγραψε: |
20αρα? ή 22αρα? και ποσο πιο "σκληρη" σε αισθηση ειναι η δευτερη??? ![]() ![]() |
αψογος... +1000000 τελικα μονο εσυ με καταλαβαινεις΅!!! ![]() ![]() ![]() |
plaketokofths έγραψε: | ||||
-10000 1. Ναι μια τιμια coilover, κοστίζει ~650€. Πέρνεις αμορτισερ όμως, που δέχονται rebuilt και σε βάθος χρόνου κάνεις ίσως απόσβεση, ειδικά με τα μαμά του 206, είτε RC είτε heavy duty τα οποία "τελειώνουν" γρήγορα. Αν τώρα, μιλησουμε για bilstein αμορτισερ και ελατήρια -> 450€ τουλάχιστον! Οπερ 200€ διαφορά. 2. Κάνεις μεγάλο λάθος οτι η coilover απαιτεί και ράβδους. Ράβδοι στρέψης απαιτούνται αν και μόνο αν τα εμπρός ελατήρια ειναι δυσαναλογα πιο σκληρά απο τις ράβδους. Επίσης, σε στενά ελατήρια υπάρχουν απειροι συνδυασμοί σκληροτητας, υψους, διαμέτρου. Εγώ που εχω στενά, εχω σε σκληρότητα ιδια με τα μαμά ελατήρια, και προφανώς πίσω μαμά ράβδους... ε δεν εχει επαφη το στενο με το μαμά. 3. Μια coilover ειναι πιθανότερο να σου δώσει καλύτερο κράτημα χωρίς να σου στερεί την άνεση. Δεν προτείνω σε κανένα να βάλει coilover, απλά η παραπάνω ειναι η γνώμη μου και την παραθέτω διοτι διαφωνώ μαζί σου. ΥΓ. Αυτο με το όριο και να αξιοποιεις στο επακρο καθετι που εχεις νομίζω δεν οδηγεί πουθενά. |
AlienHack έγραψε: | ||||
σσσσ μην αντιμιλας!!! ![]() ναι ρε Randy!! οποιος δεν φοραει κοιλοβερ δεν ειναι αξιος να οδηγαει πεζουλα... |
υπαρχει το σου λεω την γνωμη μου (δικο σου στυλ πχ) και το αν δεν βαλεις αυτα που λεω εισαι πολυ μαλ**ας και δεν αξιζει να σου μιλαω κιολας (κλασικος κολαρας.. ) εεε... με τους πρωτους δεν εχω προβλημα, με τους δευτερους κανω χαβαλέ πια γιατι δεν βγαζω ακρη. Οσο γιατο θεμα μας και την αναρτηση, δηλαδη δεν μπορεις να δεχτεις οτι καποιος δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μια κοιλοβερ και απλα παει παιρνει μια αναρτηση 200ευρά (καινουρια RC) και 2 μεταχειρες φαρδια ελατηρια χαμηλοματος me 50 ευρώ και εχει κανει μια απλα καλή αναρτηση με 250ευρώ? Αντι να παει να δωσει 700 για μια κοιλοβερ ΠΟΥ δεν θα την φτασει ποτε στα ορια-δεν θα εκμεταλευτει ποτε? ΝΑ ΕΞΕΡΕΣΩ εδω αυτην που βρικε ο Νικος με τα 170Ευρά! αν ειναι για τετοια τιμή και να δουλευει καλα δεν το συζηταω ειμαι μεσα με τα 1000 αλλα για διαφορες τιμων απο 250 σε 700 (450 ευρω παραπανω) ε οχι δεν την χρειαζομαι την κοιλοβερ... χιλιες φορες με αυτα τα λεφτα να βαλω την εισαγωγη C2 , να βαλω εκεντρα προγραμμα, να βαλω δερματινες σε καθισματα και πορτες ή να παρω bodykit... ΑΛΛΑ πραγματα ψαχνω εγω απο το αμαξι μου οχι τις στροφες (αν ηταν θα χαλβαδιαζα μπλοκε οχι εισαγωγη) οποτε το να μου λετε ποοοοσοοοο καλυτερη ειναι μια κοιλοβερ των 700Ε ειναι σαν να λετε σε εναν σκιερ να παει να δωσει 700 ευρώ να κανει αποτριχωση λειζερ στα ποδια του για να γλυστραει καλύτερα στο νερό οταν κολυμπαει στην πισινα... ![]() |
...
ΥΓ. το οτιι φοραω αμορτισερ χαμηλοματος τα οποια δεν φθηρονται απο τα ελατηρια χαμηλοματος και θα κρατησουν σου λεει κατι? ... |
ρε Νικο τι του λες τωρα, στο προηγουμενο ποστ του ξεκαθαρησε το ολο θεμα.
Εμενα (και πιστευω και σενα νικο) η αναρτηση του SIlo οπως την οδηγήσαμε (φαγομενη και λιομενη με 70.000 χαμηλομενη) εμας μας ικανοποιήσε, εμενα τουλαχιστον σιγουρα αλλα θυμαμαι και σενα να μου λες οτι ομτως ειναι μια χαρα και σκληρη να κραταει και σε ανομαλιες να μην κοπαναει. |
ΥΓ. να πω οτι στου Στιβι το αμαξι που πηρα και οδήγησα , οκ , εντυπωσιακη η αναρτηση αλλα μου φανηκε σχεδον σαν του σιλο ή σαν την δικια μου τωρα. Βεβαια δεν το οδηγησα για ωρα το αμαξι, αλλα ετσι κ αλλιος δεν νομιζω οτι θα τοπ παω ποτε στα ορια του στις στροφες γιατι δεν ειναι το στυλ μου.. δωστε μου σαλιγκαρια και ευθειες και εκει ναι! ειμαι μεσα! ![]() |
Aλεξανδρε εχεις οδηγησει 206 με coilover?
Αν οχι προσπαθησε να οδηγησεις ενα τετοιο και μαλιστα σε κατηφορικη διαδρμη για να δεις ποσο πιο ωραιο και σταθερο ειναι το εμπρος μερος του αυτοκινητου σε σχεση με τα φαρδια ελατηρια, και ειμαι σιγουρος πως θα αναθεωρησεις. Απ' την αλλη κατανοω οτι εισαι ευθειακιας και δε σε πολυνοιαζει αλλα πιστεψε μας, αξιζει! |
εχω οδηγήσει του στιβ... ε οχι 450 ευρώ παραπανω απο την αναρτηση μου δεν δινω γιαυτην την διαφορα...
να ειναι με τα 200 που βρηκε ο νικος να πω ε ναι αξιζει αφου ειναι ιδια τιμη με μια απλη... αλλα 700 nope! |
αψογος... +1000000
τελικα μονο εσυ με καταλαβαινεις΅!!! ![]() ![]() ![]() |
ειμαι φασιστομουτρο κτλ κτλ???? ![]() ![]() ![]() |
ΕΠειδη αν διαβασει κανεις αυτες τις μ@λ@κιες θα φριξει, σε πειραζει κυριε αλιεν-απ'αυτουλη να στα διαγαψω ή θα μου ζαλισεις τις μπαλαρες οτι ειμαι φασιστομουτρο κτλ κτλ???? ![]() ![]() ![]() |
Η μηπως λειτουργει με την ιδια σκληροτητα ασχετα απο το υψος που θα επιλεξεις ![]() |
Θα υπαρχει διαφορα στο κρατημα του αυτοκινητου αναλογα με το χαμηλωμα,οπως στις απλες αναρτησεις? |
Ζυγαρια δεν παιζει πουθενα Θεσ/νικη... |
Οσο για ραβδους,ναι,βαλε μιας και με το χαμηλωμα και την οροφη ανοιχτη η κατανομη βαρους πισω παει κατα διαολου. |
οποτε βαλτη πχ στον Προφητη, τσεκαρετε υψη και σε καποιο ταξιδι σου προς Αθηνα θα κοιταξεις να το συνδυασεις να περασεις και μια βολτα πχ απο Πουπάκη |
Μπορείς να κάνεις αυτό που θες σε μηχανουργείο, αλλά κανα 30άρι ευρώ να το υπολογίζεις. |
επισης λογικα με αυτην την αναρτηση θα "βουταει" λιγοτερο η μουρη
δεν ξερω βεβαια πως χαλασες τον προφηλακτηρα - εννοώ αν περασες με φορα πάνω απο καποιο αυλάκι και βρηκες = συμπιεστηκε το ελατηριο και "βρηκες" - ή αν περασες αργα και ακουμπησες γιατι ηταν βαθυ το αυλάκι και επειδη ουτως ή αλλως ειναι σαυρα το αμαξι "βρηκες" (χωρις να συμπιεστουν τα ελατηρια) |
Περιμενε να την φορεσω εγω πρωτα να δουμε πως καθεται στο αμαξι, αν δουλευει σωστα κτλ και υστερα αποφασιζεις αν θα την παρεις ή οχι.
Μολις μπει με το καλο θα γραψω και εντυπωσεις στο φορουμ ![]() |
Octane έγραψε: | ||
Ελα παιδι μου , μπαξε το αναρτησονι για να παιρνουμε κ αλλοι σειρα ![]() |
ναι ενω τα Racelnd ειναι σα να λεμε Ohlins ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ναι ενω τα Racelnd ειναι σα να λεμε Ohlins ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Octane έγραψε: |
Ο,ΤΙ κ αν ειναι , με 200 ευρω τη βαζεις σημερα κ σε ενα χρονο παιρνεις αλλη μια ![]() ![]() ![]() |
Υ.Γ:Αλεξ, ρυθμιση σκληροτητας δεν εχουν αυτες οι αναρτησεις ![]() |
![]() ![]() ![]() Κοιτα , στο 1/10 (για να μην πω 1/20) των χρηματων της Ohlins... , αν η raceland δεν εχει θεματα με υγρα να χυνονται ![]() Ο,ΤΙ κ αν ειναι , με 200 ευρω τη βαζεις σημερα κ σε ενα χρονο παιρνεις αλλη μια ![]() ![]() ![]() |
nikos 206cc έγραψε: | ||
To αυτο ![]() Κατι που δεν ρωτησα..ριμπιλντ γινονται σε αυτες? Υ.Γ:Αλεξ, ρυθμιση σκληροτητας δεν εχουν αυτες οι αναρτησεις ![]() |
Κοιτα , στο 1/10 (για να μην πω 1/20) των χρηματων της Ohlins... , αν η raceland δεν εχει θεματα με υγρα να χυνονται ![]() Ο,ΤΙ κ αν ειναι , με 200 ευρω τη βαζεις σημερα κ σε ενα χρονο παιρνεις αλλη μια ![]() ![]() ![]() |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Αν σε παιρνανε ακομα και μαμα c2 σε στριψιμο μην "κλαιγεσαι" μετα........ ![]() ![]() ![]() ![]() Θα σου εξηγησω στο msn.... ![]() |
το θεμα ειναι θα καταλαβουν ποτε τι πηραν? |
εγω σου ειπα (δεν ξερω ποσες φορες), σαν εναλλακτικη λυση, να βαλεις στα αμορτισερ που εχεις σπειρωματα/πιατελα για στενα ελατηρια και ελατηρια 20αρια/200 λιμπ...
υπαρχουν καινουργια ετοιμα σαν αυτα http://i622.photobucket.com/albums/tt301/tasos_c/3-2.jpg αλλα δειτε πρωτα την ρειςλαντ στο αμαξι του αλλου και μετα βλεπετε |
Νικόλα είσαι ο δεύτερος άνθρωπος - μετά την κοπέλα μου - που ξέρω να λέει τη λέξη ξεΐγκλωτο. ![]() ![]() ![]() |
Ελατηριο με 20 εκατοστα υψος (μαλλον, δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι εκατοστα) ![]() ![]() Γιατι αν ειναι να χαμηλωνει μονο 2 εκατοστα τοτε χεσε μεσα πολυχρονη ![]() Θα ειναι σαν ξειγκλωτο 206. Ναι μεν θα σκληρυνει αλλααααα ![]() ![]() |
AN ΑΝΟΙΓΕΣ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΟΥ και διαβαζες πιο προσεκτικα το φορουμ
θα εβλεπες οτι αυτο το εχω κανει σε μηχανουργο στη σαλονικα πριν 4χρονια..... κοβεις τα φαρδια πιατελα του bilstein κανεις βολτες πανω στο σωμα του αμορτισερ και βιδωνεις πιατελα πανω για οτι ελατηριο θες αρα παιρνεις τα ελατηρια που θες και του τα πας να στα προσαρμοσει δε κολλας ουτε ραβεις τιποτα. τελος κοστος 150ευρω τοτε συν τα ελατηρια ![]() ![]() ![]() ![]() και οχι ψαξε βρες το ονομα κκαι τα στοιχεια του ![]() |
και οχι ψαξε βρες το ονομα κκαι τα στοιχεια του ![]() |
DE TA EKANA πΟΤΕ ΣΤΟ ΚΥΡΛΑΚΙΤΣΗ |
τα βιλστειν σου που τα εστελνες απο αθηνα και στα κανανε? εδω πανω (ζέστη) δεν τα εστελνες? ετσι θυμαμαι... ![]() |
Sinanai έγραψε: | ||||
|
gaz ρυθμιζομενα flaps για το φουσκωτο ρεεεε!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
AlienHack έγραψε: | ||||
δηλαδη πρεπει εγω να κατσω να διαβασω τα ποστ του 2006? ![]() ![]() ![]() Αλλα τι σχεση εχει αυτο? Εγω δεν θελω να κοψω πιατελα και να βιδωσω μοντιφες πανω στα αμορτισερ μου κακο ειναι? καταρχας γιατι συφιλιαζεστε παλι? Εγραψα ποιο πανω οτι δεν θελω κοψε ραψε και εννουσα οποιαδηποτε μετατροπη στα αμορτισερ μου. Αν ειναι απλα τα αλλαζω και βαζω κατι αλλο.. γιατι κατευθειαν να κραξεις οτι δεν εχω διαβασει τις 50 σελιδες του thread κτλ? ![]()
στο ειπα και πιο πανω, τα εχεις κανει 2 φορες στον Κυρλαγκιτση εδω πανω σε μας και μια φορα κατω στην αθηνα σε εναν που στα εκανε πετρες τα αμορτισερ και κοπανουσαν παντου, και η ελπιδα σου οτι με αυτα θα εκανες καλυτερο χρονο στα μεγαρα εξανεμιστηκε οταν μπηκες μεσα... Σωστα? ![]() |
Διχως να γκρινιαζετε, κραξετε κ.λ.π. να πω δυο πραγματακια απο αυτα που καταλαβα για να δω αν βαδιζω στον σωστο δρομο.
Φωτο που εδωσε ο Μανθος με τα σπειρωματα και την βιδα για να κραταει το ελατηριο, κουμπωνουν μεσα στο αμορτισερ στο κατω μερος. Για να σταθει, λογικα κανουμε δυο πονταρισιες ![]() Στο πανω μερος τωρα, το ελατηριο κουμπωνει απευθειας ? Δεν χρειαζεται καποια μετατροπη ? ![]() Υ.Γ. Απλα, ρωταω και ξαναρωταω γιατι μπορει για καποιους να ειναι απλα επειδη το εχουν κανει, για αλλους σαν και εμενα που δεν εχω ιδεα, να φανταζει δυσκολο ![]() |
ALIEN
ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ αλλιως να σε γραφω στα @@ μου και να μην ασχολουμαι... ΑΠΟ ΕΔΩ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=432801#432801 σου ειχα γραψει οτι "φοριουνται" (οκ αν θες κανεις και μια μικρη πονταριασια αλλα δεν ειναι "απαραίτητο") ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ να μαθεις τι εννοούσα ή αν δεν το διαβασες προσεκτικα καν. ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΙΦΥΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ γιατι γραφουμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια. και προφανως κανεις δεν σου ειπε οτι ολες αυτες οι λυσεις "συμφερουν" (με την αντικειμενικη εννοια του ορου) το τι συμφερει στο χουμε πει ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ελεος ![]() |
Στο πάνω μέρος τώρα εκεί που βρίσκονται τα topmounts, χρειάζεται κάποια πατέντα ?? |
Διχως να γκρινιαζετε, κραξετε κ.λ.π. να πω δυο πραγματακια απο αυτα που καταλαβα για να δω αν βαδιζω στον σωστο δρομο.
Φωτο που εδωσε ο Μανθος με τα σπειρωματα και την βιδα για να κραταει το ελατηριο, κουμπωνουν μεσα στο αμορτισερ στο κατω μερος. Για να σταθει, λογικα κανουμε δυο πονταρισιες ![]() Στο πανω μερος τωρα, το ελατηριο κουμπωνει απευθειας ? Δεν χρειαζεται καποια μετατροπη ? ![]() Υ.Γ. Απλα, ρωταω και ξαναρωταω γιατι μπορει για καποιους να ειναι απλα επειδη το εχουν κανει, για αλλους σαν και εμενα που δεν εχω ιδεα, να φανταζει δυσκολο ![]() |
Στο πάνω μέρος τώρα εκεί που βρίσκονται τα topmounts, χρειάζεται κάποια πατέντα ?? |
Σταυρο, απλα με ενδιαφερει να καταλαβω πως γινεται. Π.χ. Με ενα ελατηριο 20 ποντων και την βιδα στο σπειρωμα να βρισκεται στο πιο πανω σημειο στο σπειρωμα, με το να "ξεσφιξουμε" την βιδα ή να την κατεβασουμε πιο κατω, το αμαξι χμαηλωνει, σωστα ??? ![]() |
Τωρα εγινες απολυτα κατανοητος ![]() Τι ελατητιο προτιμουμε ? 200 ύψος /65 διάμετρος /250 λίμπρες ? Το εγραψα μηπως και μας ενδιαφερει η διαμετρος του ελατηριου αλλα αναλογα βεβαια και με το πιατελο που θα βαλουμε θα κατσει σωστα. Επισης, το να κανεις βολτες στο σωμα του αμορτισερ ειναι ασφαλες όπως είχε κανει Τακης όπως διάβασα σε κανα 2 σελιδες πίσω ? ![]() |
Ρε πο**τη* ΜΕΜ αν θελεις τα εξηγεις για να τα καταλαβει και παιδι δημοτικου... οταν τα ρωταω εγω μονο να βαζεις φατσουλες διαβολακια ξερεις ... ![]() |
(δεν θα το εξεφραζα ετσι ακριβως αλλα δεν απεχει και τελειως απ την πραγματικότητα - εγω θα το εθετα καπως ετσι: )
Alien οταν σου λεμε για ρυθμιζομενη και τα οποια πλεονεκτηματα της και το πρωτο πραγμα που απαντας ειναι οτι "εγω δεν θελω αναρτηση των 500ε γιατι μπλα/μπλα/μπλα/μπλα - αλλα θελω στριψιμο/αμεσοτητα/αντοχη κλπ κλπ) ... ε δεν οδηγουμαστε πουθενα οποτε και η αντιμετωπιση/προσσεγιση θα ειναι αντιστοιχα "επιφανειακη" ή εστω πιο "προχειρη" ασε που αμα κατσεις να διαβασεις προσεκτικα τα οσα σου εχ-ω/ουμε γραψει θα δεις οτι τελικα μονο επιφανειακα δεν ειναι - τελος πάντων. απλα οταν διαβαζεις κατι, αντι να ρωτησεις για επιπλεον στοιχεα/χαρακτηριστικα κλπ πετας ειναι "ειναι πολυπλοκο", "ειναι ακριβο" κλπ κλπ ε οποτε και "τι αλλο να σου πουμε μετα" ενιγουει φιλολογικη συζητηση ειναι αυτη και μαλλον εντελως τελειως οφφτοπικ... ![]() ![]() ![]() |
για πολλοστη φορα γραφείς μαλ***ες ΤΩΡΑ
ή για πολλοστη φορα εχεις γραψει μαλ***ες ΟΤΑΝ λες οτι σου αρεσει το πως στριβει το αμαξι με τα μπιλστειν κλπ κλπ, οτι μπαίνει τραίνο και αλλα τετοια ομορφα (βαριεμαι να τα παραθεσω) εν πάση περιπτωση πλεον κατανταει κουραστικο να σου αντιπαραθετω τα οσα περιεργα και αντιφατικα γραφεις καθε τρεις και λίγο. στο τελος μου φαίνεται οτι εμεις φταιμε που καθομαστε και ασχολουμαστε και οχι εσυ. ![]() |
μα δεν συζηταμε πλεον το τι να πάρει
αυτο το βρηκαμε - δοξασι ο θεός |
αλλα το τι γραφει που το μισο- ή/και εξ' ολοκληρου- αναιρει μονος του μετα απο λίγο ![]() ![]() ![]() |
Kαθως περιεργαστηκα λιγο τις αναρτησεις παρατηρησα τα εξης...
Το αμορτισερ συμπιεζεται αρκετα ευκολα και εχει νορμαλ επαναφορα. Πανω του εχει 2 ελατηρια , το κατω ειναι νορμαλ σκληροτητας εως και μαλακο και το πανω ειναι πετρα,σε σημειο που απλα δεν συμπιεζεται ![]() Δεν εχω περιεργαστει ξανα κοιλοβερ ,αυτο που καταλαβα παντως ειναι οτι δεν εχουν καμια σχεση με τις φαρδιες ![]() Εσεις που γνωριζετε,ειναι λογικα αυτα τα στοιχεια ![]() edit:Και για να γινω πιο σαφης εννοω περι διαφορας σκληροτητας των 2 ελατηριων και των σχετικα μαλακων αμορτισερ ![]() |
Δεν εχω περιεργαστει ξανα κοιλοβερ ,αυτο που καταλαβα παντως ειναι οτι δεν εχουν καμια σχεση με τις φαρδιες ![]() Εσεις που γνωριζετε,ειναι λογικα αυτα τα στοιχεια ![]() |
Μετρα επισης αν μπορεις σε παρακαλώ μηκος της μπουκαλας, μηκος εμβολου οταν ειναι τερμα εξω καθώς και μηκος διαδρομής εμβολου = απο τερμα μεσα εως τερμα εξω....α και μηκος σπειρωματος. ![]() |
Εγώ θέλω να το πάρω μια βόλτα όταν θα έχεις 5.000 χλμ με την ανάρτηση ![]() |
profaνως η ωρα που εγραφες δε σου επετρεπε να καταλαβεις τι γραφεις.... |
ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΤΑ αρχ**ια 10ΣΕΛ τωρα .... |
μη σκασει σε καποιο γιαπ στην εθνικη..... |
εχετε ηδη παρει και αλλους στο λαιμο σας..... |
θα γραψετε στο τελος οτι γαμαει η αναρτηση απο εγωισμο και ανθυπολοβολη για την επιλογη σας ..... |
και μου λες να μην ασχολουμαι μαζι σου?..... |
ΟΧΙ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΖΙ ΣΑΣ..... |
ως τωρα απλα γεμιζατε το φορουμ με αηδιες χαζοποστ και χιλιοαπαντημενες ερωτησεις..... |
ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΦΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΛΑΜΠ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ..... |
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΦΕΛΕΙΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ.... |
οποτε για αυτη την αναρτηση θα ξαναγραψεις εδω μεσα μονο αν εχεις κλεισει 2000χλμ ΖΩΝΤΑΝΟΣ και αρτιμελης .... |
αλλιως θα κανω αναφορα τα ποστ σου για διαγραφει. |
z@ck! έγραψε: |
*ΥΓ : η ημημαθεια ειναι οτι χειροτερο... καλυτερα οποιος δεν ξερει να μην μιλαει η τουλαχιστον να μην υποστιριζει τοσο σθεναρα την αποψη του γιατι μπερδευει αυτους που δεν ξερουν, και αποκτουν λαθος γνωσεις....
(αυτο ισχυει και για αλλα τοπικ ,οχι μονο αυτο) |
επειδη....
αυταα.... |
Ρε συ Παναγιώτη ασε τα παιδια να το δοκιμάσουν.
Στο κάτω-κάτω "καποιος" καθε φορα κανει την αρχη πέρνωντας το ρισκο και της δοκιμής και των χρημάτων και του οποιου κινδυνου (ιδιως αν ειναι απρόσεκτος στις δοκιμές). Οντως οι προδιαγραφες (οσον αφορα την προελευση κλπ) δεν ειναι "καλές"...ουτε πχ και η εμπειρία απο αλλη αντιστοιχα "φθηνή", αλλα αυτο δεν σημαίνειο οτι αν κάποιος θελει να πειραματιστεί ειναι λάθος. Λάθος ειναι να προεξοφλουμε/χαρακτηριζουμε (χωρις να την δοκιμασουμε) οτι ειναι "αντικειμενικα" καλή αναρτηση (βεβαια αντε να το κρινεις αυτο - ειναι και υποκειμενικο για τον μεσο οδηγό και για συμβατικη οδηγηση) αλλα οι δοκιμές (με στοιχειωδη λογικη - ωστε να μην προκληθει ατυχημα οποιου ειδους) ποτε δεν εβλαψαν καποιον (περαν των πεταμένων χρηματων αν τελικα δεν αξιζει). |
επειδη αλλοι δεν μιλανε δεν σημαινει οτι δεν εχουν εκνευριστει με αυτα που γραφετε........ |
καποιοι εδω μεσα εχουν πολυ μεγαλυτερη πειρα απο εσας........ |
και με τον τροπο σας μηδενιζετε και εσυ και και ο αλιεν και καποιοι αλλοι τα "ασπρα μαλλια " τους που τα απεκτησαν με πολυ παθημα, μαθημα, χρημα κτλ..
........ |
ο τροχος εχει ηδη ανακαλυφθει απο αλλους και προσπαθουμε να τον ξαναανακαλυψουμε.....
........ |
ΥΓ : η ημημαθεια ειναι οτι χειροτερο... καλυτερα οποιος δεν ξερει να μην μιλαει η τουλαχιστον να μην υποστιριζει τοσο σθεναρα την αποψη του γιατι μπερδευει αυτους που δεν ξερουν, και αποκτουν λαθος γνωσεις....
(αυτο ισχυει και για αλλα τοπικ ,οχι μονο αυτο) |
οταν καποιος εδω μεσα θα διαβασει απο εσενα η καποιον αλλον οτι το ταδε που ειναι στην μιση τιμη μαμαει, θα παει να βαλει κατι παρομοιο και θα "φαει το σφολι"
, μπορει και το κεφαλι του... |
δεν λεω οτι ο τροπος καποιον αλλων εδω μεσα ειναι καλος ... |
αλλα οταν δεν "νιωθεις" θα εχεις και τα αναλογα αποτελεσματα - αντιδρασεις.... |
κανεις δεν σας δενει τα χερια , μπορειτε να κανετε οτι θελετε και να γραφετε οτι θελετε.... .... |
αλλα οταν αυτα που γραφετε παραπλανουν τοτε ναι , οι αλλοι θα αντιδρουν... με οποιο τροπο ξερουν η θεωρουν καλυτερο....... |
οτι μπορει να σου αρεσει δεν σημαινει και αυτοματα οτι ειναι καλη αναρτηση.... |
Αμα θελετε να παρετε κατι παρτε το , "συμμαχους" για ψαχνετε δεν καταλαβαινω......... |
Αν εχεις παατηρησει δεν πολυ μιλαω και κυριως σε τοπικ που δεν με απασχολουν - αφορουν - ενδιαφερουν ,ουτε εχω κατι μαζι σου , αλλα αυτο το φαινομενο που περιγραφω εχει αρχισει και πεφτει σαν επιδημια στο φορουμ............ |
Τωρα ξερεις οτι πληρωνεις και αμαρτιες αλλων....?...... αλλα..... |
Ουτε εγω εχω κατι μαζι σου.Το φαινομενο που περιγραφεις,θα υπαρχει για χρονια ακομα,οσο υπαρχουν τυποι που θελουν να δοκιμασουν(με δικα τους φραγκα και ευθυνη)κατι αλλο απο αυτο που προτεινουν οι παλοιτεροι εδω μεσα..πρεπει να τους κραξεις???
Εσυ εγραψες απο τα παθηματα σου και τις γνωσεις σου,και ευχαριστω,αλλα δεν ειμαι αναγκασμενος να ακολουθησω το δρομο σου.Αν δεν τον ακολουθησω ειμαι ασχετος και επικινδυνος ??? |
ότι πληρώνεις παίρνεις... |
Πρωί πρωί με τα popcorn... |
3D γυαλια πηρες? ![]() |
Κοιτώντας στο site της kamracing είδα πως η Bilstein Β14 βγαίνει κάπου στα 700 ευρω και είναι coilover. Εχουμε καποια κριτικη ? Εχει δοκιμασει κανεις ?
Αξιζει τα λεφτα της ? ![]() |
Καλόστριφτη Νίκο! ![]() |
king207cc έγραψε: |
αληθεια η πολιτική έκδοση του 206 rcc τι παραπάνω φόραγε απο το απλο cc? ![]() |
Ghost Dog έγραψε: | ||
RCC (Line) λεγεται και εχει ζαντες, καθισματα RC και οτι αλλο ειχε το RC εσωτερικα με μοτερ...... 1,6 16ν 110hp ![]() http://img821.imageshack.us/img821/641/s0peugeot206ccrclookres.jpg Ας μην ξεφευγουμε ομως απο το θεμα της συζητησης που ειναι η Ρυθμιζόμενη ανάρτηση στο 206! ![]() |
η διαφορα μεταξυ κλειστου 207 και ψψ 207 δεν ειναι τοσο μεγαλη... |
Αμα δεν το σηκωσει,σε 3 μηνες θα πληρωσει νεα Raceland... |
Τωρα αμα πω "...οταν σας τα λεγαμε..." θα εχω αδικο; |
![]() ![]() ![]() |
Τωρα αμα πω "...οταν σας τα λεγαμε..." θα εχω αδικο; |
Η συγκριση δεν γινεται με την προηγουμενη αναρτηση,καθως δεν υπαρχει λογος συγκρισης ουτε επαφη ![]() Γινεται με αλλα cc που εχω οδηγησει με rc setup και bilstein σαν του Αλεξ ![]() |
Ερωτηξη ![]() Η αναρτηση που δινει ο Παναγιωτης (kammenos) ειναι με στενο ελατηριο και ρυθμιζομενα πιατελα?? Αν ναι, τοτε ποσα χρηματα θα χρειαστει για να επισκευαστει ?? ![]() Υ.Γ. Αν αξιζει τον κοπο, να μην μπλεξω με την δικη μου για να της βαλω στενο ελατηριο και και και... ![]() |
kammenos έγραψε: |
παιδιά δεν δίνω την ανάρτηση, αλλά τα αμορτισέρ σκέτα. |
an εχουν ρυθμιση σκληροτητας να τη στρωσετε στο μαλακο |
To να εχει διαδρομη η αναρτηση και να εχει και καποιες κλισεις δεν σημαινει οτι δεν στριβει...
Δινει μια αλλη σιγουρια σαν αισθηση αλλα δεν σημαινει οτι δεν στριβει.. Και με τα 5ποντα δεν ειχα κλισεις αφου δουλευε η αναρτηση στο τερμα αλλα τι να το κανεις?Μολις πιεζες λιγο υπεστρεφε ![]() |
@νικολας206γτι δεν ειναι απαραιτητα κακη ιδεα αρκει να τα ελατηρια να ειναι "οκ" και να μην κατσουν μετα απο λιγο καιρό - αυτο θα του δουμε στην πραξη απο τα παιδια που ηδη την εβαλαν πάντως το κοστος ειναι τετοιο που σε "προκαλεί' για πειραματισμό ![]() |
Δηλαδη ρε νικολα για να καταλαβω, θα βαλεις τα πιατελα της raceland στα κονι?
Παλι δε θα μπλεξεις με μηχανουργειο για κοψε ραψε? |
μας γαμησες τη ψυχολογια το πρωι ασε να στανιαρουμε μπας και βγαλουμε κανα φραγκο και πεσουν και οι τιμες των αεροπορικων ![]() |
Αλέξη κατάφερες και πήρες και εσύ raceland;
Μπράβο... ![]() |
Αλεξ για τη χρηση που κανεις στο αμαξι εκανες την καλυτερη επιλογη σαν value for money ![]() Τωρα για το αν στριβει ή οχι δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο απο το αν παιρνει κλισεις το αμαξωμα. Σημερα ξερεις απο που θα γυρισουμε το βραδυ ε? ΒουνοΘα δεις αν στριβει λοιπον ![]() |
ΑΤωρα για το αν στριβει ή οχι δεν μπορεις να το καταλαβεις αυτο απο το αν παιρνει κλισεις το αμαξωμα. |
Γιατι ρε,με σκληροτερα ελατηρια δεν μειωνονται;
Απλα αλλη δουλεια κανουν οι αντιστρεπτικες και αλλο τα ελατηρια/ραβδοι... |
Γιατι ρε,με σκληροτερα ελατηρια δεν μειωνονται;
Απλα αλλη δουλεια κανουν οι αντιστρεπτικες και αλλο τα ελατηρια/ραβδοι... |
OCTANE εισαι ικανοποιημενος απο τα raceland?
ποσο σου πηγαν τελικα? |
Δεν κοπαναει , δεν γερνει και στην τελευταια επισκεψη ring , το 9:15 δικαβαλος εγινε 8:50 , οποτε μπορεις να πεις πως ναι... . ![]() ![]() ![]() 220 ebay ![]() |
Λογω του οτι θελω 15αρες στο 206, με 45αρι προφιλ ή 50αρι για να μην κοπαναει τοσο, θελω να μου πειτε με τα κονι ποσο περιθωριο εχω να χαμηλωσω. Τωρα ειμαι στους 3,5 ποντους αλλα το αμαξι ειναι σαν καρναβαλι ![]() ![]() ![]() |
Λογω του οτι θελω 15αρες στο 206, με 45αρι προφιλ ή 50αρι για να μην κοπαναει τοσο, θελω να μου πειτε με τα κονι ποσο περιθωριο εχω να χαμηλωσω. Τωρα ειμαι στους 3,5 ποντους αλλα το αμαξι ειναι σαν καρναβαλι ![]() ![]() ![]() |
Bαλε αυτην που εβαλα εγω ρε,τα λεφτα της θα τα βγαλει... ![]() |
Οχι Νικολα μην την βαλεις θα καταληξεις σε χαντακι γιατι τα ελατηρια ειναι απο τη Μαλαισια ![]() |
Ρε συ Νικο , με νορμαλ χρηση δεν προκειται να καταληξεις σε χαντακι.
Απλα , οπως και να το κανεις , οταν πηγαινει κανεις ταπα σε δρομους που το παραμικρο λαθος μπορεις να του στοιχισει τη ζωη του , μαλλον δεν θα ειναι και η πρωτη του επιλογη ως αναρτηση. |
Θα συμφωνησω με Αλεξ..επισης τα εχουμε ξαναπει,δεν ειναι αναρτηση για χρονο στα Μεγαρα |
και ποιος σας ειπε οτι ειναι φτισγμενα να δουλευουν στους -3/4/5 ποντους?
εχετε κανει ποτε πραγματικα γρηγορη βολτα με σωστη αναρτηση να δειτε τι σημαινει ελεγχος του αμαξωματος? με λαστιχα φιτιλια και το αμαξι να το κανεις οτι θες? δοκιμαστε με την οποια αναρτηση εχετε να βαλετε μπουρλελα λαστιχα και βγειτε βολτα και να δουμε τοτε "ποσα απιδια πιανει ο σακος" ![]() |
Μανθο δεν γνωριζουμε τι υψος καλαμι εχουν ωστε να ξερουμε με ακριβεια την διαδρομη που κανει με ελατηρια -3/4/5 ![]() |
Paladin έγραψε: |
Τελικά από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον... Τις Raceland παιδιά με τι ελατήριο τις πήρατε? Πόσες λίβρες? |
Aκριβως τις λιβρες δεν τις ξερουμε,αλλα υπολογιζονται καπου στις 280-300 |
Ναι απο εμπειρια αλλα οχι τη δικια μου...απο τα παιδια στον Προφητη |
Οχι ρε συ!
Πακετο!! ![]() Παντως οντως γαματοι οι τυποι!!! (σκεψου ποσο τους στοιχιζει δηλαδη... ![]() Παντως μου κανει εντυπωση πως εχουν και tuv και ταυτοχρονα η τιμη ειναι στο υπογειο... , συνηθως γινεται ακριβως το αντιθετο. ![]() |
Ποια 150 το ζευγαρι?!?
Ebay ειναι 150 ολη η αναρτηση!!! Οποτε... σκεψου ποσο τους στοιχιζει το ενα , ωστε απο τα 150 να εχουν κ κερδος... ![]() Βεβαια το μεροκαματο ειναι... ενα ευρω... ![]() ![]() |
Kostis,
The springs are £20.00 each & carriage will be £30.00, all + vat but a 200lbs spring will be to light for this car & it will close coil as you don't get as much movement in a coilover setup as you would a standard spring that's why we have to increase the rate. Regards, Mark |
ναι 18 ειναι τα δικα σου
προφανως και 200λβσ/18εκ ειναι "λιγα" αν τα κανεις 20εκ ομως ειναι μια χαρα (μπορουμε να κανονησοιυμε με τον Θωμα να κανετε μια βολτα το 206 του (1600) που φοραει την παλια μου αναρτηση να δεις πως ειναι) ![]() |
για να το λες εσυ κατι θα ξερεις ![]() ![]() ![]() ![]() |
Το μόνο πρόβλημα με τη routier ειναι οτι θα πρεπει όταν χρεαστεί να αλλάξεις μπουκάλες, να σκάσεις καμια 800 ευρω(ΜΟΝΟ για μπουκάλες). |
Το μόνο πρόβλημα με τη routier ειναι οτι θα πρεπει όταν χρεαστεί να αλλάξεις μπουκάλες, να σκάσεις καμια 800 ευρω(ΜΟΝΟ για μπουκάλες). |
Πήγαινε για πλέψιμο ρε ξηλέ, ειλικρινά... |
Έτσι την έχω "πατήσει" κι εγώ τώρα...
Εξηγώ. Έχει τόσο μικρή διαδρομή, το καλάμι, που όταν βρεις σαμαράκι, με το που το περάσεις τερματίζει το αμορτισέρ το ίδιο και ακούς ένα "γκαπ" απ' αυτό. Το συζητούσαμε προχτές στη λέσχη... Θέλει κάποια "πατέντα" ή λίγο χαμήλωμα, δυστυχώς. ![]() Edit: Προφανώς γι' αυτό ο Πουπ το 'χε ρυθμίσει τόσο χαμηλά. (Θέλω να ελπίζω) |
Λοιπόν μέτρηση η οποία έγινε ΤΩΡΑ , και μάλιστα σε 2 αυτ/τα Αυτ/το..................206 1,6 xs......................206 1.6 gti..........206 1,4 ΧΤ εμπρός...................14,9..................................14,2...................15,7 πίσω.......................19,8..................................18,9...................20,6 Σημείωση...και τα δύο αυτ/τα έχουν μαμά ανάρτηση με σχεδόν 30,000χλμ , ενώ η διαφορά τους είναι στα ελαστικά. Το XS φοράει Conti 195/55/15 ενώ το Gti φοράει F1 195/50/15. Προστέθηκε νέο μοντέλο , 206 ΧΤ 1.4 16v 5d με 175/65/14. |
Έτσι, ναι. ![]() Edit: μπορεί κάποιος που το 'χει εύκαιρο/το θυμάται, να πει μαμά ύψος 206 σύμφωνα μ' αυτό ![]() |
και το μπλέψουμε το πραγμα τωρα) |
συνηδειτοποιειται οτι οι λεξεις "αγωνιστικη αναρτηση" εχουν διαφορετικη εννοια στο εξωτερικο... ![]() ![]() (υ.γ. καπου υπαρχει τοπικ αποκλειστικα γι ατην ρουτιερ) |
Lef205 έγραψε: |
Υποψην τωρα με τις υψηλες θερμοκρασιες βραζουν και τα κακομοιρα τα αμορτισερ οποτε δεν ειναι παραλογο να αισθανεσαι πως εχουν μαλακωσει λιγο . |
παντως αν επισκευασεις τα κονι θα σου κρατησουν πολυ λιγοτερο, και θα χανουν την αποδοση τους πιο ευκολα! |
για δρομο... μην βαλεις σκληροτερα... δεν υπαρχει απολυτως κανενας λόγος...τσαμπα θα ταρακουνιεσαι/κοπανιεσαι, χωρις πραγματικο - πρακτικο αποτελεσμα (αν θες το αναλυω κιολας)
βαλε ξανα τα κονι και βαλε και 2 αντιστρεπτικες (μπρος-πισω κανα 100αρικο μτχ και οι 2 - δες σχετικο θεμα) και 2 ραβδους απο rc πίσω (60-70 μτχ -- 100++ε καινουργ) |
athanas έγραψε: |
![]() ![]() ![]() πάντως είναι κάτι συνηθισμένο στο εξωτερικό και ειδικά προς Αμέρικα πλευρά.... |
(ασχετα οτι ειναι τοσο μανικι που συμφερει να νοικιασεις αμαξι....) |
nido έγραψε: |
Ο Γερμανός, σου λέει "35-45" εμπρός και "0-25" πίσω. Σύμφωνα με τα FAQ που έχει στο σάητ του, αυτο είναι το μέγιστο προτεινόμενο. Από εκεί και πέρα, πώς ξέρεις τι περιθώρια έχεις προς τα πάνω και προς τα κάτω? |
Αλεξ έγραψε: |
Η γνωμη σας για αυτα εδω....
http://www.ebay.co.uk/itm/COIL-OVER-COILOVER-PEUGEOT-206-ADJUSTABLE-SUSPENSION-/161115593662 |
Αλεξ έγραψε: |
Αυτα λεει κατεβενουνε μεχρι 12ποντους αληθεια λεει? |
Steve metra teliko rc to mikos tou k pare e til
Asap |
Front spring rate: 6kg T/C rates: 60/20 spring is 180-6kg force the height could be from 0 to 60mm of the wing gap. Rear rate: T/C 80/100 (torison bar) rear is about 25mm ~35mm height. |
Oxipali έγραψε: |
FK AK σε λίγες μέρες θα σου έχω full review σε σχέση με την μαμα
http://www.fk-shop.de/en/Suspension-Tuning/Coilovers/Coilover-AK-fit-for-Peugeot-206-Yr-09-98.html?stoken=214E83AA&force_sid=&lang=1&searchparam=fk+ak+206 |
Στα χρηματα που κοιτατε να εχει και ρυθμιση σκληροτητας (που να μην τα φτυνει μετα απο λιγο σαν παιχνιδι) μαλλον δυσκολο.
![]() |
απαντα πρωτα στο τι θελεις να κανεις στο αμαξι και τι περιορισμους ανεσης αντεχεις... |
hovis16 έγραψε: | ||
i have to admit russian guys car feels amazing with the coilovers he runs.........................im so fed up of mine in going for the Start-up setup Front: Bilstein V36-4133/4 (306 B8) Eibach springs, Rear: Bilstein B46-1038 (205 Group N gravel), 21mm torsion bars. this set up alone feels great. |
e nai otan exei metaxeiro 6+- sta evo... kai sto kouti tis kana 12ari... |
Oxipali έγραψε: |
Η FK AK μπήκε στο cc.( όχι η AK-Street)
Χωρίς να το ζορίζω ιδιαίτερα πέρα από λίγες ώρες απότομα φρεναρίσματα κ βόλτες σε κατσικόδρομους για testing, χωρίς εμπειρία πάνω σε ακριβές αναρτήσεις και ως ο κλασικός μέσος οδηγός που είμαι: Σαν πρώτη εντύπωση δε μπορώ να πω αν υστερεί ιδιαίτερα σε άνεση σε σχέση με την ψιλό ταλεποριμένη μαμα ανάρτηση που είχα,είναι κάπως σκληρότερη που δε θα έλεγα πως είναι κακό απο αποψη άνεσης για μένα. Το αμάξι φρενάρει κάπως διαφορετικά και νομίζω έχει να κάνει με το χαμήλωμα(2,5 πίσω 3.5 μπροστά).Οι πίσω μπουκάλες είναι πιο κοντές οπότε θες μάζεμα για να περάσουν (ράβδοι) και να ρυθμιστούν ξανά(Πάει το Setting του γάλλου). Δεν έχουν τριξίματα και άλλους θορύβους όπως φημολογούντε. Και! εχουν Version #### οπότε αν δε της πάρετε από το εργοστάσιο να το κοιτάξετε να είναι το τελευταίο. Φαίνονται καλές για τα λεφτά τους, αλλά ο χρόνος θα δείξει. **έχουν 2 χρόνια εγγύηση |
e nai otan exei metaxeiro 6+- sta evo... kai sto kouti tis kana 12ari...gtpk |
iceage έγραψε: | ||
Για πρόσθεσε 3-4κ για την πιο απλή 50άρα. |
Hello Nick, We can make many variations of different dampers, or in one way till 3 way adjustment . I have just made an offer for a 106 so can use this as base. The damper price in general is a bit toο expensive for road use we hear (a general comment); as we do concentrate more on competition our target is a bit different. Looking on the 1 way 106 damper the start price for 1 way rebound adjustable set 3013- euro included with front springs . If you make it 3 way adjustable with camber adjustable top mounts the total is 4127- euro ex vat. In this case we do use the front wheel stubs from the original car to manufacture the new strut . Delivery time in general is around 6-7 weeks after receive of the wheel stubs . 306 and 206 are a bit cheaper (around 2600 euro per set) as there is no steering arm needed on the strut. For those cars we do not need the original hubs . Have a look if this could be something within your needs. Looking forward to your reply . S@nder Reiger Suspension BV Molenenk 5a NL-7255 AX Hengelo Gld. Tel.:+31 (0)575-462077 Fax:+31 (0)575-463316 |
Όσοι το έχετε καμπερώσει με άκρα PS, πόσο κοντά στη μπουκάλα φτάνει το επάνω εσωτερικό μέρος των ελαστικών σας (όχι με τις χοντρές μπουκάλες με Φ62mm που θέλουν οπωσδήποτε αποστάτες, μιλάω για τις νορμάλ με Φ51/52mm |
Αυτά που λες και που μετράς, δεν έχουν κάποια επαφή με την πραγματικότητα.
Και στο 1.6 με την routier που είχα, και στο αγωνιστικό που έχουμε τώρα με την γνήσια PS, η απόσταση είναι παραπάνω από 10mm και με το άκρο δεν είχε καμία διαφορά γιατί δεν αλλάζει η γωνία της επιφάνειας του μουαγιέ μόνο (αν γινόταν αυτό θα ίσχυε αυτό που λες). Αλλάζει η γωνία μαζί με την μπουκάλα γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Οπότε μάλλον κάτι δεν μέτρησες/δεν έκανες σωστά. Επίσης αυτό με τους αποστάτες το έχω κάνει, με 10 και 16 mm, αλλά λόγω ζάντας 15" που έπρεπε να βγει πιο έξω λόγω offset για τις τετραπίστονες ![]() |
reselie-206 έγραψε: |
Σταύρο για μαμά αμορτισέρ αν κατάλαβα καλά λέει όχι στενοπιάτελες!
Κατα τα άλλα δέν ξέρω τι και πώς όμως σε εμένα με τη routier είχε σίγουρα κενό για να βάλεις ανάμεσα τη παλάμη σου +++ |
Αυτά που λες και που μετράς, δεν έχουν κάποια επαφή με την πραγματικότητα.
Και στο 1.6 με την routier που είχα, και στο αγωνιστικό που έχουμε τώρα με την γνήσια PS, η απόσταση είναι παραπάνω από 10mm και με το άκρο δεν είχε καμία διαφορά γιατί δεν αλλάζει η γωνία της επιφάνειας του μουαγιέ μόνο (αν γινόταν αυτό θα ίσχυε αυτό που λες). Αλλάζει η γωνία μαζί με την μπουκάλα γι αυτόν ακριβώς το λόγο. Οπότε μάλλον κάτι δεν μέτρησες/δεν έκανες σωστά. |
Επίσης αυτό με τους αποστάτες το έχω κάνει, με 10 και 16 mm, αλλά λόγω ζάντας 15" που έπρεπε να βγει πιο έξω λόγω offset για τις τετραπίστονες ![]() |
Τέλος, αυτό που έχεις σαν φωτογραφία σε σχέδιο autocad δεν έχει καμία σχέση με την γωνία κάμπερ και τις 2 μοίρες που σου δίνουν τα άκρα. Θα γίνω γραφικός, το ξέρω, αλλά η γωνία κάμπερ είναι αυτή http://blog.mechguru.com/wp-content/uploads/2012/01/Camber-Angle-Definition.jpg |
Και παίρνει κλίση και όλη η μπουκάλα επίσης για να μην έχεις πρόβλημα με τα λάστιχα (όλα τα σκέφτεται πια αυτή η peugeotsport ![]() |
καλα κουραφεξαλα.
νικο οντως θα ερθει λαστιχο πιο κοντα σε αμορτισερ ΑΛΛΑ. ... ... αρα το θεμα ειναι αν βρισκει. θεωρω οτι με το μαμα σετ αμορτισερ ελατηριων δε θα εχεις θεμα να βρισκει με τα ακρα πεζο σπορτ. θεωρητικα εχεις δικιο αν μετρας δαχτυλο αλλα πρακτικα για να μην εχει γκρινιαξει αλλος πιο πριν υποπτευομαι οτι απο μονο του το ακρο τραβαει ενα κλικ πιο εξω το τροχο. επισης δε δινει 2 μοιρες με τη καμια αλλα 1 και κατι ψηλα αρα πρακτικα ουτε μισο ποντο δε θα μπει μεσα πανω μερος... |
θα χρειαστει να φτιαξεις καμπανα τοσο φαρδια σαν να εχει ενσωματωμενο αποστατη με χειλακι στο κεντρο για να παταει η ζαντα...
μπερδεμενο αλλα γινεται. |
Ti κάμπερ έχεις Άρη?
Αν θυμάμαι τα άκρα που είχες βάλει εσύ είχαν τρύπες για αισθητήρες ABS, ή κάνω λάθος?... Αν θες βάλε κινητό σου με φλας πίσω από μπουκάλα B6 να πάρεις μια φωτο όπως παραπάνω που έβαλα, να φαίνεται τι κενό έχουν σ' εσένα. |
nido έγραψε: | ||
Εντάξει, δεν είναι μπερδεμένο, απλά χρειάζεται φουλ σχέδιο (ή καμιά μτχ) από μαμά δισκόπλακες και κάποιος σαν τον Παναγιώτη-Quadra. ![]() |
για μενα το "απλό" είναι "παω αγοραζω 4 αποστατες με χειλακι τους βαζω και τελος" το "μπερδεμενο" είναι "βρισκω τον κουαντρα...παίρνω αγκαλιά ακρο/δισκοπλακα/ζαντολαστιχο...και φτιαχνουμε καμπανα" δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος |
Με το που θα παω στο αμαξι, θα βγαλω και φωτο ![]() |
Και μια "εργαστηριακή" όπου φαίνεται η διαφορά στο κάμπερ και από που προέρχεται (=παίρνει γωνία όλο μαζί το άκρο με κέντρο τη φωλιά της μπουκάλας του αμορτισέρ και όχι τη φωλιά του ρουλεμάν, κι έτσι πλησιάζει κάπως λιγότερο το επάνω μέρος του τροχού στη μπουκάλα, ενώ ταυτόχρονα το κέντρο του τροχού ανεβαίνει λίγο - περί τα 5mm - καθώς παίρνει γωνία).
http://s24.postimg.org/puiybqfid/PS_AKRA_COMPARED_sml.jpg |
Αλλάζει η γωνία μαζί με την μπουκάλα γι αυτόν ακριβώς το λόγο. |
καλα κουραφεξαλα. |
η απόσταση είναι παραπάνω από 10mm και με το άκρο δεν είχε καμία διαφορά |
με ξεφτυλλίζουν συνέχεια ![]() |
ακομα δεν εχω καταλαβει που διαφωνουσατε? αφου και οι δυο λετε ......
.... αρα αναγκαστικα βαζει τροχο πιο μεσα στο πανω μερος του. |
Hi Nick, Ok I understand. Please find our proposal in attachment. This will be ok with your bars. This solution includes modification by our technician on Bilstein B14 kit modified for your 20mm lowering. We will change the springs on this B14 kit with Ø60mm springs (it is possible) and we will put the ones you want (200lbs) with a longer length so they won’t lower too much. For the rear we will change the shockabsorber in the kits that are credit on the quotation and we will add new one with Ø50mm. If everything ok and you agree please confirm and I will send you the details to proceed. |
2 ελατηρια στενα εχουν 130 αν ειναι μετρικα και κανα 100αρι αν ειναι ιντσες... |
flix23 έγραψε: |
Στον Ραφαελο αμεντολα |
Ενδιαφέρον, αν έχει κάποιος όρεξη, χρόνο & χρήμα...
http://www.ast-suspension.com/pdf/46mm_1-way_ALUM.pdf http://www.ast-suspension.com/pdf/46mm_2-way_ALUM.pdf http://www.ast-suspension.com/pdf/46mm_3-way_ALUM.pdf |
225 το ένα τα one way, +100 για 2-way, +200 για 3-way
(+ΦΠΑ και μεταφορικά) |
Μια διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετ' επιστροφής και το αμάξι φορτωμένο με την προίκα της γυναίκας (ή με 4 άτομα συν αποσκευές) είναι αρκετά να αποτελειώσουν τα αμορτισέρ, ή να μειώσουν τον χρόνο ζωής τους στο μισό.
Τα 50.000-60.000 είναι σε δρόμο τύπο Εθνική οδός Ολλανδίας Ε25 ή Ε35 ασχέτως φορτίου που περιέχει το αμάξι. Το προσδόκιμο ζωής μειώνεται γεωμετρικά κάθε φορά που το αμάξι είναι παραφορτωμένο και μπαίνει σε λακούβα. Η χρονική φθορά δεν είναι τόσο σημαντική, όσο οι απότομες συμπιέσεις/εκτονώσεις με φορτωμένο το αμάξι. |
TopGear έγραψε: |
Πάντως όταν λέω φόρτωμα εννοώ ένα τρόλεϊ 60x40, κανα 2 σακ βουαγιάζ μεσαίου μεγέθους, το laptop, 1-2 άδειες τσάντες της (χειρός) και περιστασιακά 1-2 μεσαίες σακούλες jumbo με μικροαντικείμενα πχ διακοσμητικά τραπεζιού, κεράκια, σουπλά ή πχ τις απόκριες με αποκριάτικα στολίδια, μάσκες κτλ. Αυτή είναι η "προίκα". |
![]() |
Εγω λεω οτι μετρας σε λαθος σημεια... |
Πρεπει να μετρησεις σκληροτητα . Αυτο σε νοιαζει.
Μηκος θα το φερεις απο πιατελα. |
christos_99 έγραψε: |
Ακομη οχι Νικο, την αναρτηση την ειχα βρει ευκαιρια τοτε και την τσιμπησα.
Θελω πρωτα να ξεμπερδεψω με τον αξονα πισω (θελει επισκευη...) και μετα Κυρλαγκιτση εδω Θεσσαλονικη για μετρημα των ελατηριων και επισκευη τις μπουκαλες. Θα γραψω εδω οταν εχω νεοτερα! ![]() |
action_peugeot έγραψε: |
Πωλούνται άκρα για πίσω άξονα 106 και 206. Τιμή σετ δύο άκρων με σετ ρουλεμάν και τσιμούχες 150€ |
Από φίλο που ρώτησα μια κι επισκεύασε πρόσφατα τα δικά του:
Εγώ πήγα στον Κολιό στον Πειραιά που έχει μηχάνημα που βάζει άζωτο, πήρε 140€ κι έδωσε ένα χρόνο εγγύηση. Έναν άλλο που τον είχαμε ρωτήσει για ΚΟΝΙ αν βάζει αέριο μας είχε πεί "τι να το κάνεις, αυτό είναι μόνο για την 1η φορά που θα πατήσει στην άσφαλτο καινούργιο το αυτοκίνητο".... 35 χρόνια ειδικός στις αναρτήσεις ο κύριος... |
Προσωπικά αν είναι μόνο 3-4 οι επιλογές θα τους μιλούσα για να κρίνω. Το Google rating δε με συγκινεί και πολύ (σε αντίθεση π.χ με το skroutz rating αυτών που ψώνισαν απο κάπου) όπως και το αν είναι "επίσημο service" (έχω δει απίστευτες μλκιες σε εξουσιοδοτημενα από κάτι παιδάκια που έβαζαν να μάθουν επάνω στα αυτοκίνητα των πελατών).
Θέλει ψάξιμο, υπάρχουν οι σοβαροί και υπάρχουν και οι άλλοι που σε βλέπουν σαν πορτοφόλι. |
Για τι είδους "κελάηδημα" μιλάμε; Απλά περίεργος θόρυβος η καταλαβαίνεις καπου να έχει "μπόσικα" η ανάρτηση ή τα αμορτισέρ να τα έχουν κλάσει; Top mounts τσεκάρατε και μια χαρά; |
πριν χρονια που ειχα κονι κιτρινα, τα εστειλα στην αντιπροσωπεια κονι για επισκευη, και αυτοι τα εστειλαν μαλλον σε αυτον στην καλλιθεα.
Πρεπει να ειχα πληρωσει 25-30 ευρω ανα αμορτισερ, δηλαδη 60 τα δυο μπροστινα, τα οποια τα εκαναν μονο λαδιου, και ηταν σαφως πιο μαλακά από τα αρχικα αγορασμενα. |
TopGear έγραψε: | ||
Μάλιστα. Μιλάμε για αισθητή διαφορά τιμής. 25-30 ανά αμορτισέρ, δλδ έστω 60+ και για τα 2, είναι μεγάλη απόσταση από τα 140 του Κολιού στον Πειραιά (που δεν είναι και "official rebuilder". Αν έχουν όμως και τρόπο να τα κάνουν "αερίου λαδιού" ξανά, ας δώσω και 140-150. Θα βεβαιωθώ πρώτα ότι δεν είναι τίποτα άλλο πχ καμιά βίδα, πλαστικό, βάση ή και κάτι άκυρο και θα ενημερώσω. Ευχαριστώ. |