PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - Απώλεια λαδιού από την τουρμπίνα σε 207GT

power - Δευ 25 Φεβ 2008, 21:20:21
Θέμα δημοσίευσης: Απώλεια λαδιού από την τουρμπίνα σε 207GT
Την Κυριακή πήρα χαμπάρι πως έχανε λάδι η τουρμπίνα.
Δευτέρα πρωί πάω στην peugeot στα κεντρικά στη Θεσσαλονίκη μιας και εκεί ήμουν και έπρεπε να φύγω για Δράμα.
Ήρθε ένα παιδί και έσφιξε την βίδα και τέλος η διαρροή. Μετά την έκανα για Δράμα ( αεροπορικός ) ούτε σταγόνα δεν έβγαλε.
Το μεσημέρι πήγα Καβάλα και πως ανοίγω το καπό τσουπ λαδάκια!!!!
Αύριο θα πάω στην peugeot να δω τι θα γίνει.
Sad Sad Sad

http://img98.imageshack.us/my.php?image=oil2gs8.jpg

http://img98.imageshack.us/my.php?image=oilbf3.jpg
Touristas - Δευ 25 Φεβ 2008, 22:39:43
Θέμα δημοσίευσης:
Όπως βλέπω την δεύτερη φωτογραφία εάν η σωλήνα παροχής ακουμπάει επάνω στη τουρμπίνα δεν είναι σωστό. Θα πρέπει να την γυρίσουν προς τα αριστερά για να είναι ελεύθερη από πίσω και να μην ακουμπάει πουθενά.
climbonice - Δευ 25 Φεβ 2008, 22:41:07
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα μου έβγαλε ένδειξη να ελέγξω τη στάθμη λαδιού. Ήταν βράδυ και δε μπόρεσα να κοιτάξω για τυχόν διαροές. Λες να έχω κι εγώ καμιά διαροή; Θα το κοιτάξω αύριο το πρωί. Όπως και να έχει μου φαίνεται λίγο νωρίς για να θέλει συμπλήρωμα (5600km). Θα κοιτάξω αύριο και θα ενημερώσω.
Touristas - Δευ 25 Φεβ 2008, 22:45:36
Θέμα δημοσίευσης:
Μην παραξενευτείς εάν θέλει συμπλήρωμα είναι φυσιολογικό.
climbonice - Τρι 26 Φεβ 2008, 20:24:15
Θέμα δημοσίευσης:
Το πρωί έλεγξα τα λάδια. Η στάθμη ήταν στο maximum. Ωστόσο η προειδοποίηση για χαμηλή στάθμη συνέχιζε ν' ανάβει. Από το μεσημέρι και μετά, καθώς γύριζα από τη δουλειά η ένδειξη έσβησε και δεν έχει ξανανάψει από τότε. Περίεργα πράγματα...
power - Παρ 29 Φεβ 2008, 13:43:47
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα σήμερα και αλλάξαμε τις ροδέλες της βίζας αλλά το πρόβλημα συνεχίζετε!
Από εβδομάδα θα αλλάξω το σωληνάκι.
Άντε να δούμε τι θα γίνει.
android - Παρ 29 Φεβ 2008, 16:42:27
Θέμα δημοσίευσης:
power έγραψε:
Πήγα σήμερα και αλλάξαμε τις ροδέλες της βίζας αλλά το πρόβλημα συνεχίζετε!
Από εβδομάδα θα αλλάξω το σωληνάκι.
Άντε να δούμε τι θα γίνει.

ποσα χλμ εχεις φιλε μου?
power - Παρ 29 Φεβ 2008, 16:46:50
Θέμα δημοσίευσης:
10200 γιατι?
android - Παρ 29 Φεβ 2008, 17:11:06
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι βλεπω οτι κανενας δεν εχει τα πολλα χλμ που θα δικαιολογουσαν βλαβες που βγαζουν...πολυ αστοχια υλικου ρε παιδι μου..αντε να δουμε που θα παει...
power - Σαβ 01 Μάρ 2008, 00:29:17
Θέμα δημοσίευσης:
Μια ερώτηση προς τους τεχνικούς του forum ( και όχι μόνο ) υπάρχει περίπτωση με την αλλαγή του σωληνάκι παροχής λαδιού στην τουρμπίνα να σταματήσει να χάνει λάδι. Το σωληνάκι δεν έχει διαρροή. Η διαρροή είναι εκεί που συνδέεται το σωληνάκι δηλαδή κάτω από την ροδέλα που έχει. Τις ροδέλες τις αλλάξαμε αλλά τίποτα.
Κάτι μου λέει πως το πρόβλημα θα παραμείνει . . .
Touristas - Σαβ 01 Μάρ 2008, 08:21:53
Θέμα δημοσίευσης:
Να ξαναπώ πως το σωληνάκι από πίσω ΔΕΝ πρέπει να ακουμπάει πουθενά γιατί αλλιώς θα έχει διαρροή.
Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα να έχει κάποιο πρόβλημα το ίδιο το σωληνάκι εκεί που στεγανοποιείτε το ρακόρ οπότε και με την αλλαγή θα στρώση.
power - Σαβ 01 Μάρ 2008, 10:15:20
Θέμα δημοσίευσης:
Το σωληνάκι δεν ακουμπάει πουθενά. Το πήγαμε αριστερά όπως είπες.
power - Πεμ 06 Μάρ 2008, 16:11:18
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά όλα οκ. Very happy
Την διαρροή την είχε το σωληνάκι. Πάντως για να βγει έχει τρελή δουλεία!
baden - Παρ 04 Απρ 2008, 00:56:05
Θέμα δημοσίευσης:
Touristas έγραψε:
Όπως βλέπω την δεύτερη φωτογραφία εάν η σωλήνα παροχής ακουμπάει επάνω στη τουρμπίνα δεν είναι σωστό. Θα πρέπει να την γυρίσουν προς τα αριστερά για να είναι ελεύθερη από πίσω και να μην ακουμπάει πουθενά.

στο δικο μου εχει τοποθετειθει ενα ασημι μονωτικο φυλο,σαν ελαστικο αλουμινοχαρτο,ακριβως στο σημειο που λες.Το πηρα 7/3/08.ειναι βαλμενο ετσι που στην αρχη νομιζεις πως μπηκε καταλαθος πηγα να το τραβηξω αλλα ειναι ακλονητο.
power - Παρ 04 Απρ 2008, 05:40:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ετσι ειναι σε ολα.
salex - Παρ 04 Απρ 2008, 07:15:36
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είναι προβληματικό το ρακόρ λαδιού, όπως πρέπει να ήταν στη περίπτωση αυτή τότε είναι λογικό να χύνονται λάδια γύρω του.

Είναι πολύ επικίνδυνο πρόβλημα γιατί τα λάδια κοντά στην τουρμπίνα μπορούν να ξεκινήσουν φωτιά. Έχει τύχει να δούμε αυτοκίνητο να φλέγεται επάνω στο δυναμόμετρο και η αιτία ήταν αυτή: απώλεια λαδιού από τα ρακόρ.
power - Παρ 04 Απρ 2008, 14:39:45
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικά δεν έχανε από τα ρακορ αλλά από αυτό το σημείο από κάτω και δεν φαινόταν.

http://img141.imageshack.us/my.php?image=oileg2.jpg
rallakias22 - Δευ 29 Αύγ 2011, 22:59:41
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα παιδια αυτο το σωληνακι εχει γινει ο εφιαλτης μου. Κοιμαμαι και βλεπω χαλασμενα σωλινακια. Για τριτη φορα το σωλινακι μου χανει λαδια. Δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Πρεπει να ειμαι ο μονος που εχει χαλασει τρεις φορες. Τις δυο πρωτες μου το αλλαξανε με την εγγυηση και τωρα δεν ξερω τι θα γινει. Θελω να το ξαναπαω να δω τι θα μου πουνε παλι. Εγγυηση δεν εχω βεβαια και εκτος αυτου για να βγει θελει λυσιμο ολη η μουρη.
android - Δευ 29 Αύγ 2011, 23:06:49
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
Εμενα παιδια αυτο το σωληνακι εχει γινει ο εφιαλτης μου. Κοιμαμαι και βλεπω χαλασμενα σωλινακια. Για τριτη φορα το σωλινακι μου χανει λαδια. Δεν γινονται αυτα τα πραγματα. Πρεπει να ειμαι ο μονος που εχει χαλασει τρεις φορες. Τις δυο πρωτες μου το αλλαξανε με την εγγυηση και τωρα δεν ξερω τι θα γινει. Θελω να το ξαναπαω να δω τι θα μου πουνε παλι. Εγγυηση δεν εχω βεβαια και εκτος αυτου για να βγει θελει λυσιμο ολη η μουρη.

με παγακι μοτερ το κανουν αυτο ετσι?το μεταλλικο ελασμα που μπαινει πανω απο το ρακορ το χεις βαλει?
recife_rallye - Δευ 29 Αύγ 2011, 23:45:20
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:

Σα να σαι λιγο ατυχος ε?? Laughing
αν δεις οτι δε φτιαχνεται,πανε κανε ενα φτιαχτο ρακορ με σωληνα να τελειωνεις μια για παντα! Wink
rallakias22 - Τρι 30 Αύγ 2011, 15:22:07
Θέμα δημοσίευσης:
Aν εννοεις με κρυο μοτερ ναι πρεπει να ειναι εντελως κρυο για να το αλλαξουνε. Δυο φορες που το αλλαξα μου το ειχαν ολη μερα απο το πρωι μεχρι το απογευμα. Το μεταλλικο ελασμα που μου λες φιλε android επειδη δεν ξερω και πολλα που μπανει; Μπορεις να μου το δειξεις με καμια φωτο; Βασικα πηρα τηλεφωνο στην peugeot και μου ειπαν να το παω να το δουν για να κανουν αιτηση στην lion προφανως και να δουμε αν θα μου το αλλαξουνε. Αλλιως θα κοιταξω την λυση με το φτιαχτο το ρακορ.
android - Τρι 30 Αύγ 2011, 15:35:26
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.auto-sprint.com/wp-content/gallery/calle/peugeot-308/peugeot-308-motor.jpg

στο πανω το σωληνακι που χει εινα μεταλικο καπακι...αυτο δεν χανει?εκει στις βολτες τις βιδας?
rallakias22 - Τρι 30 Αύγ 2011, 15:48:07
Θέμα δημοσίευσης:
Οχι φιλε μου δεν πρεπει να χανει απο εκει. Χανει απο πιο πισω οπως και του κωστα που εχει και φωτο πιο πριν.
android - Τρι 30 Αύγ 2011, 16:13:13
Θέμα δημοσίευσης:
το λαμακι ειναι το 13 νουμερο και μπαινει σε ολα τα καινουρια για να κοβει τις θερμοκρασιες για να μην θες καθε 3ης και λιγο σωληνακια

http://imageshack.us/photo/my-images/13/00089934.jpg/

και το κιτρινο σημειο ειναι εκει που μπαινει,εκει χανει και του κωστα στις φωτο.
http://imageshack.us/photo/my-images/849/peugeot308motor.jpg/

τωρα εσενα αφου χανει ,παλι θελεις σωληνακι,αλλα αν δε το χεις αυτο βαλτο στο καινουριο
rallakias22 - Τρι 30 Αύγ 2011, 16:51:08
Θέμα δημοσίευσης:
Το εχω αυτο το λαμακι φιλε μου. Θα παω καποια στιγμη να το δουν και βλεπουμε τι θα γινει.
SαλιγκαρAKIS - Τρι 30 Αύγ 2011, 16:59:48
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
Το εχω αυτο το λαμακι φιλε μου. Θα παω καποια στιγμη να το δουν και βλεπουμε τι θα γινει.

SORRY

Άσχετο, ήσουν Πάτρα πρίν λίγες μέρες; Παρκαρισμένος Μαιζώνος;
rallakias22 - Τρι 30 Αύγ 2011, 17:16:27
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι φιλε μου ημουν πατρα για σαββατοκυριακο και γυρισα χθες λαρισα.
manosm3 - Τρι 30 Αύγ 2011, 18:44:27
Θέμα δημοσίευσης:
εσυ πρεπει να εισαι που βλεπομαστε συχνα β.π. και μωραΐτη.
δεν εχεις εγγυηση απο την τελευταια εργασια που σου εκαναν;
gastone - Τρι 30 Αύγ 2011, 23:30:13
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας στο ίδιο θέμα να αναφέρω και ένα δικό μου πρόβλημα τι μπορεί να συμβαίνει και στα 72500 χλμ συμπλήρωσα 1λιτ λάδι .Tελευταία αλλαγή είχα κάνει στα 68000 πριν 2 μήνες . Τα λάδια της αλλαγής είναι 5w- 30 και συμπλήρωσα σε βενζινάδικο 10w-40 ήμουν μακριά από επίσημο σέρβις.

Ευχαριστώ

recife_rallye έγραψε:
rallakias22 έγραψε:

Σα να σαι λιγο ατυχος ε?? Laughing
αν δεις οτι δε φτιαχνεται,πανε κανε ενα φτιαχτο ρακορ με σωληνα να τελειωνεις μια για παντα! Wink

SαλιγκαρAKIS - Τετ 31 Αύγ 2011, 11:10:03
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
Ναι φιλε μου ημουν πατρα για σαββατοκυριακο και γυρισα χθες λαρισα.

Ωραίο το Rallάκι σου, το έπιασε το μάτι μου.. Wink

Καλή λύση στο πρόβλημά σου εύχομαι!
rallakias22 - Τετ 31 Αύγ 2011, 13:45:43
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
εσυ πρεπει να εισαι που βλεπομαστε συχνα β.π. και μωραΐτη.
δεν εχεις εγγυηση απο την τελευταια εργασια που σου εκαναν;

Που βλεπομαστε συχνα μανο; Eισαι απο λαρισα; Τι εννοεις απο την τελευταια φορα αμα εχω εγγυηση; Η κανονικη εγγυηση εχει ληξει εδω και ενα χρονο.

Και ευχαριστω τον φιλο SαλιγκαρΑKIS. Να'σαι καλα.
manosm3 - Τετ 31 Αύγ 2011, 15:29:14
Θέμα δημοσίευσης:
Μου ειχες κορναρει ενα βραδυ στα Μελισσια.
Δεν εχεις εγγυηση για το συγκεκριμενο προβλημα απο την τελευταια φορα που σου εμφανιστηκε;
rallakias22 - Τετ 31 Αύγ 2011, 20:59:40
Θέμα δημοσίευσης:
Πηγα σημερα αλλαξα λαδια και το ειδαν το σωληνακι στην peugeot και μου ειπαν θα κανουν αιτηση στα κεντρικα για να μου το αλλαξουν και αθ εχω απαντηση αυριο. Και λενε δεν υπαρχει καποιο αλλο ανταλακτικο το ιδιο θα μπει παλι. και ρωταω εγω δεν θα εχω παλι το ιδιο προβλημα αργοτερα; Θα το εχεις μου λενε. Ειναι δυνατον να μην εχουν βγαλει καποιο αλλο ανταλακτικο; Και ενας μηχανικος μεσα μου λεει και δεκα φορες να το αλλαξουμε παλι θα χαλασει. Μπορει να μου πει καποιος που μπορω να κανω ενα φτιαχτο ρακορ με σωληνα; Το σωληνακι τελικα χανει εκει που τελειωνει το λαμακι. Μηπως πρεπει να το επεκτηνω λιγο για να το προστατευει καλυτερα; Συννωμη για το μεγαλο post.
rallakias22 - Τετ 31 Αύγ 2011, 21:07:15
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
Μου ειχες κορναρει ενα βραδυ στα Μελισσια.
Δεν εχεις εγγυηση για το συγκεκριμενο προβλημα απο την τελευταια φορα που σου εμφανιστηκε;

Aν εννοεις στα μελλισια αττικης μαλλον κανεις λαθος Μανο. Αποκλειεται να ημουν εγω. Για την εγγυηση φανταζομαι εννοεις αν εχω την εγγυηση του ανταλακτικου που ειναι ενας χρονος. Να σου πω την αληθεια δεν θυμαμαι ποτε το ειχα αλλαξει τελευταια. Θα το κοιταξω ομως.
dimkeras - Πεμ 01 Σεπ 2011, 12:14:52
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
Πηγα σημερα αλλαξα λαδια και το ειδαν το σωληνακι στην peugeot και μου ειπαν θα κανουν αιτηση στα κεντρικα για να μου το αλλαξουν και αθ εχω απαντηση αυριο. Και λενε δεν υπαρχει καποιο αλλο ανταλακτικο το ιδιο θα μπει παλι. και ρωταω εγω δεν θα εχω παλι το ιδιο προβλημα αργοτερα; Θα το εχεις μου λενε. Ειναι δυνατον να μην εχουν βγαλει καποιο αλλο ανταλακτικο; Και ενας μηχανικος μεσα μου λεει και δεκα φορες να το αλλαξουμε παλι θα χαλασει. Μπορει να μου πει καποιος που μπορω να κανω ενα φτιαχτο ρακορ με σωληνα; Το σωληνακι τελικα χανει εκει που τελειωνει το λαμακι. Μηπως πρεπει να το επεκτηνω λιγο για να το προστατευει καλυτερα; Συννωμη για το μεγαλο post.

Αυτό με τις αντιπροσωπίες και τα γενικευμένα συμπεράσματά τους ποτέ δε το κατάλαβα.

Γιατί δηλαδή θα ξανάχεις πρόβλημα?
Όλοι οι άλλοι με το ίδιο αυτοκίνητο μ'εσένα αντιμετωπίζουν το ίδιο?
Πού το αποδίδουν εκτός από τον ανάδρομο Ερμή και τη Σελήνη στον Υδροχόο?
Και τελοσπάντων, τί λύση σου προτείνουν? Να τρέχουν τα λάδια στην τουρμπίνα σου και να γίνεται κwλος εκεί μέσα?

Μου τη δίνει απίστευτα να αποδίδονται όλα σε κάτι ανεξήγητο και αόριστο.

Το ρακόρ αυτό τελοσπάντων σφίγγει σε συγκεκριμένες μοίρες. Αν το σφίγγουν στο περίπου και στραβοβιδώνει, πάντα θα έχεις πρόβλημα. Πρέπει το σωληνάκι στη φυσική του θέση και η βάση να ευθυγραμμίζονται.

Εκτός από το ανεξήγητο, υπάρχει και το ανθρώπινο σφάλμα.

Τώρα, αν κάνουν όλες τις διαδικασίες σωστά και εξακολουθείς να έχεις το ίδιο θέμα, πρέπει να ψάξουν για τη λύση, και σίγουρα δεν είναι λύση η συνεχής αντικατάσταση.
recife_rallye - Πεμ 01 Σεπ 2011, 14:40:26
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:

Επειδη προφανως σε εχουν κουρασει,κανε εναν κοπο και φτιαξε ενα δικο σου πρεσσαριστο (οπως τα σωληνακια υψηλης στα φρενα)που δεν κανει κιχ να τελειωνεις με αυτη την ιστορια.
rallakias22 - Παρ 02 Σεπ 2011, 19:53:29
Θέμα δημοσίευσης:
.
dimkeras έγραψε:
Αυτό με τις αντιπροσωπίες και τα γενικευμένα συμπεράσματά τους ποτέ δε το κατάλαβα.

Γιατί δηλαδή θα ξανάχεις πρόβλημα?
Όλοι οι άλλοι με το ίδιο αυτοκίνητο μ'εσένα αντιμετωπίζουν το ίδιο?
Πού το αποδίδουν εκτός από τον ανάδρομο Ερμή και τη Σελήνη στον Υδροχόο?
Και τελοσπάντων, τί λύση σου προτείνουν? Να τρέχουν τα λάδια στην τουρμπίνα σου και να γίνεται κwλος εκεί μέσα?

Μου τη δίνει απίστευτα να αποδίδονται όλα σε κάτι ανεξήγητο και αόριστο.

Το ρακόρ αυτό τελοσπάντων σφίγγει σε συγκεκριμένες μοίρες. Αν το σφίγγουν στο περίπου και στραβοβιδώνει, πάντα θα έχεις πρόβλημα. Πρέπει το σωληνάκι στη φυσική του θέση και η βάση να ευθυγραμμίζονται.

Εκτός από το ανεξήγητο, υπάρχει και το ανθρώπινο σφάλμα.

Τώρα, αν κάνουν όλες τις διαδικασίες σωστά και εξακολουθείς να έχεις το ίδιο θέμα, πρέπει να ψάξουν για τη λύση, και σίγουρα δεν είναι λύση η συνεχής αντικατάσταση.

Αυτο ειναι που με τρελαινει εμενα το οτι ολα αποδιδονται σε κατι ανεξηγητο οπως πολυ σωστα λεει και ο dimkeras.
Δεν νομιζω να μην το τοποθετουν σωστα γιατι απο την τελευταια φορα που το αλλαξα εκανα 30000 χιλιομετρα μπορει και παραπανω.
Δεν υπαρχει κανεις αλλος που να εχει το προβλημα το δικο μου; Μονο εγω το εχω;

Οσο για σημερα μηλησα με την peugeot και τι μου λενε. Οτι δεν πηρανε απαντηση ακομα αλλα μαλλον οχι θα ειναι. Αν ειναι δυνατον. Ειναι για να τραβας τα μαλλια σου. Θα χρεωθω εγω το κολοσωλινακι και την εργασια που δεν ειναι και μικρη, για να μου ξαναχαλασει μετα απο λιγο; Ποσο θρασος μπορει να εχουν; Tελος παντων ακρη δεν προκειται να βγαλω με εχουν εκνευρισει παρα πολυ γι'αυτο και μαλλον θα κανω φτιαχτο σωληνακι. Μπορει καποιος να μου προτεινει καποιον στην Λαρισα που να μπορει να κανει αυτην την δουλειά; Η εστω και στην Θεσ/νικη.

Και φιλε dimkeras οπως καταλαβες αυτην ειναι η λυση που εψαξε και βρηκε η PEYGEOT.
dimkeras - Δευ 05 Σεπ 2011, 09:44:40
Θέμα δημοσίευσης:
@ rallakias22

Δυστυχώς φίλε μου το κατάλαβα.

Εμένα με 110.000km το παλιό μου μοτέρ χωρίς να έχει πειραχτεί το ρακόρ ποτέ, ούτε καν δάκρυζε.

Μόλις αλλάζω τουρμπίνα, από λάθος βίδωμα (δικό μου) πήρε ανοχές το σωληνάκι και έχανε.

Όσο κι αν το λύσαμε και το ξαναδέσαμε (το ίδιο σωληνάκι) δε καταφέραμε να το σουλουπώσουμε, αν και πλέον το σφίγγαμε στη σωστή γωνία (αφού είχε ήδη χαλαρώσει).

Οπότε, γνώμη μου, προσεκτική τοποθέτηση και τίποτε άλλο.

Εκτός κι αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο.
recife_rallye - Δευ 05 Σεπ 2011, 10:24:08
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
Μπορει καποιος να μου προτεινει καποιον στην Λαρισα που να μπορει να κανει αυτην την δουλειά; Η εστω και στην Θεσ/νικη.

An παρεις παραμασχαλα την μοναστηριου,θα βρεις πανω απο 10 τετοια μαγαζια που κανουν τετοιου ειδους ρακορ-σωληνες.Αρκει να εχεις το μαμα σωληνακι για να παρει τα μετρα της βιδας.
Οσο για τον τροπο σφιξιματος,δεν υπαρχει συγκεκριμενος..αρκει να εχεις καλο ρακορ Wink
rallakias22 - Δευ 05 Σεπ 2011, 18:18:07
Θέμα δημοσίευσης:
Με 110000 χιλιομετρα και δεν χαλασε ουτε μια φορα; Ποσο γκαντεμης ειμαι εγω;

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας παιδια θα δω τι θα κανω και θα σας ενημερωσω οταν το φτιαξω.
makis106 - Δευ 05 Σεπ 2011, 18:53:13
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
Με 110000 χιλιομετρα και δεν χαλασε ουτε μια φορα; Ποσο γκαντεμης ειμαι εγω;

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας παιδια θα δω τι θα κανω και θα σας ενημερωσω οταν το φτιαξω.

Μα και με 310000 δεν νομίζω οτι θα έχουν πρόβλημα τα μοτερ μας. Απ όσο ξέρω κάποια απο τα μοτερ πρώτης γενιάς (2007) αντιμετώπιζαν αυτο το θέμα, το οποίο διορθώθηκε στα επόμενα. Το οτι χαλάει συνέχεια στο δικό σου δεν σημαίνει ότι περνας το όριο χιλιομέτρων που αντέχει, αλλα οτι δεν τοποθετείται σωστά η έχει γίνει αλλου είδους ζημιά.
Πάντως οποιοδήποτε ανταλλακτικό αλλάζεται, θεωρητικά έχει 1 χρόνο εγγύησης, οπότε πάτα λίγο σε αυτό, απείλησέ τους λίγο για να μην πληρώνεις εσύ μαλ***ες άλλων...
Ακου θα ξαναχαλάσει! Δλδ αυτό θα χαλάει κ εσυ θα το πληρώνεις! Evil
rallakias22 - Τρι 06 Σεπ 2011, 22:51:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα φιλε μου ειναι 4ος του 2008. Θεωρειται πρωτης γενιας; Δεν ειπα εγω οτι χαλαει επειδη περναω το οριο των χιλιομετρων. Αλλα απο την αλλη αμα δεν το τοποθετουν σωστα δεν θα χαλουσε αμεσως; Το 2ο που μου αλλαξαν κρατησε για περιπου 40000 χιλιομετρα. Και ηταν και διαφορετικο απο το 1ο που φορουσε μαμα.

Οσο για την εγγυηση εχει περασει πανω απο ενας χρονος. Οποτε δεν μπορω να κανω κατι.
makis106 - Τρι 06 Σεπ 2011, 22:56:39
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
Εμενα φιλε μου ειναι 4ος του 2008. Θεωρειται πρωτης γενιας; Δεν ειπα εγω οτι χαλαει επειδη περναω το οριο των χιλιομετρων. Αλλα απο την αλλη αμα δεν το τοποθετουν σωστα δεν θα χαλουσε αμεσως; Το 2ο που μου αλλαξαν κρατησε για περιπου 40000 χιλιομετρα. Και ηταν και διαφορετικο απο το 1ο που φορουσε μαμα.

Οσο για την εγγυηση εχει περασει πανω απο ενας χρονος. Οποτε δεν μπορω να κανω κατι.

Kαι μένα 4ος του 08 είναι, κανένα πρόβλημα. Όχι δεν είναι 1ης γενιας. πάντως δεν νομίζω να βρεις άλλον που να έχει αλλάξει το σωληνάκι 3 φορές, όσα χλμ και να έχει κάνει. Σκέψου το...
recife_rallye - Τετ 07 Σεπ 2011, 01:29:51
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε κωστα εισαι σιγουρος πως τις αλλες 2 φορες στο αλλαξαν?ησουν μπροστα?ρωταω γιατι δεν τιθεται θεμα τοποθετησης (εκτος απ το να προσεξουν να μην ακουμπαει δεξια και αριστερα στη τουρμπινα).2 βιδες ειναι που δεν παιζει ρολο που τις σταματησε στο σφιξιμο ο μηχανικος,αρκει να μην σταζει.Τα λαδια παιρνουν τον δρομο τους.

Μακη δεν αλλαξε τπτ σε σχεση με τα παλια τα δικα μας..προχτες ειδα με τα ματια μου ενα rcz να εχει κανει λουτσα ολη τη μουρη(κατι που ειναι και εξαιρετικα επικινδυνο για προκληση πυρκαγιας)
dimkeras - Τετ 07 Σεπ 2011, 09:36:23
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Φιλε κωστα εισαι σιγουρος πως τις αλλες 2 φορες στο αλλαξαν?ησουν μπροστα?ρωταω γιατι δεν τιθεται θεμα τοποθετησης (εκτος απ το να προσεξουν να μην ακουμπαει δεξια και αριστερα στη τουρμπινα).2 βιδες ειναι που δεν παιζει ρολο που τις σταματησε στο σφιξιμο ο μηχανικος,αρκει να μην σταζει.Τα λαδια παιρνουν τον δρομο τους.

Μακη δεν αλλαξε τπτ σε σχεση με τα παλια τα δικα μας..προχτες ειδα με τα ματια μου ενα rcz να εχει κανει λουτσα ολη τη μουρη(κατι που ειναι και εξαιρετικα επικινδυνο για προκληση πυρκαγιας)

Λευτέρη, έχω την εντύπωση πως αν δεν ευθυγραμμίσεις σωστά το σωληνάκι με τη βάση και είναι έστω και λίγο παράκεντρο παίρνει ανοχές και μετά από λίγα ζορίσματα αρχίζει και χάνει. Τουλάχιστον το δικό μου έτσι το χάλασα Confused
salex - Τετ 07 Σεπ 2011, 12:27:55
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:

Λευτέρη, έχω την εντύπωση πως αν δεν ευθυγραμμίσεις σωστά το σωληνάκι με τη βάση και είναι έστω και λίγο παράκεντρο παίρνει ανοχές και μετά από λίγα ζορίσματα αρχίζει και χάνει. Τουλάχιστον το δικό μου έτσι το χάλασα Confused

+1

Για αυτό τα καινούργια έχουν ένα ειδικό καπάκι που δεν αφήνει το σωληνάκι να μετακινηθεί αριστερά-δεξιά παρά μόνο ευθεία προς το ρακόρ.
rallakias22 - Τετ 07 Σεπ 2011, 15:48:53
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:

Δεν ημουν μπροστα αλλα τι στο καλο να μην μου το αλλαξαν; Και αμα δεν μου το αλλαξαν πως σταματησε να χανει λαδια; Δεν νομιζω να εγινε κατι τετοιο. Αντιθετως αρχιζω να πιστευω οτι κατι δεν κανουν καλα καθε φορα. Γιατι πραγματικα δεν πρεπει να υπαρχει κανεις αλλος που να του εχει χαλασει 3 φορες.

Σημερα που ρωτησα ενα αλλο συνεργειο μου ειπε πως δεν μπορω να κανω φτιαχτο σωληνακι γιατι αυτο το σωληνακι εχει μεσα αλλο σωληνακι λεει.
Ειναι δυνατον; Γνωριζει καποιος να μου απαντησει σε αυτο;

Aυτο το ειδικο καπακι ποια καινουρια το εχουν φιλε salex;
recife_rallye - Τετ 07 Σεπ 2011, 22:01:44
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:

Σημερα που ρωτησα ενα αλλο συνεργειο μου ειπε πως δεν μπορω να κανω φτιαχτο σωληνακι γιατι αυτο το σωληνακι εχει μεσα αλλο σωληνακι λεει.

Τι λενε ρε τα παλιοπαιδα..μπροστα μου το χω αυτη τη στιγμη και δεν υπαρχει κανενα σωληνακι δευτερο Rolling eyes
Ασε που και να υπηρχε,δεν δικαιολογει το να μην μπαινει..τα δικα μας δλδ πως δουλευουν??

Ποσο αχρηστοι ειναι ωρες ωρες ρε παιδι μου στις αντιπροσωπειες..ενα σωληνακι δεν μπορουν να κανουν στο παιδι να τελειωνει με αυτο το θεμα επιτελους Evil
rallakias22 - Πεμ 08 Σεπ 2011, 18:58:41
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
rallakias22 έγραψε:

Τι λενε ρε τα παλιοπαιδα..μπροστα μου το χω αυτη τη στιγμη και δεν υπαρχει κανενα σωληνακι δευτερο Rolling eyes
Ασε που και να υπηρχε,δεν δικαιολογει το να μην μπαινει..τα δικα μας δλδ πως δουλευουν??

Ποσο αχρηστοι ειναι ωρες ωρες ρε παιδι μου στις αντιπροσωπειες..ενα σωληνακι δεν μπορουν να κανουν στο παιδι να τελειωνει με αυτο το θεμα επιτελους Evil

Φιλε Λευτερη δεν μου το ειπαν ατην αντιπροσωπεια αυτο σε ενα αλλο απλο συνεργειο μου το ειπαν. Μην τους βριζουμε τζαμπα. Οχι οτι δεν χρειαζονται βρισιμο αλλα τελος παντων.

Στην αντιπροσωπεια ρωτησα αμα μπορουν να αναλαβουν να μου φτιαξουν αυτοι φτιαχτο και να μου το τοποθετησουν και μου ειπαν οτι δεν αναλαμβανουν γιατι το φτιαχτο αμα χαλασει θα τα χασει ολα τα λαδια αμεσως.

Εσυ Λευτερη φορας φτιαχτο σωληνακι; Σε ρωταω γιατι λες ''τα δικα μας πως δουλευουν;''

Και το σωληνακι που εχεις μπροστα σου ειναι χαλασμενο; Μπορεις να το βγαλεις μια φωτογραφια για να το δω;
android - Πεμ 08 Σεπ 2011, 19:25:07
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
rallakias22 έγραψε:

Φιλε Λευτερη δεν μου το ειπαν ατην αντιπροσωπεια αυτο σε ενα αλλο απλο συνεργειο μου το ειπαν. Μην τους βριζουμε τζαμπα. Οχι οτι δεν χρειαζονται βρισιμο αλλα τελος παντων.

Στην αντιπροσωπεια ρωτησα αμα μπορουν να αναλαβουν να μου φτιαξουν αυτοι φτιαχτο και να μου το τοποθετησουν και μου ειπαν οτι δεν αναλαμβανουν γιατι το φτιαχτο αμα χαλασει θα τα χασει ολα τα λαδια αμεσως.

Εσυ Λευτερη φορας φτιαχτο σωληνακι; Σε ρωταω γιατι λες ''τα δικα μας πως δουλευουν;''

Και το σωληνακι που εχεις μπροστα σου ειναι χαλασμενο; Μπορεις να το βγαλεις μια φωτογραφια για να το δω;

και τα 2 αν χαλασουν θα τα χασει ολα τα λαδια,αν δεν το παρεις χαμπαρι.βεβεα θα σου βαρεσει χαμηλη σταθμη λαδιου πρωτα.
λογικο παντως να μην αναλαμβανουν στην πεζο κατι τετοιο.
recife_rallye - Παρ 09 Σεπ 2011, 00:42:47
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
recife_rallye έγραψε:
rallakias22 έγραψε:

Βρε συ χαριτολογοντας το ειπα το παλιοπαιδα Laughing

Οπως ειπε και ο γιωργος λογικο ειναι να μην δεχτουν να κανουν φτιαχτα στην αντιπροσωπεια..αυτο που εχεις να κανεις ειναι να τους το πας εσυ και αυτοι απλα να το τοποθετησουν!

Εγω εχω φτιαχτο λογω ΒΤ και οπως και να το σφιξεις δουλευει..λογικα αυτο δεν μπορει να γινει με το εργοστασιακο επειδη εχει εναν τσογο το ρακορ και δεν αντεχει σε μεγαλη πιεση,γι αυτο και θα θελει σωστη τοποθετηση(Αν και παλι εχω τις αμφιβολιες μου,γιατι το ειχα βγαλει παμπολλες φορες και πιστευω πως το τελευταιο πραγμα που σκεφτηκαν οι εκαστοτε μηχανικοι,ηταν να το σφιξουν οπως προειπαν τα παιδια και παρ ολα αυτα δεν εχασε ποτε ουτε σταγονα)

Το σωληνακι που εχω δουλευε κανονικοτατα οταν το εβγαλα(τωρα μετα απο καιρο δεν ξερω

Embarassed )

Οριστε και μερικες φωτο
Eδω ολοκληρο..

εδω το πανω μερος που δενει στη τουρμπινα

Και εδω το κατω που δενει στο μπλοκ
rallakias22 - Παρ 09 Σεπ 2011, 20:05:52
Θέμα δημοσίευσης:
Πως θα γινει να βρουμε καποιον που να εχει χαλασμενο σωληνακι και να μην το χρειαζεται προφανως για να μπορεσω να κανω ερευνα για να μου κανουν φτιαχτο; Γιατι αλλιως πρεπει να λυσω το δικο μου και θα πρεπει να μεινει μερες μεσα το αμαξι και το χρειαζομαι.

Σε ευχαριστω Λευτερη για τις φωτο.
recife_rallye - Σαβ 10 Σεπ 2011, 00:13:48
Θέμα δημοσίευσης:
πανε το αμαξι σου στο συνεργειο και πες να σου βγαλουν το σωληνακι της παροχης λαδιου..υστερα αγγάρεψε εναν φιλο σου να σε παει σε καποιο ρακορατζη(η οπως αλλιως λεγεται Embarassed ),έχε μαζι σου το σωληνακι που σου εβγαλαν τα παιδια απο το συνεργειο για δειγμα και πες του να σου κανει ενα πολυ ανθεκτικο σε θερμοκρασιες..τα υπολοιπα ασε τα σ αυτον που θα σου κανει το ρακορ Wink
Παρε το μετα και πανε πισω στο συνεργειο και πες τους να στο περασουν Very happy
Δωσ τους και φιλακια και βγες να χαρεις το αμαξι σου..
dimkeras - Σαβ 10 Σεπ 2011, 09:21:31
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
Πως θα γινει να βρουμε καποιον που να εχει χαλασμενο σωληνακι και να μην το χρειαζεται προφανως για να μπορεσω να κανω ερευνα για να μου κανουν φτιαχτο; Γιατι αλλιως πρεπει να λυσω το δικο μου και θα πρεπει να μεινει μερες μεσα το αμαξι και το χρειαζομαι.

Περίμενε μέχρι το απόγευμα να πάω σπίτι, πρέπει να έχω το παλιό μου κάπου εκεί παρατημένο Wink
dimkeras - Κυρ 11 Σεπ 2011, 04:44:41
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
rallakias22 έγραψε:

Περίμενε μέχρι το απόγευμα να πάω σπίτι, πρέπει να έχω το παλιό μου κάπου εκεί παρατημένο Wink

Κώστα, καλημέρα.

Μέσα στο σωρό των εξαρτημάτων, βρήκα και ένα σωληνάκι (που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, παρεμπιπτόντως).

Αν θες, πες μου να στο ταχυδρομήσω.
rallakias22 - Κυρ 11 Σεπ 2011, 15:16:05
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα.

Τελικα βρηκα συνεργειο στον βολο που αναλαμβανει να μου το φτιαξει απο την αρχη. Δηλαδη. Θα μου το λησει θα παει αυτος και θα μου φτιαξει σωληνακι θα μου το τοποθετησει και μου ειπε θα το εχει ετοιμο σε μια μερα κιολας. και μου ειπε οτι επρεπε εδω και καιρο να κανω φτιαχτο σωληνακι.

Γυρω στα 200ε ολα μου ειπε. Ειναι καλα λετε;

Φιλε Δημοσθενη σε ευχαριστω και συγνωμη αν σε εβαλα σε κοπο να ψαξεις αλλα μαλλον δεν θα το χρειαστω γιατι θα το παω εκει τελικα.

Και ευχαριστω και ολα τα παιδια για το ενδιαφερον τους και που με βοηθησαν.
dimkeras - Τρι 13 Σεπ 2011, 10:21:52
Θέμα δημοσίευσης:
No problem Wink
rallakias22 - Τετ 28 Σεπ 2011, 17:20:35
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα! Το προβλημα μου επιτελους τελειωσε. Το παλιο το σωληνακι πηρε ποδι και αντικαταστηθηκε με σωληνακι υψηλης πιεσης σε ενα συνεργειο στο Βολο τελικα. Ελπιζω να μην ξαναεχω ποτε ξανα προβλημα τωρα πια.
makis106 - Τρι 15 Νοέ 2011, 17:25:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παρατήρησα λίγο υγρασία απο λάδι, πάνω στο μαντέμι της τουρμπίνας, γύρω απο το ρακόρ απο το σωληνάκι του λαδιού. Confused
Όσοι είχατε θέμα με διαρροή, έφτιαξε με απλή σύσφιξη ή αλλαγή στις χαλκοροδέλες του ρακόρ? ή όλα έχαναν απο το σημείο που φαίνεται και στη φωτο του Κώστα (power) Question http://imageshack.us/photo/my-images/141/oileg2.jpg/
rallakias22 - Τρι 15 Νοέ 2011, 18:11:47
Θέμα δημοσίευσης:
Το πιο πιθανο ειναι να σου χανει απο το σωληνακι. Aμα σου χανει απο το σωληνακι θελεις αλλαγη. Και εγω σου προτεινω να κανεις αυτο που εκανα και εγω. Σωληνακι υψηλης πιεσης και εισαι οκ.
makis106 - Τρι 15 Νοέ 2011, 18:59:26
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή βλέπω ίχνη λαδιού και στο πάνω μέρος απο το σωληνάκι, υποψιάζομαι οτι είναι η κακή εκδοχή, δλδ να χάνει εκει στην ένωση με το ρακόρ. Θα το αντικαταστήσω αρχικά με ένα εργοστασιακό Κώστα και βλέπουμε, μην μπλέξω με μηχανουργεία οσο μπορώ.
Το μόνο που βαριέμαι ελεινά είναι το λύσιμο. ποιος κατεβάζει παλι όλη τη μούρη κάτω. Confused
rallakias22 - Τρι 15 Νοέ 2011, 20:40:20
Θέμα δημοσίευσης:
Aν βρεις το καταληλο συνεργειο δεν χρειαζεται να μπλεξεις καθολου εσυ με μηχανουργιο. Θα τα αναλαβουν ολα αυτοι οπως εκαναν και σε μενα. Το πηγα πρωι το αφησα και το βραδυ πηγα και το πηρα. Εγω σου λεω με τα χιλια να βαλεις κατι τετοιο. Ακουσε με γιατι οπως εχεις δει το εχω αλλαξει 3 φορες. Απο εκει και περα δικο σου ειναι. Εσυ αποφασιζεις.

Παντως μην το αφησεις πολυ ετσι. Πηγαινε να το κανεις γιατι θα εχεις προβλημα.
makis106 - Τρι 15 Νοέ 2011, 20:53:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε συ Κώστα, ειδα οτι έσκασες 200, δεν παίζει να δώσω τόσα λεφτά για ένα σωληνάκι. Το λύνω μόνος μου κ το πολύ πολύ το παω σε ενα δυο μηχανουργεία στην Κέρκυρα κ αν με πείσουν οτι μπορούν να κάνουν σωστη δουλειά, μου κάνουν ένα φτιαχτο. Αν όχι όμως, θα περιμένω με το αμάξι λυμένο μέχρι να έρθει παραγγελία το έτοιμο? Αποκλείεται να το έχουν στοκ στην αντιπροσωπεία... Η αλήθεια είναι οτι είναι ρίσκο.

Κάτι άλλο. αν κατάλαβα η διαρροή είναι στην ένωση απο το σωληνάκι με το ρακόρ, που είναι πρεσαριστό, απο εκεί δεν έχανε και το δικό σου? Αν του τραβήξουμε μια κόλληση στην ένωση και το ξαναβάλουμε με δύο καινούργιες ροδέλες δεν θα γίνει δουλειά Question Rolling eyes Question
rallakias22 - Τρι 15 Νοέ 2011, 21:16:32
Θέμα δημοσίευσης:
Eκει εχανε και το δικο μου. Δεν νομιζω να γινει δουλεια αμα το κολησεις. Σε ενα μηνα το πολυ θα ξαναχανει εγω πιστευω.

Εγω εδωσα 200 και εγινε τωρα πια κατι σωστο. Στην αντιπροσωπεια μου ζητουσαν 120 να μου ξαναβαλουν ενα σωληνακι το οποιο θα ξαναχαλουσε. Μου το ειπαν και οι ιδιοι. Ασε που δεν ειναι και το καλυτερο πραγμα να λυνεις καθε τρεις και λιγο ολοκληρη την μουρη του αυτοκινητου.
makis106 - Τρι 15 Νοέ 2011, 21:37:28
Θέμα δημοσίευσης:
Ξέρω έναν τυπάκο ο οποίος είναι "δοκτορας" στις κολλήσεις, και μάλιστα του είχα παει μια φορά ένα σωληνάκι απο αιρ-κοντίσιον (απο πουντο) σπασμένο στο ρακόρ, το είχε κολλήσει και ακόμη είναι κομπλέ. Θα το παω απο κει για κόλληση (αν γίνεται) και θα το βάλω πάνω με δυο καινούργιες ροδέλες. τουλάχιστον απο την κόλληση αποκλείεται να χάσει, πρέπει να σπάσει πρώτα. και θα κοστίσει κ ελάχιστα, η μόνη φασαρία το λύσε-δέσε. Αν αποτύχει τότε θα πάω σε λύση φτιαχτού... Αν πετύχει θα έχουμε άλλη μια επιλογή! Wink
android - Τρι 15 Νοέ 2011, 21:41:03
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Ρε συ Κώστα, ειδα οτι έσκασες 200, δεν παίζει να δώσω τόσα λεφτά για ένα σωληνάκι. Το λύνω μόνος μου κ το πολύ πολύ το παω σε ενα δυο μηχανουργεία στην Κέρκυρα κ αν με πείσουν οτι μπορούν να κάνουν σωστη δουλειά, μου κάνουν ένα φτιαχτο. Αν όχι όμως, θα περιμένω με το αμάξι λυμένο μέχρι να έρθει παραγγελία το έτοιμο? Αποκλείεται να το έχουν στοκ στην αντιπροσωπεία... Η αλήθεια είναι οτι είναι ρίσκο.

Κάτι άλλο. αν κατάλαβα η διαρροή είναι στην ένωση απο το σωληνάκι με το ρακόρ, που είναι πρεσαριστό, απο εκεί δεν έχανε και το δικό σου? Αν του τραβήξουμε μια κόλληση στην ένωση και το ξαναβάλουμε με δύο καινούργιες ροδέλες δεν θα γίνει δουλειά Question Rolling eyes Question

σωστα δωστα αυτα τα λεφτα για να βαλεις ενα down pipe να φευγουν οι θερμοκρασιες Very happy

παντως εγω καπου στι 35000 εχανα και δεν ειχα το μεταλλικο ελασμα...μου το αλλαξαν εγγυηση και φτου φτου μην το ματιασω κοντευω 70000 και δεν χανει
rallakias22 - Τρι 15 Νοέ 2011, 21:42:42
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη επιτυχια σου ευχομαι
makis106 - Τρι 15 Νοέ 2011, 21:52:52
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
makis106 έγραψε:

σωστα δωστα αυτα τα λεφτα για να βαλεις ενα down pipe να φευγουν οι θερμοκρασιες Very happy

Έτσι έτσι! Laughing

android έγραψε:
παντως εγω καπου στι 35000 εχανα και δεν ειχα το μεταλλικο ελασμα...μου το αλλαξαν εγγυηση και φτου φτου μην το ματιασω κοντευω 70000 και δεν χανει

Αρα έχεις κάνει 35000 με το καινούργιο, μη βιάζεσαι, εμένα έχασε στις 50000 Razz
Εννοείται μακάρι να μη χάσει ποτέ! Wink

rallakias22 έγραψε:
Καλη επιτυχια σου ευχομαι

Τhank you Κώστα.
makis106 - Κυρ 20 Νοέ 2011, 15:53:28
Θέμα δημοσίευσης:
Χθές παρατήρησα οτι το σωληνάκι λίπανσης της τουρμπίνας "παίζει" πάρα πολύ μέσα στο ρακόρ.
http://www.youtube.com/watch?v=r_u6KFIG6JQ
Και απο οτι κατάλαβα αυτο γίνεται και στο άλλο άκρο του. Αυτο δεν είναι λογικό εκτός και αν απο μέσα υπάρχει δεύτερο ευκαμπτο σωληνάκι μεσα στο μεταλλικό, κάτι που αναφέρθηκε και μερικά ποστ πιο πίσω ή κάποιου είδους ελαστική σύνδεση.
Αυτο μάλλον είναι λόγος για να εγκαταλείψω την ιδέα του να του κολλήσω το σωληνάκι επάνω στα ρακόρ.
Οπότε ή καινούργιο ή φτιαχτό...
Εχει κανεις ιδεά για το τι ακριβώς παίζει? Αν έχει τελικά δεύτερο μέσα και απο τι υλικό είναι???
dimkeras - Δευ 21 Νοέ 2011, 10:45:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη, καλημέρα.

Το πρώτο δικό μου, από το παλιό μοτέρ, το κολλήσαμε και κράτησε ελάχιστα χιλιόμετρα. Δεν αξίζει τον κόπο, κατά τη γνώμη μου..

Αν θες, έχω ένα σωληνάκι spare, να σου το στείλω (για να μην αγοράσεις άλλο ούτε να ξηλώσεις το δικό σου) και να το "εγχειρίσεις", να μας δώσεις τα φώτα σου!
makis106 - Δευ 21 Νοέ 2011, 10:57:33
Θέμα δημοσίευσης:
Δημοσθένη απ' ότι καταλαβαίνω, επειδή η πιο αξιόπιστη επιλογή και απο την εταιρεία θα ήταν να το κάνει εξ αρχής μονοκόμματο και κολλημένο, προφανώς δεν γίνεται γιατί έτσι δεν θα μπορεί να παίρνει τις μετακινήσεις απο συστολές-διαστολές μεταξύ μπλοκ-πολλαπλής-τουρμπίνας και γι αυτο είναι κατασκευασμένο έτσι "ελαστικό", αυτός είναι μάλλον και ο λόγος που έσπασε και το δικό σου κολλημένο.

Να μου στείλεις εννοείς γερό κομμάτι? Γιατι το δικό μου ούτως ή άλλως θα αφαιρεθει και θα αντικατασταθεί, οποτε και θα εγχειρειστεί το παλιο για εκπαιδευτικούς σκοπούς!! Razz
dimkeras - Δευ 21 Νοέ 2011, 11:39:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι βρε, έχω ένα που δε το χρειάστηκα τελικά κι αν θες στο στέλνω να το ανοίξεις (διότι εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ!). Αντί να αλλάξω σωληνάκι, άλλαξα μοτέρ Evil
makis106 - Τρι 29 Νοέ 2011, 23:55:35
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα άλλαξα λοιπόν το γνωστό σωληνάκι λίπανσης της τουρμπίνας, με καινούργιο απο αντιπροσωπεία τελικά.
Καλά που γ@μήθηκα, τρελή δουλειά, μέχρι και downpipe έβγαλα. Evil
Τεσπα, όλα καλά. το σωληνάκι τελικα δεν είναι ούτε διπλό ούτε κάτι άλλο, ένα απλό σωληνάκι είναι που με τα ρακόρ ενώνεται με λαστιχάκια, το πιθανότερο για να παίρνουν τις συστολοδιαστολές. Και αυτό που είναι πάνω στην τουρμπίνα με τον καιρό καιγεται και χανει. Δεν νομίζω οτι κάποια στιγμη δεν θα ξαναχάσει... Confused Απλά σκέφτομαι καμια πατέντα για να το προστατέψω ακόμη περισσότερο απο τις θερμακρασίες απ οτι το μεταλλικό έλασμα που έχουν προσθέσει.
Επι τη ευκαιρία, ενδιαφέροντα συμπεράσματα προέκυψαν απο το θέμα των αναθυμιάσεων, θετικά κ αρνητικά.
Τα αναφέρω στο κατάλληλο τοπικ για να μην κάνουμε το παρον μπουρδέλο! Wink
giannis27 - Τετ 30 Νοέ 2011, 00:40:40
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη κ το δικό μου σωληνακι την άκουσε,σκέφτομαι να βάλω φτιαχτό για να τελειώνει μια κ καλη το θέμα .
makis106 - Τετ 30 Νοέ 2011, 01:21:53
Θέμα δημοσίευσης:
Γιάννη εκτος του οτι δεν είχα χρόνο, ουτε παλιο για δείγμα, δεν νομίζω οτι υπάρχει κάποιος στην κέρκυρα που να ασχολειται με σωληνάκια υψηλής κ τέτοια, οπότε...
ελπίζω να με βγάλει αλλες 50000χμ. και μετα βλέπουμε. Πάντως θα δοκιμασω να ενισχυσω τη μόνωση του γιατι την ακούει πολύ με τις θερμοκρασίες της τουρμπίνας...
giannis27 - Τετ 07 Δεκ 2011, 02:06:15
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.etektuning.com/atp-mini-cooper-turbo-s-2007-and-newer-oil-feed-line-kit-for-gt-ball-bearing-conversion/

ας υπάρχει στα υπόψιν!!!
saikoe_39 - Τετ 07 Δεκ 2011, 02:10:09
Θέμα δημοσίευσης:
Στα 54.000 χλμ...και το δικο μου σωληνάκι μας αφησε χρονους....!!!! Crying or Very sad
Giannis307 - Τετ 07 Δεκ 2011, 09:52:54
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
http://www.etektuning.com/atp-mini-cooper-turbo-s-2007-and-newer-oil-feed-line-kit-for-gt-ball-bearing-conversion/

ας υπάρχει στα υπόψιν!!!

Ναι για οποιον θελει να βαλει garett ας ειναι στα υποψιν...
makis106 - Τετ 07 Δεκ 2011, 11:50:38
Θέμα δημοσίευσης:
saikoe_39 έγραψε:
Στα 54.000 χλμ...και το δικο μου σωληνάκι μας αφησε χρονους....!!!! Crying or Very sad

Ναι καπου εκει σβήνει το καντήλι του!
Πάντως εγώ με την αντικατάσταση πειραματίστικα και πρόσθεσα μια έξτρα θερμοασπίδα (λαμαρινάκι) επάνω στην υπάρχουσα. Rolling eyes
giannis27 - Τετ 07 Δεκ 2011, 18:33:26
Θέμα δημοσίευσης:
Giannis307 έγραψε:
giannis27 έγραψε:

ας υπάρχει στα υπόψιν!!!

Ναι για οποιον θελει να βαλει garett ας ειναι στα υποψιν...

ωχχχ δεν του δα Laughing

σήμερα εγώ τέλειωσα με την τοποθέτηση ,ας ελπίσουμε το φτιαχτό να μην μας πουλήσει στο μέλλον Very happy
spyros_rallye - Πεμ 22 Δεκ 2011, 19:19:25
Θέμα δημοσίευσης:
Και εγω το ιδιο προβλημα εχω...στην αρχη ειχε αναψει λαμπακι check oil level (συμπληρωσα βεβαια αμεσως) και μετα απο λιγες ημερες ειδα οτι εχανε λιγα λαδια απο το σωληνακι που ειναι επανω στη τουρμπινα και μερα με τη μερα χανει και πιο πολλα, δεν εχει ακομα λασκαρει ομως. Ξερουμε τιμη ανταλλακτικου? Και επισης πως λεγεται, σωληνακι επιστροφης λαδιου η΄σωληνακι λιπανσης turbo? στο service box αν προσεξα καλα ειναι ξεχωριστα εξαρτηματα αυτα.
makis106 - Πεμ 22 Δεκ 2011, 19:29:53
Θέμα δημοσίευσης:
spyros_rallye έγραψε:
Και εγω το ιδιο προβλημα εχω...στην αρχη ειχε αναψει λαμπακι check oil level (συμπληρωσα βεβαια αμεσως) και μετα απο λιγες ημερες ειδα οτι εχανε λιγα λαδια απο το σωληνακι που ειναι επανω στη τουρμπινα και μερα με τη μερα χανει και πιο πολλα, δεν εχει ακομα λασκαρει ομως. Ξερουμε τιμη ανταλλακτικου? Και επισης πως λεγεται, σωληνακι επιστροφης λαδιου η΄σωληνακι λιπανσης turbo? στο service box αν προσεξα καλα ειναι ξεχωριστα εξαρτηματα αυτα.

"Σωλήνας λίπανσης τουρμπο" λέγεται, κοστίζει γύρω στα 29€, και είναι ένα εξάρτημα.
ΚΩΔ. 37956
spyros_rallye - Πεμ 22 Δεκ 2011, 19:38:43
Θέμα δημοσίευσης:
η επισκευη στην αντιπροσωπια χρεωνει επιπλεον περιπου 170ε εργασια, μαλλον θα το αγορασω και θα το αλλαξω σε δικο μου μαστορα.Μακη, εκτος απο χρονοβορα διαδικασια δεν ειναι και πολυ δυσκολη ε ?
makis106 - Πεμ 22 Δεκ 2011, 20:01:04
Θέμα δημοσίευσης:
Σπύρο η εργασία είναι σίγουρα χρονοβόρα, εγώ το άλλαξα μόνος μου και με τους δικούς μου χαλαρούς βέβαια ρυθμούς μου πήρε σχεδόν μια μέρα. κατα τα άλλα αν ο μηχανικός δεν το έχει ξανακάνει θα τα βρει σκούρα, όχι τόσο στο να το κάνει, αλλα στο ψάξιμο για το τι πρέπει να λυθεί, γιατι πρεπει να βγουν αρκετά πράγματα.
rallakias22 - Τετ 28 Δεκ 2011, 14:14:02
Θέμα δημοσίευσης:
spyros_rallye έγραψε:
η επισκευη στην αντιπροσωπια χρεωνει επιπλεον περιπου 170ε εργασια, μαλλον θα το αγορασω και θα το αλλαξω σε δικο μου μαστορα.Μακη, εκτος απο χρονοβορα διαδικασια δεν ειναι και πολυ δυσκολη ε ?

Και σε δικο σου μαστορα να το πας φιλε μου μην νομιζεις οτι θα σου παρει λιγοτερο. Χρειαζεται ολη η μουρη να λυθει.
giannis27 - Τετ 28 Δεκ 2011, 16:53:29
Θέμα δημοσίευσης:
το σωληνάκι βγαίνει κ χωρίς να λυθεί μούρη!αλλά πρέπει να έχεις πολύ ευέλικτα χέρια κ υπομονή!
βγάζεις θερμοασπίδες,βγάζεις dp τέλος βγάζεις την πίσω θερμοασπίδα κ αποκαλύπτεται το σωληνάκι .
εγώ έτσι το άλλαξα!
spyros_rallye - Πεμ 29 Δεκ 2011, 20:16:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ποση ωρα εκανες? πρεπει να βγει και η τουρμπινα?
giannis27 - Πεμ 29 Δεκ 2011, 22:27:39
Θέμα δημοσίευσης:
όχι δεν χρειάζεται να βγει η τουρμπίνα.

επειδή δεν είχα τον χρόνο να ασχοληθώ πολύ λόγο δουλειάς το είχα κάνει τμηματικά ,την μια μέρα έβγαλα τις θερμοασπίδες,την άλλη μέρα έφτιαξα το σωληνάκι κ την τρίτη μέρα πέρασα το σωληνάκι κ τις θερμοασπίδες.
αν υπάρχει χώρος σε μια μέρα θα το έχεις τελειώσει .

απλά θέλει πολύ υπομονή γιατί είναι στριμόκωλα τα πράγματα εκεί πέρα .
spyros_rallye - Σαβ 07 Ιαν 2012, 22:48:10
Θέμα δημοσίευσης:
Σημερα τελικα αλλαχθηκε το σωληνακι σε φιλο μηχανικο.Φαγαμε περιπου 4 ωρες και βγαλαμε μονο θερμοασπιδες και dp..
''alex'' - Σαβ 02 Ιούν 2012, 02:58:27
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημερα σας . Θα ηθελα να μου πει καποιος , οταν βγει το νταουν παιπ και το ξανατοποθετεις οταν αλλαξεισ το σοληνακι , η μεταλικη φλατσα του ντοουν παιπ θελει αλλαγμα η βαζεις την ιδια ?
makis106 - Σαβ 02 Ιούν 2012, 07:42:21
Θέμα δημοσίευσης:
''alex'' έγραψε:
Καλημερα σας . Θα ηθελα να μου πει καποιος , οταν βγει το νταουν παιπ και το ξανατοποθετεις οταν αλλαξεισ το σοληνακι , η μεταλικη φλατσα του ντοουν παιπ θελει αλλαγμα η βαζεις την ιδια ?

Εγω δεν την άλλαξα, μια χαρα ειναι.
dimkeras - Κυρ 03 Ιούν 2012, 15:56:51
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
''alex'' έγραψε:

Εγω δεν την άλλαξα, μια χαρα ειναι.

Κι εμένα μια χαρά κι ας έχει λυθεί-δεθεί 5-6 φορές ως τώρα. Wink
''alex'' - Δευ 04 Ιούν 2012, 00:31:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω παιδια , απλα ο μηχανικος μου λεει πως θα ηταν καλυτερο αν το αλλαζαμε μην τυχον χασει απο κει και χρειαστει να τα ξαναξυλωσουμε ..οποτε παλι λεφτα για εργασια...(αλλα αφου δεν θα εχει προβλημα θα ξαναβαλω ταν ιδια , υποψην το εχω ξανααλλαξει αλλη μια φορα και αυτη ειναι η δευτερη ,εχω 105000χμ ) Very happy
android - Δευ 04 Ιούν 2012, 10:07:33
Θέμα δημοσίευσης:
''alex'' έγραψε:
Ευχαριστω παιδια , απλα ο μηχανικος μου λεει πως θα ηταν καλυτερο αν το αλλαζαμε μην τυχον χασει απο κει και χρειαστει να τα ξαναξυλωσουμε ..οποτε παλι λεφτα για εργασια...(αλλα αφου δεν θα εχει προβλημα θα ξαναβαλω ταν ιδια , υποψην το εχω ξανααλλαξει αλλη μια φορα και αυτη ειναι η δευτερη ,εχω 105000χμ ) Very happy

Η αληθεια ειναι οτι ο μηχανικος σου σκεφτεται σωστα,απο το να σου πει,ελα μωρε γαμησετο βαλτο πανω κ βλεπουμε Laughing
Gotcha - Τρι 04 Σεπ 2012, 08:27:21
Θέμα δημοσίευσης:
Να πω και την δικια μου ιστορια. Αρχες Αυγουστου παρατηρω οπως και στις πρωτες φωτο αυτου του τοπικ, πως το σωληνακι που φερνει λαδι στην τουρμπινα δακρυζε (λερωνε λιγο το σωληνακι στο σημειο που ειναι σαν ενα σωληνακι να μπαινει μεσα στο αλλο, πριν το παξιμαδι). Το ξαναβλεπω σημερα και ειδα πως πλεον εχει λερωσει και το μαντεμι απο κατω του (Πριν ηταν καθαρο) Βλεπω επισης πως το λαδι ή εχει "σκαρφαλωσει" μεχρι το πανω μερος του αλουμινιου (στον συμπιεστη) ή παιζει να χανει και απο εκει λαδια. (Εκει που βιδωνει το μαντεμι στο αλουμινιο)

http://img141.imageshack.us/my.php?image=oileg2.jpg

Η αρχικη βλαβη ειναι ακριβως σε εκεινο το σημειο και το λαδι εχει πλεον λερωσει και το δεξι μερος οπως φενετε στην φωτο, μεχρι το αλουμινιο
El_Griego - Τρι 18 Σεπ 2012, 16:03:59
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπέρα!
Κι ενω δεν περίμενα οτι θα συμβεί και σε μένα, πριν 3-4 μηνες είχα διαβάσει το τοπικ απο ενδιαφέρον και σκεφτόμουν κρίμα την ταλαιπωρία των παιδιών... Μόλις γύρισα απο εξωτερικό και το πήρα να πάω δουλειά πρώτη μέρα (οκ, το πάτησα και λίγο μετά απο ζέσταμα και ενώ είχε κινηθεί και την προηγούμενη μέρα και πριν απο αυτό πριν 2 εβδομάδες), παρκάρω, μυρίζω καμμένο λάδι, ανοίγω καπώ και βγάζω φωτό... Έχω και βίντεο με τα λάδια να καπνίζουν!

http://imageshack.us/photo/my-images/839/63134404.jpg/

Το πήγα σημερα απο συνεργείο το πρωί και αφου το καθαρίσαμε, βάζω μπροστά και "δάκρυζε" κάτω απο την εξάγωνη βίδα όπως έχω κυκλώσει. Το μεταλλικό καπάκι ή το είχε από τη μαμά του ή το έβαλαν σε κάποιο από τα επίσημα σερβις.
Οπότε ο μηχανικός είπε αν θέλω να το αφήσω να το πιάσει από αύριο (όπως και έκανα) ή να οδηγήσω χαλαρα και "ατμοσφαιρικα" μέχρι να το επισκευασω.

Το έχω από τον Αυγουστο 2008, 49000χλμ, ζωηρή οδήγηση.

Για να το κάνω μόνος δέν παίζει, ούτε και να κάνω υψηλής (δεν εχω χρόνο είναι η αλήθεια). Φαντάζομαι όμως ότι η επισκευή έχει εγγύηση, αφού μου είπαν ότι το ανταλλακτικό είναι "καινούργια έκδοση" αφού αναγνώρισαν ότι χρειαζόταν ενίσχυση. Μπορεί και να μην είναι αλήθεια βέβαια αλλά πάντα έχω πίστη στους ανθρώπους...!

Πάνω κάτω 220ε δουλειά/ανταλλακτικό σε επισημο Peugeot.
Καλά είναι ή είναι υπερβολή για το κατέβασμα της μούρης;
michael-grivas - Τρι 18 Σεπ 2012, 17:01:11
Θέμα δημοσίευσης:
El_Griego έγραψε:

Είναι λίγο τσουχτερό το νούμερο. Sad
makis106 - Τρι 18 Σεπ 2012, 17:42:21
Θέμα δημοσίευσης:
El_Griego έγραψε:

Δλδ 172€ εργατικά... NodNo
vasilisalessia - Τρι 18 Σεπ 2012, 18:31:32
Θέμα δημοσίευσης:
ειλικρινα παντως εγω δεν καταλαβαινω τη κριση..180 ευρω τα εργατικα??????και 35 ευρω το εξαρτημα??????η ξερω γω ζητανε 50 ευρω περιπου την ωρα και αν????η εγω με δικα μου λαδια και 5 λεπτα(χρονομετρημενα)για αλλαγη λαδιων μου πηρανε εργατικα 40ευρω???μαζι με φιλτρο βεβαια...εχω μεινει αναυδος...
v.p turbo - Τρι 18 Σεπ 2012, 18:38:55
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπον παιδια επειδη εχουν αχρηστευτει 2 μεχρι τωρα σε μενα εκανα το εξης..εδωσα το σωληνακι σε εναν δικο μου που φτιαχνει τετοια,πηρε τα μετρα κ μου εφτιαξε χειροποιητο με σωληνακι υψηλης(οχι σαν την ψευτομα......κια που εχει η πεζο)κ δεν τρεχει σταγονα..αν βαλεις τετοιο ησυχασες για παντα απο αυτο.στα ακρα του ειναι ιδιο το δαχτυλιδι οπως στο μαμα αλλα ολη η αλλη διαδρομη ειναι με σωληνακι υψηλης.η αλλη η βλακεια εχανε απο την γωνια που εκανε πριν την βιδα πανω στο τουρμπο που αν το πιεσεις με το δαχτυλο προς τα σενα θα δεις οτι ειναι πρεσαριστο..συμπερασμα:δινεις το σωληνακι,σου φτιαχνει ιδια τα ακρα(κ μονο αυτα)κ ολο το αλλο υλικο θα ειναι υψηλης..τελος....
rallakias22 - Τρι 18 Σεπ 2012, 19:54:28
Θέμα δημοσίευσης:
H μονη λυση ειναι σωληνακι υψηλης. Και εγω το αλλαξα τρεις φορες και μονο με αυτο ηρεμησα. Αυτο που βαζει η αντιπροσωποια εχει ημερομηνια ληξης.
v.p turbo - Τρι 18 Σεπ 2012, 20:01:15
Θέμα δημοσίευσης:
ακριβως φιλε!!οτι καλυτερο μπορει να γινει για να ησυχασεις μια για παντα.. Laughing
El_Griego - Τρι 18 Σεπ 2012, 21:44:57
Θέμα δημοσίευσης:
Η συνολική τιμή σαν ποσό όντως είναι λίγο Shocked .... Ειδικά όταν βλέπεις το εξαρτημα και λες "ρε γμτ ενα σωληνάκι είναι..."

Σαν τιμή εργατοώρας νομίζω είναι νορμαλ για εξουσιοδοτημένο θεωρώντας βέβαια ότι στο κόστος εργατοώρας συνυπολογίζει συνεχή εκπαίδευση και κατάρτηση προσωπικού απο τη μαμα εταιρεία, όλες τις απαραίτητες ανέσεις προσωπικού, πελατών και αυτοκινήτων, φουλ εξοπλισμός κλπ κλπ... (οκ, ακομα και εγώ γελάω με αυτό που μόλις έγραψα!!! ούτε τον εαυτό μου δεν μπόρεσα να πείσω!)

Επειδή όμως δυστυχώς δεν είμαι σε κάποιο κύκλο γνωστών/γνωριμιών με μηχανικούς (στο χώρο αυτοκινήτου τουλάχιστον), η μόνη εναλλακτική μου είναι να πάω σε κάποιο επίσημο συνεργείο που δεν έχει κακές κριτικές...

Το αλλο που μπορώ να συγκρίνω είναι αν οι 3-4 ώρες εργατικά είναι υπερβολικές για το λύσιμο/δέσιμο. Αλλά από όσα διάβασα από εδώ και από εκεί, για να κατεβάσεις το μπροστά μερος είναι πάνω κάτω τόσο...
bagos - Τρι 18 Σεπ 2012, 22:02:23
Θέμα δημοσίευσης:
φτιαχνεις ενα σωληνακι με πρεσαριστες ακρες,κ δεν ξανασχολεισαι καθολου.το να φτιαξεις ενα τετοιο μαρκουτσι,δε στοιχιζει πανω απο 40 ευρω Wink
vasilisalessia - Τρι 18 Σεπ 2012, 22:15:52
Θέμα δημοσίευσης:
κοιτα να δεις.το ειπες και μονος σου.καταρτισμενους μηχανικους.δηλαδη για ενα παιδι σαν και πολλους εδω μεσα που ξερουνε καποια πραγματα και εχουνε ορεξη και μερακι το κανανε σε 4 ωρες αυτοι που υποτιθεται ειναι ειδικοι το κανουνε αρκετα πιο γρηγορα.και δε μιλαω μονο για αυτο..εμενα μου πηρανε σου λεω για 10 λεπτα μου χρεωσανε μια εργατοωρα..και με το αμαξι μου ασχοληθηκε 10 λεπτα.ημουνα μπροστα.και εγινε ψιλοσυζητηση και δε ξαναπηγα μετα.συν οτι κανουνε και χαλια δουλεια...τεσπα να μη χαλαμε και το τοπικ.
bagos - Τετ 19 Σεπ 2012, 07:23:33
Θέμα δημοσίευσης:
Αυτό είναι το κακό με τα εξουσιοδοτημένα,πληρώνεις πολλά κερατιατικα. Evil
dimkeras - Τετ 19 Σεπ 2012, 12:35:22
Θέμα δημοσίευσης:
Βρείτε μου ποιος άλλος υπάλληλος σήμερα πληρώνεται με 50€ την ώρα. Βρείτε μου έναν. Και έναν λόγο για να πληρώσουμε τον υπάλληλό μας (εν προκειμένω την Αντιπροσωπία) με 200€ για 4 ώρες δουλειά, δηλαδή ημιαπασχόληση. Evil
rallakias22 - Τετ 19 Σεπ 2012, 18:00:51
Θέμα δημοσίευσης:
Δηλαδη ρε παιδια αμα το παει καποιος εκτος αντιροσωπιας ποσο θα πληρωσει για να κανει αυτην την δουλεια?
recife_rallye - Τετ 19 Σεπ 2012, 23:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Βρείτε μου ποιος άλλος υπάλληλος σήμερα πληρώνεται με 50€ την ώρα. Βρείτε μου έναν. Και έναν λόγο για να πληρώσουμε τον υπάλληλό μας (εν προκειμένω την Αντιπροσωπία) με 200€ για 4 ώρες δουλειά, δηλαδή ημιαπασχόληση. Evil

Μην τα συζητας..καθε μερα τα λεμε με φιλους και παντα το ερωτημα αυτο δεν μπορει να απαντηθει!Οσα εξοδα και αν εχει το συνεργειο(τεβε,ρευματα,ενοικιο) με 30ε την ωρα υπερκαλυπτονται τα εξοδα..
El_Griego - Πεμ 20 Σεπ 2012, 08:25:55
Θέμα δημοσίευσης:
rallakias22 έγραψε:
Δηλαδη ρε παιδια αμα το παει καποιος εκτος αντιροσωπιας ποσο θα πληρωσει για να κανει αυτην την δουλεια?

Το 30αρικο που λεει πιο κατω ο recife? Evil
Τα επιπλεον 20 ειναι η συνεχόμενη εκπαίδευση/καταρτηση! Laughing
Αλλα εχεις και bonus challenge να τους πείσεις οτι η απόδειξη δεν ειναι προαιρετική υπηρεσια στην Ελλάδα! Confused

(για να είμαστε και δίκαιοι ομως, ο υπαλληλος παίρνει ενα ελαχιστο μερος απο αυτα...)

Τεσπα αυριο θα εχω χρονο το πρωί να παω να το πάρω και θα ενημερώσω. Θεωρώ δεδομένο ότι αφου θα κατεβεί η μούρη, θα καθαριστεί και καλά όλος ο χώρος από λάδια... Αν μυρίσω καμμένο λάδι και ακούσω τίποτα εξυπνο (αν και είναι οκ παιδιά), θα τουρμπίσω πιο γρήγορα απο το αμάξι... Very happy
ironman02 - Πεμ 20 Σεπ 2012, 11:21:09
Θέμα δημοσίευσης:
Σιγά μη στο καθαρίσουν κιόλας!! Πάω στοίχημα ότι δε θα καθαρίσουν τίποτα. Εγώ για αλλαγή λαδιών πήγα και τα είχαν ρίξει όλα έξω. Το μοτέρ κολυμπούσε στο λάδι. Ούτε καν συγκινήθηκαν...Το είδα εγώ μετά και ρούφηξα ότι μπόρεσα με χαρτί κουζίνας....
vasilisalessia - Πεμ 20 Σεπ 2012, 12:59:03
Θέμα δημοσίευσης:
ενα μικρο ποσοστο παιρνει ο υπαλληλος οταν εχει υπαλληλο.υπαρχουνε και τα εξουσιοδοτημενα που τα δουλευουνε οι ιδιοι.αλλα και παλι ειναι παρα πολλα τα χρηματα.και σου βαζουνε φορες και λαδια που τους εχουνε μεινει...εμενα μου βαλανε μια φορα λαδια ανοιγμενα και τους την ειπα.και μου λεγανε...καλα ενα 307 εχεις σιγα....
recife_rallye - Πεμ 20 Σεπ 2012, 13:21:14
Θέμα δημοσίευσης:
El_Griego έγραψε:

Τεσπα αυριο θα εχω χρονο το πρωί να παω να το πάρω και θα ενημερώσω. Θεωρώ δεδομένο ότι αφου θα κατεβεί η μούρη, θα καθαριστεί και καλά όλος ο χώρος από λάδια... Αν μυρίσω καμμένο λάδι και ακούσω τίποτα εξυπνο (αν και είναι οκ παιδιά), θα τουρμπίσω πιο γρήγορα απο το αμάξι... Very happy

Μη θεωρεις τπτ δεδομενο..να τους ζητησεις να στο καθαρισουν.
Η μουρη δε χρειαζεται να κατεβει ρε..τσαμπα ταλαιπωρια θα φαει..ασε που πιστευω οτι μπορει και να το κανουν επιτηδες για να σε χρεωσουν παραπανω εργατικα Mad
dimkeras - Πεμ 20 Σεπ 2012, 13:48:09
Θέμα δημοσίευσης:
Κρύο engine bay χρειάζεσαι και τίποτε άλλο.

υγ: Έχω γνώμη και άποψη γιατί μόνος μου τις κάνω αυτές τις δουλειές τώρα πια.
Μια κασετινούλα με καρυδάκια και λίγος ελεύθερος χρόνος είναι αρκετά.
recife_rallye - Πεμ 20 Σεπ 2012, 15:39:27
Θέμα δημοσίευσης:
dimkeras έγραψε:
Κρύο engine bay χρειάζεσαι και τίποτε άλλο.

υγ: Έχω γνώμη και άποψη γιατί μόνος μου τις κάνω αυτές τις δουλειές τώρα πια.
Μια κασετινούλα με καρυδάκια και λίγος ελεύθερος χρόνος είναι αρκετά.

+1000
Που να δεις τι σχεδιαζω με saki-leman... Laughing Laughing Τερμα τα 200αρια και τα 300αρια...
makis106 - Πεμ 20 Σεπ 2012, 15:54:01
Θέμα δημοσίευσης:
οτι πιάνουν τα χερια μας πλέον κύριοι! Εγω μετα την εγγύηση (δηλαδή εδω και 2,5 χρόνια), ο μονος λογος που ξαναπηγα αντιπροσωπεία, ήταν για χρόνισμα, και αυτο γιατι δεν εχω το σετακι με τα εργαλεία χρονισμού...!
Τα υπόλοιπα DIY!
Να 'ναι καλα και ο salexιος που εχει προσφέρει αρκετη τεχνογνωσία, κ γενικότερα το club και τα μέλη του! Wink
recife_rallye - Παρ 21 Σεπ 2012, 02:06:35
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
οτι πιάνουν τα χερια μας πλέον κύριοι! Εγω μετα την εγγύηση (δηλαδή εδω και 2,5 χρόνια), ο μονος λογος που ξαναπηγα αντιπροσωπεία, ήταν για χρόνισμα, και αυτο γιατι δεν εχω το σετακι με τα εργαλεία χρονισμού...!

Οριστε..http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-N14-Peugeot-207-308-Engine-EP6-DT-DTS-TURBO-ENGNE-Timing-Tool-/360402786255?pt=UK_Hand_Tools_Equipment&hash=item53e9ae17cf

Μαλλον αυτη θα ειναι η επομενη κινηση.. Laughing Laughing
Για να μην πω για κανα group buy Rolling eyes
El_Griego - Τρι 25 Σεπ 2012, 13:29:11
Θέμα δημοσίευσης:
Καθυστέρησα να γραψω αλλα πηρα το αμαξι απο το συνεργειο και ολα καλα.
Δεν τους ειχα ζητησει να το καθαρισουν (σκεφτηκα να δω τι "πιανουν" απο μονοι τους και να ξερω αν ειναι να συνεχισω να το πηγαινω εκει).
Το πηρα και ηταν καθαρο απο λαδια, αλλα και ολο το μηχανοστασιο/σωλήνες απο σκονες, βρωμιες κλπ. Γενικα δειχνει να το προσεξαν οποτε συνεχιζω μαζι τους.
Ελπιζω να μας βγαλει αλλα 48Κ τωρα! Rolling eyes

(λετε να προλαβαινουν τα χερια μου να μαθουν καμια χρησιμη δουλεια μεχρι τοτε? Laughing οσο να'ναι ετσουξε...!)
rallakias22 - Τρι 25 Σεπ 2012, 18:11:57
Θέμα δημοσίευσης:
Mακαρι να μην σου ξαναχαλασει ποτε φιλε Δημητρη.
Τελικα ποσο πληρωσες?
El_Griego - Τρι 25 Σεπ 2012, 21:39:30
Θέμα δημοσίευσης:
230 τελικα ολο μαζι...
Εχει εγγυηση 1 χρονο το ολο πραγμα αλλα ετσι οπως ξερω την τυχη μου, στις 370 μερες πανω, θα μυρισω λαδακι... Rolling eyes

(και ετσι οπως ξερουμε την Peugeot, παιζει και μεσα στην εγγυηση να πουνε οτι μονο το σωληνακι καλυπτει η εγγυηση, οχι και τις 4,5 ωρες εργατικα, δηλαδη την ολη επισκευη!)
(ναι ξερω οτι μαλλον ετσι παιζει, απλα δεν το σκεφτομαι πολυ τωρα, απλα χαιρομαι το αμαξι ξανα!)
m@kis - Κυρ 16 Δεκ 2012, 11:39:40
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα, σκέφτομαι και εγώ να βάλω σωληνάκι υψηλής.

Μια ερώτηση μόνο... να τους πάω μόνο το σωληνάκι ή και τα ρακόρ - βίδες?
giannis27 - Κυρ 16 Δεκ 2012, 11:55:59
Θέμα δημοσίευσης:
θα πάρεις όλο το σωληνάκι μαζί κ θα έχεις τα ρακόρ στα μαμά σημάδια !
να μην σου ξεφύγουν/γυρίσουν
m@kis - Κυρ 16 Δεκ 2012, 12:00:58
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα χθες τρύπησε μια και καλή!
Πήγα να το σφίξω αλλά έγινε χειρότερο!
Διάβασα όλο το topic και λέω να μην βάλω πάλι το ίδιο...

Τι εννοείς τα ρακόρ στα μαμά σημάδια? Δεν το έχω βγάλει ακόμα και δεν έχω εικόνα πως πάει?!
giannis27 - Κυρ 16 Δεκ 2012, 12:15:09
Θέμα δημοσίευσης:
όταν θα βγάλεις το σωληνάκι θα δεις ότι τα ρακορ γυρνάνε γύρω γύρω από το σωληνάκι ! εσύ σημάδεψε τα ρακόρ με ένα μαρκαδόρο πριν βγάλεις το σωληνάκι ώστε αν σου γυρίσουν να μπορείς να βρεις τα μαμά σημάδια !
m@kis - Κυρ 16 Δεκ 2012, 12:50:21
Θέμα δημοσίευσης:
Α οκ κατάλαβα τι εννοείς! Wink
Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, αλλά τι πρέπει να ξηλώσω και πάνω κάτω πως?
Απλά για να μην ψάχνομαι και ξηλώνω πράγματα χωρίς λόγο, γιατί θα το φτιάξω μόνος μου!

Ευχαριστώ!
giannis27 - Κυρ 16 Δεκ 2012, 12:54:29
Θέμα δημοσίευσης:
μόνο τις θερμοασπίδες κ το DP τίποτα άλλο!
m@kis - Κυρ 16 Δεκ 2012, 12:57:23
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ να είσαι καλά!
Very happy Very happy Very happy Very happy Very happy
soulos6 - Παρ 03 Μάϊ 2013, 02:40:40
Θέμα δημοσίευσης:
Τελικά προχώρησα και εγώ με την αλλαγή στο περιβόητο αυτο σωληνάκι.
'Οχι με υψηλής πίεσης (δεν έχω χρόνο για ψάξιμο), αλλά με το ανταλλακτικό της Peugeot.
Συνολικό κόστος 156€ με 1χρόνο εγγυση, σε αντιπροσωπεία του Πειραιά, επί της Ηρωών Πολυτεχνείου.

Είχα ορκιστεί στο εαυτό μου μετά απο κανα 2 επισκέψεις εκεί ότι δεν θα ξαναπατούσα εκεί, αλλά μετα απο μια βόλτα σε 4-5 πεζοσυνεργεία, και αφου μου πέσανε τα μισα μαλλιά, οι τύποι ήταν οι πιο φθηνοι....
Για το σωληνάκι των 30€, ο ένας ζητούσε 50€, ο άλλος 70€, ο παράλλος 80€. Έλεος!!!
Σύνολο, κανείς δεν έπεφτε κάτω από 220-230€.

υ.γ. Όταν στη peugeot μου είπε το παλικαρι 156€, νόμιζα ότι δεν άκουσα καλά... Laughing

Κ Α Λ Ο Π Α Σ Χ Α Dizzy2 Beer Dizzy2 Shoot
psilos133 - Παρ 03 Μάϊ 2013, 12:31:03
Θέμα δημοσίευσης:
soulos6 έγραψε:
Τελικά προχώρησα και εγώ με την αλλαγή στο περιβόητο αυτο σωληνάκι.
'Οχι με υψηλής πίεσης (δεν έχω χρόνο για ψάξιμο), αλλά με το ανταλλακτικό της Peugeot.
Συνολικό κόστος 156€ με 1χρόνο εγγυση, σε αντιπροσωπεία του Πειραιά, επί της Ηρωών Πολυτεχνείου.

Είχα ορκιστεί στο εαυτό μου μετά απο κανα 2 επισκέψεις εκεί ότι δεν θα ξαναπατούσα εκεί, αλλά μετα απο μια βόλτα σε 4-5 πεζοσυνεργεία, και αφου μου πέσανε τα μισα μαλλιά, οι τύποι ήταν οι πιο φθηνοι....
Για το σωληνάκι των 30€, ο ένας ζητούσε 50€, ο άλλος 70€, ο παράλλος 80€. Έλεος!!!
Σύνολο, κανείς δεν έπεφτε κάτω από 220-230€.

υ.γ. Όταν στη peugeot μου είπε το παλικαρι 156€, νόμιζα ότι δεν άκουσα καλά... Laughing

Κ Α Λ Ο Π Α Σ Χ Α Dizzy2 Beer Dizzy2 Shoot

Μόνο για το σωληνάκι 156€??Φιλε μου χώρις να θελω να σε στεναχωρήσω αλλα νομίζω ειναι πάρα πολλά τα 156..Εγώ το είχα αλλάξει σε εξωτερικό συνεργείο βεβαια με 80€ όλα μαζι..Μου φάνηκαν μάλιστα πολλά.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους
soulos6 - Τρι 07 Μάϊ 2013, 00:58:17
Θέμα δημοσίευσης:
Τι να σου πώ...
Από τη στιγμή που ο καθένας ζητάει ότι θέλει, επιλέγεις την καλύτερη προσφορά. Αν έβρισκα και εγω με 80, να σε σίγουρος ότι εκεί θα πήγαινα.
Gotcha - Δευ 09 Δεκ 2013, 11:13:12
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξαναανοιγω το θεμα. Αλλαξα πριν απο 15 μηνες το σωληνακι γιατι εχανε. Το κοιταω παλι προχθες και βλεπω πως ξαναχανει, αλλα το λαδι εχει βγει απο το σημειο που βιδωνει το σωληνακι πανω στο αλουμινιο (μαλλον χανει απο το σπειρωμα). Το σωληνακι δλδ φενεται στεγανο στον κορμο του, αλλα με ανυσηχει που χανει απο εκει που εφαπτετε στην τουρμπινα. Με υψηλης θα κανω δουλεια ??
reselie-206 - Δευ 09 Δεκ 2013, 11:15:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ φτιαχτό έχω και μέχρι τώρα ουδέν πρόβλημα
nOkpos - Δευ 05 Μάϊ 2014, 16:13:18
Θέμα δημοσίευσης:
Εχω και εγω ηχνος λαδιου στο σωληνακι.
Πεμπτη παω peugeot να δω τι μπορω να κανω.
tasos207RC - Τετ 27 Αύγ 2014, 18:35:52
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
μόνο τις θερμοασπίδες κ το DP τίποτα άλλο!

Να ρωτήσω λίγο κάτι επειδή κ εμένα τρύπησε....
Το DP το λύνουμε από πάνω που πιάνει στην τουρμπίνα σωστά?Από κάτω έχει τσεμπέρι ή βίδες?Το έλυσα από πάνω αλλά δεν είχα χρόνο να πέσω από κάτω για να δω.Έχει τίποτα άλλες βίδες?
makis106 - Τετ 27 Αύγ 2014, 21:34:27
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει 2 βιδες με βασεις πανω στον κορμο.
tasos207RC - Σαβ 30 Αύγ 2014, 19:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει το ξήλωσα και εγώ.Όποιος μπορεί ας μου στείλει πμ να μου προτείνει κάποιο μάστορα από Πέραμα ή Πειραιά και να μου πει τι ακριβώς να ζητήσω.

Με βλέπω να παίρνω και εγώ το μαμά σωληνάκι τελικά και να το βάζω μόνος γιατι δεν ξέρω αν θα μου κάνουν σωστή δουλειά αν πάω σε κανέναν άσχετο να μου φτιάξει υψηλής....
nick sapanidis - Σαβ 13 Δεκ 2014, 17:16:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εδω και λιγες μερες αρχισα να βλεπω λαδια και εγω πανω στην τουρμπινα. Στην αρχη ειχε λιγες σταγονες αλλα σημερα ειχαμε λουτρο λαδιου πανω στο τουρμπο.. Shocked
Δεν χανει απο το ρακορ αλλα απο το σωληνακι που κανει γωνια..Αυριο θα ρωτησω για τιμες.. Για να δουμε ποσο καλα θα μας μπει η χρονια; Sad
bagos - Κυρ 14 Δεκ 2014, 10:48:57
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το πω για τελευταια φορα....Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΡΕΣΑΡΙΣΤΟ.οσες φορες κ να βαλει το γνησιο,ΠΑΝΤΑ θα ξαναχαλαει!
nim13 - Παρ 13 Νοέ 2015, 18:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
μετά από 7 χρόνια έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα.μπορεί να μου προτείνει κάποιος ένα καλό μάστορα; (περιοχή μενιδι ή καπου κοντά)
thodorisls - Παρ 13 Νοέ 2015, 22:05:52
Θέμα δημοσίευσης:
nim13 έγραψε:
μετά από 7 χρόνια έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα.μπορεί να μου προτείνει κάποιος ένα καλό μάστορα; (περιοχή μενιδι ή καπου κοντά)

εγω το έφτιαξα στον ν.κοσμο με πρεσαριστό, αν θέλεις να σου πω περισσότερες πληροφορίες για το συνεργείο στείλε πμ
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες