volvos έγραψε: |
χαμηλα θα ειναι σιγουρα καλυτερο αν ρυθμιστει σωστα απο τα τωρινα δεδομενα που το τσιτωνουν πιεση τη μαμα τουρμπινα και βλεπεις ενα ξεσμπασμα στις 2500 που κανει μη οδηγησιμο το αμαξι ![]() |
basika η τουρμπινα στα 207 ειναι ενσωματωμενη στη πολλαπλη - τα αλλαζεις μαζι?
γιατι η τουρμπινα του rc καπου ειδα οτι εχει 600ευρω. ειναι προκληση να πω την αληθεια |
κοιτα 150αρια εχω ακουσει να εμφανιζουν προβλημα με τουρμπινα
απο συνεργειο. τωρα συχνοτητα ειναι σχετικο πως το βλεπει καθε ενας και πως παρουσιαζει τα περιστατικα απο 175αρια ομως 207 και μινι δεν εχει ακουστει ουτε κιχ οποτε καποιος που φοβαται τη σκια του και δε θελει να μπλεξει με πολλα... ισως μια τουρμπινα απο rc σε καλη κατασταση με 300 ευρω να ειναι λαχειο ![]() |
ναι μονο που εχει και αλλη εξατμιση και αλλα εντοσθια και αλλη τουρμπινα και αλλο προγραμμα οποτε αν τα βαλεις κατω στο τελος καταληγεις οτι επρεπε να παρεις κατευθειαν το rc.
και μη μου ξεκινησεις θεωριες οτι αν ειχα τα λεφτα και οι διαφορα τους κλπ κλπ δεκτα κατανοητα και σεβαστα αλλα το Gt δε γινεται να το κανεις rc χωρις να ξεπερασεις τα λεφτα που εχει ενα rc ![]() |
Jim_207GT έγραψε: |
Υπαρχει και κατι που εχει σε γινει σε GT συγκεκριμενα Αγγλια και ειναι η τοποθετηση τουρμπινας απο 2.0 TFSI οταν θα γνωριζω παραπανω θα σας ενημερωσω! |
207_GT έγραψε: |
οταν πιρα το gt μου δεν ηξερα καν για το rc εχω δοσει 22000ευρω με χαρτια jbl αεροτομη φιμε φιλτρο σκαστρα καπακια rc... φιλος κ σιναδελφος πηρε rc με δωρο φιμε , πανοραμικι ,συναγερμο κ εχει 25 αλογα παραπανω με 22500ευρω γιατι???? αυτο ειναι αδικο...γιαυτο τρογομε κ ψαχνωμε |
power έγραψε: |
Ναι καθε 2 χρονια θα αλλαζουμε αυτοκινητο ![]() |
salex έγραψε: |
Παρακαλώ όποιος διαφωνεί να παραδεχτεί δημόσια ότι θα τον χάλαγε να έχει 240 άλογα με 2500Ε παραπάνω και μια τουρμπίνα που θα αντέξει περισσότερο από την εργοστασιακή! |
android έγραψε: |
αχ τι να πω που corsa opc εφτασε 300 αλογα ...καληνυχτα ![]() |
thanos75x έγραψε: |
Με το που βαλεις χερι αρχιζει να αδειαζει η τσεπη σου. Τοσα χρονια αυτο εχω καταλαβει απο διαφορες βελτιωσεις που εχω κανει σε προηγουμενα αμαξια. Κακα τα ψεμματα οτι και να αλλαξεις μετα θα βγαινουν το ενα μετα το αλλο αλυσιδα τα προβληματα...και για να λυσεις το ενα θα πληρωνεις και για να λυσεις το αλλο θα ξαναπληρωνεις και παει λεγοντας.
Τωρα οσον αφορα τα παραπανω που εχετε γραψει σιγουρα μια μεγαλυτερη τουρμπινα δουλευει πιο ξεκουραστα και δινει και πιο ψηλα. Κατι ασχετο να ρωτησω τωρα ? Οταν βελτιωνετε ενα αμαξι που ειναι απο την αρχη turbo με τα καυσαερια ασχολειστε καθολου η ειστε συνεχεια με την ψυχη στο στομα μην σας μετρησουν ποτε και σας κοψουν τον πισινο ? Γιατι δεν φτανει μονο ενα αμαξι να ειναι σωστα βελτιωμενο αλλα πρεπει να περναει και ΚΤΕΟ (οχι απ' εξω - ουτε με πληρωμη οπως ολοι ξερουμε) ![]() |
thanos75x έγραψε: |
Με το που βαλεις χερι αρχιζει να αδειαζει η τσεπη σου. Τοσα χρονια αυτο εχω καταλαβει απο διαφορες βελτιωσεις που εχω κανει σε προηγουμενα αμαξια. Κακα τα ψεμματα οτι και να αλλαξεις μετα θα βγαινουν το ενα μετα το αλλο αλυσιδα τα προβληματα...και για να λυσεις το ενα θα πληρωνεις και για να λυσεις το αλλο θα ξαναπληρωνεις και παει λεγοντας.
Τωρα οσον αφορα τα παραπανω που εχετε γραψει σιγουρα μια μεγαλυτερη τουρμπινα δουλευει πιο ξεκουραστα και δινει και πιο ψηλα. Κατι ασχετο να ρωτησω τωρα ? Οταν βελτιωνετε ενα αμαξι που ειναι απο την αρχη turbo με τα καυσαερια ασχολειστε καθολου η ειστε συνεχεια με την ψυχη στο στομα μην σας μετρησουν ποτε και σας κοψουν τον πισινο ? Γιατι δεν φτανει μονο ενα αμαξι να ειναι σωστα βελτιωμενο αλλα πρεπει να περναει και ΚΤΕΟ (οχι απ' εξω - ουτε με πληρωμη οπως ολοι ξερουμε) ![]() |
giannis27 έγραψε: |
κάτι ψιλό άσχετο!
πριν 3 χρόνια ένας γνωστός μου είχε πάρει το ίμπιζα φρ κ μου έκανε παράπονα ότι δεν ακούγεται το τούρμπο του! σήμερα που ήρθε για καφεδούμπα άκουγα την τουρμπίνα του από 2 τετράγωνα μακριά!το αμάξι είναι τελοίος μαμά δεν του έχει πειράξει ούτε βίδα! λέτε κ τα δικά μας μετά από κάποια χιλιόμετρα να αρχίσουν να κελαηδάνε? η είπα βλακεία? ![]() |
Manavis207Gt έγραψε: |
Μηπως με την αλλαγη τουρμπινας,πρεπει να βαλουμε χερι και στα εντως του μοτερ? Τα "εντοσθια" αντεχουν? Χωρια την εξατμιση και το done pipe ,και καταλυτη για οποιον θελει βεβαια!! Μαλλον στην επομενη κινηση μας για αλλαγη τουρμπινας, πρεπει να βαλουμε το χερι βαθεια στη τσεπη μας!! ![]() |
-=N4X=- έγραψε: |
Εχουν διαφορα τα μεταλα απο το gt στο rc οπως εχουν πει κ τα παιδια.
Παντως για το θεμα τουρμπινας θα συμφωνησω κ εγω με τους προηγουμενους...ειναι πολυ καλυτερο να εχεις μεγαλυτερη κ ας βγαζεις τα ιδια αλογα σε χαμηλοτερη πιεση παρα μικρη κ τσιτωμενη. Μπορει το μοτερ τσιτωνοντας την μαμα να μην παθει κατι αλλα σιγουρα η ζωη της τουρμπινας πεφτει κατακορυφα....δεν ειναι λιγα τα ιμπιζα πχ που επειδη δουλευουν τσιτα αλλαζουν την μαμα καθε 5000-10000 χλμ. |
Τα τουρμπάτα 207 φορούν πολύ παρόμοιες τουρμπίνες μεταξύ τους.
Αν και εμείς τις ονομάζουμε Κ03, ο κωδικός τους δεν παραπέμπει καθόλου σε Κ03 ούτε δίνει δικαιώματα για τέτοιο μπέρδεμα. Οι μαμά τουρμπίνες των 207 λόγω διαμέτρου εισαγωγής δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα 220 άλογα στο στρόφαλο, γιατί δεν είναι αρκετά μεγάλος ο συμπιεστής για να τα καταφέρει να περάσει τόσο αέρα στον κινητήρα. Για αυτό σε πρώτο στάδιο, με πιέσεις 1.3over και 1.2 σταθερή δεν βγάζουν πάνω από 200 και κάτι ψιλά. Τουλάχιστον όχι χωρίς βαρβάτα περιφερειακά. Σε σύγκριση με τα 207, τα Corsa OPC και Astra GTC έχουν πολύ μεγαλύτερη τουρμπίνα, για αυτό και καταφέρνουν να σηκώσουν άνετα 1,7bar overboost και να κρατήσουν 1.2/1.3 στον κόφτη ακόμη και χωρίς εξάτμιση. Έτσι καταφέρνουν άνετα να σπάσουν τις μπιέλες τους όταν γίνει προσεκτική ρύθμιση. Αλλά ακόμη και να φόραγαν την ίδια τουρμπίνα με τα 207 τα 1.8T του group VAG, λόγω της διαφοράς κυβισμού πάλι θα έβγαζαν περισσότερα άλογα - όπως συμβαίνει στην πράξη. Αλλά μιλάμε για έναν πολυφορεμένο κινητήρα, που έχει υποστεί άπειρες δοκιμές και όλα έχουν ανακαλυφθεί λίγο εως πολύ! |
πανω απο 235????
που ποιος? apo k3sport Ολα αυτα? γιατι εγω εχω δει 280 με αυτη τη τουρμπινα σε power σκοτωνε το αμαξι ![]() |
κοιτα για να κοψουμε τη πλακα με μαμα κ03σπορτδεν θυμαμαι να εχει μετρηθει σε σοβαρο δυναμομετρο
(π.χ μαχα ασα1 ή ανδριανακη) αμαξι vag πανω ααπο 240 αλογα... αυτα που λεει ο κατασκευαστης της τουρμπινας για τη παροχη της δε τα λεει τυχαια και μονο στο ελλαδισταν υπαρχουν μαγκες που τα αμφισβητουν οι ιδιοι που βγαζουν παραπανω αλογα απο τη πεζο σπορτ στα σουπερ1600 οι ιδιοι που φτιαχνουν εβο 1000 αλογα κλπ κλπ κλπ κλπ για λεπτμεριες ας μας πει ο σαλεξ που εχει και 1.8τ με κ3σπορτ ![]() |
Manavis207Gt έγραψε: |
Βγαζουν κ παραβγαζουν ουτε 1 ουτε 2 αλλα τα περισσοτερα με ψαγμενα περιφερειακα... Μην μπερδευεται το γκρουπ vag με τους psa-bmv.Καμια σχεση δεν εχουν τα μεταλλα μας και τα μηχανικα μας.Τα δικα μας με μαμα τουρμπινα και φουλ περιφεριακα δεν προκειται να δουμε πανω απο 215 αλογα!!!!"Δοκιμασμενο" ![]() ![]() |
volvos έγραψε: | ||
me τη μαμα κ3σπορτ??? παμε καλα?? εκτος αν το μετραγανε σε κανα μαλλιωρα ή σε κανα power ![]() |
nikos68 έγραψε: |
Λοιπόν παίδες να πω κι εγώ τη χαζομάρα μου διαβάζοντας όλα αυτά εδώ μέσα για 28άρες gt και τούμπανα αμάξια και τα σχετικά.Γιατί κανένας δεν έχει σκεφτεί να βρούμε μια τουρμπινίτσα μεγαλύτερη από τη δικιά μας αλλά σε twin scroll styl?...Η μαμά Πεζώ μας έδωσε μια τέτοια και ανοίγει αμέσως και ευχαριστιέσαι τράβηγμα νωρίς νωρίς και όλα τα καλά και τα άσχημα.Είδα με τα μάτια μου φιλικό αυτοκίνητο με 28άρα gt και πάει περίφημα και ουρλιάζει με τα external που έχει πάνω και νομίζεις ότι περνάει F16 από δίπλα σου.Όλα αυτά όμως μετά τις 4000 στροφές και με χίλιες δυο ρυθμίσεις στις πιέσεις και εντάξει μόλις φορτώσει είναι όλα τα λεφτά.Μέχρι όμως να φορτώσει έβλεπε το πορτ μπαγκάζ μου.Και λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό...δεν υπάρχουν twin scroll μεγαλύτερες τουρμπίνες?...Για παράδειγμα αυτή του EVO του 10 είναι twin scroll και μάλιστα νομίζω ότι είναι και Garrett.Θα χρειαζόμασταν κι εμείς 4000 στροφές σε μια twin scroll τουρμπίνα μεγαλύτερη για να τη φορτώσουμε?Ή μήπως αντι για τις 1600 τη φορτώναμε στις 2600?...Για 1000 στροφές θα τα χαλάσουμε?...Συγνώμη αν μακρυγόρησα αλλά έχω απηυδήσει με όλα τούτα ![]() |
Λοιπόν παίδες να πω κι εγώ τη χαζομάρα μου διαβάζοντας όλα αυτά εδώ μέσα για 28άρες gt και τούμπανα αμάξια και τα σχετικά.Γιατί κανένας δεν έχει σκεφτεί να βρούμε μια τουρμπινίτσα μεγαλύτερη από τη δικιά μας αλλά σε twin scroll styl?...Η μαμά Πεζώ μας έδωσε μια τέτοια και ανοίγει αμέσως και ευχαριστιέσαι τράβηγμα νωρίς νωρίς και όλα τα καλά και τα άσχημα.Είδα με τα μάτια μου φιλικό αυτοκίνητο με 28άρα gt και πάει περίφημα και ουρλιάζει με τα external που έχει πάνω και νομίζεις ότι περνάει F16 από δίπλα σου.Όλα αυτά όμως μετά τις 4000 στροφές και με χίλιες δυο ρυθμίσεις στις πιέσεις και εντάξει μόλις φορτώσει είναι όλα τα λεφτά.Μέχρι όμως να φορτώσει έβλεπε το πορτ μπαγκάζ μου.Και λέω εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό...δεν υπάρχουν twin scroll μεγαλύτερες τουρμπίνες?...Για παράδειγμα αυτή του EVO του 10 είναι twin scroll και μάλιστα νομίζω ότι είναι και Garrett.Θα χρειαζόμασταν κι εμείς 4000 στροφές σε μια twin scroll τουρμπίνα μεγαλύτερη για να τη φορτώσουμε?Ή μήπως αντι για τις 1600 τη φορτώναμε στις 2600?...Για 1000 στροφές θα τα χαλάσουμε?...Συγνώμη αν μακρυγόρησα αλλά έχω απηυδήσει με όλα τούτα ![]() |
Pugobios έγραψε: |
ουτε ρολλ ουτε σταση ουτε πουθενα δεν βοηθαει η δυναμη κατω απο τις 3500 τι νομιζεται οτι εχετε 8βαλβιδα ατμοσφαιρικα? ![]() |
project έγραψε: |
Παντως Σαλιγκαρακι βλεπεις οτι αυτοκινητα με ιδια τουρμπινα εμφανιζουν τρομερες διαφορες ΠΧ ας πουμε του Βαγγου & recife_rallye..
Οποτε πριν βαλεις οποιαδηποτε τουρμπινα πρεπει να εισαι σιγουρος οτι στην αντιπροσωπια σου εδωσαν το καλο και οχι το κακο.. |
project έγραψε: |
Απλα οσοι αλλαξαμε τουρμπινα το καναμε επειδη θελαμε να βγαλουμε πολλα αλογα.. |
bagosgt έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() εσυ γρηγορη τι αναρτηση φορας κ στριβεις ταπα με 290 αλογα??? |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
recife ![]() bagos ![]() salex ![]() copy paste από το site λοιπόν, άρα κάποιος λέεις ψέμματα ή απλώς προσπαθεί να καλύψει κάποιον άλλο! |
Σε αυτό που γράφει ο Βαγγέλης έχει απόλυτο δίκιο: Παρότι και οι τρείς έχουμε big turbo, κανενός η τουρμπίνα δεν είναι ίδια με το άλλου.
Μην ρωτήσετε πως έγινε αυτό, απλώς το καταφέραμε! ![]() |
Ποιανού mod είναι σειρά να σβήσει; |
recife ![]() bagos ![]() salex ![]() copy paste από το site λοιπόν, άρα κάποιος λέεις ψέμματα ή απλώς προσπαθεί να καλύψει κάποιον άλλο! Του recife δέν είναι big ![]() Ακόμα πάντως δέν μου εξήγησε κανείς γιατι με ίδια άλογα και περισσότερη ροπή του recife πάει χειρότερα από του Βαγγου..rallye και τα δύο με 3άτομα+ρεζέρβα+ανηφόρα o Βαγγελάκης, τι έγινε σκασμένο λάστιχο είχε του recife; Δηλαδή, άν κάποιος έρθει και ζητήσει stage 4(ωχ ξέχασα ότι καταργήθηκε και είναι μόνο για τους γνωστούς..τυχαίο;) τι ακριβώς θα πάρει, όποια τουρμπίνα κάτσει στη παραγγελία και από απόδοση σαν ποιό από τα δύο(κάτι μου λέει ότι του Λευτέρη είναι πιό κοντά στη πραγματικότητα..όταν βγάλει τη ρεζέρβα και ίσως κανά ταμπλό τότε θα φτάσει και το bago) Μεγάλη επιτυχία πάντως με κλειστό μοτέρ και γώ έτσι θα το κάνω για να περάσω το Γρηγόρη.. ![]() Ποιανού mod είναι σειρά να σβήσει; |
recife ![]() bagos ![]() salex ![]() copy paste από το site λοιπόν, άρα κάποιος λέεις ψέμματα ή απλώς προσπαθεί να καλύψει κάποιον άλλο! Του recife δέν είναι big ![]() Ακόμα πάντως δέν μου εξήγησε κανείς γιατι με ίδια άλογα και περισσότερη ροπή του recife πάει χειρότερα από του Βαγγου..rallye και τα δύο με 3άτομα+ρεζέρβα+ανηφόρα o Βαγγελάκης, τι έγινε σκασμένο λάστιχο είχε του recife; Δηλαδή, άν κάποιος έρθει και ζητήσει stage 4(ωχ ξέχασα ότι καταργήθηκε και είναι μόνο για τους γνωστούς..τυχαίο;) τι ακριβώς θα πάρει, όποια τουρμπίνα κάτσει στη παραγγελία και από απόδοση σαν ποιό από τα δύο(κάτι μου λέει ότι του Λευτέρη είναι πιό κοντά στη πραγματικότητα..όταν βγάλει τη ρεζέρβα και ίσως κανά ταμπλό τότε θα φτάσει και το bago) Μεγάλη επιτυχία πάντως με κλειστό μοτέρ και γώ έτσι θα το κάνω για να περάσω το Γρηγόρη.. ![]() Ποιανού mod είναι σειρά να σβήσει; |
Πέστα βρε Χριστόφορε.Εγώ αισθάνομαι σα να έβαλα το φυτίλι για να ανάψει ό πόλεμος των γρήγορων.Τi να πω.Ίσως κι από έναν πόλεμο να βγουν θετικά συμπεράσματα..... ![]() |
recife, μην το παίρνεις προσωπικά..απλά μου φαίνονται 'λίγο' περίεργες οι διαφορές στα βιντεο σε δύο τόσο ίδια κατά τα άλλα αμάξια!
Μήν αυταπατάσε ότι του Γρηγόρη πάει όπως και στο δικό μας βίντεο..άν εσένα μπορεί να σηκώσει ότι πιέσεις θέλει, φαντάσου δλδ. και του Γρηγόρη που έχει και πιστόνια. ![]() |
recife, μην το παίρνεις προσωπικά..απλά μου φαίνονται 'λίγο' περίεργες οι διαφορές στα βιντεο σε δύο τόσο ίδια κατά τα άλλα αμάξια!
Μήν αυταπατάσε ότι του Γρηγόρη πάει όπως και στο δικό μας βίντεο..άν εσένα μπορεί να σηκώσει ότι πιέσεις θέλει, φαντάσου δλδ. και του Γρηγόρη που έχει και πιστόνια. ![]() |
κ του λευτερη εχει "οτι χρειαζεται" για να σηκωσει οτι θελει... ![]() απλα εχει μεινει κατι "κολωνες" πισω στα περιφερειακα,που σιγα σιγα,τακτοποιειτε κ αυτο... ![]() ![]() |
recife_rallye έγραψε: | ||||
Ετσσσσσσσσι... ![]() ![]() Και 2κολωνο μη σου πω!! ![]() ![]() Περιμενω τον κωστακη να το κανει μαμα να παρω τα πραγματα του.. ![]() ![]() ![]() |
bagosgt έγραψε: |
αστο,δε κανει αυτος... ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: |
επιστρεψτε στο θεμα του τοπικ
ευχαριστω |
makis106 έγραψε: |
Όντως έχουν διαφορετικούς κωδικούς τουρμπίνας:
RC: 375N8 (1.637,31€) RCZ(200): 375R4 (1.970,12€) Επίσης έχουν κ διαφορετική σκάστρα, με του RCZ να είναι πιο φτηνή απο του RC. |
orfanos mulopotamos έγραψε: |
καταρχην καλησπερα σε ολους μετα απο πολυ καιρο... παρακολουθω την συζητηση κ εχω καποιες αποριες... δεν εχεται ξανα δει τα ιδια αυτοκινητα να εχουν διαφορα στον δρομο...? κ οπως λεει κ ο φιλος βαγγος ισως να μην φοραει τα καταληλα περιφεριακα για να βγαλει την δυναμη που χρειαζεται... εδω υπαρχουν μαμα που εχουν διαφορα... |
android έγραψε: |
αυτο με την σκαστρα το χα απορια... δεν γινετε εμεις με τα 190 να χουμε θεμα κ αυτο με τα 200 οχι μου την ελυσες ![]() |
Ανδρέα, πόσο μεγαλύτερη τουρμπίνα εννοείς;
Δηλαδή, για να πάμε πίσω στη συζήτηση, τί ακριβώς θέλεις να κάνει το αυτοκίνητο καθημερινά; |
saikoe_39 έγραψε: |
να τα να τα... σου μπηκαν ιδεες...?? ![]() |
andreaspunto έγραψε: | ||
Κωστα σκοπευω να το κανω με πιστονια το punto καποια στιγμη κτλ κτλ γυρω στα 230 +- και σκεφτομαι αν αξιζει η να παρω κατι που θα εχει τι βαση για αυτα τα αλογα με κλειστο μοτερ.Ιδου η απορια. |
andreaspunto έγραψε: |
Κωστα σκοπευω να το κανω με πιστονια το punto καποια στιγμη κτλ κτλ γυρω στα 230 +- και σκεφτομαι αν αξιζει η να παρω κατι που θα εχει τι βαση για αυτα τα αλογα με κλειστο μοτερ.Ιδου η απορια. |
...
Με ασφαλείς ρυθμίσεις μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα ο κινητήρας σε καθημερινή βάση με περισσότερους από 200 ίππους, χωρίς προβληματα αξιοπιστίας ... |
andreaspunto έγραψε: |
Σας ευχαριστω ολους για τις πολυ βοηθητικες αποψεις σας.
Οποτε θεωρω πως ενα 207 gt με λιγο μεγαλυτερο τουρμπο,φιλτρο,προγραμμα,εξατμιση,cooler θα ειναι μια χαρα για all around χρηση.. Μην με βρισετε ομως αν ειναι να παρω καποια στιγμη θα ειναι 4 door.. ![]() ![]() |
kostas207rc έγραψε: | ||
Δες και για RC μην βιαστείς γτ έχουν πέσει αρκετά οι τιμές... Αργότερα θα γλιτώσεις και το λύσε δέσε άλλης τουρμπίνας αν επίλεξεις τουρμπίνα από RC...αν θες κάτι σε big τουρμπο οκ ...βλέπεις και rallye k gt ![]() |
αν και το θεμα διαφορων μεταξυ rc και 150αριων εχει συζητηθεί εκτενως στα αντιστοιχα τοπικ θα σου πω εν συντομία οτι η οικονομικη διαφορα που τα χωριζει σαν μεταχειρισμενα, αν μιλήσουμε συνολικά και οχι μονο σαν "potential βελτιωσης/γκαζιου", αξίζεί 1000%...
αφου ηδη εχεις κατι που σε "μισοκαλύπτει" (εννοώ το πουντο και γι αυτο και σκεφτεσαι την αλλαγη του - σε σχετικα συντομο χρονικο διαστημα απο την αγορα του) και αν ο μονο λόγος που δεν το σκεφτεσαι για rc ειναι ο οικονομικός τοτε "κρατησου" λίγο καιρο κανοντας οικονομία ή βαλε 4-5 δοσεις παραπάνω και πάρε το rc... ![]() |
εννοειται οτι θα συμφωνησω 100% με οσα γραφει ο Στελιος (απλά δεν τα ανεφερα μιας και απευθυνομουν στον Αντρεα για τα οποίο απ τα υπολοιπα κατα καιρους γραφομενα του, δεν "τον εχω κοψει" και για τον πλεον "ταξιδιαρικο - τσιλ αουτ τυπο"... ![]() |
gt δαγκωτο τοτε κι ολα τα υπολοιπα "διορθονονται" με ηδη ετοιμες λυσεις,.. (αλλα ας το συνεχισουμε αυτο αν θες στα αλλα τοπικ)
θα μεταφερω εκει και τα παραπάνω ποστ |
ntamp έγραψε: | ||
Εννοείς 200 ίππους το GT με την εργοστασιακή τουρμπίνα? Με μεγαλύτερο τούρμπο κ κλεστό μοτέρ? |
Τουρμπίνα RC με χίλια, όχι πάλι 150άρα, το αμάξι δουλεύει και με το μαμά πρόγραμμα(άμφιβάλλω για το άν μπορούν να σου περάσουν του rc μιάς και δουλεύουν με κωδικούς) απλά πές να σου περάσουν το τελευταίο update! E, κάποια στιγμή βρε παιδί μου πας για ένα aftermarket να το ευχαριστηθείς.. |
5P1R05 έγραψε: |
παιδια, σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας, τις διαβασα ολες με πολυ προσοχη...απ'οτι εχω καταλαβει, τα περισσοτερα αλογα που δινει η τουρμπινα του rc, τα δινει λογω αυξημενης πιεσης (επειδη αποτελειται απο καλυτερο υλικο) και οχι λογω διαφορετικου μεγεθους. Αυτο σημαινει πως αν μπει στο αμαξι μου, θα λειτουργει οπως μια τουρμπινα απο gt, σε χαμηλες πιεσεις, οποτε δεν θα δω καμια διαφορα στην αποδοση, απλα δεν θα φοβαμαι μην μου ξανασπασει. Σωστα? |
jonnakos207 έγραψε: |
Παιδια μηπως ξερεται π ακριβως ειναι τ exlixis στη θεσσαλονικη; |
Pughell έγραψε: |
Ηταν σε εναν καθετο δρομο,στην παλαια συμμαχικη οδο Θεσ/νικης-Κιλκις απεναντι απο ενα βενζιναδικο Kaoil αν θυμαμαι καλα αλλα απο οσο ξερω θα μετακομισει σχετικα συντομα στον Φοινικα... |
Δεν είναι έτσι Ηλία!
Το big turbo kit κοστίζει πολύ περισσότερο γιατί χρειάζεται ένα κάρο εξαρτήματα για να μπει. Αλλάζουν όλα μαζί με την τουρμπίνα. Η άλλη λύση (DS3 Racing) είναι Bolt-on. Η τουρμπίνα του RCZ έχει έξοδο όπως τα Μίνι, προς τα κάτω, για μπροστινό ιντερκούλερ. Του DS3 Racing έχει προς τα πάνω, για side mount intercooler όπως είναι τα δικά μας. |
ironman02 έγραψε: |
Εκτός αντιπροσωπείας με χαμηλότερη τιμή δε μπορεί να βρεθεί?![]() |
sorry 2000 exei sti citroen
εσεις πς θα παρετε εκπτωση στη σιτροεν? ![]() |
kostas207rc έγραψε: |
Θα μου πει κάποιος επιτέλους τι άλογα μπορούμε να φτάσουμε με την τουρμπίνα από το ds3 r??? |
σε ολο το φασμα..??(ψηλά βασικα τι θα κανει..?)
|
μηπως αξιζει αραγε να μπουν εκκεντρα της schrick(με Rc turbo παντα)....?η παλι η τουρμπίνα στα ψηλά παλι θα περιορίζει το ολο θεμα ..? |
Pughell έγραψε: | ||
Οταν τα ελεγα και εγω και ο Mechanic,ειμασταν κακοι και "αντιδραστικα στοιχεια"... ![]() Υ.Γ. Δεν το λεω για σενα. |
Οταν τα ελεγα και εγω και ο Mechanic,ειμασταν κακοι και "αντιδραστικα στοιχεια"... ![]() |
kostas207rc έγραψε: | ||||
Δεν βλέπω όμως να το δοκιμάζει κανένας και το κόστος δεν είναι απαγορευτικό |
Γιατι το εχετε δεσει κομπο οτι αν μπουνε εκκεντροφοροι τοτε το μοτερ θα χασει σιγουρα στις χαμηλες; ![]() Δεν μιλαμε για ατμοσφαιρικο μοτερ αλλα για τουρμπατο,τουτεστιν η πιεση καυσης ειναι αυξημενη σε ολο το φασμα και δεν χρειαζεται να παει 5000 στροφες για να παραγεται το απαιτουμενο εργο. ![]() |
Το θέμα είναι αν αξίζει το κόπο 1,000ε και αν
όντως τελικά δουλέψει σωστά Εμένα είναι το παράπονό μου να δω το δικό μου τουλάχιστον να δίνει λίγο ακόμα στα ψηλά! |
orfanos mulopotamos έγραψε: |
να ρωτησω κατι.... με τουρμπινα απο rcz αλαζουμε πολαπλη...? γιατι αν αλαξω τουρμπινα θα ηθελα την βαβουρα απο το external.... |
mechanic έγραψε: |
Οποτε επειδη η τουρμπηνα των RC (αν θελουμε να μιλαμε για ιπποδυναμεις ανω των 200 ιππων στο στροφαλο) κρινεται "μικρη" σε μεγεθος γιατι πολυ απλα ο σκοπος της οταν τοποθετηθηκε ηταν να σιγονταρει το μοτερ στις χαμηλομεσαιες (εξ'ου και η επιλογη παλμικης ροης) και να λειτουργει επικουρικα στο υψηλο φασμα περιστροφης. |
Παράθεση: |
Αν τωρα εμεις παμε δια διαφορετικης οδου, και βοηθησουμε το μοτερ να "ανασανει" καλυτερα μεσω των εκεντροφορων του τοτε θα εχουμε και τα αντιστοιχα αποτελεσματα. Αλλα πρεπει και τα περηφεριακα του κινητηρα να μπορουν να διαχειρηστουν τις παραπανω εισερχομενες και εξερχομενες αεριες μαζες... ![]() |
Παράθεση: |
Στο τελος τελος, ρε παιδια σε ατμοσφαιρικα αμαξια βαζεις εκκεντρα (πχ Κ4Μ και ενα σωρο αλλα παραδειγματα) και αυτα ανεβαζουν την αποδοση τους, γιατι να μην το κανει ενα υπερπληρουμενο που εκει εχεις και το πλεονεκτημα της τουρμπηνας? ![]() |
Pipis έγραψε: |
Θέλω να βάλω τουρμπίνα kai πολλαπλή απο rc καινούργια όμως.Πόσο θα μου πάει μαζί με την εγκατάσταση.Μήπως ξέρει κανείς; |
ειναι αυτα που λεμε τοσο καιρο στο αλλο τοπικ περι εκκεντροφορων στο 207... (καλο θα ηταν περι εκκεντροφορων να τιο συνεχισουμε εκει)
αντε να δω ποιος θα το κάνει επιτελους...αν δεν το χει κα΄νει ηδη και δεν το λέει ![]() ![]() ![]() |
Θέλω να βάλω τουρμπίνα kai πολλαπλή απο rc καινούργια όμως.Πόσο θα μου πάει μαζί με την εγκατάσταση.Μήπως ξέρει κανείς; |
ilianos έγραψε: |
η πολλαπλή απο το 150ρι και το 175ρι ίδια δεν ειναι? |
Samer έγραψε: | ||
ιδια ειναι. |
. Αλλα νομίζω την παίρνεις φτηνότερα απ' έξω... |
ilianos έγραψε: | ||
ή ξυραφιαζεις τη δικια σου. ![]() |
sotos27 έγραψε: |
Eγώ παιδιά έμαθα ότι μπαίνει γάντι τουρμπίνα από EVO.Νομίζω στο site των e--tuners το είδα.Νομίζω ότι όντως ειναι από EVO.Και είναι και αξιόπιστο.Αν και το δικό μου ειναι Αδριαννάκη.
http://www.youtube.com/watch?v=c5-H8OmwQqE |
recife_rallye έγραψε: | ||
οτι να ναι.... ![]() ![]() |
Άπορος έγραψε: |
Κάντο κι εσυ μπορείς!!!
Σβήστο κ εκκινήσου όπως το παλικάρι κ θα δεις τη μαγεία των γερμανικών ηλεκτρονικών συστημάτων ![]() |
παντως το καλυτερο κατα την γνωμη μου ειναι η τουρμπινα απο rc.παιρνεις κ δυναμη ψηλα(σε σχεση με την 150αρα τουρμπινα)κ δε χανεις το τραβηγμα απο χαμηλα.με τις "γαιδουροτουρμπινες"τις προσπερασεις σε στροφοδιαδρομες,τις ξεχνας.η θα εισαι ατουρμπιστος κ θα κανεις 3 μερες να προσπερασεις,η θα εισαι σε φουλ μπουστ,οποτε προσπερνας σπινιαροντας κ αν εισαι τυχερος,γλυτωνεις τους γκρεμους. |
σουζα ταλογακι....!!!!! ![]() ![]() |
Περιμένετε να δω την τουρμπίνα του DS3 racing και τα ξαναλέμε μετά! ![]() |
παντως το καλυτερο κατα την γνωμη μου ειναι η τουρμπινα απο rc.παιρνεις κ δυναμη ψηλα(σε σχεση με την 150αρα τουρμπινα)κ δε χανεις το τραβηγμα απο χαμηλα.με τις "γαιδουροτουρμπινες"τις προσπερασεις σε στροφοδιαδρομες,τις ξεχνας.η θα εισαι ατουρμπιστος κ θα κανεις 3 μερες να προσπερασεις,η θα εισαι σε φουλ μπουστ,οποτε προσπερνας σπινιαροντας κ αν εισαι τυχερος,γλυτωνεις τους γκρεμους. |
kaneis μεγα λαθος βαγγο.
αν διορθωσεις 2-3 πραματα που υποπτευομαι οτι θελει να πει ο θανασης αυτο θα σε βοηθησει να βγαλεις ακομα παραπανω αλογα με την ιδια πιεση αρα?????????? απλα μετα κατεβαζεις λιγο τη πιεση εχεις καλυτερη αποκριση και πιο ξεκουραστα τα ιδια αλογα ![]() |
που να δεις,ενας φιλος με αμαξι 2.3lt κ βελτιωση 30000 ευρω,που ειχε φαει αρκετα,πηγε κ σηκωσε 1.5 μπαρ,τουρμπινα πρεζισιον 6262(εννοειται ολο σφυριλατο το αμαξι)κ μου ειπε οτι αλλαξε μονο ζαντες(18 απο 19 που ειχε σε προηγουμενο πατημα που ειχαμε κανει),για να πατησουμε!!!!ελεος,πηγε κ εριξε 30 χιλιαρικα για να παταει με αμαξι 1.6 κ στοκ μοτερ!
παντως,για καθημερινη κ all around χρηση,το ιδανικοτερο για εμενα(μιας κ εχω περασει σχεδον απολα τα σταδια),ειναι η τουρμπινα rc,η αν μας δωσει το οκ ο σαλεξ,του DS3. τα υπολοιπα ειναι για να καις αβερτα βενζινη,για καγκουρες,αντε κ για να πουλησεις μουρη σε κανενα γκομενακι μεχρι 22 χρονων ![]() |
Έμένα πάντως 230 στις 7.000 θα μου έκανε και με το παραπάνω.... ![]() |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
πάντως τα χιλιόμετρα που μαζεύουν τα σημερινά αυτοκίνητα, και πλέον έχει και η κουτσή μαρία.... οι κόντρες που γίνονται στις λεωφόρους, ο εγωϊσμός που πέφτει στην ευθεία και οι σφήνες που γίνοντε για βγείς μπροστά είναι εξίσου επικίνδυνες. Τώρα αν πηγαίνεις σε ευθεία ερημική αλλουνού παπα ευαγγέλιο, και εγώ π.χ μπορεί να πηγαίνω 2ο πόδι π.χ χειμωνιάτικά ή δεν ξέρω που αλλού που δεν πάει ψυχή εκείνη την εποχή και τον μόνο που μπορώ να πάρω μαζί μου είναι εγώ και ο κουβάς μου...Όμως τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται στις λεωφόρους με τις ευθείες... |
Όμως τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται στις λεωφόρους με τις ευθείες... |
NIKOLAOS έγραψε: |
Τι γνωμη εχετε για τις παρακατω τουρμπινες και γενικοτερα απο ολο το Upgrade kit?
http://www.car.gr/parts/view/1729554/ GT2871 , GT2560 |
Σύμφωνα με τις φωτογραφίες,
με αυτό το χταπόδι η τουρμπίνα θα κάθεται περίπου στη μέση του ψυγείου. Υπάρχουν ψυγεία με τρύπα στο κέντρο; Επίσης το downpipe θα βγάζει την εξάτμιση στο εμπρός δεξί φτερό, μιας και δεν κάνει δεύτερη γωνία 90 μοιρών για να στρίψει προς τα κάτω και πίσω. Σαν εξάτμιση από external στο Fast&Furious ένα πράγμα. |
γιατι αν δε βαλεις σωθηκα |
Tzive έγραψε: | ||
![]() ![]() ![]() |
H θα φτιαξεις μια ανοιγμενη με σωστες φτερωτες k04...η θα βαλεις td05 κλπ...
Βολτα ακομα με μεγαλοτουρπινα δεν εχω παει...αλλα νομιζω οτι μια ανοιγμενη με σωστο μοτερακι ειναι μια χαρα(λεμε τωρα) |
πολυ θαθελα να ειχε βολταρει καποιος με ενα Β.Τ ειτε 2860 ειτε 16g,στο 1.2 κ μετα με ενα καλο rc,να δω αν μετα θα σκεφτοταν για Β.Τ ![]() ![]() ![]() |
GGiannis έγραψε: | ||
γιατι να ανοιξεις μια κ04? Υποτιθεται οτι πας σε αυτην λογω μεγεθους, για να βγαλεις ροπη απο χαμηλο μεσαιες. |
δεν ξερω για την mitsu αλλα η gt2860 εχει πιεση απο τις 2000rpm και full πιεση στις 3500rpm. ισως και νωριτερα λιγο. ![]() ![]() οποτε δεν κουραζει καθολου. Α και μπορεις να στριβεις ![]() |
Σύμφωνα με τις φωτογραφίες,
με αυτό το χταπόδι η τουρμπίνα θα κάθεται περίπου στη μέση του ψυγείου. Υπάρχουν ψυγεία με τρύπα στο κέντρο; Επίσης το downpipe θα βγάζει την εξάτμιση στο εμπρός δεξί φτερό, μιας και δεν κάνει δεύτερη γωνία 90 μοιρών για να στρίψει προς τα κάτω και πίσω. Σαν εξάτμιση από external στο Fast&Furious ένα πράγμα. |
Στελιο τι εχει κανει το παλικαρι. τα εχει αλλαξει ολα? ![]() η τουρμπινα παει πολυ κατω και το external παει προς τα πανω? ![]() ή εισαγωγη της τουρμπινας ειναι εκει που ειναι κολος τωρα και την εχει γυρισει. ?wtf. και κατι δεν παει καλά με το dp? οπως ειπες δεν κανει γωνια. βγαινει δλδ στο πλαι οπως στα dragster? ![]() ![]() |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
+ ότι ακόμα και στο 1bar δέν υπάρχει κανένα "καλό" RC που να της κάθεται! ![]() |
Sorry αλλα απο ποιον περιμενεις να εχει την στοιχειωδη γνωση για να επιλεξει ενα σετ εκκεντροφορους αντι για μια μεγαλη τουρμπινα ρε Θανο;
Μεγαλη τουρμπινα θα βαλουν κυριως οι κοντρακηδες μιας και το κριτηριο τους θα ειναι αποκλειστικα τα αλογα,οποτε οταν τους πεις οτι με μεγαλη τουρμπινα βγαζεις πχ 280,τοτε σιγα μην κατσουν να επενδυσουν σε εκκεντροφορους,ασχετα αν στην πραγματικοτητα το εκκεντροφορατο θα ειναι μια η αλλη με το big turbo... |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||
αχ αν δεν είχε χτυπήσει η κρίση θα τους είχα βάλει ήδη μαζί και ένα ωραίο κιτάκι της ΑΕΜ, για ψεκασμό στην εισαγωγή με νεράκι....Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα κάτι άλλο για το 207. |
Θανάση αν γίνουν όλα αυτά που λες τότε ένα b.t με 28αρα
και στο 1bar όπως λένε τα παιδιά το b.t θα είναι έναν αιώνα πίσω από Rc με τα πράγματα που προανέφερες πάνω αυτό το λέω έχοντας οδηγήσει με 28αρα στο 1bar και δεν είδα πουθενά να ανοίγει από τις 2,000 και τις 3,000 αφενός και αφετέρου γενικά μου φάνηκε απογοήτευση το αμάξι... |
Μάκη είπανε στο 1bar....
και εγώ λέω ότι στο 1 bar to αμάξι είναι για πέταμα απλά.... |
Μλκ κουμπάρε σε πείραξαν οι σιλικόνες??? ![]() είπα εγώ δεν δούλευε σωστά???Μια χαρά δούλευε άλλο που είχε χάλασει μια μλκ και δεν μπορούσε να σηκώσει παραπάνω στο 1bar μια χαρά δούλευε απλά ήτανε τάφος! |
Εγω παντως,απο αυτο που ειδα στου Λευτερη,οποιος πει οτι στριβει με μεγαλη τουρμπινα,μαλλον οι μονες στροφες που στριβει στην ζωη του ειναι αυτες που παιρνει για να μπορεσει να παρκαρει... ![]() ![]() ![]() |
Όπως πάντα ο καθένας πετάει τη "εξυπνάδα" του..έλεος! |
Θανάση αν γίνουν όλα αυτά που λες τότε ένα b.t με 28αρα
και στο 1bar όπως λένε τα παιδιά το b.t θα είναι έναν αιώνα πίσω από Rc με τα πράγματα που προανέφερες πάνω αυτό το λέω έχοντας οδηγήσει με 28αρα στο 1bar και δεν είδα πουθενά να ανοίγει από τις 2,000 και τις 3,000 αφενός και αφετέρου γενικά μου φάνηκε απογοήτευση το αμάξι... |
Οι 550 βαθμοι στα καυσαερια(μετα απο σκισιμο μαλιστα) ειναι καλο; |
Κωστα τα περισσότερα 2860 είναι τάφοι ! Το δικό μου που το οδήγησα σμρ απλά είναι άψογο . Δεν κουράζει πουθενά, έχει πίεση στις 2000 και φουλ στις 3500. Και για το θέμα αν παει η όχι ασε να ξέρω εγώ καλύτερα. Αυτή τη στιγμή έχει προγράμμα για να περνει απλά μπρος με πυρομετρο 550 βαθμούς μετά Απο σκισημο , 0 μοίρες abans και αν σε πάω με 1 μπαρ θα φας όσο δεν φανταζεσε !! Επειδή είδες μια κασα δεν σημαίνει ότι είναι όλα έτσι! |
εννοώ πάτημα 2-3-4-5η . Θέλω να πω οτι δουλεύει παρά πολύ πλούσιο ! Το προγραμμα που έχει πάνω τώρα είναι απλά για να κυκλοφορο το αμάξι μέχρι να ανέβω Αθήνα να το ρυθμισω. Και παρόλα αυτά είναι πολύ καλύτερο Απο το προηγούμενο setup. 550 στο οργανο. Δλδ 650 κάπου. Αλλά πριν στο όργανο είχα 850.. |
η διαφορα στα κιλα μινι-207 ποση ειναι?? Ρυθμισε με το καλο φιλε ιλιανε,κ σε περιμενουμε χαλκιδα για καφεδακι! ![]() |
Pughell έγραψε: | ||||
Ναι,απλα μηπως παραειναι πλουσιο σε βαθμο που θα κανει ζημια απο το στρωσιμο ακομα; ![]() |
Τι έλεος ρε παιδιά δεν κατάλαβα????
Σε όποιον δεν αρέσει να διαβάζει απόψεις ας μην μπαίνει στο φορουμ Το συγκεκριμένο ήτανε τάφος τι να κάνουμε τώρα δηλαδή να το βαφτίσουμε πύραυλο ενώ δεν είναι? Εσύ Ιλιανέ εχεις ΄δωσει ένα σωρό λεφτά στο μινι για να ανοίγεις με rc σαν το δικό μου?γτ αν συγκρίνουμε τι λεφτά έχω δώσει εγώ και τι λεφτά έχεις ρίξει εσύ θα πέσει πολύ γέλιο και δεν θα έχει νοήμα η κουβέντα..... |
Οπως καταστρεφεις πιστονι απο πολυ φτωχα μιγματα,με τον ιδιο τροπο λιωνεις πιστονι απο πολυ πλουσια μιγματα,για αυτο στο λεω.
Απο εκει και περα εσεις ξερετε... ![]() |
Εγώ μίλησα για όλα? |
kourlis έγραψε: |
Γνωρίζει κάποιος να μου πει μάρκα και τύπο της μαμά τουρμπίνας του RC??? |
Ξέρουμε αν έχουν ίδια wastegate???
Η τουρμπίνα του 207 έχει άλλο part number από του Μίνι, οπότε έχουν και διαφορές υποθέτω αυτές που λέει ο Στέλιος... |
Το νού σας, οι δύο τουρμπίνες έχουν (ως αποτέλεσμα)
και διαφορά στο wastegate actuator. Το βαρελάκι από Mini δεν μπαίνει στα 207, που έχουν αυτάκια. Η διαφορά οφείλεται στη γεωμετρία του κελύφους συμπιεστή. |
πες τα αφεντικο,γιατι εχουν αρχισει κ σπαμαρουν εδω μεσα με οτι κοτσανα τους κατεβει... ![]() το καλο ειναι οτι προστατευουμε καποια ατομα απο το να χασουν χρονο κ χρημα,κ το κακο απο την αλλη ειναι οτι κανουμε τζαμπα μαγκες καποιους εξυπνακηδες ![]() οπως κ να εχει,αν καποιος ανοιξει να 2 μηχανοστασια,τοτε μπορει ανετα να καταλαβει οτι δεν ειναι ιδιες,οποτε η λυνεις τις 2 τουρμπινες κ τις παντρευεις,η απλα βαζεις εναν μεγαλυτερο συμπιεστη ![]() |
Bago ελπίζω ότι δεν πάει σ' εμένα αυτό γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα... Δεν έχω ανοίξει μηχανοστάσιο από Μίνι και μετέφερα απλά αυτό που μου είπε η αντιπροσωπεία της Borg Warner... |
Bago ελπίζω ότι δεν πάει σ' εμένα αυτό γιατί κάτι τέτοιο κατάλαβα... Δεν έχω ανοίξει μηχανοστάσιο από Μίνι και μετέφερα απλά αυτό που μου είπε η αντιπροσωπεία της Borg Warner... |
Έχει κανείς ιδέα τι είναι αυτό -> https://www.youtube.com/watch?v=wgd31DF2BCc&feature=related ? |
recife_rallye έγραψε: |
Για τουρμπινα μου μοιαζει ![]() ![]() |
chiefjian έγραψε: | ||
Η PROTOXIDE αμα ειδες και απο τα βιντεακια ειναι σαν οικος βελτιωσης στην ιταλια που φτιαχνει γενικοτερα αφτερμαρκετ πραγματα για οτι κινειται σχεδον!Εγω ειχα αγορασει το 2008-9 μια εξατμιση για ενα buggy που ειχα τοτε!Aν θες μπες στο site τους www.protoxide.it και ρωτα τους τι ειναι γιατι ειναι ηλιθιοι οι οι ιταλοι,εγω εκανα να συννενοηθω μαζι τους μια βδομαδα γιατι δεν μιλαγαν αγγλικα!!! ![]() ![]() |
Tο κιτ τουρμπίνας Mitsubishi TD05H-16G,πόσο στοιχίζει ρε παιδιά? |
Ρωτάω για καλό και για κακό ρε συ,χαχα!!! |
Να ρωτήσω. Άμα βάλω την garrett 2860 rs θα πρέπει να γίνει και σφυρίλατο για να αντέξει με πίεση μέχρι 1,2 bar? |
Και πως εισαι σιγουρος γι αυτο?Εσυ τελειωσες τα μπεκ στο 1.3.Δηλαδη επιασες 360+ αλογα στο 1.3(και μη μου πεις οτι τελειωνουν πιο νωρις τα μπεκ γιατι θα βαλω βενζινη στο βαγγελη να ερθει βολο και να σου δειξει αν εχουν τελειωσει τα μπεκ του ![]() ![]() ![]() Να προσεχουμε λιγο τι λεμε για να μην παρουμε κανεναν στο λαιμο μας ![]() Καθε αμαξι ειναι διαφορετικο,οπως και καθε ιδιοκτητης.. |
michael-grivas έγραψε: |
Και μην ξεχνάς ότι το αμάξι του Βαγγέλη μέχρι πριν λίγο καιρό είχε μαμά σωθικά και μάλιστα με μεγαλύτερη τουρμπίνα από την 2860 και δεν έπαθε τίποτα! ![]() |
Και μην ξεχνάς ότι το αμάξι του Βαγγέλη μέχρι πριν λίγο καιρό είχε μαμά σωθικά και μάλιστα με μεγαλύτερη τουρμπίνα από την 2860 και δεν έπαθε τίποτα! ![]() |
θαυμα ηταν,γιαυτο κ ειχα χασει τον υπνο μου.βεβαια το καλο ηταν οτι,οπως ειπε κ ο μιχαλης,ειναι πιο μεγαλη απο της 2860,οποτε σπουλαρει κ πιο ψηλα.αυτο σημαινει οτι ειχαμε προσεξει τη ροπη στον προγραμματισμο,κ την ειχαμε τη δυνατοτητα αυτη λογο τουρμπινας κ ρυθμισματος.εξαλου τα δικα μας μοτερ,πονανε απο ροπη κ οχι απο τις ιπποδυναμεις ![]() εξαλου το οτι αντεξε το δικο μου,ειτε γιατι ειμαι κωλοφαρδος,ειτε γιατι το προσεχα,ειτε επειδη προσεχα πολυ καποια πραματα,δεν ειναι κ κανονας οτι πρεπει ολα τα 207 να τα κανουν κ ετσι. θα ειναι σα να εχει χτισει καποιος σπιτι στην οχθη του ποταμου,κ επειδη δε το εχει παρει το ρεμα μετα απο 2 χρονια,να πανε να χτισουν ολοι στην οχθη ![]() παντως κ εγω πιστευω οτι με 1.2 δε θα εχεις ιδιαιτερο προβλημα,αν γινει σωστη δουλεια ![]() |
φιλε λευτερη,εχεις αρχισει κ σαλιγκαριζεις τωρα τελευταια,αφου ξερεις,οτι κανουμε τα κανουμε για παρτη μας κ για την ευχαριστηση μας,ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει ![]() |
michael-grivas έγραψε: | ||
Ρε Λευτέρη κάτσε όμορφα! ![]() Τα δικά μου μπεκ ναι τελειώσανε στο 1,3 και έβγαλε 350 όχι 360+. Το ότι δεν τελειώσανε τα μπεκ του Βαγγέλη είναι καθαρά θέμα διαφορετικού σεταπ και σε τουρμπίνα και σε κεφαλή και σε πρόγραμμα οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε σύγκριση. Είναι διαφορετικό να έχεις φουλ πίεση από τις 3500 στροφές και να θες να τρέξεις το πρόγραμμα χωρίς περιορισμούς σε αβάνς και καύσιμο μέχρι και τις 7500 στροφές από το να έχεις φουλ πίεση στις 4-4200 που έχει του Βαγγέλη! Όταν αποφασίσει ο Βαγγέλης να φτιάξει την κεφαλή του με εκκεντροφόρους ροικες Κτλπ και σηκώσει 2 μπαρ οβερ και 2 μπαρ στον κόφτη όπως δούλευε το δικό μου τόσο καιρό τότε θα δούμε αν του τελειώσουνε τα μπεκ η όχι! Ανάφερα ποιο πάνω για περιορισμούς στο πρόγραμμα και είχα το λόγο μου! Αν το φτιάχναμε λίγο ποιο συντηρητικό θα παίρναμε λίγο παράταση στην πίεση αλλά η εντολή του Πατσεα ήταν ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ! Στο άλλο θέμα τώρα. Προσέχω πάρα πολύ καλά αυτά που λέω και είμαι σίγουρος ότι αν ο προγραμματιστής που θα ρυθμίσει το αυτοκίνητο του Σπύρου κρατήσει λίγο χαμηλά την ροπή και γενικά φτιάξει ένα ήπιο πρόγραμμα δεν θα έχει κανένα θέμα! Και μην ξεχνάς ότι το αμάξι του Βαγγέλη μέχρι πριν λίγο καιρό είχε μαμά σωθικά και μάλιστα με μεγαλύτερη τουρμπίνα από την 2860 και δεν έπαθε τίποτα! ![]() |
Δηλαδή το ότι τελειώνουν τα μπεκ είναι θέμα σε ποιες στροφές τουρμπίζει το κάθε αμάξι? |
Kai ti σημαινει αυτο?οτι θα αντεξει και του αλλου παιδιου ![]() |
Γενικά πάντως υπάρχει ένα όριο (ιπποδύναμης κυρίως) που όταν ξεπεραστεί τα μπέκ στεγνώνουν του καλού καιρού, πάω στοίχημα ότι ο Βαγγέλης δεν έχει περισσότερα από 350-360 άλογα στο dyno ακόμα, όταν τα περάσει αυτά τα άλογα, χωρίς χρήση μεθανόλης και το αμάξι δεν στεγνώνει ακόμα τότε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μια συζήτηση. |
Γιατί το μοτέρ του Σπύρου βγήκε από kώλο και δεν θα αντέξει?
|
αν δεις νουμερο σακη θα τριβεις τα ματια σου απο τη μια,αλλα κ θα απογοητευτεις απο την αλλη... ![]() ![]() |
gorilas 2O7 έγραψε: |
λευτερη τι εννοεις να βαλεις βενζινη στο βαγγελη και να ερθει βολο;;;;;;;;;το οτι του βαγγελη τελειωσαν τα μπεκ σε μεγαλη πιεση ειναι θεμα προγραματος και περιφεριακων σωστα;για να αλλαξε μπεκ ο μιχαλης σημαινει οτι εχει περισοτερα αλογα απο του βαγγελη.απλα αλλαζουν τα νουμερα απο δυναμομετρο σε δυναμομετρο
φιλικα παντα βαγγελη |
Για να τελειώνει αυτό το θέμα με τα μπεκ!
Είναι τελείως διαφορετικό σεταπ του Βαγγέλη από το δικό μου! Και μηχανολογικά και προγραμματικά! ΔΕΝ μπορείς να συγκρίνεις δυο ανόμοια πράγματα! |
Του Βαγγου δεν έχει καμία σχέση με του Μιχάλη στο 1,3 φυσικά και είναι πολύ μπροστά του βαγγ.
|
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
Πραγματικά έχουν πολύ πλάκα αυτού του τύπου τα συμπεράσματα. |
kostas207rc έγραψε: | ||||
Εσύ πάτα με κανά fiesta και άσε να κάνουμε καμιά σοβαρή κουβέντα εδώ |
οσο πλακα εχουν οταν συγκρινεις 2 αυτοκινητα,που το ενα δε μπορει να περασει ενα Ζ4 κ το αλλο ειναι πολυ μπροστα... ![]() ![]() εγω λεω δεν αφηνετε να τελειωσω κ εγω με το καλο,κ να εχουμε μια ολοκληρωμενη αποψη?ετσι κ αλλιως κ ο μιχαλης ετοιμαζει κατι ποοοολυ καλο ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ο Βάγγος έχει εντελώς διαφορετικό setup, ούτε έκκεντρα, ούτε ροϊκές, ούτε μεγαλύτερες βαλβίδες, ούτε 76άρα εξάτμιση και πάνω απ'όλα τουρμπίνα που σπουλάρει αρκετές στροφές ψηλότερα. |
Πραγματικά έχουν πολύ πλάκα αυτού του τύπου τα συμπεράσματα. |
αααααπ,εδω της πατησες,δε ξερεις τι εχω κανει στη κεφαλη ουτε τι εξατμηση φοραω.... ![]() ![]() ![]() |
Ότι έχεις πεί λέω. Αν άλλαξες κάτι χωρίς να το είπες φυσικά και δεν το ξέρω. ![]() |
οσο πλακα εχουν οταν συγκρινεις 2 αυτοκινητα,που το ενα δε μπορει να περασει ενα Ζ4 κ το αλλο ειναι πολυ μπροστα... ![]() ![]() εγω λεω δεν αφηνετε να τελειωσω κ εγω με το καλο,κ να εχουμε μια ολοκληρωμενη αποψη?ετσι κ αλλιως κ ο μιχαλης ετοιμαζει κατι ποοοολυ καλο ![]() ![]() ![]() ![]() |
Αυτό έλειπε να στα λέμε και όλα ρε...και να μας το παίζεις master chef εδώ μέσα... Αν θέλει ο Μιχάλης ας απαντήσει εσύ μην πετάγεσαι σαν κλανιά |
το συμπερασμα βγηκε...μπορει να βαλει 2860 σε μαμα μοτερ!τωρα για τα υπολοιπα τι να πω?σακη,εδω δε λεω στη γυναικα μου που παω,οταν βγαινω,θα πω σεσενα τι εχω φτιαξει? ![]() Αφου σουπα ρε μιχαλη,μην ασχολεισαι,ακομα κ γω που βαζω καμια ψιλη,δεν εδωσα τοση σημασια που μπηκε ο πικραμενος μετα απο 3 χρονια για να πει οτι τα 10 τα ειδε για 5,κ ασχολεισαι εσυ που δε βαζεις?εξαλου τοσα αυτοκινητα υπαρχουν,πρεπει να ανοιξουμε μεταξυ μας? Υ.γ ιλιανε,σου χρωσταω μια... ![]() |
υγ το ξερω ![]() |
υγ το ξερω ![]() |
bagos έγραψε: |
Δώσε αλλά 350 ευρώ κ κανε τη δίκη σου υβριδικη κ τελείωσες.ούτε μπλεκεις με μετατροπές ούτε τίποτα.κ έχεις κ δύναμη από χαμηλά. |
Mitsaras... έγραψε: |
αν το κανω υβριδικο θα αντεξει η τουρμπινα για αρκετα ακομα χιλιομετρα ή θα τα φτυσει σχετικα γρηγορα ? τωρα εχω μονο 20.000 χιλιομετρα, στα ποσα αλογα θα παιζω περιπου μετα ? η αληθεια ειναι οτι την λυση υβριδιο δεν την ειχα σκεφτει καθολου ! |
Ελα αύριο βράδυ μαζί κ θα μάθεις πολλά πραματα ![]() ![]() ![]() |
Πόσο θα αντέξει η τουρμπίνα δεν μπορεί να σου το πει κανένας γιατί έχουμε να κάνουμε με σίδερα και τα σίδερα χαλάνε!
Από εκεί και πέρα αν αλλάξεις φτερωτές και μπροστά και πίσω στην ουσία έχεις μια καινούρια τουρμπίνα! |
Το πρώτο πράγμα που βελτιώνεις είναι τα λάστιχα, το 2ο είναι η ανάρτηση και 3ον βάζεις μπλοκε και μετά όλα τα άλλα. Αν κάνεις και 3 θα ευχαριστηθείς και το μαμα μια χαρα. |
makis106 έγραψε: | ||
|
Mitsaras... έγραψε: |
φιλε βαγγο αυριο θα μαζευτειτε προς βορεια μερια ? |
Nikos_kom έγραψε: |
Καλησπέρα και από μένα.Να κάνω και εγώ θέλω μια ερώτηση μιας και θα βγάλω την μαμά τουρμπίνα.Το ερώτημα είναι τι τουρμπίνα να βάλω? είμαι ανάμεσα σε 2560r και 2860r? Πιστεύω ότι την 2560 μπορώ να την τελειώσω με stock μοτέρ βέβαια και θα έχει δύναμη το αμάξι από χαμηλά.Δεν ξέρω αυτή είναι η γνώμη μου. Ακούω γνώμες και από κάποιον ποιο έμπειρο. |
Αν βάλεις την 2560 σε κλειστό μοτέρ, τα 300 άλογα θα είναι άπιαστο όνειρο.
|
Για να τελειώσει αυτή η τουρμπίνα θα πρέπει να δουλέψει 1.5bar+ σταθερά μέχρι το κόφτη, οπότε δεν βλέπω καν να αντέχει το μοτέρ σε αυτή τη περίπτωση. |
Αν βάλεις την 2560 σε κλειστό μοτέρ, τα 300 άλογα θα είναι άπιαστο όνειρο. |
Για να τελειώσει αυτή η τουρμπίνα θα πρέπει να δουλέψει 1.5bar+ σταθερά μέχρι το κόφτη, οπότε δεν βλέπω καν να αντέχει το μοτέρ σε αυτή τη περίπτωση. |
Με μεγαλύτερη τουρμπίνα θα βγάλεις τα άλογα που ζητάς με μικρότερες πιέσεις, απλά θα spoolάρει λίγο αργότερα με τη διαφορά ότι θα κρατάει ευκολότερα τη δύναμη ψηλά. |
Εχουν παρει κατα καιρους τ αυτια μου για 1.7 κ βαλε χωρις προβλημα.. |
michael-grivas έγραψε: | ||||||
Έχει φτιαχτεί και μάλιστα το 2009 μίνι με 2560 που είχε βγάλει σε κλειστό μοτέρ 295 άλογα! Απορώ πως δεν το θυμάσαι!
Αυτή η τουρμπίνα έχει χάρτη 1.5 bar και δεν χρειάζεται να τρέξεις με αυτή την πίεση μέχρι τον κόφτη για να βγάλεις τα άλογα της γιατί πολύ απλά στις ψιλές στροφές δεν αποδίδει. Οπότε με 1.5 – 1.55 οβερ και 1.3 στον κόφτη τα πάει μια χαρά και δεν τίθεται θέμα αξιοπιστίας σε αυτή την πίεση! Μπορεί να μην βγάλει 300 άλογα αλλά σίγουρα θα ξεπεράσει τα 280.
Να προσδιορίσουμε λίγο το αργότερα? Με 2860 και χωρίς εκκεντροφόρους και με πρόγραμμα αρκετά κρατημένο από ροπή το σπουλαρισμα θα έρχεται μετά τις 4000 στροφές! Πρέπει να λέμε τα υπέρ και τα κατά! Αν μας ενδιαφέρει μόνο το τελικό νούμερο και όχι οι καμπύλες τότε ναι η 2860 θα βγάλει περισσότερα άλογα σε κλειστό μοτέρ αλλά στα χαμηλά θα είναι μια kουράδα και μισή! Αν πάλι το παλικάρι έχει βλέψεις να το κάνει αργότερα σφυρήλατο και να βάλει όλα τα κομφόρ που χρειάζονται για να γίνει σωστή η μετατροπή τότε η 2860 είναι μια καλή αρχή. |
Εχουν παρει κατα καιρους τ αυτια μου για 1.7 κ βαλε χωρις προβλημα.. Βεβαια δεν σημαινει τπτ αυτο ετσι,για να μην παρω κανεναν στο λαιμο ου ![]() |
Και πάλι όμως, αν όντως δεν είναι σφυρί βλέπω ότι γράφει jcw που αν ισχύει μιλάμε για ένα αρκετά βελτιωμένο μοτέρ σε σχέση με τα δικά μας ή ακόμα και με τα απλά mini. |
dimkeras έγραψε: | ||
Δηλαδή;;;; ΤΗΡ175 μπλοκ με φτερωτή συμπιεστή 41mm. Η τουρμπίνα αλλάζει. |
EDIT: Έχεις δίκιο, έκανα μια γρήγορη έρευνα στο net και δεν βρίσκω πουθενά βελτιώσεις στα σωθικά του κινητήρα jcw έναντι του απλού. Οπότε λάθος δικό μου, δεν ξέρω αλλά εδώ και καιρό μου είχε κολλήσει στο κεφάλι ότι είχε διαφορές και στον κινητήρα (τουλάχιστον έτσι είχα διαβάσει κάποτε σε γνωστό ελληνικό περιοδικό). |
ilianos έγραψε: | ||||||
το μινι με την 2560 δεν ηταν jcw. cooper s ηταν.. εχει διαφορες το jcw σε σχεση με το coopers στο μοτερ. |
Σάκη το ξέρεις ότι φορούσα την 2860 αρκετό καιρό πάνω στο αμάξι μου με όλα τα περιφερειακά και ξέρω ακριβώς πως συμπεριφέρεται!
Θα μου πεις γούστα είναι αυτά αλλά εγώ αναγκάστηκα να βάλω 6αρι σασμάν για να εξαλείψω έστω και αυτό το λίγο ενοχλητικό λαγκ που είχε! Έχω οδηγήσει επίσης 207 με 2560 και σε πληροφορώ ότι συμπεριφέρεται σαν υβριδικό και τα άλογα που έχει είναι κοντά στα 300 με μαμά μπιέλες και έμβολα! Το μόνο που φοράει είναι φλάντζα κεφαλής. Θα μου πεις γιατί να βάλεις άλλη τουρμπίνα και να μην φτιάξης την δικιά του υβριδική! Προσωπική μου άποψη είναι ότι η 2560 έχει σαφώς μεγαλύτερη αντοχή από την τουρμπίνα του 207! Βασικά όλες οι τουρμπίνες των 207 που έχω δει με τα μάτια μου έχουνε ρήγμα στο μαντέμι. Από αυτή την άποψη και μόνο και εφόσον το κόστος της μετατροπής είναι εφάμιλλο και στις δυο περιπτώσεις θα προτιμούσα την 2560. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα! |
Ρε Σάκη μην κολλάς μόνο στο νούμερο.
Τι να την κάνεις μια τουρμπίνα μεγάλη από την στιγμή που δεν μπορείς να την εκμεταλλευτείς? Να την έχεις να κοιμάται? Μόνο αν έχεις σκοπό σιγά σιγά να αναβαθμίσεις το μοτέρ με σφυριά έκκεντρα και ότι άλλο χρειάζεται εν πάση περιπτώσει αξίζει να κάνεις μια τέτοια επιλογή. |
Ο μιχαλης και ο βαγγος εχουν δικιο σακη.μην ειστε κολημμενοι στους αριθμους.με 28αρα θελει εξαρι σασμαν για να γλυτωσεις το lag ενω με 25αρα οχι.δευτερον ποσα αλογα θα εχει η 25αρα στις 4000 στροφες και ποσα η 28αρα;πολλα παραπανω.μην ειστε κολημενη.νικο για μενα 2560 με κλειστο μοτερ και θα με θυμηθεις.φιλικα παντα |
Για δωσε τα φωτα σου ρε minακια με ακριβη στοιχεια γιατι δεν το κοβω να αληθευει αυτο..φημες θα ναι ![]() |
Απ ότι καταλαβαίνω υπάρχουν διαφορές γνώμες σχετικά με την επιλογή τουρμπίνας.Και πάντα τι ζητάει ο καθένας. Εγώ όπως είπα και ποιο πριν θέλω ένα σωστό setup.Να κάνω μια απλή ερώτηση μιας και δεν είμαι γνώστης.2 αμάξια με ίδια περιφερειακά απλά το ένα με 2560 και το άλλο με 2860.Ποιο είναι ποιο γρήγορο στο δρόμο?Και λέγοντας στο δρόμο σε ένα πάτημα μεταξύ από στάση 400. |
Με στοκ μοτερ και τα δυο και 300αλογα που λεει ο νικος απο σταση 400 μετρα δεν νομιζω ιλιανε ειδικα στο μοτερ μας που δεν στροφαρει |
το 2860
Για ποιο λόγο η 2860?Η διαφορές τους σε παροχή είναι 30 άλογα και με την μια spoolάρει και ποιο νωρίς και θα έχω περισσότερη δύναμη σε μεγαλύτερο φάσμα στροφών. Έτσι πιστεύω τουλάχιστον. Απλά προσπαθώ να καταλήξω κάπου μιας ακούω συνέχεια διαφορετικές γνώμες. |
μα δεν θα βγαλουν ιδια αλογα .. |
Η συζήτηση γίνεται (ξαναλέω) επειδή τέθηκε το ερώτημα της σύγκρισης 28rs-25r. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες αξιόλογες τουρμπίνες για αυτή τη χρήση. |
bagos έγραψε: | ||
η συζητηση εγινε για την 2560R κ την 2860R oxi την rs ![]() |
Η βασική ιδέα όλων των big turbo kits σε εργοστασιακό κινητήρα είναι να λειτουργείς με χαμηλότερη πίεση μέχρι τον κόφτη από ό,τι με την εργοστασιακή τουρμπίνα και να βγάζεις περισσότερα άλογα. Για αυτό βάζεις μεγάλη τουρμπίνα. Ανάλογα με τον στόχο, επιλέγεις αυτό που σου αρέσει. |
mitsos 306 έγραψε: |
να κανω μια ερωτηση τεχνικου περιεχομενου. αφου ο εκαστοτε κινητηρας σε μια συγκεκριμενη αποδοση, εχει συγκεκριμενη απαιτηση σε μαζα αερα, και η μαζα αερα καθοριζει την πιεση υπερπληρωσης δεν ειναι αδιαφορο το τι τουρμπινα εχεις απο την στιγμη που κρινεται επαρκης? |
mitsos 306 έγραψε: |
νομιζω οτι αυτος ειναι και ο λογος που τα αγωνιστικα εχουν περιορισμο στην διαμετρο του στομιου? |
Μιας και μιλάμε για τουρμπίνες τι γνώμη έχετε για την νέα σειρά της GARRETT GTX?
Για τα 207 τουλάχιστον υπάρχουν 3 υποψήφιες για BIG TURBO. GTX 2860 400HP GTX 2863 425HP GTX 2867 470HP |
Μιας και μιλάμε για τουρμπίνες τι γνώμη έχετε για την νέα σειρά της GARRETT GTX?
Για τα 207 τουλάχιστον υπάρχουν 3 υποψήφιες για BIG TURBO. GTX 2860 400HP GTX 2863 425HP GTX 2867 470HP |
salex έγραψε: | ||
Μιχάλη, καλή είναι η νέα σειρά αλλά οι διαφορές GTX έχουν να κάνουν μόνο με τη φτερωτή του συμπιεστή σε σχέση με τη σειρά GT. Είναι μεγαλύτερη, αποδοτικότερη και έχει περισσότερα πτερύγια. Το μαντέμι είναι ίδιο, μόνο τα cartridge GTX πωλούνται στην αγορά. |
Chrisss207 έγραψε: |
Καταλαβα..κατα τη γνωμη σ αξιζει να βαλω τουρμπινα Rc??...τ αμαξι ειναι φ.π.ε.. |
OnyX έγραψε: |
Δεν θα το ελεγα...Παντα παιζουν ρολο το CFM και οχι η πιεση υπερπληρωσης σαν νουμερο ![]() |
Δηλαδη θελεις να μου πεις πως ενα μοτερ με 2860rs που βγαζει 300 στο 1.3 εχει τον ιδιο κινδυνο με ενα υβριδιο που βγαζει 300 στο 1.6? Καλα το προσεγγιζεις με τα cfm αλλα δυστυχως το αβανς που ειναι πολυ καθοριστικος παραγοντας για την δυναμη και το χαρακτηρα,εξαρταται παρα πολυ απο την πιεση. Αλλο να βαζεις 350cfm στο 1μπαρ και αλλο στο 1.5 |
αν δουμε κ κανεναν καινουριο προγραμματιστη να ξεπεταγεται,δε θα μου φανει περιεργο,εκτος κ αν γιναμε ολοι πυρινικοι επιστημονες,κ απο τις ειδησεις η τα power magazines ![]() ![]() ![]() τελος παντως,ειναι γεγονος οτι οσο μικροτερη πιεση δουλευει μια τουρμπινα,τοσο λιγοτερη ροπη βγαζει....η ροπη ειναι κακο πραγμα για τις μαμα μπιελες.οποτε η συγκριση δυναμης-ροπης,μικρης μεγαλης τουρμπινας εχει να κανει καθαρα με αυτα....επομενως ειναι πιο ασφαλη ενα Β.Τ απο ενα υβριδιο,για μαμα μοτερ. κ για να απαντησουμε στον φιλο,στην ερωτηση υβριδιο η Β.Τ,εγω προσωπικα,εχοντας δουλεψει κ τα 2,θα προτιμουσα το υβριδιο,μιας κ το αμαξι δεν χανει τοσο,τον "μαμα" χαρακτηρα του.εχεις δυναμη απο χαμηλα κ ειναι αρκετα καλυτερο κ στα ψηλα.... κ μια απαντηση στους πυρηνικους επιστημονες που διαβαζουν μονο κ δε τα βλεπουν στην πραξη,οσο αβανς,cfm,στατικη συμπιεση κ οτι αλλο μπορουν να σκεφτουν οτι ξερουν σα θεωριες,ΟΤΑΝ ενα υβριδιο,λογο μικρου μαντεμιου,βγαζει για παραδειγμα 300 αλογα απο τις 3500 στροφες κ απο τις 4500 αρχιζει η κατηφορα κ στο φασμα απο τις 5000-7000 εχει λιγοτερα απο 280 αλογα με καταντια στον κοφτη 260 αλογα,τοτε οσο αβανς κ να δωσει ο προγραμματιστης,ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΝΤΡΑΣ,ποτε δε θα μπορεσει να κατσει διπλα σε ενα Β.Τ που απο τις 5000-7000 στροφες εχει μια καμπυλη τραπεζι στα 295 αλογα...κοινως 5 αλογα λιγοτερα το Β.Τ,στη θεωρια,κ 4 αυτοκινητα μπροστα το Β.Τ στη πραξη! |
MAD έγραψε: |
Με 28αρα τουρμπίνα και stock μοτερ ενα ραλλύ τι δύναμη βγαζει? ![]() ![]() |
kostas207rc έγραψε: | ||
Μαύρο??χαχαχα ![]() |
αν δουμε κ κανεναν καινουριο προγραμματιστη να ξεπεταγεται,δε θα μου φανει περιεργο,εκτος κ αν γιναμε ολοι πυρινικοι επιστημονες,κ απο τις ειδησεις η τα power magazines ![]() ![]() ![]() τελος παντως,ειναι γεγονος οτι οσο μικροτερη πιεση δουλευει μια τουρμπινα,τοσο λιγοτερη ροπη βγαζει....η ροπη ειναι κακο πραγμα για τις μαμα μπιελες.οποτε η συγκριση δυναμης-ροπης,μικρης μεγαλης τουρμπινας εχει να κανει καθαρα με αυτα....επομενως ειναι πιο ασφαλη ενα Β.Τ απο ενα υβριδιο,για μαμα μοτερ. κ για να απαντησουμε στον φιλο,στην ερωτηση υβριδιο η Β.Τ,εγω προσωπικα,εχοντας δουλεψει κ τα 2,θα προτιμουσα το υβριδιο,μιας κ το αμαξι δεν χανει τοσο,τον "μαμα" χαρακτηρα του.εχεις δυναμη απο χαμηλα κ ειναι αρκετα καλυτερο κ στα ψηλα.... κ μια απαντηση στους πυρηνικους επιστημονες που διαβαζουν μονο κ δε τα βλεπουν στην πραξη,οσο αβανς,cfm,στατικη συμπιεση κ οτι αλλο μπορουν να σκεφτουν οτι ξερουν σα θεωριες,ΟΤΑΝ ενα υβριδιο,λογο μικρου μαντεμιου,βγαζει για παραδειγμα 300 αλογα απο τις 3500 στροφες κ απο τις 4500 αρχιζει η κατηφορα κ στο φασμα απο τις 5000-7000 εχει λιγοτερα απο 280 αλογα με καταντια στον κοφτη 260 αλογα,τοτε οσο αβανς κ να δωσει ο προγραμματιστης,ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΝΤΡΑΣ,ποτε δε θα μπορεσει να κατσει διπλα σε ενα Β.Τ που απο τις 5000-7000 στροφες εχει μια καμπυλη τραπεζι στα 295 αλογα...κοινως 5 αλογα λιγοτερα το Β.Τ,στη θεωρια,κ 4 αυτοκινητα μπροστα το Β.Τ στη πραξη! |
OnyX έγραψε: | ||
part 1...ποια τουρμπινα? θεωρεις οτι η 2860 στο 1.5 εχει την ιδια ροπη με την 3071 στο 1 bar? δεν παιζει ρολο το cfm εδω? αρχισε να ρωτας κανεναν προγραμματιστη και κοψε το power...αν θελεις σου δινω το mail του Αndy Forrest που φτιαχνει και υβριδικες TD05 να μιλησετε περι τουρμπινας... part 2...Ενα υβριδιο θα βγαλει τα αλογα πολυ πιο γρηγορα απο οτι ενα ΒΤ....στις 3000 θα εχεις full boost και δεν θα περιμενεις μεχρι τις 5000...αρα στις 3000 θα εχεις περισσοτερα αλογακια απο το ΒΤ νομιζω...το ειδα το εργο πριν μια εβδομαδα με 2 ιμπρεζα,ενα με ΑΤΡ και ενα με 16G...διαφορα μια καροτσα υπερ του ΑΤΡ με +80 αλογα... part 3...δεν προκειται να ασχοληθω ουτε με προγραμματισμο ουτε με βελτιωσεις αυτοκινητων περα απο τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ αυτοκινητα...το power το εκοψα απο το τευχος 3... |
Το να βάλεις μια GT30 και να τη δουλεύεις στο 1.0bar δεν σημαίνει ότι θα σου βγάλει περισσότερα άλογα από μια εργοστασιακή K03 από RC γιατί και εκείνη είναι πολύ αποδοτική σε αυτή την πίεση. |
galetas710 έγραψε: | ||
ναι,αλλα στο δρομο? |
Ωραιο το υβριδιο αλλα πιατευω πως το b.t με light ρυθμισεις ειναι πιο ακινδυνο για το κλειστο μοτερ λογω διαφορας πιεσεων.
|
galetas710 έγραψε: | ||
ναι,αλλα στο δρομο? |
MEMsound έγραψε: | ||||
Νίκο γίνε πιο σαφής. Σε τι δρόμο? Σε καθυμερινη μετακίνηση? Σε αναβαση στο βουνο σε ρυθμό αγώνα? Σε απλά σβέλτη βόλτα στο βουνο Σε κόντρα? Δεν είναι ΟΛΑ για ΟΛΟΥΣ...και το λάθος ή μη ταίριαστο στον Χ οδηγό μπορεί να είναι το σωστό και ιδανικό για τον Ψ. Πρωτα πρεπει να απαντάτε με σαφήνεια (και ειλικρίνια...) στο τι θελετε από το αμάξι σας (και αν δεν είναι "ενα πραγμα μόνο" αυτό που θέλετε....τοτε σε τι ποσοσστό θελετε το καθε επιμερους πραγμα) |
εδω κανεις λαθος...το 207 εχει απιστευτο πατημα κ ειναι πολυ ελεγχομενο σε στροφες,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα... ![]() απλα μας λες τι χρηση θες να του κανεις κ σου λεμε εμεις...δλδ το θες για ολη μερα κ να το σκιζεις με οτι βρεθει στο δρομο,η το θες αποκλειστηκα για κοντρες?? |
N207r έγραψε: |
Δημοσθένη τα Μαμα tsi τα κερναμε tsαi!! |
galetas710 έγραψε: |
αλλωστε βουνο και 207 ειναι 2 αντιθετες έννοιες ![]() |
android έγραψε: | ||
Δεν εχουμε παει βολτα μαζι ![]() |
android έγραψε: | ||
Δεν εχουμε παει βολτα μαζι ![]() |
marios_207_GT έγραψε: |
Αναφερομαι σε οσους εχουν μεγαλυτερες τουρμπινες πανω στα αμαξια και αφορα θεμα καταναλωσης, σε συνθηκες καθημερινης οδηγησης μεσα στη πολη οπου οι στροφες του κινητηρα ειναι χαμηλες ενα αμαξι με μια Garrett 2860 ή μια Mitsubishi αντιστοιχου μεγεθους ειναι οικονομικοτερο σε θεμα καταναλωσης ή ισχυει το αντιθετο, ρωταω μιας και απ οτι βλεπω αυτες οι μεγαλες απο τις 3000rpm και μετα ζωντανευουν καλα. |
salex έγραψε: | ||
Μάριε, από θέμα κατανάλωσης οι μεγάλες τουρμπίνες είναι απίστευτες. Για να σου δώσω να καταλάβεις, σε ίδιο δρόμο με οδήγηση cruise control στα 110-115km/h βλέπω κατανάλωση της τάξης του 5.8 εως 6l/100km. Και δεν είναι εντύπωσή μου, γιατί απο το Εδιμβούργο εως το Dover έφτασα με ένα γέμισμα και δεν το πίστευα. Οι μεγάλες τουρμπίνες είναι πολύ ελαφριές στον κινητήρα εκεί που δεν δημιουργεί αρκετά καυσαέρια για να τις γυρίσει. Και έτσι έχουμε πολύ καλή κατανάλωση. Η εργοστασιακή τουρμπίζει με το που χαιδεύεις το γκάζι και έτσι είσαι μόνιμα πάνω από τα 8l/100km. |
Δεν ξερω ποσα χιλιομετρα ειναι αυτη η αποσταση που λεει ο Στελιος,παντως το δικο μου(σχεδον ιδιο σετ απ με στελιου) ειχε αυτονομια 740χλμ με ταχυτητες 100-130!! |
κι εγώ μακρύ το έχω αλλά ο Λεφ νομίζω ότι έχει το μακρύτερο! |
Εστειλα απο περιεργεια σε κινεζικη εταιρεια http://www.worldturbocharger.com ενα mail για καινουργια τουρμπίνα απο 207 RC, η τιμή μαζι με μεταφορικά (ΤΝΤ) είναι... 115€ ![]() Δεν προτιθεμαι φυσικα να την βαλω, αλλα εχει δοκιμασει κανεις καμια τετοια? Μηπως υπαρχει εθελοντής?! συμφερει να αλλαζουμε μια το διμηνο! ![]() |
πας για 500+hp??δε πιστευω να δηλωνεις μαμα τουρμπο μετα?? ![]() ![]() περαν της πλακας ειναι τζαμπα,αν την εβαζες αγγελια θα την ειχε παρει συμφορουμιτης.τωρα πηρε ![]() |
saikoe_39 έγραψε: | ||
Μακη θα δώσω το υβρίδιο μου...σκέψου το..!!!! |
Εφυγε και η σκαστρα πανω απο την τουρμπίνα.
Το 18 το είδες? ΔΙΑΤΑΞΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΘΟΡΥΒΟΥ ΤΟΥΡΜΠΟ ![]() ![]() ![]() ![]() |
Βασικά δεν εχει σκαστρα πανω στο συμπιεστή της, οποτε χρειάζεσαι κατι σαν το 3 που φαινεται εδω http://prntscr.com/2gzore
Κατι προμοιο βαζουν και για τα Β.Τ. |
Πιανεις 340 με rc? |
Εαν δεν κανω λάθος EP6CDT ειναι η κωδικη ονομασια απο το cooper S. Αξιζει καλυτερα να δεις απο EP6HP που ειναι του works αν καθεται κατευθειαν πανω. |
...αληθεια η τουρμπινα του WORKS που εβγαζε αν θυμαμαι καλα 210 αλογα, που μπορει να φτασει χωρις μεγαλυτερη φτερωτη? |
adrenaline έγραψε: |
ποιο ειναι το μεγαλυτερο τουρμπο που φορανε τα πεζο?γνησια τουρμπινα εννοω ευχαριστω |
Τουρμπο Rc...και εισαι μια χαρα...(το πολυ works φτερο)
Με ολα τα αλλα..υβριδιο κ04-td-28rs-2560-vf κλπ...θα μπλεξεις...και το θα μπλεξεις ειναι 100% σιγουρο... Οποιος σου πει..οχι δεν θα εχεις προβλημα κλπ..ειναι ψέμα... Το καλυτερο-ασφαλες κλπ σεταπ ειναι rc turbo με εκκεντρα... Διαφορετικα works turbo σκετο ( τα εκεντρα πλεον δεν τα εχει τοσο αναγκη)... Τα big turbo σε κλειστο μοτερ ειναι ΧΑΖΟΜΑΡΑ.... Τα big turbo σε 207 γενικοτερα ειναι ΧΑΖΟΜΑΡΑ... ευχαριστώ για την ανάγνωση..... ![]() |
adrenaline έγραψε: |
τι παροχη εχει το υβριδιο απο το rc |
Παρακαλώ.. Εσύ τι setup έχεις φίλε μου? |
2 βιντεο απο μενα...
ενα απο 3ες 90 και ενα απο 3ες 65 στην μηχανικη πιεση αρρύθμιστο γαρ(οχι οτι θα ρυθμιστει και ποτε ![]() απο 90 https://www.youtube.com/watch?v=oSRgfNsYg9I&feature=youtu.be και απο 65 https://www.youtube.com/watch?v=2ykvK9L1g-o |
Mono AEK έγραψε: |
ποσο στοιχιζει περιπου κατι τετοιο? |
Δε μιλησε κανεις για 300 με 300.
Αλλα αν μπορεις να εχεις 250 με 500 και 250 με 1000 νομιζω αξιζει να το συζητας. Παρολα αυτα σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου και μαλλον θα καταληξω στη λυση works οσο κι αν κοστισει. ![]() |
Δε μιλησε κανεις για 300 με 300.
Αλλα αν μπορεις να εχεις 250 με 500 και 250 με 1000 νομιζω αξιζει να το συζητας. Παρολα αυτα σε ευχαριστω για τις πληροφοριες σου και μαλλον θα καταληξω στη λυση works οσο κι αν κοστισει. ![]() |
Για 250 γίνεται και παραγίνεται με 100άρα. Και 260 αν έχεις καλό κινητήρα και καμια μεθανόλη. Όσο πιέζουμε παραπάνω τόσο δυσκολεύει το πράγμα. |
Gotcha έγραψε: |
Εγω παντως τουρμπινα απο το ebay δε θα αγοραζα ποτε. Την τουρμπινα πρεπει να την τσεκαρεις πριν την αγορασεις |
Του ραλυ εχει 36 εισοδο
του γουρκς 41 μεγαλη διαφορα και στην εξοδο αλλα δε μπορεσα να τη μετρησω ακριβως |
Εβαλα ηδη τη γουορκς πανω.
αυριο το παιρνω και μενει να ρυθμισω |
Greg 207 έγραψε: |
Ναι, υβρίδιο Κ03. Δυνατό αλλα πολυ γραμμικο απο τις 3000 rpm ως τον κόφτη.
1.300 μαζί με τελωνείο. 245 δυναμόμετρο με safe ρύθμιση για απλή αμόλυβδη. |
JDROGAS έγραψε: | ||
Με τι πιεση τα 245 Και τι πιεση στο κοφτη? Απο περιφερειακα υπαρχει κατι? Και αν επιτρεπεται γιατι τελωνειο? |
JDROGAS έγραψε: |
Τα μπουμπακια τα ειχα και θα τα ξαναβαλω μην τα φοβασαι καθολου.Απλα ψιλομπερδευουνε χαμηλα τιποτα αλλο.Ουσιαστικα η καλυτερη βελτιωση με τοσο λιγα χρηματα. |