Sinanai την Πεμ 08 Ιαν 2009 έγραψε: | ||
Μ' αρέσει που το στρώνεις ευλαβικά το αμαξάκι... Το κακόμοιρο, τι σου φταίει να 230αρίζεις με 1800 χιλιόμετρα ![]() ![]() |
Sinanai έγραψε: | ||||
Δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά όταν τα έλεγα...
![]() |
Sinanai έγραψε: | ||||
Δεν ξέρω τι είναι αυτό, αλλά όταν τα έλεγα...
![]() |
salex έγραψε: |
Κατά σειρά συνηθισμένων προβλημάτων:
Μπουζί, πολλαπλασιαστής, μπεκ, έμβολο. Ειδικά όταν το αυτοκίνητο μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα με την ιδια βενζινη στο ντεπόζιτο, συνήθως αρχίζουν και χαλάνε οι αντλίες ή βουλώνουν τα μπεκ. Το εντυπωσιακό είναι ότι για να γίνει ζημιά αρκεί να βουλώσει το μπεκ τόσο ώστε να μην παρέχει τη βενζίνη που θα έπρεπε. Τα υπόλοιπα ακολουθούν. |
Ειδικά όταν το αυτοκίνητο μένει μεγάλα χρονικά διαστήματα με την ιδια βενζινη στο ντεπόζιτο, συνήθως αρχίζουν και χαλάνε οι αντλίες ή βουλώνουν τα μπεκ. |
Fuel oxidation:
http://fulloctane.com/article/1/why-does-fuel-go-stale/ http://www.straightdope.com/columns/read/2668/why-does-gasoline-go-stale-so-quickly "The second cause of bad gas is oxidation — some of the hydrocarbons in the fuel react with oxygen to produce new compounds, almost all of them worse than what you started with. When oxidation becomes a problem, you'll know it without lab tests — the gasoline gives off a sour odor. If you pour some into a glass container, you'll see it's turned dark, and you might find small, solid particles of gum. Using oxidized gasoline is a bad idea, since the gum can clog your fuel filter, create deposits in your fuel system (especially the injectors), and generally hurt performance." |
Scotty308 έγραψε: |
Kαι μια φωτο απο το διαγνωστικο
![]() Ξερει κανεις να το ερμηνευσει?? |
makis106 έγραψε: |
Στέλιο μήπως αυτός είναι ένας καλός λόγος για την προσθήκη καθαριστικού (τύπου SEAFOAM) στο τεπόζιτο ανα καποια διαστήματα, για καθαρισμό των μπεκ κυρίως??? |
salex έγραψε: | ||
Πιθανότατα Μάκη! Μία από τις επόμενες ημέρες θα ξηλώσω την αντλία βενζίνης μου να καμαρώσω το χάλι μέσα. Ελπίζω κι ευχομαι η BMW να δίνει το φίλτρο που έχει μέσα της ως ανταλλακτικό γιατί προβλέπω να έχει το μαύρο του το χάλι. Χωρίς να θέλω να γκαντεμιάσω τα αποτελέσματα από το 308 του Σωτήρη, πριν από περίπου 1 χρόνο είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο (όχι μόνο μια φορά): -207 πρώτου σταδίου έσπασε έμβολο. Θεώρησαν ότι η προέλευση ήταν το πρόγραμμα -> έγινε σφυρήλατο Λίγο καιρό μετά ζήτησαν τη βοηθειά μου επειδή το αυτοκίνητο εξακολουθούσε να δυσλειτουργεί, παρότι είχε γίνει τηλεφόρτωση και ο εγκέφαλος ήταν πλέον εργοστασιακός. Το είδα από κοντά και τα συμπτώματα έδειχναν +25% long term fuel trims, ενώ ο κινητήρας είχε μόλις δεθεί και χρονιστεί. Δεν τούρμπιζε (προφανώς) και έκανε τρομερά πειράκια. Τελικά ήταν βουλωμένο το μπεκ στον κύλινδρο που είχε σπάσει το έμβολο. Είναι προφανές τί προκάλεσε το πρόβλημα. Αν συνέχιζε αυτό το βιολί θα έσπαγαν και τα σφυρήλατα έμβολα. Γιατί είναι μεν ανθεκτικότερα, αντέχουν περισσότερη ισχύ, αλλά δεν αντέχουν σε παράλογες συνθήκες και δυσλειτουργίες. |
Το είδα από κοντά και τα συμπτώματα έδειχναν +25% long term fuel trims |
Λοιπον ...Εχω μιλησει ηδη αρκετες φορες με τον Στελιο ..(Ευχαριστω Στελιο για ολες τις πληροφοριες ) και μου εχει πει τι μπορει να φταιει ..και θα σας πω σε τι κατασταση ειναι τωρα το αμαξι και το τι εγινε μεχρι τωρα ..
Την τεταρτη λοιπον που ασχοληθηκαν με το αμαξι , και αφου μιλησα με τον τεχνικο , μου ειπε οτι αλαξανε τα 4 μπουζι , θα κανουνε προληπτικα ενα καθαρισμο της εισαγωγης υποπιεσης ..κατι τετοια μου ειπαν δεν το επιασα καλα , θα το δοκιμασουν και θα δουνε... Εγινε λοιπον η αλλαγη των μπουζιων , δεν τα εχω δει ακομα να δω σε τι κατασταση ηταν , ελπιζω να τα εχουν να τα δω, ετσι απο περιεργεια, εσβησε μου ειπε η βλαβη , και στην δοκιμη που εκαναν το αμαξι τους πεταξε 2 φορες τον δεικτη του λαδιου και γεμισε η αριστερη μερια με λαδια ... Απο εκει και μετα αρχιζει το ψαξιμο να δουνε γιατι και πως .. Μετρανε την συμπιεση των κυλινδρων και βρισκουν οτι ο 4 εχει απωλεια συμπιεσης της ταξεως 30% . Τους λεω τι γινεται τωρα?? και μου λενε οτι πρεπει να βγει το καπακι να δουμε τι παιζει απο κατω ...αυτο σημαινει σε ευρω 493 εργασια και συνεχιζουμε για τα υπολοιπα ... ![]() Εν τω μεταξυ με ρωτανε ...εχει προγραμμα το αμαξι ?? και τους λεω ΝΑΙ ...αααααα δεν μας το ειπες αυτο λενε ...και τους λεω..εχει σημασια αυτο??? Το αμαξι φοραει το προγραμμα εδω και 2 χρονια και δεν παρουσιασε τιποτα...τωρα εγινε?? Ισως , μπορει δεν ξερω ..μου λενε ..θα δουμε ...αυτα μεχρι στιγμης ..να δουμε τι θα δουμε στην συνεχεια... Τα σχολια .... δικα σας , μεχρι τα επομενα γεγονοτα που θα ασχοληθουν με το αμαξι γιατι τωρα εχουν ελειψη προσωπικου ....λογω αδειων ![]() ================================= Εκτιμω οτι η ολη κατασταση οφειλετε σε βουλωμενο σωληνακι και απο εκει και μετα να εγιναν τα υπολοιπα ...! |
recife_rallye έγραψε: |
Αυτο παλι πως γινεται??
Ελλειψη συμπιεσης 30% και πειρακια?? ![]() Εκτος αν δεν ειχε τι αλλο να πει και ειπε αυτο,κατι που ειναι πολυ πιθανο.. ![]() Με συμπιεση 7.5/1 δε νομιζω να δουλευει τετρακυλινδρο το μοτερ και μαλιστα να πηγαινει και οπως πριν(συμφωνα με τα λεγομενα σου)..κατι μου βρωμαει και δεν ειναι ο κωλος του κωλαρα! ![]() ![]() ![]() Οσο για τον δεικτη λαδιου,πες τους να τον βαλουν καλα μεχρι τερμα ![]() ![]() Μην κανεις καμμια μαλ***α και ανοιξεις κεφαλη.. ![]() Γνωμη μου,η αισθητηρας μεταβλητου,η χρονισμα και ευχομαι να ειναι ενα απ αυτα για να ξεμπερδευεις γρηγορα! ![]() καλα κουραγια ![]() |
mechanic έγραψε: |
Γιαννη αν (οντως) εχει 30% απωλεια συμπιεσης, αστο.... ![]() ![]() Το θεμα ειναι το "γιατι" εφτασε σε αυτο το σημειο, μιας και αν δεν βρει την αιτια και να το φτιαξει θα το ξαναπαθει... ![]() Φιλε μου σορρυ για την αγνοια μου επι του θεματος σου, αλλα εχεις εγγυηση? η οχι? αν οχι φυγε αμεσως απο εκει γιατι θα σου φανε παρα πολλα λεφτα και ισως να μην βρουνε την πραγματικη αιτια που επαθες αυτη τη ζημια... |
Λοιπον ...Εχω μιλησει ηδη αρκετες φορες με τον Στελιο ..(Ευχαριστω Στελιο για ολες τις πληροφοριες ) και μου εχει πει τι μπορει να φταιει ..και θα σας πω σε τι κατασταση ειναι τωρα το αμαξι και το τι εγινε μεχρι τωρα ..
Την τεταρτη λοιπον που ασχοληθηκαν με το αμαξι , και αφου μιλησα με τον τεχνικο , μου ειπε οτι αλαξανε τα 4 μπουζι , θα κανουνε προληπτικα ενα καθαρισμο της εισαγωγης υποπιεσης ..κατι τετοια μου ειπαν δεν το επιασα καλα , θα το δοκιμασουν και θα δουνε... Εγινε λοιπον η αλλαγη των μπουζιων , δεν τα εχω δει ακομα να δω σε τι κατασταση ηταν , ελπιζω να τα εχουν να τα δω, ετσι απο περιεργεια, εσβησε μου ειπε η βλαβη , και στην δοκιμη που εκαναν το αμαξι τους πεταξε 2 φορες τον δεικτη του λαδιου και γεμισε η αριστερη μερια με λαδια ... Απο εκει και μετα αρχιζει το ψαξιμο να δουνε γιατι και πως .. Μετρανε την συμπιεση των κυλινδρων και βρισκουν οτι ο 4 εχει απωλεια συμπιεσης της ταξεως 30% . Τους λεω τι γινεται τωρα?? και μου λενε οτι πρεπει να βγει το καπακι να δουμε τι παιζει απο κατω ...αυτο σημαινει σε ευρω 493 εργασια και συνεχιζουμε για τα υπολοιπα ... ![]() Εν τω μεταξυ με ρωτανε ...εχει προγραμμα το αμαξι ?? και τους λεω ΝΑΙ ...αααααα δεν μας το ειπες αυτο λενε ...και τους λεω..εχει σημασια αυτο??? Το αμαξι φοραει το προγραμμα εδω και 2 χρονια και δεν παρουσιασε τιποτα...τωρα εγινε?? Ισως , μπορει δεν ξερω ..μου λενε ..θα δουμε ...αυτα μεχρι στιγμης ..να δουμε τι θα δουμε στην συνεχεια... Τα σχολια .... δικα σας , μεχρι τα επομενα γεγονοτα που θα ασχοληθουν με το αμαξι γιατι τωρα εχουν ελειψη προσωπικου ....λογω αδειων ![]() ================================= Εκτιμω οτι η ολη κατασταση οφειλετε σε βουλωμενο σωληνακι και απο εκει και μετα να εγιναν τα υπολοιπα ...! |
mechanic έγραψε: | ||
Δηλαδη αν πχ δεν τον πατησεις μεχρι μεσα να κουμπωσει στον πεταει πανω? τις αναθυμιασεις πως τις εχεις? (παιδια σορρυ αν βγαινω εκτος θεματος, μεταφερετε τα σε αναλογο τοπικ δεν θελω να χαλασω την κουβεντα εδω) |
Τωρα το "γιατι" εσπασε... |
και το ελαφρο τρεμουλο του αμαξιου στο ρελαντι |
NoDsl έγραψε: |
Σωτήρη τι λάδια φόραγες στο αμάξι; Συνολικά 22000 χλμ έχεις; Περισσότερα εθνική να υποθέσω; |
Lefter1s RC έγραψε: |
Πολλα λεφτα... ![]() |
Χωρίς να θέλω να γκαντεμιάσω τα αποτελέσματα από το 308 του Σωτήρη, πριν από περίπου 1 χρόνο είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο (όχι μόνο μια φορά): -207 πρώτου σταδίου έσπασε έμβολο. Θεώρησαν ότι η προέλευση ήταν το πρόγραμμα -> έγινε σφυρήλατο Λίγο καιρό μετά ζήτησαν τη βοηθειά μου επειδή το αυτοκίνητο εξακολουθούσε να δυσλειτουργεί, παρότι είχε γίνει τηλεφόρτωση και ο εγκέφαλος ήταν πλέον εργοστασιακός. Το είδα από κοντά και τα συμπτώματα έδειχναν +25% long term fuel trims, ενώ ο κινητήρας είχε μόλις δεθεί και χρονιστεί. Δεν τούρμπιζε (προφανώς) και έκανε τρομερά πειράκια. Τελικά ήταν βουλωμένο το μπεκ στον κύλινδρο που είχε σπάσει το έμβολο. Είναι προφανές τί προκάλεσε το πρόβλημα. Αν συνέχιζε αυτό το βιολί θα έσπαγαν και τα σφυρήλατα έμβολα. Γιατί είναι μεν ανθεκτικότερα, αντέχουν περισσότερη ισχύ, αλλά δεν αντέχουν σε παράλογες συνθήκες και δυσλειτουργίες. |
Απο οτι μου ειπαν, και δεν εχω λογω να μην τους πιστευω , η να εχω???? , τα σωληνακια τροφοδοσιας ηταν καθαρα , και δεν προβληθηκε απο αυτο η ζημια , τα εχουν καθαρισει ηδη προληπτικα |
Τουλάχιστον κάνε και έναν προληπτικό καθαρισμό στα μπεκ, αφου έχεις ήδη μπει στο χορό... |
Pughell έγραψε: |
Παρε στα χερια σου το σπασμενο πιστονι,παρε και μια καλη φωτογραφικη και ανεβασε καμια 10αρια καλες φωτογραφιες. |
Τα Νεα της Δευτερας ...
Οπως το περιμενα , δηλαδη οτι η ζημια δεν θα ηταν μικρη , με το τηλεφωνο λοιπον με ενημερωσαν οτι το πιστονι του κυλινδρου 4 ειναι σπασμενο και αυτο προκληθηκε απο πυρακια ..Τωρα τι προκαλεσε τα πυρακια αυτο δεν μου το λενε με σιγουρια παρα μονο οτι φταιει το προγραμμα , η ευκολη λυση δηλαδη ....Δεν ξερω τι να πω ![]() Αυτο που προτινουν οι μηχανικοι της πεζω ειναι να αλλαχτει η αντλια λαδιου , μπας και εχουν μεινει τιποτα θραματα απο το πιστονι ,ρινισματα κλπ να αλλαχθουν προληπτικα και τα 4 πιστονια και οχι μονο του 4ταρτου κυλινδρου , καθως και καθαρισμα του καπακιου για τυχον υπολοιματα και εκει . Το κοστος για ολα αυτα ανερχεται στα 2.500ε ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Και ρωταω εγω ο δυστηχης θνητος ...Γιατι να αλαχτουν και τα 4 την στιγμη που οπτικα δεν φενεται να εχουν τιποτα τα υπολοιπα πιστονια ![]() Δεν μπορει να δουνε οι μηχανικοι της πεζω αν χρειαζεται προληπτικα και το καπακι καθαρισμος ??? δεν φενεται με το ματι αυτο , αν πρεπει η οχι?? Αυριο θα παω απο εκει να πουμε και απο κοντα και να δω και την ζημια .. Εγω λεω , την στιγμη που τα υπολοιπα ειναι καλα στο ματι να αλαχτει μονο το χαλασμενο πιστονι και να αλλαχτει και η αντλια λαδιου ..τα αλλα τα νομιζω υπερβολη , και δεν χρειαζονται για την περισταση .....Απο την αλλη ομως , αν δεν καθαριστει προληπτικα το καπακι και εχουν μεινει υπολοιματα και δεν αλλαξω και τα αλλα πιστονια και μου δημιουργησει και παλι ζημια στους αλλους κυλινδρους τι γινεται??? αντε παλι απο την αρχη .. λυσε-δεσε πληρωνε??? Δεν ξερω τι να πω και τι να υποθεσω , τι πρεπει να αλλαξω και τι οχι, μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ...και ολα αυτα τα δημιουργησε το προγραμμα??? Τα σχολια δικα σας ![]() |
recife_rallye έγραψε: | ||
Mα δεν εσπασε... ![]() Ειναι δυνατον να λεει οτι παει οπως πριν απο θεμα αποδοσης και να εχει προβλημα στη συμπιεση?? ![]() ![]() Εκτος αν καταλαβα λαθος,η μας τα ειπε λαθος ο φιλος μας ![]() ![]() |
manaros έγραψε: |
φιλε μου φαινεται πρεπει να το παρεις επειγοντως το αμαξι απο εκει,να κανεις ενα κοπο και να το πας σε καποιον που ασχολειται συστηματικα με τα αυτοκινητα μας(περισσοτερα αν θες σε πμ) και με αυτα τα χρηματα που σου ζητανε θα φυγεις σφυρηλατος...αν το αφησεις εκει,καλυτερα αλλαξε το ενα πιστονι + την αντλια και προσθεσε μερικα ματακια στο ντουλαπακι συν καμια εικονα αποιου Αγιου προτιμας.... |
manaros έγραψε: |
φιλε μου φαινεται πρεπει να το παρεις επειγοντως το αμαξι απο εκει,να κανεις ενα κοπο και να το πας σε καποιον που ασχολειται συστηματικα με τα αυτοκινητα μας(περισσοτερα αν θες σε πμ) και με αυτα τα χρηματα που σου ζητανε θα φυγεις σφυρηλατος...αν το αφησεις εκει,καλυτερα αλλαξε το ενα πιστονι + την αντλια και προσθεσε μερικα ματακια στο ντουλαπακι συν καμια εικονα αποιου Αγιου προτιμας.... |
king207cc έγραψε: | ||
δεν δίνει ενα πιστόνι το εξουσιοδοτημένο, είναι large αυτοι! |
Τα νεα της τριτης
Σημερα λοιπον πηγα απο εκει για να δω απο κοντα την ζημια ...Απολογισμος , ενα σπασμενο στην ακρη πιστονι , μια αντλια ελαιου που πρεπει να αλαχθει γιατι εχει παρει ηδη κοματακια , καθαρισμος της κεφαλης γιατι ο αυλος του 4αρα εχει πιασει μακα απο το ακαυτο λαδι και γενικα χρειζει σενιαρισματος. Θα μπουνε επανω καινουργια αντλια ελαιου , 4 πιστονια καινουργια κομπλε , εχουν ηδη καθαραστει τα μπεκ ψεκασμου , 4 μπουζακια καινουργια , και τελος θα μπει το ΜΑΜΑ προγραμμα με την τελευταια αναβαθμιση εφοσον υπαρχει και τελειωσε το παραμυθι . Ομηχανικος που το εχει παρει υπο την εποπτια του μου ειπε οτι εχει φτιαξει ακομη 4 μοτερ ιδιου τυπου με το ιδιο προβλημα και τα 4 μαζι και το δικο μου φορουσαν προγραμμα ,,ΤΥΧΑΙΟ??? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ![]() ![]() ![]() ![]() Μου ειπε και το εξης που δεν το ηξερα ....Κανεις ταξιδια μεγαλα και μακρυνα ..του ειπα ναι ...και μου λεει οτι το προγραμμα σε τετοιους ρυθμους , δηλαδη με σταθερες ταχυτητες με διαρκεια "στεγνωνει" το μοτερ κατι που το μαμα προγραμμα δεν το κανει . Αν το αυτοκινητο κινοταν περισσσοτερο σε μικρες αποστασεις και σχετικα , και με αυξομειωσεις ΙΣΩς δεν το παθαινε σε αυτα τα κμ..Αλλα γεγονος μου ειπε ο τι καποτε θα το παθαινε αυτο , και γενικα δεν εχει παει ΚΑΝΕΝΑ μαμα μοτερ τετοιου τυπου με τετοιο προβλημα ΠΟΤΕ. Τα σχολια δικα σας .. Και μερικες φωτο για να δειτε τι λεμε http://img13.imageshack.us/img13/6622/pistoni2.jpg http://img192.imageshack.us/img192/3551/pistoni1.jpg http://img638.imageshack.us/img638/8913/mpoyzia.jpg http://img844.imageshack.us/img844/4090/mpoyzia2.jpg |
Το 150αρι , ηταν το πρωτο 308 που ειχε φτιαξει ο Στελιος και ολα πηγαιναν ρολοι απο την πρωτη στιγμη , χωρις την παραμικρο προβλημα και στο δυναμομετρο εδειξε πολυ καλα αποτελεσματα . Ισως ομως δεν αντεξε στον χρονο ..τι να πω..φαντασου και να ειμουν απο αυτους που τα σπανε και κυνηγουνται συνεχεια ..θα επερνα το μοτερ αγκαλια ![]() Εδω >> http://etuners.gr/index.php?s=13&t=80 μπορεις να δεις την αναβαθμιση |
Jim_207GT έγραψε: |
Απλως να αναφερω οτι το δικο μου αυτοκινητο εδω και 2 χρονια εχει προγραμμα ETUNERS και εχει διανυσει μεχρι σημερα συνολικα 82000χμ με πολυ επιθετικες ρυθμισεις συγκεκριμενα 1.5bar σταθερη στον κοφτη και ουτε κιχ ! |
Αμα εχει παθει κατι η αντλια του ρε και το βαλουν μπροστα,τοτε θελει ξανα απο την αρχη λυσε-δεσε...
Με τετοιες ζημιες δεν παιζουν,καλυτερα μια καινουργια αντλια παρα να ρισκαρεις... ![]() |
Απλως να αναφερω οτι το δικο μου αυτοκινητο εδω και 2 χρονια εχει προγραμμα ETUNERS και εχει διανυσει μεχρι σημερα συνολικα 82000χμ με πολυ επιθετικες ρυθμισεις συγκεκριμενα 1.5bar σταθερη στον κοφτη και ουτε κιχ ! |
Λοιπον ..το θεμα ειναι να φτιαχτει το αμαξι σωστα , οσο για προγραμμα ΔΕΝ ξανασκαλιζω κατι , οταν δεν θα ειμαι σιγουρος για το αποτελεσμα..Γαιτι αν καεις με τον χυλο φυσας και το γιαουρτι .
Τωρα το τι εκανε την ζημια δεν το ξερει κανεις η ξερουν και μου λενε τα δικα τους , γεγονος ειναι οτι το μοτερακι θα φτιαχτει απο την αρχη με νεα υλικα οποτε παω για στρωσιμο , και θα εχω 1 χρονο εγγυηση καλης λειτουργιας ..Αν μετα το χρονο ξαναπαθει κατι αναλογο με το μαμισιο προγραμμα τοτε σιγουρα δεν θα φταιει το προγραμμα αλλα κατι αλλο . Ευχομαι να μην ξανα ανοιξω μοτερ τουλαχιστον μεχρι τα 100000 κμ ![]() |
mario207 έγραψε: |
ρε μαγκες καλημερα μου εβγαλε κ μενα το αντιπολουσιον παιζει να ειναι η σκαστρα η καμμια σχεση? |
Πηγαινε πρωτα σε διαγνωστικο να δεις τι σου λεει και μετα τα υπολοιπα |
mario207 έγραψε: | ||
το πηγα και μου ειπανε κακη ποιοτητα βενζινης και το σβησανε αλλα αυτο ξαναναψε και τωρα υποψιαζονται σκαστρα... το αμαξι παει με μειωμενη αποδοση απο τοτε... αποψεις? |
Μαλιστα..
ΑΠΟΡΙΑ...Εχει αναψει σε καποιον το depollution που να ειναι μαμα και το προβλημα να ειναι στην βενζινα η να ειναι καποιο ασημαντο προβλημα και οχι σπασιματα και αλλα σοβαρα??? |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11153&postdays=0&postorder=asc&start=40
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=11153&postdays=0&postorder=asc&start=60 κ.ο.κ. Πάτησε επόμενη σελίδα τις επόμενες 25 φορές και θα καμαρώσεις όλο το μεγαλείο! |
Μαλιστα..
ΑΠΟΡΙΑ...Εχει αναψει σε καποιον το depollution που να ειναι μαμα και το προβλημα να ειναι στην βενζινα η να ειναι καποιο ασημαντο προβλημα και οχι σπασιματα και αλλα σοβαρα??? |
Παράθεση: |
Μαλιστα..
Δυστυχως δεν αξιζουν ολοι τετοιου ειδους βελτιωσεις,γιατι παρ ολο που εχουν γραφτει τοσες σελιδες στο παρελθον για τη συντηρηση αυτου του μοτερ οταν ειναι βελτιωμενο(η ακομη ακομη και μαμα),εσεις το λιγοτερο που κανατε ηταν να τα γραφετε ολα στ @@ σας..
Τρια πραγματα σας ειπαν να προσεχετε και εσεις δεν κανατε τπτ.. Αφηστε τα μοτερ σας λοιπον να σπανε και να βγαζουν λαμπακια κινητηρα και μετα καθηστε να θαψετε με τον καθε τυχαρπαστο αρπαχτρα του συνεργειου,ειτε το αυτοκινητο σας,ειτε τον βελτιωτη σας.. Εμεις (ξερουν αυτοι ποιους εννοω)θα συνεχισουμε να κανουμε ασφαλεις βολτες με ανυπαρκτα λαμπακια.. Καλα ξεμπερδεματα |
Δυστυχως δεν αξιζουν ολοι τετοιου ειδους βελτιωσεις,γιατι παρ ολο που εχουν γραφτει τοσες σελιδες στο παρελθον για τη συντηρηση αυτου του μοτερ οταν ειναι βελτιωμενο(η ακομη ακομη και μαμα),εσεις το λιγοτερο που κανατε ηταν να τα γραφετε ολα στ @@ σας..
Τρια πραγματα σας ειπαν να προσεχετε και εσεις δεν κανατε τπτ.. Αφηστε τα μοτερ σας λοιπον να σπανε και να βγαζουν λαμπακια κινητηρα και μετα καθηστε να θαψετε με τον καθε τυχαρπαστο αρπαχτρα του συνεργειου,ειτε το αυτοκινητο σας,ειτε τον βελτιωτη σας.. Εμεις (ξερουν αυτοι ποιους εννοω)θα συνεχισουμε να κανουμε ασφαλεις βολτες με ανυπαρκτα λαμπακια.. Και για του λογου το αληθες.. ![]() Aυτο ειναι ενα απο τα τεσσερα ολοιδια μπουζι που εβγαλα οταν εκανα σερβις στις 82000χλμ(δλδ πριν κανω το big turbo kit) και ειχε κανει 15000χλμ..φυσικα το κρατησα για δειγμα,γιατι ειναι αψογο απο ολες τις αποψεις παρ ολο που φυσιολογικα εχει ενα ελαφρως μεγαλυτερο διακενο απ το καινουργιο! Το αμαξι ειχε προγραμμα απο τον στελιο απο τις 18000χλμ Καλα ξεμπερδεματα |
vagelis207 έγραψε: | ||
Δε χαλαρωνουμε λιγο λεω'γω! Το παιδι μας λεει τι επαθε,δεν ειναι αναγκη να βγαινει ο καθενας μας και να κραζει κατοπιν εορτης. Επισης ουτε ολοι οι μηχανικοι της Πεζω ειναι τυχαρπαστοι ουτε ολοι οι βελτιωτες διανοιες και το αντιθετο. Μπορει να γραφει ο καθενας την αποψη του κοσμια και απο'κει και περα ο καθε νοημων ανθρωπος βγαζει τα συμπερασματα του. |
Μαλιστα..
Τελικα καταληξαμε απο τι εσπασε ή ο καθενας φτιαχνει οτι σεναριο θελει με το μυαλο του; ![]() |
ParisMcridis έγραψε: |
Μια ερωτηση.ο 4 δεν ειναι ετσι οπως κοιταμε το μοτερ ο τερμα δεξια? |
ParisMcridis έγραψε: |
Μια ερωτηση.ο 4 δεν ειναι ετσι οπως κοιταμε το μοτερ ο τερμα δεξια? |
android έγραψε: | ||
αυτος ειναι.ο χειροτερος μας κυλινδρος... |
makis106 έγραψε: | ||||
Ο 4ος πάντα ψύχεται χειρότερα απο τους υπόλοιπους 3, λόγω φοράς του ψυκτικού υγρού, δηλαδή περνάει τελευταίο το ψυκτικό υγρό απο αυτόν, ενω πριν έχει πάρει τη θερμότητα απο τους υπολοιπους 3... |
Τα μπουζι παντως δεν εχουν μεγαλες διαφορες στην πορσελανη τους οποτε πιθανοτατα δεν προερχεται απο εκει η ζημια. ![]() |
Μην είσαι σίγουρος Στέλιο, όταν τα μπουζί φθαρούν προκαλούν πολλά προβλήματα με το χειρότερο όλων τα πυράκια. |
ParisMcridis έγραψε: | ||
|
Scotty308 έγραψε: | ||||
Λοιπον για να μην λεμε οτι θελουμε και παραποιουμαι αυτα που λεμε .. Το αμαξι ειχε προγραμμα οπως ειπαμε και φιλτρο ΚΝ , που απαιτειται στο 1ο σταδιο , απο τα πρωτα κμ της ζωης του μετα το σρτωσιμο .ΔΕΝ απαιτειται ιντερκουλερ ουτε εξατμιση σε αυτο το σταδιο . Ειχα πει στον Στελιο οτι θα βαλω αρχικα το πρωτο σταδιο και αν πανε ολα καλα ισως να προχωρουσα και στο ιντερκουλερ και εξατμιση . Ολα τα service εγιναν οπως επρεπε στο προβλεπομενο χρονο , και στα 28000κμ που με ειχαν προγραματισει για το επομενο θα αλλαζα και προληπτικα και μπουζια .Ειχα παραγγειλει και την σκαστρα απο τον Στελιο εδω και καιρο , και ακομα να παω να την παρω ![]() Βενζινα εβαζα τις περισσοτερες φορες v-power , μερικες φορες την 100σταρα της ..και λιγες φορες απλη αμολυβδη.. Το αμαξι πηγαινε τον κ@λο του που λενε χωρις κανενα απολυτως προβλημα 230αριζε χωρις κοπο και η καταναλώση κυμαινοταν σε πολυ καλα επιπεδα 7,5 με νορμαλ οδηγηση στην εθνικη και 11,5 σε κυνηγημα στην εθνικη ... Τωρα τι εφταιξε και παρεδωσε το πνευμα δεν μπορω να πω με σιγουρια και ουτε ριχνω τις "ευθυνες" σε κανεναν ..επιλογη μου ηταν το προγραμμα ..ετσι απλα...και το μαρμαρο θα το πληρωσω εγω... Απλως αναφερω την ιστορια μου μπας και βγει κατι απο αυτο ολο... Αυτα |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
+1000 στους δύο παραπάνω, αν έχεις κάτι Θανάση, θα ήθελα να το διαβάσω με τα επιχειρήματά σου. Με το παρπάνω post περί 99 % γνώσης του λόγου που έσπασε το 308 αφήνει ερωτηματικά. |
@ σκοτυ308 για ρωτα τους και κατι αλλο... τι λαδι θα βαλουνε οταν το μοτερ θα ειναι ετοιμο για να λειτουργησει? επισης παρε μερικες φωτος απο ολα τα χιτωνια και ειδηκα ολη την ενεργο διαδρομη του καθε κυλινδρου. Οπως και το καπακι απο την μερια της εισαγωγης (ολες τις βαλβιδες) αλλα και ενα ενα τα εμβολα με τα κουζηνετα τους. Κουζηνετα βασης θα αλλαξεις? |
alexandros 207 Rallye έγραψε: |
γιατι αν το πει, πολλοι θα πέσουν πανω του να τον φανε και 2ον θα τον τρελανουν με τις ερωτησεις και τις "εξυπναδες" τους και μετα θα πρεπει να αποδειξει οτι δεν ειναι ελεφαντας και θα μετανιωσει που μιλησε....
ειναι απλο... ο νοών νοείτω |
Scotty308 έγραψε: | ||
Aυτο για το λαδι εχω σκοπο να το ρωτησω , αλλ στην ερωτηση που εκανα περι στρωσιματος μου ειπε οτι θελει να κανω 500κμ με διαφορες ταχυτητες και οχι στην εθνικη σταθερα , και μετα ελευθερα .. Για τις φωτο θα παρω το πανω μερος απο τα πιστονια , για τα χιτωνια θα το προσπαθησω , οσο για το καπακι αν το εουν ακομη εκει θα παρω , γιατι θα πηγαινε για καθαρισμο , για κουζινετα δεν ξερω ...μου φενεται παει σετ ολο μαζι και μαλλον θα ειναι και αυτα μεσα , θα σου πω με σιγουρια οταν εχω νεα |
Ειτε σε μια καφετερια με τη φραπεδια ανα χειρας, ειτε μεσα σε καποιο συνεργιο (ακομα καλυτερα) με τα εμβολα και στροφαλοφορους ανα χειρας, μπορω να συζητησω οτι θελετε... |
Ναι ρε δεν παιζει θεμα,
αλλωστε ιντερνετικα γνωριζομαστε κατι χρονια τωρα... ![]() Απλα οπως πολυ σωστα ειπε ο Αλεξανδρος θα ξεκινησει κυκαιωνας συζητησεων και με τις δυο "παραταξεις" και ειληκρινα ειναι κατι που με κουραζει... Οσα χρονια δουλευω σαν μηχανικος η "ρουτηνα" μου ειναι προβληματα... οταν ειναι μηχανολογικα δεν κολωνω, και να μην ξερω, θα ψαξω θα διαβασω θα ρωτησω... στο τελος θα βγαλω ακρη... Οταν ομως ειναι "ψυχολογικα" ![]() Ειτε σε μια καφετερια με τη φραπεδια ανα χειρας, ειτε μεσα σε καποιο συνεργιο (ακομα καλυτερα) με τα εμβολα και στροφαλοφορους ανα χειρας, μπορω να συζητησω οτι θελετε... |
MEMsound έγραψε: |
παντως σε εντελώς μαμα 207 gt μιας φιλης τα μαμα (αυτα που ειχε απ το εργοστασιο δηλαδη) μπουζι βγηκαν χειροτερα απ τα δικα σου (μεγαλητερο διακενο - καπου πρεπει να χω και φωτο τους) στα 30000km οπου τα αλλαξαμε.
|
Μην είσαι σίγουρος Στέλιο, όταν τα μπουζί φθαρούν προκαλούν πολλά προβλήματα με το χειρότερο όλων τα πυράκια. Το έμβολο σπάει από πυράκια, όχι από λιωμένη ακίδα - εκτός κι αν η ακίδα σφηνωθεί στα ελατήρια την ώρα που πέφτει.
Όταν από φθορά ανοίγει το διάκενό τους και φθείρεται η ακίδα -> δουλεύουν όπως να'ναι. Η παράδοση πάντως, στα 207 και κινητήρες THP, είναι να σπάει ο 2ος ή ο 3ος κύλινδρος γιατί αυτοί είναι οι δυνατότεροι από πλευράς εισαγωγής και οι χειρότεροι από πλευράς εξαγωγής. Όχι ο 4ος. Οι πιο φιμωμένοι κύλινδροι είναι ευπαθέστεροι σε ζημιές γιατί έχουν μεγαλύτερη πίεση καύσης για μεγαλύτερο διάστημα από τους υπόλοιπους, που είναι ροικότεροι και διώχνουν τα καυσαέρια γρηγορότερα. Για αυτό, ο 4ος κύλινδρος δεν δικαιολογείται να σπάσει εκτός κι αν κάτι κακό του συμβεί. |
Για να φτασει σε σημειο παντως το μοτερ να χτυπαει πυρακια,σημαινει οτι το μπουζι δεν κλεινει καν κυκλωμα οποτε το μιγμα φευγει ακαυτο στην εξαγωγη ή οπως ειπες αυταναφλεγεται... |
Σε ολες τις περιπτωσεις θα ειχε αναψει το check engine και θα ειχε λιωσει βαλβιδα ή θα ελειπε η ακιδα απο το μπουζι που και παλι θα ειναι πολυ ακραιο μιας και τοτε δεν θα βραχυκυκλωνε καν... |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
Κάτι ελαφρώς εκτός θέματος αλλά σχετικό με την "καθαρότητα" της βενζίνης που φτάνει στα μπέκ για ψεκασμό: τελικά τα 207 δέν έχουν φίλτρο βενζίνης όπως έχουν τα mcs; Και άν όντως ισχύει κατί τέτοιο τότε δέν είναι παράλογο; Εκτός βέβαια και άν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στο όλο σύστημα τροφοδοσίας.
Ή αν είμαι λάθος ενημερωμένος για τα mini και δέν έχουν ούτε αυτά. |
Eχει φιλτρο βενζινας αλλα ειναι στην τρομπα βενζινας , δεν ειναι ξεχωριστο κομματι |
Σχετικα με τα πυρακια(που σε καμια περιπτωση δεν ειναι απο μπουζι και κακως το συνεχιζουμε),ναι,αν οντως υπηρχαν τετοια,θα φανει απο τις κορωνες των πιστονιων,πραγμα το οποιο προανεφερα και σε προηγουμενο post μου,αλλά απο οτι φαινεται ομως απο την φωτογραφια που εβαλε ο Σωτηρης,απο το πλαι οι κορωνες εχουν παραπλησιο χρωμα και αρκετα καπνισμενο,οχι γυαλιστερο και ψωριασμενο μεταλλο οπως εχουν σχεδον παντα τα μοτερ που χτυπανε πυρακια σε υπερβολικο βαθμο(τοσο ωστε να σπασει). |
Απο την αλλη παλι,παρτε την φωτο,γυριστε 20 διαφορετικα συνεργεια απο ανθρωπους που εχουν σχεση με τα turbo και θα σας πουνε και οι 20 το ιδιο πραγμα(δεν λεω τι,δοκιμαστε και θα μαθετε).
|
Κάτι ελαφρώς εκτός θέματος αλλά σχετικό με την "καθαρότητα" της βενζίνης που φτάνει στα μπέκ για ψεκασμό: τελικά τα 207 δέν έχουν φίλτρο βενζίνης όπως έχουν τα mcs; Και άν όντως ισχύει κατί τέτοιο τότε δέν είναι παράλογο; Εκτός βέβαια και άν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά στο όλο σύστημα τροφοδοσίας.
Ή αν είμαι λάθος ενημερωμένος για τα mini και δέν έχουν ούτε αυτά. |
Ωραια , υπονοοις οτι δεν ηταν πυρακια αλλα κατι αλλο..!!!! τι ειναι αυτο??? Ο μηχανικος που ανοιξε και κοιταξε και τα 4 πιστονια , μου ειπει , οτι στον 4 που εχει παθει την ζημια , εχει πυρακια , ενω οι αλλοι 3 φενονται καθαροι , με το ματι αλλα προληπτικα αλλαζονται |
Pughell έγραψε: | ||
Δεν εχει σχεση με το αν θα την πατησεις ή οχι απο την νοθευμενη βενζινη. Απλα στην περιπτωση του εξωτερικου φιλτρου το αλλαζεις οποτε η πτωση της ροης/πιεσης εξαρταται αποκλειστικα απο την αντλια ενω σε αυτα που εχουν ενσωματομενο το φιλτρο,οσο καλη και να ειναι η αντλια,αν η σιτα "μπουκωσει" τοτε αναγκαστικα αλλαζεις ολη την αντλια. |
Φίλε μου δύο πράγματα,
Καταρχήν μετρήσατε τους κυλίνδρους; Και κατά δεύτερον αφού θα βάλεις τις ίδιες μπιέλες τσέκαρέτες τουλάχιστον να σιγουρευτείς εάν έχουν πάρει, γιατί είναι πιθανό μετά από σπάσιμο πιστονιού! Αυτά έχουν γίνει; Και εννοείται μετά το δέσιμο θα τους βάλεις να μετρήσουν συμπίεση μπροστά σου. Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω λίγο για τις γνώσεις που έχουν... |
Αυτα εχουν ειπωθει , σε πιο πανω ποστ..η συμπιεση στον 4 ηταν πεσμενη κατα 30% , οσο για τα πιστονια θα αλλαχθουν ολα, πιστονι , εμβολο κουζινετα κλπ @ SαλιγκαρAKIS (Σάκης) Εσυ εχει προγραμμα η εισαι Μαμα?? |
Σακη δεν το θεωρω υποδειξη ,απλα μια ερωτηση εκανα αν εχεις προγραμμα η οχι , οσο για τα αλλα θα δειξει οταν παρω το αμαξι ποσο θα αντεξει και τι θα αντεξει ..μια και θα ειναι μαμα δεν θα εχουν λογο να μου πουν τιποτα αν κατι παθει απο αυτα που θα φτιαξουν |
volvos έγραψε: |
an kai δε κανει θα πω ατακα μηχανικου σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο της σεατ πριν 6μηνο...
"ευτυχως που οι μαλ**ες? πανε και βαζουν προγραμμα χωρις να ξερουν τι τους γινεται τα σπανε και μετα εμεις εχουμε δουλεια" υπονοωντας οχι τα κακα προγραμματα αλλα τους κακους χρηστες που ειτε τα σπανε ειτε με αυτο το τροπο τους βοηθανε νακρυβουν τις κατασκευαστικες ατελειες του εργοστασιου... |
δεν λεμε κατι διαφορετικο σακη... |
σωτυρη να προτεινω κατι?
αφου το αμαξι ειναι λυμενο αρα δε βιαζεσαι πηγαινε μια αιφνιδιαστικη βολτα στη πεζο παρε τα μπεκ και πηγαινε τα εξω να τα μετρησεις ![]() δε ξερω αν θα βρεις την αιτια αλλα τουλαχιστον θα εισαι 100% σιγουρος οτι αν ειναι απο αυτο δε θα τη ξαναπατησεις. γιατι το θεμα δεν ειναι μονο η εγγυηση αλλα να μη ξαναπεριμενεις μερικες βδομαδες χωρις αμαξι |
Παναγιωτη , δεν μορω να το κανω αυτο , μου ερχεται λιγο καπως , την στιγμη που τους εμπιστευτηκα να μου ανοιξουν το αμαξι και να το σενιαρουν δεν εχω λογο....Εκτιμω οτι ξερουν την δουλεια τους και δεν ειναι ολοι ασχετοι οπως θελουμε να πιστευουμε ολοι λιγο πολυ. |
Επιπλέον αν είχε βουλώσει μπέκ δεν θα είχε δώσει αρνητικά fuel trims ο εγκέφαλος; |
Παρόλο που έχω δει το φίλτρο που περιβάλει την αντλία χαμηλής πίεσης (αυτή που είναι μέσα στο ντεπόζιτο) δεν έχω βρει ποτέ φίλτρο στην αντλία υψηλής πίεσης. Έχω μια που την έχω κάνει βίδες, στις φωτογραφίες δεν θα βρείτε τίποτα πουθενά που να μοιάζει με φίλτρο - ούτε κατά προσέγγιση - γιατί δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα μέσα της. |
Ενταξει,σιγουρα υπαρχουν καποιες πολυ λιγες πιθανοτητες αλλα σε 20.000 χλμ ειναι αρκετα ακραιο το να ειναι μπεκ. |
Σιγουρα τα συμβατικα μπεκ εμμεσου ψεκασμου δεν πασχουν τοσο εντονα απο επικαθησεις οσο αυτα του αμεσου,απλα τα χιλιομετρα ειναι λιγα,η χρηση κυριως σε ανοιχτους δρομους,οι επικαθησεις σε μπεκ/πιστονια δεν φαινονται παραλογα πολλες ή λιγες οποτε τουλαχιστον στην θεωρια ειναι λιγο δυσκολο να οφειλεται σε μπεκ. ![]() Σιγουρα η ευαισθησια της συγκεκριμενης διαταξης τροφοδοσιας δεν εχει καμια σχεση με μια συμβατικη και σιγουρα ειναι πολυ πιο ευαισθητη στις επικαθησεις,ομως φαινομενικα τουλαχιστον ειναι πολυ ασυνηθιστη ζημια για να πεις οτι ολα δειχνουν οτι προκειται για μπεκ. ![]() Οσο αφορα την μετρηση παντως,σιγουρα απολυτη προσομοιωση ροης δεν μπορει να υπαρξει,απλα στηριζομενος στην κοινη λογικη,οι διαφορες στα 2-3 bar που δοκιμαζουν τα συμβατικα μπεκ θα βγαλει παλι μια ποσοστιαια διαφορα στην παροχη η οποια σιγουρα στις μεγαλες πιεσεις που δουλευουν τα μπεκ υπο κανονικες συνθηκες,μπορει να φερει τα πανω-κατω αν δεν υπολογιστει με προσοχη(εννοω οτι 1ml/sec στα 3 bar γινεται σημαντικη ποσοτητα στα πχ 100 bar). |
Διονύση ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί έναν αισθητήρα λάμβδα για τους τέσσερις κυλίνδρους μαζί.
Αν το ένα μπεκ έχει 20% λιγότερο ψεκασμό από τα υπόλοιπα τότε ο λάμβδα βλέπει διακύμανση 5% φτωχότερου μίγματος. Δηλαδή τίποτα, γιατί +5% στον ψεκασμό έχει ένα εργοστασιακό 207. Όμως στον συγκεκριμένο κύλινδρο αντί να έχεις 11.2:1 (δηλαδή Λ=0.76 ) έχεις 20% λιγότερο που είναι 13.4:1 (Λ=0.91). Δηλαδή τραγικά φτωχή αναλογία αέρος/καυσίμου. |
Στην περίπτωσή μας ίσως δεν είναι παράλογο να μπει ένα φίλτρο βενζίνης στη γραμμή, αλλά θα πρέπει να επιβεβαιωσουμε αν το εργοστασιακό φίλτρο βενζίνης είναι στην κατάθλιψη ή την αναρρόφηση της αντλίας.
Γιατί όλες οι αντλίες έχουν ένα μικρό φίλτρο για αναρρόφηση, αλλά το πιθανότερο είναι το μεγάλο να βρίσκεται στην κατάθλιψη. Στο εξωτερικό έχω δει αρκετές φορές σε εργοστασιακό 207 να υπάρχει φίλτρο βενζίνης. Βρίσκεται κάτω από τον πίσω άξονα, στο σημείο που στα δικά μας απλώς περνάει ένα σωληνάκι. |
Στο servicebox δίνει διαφορετική αντλία για την περίπτωση ύπαρξης εξωτερικού φίλτρου και διαφορετική για εσωτερικού, οπότε δεν νομίζω ότι απλά στα μοντέλα που δεν έχουν εξωτερικό φίλτρο απλά έχει αφαιρεθεί και μπορεί απλά να τοποθετηθεί έξτρα, κάτι άλλο παίζει...
Ίσως αυτά που έχουν εξωτερικό φίλτρο, η αντλία τους να μην έχει καθόλου ώστε να μην σημειώνεται πτώση πίεσης, ή απλά να έχει ένα πολύ "ανοιχτό" φίλτρο, απλά για να κρατάει τα χοντρά... |
μπορειτε να τσεκαρετε αν τα μοντελα με φιλτρο και αλλαγμενη αντλια ειναι νεοτερα απο εκεινα χωρις...? |
Ama πατουσες 4η 5η 6η απο 2000στρ λογικο δεν ειναι..γιατι δεν σπανε αλλα που εχουν 1.7 πιεση (ονοματα μη λεμε)και εσπασε αυτο με 1.2?
υ.γ. Το διαγνωστικο γιατι εβγαλε κρουστικη καυση?το εβγαλε μετα το σπασιμο? ![]() |
Δεν βλεπω ομως να απαντουν οι "ειδικοι" που περιμεναν τις φωτο..Κυριοι οπως βλεπεται και εσεις το πιστονι εσπασε απο πιεσι και οχι απο πυρακια , τωρα γιατι εσπασε και δεν αντεξε τα 30κιλα ροπης στα 22.000 κμ τι να πω Τυχαιο??? Δεν νομιζω.....
Τα συμπερασματα δικα σας ![]() |
Και επίσης θα ήθελα να ρωτήσω το Στέλιο εάν ήταν συνενοημένη η χρήση 95άρας βενζίνης σε ένα αμάξι ρυθμισμένο μόνο για 100άρα! Είχε ελεγχθεί κάτι τέτοιο; |
salex έγραψε: | ||
Για την ιστορία, ήταν πρόγραμμα 100άρας, για χρήση με 100άρα βενζίνη αποκλειστικά. Όπως έγραψε άλλωστε κι ο Σωτήρης. |
Ama πατουσες 4η 5η 6η απο 2000στρ λογικο δεν ειναι..γιατι δεν σπανε αλλα που εχουν 1.7 πιεση (ονοματα μη λεμε)και εσπασε αυτο με 1.2?
υ.γ. Το διαγνωστικο γιατι εβγαλε κρουστικη καυση?το εβγαλε μετα το σπασιμο? ![]() |
Να πω και εγω το δικο μου προβλημα που το εβγαλε σημερα παραμονες που θα πηγαινα διακοπες ..Μου εβγαλε λοιπον depollution system fault αναβε συνεχεια το βιντιλατερ και δουλευε σαν τρικιλινδρο και στο ρελαντι ετρεμε και γενικα το αμαξι δεν τραβαγε...
Μετα απο ελεγχο σε διαγνωστικο μου εβγαλε τα παρακατω P1385 P0304 P1340 Aυτα , οπως μου ειπε αυτος που εκανε την διαγνωση , σημαινουν οτι εχει καποιο προβλημα ο 4 κυλινδρος , στον πολαπλασιαστη , η μπουζι η μπεκ . Αλλαξε τον πολαπλασιαστη αλλα δεν εγινε τιποτα ..μπουζι δεν αλλαξε γιατι δεν ειχε ειδικο κλειδι να το βγαλει να το δει ... ![]() Η ερωτηση μου ειναι η εξης ....διαβαζοντας ολα τα προηγουμενα ποστ ρωτω ,,μπορει να φταει η βενζινα?? βαζω παντα απο σελ v-power απο τον ιδιο , μπορει να φταιει η σκαστρα??? τα κμ ειναι 22.228 , υπαρχει περιπτωση να φταει το προγραμμα του Στελιου σε κατι ?? οπως να ξεριθμυστηκε για Χ...λογους?? Αυτα το ολιγα ...δεν βρισκω και τον Στελιο στο τηλεφωνο να με ξεαγχωσει ![]() |
Λοιπον για να μην λεμε οτι θελουμε και παραποιουμαι αυτα που λεμε .. Το αμαξι ειχε προγραμμα οπως ειπαμε και φιλτρο ΚΝ , που απαιτειται στο 1ο σταδιο , απο τα πρωτα κμ της ζωης του μετα το σρτωσιμο .ΔΕΝ απαιτειται ιντερκουλερ ουτε εξατμιση σε αυτο το σταδιο . Ειχα πει στον Στελιο οτι θα βαλω αρχικα το πρωτο σταδιο και αν πανε ολα καλα ισως να προχωρουσα και στο ιντερκουλερ και εξατμιση . Ολα τα service εγιναν οπως επρεπε στο προβλεπομενο χρονο , και στα 28000κμ που με ειχαν προγραματισει για το επομενο θα αλλαζα και προληπτικα και μπουζια .Ειχα παραγγειλει και την σκαστρα απο τον Στελιο εδω και καιρο , και ακομα να παω να την παρω ![]() Βενζινα εβαζα τις περισσοτερες φορες v-power , μερικες φορες την 100σταρα της ..και λιγες φορες απλη αμολυβδη.. Το αμαξι πηγαινε τον κ@λο του που λενε χωρις κανενα απολυτως προβλημα 230αριζε χωρις κοπο και η καταναλώση κυμαινοταν σε πολυ καλα επιπεδα 7,5 με νορμαλ οδηγηση στην εθνικη και 11,5 σε κυνηγημα στην εθνικη ... Τωρα τι εφταιξε και παρεδωσε το πνευμα δεν μπορω να πω με σιγουρια και ουτε ριχνω τις "ευθυνες" σε κανεναν ..επιλογη μου ηταν το προγραμμα ..ετσι απλα...και το μαρμαρο θα το πληρωσω εγω... Απλως αναφερω την ιστορια μου μπας και βγει κατι απο αυτο ολο... Αυτα |
Δεν υπηρχε το προγραμμα των 95 οταν εβαλα εγω το προγραμμα που λειτουργει αψογα με την 100σταρα αλλα και με 95 χωρις προβληματα ..επαναλαμβανω ..ΔΕΝ ειχα ΠΟΤΕ προβλημα με το προγραμμα ανεξαρτητως τι βενζινη εβαζα με την διαφορα οτι στην 100σταρα καταλαβαινες την διαφορα στο τραβηγμα , απο οτι στην 95αρα..Παντως εγω πυρακια δεν αισθανθηκα ποτε , εκτος και αν ειναι τοσο ανεπαισθητα που ο χρηστης δεν το καταλαβαινει παρα μονο σε διαγνωστικο |
δε ξερω τι λετε εσεις αλλα οποιος λεει οτι αυτο το εμβολο εχει διαλυθει απο πολυ μεγαλη πιεση ειναι επικινδυνος |
Αν το πιστόνι έσπασε από πίεση 1.2bar, τα δικά μου πιστόνια, του βαγγέλη, του Λευτέρη και μερικών ακόμα γιατί δεν σπάνε που είναι εντελώς εργοστασιακά, έχουν 1.3 με 1.4 bar πίεση παντού μέχρι τον κόφτη (και πότε πότε περισσότερο) και αντέχουν περισσότερους από 270 ίππους; btw, το Mini Cooper S R56 με την VF34 από τη σελίδα μας που έφτιαξε ο Βαγγέλης Καντερές, με τους 300+ ίππους, έχει εργοστασιακά έμβολα μέχρι σήμερα. Δεν αναρωτιέστε γιατί δεν χάλασε κανένα; Και καλά τα big turbo, τόσοι άλλοι με εργοστασιακές ή τουρμπίνες RC και υβριδικές, πώς την παλεύουν και δεν έχουν πάθει τίποτα, που έχουν σαφώς περισσότερη πίεση και βγάζουν πολύ περισσότερα άλογα από ένα από πρόγραμμα πρώτου σταδίου; Μήπως η δήλωση στερείται τεχνικής αιτιολόγησης; |
Δεν πειράζει, θα έχει όλο τον καιρό μπροστά του για να θυμηθεί ακριβώς τί έβαζε... Δικό του το καρπούζι, δικό του και το μαχαίρι.
Εγώ θυμάμαι πολύ καλά τί πρόγραμμα είχε. Αν μεθαύριο αποφασίσει να το ρίξει από το Σούνιο, πάλι δικό του θέμα θα είναι. Είναι άσχημο να χαλάει ένα αυτοκίνητο, αλλά το περισσότερο που μπορούμε να κάνουμε εκ των υστέρων είναι να κρίνουμε για ποιό λόγο χάλασε. |
. να μου πεις λαθος αβανς πειρακια και αλλες χιλιες δυο ερμηνειες να το συζητησω. αλλα οταν μου λεει ο αλλος πιεση σε EP6DT ΜΟΤΕΡ απλα τον μουτζωνω. |
οχι η πιεση δε παιζει εφοσον δεν εχεις καμια βαλβιδα πιεσης αρπαγμενη για να τρελαθηκε και να σηκωσε |
Για την ιστορία, ήταν πρόγραμμα 100άρας, για χρήση με 100άρα βενζίνη αποκλειστικά. Όπως έγραψε άλλωστε κι ο Σωτήρης.
Συγγνώμη για την παρέμβαση: Αν το πιστόνι έσπασε από πίεση 1.2bar, τα δικά μου πιστόνια, του βαγγέλη, του Λευτέρη και μερικών ακόμα γιατί δεν σπάνε που είναι εντελώς εργοστασιακά, έχουν 1.3 με 1.4 bar πίεση παντού μέχρι τον κόφτη (και πότε πότε περισσότερο) και αντέχουν περισσότερους από 270 ίππους; btw, το Mini Cooper S R56 με την VF34 από τη σελίδα μας που έφτιαξε ο Βαγγέλης Καντερές, με τους 300+ ίππους, έχει εργοστασιακά έμβολα μέχρι σήμερα. Δεν αναρωτιέστε γιατί δεν χάλασε κανένα; Και καλά τα big turbo, τόσοι άλλοι με εργοστασιακές ή τουρμπίνες RC και υβριδικές, πώς την παλεύουν και δεν έχουν πάθει τίποτα, που έχουν σαφώς περισσότερη πίεση και βγάζουν πολύ περισσότερα άλογα από ένα από πρόγραμμα πρώτου σταδίου; Μήπως η δήλωση στερείται τεχνικής αιτιολόγησης; |
Πανο εγω ειμαι ενας απο αυτους που συνεχιζω να πιστευω οτι εσπασε απο πιεση(οποτε με μουτζωνεις; ![]() ![]() ![]() Αν το δεις καθαρα απο μηχανολογικης πλευρας,ενδειξεις για πυρακια δεν εχεις,πουθενα. Αυτο σημαινει οτι ουτε μπεκ ειναι,ουτε βενζινη αλλα ουτε και μπουζι. Αποδειξη για το οτι δεν ειναι πιεση,δυστυχως δεν υπαρχει αν και κρινωντας απο το ιστορικο των συνεργειων,το σημαδι με την ραγισμενη φουστα ειναι ξεκαθαρο σημαδι πιεσης. Το αν οφειλεται στο προγραμμα ή σε κατι αλλο,αυτο ειναι αλλο παραμυθι μιας και ο Λευτερης το πρωι που βρεθηκαμε ειπε κατι αρκετα σωστο... Μπορει το προγραμμα να ειναι ΟΚ,το ιδιο και η βενζινη,κλπ,κλπ αλλα αν βουλωσε πχ η Ν75,τοτε; ![]() Αν εγινε ετσι,ουτε ο Σωτηρης φταιει στην προκειμενη περιπτωση,ουτε ο Στελιος αλλα ουτε και κανενας αλλος... Μαλιστα το εξηγησα και στον Λεφο το γιατι πιθανον εγινε οτι εγινε. ![]() Το να εχεις το μοτερ να γυριζει στις 5μιση-6000 με πολυ ανεβασμενη πιεση δεν ειναι επιφοβο(κατι που το κανει και η ιδια η PS) αλλα το να το εχεις να γυριζει 2000-3500 με μισο bar επανω,απο οτι φαινεται μαλλον ειναι... ![]() Αν το δεις και καθαρα απο πρακτικης πλευρας,δες απο το DS3 στην αγωνιστικη του μορφη το τι αλλαζουν...Με εξαιρεση τον στροφαλο,ολα τα υπολοιπα ειναι αλλαγμενα για να αντεχει στα 35 κιλα ροπη παρα το γεγονος οτι δεν στροφαρει ουτε καν 5500. ![]() |
Πανο εγω ειμαι ενας απο αυτους που συνεχιζω να πιστευω οτι εσπασε απο πιεση(οποτε με μουτζωνεις; ![]() ![]() ![]() Αν το δεις καθαρα απο μηχανολογικης πλευρας,ενδειξεις για πυρακια δεν εχεις,πουθενα. Αυτο σημαινει οτι ουτε μπεκ ειναι,ουτε βενζινη αλλα ουτε και μπουζι. Αποδειξη για το οτι δεν ειναι πιεση,δυστυχως δεν υπαρχει αν και κρινωντας απο το ιστορικο των συνεργειων,το σημαδι με την ραγισμενη φουστα ειναι ξεκαθαρο σημαδι πιεσης. Το αν οφειλεται στο προγραμμα ή σε κατι αλλο,αυτο ειναι αλλο παραμυθι μιας και ο Λευτερης το πρωι που βρεθηκαμε ειπε κατι αρκετα σωστο... Μπορει το προγραμμα να ειναι ΟΚ,το ιδιο και η βενζινη,κλπ,κλπ αλλα αν βουλωσε πχ η Ν75,τοτε; ![]() Αν εγινε ετσι,ουτε ο Σωτηρης φταιει στην προκειμενη περιπτωση,ουτε ο Στελιος αλλα ουτε και κανενας αλλος... Μαλιστα το εξηγησα και στον Λεφο το γιατι πιθανον εγινε οτι εγινε. ![]() Το να εχεις το μοτερ να γυριζει στις 5μιση-6000 με πολυ ανεβασμενη πιεση δεν ειναι επιφοβο(κατι που το κανει και η ιδια η PS) αλλα το να το εχεις να γυριζει 2000-3500 με μισο bar επανω,απο οτι φαινεται μαλλον ειναι... ![]() Αν το δεις και καθαρα απο πρακτικης πλευρας,δες απο το DS3 στην αγωνιστικη του μορφη το τι αλλαζουν...Με εξαιρεση τον στροφαλο,ολα τα υπολοιπα ειναι αλλαγμενα για να αντεχει στα 35 κιλα ροπη παρα το γεγονος οτι δεν στροφαρει ουτε καν 5500. ![]() |
Και μην μου πει κανενας μλκας οτι αντεχει,τα σωθικα του ειναι της φουτσας σε σχεση με αλλα μοτερ,πραγμα το οποιο φαινεται και απο την μαζα/βαρος τους. |
Συγγνώμη για την παρέμβαση:
Αν το πιστόνι έσπασε από πίεση 1.2bar, τα δικά μου πιστόνια, του βαγγέλη, του Λευτέρη και μερικών ακόμα γιατί δεν σπάνε που είναι εντελώς εργοστασιακά, έχουν 1.3 με 1.4 bar πίεση παντού μέχρι τον κόφτη (και πότε πότε περισσότερο) και αντέχουν περισσότερους από 270 ίππους; btw, το Mini Cooper S R56 με την VF34 από τη σελίδα μας που έφτιαξε ο Βαγγέλης Καντερές, με τους 300+ ίππους, έχει εργοστασιακά έμβολα μέχρι σήμερα. Δεν αναρωτιέστε γιατί δεν χάλασε κανένα; |
Ρε παίδες μιά ερώτηση,
Εάν όντως το σπάσιμο προήλθε από απότομη αύξηση πίεσης, δέν θα έπρεπε να βλέπουμε τώρα κάποια έστω λυγισμένη μπιέλα; Ειδάλλως ο recife θα έπρεπε να έχει αλλάξει πιστόνια πρώτα.. |
NoDsl έγραψε: | ||
Σκέψου το εξής. Από το THP 155 έως το THP200 τι έχει αλλάξει στο σύνολο πιστόνια μπιέλες; |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
Πιστόνια; ![]() |
Ρε,μην συνεχιζετε τις μλκιες,που ειδατε σημαδια απο πυρακια σε καποιο απο τα πιστονια; ![]() Εχει καμια σχεση το σπασμενο πιστονι του παιδιου με τα σπασμενα πιστονια που εδειξα πριν εγω ή ο Στελιος; ![]() Δεν ειμαι ανικανος να ξεχωρισω πυρακια αλλα ασχετα με αυτο,ακομα και καποιος που δεν εχει σχεση με το "σπορ" πρεπει να ειναι τυφλος για να πειστει οτι το σπασμενο πιστονι εχει ενδειξεις απο πυρακια πανω του. ![]() Και στο ειπα και χθες,μην κοιτας που οι 9 στους 10 οδηγουν ετσι οπου το μοτερ δεχετε την επιπλεον πιεση κυριως ψηλα.Υπαρχουν και καποιοι ελαχιστοι που οδηγουν με μισο γκαζι ή με "μισο στροφομετρο" με αποτελεσμα να εισαι συνεχεια στο overboost. Ε,βασικες αρχες ενος τουρμομοτερ ειναι οτι αποφευγεις δια ροπαλου μεγαλα φορτια και χαμηλες στροφες οποτε γιατι ο EP6 να ειναι η εξαιρεση στον κανονα; Και μην μου πει κανενας μλκας οτι αντεχει,τα σωθικα του ειναι της φουτσας σε σχεση με αλλα μοτερ,πραγμα το οποιο φαινεται και απο την μαζα/βαρος τους. |
Gotcha έγραψε: |
Αν αναφερεστε στις διαφορες rallye και RC πιστονια (για τα 200αρια δεν ξερω) εχω την εντυπωση πως ειναι τα ιδια με μια μονη διαφορα μια εξτρα επιστρωση (πιπες δλδ) |
Αν αναφερεστε στις διαφορες rallye και RC πιστονια (για τα 200αρια δεν ξερω) εχω την εντυπωση πως ειναι τα ιδια με μια μονη διαφορα μια εξτρα επιστρωση (πιπες δλδ) |
Χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, δέν έχει και ένα extra ελατήριο; |
Steve έγραψε: | ||||
![]()
![]() |
Μάνθο, δεν κάνεις ένα split τα ποστ γιατί έχουμε φύγει απο τη ροή του thread;
Κάνε ένα νέο Thread στα προβλήματα με τίτλο: Σπασμένο 308(EP6DT). Ποτς γένεν αυτό; |
Σωτηρη η Ν75 τσεκαριστηκε και ειναι "οκ" ή πλεον θα αλλαχθει ουτως ή αλλως προληπτικα για το μελλον?
αν υπαρξει τετοια αποτομη αυξηση πιεσης, δεν μενει καποιο δεδομενο/ιστορικο στο εγκεφαλο? |
volvos έγραψε: | ||
|
ΟΚ,αν τσεκαραν και την βαλβιδα τοτε τι αλλο μπορει να ειναι; ![]() |
τα χιτωνια τα μετρησανε? αυτο το ρημαδι το χωνιν? κοιταξε το σε παρακαλω γιατι μετα απο 6 μηνες θα λες οτι το μοτερ καιει λαδια... η σου πεταει το δεικτη λαδιου.... Επισης πρωτα ο Θεος την αλλη βδομαδα (μαλλον) θα ειμαι ελλαδα που το εχεις το αμαξι να περασω να το δω? (ειναι ευκαιρια κιολας να γνωρηστουμε απο κοντα) |
Η πραγματικη αιτια ειναι αθροισμα διαφορων επιμερους παραγοντων.
Να το πω αλλιως ειναι σαν να κοιταμε μοναχα ενα δεντρο και να μην βλεπουμε το δασος... Just for the record... ναι ο Στελιος εχει δηκιο η πιεση ειναι ενας απο αυτους τους παραγοντες. απλα δεν ειναι ο μοναδικος. Δεν σας εχει κινησει την περιεργια οτι δεν ειναι το μοναδικο αμαξι με ακριβως τα ηδια προβληματα? ανεξαρτητως αν ηταν προγραμματισμενα η τελιως μαμα, μιας και δεν θελω να "φωτογραφισω" ουτε το Στελιο, ουτε το λαγο, (αληθεια το λαγο πως τον λενε πραγματικα? ![]() Αυτο που θελω ειναι να βγει η αληθεια προς τα εξω αντικειμενικα και χωρις κοκορομαχιες, μιας και φανταζομαι πως ολοι μας θελουμε να ξερουμε τι πραγματικα γινεται μεσα στους θαλαμους καυσεως των κινητηρων μας... Αλλα και για να προλαβω πριν αρχισετε να με βριζετε ομαδικως, ![]() δεν ειμαι κατα του να βαλουμε προγραμμα στο αμαξι μας, ισα ισα αν τελικα κρατησω το παρταλι μου και εγω προγραμμα θα του βαλω. |
Η πραγματικη αιτια ειναι αθροισμα διαφορων επιμερους παραγοντων.
Να το πω αλλιως ειναι σαν να κοιταμε μοναχα ενα δεντρο και να μην βλεπουμε το δασος... Just for the record... ναι ο Στελιος εχει δηκιο η πιεση ειναι ενας απο αυτους τους παραγοντες. απλα δεν ειναι ο μοναδικος. Δεν σας εχει κινησει την περιεργια οτι δεν ειναι το μοναδικο αμαξι με ακριβως τα ηδια προβληματα? ανεξαρτητως αν ηταν προγραμματισμενα η τελιως μαμα, μιας και δεν θελω να "φωτογραφισω" ουτε το Στελιο, ουτε το λαγο, (αληθεια το λαγο πως τον λενε πραγματικα? ![]() Αυτο που θελω ειναι να βγει η αληθεια προς τα εξω αντικειμενικα και χωρις κοκορομαχιες, μιας και φανταζομαι πως ολοι μας θελουμε να ξερουμε τι πραγματικα γινεται μεσα στους θαλαμους καυσεως των κινητηρων μας... Αλλα και για να προλαβω πριν αρχισετε να με βριζετε ομαδικως, ![]() δεν ειμαι κατα του να βαλουμε προγραμμα στο αμαξι μας, ισα ισα αν τελικα κρατησω το παρταλι μου και εγω προγραμμα θα του βαλω. |
Θαναση δεν υπαρχει περιπτωση να κανουν τετοια εξεταση στα χιτωνια...
Το πολυ-πολυ να δουνε αν πηραν οβαλ(σιγα και μην το κανουν βεβαια),που δεν θα πηραν λογο λιγων χλμ και θα πουνε οτι ειναι ΟΚ οποτε θα προχωρησουν στην συναρμολογηση. Ετσι και αλλιως,και να πας εκει και να τους πεις honing,θα σε κοιτανε σαν εξωγηινο... ![]() |
NoDsl έγραψε: | ||||||
Και μόνο πιστόνια. Γιατί; Διαφορές πίεσης: THP 150 -/- THP 175 0.65/0.50 - 1/0.7 το 200άρι άστο απ' έξω γιατί έχει 2 μεταβλητούς. |
Ποιο εμεινε ανεπαφο; ![]() ![]() ![]() |
Τα ελατηρια των πιστονιων ειναι απο τετοιο υλικο που αντεχουν πολυ περισσοτερο απο οτι φανταζεσαι...
Αλλωστε απο τα 3 ελατηρια που εχει κανονικα,εχει μεινει μονον το ενα και αυτο εχει τα μαυρα του τα χαλια... Βγαλε συμπερασμα. ![]() |
Οπως επισης ειμαι καταπληκτικα περιεργος να δω τι λαδι θα του πουνε να βαλει... ![]() |
isim έγραψε: |
Για ενα χρονο φορουσε προγραμμα για 100αρα απο τον Στελιο, και τον Ιανουαριο που μας περασε το αλλαξα σε προγραμμα 95αρας. Το κουστουμι μου βγηκε 2500 με τα σφυρηλατα, αυτο για να εχεις σημειο αναφορας Σωτηρη. |
Λοιπον μια απο τα ιδια ειχα και εγω...Σπασμενο το δευτερο πιστονι στο ιδιο σημειο ακριβως.
Πριν γινει το ευτυχες γεγονος ειχα ακοθσει το μοτερ να κανει λες και ειχα πεταξει κατσαρολες κατω. Ειχα αλλαξει τεντωτηρας και λοιπα περιφεριακα εντος εγγυησης, αλλα οταν βγηκε στο συνεργειο ηταν διαλυμενος. Το καλο ειναι οτι δεν εβαλα παλι τα εργοστασιακα πιστονια αλλα σφυρηλατα της CP. Για ενα χρονο φορουσε προγραμμα για 100αρα απο τον Στελιο, και τον Ιανουαριο που μας περασε το αλλαξα σε προγραμμα 95αρας. Το κουστουμι μου βγηκε 2500 με τα σφυρηλατα, αυτο για να εχεις σημειο αναφορας Σωτηρη. |
Για ποιο λογο εβγαλες το προγραμμα των 100 και εβαλες 95 και δεν εβαλες το μαμισιο??? |
Για ποιο λογο εβγαλες το προγραμμα των 100 και εβαλες 95 και δεν εβαλες το μαμισιο??? |
Είχαμε συζήτηση για 207, έμπλεξε συζήτηση για 308, κάναμε θέμα για 308 και τώρα συζητάμε για 207. |
το οτι εχει μεινει το ενα ειναι επειδη τα αλλα εσπασαν πχ ή γιατι τα εχουν αβγαλει απ την θεση τους?
(και κατι "εγκυκλωπαιδικό") γιατι σπαει σε εκεινο το σημείο (στο πλάι και κάτω) και οχι καπου αλλου? |
Samer έγραψε: |
Λοιπον, να σας πω και εγω τα δικα μου μπας και βοηθησει σε κατι με το θεμα, η απλα θα σας μπερδεψει παραπανω ![]() |
Τι να μας μπερδεψει φιλε μου ....φως -φαναρι , ετσι οπως τα λες, εγω καταλαβαινω οτι το προγραμμα εχει κανει την ζημια με τα πυρακια , και το σπασμενο πιστονι ειναι ιδιο με το δικο μου ..... Αλλα τι ακριβως ειναι αυτο στο προγραμμα που δημιουργει πυρακια και στην συνεχεια το σπασιμο?? ![]() |
Προφανώς, τα πιστόνια δέν κάνουν.. ![]() Δέν μπορεί να είναι τυχαίο που ΟΛΑ σπάνε εκεί! |
Ποιο ειναι το μαμα πιστονι?? ο φιλος εδω αναφερει οτι ειχε προγραμμα το εβγαλε του εκανε την ζημια το σενιαρισε και ξαναεβαλε προγραμμα ...αν καταλαβα καλα |
Μαλιστα....Συμπερασμα??? Οτι τα πιστονια που φοραει αυτος ο κινητηρας , δεν ξερεις αν ποτε σπασει η οχι , ειτε εχεις προγραμμα ειτε οχι , οποτε τι κανουμε???Λεμε ενα" Δοξα το θεο" που στο δικο μου αμαξι δεν εχει σπασει??? Ειμαστε δηλαδη στο ελεος της τυχης ??? Μηπως καποιες παρτιδες πιστονιων βγηκαν προβληματικες?? |
makis106 έγραψε: | ||
Φυσικά και εύχεσαι να μην πάει κάτι στραβά, αλλα κυρίως κάνεις σωστή και προληπτική συντήρηση όσο περνάει απ το χέρι σου. |
ποσα 1,6τ μοτερ εχουν πουληθεί?
ποσα εχουν σπάσει? |
θαναση ετσι οπως το σκεφτομαι εγω απο μηχανολογικης αποψης λεω..
εχω ενα μοτερ που θελω τρελλες δικλειδες ασφαλειας λογω αμεσου ψεκασμου και τουρμπο στεγνωνω καργα για ρυπους καταναλωσεις αλλα ανεβαζω θερμοκρασιες κινητηρα και σωζω κατασταση περιμενοντας να κοψει εγκεφαλος πιεσεις αβανς κλπ απο αισθητηρια οταν ανεβασει και αλλο συνθηκες λειτουργιας απο θερμοκρασιες πειρακια που τα εχω στο οριο. με προγραμμα κατεβαζουμε θερμοκρασιες. αλλα ετσι αναισθητοποιω εγκεφαλο αφου κατεβαζω τα σημεια κινδυνου και επιτρεπω να αφησει συνθηκες λειτουργιας εκτος προδιαγραφων αφου δε βλεπει κινδυνο απο θερμοκρασιες αβανς... οποτε μια παραμικρη υποψια βουλωματος-χρονισμου-βαλβιδας που πριν θα το τσιτωνε στα ορια συναγερμου εδω δε θα αντιδρασει αφου εμεις δουλεουμε πιο safe απο θεμα συνολικης αποδοσης αλλα ετσι αφηνουμε και τη περιπτωση να συμβει κατι να προκαλει και μεγαλυτερη ζημια καταλαβες τιποτα ή το ειπα χαλια? |
Samer έγραψε: | ||||
Και αυτο παιζει ρολο, αλλα αν σου πω οτι αλλαζα και αλλαζω ακομα λαδια καθε 5,000χλμ με φιλτρο λαδιου, βαλβολινες και μπουζι και φιλτρο καμπινας καθε δευτερη αλλαγη λαδιου? Το πρωι παντα περιμενω τουλαχιστων 60 δευτερολεπτα, εκτος αν βιαζομαι νταξ.. και στο γυρισμο αν εχω κανει ενα πατηματακι, το αφηνω με το turbotimer για 2 λεπτα. And yet... εσπασε 2 φορες το γα**μεν#. |
αν ειχα 207 θα αλλαζα μπουζι καθε 15 μαξιμουμ, λαδια καθε 10, Ν75 και βλαβολινες καθε 30 ακομα και αν το ειχα μαμα |
@makis106
Και καλα κανεις... Αλλα το "θεμα" με τα λαδια μην περιμενεις να το αντιληφθεις απο την καταναλωση του λαδιου... ![]() οταν φθανουμε σε αυτο το σημειο εχουμε ηδη δημιουργησει "θεμα"... ![]() Το λιπαντικο ειναι κατι πολυ παρεξηγημενο και δυστηχως επειδη υπαρχει καταπληκτικη ασχετοσυνη επι του θεματος, ερχομαστε σε σημειο που ακομα και τελιως μαμησια μοτερ να βγαζουν προβληματα (συνηθως στο καπακι) η αλλες ωραιες φθορες που εννιοται οδηγουνε και σε ζημιες και ολοι μετα ψαχνονται το "γιατι" εγινε.... ![]() Μπορεις να κανεις οτι θελεις στον κινητηρα σου, αλλα ενα πραγμα που δεν πρεπει ποτε να κανεις ειναι να πειραματιστεις με τα λαδια σου. Αυτο το μοτερ θελει 0-30 και μονο (την αλλη οδηγια την δινουν μονο για το αν εχουν ανοιξει τα διακενα... ![]() οποτε τοτε και μονο τοτε παμε σε βαρυτερο λαδι (ας πουμε 5-30 η 5-40 αναλογως τον βαθμο βελτιωσης και τον τροπο οδηγησης) |
Αν εισαι βελτιωμενος θελει καθε 300 ωρες:
λαδια (0-30 ελφ εξελιουμ φουλ τεκ η τοταλ quartz 9000 energy) ekτος και αν δουλευατε για πολυ καιρο αλλο λαδι και εχουν ηδη ανοιξει τα διακενα οποτε χαιρεται... τοτε παμε σε 5-30 η και 5-40 αλλα με instant lubrication και διαφορα αλλα χαρακτηριστηκα που δεν ειναι επι του παροντος τωρα. |
Επειδή έχουμε χάσει το δάσος, σε λίγο χάνουμε το δέντρο και θα πάμε όλοι μαζί για βρούβες, να σας βοηθήσω με ένα ανατριχιαστικό στατιστικό δεδομένο
από τη γηραιά αλβιώνα. Σε μερικούς ίσως να το έχω πει γιατί το γνωρίζαμε εδώ και ένα χρόνο. Με την κυκλοφορία των 207 GT/XS/GTI/THP 1.6Τ στην Αγγλία, μέσα στους πρώτους 6 μήνες είχε υπερκαλυφθεί ο προυπολογισμός εγγυήσεων των πρώτων δυο χρόνων. Νομίζω καταλαβαίνετε τί σημαίνει αυτό. |
ειλικρινα με τοσα που εχουν ακουστει αν ειχα 207 θα αλλαζα μπουζι καθε 15 μαξιμουμ, λαδια καθε 10, Ν75 και βλαβολινες καθε 30 ακομα και αν το ειχα μαμα |
Σωστα σκεφτεσαι... ![]() Απλα στην ολη ιστορια υπαρχει και ενα "αλλα"... το σαε στο λαδι ειναι ενα (βασικο μεν) αλλα δεν παυει να ειναι ενα και μονο χαρακτηρηστικο μεσα σε ολα τα αλλα... Να το πω αλλιως.... το να λεμε πχ σαε 5-40 ειναι σαν να λες βρηκα μια γκομενα... αυτο υποδηλωνεις και μεχρι εκει... τωρα αν βρηκες γυναικα που ειναι ομορφη η ασχημη, αδυνατη η χοντρη, γυμνασμενο η αγυμναστο σωμα.... το "σαε" δεν φτανει για να στα προσδιορησει ολα αυτα... ![]() Τουλαχιστο αν εχεις 5-30 ζεστενε το μονο με στροφες ρελαντι πριν ξεκινησεις... |
manosm3 έγραψε: | ||
Φαντασου να αλλαζεις μπουζι, λαδια και φιλτρο λαδιου καθε 5.000 χλμ και βαλβολίνες καθε 10.000 ![]() |
makis106 έγραψε: | ||
Φυσικά και εύχεσαι να μην πάει κάτι στραβά, αλλα κυρίως κάνεις σωστή και προληπτική συντήρηση όσο περνάει απ το χέρι σου. |
Oχι φιλε μου , δεν το δεχωμε...Την στιγμη που εχω δωσει ενα καρο λεφτα για να το αποκτησω, κοντα στα 25χιλιαρικα ΔΕΝ το δεχωμε να εχω την αμφιβολια μπας και σπασει κανενα πιστονι την στιγμη που θα ειμαι μαμισιος και θα κανω την συντηρηση οπως προβλεπει ο κατασκευαστης , και γιατι να αλλαζω λαδι καθε 5000κμ οταν μου λεει ο Γαλλος καθε 15.000 κμ και μπουζι στα 40000.. Εννοιτε βεβαια οτι δεν θα φτασω σε τετοιο σημειο ,αλλα λαδακια και φιλτρο καθε 10000κμ μαζι με το φιλτρακι του τα αλλαζω παντα σε ολα τα αυτοκινητα που ειχα μεχρι τωρα .....στα 5 το θεωρω υπερβολη . Υποτιθεται οτι ο κινητηρας αυτος ειναι απο καλυτερους και αξιοπιστους , εκτος αν μας πουλανε παραμυθι ... Εγω πιστευα οτι αυτο ο κινητηρας δεν προκειται να παθει τιποτα απολυτως συμφωνα με αυτα που διαβαζα μεχρι τωρα ....και μιλαμε οχι για πειραγματα απλα μαμισιος , αν και μαμισιοι σπανε σε λιγα κμ τοτε σκ**ά αξιοπιστα ειναι ..Οποτε Θα παω να παρω ενα Γιαπωνεζο ατμοσφαιρα και καθαρισα . |
Όταν εσύ επιλέγεις να το βελτιώσεις κιόλας θα πρέπει να είσαι 2 φορές πιο προσεκτικός και προληπτικός. Όπως είπε και ο Θανάσης όταν ζητάς απο ένα τόσο μικρό μοτέρ τόσα πολλά και ακόμα περισσότερα πρέπει να αναλάβεις και τις ευθύνες σου.
|
Oχι φιλε μου , δεν το δεχωμε...Την στιγμη που εχω δωσει ενα καρο λεφτα για να το αποκτησω, κοντα στα 25χιλιαρικα ΔΕΝ το δεχωμε να εχω την αμφιβολια μπας και σπασει κανενα πιστονι την στιγμη που θα ειμαι μαμισιος και θα κανω την συντηρηση οπως προβλεπει ο κατασκευαστης , και γιατι να αλλαζω λαδι καθε 5000κμ οταν μου λεει ο Γαλλος καθε 15.000 κμ και μπουζι στα 40000.. Εννοιτε βεβαια οτι δεν θα φτασω σε τετοιο σημειο ,αλλα λαδακια και φιλτρο καθε 10000κμ μαζι με το φιλτρακι του τα αλλαζω παντα σε ολα τα αυτοκινητα που ειχα μεχρι τωρα .....στα 5 το θεωρω υπερβολη . Υποτιθεται οτι ο κινητηρας αυτος ειναι απο καλυτερους και αξιοπιστους , εκτος αν μας πουλανε παραμυθι ... Εγω πιστευα οτι αυτο ο κινητηρας δεν προκειται να παθει τιποτα απολυτως συμφωνα με αυτα που διαβαζα μεχρι τωρα ....και μιλαμε οχι για πειραγματα απλα μαμισιος , αν και μαμισιοι σπανε σε λιγα κμ τοτε σκ**ά αξιοπιστα ειναι ..Οποτε Θα παω να παρω ενα Γιαπωνεζο ατμοσφαιρα και καθαρισα . |
Συμφωνω οτι τα πουσαρισμενα θελουν ιδιαιτερη φροντιδα και προσοχη , γιατι ολοι αυτοι που τα εχουν σκαλισει καθε τοσο στο συνεργειο ειναι , να λίγο χρονισμα να λιγο ρυθμιση να λιγο το ενα λιγο το αλλο ...ασε δεν θα παρω...δεν ειμαι εγω για τετοια ...ουτε η τσεπη το αντεχει ουτε η ηλικια μου.... Περιμενα περισσοτερη αξιοπιστια σε αυτο το μοτερ , περιμμενα να εχω καποιο προβλημα , την στιγμη που το σκαλισα ..αλλα σε πολα περισσοτερα κμ , πανω απο τα 70.000κμ ..λεμε τωρα , αλλα Ποτε δεν πιστευα οτι θα σπασει πιστονι...γιατι εγω το αμαξι δεν το ζοριζω ουτε το σπαω , και η συντηρηση του οπως προβλεπεται . Ελπιζω τωρα που θα γινω μαμισιος , να μην εχω αλλα σοβαρα προβληματα μεχρι και τα 100.000κμ , την στιγμη που η συντηρηση του θα ειναι ευλαβικη ..το απιτω δηλαδη , απο αυτον τον κινητηρα... Ετσι και παθει κατι σοβαρο παλι σε λιγα κμ και σε λιγο χρονο ..σιγουρα θα "το σκοτωσω" , ασε που ηδη εχω"κρυωσει" και το σκεφτομε σοβαρα να τοδωσω , εστω και κοψιοχρονια. |
δειξτε μου ενα Γιαπωνεζικο ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ τεχνολογίας (εννοώ με προδιαγραφες ρυπως 2005 και μετα) 1600αρι μοτερ Τουρμπο ή/και Ατμοσφαιρικο που είτε μονο με προγραμμα ειτε με οποιο αλλο τροπο απεκτησε + 30% ισχυ πλησιαζοντας τα 200αλογα και ΒΑΣΙΚΑ τα 30+κιλα ροπης... και με συντηρηση/χρηση συμβατική (μεσου Ελληνα) αντεξε "πολλα και απροβληματιστα" χιλιομετρα ![]() ![]() ![]() ![]() |
Μανθο μιλαμε για μαμισια αμαξια και οχι φτιαγμενα , να αντεχουν στον χρονο για εναν "γρηγορο" οικογενειαρχη και να ειναι απροβληματιστα για πολλα πολλα κμ ..υπαρχουν πολλα τετοια , δεν χρειαζεται να αναφερω ...και επαναλαμβανω , χωρις πειραγματα και αλλες χειρουργικες επεμβασεις , αυτα ειναι για πιτσιρικαδες καγκουρες , η πειραματιστες η "φορτωμενους" .Τωρα που ειμαι εγω μεσα σε αυτους , αναρωτιεμε και εγω .. ![]() Ενα ειναι γεγονος , οσο τα σκαλιζεις τοσο πρεπει να τα προσεχεις , να τρεχεις στα συνεργεια και να πληρωνεις πεταμενα λεφτα , και ειδικα τωρα που δεν υπαρχουν |
μα ακομα και ΜΑΜΑ δεν υπαρχει 1600αρι με κοντα 200αλογα ή/και 30+κιλα ροπη κλπ κλπ για σβελτους οικογενειάρχες
ή θυμαμαι λάθος ![]() |
Μιας και η συζήτηση έχει εκτροχιαστεί τελείως και τεχνικό συμπέρασμα δεν βλέπω να βγαίνει, η ερώτηση είναι απλούστατη:
Αν έσπαγε ένα αυτοκίνητο όντας εντελώς εργοστασιακό, θα προτιμούσες να το είχες πειράξει ή όχι; Ταπεινή μου γνώμη, καλύτερο να του έχεις πετάξει τα μάτια έξω μέχρι τότε. Γιατί; Γιατί τα αυτοκίνητα, όπως οι βάρκες και όλα τα μηχανοκίνητα παιχνίδια χάνουν την αξία τους γρήγορα. Όσο πιο πολύ τα χαρείς, τόσο περισσότερο αξίζουν. |
Μονο για τζαπόνια μιλάς; |
Για να κλεινει το θεμα με τα λαδια,το εργοστασιο βαζει σαν πρωτη τοποθετηση 0W30 με καποια επιπλεον προσθετα για το ρονταρισμα,ασχετα αν ειναι ηδη στρωμμενο θεωρητικα...
Επισης σαν ΙΔΑΝΙΚΟ προτεινει ΠΑΛΙ 0W30 ενω δινει τα 5W30 σαν εναλλακτικη λυση. Τωρα το τι επιλεγει ο καθενας ειναι αλλη υποθεση,παντως το εργοστασιο ΑΥΤΑ ΛΕΕΙ. Το γιατι εσεις βαζετε 5W30 ή γιατι στην αντιπροσωπεια σας βαζουν 5W30 ειναι αλλη υποθεση και φυσικα αλλο κοστος... |
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=416206#416206
Sorry Στέλιο, αλλα γιατί αυτο πρέπει απαραίτητα να σημαίνει κάτι? ![]() Εγώ βλέπω υποστηριζόμενους τύπους λιπαντικού. |
Οι κατασκευαστες σχεδον παντα δινουν αρκετες εναλλακτικες για τετοιες περιστασεις οι οποιες μαλιστα παλιοτερα καθοριζονταν και απο τις κλιματολογικες συνθηκες.
Αυτο το πραγμα βεβαια αλλαξε για αυτο και τα πραγματα ειναι πιο σαφη. Οποτε οπως και στους TU παλιοτερα εδιναν καποιες Χ επιλογες,ετσι δινουν τωρα και στους EP. Απλα οπως ειπα,αλλο το ιδανικο,αλλο το αποδεκτο και αλλο το τι φοραει απο το εργοστασιο(που ειπα νωριτερα οτι ειναι 0W30). Προβληματισου γιατι μπορει να βαζουν 0W30 σαν πρωτη τοποθετηση παρα το γεγονος οτι κοστιζει σχεδον τα διπλασια... |
Μιας και η συζήτηση έχει εκτροχιαστεί τελείως και τεχνικό συμπέρασμα δεν βλέπω να βγαίνει, η ερώτηση είναι απλούστατη:
Αν έσπαγε ένα αυτοκίνητο όντας εντελώς εργοστασιακό, θα προτιμούσες να το είχες πειράξει ή όχι; Ταπεινή μου γνώμη, καλύτερο να του έχεις πετάξει τα μάτια έξω μέχρι τότε. Γιατί; Γιατί τα αυτοκίνητα, όπως οι βάρκες και όλα τα μηχανοκίνητα παιχνίδια χάνουν την αξία τους γρήγορα. Όσο πιο πολύ τα χαρείς, τόσο περισσότερο αξίζουν. |
Οι κατασκευαστες σχεδον παντα δινουν αρκετες εναλλακτικες για τετοιες περιστασεις οι οποιες μαλιστα παλιοτερα καθοριζονταν και απο τις κλιματολογικες συνθηκες.
Αυτο το πραγμα βεβαια αλλαξε για αυτο και τα πραγματα ειναι πιο σαφη. Οποτε οπως και στους TU παλιοτερα εδιναν καποιες Χ επιλογες,ετσι δινουν τωρα και στους EP. Απλα οπως ειπα,αλλο το ιδανικο,αλλο το αποδεκτο και αλλο το τι φοραει απο το εργοστασιο(που ειπα νωριτερα οτι ειναι 0W30). Προβληματισου γιατι μπορει να βαζουν 0W30 σαν πρωτη τοποθετηση παρα το γεγονος οτι κοστιζει σχεδον τα διπλασια... |
Μα δεν ειναι καταλληλοτερο,τα ιδια ειναι,ασε που το 5αρι ειναι χειροτερο για τον πολυ απλο λογο οτι ειναι πιο παχυρευστο απο το 0.
Και τα δυο εχουν δεικτη 30 οποτε στο σκισιμο ιδια συμπεριφορα εχουν,απλα το 5αρι αργει να ζεσταθει περισσοτερο στην ψυχρη εκκινηση(αυτο που λεει τοση ωρα ο Θανασης) και δημιουργει και πιο παχυ φιλμ στα χιτωνια(δηλαδη το πιστονι "φρεναρει" περισσοτερο). Οποτε με εξαιρεση το κοστος,δεν υπαρχει κανενας προφανης λογος να επιλεξει κανεις το 5αρι. |
Sinanai έγραψε: |
Γράψε μωρή Αυστριακιά λέρα "πεντάλιτρα"... Έτσι είναι σα να σε πιάσανε κότσο! ![]() ![]() ![]() |
Μα δεν ειναι καταλληλοτερο,τα ιδια ειναι,ασε που το 5αρι ειναι χειροτερο για τον πολυ απλο λογο οτι ειναι πιο παχυρευστο απο το 0.
Και τα δυο εχουν δεικτη 30 οποτε στο σκισιμο ιδια συμπεριφορα εχουν,απλα το 5αρι αργει να ζεσταθει περισσοτερο στην ψυχρη εκκινηση(αυτο που λεει τοση ωρα ο Θανασης) και δημιουργει και πιο παχυ φιλμ στα χιτωνια(δηλαδη το πιστονι "φρεναρει" περισσοτερο). Οποτε με εξαιρεση το κοστος,δεν υπαρχει κανενας προφανης λογος να επιλεξει κανεις το 5αρι. |
Σε αυτό συμφωνώ κ εγώ, οτι τα λάδια είναι ίδια, με τη μικρή διαφορά στη ροή σε κρύο ξεκίνημα, που δεν σημαίνει οτι δημιουργεί και πρόβλημα. Οπότε με δεδομένα ότι: -Κάνω πάντα καλό ζέσταμα -Υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα λάδια που χρησιμοποιώ (castrol edge 5-30) καταπολεμούν τις επικαθήσεις των βαλβίδων, προσφέροντας μοναδική προστασία στις βαλβίδες κινητήρων FSI που μπορει να είναι και μούφα, μπορεί και όχι! (Αν και το έχω λύσει πλέον αυτο το ζήτημα!) -Απο κατανάλωση ανα 10000 δεν έχω κατέβει ποτε κάτω απο τα 2/3 στον δείκτη. (και πετυχυμένη συνταγή δεν αλλάζει) εγώ προσωπικά θα παραμείνω στα 5-30... |
Με προσθετικο στην βενζινη? |
Gotcha έγραψε: | ||
Με προσθετικο στην βενζινη? |
Σε αυτό συμφωνώ κ εγώ, οτι τα λάδια είναι ίδια, με τη μικρή διαφορά στη ροή σε κρύο ξεκίνημα, που δεν σημαίνει οτι δημιουργεί και πρόβλημα. Οπότε με δεδομένα ότι: -Κάνω πάντα καλό ζέσταμα -Υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα λάδια που χρησιμοποιώ (castrol edge 5-30) καταπολεμούν τις επικαθήσεις των βαλβίδων, προσφέροντας μοναδική προστασία στις βαλβίδες κινητήρων FSI που μπορει να είναι και μούφα, μπορεί και όχι! (Αν και το έχω λύσει πλέον αυτο το ζήτημα!) -Απο κατανάλωση ανα 10000 δεν έχω κατέβει ποτε κάτω απο τα 2/3 στον δείκτη. (και πετυχυμένη συνταγή δεν αλλάζει) εγώ προσωπικά θα παραμείνω στα 5-30... |
Σεβαστειτε τα ιξωδη που δινει ο κατασκευαστης και οχι η καθε εταιρια λιπαντικων,πολυ περισσοτερα ξερει ο ιδιος ο κατασκευαστης. ![]() |
A higher viscosity index indicates a smaller decrease in kinematic viscosity with increasing temperature of the lubricant. |
Οχι , αυριο θα παω να του μιλησω ..αλλα δεν περιμενω να παρω και καποια απαντηση της προκοπης ![]() |
android έγραψε: | ||
Eκει που πηγες,απλα θελει περιμενε,εχει διαρκεια.Υπομονη |
Τα Νεα της Παρασκευεης ![]() Οσο για το χωνιν , ρωτησα και μου ειπαν οτι εγιναν ολοι οι προβλεπομενοι ελεγχοι , ειναι ενταξει μεσα οι κυλινδροι και το σημαντικοτερο να μην ανησυχω και ακουω διαφορα απο διαφορους και αγχωνομαι .. Δεν εχω λογο να μην τους πιστεψω , αλλωστε το πηγα στα κεντρικα γιαυτο ακριβως τον λογο ..οτι ξερουν τι κανουν και αυτο που κανουν το κανουν σωστα...ο καιρος θα δειξει για το αποτελεσμα .. Αυτα |
Τι να επιβαιβεωθει και ποια παιδια ?? Εδω οι αποψεις ειναι διχασμενες ..δεν εχουμε καταληξει τελικα στο τι εφταιξε..?? Εγω παντως με αυτα που εχουν γραφτει και αναφερθει δεν ειμαι σιγουρος.. |
Απλα για τα λεφτα θα δωσεις θα μπορουσες να βαλεις σφυριλατα και να ησυχασεις μια για παντα |
Lefter1s RC έγραψε: | ||
+1000. Ξανακοιταξε το φιλε. Αυτοι σου λενε μλκιες για να βγαλουν προμηθεια απο τα ανταλλακτικα. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
Πάει πέταξε το πουλάκι τώρα.. ![]() Αν τους έλεγε για σφυριά στην αντιπροσωπεία θα τον "έκραζαν" σίγουρα. Ενώ επίσης θα το απειλούσαν ότι δεν θα είχαν καμία ευθύνη για τυχόν μελλοντικά προβλήματα και φυσικά κανένας λόγος για εγγύηση. |
Τα Νεα της Παρασκευεης ![]() Λοιπον τα υλικα εχουν ερθει και το μοτερ αρχιζει και δενεται σιγα-σιγα , ελπιζω μεχρι την τεταρτη πεμπτη να μου το παραδωσουν .. Οσο για το χωνιν , ρωτησα και μου ειπαν οτι εγιναν ολοι οι προβλεπομενοι ελεγχοι , ειναι ενταξει μεσα οι κυλινδροι και το σημαντικοτερο να μην ανησυχω και ακουω διαφορα απο διαφορους και αγχωνομαι .. Δεν εχω λογο να μην τους πιστεψω , αλλωστε το πηγα στα κεντρικα γιαυτο ακριβως τον λογο ..οτι ξερουν τι κανουν και αυτο που κανουν το κανουν σωστα...ο καιρος θα δειξει για το αποτελεσμα .. Αυτα |
drdino έγραψε: | ||
Kάναν τίποτα στα χιτώνια ή τα αφήσανε όπως ήταν; |
|
|
drdino έγραψε: |
Για αυτό το τελευταίο σου έχουν πει 3-4 άτομα την λεπτομέρεια για τα χιτώνια. ![]() |
drdino έγραψε: |
Για αυτό το τελευταίο σου έχουν πει 3-4 άτομα την λεπτομέρεια για τα χιτώνια. ![]() |
Steve έγραψε: |
Στέλιο, λέει "ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ αυτο αν μπορει να μου το πει καποιος με σιγουρια" και, με το συμπάθειο κι όλας, κανείς δεν πήρε θέση να πεί από μπουζί ή από λάδι ή από βαλβίδες ή ξέρω γω τί. Όλοι μας βγήκαμε και πετάξαμε κάτι στον αέρα και το αφήσαμε να πλανάται.
Δεν είδα ούτε εσένα, ούτε τον Θανάση, ούτε τον τουρλοκώλη (ξέρουμε και σεβόμαστε τις μηχανολογικές σας γνώσεις, όμως ΚΑΝΕΙΣ σας ΔΕΝ έχει την υποχρέωση να το κάνει) να πεί "αυτό έφταιγε, τέλος". Αυτό είναι το παράπονο του φίλου μας προς το παρόν, αν κατάλαβα καλά ![]() |
NoDsl έγραψε: | ||
Το αυτό. +1 |
Δεν είδα ούτε εσένα, ούτε τον Θανάση, ούτε τον τουρλοκώλη (ξέρουμε και σεβόμαστε τις μηχανολογικές σας γνώσεις, όμως ΚΑΝΕΙΣ σας ΔΕΝ έχει την υποχρέωση να το κάνει) να πεί "αυτό έφταιγε, τέλος". |
Μισό λεπτό γιατί γίνεται το θέατρο του παραλόγου.
Βλέπεις ότι τα παιδιά σου προτείνουν τόσες αιτίες και τεκμηριώνουν την άποψή τους. Καλή ή κακή, ορθή ή παράλογη δεν έχει σημασία γιατί καθένας επιχειρηματολογεί. Εδώ ο Θανάσης θέλει να έρθει να το δει από κοντά ο άνθρωπος χωρίς να σου χρωστάει τίποτα. Και μετά από τόσες σελίδες τεχνικής ανάλυσης το μόνο που μπορείς να γράψεις είναι αυτό που έγραψες στην αρχή; 20 σελίδες γράφουν ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ. Στα παλιά σου τα παπούτσια τα έγραψες όλα, σα να μη γράφτηκαν ποτέ. Με βάση αυτά που γράφεις και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, άδικα το χρονο που αφιερώσαμε όλοι για να σου εξηγήσουμε πράγματα που ούτε λίγο μπήκες στον κόπο να διαβάσεις. |
Στέλιο, λέει "ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ αυτο αν μπορει να μου το πει καποιος με σιγουρια" και, με το συμπάθειο κι όλας, κανείς δεν πήρε θέση να πεί από μπουζί ή από λάδι ή από βαλβίδες ή ξέρω γω τί. Όλοι μας βγήκαμε και πετάξαμε κάτι στον αέρα και το αφήσαμε να πλανάται.
Δεν είδα ούτε εσένα, ούτε τον Θανάση, ούτε τον τουρλοκώλη (ξέρουμε και σεβόμαστε τις μηχανολογικές σας γνώσεις, όμως ΚΑΝΕΙΣ σας ΔΕΝ έχει την υποχρέωση να το κάνει) να πεί "αυτό έφταιγε, τέλος". Αυτό είναι το παράπονο του φίλου μας προς το παρόν, αν κατάλαβα καλά ![]() |
εσυ δεν μπορουσες να πηγαινες η να πηγαιναμε παρεα να το εβλεπες απο κοντα να το συζητουσατε με τους μηχανικους κλπ μπας και εβγαζες καποιο πορισμα σαν ειδικος που εισαι?? Οχι βεβαια γιατι δεν εχεις υποχρεωση , αλλα μπορουσες καλιστα να το ειχες κανει μια και αναφερετε το θεμα στο προγραμμα ..ετσι απλα ...για το γα**το ... |
Κατσε Στελιο γιατι μαλλον δεν μου τα λες καλα .....και μεχρι τωρα μιλαω απλα και μασαω οτι μου λεει ο καθενας και ειδικα εσυ ...Γιατι στο τηλεφωνο αλλα μου λες και μου ελεγες πριν και εδω πας να καλυψεις τα ακαλυπτα , με τεχνικους ορους και αλλα ακαταλαβηστικα που ο καθενας δεν ειναι υποχρεωμενος να γνωριζει ...Δεν σου ειπα ΠΟΤΕ οτι εφταιξε το προγραμμα , γιατι αλλωστε δεν μπορω να το αποδειξω , αλλα ουτε καν ολα απο αυτα που λετε εδω μεσα δεν υπαρχει καποια αποδειξη , ολα αυτα ειναι εικασιες και θεωριες που μπορει ολα μαζι λιγο πολυ να δημιουργησαν το σπασιμο . |
Στο φιναλε ..Ο θανασης που ουτε καν με γνωριζει ενδιαφερθηκε ο ανθρωπος και πηγε και να δει το αυτοκινητο , εσυ δεν μπορουσες να πηγαινες η να πηγαιναμε παρεα να το εβλεπες απο κοντα να το συζητουσατε με τους μηχανικους κλπ μπας και εβγαζες καποιο πορισμα σαν ειδικος που εισαι?? Οχι βεβαια γιατι δεν εχεις υποχρεωση , αλλα μπορουσες καλιστα να το ειχες κανει μια και αναφερετε το θεμα στο προγραμμα ..ετσι απλα ...για το γα**το ... Τελος παντων ο γραπτος λογος τις περισσοτερες φορες παρεξηγει το νοημα των γραφομενων , γιαυτο προτιμω να κανω την κουβεντα απο κοντα.. |