PSClub - Hellas

Ανάρτηση και Σύστημα Διεύθυνσης - 206 - Ρυθμιση Camber - Ακραξόνια Peugeot Sport

Martini - Σαβ 20 Σεπ 2003, 20:40:54
Θέμα δημοσίευσης: 206 - Ρυθμιση Camber - Ακραξόνια Peugeot Sport
συντοπιτες και συντοπιτισες... βοηθηστε!

σε λιγες μερες θα βαλω αναλυτικο ποστ για την καινουργια αναρτηση που εχω βαλει... χωρις να μπω σε πολυ βαθος και λεπτομερειες ακομα το προβλημα μου (με ολες τις αναρτησεις που εχω αλλαξει) οτι εχω θετικο καμπερ !!! πως πιστευετε οτι μπορω να αλλαξω το καμπερ μπροστα..? εχω ακουσει πολλα του στυλ... αλλες τρυπες στο θολο (παει και το καστερ) ρυθμιζομενα ψαλιδια (που να βρεις για 206 σε αυτην την γη?) κτλ...

κανεις που να το εχει κανει η να ξερει...?

ειναι απιστευτα σπαστικο και φθειρει τρομερα τα λαστιχα (ειδικα τα 205/40 που εχω) να εχεις θετικο καμπερ με αγωνιστικη αναρτηση!

πως θα το παμε 1-2 μοιρες αρνητικο...?

HELP.....!

Title Edited by MEMsound
bebis206vts - Σαβ 20 Σεπ 2003, 22:28:16
Θέμα δημοσίευσης:
Το ιδιο ακριβως προβλημα εχω κι εγω..!!
Πως γινετε ο δεξιος τροχος να εχει αρνητικο καμπερ και ο αριστερος θετικο..!! Μηπως κατι δεν παει καλα..? Πηγα το αυτοκινητο σε ευθυγραμισά καλο και μου βρηκε προβλημα στο αριστερο αμαορτισερ(bilstein)... Του λεω ΟΚ αλλαξε το.. Το αλλαζει και του ξαναεκανε ευθυγραμηση και τα βρηκε ολα ΟΚ συμφωνα με τα νουμερα που του δινουν καποια βιβλια που εχουν αυτοι για ολα τα αυτοκινητα.. Αλλα το καμπερ επιμενει!! Εκει ρε παιδι μου... θετικο συνεχεια!!!
Μου εχει σπασει τα νευρα..!! Και φενετε και ασχημα οταν φορας 17αρα... Τι να κανω δεν ξερω... Δεν μπορει αραγε να διορθωθει αυτο το πραγμα..? Γιατι στον δεξι τροχο αρνητικο και στον αριστερο θετικο..? Μηπως ειναι αλλου το προβλημα και οχι στα αμορτισερ? Κανονικα τι καμπερ πρεπει να εχει το 206 μαμα..??
GIANNIS206 - Σαβ 20 Σεπ 2003, 23:09:15
Θέμα δημοσίευσης:
Μια πολύ καλή λύση είναι να αλλάξει όλο το μουαγιέ και να βάλεις από το 206 cup οπότε και θα έχει μέχρι και 2 μοίρες αρνητικό κάμπερ!
Martini - Σαβ 20 Σεπ 2003, 23:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
εμενα εχει θετικο το ιδιο και στους 2 τροχους... αν εχεις + στον ενα και - στον αλλο μαλλον αλλου πρεπει να εινια το προβλημα... παντως με χαμηλοπροφιλο λαστικο το γαμαει το προφιλ.. εχει που εχει λιγο το βαζει και στο πλαι.. και καθε φορα που στριβω το λυπαμαι το λαστιχακι μου... εντωμεταξυ πισω αξονας λογω χαμηλωματος εχει αρκετο αρνητικο (γα**το) και ειμια σαν περιεργος σκαραβαιος....
λιγο αρνητικο καμπερ θα ηταν ολα τα λεφτα....

Σημ. ειναι τοσο θετικο που φαινεται και με (σχετικα εμπειρο) το ματι... δεν χρειαζεται καν να το μετρησω... και με φρεσκοπλυμενο λαστιχο που περασε λιγο απο χωμα και εμεινε το αποτυπωμα στο πελμα βλεπεις ακιβως ποιο κομματι του ελαστικου παταει.. και αυτο που ειδα ηταν... ολη η εξω μερια ασπρη και η μεσα καθαρη.... και το αντιθετο πισω....

νομιζω οτι το μονο θετικο του θετικου καμπερ ειναι οτι εχεις καλη επαναφορα στο τιμονι... ετσι δεν ειναι...? τουλαχιστον σε μη υδραυλικη κρεμαγιερα στα παλια μου αυτοκινητα...

η καλυτερη και ιδανικοτερη αλλα και ακριβοτερη λυση ειναι ρυθμιζομενα ψαλιδια αλλα βεβαιως δεν υπαρχουν για 206 ουτε καν για peugeot νομιζω...

το μουαγιε απο 206 cup τι διαφορα εχει... τι γνωριζεις...?

εχω δωσει αρκετα λεφτα εχω φτιαξει τελειο στησιμο και εχω κολλησει σε 2-3 μοιρες καμπερ....

help guys...!!!
GIANNIS206 - Σαβ 20 Σεπ 2003, 23:50:16
Θέμα δημοσίευσης:
Όταν χαμηλώνεις το αυτοκίνητο το κάμπερ σου,μειώνεται προς το μηδέν αλλά τούλάχιστον στο δικό μας είναι πολύ δύσκολο να πάρεις αρνητικές τιμές.
Για αυτό η PEUGEOT στο cup(Αγγλία) αλλά και τα 206 που τρέχουν στα ράλλυ στην ελλάδα έχουν αλλαγμένα μουαγιέ.Γιατί χρείαζονται κάποιες μοίρες αρνητικό κάμπερ.

Τα μουαγιέ αυτά από πλευράς υλικού είναι ακριβώς ταίδιαμε το απλά.Στο μόνο που διαφέρουν είναι ότι μπορούν να προσφέρουν κάποιες μοίρεσ αρνητικό κάμπερ.

Έχω ακούσει για τα ψαλίγια που λες,για στραβωμένα αμορτισέρ και άλλα τέτοια,...αλλά αφού η PEUGEOT SPORT δίνει την λύση...

Όσο για το τι κερδίζεις στην οδήγηση δεν ξέρω ακριβώς αλλά θα ρωτήσω τους ίδιους τους συμμετέχοντες στα ράλλυ με 206!
Martini - Κυρ 21 Σεπ 2003, 08:36:44
Θέμα δημοσίευσης:
το κακο ειναι οτι παρολο που το εχω χαμηλωσει αρκετα (τουλ 4cm) ακομα θετικο ειναι... αυτο ειναι καλο απο μια αποψη οτι ανεξαρτητου υψους οι γωνια κμαπερ παραμενει σταθερη αλλα ειναι σπαστικο απο την αλλη...

με αρνητικο καμπερ εχεις καλυτερη συμπεριφορα στις στροφες γιατι αντι οταν στριβεις να παταει σχεδον το πλαινο απο το λαστιχο παταει ολο το πελμα με μεγιστη και σωστη προσφυση...

στο clio που ειχα και ειχα παρει αμορτισερ με ρυθμιζομενη καμπερ (αλλο πραμα τελειως το αμορτισερ ειναι μαζι με βαση που με οβαλ τρυπα ρυθμιζεις εσυ οσο θες το καμπερ) βρηκα την υγεια μου....

ναι μεν ειναι για πιστα αλλα σε λογικες τιμες στο δρομο κανει θαυματα...

αλλα τι λεμε εδω ακομα δεν εχω καταφερει ουτε καν αν το μηδενισω...

ημαρτον...!

σ'ευχαριστω για την πληροφορια του μουαγιε θα προσπαθησω να ρωτησω την κονδορ αν και δεν τους βλεπω πολυ συνεργασιμους...
GIANNIS206 - Κυρ 21 Σεπ 2003, 21:22:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ποια κονδορ!!!Την λύση την έχουμε έτοιμη!
Ντίνος Θεσ-νικη τα πάντα ότι πληροφορία θες την βρίσκουμε!Εννοείτε και τα μουαγιέ!
Martini - Κυρ 21 Σεπ 2003, 21:27:32
Θέμα δημοσίευσης:
αν με βοηθουσατε σε αυτο παιδες με σωνετε... τα εχω φτιαξει σχεδον ολα τελεια και εχω κολλησει σε μερικες μοιρες κλιση...

αν δεν υπαρχει αλλη λυση εκτος απο μουαγιε αναμενω οδηγιες...!!
GIANNIS206 - Κυρ 21 Σεπ 2003, 21:29:58
Θέμα δημοσίευσης:
Μάλλον είναι και η μόνη λύση η αλλαγή αυτών!
Οπότε μάλλον σώθηκες! Wink
pugsang - Δευ 22 Σεπ 2003, 07:56:18
Θέμα δημοσίευσης:
Βασικα εγω βλεπω 2 λύσεις:

Λύση πρωτη και φθηνη:

206XS 1.6 16v -2601 Grp- A - Top strut reinforcing plates-two camber positions

Τιμή: Euro-33.33/τεμάχιο+ΦΠΑ 17,5%+μεταφορικά απο Αγγλία

Δευτερη λύση:
Αλλαγή ολης της βάσης της πλήμνης του τροχού το κομμάτι δηλαδή που πατάει το κατω μερος της μπουκαλας του αμορτισερ και μπαινει το μουαγιε με το κομματι της Peugeot sport France part No. CC17000-01 & CC17000-02 (αριστερα-δεξιά) με 2 μοιρες αρνητικο καμπερ

Τιμή: Euro-133.40 /τεμάχιο+μεταφορικά απο Γαλλία
ΝΙΚΟΣ - Δευ 22 Σεπ 2003, 08:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
Παρε ενα Τηλ 2310323000 ζητα τον Ντινο και πες του το προβλημα σου.Ειναι και συνεργατης μας στην Βορεια Ελλαδα.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ PEUGEOTSPORT Wink
GIANNIS206 - Δευ 22 Σεπ 2003, 09:11:19
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
Παρε ενα Τηλ 2310323000 ζητα τον Ντινο και πες του το προβλημα σου.Ειναι και συνεργατης μας στην Βορεια Ελλαδα.ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ PEUGEOTSPORT Wink

Δε νομίζω να είναι εκεί φεύγει για πάτρα για το ράλι για δοκιμές!
Martini - Δευ 22 Σεπ 2003, 11:22:53
Θέμα δημοσίευσης:
file pugsang ευχαριστς για τις πληροφοριες... τις ενισχυτικες πλακες τις εχω ηδη βαλει δεν σου προσφερουν καμπερ εκτος αν εχεις ηδη κανει αλλες τρυπες στον θολο... ειναι και καλα αν εχεις ηδη κανει απο μια τρυπα εξτρα διπλα σε καθε υπαρχουσα τρυπα που κουμπωνει το τοπ μουντ και θες να μπορεις να αλλαζεις το καμπερ... δεν μας κανει για αυτην την περιπτωση...

αυτες οι πλημνες-γονατο-μουαγιε? που λετε εινια στανταρντ 2 μοιρες η μπορω να τη ρυθμισω...?

(προσ το απρον το γαλλικο site της πεζο σπορ ειναι κλειστο... δεν μπορω να δω τον καταλογο... ) δηλαδη κανα 300αρι ευρα τη ωλεπεισ τη δουλεια...

χμμμ...
pugsang - Δευ 22 Σεπ 2003, 11:42:41
Θέμα δημοσίευσης:
Το site της Γαλλιας ειναι ανοιχτο τωρα ειμαι μεσα και ψαχνω τα πισω silent block για το δικο μου απλα πατα στο products katalog και σερφαρισε μεσα απο το java menu στα δεξιά.

Οι πλημνες αυτες ειναι στανταρ στις 2 μοιρες απ οτι μπορω να καταλαβω και δεν περνουν ρυθμιση.Παντωςκαι στην Αγγλια που διαβαζα σε ενα forum κανουν τρυπες στους θολους στα 206 για να ρυθμίσουν καμπερ:

The top mount on the 206 can be moved inwards by 15mm by simply redrilling the holes and there is enough room on the inside of the spring to move it inwards. That gives 1.5 degrees of neg camber.

On the 206 Cup cars.....they just use a reinforced top plate to offer the extra strength but also the extra adjustment for camber.

On the 206 there is also enough play in the driveshaft joints to allow the lower arm to be extended and therefore get the necessary camber.

I'm pretty sure from what I remember with the 106 there was also enough extension on the driveshafts to allow the lower arms to be lengthened without sorting the shafts as well.

There is also the method of using the different strut to gain cmaber. This an option that Leda offer with their strut.

Martini - Δευ 22 Σεπ 2003, 12:07:21
Θέμα δημοσίευσης:
οκ το γαλλικο site απλα δεν δουλευε φαινεται το αρχικο Link. λοιπον...

ετσι οπως το φανταζομαι κανοντας τρυπες στους θολους και μετακινοντας το αμορτισερ πως αλλαζει το καμπερ...? μαλλον πολυ εμμεσα και φανταζομαι οσο συμπιεζεται το αμορτισερ και καθεται το αμαξι τοσο αλλαζει το καμπερ? (κατι σαν τις BMW?)

αυτο με το ημιαξονιο το εχω δει και εγω σε καποια φορουμ (για saxo) φαινεται πολυ απλο.... ειναι τοσο απλο?

τωρα με την μπουκαλα του αμορτισερ πως μπορεις να αλλαξεις το καμπερ...? αυτο δεν το εχω πιασει ακομα...
GIANNIS206 - Δευ 22 Σεπ 2003, 12:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
Για δωστε το link για αυτο το site!
pugsang - Δευ 22 Σεπ 2003, 12:47:14
Θέμα δημοσίευσης:
Κανοντας αλλες τρυπες στους θολους αλλαζεις το στατικο καμπερ αφου αλλαζει η γωνια εδρασης.Οι πλακες που φορας ειναι επίπεδες τελειως?Υπάρχουν και κατι τετοιες πλακες που ειναι εκκεντρες τις χρησιμοποιούσαν μαλιστα τα saxo challenge αλλα δεν μπορω να τις βρω πουθενά.Υπάρχουν και κατι εκκεντρες βίδες που αλλαζουν την θεση εδρασης της πλημνης πανω στο γονατο σε περιπτωση που στηριζεται ετσι το γονατο του 206 (δεν το ξερω αυτό)

SUSPENSION CAMBER KIT Adjusts camber alignment Β±1-3/4Β° to correct handling problems and improve ride in your lowered car Reduces wear on expensive performance tires Kit installs easily in lower strut mount. One kit required for front suspension

Ειχα βρει καποια στιγμή τον αντιπροσωπο καπου στην Καβαλα αλλα επειδη το 106 δεν εχει τετοιο τροπο στηριξης πεταξα ολα τα στοιχεια.

Αυτο με τα ημιαξονια δεν το ξερω καθολου πως γινεται αν μπορεις αναλυσε το μου λιγο γιατι δεν το εχω πιασει

Γιαννη το κειμενο ειναι απο το http://www.saxosportsclub.co.uk.

Ειναι εκει ενας τυπος με nick Pug206 ο οποιος ειναι φοβερα ψαγμενος.Αρχηγος θα ελεγα.
pugsang - Δευ 22 Σεπ 2003, 12:58:02
Θέμα δημοσίευσης:
Το βρήκα το συστημα με τις εκκεντρες βιδες:

Ειναι της H&R δες το Link να καταλαβεις περι τινος προκειται:

Trpple C

Martini - Δευ 22 Σεπ 2003, 13:51:53
Θέμα δημοσίευσης:
καταλαβα αυτο που λες με τις βιδες αυτο ομως δεν ισχυει για μας γιατι το αμορτισερ μπαινει χωστο μεσα στην πλυμνη και δεν εχει περιθωρια ναι παιξει οπως αυτο με την φοτογραφια... ετσι ειναι π.χ. τα clio το παλιο που ειχα ειχε κατι αντιστοιχο ειχε οβαλ τρυπες αντι για στρογγυλες και επαιζες με το καμπερ οπως με τις βιδες στην φοτογραφια...

δυστηχως στο γονατο του 206 δεν μπορει να αλλαξει η γωνια που μπαινει το αμορτισερ μεσα γιατι εινια fixed...
αλλωστε το λεει και στο site (For all cars equipped with McPherson struts)

αποτι φαινεται η μονες λυσεις φανταζουν αλλες τρυπες στους θολους η κανουργιο γονατο απο ΠΣ 300ευρα ομως......

φοβαμαι οτι αμα μπoυν πιο μεσα στους θολους τα top mount δεν θα κουμπωνει η μπαρα θολων... ψιλο στο οριο θα ειναι...

σχετικη ερωτηση... διαφορα πλυμνη-μουαγιε-γονατο? δεν ειναι το ιδιο?
PoLiThS - Τρι 23 Σεπ 2003, 10:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
Είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα αλλα λύθηκε επιτηχώς χρησημοποιώντας τα ακραξόνια του 206 cc CUP. Πλέον μετράω και απο τις 2 πλευρές -1,3 μοιρες και φυσικιά έχει αλλάξει όλη η συμπεριφορά του αυτοκινήτου

Σημείωση : Για να βάλετε αυτά τα άκρα χρειάζονται και τα ημιαξόνια του 1600 με το παχύτερο καρέ στην πλύμνη Πράγμα επιτακτικό σε σενα ειδικα babis206vts γιατι υποθέτω φοράς τα παλια ημιαξόνια του 1400
Martini - Τρι 23 Σεπ 2003, 12:22:28
Θέμα δημοσίευσης:
απο που τα πηρες και ποσο κοστισαν...? εννοεις αυτα που δινει η ΠΣ Γαλλιας? ολη τη πλυμνη δηλαδη...? ο ενας το λεει μουαγιε ο αλλος ακραξονιο ο αλλος γονατο-πλυμνη... μηπως εννουμε ολοι το ιδιο?
Δημήτριος - Τρι 23 Σεπ 2003, 14:01:21
Θέμα δημοσίευσης:
Martini έγραψε:
απο που τα πηρες και ποσο κοστισαν...? εννοεις αυτα που δινει η ΠΣ Γαλλιας? ολη τη πλυμνη δηλαδη...? ο ενας το λεει μουαγιε ο αλλος ακραξονιο ο αλλος γονατο-πλυμνη... μηπως εννουμε ολοι το ιδιο?

Απ' ότι ξέρω πλήμνη και ακρξόνιο είναι το ίδιο. Είναι το κομμάτι πάνω στο οποίο εδράζεται ο τροχός.

Πάντως συνοπτικά μπορούμε να πούμε τα εξής...
1)Αρνητικό κάμπερ στους τροχούς σημαίνει ευστάθεια στις υψηλές στροφές, αφού έτσι οι γωνίες ολίσθησής τους "δείχνουν" προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ακόμα και αν οι τροχοί είναι στην τελείως ευθεία θέση.
2)Αρνητικό κάμπερ σημαίνει τάση για καθετοποίηση του τροχού όταν αυτός είναι ο εξωτερικός τροχός σε μια στροφή. Συνεπώς με τον τρόπο αυτόν αυξάνει το κράτημα.
3)Υπερβολικό αρνητικό κάμπερ σημαίνει καταπόνηση του ελαστικού, δυσχέρεια στην αποβολή των θερμικών του φορτίων (αφού δεν πατάει με όλο το πλάτος στο οδόστρωμα), άρα μπορεί να οδηγηθούμε σε υπερθέρμανσή του. Η υπερθέρμανση με την σειρά της οδηγεί σε απώλεια πρόσφυσης, η οποία απώλεια πρόσφυσης οδηγεί σε περαιτέρω υπερθέρμανση, κ.ο.κ.
4)Νομίζω πως το υπερβολικό κάμπερ των μπροστινών τροχών κάνει το τιμόνι πιο βαρύ...

Επίσης οι γωνίες κάμπερ είναι επιλεγμένες σύμφωνα και με την εκάστοτε ελαστικότητα του πλασίου. Η γεωμετρία της ανάρτησης σε συνδυασμό με την ελαστικότητα του πλαισίου νομίζω πως καθορίζουν τις κινήσεις του τροχού...Βέβαια δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε στις σκέψεις μας και το πλαίσιο γιατί νομίζω ότι θα χάσουμε την μπάλα (εκτός του ότι αδυνατούμε)...

Πάντως δεν ήξερα πως με το χαμήλωμα το κάμπερ αυξάνεται (δηλαδή από αρνητικό / \ τείνει να γίνει θετικό \ / )
Με βάλατε σε σκέψεις καθότι και 'γω σκεφτόμαι το χαμήλωμα...
Martini - Τρι 23 Σεπ 2003, 14:43:38
Θέμα δημοσίευσης:
δεν μας ειπες ποσο τα πηρες και απο που ομως... Twisted evil

με το χαμληλωμα δεν αλλαζει το καμπερ.. μαλλον παραμενει σταθερο... με την γεωμετρια που εχει το 206 οσο και να κατσει το ιδιο καμπερ εχει... ουτε γονατα McPherson εχει ουτε διπλα ψαλιδια...
Δημήτριος - Τρι 23 Σεπ 2003, 20:16:02
Θέμα δημοσίευσης:
Martini έγραψε:
δεν μας ειπες ποσο τα πηρες και απο που ομως... Twisted evil

με το χαμληλωμα δεν αλλαζει το καμπερ.. μαλλον παραμενει σταθερο... με την γεωμετρια που εχει το 206 οσο και να κατσει το ιδιο καμπερ εχει... ουτε γονατα McPherson εχει ουτε διπλα ψαλιδια...

Καλά αυτά που έχει μπροστά τι έιναι; Δεν είναι McPherson; (κάτι είπες για McPherson struts. Τι ακριβώς είναι αυτά;)
Αφού δεν αλλάζει το κάμπερ με το χαμήλωμα γιατί έχεις πρόβλημα με το κάμπερ σου; (επειδή λες ότι οι τροχοί σου είναι σαν του σκαραβαίου...)
Martini - Τρι 23 Σεπ 2003, 20:28:31
Θέμα δημοσίευσης:
γιατι ολα τα 206 1.6 τουλαχιστον απο τη μανα τους εχουν θετικο καμπερ...
PoLiThS - Τρι 23 Σεπ 2003, 23:30:56
Θέμα δημοσίευσης:
Το κόστος για καθε ακρο ειναι 145 Ευρώ και αναφέρεται με τον κωδικό Ακρο 206 CC Cup
SnakeMJK - Τετ 24 Σεπ 2003, 00:45:35
Θέμα δημοσίευσης:
το μαμά 1.4 τι κάμπερ έχει;;
Miltellas - Τετ 24 Σεπ 2003, 07:14:58
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδιά, γιατί στο δικό μου δεν βλέπω θετικό κάμπερ; Ναι το αρνητικότερο μου χρειάζεται αλλά όχι και θετικό. Μια χαρά πατάει ο τροχός, μην τρελλαθούμε κιόλας. Απλώς, όσοι στροφάκηδες θα ήταν καλό για το κράτημα μπροστά και για τα ελαστικά τους να δώσουν αρνητικότερο κάμπερ. Το πιατέλο στο topmount που δείχνει σε φωτογραφία ο Μάκης, δεν είναι επίπεδο αλλά μεταβλητού πάχους οπότε στρίβοντάς το μεταβάλλεις και το κάμπερ. Πρέπει κάποιος να τολμήσει να τα παραγγείλει για να δούμε τί συμβαίνει. Είναι μικρό το κόστος τους και δίνουν διάφορες τιμές κάμπερ, αντίθετα με τα ακραξόνια που είναι σαφώς ακριβότερα και δίνουν μόνο μία τιμή κάμπερ (μας αρέσει δεν μας αρέσει).
Βέβαια, εάν η λύση με τα πιατέλα topmount δεν είναι εφικτή, αναγκαστικά θα πρέπει να καταφύγουμε στην λύση των ακραξονίων.
Martini - Τετ 24 Σεπ 2003, 08:57:37
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Ρε παιδιά, γιατί στο δικό μου δεν βλέπω θετικό κάμπερ; Ναι το αρνητικότερο μου χρειάζεται αλλά όχι και θετικό. Μια χαρά πατάει ο τροχός, μην τρελλαθούμε κιόλας. Απλώς, όσοι στροφάκηδες θα ήταν καλό για το κράτημα μπροστά και για τα ελαστικά τους να δώσουν αρνητικότερο κάμπερ. Το πιατέλο στο topmount που δείχνει σε φωτογραφία ο Μάκης, δεν είναι επίπεδο αλλά μεταβλητού πάχους οπότε στρίβοντάς το μεταβάλλεις και το κάμπερ. Πρέπει κάποιος να τολμήσει να τα παραγγείλει για να δούμε τί συμβαίνει. Είναι μικρό το κόστος τους και δίνουν διάφορες τιμές κάμπερ, αντίθετα με τα ακραξόνια που είναι σαφώς ακριβότερα και δίνουν μόνο μία τιμή κάμπερ (μας αρέσει δεν μας αρέσει).
Βέβαια, εάν η λύση με τα πιατέλα topmount δεν είναι εφικτή, αναγκαστικά θα πρέπει να καταφύγουμε στην λύση των ακραξονίων.

το πιατελο αυτο το εχω βαλει και δεν προσφερει τιποτα εκτος απο λιγη ακομα ακαμψια στους θολους... τα φορανε μονο τα χωματινα 206 που χακαπονουν περισσοτερο την αναρτηση στο χωμα... ουτε καμπερ σου προσφερουν αμεσα απλα αν εχεις κανει ηδη 2 τρυπες στους θολους πιο μεσα για αρνητικο καμπερ και εχεις ηδη τις πλακες κολλημενες στους θολους αλλαζεις τις 2 θεσεις καμπερ πιο ευκολα... ναι δεν εινια επιπεδες εινια κυρτες ακριβως το σχημα που εχει ο θολος... εχουν παχος 4mm (οποτε αν τους βαλεις κατω απο τον θολο παιρνεις αλλα 4mm σε υψος)

η μαλ***α ειναι ομως οτι δεν μπορεις να κανεις αλλες τρυπες στον θολο πιο μεσα για να ανοιξει το καμπερ για τον απλουστατο λογω οτι δεν εχει χωρο να προχωρησει το top mount! οι τρυπες (υπολογισμενες και απο τις πλακες) και συμφωνα με ολους πρεπει να εινια 15mm προς τα μεσα ενω το τοπ μουντ εχει μονο 4-5χιλ περιθωριο πριν ακουμπησει στον θολο.... παπαλα η ιστορια λοιπον...

παω για παραγγελεια για ακραξονια... Shocked Shocked Shocked
Miltellas - Πεμ 25 Σεπ 2003, 00:58:49
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα, τα πιατέλα δοκιμάστηκαν ήδη από τον Μαρτίνι, οπότε ως μοναδική λύση μας μένει η αλλαγή των ακραξονίων. Προσεχώς θα γίνει και αυτό αλλά θα αργήσει λίγο. (No money, No Honey)
Δημήτριος - Πεμ 25 Σεπ 2003, 09:00:39
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Άρα, τα πιατέλα δοκιμάστηκαν ήδη από τον Μαρτίνι, οπότε ως μοναδική λύση μας μένει η αλλαγή των ακραξονίων. Προσεχώς θα γίνει και αυτό αλλά θα αργήσει λίγο. (No money, No Honey)

Πάντως παιδιά εφόσον μια ανάρτηση είναι "καμπερωμένη" λειτουργεί καλύτερα με μη τετραγωνισμένο λάστιχο...

π.χ. το Continental Premium Contact (που είναι το εργοστασιακό λάστιχο για τα περισσότερα 206 και όχι μόνο) απ' ότι είδα είναι λιγότερο τετραγωνισμένο από το Toyo Proxes T1-S που φοράω τώρα...
(και τα δύο σε 195/55/R15)
Miltellas - Πεμ 25 Σεπ 2003, 23:09:41
Θέμα δημοσίευσης:
Δημήτριος έγραψε:

Πάντως παιδιά εφόσον μια ανάρτηση είναι "καμπερωμένη" λειτουργεί καλύτερα με μη τετραγωνισμένο λάστιχο...

Αντιθέτως, θα δουλέψει μια χαρά στις στροφές, αφού εκεί το πέλμα θα μπορεί να πατάει κάθετα στο δρόμο. Στην ευθεία θα τρώει λίγο λάστιχο από μέσα, αλλά οι στροφάκηδες που τρώνε το λάστιχο απ'έξω θα το φέρνουν στα ίσια του. Προσωπικά, μια ζωή τρώω τα λάστιχα απ'έξω, και παλιά τα άλλαζα κάθε χρόνο (με κοινή χρήση δρόμου). Το κάμπερ σίγουρα μου χρειάζεται. Αυτό ισχύει για ελάχιστους οδηγούς. Οι περισσότεροι δεν χρειάζεται να αγχώνονται με το θέμα, που είναι πολύ εξειδικευμένο.
Δημήτριος - Παρ 26 Σεπ 2003, 23:33:58
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Αντιθέτως, θα δουλέψει μια χαρά στις στροφές, αφού εκεί το πέλμα θα μπορεί να πατάει κάθετα στο δρόμο. Στην ευθεία θα τρώει λίγο λάστιχο από μέσα, αλλά οι στροφάκηδες που τρώνε το λάστιχο απ'έξω θα το φέρνουν στα ίσια του. Προσωπικά, μια ζωή τρώω τα λάστιχα απ'έξω, και παλιά τα άλλαζα κάθε χρόνο (με κοινή χρήση δρόμου). Το κάμπερ σίγουρα μου χρειάζεται. Αυτό ισχύει για ελάχιστους οδηγούς. Οι περισσότεροι δεν χρειάζεται να αγχώνονται με το θέμα, που είναι πολύ εξειδικευμένο.

Νομίζω (λέω νομίζω) ότι ένα λάστιχο το οποίο δεν είναι υπερβολικά τετραγωνισμένο, δουλευέι καλύτερα σε μια αναλόγως "καμπερωμένη" ανάρτηση, από την εξής άποψη:
Το λάστιχο έτσι πατάει πιο καλά στην ευθεία (δηλαδή όχι με την "μυτερή" γωνία που θα είχε το τετραγωνισμένο λάστιχο αλλά με την στρογγυλεμένη) και μπορεί να αποβάλλει πιο εύκολα την πλεονάζουσα θερμότητα που παράγεται μέσω της τριβής (αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος, άρα και του οδοστρώματος, είναι αυξημένη). Το αποτέλεσμα είναι αυτό να μπορεί να ανταπεξέλθει πιο αποτελεσματικά σε μια στροφή. Αν θερμανθεί το λάστιχο υπέρ του δέοντος θα επέλθει υποστροφή η οποια θα προκαλέσει περαιτέρω υπερθέρμανση (και αυτή με την σειρά της επιπλέον υποστροφή κ.ο.κ.).
Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια πιο ανθεκτική γόμα, άρα και πιο σκληρή, άρα και με λιγότερη πρόσφυση. Επίσης όταν λέω στρογγυλεμένο λάστιχο εννοώ μόνο τα άκρα του...

Βέβαια όλα αυτά που λέω είναι ακαδημαϊκά. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν πρακτικό αντίκρυσμα. Πιο πολύ στην F-1 ταιριάζουν παρά σε ένα καθημερινό αυτοκίνητο... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Confused Confused
Δημήτριος - Παρ 26 Σεπ 2003, 23:39:51
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως για να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα...
Το θετικό κάμπερ είναι αυτό: \ / και το αρνητικό αυτό: / \

(οι παύλες συμβολίζουν την πρόσοψη δύο τροχών)

Με βάση αυτό το δεδομένο, είστε σίγουροι ότι το 206 έχει θετικό κάμπερ;;; Μου φαίνεται περίεργο...
bebis206vts - Κυρ 28 Σεπ 2003, 14:00:43
Θέμα δημοσίευσης:
Απο οσα διαβασα μεχρι τωρα η πιο σωστη λυση ειναι τα ακραξονια!
Εφοσον και η λυση με τα πιατα ειναι δοκιμασμενη αποτυχια μαλλον και εγω θα καταληξω στα ακραξονια + τα ημιαξονια απο 1600 για την δικη μου περιπτωση.. Τα χρηματα δεν ειναι πολλα αν υπολογισω και ολα τα αλλα εξοδα που εχω κανει για αυτο το αμαξι, τα 300 ευρω δεν ειναι σπουδαιο ποσο..
Φιλε martini προτεινω να ερθουμε σε μια κοινη συνεννοηση για την αγορα των ακραξονιων..
Martini - Σαβ 11 Οκτ 2003, 10:57:32
Θέμα δημοσίευσης:
εχω ηδη παραγγειλει 2 σετ ενα για μενα και ενα για ενα φιλαρακι που ομως τρακαρε και δεν ξερω τελικα αν θα μπορει να δωσει λεφτα για να τα παρει... θα τα εχω την δευτερα
ενδιαφερεσαι ακομα bebis? η κανενας αλλος? τα πηρα απο γαλλια πιο φθηνα αλλα πιο πολλα μεταφορικα
αν τελικα δεν τα παρει ο φιλος μου θα τα δωσω 290 ευρω...

Rolling eyes
bebis206vts - Πεμ 16 Οκτ 2003, 22:26:37
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω μολις αλλαξα τα μπροστινα φτερα και εβαλα απο το GTI που ειναι λιγο πιο φουσκομενα απο το XS.. Ετσι τωρα εφτιαξε λιγο η εμφανιση.. Αλλα ηταν και αυτο αλλο ενα εξοδο.. Θα τα παρω αν μου κανεις μια ευκολια..
Δηλαδη να σου δωσω 150 τωρα και 150 σε 30 μερες. Η και με μια επιταγη 30 ημερων αν θελεις.. Περιμενω απαντηση..
Martini - Σαβ 18 Οκτ 2003, 13:36:14
Θέμα δημοσίευσης:
bebis206vts έγραψε:
Εγω μολις αλλαξα τα μπροστινα φτερα και εβαλα απο το GTI που ειναι λιγο πιο φουσκομενα απο το XS.. Ετσι τωρα εφτιαξε λιγο η εμφανιση.. Αλλα ηταν και αυτο αλλο ενα εξοδο.. Θα τα παρω αν μου κανεις μια ευκολια..
Δηλαδη να σου δωσω 150 τωρα και 150 σε 30 μερες. Η και με μια επιταγη 30 ημερων αν θελεις.. Περιμενω απαντηση..

τελικα ακυρο τα πηρε ο φιλος μου... εβαλα και εγω τα δικα μου... θα βαλω σε λιγες μερες ολοκληρωμενο ποστ για την αναρτηση...
Miltellas - Δευ 20 Οκτ 2003, 00:48:52
Θέμα δημοσίευσης:
bebis206vts έγραψε:
Εγω μολις αλλαξα τα μπροστινα φτερα και εβαλα απο το GTI που ειναι λιγο πιο φουσκομενα απο το XS...

Τα μπροστινά φτερά του 1.6 16V είναι ίδια με του GTi.
bebis206vts - Δευ 20 Οκτ 2003, 23:24:16
Θέμα δημοσίευσης:
Το δικο μου 206 ηταν 1400 Μιλτο.. Αυτο που λες δεν το ηξερα παντος..

Martini στειλε και καμια φωτο αν θελεις στο e-mail μου να παρω μια ιδεα απο το καμπερ..
ultra-one - Σαβ 13 Νοέ 2004, 22:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
Martini έγραψε:
εμενα εχει θετικο το ιδιο και στους 2 τροχους...

εντωμεταξυ πισω αξονας λογω χαμηλωματος εχει αρκετο αρνητικο (γα**το) και ειμια σαν περιεργος σκαραβαιος....
λιγο αρνητικο καμπερ θα ηταν ολα τα λεφτα....

Το 206 έχει από τη μάνα σχεδόν 1 μοίρα θετικό κάμπερ μπροστά και σχεδόν 1 μοίρα αρνητικό πίσω.
Το ξέρω ότι είναι άσχημο αλλά αν είχε αρνητικό καμπερ μπροστά θα ήταν πολύ πιο υπερστροφικό σε σημείο που να είναι επικίνδινο ίσως.

Επίσης το κάμπερ πίσω ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ με το χαμήλωμα διότι οι υστερούντες βραχίονες πίσω δεν μεταβάλλουν το κάμπερ με τη διαδρομή του τροχού παρά ΜΟΝΟ το μεταξόνιο.
PoLiThS - Κυρ 14 Νοέ 2004, 01:24:18
Θέμα δημοσίευσης:
Αποδεκτή καμπερ για τους εμπρόσ τροχούς στο 206 είναι απο +0,5 έως -0,5(βασει τεχνικών χαρακτηριστικών του οχήματος). Χάρη εμένα πθ έχει -1,5 εμπρός σε κάθε τροχό δεν είναι καθόλου υπεστροφικό αρκεί βέβαια να έχει γίνει και η αναλογη ρύθμιση στο ΤΟΕ(σύγκλιση). Στον πίσω αξονα το κάμπερ είναι περίπου στην -1 μοιρα με την διαφορά όμως οτι τα δισκοφρενάτα πίσω έχουν φαρδύτερο μετατρόχιο κατα περίπου 30 χιλιοστά.

Το μέγα αρνηστικό της αρνητικής εμπρόσθιας κάμπερ είναι η φθορά των ελαστικών αφ'ενός και αφ'ετέρου η μιρκοαστάθεια που παρουσιάζει το αυτοκίνητο στα πολύ δυνατά φρεναρίσματα.
gavanas - Κυρ 14 Νοέ 2004, 14:20:28
Θέμα δημοσίευσης:
Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι μπροστά η καμπερ είναι μηδέν (δηλαδή -0,5 εως +0,5 που λέει ο πολίτης).

Επίσης, από ότι έχω καταλάβει - διαβάσει, το μεγάλο πλεονέκτημα της καμπερ είναι στο turn in και ειδικότερα σε κλειστές στροφές(φουρκέτες πχ). Περιμένω σχόλιο σ' αυτό!!!
Miltellas - Τετ 09 Νοέ 2005, 13:10:55
Θέμα δημοσίευσης: Ακραξόνια Peugeot Sport
Τα ακραξόνια PS με περίπου 2 μοίρες αρνητικό κάμπερ έχουν παραγγελθεί από τον Ντίνο (τρέχει παραγγελία μέσα στην εβδομάδα). Πιστεύω ότι μέσα στον Δεκέμβρη θα τα έχω τοποθετήσει.

Η αναγκαιότητά τους πλέον μου είναι αδιαμφισβήτητη. Τα εμπρός μου αγωνιστικά Yokohama ADVAN A032R Soft Compound ηλικίας μόλις 3 μηνών έχουν ήδη τρομερή φθορά στο εξωτερικό πέλμα και δεν βλέπω να βγάζουν ούτε ένα εξάμηνο (παρά τις 38-40άρες πιέσεις...)!!!! Στην ουσία με τα ακραξόνια ευελπιστώ να τους παρατείνω την ζωή για άλλο ένα (ήδη η φθορά τους είναι μεγάλη). Τα πίσω δεν φθείρονται καθόλου οπότε κάποια στιγμή θα κάνω τα εμπρός-πίσω ή θα ξαναγοράσω μόνο ένα ζεύγος για μπροστά.

Εν τέλη με τα ακραξόνια θα πληρώσουμε 300-400Ε μαζί με τοποθέτηση (θα σας πω ακριβώς πόσα όταν τα βάλω) και από κει και πέρα θα γλιτώνουμε τα ελαστικά μας. Το κόστος είναι επιστρεφόμενο. Wink

Φυσικά όλα αυτά ισχύουν μόνο για τους καβλοστροφάκηδες που βλέπουν αντίστοιχες φθορές στα ελαστικά τους, γιατί οι ευθειάκηδες αν βάλουν τα ακροξόνια θα τρώνε τα λάστιχα από μέσα!! Προσοχή εδώ!
volvos - Τετ 09 Νοέ 2005, 13:19:22
Θέμα δημοσίευσης:
επειδη ομως μιλτο ολοι μας οδηγουμε σε μεικτες συνθηκες οποιος απο εμας το κανει αυτο θα βρειθει μετα απο χ χλμ να κοιτα τα λαστιχα και να ειναι σε σχημα ν
Miltellas - Κυρ 13 Νοέ 2005, 12:11:16
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ακραξόνια Peugeot Sport
Όχι όλοι μας! Το διαχώρισα ήδη..
Miltellas έγραψε:
...
Φυσικά όλα αυτά ισχύουν μόνο για τους καβλοστροφάκηδες που βλέπουν αντίστοιχες φθορές στα ελαστικά τους, γιατί οι ευθειάκηδες αν βάλουν τα ακροξόνια θα τρώνε τα λάστιχα από μέσα!! Προσοχή εδώ!

Τώρα το ποιός είναι ο ευθειάκιας και ποιός ο στροφάκιας, αυτό επί του παρόντος είναι ζήτημα αυτοκριτικής. Το μόνο που θα μείνει να εξακριβώσω είναι το εάν οι 2 μοίρες είναι υπερβολικές ή όχι. Τα ακραξόνια έρχονται οπότε με τον καιρό θα τα μάθουμε όλα τα σχετικά.
tirokomos - Κυρ 13 Νοέ 2005, 17:02:02
Θέμα δημοσίευσης: Re: Ακραξόνια Peugeot Sport
Miltellas έγραψε:
Όχι όλοι μας! Το διαχώρισα ήδη..
Miltellas έγραψε:
...

Τώρα το ποιός είναι ο ευθειάκιας και ποιός ο στροφάκιας, αυτό επί του παρόντος είναι ζήτημα αυτοκριτικής. Το μόνο που θα μείνει να εξακριβώσω είναι το εάν οι 2 μοίρες είναι υπερβολικές ή όχι. Τα ακραξόνια έρχονται οπότε με τον καιρό θα τα μάθουμε όλα τα σχετικά.
Ο λατρευτος ρολος του πειραματιστη ε????Αντε να δουμε για να μαθαινουμε!
volvos - Κυρ 13 Νοέ 2005, 17:54:11
Θέμα δημοσίευσης:
μιλτο λογικα με τα ακρα θα αλλαξει μονο το καμπερ εεεε??
δηλαδη καστερ θα μεινει το μαμα...
αυτο εν μερει με φοβιζει αλλα απο την αλλη ως τωρα η πραξη εχει δειξει οτι ο γαλλος ξερει καλυτερα απο εμας...
ΝΙΚΟΣ - Κυρ 13 Νοέ 2005, 18:54:20
Θέμα δημοσίευσης:
Καστερ.....χεχε......Μπορειτε να δωσετε καστερ στο αμαξι σας?.....Και εκει εχει πολυ ζουμι.Μεγαλωνεις το μεταξονιο του.Εγω βλεπω κατι αγωνιστηκα να ειναι σαν τρακαρισμενα απο μπροστα και να μην καθετε σωστα προφυλακτηρας-καπο.Απο την μια μερια να εχουν αερα τσιμα τσιμα και απο την αλλη ενα δαχτυλο σχεδον κενο το φαναρι με τον προφυλακτηρα και το καπο.Και φυσικα ολοι στον τεχνικο ελενχο λενε οτι το ακουμπησανε καθως το κατεβαζανε απο το τρειλερ.... Very happy
Miltellas - Δευ 14 Νοέ 2005, 00:16:19
Θέμα δημοσίευσης:
ΝΙΚΟΣ έγραψε:
...Απο την μια μερια να εχουν αερα τσιμα τσιμα και απο την αλλη ενα δαχτυλο σχεδον κενο το φαναρι με τον προφυλακτηρα και το καπο....

Ναι, μερικοί στραβώνουν τα ψαλίδια! Ακούγεται απίστευτο αλλά αυτό κάνουν όταν δεν βρίσκουν έτοιμα αγωνιστικά ψαλίδια και δεν θέλουν να αλλάξουν την κλίση του βασιλικού πείρου και να χαλάσουν την υπόλοιπη γεωμετρία για να αυξήσουν το κάστερ...

Πάντως όσο βλέπω τα ελαστικά μου πόσο φαγώθηκαν στο εξωτερικό μέρος, κάμπερ θέλω και ας είναι και δύο μοίρες! Αφού η PS τα δίνει έτσι γιατί να προβληματίζομαι και με αυτό;

(Το κάστερ δεν αλλάζει με τα ακραξόνια)
volvos - Δευ 14 Νοέ 2005, 08:58:00
Θέμα δημοσίευσης:
2 η 1.5 μοιρα καμπερ με ιδιο καστερ φοβαμαι οτι θα εχει παρενεργειες....
Miltellas - Δευ 14 Νοέ 2005, 11:08:29
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικό εκ πρώτης όψεως Παναγιώτη, αλλά στην ανάρτηση εμπρός θα έχω ψαλίδια-ακραξόνια PS. Δεν έχει και άλλο να βάλω (πλην ελατηρίων-αμορτισέρ). Στο αγωνιστικό η PS δεν αλλάζει το κάστερ...
Οπότε εάν η PS δεν βλέπει πρόβλημα δεν βλέπω ούτε κι εγώ (το είπες κι εσύ πιο πριν). Wink
Αμφισβητώ τους πάντες εκτός από την Peugeot Sport. Αυτή ξέρει! Και μπροστά της είμαι ένας κοινός... ξερόλας!
Miltellas - Παρ 16 Δεκ 2005, 18:55:28
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα παρέλαβα τα ακραξόνια. Από βδομάδα τα τοποθετώ... Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Βέβαια, λόγω καιρικών συνθηκών και θερμοκρασιών, θα μου πάρει καιρό να βγάλω ουσιαστικό και αξιόπιστο πόρισμα. Σιγά-σιγά... Ό,τι παρατηρώ θα το αναφέρω εδώ.
ultra-one - Δευ 19 Δεκ 2005, 22:32:00
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Σήμερα παρέλαβα τα ακραξόνια. Από βδομάδα τα τοποθετώ... Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Βέβαια, λόγω καιρικών συνθηκών και θερμοκρασιών, θα μου πάρει καιρό να βγάλω ουσιαστικό και αξιόπιστο πόρισμα. Σιγά-σιγά... Ό,τι παρατηρώ θα το αναφέρω εδώ.

Μίλτο περιμένω με αγωνία το πόρισμα σου!!!!!!!! Cool Cool Cool Cool Cool
Miltellas - Τρι 20 Δεκ 2005, 02:07:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εκτός απροόπτου την Τετάρτη τοποθετούνται. Υπομονή...
Steve - Τρι 20 Δεκ 2005, 02:31:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μια φωτό για να ξέρουμε τί εστί ακραξόνια? Splat
Miltellas - Τετ 21 Δεκ 2005, 14:21:37
Θέμα δημοσίευσης:
Οι Βασίληδες δεν μπορούν σήμερα... Crying or Very sad
Έκλεισα για Παρασκευή πρωί! Very happy

Ακραξόνια PS: http://www.boutiquepeugeotsport.com/bps/ai/asp_en/index.asp
Επιλέγεις "206CC" και μετά "FRONT LOWER WISHBONE" από την λίστα. Είναι τα 7 και 8! Wink
Μπορείς εκεί να χαζέψεις όλα τα καλούδια της PS. Wink Wink

Άιντε να ξεστραβώνεστε. Laughing
ultra-one - Τετ 21 Δεκ 2005, 16:39:13
Θέμα δημοσίευσης:
Μίλτο να πας για ευθυγράμμιση μετά.

Για να μην σου Γ$%$^ει τα λάστιχα μην αφήσεις πολύ απόκλιση.

Εγώ προσωπικά θα έδινα σύγκλιση για να εξισώσω τη φθορά μέσα-έξω στο λάστιχο και να σφίξει το τιμόνι περισσότερο στη ευθεία και να μειώσω την επικείμενη αύξηση της υπερστροφής. Wink

Περιμένω τις εντυπώσεις σου και ειδικά αν αλλάζει πολύ η αίσθηση πως πατάει το αυτοκίνητο κάτω.

Με μαμά κάμπερ πάντως δίνει την εντύπωση ότι πατάει "με τις μύτες" των ποδιών (τροχών) του και όχι με όλο το πέλμα....
Miltellas - Τετ 21 Δεκ 2005, 21:28:12
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Μίλτο να πας για ευθυγράμμιση μετά.

Για να μην σου Γ$%$^ει τα λάστιχα μην αφήσεις πολύ απόκλιση.

Εγώ προσωπικά θα έδινα σύγκλιση για να εξισώσω τη φθορά μέσα-έξω στο λάστιχο και να σφίξει το τιμόνι περισσότερο στη ευθεία και να μειώσω την επικείμενη αύξηση της υπερστροφής. Wink

Εδώ όντως δεν ξέρω τί είναι το καλύτερο. Την εσωτερική φθορά δεν την φοβάμαι (έτσι λέω...). Μήπως δίνοντας σύγκλιση μειώσω το κράτημα της μούρης; Γιατί έχω και την επιλογή της τοποθέτησης 22άρας εμπρός σε περίπτωση που η υπερστροφή παραγίνει ενοχλητική. Μήπως είναι καλύτερα να έχω μηδενική σύγκλιση-απόκλιση; Σκεφτείτε και ότι τα ψαλίδια είναι PS οπότε δεν θα παλινδρομούν στις επιταχύνσεις-επιβραδύνσεις.

Κι από φρενάρισμα; Σπινάρισμα στην επιτάχυνση; Λογικά αυτά θα χειροτερέψουν λόγω μικρότερης επιφάνειας του πέλματος στο δρόμο. Τί λέτε γι αυτό;

Οι ειδήμονες ας δώσουν τις γνώσεις που έχουν επί του θέματος. Η θεωρία τί λέει; Πράξη κανείς; Έχετε υπόψιν κανα σχετικό άρθρο στο Intenet για να διαβάσω;

Βέβαια, όλα θα φανούν από την Παρασκευή και μετά όπου θα ακολουθήσει εξονυχιστικό μακροχρόνιο τεστ, οπότε στην ουσία χρειάζομαι σωστή επιλογή TOE κατά την ευθυγράμμιση για να μην παιδεύομαι αργότερα με λάθος διοθωτικές κινήσεις.
volvos - Τετ 21 Δεκ 2005, 23:18:05
Θέμα δημοσίευσης:
μιλτο εγω εκανα ευθυγραμμιση πουπακη πριν 2βδομαδες και μου εβαλε 0 εως λιγο συγκλιση Wink
το αμαξι μπισταγε τρελλα στις αριστερες και οπως ειδαμε ειχε πολυ μεγαλη αποκλιση στο δεξι τροχο... οπως μου επιβεβαιωσε τις υποψιες η αποκλιση σε στημενο αμαξι δε προσφερει τιποτα απολυτως.ενω σε μαμα σου δινει απλα μια ψευδαισθηση καλυτερου πατηματος λιγοτερο υποστροφης κλπ κλπ.
οποτε δωσε 0 η και λιγο συγκλιση στο τοε για μενα.αν και καλυτερα να ακουσεις βασιληδες σε αυτο το θεμα παρα τον ενα και τον αλλο....
ultra-one - Πεμ 22 Δεκ 2005, 09:18:50
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
μιλτο εγω εκανα ευθυγραμμιση πουπακη πριν 2βδομαδες και μου εβαλε 0 εως λιγο συγκλιση Wink
το αμαξι μπισταγε τρελλα στις αριστερες και οπως ειδαμε ειχε πολυ μεγαλη αποκλιση στο δεξι τροχο... οπως μου επιβεβαιωσε τις υποψιες η αποκλιση σε στημενο αμαξι δε προσφερει τιποτα απολυτως.ενω σε μαμα σου δινει απλα μια ψευδαισθηση καλυτερου πατηματος λιγοτερο υποστροφης κλπ κλπ.
οποτε δωσε 0 η και λιγο συγκλιση στο τοε για μενα.αν και καλυτερα να ακουσεις βασιληδες σε αυτο το θεμα παρα τον ενα και τον αλλο....

Ωραίος!!! Laughing Laughing Laughing

Συμφωνώ και επαυξάνω!!! Twisted evil

Μίλτο πιστεύω ότι με αρνητικό κάμπερ το σπινάρισμα και το ψάρεμα στην επιτάχυνση θα είναι λιγότερο από μαμά.

Το φρενάρισμα ίσως να είναι λίγο χειρότερο.......

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σου!
Steve - Πεμ 22 Δεκ 2005, 17:31:58
Θέμα δημοσίευσης:
Πού είναι ο PoLiThS? ΟΕΟ? Rolling eyes
Miltellas - Παρ 23 Δεκ 2005, 02:29:59
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ για τις ιδέες. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας...

Μάλλον θα κάνω και καναδυό τηλέφωνα πριν πάω για ευθυγράμμιση... Wink
Miltellas - Παρ 23 Δεκ 2005, 16:05:53
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις τα τοποθέτησα. Πολύ νωρίς για να κρίνω.
Μέχρι τώρα:
1) Έγινε πιο στριφτερό... Στα λίγα γλυστράει περισσότερο. Βέβαια με κρύα ημισλίκ δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά σε καμία περίπτωση.
2) Στο μάτι δείχνει αγωνιάρικο... Αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό!
3) Το τιμόνι είναι ΑΣΑΦΕΣ. Δεν ξέρω πού πατάω! Χάλια! Και αυτό δεν χωράει υποκειμενικότητα...

Ευθυγράμμιση δεν έγινε. Ευθεία πάει εννοείται. Αλλά τώρα πού βρίσκεται το ΤΟΕ δεν ξέρω! Αν προλάβω σήμερα θα δω που βρίσκομαι... Από ό,τι είναι θα το κάνω αντίθετα μπας και φτιάξει το τιμόνι αλλιώς θα κλαίω κι εγώ σαν μερικούς-μερικούς... Crying or Very sad
volvos - Παρ 23 Δεκ 2005, 18:11:01
Θέμα δημοσίευσης:
μιλτο που να δεις εγω πως κλαιω που πιθανον το δεξι ψαλιδι να χτυπαει Evil
με ευθυγραμμιση απο προσωπικη εμπειρια νομιζω οτι θα φτιαξει μονο τα μουτρα οχι το τιμονι...
σκεψου οτι με 2μοιρες παταει καποιο χ% λιγοτερο λαστιχο.
το θεμα ειναι ποσο στριβεις το τιμονι στις διορθωσεις νομιζω...
Steve - Παρ 23 Δεκ 2005, 19:33:02
Θέμα δημοσίευσης:
Κουράγιο Μίλτο... Rolling eyes

(βάλε το μπλοκέ ρε μαλ**α να τελειώνεις Twisted evil )
Miltellas - Σαβ 24 Δεκ 2005, 13:04:29
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
μιλτο που να δεις εγω πως κλαιω που πιθανον το δεξι ψαλιδι να χτυπαει Evil

Μην μου πεις ότι είναι το PS ψαλίδι; Confused

volvos έγραψε:
με ευθυγραμμιση απο προσωπικη εμπειρια νομιζω οτι θα φτιαξει μονο τα μουτρα οχι το τιμονι...
σκεψου οτι με 2μοιρες παταει καποιο χ% λιγοτερο λαστιχο.
το θεμα ειναι ποσο στριβεις το τιμονι στις διορθωσεις νομιζω...

Ολόσωστος!

Πήγα για ευθυγράμμιση. Οι τροχοί είχαν σύγκλιση ό,τι νάναι. Τα έκανα μηδέν για να δω και πού βρίσκομαι. Το κάμπερ πλέον είναι 1 μοίρα και 50 λεπτά (δηλαδή 2 παρά δέκα) άρα όπως τα περιμέναμε...
Εντυπώσεις:
1) Το τιμόνι εξακολουθεί να είναι ελαφρύτερο αλλά λίγο σαφέστερο από το χάλι που είχε και τουλάχιστον τώρα καταλαβαίνω που βρίσκεται. Αλλά δεν μου αρέσει πλέον... Θα συνηθίσω αναγκαστικά... ή θα πάω να βάλω 225 λάστιχο... ή θα πάω να αλλάξω εκείνη την "σαν βαλβίδα" που λέει ο Τάσος ότι μειώνει την υποβοήθηση.
2) Στρίβει με λιγότερο τιμόνι. Ω ΝΑΙ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Αλλαγές πορείας πιο άμεσες. Μοιάζει σα να κόντυνε η κρεμαγιέρα! Πρέπει να το συνηθίσω πάντως γιατί αυτήν την στιγμή όταν στρίβω γυρνάω το τιμόνι περισσότερο από ότι πρέπει και ο κώλος είναι έτοιμος να με δαγκώσει. Και επειδή η μούρη έγινε καλύτερη βλέπω έντονες υπερστροφικές τάσεις. Δεν μπορώ να κρίνω αν ήρθε η ώρα για την 22άρα εμπρός (από την 21 που έχω), θα το μάθω και θα δω αν την χρειάζομαι. Και πράγματι στα λίγα θέλει προσοχή, έχει τάση να γλυστρήσει εύκολα στα μπασίματα στα στενά της πόλης. Αυτό μου θυμίζει το R5AT που είχε και αυτό αρνητικό κάμπερ παντού και στα κλειστά κομμάτια που δεν πιεζόταν η ανάρτηση υπόστρεφε αρκετά αν δεν το φλικάριζα. Και όσο πιο γρήγορα το πήγαινα τόσο καλύτερο γινόταν (χωρίς ίχνος υπερβολής). Μόνο που το R5 είχε ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ΤΙΜΟΝΙ και ήξερες 110% τί συμβαίνει (μηχανικό γαρ)! Αυτοκίνητο που ή σε κάνει οδηγό ή το πουλάς! Το 206 δεν είναι έτσι, αλλά προσπαθώ να το ομοιάσω με το R5 όπου μπορώ. Αναλογιστείτε και την διαφορά στο βάρος. Μεγάλη υπόθεση το ελαφρύ αυτοκίνητο!

Το Νο2 είναι όλα τα λεφτά. Το Νο 1 με χαλάει αλλά το 2 με φτιάχνει τα μάλα. Μου μένει να το μάθω από την αρχή και λόγω καιρού και ελαστικών θα πρέπει να πιάσει άνοιξη για να καταλήξω κάπου. Όσο το μαθαίνω θα σας λέω τί βλέπω. Μαζί μου θα μαθαίνετε κι εσείς. Έστω και θεωρητικά.
Και για το Νο1 δεν κατέληξα. Θα μας πει ο Τάσος πού και πώς θα αλλάξουμε την "σαν βαλβίδα" στην κρεμαγιέρα μας. Και το κυριότερο θα μας πει αν αξίζει τον κόπο, δηλ. αν στην ουσία γίνεται δουλειά και δεν αποκτούμε ένα βαρύ και αναίσθητο τιμόνι. Έχει πει κάποια πράγματα αλλά χρειαζόμαστε και μία ανακεφαλαίωση.

Όπως βλέπετε τα κεφάλαια κοντύτερης κρεμαγιέρας και PS ακραξονίων κάπου εδώ συγκλίνουν.
Miltellas - Κυρ 25 Δεκ 2005, 22:30:58
Θέμα δημοσίευσης:
Συνεχίζοντας αναφέρω ότι άρχισα να συνηθίζω το τιμόνι και να απολαμβάνω πιο καλά το αποτέλεσμα. Τελικά είναι ανώτερο και σαφέστερο το τιμόνι παρότι ελάφρυνε κάπως...! Φανταστείτε να μην ήταν τόσο ελαφρύ. Στρίβει πράγματι με λιγότερο τιμόνι, έχει αυξηθεί με αισθητή διαφορά το κράτημα εμπρός και από την στιγμή που δεν στραμπουλάς το αμάξι η υπερστροφή καραδοκεί σχεδόν παντού (φυσικά όχι στα στενά της πόλης όπου με τα ημισλίκ πάντα κρύα δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί επαρκής πρόσφυση στους καμπερωμένους τροχούς). Σε τραχιά άσφαλτο δεν παρατηρείται αυτή η τόσο έντονη τάση για υποστροφή με λίγα, προφανώς γατζώνει κάπως το λάστιχο ώστε να δουλέψει λίγο το (υπερενισχυμένο στα ημισλίκ) πλαϊνό για να βρει πρόσφυση ο καμπερωμένος τροχός. Είναι ολοφάνερο ότι ελαστικά με ενισχυμένα πλαϊνά δεν υπάρχει περίπτωση να δουλέψουν στα λίγα χαω με αρνητικό κάμπερ (έχουν που έχουν πρόβλημα, τώρα είναι χειρότερα)... Στα πολλά όμως... ΜΑΓΕΙΑ! Εκεί εξάλλου μας ενδιαφέρει να έχει αποτέλεσμα ένα αγωνιστικό setup.

Τονίζω: Υπερστροφή-Υπερστροφή-Υπερστροφή!!!
Μάλλον πάω για την 22άρα εμπρός... Είδομεν! Μπορεί και να μου αρέσει στο τέλος (νεότερος πάντως δεν θα το άλλαζα αυτό με τίποτα...)
Miltellas - Δευ 26 Δεκ 2005, 21:41:18
Θέμα δημοσίευσης:
Συνεχίζω και επιβεβαιώνω: Σε ορεινή διαδρομή η υποστροφή είναι υπερβολικά... απούσα!

Συχνά και σε γνωστές στροφές στρίβω με σταθερό γκάζι και... υπερστρέφει!
Μία φορά μάλιστα με 150χαω έστριψα επιταχυνόμενος και μετά την κορυφή εμφανίστηκε... υπερστροφή (στην ίδια στροφή και υπό τις ίδιες συνθήκες πριν το καμπέρωμα είχα ελαφρά και ασφαλέστατη υποστροφή...)! Rolling eyes
Ακόμα το μαθαίνω... Ζόρικα τα πράγματα! Wink
ultra-one - Τρι 27 Δεκ 2005, 09:44:46
Θέμα δημοσίευσης:
Μίλτο μεγιές!!!! Εμένα με ενδιαφέρει πολύ να δω τι άλλαξε γύρω από τη θέση της ευθείας. Έσφιξε ή χαλάρωσε κι' άλλο???

Πάντως εμένα ανκαι πολύ χαλαρό γύρω από τη ευθεία, το βρίσκω μάλλον πολύ βαρύ όταν είναι στριμμένο. Αν σφίγγει στην ευθεία και ελαφραίνει στριμμένο τότε τρέχω αύριο να τα παραγγείλω και εγώ!!!!!!!! Silly

Στην επιτάχυνση μειώθηκε το "ψάρεμα"? Επίσης νιώθεις να πατάει καλύτερα κάτω το αμάξι?

Την υπερστροφή μπορείς να τη "δαμάσεις" με την 22άρα εμπρός, με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Toe-In (το οποίο βοηθάει να σφίξει το τιμόνι στην ευθεία συν τοις άλλοις) και με τις εγκάρσιες ράβδους στήριξης στον πίσω άξονα από 206 SW ή RC..... Cool

Y.Γ: Επειδή τα λάστιχα σου είχαν πάρει τη "φόρμα" τους από το πρηγούμενο setup, τώρα θα πρέπει να κάνεις καμιά 1000άρια χιλιόμετρα να ξαναπάρουν φόρμα. Για αυτό σου φάνηκε το τιμόνι πιο ασαφές και ελαφρύ σαν πρώτη εντύπωση. Κάνε λίγα χιλιόμετρα και πες μας ξανά!!!!!!!!! Twisted evil
Miltellas - Τρι 27 Δεκ 2005, 17:31:43
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρη δεν με βοηθάει ο καιρός γιατί τα ADVAN χρειάζονται πλέον αρκετό ζέσταμα για να δουλέψουν οπότε ακόμη δεν έχω τρέξει με τους γνωστούς "δικούς" μου ρυθμούς όπου αποκαλύπτονται τα πάντα... 29-30 θα λείψω στο Σιδηρόκαστρο και καιρού επιτρέποντος κάτι παραπάνω θα έχω να πω. Για την ώρα οδηγάω πολύ φυλαγμένα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων...

Αλλά για το αν αξίζει να τα παραγγείλεις... αναμφίβολα και αξίζει. Ήδη γουστάρω πολύ τον τρόπο που στέκεται... μου θυμίζει τον παλιό στροφοφάγο μου (R5AT)! Πρέπει να μάθω πού πατώ και πού βρίσκομαι πριν αρχίσω τα κόλπα! Wink
Πράγματι το τιμόνι ή το συνηθίζω ή μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερο επειδή στρώνουν τα λάστιχα... Σκεφτείτε ότι από την εξωτερική μεριά είναι φαγωμένα και με το αρνητικό κάμπερ δεν μένει πολύ πέλμα να πατήσει κάτω. Χώρια που ενδεχομένως και λογικώς θα χρειαστεί κάποια μικροδιόρθωση το setup μου (πχ αντιστρεπτική 22άρα εμπρός). Αναμονή λοιπόν, θα επανέλθω...

Υπόψιν ότι παρήγγειλα τα αμορτισέρ του RC που είναι πολύ φτηνά (140Ε τα εμπρός και 102Ε τα πίσω, σύνολο 242Ε) και ίσως να αποτελούν και άριστη αγορά, αλλά για αυτά περισσότερα εδώ: Αμορτισέρ
MEMsound - Τετ 28 Δεκ 2005, 22:57:54
Θέμα δημοσίευσης:
Αν κάναμε μια αναζήτηση πριν ανοίξουμε καινούργιο τόπικ τι καλά που θα ήταν.....

Το "Ακραξόνια Peugeot Sport" ενσωματώθηκε στο παρών.

Εκ της MOD Team
MEMsound

Miltellas - Παρ 30 Δεκ 2005, 17:33:33
Θέμα δημοσίευσης:
Το αμάξι μου επανευθυγραμμίστηκε καθότι ο προηγούμενος μου τα έβγαλε όλα λάθος. Μέχρι και αν τράκαρα με ρώτησε! Τελικά, το μηχάνημά του τράκαρε κι όχι εγώ...

Ο ευθυγραμμιστής που πήγα είναι αυτός που μου πρότειναν οι "εχωδικιοκαιπάλι" γνωστοί Βασίληδες...
Αφού μου εξήγησε 2-3 πράγματα εξηγώντας μου την αιτία των όσων βλέπω, μου είπε ότι κανένα μηχάνημα ευθυγράμμισης δεν δείχνει τέλεια (σικ) και ότι αν δεν το ευθυγραμμίζεις το μηχάνημα συχνά αρχίζει να βγάζει τα ίσια στραβά και τα στραβά ίσια.

Επίσης, μου πρότεινε και απόκλιση 4 λεπτά της μοίρας γιατί λόγω κάμπερ το τιμόνι γίνεται υπερακριβές και υπερευαίσθητο. Το δέχτηκα για την δοκιμή αλλά λόγω κρεμαγιέρας σκέφτομαι να το ξαναγυρίσω στο 0 (αν ήταν ποτέ στο 0). Είναι που είναι αναίσθητη από τη μάνα της δεν θα της κάνει κακό και λίγη "υπερακρίβεια"... Τί τα έβαλα τα ακραξόνια; Είδομεν...

Πάντως πλέον το αυτοκίνητο έχει πάρει τα πάνω του για τα καλά. Ήταν που ήταν... τώρα έγινε δυνατός εθισμός! Το τιμόνι είναι σαφέστατο, νιώθω πολύ ασφάλεια καθότι αντιλαμβάνομαι πολύ καλύτερα πού πατάνε οι τροχοί και σε αυτό έχουν παίξει κορυφαίο ρόλο τα PS ακραξόνια με τα PS ψαλίδια και το όλο setup (αντιστρεπτκές-ράβδοι-ελατήρια) που συμπληρώθηκε από τα αδιαμφισβήτητα αμορτισέρ του RC...

Τέλος εποχής! Αρχή της επόμενης...
Αν έχω νεότερα προς το καλύτερο ή χειρότερο θα επανέλθω (πχ για το θέμα του ΤΟΕ). Εν τω μεταξύ ρωτάτε ελεύθερα! Wink
MEMsound - Παρ 30 Δεκ 2005, 20:09:26
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ στο έλεγα και χθες στο chat να κάνεις άλλη μια ρύθμιση πρώτα σε άλλο ευθυγραμμισα και μετά να αποφανθείς... Wink Wink Wink

Καλά στριψίματα...
Miltellas - Σαβ 31 Δεκ 2005, 01:55:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ω ναι! Παραήταν τρελλή η περίπτωση... Κάμπερ μαμά δεξιά και κάμπερ αγωνιστικό αριστερά... Laughing
gonakinen - Δευ 24 Απρ 2006, 14:28:16
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Ω ναι! Παραήταν τρελλή η περίπτωση... Κάμπερ μαμά δεξιά και κάμπερ αγωνιστικό αριστερά... Laughing

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω ύστερα από στράβωμα στο ακραξόνιο. Πριν το αποφασίσω για αλλαγη, εμπειρός ( και γνωστός στους αγωνιζόμενους) ευθυγραμμισάς στην Αθήνα μου πρότεινε να βάλω ενα ρυθμιζόμενο top mount της APEX και να ρυθμίσω το κάμπερ του 'μαμά' στα νούμερα του στραβού ακραξονίου εφόσον με βολεύει κι αυτή η τιμή κάμπερ.
gonakinen - Πεμ 27 Απρ 2006, 01:03:23
Θέμα δημοσίευσης:
Εχει κανείς αποψη για το παραπάνω???
ultra-one - Δευ 15 Μάϊ 2006, 12:16:41
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Εν τω μεταξύ ρωτάτε ελεύθερα! Wink

Μίλτο για πες μας τώρα που σίγουρα πήραν φόρμα τα λάστιχα στη νέα γεωμετρία τις πλήρεις εντυπώσεις σου....... Wink
ultra-one - Πεμ 17 Αύγ 2006, 13:33:37
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν......

Κατά 99,9% το επόμενο μου "upgrade" θα είναι τα ακραξόνια αφού μόνο έτσι ίσως κάτι γίνει με το κωλοτιμόνι του 206. Evil

Έχουμε και λέμε.... Μπήκα στο site της PS και βρήκα κάποιους κωδικούς και περιγραφές για τα ακραξόνια PS.

N PIVOT AVG 2 ° - Réf:CC17000-01 - (Αυτό πρέπει να είναι το Αριστερό?) Confused
N PIVOT AVD 2 ° - Réf:CC17000-02 - (Και αυτό το δεξί?) Confused

Κάποιος που ξέρει να μου επαληθεύσει τους κωδικούς άμεσα για να μπορέσω μόλις γυρίσω από τις διακοπές μου να τα παραγγείλω αν δεν υπάρχουν σε στοκ στον Κόνδωρα. Twisted evil

Τη Δευτέρα και Τρίτη είμαι σε άδεια και με βλέπω προς κόνδορα μεριά για παραγγελία......
ultra-one - Σαβ 07 Ιούλ 2007, 00:14:36
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Λοιπόν......

Κατά 99,9% το επόμενο μου "upgrade" θα είναι τα ακραξόνια αφού μόνο έτσι ίσως κάτι γίνει με το κωλοτιμόνι του 206. Evil

Έχουμε και λέμε.... Μπήκα στο site της PS και βρήκα κάποιους κωδικούς και περιγραφές για τα ακραξόνια PS.

Κάποιος που ξέρει να μου επαληθεύσει τους κωδικούς άμεσα για να μπορέσω μόλις γυρίσω από τις διακοπές μου να τα παραγγείλω αν δεν υπάρχουν σε στοκ στον Κόνδωρα. Twisted evil

Τη Δευτέρα και Τρίτη είμαι σε άδεια και με βλέπω προς κόνδορα μεριά για παραγγελία......

Επανέρχομαι στο ίφιο θέμα.......

Μίλτο πες μας τις εντυπώσεις σου μετά από τόσο καιρό που έχεις βάλει τα ακραξόνια! Cool

Οι κωδικοί όπως τους έχω γράψει πιο πάνω είναι σωστοί????? Confused
ultra-one - Σαβ 07 Ιούλ 2007, 00:15:11
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Λοιπόν......

Επανέρχομαι στο ίδιο θέμα.......

Μίλτο πες μας τις εντυπώσεις σου μετά από τόσο καιρό που έχεις βάλει τα ακραξόνια! Cool

Οι κωδικοί όπως τους έχω γράψει πιο πάνω είναι σωστοί????? Confused
drdino - Σαβ 07 Ιούλ 2007, 00:23:50
Θέμα δημοσίευσης:
Miltellas έγραψε:
Το αμάξι μου επανευθυγραμμίστηκε καθότι ο προηγούμενος μου τα έβγαλε όλα λάθος. Μέχρι και αν τράκαρα με ρώτησε! Τελικά, το μηχάνημά του τράκαρε κι όχι εγώ...

Ο ευθυγραμμιστής που πήγα είναι αυτός που μου πρότειναν οι "εχωδικιοκαιπάλι" γνωστοί Βασίληδες...

Αφού μου εξήγησε 2-3 πράγματα εξηγώντας μου την αιτία των όσων βλέπω, μου είπε ότι κανένα μηχάνημα ευθυγράμμισης δεν δείχνει τέλεια (σικ) και ότι αν δεν το ευθυγραμμίζεις το μηχάνημα συχνά αρχίζει να βγάζει τα ίσια στραβά και τα στραβά ίσια.

Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου, μπορείς να μου πεις Μίλτο τον ευθυγραμμιστή" αυτόν; Θέλω να πάω το 307, το 406 και την Xsara του Mirage από το 4ΤΦ. Mε pm ή όπως σε βολεύει.. Ευχαριστώ. Embarassed
volvos - Τρι 10 Ιούλ 2007, 14:32:41
Θέμα δημοσίευσης:
το 307 ειδικα του αργυρη με καμπερ εγινε αλλο αμαξι..
και στο 307 ελεω διαταξης αλλαζει πολυ ευκολα το καμπερ.

(εχει βαλει μια kw που ειχε παρακεντρες βιδες στη βαση απο τη μανα της και επαιζες ως μια μοιρα....)

αυτο σημαινει οτι λογικαοι καμπεροβιδες που κυκλοφορουν απο διαφορες εταιρειες θα κανουν για 307 Wink ψαξε το
pappaki - Τρι 10 Ιούλ 2007, 20:21:51
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.superflex.co.uk/SuperFlex_Peugeot_205_&_206_GTi,_309_GTi_&_SRi,_406_Prices.pd

Τάκη τι λες για αυτά.Μιλάω για το 2447k,λογικά πρέπει να μπαίνουν πρεσαριστά?
volvos - Τρι 10 Ιούλ 2007, 20:50:50
Θέμα δημοσίευσης:
EXEI ξανασυζητηθει...
το θεμα ειναι οτι ολα αυτα τα φλεξ απο αγγλια....
εχουν αποδειξει κακιστη αντοχη στο χρονο και γενικα τα φοβαμαι...

θεωρω οτι αξιζει να δοκιμαστουν μονο οταν παραδοσουν πνευμα τα ψαλιδια καποιου αφου μπαινουν πρεσαριστα...
ετσι για το γα**το...βεβαια +-130ευρω που θα στοιχισουν ειναι ενα ποσο...
MEMsound - Τετ 11 Ιούλ 2007, 09:11:57
Θέμα δημοσίευσης:
pappaki έγραψε:
http://www.superflex.co.uk/SuperFlex_Peugeot_205_&_206_GTi,_309_GTi_&_SRi,_406_Prices.pd

Τάκη τι λες για αυτά.Μιλάω για το 2447k,λογικά πρέπει να μπαίνουν πρεσαριστά?

το συζητούσα με τον Αργύρη πριν μερικές μέρες (όχι για να τα βάλω αλλά γενικά, χαζευποντας το site της superflex).
ο προβληματισμός του ήταν στην τοποθέτηση και πως θα μπουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και στο δεξί και στο αριστερό ψαλίδι ώστε να δώσουν την ίδια τιμή κάμπερ και όχι άλλη δεξιά και άλλη αριστερά.

πάντως τα λεφτά δεν είναι εξωφρενικά, είναι πάντως αρκετά... (με την έννοια ότι δεν ξέρουμε τι αντοχή στα χιλιόμετρα/χρήση έχουν)
volvos - Τετ 11 Ιούλ 2007, 09:23:06
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΝΑ ΜΑΙΛ sth superflex για επιλυση αποριων...
ultra-one - Παρ 07 Δεκ 2007, 21:59:11
Θέμα δημοσίευσης:
Μίλτο ακόμα περιμένουμε τα σχόλια σου για τα ακραξόνια!!!!!! Cool
volvos - Παρ 07 Δεκ 2007, 23:40:34
Θέμα δημοσίευσης:
telos genari ερχονται τα δικα μου...

παντως και με τη 1 μοιρα που ειχα απο τα στραβωμενα πεζο σπορτ το αμαξι ηταν ονειρο...Cool
volvos - Τετ 05 Μάρ 2008, 20:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
ερωτηση προς χαρη και καταφρακτο?
ποιος πο**τη* μας εχει γκαντεμιασει???
MEMsound - Τετ 05 Μάρ 2008, 20:36:43
Θέμα δημοσίευσης:
τι εγινε πάλι ρε?
Shocked Question

τι δεν ταιριάζει?
volvos - Τετ 05 Μάρ 2008, 21:14:15
Θέμα δημοσίευσης:
ESY Evil

ολα τελεια ειναι ουστ απο εδω γκαντεμοσκυλο
COOL ALEXIS - Τετ 05 Μάρ 2008, 21:18:08
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ESY Evil

ολα τελεια ειναι ουστ απο εδω γκαντεμοσκυλο

Μιλησε ο 1313... Laughing
MEMsound - Τετ 05 Μάρ 2008, 21:59:12
Θέμα δημοσίευσης:
Τάκη... ΜΑΝΘΙΖΕΙΣ!!!!
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Πεμ 06 Μάρ 2008, 20:53:48
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν έχετε καταλάβει κάτι ορισμένοι άν και πολλάκις παθώντες(Volvos???).....

ΔΕΝ ΔΕΝ , λές στον Μάνθο τί κάνεις ή τί θα κάνεις στο όχημά σου άν δεν το έχεις τελειώσει!!

Αλλά ο Volvos ΔΕΝ αντέχει θέλει να δημοσιεύσει από πρίν....

Αρπα τα τώρα.... έγω τί φταίω όμως που δε μιλάω??? Ε???

Μάνθο αστο θα τα πουλήσω δεν βάζω τίποτα...... Laughing
MEMsound - Παρ 07 Μάρ 2008, 04:01:44
Θέμα δημοσίευσης:
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
μα δεν μου ειχε πει τίποτα...
το ειχα ψιλιαστεί όμως...
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

ΡΕ ΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!

αντε τελειώνετε ρε !!!! βάλτε τα να πείτε εντυπώσεις!!!
volvos - Παρ 07 Μάρ 2008, 09:51:01
Θέμα δημοσίευσης:
ΜΑΝΘΟ ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ Ή ΤΟ ΚΟΙΤΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΤΑΛΙ....

πλεον οι αποδειξεις που εχουμε στα χερια μας εχουν αρχισει να καταντανε τη περιπτωση σου για το δαφνι....

εγω προσωπικα θα το σκεφτω πολυ σοβαρα να σε αφησω να ξανακοιταξεις απλα το αμαξι μου....
MEMsound - Παρ 07 Μάρ 2008, 10:13:46
Θέμα δημοσίευσης:
λες επειδή το σκεφτόμουν συνέχεια κι ανυπομονούσα να το οδηγήσω για να πάω για ψώνια κι εγώ??????

αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ?!?!?!?!?!?!?
volvos - Παρ 07 Μάρ 2008, 10:25:47
Θέμα δημοσίευσης:
ΠΛΕΟΝ ΝΑΙ

τα ακρα βγηκαν φωτο
και αυριο μαλλον θα τα στειλω ταλιο πανω σαλονικα να γινουν οι τρυπες που σε καποια αδιαφορησε να κανει ο γαλλος αφου θεωρει οτι το abs δεν επιτρεπεται αγωνες αρα γιατι να κανει τρυπες για ασιθητηρες?
(αλλο αμα στα μισα εχει τρυπα)

πολλα ευχαριστω στο στελαρα-pughell που για μια ακομα φορα με σκλαβωσε με τη βοηθεια του
MEMsound - Παρ 07 Μάρ 2008, 10:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
επειδή του Τάσου δεν εχει τρυπα για το abs, ούτε το δεξί... ούτε και το αριστερό...
...είσαι 100% σίγουρος ότι αυτό που εχεις εσύ (και οι άλλοι 2) και έχει τρύπα ειναι αυτό που πρέπει?

Question
volvos - Παρ 07 Μάρ 2008, 10:43:05
Θέμα δημοσίευσης:
nai τα αριστερα που ειχε στειλει ο ντινος παλια ειχαν

αυτα που ηταν νεα παρτιδα και περιμεναμε τοσους μηνες δεν ειχαν.

λες ρε ζαβο να καθομουνα εγω να κοιταω τις τρυπες?
ο αργυρης το προσεξε
Sidobre - Παρ 07 Μάρ 2008, 17:15:12
Θέμα δημοσίευσης:
To αριστερό που είχε από παλιά πάντως ο κόνδωρ, δεν είχε τρύπα. Το ίδιο και το καινούργιο δεξί.
volvos - Παρ 07 Μάρ 2008, 19:10:13
Θέμα δημοσίευσης:
EXΩ ΕΝΑ ΠΟΡΤ ΠΑΓΚΑΖ ΓΕΜΑΤΟ ΑΚΡΑ.....

γενικα δε βγαζεις ακρη με τη πεζο σπορτ
το ενα αριστερο ειχε τρυπα (αυτο που ειχα εγω χερια μου)
το αλλο που ειχε ο δημητρης οχι...

προφανως ειναι οτι κατσει στο χυτηριο και θεωρω οτι τρυπα ειχαν τα πολυ παλια μοντελα...
volvos - Παρ 07 Μάρ 2008, 19:52:35
Θέμα δημοσίευσης:
http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/akraksonia/IMG_3171.jpg

http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/akraksonia/IMG_3170.jpg

http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/akraksonia/IMG_3169.jpg

http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/akraksonia/IMG_3168.jpg

Ενα πεζο σπορτ τρυπατο
volvos - Σαβ 29 Μάρ 2008, 15:08:09
Θέμα δημοσίευσης:
ta ακρα μπηκαν αλλα διαφορα δε μπορω να την υπολογισω

ειχα και 2 μηνες σχεδον να το οδηγησω...

σιγουρα καλυτερο turn in στη στροφη.
πιο πολλα χλμ λιγο που το ειδα...

διαφορα φρενα και βαρος τιμονιου δε μπορω να καταλαβω κατι τρομερο...

κοινως αρνητικο περα απο το κοστος τους δε ξερω αν μπορω να εντοπισω...

πιστυεω οτι στο χαρη που ειναι μαμα σχεδον το αμαξι θα κανουν τρομερη δουλεια...εμενα απλα ηταν το κερασακι Wink
MEMsound - Σαβ 29 Μάρ 2008, 20:52:49
Θέμα δημοσίευσης:
ισως αν ειχε λογότερο καιρό να το οδηγήσεις να μπορουσες να εντοπίσεις πιο ευκολα διαφορες.

την βλεπώ την δουλεια να μπαίνω σε εξοδα... Laughing
ultra-one - Δευ 31 Μάρ 2008, 09:48:32
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/akraksonia/IMG_3171.jpg
http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/akraksonia/IMG_3170.jpg
http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/akraksonia/IMG_3169.jpg
http://i30.photobucket.com/albums/c319/pskarm/akraksonia/IMG_3168.jpg
Ενα πεζο σπορτ τρυπατο

Multi color Multi color Multi color Γιούπι!! Multi color Multi color
Έγινε καλή δουλειά ή το ABS φρενάρει όποτε θέλει????????

Μένει τώρα να σε συναντήσω να μου δώσεις τα άκρα και να σου δώσω τα λεφτά για το μηχανουργείο. Ίσως Πέμπτη στη λέσχη.

Να δω πότε θα βρω χρόνο να πάω το αυτοκίνητο στο "Γιατρό" τώρα. (θέλει και σερβις αφού μου άναψε το κλειδάκι προχθες).

volvos έγραψε:
ta ακρα μπηκαν αλλα διαφορα δε μπορω να την υπολογισω

ειχα και 2 μηνες σχεδον να το οδηγησω...

σιγουρα καλυτερο turn in στη στροφη.
πιο πολλα χλμ λιγο που το ειδα...

διαφορα φρενα και βαρος τιμονιου δε μπορω να καταλαβω κατι τρομερο...

Περίμενε καμιά 500αριά χιλιόμετρα να στρώσουν τα λάστιχα στη νέα γεωμετρία και μετά να βγάλεις συμπεράσματα!

Και εγώ θα είμαι υπομονετικός! Laughing
volvos - Δευ 31 Μάρ 2008, 15:03:09
Θέμα δημοσίευσης:
το σαββατο εγινε ενα μικορ τεστ πεντελη με το ποδηλατο πισω και το αμαξι ηταν πολυ καλο...βεβαια η ευθυγραμμιση ειναι αλλου αφου λυθηκαν τα παντα...λογικα τεταρτη θα δω ακριβως τι εχει παρει!

χαρη τα ακρα τα δικα σου και δημητρη αυτη τη βδομαδα θα τα ετοιμασει και θα τα στειλει ο παππους. κοστος 20ανα ακρο και 30 στο καθε ενα μας πανω κατω τα κτελ. συνολο 70 ο καθε ενας μας...

abs οχι απλα δεν εχω κανε θεμα αλλα και γενικα με το καμπερ που λενε οτι χειροτερευει σε γλιτσα η προσφυση και το φρεναρισμα εγω δεν ειδα τιποτα το αξιοσημειωτο...

γενικα ψαχνω αλλα μειοντεκτηματα ακομα δεν εχω βρει Laughing
ultra-one - Τρι 01 Απρ 2008, 10:52:51
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
γενικα ψαχνω αλλα μειοντεκτηματα ακομα δεν εχω βρει Laughing

Ίσως μειωμένη επαναφορά στο τιμόνι??????? Cool
Θεωρητικά αυτό το περιμένω να συμβεί.

Τεσπα! Εγω που είμαι ψείρας οταν τα βάλω σίγουρα θα εντοπίσω και πλην! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
volvos - Τρι 01 Απρ 2008, 12:30:36
Θέμα δημοσίευσης:
ναι αυτο το παρατηρησα αλλα ουδολως με ενοχλησε...
απντως με το ματι φαινεται να εχει λιγοτερο απο 1 μοιρα Crying or Very sad
ultra-one - Τρι 01 Απρ 2008, 12:50:52
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
χαρη τα ακρα τα δικα σου και δημητρη αυτη τη βδομαδα θα τα ετοιμασει και θα τα στειλει ο παππους. κοστος 20ανα ακρο και 30 στο καθε ενα μας πανω κατω τα κτελ. συνολο 70 ο καθε ενας μας...

Άρα να υποθέσω ότι μάλλον θα τα έχεις την επόμενη Πέμπτη στη λέσχη????
volvos - Τρι 01 Απρ 2008, 12:58:49
Θέμα δημοσίευσης:
την αλλη πεμπτη μπορει.αυτη με τιποτα...
υπομονη τον φαγαμε τον γαιδαρο Laughing
volvos - Δευ 07 Απρ 2008, 12:28:13
Θέμα δημοσίευσης:
nea απο το μετωπο...
μολις γυρισα απο κατι δουλειες ωπου ενδιαμεσα περασα απο δοκτορα ο οποιος ηταν σε τρελλα κεφια ....

μου ελεγε ιστοριες για μιχελακακη-παπαρινοπουλο με ενιαια με σεατ στην ιταλια και πως κλεψανε pole position απο παπαρινοπουλο τελευταιο γυρο αλλαζοντας τα σεταπ τελευταια στιγμη... μου εδειχνε φωτος...
μιλαμε για συγκινητικες στιγμες Laughing Laughing

μπαινω μεσα του λεω εβαλα επιτελους τα ακρα αλλα να σας πω διαφορα τρελλη απο τοτε που ειχαμε στραβωσει τα αλλα δεν ειδα.
απαντηση δοκτορα- στην εθνικη ειναι νευρικο μπροστα και κοσκινιζει το τιμονι?
οχι τιποτα το ιδιαιτερο του λεω
ε τοτε δεν εχεις 2 μοιρες....

το βαζουμε πανω...οντως το αμαξι εχει 1.2-1.3 καμπερ εμπρος και 2.2 καστερ...
απο τοε βαλαμε τρελλα πραματα μπροστα εγραψε ο ανθρωπος παλι Laughing

απο τη μια ξενερωσα αφου δεν επιασα τις 2 μοιρες απο την αλλη βεβαια το αμαξι εχει ερθει ακριβως εκει που κοπανιομουνα απο την αρχη οτι ειναι το ιδανικο για all over χρηση...δηλαδη κοντα στη 1.5 μοιρα
(μιση παραπανω απο οσο ειχα για οσους θυμουνται....)

υ.γ ειχα πει οτι δε θα ριξω αλλα λεφτα το 08 ε???
τελικα θα ριξω καθως ειπαμε με μπριζωσε να δοκιμασουμε κατι πραματακια εμπρος που συμφωνα με ντοκτορα θια βιδωσει τη μουρη τελειως και θα το κανει ουδετερα υπερστροφικο Cool

μετα με βλεπω παλι να με βριζει ο λεφος οτι με το στησιμο εχω ξεφτιλισει το μοτερ Laughing
ultra-one - Δευ 07 Απρ 2008, 13:26:35
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
την αλλη πεμπτη μπορει.αυτη με τιποτα...
υπομονη τον φαγαμε τον γαιδαρο Laughing

Κανόνισε αυτή την Πέμπτη θα περάσω από λέσχη αν μπορείς και εσύ για να τα πάρω! Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Θα σε πάρω τηλ το απόγευμα της Πέμπτης αν προκύψει κάτι.
volvos - Δευ 07 Απρ 2008, 13:37:56
Θέμα δημοσίευσης:
PARE stelio - pughell
αυτος φταιει που καθυστερουν...
στειλε του πμ μπας και ασχοληθει που μας εχει γραψει Laughing Laughing Laughing
volvos - Πεμ 10 Απρ 2008, 19:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
taso εσυ το δικο σου το μετρησες???

εχω την αντυπωση οτι τελικα οι 2 μοιρες καμπερ ειναι λιγο μυθος.......

λοιπον μετα απο 1000χλμ και 2 ευθυγραμμισεις το αμαξι εχω να πω οτι εχει τσακωθει με την υποστροφη...ειναι αδυνατο να βγαλει τη μουρη εξω στη στροφη οτι και να του κανεις...εκτος αν εισαι μανθος και οδηγεις σταυρωτα τα χερια απο το στραμπουληγμα... Laughing

το αμαξι ειναι απλα σκετη καυλα

επισης να πω οτι εχω κανει και 2 ευθυγραμμισεις σε αυτα τα χλμ
στη πρωτη εδωσα 1 δεκατο αποκλιση απο καθε μερια

στη δευτερη μετα απο το κραξιμο του ντοκτορα εδωσα 8δεκτα συγκλιση απο καθε μερια συνολο 1.5

ο ντοκτορας ηταν κατηγορηματικος...καμπερ και αποκλιση δε πανε μαζι με τιποτα και για κανενα λογο...
MEMsound - Πεμ 10 Απρ 2008, 19:19:00
Θέμα δημοσίευσης:
...θα σου πω στην επόμενη βόλτα ντράφι χωρίς ποδήλατα πίσω... Laughing Laughing Laughing Laughing

και χωρίς την Εφη να σου στελνει ειρωνικά sms "πιο γρήγορα"!?!?!?!?
Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
Sidobre - Πεμ 10 Απρ 2008, 19:22:21
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν το έχω μετρήσει με "επιστημονικό" όργανο ακόμα, αλλά ξέρω από πριν ότι είναι 1,5 μοίρα. Η άλλη μισή έχω τα σχεδιαγράμματα της PS από που το παίρνεις και με τίποτα ΔΕΝ το κάνω (αλλαγή στην θέση των αμορτισέρ με νέες τρύπες στον θόλο + τα πλακάκια ενίσχυσης που δίνει).

Δεν μπορώ να πω ότι έχω καταλήξει στο Setup, και μπορώ να πω ότι το ψάχνω λίγο, αλλά θα μπορέσω να κάνω σωστές δοκιμές όταν τελειώσει το αμάξι Evil γα** την αφραγκία μου γα**...

Και πάνω εκεί που τελειώνεις σου βγαίνουν δίσκοι, ημιαξόνια σαχλαμάρες, ο Κωλοκοτρώνης αρνείται να δουλέψει και δεν συμμαζεύεται... ΠΛΕΞΟΥΔΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΩ ΡΕΕΕΕΕΕ!

Οσο το έχω δοκιμάσει πάντως (και στα Μέγαρα στο GTCC) παρα είναι ουδέτερο τον μπελά του μέσα... Ούτε μούτρα, ούτε κώλος....
volvos - Πεμ 10 Απρ 2008, 19:28:02
Θέμα δημοσίευσης:
α. βασικα θελει μια 23αρα πισω αντιστρεπτικη αλλα ποιος τη πληρωνει.
εναλλακτικα θεωρω οτι στο δικο σου θα ταιριαζε κατι παραπανω απο τελεια η ρυθμιζομενη πισω της whiteline........

ο πουπ ηταν κατηγορηματικος. συγκλιση και μονο..

απλα οσο λιγοτερο το ξερεις και το στραμπουλας τοσο λιγοτερη βαζεις...
Sidobre - Πεμ 10 Απρ 2008, 19:34:50
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο με την πίσω αντιστρεπτική. Ετσι όπως είναι, στις στροφές εγώ γέρνω και όχι αυτό. Τώρα από ισορροπία ακόμα δεν μπορώ να σου πω. Και η 23άρα είναι πανάκριβη!

Το μπροστινό σύστημα θέλω να δω ακόμα. Οταν ξεκινήσω δοκιμές στον Καρτόδρομο, θα ξέρω καλά τί παίζει, αφού οι περισσότερες στροφές είναι κλειστές, τότε θα καταλάβω πόσα μούτρα ή όχι θα μου βγάλει. Επίσης αυτή την στιγμή το αμάξι δεν είναι στημένο από εμένα. Εγώ το θεωρώ υπερβολικά χαμηλό (ούτε BTCC να ήταν) αλλά δίνω πίστωση χρόνου μέχρι τις δοκιμές.

Ενα πυρόμετρο ελαστικών θα βρούμε τον μπελά μου μέσα; Evil
Steve - Πεμ 10 Απρ 2008, 19:38:59
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
εναλλακτικα θεωρω οτι στο δικο σου θα ταιριαζε κατι παραπανω απο τελεια η ρυθμιζομενη πισω της whiteline........

Ρυθμιζόμενη τί? Shocked
volvos - Πεμ 10 Απρ 2008, 19:43:24
Θέμα δημοσίευσης:
αρα τελικα η πεζο σπορτ το 2 μοιρες το εννοει με τα πιατελακια που λεγαμε παλια.....μου αρεσει που τοτε εκανα θεωριες για να βαλω με αναποδη λογικη τα πιατελακια ωστε να παω το καμπερ απο 2 σε 1.5 μοιρα που ηθελα εγω τοτε Laughing Laughing Laughing

σταυρο ναι οι αυσταλοι εχουν βγαλει πισω εξωτερικη (εξω απο αξονα πιανει) ρυθμιζομενη αντιστρεπτικη...αν ψαξεις εχει ανεβασει παπι φωτος...

αλλα αντιπροσωπο ελλαδα γιοκ Evil

συνέχεια για τις αντιστρεπτικές εδώ
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=251199#251199

Sidobre - Πεμ 10 Απρ 2008, 19:48:37
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω αν τα αγγλικά πιατελάκια είναι ίδια με της Γαλλίας (προφανώς) αλλά δείχνει καθαρά το σχέδιο πώς να ανοίξεις καινούργιες τρύπες προς το εσωτερικό στους θόλους για τα αμορτισέρ κατά 2 περίπου πόντους... Αυτό σημαίνει ότι πρέπει κιόλας να μεγαλώσεις την εσωτερική τρύπα του τοπ μαουντ. Φαντάζεσαι μετά να θες να πουλήσεις αμάξι και να το δει αυτό υποψήφιος πελάτης;;;; Laughing Laughing Laughing
(θα μου πεις για όλα τα άλλα που έχουμε κάνει...)
MEMsound - Πεμ 10 Απρ 2008, 19:57:53
Θέμα δημοσίευσης:
υπάρχουν και ετοιμα τετοια ρυθμιζόμενα τοπμαουντ αν σας ενδιαφέρει...
volvos - Πεμ 10 Απρ 2008, 20:04:00
Θέμα δημοσίευσης:
παντως οσοι ασχολουνται με αναρτησεις θεωρουν ως εσχατη λυση τις ρυθμισεις απο πανω σε καμπερ καστερ
για αναρτησεις με γονατο οπως τα περισσοτερα σημερα
καθως πολλα μεγεθη π.χ μπαμπ στιρινγκ
πανε κατα διαολου...

η καλυτερη λυση για λιγο ακομα καμπερ και πολυ καστερ ειναι νεες τρυπες στο πατωμα εκει που πιανουν τα ψαλιδια...εχει δοκιμαστει σε αγωνιστικα χωρις κανενα προβλημα τοσα χρονια σε ημιαξονια ρουλεμαν...
ultra-one - Πεμ 17 Απρ 2008, 17:19:28
Θέμα δημοσίευσης:
Που είναι τα ακραξόνια μας????? ΟΕΟ????? Rolling eyes
volvos - Πεμ 17 Απρ 2008, 17:36:01
Θέμα δημοσίευσης:
ετοιμα ψαχνουμε τροπο οικονομικο να επιστρεψουν αθηνα...δευτερα θα τα εχουμε οπως και να εχει Wink
volvos - Σαβ 26 Απρ 2008, 13:07:35
Θέμα δημοσίευσης:
μετα απο 2000+ με τα ακρα

μπορω να πω οτι το αμαξι μου εχει τσακωθει με την υποστροφη

ειναι απλα αδυνατο να βγαλει μουτρα σε συνδιασμο και με την αναρτηση βεβαια...

και πολυ φοβαμαι οτι στη πιστα θα αρχισω να εχω μικροθεματακια με το κωλο παρολες τις 22αρες

σε φρεναρισμα εγω γνωμη δε μπορω να εχω καθως εβαλα και σερβο με αποτελεσμα να αμαξι να φρεναρει πολυ καλυτερα και το abs να μη μπαινει σχεδον καθολου

καμπερ ειπαμε με τα ακρα παιρνει μια μιση μοιρα
νουμερο που θεωρω οτι ειναι ιδανικο για overall χρηση...

βεβαια εδω τιθεται το θεμα σε αμορτισερ με λεπτο εμβολο γιατι να μη τα στραβωσεις οπως ειχα κανει στα πεζο σπορτ... λυση που μου ειχε δωσει 1παρα κατι μοιρα καμπερ και ειχε στοιχισει 50ευρω το πολυ.
θεωρω οτι ειναι σαφεστατα πιο απλη λυση φτηνη και αποδοτικη αρκει να παιρνουν τα αμορτισερ καμπερωμα. το Bilstein ελεω 40αρι εμβολου δε τα διακινδυνευα...

το γενικο συμπερασμα παντως ειναι οτι το αμαξι ειναι εγκλημα που δεν ειχε μιση με μια μοιρα καμπερ απο το εργοστασιο (οπως τα 106)
ultra-one - Τρι 27 Μάϊ 2008, 13:02:14
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

και πολυ φοβαμαι οτι στη πιστα θα αρχισω να εχω μικροθεματακια με το κωλο παρολες τις 22αρες

Τάκη επειδή είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί η υπερστροφή με τα άκρα, ποια η γνώμη σου να χαμηλώσω τον κώλο 10-15χιλ ταυτόχρονα με την εφαρμογή των άκρων?

Εγώ νομίζω είναι καλή ιδέα. Τι λες?
volvos - Τρι 27 Μάϊ 2008, 13:16:35
Θέμα δημοσίευσης:
βαλτα αγορι μου πρωτα τα ακρα και βλεπεις... Wink βασικα δεν αυξανεται η υπερστροφη για να το λεμε σωστα απλα βελτιωνεται η προσφυση μπρος και αναγκαστικα φευγει πρωτα ο κωλος στο οριο...
ultra-one - Τρι 27 Μάϊ 2008, 13:25:58
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
βασικα δεν αυξανεται η υπερστροφη για να το λεμε σωστα απλα βελτιωνεται η προσφυση μπρος και αναγκαστικα φευγει πρωτα ο κωλος στο οριο...

εεε αυτό εννούσα.....

Αναλογικά αφού θα αυξηθεί η πρόσφυση μπροστά, πρέπει να χαμηλώσει και πίσω για να βελτιωθεί και εκεί η πρόσφυση.

Να βάλω μεγαλύτερες ράβδους πίσω ΞΕΧΝΑ ΤΟ! Το αυτοκίνητο ήδη είναι πολύ σκληρό με τις 19,5χιλ.
volvos - Τρι 27 Μάϊ 2008, 13:27:17
Θέμα δημοσίευσης:
καλα δε το συζητω οτι θα βαλεις 20αρες πισω
και ΔΕ ΘΑ ΣΚΛΗΡΥΝΕΙ ΚΟΥΦΕΤΟ ΣΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩ

ρωτα και μανθο Wink
ultra-one - Τρι 27 Μάϊ 2008, 13:34:21
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

ρωτα και μανθο Wink

Εγώ σκεφτόμουν να βάλω 18άρες ή 17άρες αν υπάρχουν, μαζί με 23άρα PS...... Silly
Steve - Τρι 27 Μάϊ 2008, 14:11:05
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Εγώ σκεφτόμουν να βάλω 18άρες ή 17άρες αν υπάρχουν, μαζί με 23άρα PS...... Silly

Έχω κάτι ψιλά από το 1.4 16v... Smile
MEMsound - Τρι 27 Μάϊ 2008, 17:57:11
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

ρωτα και μανθο Wink

σκληραίνει αλλά λίγο...
οσο χρειάζεται για να συνδυαστεί με 2~3 κλικ πιο σφικτή ανάρτηση...
η διαφορα στον ελεγχο του πίσω μέρους ειναι αισθητότατη...
για παραπάνω υπάρχουν και 21 και 22 αλλά το κόστος ειναι απίστευτα πολλαπλάσιο (οριακα απαγορευτικο αν δεν εισαι με "χρονόμετρο αναχείρας να μετράς κερδισμένα δευτερόλεπτα"...)
Steve - Τρι 27 Μάϊ 2008, 18:38:56
Θέμα δημοσίευσης:
Το κόστος των 21 ή 22mm είναι 3πλάσιο από αυτές του RC, και όχι απαγορευτικό όπως το χαρακτηρίζεις, κύριε δίλιτρε που δεν λυπάσαι τα 300 ευρώ παραπάνω τον χρόνο για τέλη κυκλοφορίας και ασφάλιστρα Laughing
MEMsound - Τρι 27 Μάϊ 2008, 18:45:37
Θέμα δημοσίευσης:
καλά ότι πεις...
ειναι τελειως διαφορετικό το ενα από το άλλο αλλα προφανώς δεν το καταλαβαίνεις...

μπαι δε γουει οι RC εχουν 90ε οι PS εχουν 380ε (τουλάχιστον εγω αυτές τις τιμές ξέρω)

για κάποιον που δεν το κυνηγάει οι 20άρες ειναι μια χαρα.
για κάποιον που το ψάχνει (ειτε γιατί το αξιοποιεί είτε γιατι ετσι απλά γουστάρει) πάει από 21 και πάνω... (ανάλογα τι εχει κάνει εμπρός)
Steve - Τρι 27 Μάϊ 2008, 18:48:22
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
μπαι δε γουει οι RC εχουν 90ε οι PS εχουν 380ε (τουλάχιστον εγω αυτές τις τιμές ξέρω)

Τον απίστευτα τρομακτικό κάκιστο κακό σου καιρό Smile

Με χθεσινές τιμές, 115 έχουν οι RC, και 350 έχει ο ντίνος τις PS.

ΓΛΟΥΠ! Beer
MEMsound - Τρι 27 Μάϊ 2008, 18:56:18
Θέμα δημοσίευσης:
καλά εχουμε ξεφυγει από το θέμα αλλά τα 115 ειναι πολλά για τις RC (εκτός και αν εχουν αλλάξει οι τιμές, αλλά εμείς από Κονδωρα τις αγοράσαμε σχετικά πρόσφατα κάτω από 100)
τα 350 ειναι καλά
pappaki - Τρι 27 Μάϊ 2008, 21:55:35
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
καλά εχουμε ξεφυγει από το θέμα αλλά τα 115 ειναι πολλά για τις RC (εκτός και αν εχουν αλλάξει οι τιμές, αλλά εμείς από Κονδωρα τις αγοράσαμε σχετικά πρόσφατα κάτω από 100)
τα 350 ειναι καλά

Εγώ της είχα πάρει στο αείμνηστο 85€ από κόνδωρα, τα παλιά τα χρόνια, τότε που τις έβαλα και κοροιδεύαν όλοι.
Αχχ έπρεπε να είχα κρατήσει βίντεο...
Steve - Τρι 27 Μάϊ 2008, 21:56:48
Θέμα δημοσίευσης:
pappaki έγραψε:
Εγώ της είχα πάρει στο αείμνηστο 85€ από κόνδωρα, τα παλιά τα χρόνια, τότε που τις έβαλα και κοροιδεύαν όλοι.
Αχχ έπρεπε να είχα κρατήσει βίντεο...

94 ευρώ εγώ το 2005 τον Νοέμβριο Very happy
Ghost Dog - Τετ 28 Μάϊ 2008, 02:10:52
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα, και'γω δεν πληρωσα τιποτα.....(τις ειχε το αμαξι κατ'ευθειαν Razz )...........
ΑΛΛΑ ας μην ξεφευγουμε ΚΙ'ΑΛΛΟ απο το θεμα Wink
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Σαβ 31 Μάϊ 2008, 00:48:18
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

σε φρεναρισμα εγω γνωμη δε μπορω να εχω καθως εβαλα και σερβο με αποτελεσμα να αμαξι να φρεναρει πολυ καλυτερα και το abs να μη μπαινει σχεδον καθολου

το γενικο συμπερασμα παντως ειναι οτι το αμαξι ειναι εγκλημα που δεν ειχε μιση με μια μοιρα καμπερ απο το εργοστασιο (οπως τα 106)

Συμφωνώ και επαυξάνω!
Steve - Δευ 02 Ιούν 2008, 09:02:52
Θέμα δημοσίευσης:
CC17000-01
CC17000-02

Περί τα 134 ευρώ ο Κόνδωρ.

Η παραγγελία εδώθη διότι stock... ΔΕΝ Razz
volvos - Δευ 02 Ιούν 2008, 09:05:24
Θέμα δημοσίευσης:
ο αλλος εχει παθει παρακρουση
καθε μερα στελνει και ενα μηνυμα για το τι κανει το αμαξι με το καμπερ
(και δεν εχει κανει ευθυγραμμιση ακομα)

προβλεπω stevako οταν τα βαλεις εσυ να αγγιξεις τους 35................

μιλα με στελιο-pughell na ρωτησει παππου αν εχει κρατησει πατρον απο τα δικα μας για τις τρυπες που πρεπει να κανεις...αλλιως πρεπει να βρεις ενα μαμα ακρο
Steve - Δευ 02 Ιούν 2008, 09:13:16
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
ο αλλος εχει παθει παρακρουση
καθε μερα στελνει και ενα μηνυμα για το τι κανει το αμαξι με το καμπερ
(και δεν εχει κανει ευθυγραμμιση ακομα)

Ο ultra-λούγκρας?

volvos έγραψε:
προβλεπω stevako οταν τα βαλεις εσυ να αγγιξεις τους 35................

35 τί?

volvos έγραψε:
μιλα με στελιο-pughell na ρωτησει παππου αν εχει κρατησει πατρον απο τα δικα μας για τις τρυπες που πρεπει να κανεις...αλλιως πρεπει να βρεις ενα μαμα ακρο

Βγάζω το δικό μου και ανεβαίνω Θεσσαλονίκη... 55 λεπτά υπόθεση Laughing
volvos - Δευ 02 Ιούν 2008, 09:26:50
Θέμα δημοσίευσης:
καταφρακτος...

οταν τα βαλει ο ουλτρα ουαν
θα δεις ποστ στο πορταλ πρωτο πρωτο στην ιστοσελιδα του
στο μπλοκ του στο 309κλαμπ αγγλιας στο 206κλαμπ αυστραλιας
γενικα θα πατας στο google ακραξονια και θα βγαινει η φατσα του χαρη μ ενα χαμογελο ΝΑ Laughing
Steve - Δευ 02 Ιούν 2008, 09:37:21
Θέμα δημοσίευσης:
Τα 35 που εννοούσες είναι τα cm? Laughing
sps - Δευ 02 Ιούν 2008, 09:39:10
Θέμα δημοσίευσης:
poso πανε τα ακρα ειπαμε? Question
Steve - Δευ 02 Ιούν 2008, 09:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
sps έγραψε:
poso πανε τα ακρα ειπαμε? Question

Steve έγραψε:
CC17000-01
CC17000-02

Περί τα 134 ευρώ ο Κόνδωρ.

Η παραγγελία εδώθη διότι stock... ΔΕΝ Razz

270 περίπου ΠΡΡ ΤΣΑΠ ΤΣΑΠ

και αφαιρούμε και την έκπτωση σαν επίσημα μέλη... και βγαίνει λουκούμι Cool
volvos - Δευ 02 Ιούν 2008, 11:52:27
Θέμα δημοσίευσης:
kala mh to δενεις κομπο την εκπτωση....
μου φαινεται παραλογο το 20% πανω στις τιμες του σαιτ...
σιγα μη μας τα χαρισουν στο τελος Cool
Steve - Δευ 02 Ιούν 2008, 12:58:48
Θέμα δημοσίευσης:
Υπομονή μέχρι Τετάρτη Very happy
ultra-one - Δευ 02 Ιούν 2008, 16:00:34
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
γενικα θα πατας στο google ακραξονια και θα βγαινει η φατσα του χαρη μ ενα χαμογελο ΝΑ Laughing

Χαχαχα! Σωστός! Whistling Whistling Whistling Whistling Whistling Whistling Whistling

Επειδή είμαι Κύπρο τώρα, γυρίζω Παρασκευή και κανόνισα τη Δευτέρα που μας έρχεται το αυτοκίνητο πάει στο "γιατρό" για να μπουν. Twisted evil

Δεν μου απαντήσατε όμως! Να χαμηλώσω ταυτόχρονα 10-15 χιλ πίσω? Question
Steve - Δευ 02 Ιούν 2008, 18:05:59
Θέμα δημοσίευσης:
Αν η διαφορά μπρος με πίσω είναι παραπάνω από 40mm στα κλασσικά σημεία, ναι, χαμήλωσε το μέχρι να πάει 40mm.
volvos - Δευ 02 Ιούν 2008, 18:18:38
Θέμα δημοσίευσης:
eγω σου ειπα θα εβαζα 20αρες και μετα θα εκανα ευθυγραμμιση και μετα θα κοιταγα να το φερω εκει που λεει ο σταυρος 0.5-1ποντο πιο χαμηλο...
ειναι μανικι το χαμηλωμα πισω οποτε πρεπει να εισαι σιγουρος οτι το χρειαζεσαι
Steve - Δευ 02 Ιούν 2008, 22:04:27
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ με το ότι πρέπει να είναι σίγουρος ότι το χρειάζεται, απλά επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τί ζητάει ο Χάρης και περιμένει να το βρεί με το χαμήλωμα πίσω, τον παρακαλώ να το ξαναδηλώσει για να του δώσουμε λύση Smile
ultra-one - Τρι 03 Ιούν 2008, 14:29:01
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Συμφωνώ με το ότι πρέπει να είναι σίγουρος ότι το χρειάζεται, απλά επειδή δεν έχω παρακολουθήσει τί ζητάει ο Χάρης και περιμένει να το βρεί με το χαμήλωμα πίσω, τον παρακαλώ να το ξαναδηλώσει για να του δώσουμε λύση Smile

Ο κώλος όπως είναι τώρα δείχνει (και είναι) πολύ υπερυψωμένος σε σχέση με το μπροστά μέρος και ίσως αρκετά περισσότερο από ότι τα άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του 206.

Με τα άκρα μπρος θα ανέβουν τα όρια της μούρης με αποτέλεσμα να γλυστράει περισσότερο και πιο συχνά πίσω.

Θέλω λιγότερη τάση για υπερστροφή ειδικά στα ανοικτά γρήγορα κομμάτια και σταθερότερο κώλο σε φρενάρισμα και (παραμικρό) άφημα γκαζιού.
Steve - Τρι 03 Ιούν 2008, 15:09:24
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία, βάλε τα άκρα, κάνε κανα 2.000 χλμ και γράψε εντυπώσεις και αποφασίζουμε μετά Smile
MEMsound - Τρι 03 Ιούν 2008, 16:43:16
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως Χάρη ετσι όπως το περιγράφεις...
μια θεωρητική προσέγγιση ειναι (σε 1η φάση) πίσω 1 κλιπ (δόντι στις ραβδους) κάτω (αν δεν εχεις ηδη 20άρες ραβδους και δεν θες να δώσεις λεφτά τώρα) και στο μέλλον 20άρες αρχικά στο αυτό υψος και βλέπεις...

πάντως οτι με τα ακρα θα "επιδυνωθεί" το ξεκόλλημα του πίσω μέρους το θεωρω σίγουρο...

υ.γ. Σταυρο τελικά πόσο ακριβώς θα πάνε τα ακρα (τελική τιμή με εκπτωση) αλλά και οι 21?
Steve - Τρι 03 Ιούν 2008, 17:24:29
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
υ.γ. Σταυρο τελικά πόσο ακριβώς θα πάνε τα ακρα (τελική τιμή με εκπτωση) αλλά και οι 21?

Τετάρτη απόγευμα θα μου πεί τιμή όλου του πακέτου αλλά και αναλυτικά
MEMsound - Τρι 03 Ιούν 2008, 17:25:32
Θέμα δημοσίευσης:
ok... οταν μάθεις "αναφέρεσαι" άμεσα... Wink Salute
ultra-one - Τετ 04 Ιούν 2008, 14:16:58
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Πάντως Χάρη ετσι όπως το περιγράφεις...
μια θεωρητική προσέγγιση ειναι (σε 1η φάση) πίσω 1 κλιπ (δόντι στις ραβδους) κάτω (αν δεν εχεις ηδη 20άρες ραβδους και δεν θες να δώσεις λεφτά τώρα) και στο μέλλον 20άρες αρχικά στο αυτό υψος και βλέπεις...

πάντως οτι με τα ακρα θα "επιδυνωθεί" το ξεκόλλημα του πίσω μέρους το θεωρω σίγουρο...

Το 1 δόντι πόσο χαμηλώνει?
Στο (νεκρό πια) Βρετανικό φόρουμ, όλοι κατέβαζαν 1 πόντο με τη μαμά ανάρτηση/ακρα και ήταν πολύ ευχαριστημένοι. Θα έλεγα ότι με τα άκρα πρέπει να πάω ίσως 1,5 πόντους κάτω.

Βασικά θέλω το πίσω μέρος πιο σταθερό και λιγότερο παιχνιδιάρικο (ή επικίνδυνο αν θέλετε) χωρίς να γίνει ντουβάρι και να μην γυρίζει με τίποτα!

Θέλω να γυρίζει μόνο "on demand" Laughing Laughing Laughing
volvos - Τετ 04 Ιούν 2008, 14:25:47
Θέμα δημοσίευσης:
basika οπως παντα δε ξερεις τι θες και θα κανεις παλι μαλ***ες οπως με τα μπαλονολαστιχα...

αυτο που περιγραφεις μονο με ραβδους μπορεις να το πετυχεις...

1δοντι ειναι 3ποντοι.
για να πετυχεις 1 ποντο θελει λιγο μανικι και δουλιτσα...

παντως εχουμε 3-3 στα τρια οσων δοκιμασαν καμπερ και τωρα παραμιλανε για το αμαξι τους (τακης-μαικ-δημητρης)

ο μητσος καθε τρεις και λιγο παιρνει τηλεφωνα τρελλαμενος με το αμαξι και το πως στριβει πλεον...

για μενα μαζι με τις ραβδους ειναι οι καλυτερες μετατροπες που εχω κανει στο αμαξι
MEMsound - Τετ 04 Ιούν 2008, 15:18:28
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
1δοντι ειναι 3ποντοι.

τοσο πολυ ειναι ενα δόντι? είσαι σιγουρος?
δουλίτσα θελει ουτως η άλλως πάντως κυρίως οχι για να το κατεβάσεις 1 ή 2 πόντους αλλα για το κάνεις ιδιο ακριβώς δεξια και αριστερα... Wink
ultra-one - Τετ 04 Ιούν 2008, 15:55:40
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
volvos έγραψε:
1δοντι ειναι 3ποντοι.

δουλίτσα θελει ουτως η άλλως πάντως κυρίως οχι για να το κατεβάσεις 1 ή 2 πόντους αλλα για το κάνεις ιδιο ακριβώς δεξια και αριστερα... Wink

Και εμένα μου ακούγεται υπερβολικό το 1δόντι=3 πόντοι χαμήλωμα.

Βρήκα αυτό εδώ (αναφέρεται στο 205, αλλά δεν νομίζω να έχουν πολλή διαφορά τα δόντια των ράβδων του 206):
http://pages.zoom.co.uk/rossd/Techspecandservice.htm

"Lowering by one spline (e.g. one 'Click') is about 12mm off the ride height."

Άρα με 1 δόντι θα είμαι ΟΚ πιστεύω.
volvos - Τετ 04 Ιούν 2008, 16:09:15
Θέμα δημοσίευσης:
ημαρτον υπαρχουν 10τοπικ για το χαμηλωμα πισω σε πεζο
ανοιξτε τα στραβα σας και διαβαστε τα

αν πας ενα δοντι ειναι 3 ή 3.5ποντοι

αν αρχιζεις και το ψαχνεις με το τροπο που αναφερεται μπορεις να το χαμηλωσεις χιλιοστο χιλιοστο
sps - Τετ 04 Ιούν 2008, 16:31:23
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
volvos έγραψε:
1δοντι ειναι 3ποντοι.

Αυτο ακριβως Μανθο διαπιστωσα μετα λυπης κι εγω.
Εχω διαφορα 1+ ποντο πισω δεξια αριστερα.
Παρασκευη μπαινει μεσα να δουμε τι θα πετυχουμε.
ultra-one - Δευ 09 Ιούν 2008, 02:11:27
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Αν η διαφορά μπρος με πίσω είναι παραπάνω από 40mm στα κλασσικά σημεία, ναι, χαμήλωσε το μέχρι να πάει 40mm.

Μέτρησα τη διαφορά ύψους μπρος-πίσω και είναι 25χιλ.

Άρα λέτε να μη χαμηλώσω??? Confused
Steve - Δευ 09 Ιούν 2008, 07:24:36
Θέμα δημοσίευσης:
Είσαι σίγουρος ότι μέτρησες από τα σωστά σημεία? Razz
MEMsound - Δευ 09 Ιούν 2008, 09:13:46
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Άρα λέτε να μη χαμηλώσω??? Confused

(θεωρώντας οτι μετρησες σωστά...)

...οπως θα ελεγε και τακης...

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
volvos - Δευ 09 Ιούν 2008, 09:18:04
Θέμα δημοσίευσης:
ΕΙΣΤΕ ΟΦ ΤΟΠΙΚ

υπαρχουν τοπικ για χαμηλωμα...
ultra-one - Πεμ 26 Ιούν 2008, 11:03:35
Θέμα δημοσίευσης:
Τα άκρα τελικά μπήκαν χθες! Twisted evil

Προς το παρόν είμαι στη φάση "δεν ξέρω που πατάνε οι τροχοί μου" και "το τιμόνι ελάφρυνε και έγινε ασαφές", αλλά έχω υπομονή μέχρι να φορμαριστούν τα λάστιχα μου στη νέα γεωμετρία. Την πραγματική διαφορά θα τη δω μετά από 1000+ χιλιόμετρα αφού μη ξεχνάμε ότι η αλλαγή είναι 2 ολόκληρες μοίρες, (από +0,5 μοίρες θετικό κάμπερ που είχα σε -1,5 μοίρες αρνητικό με τα άκρα) οπότε τα λάστιχα μου τώρα πατάνε μόνο από μέσα! (από +0,5 μοίρες θετικό κάμπερ που είχα σε -1,5 μοίρες αρνητικό με τα άκρα).

Εννοείται ότι πρέπει να πάω και για ευθυγράμμηση για να είμαι κομπλέ.

Περιμένετε σχόλια και εντυπώσεις σύντομα!!!!!!!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil
MEMsound - Πεμ 26 Ιούν 2008, 11:32:14
Θέμα δημοσίευσης:
μια τελειως μεσοβέζικη λύση για πιο αμεση χρήση (αν τα λάστιχα σου εκτός από rotation, δεν εχουν και inside/outside) ειναι να ξεζαντάρεις το δεξί και να το ζαντάρεις αριστερα (και τουμπαλιν) (οχι να βάλεις το δεξια ζαντολάστιχο αριστερα)

αλλα καλήτερα να κάνεις υπομονή αυτά τα 1000 ή και παραπάνω χιλιόμετρα να πατήσουν( φαγωθουν) τα λάστιχα και να εχεις πιο συγκρίσιμο συμπέρασμα...
ultra-one - Πεμ 26 Ιούν 2008, 11:44:50
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
μια τελειως μεσοβέζικη λύση για πιο αμεση χρήση (αν τα λάστιχα σου εκτός από rotation, δεν εχουν και inside/outside) ειναι να ξεζαντάρεις το δεξί και να το ζαντάρεις αριστερα (και τουμπαλιν) (οχι να βάλεις το δεξια ζαντολάστιχο αριστερα)

Xμμ! Καλή σκέψη...... Δεν το σκέφτηκα!

Δεν θα είναι "έτοιμα" φορμαρισμένα αλλά η διαφορά θα είναι ότι θα χρειαστούν να φορμαριστούν 1 μοίρα αντί 2.
ultra-one - Κυρ 29 Ιούν 2008, 23:29:19
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:

Αυτό δεν παίζει τελικά διότι τα Exalto 2 έχουν Inside και Outside
ultra-one - Δευ 30 Ιούν 2008, 00:06:03
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:

Έχω ΛΑΛΗΣΕΙ!!!!!!!!!! Silly Silly Silly

Ακόμη παραμιλάω.......

Και για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, στα πρώτα 100 χιλιόμετρα με τα άκρα και μέχρι να αρχίσουν να στρώνουν τα λάστιχα στη νέα γεωμετρία, το αυτοκίνητό ήταν από χάλια μέχρι επικίνδυνο αφού το πέλμα πατούσε μόνο στη μέσα μεριά.
Στην εθνική το αυτοκίνητο ήταν απίστευτα ασταθές και το τιμόνι τελείως ελαφρύ και ασαφές.

Έκανα 500+ χιλιόμετρα το ΣΚ (που δεν είναι αρκετά αφού ακόμη τα πέλματα δεν πατάνε κάτω σε όλο το πλάτος) και το αυτοκίνητο γίνεται καλύτερο με το κάθε χιλιομετρο που περνάει και ακόμη πρέπει να πάει για ευθυγράμμηση μετά την εφαρμογή των άκρων!

Σήμερα πήγα στις Αλυκές Βοιωτίας (για όσους ξέρουν τον δρόμο) και έχω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ερωτευτεί το αυτοκίνητο μου!!!!!!!!!!
Το 206 ΕΠΡΕΠΕ να έχει 1,5 μοίρα αρνητικό κάμπερ από το εργοστάσιο και είναι έγκλημα όπως λέει και ο Τάκης πιο κάτω που έχει μηδενικό ή και θετικό.

Το τιμόνι ακούει με την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ απειροελάχιστη κίνηση, η αρχική υποστροφή είναι από ελάχιστη έως μηδενική και η υποστροφή μέσα στη στροφή αισθητά μειωμένη, το πάτημα και η αίσθηση που δίνει το αυτοκίνητο είναι πολύυυυυυυυυ καλύτερη από το μαμά κάμπερ και η ελκτική πρόσφυση στην έξοδο των στροφών πολύ καλύτερη από πριν.

Υποστροφή έχω δει μόνο σε ανηφορικές φουρκέτες και αυτή σε πολύ μικρότερο βαθμό από πριν.
Στις κατηφορικές διαδρομές και ειδικά στις φουρκέτες επιβάλλεται σοβαρότητα και προσοχή αφού η ουρά είναι έτοιμη να σε δαγκώσει και το αυτοκίνητο απαιτεί σεβασμό στις κινήσεις του τιμονιού που πλέον μπορούν να είναι πολύ μικρότερες από πριν αφού το αυτοκίνητο ακούει με την παραμικρή κίνηση του τιμονιού.
Για μένα που μου αρέσει να οδηγώ με "χειρουργικές" κινήσεις των καρπών και όχι να παλεύω με το τιμόνι με έχει κατενθουσιάσει.

Στα "S" το αυτοκίνητο στρίβει με ελάχιστο τιμόνι, φλικάρωντας μόνο τους καρπούς, άμεσα και χωρίς καθόλου καθυστέρηση στην αλλαγή πορείας με μια ουδέτερη προς ελαφρά υπερστροφική τάση ακόμη και με φουλ γκάζι.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το 206 απέκτησε ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ τιμόνι σε αίσθηση ΚΑΙ κυρίως σε ακρίβεια και ένα πολύ πιο σπορ στήσιμο.

Είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ βελτίωση που έχω κάνει μέχρι τώρα στο αυτοκίνητο!

Δεν θέλω να υπερβάλλω αλλά μου θύμισε πολύ περισσότερο το 205GTi 1.9 (και το 309 GTi λιγότερο) από αυτό το ΠΡΑΓΜΑ που ήταν πριν μπούν τα άκρα, ενώ ταυτόχρονα η συμπεριφορά της ουράς (ακόμη και με φρένα μέσα στη στροφή) είναι πολύ πιο προοδευτική από του 205.

Είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα 1000-2000χμ που θα πατήσουν καλά τα πέλματα κάτω, το αυτοκίνητο θα γίνει ακόμη καλύτερο. Twisted evil Twisted evil Twisted evil

Ένα πράγμα θα σας πω!

ΤΡΕΞΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΚΡΑ PS! Cool Cool Cool Cool

Δείτε τι λένε όσοι έβαλαν τα άκρα και σκεφτήτε το πολύ σοβαρά!:
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
volvos έγραψε:

Συμφωνώ και επαυξάνω!

+100000000000000000000000000000000000000!!!!!!!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil Twisted evil
volvos - Δευ 30 Ιούν 2008, 08:03:55
Θέμα δημοσίευσης:
χαρη εδω κολλαει πλεον η ατακα μυθος...

ΘΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ

edit by MEMsound...
και σε GIF για να μένει χαραγμένο στην μνήμη...:

Steve - Δευ 30 Ιούν 2008, 10:12:41
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Υποστροφή έχω δει μόνο σε ανηφορικές φουρκέτες και αυτή σε πολύ μικρότερο βαθμό από πριν.

Υποστροφή σε ανηφορικές φουρκέτες?

Με μπροσθόβαρο αμάξι?

Μάλιστα...

ultra-one έγραψε:
με "χειρουργικές" κινήσεις των καρπών

φλικάρωντας μόνο τους καρπούς,

Έχεις μπερδέψει τις ονομασίες των μερών των χεριών. Το μέρος του χεριού ΣΟΥ με το οποίο κάνεις χειρουργικές κινήσεις και φλικάρεις, λέγεται "αγκώνας" Wink

Anyway, μεγειά και καλοπάτητα Smile
ultra-one - Δευ 30 Ιούν 2008, 10:25:20
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
χαρη εδω κολλαει πλεον η ατακα μυθος...

ΘΕΣ ΡΑΒΔΟΥΣ

Ο Τάκης ξανακτυπά! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Steve έγραψε:

ultra-one έγραψε:
με "χειρουργικές" κινήσεις των καρπών

φλικάρωντας μόνο τους καρπούς,

Έχεις μπερδέψει τις ονομασίες των μερών των χεριών. Το μέρος του χεριού ΣΟΥ με το οποίο κάνεις χειρουργικές κινήσεις και φλικάρεις, λέγεται "αγκώνας" Wink

Anyway, μεγειά και καλοπάτητα Smile

Ευχαριστώ!

Άντε και στα δικά σου!! Laughing Laughing Laughing

ΌΧΙ δεν έχω μπερδέψει τους καρπούς με τους αγκώνες! Στις περισσότερες στροφές μπορώ πλέον να στρίβω με τους καρπούς χωρίς να κινώ τους αγκώνες Cool

Y.Γ: Έχω κάνει Update και στο τόπικ για το Setup μας εδώ: http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=245705
Steve - Δευ 30 Ιούν 2008, 10:45:53
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Ευχαριστώ!

Άντε και στα δικά σου!! Laughing Laughing Laughing

2 εβδομάδες....

Έχει έρθει όλη η ανάρτηση και μόνο τα άκρα μείνανε Evil
ultra-one - Σαβ 05 Ιούλ 2008, 11:36:03
Θέμα δημοσίευσης:
Πήγα σήμερα στο Δόκτορα για ευθυγράμμηση και μόλις έβαλε το αυτοκίνητο πάνω έπαθε σοκ!

Μετά την αλλαγή των ακραξονίων είχα κοντα 10χιλ ολική σύγκλιση και στην κυριολεξια το αυτοκίνητο σερνότανε μπροστά!!!!!

Του είπα ότι θέλω το τιμόνι να είναι υπερευαίσθητο και υπερακριβές και μου έκανε 2χιλ ολική σύγκλιση.

Περισσότερα σχόλια για τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου και του τιμονιού όταν κάνω μερικά χιλιόμετρα εκτός Αθήνας! Cool
volvos - Σαβ 05 Ιούλ 2008, 11:48:34
Θέμα δημοσίευσης:
pes moy oti kanate corner weighting Evil
ultra-one - Σαβ 05 Ιούλ 2008, 12:18:42
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
pes moy oti kanate corner weighting Evil

Σου έγραψα σε άλλο ποστ ότι δεν κάναμε διότι απαιτεί χρόνο και σήμερα δεν ήταν η πιο κατάλληλη μέρα αφού η ροή πελατών ήταν συνεχής!
Steve - Σαβ 05 Ιούλ 2008, 19:12:00
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
corner weighting Evil

Α?
ultra-one - Τετ 16 Ιούλ 2008, 11:31:14
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
Πήγα σήμερα στο Δόκτορα για ευθυγράμμηση και μόλις έβαλε το αυτοκίνητο πάνω έπαθε σοκ!

Μετά την αλλαγή των ακραξονίων είχα κοντα 10χιλ ολική σύγκλιση και στην κυριολεξια το αυτοκίνητο σερνότανε μπροστά!!!!!

Του είπα ότι θέλω το τιμόνι να είναι υπερευαίσθητο και υπερακριβές και μου έκανε 2χιλ ολική σύγκλιση.

Πείτε με ανώμαλο αλλά το τιμόνι μου άρεσε πολύ περισσότερο με τα 10χιλιοστά σύγκλιση!!!

Είχε μια "αιχμηρότητα" ξυραφιού και μικρομετρική ακρίβεια που έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό με τα 2χιλ σύγκλιση. Σίγουρα είναι πολύ καλύτερο από πριν τα άκρα, αλλά και πάλι δεν είναι αυτό που θέλω.

Κάπου στο ίντερνετ βρήκα ότι η μέγιστη επιτρεπόμενη σύγκλιση (πριν ξεκινήσει να υπάρχει σημαντική φθορά των ελαστικών) είναι 3/16" (4,8χιλ) αλλά δεν διευκρίνιζε αν είναι συνολική ή σε κάθε τροχό.

Σίγουρα στην επόμενη ευθυγράμμηση με βλέπω να πηγαίνω σε 3+ χιλ συνολική σύγκλιση. Laughing

Steve έγραψε:
volvos έγραψε:
corner weighting Evil

Α?

Μετράνε το βάρος που έχει το αυτοκίνητο σε κάθε τροχό
Steve - Τετ 16 Ιούλ 2008, 11:52:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα δευτέρα τιμολογήθηκαν... μέσα στην επόμενη βδομάδα το πολύ θα έχουν φτάσει και Ελλάδα Very happy
Steve - Πεμ 28 Αύγ 2008, 22:31:41
Θέμα δημοσίευσης:
Δάκρυα πολλά... στιγμές ιστορικές.

Σήμερα τοποθετήθηκαν τα ακραξόνια...

Λόγω έλλειψης stock γενικότερα στην Λάρισα από ακραξόνιο 206 (αριστερό αλλά και δεξιό), έπρεπε να λυθεί η ανάρτηση, να τα πάρω στο χέρι και να τρέξω στο μηχανουργείο.

Το κόστος για 4 τρύπες και 50 λεπτά δουλειάς ήταν στα 20 ευρώ, και για τα δύο ημιαξόνια (ναι, τραβήξτε τα @@ σας να φτάσουν μέχρι το πάτωμα όσοι δώσατε παραπάνω Wink )

Αι αποστάσεις των τρυπών γίναν μια χαρά, ο αισθητήρας του ABS ταίριαξε κουτί.

Δυστυχώς όμως το "καρούμπαλο" που έχει το κάθε ακραξόνιο, στην αρχή δεν είχε φαγωθεί αρκετά, ενώ μετά φαγώθηκε ελάχιστα δέκατα παραπάνω, όσα χρειάστηκε για να βρίσκει ο αισθητήρας του ABS στα δόντια του ημιαξονίου. Και στα δύο ημιαξόνια.

Η μόνη ροδέλα που υπήρχε, ήταν σε πάχος όσο φαγώθηκε το "καρούμπαλο". Λόγω μη ευρέσεως άλλης πιο λεπτής ροδέλας, μπήκαν αυτές με σκοπό να μην έχω ABS έστω για μια ημέρα, μέχρι να βρώ δύο ροδέλες λεπτότερες για να κάνουμε την δουλειά μας.

Πέραν λοιπόν του "παιδικού" αυτού προβλήματος, σε συνδυασμό με την αλλαγή όλης της ανάρτησης, σε συνδυασμό με το μπλοκέ της Quaife, και σε συνάρτηση με την μείωση των κλίσεων του αμαξώματος, στρίβεις με λιγότερο τιμόνι σε κάθε στροφή.

Να τονίσω πώς αυτά είναι λόγια προ-πατήματος ελαστικών στην 1,5° κάμπερ και προ-ευθυγράμμισης και προ-στρωσίματος ανάρτησης. Σε 2000 χιλιόμετρα πιστεύω ότι θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα.
Steve - Παρ 29 Αύγ 2008, 17:41:40
Θέμα δημοσίευσης:
Λειτουργεί και το ABS Cool
volvos - Παρ 29 Αύγ 2008, 18:41:27
Θέμα δημοσίευσης:
ayto me ti rodela και τη ακριβη θεση του αισθητηρα για να μη βρισκει στο ημιαξονιο το αντιμετωπισαμε και στου χαρη το αμαξι στη πορεια
πολυ προσοχη

τουλαχιστον κρατησε πατρον ο πο**τη* να στειλουμε εκει τα επομενα που ερχονται???
Steve - Παρ 29 Αύγ 2008, 22:37:44
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
τουλαχιστον κρατησε πατρον ο πο**τη* να στειλουμε εκει τα επομενα που ερχονται???

Κράτησα τα 2 μαμά οπότε είμαστε ΟΚ για ότι χρειαστείτε Smile
Steve - Τετ 17 Σεπ 2008, 12:15:00
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα με την ευθυγράμμιση, ελέγξαμε και το Camber που μας προσφέραν τα ακραξόνια ...

1,34 Cool

Καααλά είμαστε αν και μας χρωστάνε 0,16 ακόμα Laughing
volvos - Τετ 17 Σεπ 2008, 13:46:44
Θέμα δημοσίευσης:
η μοιρα εχει 60λεπτα βλακα
εισαι ακριβως 1.5 μοιρα λοιπον Cool
MEMsound - Τρι 07 Οκτ 2008, 20:01:59
Θέμα δημοσίευσης: α
συνέχεια από εδώ:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=275392#275392

volvos έγραψε:
ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΑΡΚΟΥΔΙΑ ΤΗ ΤΡΥΠΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΕΙ Ο ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΤΟΝΙΣΕΤΕ 80ΦΟΡΕΣ.....

μας το ειπε και μονος του ουτως η άλλως να βρουμε ενα αισθητήρα abs για να μην κάνει απλά copy απ΄το μαμα ακρο αλλά να εχει και τον αισθητήρα στα χερια του για συνεχη δοκιμη Wink
ειπαμε ενα πολυ μερακλής ώρες ώρες και φαίνεται σε κάθε τι που φτιάχνει

υ.γ. χθες που πηγα από εκεί εφτιαχνε μια βαση μηχανης πλευρα μπαταρίας για 106 με δικό του συνεμπλοκ... αντε γεια τελείως κατασκευή... είχα μείνει Shocked Shocked
MEMsound - Σαβ 25 Οκτ 2008, 02:11:48
Θέμα δημοσίευσης:
και τώρα περιμένουμε να πατησουν τα λάστιχα και να πάω και για την σχετική ευθυγράμμιση (αν και δεν νομίζω οτι εχει λόγο να εχει αλλειωθεί ιδιαίτερα σε σχέση με πριν)...
...απλά αυτή την στιγμή στην ευθεια και γυρω από αυτή το τιμόνι ειναι κάπως ασαφες και πάρα πολύ ελαφρυ.
αλλά με το που αρχισει να στριβει το αμάξι και πατήσει λιγο πιο σωστα το λάστιχο η διαφορα ειναι επίσης αισθητή και στο "πάτημα του αμαξιου" και στο κλείδωμα του μπλοκέ...
αυτά περαιτέρω με τις μέρες...

υ.γ. οφφτοπικ τα 205/45 F1 D2 πλέον εχουν φτάσει στα τελευταία τους.. Laughing Razz Cool
ultra-one - Σαβ 25 Οκτ 2008, 10:04:25
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
...απλά αυτή την στιγμή στην ευθεια και γυρω από αυτή το τιμόνι ειναι κάπως ασαφες και πάρα πολύ ελαφρυ.

Φυσιολογικό αφού τα λάστιχα σου τώρα στην ουσία πατάνε μόνο από τη μέσα πλευρά.
Πέρα από την ασάφεια του τιμονιού θα δεις και μια αστάθεια στο φρενάρισμα όπως και στα πολλά χιλιόμετρα στην ευθεία.

ΥΠΟΜΟΝΗ όμως! Δώσε και λίγη σύγγκλιση (1-2χιλ τουλάχιστον) και σε καμία 1000άρια χιλιόμετρα (ρίξε λίγο και τις πιέσεις για να πατήσουν τα λάστιχα πιο γρήγορα) θα πάθεις την πλάκα σου από τη βελτίωση που θα δεις! Twisted evil

Άλλο αυτοκίνητο! Θα αναρωτιέσαι πως μπόρουσες και οδηγούσες τόσο καιρό με το μαμά κάμπερ! Cool
MEMsound - Σαβ 25 Οκτ 2008, 11:22:41
Θέμα δημοσίευσης:
Χάρη τα ξέρω αυτά και τα περιμένω...
βεβαια για να κ΄πανω χιλιόμετρα ... ε θα χρειαστώ κάνα 3μηνο... Laughing

εν αναμονή...
πάντως δευτερα θα κάνω μια βόλτα προς πουπάκη για να δουμε πόσο εχει επηρεαστεί η ευθυγραμμιση (ειχα 0,3 συγκλιση σε κάθε πλευρα) και οτι αλλο χρειαστεί και βλέπουμε στην πορεία..
Steve - Σαβ 25 Οκτ 2008, 12:31:49
Θέμα δημοσίευσης:
Άλλαξες άκρο και περιμένεις να ΜΗΝ έχει επηρεαστεί η ευθυγράμμιση?

Splat

(edited: ναι η ευθυγράμμιση εννοούσα) Evil
MEMsound - Σαβ 25 Οκτ 2008, 12:44:47
Θέμα δημοσίευσης:
η ανάρτηση σαν τι να εχει επηρεαστεί?
να αλλάξε το ριμπάουντ ας πουμε?
Laughing Laughing
αντε να φτιάξεις καμια σαλτσα με τις ντομάτες σου...

προφανώς η ευθυγράμμιση εννοείς...
ε γι αυτό θα πάω αυριο πουπάκη και θα διορθώσουμε οτι εχει αλλάξει
δεν ειπα οτι δεν θα εχει αλλάξει καθόλου... ειπα οτι θα εχει αλλοιωθεί λίγο
Road_Runner - Σαβ 25 Οκτ 2008, 14:58:19
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
η ανάρτηση σαν τι να εχει επηρεαστεί?
να αλλάξε το ριμπάουντ ας πουμε?
Laughing Laughing
αντε να φτιάξεις καμια σαλτσα με τις ντομάτες σου...

προφανώς η ευθυγράμμιση εννοείς...
ε γι αυτό θα πάω αυριο πουπάκη και θα διορθώσουμε οτι εχει αλλάξει
δεν ειπα οτι δεν θα εχει αλλάξει καθόλου... ειπα οτι θα εχει αλλοιωθεί λίγο

Ποσο λιγο δλδ??? Ενα τακ ας πουμε?? Η 2 τακς???
MEMsound - Σαβ 25 Οκτ 2008, 20:59:18
Θέμα δημοσίευσης:
το ειδαμε με τον τακη
1,46tak's (tak's = του τακη) χαχαχαχαχαχαχαχ Laughing Laughing Laughing

δευτερα θα το δω και με κάνα πιο επιστημονικό τρόπο... (πουπάκη) Wink
volvos - Σαβ 25 Οκτ 2008, 21:15:43
Θέμα δημοσίευσης:
http://i348.photobucket.com/albums/q336/pskarm2/206/25102008003.jpg

εγω σα παππους καθομαι και δειχνω στο αλβανο βοηθο μου ποσα τακ να γυρισει τα γαμωπιατελο του

αγγιξαμε τη τελειοτητα στη ρυθμιση της εμπρος αναρτησης του μανθου απλα μας ξεφυγε μισος ποντος ακομα Laughing

να ευχαριστησουμε το σοφερ σταυρο που μπαινοβγαζε τα αμαξια

το ντελιβερι γκερλ που εφερε τα σουβλακια

τη μαμα μου που μας ζαλισε τα αρχ**ια με το καλοριφερ

την αδερφη μου που μας κοιταγε με μισο ματι

ΚΑΙ ΤΟ μαλ**α ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΟΓΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΠΑΓΚΑΖ ΤΟΥ ΜΑΝΘΟΥ με αποτελεσμα να ακουσει τα απειρα καντηλια ο μιχαλης αφου νομιζα οτι ειναι στο μαγαζι του και δεν εβαλα παλι πανω τα ημισλικ

τη βλεπω θα τρεξω με τα εξαλτο τη τεταρτη και παλι θας σας πριτσινωσω
soler - Σαβ 25 Οκτ 2008, 21:21:05
Θέμα δημοσίευσης:
Τα καλύτερα χάνω ρε φούστιδες Laughing
kane - Σαβ 25 Οκτ 2008, 21:22:17
Θέμα δημοσίευσης:
καλά ο μανθος "φωναζει" απο μακριά οτι ειναι οπτικός και πως ειναι αθλητης...

15 ζευγαρια γυαλια πανω του και το...φορμάκι του αθλητή.

Εσύ παλι τακη,όντως θυμίζεις μπάρμπα ετσι οπως εισαι πάνω απτο κεφάλι του μανθουμέλ.

Υ.Γ. η αδερφή σου δεν παντρευτηκε ακομα???
Road_Runner - Σαβ 25 Οκτ 2008, 21:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΑΑΑΑχα0χ0α0χα0χ0α0χ0αχ0α0χ0α0χα0χ0αχ0α

Ρισπεκτ Σταυρο!!!
χαχαχα

Και η αδερφη ακομα εχει μεινει προικα στον Τακη, μαζι με τα 2343 ημισλικ που εχει... Γιαυτο επανεφερα την αγγελια στην υπογραφη μου
MEMsound - Δευ 27 Οκτ 2008, 21:33:06
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν...

MEMsound έγραψε:
πάντως δευτερα θα κάνω μια βόλτα προς πουπάκη για να δουμε πόσο εχει επηρεαστεί η ευθυγραμμιση (ειχα 0,3 συγκλιση σε κάθε πλευρα) και οτι αλλο χρειαστεί και βλέπουμε στην πορεία..

πήγα και εμαθα αρκετα ενδιαφεροντα
στο 206 που η κρεμαγιερα ειναι στο πίσω μέρος του ακρου μα την αλλαγη των ακρων με τις ps το αμαξι παιρνει συγκλιση μιας και τα το ακρόμπαρο μένει σταθρό και επειδη το πανω μέρος του ακρου ερχεται πιο μέσα αναγκαστικά αυτό στρίβει προς τα μέσα (κλείνει)
anyway
από 0,3* συγκλιση που ειχα σε καθε πλευρα με τα μαμά ακρα
με τα PS πήγε στο σχεδον 1 συγκλιση από κάθε πλευρα (και οχι απόλυτα συμμεντρικα)

γι αυτό και το τιμονι ειχε ελαφρωσει τοσο πολυ και πάταγε οπου να'ναι...
και οχι από το κάμπερ και τα μη "πατημενα" ελαστικά...

μετα ευθυγραμμιση το πήγαμε στο 0,5 από κάθε πλευρα συγκλιση
Πουπάκης ηταν απόλυτος:
τα 206 δουλευουν καλήτερα με απόκλιση
ΑΛΛΑ επειδη εχεις το μπλοκέ μπορεις να βαλεις συγκλιση λιγο για να βελτιώσεις turnin αφου την προσφυση στην εξοδο την εχεις εξασφαλισμένη από το μπλοκε

το χαρτακι με τις σημειώσεις για τα υπόλοιπα (καμπερ ε π / καστερ κλπ) το εχω στο αμαξι. θα τα προσθεσω λιγο αργοτερα για να μην τα γραφω τωρα στο περιπου
volvos - Τρι 28 Οκτ 2008, 01:33:05
Θέμα δημοσίευσης:
in doctor we trust....
MEMsound - Τρι 28 Οκτ 2008, 02:52:26
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
το χαρτακι με τις σημειώσεις για τα υπόλοιπα (καμπερ ε π / καστερ κλπ) το εχω στο αμαξι. θα τα προσθεσω λιγο αργοτερα για να μην τα γραφω τωρα στο περιπου

εμπρός
καμπερ -1.4
καστερ 2.3
συγκλιση 0,5 σε κάθε πλευρα

πίσω
καμπερ -1 (εργοστασιακα)
συγκλιση 0,7 σε καθε πλευρα
Vlasis - Τρι 28 Οκτ 2008, 10:08:47
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
λοιπόν...

MEMsound έγραψε:

πήγα και εμαθα αρκετα ενδιαφεροντα
στο 206 που η κρεμαγιερα ειναι στο πίσω μέρος του ακρου μα την αλλαγη των ακρων με τις ps το αμαξι παιρνει συγκλιση μιας και τα το ακρόμπαρο μένει σταθρό και επειδη το πανω μέρος του ακρου ερχεται πιο μέσα αναγκαστικά αυτό στρίβει προς τα μέσα (κλείνει)
anyway
από 0,3* συγκλιση που ειχα σε καθε πλευρα με τα μαμά ακρα
με τα PS πήγε στο σχεδον 1 συγκλιση από κάθε πλευρα (και οχι απόλυτα συμμεντρικα)

γι αυτό και το τιμονι ειχε ελαφρωσει τοσο πολυ και πάταγε οπου να'ναι...
και οχι από το κάμπερ και τα μη "πατημενα" ελαστικά...

μετα ευθυγραμμιση το πήγαμε στο 0,5 από κάθε πλευρα συγκλιση
Πουπάκης ηταν απόλυτος:
τα 206 δουλευουν καλήτερα με απόκλιση
ΑΛΛΑ επειδη εχεις το μπλοκέ μπορεις να βαλεις συγκλιση λιγο για να βελτιώσεις turnin αφου την προσφυση στην εξοδο την εχεις εξασφαλισμένη από το μπλοκε

για αυτό ελεγα στο αρχικο ποστ μου οτι μια παραμετρος αν ειναι εκτος, δεν μπορουμε να κρινουμε τιποτα. Δηλαδη με τη τοσο δραματικη αλλαγη της γεωμετριας απο τη PS, πως να αξιολογησουμε πχ τη καμπερ.

Με βαση τα παραπανω, τρεις συμβουλες για το θεμα της συγκλιση και του μπλοκε για να μην βελτιωσετε στη λαθος κατευθυνση.

α) η συγκλιση δεν βοηθησε κανεναν οδηγο επιδοσεων. κανενα αυτοκινητο επιδοσεων δεν εχει συγκλιση με καποιες εξαιρεσεις που δεν αφορουν το φορουμ αυτο (και μιλαμε για Δυναμικη Συγκλιση , όχι Στατική και για συνθηκες NASCAR, Χωματινα Ραλλυ σε καποιες ειδικες πιστες). Δεν μπορω να πω περισσοτερα σε μια παραγραφο, αλλα αν θελετε κρατηστε τη συμβουλη μου.

β) Το μπλοκε δεν ειναι "εγγυηση" για τη προσφυση στην έξοδο. Ειναι ενα κομματι του παζλ για το αυτοκινητο-τρενο, αλλα αυτο δε σημαινει οτι εχουμε λευκη επιταγη να αλλαξουμε την ευθυγραμμιση.

γ) με εξαιρεση το καμπερ που θελουμε αρκετο εμπρος και πισω, στις αλλες παραμετρους προχωραμε με μικρα και επιβεβαιωμενα βηματα. Διαφορετικα "φτιαχνουμε" ενα αμαξι "νευρικο, δυστροπο, απολυτο, δυσκολοδηγητο" που στο τελος της ημερας ειναι ποιο αργο απο ενα εργοστασιακο με τα ιδια λαστιχα.
ultra-one - Τρι 28 Οκτ 2008, 17:38:42
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
MEMsound έγραψε:

εμπρός
καμπερ -1.4
καστερ 2.3
συγκλιση 0,5 σε κάθε πλευρα

πίσω
καμπερ -1 (εργοστασιακα)
συγκλιση 0,7 σε καθε πλευρα

Χτες είχα άδεια και πήγα μια βόλτα Πουπάκη για τα δέοντα....

Εμπρός είχα σύγκλιση 8 λεπτά της μοίρας σε κάθε τρόχο (περίπου 0,8χιλ) και το αποτέλεσμα ΔΕΝ μου άρεσε αφού δεν είχα την απόλυτη ακρίβεια και απόκριση "νυστέρι" που ήθελα στο τιμόνι (και που την είχα μετά που έβαλα τα άκρα και η και η σύγκλιση μου πήγε στα 10χιλ πριν την 1η ευθυγράμμηση!!!), οπότε την αύξησα στα 16λεπτά της μοίρας σε κάθε τροχο (δηλ. 3,2χιλ ολική σύγκλιση).

Το κάμπερ μου είναι -1 μοίρα 22' και το κάστερ μου (όπως πάντα) ανεπαρκές και εκτός προδιαγραφών στο +2μόιρες 10'.
Ό Δρ. μου είπε ότι το κάστερ είναι λάθος διότι το αυτοκίνητο είναι ψηλό πίσω και αφού μετρήσε το ύψος μου είπε ότι πρέπει να χαμηλώσω 2 πόντους πίσω.
Αυτό θα γίνει αργότερα όταν βάλω την 23άρα αντιστρεπτική (που την έχω καημό...) και ίσως άλλα πιο δυνατά αμορτισέρ.

Πίσω η σύγκλιση μου είναι και πάλι ανεπαρκής και εκτός προδιαγραφών στα 4 λεπτά της μοίρας ολική σύγκλιση (περίπου 0,2χιλ σε κάθε πλευρά) αντί στα 30 λεπτά ολική που θα έπρεπε, και που αυτό πάλι ωφείλεται στο ύψος πίσω.

Μάνθο πόσο έχεις χαμηλώσει πίσω και πήγες στα 0,7χιλ σε κάθε πλευρά???? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 28 Οκτ 2008, 18:49:25
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
http://i348.photobucket.com/albums/q336/pskarm2/206/25102008003.jpg

εγω σα παππους καθομαι και δειχνω στο αλβανο βοηθο μου ποσα τακ να γυρισει τα γαμωπιατελο του

αγγιξαμε τη τελειοτητα στη ρυθμιση της εμπρος αναρτησης του μανθου απλα μας ξεφυγε μισος ποντος ακομα Laughing

να ευχαριστησουμε το σοφερ σταυρο που μπαινοβγαζε τα αμαξια

το ντελιβερι γκερλ που εφερε τα σουβλακια

τη μαμα μου που μας ζαλισε τα αρχ**ια με το καλοριφερ

την αδερφη μου που μας κοιταγε με μισο ματι

ΚΑΙ ΤΟ μαλ**α ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΟΓΙΟ ΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΠΑΓΚΑΖ ΤΟΥ ΜΑΝΘΟΥ με αποτελεσμα να ακουσει τα απειρα καντηλια ο μιχαλης αφου νομιζα οτι ειναι στο μαγαζι του και δεν εβαλα παλι πανω τα ημισλικ

τη βλεπω θα τρεξω με τα εξαλτο τη τεταρτη και παλι θας σας πριτσινωσω

Συγνώμη τί ακριβώς κάνετε στο αυτοκίνητο??

Μόνοι σας αλλάξατε ακραξόνια?? ή πιατέλα???

Δεν αμφιβάλω πως ΄πιάνουν΄ τα χέρια του Μάνθου, (του Σκαρμέα άστα να πάνε Laughing ) αλλά......
Απλά κάποια πράγματα θέλουν προσοχή, εμπειρία, εργαλεία και ένα λάθος μπορεί να κοστίσει....

Απορώ πώς με τα ακραξόνια το camber είναι μόνο -1,22 ρε Μάνθο...
Στο δικό μου ο Πουπάκης το μέτρησε -2,1 αριστερα και -1,7 δεξια....

Οσο για το άμεσο και γρήγορο τιμόνι η μόνη λύση για κάτι καθαρόαιμο είναι η κρεμαγιέρα από το S1600 που η πεζό σπόρ δίνει πλέον για 206 RC Gr A κοστίζει περι τα 1600 όμως και δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πιέσει τόσο ένα αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο ή τις άθλειες πίστες που έχουμε-ΔΕΝ έχουμε, ώστε να αξίζει το κόστος......

Προσέχετε με τις αλχημείες στις αναρτήσεις....για πολλούς και διάφορους λόγους...

Υ.Γ. Αρε Πάνο πριτσινωτή! Μα τι χεράς είναι αυτός!! Ω φορουμογκουρουχεραδοξερόλας!!!!! Laughing Laughing
ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ - Τρι 28 Οκτ 2008, 18:58:36
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
καλά ο μανθος "φωναζει" απο μακριά οτι ειναι οπτικός και πως ειναι αθλητης...

15 ζευγαρια γυαλια πανω του και το...φορμάκι του αθλητή.

Εσύ παλι τακη,όντως θυμίζεις μπάρμπα ετσι οπως εισαι πάνω απτο κεφάλι του μανθουμέλ.

Υ.Γ. η αδερφή σου δεν παντρευτηκε ακομα???

Πώς να παντρευτεί η κοπέλα... ποιός μαλ**ας θέλει τον ΠΣκαρμ κουνιάδο του να του πρίζει κάθε μέρα.....
''μαλ**α θέλεις ράβδους'' ++
''Αγόρι μου πάς καλά?? 30 κιλά ροπής στους μπροστά τροχούς?? ΔΕΝ στίβει'' +++++
''Αφού το στραμπουλάς τ'αμαξι'' ++++++
'' Πανάσχετε! ξέρεις πόσα νιούτων ασκούνται στη βίδα της τραβέρσας σε μιά σύγκρουση? Κόψτε τη να βάλετε ιντερκούλερ!!''
Laughing Laughing Laughing Laughing
Απλά μυθικές πλέον ατάκες!
volvos - Τρι 28 Οκτ 2008, 20:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
ρε χαρη 3.2 συγκλιση???
ημαρτον Crying or Very sad
volvos - Τρι 28 Οκτ 2008, 20:46:21
Θέμα δημοσίευσης:
δημητρακη μου φιλικα παντα
τα τελευταια 20+ποστ σου αμα κανεις μια ανζητηση με το ονομα σου ειναι ολο παπατζεςς ειρωνιες κακιουλες και κοροιδιες προς αλλους

οκ καλη και η πλακα αλλα οπως λενε στο χωριο μου ειπαμε στο τρελλο να χεσει και αυτος ξεκολλιαστηκε.

την υποτμιτικη σου σταση προς το κλαμπ και το φορουμ την εχουν καταλαβει και οι πετρες αλλα αν ειναι καθε φορα που μπαινεις να ποσταρεις τετοια πραματα τοτε αστο καλυτερα γιατι τον εαυτο σου υποβιβαζεις και χανεται η ουσια
σε παρακαλω μην απαντησεις βαριεμαι θανασιμα το διαλογο ειδικα δημοσια αλλα σκεψου το πριν ξαναγραψεις κατι

καθε φορα που γραφουμε και λεμε κατι δημοσια εκθετουμε τον εαυτο μας και μονο...ειδικα εγω εχω εκτεθει εδω μεσα αρκετα αλλα προσωπικα δε με ενδιαφερει. ο καθε ενας κανει οτι τον ευχαριστει τον ιδιο. εγω μια χαρα καραγκιοζης ειμαι και το λεω. εσυ?

υ.γ. αν ειχες διαβασει προηγουμενα ποστ θα ειχες δει οτι ο μανθος απλα ρυθμισε το υψος της αναρτησης πραγμα που το κανει και ενας αλβανος σε πληντυριο . . .
απλα ηρθε σπιτι μου που εχει ισιο πατωμα και για να μου αλλαξει και τα λαστιχα σαν ανταλλαγμα μετα Laughing
kane - Τρι 28 Οκτ 2008, 21:06:59
Θέμα δημοσίευσης:
εντάξει ρε τάκη μη τα παιρνεις ολα τοις μετρητοίς...εσυ εισαι καραγκιόζης,εγω κουλός,ο καταφρακτος μαλ**ας...ετσι πάνε αυτα... Razz Razz Razz

Υ.Γ. και δεν χρειαζεται να κανεις αναζητηση με το ονομα του.Κανεις απλά κλικ στο ονομα του (νικναιμ) και μετα ξανα κλικ στις "αναζήτηση δημοσιεύσευων απο ΧΧΧΧΧ". Laughing
pappaki - Τρι 28 Οκτ 2008, 21:58:01
Θέμα δημοσίευσης:
kane έγραψε:
εντάξει ρε τάκη μη τα παιρνεις ολα τοις μετρητοίς...εσυ εισαι καραγκιόζης,εγω κουλός,ο καταφρακτος μαλ**ας...ετσι πάνε αυτα... Razz Razz Razz

πσιτ φίλε εγώ είμαι ο κουλός... Very happy

υ.γ δεν μπόρεσα να κρατηθώ...κρίμα είναι που ενώ από κοντά τα βρίσκετε, να πικραίνεστε online
MEMsound - Τρι 28 Οκτ 2008, 23:26:32
Θέμα δημοσίευσης:
Vlasis έγραψε:
για αυτό ελεγα στο αρχικο ποστ μου οτι μια παραμετρος αν ειναι εκτος, δεν μπορουμε να κρινουμε τιποτα. Δηλαδη με τη τοσο δραματικη αλλαγη της γεωμετριας απο τη PS, πως να αξιολογησουμε πχ τη καμπερ.

εχεις απόλυτο δικιο

Vlasis έγραψε:
α) η συγκλιση δεν βοηθησε κανεναν οδηγο επιδοσεων. κανενα αυτοκινητο επιδοσεων δεν εχει συγκλιση με καποιες εξαιρεσεις που δεν αφορουν το φορουμ αυτο (και μιλαμε για Δυναμικη Συγκλιση , όχι Στατική και για συνθηκες NASCAR, Χωματινα Ραλλυ σε καποιες ειδικες πιστες). Δεν μπορω να πω περισσοτερα σε μια παραγραφο, αλλα αν θελετε κρατηστε τη συμβουλη μου.

οκ δεκτο
αν και ο πουπάκης ειχε διαφορετικη αποψη
κάποια στιγμη θα το δοκιμασω με αντιστοιχη (εκτός και αν εχεις καμια άλλη πρόταση) αποκλιση ετσι από περιεργεια για να δω πως θα ειναι
μπορει και να μου αρεσει η να με βολέψει.

Vlasis έγραψε:
β) Το μπλοκε δεν ειναι "εγγυηση" για τη προσφυση στην έξοδο. Ειναι ενα κομματι του παζλ για το αυτοκινητο-τρενο, αλλα αυτο δε σημαινει οτι εχουμε λευκη επιταγη να αλλαξουμε την ευθυγραμμιση.

συμφωνω κι επαυξάνω...
το βασικό που εχω δει εγω με το μπλοκέ και συγκρίνοντας με αμάξια (με σχετικές βελτιώσεις/αντίστοιχες οχι ομως ιδιες, και ξέρω τι σημαινει αυτό, στην ανάρτηση) χωρίς μπλοκέ ειναι η σαφηνεια στο τιμόνι και η αμεσότητα στους χειρισμούς χωρις χαζοσπινιρισμα (και χασιμο πρόσφυσης από αυτό)
ελπίζω να καταλαβαινεις τι θελω να πω

Vlasis έγραψε:
γ) με εξαιρεση το καμπερ που θελουμε αρκετο εμπρος και πισω, στις αλλες παραμετρους προχωραμε με μικρα και επιβεβαιωμενα βηματα. Διαφορετικα "φτιαχνουμε" ενα αμαξι "νευρικο, δυστροπο, απολυτο, δυσκολοδηγητο" που στο τελος της ημερας ειναι ποιο αργο απο ενα εργοστασιακο με τα ιδια λαστιχα.

+100000000.......

πάντως γενικώς αυτό που βλέπω σε εμένα
σε δημόσιο δρόμο οσο ερημικός και να ειναι με οσα αμαξια εχω οδηγήσει γενικώς στριβω σχεδόν με τα ιδια χιλιόμετρα και πάντα το ιδιο "φυλαγμένα" και "προσεκτικά"
...what if...
σε πίστα... ε....ποια (πλέον) πίστα ????......... ειναι κάτι τελειως διφορετικό....

ultra-one έγραψε:
Μάνθο πόσο έχεις χαμηλώσει πίσω και πήγες στα 0,7χιλ σε κάθε πλευρά???? Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

δεν εχω ιδεα γιατι δεν θυμαμαι το μαμα υψος ποσο ηταν ουτε και το χω μετρησει τωρα πόσο ειναι
αυτό που ξέρω να σου πω ειναι οτι ο πουπάκης το εβαλε "τοσο" ωστε να χει διαφορα από εμπρός +2,5cm
λογικά χωρις να ειμαι σιγουρος πρέπει από μαμα να ειναι -3cm τωρα (μπρος πίσω, ισως και λιγο περισσότερο, αν και εμπρός το σηκωσε κάμποσο ο πουπάκης)

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Συγνώμη τί ακριβώς κάνετε στο αυτοκίνητο??

Μόνοι σας αλλάξατε ακραξόνια?? ή πιατέλα???

Δεν αμφιβάλω πως ΄πιάνουν΄ τα χέρια του Μάνθου, (του Σκαρμέα άστα να πάνε Laughing ) αλλά......
Απλά κάποια πράγματα θέλουν προσοχή, εμπειρία, εργαλεία και ένα λάθος μπορεί να κοστίσει....

τι λες βρε κουκουρουκου!!!!!!!!
μου φαινεται οτι διαβαζεις τα μισα!
τα ακρα τα εβαλε ο Αργυρης την Παρασκευη (αν και νομιζω δεν ειναι και τοσο δυσκολο και αν ειχα το χρόνο και αφου θα ειχα συμβουλευτεί Αργυρη μπορει να ειχα ασχοληθεί)
το ιδιο και τις 21πίσω αλλα για λογους που χω γραψει απλά κατσαμε με
Τακη το Σαββατο το απόγευμα και το σηκώσαμε λιγο εμπρός μόνοι μας ετσι δοκιμαστικα πριν πάω χθες (Δευτερα απόγευμα) πουπάκη...

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Απορώ πώς με τα ακραξόνια το camber είναι μόνο -1,22 ρε Μάνθο...
Στο δικό μου ο Πουπάκης το μέτρησε -2,1 αριστερα και -1,7 δεξια....

-1ο 22' ειναι στου Χαρη
στο δικό μου ειναι -1ο 40'
για το δικό σου δεν ξέρω
μηπως θυμασαι κάτι λάθος ή μηπως επηρεάζουν τα PS ψαλιδια ή μηπως ειναι κάτι αλλο στραβο από κάνα "μπάμ" γιατί ειναι λιγο περιεργο να εχεις διαφορά δεξια~αριστερα ? δεν ξερω/φανταζομαι κάτι άλλο Confused Confused

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Οσο για το άμεσο και γρήγορο τιμόνι η μόνη λύση για κάτι καθαρόαιμο είναι η κρεμαγιέρα από το S1600 που η πεζό σπόρ δίνει πλέον για 206 RC Gr A κοστίζει περι τα 1600 όμως και δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πιέσει τόσο ένα αυτοκίνητο σε δημόσιο δρόμο ή τις άθλειες πίστες που έχουμε-ΔΕΝ έχουμε, ώστε να αξίζει το κόστος......

με τα "μεσα" οικονομικά των περισσοτέρων μας...υπερβολές για αμαξι που κυκλοφορει στο δρόμο..
γενικώς show me the money και όλα γινονται...
στον πουπακη προχθες την ωρα που ημουν εκει
ρυθμιζαν και ενα αγωνιστικό χωματινο c2 r2 με σειριακο και αλλα τετοια ομορφα...ενος που εχει ή ειχε κι ενα εβο χωματινο...
επίσης εφεραν για ευθυγραμμιση μια lotus 340R με ελληνικές πινακίδες...
κοινώς... όπου φτανει η τσεπη του καθενός...
δεν υπάρχει λόγος για υπερβολές...

ΚΑΤΑΦΡΑΚΤΟΣ έγραψε:
Προσέχετε με τις αλχημείες στις αναρτήσεις....για πολλούς και διάφορους λόγους...

Υ.Γ. Αρε Πάνο πριτσινωτή! Μα τι χεράς είναι αυτός!! Ω φορουμογκουρουχεραδοξερόλας!!!!! Laughing Laughing

μην @@αρολογεις βρε Razz Razz
δεν πειραζουμε μονοι μας πραγματα που δεν πρέπει Wink Wink
Steve - Τετ 29 Οκτ 2008, 14:14:39
Θέμα δημοσίευσης:
Τάκη, είναι ανούσιο να χαλιέσαι για ένα άτομο που έχει την πιο ηλίθια υπογραφή στο forum.

Γνώση είναι η γνώση οτι δέν είσαι γνώστης.

Σαν να λες,

Πορτοκάλι είναι ένα πορτοκάλι που έχει χρώμα πορτοκαλί.

Τί πιο ηλίθιο από το να προσπαθείς να εξηγήσεις μια λέξη χρησιμοποιώντας την ίδια λέξη?

Και κάθεσαι και σκας ακόμα? Smile

Χαρά στο κουράγιο σου ρε Τάκη
abaleo - Παρ 31 Ιούλ 2009, 19:37:11
Θέμα δημοσίευσης:

Δύο ενδεικτικές φώτο για τη διαφορά στο κάμπερ εμπρός και πίσω στο 206.
Φαίνεται καθαρά, οπως και έχει προαναφερθεί εδώ, που "πατάει" το κάθε λάστιχο από τα σημάδια από σκόνη μετά από πλύσιμο Cool
Το συγκεκριμένο είναι ενα ολίγον χαμηλωμένο λόγω ps routier και στην αυθυγράμμιση είχε δείξει τιμές για κάμπερ στους εμπρός τροχούς πολύ κοντά στο μηδέν... Δεδομένου ότι τα μαμά εχουν θετικο καμπερ, επηρέασε το χαμήλωμα η το μηχανημα της ευθυγραμμισης εδειξε κουκουρουκου?
Steve - Παρ 31 Ιούλ 2009, 23:58:37
Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις σκεφτεί ποτέ το ότι είσαι (είμαστε) μπροστόβαροι και έχουμε και μια διαφορά πίεσης στα ελαστικά εμπρός σε σχέση με πίσω?
volvos - Σαβ 01 Αύγ 2009, 10:22:27
Θέμα δημοσίευσης:
σταθη η λυση ειναι απλη.
επειδη τα μηχανηματα του καθε μαστορα ειναι για το πεος
συγκρινεις με πισω.

μαμα το 206 πισω εχει 1 μοιρα.

αν λοιπον σου βγαζει 0 μπρος πισω εχει το μηχανημα του αποκλιση..........

μου εχει συμβει και μενα με τα ακρα και προσπαθουσε να με πεισει ο μαστορας οτι ειναι και φυσιολογικο και οτι εχει απλα αρπαξει ο αξονας μου και θελω αλλαγη!!!

συηθως οι πιο πολλοι με τα ακρα βλεπουμε 1.2 μοιρες εμπρος (η μοιρα ειναι 60λεπτα)
abaleo - Σαβ 01 Αύγ 2009, 13:38:14
Θέμα δημοσίευσης:
λοιπόν τα δεδομένα είναι τα εξής (αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με)
-εργοστασιακό το 206 έχει λίγο θετικό κάμπερ εμπρός
-αν χαμηλώσεις το κάμπερ μειώνεται κάποια λεπτά
-με τα ακρα ps παίρνει αρνητικές τιμές στο εύρος 1,0-1,5 μοιρες

θα ανεβασω μια φωτο με τις τιμες της ευθυγραμμισης που εδειξε το "μηχάνημα" οταν το ειχα επισκεφθεί

Γενικά:
Με τα άκρα ps όσοι τα έχετε παρατηρείτε φθορά στην εσωτερική μεριά των ελαστικών? Γενικά τι αλλα αρνητικά επιφέρουν (εκτός κόστους Laughing )

θα προτιμούσατε να τοποθετήσετε τα άκρα ps ή να πάτε (με μεγαλύτερο κόστος) κατ' ευθείαν σε μπλοκέ διαφορικό? είναι δύο τελείως διαφορετικά θέματα αλλά ποια κίνηση θα προηγούνταν στο χτίσιμο του στριψίματος?
MEMsound - Σαβ 01 Αύγ 2009, 13:49:22
Θέμα δημοσίευσης:
κανονικα (νομίζω οτι πρεπει να) προυγουνται τα ακρα...
αλλα ειναι τετοια η πώρωση του μπλοκέ που πάλι εκείνο θα εβαζα πρώτο... Laughing

δεν εχω παρατηρησει κάποιο αρνητικο στην συμπεριφορα με τα ακρα γενικώς...

τα υπολοιπα σωστα τα γραφεις
Steve - Δευ 03 Αύγ 2009, 07:13:28
Θέμα δημοσίευσης:
abaleo έγραψε:
Γενικά:
Με τα άκρα ps όσοι τα έχετε παρατηρείτε φθορά στην εσωτερική μεριά των ελαστικών? Γενικά τι αλλα αρνητικά επιφέρουν (εκτός κόστους Laughing )
Αν το στρίβεις γενικότερα και ΔΕΝ το λυπάσαι, έχει την ίδια φθορά η εσωτερική πλευρά με την εξωτερική.
abaleo έγραψε:
θα προτιμούσατε να τοποθετήσετε τα άκρα ps ή να πάτε (με μεγαλύτερο κόστος) κατ' ευθείαν σε μπλοκέ διαφορικό? είναι δύο τελείως διαφορετικά θέματα αλλά ποια κίνηση θα προηγούνταν στο χτίσιμο του στριψίματος?
Σίγουρα πρώτα το μπλοκέ για να γίνεις άντρας, και μετά τα άκρα για να γίνεις χειρούργος Cool
Ghost Dog - Πεμ 26 Νοέ 2009, 21:33:07
Θέμα δημοσίευσης:
abaleo έγραψε:
Γενικά:
Γενικά τι αλλα αρνητικά επιφέρουν (εκτός κόστους Laughing )

Καμια απαντηση σε αυτο??
Ηρθαν και τα δικα μου.....! Alien2
Υπαρχει κατι που πρεπει να προσεξω στην τοποθετηση ή κατι τετοιο?? Scratch
Steve - Πεμ 26 Νοέ 2009, 21:41:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
abaleo έγραψε:
Γενικά τι αλλα αρνητικά επιφέρουν (εκτός κόστους Laughing )

Καμια απαντηση σε αυτο??
Ηρθαν και τα δικα μου.....! Alien2
Τί απάντηση ρε μλκ?

Είναι δυνατόν να έχεις κάμπερ και να ΜΗΝ έχεις φθορά στην εσωτερική μεριά των ελαστικών? Rolling eyes

Να προσέξεις στην τοποθέτηση να ανοίξεις 2 τρύπες για τον αισθητήρα ABS και για την βάση του (η μια τρύπα διαμέτρου 1 cm περίπου, η άλλη θα χρειαστεί να είναι 4mm περίπου με βόλτες για να βιδώσει η βίδα που κρατάει τον αισθητήρα). Αν πάρεις ένα εργοστασιακό άκρο θα δεις ακριβώς αυτό που σου λέω.
Ghost Dog - Πεμ 26 Νοέ 2009, 21:47:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε ποιος τη γα**ει τη φθορα......? Laughing Laughing Laughing
Τιποτα αλλο "αρνητικο" εχετε παρατηρησει??

Λογικα εγω που δεν θα χαμηλωσω θα εχω και λιγοτερο camber απο τα δικα σας....(?) Rolling eyes

Εχουν τις τρυπες ετοιμες....! Very happy
Steve - Πεμ 26 Νοέ 2009, 21:52:39
Θέμα δημοσίευσης:
Ασχέτως χαμηλώματος, το camber παραμένει 1μιση μοίρα Very happy
Road_Runner - Πεμ 26 Νοέ 2009, 21:53:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:

Nα μην τα βαλεις αναποδα!
MEMsound - Παρ 27 Νοέ 2009, 03:06:32
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
Λογικα εγω που δεν θα χαμηλωσω θα εχω και λιγοτερο camber απο τα δικα σας....(?) Rolling eyes

λογικα λιγο λιγότερο
μιας και χαμηλώνοντας στα 206 παιρνεις λιγα χιλιοστα καμπερ επιπλεον
volvos - Παρ 27 Νοέ 2009, 10:19:18
Θέμα δημοσίευσης:
στα μακφερσον δε παιρνεις απολυτως τιποτα.

και αρη φθορα απο μεσα ελα να δεις τα δικα μου τι εχουν
MEMsound - Παρ 27 Νοέ 2009, 10:43:58
Θέμα δημοσίευσης:
κάποια στιγμή εξήγησε μου (γεωμετρικά) γιατί "δεν" Confused Shocked
nido - Δευ 30 Σεπ 2013, 01:54:15
Θέμα δημοσίευσης:
Ήρθαν και τα δικά μου!

Steve - Δευ 30 Σεπ 2013, 06:53:43
Θέμα δημοσίευσης:
Με γειά!

Μη ξεχάσεις να ανοίξεις τρύπα για τα μάτια του ABS ΠΡΙΝ τα βάλεις στο αμάξι!
nido - Δευ 30 Σεπ 2013, 22:01:18
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστώ Σταύρε!

Δεν έχουν έτοιμες τις τρύπες όπως του Άρη οπότε πρέπει να βγάλω ένα απ' τα δικά μου να μετρήσω και να πάω μηχανουργείο.... Εκτός κι αν εχει κανείς λεπτομέρειες για DIY με φρέζα και κολαούζο...
Wink
Steve - Δευ 30 Σεπ 2013, 23:04:49
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες Sad

Μόνο με τον τρόπο που ανέφερες γίνεται Mad
volvos - Τρι 01 Οκτ 2013, 09:48:13
Θέμα δημοσίευσης:
μιλα με cool alex εχει ενα στην ακρη μπορει να στο δανεισει.

αναθεμα αν θα βρουμε ποιος εχει το αλλο ποτε Evil
nido - Τρι 01 Οκτ 2013, 12:05:48
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες Sad

Μόνο με τον τρόπο που ανέφερες γίνεται Mad

Τότε πρέπει να φτιάξω εγώ το "DIY" για τους επόμενους... Laughing

@volvos
Παναγιώτη, ευχαριστώ!
Wink
volvos - Τρι 01 Οκτ 2013, 12:34:00
Θέμα δημοσίευσης:
μη κανεις μαλ***ες και ελαχιστη αποκλιση να εχεις θα δημιουργηθει προβλημα.
θα παρεις μαμα ακρο και το πεζο σπορτ και θα πας μηχανουργειο ΚΑΛΟ να στο κανει.
nido - Τρι 01 Οκτ 2013, 13:15:44
Θέμα δημοσίευσης:
Ενώ εγώ τι είπα ότι θα κάνω, βρε?

Συνεργάζομαι με 3 καλά μηχανουργεία, σε όποιο και να πάω θα μου τα φτιάξουν.

Απλά σκέφτηκα καθώς θα φτιάχνω τα δικά μου να κάνω "document" την όλη διαδικασία με φωτο + σχέδιο, και να το βάλω εδώ, οπότε όποιος άλλος θέλει να κάνει το ίδιο να ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ τι να κάνει χωρίς να πρέπει να λύσει πρώτα το αμάξι του
Steve - Τρι 01 Οκτ 2013, 19:48:02
Θέμα δημοσίευσης:
Nido, ΔΕΝ υπάρχει DIY ούτε πρόκειται να υπάρξει. Η πιο ασφαλής λύση είναι αυτή που λέει ο volvos, την οποία έχουμε ακολουθήσει όλοι μας.
nido - Τρι 01 Οκτ 2013, 20:53:34
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΚ, τώρα κατάλαβα γιατί καταλάβατε άλλο από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Λάθος χρήση του "DIY" (τουλάχιστον για όσους δεν τους λένε "Quadra21" και όσους δε δουλεύουν σε μηχανουργείο).
Laughing

Προφανώς δε θα πας να το κάνεις με τα εργαλεία που έχεις στο γκαράζ ή στην αποθήκη, "στο χέρι"! Αλοίμονο! Πώς θα τα στηρίξεις & σταθεροποιήσεις? Με τι θα κεντράρεις και θα τρυπήσεις? Με τι θα κάνεις τις βόλτες που χρειάζονται? κλπ

Εννοώ ότι αν υπάρχει ένας "οδηγός" με τη διαδικασία [που σαφώς και πρέπει να γίνει σε μηχανουργείο] με το "που", "πώς", με τι τρυπάνι, κολαούζο, κλπ, κλπ, ο επόμενος δε θα είναι ανάγκη να έχει ακινητοποιήσει το αμάξι του και να έχει βγάλει ένα μαμά άκρο για να ξέρει πώς ακριβώς να μετατρέψει τα PS.
Wink
Steve - Τρι 01 Οκτ 2013, 21:14:56
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε άνθρωπε, κατάλαβα απολύτως το σκεπτικό σου, αλλά ότι μετρήσεις και να πάρεις, αν δεν έχεις ένα δείγμα για να πας στο μηχανουργείο, 99% δεν θα γίνει σωστά η δουλειά σου!

Εδώ με δείγμα πηγαίναμε, και ψάχναμε να βρούμε μετά ροδέλες από δέκατο του χιλιοστού ως χιλιοστό, για να μπορεί να διαβάζει το μάτι του ABS Rolling eyes

Πού να πηγαίναμε και χωρίς δείγμα! Mad

Αν ήταν τόσο απλό και μαλ***α-proof να γίνει έστω ένας οδηγός, δεν θα τον είχα κάνει από το 2008 που τα είχα τοποθετήσει; Rolling eyes
nido - Τρι 01 Οκτ 2013, 21:27:28
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν ξέρω ποια είναι η δουλειά σου Σταύρο, εγώ εξ' επαγγέλματος σχεδιάζω πράγματα [που συνεργάζονται με άλλα πράγματα, που έχουν σχεδιάσει άλλοι], στέλνω τα σχέδια και οδηγίες και μου τα φτιάχνουν. Σπάνια κάνουν μαλ***ες αυτοί με τους οποίους συνεργάζομαι, και πίστεψέ με, κι εγώ παίζω με ανοχές δεκάτων.

Τέλος πάντων, δε θέλετε, δεν ασχολούμαι.
Να μην πεινάσουν κι αυτοί που πουλάνε ροδέλες. Wink
Steve - Τρι 01 Οκτ 2013, 22:53:48
Θέμα δημοσίευσης:
nido έγραψε:
Τέλος πάντων, δε θέλετε, δεν ασχολούμαι.
Να μην πεινάσουν κι αυτοί που πουλάνε ροδέλες. Wink
Δεν είπε κανείς να μην ασχοληθείς Wink
Ghost Dog - Τετ 02 Οκτ 2013, 00:39:40
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο, θα σου φυγει το κεφαλι............... Exclamation
Αααααλλο αμαξι θα γινει ο RCεουρας με τα ακρα!!! Twisted evil Twisted evil Twisted evil
sps - Τετ 02 Οκτ 2013, 08:09:46
Θέμα δημοσίευσης:
Νικο απο που ψωνισες και ποσο πηγε το μαλλι αν επιτρεπεται>?
nido - Τετ 02 Οκτ 2013, 11:04:47
Θέμα δημοσίευσης:
Από Ντίνο, είχε στοκάρει 2 σετ και μου κράτησε το ένα.
Κόστος 180 έκαστον.

(να 'ναι καλά ο φίλος που μου επέστρεψε τα 5 κατοστάρικα που τον είχα δανείσει εδώ κι ένα χρόνο! Laughing )
MEMsound - Τετ 02 Οκτ 2013, 19:13:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μεγειες Νίκο καλα στριψιματα...
nido - Πεμ 03 Οκτ 2013, 00:51:42
Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω Μανθο.
Βεβαια ετσι οπως παω με δουλεια με βλεπω να τα περναω πανω κατα τα Χριστουγεννα...
Laughing Rolling eyes
nido - Κυρ 17 Νοέ 2013, 20:49:04
Θέμα δημοσίευσης:
Κάτι που παρατήρησα χαζεύοντας το άκρο που μου δάνεισε ο Αλέξης (τον οποίο ευχαριστώ και πάλι): Έχει άλλη μια τρυπούλα [βλ. φωτό] που λείπει από τα PS άκρα. Μας χρειάζεται? Δε θυμάμαι το εξάρτημα που βιδώνει δίπλα στη βάση της μπουκάλας να έχει από κάτω καμιά "μυτούλα" που να φωλιάζει μέσα της....
Rolling eyes

(η φωτό είναι παλιά, δεν κάθισα να βγάλω τροχό)
volvos - Κυρ 17 Νοέ 2013, 23:35:34
Θέμα δημοσίευσης:
Basi gia stiriksi solinaki ygro frenon
nido - Δευ 18 Νοέ 2013, 01:26:45
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, εξάρτημα στήριξης - βασικά για τα καλωδιάκια που φαίνονται κι εδώ: http://img69.imageshack.us/img69/4254/xvfg.jpg

To ερώτημα είναι αν έχει καμιά "μυτούλα" από κάτω η οποία να φωλιάζει στην τρύπα που έχει το μαμά άκρο κοντά σ' αυτή που μπαίνει η βίδα (άλλο λόγο ύπαρξης της τρύπας δε βλέπω, ωστόσο δεν πιστεύω ότι είναι critical να φωλιάζει κάτι μέσα της)...
volvos - Δευ 18 Νοέ 2013, 10:08:17
Θέμα δημοσίευσης:
εγω δεν τις εκανα και το επιασα με ταιραπ το σωληνακι
nido - Δευ 18 Νοέ 2013, 21:11:48
Θέμα δημοσίευσης:
Μια χαρά. Wink
Οι βάσεις δεν έμπαιναν (ήθελαν τρύπα) ή απλά εσύ δεν τις έβαλες?
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες