salex, Δευ 14 Σεπ 2009 έγραψε: |
Όπως έχει γράψει σε προηγούμενη σελίδα ο Τουρίστας, το βεντιλατέρ πίσω από το μαμά ιντερκούλερ του 207 βρίσκεται για ένα και μόνο λόγο:
Να ψύχει το δυναμό γιατί ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος και θα γίνει βραστό! Στα 308 ΔΕΝ υπάρχει βεντιλατέρ στο ιντερκούλερ, παρότι είναι ακριβώς το ίδιο κομμάτι. Γιατί υπάρχει μπόλικος χώρος και δεν είναι απαραίτητο για το δυναμό. Αν ξηλώσετε το εργοστασιακό ιντερκούλερ δεν χρειάζεται να βάλετε το βεντιλατέρ γιατί το δυναμό αερίζεται. Τώρα για τα υπόλοιπα έχω γράψει απειρες φορές τα ίδια: Το ιντερκούλερ μπροστά από το ψυγείο ΔΕΝ επηρεάζει τη δυνατότητά του να απάγει θερμότητα. Το ψυγείο είναι υπερτεράστιο σε σχέση με την ισχύ του κινητήρα και δεν ενοχλείται από την ύπαρξη ιντερκούλερ μπροστά του. |
android έγραψε: |
λετε να κανει δουλεια το ιντερκουλερ της forge?
στο site δινει οτι ειναι 10 βαθμους πιο κατω απο το μαμα 50 αντι για 60 |
salex έγραψε: | ||
Σίγουρα κάνει δουλειά. Τα δύο ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσεις είναι τα εξής: 1. Θέλω να κόψω την τραβέρσα μου; 2. Πού θα βάλω εκείνο το ανεμιστήρι που περισσεύει πίσω από το εργοστασιακό i/c ; Τροφή για προβληματισμό... |
power έγραψε: |
Αν προσέξεις στο pdf που ακολουθει θα δεις πως την έχουν κόψει. Δεν την βγάζουν εντελώς.
Όπως λες και συ με τπτ δεν το ρισκάρω. http://www.forgemotorsport.co.uk/media/Peugeot207TurboFMIC.pdf |
volvos έγραψε: |
οποτε απλα αν τρακαρετε ελαφρα θα σας πεσει ο προφυλακτηρας ![]() |
αν καταλαβα καλα αυτο που κοβουν ειναι η μαυρη σιδερια εμπρος απο ψυγειο που πηγαινει και πιανει πανω της ο προφυλακτηρας...
αυτο το σιδερο δεν εχει καμια σχεση με τη παθητικηα ασφλαεια του αυτοκινητου και ειναι εκει απλα για να στηριζει το προφυλακτηρα πανω του... οποτε απλα αν τρακαρετε ελαφρα θα σας πεσει ο προφυλακτηρας ![]() |
STELIOS έγραψε: |
Ισως μπερδευεσαι με την αντιστοιχη του 206 που νομιζω ειναι πλαστικη, και σ'αυτη τη περιπτωση ψιλο διακοσμιτικη. |
STELIOS έγραψε: |
Παντως εχει μια χοντρη πλαστικη, πανω στην οποια πιανει το μαυρο διακοσμιτικο κομματι του προφηλακτηρα, και ο προφυλακτηρας. |
με την ιδια λογικη μια θολομπαρα ειναι απαραιτητη σε μια πλαγιομετωπικη συγκρουση αφου δενει τους δυο θολους.... |
Touristas έγραψε: |
ΤΑΚΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
Τα έχεις κάψει 207 crash test http://www.youtube.com/watch?v=aZagkWlvFDc 206 crash test http://www.youtube.com/watch?v=ae3YwHcBLec&feature=related |
ayth η τραβερσα που λετε στο 207
(αει τραβα στο φαναρτζιδικο και βγαλε μια φωτο της) πιανει με βιδες? και ζυγιζει πανω απο 10κιλα? |
Touristas έγραψε: |
http://i56.photobucket.com/albums/g179/touristas_gr/207.jpg |
Pughell έγραψε: |
Τωρα που παρατηρησα το pdf της Forge,εχει 6 βιδες των 13mm...
Ψιλοβρωμα η κατασταση παιδια,καλυτερα να μην την πειραξετε. ![]() |
salex έγραψε: |
...
Ξεκουράζω τη βαλίτσα μου ... |
Angry_Punisher έγραψε: |
Ρε παιδια μια απορια,μαζι με intercooler κανονικα δεν πρεπει να μπει και μεγαλυτερη τουρμπινα??Η κανω λαθος? |
Angry_Punisher έγραψε: |
Ρε παιδια μια απορια,μαζι με intercooler κανονικα δεν πρεπει να μπει και μεγαλυτερη τουρμπινα??Η κανω λαθος? |
GIA αυτο και οταν βαζεις ιντερκουλερ μεγαλο συνηθως πεφτει π.χ 0.1-0.2 πιεση και τη ξανανεβαζεις αν αντεχει το υπολοιπο σεταπ...
μα θα μου πεις ετσι ειμαι παλι στα ιδια αλογα...ναι οντως αλλα πατας πατας και το αμαξι παει...δε τα φτυνει μετα το 4ο πατημα... ![]() |
Συνήθως η αναβάθμιση σε μεγαλύτερο ιντερκούλερ μόνο καλό μπορεί να κάνει στις περιπτώσεις που λόγω περιορισμένου χώρου (βλέπε παρούσα θέση στα 207 1.6Τ) ή περιορισμένου κόστους ο κατασκευαστής έβαλε ένα που οριακά φτάνει για τα ονομαστικά άλογα που δηλώνει.
Στην πράξη, αν το αναβαθμισμένο i/c είναι σε λογικό μέγεθος και όχι θηρίο για 500 ίππους, δεν θα δείτε καμία διαφορά σε lag. Μόνο περισσότερη διάρκεια τραβήγματος στις ψηλές στροφές, που σε σκληρά δυναμόμετρα, όπως είναι τα ράουλα της λύπης, μεταφράζεται σε περισσότερη ιπποδύναμη. Σε καμία περίπτωση η αναβάθμιση i/c δεν κάνει απαραίτητη την αναβάθμιση τουρμπίνας. Απλώς με μεγαλύτερο i/c μπορείς να λειτουργήσεις την τουρμπίνα σε σημεία παροχής αέρα που δεν θα ήταν αποδοτική διαφορετικά (γιατί οι τουρμπίνες όταν πιέζονται πολύ τότε αρχίζουν να ζεσταίνουν τον αέρα παρά να τον σπρώχνουν). |
Steve έγραψε: |
Και επειδή η τουρμπίνα στα 207 είναι ενσωματωμένη στην πολλαπλή εξαγωγής, θέλει να πάρετε άλλη τουρμπίνα, άλλη πολλαπλή εξαγωγής, μπλα μπλα μπλα μπλα... |
Χα! Αμ δε που είναι ένα με την πολλαπλή. Ξεχωριστά κομμάτια είναι Σταύρε!
Η πολλαπλή εξαγωγής μάλιστα δένει με τέτοιο τρόπο που είναι δυνατόν να κατασκευαστεί πλακάκι για να κουμπώσουν μεγαλύτερες τουρμπίνες. Για αυτό και μπαίνουν κάτι τουρμπινίτσες Garret με δύο κινήσεις, αλλάζοντας μόνο downpipe και κάτι λίγα από ρακόρ νερού λαδιού. (σόρρυ, οφ τόπικ πάλι) |
![]() to θεμα ειναι να εχει απο την ιδια μερια εισοδο εξοδο ![]() |
εγω στο δικο μου την εβγαλα τη μετωπη για ελαφρωμα μπροστινου μερους και εβαλα απο καρμπον
σου συνιστω το ιδιο για να σωθει η μπροστοβαρη παπατζα σου... μπορεις δε να τις φας τα βιδακια για καλυτερη ροικοτητα οπως συνηθιζεις να κανεις καταστρεφοντας πεταλουδες και ακουγοντας το γκουρου νο.2 του φορουμ pugheeeeeell ![]() ![]() ![]() |
... και ακουγοντας το γκουρου νο.2 του φορουμ pugheeeeeell ![]() ![]() ![]() |
Pughell έγραψε: | ||
Μετα απο σενα το χαος μωρη εκφυλη αγελαδα... ![]() |
notis1313 έγραψε: |
παιδια σημερα περασα για μια διερευνητικη βολτα απ τον σεβνταλη. Εκει εφτιαχνα το 106 που ειχα και τωρα πηγα για ιντερκουλερ για το 207 που εχω πλεον αγορασει!μου ειπε οτι θα μου φτιαξει χειροποιητο ιντερκουλερ χωρις να κοψουμε τραβερσα βεβαιως!τιμουλα θα ξερω αυριο!μολις βαλω ιντερκουλερ,φιλτρο,σκαστρα(σε λιγες μερες) παω ανδριανακη για προγραμμα!πιστευω πως θα δουλευει καλα μετα.... |
bagosgt έγραψε: |
φιλε salex για ριξε μια ματια εδω:http://www.car.gr/classifieds/cars/view/77042
τι λες?στην περιπτωση μας θα δουμε βελτιωση η θα χρειαστει να "σκαλισουμε" παλι το προγραμμα?λενε οτι εφοσον εχουμε προγραμμα,θα δουμε βελτιωση κ οχι μειωση υποδυναμης(πχ να πεσει η πιεση κτλ)εσυ τι λες? |
android έγραψε: | ||
το βασικο το ιδες?ιδιο με τις froge...κοβουν τραβερσα κ ξανα ενονουν |
το βασικο το ιδες?ιδιο με τις froge...κοβουν τραβερσα κ ξανα ενονουν |
fynos έγραψε: |
Μία φλούδα τραβέρσα δεν είναι από αυτά που ονειρευόμουνα . . . . . sorry, θα υπάρξουν και άλλες λύσης ! |
STELIOS έγραψε: | ||||
Η Forge δεν σου κοβει τη τραβερσα. Σου παρεχει ΑΛΛΗ με το κιτ. |
android έγραψε: | ||||||
οχι...πρωτα στην κοβει κ μετα στην ενονει με ενα αλλο κοματι το λεγομενο τσοντα στα ελληνικα....δεν σου αλλαζει ολη την τραβερσα....το ιδιο κανει κ το κιτ που πε ο βαγγος...αντιγραφη ειναι |
MEMsound έγραψε: |
ερώτηση
(επίσης στην φώτο πιο πάνω βλέπω οτι εχει να ακόμα λεπτό σωληνάκι στο κάτω μέρος. τι ειναι αυτό?) |
fynos έγραψε: | ||
Δεν στηρίζεται απολύτως τίποτα πάνω στην τραβέρσα . . . αποκλειστικά έχει να κάνει με ακαμψία και ασφάλεια !
Και τελικά ίσος να είναι και λάθος να στηρίξεις κάτι εκεί επάνω !!!! ένα δύο
Το μαρκούτσι από το ψυγείο του air-condition |
android έγραψε: | ||||||
οχι...πρωτα στην κοβει κ μετα στην ενονει με ενα αλλο κοματι το λεγομενο τσοντα στα ελληνικα....δεν σου αλλαζει ολη την τραβερσα....το ιδιο κανει κ το κιτ που πε ο βαγγος...αντιγραφη ειναι |
Αν η τραβερσα που λετε βιδωνει στα ραμφη με τιποτα 10αρακια παξιμαδια,τοτε οντως δεν εγινε και τιποτα.
Αν χρησιμοποιει ομως χοντρα παξιμαδια και βιδες αναλογης σκληροτητας,τοτε μαλλον για καποιον λογο ειναι εκει οποτε καλο ειναι να μην την πειραξετε. Αποψη μου παντως,αν οντως εχει ζωτικη σημασια για την ασφαλεια,θα εχει τουλαχιστον 16αρια παξιμαδια. |
Τωρα που παρατηρησα το pdf της Forge,εχει 6 βιδες των 13mm...
Ψιλοβρωμα η κατασταση παιδια,καλυτερα να μην την πειραξετε. ![]() |
δύο |
καποιος που να χει δει το κιτ τις froge απο κοντα να μας πει τι παιζει με την τραβερσα αν ειναι ολοκληρη η ενα κοματι? γτ αν βγαινει ετοιμη ολη ετσι σαν καλουπι κ δεν ειναι τπτ κομενη ραμενη δεν ειναι ασχημη ιδεα ![]() |
Είναι ένα βαμμένο κομμάτι, αντίστοιχο με το εργοστασιακό σε διαστάσεις, μόνο που του λείπει ένα άλλο κομμάτι σαν να έχει κοπεί. Κατάλαβες; ![]() |
Είναι ένα βαμμένο κομμάτι, αντίστοιχο με το εργοστασιακό σε διαστάσεις, μόνο που του λείπει ένα άλλο κομμάτι σαν να έχει κοπεί.
Κατάλαβες; ![]() |
Εχμ... τουρμπίνα του RC κοστίζει κοντά στα 1700Ε. Αυτό με τα 700Ε είναι παλιός κωδικός που έχει αντικατασταθεί από αυτόν με τα 1700 (ρωτήστε και κανένα τουρίστα!)
![]() |
.....πολυ πολυ να χασω 1000-1500 ευρω.... |
χμμμμμ.οποτε ας αφησουμε καποιον αλλον να το δοκιμασει πρωτος αυτο με την τουρμπινα.κ η δοκιμη που θα κανουμε με downpipe κ ιντερκουλερ πιστευω ειναι αρκετα μεγαλο βημα.πολυ πολυ να χασω 1000-1500 ευρω αλλα αν πετυχει...1 μικρο βημα για το pug μου,ενα μεγαλο για τον λαο του psclub ![]() ![]() ![]() ![]() |
η μια σωληνα απλως επεκταθηκε κ εμεινε για την εξαγωγη του κρυου αερα απο το ιντερκουλερ κ η αλλη,με σωληνωσεις,πηγε απο την αλλη μερια. |
Αυτό έχει κάνει ο φίλος μας bagosgt ->
![]() |
ετσι ομως μηπως μεγαλωνουμε πολυ το κυκλωμα κ εχουν καποιο lag απο το να τους παμε κ του 2 απο την ιδια μερια? |
recife_rallye έγραψε: |
αλλωστε fynos,η αποσταση που καλυπτει ο αερας ειναι περιπου ιδια με το αν ηταν εισοδος-εξοδος στην ιδια πλευρα,καθως ο αερας κανει κυκλο μεσα στο i\c! |
εδώ? |
Steve έγραψε: | ||
Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό και με πρόλαβες. Αυτό που μένει είναι να δείτε αν η απόσταση που κάνει (1 φορά ακόμα το μήκος του intercooler) είναι μικρότερη από την απόσταση μιας σωλήνωσης που θα φεύγει από την άλλη πλευρά. |
Ωστόσο αν κάνει, θα φροντίσω να ετοιμασουμε σωλήνες ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί ως κιτ με ευκολία. |
Jim207GT έγραψε: |
Την έχω κάνει την συζήτηση καλομελέτα και έρχετε!!!
Άντε Στέλιο αργούμε αργούμε.... |
Ακριβώς αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ακόμη να το αγοράσετε. Πρέπει να επιβεβαιώσω ότι χωράει ανάμεσα σε ψυγείο και τραβέρσα γιατί είναι παχουλούτσικο (γύρω στα 5cm πάχος). |
φιλε salex,τωρα με το ιντερκουλερ χρειαζομαο επαναπρογραμματισμο οπωσδηποτε?δλδ θα εχω προβλημα με την αξιοπιστια του μοτερ η απλα δε θα παρουμε το μεγιστο που μπορουμε αν δεν επαναπρογραμματιστει?απλα θελω να περιμενω λιγακι να φτιαξω κατι ακομα κ να το προγραμματισουμε μια κ καλη.παντως το αμαξι μια χαρα ανοιγει,κ πιστευω καλυτερα απο πριν.
τι γνωμη εχεται για το corsa opc?δλδ ενα 207 με προγραμμα τι ελπιδες εχει με ενα corsa opc(εστω κ γνησιο με τα 196ps) που ειναι,λογικα,ελαφρυτερο μας? |
POPAY έγραψε: |
Βλέπω πως υπάρχει πρόβλημα χώρου με τα fmic.....και έχω να πω το εξής (χωρίς να ξέρω αν είναι εφικτό να γίνει) γιατί δεν βάζετε ένα δεύτερο smic όπως π.χ. είχε η Seat εργοστασιακά στο leon Cupra-R;;
|
φιλε salex,τωρα με το ιντερκουλερ χρειαζομαο επαναπρογραμματισμο οπωσδηποτε?δλδ θα εχω προβλημα με την αξιοπιστια του μοτερ η απλα δε θα παρουμε το μεγιστο που μπορουμε αν δεν επαναπρογραμματιστει?απλα θελω να περιμενω λιγακι να φτιαξω κατι ακομα κ να το προγραμματισουμε μια κ καλη.παντως το αμαξι μια χαρα ανοιγει,κ πιστευω καλυτερα απο πριν.
τι γνωμη εχεται για το corsa opc?δλδ ενα 207 με προγραμμα τι ελπιδες εχει με ενα corsa opc(εστω κ γνησιο με τα 196ps) που ειναι,λογικα,ελαφρυτερο μας? |
PAVLOS_207RC έγραψε: |
Στην κατερινι ιχαμε μια κοντρα μενα CORSA OPC απο λαρισα που φορουσε εξατμιση Φ63,5 απο μπρος εως πισω φιλτρο και προγραμμα και ι τουρβινατου δουλεβε 1,2 σταθερα 1,6over 225hp και εκι τερματιζε εκανε πολι προσπαθια να το παει 2bar ματεα. το αμαξη πραγματικα ξεπατονε |
οσο για το opc,ανοιξαμε με ενα φιλαρακι. |
Σου βάζω τις βενζίνες να έρθεις Λάρισα να ανοίξεις με ένα OPC αν θέλεις. |
δλδ 1,5 αμαξι αλλα μεχρι κ κουμπωματα 5ης(οχι φορτωματα) ημουν 3,5 μπροστα κ στην 5η εφευγα κ αλλο |
Σου βάζω τις βενζίνες να έρθεις Λάρισα να ανοίξεις με ένα OPC αν θέλεις. |
kane έγραψε: |
δεν περίμενα οτι ειναι τοσο ταφοι τα μαμα κορσάκια... |
οχι οτι του βαγγου ειναι γρηγορο το κορσα ειναι ταφος ε?το κορσα ειναι πισω κ απο rc ενα κλικ αλλα ειναι... |
οτι κανουμε μεις ειναι αποτυχια κ οτι κανουν φιλοι καποιων εδω μεσα ειναι οι επιτυχιες. |
volvos έγραψε: | ||||
|
υ.γ. steve... να μην απαντησεις καμια απ τις συνηθισμένες "σαχλαμάρες σου" ![]() ![]() |
τωρα το παμε να δουμε με "γνησιο" κτλ αυτα τα καναμε πριν 10 χρονια.φτανουμε στα 30 κ ειναι καιρος να σοραρευτουμε.παντως οπως ειπα κ πιο πανω εχω φιαρακια που εχουν την ιδια ηλικια κ αντι να σταματησουν το εχουν κανει επαγγελμα.οποτε το "φιλαρακι" που ξεκινησε την ανακατοσουρα για opc "γνησιο κ φιλου του",κ που εχει γινει αιτια να μη ξαναμπουν στο φορουμ αρκετα ατομα,μπορει να ερ8ει προς τα κατω να δοκιμασουν την τυχη τους.ειναι τελευταια φορα που ασχοληθηκα εδω περα,οποιος εναδιαφερεται να δει το αμαξι ,να το βολταρει κ να ρωτησει οτι αλλο θελει,ασ στειλει pm."εμεις στο χωριο μου δε ξερουμε απο αυτοκινητα κ ετυχε να παρω ενα με 4 ροδες που φοραει το μοτερ απο mini cooper κ ειναι προβληματικο με τα ηλεκτρικα του.ασε που δε στριβει κ καθολου". |
kostas207rc έγραψε: |
Παιδιά μήπως μάθαμε κανένα νέο για το i/c απο Group Vag γιατί κάτι είχε πάρει το αυτί μου ότι κουμπώνει χαρτί |
Πολύ σύντομα... Άσε γιατί θα φωνάζει πάλι ο Σταύρος ότι σιγά σιγά τα κάνουμε VAG! |
Ε μα! Πες μου ότι πάτε να κάνετε κάτι αντίθετο... ![]() |
Το εν λόγω κομμάτι εξελίχθηκε από την Seat Sport οπότε δε νομίζω να φέρει κανείς αντίρρηση στη χρήση του αντί για τα συνηθισμένα "μήτσος&κίτσος ιντερκούλερ". |
Στέλιο έχουμε καμιά foto η κάποιο site για να το δούμε? |
alkone έγραψε: |
![]() και μια πιο καλη ![]() |
akis23 έγραψε: |
Αντε μπας και βαλουμε κανα intercooler στο αμαξακι μας χωρις κοψε ραψε. |
kane έγραψε: | ||
βρε εσυ στρωστο πρωτα και μετα βαζεις ιντερκουλερ... ![]() ![]() ![]() |
να αφησεις τα πρόχειρα και να κάνεις ακριβεις μετρησεις...
αφου υπάρχει πειραμτόζωο... Γιααααννη.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Δείτε τα χάλια του μαμά ιντερκούλερ επάνω στο δυναμόμετρο...
Αυτά που λέγαμε την πρώτη φορά που είχαν πατήσει ο Γιάννης με τον Μήτσο, επειδή έλειπε ο αισθητήρας θερμοκρασίας εισερχομένου αέρα. Με το νέο μπλιμπλίκι του Τάσου, συνδέεται το ΜΑΗΑ με το αυτοκίνητο μέσω της OBD και λαμβάνει πληροφορίες από τους αισθητήρες του!!! Και μαμώ τα εργαλεία. http://www.carsinspections.com/gr/tuning/Peugeot207/peugeot207gtfynosexhaust0001.jpg Η γαλάζια καμπύλη είναι η θερμοκρασία αέρα εισαγωγής. Στο τελος της μέτρησης ξεπέρασε τους 70 βαθμούς κελσίου! ![]() |
Τώρα πρέπει να το τρομπάρουμε λίγο για καλύτερες επιδόσεις ψηλά γιατί έχει μεγάλο περιθώριο! |
GIORGOS_207RALLYE_ έγραψε: |
για σας ηθελα να ρωτησω τιμη για το intercooler |
Θα χρειαστει καποια παραμετροποιηση στο προγραμμα του ECU για να δουλεψει σωστα το ic? |
Ακριβώς. Για να εκμεταλλευτείς πλήρως την αναβάθμιση ιντερκούλερ χρειάζεται πρόγραμμα που να λαμβάνει υπόψη την ύπαρξή του.
Και με ένα απλό πρώτο στάδιο έχει διαφορά στις υψηλές, απλώς το μέγιστο κέρδος έρχεται με περισσότερη πίεση! |
Φυσικα στελιο για τους κατόχους προγράμματος e-tuners,που θα τοποθετήσουν το ενλόγω ι/κ θα υπαρξει προφανως μια ανοδος σας στη θεσνικη για περαιτέρω "χαρτογράφηση",σωστα? |
πότε σκοπεύετε να ανεβείτε? |
Οπωσδήποτε. Να τους κεράσουμε μπουγάτσα με τυρί! ![]() |
Βρε θα σαλπάρει έτσι κι αλλιώς (μας βλέπω για μεθεπόμενο ΣΚ) με ιντερκούλερ και σκάστρα παραμάσχαλα! ![]() Καιρός να κεράσω κανένα φαγητό της προκοπής γιατί μέχρι στιγμής εξαγοράζω τις υπηρεσίες σας μόνο με σουβλάκια -από εκείνα τα τεράστια στην Τούμπα- κι αν συνεχιστεί έτσι το βιολί θα ψάχνουμε όλοι για τουαλέτες νυχτιάτικα... Έτσι κι αλλιώς το καλό φαγητό δεν λείπει από τα βόρεια, εδώ κάτω είναι που δυσκολευόμαστε να βρούμε καλή ταβέρνα. |
εγω δε ανεβαινω το αλλο σκ να πατε να μαμηθειτε ![]() |
εγω δε ανεβαινω το αλλο σκ να πατε να μαμηθειτε ![]() |
Εγώ να έρθω? ![]() |
Το αυτοκίνητο φαίνεται ότι λυσσάει και το κυριότερο είναι ότι με 10 βαθμούς Κελσίου εξωτερική θερμοκρασία, στα μακρύτερα πατήματα 2ας-3ης με άνοδο Πεντέλης οριακά έφτασε τους 20! Και μαμώ τις θερμοκρασίες εισαγωγής! |
denlafkas έγραψε: |
πολυ ωραια. για να ακουσουμε κ τιs εντιπωσειs!!! κανει δουλεια; |
...σε ανάβαση! ![]() |
πέραν της πλάκας με αντίστοιχη εξωτερική θερμοκρασία πόσο εδειχνε με το μαμα κουλερ? |
Ευχαριστώ . . . . .
Σήμερα το καταχάρηκα, αν και μποτιλιαρισμένος το πρωί με πολλές ευκαιρίες για θεαματικές και άμεσες σφήνες χωρείς το ic να υπερθερμαίνεται και να μην τραβάει το αυτοκίνητο μετά από δύο πατήματα ! Το βράδυ δε που έφυγα από την δουλεία (21.00) ήταν . . . . . Υ.Γ. Έχω την εντύπωση ότι η εξάτμιση μου άλλαξε ήχο ![]() |
Δεν μπορώ, ακόμα διαβάζουν ανήλικα . . .μετά της 01.00 ![]() Αύριο μετά την δουλειά έχω και 2η από την Παλλήνη πλευρά . . . . θα προσθέσω καμία 100km εντυπώσεων και παρατηρήσεων ![]() |
Έχω την εντύπωση ότι η εξάτμιση μου άλλαξε ήχο ![]() |
Να είστε καλά !
Κουραστήκαμε αλλά έγινε καλή δουλεία ! Με τα πλακάκια φέραμε την τραβέρσα 1,6 Εκατοστά πιο έξω . . . και έτσι εξοικονομήσαμε χώρο για το καλό και των 3ον ψυγείων ! Ο προφυλακτήρας στηρίζετε σε 2 βίδες στο φτερό και από 3 πιασίματα πάνω σε κάθε φανάρι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν στηρίζεται πάνω στην τραβέρσα ![]() |
Παιδία νομίζω χωρίς πρόγραμμα δεν κάνεις τίποτα ειδικά όταν φοράς τέτοια μπιχλιμπίδια.
Πάντως μέχρι στιγμής με το i/c είμαι αρκετά ευχαριστημένος πιστεύω ότι θα δω και παραπάνω πράγματα με τα μαγικά του Στελιου |
dimkeras έγραψε: |
Είδα αυτό : http://www.minispeed.gr/product_details.asp?product_id=259
κι αυτό : http://www.minispeed.gr/product_details.asp?product_id=12 κι αυτό : http://www.minispeed.gr/product_details.asp?product_id=314 από τιμές καλά πάμε! ![]() από απόδοση? |
kostas207rc έγραψε: | ||
Πιο συνιθησμένη μου φένεται η 2η λύση χωρίς να ξέρω για τις άλλες 1η κ 3η πολλά πράγματα.Τώρα από θέμα τιμής όλα σχετικά είναι... |
dimkeras έγραψε: |
Είδα αυτό : http://www.minispeed.gr/product_details.asp?product_id=259
κι αυτό : http://www.minispeed.gr/product_details.asp?product_id=12 κι αυτό : http://www.minispeed.gr/product_details.asp?product_id=314 |
ΘΑ ΕΡΘΕΙΣ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ-ΒΑΝΑΚΙ? |
COOL ALEXIS έγραψε: |
Πάντως να πω κι εγώ με την σειρά μου ότι χθες έπιασα στα χέρια μου το intercooler της Seat Sport και είναι γαϊδούρι σε σχέση με το μαμά...
Λέτε να πάρω ένα 207 ![]() |
Νομίζω ότι κάνει περισσότερο φύσημα και περισσότερα σκασιματάκια ! |
ΠΟΣΟ (ΚΡΥΦΟ)ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ είστε επιτέλους!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Παιδια επειδη κι εγω θα το τοποθετησω το IC, θελω να ρωτησω οσον αφορα τις σωληνωσεις. τις εκανε ο μαστορας που το τοποθετησε ή του τις πηγατε ετοιμες? |
Παιδια επειδη κι εγω θα το τοποθετησω το IC, θελω να ρωτησω οσον αφορα τις σωληνωσεις. τις εκανε ο μαστορας που το τοποθετησε ή του τις πηγατε ετοιμες? |
Εγώ απλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι να μην είναι πρώτη σας προτεραιότητα οι σωληνώσεις αλλά αυτός που θα λύσει και θα δέσει προφυλακτήρα τραβέρσα και λοιπά γιατί εκέι είναι όλη η δυσκολία.Αν δείτε τις σωληνώσεις είναι πολύ απλές το θέμα είναι τι γίνεται γύρω από αυτές. |
Στέλιο και αύριο σπίτι θα είμαι . . . . άφησε μου το κόκκινο gt και πάρε το λευκό για να βγάλεις το καλούπι και όση ώρα θα μείνει λυμένο στον Κωνσταντίνο που το εμπιστεύομαι το παλικάρι, πήγαινε να τορνάρεις και το άλλο που λέγαμε ![]() |
ChrisR έγραψε: |
καλησπέρα να ρωτίσω κάτι...εκτός από το Intercooler του cupra πέρνεις και της βάσης του?δλδ κουμπόνουν κανονικά?
η θα χρειαστεί να έχεις άλλες βάσης? |
ChrisR έγραψε: |
της έχω διαβάσει όλες της σελίδες όπως και την σελίδα από e tuners για την εγκατάσταση και από ότι είδα δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με της βάσης...οπότε λογικά με της βάσης που σου δίνουν με το intercooler ![]() |
Chris, οι βάσεις πρέπει να κατασκευαστούν έτσι ώστε το intercooler να στηρίζεται στην τραβέρσα. Είναι θέμα του τεχνίτη που θα το τοποθετήσει τί λύση θα δώσει. Το ίδιο το intercooler πάντως έχει ήδη σπειρώματα για βίδες Μ6 στις ακρες του, σαν αυτιά, για να μπορέσει να στηριχθεί. Δεν χρειάζονται παρεμβάσεις επάνω στο ίδιο το intercooler. |
γιατι ρε καρδια μου δε φτιαχνετε ενα bolt on kit
με βασεις κολλαρα κλπ ετοιμα να το παιρνει ο αλλος πακετο να τελειωσει η ιστορια? |
Από εκεί και πέρα θα πράξουμε τα δέοντα για να μπορούν να εξυπηρετηθούν και τα παιδιά στην επαρχία. |
Το παλεύω βρε Τάκη αλλά με τους ευλογημένους εδώ στο ελλαδιστάν δεν είναι εύκολο. Ζητάς μια βίδα και σε κάνει ο άλλος μεροκάματο. Δεν κοιτάζει ότι αν σου δώσει τη βίδα σε λογική τιμή μπορεί να πουλήσει σε άλλους 10 την ίδια βίδα μέσα στον επόμενο μήνα. Σκοπός είναι να μπει το ic στο δικό μου, καιρού επιτρέποντος την επόμενη εβδομάδα, με τρόπο που να μπορεί να τυποποιηθεί. Από εκεί και πέρα θα πράξουμε τα δέοντα για να μπορούν να εξυπηρετηθούν και τα παιδιά στην επαρχία. |
Αχ ρε σαλεξ,επρεπε να με ειχες εκει για να κανονιζω τετοιες "καταστασεις"... |
![]() |
Εχω πληροφοριες πως ο Σταυρος γνωριζει καποιον καλο μαστορα που μπορει να μας το περασει στη Θεσσαλονικη. Κανω λαθος φιλε Σταυρο? |
isim έγραψε: |
Χτυπησα το intercooler απο Cupra με 168 ευρω ιμιτασιον ![]() ![]() |
Νομιζω το γνησιο ι/κ γράφει σεατ σπορτ πάνω ή απατωμαι? δηλ προφανως σχεδιασμένο απο αυτους και κατασκευής βαλέο? για ανέλυσε το μας λίγο! |
Χτυπησα το intercooler απο Cupra με 168 ευρω ιμιτασιον ![]() ![]() |
isim έγραψε: | ||
|
|
kane έγραψε: | ||||
δν αντιλέγω ρε συ γιάννη.Αλλα οπως καταλαβες,ουτε γω ουτε ο Χ,Ψ ειναι καποιος ντιλερ της σεατ σπορτ εδω μεσα! Απλα υποθετω οτι το της σεατ σπορτ θαναι καλυτερο,μεχρι αποδειξεως του εναντιον. Θα περιμένουμε νεα σου ή νεα του φιλου σου αφου γινει μια εις βαθος σύγκριση. Επειδή παντως εχω πολλα αφτερμαρκετ πράγματα στο σαξο μου, και τα περισσοτερα απο αυτα πεζοσπορτ, σου λεω πως πολλοι πηγαν να τα αντιγράψουν και καναν μια τρυπα στο νερο... Μακαρι το ι/κ ομως ναναι οπως το λεει ο φιλος σου (γιατι αποτι καταλαβα εσυ το μεταφερεις εδω απλα) και να χαρειτε ι/κ πολυ φτηνα! |
Μάλλον θα έχει γίνει κάποιο μικρό μπέρδεμα.
Αυτά τα intercooler δεν υπάρχουν στο εμπόριο γιατί είναι εργοστασιακό ανταλλακτικό. Άλλωστε το intercooler δεν είναι αναλώσιμο, δεν είναι κάτι που αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο όπως τα φίλτρα αέρα και βενζίνης. |
αν παμε σε καποιον να μας κανει ενα custum i/c οπως το ibiza θα βγει σε καλυτερη τιμη η θα μας κανει μεροκαματο? ![]() |
Πραγματι,παρα πολλα.γνωμη μου,κανονιστε με εναν φανοποιο ενα σαββατο να σας βγαλει τον προφυλακτηρα κ καντε μονοι σας την εγκατασταση.περα απο 2 σωληνες κ 2 κολαρα δε χρειαζεται κατι περισσοτερο η τρελες πατεντες. |
CHR207 έγραψε: |
Παντος εγω που ρωτισα για τοποθετηση του δικου μου, μου ειπαν 600 κομπλε με ροδελες στη τραβερσα ![]() ![]() |
Jim207GT έγραψε: | ||
Μα καλά για μ...ες ψάχνουν τι λέτε τώρα. Ο Fynos που τα έκανε με ανοξείδωτα κομμάτια σε εξατμησα κάπου 300-400 έφτασε και με αποστάτες κομμένους με CNC. |
Και έλεγα τι θα κάνω σήμερα !?!?
Άλλαξα και τα 2 κολάρα για το i.c. μιας και με τα πείραμα είχα ταλαιπωρηθεί και κοπεί το ένα στρώμα των λινών..... Τα μαμά κολάρα στοιχίζουν 100 euro μαζί με τους πολύ ωραίους σφικτήρες τους ! Στέλιο, το ένα σφικτήρα κάτω στο i.c. τον άλλαξα γιατί είχε κλοτσήσει.... όποτε ξέρεις ! |
Scotty308 έγραψε: |
Nα ρωτησω και εγω κατι ...το ανεμιστηρακι που φοραει το 207 στο I/C δουλευει συνεχεια η ανοιγει με θερμοστατη ? και αν Ναι στους ποσους βαθμους ???
Salex , αν βαλω εγω ανεμιστηρακι στο δικο μου , θα κανει καμμια δουλεια με το θεμα θερμοκρασιας , τουλαχιστον στους θερινους μηνες , μια και δεν εχει η ειναι περιττο ?? Αργυρη , το 308 φοραει το ιδιο I/C με το 207?? μπορω να του βαλω το ανεμιστηρακι ?? ταιριαζει?? |
το ανεμιστηρακι απ οτι εχει πει ο αργυρης ειναι για να κρυονει το δυναμο επειδη στο 207 ειναι κοντα...ενω στο 308 δεν ειναι γι αυτο και δεν εχει |
Τί να πω. Τα νεύρα μου. |
Θυμάμαι! Να δω που θα βρώ τέτοιους... ![]() |
Θυμάμαι! Να δω που θα βρώ τέτοιους... ![]() |
Ναι αμέ. Έχω γύρω στους 10 τέτοιους σφικτήρες! Είναι βιομηχανικού τύπου, με σπείρωμα και παξιμάδι αντί για την παραδοσιακή βίδα. |
2 ιντερκουλερ??? ![]() ![]() |
το πως θα τα ποιασεις κ τα 2 ? που θα βρεις μερος να βαλεις τα +2 κολαρα ακομα? κ πως θα ναι αυτα? το ενα θα χει εισαγωγη δεξια κ το αλλο εισαγωγη αριστερα? ![]() |
επισης σε ενα οκταβια τελευταιο μοντελο με προγραμματα εξατμησεις κτλ κτλ 258 αλογα δυναμομετρημενο,εβαλε ιμντερκουλερ(οπως σε ολα τα tfsi) αυτα δουλευουν συνεδεμενα σε σειρα με το γνησιο,κ εκανε την μαγκια να βαλει μεγαλυτερο για να δειξει κατιτις.αποτελεσμα το αμαξι εχασε ![]() ![]() |
βρε μια ερωτηση εκανε το παιδί
αν το εχετε ψάξει και δεν γίνεται πειτε του οτι "δεν γίνεται γι αυτό και και γι αυτό και για ακείνο το λόγο" ![]() |
οταν φτασουμε τα 300 κ δεν μας κανει απο cupra.......
.......θα βρει ο στελιος κατι αλλο ![]() |
sotos 207Gt έγραψε: |
και ενα μικρο κοψιματακι για να περασω ανετα την εξαγωγη της τουρμπινας. |
παντως σαν εφαρμογη φαινεται πολυ πιο απλο και εργοστασιακα fitted απο οτι του κουπρα η ιστορια αν και ειναι το μισο απο κουπρα
μια εξηγηση για πιεση ειναι οτι τωρα ελεω χαμηλοτερων θερμοκρασιων αερα δινει παραπανω πιεση απο μονο του το αμαξι μεχρι να κανει adaptation ο εγκεφαλος και να τη ξαναριξει στα επιπεδα που εχει ρυθμιστει... |
kos_argyris έγραψε: |
Ωραίο το αποτέλεσμα Σωτήρη. Ελπίζω και από επιδόσεις να είναι εξίσου καλό. Μια παρατήρηση μόνο, γιατί δε το έβαλες πιο ψηλά (πιο κοντά στην τραβέρσα) διότι ένα μέρος του i/c κρύβεται πίσω από το προφυλακτήρα? Δε μπορούσες να το στηρίξεις στις άκρες? |
Harrys RC έγραψε: |
Μεγειες σοτο!Απο εμφανηση πιο ωραιο απο του ιμπιζα ετσι οπως φενεται μεσα απο τον προφυλακτηρα(κατα την γνωμη μου)!Απο αποδωση σε σχεση με του ιμπιζα? |
Σημερα τελειωσα και εγω το ιντερκουλερ μου ![]() ![]() |
Arvas έγραψε: |
Λογικα τα i/c που εχουν απο τη μια την εισοδο και απο την αλλη την εξοδο πρεπει να εχουν αρκετα καλυτερη ροικοτητα απο αυτα που τις εχουν απο την ιδια πλευρα και γι αυτο ισως ανεβαζουν μεγαλυτερη πιεση... Αυτα τα λεω καθαρα με βαση τη λογικη μου για να μην παρεξηγηθουμε... |
Έτσι είναι δημήτρη. Στην πράξη όμως, επειδή ο κινητήρας μας απαιτεί περίπλοκες σωληνώσεις σε περίπτωση που θελήσεις να βάλεις intercooler με είσοδο/έξοδο σε διαφορετική πλευρά, πληρώνεις το ίδιο τίμημα πτώσης πίεσης στις γωνίες. Ο αέρας ενδιαφέρεται πως μπορεί να φτάσει πιο γρήγορα από την τουρμπίνα στην πολλαπλή εισαγωγής. Από εκεί και πέρα όσο πιο δύσκολη του κάνεις τη διαδρομή, τόσο πιο πολύ πληρώνεις σε πτώση πίεσης. Πάντως το ic του Σωτήρη μου θυμίζει πολύ αυτό του Βάγγου και φαίνεται να δουλεύει πολύ ωραία! |
mez έγραψε: |
Στέλιο, το i/c το έβαλες μπροστά ή πίσω από την τραβέρσα? Γιατί δεν καλο-βλέπω από τις φωτό. ![]() ![]() |
Πίσω από την τραβέρσα βρε, μπροστά από το ψυγείο air condition. Φωλιάζει ανάμεσα στις βάσεις του ψυγείου air condition. Άτιμα εργοστασιακά ανταλλακτικά... ![]() Άλλωστε η τραβέρσα εφάπτεται σε κάτι πλαστικά πτερύγια του προφυλακτήρα. Όταν βάζεις αποστάτες αναγκαζεσαι να τα ψαλιδίσεις λιγάκι, ώστε να μπορέσει να ξανακουμπώσει ο προφυλακτήρας. |
...Περιμένω σχόλια (ελπίζω να μην ξέχασα τίποτα σημαντικό)! |
Παράθεση: |
παλιο ΚΑΓΚΟΥΡΑ το κάτω μπλε κολαρο σε μαρανε τρομάρα σου |
![]() |
παλιο ΚΑΓΚΟΥΡΑ το κάτω μπλε κολαρο σε μαρανε τρομάρα σου! |
nikos68 έγραψε: |
Να κάνω κι εγώ μία ερώτηση:οι αποστάτες της τραβέρσας είναι φτιαχτοί ή μπορούμε να μπούμε απλά σ'ένα μαγαζί και να τους ζητήσουμε στις προβλεπόμενες διαστάσεις????Κι αν είναι φτιαχτοί ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις τους για τη συγκεκριμένη δουλειά? |
Στο DIY αναφερεται η χρηση τριων κολαρων, η πανω εισαγωγη του ic με τι θα ενωθει με τον σωληνα (αυτη η μαυρη γωνια που φαινεται στις φωτο του Στελιου)? Δεν θα μπορουσε να ειναι κολαρο reducer 45 μοιρων? |
τιποτα αλλα μαραφετια θα βρουμε?οπως τροχαλιες,γελαδες,waste gate κτλ κτλ? να ανεβουμε καθολου παραπανω??? ![]() |
sotos 207Gt έγραψε: | ||
αμα το βαρεθηκες απο τωρα την εκατσες ![]() ![]() |
Άκη, κάτι προφυλακτήρες μου εμφανίζονται. Μήπως κάνω κάτι λαθος; ![]() |
Σημερα πηγα για να παραγγειλω τα κολαρα που θα χρειαστουν για την τοποθετηση του IC και μου ζητηθηκαν καποιες διευκρινισεις. Με ρωτησαν για το μηκος τους διοτι υπαρχουν δυο κατηγοριες, μια των 10cm και μια των 20cm. Στελιο απο τις φωτο δεν μπορω να βγαλω ασφαλη συμπερασματα οποτε περιμενω το φωτα σου.
PS: Κολαρο reducer 90 μοιρων βρηκα, αλλα και σ αυτο χρειαζομαι προδιαγραφες μηκους, αν και τα 10cm φαινονται λιγα. |
Άκη, αν εννοούν μήκος κάθε σκέλους τα 10cm είναι αρκετά. Τα 20 πρέπει να είναι πολύ μεγάλα. |
Άρα τα 30cm... είναι τεράστια ![]() |
sfakattakrc έγραψε: |
Παιδια ποσο ειναι το κοστος με εργασια κλπ για intercooler? |
I/c : 260-340 ευρώ (αναλόγως από που θα το πάρεις) Τοποθέτηση/σωληνώσεις/κολάρα : 250 ευρώ |
mez έγραψε: | ||
I/c : 260-340 ευρώ (αναλόγως από που θα το πάρεις) Τοποθέτηση/σωληνώσεις/κολάρα : 250 ευρώ |
SAKIS-LEMANS έγραψε: |
πάντως το ιντερκούλερ από cupra είναι υπεράνω! χθές 30 μέχρι και 34 βαθμούς και το αμάξι είχε δύναμη.... |
surgeon έγραψε: |
Και ρωταω εγω τωρα, αν βαλω το icooler πριν το προγραμμα θα κανω ζημια στο μοτερ????????????? |
surgeon έγραψε: |
Ευχαριστω παιδες. Για να μην πειραματιζομαι με τους μηχανικους μου,που σιγουρα δεν εχουν ξαναβαλει cooler σε 207, εχεται να μου προτεινεται κανενα με know how που να το τοποθετησω???????? |
NoDsl έγραψε: |
Τι διαστάσεις έχει αυτό; |
Samer έγραψε: |
Σωληνες και τοποθετηση χωρις ιντερκουλερ 230ευρω.
Το ιντερκουλερ μου το εδωσε ενας φιλος μου. (τσαμπα ![]() Διαφορα ομως στο αμαξι εκανε! |
Σωληνες και τοποθετηση χωρις ιντερκουλερ 230ευρω.
Το ιντερκουλερ μου το εδωσε ενας φιλος μου. (τσαμπα ![]() Διαφορα ομως στο αμαξι εκανε! |
spyros_rallye έγραψε: | ||
μαμα εισαι sam? δλδ σαν πρωτη επιλογη αξιζει κατι τετοιο και οχι ενα προγραμμα? |
spyros_rallye έγραψε: |
Item Description:
* Brand New in the box * Aluminium Bar and Plate Intercooler * Core size: 500mm x 315mm x 90mm * End to End 800mm * 2.5"(64mm) Inlet and Outlet * Max Horsepower Capacity : 650hp Aν τα χαρακτηριστικα του ειναι αυτα..τρεξατε ολοι...υπαρχει στο ebay με 89λιρες καινουριο!! |
στην κινηση (παρολο που υπαρχει το ι/κ) δεν θα ζεσταινεται πολυ ο σωλήνας ο δεξις? (επειδη ειναι ακριβως στα ψυγεια). |
dope207 έγραψε: | ||
σου είναι εύκολο να παραθέσεις και το link του ebay? γιατί έχω βρει αρκετά Intercooler αλλά μπερδεύομαι με τις διαστάσεις που δίνει. αν και οπτικά μοιάζει πολύ με αυτό που χωράει στο αμάξι μας, αλλά μην κάνω καμία πατατιά.... ![]() |
http://cgi.ebay.co.uk/MITSUBISHI-EVO-4-5-6-7-8-9-FRONT-MOUNT-INTERCOOLER_W0QQitemZ350201346813QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item5189a07afd&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1683|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50 |
uk είναι η φυσική θέση του αντικειμένου. Συνήθως οι χώρες αποστολής είναι ενδεικτικές. άλλοτε βέβαια είναι και αποκλειστικές. Πάντως αν στείλεις mail στον τυπά το πιο πιθανό είναι να στέλνει Ελλάδα αλλά με μεταφορικά λογικά αρκετά λόγω βάρους.
Πάντως αφού είναι EU να μωρή απο τελώνεια... Πλέον ebay και στα Ελληνικά ! http://global.ebay.com/MITSUBISHI_EVO_4_5_6_7_8_9_FRONT_MOUNT_INTERCOOLER_/350201346813/item |
tasos207RC έγραψε: |
Σε σχεση με του ibiza cupra,εχει τις αναλογες διαστασεις? |
για να δειτε τι παιζει κ ποιο ειναι μεγλυτερο,πρεπει να τα κυβισετε ![]() |
Δεν νομιζω πως ισχυει κατι τετοιο.Ενα I/C αντιστοιχου μεγεθους θα εκανε την ιδια δουλεια με το ιδιο ακριβως προγραμμα.Απλα της Seat ειναι κατι δοκιμασμενο που δουλευει καλα. |
Σωστό αυτό που λές αλλά έχω και άλλη απορία. Το ψυγείο που είναι πίσω απο τοic cupra είναι του νερού ε; Πόσο πολύ επηρεάζεται απο το γαιδούρι που βάζουμε μπροστά του; |
SAKIS-LEMANS έγραψε: | ||
τίποτα... και αν θυμάμαι καλα είναι του κλιματισμόυ, από πίσω είναι του νερού. Το έχω τσεκάρει τώρα και με τις ζέστες. |
Σε γενικες γραμμες,το i/c του cupra ειναι αρκετο για τα αλογα που μπορει να φτασει ''ΩΣ'' τωρα το αμαξι μας(αξιοπιστα) κ το πιο σημαντικο ειναι οτι χωραει χωρις να κανεις ταρζανιες.Βεβαια μπορεις να βαλεις κ της forge που μπαινει πολυ ωραια στο κεντρο,αλλα η τιμη ειναι κυριολεκτικα η διπλασια.
Αυτο που εβαλε ο φιλος απο το evo φαινεται οντως πολυ καλο,αλλα θελει αρκετη δουλεια κ ατομο να εχει αρκετες γνωσεις.Κ πιστευω οτι αν το παρεις απο το ebay με 100 λιρες,κοντα στα 130 ευρω αν δεν κανω λαθος,σκεψου ποσα θα δωσεις στον μαστορα για να στο κοψει κ να σου φτιαξει τις σωληνωσεις(εκτος κ αν ειναι κανενα φιλαρακι σου ή γνωριζεις εσυ καλα).Πανω κατω παντως πιστευω οτι θα κοστισει τα ιδια λεφτα με του cupra(το οποιο με λιγες γνωσεις κ τον οδηγο απο το site του salex μπορεις να βαλεις μονος) |
πάντως κάποιο μαγαζί που βάζει κόπια από το forge μου έχει πεί ότι κόβει μέρος της τραβέρσας. Λευτέρη μαζί είμασταν όταν μας το είπε. Τώρα πως και τι δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει. Όντως του cupra είναι μια χαρά και με το παραπάνω (μέχρι 300 άλογα) κια όντως μπαίνει κουτί και έχει και εύκολες σωληνώσεις. Δηλαδή τι σωληνώσεις γελοίο είναι... |
NoDsl από το manual της forge το πήρες? το είχα δει κάποτε... αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι κόβει τραβέρσα.
Ε λοιπόν ιδού και η απόδειξη ότι κόβει. Πάντως αν βάζανε αποστάτες για την τραβέρσα πιστεύω δεν θα κόβανε τίποτα. Βλέπω στηνφωτό ότι δεν έχουν. Προφανώς για λόγους κόστους του πακέτου? |
NoDsl έγραψε: | ||
Όχι απο ελληνικό κατάστημα. Πάτα επάνω στην εικόνα. Ττο βρήκα τυχαία πρίν που έψαχνα για IC που μπορεί να είναι πιο χοντρό απο το original και να μπορούμε να το χώσουμε στη θέση του. |
NoDsl από το manual της forge το πήρες? το είχα δει κάποτε... αλλά δεν ήμουν σίγουρος ότι κόβει τραβέρσα.
Ε λοιπόν ιδού και η απόδειξη ότι κόβει. Πάντως αν βάζανε αποστάτες για την τραβέρσα πιστεύω δεν θα κόβανε τίποτα. Βλέπω στηνφωτό ότι δεν έχουν. Προφανώς για λόγους κόστους του πακέτου? |
Samer έγραψε: | ||
Δεν κοβουν τραβερσα για το i/c τις Forge. Αυτη σου δινουν ενα modified τραβερσα και ερχεται πακετο με το ιντερκουλερ. Αλλα δεν ξερω ποσο ασφαλεις μπορει να ειναι σε συγκριση με το μαμα. |
έχεις απόλυτο δίκιο! στο κιτάκι περιλαμβάνεται και η τραβέρσα. Στην κόπια όμως όχι.... |
mrkaza έγραψε: |
Μαλλον λέω βλακια αλλα μου ηρθε . Ποιο δυνατος ανεμισηρας δεν υπαρχη για το εργοστασιακο Intercooler καθως αν το κρατισουμε κρυο κερδιζουμε και το lag (οποιο ελαχιστο) λογο του οτι ειναι μικροτερο σε μεγεθος ![]() Τιποτα βεβαια δεν θα φτασει σε ψυξη ενα μεγαλλιτερο αλλα ισως να ειναι επαρκες :D . Λιγο μεγαλιτερο μοτερ ιδια KV και ενα Blade παραπανω με μια ιδεα Pitch ακομα ή αν μας περνει απο Amper και λιγα παραπανω KV Πιστευω οτι θα εκαναν διαφορα βεβαια αυτο δεν ειναι ηλεκτρικο μοτερακη για αεροπλανακι οπου ξερω τι παιζει αν μπορεις να βρεις ιδιο με αλλα chars κτλ κτλ οποτε ... ![]() |
Το ανεμιστηράκι αυτό, βοηθάει περισσότερο στην ψύξη όταν είσαι μπλοκαρισμένος μέσα στην κίνηση, ή όταν κινείσαι με πολύ μικρές ταχύτητες.
Για μεγαλύτερες ταχύτητες, δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από τον αέρα που έρχεται με 200 χ.α.ω. ![]() |
Επειδή αρκετοί προβληματίζονται αν το μεγαλύτερο intercooler δημιουργεί αισθητά μεγαλύτερο lag, πιστεύω ότι το lag έχει να κάνει κυρίως με τη τουρμπίνα παρά με τις σωληνώσεις μετά τη τουρμπίνα. Διότι αν αρχίσει η τουρμπίνα να σηκώνει πίεση, αυτή θα φτάσει στους κυλίνδρους με ταχύτητα περίπου ίδια με τη ταχύτητα του ήχου. Το πολύ πολύ να φτάσει (η πίεση) λίγο μικρότερη λόγω των παραπάνω τριβών του μεγαλύτερου i/c, κάτι που φτιάχνει με τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου. |
εχετε πλακα εσεις ![]() ![]() ![]() ![]() |
μετα μας λενε "κομπλεξικους" κ οτι δε θελουμε να πουμε τι εχουμε φτιαξει κ γιατι.αντε να κατσεις να τα εξηγεις σε καθεναν ξεχωριστα ![]() λοιπον ακουστε κ την γνωμη καποιου που εχει χαλασει λιγα ευρω παραπανω,κουλερ δε χρειαζεται να βαλετε στο αμαξι σας γιατι αν αφησετε το γνησιο κ γλυτωνετε το λαγκ κ το ανεμιστηρακι που εχει το μαμα σας κρυωνει τον αερα στην κινηση.εξατμηση παλι δε χρειαζομαστε γιατι περα του οτι θα εχουμε ακαφτες θα συντονιζει κιολας κ θα σας κουραζει στα ταξιδια.οσο για φιλτρο,ουτε κουβεντα μιας κ οι φιλτροχοανες θα γεμιζουν σκονες.για προγραμμα ειναι μια καλη λυση,οποτε ειναι το μονο πραγμα που μπορειτε να κανετε αφοβα(προς το παρων μεχρι να βρουμε κατι στο οποιο ειναι κ αυτο επιβλαβη για τον κινητηρα).αααα,κ ξεχασα,αναρτηση ουτε να το σκεφτομαστε γιατι το αμαξι χαλαει κ κυριως πανω απο τους 5 ποντους,κ αφηστε αυτους που εβγαλαν τις ρυθμιζομενες,ειναι μονο για εφε.... ετσι σας περιεγραψα πως εχουν τα πραγματα για να βελτιωσετε το αμαξι σας.δεν αξιζει λεμε.τζαμπα χρημα κ παει κ χαμενο το αμαξι μιας το χαλαμε ![]() |
ρε σαχλαμάρες ![]() αφηστε τα σχόλια και τους γριφους... καθενας εχει δικαίωμα να χει την άποψη του σχετικά με την βελτίωση... ![]() ![]() ![]() |
περαν της πλάκας, πάντα θα υπάρχουν νέες ή και οι ίδιες απορίες όπως και προβληματισμοί νέεοι οι ή ίδιοι από καινουργιους ιδιοκτήτες οπότε "ψυχραιμία" ![]() |
Οταν ακους εκει που πρεπει, τοτε μαλλον δεν χανεις. ![]() ![]() |
Λοιπον μπορω να παραθεσω κι εγω τις πρωτες μου εντυπωσεις 48 ωρες μετα την τοποθετηση του γνωστου Cupra IC (το αυτοκινητο ειναι 1ο σταδιο etuners με full Milltek exhaust system και BMC 85-150).Μετα απο διαδοχικα πατηματα και συνολικα 100χλμ μεσα και περιφερειακα της πολης διαπιστωσα πως η τουρμπινα σηκωνει ΠΑΝΤΑ την προβλεπομενη απο το προγραμμα πιεση και το overboost ειναι ΠΑΝΤΑ στα 1.2bar (ισως και ελαχιστα πανω), κατι που δεν συνεβαινε πριν μετα απο μερικα πατηματα. Επισης παρατηρησα ενα μικρο 'κενο' στην αποκριση σε συγκεκριμενο ευρος στροφων, αλλα ειναι λογω της υπαρχουσας χαρτογραφησης (με ειχε προειδοποιησει ο salex). Γενικα οι εντυπωσεις ειναι πολυ θετικες και νομιζω με μια αναβαθμιση των ρυθμισεων το αυτοκινητο εχει κερδισει σε διαρκεια οσον αφορα την αποδοση.
Αυτα σαν πρωτη εντυπωση |
sotos 207Gt έγραψε: | ||
Ε ας διαβασυν παραπισω ρε συ Μανθο. 100 φορες τα ιδια και τα ιδια και αναλωνονται ποστ χωρις λογο και αιτια. Εκτος αν λυνουμε τις αποριες μεχρι την 5η σελιδα και μετα γραφουμε: ''απο δω και μπρος τα ξανασυζηταμε για την πλακα μας '' ![]() |
Πως σας φαινεται η ιδεα;; |
Μεγειες Ακη...
Εγω αν και κλινω πιο πολυ στην λυση του Βαγγου σκεφτηκα και την ιδεα μηπως εφτιαχνα ενα χειροποιητο και κουμπωνε ακριβως στις μαμα σωληνωσεις και στη θεση που θελω οποτε περιοριζεται το κοστος πολυ. Βεβαια δεν εχω ιδεα για τι κοστος παιζουν τα χειροποιητα... Πως σας φαινεται η ιδεα;; |
Καντε λιγο υπομονή,μιας και εχει βρεθεί ακρη για ι/κ ΟΛΟΙΔΙΑ με τα των κουπρα σε πολυ λογικοτερη τιμη... |
kane έγραψε: | ||
Καντε λιγο υπομονή,μιας και εχει βρεθεί ακρη για ι/κ ΟΛΟΙΔΙΑ με τα των κουπρα σε πολυ λογικοτερη τιμη... |
Καταρχάς, μετά από μερικά χιλιόμετρα όχι σέατ δεν θα βλέπεις αλλά και το ίδιο το κουλερ θα έχει πουδραριστεί.
Στην τιμή που λες το πήρα και εγώ, μία καλή έκπτωση – συμφωνία με την σεατ ή τοπικό έμπορο και έχει λυθεί και αυτό ! Αλλά αν θέλετε τώρα να το πάρετε 10 – 20 εύρο φθηνότερα και το θεωρείται κατόρθωμα τι να πω... |
Για εσένα που είσαι με 0 τζίρο.
Είσαι στο κόσμο της βελτίωσης φίλε μου, αν τσιγκουνεύεσαι τα 100 εύρο άστο μαμά ! |
Εξ'αλλου δεν ειναι κατι που βιαζομαι να βαλω.. |
είναι τα i/c του Cupra με το σηματάκι της Seat Sport τροχισμένο. Οπότε μιλάμε για το ίδιο προιόν. |
apolonios έγραψε: |
Αυτο παιδες 8α γινετε σε ολα τα ποστ που 8α εχουν σχεση με νεα κομματια γιατι ολοι 8α λενε το μακρι και το κοντο τους.Οχι τιποτα αλλο ειναι κουραστικο σε ενα ποστ 15 σελιδες να το διαβαζο απο τιν αρχι και ΜΟΝΟ τα 5 ποστ να ειναι αξια για διαβασμα..
Αυτο που ζηταω αν γινετε απο αυτους που εχουν δοκιμασει καποια πραματα να τα γραφουν σε ξεχωριστο ποστ με ελεγχω απο τους μοντερατορς μας γιατι δεν παει αλλο.Αν ειναι να γραφουν σε παρενθεση στα ποστ τουσ τη λεξη καφενειο. Το ξερω οτι δεν 8α μου δωσετε σημασια αλλα προσπαθησα... ![]() π.χ Δοκιμασμενα εισαγωγη για 207 (Τοπικ) και μεσα οποιος εχει δοκιμαση γραφη.Οσοι εχουν αναπτυξη θεωριες συνομοσιας σε αλλα ποστ.. |
Παλικαρι γιατι τοσο επιθετικος?? Φυσικα και εχεισ δικιο εγω απλως προτεινα μια ιδεα τιποτα αλλο(αν δεν μπορω να το κανω πειτε μου το) ααα και ναι εγω εχω διαβασει ολα τα ποστ και γιαυτο εβγαλα αυτο το συμπαιρασμα...
Δεν ειπα να καταργη8ουν τα ποστ καφενεια γιατι αυτο δεν γινετε γιατι οι ποιο πολυ ειμαστε απο διαφορετικα μερη και 2ο αυτο που προτεινα θα βοηθησει νεα μελη και παλαια που θελουν να δοκιμασουν κατι δοκιμασμενο απο τα παλικαρια. Ειναι κακο να εχουμε ποστ για κα8ε αυτοκινητο το τι εχουν κανει τα παιδια πανω του???Ενα ποστ μονο με μετατροπες δηλ τι εχουν βαλει και ποιες οι αποδοσεις του?? |
Λοιπόν κύριοι, το intercooler που έβαλα εγώ είναι ακριβώς αυτό που λένε ο kane και ο salex. Του cupra δηλαδή, χωρίς το ανάγλυφο Seat sport, το οποίο φαίνεται τροχισμένο. Το έβαλα αρχές Ιουνίου, είναι πάρα πολύ καλό, έχω πιέσεις που χτυπάνε το 1.5 bar, σε οποιαδήποτε σχέση στο κιβώτιο μέχρι 33-34 βαθμούς κελσίου. Τιμή αυτού 250Ε. Οι μετρήσεις με όργανο της Defi |
1.5 με δευτέρα μέσα λιγο χλωμό μου ακούγεται... Εγώ αυτό που θέλω να μου πει κάποιος είναι σε scangauge τα 225map πόσα bar ειναι...Γιατί εμένα τόσο σηκώνει over όπως παρατήρησα χθες... |
map ή mpa (megapascal) ? |
απλα το οβερ ειναι τοσο στιγμιαιο που το σκανγκοζ δε προλαβαινει να το διαβασει ![]() |
απλα δεν προλαβαινει.τωρα το παντα η το καποτε δε ξερω αλλα ποτε δεν εχει δειξει οβερ.κ το λεω γιατι ειχα κ το διαγνωστικο κ το μπαρομετρο μαζι,οποτε μη φοβηζεις τα παιδια που τυχον δε ξερουν ![]() |
Να'μαι κι εγώ...καλημέρα στο Βασίλη και τα υπόλοιπα παιδιά...όπως είπε λοιπόν ο Βασίλης χθες τοποθετήθηκε το ''τροχισμένο'' i/c που ξέρουμε πια όλοι(υπάρχει σε μαγαζιά στην Αθήνα που πουλάνε ψυγεία αυτοκινήτων και τέτοια...η τιμή του είναι πολύ καλή ειδικά αν το πάρεις αυτοπροσώπως...είναι φτιαγμένο κάπου στην ΕΕ γιατί έχουν το δικαίωμα να μην αναγράφουν τη χώρα...δε γυαλίζει όπως άλλα...και θυμίζει Armani παντελόνια που επειδή στράβωσε λίγο το εσωτερικό γαζί, πουλιούνται στις λαΐκές 10 ευρώ)....τέλος πάντων το αποτέλεσμα μετράει...
Λοιπόν το αυτοκίνητο αποκτά τρομερή δύναμη είτε χαμηλά είτε ψηλά...κι αν πεις ότι κάπως έκοβε μετά τις 5000 στροφές, τώρα πάει μπάλα μέχρι τέλους...το πιο σημαντικό όμως είναι η συμπεριφορά του στα απανωτά πατήματα...δε λέει όχι πουθενά και με οποιαδήποτε ταχύτητα στον επιλογέα...δεν έχει χάσει στα χαμηλά...μπορείς άνετα να ανεβάσεις από τις 1600 στροφές και με τρίτη και με τετάρτη...όπως έχει ήδη περιγραφεί απ'όσους το έχουν τοποθετήσει. Ευχαριστώ το Στέλιο για τις περίφημες οδηγίες του και το παλικάρι που το τοποθέτησε στο Ηράκλειο και που παιδεύτηκε αρκετά. Βασίληηηη...όντως θα μπεις στα έξοδα αν σε βάλω μέσα ![]() ![]() ![]() |
Χεχεχε το ακουσα οτι ειναι Ηρακλειο.Το προβλημα ειναι οτι 20 Αυγ φευγω για την μαμα πατριδα.Τα λεφτα τα εχω απλως λεω να τα φιλαξω για το στρατο γιατι ποτε δεν ξερεις.Αν κατεβω με το καλο τελη Σεπτ χανια τοτε μεσα ειμαι.Χονδρικα 700 το προγραμμα 300 ic και 180 χοανη.Ετσι δεν ειναι Βασιλη?? ![]() |
Λοιπόν παλικάρια να πούμε και τα δυσάρεστα μέσα στα τόσα ευχάριστα.Τέλειο το intercooler από πλευράς επιδόσεων, υπάρχει όμως ο κίνδυνος να ψιλοχτυπήσει το ψυγείο του a/c και να χάσει το σύστημα όλο το φρέον του, οπότε τέλος το a/c. Με λίγα λόγια αυτό έπαθε το δικό μου σήμερα.Από τον οπτικό έλεγχο που κάναμε είδαμε υγρά στο κάτω μέρος του ψυγείου και μάλλον υπάρχει διαρροή από το ψυγείο.Όταν θα έρθει το καινούριο και ανοίξουμε θα δούμε από κοντά τι πραγματικά έχει συμβεί.Έχει τύχει σε κανέναν άλλο αυτό?Μάλλον κουνιέται το i/c με τα γκάζια και κάπου τρίβεται με το άλλο ψυγείο και το τρύπησε.Για να δούμε τι θα δείξει η νεκροψία ![]() |
Λοιπόν παλικάρια να πούμε και τα δυσάρεστα μέσα στα τόσα ευχάριστα.Τέλειο το intercooler από πλευράς επιδόσεων, υπάρχει όμως ο κίνδυνος να ψιλοχτυπήσει το ψυγείο του a/c και να χάσει το σύστημα όλο το φρέον του, οπότε τέλος το a/c. Με λίγα λόγια αυτό έπαθε το δικό μου σήμερα.Από τον οπτικό έλεγχο που κάναμε είδαμε υγρά στο κάτω μέρος του ψυγείου και μάλλον υπάρχει διαρροή από το ψυγείο.Όταν θα έρθει το καινούριο και ανοίξουμε θα δούμε από κοντά τι πραγματικά έχει συμβεί.Έχει τύχει σε κανέναν άλλο αυτό?Μάλλον κουνιέται το i/c με τα γκάζια και κάπου τρίβεται με το άλλο ψυγείο και το τρύπησε.Για να δούμε τι θα δείξει η νεκροψία ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ευχαριστώ φίλε Γιάννη για τις φωτο...είναι κατατοπιστικότες...Το δικό μου είχε στηριχτεί μόνο από τη μια μεριά και μάλλον ταλαντευόταν και έγινε η ζημιά...Τι να γίνει...αυτά έχουν οι πατέντες...Χριστόφορεεεε....βάλε βάσεις τώρα που είναι λυμένο για να μην το ξαναλύσεις σε κανά μήνα ![]() |
Ευχαριστώ φίλε Γιάννη για τις φωτο...είναι κατατοπιστικότες...Το δικό μου είχε στηριχτεί μόνο από τη μια μεριά και μάλλον ταλαντευόταν και έγινε η ζημιά...Τι να γίνει...αυτά έχουν οι πατέντες...Χριστόφορεεεε....βάλε βάσεις τώρα που είναι λυμένο για να μην το ξαναλύσεις σε κανά μήνα ![]() |
Fotigos έγραψε: |
τα κολαρα τα σιλικονουχα τι διαστάσεις έχουν στα στόμια;
Τι γωνίες βάλατε ρε παιδια σε αυτο το I/C της Seat; Θέλει να βάλει ένας φίλος κ είμαστε στο ψάξιμο. Λιγο HELP! ![]() |
...τοποθετήθηκε το ''τροχισμένο'' i/c που ξέρουμε πια όλοι(υπάρχει σε μαγαζιά στην Αθήνα που πουλάνε ψυγεία αυτοκινήτων και τέτοια...η τιμή του είναι πολύ καλή ειδικά αν το πάρεις αυτοπροσώπως... |
Lefter1s RC έγραψε: | ||
Ποιο καλο παιδει θα μου στειλει ενα πμ για το μαγαζι στην αθηνα ![]() |
xalkiadakhs 207gt έγραψε: |
εχω μια απορια με αυτο το κουλερ....εαν με 33 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια εχεις εσωτερικη περιπου 16 εαν θυμαμαι καλα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
....εαν με 33 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια εχεις εσωτερικη περιπου 16 εαν θυμαμαι καλα |
εαν με 33 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια εχεις εσωτερικη περιπου 16 εαν θυμαμαι καλα |
mechanic έγραψε: |
το inter cooler (κατα κοσμον air cooler ![]() σια του μεσου ψυξης. στην προκειμενη ατμοσφαιρκου αερα. με αλλα λογια να το τελιο air cooler να εχεις δεν θα καταφερει ποτε να σου κατεβασει την θερμοκρασια κατω απο οσο ειναι του περιβαλοντος. |
το inter cooler (κατα κοσμον air cooler ![]() στα αυτοκινητα μας δεν ειναι τιποτα αλλο απο εναν εναλακτη αερος/αερος αυτο δηλαδη σημαινει οτι στην καλυτερη περιπτωση αυτο που μπορει να πετυχει ειναι οτι η εισερχομενη αερια (προς ψυξη μαζα) να γινει μεγαλυερη/ιση με την θερμοκρασια του μεσου ψυξης. στην προκειμενη ατμοσφαιρκου αερα. με αλλα λογια να το τελιο air cooler να εχεις δεν θα καταφερει ποτε να σου κατεβασει την θερμοκρασια κατω απο οσο ειναι του περιβαλοντος. εκτος αν και σαν μεσο ψυξης εχεις chiller water η αλλα μεσα που εχουν πολυ χαμηλο θερμοκρασιακο συντελεστη οποτε με εξωτερικη 33 να εχεις 16 βαθμους στην εισαγωγη σου απλα δεν γινεται, (στοιχηματιζω το αμαξι μου ![]() περα απο την πλακα παντως, μαλλον το θερμομετρο δεν εδειξε σωστα. |
tasos207RC έγραψε: | ||
Τοτε ποιος ο λογος να βαζουμε intercooler?Γι'αυτο το λογο το βαζουμε,για να ριξουμε την θερμοκρασια του αερα εισαγωγης.Αν ο αερας μπαινει μεσα 30 βαθμους κ το ψυκτικο υγρο ειναι 20,τοτε θα την ριξει την θερμοκρασια. |
makis106 έγραψε: |
Για πιο ψυκτικό υγρό μιλάς, το interccoler δεν ψύχει τον εισερχόμενο αέρα με υγρό, αλλα με αέρα (τον εξωτερικό) γι' αυτό λέμε ότι στην ιδανική περίπτωση ο εισερχόμενος αέρας θα πιάσει την θερμοκρασία του εξωτερικού. |
Kαι όχι μόνο, παίζουν και οι σωληνώσεις της εισαγωγής οπου βράζουν -όπως όλο το μηχανοστάσιο- και θερμαίνουν τον αέρα. |
Ταινια αμιαντου,την αγοραζεις απο καταστηματα με ναυτιλιακα ειδη και θελει γαντια για να την τοποθετησεις καθως θα σε πιασει φαγουρα για 3-4 μερες αν το κανεις με γυμνα χερια. ![]() |
akis1987 έγραψε: |
ο αμιαντος ειναι καρκινογονος???θελω να ξερω γιατι εγω καπνιζω πινω τρωω junk food μην την παθω απο τον αμιαντο... |
οποτε με εξωτερικη 33 βαθμους κελσιου, και να εχεις 16 βαθμους στην εισαγωγη σου (μετα το air cooler τελος παντων για να μην μπλεχτουμε με πολλαπλες εισαγωγης και περιοριστες ροης κτλ) απλα δεν γινεται.... (στοιχηματιζω το αμαξι μου ![]() περα απο την πλακα παντως, μαλλον το θερμομετρο κατι δεν θα εδειξε σωστα. |
makis106 έγραψε: | ||
Είναι εφικτό αυτό? Το έχετε δει σε όργανο ![]() ![]() |
xalkiadakhs 207gt έγραψε: | ||||
ναι το ειδαμε σε οργανο...και πολυ καλο μαλιστα!!! εσυ εχεις βαλει κουλερ?εχεις κανει μετρησεις?οι μετρησεις που εκανα εγω ειναι με ενα πολυοργανο ενος φιλου που συνδεθηκε στο obd φιλε... |
mez έγραψε: | ||||||
Δεν θέλω να φανώ κακός, ούτε να σε στενοχωρήσω, αλλά το όργανο είναι για πέταμα(ή τουλάχιστον καλιμπράρισμα). Κάτσε και σκέψου απλά, πως γίνεται να παίρνεις χαμηλότερη θερμοκρασία από την ατμόσφαιρα με ένα αερόψυκτο ψυγείο. Με i/c από Cupra στην καλύτερη θα δεις ίδια με την εξωτερική θερμοκρασία(και μην συγκρίνεις με του θερμόμετρου του αυτοκινήτου γιατί μερικές φορές δεν δείχνει σωστά). |
Καλά βρε παιδία τι είναι αυτά που λέτε . . . . εγώ έχω δει έως -1 από την ατμοσφαιρική και αυτό γιατί το θερμόμετρο του αυτοκινήτου άργησε να κάνει ρεφρές !
Δεν υπάρχουν αυτά που γράφετε ! |
παντως συμφωνα με σαλεξ απο οσα ιντερκουλερ εχουν μετρησει αυτο που πετυχαινε τις χαμηλοτερες θερμοκρασιες εισαγωγης και εδειχνε να δουλευει πιο αποδοτικα ειναι της σεατ. |
Χριστόφορε, είναι απλή φυσική, δεν μπορείς να ρίξεις τη θερμοκρασία του αέρα που προσπαθείς να ψύξεις κάτω απο αυτήν του ψυκτικού μέσου, δηλαδή του εξωτερικού αέρα.
Εσύ πως πιστεύεις ότι μπορεί να γίνεται αυτό που υποστηρίζεις ![]() |
Πάντως σε ένα ταξίδι που έκανα Ιούλιο μήνα με 41 βαθμούς έξω θερμοκρασία εισαγωγής μου έδειχνε 42 με 43 γύρω στις 4,500 με 5,000 στροφές.Νομίζω είναι πολύ καλά.Πάντα μιλάω για cupra i/c.
Σε ένα RC με πρόγραμμα και βαρελάκι που έκανα βόλτα σαν συνοδηγός γιατί είχα το διαγνωστικό βλέπαμε σε πάτημα μέχρι 5,500 στροφές 65 βαθμούς εισαγωγή με μαμά i/c |
saikoe_39 έγραψε: |
Σιβηρια τις εκαναν..????? |
σε νορμαλ συνθηκες θα δεις στην καλυτερη περιπτωση ισα με την εξωτερικη θερμοκρασια,αλλα συνηθως,σε χαλαρους ρυθμους οδηγησης,θα βλεπεις +2 βαθμους αποτι η εξωτερικη.αν το πατησεις με καυσωνα τοτε θα δεις +20.ολα αυτα με αφτερμαρκετ κουλερ,γιατι με το γνησιο παιζει να δεις +30 κ μπορει κ παραπανω.η μεγαλη διαφορα ομως με το κουλερ,δεν ειναι κατα ποσο κραταει χαμηλωτερη τη θερμοκρασια στα πατηματα,αλλα το ποσο γρηγορα κρυωνει τον αερα.αν το γνησιο κουλερ θελει δλδ 5 λεπτα να κατεβασει στα "φυσιολογικα" την θερμοκρασια αερα στην εισαγωγη,τοτε το αφτερμαρκετ θα χρειαστει 2 λεπτα ![]() |
fynos έγραψε: | ||
![]() Λες, πλάκα θα είχε ! |
"λιτρα" καλα το ειπα? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
roufosk2 έγραψε: |
εβαλα το κουλερ απο κουπρα εδω και 1 εβδομαδα και εχω παρατηρηση μια μικρη αυξηση της θερμοκρασιας νερου..δηλαδη εκει που πριν επεζε κατω απο την μεση και σε κινηση ανεβενε μεχρι εκει, τωρα δουλευει απο την μεση και πανω.μπορει να οφειλεται στο κουλερ οι οτι εβγαλα τον ανεμιστιρα του κουλερ οι να την ψαξω αλλου |
Κανονικα δεν θα επρεπε να εχεις καμμια μεταβολη στη θερμοκρασια νερου... δεν εχει σχεση το ι/c ![]() |
roufosk2 έγραψε: |
το εχω τοποθετηση με αποστατεσ και μαλιστα πιο μεγαλουσ απο τουσ κανονικουσ γιατι σκεφτομε να τοποθετισω στο πισω μεροσ και το βεντιλατερ του προιγουμενου με τισ καταλιλεσ παρεμβασεισ βεβεα.η θερμοκρασια πεζει ποτε μεση και πανω 1 κουτακι.να σημιοθει οτι αν εχω αναμενω a/c τοτε πεφτη και κατω απο τιν μεση ακομα και αν εχει 40 εξωτερικη.πιστεβω λογο βεντιλατερ. |
Παιδιά διαφορές έχει άμα έχει βάλει κάποιος το i/c εκεί μπροστά, απλά συνήθως είναι πολύ μικρές για το range του οργάνου της Peugeot για να το πιάσει. Τώρα όσον αφορά το πρόσθετο βεντιλατέρ που λες γίνεται, ΑΛΛΑ θα κόψει την ροή αέρα προς άλλα ψυγεία(υπάρχουν και πολύ λεπτά βεντιλατέρ αλλά θα έχει το ίδιο θέμα), αυτό που θα μπορούσες ενδεχομένως να κάνεις είναι να έκανες bypass την συνδεσμολογία του βεντιλατέρ του a/c ούτως ώστε να δούλευει είτε όποτε το θες εσύ με διακόπτη, είτε όταν θα ξεπερνάει μία ορισμένη θερμοκρασία. Δεν ξέρω όμως κατα πόσο αξίζει, γιατί η συνδεσμολογία είναι γά@@σε τα και ίσως το τι θα κερδίσεις να είναι πολύ λίγο(οπότε δεν θα αξίζει και τον κόπο). |
makis106 έγραψε: | ||||
Είναι μάλλον πιο πολύπλοκο το θέμα, καθώς το βεντιλατέρ είναι ένα και για το ψυγείο του a/c και για του κινητήρα, το οποίο αλλάζει ταχύτητες λειτουργίας ανάλογα με τις ανάγκες, προφανώς με εντολές του εγκεφάλου, οπότε... ![]() |
Ποιος σας ειπε οτι τωρα το κουλερ δεν εχει βεντιλατερ??Εχει και μαλιστα μεγαλυτερο..αυτο του ψυγειου!Ο αερας που ρουφαει το βεντιλατερ του ψυγειου θα περασει πρωτα απο το κουλερ και θα το ψυξει! Ακη να αλλο ενα πλεονεκτημα του κουπρα,γιατι αν ηταν οριζοντιο οπως λες δεν θα ειχες τοσο καλη ποιοτητα ψυξης απ το βεντιλατερ.. ![]() |
Ποιος σας ειπε οτι τωρα το κουλερ δεν εχει βεντιλατερ??Εχει και μαλιστα μεγαλυτερο..αυτο του ψυγειου!Ο αερας που ρουφαει το βεντιλατερ του ψυγειου θα περασει πρωτα απο το κουλερ και θα το ψυξει! |
Σωστό είναι αυτό, απλά το συγκεκριμένο βεντιλατέρ, δουλεύει όποτε το χουν ανάγκη τα άλλα δύο ψυγεία και όχι του intercooler, μπορεί να ευνοείται και αυτό, αλλα όχι όποτε το χρειάζεται. |
recife_rallye έγραψε: | ||||
Μα οποτε το χει αναγκη το ενα,το χει αναγκη και τ αλλο! ![]() |
Σωστό είναι αυτό, απλά το συγκεκριμένο βεντιλατέρ, δουλεύει όποτε το χουν ανάγκη τα άλλα δύο ψυγεία και όχι του intercooler, μπορεί να ευνοείται και αυτό, αλλα όχι όποτε το χρειάζεται. Θα έχετε παρατηρήσει ίσως ότι το καλοκαίρι όταν μείνει πολύ ώρα το αμάξι σταματημένο μετά απο πορεία, μόλις βάζεις μπροστά οπότε έχει ανεβασμένη θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα, δουλευει σχεδόν πάντα το βεντιλατέρ του interccoler, όχι όμως και το μεγάλο, εκτός και αν έχεις ανοιχτό το a/c. Πιο σωστό θα ήταν να παίρνει το μεγάλο και την εντολή που παίρνει και το μικρό... |
Και ολες οι αλλες εταιριες που το βαζουν εκει χαζες ειναι?
Για τον Κωστα ηταν η απαντηση |
Το μέγεθος και η τοποθέτηση του μαμά i/c αποσκοπούν σε ένα και μόνο λόγο, να υπάρχει όσο γίνεται δυνατόν λιγότερο lag (μικρότερο i/c, λιγότερες σωληνώσεις). |
recife_rallye έγραψε: | ||||
Μα οποτε το χει αναγκη το ενα,το χει αναγκη και τ αλλο! ![]() |
makis106 έγραψε: | ||||||
Όχι απαραίτητα, και το εξήγησα στο προηγούμενό μου post. Τέλος πάντων, το σίγουρο είναι ότι ευνοείται. |
makis106 έγραψε: | ||||||
Όχι απαραίτητα, και το εξήγησα στο προηγούμενό μου post. Τέλος πάντων, το σίγουρο είναι ότι ευνοείται. |
Το γεγονος οτι η θερμοκρασια του εισερχομενου,στο μοτερ,αερα πρεπει να ειναι πανω απο ενα συγκεκριμενο νουμερο το σκεφτηκες ποτε ρε μανγκαρα; ![]() |
recife_rallye έγραψε: | ||
Aυτο παλι ποιος σου το ειπε?Οταν εφτιαχναν το λεον κουπρα το πρωτο δηλαδη αυτο σκεφτηκαν?με 6 μετρα σωληνωσεων?? ![]() |
Καλα...
Αμα τον χειμωνα στα Γιαννιτσα(στα Γρεβενα δεν στο λεω καν) αρχισει να μπερδευει,βγαζει safe mode και λοιπες παπαριες,ελα μετα να μου πεις οτι εχεις προβλημα και να σε δω με τυλιγμενο ic με πανια και κουβερτες,βλαμμενε... ![]() Μου θυμιζεις κατι ηλιθιους που προ 10ετιας εβαζαν ψυγεια λαδιου χωρις θερμοστατη και τον χειμωνα κυκλοφορουσαν με το "φασκιωμενο μωρο" μεσα στο καπω τους. ![]() |
Aυτο παλι ποιος σου το ειπε?Οταν εφτιαχναν το λεον κουπρα το πρωτο δηλαδη αυτο σκεφτηκαν?με 6 μετρα σωληνωσεων?? ![]() |
2. Να μπεί ο σωλήνας αέρα από την τουρμπίνα στην κάτω υποδοχή του i/c (μην ρωτήσεται γιατί, ψάξτε/διαβάστε).
|
Εγω δεν μιλησα για antipollution ρε κεφαλα... ![]() Σε safe mode μπαινεις μονο απο antipollution ή και απο αλλα; ![]() Οσο για το προβλημα,καντε μλκιες,να δω μετα που θα πρηζετε τον Salex να σας τα ξεσκτωνει... ![]() |
Να το πω αλλιως...
Αμα σηκωσεις 0,3 πανω απο την προγραμματισμενη πιεση,θα μπει σε safe ή οχι; ![]() |
Για να ξεμπερδεύουμε γιατί έχει ξεκ@@@αστεί το θέμα, βεντιλατέρ δεν μπαίνει εκεί, τέλος. Δεν χωράει, κόβει την ροή του αέρα προς τα άλλα ψυγεία. Δεν υπάρχει λόγος!!!!!!
Φιλικές συμβουλές, σε όσους θέλουν να βάλουν i/c από Cupra: 1. Να έχει ικανοποιητική απόσταση από τα άλλα ψυγεία 2. Να μπεί ο σωλήνας αέρα από την τουρμπίνα στην κάτω υποδοχή του i/c (μην ρωτήσεται γιατί, ψάξτε/διαβάστε). 3. Να είναι καλά στερεωμένο στις βάσεις του, γιατί αν δεν είναι θα σας γα@@σει το ψυγείο και τις σωληνώσεις του a/c |
roufosk2 έγραψε: | ||
λογοσ υπαρχει αλλα δεν εχουμε βρει λυση ακομα.τα αλλα ψυγεια εχουν δικα τους βεντιλατερ!!!και απο την στηγμη που μπικε το ψυγιο του κουπρα μπροστα δεν υπαρχει ροι αερα στα ιπολιπα ψυγεια(ικανοποιιτικη τουλαχιστων) σε οτι αποσταση και να υπαρχει αναμεσα τους ......εκτος αμα πηγενης σινεχεια με 200 για να φταση ....η αλιοσ το προκαλησ εσυ με ενα βεντιλατερ....... εγω πιστευω με λιγη προσπαθεια και καμια πατεντουλα μπενη.....ιδωμεν............................ |
2. Να μπεί ο σωλήνας αέρα από την τουρμπίνα στην κάτω υποδοχή του i/c (μην ρωτήσεται γιατί, ψάξτε/διαβάστε). |
%$@%^^#$^@%%^^%
xalkiadakhs 207gt έγραψε: | ||||
μπορεις να δωσεις μια απαντηση σε αυτο...τι ακριβως εννοεις κατω υποδοχη?καποια φωτο με το τι εχεις κανει ισως!!!μην απαντησεις ομως ετσι παλι...........
|
Άκου να δεις τι παίζει, θα πρέπει σε όλες τις εγκαταστάσεις i/c(με εισαγωγή/εξαγωγή από το ίδιο σημείο, και εάν είναι εφικτό βεβαίως), να μπαίνει η σωλήνωση ως εξής: από τούρμπο στην κάτω υποδοχή του i/c και από την πάνω υποδοχή του i/c στην πολλαπλή εισαγωγής. Αυτό γίνεται γιατί ο θερμός αέρας έχει την τάση να ανεβαίνει προς τα πάνω, οπότε έτσι κάνουμε πιο αποδοτική την λειτουργία στα ψυγεία αέρος/αέρος. Αυτό έχει ξανασυζητηθεί στο παρελθόν στο φόρουμ, αλλά γενικότερα είναι γνωστή πρακτική. |
Ισίδωρε αυτό που γράφεις έχει μια λογική. Τη λογική ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει ψηλά λόγω χαμηλής πυκνότητας. Η βασική ιδέα ωστόσο χάνεται από τη στιγμή που μέσα στο i/c υπάρχει εξαναγκασμένη ροή αέρα λόγω της τουρμπίνας. Έτσι ο θερμός αέρας πηγαίνει πάντοτε προς την ίδια κατεύθυνση στις σωληνώσεις, όσο ζεστός ή κρύος και να είναι. Έξω από το i/c υπάρχει εξαναγκασμένη ροή αέρα λόγω της κίνησης του οχήματος, οπότε πάλι δεν έχει σημασία που βρίσκεται το κάτω ή το πάνω, το κρύο ή το ζεστό. Ομολογουμένως ψαχνουμε για βελόνες στα άχυρα. |
106PT52.5 έγραψε: |
Η δικη μου hand made εκδοση http://img81.imageshack.us/i/011hf.jpg/ |
Παιδια ισχυει το κλασικο οτι πληρωσεις παιρνεις το κοστοσ της ολης εγκαταστασης ηταν πολυ χαμηλο οποτε μην συγκρινουμε διαφορετικα πραγματα. |
το μονο θεμα ειναι οι διαδρομες σε σωληνες ποσο χαλανε την αποκριση στο γκαζι |
καθως επισης και οτι το ιντερκουλερ καθεται ακριβως στο κεντρο της μαμα τρυπας του προφυλακτηρα και οχι μονοπαντα οπως του κουπρα. |
Κανα σχεδιάκι για τους αποστάτες παίζει ρε παιδιά? Δε βρήκα κάτι σχετικό. Αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει... |
giannis miltos 9 έγραψε: |
ξερει κανενασ ποιο intercooler ειναι αυτο??ψαχνω να βαλω κατι που να ειναι στη μεση και οχι δεξια και αριστερα!
http://img143.imageshack.us/i/207pugyz4.jpg/ |
notis1313 έγραψε: |
http://img215.imageshack.us/img215/2951/dsc005631.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/5044/dsc005661.jpg http://img215.imageshack.us/img215/6127/dsc005681.jpg http://img215.imageshack.us/img215/8021/dsc005691.jpg Το εικονιζομενο intercooler ειναι της forge , το οποιο τοποθετητε παραλληλα με το δικο μας , δηλαδη το δικο μας δεν το βγαζουμε αλλα συνεργαζεται με αυτο. Ερχεται με ολα τα απαραιτητα στοιχεια που χρειαζονται για την τοποθετηση του, ειναι πολυ ευκολο να τοποθετηθει.Τοποθετηται μπροστα απο τα ψυγεια.απ οτι μου ειπε το φιλαρακι που μου εστειλε το μηνυμα κανει και για σκοντα κ για τα δικα μασ και συνεργαζεται με το εργοστασιακο ι|c.δεν ξερω το εχει δει κανεις απο δω??? |
Εχμμ... Μήπως μοιάζει λίγο με το παρακάτω;
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/CXRacing-INTERCOOLER-ECLIPSE-3000GT-Civic-B-28x5-5x2-5_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem414bade1e5QQitemZ280442560997QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories Buy now, 35$. Είπαμε καλή η Forge, αλλά οι λαλακίες λαλακίες. |
Απλα το οτι κανει και για Skoda αλλα και για τα 207 μου θυμιζει σκηνικο
"...οοοολα τα σφαζω,οοοολα τα μαχαιρωνω...". ...και φυσικα απορω ποσο χαζος μπορει να ειναι αυτος ο οποιος ειπε οτι ειναι συμβατο και για Skoda αλλα και για 207...(Νοτη δεν λεω για σενα) |
xalkiadakhs 207gt έγραψε: | ||
bagos207gt....χειροποιητο εαν θυμαμαι καλα!!!ειναι και πιο οικονομικο και πιο μικρο απο του cupra που συζηταμε!!! |
,θα πατατε γκαζι στην αθηνα κ θα τουρμπιζει στη θηβα ![]() |
bagosgt έγραψε: | ||||
1) bagosgt κ οχι bagos207gt 2)χειροποιητο οχι,forge μπορει ![]() 3)πιο μικρο,δε ξερω απο πια αποψη αλλα τη δουλεια του την κανει,με παροχη 300ps(ετσι εγραφε) 4) κ σημαντικοτερο,δε νομιζω να ειναι πιο φθηνο απο του κουπρα,το πουλαω κ περνω 3 απο κουπρα ![]() ![]() ![]() οσο για αυτους που λενε για παραλληλη συνδεση 2 ιντερκουλερ,απλα θα ειναι σα να εχουν βαλει τεραστιες σωληνωσεις κ θα εχει τετοιο λαγκ που αν πατατε στην Ε.Ο αθηνων λαμις,θα πατατε γκαζι στην αθηνα κ θα τουρμπιζει στη θηβα ![]() |
mechanic έγραψε: | ||
Ayto pou anaferei einai oti kata kapoio (apotyximeno) tropo prospathei na to kanei san primary kai secondary stage... oi lyseis sto engine bay tou 207 periorizontai se liges epiloges. (ektos ayti pou exoun efarmosei ta perisotera paidia, xrisimopoiontas tou cupra) an thes to maximum dynato apo plevras apodosis meiosis lag kai fysika (min sou fanei periergo) strofarisma einai mono me custom made cross flow (oxi omos ayto pou eidame kati selides prin) i allios anavathmise to yparxon me ta plastika airflow guides tis peugeot sport... (den ksero omos an to kostos toys plisiazei to kostos tou na valeis to cooler tou cupra kai na telionei i ipothesi) |
Ontos einai poly kali i idea tis peugeot,
alla epiprosthetos den vlepo logo na min to kanei kapoios monos tou me ligo teflonaki ton 5mm pou einai eykampto kai diamorfosimo (to trypas to stravoneis to diploneis kai ayto ekei...) opos akrivos thelei o kathenas... ![]() otan tha eimai ellada tha to kano pantos sto diko mou kathos einai mia kinisi pou to mono meionektima pou exei, einai ton mpela na vgaleis ton profylaktira kai genikos na leroseis ta xeria sou. apo ekei kai epeita mono pleonektimata exei, kathos ayksaneis to vathmo apodosis tou enalakti. |
Ontos einai poly kali i idea tis peugeot,
alla epiprosthetos den vlepo logo na min to kanei kapoios monos tou me ligo teflonaki ton 5mm pou einai eykampto kai diamorfosimo (to trypas to stravoneis to diploneis kai ayto ekei...) opos akrivos thelei o kathenas... ![]() otan tha eimai ellada tha to kano pantos sto diko mou kathos einai mia kinisi pou to mono meionektima pou exei, einai ton mpela na vgaleis ton profylaktira kai genikos na leroseis ta xeria sou. apo ekei kai epeita mono pleonektimata exei, kathos ayksaneis to vathmo apodosis tou enalakti. |
Tapeini mou gnomi panta...
I proti apo tin katathlipsi tis tourmpinas einai poly kali, i deyteri omos pou feygei apo to i/c einai lathos (thelei allo sxediasmo) giati etsi opos einai tora tha to kovei stis ipsiles strofes. |
Γιαννη απ'οσο βλεπω και στο δικο μου το εργοστασιακο ιντερκουλερ φαινεται απο τις γρυλιες. Δεδομενου οτι ουτως η αλλως περναει αερας σε εκεινο το σημειο, πιστευεις οτι θα υπαρξει αισθητη διαφορα;;; |
Ελάχιστη μεν αλλά ναι !
Για τους βελτιωμένους και με inter cooler αυτά που δίνουν ένα + μικρό βέβαια είναι και οι πάνω σωλήνες, για τις κάτω δεν το συζητάω είναι default. ![]() |
Ελάχιστη μεν αλλά ναι !
Για τους βελτιωμένους και με inter cooler αυτά που δίνουν ένα + μικρό βέβαια είναι και οι πάνω σωλήνες, για τις κάτω δεν το συζητάω είναι default. ![]() |
Βρε παιδιά, καλη η ιδέα να μπει οδηγός ροής.
Αλλά και τώρα όπως είναι το εργοστασιακό i/c, πάλι μέσα του περνάει ο αέρας. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στη ροή, για αυτό και δεν πρόκειται να υπάρξει αξιοσημείωτη βελτίωση με αυτή την παπάτζα. Το πρόβλημα βρίσκεται στο πολύ μικρό εργοστασιακό ιντερκούλερ. Αφού η κυψέλη είναι ελάχιστη σε μέγεθος, τί να κάνουμε; Και χωνί από γραμμόφωνο να βάλουμε μπροστά, πάλι μικρή θα είναι. Όπως γράφει ο Sakis-lemans, αφού κατεβάζετε που κατεβάζετε προφυλακτήρα, γιατί να μη ρίξετε ενα ευλογημένο μεγαλύτερο intercooler και να τελειώνει το θέμα εκεί οριστικά; Cupra ξεcupra, σημασία έχει να είναι ΜΕΓΑΛΟ. Οι σωληνώσεις της φωτογραφίας του fynou μοιάζουν τέλειες πάντως. Αλλά και να μην είναι δεν πειράζει γιατί η τουρμπίνα έχει δυνατότητα για πίεση μόνο στις μεσαίες. Για μεγάλη παροχή δεν έχει, οπότε λήγουν επιτόπου και οι λοιπές συζητήσεις για ροικότητα περιφερειακών και βελτίωση των επί μέρους σωληνώσεων. Ό,τι και να της κάνεις, πάνω από 205-210 άλογα ΔΕΝ μπορεί να βγάλει η δύσμοιρη με ό,τι περιφερειακό και να μπει πάνω της. |
Ωραίο προγραμματάκι,
thanks ![]() |
Lefter1s RC έγραψε: |
Βρε παιδια μονο εμενα μου φαινεται οτι το κουλερ του bagosgt δεν εχει καμια σχεση με της forge οπτικα?? ![]() ![]() ![]() bagosgt: http://img143.imageshack.us/i/207pugyz4.jpg/ forge: http://www.atlasteam.gr/eshop/catalog/images/207_FMP207INT.jpg |
Βρε παιδια μονο εμενα μου φαινεται οτι το κουλερ του bagosgt δεν εχει καμια σχεση με της forge οπτικα?? ![]() ![]() ![]() bagosgt: http://img143.imageshack.us/i/207pugyz4.jpg/ forge: http://www.atlasteam.gr/eshop/catalog/images/207_FMP207INT.jpg |
Δεν ηξερα οτι εχει βγαλει δυο κιτ για 207... Μπας κ ειναι Universal και εφτιαξες μονος σου σωληνωσεις? |
http://www.ramtuning.gr/product.php?id=1223&type=intercooler&brand=FORGE
οκ? |
Δε πειραζει ομως, εγω σ' αγαπω κ ετσι ![]() |
Τουλαχιστον πες το απ την αρχη και μη δουλεβεις το μισο κλαμπ. Προσωπικα περισσοτερο θα εκτιμουσα να ελεγες απο την αρχη 'Δε σας λεω' παρα τα παπατζολινκ που παραθεσες κτλ κτλ ![]() ![]() ![]() Δε πειραζει ομως, εγω σ' αγαπω κ ετσι ![]() |
Ποιο καλο παιδι θα μου στειλει 1 πμ να μου πει ακριβως τι κολαρα πρεπει να παραγγειλω για την τοποθετηση του cupra fmic (δεν το εχω καταλαβει 100% απο το σαιτ των etuners) ???
Ευχαριστω προκαταβολικα.! |
Paylos_207T έγραψε: |
παιδια ξερει κανενας τον κωδικο απο i/c cupra |
Παντως σε μερικες αντιπροσωπειες που ειχα ρωτησει...μου ελεγαν και καλα..οτι δεν το εχουν...και ειναι δυσκολο να το βρω και αλλα πολλα...
Τελικα το βρηκα στοκ στα βριλησσια...σε αντιπροσωπεια...και μολις του ειπα τα παραπανω με κοιταζε σαν τρελος....λεγοντας μου οτι ειναι ευκολο ανταλλακτικο!!!!! Οποτε αν σας πουν κατι τετοιο....ψαχτε θα το βρειτε αλλου... |
Κώστα δεν ισχύει αυτό, το ανταλακτικό δεν το βρίσκεις εύκολα. Άσε που ο καθένας ζητάει ότι θέλει με αποτέλεσμα να υπάρχει διακύμανση στην τιμή. |
pistolas έγραψε: |
εγω το πηρα απο το εμποριο 265 ευρω μιας και η αντιπροσωπεια μου ζητουσε 350ευρω ![]() Και ειναι ακριβως το ιδιο! χρησιμοποιησα πολλα κολαρα επιλογη μου βεβαια: 1)2 45 μοιρων 55mm και 51mm 2) 1 κομματι 51mm 3)ενα reducer απο 63-55mm 4)γωνια 90 μοιρων reducer απο 63-51mm και αυτο ειναι το αποτελεσμα!!!! http://img694.imageshack.us/i/dsc00152a.jpg/ http://img691.imageshack.us/i/dsc00150d.jpg/ |
pistolas έγραψε: |
εγω το πηρα απο το εμποριο 265 ευρω μιας και η αντιπροσωπεια μου ζητουσε 350ευρω ![]() Και ειναι ακριβως το ιδιο! χρησιμοποιησα πολλα κολαρα επιλογη μου βεβαια: 1)2 45 μοιρων 55mm και 51mm 2) 1 κομματι 51mm 3)ενα reducer απο 63-55mm 4)γωνια 90 μοιρων reducer απο 63-51mm και αυτο ειναι το αποτελεσμα!!!! http://img694.imageshack.us/i/dsc00152a.jpg/ http://img691.imageshack.us/i/dsc00150d.jpg/ |
Gr13 έγραψε: | ||
Στάθη μπορείς να μου πεις ποσο περίπου σου πήγε η όλη δουλειά γιατί το σκέφτομαι |
πολλά χρηματα ρε συ για τους αποστατες και τις σωληνωσεις...
Βεβαια θα μου πεις εβαλες κι εργατικα μεσα,οποτε δε μπορω να μαι σιγουρος. Καλοφορετο παντως!! |
Νομιζω οτι ολοιδια χωρις το σημα βεβαια,εφερε ο κυπριος διπλα στον Προφητη Σταυρε και η τιμη ειναι κατω απο 250Ε(με επιφυλαξη)... ![]() |
noa180rs έγραψε: |
Μπραβο φιλε μου πολυ καλη δουλεια εχεις κανει.Θα ηθελα να σε ρωτησω μια λεπτομερεια τισ σωληνεσ αλουμινιου για την τουρμπινα τισ εφτιαξες σε καπιον ειδικο ή υπαρχουν ετοιμες. |
Εγω παλι εβαλα του Ηρακλη I/C. Μιλαμε για τεραστιο ![]() ![]() ![]() |
Επειδη ζητησε και ο Λευτερης ενα ποστ πιο πανω θα βγαλω φωτο για να δειτε ![]() ![]() |
Αν θυμαμαι καλα του Ηρακλη το i/c για τα 207 ειναι ακριβως το ιδιο με το Forge M.I.C. γιατι μου το ειχε δειξει πριν βαλω το δικο μου. |
Πολυ καλη δουλεια κατα τη γνωμη μου. |
Η τιμη ηταν μεχρι τα μαμα κολλαρα.
Επισης ηταν 'επιλογη του πελατη' να χρησιμοποιηθουν ολοκληρες πλακες για αποστατες και οχι τα 'ποτηρακια' που βαζει κανονικα. Μου εκανε και μια μικρη εκπτωση γιατι ουσιαστικα δε μου χρεωσε παραπανω τους μονοκοματους αποστατες που εφτιαξε σε C.N.C. (ετσι νομιζο το λενε το μηχανημα) που ηθελα. Πολυ καλη δουλεια κατα τη γνωμη μου. |
Δυστυχως ημουν τοσο πανω απ το κεφαλι τους να τους επιβλεπω που δεν καταφερα να βγαλω καμια φωτο. |
Τελος ..χρειαζεται οπως και δηποτε αυτη η αλλαγη ?? η δεν ειναι απαραιτητη σε καποιους που δεν ειναι της κοντρας και των απολυτων επιδοσεων?? |
Dikonou έγραψε: |
Το καλοκαιράκι........ στην σαρανταριά ......... θα δείς το κουλεράκι......... να δίνει μόνο δροσια.........
|
giannis27 έγραψε: |
καλορίζικο !
είδες καμιά διαφορά στις χαμηλές στροφές λαγκ? |
Τελικα . στην ουσια Στελιο ..το ic εκτος απο το να μην ανεβαζει ευκολα θερμοκρασιες τι αλλο προσφερει??
Θα μου πεις ..οτι το μοτερ αποδιδει καλυτερα αφου δεν ερχεται η θερμοκρασια γρηγορα ??? η αυτο γινεται να μην κανει "κοιλια" στις πολλες στροφες , οταν πιεζειs πολυ και διαρκως το turbo?? Δηλαδη με λιγα λογια .. τι θα μου προσφερει το μεγαλυτερο ic ??? περισσοτερη αποδοση ?? καλυτερη αποδοση ψηλα?? Τελος ..χρειαζεται οπως και δηποτε αυτη η αλλαγη ?? η δεν ειναι απαραιτητη σε καποιους που δεν ειναι της κοντρας και των απολυτων επιδοσεων?? |
Έχει κανείς γνώμη για αυτό; Το δίνει για τα 1.8Τ μέχρι 230BHp.
![]() Έκοβα βόλτες στο internet και έτυχα πάνω σε μια dyno day του seat club που μετράγανε leon cupra @ ~400BHp το καθένα... πολλά τα stalions... Προφανώς δεν χρησιμοποιούσαν αυτό της εικόνας γιατί άλλα τα άλογα αλλά το αναφέρω με τη λογική του ότι APR>>Leon Cupra Stock που λογικά είναι το ίδιο με αυτό που προτείνεται εδώ μέσα. Τέσπα ηταν διάφορα setup που καταλήγανε οτι Stock cooler< S3 <APR. Επίσης Miltek + APR = winwin. Καμια άποψη. Επίσης ποιο θεωρείτε καλύτερο συνδιασμό για 24/7 σε RC με γύρω στα 210-230Hp άν φτάσει τόσα, λέμε τώρα,... και ροπή λάου λάου. Δεν είναι ανάγκη να φτάσει 40kg. 1. Στοκ κουλερ + aftermarket panel filter + σωληνώσεις + φουλ εξάτμιση 2. Aftermarket cooler + aftermarket panel filter + cat back; 3.Άλλη πρόταση. Το θέμα είναι όσο το δυνατόν περισσότερα άλογα με λιγότερο lag και όχι απόδοση απο φανάρι σε φανάρι. |
Λαγκ δεν νομιζω να εχεις...εγω στο δικο μου δεν εχω νιωσει κατι τετοιο....
εγω θα επελεγα το 2....με φουλ εξατμα....!!! οσο για το κουλερ...κοιτας πρωτα το κοστος...!!!! Διαφορα με πριν....και μετα το κουλερ...δεν ενιωσα καμια......τελικα το εχω το θεμα με την αισθηση....(νιωθω μονο αν πηγαινει καλα...η αν δεν πηγαινει καθολου...το ενδιαμεσο...δεν ) να και το δικο μου...με σωληνες κομπλε... ![]() |
File mou ayto pou exeis stin foto
akoma kai an sto xarisoune min to topothetiseis.... peri aircooler (intercooler) tha miliso kapoia stigmi argotera sto mellon me noumera apo EP6 DTS... (otan tha kano kapoies dokimes me RC) tora to na po apla ti gnomi mou... den exei kapoia simasia... ![]() |
![]() ![]() ![]() Prota o Theos ellada tha eimai apo aprilio meria (kai ayto me tin proypothesi oti den tha xreiastei na tin kano gia elvetia ![]() genika pantos o xronos mou stin ellada einai poly periorismenos kai fysika i oikogenia mou, alla kai oi filoi mou exoun proteraiotita kai meta ola ta alla... Gia ayto kai mono ston eleythero mou xrono asxoloumai me kamia "veltiosoula" kai ayti tis plakas ![]() Sto thema mas pantos, ego eimai tis apopsis oti an kapoios den exei skopo na perasei tous 200+ ippous to na paei kai na akoumpisei ta oraia tou euro gia intercooler den einai kai oti kalytero mporei na kanei. kane mia mikri anavathmisi sto yparxon kai tha deis tetoia diafora pros to kalytero pou den tha aksizei (kata tin tapeini mou gnomi panta) na pas kai na rikseis fragka gia i/c kathos stin oli istoria 2 einai ta "mystika" (tropo tina) prepei na anevaseis sto maximum dynato to Dp metaksy ton stoixeion kai deyteron gia tous grigorous pou einai sta 200++ kai theloun kai strofarisma psila ekei thelei crossflow alla oxi me 15 90ares gonies na gyrizoume ton aera gyro gyro apo to engine bay... ![]() telos min ksexname pos ena megalytero i/c exei kai megalyteres trivomenes epifanies. opote ston teliko ypologismo prepei na laveis yp'opsin sou tin synoliki epifaniaxdiadromi+ ton aritmo ton stoixeion + to pressure drop apo tis 90ares (kyrios gonies) + tis esoterikes apokoliseis rois ktl ktl... den einai ta pragmata oso apla fainontai... To oti ayto pou exoume einai oriaka ok gia tis ipodynameis mas nai einai gnosto edo kai kairo. alla ena megalytero kai malista reverse flow den simainei oti einai kai i kalyteri lysi dedomeno oti (an) den pas gia pano apo 200+ aloga I lysi sto diko mas engine bay (an theloume na milisoume gia tin kalyteri lysi gia maximum ippodynami possible) einai cross flow kai me koptoraptiki mono etsi tha exoume ta kalytera apotelesmata apo plevras thermokrasion alla kai apo plevras strofarismatos. (exo mia adynamia sto strofarisma den mporo ta moter opu kremane psila alla ayto einai kati ypokeimeniko) Allios anavatmise to yparxon mama me kamia 20aria euros kai telionei i ypothesi... ![]() |
an anevaseis to Dp tha apodidei eksisou me ena oversize i/c.
|
το γεγονος οτι η Peugeot sport κανει την πατεντα με τα "φτερα" (![]() |
konsge έγραψε: |
Παιδιά επειδή εχω αρχισει και ψαχνωμαι για το κουλερ του cupra και οπου εχω ρωτησει για αγορα ζητανε 350ε, μηπως ξερει κανεις που και αν μπορω να το βρω φθηνοτερα? |
εαν εχεις αρχισει και ψαχνεσαι και θελεις να ψαχτεις καλα...το πολυ απλο πραγμα που εχεις να κανεις ειναι απλα να διαβασεις αυτες τις τοοοοσες σελιδες που εχουν γραφτει για αυτο το θεμα,μιλαει καθαρα και για το κουλερ του κουπρα και για πολλα αλλα θεματα...... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vaggelisgr έγραψε: |
για πάσα ενδιαφερόμενο.. |
για πάσα ενδιαφερόμενο.. |
οκ ρε μπαμπινιώτη.. |
ε ναι τι να πω ρε σταύρο..εδώ ο κόσμος καίγεται... |
οι αποστατες της τραβερσας μου ειναι απο τεφλον. και οι σωληνες αν ειναι βαρυτεροι οι ανοξειδωτοι κτλ λεπτομερεια για μενα.. ας φαω ενα αμαξι διαφορα απο τους σωληνες αλουμινιου.. χαχαχαχαχα |
απλά είδα διαφορά, γράψε λάθος βάγγο. |
βαγγέλη για να σε καλύψω και σένα είδα ότι είπα. εμένα πρίν δεν δούλευε τόσο κρύο και χαλαρό.τώρα αν λέω λαλακίες αφήστε με να κελαϊδάω που λένε, χωρίς καμία παρεξήγηση. τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε για όσα προανέφερα.καληνύχτα - καλημέρα.. |
απλά είδα διαφορά, γράψε λάθος βάγγο. |
http://i6.photos.scar.gr/504/504725_1_n.jpg
ειναι απο λεον cupra 08, ξερει κανεις αν κανει για το peugeot? |
http://i6.photos.scar.gr/504/504725_1_n.jpg
ειναι απο λεον cupra 08, ξερει κανεις αν κανει για το peugeot? |
ουτε στον βόρειο πόλο! |
Να ευχαριστήσω και το Βαγγέλη δημοσίως που μας βοήθησε ως αργά το βράδυ και που με σύστησε στο παλήκάρι.
Πραγματικά το παιδί το κάνει από μεράκι την όλη δουλειά και εγώ προσωπικά το συστήνω ανεπιφίλκτα!Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πραγματικά ακόμα και σε έναν καλό εξατμισά να πήγαινα δεν θα το πρόσεχε τόσο πολύ... |
προχθες συναντηθηκαμε με το κωστα,με το γνωστο RC,k γνωρισε απο κοντα την παρεα,τα παιδια με το καλο leon κ το TT που ρυθμιζουν τα παιδια(κριτωνας-στελιος).κ μιας κ ο φιλος με το ΤΤ εχει επιχειρηση με inox κτλ,ανελαβε κ βελτιωσε λιγακι την εισαγωγη του(intercooler).το αμαξι ειναι πολυ καλυτερο απο πριν,μιας κ δεν χρησιμοποιηθηκαν πολλα κολαρα,κ η ποιοτητα της δουλειας εμφανεστατη ![]() σας παραθετω κ μερικες φωτο,κ περισσοτερες εντυπωσεις απο τον ιδιοκτητη. http://img215.imageshack.us/img215/2442/03052010411.jpg http://img707.imageshack.us/img707/1772/03052010412.jpg http://img245.imageshack.us/img245/7570/03052010413.jpg αν ενδιαφερεται κ κανενας αλλος,να φτιαξει οτιδηποτε,μπορουμε να το κανονισουμε με παρα πολυ φιλικη τιμη.οπως κ αν καποιος εχει ηδη εξατμηση κ θελει να αλλαξει σωληνωσεις,γινεται κ αυτο. δεν το λεω για διαφημιση,κ οποιος με ξερει,θα το καταλαβει οτι δεν ειναι αυτος ο σκπος μου αλλα επειδη δε μας περισσευουν τα λεφτα,το κανω να βοηθησουμε τους συναδερφους ![]() αν παλι νομιζει καποιος οτι ο σκοπος μου ειναι αλλος,μπορει να σβηστει το συγκεκριμενο ποστ κ να μεινουν μονο οι φωτο,δεν θα υπαρξει παρεξηγηση ![]() |
Το i/c παίζει περίπου στα 300ε αν θες και σε ενδιαφέρει άμεσα θα δω τι μπορώ να κάνω..Τα υπόλοιπα θα μιλήσεις με το Βαγγέλη (baggosgt) |
Gr13 έγραψε: | ||
Θέλω μια ολική τιμή δηλαδή με τοποθέτηση ,να πάρω το αμάξι έτοιμο .Ευχαριστώ |
αν παρεις το ι/c εσυ κ το φερεις μαζι σου,η τοποθετηση,μαζι με σωληνωσεις,κολαρα,σφυχτηρες,αποστατες κτλ κτλ ειναι +170 ευρω |
καλες οι φωτος...
αλλα κοιτα να αποφυγεις τις 90αρες γωνιες οπως ο φοροδιαφευγων την εφορια αλλιως θα εχεις μεγαλυτερο λαγκ και κρεμασμα (η τελος παντων δεν θα παρεις τα αναμενομενα) στο στροφαρισμα ψηλα (αναλογα και την κατασκευη μπορει και να χασεις, οποτε προσοχη!!!) |
rallaki-1 έγραψε: |
Με το intercooler του cupra έχει χαμηλότερη θερμοκρασία εισαγωγής από το "μαμά" και στην χαλαρή βόλτα χωρίς πατήματα?? Στην εθνική με ταχύτητες 130-140 (ή κάπου εκεί) έχει χαμηλότερη θερμοκρασία εισαγωγής??
Αν ναι τότε με μεγαλύτερο intercooler δεν θα έχει και καλύτερη απόδοση ο κινητήρας σαν σύστημα (βαθμό απόδοσης) άρα δεν θα έχει και καλύτερη κατανάλωση?? Έχει παρατηρήσει κανένας κάτι αντίστοιχο?? Αν και πιστεύω πως η διαφορά αν υπάρχει θα είναι τόσο μικρή που είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος. Βέβαια απο την στιγμή που υπάρχει μεγαλύτερο lag (έστω μόνο 200rpm) τότε ο κινητήρας καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να μεταφέρει τον αέρα από την έξοδο του Turbo μέχρι την πεταλούδα εισαγωγής (λόγω μεγαλύτερου intercooler) άρα έχει και μεγαλύτερη κατανάλωση. |
στο πατημα θα χει διαφορα ...το να πηγαινεις με 120-130 που να δεις διαφορα?αφου δεν κανεις πατημα |
rallaki-1 έγραψε: | ||
Απλά μου φαίνεται ότι το αμάξι μου (που έχει απλά πρόγραμμα) δυσανασχετεί μετά από λίγη ώρα στην εθνική με 140km/h. Σαν να χάνει δύναμη.. |
Αλλιως ειναι να εχεις 3 πατηματα ολα κι ολα και αλλιως 10 ![]() |
Δυστυχώς μαμά intercooler sucks!
Όχι άδικα, αφού είναι κοινό σε όλα τα turboμοντέλα των 207 (έχουν κοινό προφυλακτήρα και ψυγεία βλέπετε χάριν μαζικής παραγωγής). Από το diesel των 110 μέχρι το RC των 175 ίππων, όλα κουβαλάνε την ίδια σαχλαμάρα. |
κακα τα ψεμματα αλλα μονο 2 οριακα 3 λυσεις υπαρχουν αν καποιος δεν θελει να φτιαξει κατι μονος του οπως το πρωτο που ειχα κανει εγω και ο Βαγγος.
1ον: Cupra.Αποδεδειγμενα καλη λυση με πολυ καλο spoolup της τουρμπινας και μηδαμινο lag.Θελει προσοχη μονο στην τοποθετηση καθως αν δεν το στηριξετε καλα(πιασιμο και στη μετωπη) αποχαιρετιστε το ψυγειο του κλιματισμου. 2ον:Καντερες.Βασικα αυτο εβαλα εγω τελευταια.Το χαρακτηριζω αριστη κατασκευη ενω θα προτιμουσα να ειχε 2 ποντους μακρυτερους σωληνες.Ιδιο ογκομετρικα με του cupra πολυ καλο flow και παρα πολυ καλη ψυξη με μηδαμινο lag.Εδω η τραβερσα κοβεται λιγακι κατι σαν της forge.Ειναι πιο κοντο αλλα πιο χοντρο απο του cupra και αφηνει και λιγο περισσοτερο αερα στα υπολοιπα ψυγεια(μηδαμινο μην φανταστειτε τπτ τρελα πραγματα). 3ον.Καποιο εξυπνο παλικαρι απο εδω μεσα πηρε ενα απο evo και το τροποποιησε μια χαρουλα κοβωντας και ραβωντας σωληνωσεις στα μετρα του 207.Χαρακτηριστικα δεν ξερω αλλα φαινοταν αψογη κατασκευη.Περαιτερω στον κυριο.Καπου στην 10η σελιδα πρπεπει να ειναι. Την Forge δεν την αναφερω καν γιατι ειναι τεραστια χαζομαρα να δωσεις μια χηνα για να παρεις (ενταξει καλη ποιοτητα)τα ιδια με τα παραπανω. Αυτο που εκανα εγω παντως ειναι αυτο.. ![]() |
Σύντομα πάντως θα υπάρχουν -επιτέλους- τυποποιημένες σωληνώσεις για να μπορεί καθένας να εγκαταστήσει το intercooler του Cupra ευκολα μόνος του.
Ένα μεγάλο thanks στην κοντροπαρέα από τη Χαλκίδα! ![]() |
giannis27 έγραψε: | ||
σωλήνες ,αποστάτες κ κολάρα? ότι χρειάζεται δηλαδή για να κουμπώσει πάνω το κουπροκούλερ? μπράβο ρε παιδιά θα μας λύσετε τα χέρια ! οπότε μόλις βγει το κιτάκι φύγαμε για κουπροκούλερ . να κάνω κ την ηλίθια ερώτηση που την έχουν κάνει άλλα 200 άτομα ![]() μετά την τοποθέτηση του κούλερ θα υπάρχει ένα μικρό λαγκάρισμα κ θα θέλει αναβάθμιση? |
@sotos 207Gt
Θυμαμαι την πρωτη δουλεια που ειχες κανει με ενα crosflow coοler και ειχες πει καλα λογια τοτε για ποιο λογο την καταργησες;; |
και δεν χαίρεσαι βρε; Θα βελτιώσεις το ίδιο αυτοκίνητο δύο φορές.
Πόσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα; |
Όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω !
http://www.peugeot-sport.com/ressource/document/295/4c0cc0fb44361.pdf |
προχθες συναντηθηκαμε με το κωστα,με το γνωστο RC,k γνωρισε απο κοντα την παρεα,τα παιδια με το καλο leon κ το TT που ρυθμιζουν τα παιδια(κριτωνας-στελιος).κ μιας κ ο φιλος με το ΤΤ εχει επιχειρηση με inox κτλ,ανελαβε κ βελτιωσε λιγακι την εισαγωγη του(intercooler).το αμαξι ειναι πολυ καλυτερο απο πριν,μιας κ δεν χρησιμοποιηθηκαν πολλα κολαρα,κ η ποιοτητα της δουλειας εμφανεστατη ![]() σας παραθετω κ μερικες φωτο,κ περισσοτερες εντυπωσεις απο τον ιδιοκτητη. http://img215.imageshack.us/img215/2442/03052010411.jpg http://img707.imageshack.us/img707/1772/03052010412.jpg http://img245.imageshack.us/img245/7570/03052010413.jpg αν ενδιαφερεται κ κανενας αλλος,να φτιαξει οτιδηποτε,μπορουμε να το κανονισουμε με παρα πολυ φιλικη τιμη.οπως κ αν καποιος εχει ηδη εξατμηση κ θελει να αλλαξει σωληνωσεις,γινεται κ αυτο. δεν το λεω για διαφημιση,κ οποιος με ξερει,θα το καταλαβει οτι δεν ειναι αυτος ο σκπος μου αλλα επειδη δε μας περισσευουν τα λεφτα,το κανω να βοηθησουμε τους συναδερφους ![]() αν παλι νομιζει καποιος οτι ο σκοπος μου ειναι αλλος,μπορει να σβηστει το συγκεκριμενο ποστ κ να μεινουν μονο οι φωτο,δεν θα υπαρξει παρεξηγηση ![]() |
τα πρωτα "πακετα" με το "κιτακι" για ιντερκουλερ εφυγαν.αν θελουν οι ιδιοκτητες μπορουν να ποσταρουν εντυπωσεις.
μια φωτο με το τι περιλαμβανει το κιτακι.... http://img707.imageshack.us/img707/3363/solinoseis.jpg |
ειπα στα παιδια που τα παραλαβανε,να τα βγαλουν κ μια φωτο,τοποθετημενα,κ να μας δωσουν κ μερικες πληροφοριες,για το ποσο ευκολη η δυσκολη ειναι,κ αν τυχον χρειαστει κ κατι αλλο εκτος απο αυτα,για να ξερουμε κιολας ![]() απο βδομαδα περιμενουμε κ dp,μιας κ θα φτιαξει κ θα τοποθετησει σε rc,οποτε θα ανεβασουμε φωτο κ απο το dp που θα υπαρχει η δυνατοτητα αποστολης σε οποιον επιθυμει,αλλα κ τοποθετημενο....οποτε λιγακι υπομονη ![]() |
Πιο ελαφρύ δεν μπορεί να γίνει! |
γαμάτη μαγκια οι πονταρισιές στους αλουμινενιους σωληνες εκει που εφαρμοζουν τα σαμκο για να σφιγγουν. |
τα πρωτα "πακετα" με το "κιτακι" για ιντερκουλερ εφυγαν.αν θελουν οι ιδιοκτητες μπορουν να ποσταρουν εντυπωσεις.
μια φωτο με το τι περιλαμβανει το κιτακι.... http://img707.imageshack.us/img707/3363/solinoseis.jpg |
Θα το ξαναδω αυριο στην κινηση και θα σου πω |
Το οργανο θερμοκρασιας του αυτοκινητου δειχνει μονιμως 90 ..αν θα εχεις προβλημα "ισως " να δειξει πανω απο 90...αυτο θα το τσεκαρεις το καλοκαιρι... |
διαφορα θα δειτε μονο με διαγνωστικο |
giannis27 έγραψε: |
μπορεί να μου πει κάποιος που φοράει κούλερ από κούπρα τι θερμοκρασίες εισαγωγής βλέπει για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης? |
Γιαννη καλο φαινεται αλλα πρεπει να ναι πολυ πιο μικρο απο το κουπρα,με οτι συνεπαγεται! Οταν δοκιμαζα εγω με σακη-λεμαν μεσω διαγνωστικου,με εξωτερικη στους 20 αυτο ανεβαζε μετα απο πατηματα στους 25-6 και μετα ξαναπεφτε στους 22. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ακριβεις οι μετρησεις,αλλα αν ειναι οι πραγματικες τιμες ειναι πολυ καλα. Παντως και το δικο σου δειχνει να κανει τη δουλεια του |
Να ρωτησω ρε παιδια και εγω κατι ....ετσι που μπηκε το ic , δεν "κοβει" τον αερα ψυξης του ψυγειου νερου του αυτοκοινητου???? |
Θα πρέπει να περάσεις και ανάλογο πρόγραμμα ![]() Πολύ όμορφο πάντως και πολύ καλή δουλειά του Βασίλη |
Οι θερμοκρασίες που έχω δει μέσα στη πόλη με κίνηση είναι ένα κλικ υψηλότερες (όχι κάτι τραγικό) αλλά σε ταξίδι καμία διαφορά. Αυτά με βάση το όργανο θερμοκρασίας νερού. |
Στους 20C rallye με πρόγραμμα πόση θερμοκρασία μπορεί να ανεβάσει αν το πλακώσεις από 1η μέχρι 170km/h (ή κάτι παρόμοιο)??
Η απάντηση σας θα μου είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί άνοιξα στην κατεχάκη από φανάρι μέχρι ταμπέλα και έβγαλα πάλι 160km/h όσο έβγαζα και μαμά. Και έχω τρελαθεί (δεν μπορεί να θέλω πάλι N75) και λέω μήπως επειδή είναι ανηφόρα και σηκώνει υψηλή θερμοκρασία εισαγωγής.. Βεβαια και εθνική που πήγα σήμερα με το ζόρι ανεβαζε πάνω από 190km/h.. Τα φώτα σας!!!!! |
stef80 έγραψε: |
Μάλλον θα πρέπει να ψαχτείς γιατί η αυξημένη θερμοκρασία εισαγωγής, σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί να έχεις παραπλήσιες επιδόσεις με πριν το πρόγραμμα. ![]() |
MAD έγραψε: |
Ρε γιατι δεν βαζεις ενα Scan guage http://www.scangauge.gr/ να τα βλεπεις μονος σου ![]() Στο λεω γιατι εχει σημασια αν ολη την ωρα ησουν ολο πατηματα.... Παιζουν ολα ρολο ακομα και ποση ωρα περιμενες μεχρι να αναψει πρασινο το φαναρι.... ![]() |
(eidika o Stevaras ![]() ![]() ![]() alla ektos apo 3-4 atoma amfivalo an kaneis allos katalave tote ti ithela na po... |
![]() http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=367566#367566 χεχεχεχεχε ![]() |
Καλησπέρα παίδες!
Υπάρχει περίπτωση να έχει φράξει το μαμά inercooler από λάδια ή από τίποτα άλλο?? Τού έχει συμβεί αυτό κανενός?? Επίσης πως μπορώ να καθαρίσω το intercooler?? Γιατί θα το βγάλω σίγουρα να το κοιτάξω. Το συμπέρανα το παραπάνω γιατί το αυτοκίνητο σηκώνει κανονικά πίεση όλοι οι αισθητήρες δουλεύουν ρολόι (τους είδα με salex) απλά το αυτοκίνητο δεν βγάζει τα άλογα/ροπή που πρέπει στο δυναμόμετρο!! Και τα διαγράμματα εχουν σωστή καμπύλη απλά είναι 15-20+ άλογα κάτω. Μόνο η θερμοκρασία εισαγωγής εκτοξεύτηκε στους 75C στο πρώτο πάτημα με 16-18C εξωτερική.. |
kataliti eides??? |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: |
Πόσα km έχει το αμάξι; |
manosm3 έγραψε: | ||
Κοιταξες αυτα που ειπαμε; |
Εφόσων αποκλείσεις κάποια βλάβη από τα περιφεριακά του κινητήρα σου τότε είναι πολύ πιθανό να έχει φράξει το καπάκι από αναθυμιάσεις. Μπορείς να ρίξεις μιά ματιά βγάζοντας πρόχειρα τη πολλαπλή εισαγωγής και χωρίς να βγεί εντελώς από το αμάξι, θές αρκετό φώς και ένα καθαρό καθρέπτη για να δείς σε βάθος τις βαλβίδες σου. Η διαδικασία δέν είναι δύσκολη αλλά θέλει λίγο χρόνο και μπορείς να τη κάνεις στο γκαράζ σου..δυστυχώς το έχω δεί πολλάκις αυτό το σκηνικό, δέν το λέω τυχαία.
![]() |
rallaki-1 έγραψε: | ||
Φίλε μου, το είπε και ο Salex αυτό αλλά για για να δω αν υπάρχουν επικαθίσεις στην βαλβίδα εισαγωγής διότι επειδή είναι άμεσου ψεκασμού και όχι έμμεσου δεν καθαρίζονται οι βαλβίδες.. Μήπως αυτό εννοείς?? |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
Ακριβώς αυτό. ![]() |
rallaki-1 έγραψε: | ||||
τι είπαμε? ![]() |
rallaki-1 έγραψε: | ||||||
Αυτό ξέρεις πως μπορώ να το καθαρίσω?? Αρα λές πως το intercooler δεν παίζει?? |
manosm3 έγραψε: | ||||||
δεν ειπαμε να κοιταξεις συμπιεση και να τσεκαρεις αν ειναι οκ το μοτερ σου στο εσωτερικο του; |
manosm3 έγραψε: |
Θα μπορουσα να σου ανεβασω δυναμομετρηση οχηματος με στραβες βαλβιδες εξαγωγης (απο κατεβασμα) αλλα δε θυμαμαι που το εχω αποθηκευσει. Η καμπυλη ειχε τη μορφη που επρεπε, απλα ηταν 20 αλογα κατω και -5 κιλα ροπης |
Το να κοιτάξεις συμπίεση είναι καθαρά για τυπικούς λόγους, αλλά πρέπει να γίνει, μπορεί να χάνει συμπίεση όχι από στραβή βαλβίδα αλλά από βαλβίδα που δέν κλείνει καλά λόγω αναθυμιάσεων. Λογικά όμως άν έχανε θα έκανε κουκουρούκου στο ρελαντί, πάντως δέν έχεις να χάσεις τίποτα τσεκάρωντάς την.
Κοίτα όμως και αυτό που σου είπα, είναι σοβαρός λόγος για πτώση της απόδωσης! Επίσης σε τέτοιες περιπτώσεις εμφανίζονται έντονα misfires. |
το να τσεκαρεις το κουλερ ειναι ευκολο.....βγαλε τα κολαρα...πιασε το ενα και φυσα με το στομα σου.....αν βγαινει free ο αερας απο το αλλο.. εισαι οκ...!!!!
χθες μου φανηκε περιεργο που ειπες οτι ο καταλυτης δεν ειχε ουτε κοματια κλπ..αλλα ηταν και οκ σε εμφανιση...για αυτο σε ρωτησα αν τον εκοψες και τον τσεκαρες αλλα και παλι πως θα στακαρει το κουλερ..??φιλτρο εχεις.... για μενα κοιτα συμπιεση......αυτο που σου λεει ο μανος με την δυναμομετρηση ειναι γενονος....το αυτοκινητο δουλευε μια χαρα...αλλα καμπωσες βαλβιδες ειχαν γινει σουπα... |
Το αυτοκίνητο σηκώνει κανονικά πίεση, απλά δεν βγάζει τα άλογα/ροπή που πρέπει στο δυναμόμετρο!! Και τα διαγράμματα εχουν σωστή καμπύλη απλά είναι 15-20+ άλογα κάτω. |
Άπορος έγραψε: |
Έχω καβαλήσει τα alousystem και περιμένω |
Πάντως το ότι το αυτοκίνητο είχε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία αέρα εισαγωγής σημαίνει τα παρακάτω πράγματα:
1) Εχει περάσει λάδι στο intercooler και χρειάζεται καθάρισμα (διαβάστε τις οδηγίες της Peugeot Sport στα γαλλικά που λένε για τα καθαριστικά φρένων) |
Πάντως το ότι το αυτοκίνητο είχε ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία αέρα εισαγωγής σημαίνει τα παρακάτω πράγματα:
1) Εχει περάσει λάδι στο intercooler και χρειάζεται καθάρισμα (διαβάστε τις οδηγίες της Peugeot Sport στα γαλλικά που λένε για τα καθαριστικά φρένων) ... |
'Andy'-lag έγραψε: |
Μεγειές μεγειές.....!! Να σε ρωτήσω αυτό είναι της seat sport η το ίδιο που υπάρχει χώρίς τη στάμπα τησ seat....? |
giannis27 έγραψε: | ||
ναι το ίδιο είναι με τροχισμένο το σήμα το ιντερκούλερ το κατασκευάζει η JDEUS http://www.jdeus.com/ το καλούπι για το ιντερκούλερ είναι με την τσάμπα seat sport οπότε μερικά τα τροχίζουν κ τα στέλνουν κ άλλα τα στέλνουν έτσι όπως βγαίνουν από το καλούπι . |
Και πώς το βρίσκουμε τούτο! ![]() |
chris_207 έγραψε: |
και εγω αυτο φοραω και κανει πολυ καλι δουλεια..εγω το πηρα 220.. |
king207cc έγραψε: | ||
σε κατάστημα ανταλλακτικών. |
http://www.who-is.gr/starter.php?id=162354 |
manaros έγραψε: |
παιδια εχει δοκιμασει κανεις να βαλει ισχυρο βεντιλατερ στο υπαρχον ιντερκουλερ για να δει διαφορες;
απλα σκεφτομαι οτι θα εχεις μηδενικο λαγκ με μαμα ιντερκουλερ,απλα οποτε θα παιρνει μπροστα θα κανει λιγο παραπανω θορυβο!επισης σε κατασταση συνεχομενων πατηματων μπορεις να το εχει μονιμα ενεργοποιημενο. |
jonnakos207 έγραψε: |
τεληκα ρε παιδια τ αποτελεσμα εχουμε με τ intrcooler..μασ δινει κανενα αλογο η μπα...?τι κερδιζουμε μ μεγαλητερο intercooler? |
orfanos mulopotamos έγραψε: |
θελω να βαλω με διαφορετικη εισοδο εξοδο.. κ δεν ξερω τι γινεται... αλλα διαβαζω εδω... αλλα στις σελιδες που πουλανε τα i/c... πεζει ρολο αν εχει εισοδο απο δεξια-αριστερα? |
GGiannis έγραψε: |
Επειδη και εμενα με απασχολει αυτο το θεμα θελω να ρωτισω κατι, εχω απευθυνθει σε διαφορους εξατμισαδες ανα τον καιρο και ολοι εχουνε ετοιμα i/c για το 207 , το οποιο μοιαζει σαν και αυτο του cupra αλλα ειμαι σιγουρος οτι ειναι αυτο , η μπορει απλα να μοιαζει σε διαστασεις και φυσικα στην αρχιτεκτονικη του? |
3.Είναι κορυφαίας ποιότητας. 5.Έχει είσοδο και έξοδο από την ίδια πλευρά που είναι απαραίτητο για το 207 (με διαφορετική έξοδο είτε θα μεγαλώσει πολύ σε μήκος η σωλήνωση είτε θα φτιαχτούν αναγκαστικά 'άσχημες' καπύλες) |
Octane έγραψε: |
Σακη ξεχνας ομως οτι η επιφανεια του cuprοκούλερ που αεριζεται ειναι η μιση , λογω προφυλακτηρα. ![]() Γιαννη θα ελεγα να μην μπλεξεις με φτιαχτο , εφοσον υπαρχει η τσαμπα , χιλιοδοκιμασμενη κ πολυ αποδοτικη λυση της seat sport. ![]() |
σωστος ο μαγκας... ![]() ![]() ![]() ![]() παιδια για να κανετε μια τετοια κατασκευη (βλεπετε φωτο manabis)) θελει μονο καλη δουλεια και η καλη δουλεια πληρωνετε,εαν δεν σας κανουν καλη δουλεια τζαμπα ο κοπος διοτι δεν θα παρετε σωστο αποτελεσμα,και θα ξαναπληρωσετε μετα και αλλα λεφτα να βαλετε seat sport οπως το εχουν κανει πολλοι αλλωστε απο την εδω παρεα...(φιλικα ε μην αρπαζεστε)!!!! ![]() ![]() ![]() |
'Andy'-lag έγραψε: |
Koντά στο 300άρι έχει από τη seat...... |
ε εκεινη την μερα που θα βραζει ο τοπος... ΠΗΓΑΙΝΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ πρωινο ή και βραδυνο (ειναι και ρομαντικα) φατε και κανα καλαμαρακι By the sea με τα ρεστα απο το φθηνοτερο κουλερ...
...και αφηστε να λιονταρακια και τις κοντρες για αλλη μερα... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Εχει καποιος απο εσας τις τεχνικες γνωσεις για να κατανοησει αν ενα ψυγειο ειναι καλο ή κακο,επαρκες ή οχι,ροϊκο ή too much για το μοτερ σας; ![]() |
Οποτε καταληγουμε οτι του Cupra απλα μας βολευει,αρχικα σαν κοστος και μετα σαν αποδοση μιας και δεν εχουν παρατηρηθει παρενεργειες...
Οχι ομως βεβαια οτι ειναι το καλυτερο και τα υπολοιπα μαπα. |
Επισης μιλαμε ηδη για ενα μοτερ που δεν γνωριζει καν τι σημαινει lag.
|
Αν τωρα εσενα δε σε χαλασε το οτι ο δημητρακης εκοψε τραβερσα για να τοποθετησει το δικο του,καποιους εδω μεσα τους χαλαει αγρια. |
Το οτι τα Cupra πασης φυσης ηδη απο τις 5500 εχουν "κλασει" ενω τα 207(στα RC αναφερομαι) ανεβαζουν 6500 στροφες παλι δεν σημαινει τιποτα;
|
Το ic δεν ειναι καν συμβατικο,ειναι το ΜΑΜΑ σε αλλη θεση. |
![]() |
![]() |
![]() |
Ακομα και το ic ειναι το μαμα απλα σε αλλη θεση... ![]() Απο οτι προσεξα ομως,δινουν ιδιαιτερη εμφαση στην ψυξη της τουρμπινας και του ic. Εχουν δηλαδη σωληνες αερος που τραβανε απο μπροστα και καταληγουν να φυσανε στα προαναφερομενα τμηματα για χαμηλοτερες θερμοκρασιες. ![]() |
Pughell έγραψε: | ||
Μια χαρα ξερω τι λεω... ![]() Μαμα το RC χτυπαει 6500αρες χωρις να κρεμαει. 20 VT σε S3 ΜΚ1(που αν δεν κανω λαθος ειναι ολοιδια τουρμπινα με Cupra με οοολα τα περιφερειακα και μαμα τουρμπινα εχανε το ξεσπασμα του απο τις 5500-5800 ακομα. |
Ναι,δεν λεω,ειχε νοημα να το πας 6+ μιας και δεν κρεμουσε αλλα το να το φτασεις 6500 δεν ειχε κανενα νοημα. Και μην μου πεις οτι ναι,εχει S3 8L που χτυπανε 7αρες με μαμα τουρμπινα...Εδω με τα 207 ακομα "μαλωνουν" με τους εγκεφαλους. |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||||
λάθος κάνεις |
SαλιγκαρAKIS έγραψε: | ||
ποιός μαλώνει με τους εγκεφάλους; Κατ'εμέ, λάθος σύγκριση! ![]() |
cross flow- τι ειναι αυτο? τελικα θα βαλω απο διφορετικη εισοδο- εξοδο.... να δουμε τι θα γινει.... υπαρχουν πολλες δελεαστικες προτασεις με σχετικα πολυ χαμηλο κοστος.... κ το μονο σιγουρο ειναι οτι απο το μαμα i/c θα ειναι σαφως καλητερο... τωρα αν εχει 5 βαθμους αποκληση+- δεν θα κατσω να σκασω.... οποτε αναμενεται εντυπωσεις.... ![]() ![]() |
τωρα αν εχει 5 βαθμους αποκληση+- δεν θα κατσω να σκασω.... |
παιδες μηπως γνωριζει καποιος το κενο απο την τραβερσα μεχρι το κατω κοματι ποση αποσταση ειναι....?εχω βρει τα παρακατω μεγεθη τι να προτιμησω...?
Βασικές Διαστάσεις 550x140x65 χιλιοστά Συνολικού μεγέθους 700x140x65 χιλιοστά ... Βασικές Διαστάσεις 550x180x65 χιλιοστά Συνολικού μεγέθους 700x180x65 χιλιοστά. το αυτοκινητο ισως παει μεχρι 300 αλογα το πολυ πιστευω οτι σε αυτα τα μεγεθη πρεπει να κινηθω....μια φιλη απο ρεθυμνο με pounto essese σφυριλατο κ 28αρα τουρμπινα φοραει αυτο 550x180x65, το δυναμομετρο εδειξε 340κατι αλογα... κ δουλευει μια χαρα λεει.... |
....μια φιλη απο ρεθυμνο με pounto essese σφυριλατο κ 28αρα τουρμπινα φοραει αυτο 550x180x65, το δυναμομετρο εδειξε 340κατι αλογα... κ δουλευει μια χαρα λεει.... |
μια φιλη απο ρεθυμνο με pounto essese σφυριλατο κ 28αρα τουρμπινα φοραει αυτο 550x180x65, το δυναμομετρο εδειξε 340κατι αλογα... κ δουλευει μια χαρα λεει.... |
Η μικροτερη δεν ειναι παντα και η καλυτερη μιας και οι απανωτες κουρμπες ριχνουν δραματικα την ταχυτητα του αερα σε σχεση με ενα που εχει μεγαλυτερες ευθειες. ![]() |
Ναι,απλα οσο πιο μικρες οι ευθειες που ενωνουν τις γωνιες,τοσο χαμηλοτερη και η ταχυτητα...
Το ιδανικο,για να μην υπαρχει και χωροταξικο προβλημα,θα ηταν ενα ic μικρο σε υψος,παχυ και μακρυ σε μηκος πχ απο την μια ακρη της σιτας στην αλλη. |
Sinanai έγραψε: |
[offtopic]Επειδή δεν έχω καταλάβει. Το λιονταράκι της Peugeot υπάρχει εκ του εργοστασίου πάνω στο μοτέρ του 207 ή όχι;[/offtopic] |
[offtopic]Επειδή δεν έχω καταλάβει. Το λιονταράκι της Peugeot υπάρχει εκ του εργοστασίου πάνω στο μοτέρ του 207 ή όχι;[/offtopic] |
[offtopic]Καλά, ναι... το φαντάζομαι ότι δε σημαίνει κάτι, απλά επειδή σε άλλα το βλέπω και σε άλλα όχι, έλεγα μήπως είναι επέμβαση ιδιοκτητών. ![]() |
manjokos έγραψε: |
φιλικα παντα γιατι μου φαινεται οτι εχει τεραστια διαδρομη η σωληνα που παει στην τουρπινα...
καλο θα ηταν να μας πεις και ενα κοστος πανω κατω για να ξερουμε τις διαφορες με του κουπρα |
Samer έγραψε: | ||
Σε σχεση με του κουπρα το δικο μου ειναι πιο μακροστενο και χοντρο, αλλα σε υψος ειναι πιο λεπτο (το μισo μεγεθος περιπου). Ειναι περιπου τα 70% του Κουπρα. Η θερμοκρασια εχει πεσει αρκετα, ειναι 3-5 βαθμους παραπανω απο την εξωτερικη θερμοκρασια (διαβαζοντας απο το scangauge). Του Εvo που ειχα παλια ηταν παντα 2 βαθμους παραπανω απο την εξωτερικη αλλα μερικες φορες λαγκαρε. Ιντερκουλερ με σωληνωσεις και τοποθετηση ηταν περιπου 280 ευρω. Για τα Silicone hoses δεν θυμαμαι, θα το τσεκαρω. |
απο λαγκ τι κανουν??εχεις καθολου,ειναι ιδιο με του εβο που ειχες,η ειναι λιγο περισσοτερο μεχρι να φουσκωσει? |
τι υλικο ειναι το φτερο? οτι και να πηρες απο το τζαμπα tunning καλο ειναι |
Σωστος ο φιλος !
(το ειχαμε συζητησει καμποσες σελιδες πριν) απλα οποτε σου δωθει η συνατοτητα κανε "ησιο" το κλεισημο και οχι σαν σκαλοπατι οπως το εχεις τωρα. |
Σωστος ο φιλος !
(το ειχαμε συζητησει καμποσες σελιδες πριν) απλα οποτε σου δωθει η συνατοτητα κανε "ησιο" το κλεισημο και οχι σαν σκαλοπατι οπως το εχεις τωρα. |
Nαι.... ποιο πολυ μπελας ειναι να γδυσεις το αμαξι μπροστα παρα να το κανεις... |
ΜΠΡΑΒΟ συνονοματε Μάκη!!!
Άριστη η προσπάθεια σου!!! ![]() Περιμένουμε αποτελέσματα για συνεχόμενα πατήματα... |
Αλήθεια είχε Πολυ λάδι το i/c?? ![]() ![]() |
Gotcha έγραψε: |
Ωραιος Μακη, πολυ καλη δουλεια! Πως το εχεις στερεωσει το φτερακι? Και Κατι ακομα. Προσπαθουσα να βαλω και γω το δοχειακι μου, αλλα πραγματικα ρε παιδια δεν μπορουσα να το τοποθετησω πουθενα.. Ουτε κατω απο το σκουπακι, ουτε πισω απο την μπαταρια. Ισως βεβαια γιατι ειναι και λιγο χοντροκομμενο το δοχειακι που πηρα..
http://cgi.ebay.co.uk/New-Round-Oil-Catch-Tank-9mm-15mm-Silver-/140410157697?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item20b118fa81 |
Ααα, πολυ κατω? Γτ τα ξυλωσα ολα, και δεν εβλεπα που θα μπορουσε να χωρεσει. Το παξιμαδι που λες, που ειναι περιπου? Δεξια κατω απο την ασφαλειοθηκη? |
Επισης, το οριζοντιο φτερακι που εχεις βαλει, τι ρολο βαραει? Ειναι ακριβως πανω απο τις γρυλιες οπως βλεπω, αρα απο εξω δεν ειναι ορατο |
να μην φευγει αερας προς τα πάνω
να κατευθυνεται στο κουλερ οσο μπορει περισσοτερο |
Ilias207Rallye έγραψε: |
Ρε παιδες.. οσοι εχετε βαλει intercooler cupra θελω να μου απαντησετε σε κατι..
Μεσα σε κινηση, τωρα που καλοκαιριασε ειδικα.. πως τα πατε απο θερμοκρασιες? |
Αν μας απαντησεις και συ τι σ ενδιαφερει η θερμοκρασια μεσα σε κινηση,θα σου πουμε ![]() |
Ilias207Rallye έγραψε: | ||||
Με το που μπαινει το cooler δηλαδη ξεχναμε το κεντρο ε? ![]() Απλα αυτο που ρωταω ειναι αν καταργωντας το μαμα με το βεντιλατερ θα βρασει απο τις θερμοκρασιες αν βρεθεις στην κινηση, μιας και το cuprocooler καλυπτει και το ψυγειο... καταλαβες τι εννοω λεφο? |
Το βεντιλατερ δεν ειναι για το δυναμο ρε,για το ic ειναι... |
Kαλά γι' αυτό το θέμα Στέλιο είχαμε αρκετές διαφωνίες με τον Αργύρη θυμάμαι εδώ και κάτι χρόνια! Η άποψη μου ήταν ίδια με τη δική σου, αλλα ακόμη δεν έχω πειστει για το τι ισχύει τελικά... http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=254143#254143 |
Το βεντιλατερ δεν ειναι για το δυναμο ρε,για το ic ειναι... |
dope207 έγραψε: |
προχτές που ήμουν πηγμένος στην Εθνική μεσημέρι και το θερμόμετρο έλεγε 36c αυτό που παρατήρησα ήταν,
Το αμάξι ξεκίναγε πολύ ξεκούραστα, δεν κόμπιαζε, και η θερμοκρασία του νερού ήταν λίγο πριν τους 90c όπως παλιά... |
k επειδη το εχω ακουσει απειρες,πως στο καλο να επηρεαστει η θερμοκρασια του νερου,αφου υπαρχουν θερμοστατης κ βεντιλατερ τα οποια ειναι ρυθμισμενα να ανοιγουν(για παραδειγμα) στους 90βαθμους ο θερμοστατης κ στους 98 το βεντιλατερ? με το ιντερκουλερ δεν αλλαζουν αυτα,οποτε κ δε θα δειτε διαφορα στην θερμορκασια.η μονη διαφορα που θα παρατηρησετε θα ειναι να δουλευει πιο πολυ το βεντιλατερ,κ οχι αυξημενη θερμοκρασια νερου ![]() |
Μιας και βρήκα λίγο χρόνο, ασχολήθηκα λίγο με το i/c μου, και είπα να επιχειρήσω τη μετατροπή που πρότεινε η Peugeot Sport για το 207 LW. Γνωρίζοντας βέβαια οτι δεν είναι και η βέλτιστη λύση, παρ'ολαυτά, αποτελεί ανέξοδη μετατροπή, αφού το κόστος ήταν μηδενικό!
Μια καλή ευκαιρία λοιπόν για να καθαριστεί το i/c και σχεδόν όλο το σύστημα εισαγωγής. Ενώ με την ευκαιρία αφαιρέθηκε και η θερμοασπίδα για να γρασσαριστεί η άρθρωση της westgate με γράσσο υψηλής θερμοκρασίας σύμφωνα πάλι με τις οδηγίες της Peugeot. Ξεβράκωμα λοιπόν και πλύσιμο i/c και σωληνώσεων με καθαριστικό φρένων όπως προτείνεται. ![]() Οι σωληνώσεις και το i/c είχαν απίστευτη λαδίλα-μαυρίλα! Το φτερό τοποθετημένο χωρίς σωστή ακόμη στήριξη. ![]() ![]() Το οριζόντιο φτερό επάνω στον προφυλακτήρα. ![]() Το τελικό αποτέλεσμα. ![]() ![]() ![]() Στο δρόμο. Η αλήθεια είναι ότι στο scangauge είδα για πρώτη φορά θερμοκρασία εισαγωγής 1 βαθμό κάτω απο την εξωτερική, ενω πριν (σε νορμάλ οδήγηση πάντα) ήταν τουλάχιστον πάντα 3 βαθμούς επάνω. Βέβαια σε αυτό, σίγουρα βοήθησε και το καθάρισμα του συστήματος και το φτερό πιστεύω, αλλα δεν μπορώ να ξέρω σε τι ποσοστό το καθένα, ενώ μπορώ να πω οτι το βλέπω και πιο πρόθυμο γενικότερα! Κατα τα άλλα, δεν είχα ευκαιρία να δω την απόδοσή του σε συνεχές πάτημα άλλα γενικότερα παρατηρώ πτώση στις θερμοκρασίες εισαγωγής. Πάντως θεωρώ οτι με δεδομένο το κόστος εγκατάστασης, το όποιο ποσοστό κέρδους είναι σίγουρα ωφέλιμο. |
makis106 έγραψε: | ||||||||
Θανάση πιο εύκολα γινόταν ίσιο, απλά είπα να αντιγράψω το πρωτότυπο της PS, το οποίο έχει και αυτό μια καμπύλη... ![]()
Kαι λίγα λες, η αλήθεια είναι ότι με κούρασε αρκετά, μαζί με τα καθαρίσματα του i/c, και το γρασσάρισμα της westgate, μου πήρε μια ολόκληρη μέρα. Και Θανάση δεν είναι μόνο η βαβούρα του λύσε δέσε, αλλα και τα δύο κομματάκια αυτά θέλουν πολλές δοκιμές μετρήματα, κοψίματα και ξανακοψίματα, γιατί δεν έχουμε ούτε διαστάσεις, ούτε πατρόν. (να πω την αλήθεια μετάνιωσα που δεν έβγαλα πατρόν σε χαρτί για όποιον άλλον ήθελε να το επιχειρήσει, αλλα είχα κουραστεί και ήθελα να τελειώνω, δεν το σκέφτηκα ![]() ![]()
Να σαι καλά Μάκη! Με την πρώτη ευκαιρια θα γίνουν και τα συνεχόμενα. Μέχρι στιγμής έγινε μόνο ένα καλό πάτημα απο στάση μέχρι τα 200 σε φανάρι με έναν Alfisti που τρωγότανε με την 147 του (2.0 ti), -ξέρω εκκλησία έκλεψα ![]()
Συνονόματε, αν το άφηνα γυρισμένο ανάποδα, πιστεύω θα σούρωνε ![]() Έβγαλε πολύ πράμα! Ελπίζω βέβαια ότι δεν θα χρειαστεί να επαναληφθεί ο καθαρισμός, καθώς πλέον έχει τακτοποιηθεί το θέμα με το δοχείο αναθυμιάσεων εδώ και 2000χμ, το οποίο φαίνεται να κάνει τη δουλειά, σε μια ματιά που έριξα στον σωλήνα με τις επιστρεφόμενες αναθυμιάσεις στην εισαγωγή, ήταν εντελώς στεγνός εσωτερκά, σε αντίθεση με αυτόν που παει στο δοχείο... |
Δουλεύει, αλλά θέλει προσοχή και φυσικά πολύ αργά χωρίς γκάζι γιατί θα πετάξει σφάλμα. Σαν να έχει πετάξει κολάρο θα είναι.
Καλού κακού μιας και δέν έχεις πρόγραμμα τράβα μετά και πέρνα του το τελευταίο update στην αντιπροσωπεία και κάνε έναν έλεγχο σφαλμάτων. Γνώμη μου πάντως, αφού από μαμά παραδουλεύει στεγνό μέχρι να πάς για πρόγραμμα μήν το σκίζεις!!! Άλλη λύση για να φιλτράρεται ο αέρας κανονικά είναι να πάρεις δύο φθηνά εύκαμπτα κολάρα τύπου σπιράλ (της πλάκας) και να το συνδέσεις κανονικά μέχρι να πάς εκεί που θές, αλλά φυσικά δέν θέλει και πάλι γκάζι γιατί θα τα σκίσει-πετάξει. |
Μια πολύ ικανοποιητική λύση από πλευράς απόδοσης είναι και αυτή:
http://static.zoovy.com/img/toynk/W800-H1067-Bffffff/F/FRM_21106_Ca.jpg |
Manavis207Gt έγραψε: | ||
![]() Χα χα` χα αχα............. |
για παμε να αναψουμε λιγο τα αιματα..........
http://i709.photobucket.com/albums/ww100/manaros19/IMAG0246.jpg παρατηρουμε καλα τις φωτο αν και ακομα θα γινουν δουλειες.... http://i709.photobucket.com/albums/ww100/manaros19/IMAG0245.jpg πως σας φαινεται το........ιντερκουλερ;;;; |
για παμε να αναψουμε λιγο τα αιματα..........
http://i709.photobucket.com/albums/ww100/manaros19/IMAG0246.jpg παρατηρουμε καλα τις φωτο αν και ακομα θα γινουν δουλειες.... http://i709.photobucket.com/albums/ww100/manaros19/IMAG0245.jpg πως σας φαινεται το........ιντερκουλερ;;;; |
Manavis207Gt έγραψε: | ||
![]() Χα χα` χα αχα............. |
παιδια να κανω ερωτηση;σε παρατεταμενα πατηματα(γεμισματα 2ας 3ης 4ης) με εξωτερικη τους 17 βαθμους ειναι καλη η θερμοκρασια εισαγωγης στους 36 περιπου;;εκει περιπου παιζω σε συνθηκες δρομου...ισως και λιγο παραπανω!απαραιτητη προυποθεση να ακουμπαμε τον κοφτη πριν την αλλαγη!φοβαμαι οτι οπως ειπε και ο Στελιος,μαλλον επεσε λιγο μικρο το κουλερ...το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να μεγαλωσω το φιλτρο εισαγωγης και να του φερω και φρεσκο αερα για ασφαλη συμπερασματα.... |
παιδια να κανω ερωτηση;σε παρατεταμενα πατηματα(γεμισματα 2ας 3ης 4ης) με εξωτερικη τους 17 βαθμους ειναι καλη η θερμοκρασια εισαγωγης στους 36 περιπου;;εκει περιπου παιζω σε συνθηκες δρομου...ισως και λιγο παραπανω!απαραιτητη προυποθεση να ακουμπαμε τον κοφτη πριν την αλλαγη!φοβαμαι οτι οπως ειπε και ο Στελιος,μαλλον επεσε λιγο μικρο το κουλερ...το σιγουρο ειναι οτι πρεπει να μεγαλωσω το φιλτρο εισαγωγης και να του φερω και φρεσκο αερα για ασφαλη συμπερασματα.... |
H χοάνη δεν εχει να κανει.... γενικότερα μεσα στο μηχανοστάσιο...απο οπου και να παρεις η διαφορά θα ειναι μικρη.... εκτος και αν τραβας απο εξω με καποιο τροπο
την εχω εκει πανω εδω και πολύ καιρο...και δεν έχω δει καμιά διαφορά στην θερμοκρασία εισαγωγής....με πριν,(κλασικό κουπρο κουλερ) με εξωτερική 17..... υπολόγιζε +10 βαθμούς με του κουπρα... |
+10 στο πάτημα ενοείς.... |
H χοάνη δεν εχει να κανει.... γενικότερα μεσα στο μηχανοστάσιο...απο οπου και να παρεις η διαφορά θα ειναι μικρη.... εκτος και αν τραβας απο εξω με καποιο τροπο
την εχω εκει πανω εδω και πολύ καιρο...και δεν έχω δει καμιά διαφορά στην θερμοκρασία εισαγωγής....με πριν,(κλασικό κουπρο κουλερ) με εξωτερική 17..... υπολόγιζε +10 βαθμούς με του κουπρα... |
η καλυτερη λυση για μενα ειναι να παρεις μετρα απο το κενο που υπαρχει αναμεσα στην τραβερσα και την αναρτηση του προφυλακτηρα και να το κανεις περιπου διπλασιο απο το μαμα. |
ic μην πειραξεις,τουλαχιστον στην μορφη που σκεφτεσαι να μεινεις,δεν εχει νοημα να δωσεις χρηματα |
και να δημιουργεις και lag χωρις λογο |
Απλα η PS ψυχει αερα για 220 αλογα,οχι για 180 |
Μηπως οι θερμοκρασιες ειναι απο την χοανη και οχι απο το ic;
Γιατι αμα ανεβασει θερμοκρασια η χοανη,οτι και να κανει το ic,παλι ζεστος αερας θα περναει απο μεσα... ![]() |
Μηπως οι θερμοκρασιες ειναι απο την χοανη και οχι απο το ic; |
ParisMcridis έγραψε: | ||
σαφως και βαζει και αυτη το χερακι της αλλα εχω φτιαξει κατι σαν κουτι και την εχω μεσα και περημενω ενα σκουπακι που θα ανεβαζει αερα απο τον προφυλακτηρα κατευθειαν στην τρυπα που στο πλαστικο γιανα μπαινει οσο πιο δροσερος γινεται. |
ParisMcridis έγραψε: |
Μόλις φτιαχτεί και κατάβασω προφυλακτηρα να το βάλω θα τις ανάβασω.προς το παρόν με 3βαθμους έξω δε κάνω τέτοια δουλεια.ΕΣΥ σίγουρα θα τα δεις και απο κοντά. ![]() |
Μπορεις να το συνδεσεις και στο κυκλωμα των υαλοκαθαριστηρων αν θες... ![]() |
Ειναι μια πολυ καλη λυση,
αλλα οπως και καθε αλλη πατεντα που δημοσιευεται και με τον καιρο αντιγραφεται, "ποναει" στο θεμα εφαρμογης... Ποτε δεν ειδα σε δυο 207 τον ηδιο τροπο συνδενσης, και τι θελω να πω? Πως αν συνδεθει σωστα αποδιδει καταπληκτικα και βοηθαει το μοτερ ειδηκα στις ψηλες στροφες. Αν τωρα γινει λαθος στη συνδεση (συνηθως δεν φαινεται με την πρωτη ματια) τοτε ναι μεν αποδιδει παλι αλλα λιγοτερο, ποσο λιγοτερο? Οσο ποιο κακη συνδεσμολογια θα εχει τοσο λιγοτερο καλυτερα και θα αποδιδει... |
Άπορος έγραψε: | ||
Μπορείς να δώσεις 1-2 παραδείγματα λανθασμένης συνδεσμολογίας,την οποία θα φανέρωνε μία 2η ματιά στο κύκλωμα? ![]() Σε όποιο από τα δύο κούλερ κ αν αναφέρεσαι...γιατί με την ίδια διάταξη δουλεύουν,αν δε κάνω λάθος.Οπότε μία διευκρίνιση θα ήταν ευπρόσδεκτη |
Το πρόβλημα είναι ότι ψάχνω κολάρο (reducer) από 55mm σε 63.5 και δεν υπάρχει. Βρίσκω μόνο από 51mm και αν τελικά το εργοστασιακό κολάρο εσωτερικά έχει 58mm και φτιαχτεί αντίστοιχη σωλήνα, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να χωράει το reducer των 51mm (δύσκολο να ανοίγει τόσο).! ![]() Να σημειώσω ότι ψάχνω για τοποθέτηση cooler cupra χωρίς να αλλαχτούν οι μαμά πλαστικές σωληνώσεις. Υ.Γ Δεν είναι για το δικό μου αμάξι, αλλά φίλου. |
Azor_blade έγραψε: |
http://www.ebay.co.uk/itm/SAMCO-SILICONE-63MM-57MM-STRAIGHT-REDUCER-HOSE-/300600135372?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item45fd2a0ecc μαλλον δε κοιτας καλα... |
dimkeras έγραψε: | ||
Δηλαδή θες να βάλεις 63,5mm σωλήνες από το κούλερ και δε ξέρεις αν ταιριάζουν τα μαμά κολλάρα; Και γιατί δε φτιάχνεις 60άρι δίκτυο που ταιριάζουν τα μαμά; Φίλος έβαλε προ 3-4 ημερών με 58 ή 55mm (δεν είμαι σίγουρος) χρειάστηκε μόνο 2 straight reducers από το κούλερ για το δίκτυο, όλα τα υπόλοιπα έμειναν μαμά. Όπως και να'χει, θα μετρήσω τα δικά μου το μεσημέρι που θα σχολάσω και θα σου πω ακριβώς τη διατομή τους. |
Πιθανοτατα καποιος να ενδιαφερεται...
Σωληνες για ic για 207 με μαμα cooler προς 90Ε. Και εσωτερικα,εκει που ενωνονται οι δυο σωληνες του κοντου κολαρου,ειναι γυαλισμενο ωστε να μην υπαρχει κατι που εμποδιζει την ροη(τουλαχιστον σε αυτο που ειδα σαν δειγμα). ![]() |
Η μικρη ειχε μια βαση,απλα στην φωτογραφια ή δεν την ειχαν κολλησει ακομα ή δεν φαινεται.
Παντως στο δειγμα που ειδα,ειχε μια βαση στον κοντο σωληνα(τις φωτο δεν τις τραβηξα εγω-μου τις εστειλαν). Για "χειλακια",οχι,δεν εχουν. ![]() Για τον map,ουτε καν το σκεφτηκα,να το ρωτησω... ![]() |
Για τον map,ουτε καν το σκεφτηκα,να το ρωτησω... ![]() |
Το γνήσιο παίζει γύρω στα 300+ ευρώ, το "ξυσμένο" το βρίσκεις και κάτω από 250 ευρώ. |
N207r έγραψε: |
Στο 175 ρι έχει διαφορά απο τούρμπο σε κουλερ.. Αλλά κ στα 2 οι μαμά ειναι γ.τ.π!! |
bagos έγραψε: |
20 ευρω θα σου παρει ενας εξατμησας να σου φτιαξει ενα,οποτε... ![]() |
nightmare έγραψε: | ||
κουρμπαριστο 57αρι, μονο 20ευρω??? λιγα μου φαινονται!! ![]() |
nightmare έγραψε: |
παιδια, τα μαμα κολαρα του κουλερ ειναι 56 εσωτερικα,σωστα??
αν κανουμε 60αρι(εξωτερικη) δικτυο μπορουμε να τα χρησιμοποιησουμε ή πρεπει να κατεβουμε σε διασταση?? |
Ma η 60 εξωτερικη ειναι περιπου 56 εσωτερικη.Αρα.... ![]() |
puglover έγραψε: |
παθαινουν,πως δεν παθαινουν..μπορει να τρυπησουν.Επισης μπορει να ειναι τιγκα στο λαδι οποτε θα θελει καλο πλυσιμο με βενζινη. |
Mono AEK έγραψε: |
Παιδια βρηκα μεταχειρισμένο cuprocooler.
Θελω να επιβεβαιωσω οτι δε χαλανε αυτα ετσι; Μη το φοβηθω να το παρω; |
παιδια οσοι εχετε βαλει κουλερ αλλαζετε απο τα μαμα κοκκινα κολαρα και μετα τις σωληνωσεις η και πριν?
επισης για πρωτο σταδιο τι διασταση σωληνα πρεπει να χρησιμοποιησω? |
185 ευρω το κουλερ καινουριο
με τα μεταφορικα 219 ευρω σας ευχαριστω πολυ!! μολις μπει θα ανεβασω απλα επειδη τωρα ψαχνομαι για να φτιαξω σωληνωσεις ξερει κανεις τι διαμετρο πρεπει να εχουν? και τι κολαρα θα χρειαστω? κι αν εχετε να προτεινετε καποιον οικονομικο... |
Ρωτησα σε μερικους κι εκτος οτι δουλευουν inox ενω θελω αλουμινιο μου ειπαν κατι τιμες εξωπραγματικες... |
Μη μου λες τετοια !!! |
οι 9,9 στους 10 inox εχουν αν και το ψυχρο κομματι μετα το cooler δεν εχει νοημα να εχει καλη απαγωγη θερμοτητας ισα ισα κατι μονομενο καλα θα ταν το ιδανικο γιατι ερχετε πιο κρυος ο αερα και ζεσταινετε μεσα στο μηχανοστασιο.
Εχει δουλεια παντως μην νομιζεις θα βγει φθηνα |
Mono AEK έγραψε: | ||
κατσε γιατι με μπερδεψες! το αλουμινιο δεν εχει καλυτερη απαγωγη θερμοτητας? και το ινοξ ειναι πιο μονομενο? |
Μπηκε και το κουλερ.
Στερεωθηκε πολυ καλα μπηκε ωραια αλλα ακουω εναν περιεργο ηχο οταν εχω φουλ πιεση μονο σα να χανει απο καπου αερα. Τα κολαρα ειναι στη θεση τους και πολυ καλα σφιγμενα. Ειδωμεν... https://imageshack.com/my/images |
Οχι μονο κουλερ |
Μολις διορθωσω τη διαρροη και ρυθμισω το προγραμμα θα σας πω εντυπωσεις |
Καπου χανω αερα |
Οχι φιλε μου μην εκνευριζεσαι
Το φυσιολογικο ειναι αυτο Λογω πιο κρυου αερα ο κινητηρας πιανει την αποδοση με λιγοτερη πιεση. Επισης ειναι πιθανο και να σου στεγνωνει γιαυτο μη το σκιζεις Χρειαζεσαι ενα update στο προγραμμα για να ρυθμισεις με τα νεα δεδομενα. Εγω το εκανα και μαλιστα λογω κουλερ σηκωσα και λιγο παραπανω πιεση (1.35) Η διαφορα ειναι εμφανης αν και ακομα δε το χω πιεσει λογω καιρου |
Και βέβαια εχει.
Ο πιο κρυος αερας δινει ιδια αποδοση με λιγοτερο γκαζι Οποτε εγκεφαλος ριχνει τη πιεση γιατι πιανει το ταργκετ αποδοσης που εχει |
Και βέβαια εχει.
Ο πιο κρυος αερας δινει ιδια αποδοση με λιγοτερο γκαζι Οποτε εγκεφαλος ριχνει τη πιεση γιατι πιανει το ταργκετ αποδοσης που εχει |
Καπου θα χανεις πιεση, ή απο κολαρο, ή χτυπησες το i/c στην τοποθετηση και εχεις σπασει καμια κυψελη. |
Τσούζει σε τιμή...και είναι μικρότερο από του cupra... |
Καλησπέρα! Το Σάββατο που μας πέρασε έβαλα και εγώ το intercooler από Cupra! Συνολικά μου πήρε 7 ώρες γιατί το έκανα μόνος μου. Η αλήθεια είναι πως με δυσκόλεψε αρκετά η εφαρμογή του γιατί έχει πολύ λίγο χώρο από την τραβέρσα μέχρι το ψυγείο.
Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ θετικές! Στα χαμηλά έκοψε λίγο αλλά είναι κάτι που δεν με ενοχλεί γιατί έχει πολύ δύναμη. Στα ψηλά και ειδικότερα μετά της 4000rpm μου φαίνεται πως πηγαίνει πολύ καλύτερα και πραγματικά δεν νομίζω να είναι προκατάληψη! Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την μετατροπή γιατί και οπτικά έχει αλλάξει (έχει γίνει πιο άγριο) και βλέπω αρκετή διαφορά στις υψηλές στροφές. Το Σάββατο θα πάω να ανεβάσουμε και λίγο advance ακόμα στα ψηλά για να πάρω όσα μπορεί να δώσει το μαμά turbo!! ![]() |
MAD έγραψε: | ||
Φπε?? και τι πρόγραμμα έχεις?? |
Ενα πρωτο σταδιο χωρις i/c απλα παει μεχρι την μιση 4η,μετα βραζει,μολις βαλεις i/c καταλαβαινεις οτι εχεις αλλη μιση 4η και μια 5η ![]() |
Andreasf1 έγραψε: |
Ναι πρέπει να έχει κατέβει το diy με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Να φανταστώ τους αποστάτες τους φτιαξατε σε κάποιο μηχανουργείο; |
Εχω δει αποστατη σιδεροσωληνα περασμενη στην βιδα,πατροναρισενο τεφλον,σιδερο,ξυλο ![]() |
Andreasf1 έγραψε: |
Ναι πρέπει να έχει κατέβει το diy με μια γρήγορη αναζήτηση που έκανα.
Ευχαριστώ για την απάντηση. Να φανταστώ τους αποστάτες τους φτιαξατε σε κάποιο μηχανουργείο; |