PSClub - Hellas

Γενικές Συζητήσεις - ΟΤΕ και DSL!!!!!!!

nOkpos - Τετ 23 Αύγ 2006, 19:37:47
Θέμα δημοσίευσης: ΟΤΕ και DSL!!!!!!!
Ο ΟΤΕ, με στόχο την συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, την περαιτέρω διάδοση της ευρυζωνικότητας και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης ADSL, ανακοινώνει ότι αρχίζει από σήμερα τον δωρεάν διπλασιασμό των ονομαστικών ταχυτήτων πρόσβασης των συνδέσεων ADSL σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ταχύτητες θα αναβαθμιστούν ως εξής:

* Οι ταχύτητες 384/128 kbps, γίνονται 768/192 kbps
* Οι ταχύτητες 512/128 kbps, γίνονται 1024/256 kbps
* Οι ταχύτητες 1024/256 kbps, γίνονται 2048/256 kbps

Η αναβάθμιση των ονομαστικών ταχυτήτων ADSL προσβάσεων από τον ΟΤΕ αφορά σε όλες τις προσβάσεις ADSL (υφιστάμενες και νέες / χονδρικής και λιανικής) και πραγματοποιείται χωρίς καμία αύξηση στα μηνιαία τέλη, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στον τελικό χρήστη, ιδιώτη ή επιχείρηση.

Η διαδικασία της αναβάθμισης όλων των ADSL προσβάσεων αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Συνολικά θα αναβαθμιστούν πάνω από 2000 κόμβοι (DSLAMs) του ΟΤΕ σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα, το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ περιλαμβάνει περίπου 525.000 εγκατεστημένες πόρτες σε περίπου 1000 σημεία παρουσίας σε όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν πάνω από 330.000 πελάτες ADSL.

Οι χρήστες από την πλευρά τους δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση του εξοπλισμού τους αφού η διαδικασία της αναβάθμισης πραγματοποιείται στις υποδομές του ΟΤΕ. Οι χρήστες που είχαν συμπεριληφθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης ADSL προσβάσεων θα διατηρήσουν τις αναβαθμισμένες ταχύτητες που είχαν και κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος.
drioannis - Τετ 23 Αύγ 2006, 20:26:37
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα μου έγινε αναβάθμιση. Όσοι έχουν 1024 και αναβαθμιστούν σε 2048 και το router τους δεν υποστηρίζει αυτήν την ταχύτητα θα πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΝ router για να την εκμεταλλευτούν. Θα αναλάβουν το κόστος οι εταιρίες?
vassaki - Πεμ 24 Αύγ 2006, 01:01:20
Θέμα δημοσίευσης:
drioannis έγραψε:
Σήμερα μου έγινε αναβάθμιση. Όσοι έχουν 1024 και αναβαθμιστούν σε 2048 και το router τους δεν υποστηρίζει αυτήν την ταχύτητα θα πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΝ router για να την εκμεταλλευτούν. Θα αναλάβουν το κόστος οι εταιρίες?

Δεν νομίζω οτι αυτό είναι δουλειά των εκάστοτε provider,καθότι εσυ και ο καθένας μας μπορεί να έχουμε αγοράσει το router ξεχωριστά.Φυσιολογικά αυτό θα πρέπει να το φροντίσει ο κάθε χρήστης από μόνος του.
Baphomet - Πεμ 24 Αύγ 2006, 06:26:23
Θέμα δημοσίευσης:
εμένα ακόμα 384 είναι...
fynos - Πεμ 24 Αύγ 2006, 08:43:20
Θέμα δημοσίευσης: αναβαθμιση
Idea Τι θα γίνει όμως με τους συνδρομητές που μόλις τώρα έχουν προβεί σε αναβάθμιση της γραμμής τους ??
Γνωρίζει κανείς αν το router 510i speed touch μέχρι τι ταχύτητα υποστηρίζει !!
STELIOS - Πεμ 24 Αύγ 2006, 09:04:16
Θέμα δημοσίευσης:
Μπραβο, τι κανει ο ανταγωνισμος ε ???

Παντως σημερα προσεξα οτι η 384 κατεβαζει με ασυνηθιστα μεγαλες ταχυτητες.
fynos - Πεμ 24 Αύγ 2006, 09:18:01
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι πολύ σωστά η 384 μου στο router μου εμφανίζει ταχύτητα (Bandwidth Up/Down (Kbit/sec) 160 / 448 ). Wink
pygolabida - Πεμ 24 Αύγ 2006, 12:34:22
Θέμα δημοσίευσης:
Δυστυχώς στην περιοχή μου αναβάθμιση γραμμής θα γίνει τέλος του έτους-αρχές επόμενου, οπότε μέχρι τότε πάμε με ταχύτητα ........ Evil Evil Evil
brz20 - Πεμ 24 Αύγ 2006, 16:32:51
Θέμα δημοσίευσης:
Το θεμα ειναι οτι δεν θα εχουμε επιβαρυνση στην τιμη.Και ολα αυτα γινονται γιατι τους εβαλε χερι η Ευρωπη.Πανακριβες υπηρεσιες εχουμε.Δεν ξερω ομως τα μοντεμ που δινουν για την 384 θα κανουν και για την 768.
RASTAVIPER - Παρ 25 Αύγ 2006, 17:11:52
Θέμα δημοσίευσης:
Τι λετε βρε παιδια για τα μοντεμ??? Shocked Shocked
Απο ποτε εχει να κανει το dsl μοντεμ με το τι ταχυτητα εχεις??
Πουθενα δεν λεει οτι αν αλλαζεις ταχυτητα πρεπει να αλλαξεις και μοντεμ.
Τι ειμαστε, με V90 dialup?? Razz Razz
nOkpos - Παρ 25 Αύγ 2006, 17:19:47
Θέμα δημοσίευσης:
το καθε modem μπορει να δωσει μεχρι καποια ταχυτητα ! δεν μπορεις με ενα modem τον 384 να βαλεις π.χ 1024
fynos - Παρ 25 Αύγ 2006, 17:46:34
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ, και θα συμπληρώσω ότι αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται κυρίως από της 1024 έως τα 4 mbps Wink
cipher - Σαβ 26 Αύγ 2006, 04:09:04
Θέμα δημοσίευσης: Re: αναβαθμιση
fynos έγραψε:

Γνωρίζει κανείς αν το router 510i speed touch μέχρι τι ταχύτητα υποστηρίζει !!

Στο http://www.ascent.co.nz/ProductSpecification.aspx?ItemID=320190 λέει
"Up to 8 Mb/s downstream, 832 Kb/s upstream"
Οπότε, είσαι μέσα Wink
cipher - Σαβ 26 Αύγ 2006, 04:15:46
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Τι λετε βρε παιδια για τα μοντεμ??? Shocked Shocked
Απο ποτε εχει να κανει το dsl μοντεμ με το τι ταχυτητα εχεις??
Πουθενα δεν λεει οτι αν αλλαζεις ταχυτητα πρεπει να αλλαξεις και μοντεμ.
Τι ειμαστε, με V90 dialup?? Razz Razz

Και όμως, *έχει* να κάνει! Συνήθως, αυτά που είναι modem/router (που πάλι συνήθως έχουν και ethernet interface), υποστηρίζουν γύρω στα 8 Mbps download και γύρω στο 1 Mbps upload. Για περισσότερες πληροφορίες στο manual σας. Σίγουρα θα το λέει κάπου.

ΥΓ: Το Microcom AD2636 που είχε/έχει η Vivodi στο DSL Cube σηκώνει μέχρι 8/1 Mbps.
cipher - Σαβ 26 Αύγ 2006, 15:07:02
Θέμα δημοσίευσης: Re: αναβαθμιση
fynos έγραψε:
Idea Τι θα γίνει όμως με τους συνδρομητές που μόλις τώρα έχουν προβεί σε αναβάθμιση της γραμμής τους ??

Ξέχασα να απαντήσω εδώ... Sad

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα δουν 2πλάσια ταχύτητα από την ήδη αναβαθμισμένη του γραμμή. Νομίζω η αναβάθμιση θα ισχύει για όσους έχουν μέχρι 1 Mbps γραμμή (οπότε και θα γίνει 2). Forthnet, Altec και Tellas έχουν ήδη βγάλει επίσημη ανακοίνωση και έχει αρχίσει ο διπλασιασμός γραμμών (άντε να κουνηθεί και η Βιβόδι!).

Υπόψιν ότι αυτό ισχύει μόνο σε αυτούς που έχουν σύνδεση ΑΡΥΣ (Ασύμμετρου ΡΥθμού Σύνδεση), δηλαδή γραμμή ΟΤΕ και τηλεφωνία ΟΤΕ. Οι έχοντες Full LLU ή Shared LLU εξαρτώνται από τον πάροχό τους.

Σημ.
Full LLU = π.χ. Γραμμή Vivodi, ISP Vivodi, τηλεφωνία Vivodi
Shared LLU = π.χ. Γραμμή Vivodi, ISP Vivodi, τηλεφωνία ΟΤΕ
Steve - Κυρ 27 Αύγ 2006, 06:08:56
Θέμα δημοσίευσης:
Αι γραμμαί των οικιών μόνο θα διπλασιαστούνε...

Το τί θα κάνει ο κάθε πάροχος ίντερνετ, ήτοι ISP, είναι δικό του καπέλο...

π.χ. η forthnet έχει ήδη 2πλασιάσει όλες τις γραμμές των συνδρομητών της και περιμένει πότε θα κάνει το ίδιο και ο ΟΤΕς για να τις απολαύσουν οι συνδρομητές της Wink
DimiP - Κυρ 27 Αύγ 2006, 10:41:57
Θέμα δημοσίευσης:
ολοι οι ISP's σιγα σιγα θα αναβαθμισουν τις παροχες σε dsl.
ηδη το εχουν κανει οι HOL,OTENET,FORTHNET,TELLAS και επονται και αλλοι. Wink
karmagos - Κυρ 27 Αύγ 2006, 10:45:40
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδια εγω που εχω otenet 512 ισχυει και για μενα Shocked Laughing Wink Question ?που να παω να ρωτησω αν και ποτε θα αναβαθμιστω και αν πρεπει να παρω νεο Modem γιατι εχω το κλασικο της οτενετ με τα 512? Exclamation Question Exclamation
fynos - Κυρ 27 Αύγ 2006, 11:25:53
Θέμα δημοσίευσης:
Από την Otenet ακόμα δεν έχει ακουστεί κάτι, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να μείνουν πίσω στον ανταγωνισμό. Απ’ ότι ξέρω οι περισσότερες εταιρίες σου αναβαθμίζουν την γραμμή χωρείς να τους κυνηγήσεις !! Άλλα ένα τηλ στο Helpdesk δεν είναι κακό ! Wink
RASTAVIPER - Κυρ 27 Αύγ 2006, 11:28:54
Θέμα δημοσίευσης:
Γινεται η ΟΤΕΝΕΤ να μεινει πισω??
Αφου στον ΟΤΕ ανηκει.
Οποιοι δεν εχετε δει αναβαθμιση (και γω περιμενω), υπομονη.Εχουν πει μεσα σε 3 μηνες ολοι θα ειναι οκ.Η φορθνετ ειπε μεχρι τις 15/9 θα ειαι κομπλε.
karmagos - Κυρ 27 Αύγ 2006, 11:29:03
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστω fvnos
Και εγω αυτο πιστευω αλλα κραταω μια πισινη..
fynos - Κυρ 27 Αύγ 2006, 11:35:13
Θέμα δημοσίευσης:
Μία χαρά, άντε να δούμε ............. Razz
cipher - Κυρ 27 Αύγ 2006, 12:53:14
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:
Αφου στον ΟΤΕ ανηκει.
Οποιοι δεν εχετε δει αναβαθμιση (και γω περιμενω), υπομονη.Εχουν πει μεσα σε 3 μηνες ολοι θα ειναι οκ.Η φορθνετ ειπε μεχρι τις 15/9 θα ειαι κομπλε.

Κάτι παίζει με αυτούς τους 2. Νομίζω ότι είναι πλέον διαφορετικές εταιρίες, εξ' ου και το τυχόν μπάχαλο.
Steve - Κυρ 27 Αύγ 2006, 14:03:41
Θέμα δημοσίευσης:
fynos έγραψε:
Από την Otenet ακόμα δεν έχει ακουστεί κάτι, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να μείνουν πίσω στον ανταγωνισμό. Απ’ ότι ξέρω οι περισσότερες εταιρίες σου αναβαθμίζουν την γραμμή χωρείς να τους κυνηγήσεις !! Άλλα ένα τηλ στο Helpdesk δεν είναι κακό ! Wink

Πως να ακουστεί κάτι όταν περιμένεις να βρέξει για να πιείς νερό?

http://corporate.otenet.gr/portal/portal/media-type/html/user/anon/page/default.psml/js_panename/pressroomreleases?action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=9487

cipher έγραψε:
RASTAVIPER έγραψε:
Αφου στον ΟΤΕ ανηκει.

Κάτι παίζει με αυτούς τους 2. Νομίζω ότι είναι πλέον διαφορετικές εταιρίες, εξ' ου και το τυχόν μπάχαλο.

Conn-x = ΟΤΕ

ΟnDSL = ΟΤΕnet = θυγατρική του ΟΤΕ

Απλό ε? Rolling eyes
karmagos - Κυρ 27 Αύγ 2006, 17:02:07
Θέμα δημοσίευσης:
στην ουσια η otenet παιρνει χονδρικη τις συνδεσεις απο τον Ote , εχουν αμεση σχεση οι δυο τους αλλα λογο πωλησεων διαφοροποιουντε.
εγω πχ εκανα 1μιση μηνα (οι και καλα 10-12 εργασιμες ημερες) να συνδεθω απο τοτε που εκανα την αιτηση στην οτενετ, επερνα στην οτενετ μου λενε περιμενουμε απο τον οτε,επερνα τον οτε λεγαν ευθυνετε η οτενετ,μπαλακι!!αφου με ειχαν συνδεσει και δεν μου ειχαν δωσει κωδικους και εμπαινα εγω τωρα τσαμπα με demo της forthnet!!!μεχρι που ειπα οτι θα τους βγαλω στα καναλια και την επομενη με συνδεσαν... Laughing
Baphomet - Δευ 28 Αύγ 2006, 16:35:32
Θέμα δημοσίευσης:
άρα όσοι έχουμε connex παίρνουμε μια αναβάθμιση @@ ? Laughing Laughing Laughing Laughing
Steve - Τετ 30 Αύγ 2006, 16:28:34
Θέμα δημοσίευσης:
Στην Λάρισα πλέον απο χθες είναι ΟΛΑ 2x... Wink

Σήμερα τελειώσαν και με όσους δεν πήραν χθες την αναβάθμιση Smile

(768/192 για εμέ Cool )
fynos - Τετ 30 Αύγ 2006, 16:32:22
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδία, ελέγξτε τα router σας, οι πρώτες αναβαθμίσεις τον γραμμών από ΟΤΕ και HOL είναι γεγονός !
RASTAVIPER - Τετ 30 Αύγ 2006, 17:08:31
Θέμα δημοσίευσης:
Καλα τι να λεμε τωρα...
Λειτουργουν ηδη οι συνδεσεις 4μβ απο ΗΟΛ και εμεινα μαμακας οταν το ακουσα...Μιλαμε για 20 ευρω το μηνα (οσο πληρωνουν οι περισσοτεροι για 385/768) για 8 μηνες και μετα 25 για τους υπολοιπους.Και εννοειται συν μοντεμ.
Ξεφτιλα ρε!!!!!!!! Twisted evil Twisted evil
Steve - Τετ 30 Αύγ 2006, 18:52:28
Θέμα δημοσίευσης:
1) 385/768 Δεν υπάρχει... Αν εννοείς από 384 σε 768 μεταφορά, άλλο θέμα...

2) Ο "θείος" που έχει την HOL, είπε: "Από σήμερα (κάπου στην αρχή του καλοκαιριού), όσοι είστε συνδρομητές μας, και είστε και στην περιοχή της Αθήνας ΜΟΝΟ, άσχετα με το αν έχετε 384 ή 1024 σύνδεση, σας την κάνουμε 4mbit. Ο υπάρχον εξοπλισμός σας καλύπτει και δεν χρειάζετε τίποτα από πλευράς σας. Όμως μόνο μέχρι το τέλος του έτους θα είστε στα 4mbit, με την τιμή που πληρώνετε τώρα και χωρίς καμία αύξηση επ' αυτής. Αν θέλετε να συνεχίσετε μετά, θα μπορείτε, και φυσικά στις τιμές που θα ανακοινωθούνε τότε."
ultra-one - Πεμ 31 Αύγ 2006, 10:34:21
Θέμα δημοσίευσης:
Ο ΟΤΕ λέει ότι οι αναβαθμίσεις σε 2Χ θα συμπληρωθούν μέχρι 21 Νοεμβρίου.
Πάντως στην περιοχή μου (κέντρο Αθήνα), ακόμη δεν έχει γίνει τίποτα και είμαι ακόμη στα 512kbps... Evil Evil Evil
COOL ALEXIS - Πεμ 31 Αύγ 2006, 10:59:53
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν φαντάζεσται πως κατεβάζει με 4+mbps....

Λες και έχει όλο το Νετ στο σκληρό Shocked
Steve - Πεμ 31 Αύγ 2006, 15:00:41
Θέμα δημοσίευσης:
Ε και? Twisted evil
MEMsound - Πεμ 31 Αύγ 2006, 16:59:03
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Ε και? Twisted evil

σε αυτό θα συμφωνήσω...

ξαφνικά μας έγινε απαραίτητo 1mbps

δηλαδή τόσο καιρό που είχαμε dial-up τι παθαίναμε?!?!?!?!

δηλάδή αν το ρημάδι το mp3-κομμάτι κατέβει σε 5λεπτά αντί για 2 ή 30" τι έγινε?

Μήπως δημιουργούμε τεχνιτές ανάγκες χωρίς λόγο....

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
cipher - Πεμ 31 Αύγ 2006, 17:29:38
Θέμα δημοσίευσης:
Εντάξει για 1 mp3, αλλά για όλη τη δισκογραφία κάποιου συγκροτήματος; Και τα καινούρια DVD πώς θα κατεβούνε; Mr. Green
MEMsound - Πεμ 31 Αύγ 2006, 17:32:09
Θέμα δημοσίευσης:
... α ναι ...
ξέχασα ότι πλέον έχουμε γίνει όλοι μας mp3-dvd-klp-klp-hackers...

τρομάρα μας... Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
RASTAVIPER - Πεμ 31 Αύγ 2006, 17:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
1) 385/768 Δεν υπάρχει... Αν εννοείς από 384 σε 768 μεταφορά, άλλο θέμα...

2) Ο "θείος" που έχει την HOL, είπε: "Από σήμερα (κάπου στην αρχή του καλοκαιριού), όσοι είστε συνδρομητές μας, και είστε και στην περιοχή της Αθήνας ΜΟΝΟ, άσχετα με το αν έχετε 384 ή 1024 σύνδεση, σας την κάνουμε 4mbit. Ο υπάρχον εξοπλισμός σας καλύπτει και δεν χρειάζετε τίποτα από πλευράς σας. Όμως μόνο μέχρι το τέλος του έτους θα είστε στα 4mbit, με την τιμή που πληρώνετε τώρα και χωρίς καμία αύξηση επ' αυτής. Αν θέλετε να συνεχίσετε μετά, θα μπορείτε, και φυσικά στις τιμές που θα ανακοινωθούνε τότε."

Μεχρι στιγμης δουλευει μονο για DSLAM Μαρουσι και Αμπελοκηπους.Αλλα που θα παει ξα εξαπλωθει σιγα σιγα.
Steve - Πεμ 31 Αύγ 2006, 21:24:39
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Steve έγραψε:
Ε και? Twisted evil

σε αυτό θα συμφωνήσω...

Εμ, έλα μου ντε... Rolling eyes
COOL ALEXIS - Παρ 01 Σεπ 2006, 08:12:43
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Steve έγραψε:
Ε και? Twisted evil

σε αυτό θα συμφωνήσω...

Το θέμα δεν είναι τόσο χρόνου όσο κόστους Exclamation

Δεν είναι δυνατόν μια απλή dial-up σύνδεση να παραμένει σε τέτοια επίπεδα!

Και στην τελική γιατί να μην απολαμβάνουμε μια αξιοπρεπή ταχύτητα Question Question Question

Επειδή μερικοί θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι μόνο στα λόγια Question
MEMsound - Παρ 01 Σεπ 2006, 10:20:53
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ ότι είναι θέμα κόστους ....
και γω με την dial-up Πλήρωνα ένα σκασμό λεφτά.
Αλλά δεν καταλαβαίνω τι διαφορά κάνει σε ένα απλό χρήστη μια σύνδεση
dsl 512 από μία 4mbps... Confused Confused Confused Confused Confused
ultra-one - Παρ 01 Σεπ 2006, 12:21:02
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
Συμφωνώ ότι είναι θέμα κόστους ....
και γω με την dial-up Πλήρωνα ένα σκασμό λεφτά.
Αλλά δεν καταλαβαίνω τι διαφορά κάνει σε ένα απλό χρήστη μια σύνδεση
dsl 512 από μία 4mbps... Confused Confused Confused Confused Confused

Εσύ όταν οδηγείς στην εθνική σου αρέσει να πηγαίνεις με 30χαω ή με 240χάω????? - (Η με 3χάω που αντιστοιχεί στην ταχύτητα Dial-up???) Confused

Πιστέυω είναι αντίστοιχα πράγματα...... Laughing Laughing Laughing
MEMsound - Παρ 01 Σεπ 2006, 12:34:43
Θέμα δημοσίευσης:
Μεταξύ 30 και 240 υπάρχουν και ενδιάμεσες ταχύτητες...
ταξιδεύω συνήθως με 120~140... Laughing Laughing
και "σερφάρω" με την 384 dsl μια χαρά είμαι...
όχι ότι θα με χάλαγε πιο γρύγορη... Rolling eyes
αλλά δεν καίγομαι κιόλλας. Cool
COOL ALEXIS - Παρ 01 Σεπ 2006, 12:43:41
Θέμα δημοσίευσης:
Μάνθο αν δοκιμάσεις κάποια στιγμή θα γλυκαθείς Exclamation
cipher - Παρ 01 Σεπ 2006, 13:20:13
Θέμα δημοσίευσης:
Επίσης, δεν κουράζεσαι, δεν κινδυνεύεις και δε σε γράφουν αν πας πιο γρήγορα Very happy

Για δείτε, όμως, τι προσφέρει μια φινλανδική εταιρία (δίνω έμφαση στο "συμμετρική"):
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=45849&highlight=%D6%E9%ED%EB%E1%ED%E4%DF%E1
Shocked Shocked Shocked
brz20 - Τρι 05 Σεπ 2006, 00:15:50
Θέμα δημοσίευσης:
Παντως και η Vivodi προχωραει σε αναβαθμηση ολων των συνδεσεων χωρις κανενα κοστος μεχρι της 15/9.Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να βαλω 2048.
cipher - Τρι 05 Σεπ 2006, 02:59:57
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις πρώτα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τις αναβαθμίσεις και μετά να κάνεις κίνηση, γιατί μπορεί να αγανακτήσεις.

Υπάρχουν 2 ταχύτητες που σχετίζονται με την DSL: η ταχύτητα γραμμής και η ταχύτητα σύνδεσης (και η καθεμιά τους χωρίζεται σε download/upload). Η ταχύτητα γραμμής είναι στα πόσα συγχρονίζει το modem/router, ενώ η άλλη είναι τι σου δίνει ο ISP. Η σχέση που ισχύει είναι: ταχύτητα γραμμής >= ταχύτητα σύνδεσης
Υπάρχουν περιπτώσεις που π.χ. λόγω θορύβου μια σύνδεση 512 πιάνει πολύ λιγότερα από το μέγιστο σε γραμμή 512, οπότε και αναβαθμίστηκε η γραμμή σε π.χ. 1024 για να καλύψει τη χασούρα.

Αυτό που κάνει ο ΟΤΕ είναι να αναβαθμίσει τις γραμμές (δηλ. τα κατά τόπους DSLAM) και αυτό είναι που σκοπεύει να έχει τελειώσει μέχρι 15 Σεπτεμβρίου. *Αλλά*, για να μπορέσει να επιτρέψει στους ISP να δώσουν μεγαλύτερες συνδέσεις, θα πρέπει να αναβαθμιστούν τα κεντρικά και αυτό μπορεί να πάρει μέχρι 3 μήνες!!! Αν διαβάσεις αυτό το thread από την αρχή, θα δεις πολλά παραδείγματα αγανάκτησης, που με 512 κατεβάζαν στα 40-50 και με 1024 κατεβάζουν με 20!

Μη σε πιάνει αμόκ με τις αναβαθμίσεις. Σκοπός είναι να έχεις το καλύτερο "value for money" που λένε και οι Άγγλοι. Το να αναβαθμιστείς τώρα "χτυπώντας" μια "φοβερή προσφορά" και να σε πάει με 30 KB/s, μεγάλα ping latencies (καθυστέρηση άφιξης πακέτων στον προορισμό τους) και αστάθεια για 3-4 μήνες δε λέει κάτι. Σκέψου ότι σε 3-4 μήνες οι τιμές θα έχουν πέσει κι άλλο και οι συνδέσεις θα έχουν ανέβει.
MEMsound - Τρι 05 Σεπ 2006, 10:00:26
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:
Μη σε πιάνει αμόκ με τις αναβαθμίσεις. Σκοπός είναι να έχεις το καλύτερο "value for money" που λένε και οι Άγγλοι. Το να αναβαθμιστείς τώρα "χτυπώντας" μια "φοβερή προσφορά" και να σε πάει με 30 KB/s, μεγάλα ping latencies (καθυστέρηση άφιξης πακέτων στον προορισμό τους) και αστάθεια για 3-4 μήνες δε λέει κάτι. Σκέψου ότι σε 3-4 μήνες οι τιμές θα έχουν πέσει κι άλλο και οι συνδέσεις θα έχουν ανέβει.

επιτέλους διάβασα και κάτι λογικό...
Wink Wink Wink Wink Wink Wink
brz20 - Τρι 05 Σεπ 2006, 11:15:43
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίταξε να δεις.Όλα είναι σχετικά.Εγώ ας πούμε τώρα με την παρούσα κατάσταση(έχοντας 384)κατεβάζω σταθερά με 30 και 35.Τώρα που θα γίνει η αναβάθμιση θα κατεβάζω θεωρητικά πάντα με την διπλάσια ταχύτητα.Δηλαδή 70.Είναι παρα πολύ καλά πιστεύω.Απλά ήθελα να τονίσω ότι πλέον θα είναι πιο προσιτή σε όλους μας μια σύνδεση DSL.Γιατί η 2048 θα έχει την τιμή τις 1024.
Όσο για το ποσο ενεργή είναι μια σύνδεση είναι παρα πολύ ρευστό.Δηλαδή μπορεί να έχεις bandwidth 2Mbps αλλα να χρησιμοποιείς μονο το 20%.Αυτό λέγεται utilization και οφείλεται καθαρά στον ποσο φορτωμένο είναι το δίκτυο.
Baphomet - Τρι 05 Σεπ 2006, 12:59:35
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ με τον διπλασιασμό πάντως κατεβάζω όντως με διπλάσια ταχύτητα από πριν. με 384 κατέβαζα σταθερά 30-35 και τώρα κατεβάζω σταθερα 65-70.
Road_Runner - Τρι 05 Σεπ 2006, 13:25:08
Θέμα δημοσίευσης:
Στον διπλασιασμο τον γραφει πουθενα η το καταλαβαινεις απλα οτι κατεβαινει πιο γρηγορα?
Εννοω οταν γινεται συνδεση λεει συνδεθηκατε στα ΧΧΧ (πανω απο την προηγουμενη συνδεση)?
Steve - Τρι 05 Σεπ 2006, 14:35:01
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
cipher έγραψε:

επιτέλους διάβασα και κάτι λογικό...
Wink Wink Wink Wink Wink Wink

Και εγώ κάτι το αυτονόητο Laughing

Road_Runner έγραψε:
Στον διπλασιασμο τον γραφει πουθενα η το καταλαβαινεις απλα οτι κατεβαινει πιο γρηγορα?
Εννοω οταν γινεται συνδεση λεει συνδεθηκατε στα ΧΧΧ (πανω απο την προηγουμενη συνδεση)?

Ναι, αν έχεις kit dsl που κάνεις εικονικό dial για να συνδεθείς, φαίνεται γραπτώς η αλλαγή της ταχύτητας Cool

Εγώ με το 384 κατέβαζα με 40άρες σταθερές (45 στις καλές του) και με το 768 όταν πέφτει ο ήλιος πιάνω καθαρή 90αρού Cool (ή και κανα μεσημέρι τώρα που τα έχω παρατηρήσει αν είμαι τυχερός!)
cipher - Τρι 05 Σεπ 2006, 15:11:18
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Απλά ήθελα να τονίσω ότι πλέον θα είναι πιο προσιτή σε όλους μας μια σύνδεση DSL.Γιατί η 2048 θα έχει την τιμή τις 1024.

Συμφωνούμε, *αλλά*:
α) Την παρούσα στιγμή, επειδή ακριβώς το δίκτυο είναι πάνω στην αναβάθμιση, ρύθμιση κτλ. θα πάρει καιρό να σταθεροποιηθεί. Κάνοντας αναβάθμιση ταχύτητας μπορεί να "μεταμορφωθείς" σε εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ουσιαστικά η "αναβάθμιση" θα σου επιφέρει αισθητή υποβάθμιση στην ταχύτητά σου. Αν γουστάρεις να κατεβάζεις κάν' την τελικά 2048, απλά περίμενε λίγο ώστε να έχεις σύνδεση που θα αποδίδει ως αυτό που υποτίθεται ότι είναι.

β) Αν δε χρειάζεσαι πραγματικά τόσο μεγάλη ταχύτητα, θα μπορούσες να γλιτώσεις κάποια λεφτά! Εάν έχεις 1 Mbps, γιατί να πληρώσεις παραπάνω ευρώπουλα να πας στα 2 Mbps, ώστε να στα κάνει δωρεάν 4; Προβλέπω νέο διπλασιασμό για τις μικρές ταχύτητες το πολύ σε ένα 6μηνο.

brz20 έγραψε:
Όσο για το ποσο ενεργή είναι μια σύνδεση είναι παρα πολύ ρευστό.Δηλαδή μπορεί να έχεις bandwidth 2Mbps αλλα να χρησιμοποιείς μονο το 20%.Αυτό λέγεται utilization και οφείλεται καθαρά στον ποσο φορτωμένο είναι το δίκτυο.

Εάν έχεις 2 Mbps και χρησιμοποιείς μόνο το 20%, έχει καλώς. Αν όμως, δεν μπορείς να κατεβάσεις πιο γρήγορα από το 20%, αρχίζεις τα τηλέφωνα στον πάροχο γραμμής και στον πάροχο σύνδεσης και τους τρίζεις τα δόντια, γιατί είναι απαράδεκτη ποιότητα παροχής υπηρεσιών! Υπό τις χειρότερες συνθήκες πιστεύω δε θα πρέπει να πέφτει κάτω από 80% Evil

Baphomet έγραψε:
εγώ με τον διπλασιασμό πάντως κατεβάζω όντως με διπλάσια ταχύτητα από πριν. με 384 κατέβαζα σταθερά 30-35 και τώρα κατεβάζω σταθερα 65-70.

Είσαι τυχερός! Ανήκεις σε αυτούς που θα διατηρήσουν την ψυχική τους ηρεμία! Wink

Road_Runner έγραψε:

Αν έχεις usb modem, ή θα σου βγάζει κάποιο "μπαλονάκι" μόλις συνδεθεί, ή σου λέει το εικονιδιάκι που φορτώνει στο system tray (ο χώρος με τα εικονίδια, δεξιά στη μπάρα). Σε άλλους αρκεί να βάλεις το ποντίκι πάνω στο εικονίδιο, ενώ σε άλλους πρέπει να κάνεις δεξί κλικ και "ιδιότητες" ή "κατάσταση" κτλ, οπότε και σου δείχνει ταχύτητα συγχρονισμού.

Αν έχεις modem/router και έχεις συνδεθεί μέσω ethernet (με καλώδιο δικτύου), αυτή η πληροφορία υπάρχει κάπου στο web interface του modem/router.
brz20 - Τρι 05 Σεπ 2006, 17:41:48
Θέμα δημοσίευσης:
Κοντός ψαλμός αλληλούια που λέει και το γνωστό ρητό.Δεν έμειναν παρα 10 μέρες να μάθουμε τι ακριβώς γίνετε.Εγώ πάντως ακόμα κατεβάζω με 30.Τώρα αν μετά από 10 με 15 μέρες δω μια μικρή αύξηση στην ταχύτητα δεν θα αρχίσω με την μια τα τηλεφωνα.Θα τους δώσω μια περίοδο χάριτος γιατί πρόκειται για δύσκολη δουλειά και η σταθερότητα θα έρθει λίγο αργότερα.
cipher - Τρι 05 Σεπ 2006, 18:15:02
Θέμα δημοσίευσης:
Μετά από 10-15 μέρες θα δεις μόνο διπλάσια ταχύτητα συγχρονισμού. Μέχρι να αρχίσεις να κατεβάζεις με διπλάσια ταχύτητα, βάσει εκείνου του post στο adslgr.com περί 3 μηνών (βλ. link σε προηγούμενό μου post) με βάζει σε σκέψεις ότι θα είναι για πάνω από 3 μήνες (πότε ελληνικό project έπεσε μέσα στις προβλέψεις του?). Αφού αναβαθμιστούν τα DSLAM και σταθεροποιηθεί η κατάσταση, μετά θα γίνει πάλι το ίδιο μπάχαλο μέχρι να αναβαθμιστούν και ρυθμιστούν τα κεντρικά. Κάποιοι που ήδη κατεβάζουν με διπλάσιες ταχύτητες ανήκουν σε δοκιμαστικό πρόγραμμα και κάποιοι είχαν την τύχη να είναι στο ίδιο DSLAM με κάποιον που είχε κονέ με τα κεντρικά. Το παρόν "τοπίο" δεν προσφέρεται για εξαγωγή συμπερασμάτων! Very happy
BadSpud! - Τρι 05 Σεπ 2006, 18:45:24
Θέμα δημοσίευσης:
Έως τώρα δεν έχω δει διαφορά στην ταχύτητα της DSL μου δεν ξέρω ποτέ θα μου την αλλάξουν….

Ένας πολύ καλός και αξιόπιστος μετρητής ταχύτητας
http://www.abeltronica.com/velocimetro/pt/?idioma=uk&newlang=uk
cipher - Τετ 06 Σεπ 2006, 03:05:43
Θέμα δημοσίευσης:
BadSpud! έγραψε:
Ένας πολύ καλός και αξιόπιστος μετρητής ταχύτητας
http://www.abeltronica.com/velocimetro/pt/?idioma=uk&newlang=uk

Γράψε άκυρο! Έχω 512/128 και μου την έβγαλε 2142.40/97.12 !!! Tease Silly Hunter

Φαντάσου να αναβαθμιστώ κι όλας!!! Ha Ha

Γενικά, μην τα πολυεμπιστεύεσαι αυτά τα τεστ. Ενδεικτικά είναι, αλλά όχι αξιόπιστα. Καλύτερα να βρεις ένα μεγαλούτσικο αρχείο και να το κατεβάσεις από κάπου που ο server τα δίνει όλα. Προσωπικά, αυτό το κάνω με τον Rapidshare, όταν κατεβάζω κάτι .rar με mp3. Όταν η χρήση του server είναι γύρω στο 80% και κάτω, κατεβάζω σταθερά με 58-64 KB/s!
BadSpud! - Τετ 06 Σεπ 2006, 09:57:54
Θέμα δημοσίευσης:
Ο συγκεκριμένως μετρητής είναι πιο αξιόπιστος από κάποιους άλλους!!!
Ακρίβεια δεν θα βρεις πουθενά.

Ελπίζω στην σελίδα να επέλεξες χώρα!
Γιατί τα αποτελέσματα που σου έβγαλε είναι υπερβολικά. Όσες φορές έχω κάνει μετρήσεις πάντα ήταν μέσα σε λογικά πλαίσια τα αποτελέσματα.
DIMCHRI - Τετ 06 Σεπ 2006, 10:24:49
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:
Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις πρώτα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τις αναβαθμίσεις και μετά να κάνεις κίνηση, γιατί μπορεί να αγανακτήσεις.

ωραία ....

Και πάνω που νόμιζα ότι είχα κατασταλάξει και θα πήγαινα να βάλω ADSL επιτέλους - έχω PSTN και αντιλήφθηκα ότι πληρώνω τα ίδια για πολύ ποιό αργές ταχύτητες.

Λοιπόν μπορεί τε να μου πείτε τι να αγοράσω ?

Ξεχασα να σας πω ότι λήγει 17 Σεπτέμβριου η συνδρομή μου (dial up pstn) αν την λέω σωστά... και θέλω με την ευκαιρεία αυτή να αναβαθμιστώ !!!
brz20 - Τετ 06 Σεπ 2006, 11:01:06
Θέμα δημοσίευσης:
Αν την θες καθαρα για προσωπικη σου χρηση τοτε μια 768 σε υπερκαλυπτει.Και μαλιστα σε τιμη 384 συμφωνα με τις μεχρι τωρα δηλωσεις.Εξαλλου δεν θα υπαρχει κατι μικροτερο σε συνδεση.Αν παλι θελεις να κανεις δικτυο με εναν υπολογιστη τοτε σου προτεινω την 1024 για τον λογο οτι θα εχεις παλι υψηλη ταχυτητα και στα δυο συστηματα.
DIMCHRI - Τετ 06 Σεπ 2006, 11:16:13
Θέμα δημοσίευσης:
thanks για την απάντηση.

Θέλω να έχω γρήγορο internet και επειδή στον από πάνω όροφο μένει και ο αδελφός μου λέω να βάλω και ασύρματο royter.

η διαφορά τιμής μεταξύ 784 και 2048 είναι μόνο 6 ευρώ/τον μήνα στην forthnet για δωδεκάμηνη σύνδεση.

ακόμη θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει μέχρι πόσο εμβέλεια έχουν τα ασύρματα routers της forthnet ?

thanks in advance,
ultra-one - Τετ 06 Σεπ 2006, 11:38:37
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
ακόμη θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει μέχρι πόσο εμβέλεια έχουν τα ασύρματα routers της forthnet ?

Δεν ξέρω για τους Wireless Routers της Forthnet, πάντως εγώ στο σπίτι έχω ένα Linksys WAP54G Wireless Access Point το οποίο έχω πάνω από την οθόνη του υπολογιστή μου στο υπνοδωμάτιο στο πίσω μέρος του σπιτιού και έχω καλό σήμα όταν κάθομαι στη βεράντα μπροστά με το λάπτοπ. Η διαγώνια απόσταση θα είναι πάνω από 15 μέτρα, μέσα από 3 τοίχους!

Πιστεύω ότι αν βάλεις τον Wireless Router περίπου από κάτω από το σημείο που θα έχει ο αδελφός σου το PC τότε δεν θα έχεις πρόβλημα.

Αν έχει Laptop και θέλει να κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι τότε δεν ξέρω....

Αν έχει μόνο Desktop PC γιατί δεν τραβάτε ένα Ethernet καλώδιο να τελειώνετε???????
brz20 - Τετ 06 Σεπ 2006, 11:47:17
Θέμα δημοσίευσης:
Πρεπει να εχεις και WiFi εννοειτε.Χριαζεσε δυο καρτες WiFi και τον Router.Ο Router εχει εμβελεια καπου στα 300 μετρα.Μια χαρα φαση ειναι αυτη.Μπορεις να διαχειριζεσε πορους απο αποσταση.
cipher - Τετ 06 Σεπ 2006, 12:21:09
Θέμα δημοσίευσης:
BadSpud! έγραψε:
Γιατί τα αποτελέσματα που σου έβγαλε είναι υπερβολικά. Όσες φορές έχω κάνει μετρήσεις πάντα ήταν μέσα σε λογικά πλαίσια τα αποτελέσματα.

Ooooops! Δεν το είδα το pull-down menu, γιατί το κάλυπτε ένα ηλίθιο "floating javascript window" (χώρια που ήταν 4 το πρωί). Αλλά και πάλι, δε μας τα λέει καλά. Μου βγάζει τριπλάσιο και βάλε donwload:1708.72/87.68 Silly
BadSpud! - Τετ 06 Σεπ 2006, 12:35:05
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:
BadSpud! έγραψε:

Ooooops! Δεν το είδα το pull-down menu, γιατί το κάλυπτε ένα ηλίθιο "floating javascript window" (χώρια που ήταν 4 το πρωί). Αλλά και πάλι, δε μας τα λέει καλά. Μου βγάζει τριπλάσιο και βάλε donwload:1708.72/87.68 Silly

Ουαουυυυ
Αυτά είναι αποτελέσματα!!!!!

Τι να σου πω δεν ξέρω… ποτέ δεν μου έχει παρουσιάσει κάτι παρόμοιο

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
ultra-one - Τετ 06 Σεπ 2006, 12:36:50
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Ο Router εχει εμβελεια καπου στα 300 μετρα.Μια χαρα φαση ειναι αυτη.Μπορεις να διαχειριζεσε πορους απο αποσταση.

ΜΟΝΟ σε εντελώς ανοικτό χώρο όπως μια αυλή!!!!!!!!!!

Σε κλειστό χώρο με τοίχους, πατώματα, ταβάνια μιλάμε για 15-20μ MAX!!!!!!
DIMCHRI - Τετ 06 Σεπ 2006, 12:38:11
Θέμα δημοσίευσης:
ultra-one έγραψε:
DIMCHRI έγραψε:

Δεν ξέρω για τους Wireless Routers της Forthnet, πάντως εγώ στο σπίτι έχω ένα Linksys WAP54G Wireless Access Point το ..............τελειώνετε???????

αυτό είναι forum...
άμεσες απαντήσεις σε όλα...thanks guys Wink

το router είναι αυτό :
Linksys WAG354G με Wi-Fi

τώρα αναφορικά με τις συσκευές έχω ένα desktop στο δωματιό μου, και ένα λαπτοπ.
τελευταία δουλεύω με το laptop περισσοτερο και κατεβάζω σε αυτό και όλα τα μαιλ του γραφείου, που είναι περίπου 400 μαιλ την μέρα.

από την άλλη ο αδελφός μου έχει ένα desktop στο σπίτι του.
Βέβαια τώρα που μου λέτε για εμβέλεια μέχρι 300 μέτρα μάλλον πάω προς το ασύρματο router γιατί έτσι ίσως να πιάνει η εμβέλεια του και στο μαγαζί που έχουμε και είναι περίπου 70 μέτρα απόσταση απο το σημείο που θα μπει το router και περίπου 4 τύχοι ενδιάμεσα.

απλά υποθέτω ότι θα χρειαστώ να βάλω και ασύρματες κάρτες wifi στα 2 desktop.
ultra-one - Τετ 06 Σεπ 2006, 12:51:30
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Βέβαια τώρα που μου λέτε για εμβέλεια μέχρι 300 μέτρα μάλλον πάω προς το ασύρματο router γιατί έτσι ίσως να πιάνει η εμβέλεια του και στο μαγαζί που έχουμε και είναι περίπου 70 μέτρα απόσταση απο το σημείο που θα μπει το router και περίπου 4 τύχοι ενδιάμεσα.

Δεν θα πιάνει ούτε με σφαίρες!!!!!!!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing

Αν θες σήμα στο μαγαζί τότε πρέπει να βάλεις τον Router δίπλα σε παράθυρο που να βλέπει το μαγαζί και να υπάρχει όσο το δυνατόν οπτική επαφή!!!

Ο Linksys WAG54G έχει και 4πορτο Switch πάνω του. Τώρα αν ο αδελφός σου έχει μόνο Desktop, τραβάτε ένα UTP καλώδιο να τελειώνετε διότι η ασύρματες συνδέσεις στα 2,4GHz (802.11b & 802.11g) ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ και ενδέχεται να δημιουργούνται διακοπές στη σύνδεση από κινητά τηλέφωνα, φούρνους μικροκυμάτων και DECT τηλέφωνα.....Shocked
.....Και αυτό δεν το θες όταν τρέχεις Ρ2Ρ εφαρμογές που μια διακοπή μισού δευτερολέπτου μπορεί να σου διακόψει το download και να σου χαλάσει το queue!!!! Wink
ultra-one - Τετ 06 Σεπ 2006, 12:53:40
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

Δεν θα πιάνει ούτε με σφαίρες!!!!!!!!!!! Laughing Laughing Laughing Laughing

Αν θες σήμα στο μαγαζί τότε πρέπει να βάλεις τον Router δίπλα σε παράθυρο που να βλέπει το μαγαζί και να υπάρχει όσο το δυνατόν οπτική επαφή!!!

Ο Linksys WAG54G έχει και 4πορτο Switch πάνω του. Τώρα αν ο αδελφός σου έχει μόνο Desktop, τραβάτε ένα UTP καλώδιο να τελειώνετε διότι η ασύρματες συνδέσεις στα 2,4GHz (802.11b & 802.11g) ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ και ενδέχεται να δημιουργούνται διακοπές στη σύνδεση από κινητά τηλέφωνα, φούρνους μικροκυμάτων και DECT τηλέφωνα.....Shocked
.....Και αυτό δεν το θες όταν τρέχεις Ρ2Ρ εφαρμογές σε Desktop PC's που μια διακοπή μισού δευτερολέπτου μπορεί να σου διακόψει το download και να σου χαλάσει το queue!!!! Wink
cipher - Τετ 06 Σεπ 2006, 12:59:14
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
thanks για την απάντηση.
Θέλω να έχω γρήγορο internet και επειδή στον από πάνω όροφο μένει και ο αδελφός μου λέω να βάλω και ασύρματο royter.
...

Για το Linksys WAG354G που δίνει το ADSL in a Box Plus, βρήκα αυτό το thread, όπου ο Challenger λέει για γνωστό του που συνδέεται στο ισόγειο με το router στον 2ο όροφο. Θεωρητικά θα πιάνει και στην περίπτωσή σου, αν θεωρήσουμε ότι έχετε περίπου τις ίδιες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές.

Επίσης, αν ενδιαφέρεσαι μόνο για σερφάρισμα, είσαι ΟΚ. Αλλιώς, αν θέλετε και να κατεβάζετε με P2P, θα χρειαστεί να το ρυθμίσετε (ιδέα δεν έχω τι δυνατότητες σου παρέχει) ώστε να μοιράζεστε το bandwidth, γιατί η σύνδεση θα είναι "όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε" Very happy

Πάντως, εγώ θα το έψαχνα και ως προς το πόσο μου τηγανίζει τον εγκέφαλο η ασύρματη τεχνολογία...

ΥΓ: Αυτά τα περί εμβέλειας στα χαρακτηριστικά των ασύρματων συσκευών αναφέρονται πάντα σε ιδανικές συνθήκες: Οπτική επαφή χωρίς παρεμβαλλόμενα αντικείμενα, ιδανικές καιρικές συνθήκες, μη ύπαρξη αντίστοιχων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων που μπορεί να επηρεάζουν κτλ.
DIMCHRI - Τετ 06 Σεπ 2006, 13:32:04
Θέμα δημοσίευσης:
Δύσκολο να τραβήξω καλώδιο μεταξύ των 2 ορόφων διότι είναι διαφορετικά σπίτια. θέλει ψάξιμο, ηλεκτρολόγο κ.τ.λ.

από το router μπορώ να τραβήξω καλώδιο στο desktop μου (για να γλυτώσω την μία ασύρματη κάρτα δικτύου ) και το οποίο βρίσκεται στο σπίτι μου μέσα ?

το router που συνδέεται ? οπουδήποτε έχω γραμμή τηλεφώνου ?

Θα μπορώ να δουλέυω και το λαπτοπ μου ασύρματα, και από το desktop μου ενσύρματα ?
cipher - Τετ 06 Σεπ 2006, 14:37:44
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
Δύσκολο να τραβήξω καλώδιο μεταξύ των 2 ορόφων διότι είναι διαφορετικά σπίτια. θέλει ψάξιμο, ηλεκτρολόγο κ.τ.λ.

Και όχι μόνο αυτό. Πρέπει να ρωτήσεις κάποιον τεχνικό για το πόσα μέτρα καλώδιο μπορείς να βάλεις χωρίς να έχεις πτώση σήματος. Δεν είναι σαν τη μπαλαντέζα του ηλεκτρικού ρεύματος.

DIMCHRI έγραψε:

από το router μπορώ να τραβήξω καλώδιο στο desktop μου (για να γλυτώσω την μία ασύρματη κάρτα δικτύου ) και το οποίο βρίσκεται στο σπίτι μου μέσα ?

Ναι, και είναι προτεινόμενο! (όχι για αποχώρηση από talent show!!!) Laughing
Όπως είπε και ο ultra-one, έχει 4-πορτο switch πίσω του, οπότε μπορείς να συνδέσεις μέχρι 4 υπολογιστές πάνω του με καλώδιο δικτύου.

DIMCHRI έγραψε:

το router που συνδέεται ? οπουδήποτε έχω γραμμή τηλεφώνου ?

Ναι, αν έχεις PSTN. Για ISDN νομίζω έχει κάτι περιορισμούς.

DIMCHRI έγραψε:

Θα μπορώ να δουλέυω και το λαπτοπ μου ασύρματα, και από το desktop μου ενσύρματα ?

Ναι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτός του ότι θα πρέπει να ρυθμίσεις την κατανομή του bandwidth, ώστε να μην "τρώει" το ένα το άλλο όταν πρόκειται για download μεγάλων αρχείων ή P2P.
DIMCHRI - Τετ 06 Σεπ 2006, 14:52:31
Θέμα δημοσίευσης:
ευχαριστώ ρε παιδιά...

μου λύσατε τις αποροίες μου !!!

άμα δεν είχαμε το κλαμπάκι μας τι θα κάναμε !!!
brz20 - Τετ 06 Σεπ 2006, 15:56:16
Θέμα δημοσίευσης:
Για αυτο υπαρχουν και τα access point.Αυτα μεγαλωνουν την αποσταση του ασυρματου.Ωραιος τροπος για να παρεις internet ειναι με bluetooth.Βεβαια ακομα το ψαχνω το ζητημα.Μολις βρω λυση θα σας πω.
DimiP - Πεμ 07 Σεπ 2006, 15:24:47
Θέμα δημοσίευσης:
για οσους εχουν dsl
εδω http://www.oteshop.gr/adslupgrade_popup.asp μπορειτε να δειτε αν ο ΟΤΕ εχει αναβαθμισει τη γραμμη σας (2σιασμος)
Wink
Ghost Dog - Πεμ 07 Σεπ 2006, 15:27:11
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:
για οσους εχουν dsl
εδω http://www.oteshop.gr/adslupgrade_popup.asp μπορειτε να δειτε αν ο ΟΤΕ εχει αναβαθμισει τη γραμμη σας (2σιασμος)
Wink

Καλοοο! Cool
brz20 - Πεμ 07 Σεπ 2006, 18:17:36
Θέμα δημοσίευσης:
Καλη μαγκια.Θα ψαξω να δω αν υπαρχει καμια τετοια μαγκια και στην Vivodi.
BadSpud! - Παρ 08 Σεπ 2006, 20:57:17
Θέμα δημοσίευσης:
Ghost Dog έγραψε:
DimiP έγραψε:
για οσους εχουν dsl
Wink

Καλοοο! Cool

Πολύ καλό………
Αλλά εμένα ακόμα τίποτα
cipher - Σαβ 09 Σεπ 2006, 14:36:15
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα λέει ότι έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση στην περιοχή μου στις 30/8, αλλά το router μου συγχρονίζει στα 512/128.

Για άλλη μια φορά ο πΟΤΕς δείχνει την αξιοπιστία των υπηρεσιών του Laughing
DimiP - Σαβ 09 Σεπ 2006, 15:19:21
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:
Εμένα λέει ότι έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση στην περιοχή μου στις 30/8, αλλά το router μου συγχρονίζει στα 512/128.

Για άλλη μια φορά ο πΟΤΕς δείχνει την αξιοπιστία των υπηρεσιών του Laughing

πιθανες λυσεις:
χρειαζεσαι αλλο firmware στο router -> κατεβασε το απο το site του router σου ή παρε τους τηελεφωνο να στο στείλουν (ισως να υπαρχει και στο site του Παροχου σου otenet,forthnet,hol,κλπ)
χρειαζεσαι αλλο router γιατι το δικο σου δεν υποστηριζει τη νεα ταχυτητα -> ειναι μαλλον απιθανο ενδεχωμενο αλλα υπαρχει.
ο παροχος σου (otenet,forthnet,hol,κλπ) δεν εχει διπλασιασει ακομα τις ταχυτητες προσβασης σου ακομα κιαν ο ΟΤΕ το εχει ηδη κανει -> παρε τηλεφωνο να τους ρωτησεις.

Wink
brz20 - Σαβ 09 Σεπ 2006, 16:40:22
Θέμα δημοσίευσης:
Το τριτο πιστευω ειναι το καλυτερο πριν κανεις τα αλλα δυο.Γιατι αν θυμαμαι καλα εγω ειχα αντιμετωπισει προβλημα με την εταιρια.Ειχα κανει εγκατασταση αλλου firmware και δεν μου το αναγνωριζαν.Απο οτι ειχα καταλαβει το firmware επεμβενει σε πολυ χαμηλα σταδια.
cipher - Κυρ 10 Σεπ 2006, 02:54:12
Θέμα δημοσίευσης:
DimiP έγραψε:

πιθανες λυσεις:
χρειαζεσαι αλλο firmware στο router -> κατεβασε το απο το site του router σου ή παρε τους τηελεφωνο να στο στείλουν (ισως να υπαρχει και στο site του Παροχου σου otenet,forthnet,hol,κλπ)

Το έχω ήδη φλασάρει με το καινούριο.

DimiP έγραψε:

χρειαζεσαι αλλο router γιατι το δικο σου δεν υποστηριζει τη νεα ταχυτητα -> ειναι μαλλον απιθανο ενδεχωμενο αλλα υπαρχει.

Σηκώνει μέχρι 8 Mbps upload / 1 Mbps download. Έδινε καλό κομμάτι ο Κύβος Wink

DimiP έγραψε:

ο παροχος σου (otenet,forthnet,hol,κλπ) δεν εχει διπλασιασει ακομα τις ταχυτητες προσβασης σου ακομα κιαν ο ΟΤΕ το εχει ηδη κανει -> παρε τηλεφωνο να τους ρωτησεις.
Wink

Το interface του router δείχνει την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζει στην τηλεφωνική γραμμή (στην προκειμένη περίπτωση ΟΤΕ). Δεν μπορεί να ξέρει τι ταχύτητα μου δίνει ο πάροχος. Εν προκειμένω, θα έπρεπε να δείξει 1024/256. Τώρα, αν εγώ συνέχιζα να κατεβάζω με 60 KB/s, τότε αυτό θα σήμαινε ότι ο πάροχος δε μου έχει αναβαθμίσει τη σύνδεση.

Μάλλον κανένα τηλέφωνο στον πΟΤΕ θα παίξει, αλλά *αφού* στρώσει η κατάσταση με τις αναβαθμίσεις! Smile
DimiP - Κυρ 10 Σεπ 2006, 16:18:34
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:
DimiP έγραψε:

Το interface του router δείχνει την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζει στην τηλεφωνική γραμμή (στην προκειμένη περίπτωση ΟΤΕ). Δεν μπορεί να ξέρει τι ταχύτητα μου δίνει ο πάροχος. Εν προκειμένω, θα έπρεπε να δείξει 1024/256. Τώρα, αν εγώ συνέχιζα να κατεβάζω με 60 KB/s, τότε αυτό θα σήμαινε ότι ο πάροχος δε μου έχει αναβαθμίσει τη σύνδεση.

Μάλλον κανένα τηλέφωνο στον πΟΤΕ θα παίξει, αλλά *αφού* στρώσει η κατάσταση με τις αναβαθμίσεις! Smile

ακριβως επειδη δεν μπορει να ξερει τι ταχυτητα δινει ο παροχος ποτε δεν θα ξερεις σιγουρα.
η μονη λυση ειναι να ελεγχεις απο τα downloads σου ή να παρεις τηλεφωνο στον Παροχο.
εγω παντως απλα περιμενω να δω στο download μου το 53kb/s (512 τωρα) να γινει 110 kb/s ή καπου εκει (1024) Wink
chatasos - Κυρ 10 Σεπ 2006, 19:05:02
Θέμα δημοσίευσης:
Αρκετοί providers σου δίνουν τη δυνατότητα να δεις τα στοιχεία του λογαριασμού σου μέσω του web, οπότε μπορείς να καταλάβεις αν σου έχουν κάνει την αναβάθμιση.
cipher - Κυρ 10 Σεπ 2006, 20:56:06
Θέμα δημοσίευσης:
Idea Εκτός αν αυτή η σελίδα του ΟΤΕ δείχνει το αν έχει αναβαθμιστεί η σύνδεση (σε συνδρομιτές ΟΤΕ) και όχι ο συγχρονισμός του router. Οπότε, αν είμαι σε DSLAM χωρίς συνδρομητές ΟΤΕ, είναι πολύ πιθανό να έχουν αφήσει την αναβάθμιση για αργότερα...

Δεν έχει νόημα να επικοινωνήσω με τον ISP αν πρώτα δε δω το router μου να συγχρονίζει σε διπλάσια ταχύτητα. Θα τους δώσω μέχρι τις 15 του μηνός και μετά θα σκάσω κανένα τηλέφωνο...
DimiP - Δευ 11 Σεπ 2006, 16:35:38
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:
Idea Εκτός αν αυτή η σελίδα του ΟΤΕ δείχνει το αν έχει αναβαθμιστεί η σύνδεση (σε συνδρομιτές ΟΤΕ) και όχι ο συγχρονισμός του router. Οπότε, αν είμαι σε DSLAM χωρίς συνδρομητές ΟΤΕ, είναι πολύ πιθανό να έχουν αφήσει την αναβάθμιση για αργότερα...

Δεν έχει νόημα να επικοινωνήσω με τον ISP αν πρώτα δε δω το router μου να συγχρονίζει σε διπλάσια ταχύτητα. Θα τους δώσω μέχρι τις 15 του μηνός και μετά θα σκάσω κανένα τηλέφωνο...

εσυ ξερεις Wink
CC-Gio - Πεμ 14 Σεπ 2006, 12:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
Eνα ψιλο-ασχετο....αν ξερει καποιος ας απαντηση ομως.....Εγω επαιζα με 512 counter strike και ειχα ενα ping γυρω στα 75.......τωρα που διπλασιαστηκε η ταχυτητα μου γιατι εχω ping πανω απο 100??

Πως γινεται αυτο??? Rolling eyes Shocked
cipher - Πεμ 14 Σεπ 2006, 13:16:01
Θέμα δημοσίευσης:
Φταίνε οι "αναβαθμίσεις" του πΟΤΕ. Πάλι καλά να λες που από τα 75 πήγες 100+, γιατί κάτι άλλοι χτυπάνε 300άρες!

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή (νηστεία και προσευχή προεραιτικά) Very happy
Nuntius - Πεμ 14 Σεπ 2006, 19:14:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ακούστε γέλιο, παιδιά. Τον φλεβάρη έβαλα otenet ondsl kit 384kbps. Τα κολλητάρια μου έβαλαν forthnet 512. Εντάξει, φυσικά, υπήρχε διαφορά στο downloading. Όμως ο πΟΤΕ έκανε το θαύμα του. Εννοώ ότι εγώ έγινα 786,4 και οι κολλητοί 1024. Εδώ είναι το αστείο...παλιά κατέβαζα με 40kbps και τώρα πιάνω μέχρι 72kbps, ενώ οι κολλητοί δεν πιάνουν πάνω από 60...χαχαχαχα Laughing Laughing Laughing Laughing
DIMCHRI - Πεμ 14 Σεπ 2006, 19:20:21
Θέμα δημοσίευσης:
OXI RE γα**το.. εγώ αγόρασα forthnet στα 2048...

και μεχρι τον δεκέμβριο η forthnet θα έχει διπλασιάσει στην περιοχή μου την ταχυτητά της μέσω του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών που φτιάχνει...

ελπίζω τότε να έχουμε πραγματικό γρήγορο ίντερνετ. Wink
Steve - Πεμ 14 Σεπ 2006, 23:59:47
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:
μέσω του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών που φτιάχνει...

Αυτό μου φαντάζει λίγο σενάριο επιστημονικής φαντασίας... Rolling eyes
BadSpud! - Παρ 15 Σεπ 2006, 11:49:52
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΝΤΩΣ.....
DIMCHRI - Παρ 15 Σεπ 2006, 12:17:28
Θέμα δημοσίευσης:
αυτό για τους δυσπιστους...

http://www.forthnet.gr/templates/corporatePrPostingView.aspx?p=171681

Wink

Laughing Laughing Laughing
Steve - Παρ 15 Σεπ 2006, 15:17:38
Θέμα δημοσίευσης:
forthnet έγραψε:
Οι εργασίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του α΄ εξαμήνου του 2007

Sleeping

Όταν και αν γίνει, πες μου...

Sleeping X-mas
Road_Runner - Πεμ 21 Σεπ 2006, 09:49:24
Θέμα δημοσίευσης:
Επιτέλους έγινε αναβάθμιση και σε μένα. Τώρα συνδέομαι στα 786,4 και υπάρχει κάποια μικρή διαφορά στην ταζχύτητα. Ακόμα δεν έχω κατεβάσει κάτι αλλά πιστεύω ότι θα κάτεβάζει και πιο γρήγορα
brz20 - Πεμ 21 Σεπ 2006, 14:02:31
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα ρε παιδια γιατι δεν εχει γινει τιποτα ακομα.Χθες εδιχνε οτι ειχε παρει τα πανω της αλλα τελικα επεσε παλι στο 30.Εκανα και κατι τεστ μηπως και δω την αληθεια.Περισσοτερο με μπερδεψαν.Οποιος εχει Vivodi ή εχει κανεναν φιλο που εχει να ρωτησει και να μου πει.
cipher - Πεμ 21 Σεπ 2006, 15:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
brz20, εγώ έχω Vivodi πάνω σε γραμμή πΟΤΕ (Α.ΡΥ.Σ.). Το modem/router συνεχίζει να συγχρονίζει στα 512 και κατεβάζω με 58-62 KB/s Very happy
Ευτυχώς δε με έχουν αναβαθμίσει ακόμη Mr. Green

Αν κι εσύ είσαι με ΑΡΥΣ, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι υπομονή, να φτιάξει η κατάσταση. Από τρίτους με άκρες στα κεντρικά του πΟΤΕ (και όχι μόνο!) έχω μάθει ότι κάποιο πρόβλημα υπήρχε με τα ports στα 1024, σχετικά με τη δρομολόγηση της κυκλοφορίεας. Αν είχες 512, ετοιμάσου για πολλά σκαμπανεβάσματα ταχύτητας μέχρι να το φτιάξουν...

Αλήθεια, στα πόσα λέει το modem/router σου ότι συγχρονίζει;
Lion80 - Πεμ 21 Σεπ 2006, 18:52:12
Θέμα δημοσίευσης:
Παδιά εγώ έχω Vivodi 512!!Στις 15 Σεπτ. μου το αναβάθμισαν και τώρα έγινε 1024.Dowload πλέον κάνω από 70-110!!Τρελλή αστάθεια ακόμη.Βέβαια είναι αναλόγως και την ώρα..δηλαδή βραδινές ώρες κατεβάζει σταθερά με 90-95KB/sec.Παλιά με την 512 κατέβαζα μεταξύ 50-55KB/sec.
Τέλος του μήνα την κόβω την Vivodi και αγοράζω κάτι στα 2048.Αυτή τη στιγμή η πιο συμφέρουσα προσφορά είναι της Forthnet στα 2048!!
Αν υπάρχει και τον Οκτώβριο..θα την πάρω!!
brz20 - Πεμ 21 Σεπ 2006, 19:01:36
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω παιδια εχω Vivodi και γραμμη OTE δηλαδη πληρωνω το παγιο στον πΟΤΕ και την συνδεση στην Vivodi.Το θεμα ειναι οτι χθες χαρικα που αρχισε να κατεβαζει με 50 και 70 αλλα τωρα ειναι σαν να εχω dial up.Ειχα 384 και μετα απο ολα αυτα επρεπε να γινει 768 απο της 15 του μηνα.Μηπως ειναι θεμα ασταθειας ακομα?Αυριο που θα παω να πληρωσω θα τους ρωτησω να μου πουν τι ακριβως συμβαινει.
DIMCHRI - Τετ 04 Οκτ 2006, 11:22:33
Θέμα δημοσίευσης:
SITE για να τσεκάρετε την adsl σας.

http://www.giganews.com/test_connect.html

http://www.adslguide.org.uk/tools/speedtest.asp

το πρώτο είναι ποιό light έκδοση...
brz20 - Τετ 04 Οκτ 2006, 12:41:23
Θέμα δημοσίευσης:
Παρα πολυ ωραια.Θα τα δοκιμασω για να δω τι παιζει με την δικια μου συνδεση.Δεν βλεπω να κατεβαζω ουτε καν με 50 και ανησυχω.
kanelj - Τετ 04 Οκτ 2006, 16:28:44
Θέμα δημοσίευσης:
Eπειδη εχω μπερδευτει λιγακι αυτο σε ποσα Kb/s σημαινει οτι μπορω να κατεβασω?

http://img.villagephotos.com/p/2005-10/1088500/test.jpg
DIMCHRI - Τετ 04 Οκτ 2006, 17:22:00
Θέμα δημοσίευσης:
1269 Kbytes per second.
kanelj - Τετ 04 Οκτ 2006, 17:27:08
Θέμα δημοσίευσης:
Για να μιλησουμε πιο...πρακτικα Exclamation
Δηλαδη πχ στο Azureus οταν κατεβαζω μια ταινια,υπαρχει περιπτωση να κατεβαζει με 1269 kb/s Question Question Question Shocked Shocked Shocked
Εμενα μια φορα μονο μου εχει παει πανω απο 100kb/s Exclamation Exclamation Exclamation Confused
Lion80 - Τετ 04 Οκτ 2006, 17:45:08
Θέμα δημοσίευσης:
kanelj έγραψε:
Δηλαδη πχ στο Azureus οταν κατεβαζω μια ταινια,υπαρχει περιπτωση να κατεβαζει με 1269 kb/s Question Question Question Shocked Shocked Shocked
Εμενα μια φορα μονο μου εχει παει πανω απο 100kb/s Exclamation Exclamation Exclamation Confused

Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο!!Άλλο kbps και άλλο πόσα kbyte(kb) κατεβάζουμε.Πιο συγκεκριμένα:1024kbps=περίπου 120kb/sec.Δηλαδή:Kbps=kbit/sec.Άλλο bit και άλλο byte!!!Εμάς μας ενδιαφέρει πόσα δεδομένα μπορούμε να κατεβάσουμε!!Δηλαδή πόσα kbyte!!Και όχι ο ρυθμός που κατεβάζουμε δηλαδή kbit!!!Το μέγεθος των αρχείων μετριέται σε byte(π.χ 10kbyte,1MByte).Άρα τα 1269kbit/sec=περίπου 120-130kbyte/sec!!!Τώρα βέβαια ειδικά σε εσένα αν κατεβάζεις με 100kbeat/sec σημαίνει κοντά στα 950-1000kbit/sec..(δηλαδή λίγο πιο κάτω από 1MBit/S)
Εύχομαι να βοήθησα..
kanelj - Τετ 04 Οκτ 2006, 17:52:02
Θέμα δημοσίευσης:
Shaking Shaking Shaking

Boηθησες!
Ευχαριστω! Thumb right
Touristas - Τετ 04 Οκτ 2006, 20:16:19
Θέμα δημοσίευσης:
Εμένα έπιασε 313 Kbps Sad
ultra-one - Τετ 04 Οκτ 2006, 21:14:17
Θέμα δημοσίευσης:
Έπιασα 424 με την Otenet μου και 312 με την HOL κάποιου στη γειτονιά που έχει το Access Point του ορθάνοικτο και μπορεί να μπει πάνω όποιος θέλει!!!!!!!!! Laughing Laughing Laughing
brz20 - Τετ 04 Οκτ 2006, 22:13:33
Θέμα δημοσίευσης:
Lion80 έγραψε:
kanelj έγραψε:

Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο!!Άλλο kbps και άλλο πόσα kbyte(kb) κατεβάζουμε.Πιο συγκεκριμένα:1024kbps=περίπου 120kb/sec.Δηλαδή:Kbps=kbit/sec.Άλλο bit και άλλο byte!!!Εμάς μας ενδιαφέρει πόσα δεδομένα μπορούμε να κατεβάσουμε!!Δηλαδή πόσα kbyte!!Και όχι ο ρυθμός που κατεβάζουμε δηλαδή kbit!!!Το μέγεθος των αρχείων μετριέται σε byte(π.χ 10kbyte,1MByte).Άρα τα 1269kbit/sec=περίπου 120-130kbyte/sec!!!Τώρα βέβαια ειδικά σε εσένα αν κατεβάζεις με 100kbeat/sec σημαίνει κοντά στα 950-1000kbit/sec..(δηλαδή λίγο πιο κάτω από 1MBit/S)
Εύχομαι να βοήθησα..

Σε ολα συμφωνω εκτος απο το μαρκαρισμενο.
Τα KBit δεν ειναι ρυθμος κατεβασματος.Ρυθμο δηλωνει το ανα Second.Δηλαδη μπορει ο ρυθμος να ειναι σε οτιδηποτε εκφρασμενος.Απλα εμεις εχουμε συνηθησει να το λεμε σε Kbps.Βεβαια εμενα θα μου αρεσε περισσοτερο να ειναι σε ΚΒyte pes Second γιατι κανενα αρχειο δεν το μετραω σε Bit.
cipher - Πεμ 05 Οκτ 2006, 03:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Διευκρίνιση: 1 Byte = 8 bits. Συνηθίζεται να εννοούμε Bytes όταν γράφουμε 'B' και bits όταν γράφουμε 'b'.

Παράθεση:
Βεβαια εμενα θα μου αρεσε περισσοτερο να ειναι σε ΚΒyte per Second γιατι κανενα αρχειο δεν το μετραω σε Bit.

Δεν είναι μόνο θέμα αριθμητικό, αλλά και σημειολογικό. Παραπέμπω κάθε ενδιαφερόμενο στον όρο "baud rate".

Τώρα, όταν έχουμε γραμμή π.χ. 1024/256 (download/upload), αυτά αντιπροσωπεύουν kilobits per second (Kbps) και είναι η ονομαστική ταχύτητα. Μετατρέποντας σε bytes έχουμε: 128 KB/s download και 32 KB/s upload αντίστοιχα. Αυτές τις ταχύτητες δε θα τις δείτε ποτέ, γιατί υπάρχουν απώλειες λόγω του τρόπου σύνδεσης με το DSLAM σας. Οι απώλειες αυτές είναι γύρω στο 14-16% (για PPPoA/VCMux είναι λιγότερες έναντι του PPPoE/LLC), οπότε περιμένετε να δείτε κάτι σε: 108.8/27.2 kB/s για την παραπάνω σύνδεση, ως μέγιστη θεωρητική ταχύτητα.

Φυσικά, παράγοντες όπως ο θόρυβος της γραμμής, ο αριθμός ατόμων κουμπωμένοι στο ίδιο DSLAM με εσάς που ενδεχομένως κατεβάζουν αβέρτα (contention ratio), κίνηση στο δίκτυο κτλ. έρχονται να ρίξουν κι άλλο αυτά τα νουμεράκια. Ειδικά για το contention ratio, οι συνδέσεις που υπογράψαμε είναι για 1:20 (δηλ. μοιραζόμαστε με άλλους 20 το bandwidth). Όποιος έχει άλλους 19 συν-DSLAM-ίτες που έχουν ανοίξει τα P2P και κατεβάζουν όλη μέρα και όλη νύχτα, είναι απλά άτυχος και θα έχει χαμηλές ταχύτητες.

Υποθέτοντας σύνδεση 1024/256, υπάρχει και η περίπτωση να δείτε να κατεβάζει ένα αρχείο σταθερά με π.χ. 115 KB/s. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το δίκτυο συμπιέζει αυτόματα το αρχείο πριν το στείλει, κάτι που παραμένει αόρατο σε εσάς.
Lion80 - Πεμ 05 Οκτ 2006, 12:35:27
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:
Διευκρίνιση: 1 Byte = 8 bits. Συνηθίζεται να εννοούμε Bytes όταν γράφουμε 'B' και bits όταν γράφουμε 'b'.

Παιδιά έχετε απόλυτο δίκαιο!! Thumb Left
brz20 - Πεμ 05 Οκτ 2006, 14:01:47
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:

Παράθεση:
Βεβαια εμενα θα μου αρεσε περισσοτερο να ειναι σε ΚΒyte per Second γιατι κανενα αρχειο δεν το μετραω σε Bit.

Δεν είναι μόνο θέμα αριθμητικό, αλλά και σημειολογικό. Παραπέμπω κάθε ενδιαφερόμενο στον όρο "baud rate".

Τώρα, όταν έχουμε γραμμή π.χ. 1024/256 (download/upload), αυτά αντιπροσωπεύουν kilobits per second (Kbps) και είναι η ονομαστική ταχύτητα. Μετατρέποντας σε bytes έχουμε: 128 KB/s download και 32 KB/s upload αντίστοιχα. Αυτές τις ταχύτητες δε θα τις δείτε ποτέ, γιατί υπάρχουν απώλειες λόγω του τρόπου σύνδεσης με το DSLAM σας. Οι απώλειες αυτές είναι γύρω στο 14-16% (για PPPoA/VCMux είναι λιγότερες έναντι του PPPoE/LLC), οπότε περιμένετε να δείτε κάτι σε: 108.8/27.2 kB/s για την παραπάνω σύνδεση, ως μέγιστη θεωρητική ταχύτητα.

Φυσικά, παράγοντες όπως ο θόρυβος της γραμμής, ο αριθμός ατόμων κουμπωμένοι στο ίδιο DSLAM με εσάς που ενδεχομένως κατεβάζουν αβέρτα (contention ratio), κίνηση στο δίκτυο κτλ. έρχονται να ρίξουν κι άλλο αυτά τα νουμεράκια. Ειδικά για το contention ratio, οι συνδέσεις που υπογράψαμε είναι για 1:20 (δηλ. μοιραζόμαστε με άλλους 20 το bandwidth). Όποιος έχει άλλους 19 συν-DSLAM-ίτες που έχουν ανοίξει τα P2P και κατεβάζουν όλη μέρα και όλη νύχτα, είναι απλά άτυχος και θα έχει χαμηλές ταχύτητες.

Υποθέτοντας σύνδεση 1024/256, υπάρχει και η περίπτωση να δείτε να κατεβάζει ένα αρχείο σταθερά με π.χ. 115 KB/s. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το δίκτυο συμπιέζει αυτόματα το αρχείο πριν το στείλει, κάτι που παραμένει αόρατο σε εσάς.

Παρα πολυ καλο το κειμενο σου φιλε μου.Εχεις κανει πολυ καλη αναλυση του θεματος.Μπραβο σου.
Εχω να συμειωσω πανω σε αυτα που ειπες οτι λογος που βλεπουμε μεγαλες διαφορες ταχυτητας το βραδυ σε σχεση με τις πρωινες-μεσιμεριανες ωρες ειναι ακριβως απο την κινηση του δικτυου.
cipher - Πεμ 05 Οκτ 2006, 14:01:55
Θέμα δημοσίευσης:
Lion80 έγραψε:
cipher έγραψε:

Παιδιά έχετε απόλυτο δίκαιο!! Thumb Left

Βέβαια, αρκετές φορές παραβιάζονται αυτοί οι κατά σύμβαση κανόνες και απλά επειδή έχουμε συνηθίσει τα νούμερα και ξέρουμε τις μονάδες δε δημιουργείται πρόβλημα. Πρόσφατα πήρε κάπου το μάτι μου τη σύμβαση k = 1000 και K = 1024, για το πρόθεμα "kilo" Silly (και δε νομίζω να τη χρησιμοποιούν πολλοί...).
cipher - Πεμ 05 Οκτ 2006, 14:42:20
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:

...
Παρα πολυ καλο το κειμενο σου φιλε μου. Εχεις κανει πολυ καλη αναλυση του θεματος. Μπραβο σου.
...

Ευχαριστώ! Ευχαριστώ! Cheers

brz20 έγραψε:

...
Εχω να συμειωσω πανω σε αυτα που ειπες οτι λογος που βλεπουμε μεγαλες διαφορες ταχυτητας το βραδυ σε σχεση με τις πρωινες-μεσιμεριανες ωρες ειναι ακριβως απο την κινηση του δικτυου.

Αρκεί να μη γυρίσουν σπίτι τα απογευματινά μαθητούδια και ανοίξουν τα P2P τους Wink Χεχεχε... Μου θύμισες ένα φίλο μου που κατεβάζει με φουλ γκάζια μέχρι τις 08:00 το πρωί. 08:01 που οι εταιρίες ανάβουν τους server τους, βλέπει κάτι 30άρια... Very happy
netblaster - Πεμ 05 Οκτ 2006, 16:03:07
Θέμα δημοσίευσης:
Εγω με 1024 (Otenet) βλεπω ταχυτητες απο 75ΚΒps-110KBps!!! Τις περισσοτερες φορες ειναι γυρω στα 90κατι ΚΒps...
brz20 - Πεμ 05 Οκτ 2006, 17:39:05
Θέμα δημοσίευσης:
Αλλα να πουμε και μια αληθεια χωρις να φανω πλεονεκτης.Ακομα θελουμε πολλα ψωμια για να φτασουμε την υπολοιπη ευρωπη.
ultra-one - Παρ 06 Οκτ 2006, 19:30:59
Θέμα δημοσίευσης:
Μόλις μου αναβάθμισαν την DSL μου (επιτέλους) σε 1024/256kbps.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι κάπως απογοητευτικά.....

560kbps download
212kbps upload

Αν τα νούμερα μείνουν έτσι με βλέπω να αποχαιρετώ την ΟΤΕΝΕΤ και να πηγαίνω σε άλλο ISP.......... Rolling eyes
cipher - Παρ 06 Οκτ 2006, 20:04:33
Θέμα δημοσίευσης:
@ ultra-one:
Αν έχεις σύνδεση πάνω από γραμμή πΟΤΕ, απλά κάνε υπομονή μέχρι τέλος του έτους. Είπανε ότι το χάλι με τις αναβαθμίσεις θα στρώσει μέχρι τέλος Νοεμβρίου (βάλε 1-2 μήνες ακόμη). Με όποιον ISP και να πας, τα ίδια χάλια θα βλέπεις. Επίσης, η ταχύτητα αυτή είναι ταχύτητα γραμμής. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχει αναβαθμίσει και τη σύνδεσή σου ο ISP (ρίξε μια ματιά σε προηγούμενα posts). Άσε που τα contention ratios αντί να είναι το προβλεπόμενο 1:20, μπορεί να έχει φτάσει και σε 1:50, δηλαδή, αν οι περισσότεροι από τους άλλους 49 που μοιράζεσαι το DSLAM έχουν μεγάλο ποσοστό χρήσης της γραμμής, θα δεις τα νουμεράκια σου να πέφτουν κατακόρυφα.

Εδώ στο Βόλο κάναν ένα κορυφαίο: Έχουν ένα καινούριο DSLAM και κάθεται, γιατί δεν τους δίνουν σύνδεση με το ΑΤΜ!!! Δεν περισσεύει bandwidth δηλαδή Evil

Μια βάσιμη υπόθεση είναι ότι αναβαθμίσαν τις γραμμές, ώστε να δούνε που θα κυμανθεί η ζήτηση bandwidth, για να αναβαθμίσουν ανάλογα τα κεντρικά ΑΤΜ. Όταν γίνει αυτό, τότε θα μπορεί ο πΟΤΕς να αναβαθμίσει τις συνδέσεις του, αλλά και να δώσει παραπάνω bandwidth στους άλλους ISP. Και φυσικά, η "αναβάθμιση" που διατυμπανίζεται, μόνο αναβάθμιση δεν είναι! Οι περισσότεροι "αναβαθμισμένοι" είναι χειρότερα από πριν.
brz20 - Σαβ 07 Οκτ 2006, 12:42:54
Θέμα δημοσίευσης:
Σε ολους πιστευω να συμβαινει αυτο.Και σε μας εχει γινει αναβαθμιση σε 768 αλλα ακομα με 30 κατεβαζω.Θα στρωσει που θα παει.Υπομονη παιδια.
COOL ALEXIS - Τετ 11 Οκτ 2006, 11:08:04
Θέμα δημοσίευσης:
Ήρθε η ώρα κι η στιγμή να βάλω ADSL Exclamation

Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας Cool

Ακούω προτάσεις και πληροφορίες Exclamation
brz20 - Τετ 11 Οκτ 2006, 11:55:03
Θέμα δημοσίευσης:
Μια 768 για προσωπικη χρηση ειναι καλη λυση.Αλλα με 5 ευρω διαφορα περνεις 1024.
Οποτε προτεινω καρφωτα την 1024.
Σηκωνει να βαλεις και εναν δευτερο PC ωστε να το κανεις κατεβαστηρι.
COOL ALEXIS - Τετ 11 Οκτ 2006, 12:05:17
Θέμα δημοσίευσης:
Για 1024 το βλέπω κι εγώ Exclamation

Καμία συγκεκριμένη πρόταση Question
nOkpos - Τετ 11 Οκτ 2006, 12:11:03
Θέμα δημοσίευσης:
εγω θα σου ελεγα οχι ΟΤΕ ! οσοι φιλοι μου εχουν λενε τα χειροτερα...
π.χ απο 1024 να δουλευει σαν 150..!
brz20 - Τετ 11 Οκτ 2006, 12:11:17
Θέμα δημοσίευσης:
ΟΤΕ.
Και οχι γιατι τον εκτιμω απλα σε σε 4 μερες θα εχεις DSL.Ενω στην Vivodi που ειμαι εγω ειχα κανει την αιτηση 25 Αυγ και ειχα DSL τις 15 Οκτ.
Κατα τα αλλα θα ειχα Internet μεσα σε 20 εργασιμες.
DIMCHRI - Τετ 11 Οκτ 2006, 12:14:37
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
ΟΤΕ.
Και οχι γιατι τον εκτιμω απλα σε σε 4 μερες θα εχεις DSL.Ενω στην Vivodi που ειμαι εγω ειχα κανει την αιτηση 25 Αυγ και ειχα DSL τις 15 Οκτ.

FORTHNET:

ΣΕ 20 μέρες... και απο 2007 διπλασιασμός ταχύτητας μέσω του ιδιόκτητου δικτύου..
έκανα αίτηση 8 σεπτ. και είχα adsl στις 28 σεπτ.

εγώ αγόρασα την συμδρομή 1024 και κατεβάζω μονίμος 1200-1400 μβιτσ...(μετά τον διπλασιασμό
cipher - Τετ 11 Οκτ 2006, 13:34:09
Θέμα δημοσίευσης:
COOL ALEXIS έγραψε:
Ήρθε η ώρα κι η στιγμή να βάλω ADSL Exclamation

Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας Cool

Ακούω προτάσεις και πληροφορίες Exclamation

Εγώ πιστεύω ότι μια 768 θα σε υπερκαλύψει. Εξάλλου, ώσπου να στρώσουν τα πράγματα με τις αναβαθμίσεις, ίσως να μην απολαμβάνεις πλήρως τις δυνατότητες της γραμμής σου, οπότε πέφτει το "value for money" σου, αλλά και πληρώνεις τζάμπα λεφτά. Άσε που με την τεχνολογική εξέλιξη, σύντομα θα δούμε ADSL2 σε σχετικά προσιτές τιμές.

Καλή φάση είναι τα πακέτα, αφού έχουν αρκετά καλό εξοπλισμό και σου βγαίνει σχετικά φτηνά. Εγώ είχα πληρώσει τον Αύγουστο 99 ευρώ για DSL Cube (Vivodi), μαζί με το σχετικό εξοπλισμό, με προπληρωμένα πάγια 5 μηνών. Αν αφαιρέσεις το κόστος του εξοπλισμού και των εφάπαξ χρεώσεων, πρέπει να μου έχει βγει κάτω από 10 ευρώ το μήνα. Τώρα, ο εξοπλισμός που δίνουν δεν είναι και ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις, αλλά είναι πολύ αξιοπρεπής και καλύπτει πλήρως το μέσο χρήστη. Νομίζω τον καλύτερο εξοπλισμό τον δίνει το προπληρωμένο πακέτο της ForthNet αυτή τη στιγμή, αλλά δεν παίρνω κι όρκο.

Καλό θα ήταν το modem/router που θα πάρεις (ή θα περιέχει το πακέτο) να έχει θύρα ethernet, ώστε να το συνδέσεις στην κάρτα δικτύου σου. Έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τη σύνδεση μέσω usb. Επίσης, είναι διαφορετικά αυτά που συνδέονται σε απλή τηλεφωνική γραμμή (PSTN) και σε ISDN. Κάποια υποστηρίζουν μόνο τη μία (Annex A), κάποια μόνο την άλλη (Annex B) και κάποια άλλα και τις 2. Αυτά που υποστηρίζουν και τις 2 πάλι χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: αυτά που αλλάζουν Annex με μια απλή ρυθμισούλα και αυτά που θέλουν φλασάρισμα και τρέχα-γύρευε. Όπως καταλαβαίνεις, καλό θα ήταν να ανήκει στην 1η κατηγορία.

Σχετικά με τον ISP, κάνε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός! Είναι λίγο ρίσκο η κατάσταση εκεί... Μπορεί να είσαι άτυχος και να σε συνδέσουν σε DSLAM με πολύ κόσμο, οπότε και θα σέρνεσαι. Αν έχεις κάποιο φίλο σου κοντά, ρώτησέ τον για να μειώσεις τις πιθανότητές σου να την πατήσεις. Είναι ανεπίσημα εξακριβωμένο ότι η HOL κάνει traffic shaping (δηλ. δίνει προτεραιότητα σε κάποιες υπηρεσίες π.χ. VoIP, σε σχέσή με P2P). Τώρα, το αν είναι δοκιμαστικό ή αν θα το σταματήσει προσεχώς, δεν ξέρω. Με την Tellas έχουν ακουστεί κάτι περίεργα, όπως και με τις άλλες "νέες" εταιρίες. Θα πρότεινα να προσανατολιστείς σε πΟΤΕ, Forthnet ή Vivodi. Για την τελευταία, κάποιοι λένε περίεργα πράγματα. Εγώ πάντως κατεβάζω με τσίτα τα γκάζια.

Για πάρα πολλές πληροφορίες επί του θέματος, φτιάξε καφέ και άρχισε να ψαχουλεύεις το aDSLgr. Είναι αντίστοιχο του να συμβουλευτείς το PSClub αν θέλεις να αγοράσεις Peugeot Wink
cipher - Τετ 11 Οκτ 2006, 13:37:34
Θέμα δημοσίευσης:
nOkpos έγραψε:
εγω θα σου ελεγα οχι ΟΤΕ ! οσοι φιλοι μου εχουν λενε τα χειροτερα...
π.χ απο 1024 να δουλευει σαν 150..!

Αυτό ισχύει για σχεδόν όλους όσους έχουν ADSL πάνω από γραμμή πΟΤΕ, ασχέτως ISP. Είναι μέχρι να ξεμπουκώσουν τα DSLAM.
cipher - Τετ 11 Οκτ 2006, 13:42:55
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
ΟΤΕ.

Εγώ ήμουν σε καλύτερη μοίρα:
17/07 - Αποστολή αίτησης στη Vivodi (με Courier) = επόμενη μέρα.
26/07 - Λήψη αίτησης ενεργοποίησης από πΟΤΕ (χρειάζεται 10-12 εργάσιμες)
08/08 - Ενεργοποίηση γραμμής

Υπάρχει γενικότερη υποψία ότι ο πΟΤΕς καθυστερεί εσκεμμένα τις ενεργοποιήσεις των άλλων ISP, αλλά εγώ εκεί, να τους δείξω ότι δεν περνάνε οι τσαμπουκάδες Twisted evil

Είχες τσεκάρει τη διαθεσιμότητα ports στην περιοχή σου; Αν δεν υπήρχε, ίσως γι' αυτό να καθυστέρησε τόσο. Βέβαια μπορεί και να σου έφαγε κάποιος άλλος την τελευταία port...
DIMCHRI - Τετ 11 Οκτ 2006, 13:48:12
Θέμα δημοσίευσης:
εγώ με το πακέτο της φόρθνετ πήρα wireless router της linksys το οποίο έχει και 4 θύρες ethernet πάνω του... Δλδ μπορείς να ενώσεις 4 pc με καλώδιο και κάρτα δικτύου και όσα λαπτοπ θες wireless....

ακόμη μπορείς να ενώσεις pc wireless με usb .

όπως ανέφερα και ποιό πριν κατεβάζω συνήθως με 1200 μβιτ τουλάχιστον... σπάνια έχω κατεβάσει κάτω απο 1000μβιτ....

και 2 links για να μετράτε τις επιδόσεις σας. Wink

http://www.giganews.com/test_connect.html

http://www.adslguide.org.uk/tools/speedtest.asp
shiba - Τετ 11 Οκτ 2006, 14:10:47
Θέμα δημοσίευσης:
κα ιεγω οτε ανεπιφυλακτα σου προτεινω....εγω εχω συγκεκριμενα την 2048...πηγαινει κομματια και κατεβαζω 200κbytes//sec..
RASTAVIPER - Τετ 11 Οκτ 2006, 22:40:18
Θέμα δημοσίευσης:
Me Forthnet adsl in a box ενεργοποιηση μεσα σε 5 ημερες.
Δεν εχω ακουσει καλυτερο χρονο!!! Very happy Very happy
brz20 - Τετ 11 Οκτ 2006, 23:13:20
Θέμα δημοσίευσης:
Και μια ασχετη συμβουλη.Οποιος εχει ADSL Vivodi για παραδειγμα και θελει να αλλαξει και να παει OTE τοτε ειναι καλυτερα να κοψει την γραμμη και να την ξανακανει απο την αρχη.Ενας φιλος μου την πατησε ετσι.Απο της 28 Αυγ. περιμενει να ερθει η DSL.Καθηστερη η Vivodi να απελευθερωση την γραμμη ενω την συνδεση του την εχει κοψει.
Steve - Πεμ 12 Οκτ 2006, 17:21:12
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:

OnDSL kit σε 4ς μέρες τον Ιανουάριο του 2006 Cool
netblaster - Πεμ 12 Οκτ 2006, 22:07:18
Θέμα δημοσίευσης:
cipher έγραψε:

Καλό θα ήταν το modem/router που θα πάρεις (ή θα περιέχει το πακέτο) να έχει θύρα ethernet, ώστε να το συνδέσεις στην κάρτα δικτύου σου. Έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τη σύνδεση μέσω usb.

Ποια ακριβως ειναι τα πλεονεκτηματα???
fynos - Πεμ 12 Οκτ 2006, 22:28:43
Θέμα δημοσίευσης:
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι έχεις το NAT που παίζει τον ρόλο του τείχους προστασίας σου στο διαδίκτυο !!
Δεν χρειάζεσαι drivers για την εγκατάσταση στον υπολογιστή σου.
Είναι επεκτάσιμο στην περίπτωση που θες να μοιράσεις το internet στον χώρο σου και σε παραπάνω από ένα υπολογιστή ! Wink
p206gt - Παρ 13 Οκτ 2006, 02:04:26
Θέμα δημοσίευσης:
εγω δημητρη που εχω οτενετ 1024 ποσα πρεπει να κατεβαζω στο λινκ τεστ που εδωσες για να πω οτι ειμαι καλα?
cipher - Παρ 13 Οκτ 2006, 03:07:13
Θέμα δημοσίευσης:
netblaster έγραψε:

Ποια ακριβως ειναι τα πλεονεκτηματα???

Εκτός από το NAT και τους drivers που προαναφέρθηκαν:
- Συμπεριφέρεται πολύ καλύτερα σε περίπτωση αποσύνδεσης (συνδέεται αυτόματα)
- Δεν επιβαρύνεις τον επεξεργαστή σου (τα σήματα πρέπει να τα αποκωδικοποιήσει ο driver, ενώ μέσω ethernet αυτή τη δουλειά την κάνει η κάρτα δικτύου)
- Εάν το ίδιο δεν έχει περισσότερες από 1 θύρες ethernet, χρειάζεσαι μόνο ένα μικρό switch για να δώσεις δίκτυο και σε άλλους υπολογιστές.
cipher - Παρ 13 Οκτ 2006, 03:09:19
Θέμα δημοσίευσης:
p206gt έγραψε:
εγω δημητρη που εχω οτενετ 1024 ποσα πρεπει να κατεβαζω στο λινκ τεστ που εδωσες για να πω οτι ειμαι καλα?

Πληροφορίες θα βρεις σε αυτό το post Wink

Αυτά τα speed tests δεν είναι και τόσο αξιόπιστα. Κάτι τέτοια speed tests μου έχουν βγάλει την 512 μου 4096!!! Δοκίμασε να κατεβάσεις ένα μεγαλούτσικο αρχείο (50+ ΜΒ) από π.χ. rapidshare, όταν έχει 8000/10000 Mbps και κάτω σε χρήση.
DIMCHRI - Παρ 13 Οκτ 2006, 08:53:25
Θέμα δημοσίευσης:
p206gt έγραψε:

δεν ξέρω.... εγώ αγορασα 2048 πάντως και δεν κατεβάζει ποτέ πάνω από 1371, και ποτέ κάτω απο 1000
brz20 - Παρ 13 Οκτ 2006, 11:18:48
Θέμα δημοσίευσης:
Σε εχουν ριξει φιλε μου.Ειναι αδικιολογιτο για 2048 να κατεβαζει με 130KB.Τουλαχιστον επρεπε να πιασει και 200 σε φασεις που δεν εχει κινηση στο δικτυο.
DIMCHRI - Παρ 13 Οκτ 2006, 12:19:24
Θέμα δημοσίευσης:
brz20 έγραψε:
Σε εχουν ριξει φιλε μου.Ειναι αδικιολογιτο για 2048 να κατεβαζει με 130KB.Τουλαχιστον επρεπε να πιασει και 200 σε φασεις που δεν εχει κινηση στο δικτυο.

είναι 1024 η οποία υποτίθεται ότι έχει διπλασιαστεί σύμφωνα με τις διαφξμίσεις των ISPs.

υποτίθεται...
brz20 - Παρ 13 Οκτ 2006, 12:26:58
Θέμα δημοσίευσης:
Α ετσι ειναι?
Τοτε θα παρει καιρο για να δεις την διαφορα.Ακομα ειναι ρευστη η κατασταση.
Και εγω υποτιθετε οτι εχω 768 αλλα πανο απο 40 δεν κατεβαζω.
cipher - Παρ 13 Οκτ 2006, 13:09:05
Θέμα δημοσίευσης:
DIMCHRI έγραψε:

είναι 1024 η οποία υποτίθεται ότι έχει διπλασιαστεί σύμφωνα με τις διαφξμίσεις των ISPs.
υποτίθεται...

Αμ δε... Βασικά, για άλλη μια φορά, πρόκειται για εξαπάτηση των καταναλωτών, μη διευκρινίζοντάς τους τι είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Δες αυτό το post για λίγη ορολογία. Αυτό που έχει ολοκληρωθεί μέχρι τώρα είναι η αναβάθμιση της ταχύτητας συγχρονισμού. Ωστόσο, δεν υπάρχει διαθέσιμο bandwidth ακόμη και γι' αυτό βλέπεις τη σύνδεσή σου να πηγαίνει σέρνοντας, αφού δεν μπορούν να ανβαθμίσουν ακόμη τις ταχύτητες σύνδεσης. Για το πότε προβλέπεται να στρώσει η κατάσταση, διάβασε εδώ.

Και καλά να μην έχεις πιάσει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα της αναβαθμισμένης σου γραμμής. Εδώ υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν χάσει ταχύττητα από την υπάρχουσα σύνδεσή τους.
307__:)(dimitris) - Σαβ 10 Μάρ 2007, 10:59:55
Θέμα δημοσίευσης:
Kαλημερα σε ολους, λοιπον ηθελα να ρωτησω επειδη σκεφτομαι να βαλω adsl το conn-x με 1024 και τωρα εχω απλη pstn ποσο περιπου θα ειναι ο λογαριασμος το μηνα ? Ελπιζω καποιος να το εχει εδω Rolling eyes
cipher - Σαβ 10 Μάρ 2007, 12:55:22
Θέμα δημοσίευσης:
Με βάση τη σελίδα του πΟΤΕ, η 1024/256 πάει 23.50 ευρώ το μήνα. Εναλλακτικά, υπάρχει και η 768/192 στα 18.5, αν σε ικανοποιεί ως ταχύτητα (για το μέσο χρήστη είναι κάτι παραπάνω από εντάξει).

Οι παραπάνω τιμές είναι ό,τι θα πληρώσεις για το Conn-X. Το μόνο "καπέλο" που θα πληρώνεις ακόμη, είναι το πάγιο της γραμμής (γύρω στα 20 ευρώ το μήνα).
panosgep - Σαβ 10 Μάρ 2007, 14:55:00
Θέμα δημοσίευσης:
RASTAVIPER έγραψε:

Ενεργοποίηση γραμμής τηλεφώνου και ADSL μέσα σε μία μόνο ημέρα.
Το παν είναι να έχεις τις κατάλληλες γνωριμίες. Laughing Laughing Laughing
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες