drioannis έγραψε: |
Σήμερα μου έγινε αναβάθμιση. Όσοι έχουν 1024 και αναβαθμιστούν σε 2048 και το router τους δεν υποστηρίζει αυτήν την ταχύτητα θα πρέπει να ΑΛΛΑΞΟΥΝ router για να την εκμεταλλευτούν. Θα αναλάβουν το κόστος οι εταιρίες? |
fynos έγραψε: |
Γνωρίζει κανείς αν το router 510i speed touch μέχρι τι ταχύτητα υποστηρίζει !! |
RASTAVIPER έγραψε: |
Τι λετε βρε παιδια για τα μοντεμ??? ![]() ![]() Απο ποτε εχει να κανει το dsl μοντεμ με το τι ταχυτητα εχεις?? Πουθενα δεν λεει οτι αν αλλαζεις ταχυτητα πρεπει να αλλαξεις και μοντεμ. Τι ειμαστε, με V90 dialup?? ![]() ![]() |
![]() |
Γινεται η ΟΤΕΝΕΤ να μεινει πισω??
Αφου στον ΟΤΕ ανηκει. Οποιοι δεν εχετε δει αναβαθμιση (και γω περιμενω), υπομονη.Εχουν πει μεσα σε 3 μηνες ολοι θα ειναι οκ.Η φορθνετ ειπε μεχρι τις 15/9 θα ειαι κομπλε. |
Από την Otenet ακόμα δεν έχει ακουστεί κάτι, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να μείνουν πίσω στον ανταγωνισμό. Απ’ ότι ξέρω οι περισσότερες εταιρίες σου αναβαθμίζουν την γραμμή χωρείς να τους κυνηγήσεις !! Άλλα ένα τηλ στο Helpdesk δεν είναι κακό ! ![]() |
cipher έγραψε: | ||
Κάτι παίζει με αυτούς τους 2. Νομίζω ότι είναι πλέον διαφορετικές εταιρίες, εξ' ου και το τυχόν μπάχαλο. |
Steve έγραψε: |
Ε και? ![]() |
Steve έγραψε: |
1) 385/768 Δεν υπάρχει... Αν εννοείς από 384 σε 768 μεταφορά, άλλο θέμα...
2) Ο "θείος" που έχει την HOL, είπε: "Από σήμερα (κάπου στην αρχή του καλοκαιριού), όσοι είστε συνδρομητές μας, και είστε και στην περιοχή της Αθήνας ΜΟΝΟ, άσχετα με το αν έχετε 384 ή 1024 σύνδεση, σας την κάνουμε 4mbit. Ο υπάρχον εξοπλισμός σας καλύπτει και δεν χρειάζετε τίποτα από πλευράς σας. Όμως μόνο μέχρι το τέλος του έτους θα είστε στα 4mbit, με την τιμή που πληρώνετε τώρα και χωρίς καμία αύξηση επ' αυτής. Αν θέλετε να συνεχίσετε μετά, θα μπορείτε, και φυσικά στις τιμές που θα ανακοινωθούνε τότε." |
MEMsound έγραψε: | ||
σε αυτό θα συμφωνήσω... ξαφνικά μας έγινε απαραίτητo 1mbps δηλαδή τόσο καιρό που είχαμε dial-up τι παθαίναμε?!?!?!?! δηλάδή αν το ρημάδι το mp3-κομμάτι κατέβει σε 5λεπτά αντί για 2 ή 30" τι έγινε? Μήπως δημιουργούμε τεχνιτές ανάγκες χωρίς λόγο.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
σε αυτό θα συμφωνήσω... ξαφνικά μας έγινε απαραίτητo 1mbps δηλαδή τόσο καιρό που είχαμε dial-up τι παθαίναμε?!?!?!?! δηλάδή αν το ρημάδι το mp3-κομμάτι κατέβει σε 5λεπτά αντί για 2 ή 30" τι έγινε? Μήπως δημιουργούμε τεχνιτές ανάγκες χωρίς λόγο.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
MEMsound έγραψε: |
Συμφωνώ ότι είναι θέμα κόστους ....
και γω με την dial-up Πλήρωνα ένα σκασμό λεφτά. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι διαφορά κάνει σε ένα απλό χρήστη μια σύνδεση dsl 512 από μία 4mbps... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
cipher έγραψε: |
Μη σε πιάνει αμόκ με τις αναβαθμίσεις. Σκοπός είναι να έχεις το καλύτερο "value for money" που λένε και οι Άγγλοι. Το να αναβαθμιστείς τώρα "χτυπώντας" μια "φοβερή προσφορά" και να σε πάει με 30 KB/s, μεγάλα ping latencies (καθυστέρηση άφιξης πακέτων στον προορισμό τους) και αστάθεια για 3-4 μήνες δε λέει κάτι. Σκέψου ότι σε 3-4 μήνες οι τιμές θα έχουν πέσει κι άλλο και οι συνδέσεις θα έχουν ανέβει. |
επιτέλους διάβασα και κάτι λογικό... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Road_Runner έγραψε: |
Στον διπλασιασμο τον γραφει πουθενα η το καταλαβαινεις απλα οτι κατεβαινει πιο γρηγορα?
Εννοω οταν γινεται συνδεση λεει συνδεθηκατε στα ΧΧΧ (πανω απο την προηγουμενη συνδεση)? |
brz20 έγραψε: |
Απλά ήθελα να τονίσω ότι πλέον θα είναι πιο προσιτή σε όλους μας μια σύνδεση DSL.Γιατί η 2048 θα έχει την τιμή τις 1024. |
Όσο για το ποσο ενεργή είναι μια σύνδεση είναι παρα πολύ ρευστό.Δηλαδή μπορεί να έχεις bandwidth 2Mbps αλλα να χρησιμοποιείς μονο το 20%.Αυτό λέγεται utilization και οφείλεται καθαρά στον ποσο φορτωμένο είναι το δίκτυο. |
Baphomet έγραψε: |
εγώ με τον διπλασιασμό πάντως κατεβάζω όντως με διπλάσια ταχύτητα από πριν. με 384 κατέβαζα σταθερά 30-35 και τώρα κατεβάζω σταθερα 65-70. |
Road_Runner έγραψε: |
Στον διπλασιασμο τον γραφει πουθενα η το καταλαβαινεις απλα οτι κατεβαινει πιο γρηγορα?
Εννοω οταν γινεται συνδεση λεει συνδεθηκατε στα ΧΧΧ (πανω απο την προηγουμενη συνδεση)? |
BadSpud! έγραψε: |
Ένας πολύ καλός και αξιόπιστος μετρητής ταχύτητας
http://www.abeltronica.com/velocimetro/pt/?idioma=uk&newlang=uk |
Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις πρώτα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση με τις αναβαθμίσεις και μετά να κάνεις κίνηση, γιατί μπορεί να αγανακτήσεις.
Μη σε πιάνει αμόκ με τις αναβαθμίσεις. Σκοπός είναι να έχεις το καλύτερο "value for money" που λένε και οι Άγγλοι. Το να αναβαθμιστείς τώρα "χτυπώντας" μια "φοβερή προσφορά" και να σε πάει με 30 KB/s, μεγάλα ping latencies (καθυστέρηση άφιξης πακέτων στον προορισμό τους) και αστάθεια για 3-4 μήνες δε λέει κάτι. Σκέψου ότι σε 3-4 μήνες οι τιμές θα έχουν πέσει κι άλλο και οι συνδέσεις θα έχουν ανέβει. |
DIMCHRI έγραψε: |
ακόμη θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει μέχρι πόσο εμβέλεια έχουν τα ασύρματα routers της forthnet ? |
BadSpud! έγραψε: |
Ελπίζω στην σελίδα να επέλεξες χώρα!
Γιατί τα αποτελέσματα που σου έβγαλε είναι υπερβολικά. Όσες φορές έχω κάνει μετρήσεις πάντα ήταν μέσα σε λογικά πλαίσια τα αποτελέσματα. |
Ooooops! Δεν το είδα το pull-down menu, γιατί το κάλυπτε ένα ηλίθιο "floating javascript window" (χώρια που ήταν 4 το πρωί). Αλλά και πάλι, δε μας τα λέει καλά. Μου βγάζει τριπλάσιο και βάλε donwload:1708.72/87.68 ![]() |
Ο Router εχει εμβελεια καπου στα 300 μετρα.Μια χαρα φαση ειναι αυτη.Μπορεις να διαχειριζεσε πορους απο αποσταση. |
ultra-one έγραψε: | ||
Δεν ξέρω για τους Wireless Routers της Forthnet, πάντως εγώ στο σπίτι έχω ένα Linksys WAP54G Wireless Access Point το ..............τελειώνετε??????? |
Βέβαια τώρα που μου λέτε για εμβέλεια μέχρι 300 μέτρα μάλλον πάω προς το ασύρματο router γιατί έτσι ίσως να πιάνει η εμβέλεια του και στο μαγαζί που έχουμε και είναι περίπου 70 μέτρα απόσταση απο το σημείο που θα μπει το router και περίπου 4 τύχοι ενδιάμεσα. |
Βέβαια τώρα που μου λέτε για εμβέλεια μέχρι 300 μέτρα μάλλον πάω προς το ασύρματο router γιατί έτσι ίσως να πιάνει η εμβέλεια του και στο μαγαζί που έχουμε και είναι περίπου 70 μέτρα απόσταση απο το σημείο που θα μπει το router και περίπου 4 τύχοι ενδιάμεσα. |
thanks για την απάντηση.
Θέλω να έχω γρήγορο internet και επειδή στον από πάνω όροφο μένει και ο αδελφός μου λέω να βάλω και ασύρματο royter. ... ακόμη θέλω να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος να μου πει μέχρι πόσο εμβέλεια έχουν τα ασύρματα routers της forthnet ? |
Δύσκολο να τραβήξω καλώδιο μεταξύ των 2 ορόφων διότι είναι διαφορετικά σπίτια. θέλει ψάξιμο, ηλεκτρολόγο κ.τ.λ.
|
από το router μπορώ να τραβήξω καλώδιο στο desktop μου (για να γλυτώσω την μία ασύρματη κάρτα δικτύου ) και το οποίο βρίσκεται στο σπίτι μου μέσα ? |
το router που συνδέεται ? οπουδήποτε έχω γραμμή τηλεφώνου ? |
Θα μπορώ να δουλέυω και το λαπτοπ μου ασύρματα, και από το desktop μου ενσύρματα ? |
DimiP έγραψε: |
για οσους εχουν dsl
εδω http://www.oteshop.gr/adslupgrade_popup.asp μπορειτε να δειτε αν ο ΟΤΕ εχει αναβαθμισει τη γραμμη σας (2σιασμος) ![]() |
Ghost Dog έγραψε: | ||
Καλοοο! ![]() |
Εμένα λέει ότι έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση στην περιοχή μου στις 30/8, αλλά το router μου συγχρονίζει στα 512/128.
Για άλλη μια φορά ο πΟΤΕς δείχνει την αξιοπιστία των υπηρεσιών του ![]() |
πιθανες λυσεις: χρειαζεσαι αλλο firmware στο router -> κατεβασε το απο το site του router σου ή παρε τους τηελεφωνο να στο στείλουν (ισως να υπαρχει και στο site του Παροχου σου otenet,forthnet,hol,κλπ) |
χρειαζεσαι αλλο router γιατι το δικο σου δεν υποστηριζει τη νεα ταχυτητα -> ειναι μαλλον απιθανο ενδεχωμενο αλλα υπαρχει. |
ο παροχος σου (otenet,forthnet,hol,κλπ) δεν εχει διπλασιασει ακομα τις ταχυτητες προσβασης σου ακομα κιαν ο ΟΤΕ το εχει ηδη κανει -> παρε τηλεφωνο να τους ρωτησεις. ![]() |
Το interface του router δείχνει την ταχύτητα με την οποία συγχρονίζει στην τηλεφωνική γραμμή (στην προκειμένη περίπτωση ΟΤΕ). Δεν μπορεί να ξέρει τι ταχύτητα μου δίνει ο πάροχος. Εν προκειμένω, θα έπρεπε να δείξει 1024/256. Τώρα, αν εγώ συνέχιζα να κατεβάζω με 60 KB/s, τότε αυτό θα σήμαινε ότι ο πάροχος δε μου έχει αναβαθμίσει τη σύνδεση. Μάλλον κανένα τηλέφωνο στον πΟΤΕ θα παίξει, αλλά *αφού* στρώσει η κατάσταση με τις αναβαθμίσεις! ![]() |
![]() Δεν έχει νόημα να επικοινωνήσω με τον ISP αν πρώτα δε δω το router μου να συγχρονίζει σε διπλάσια ταχύτητα. Θα τους δώσω μέχρι τις 15 του μηνός και μετά θα σκάσω κανένα τηλέφωνο... |
μέσω του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών που φτιάχνει...
|
forthnet έγραψε: |
Οι εργασίες θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του α΄ εξαμήνου του 2007 |
kanelj έγραψε: |
Για να μιλησουμε πιο...πρακτικα ![]() Δηλαδη πχ στο Azureus οταν κατεβαζω μια ταινια,υπαρχει περιπτωση να κατεβαζει με 1269 kb/s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Εμενα μια φορα μονο μου εχει παει πανω απο 100kb/s ![]() ![]() ![]() ![]() |
Lion80 έγραψε: | ||
Για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο!!Άλλο kbps και άλλο πόσα kbyte(kb) κατεβάζουμε.Πιο συγκεκριμένα:1024kbps=περίπου 120kb/sec.Δηλαδή:Kbps=kbit/sec.Άλλο bit και άλλο byte!!!Εμάς μας ενδιαφέρει πόσα δεδομένα μπορούμε να κατεβάσουμε!!Δηλαδή πόσα kbyte!!Και όχι ο ρυθμός που κατεβάζουμε δηλαδή kbit!!!Το μέγεθος των αρχείων μετριέται σε byte(π.χ 10kbyte,1MByte).Άρα τα 1269kbit/sec=περίπου 120-130kbyte/sec!!!Τώρα βέβαια ειδικά σε εσένα αν κατεβάζεις με 100kbeat/sec σημαίνει κοντά στα 950-1000kbit/sec..(δηλαδή λίγο πιο κάτω από 1MBit/S) Εύχομαι να βοήθησα.. |
Παράθεση: |
Βεβαια εμενα θα μου αρεσε περισσοτερο να ειναι σε ΚΒyte per Second γιατι κανενα αρχειο δεν το μετραω σε Bit. |
Διευκρίνιση: 1 Byte = 8 bits. Συνηθίζεται να εννοούμε Bytes όταν γράφουμε 'B' και bits όταν γράφουμε 'b'.
|
Διευκρίνιση: 1 Byte = 8 bits. Συνηθίζεται να εννοούμε Bytes όταν γράφουμε 'B' και bits όταν γράφουμε 'b'.
Δεν είναι μόνο θέμα αριθμητικό, αλλά και σημειολογικό. Παραπέμπω κάθε ενδιαφερόμενο στον όρο "baud rate". Τώρα, όταν έχουμε γραμμή π.χ. 1024/256 (download/upload), αυτά αντιπροσωπεύουν kilobits per second (Kbps) και είναι η ονομαστική ταχύτητα. Μετατρέποντας σε bytes έχουμε: 128 KB/s download και 32 KB/s upload αντίστοιχα. Αυτές τις ταχύτητες δε θα τις δείτε ποτέ, γιατί υπάρχουν απώλειες λόγω του τρόπου σύνδεσης με το DSLAM σας. Οι απώλειες αυτές είναι γύρω στο 14-16% (για PPPoA/VCMux είναι λιγότερες έναντι του PPPoE/LLC), οπότε περιμένετε να δείτε κάτι σε: 108.8/27.2 kB/s για την παραπάνω σύνδεση, ως μέγιστη θεωρητική ταχύτητα. Φυσικά, παράγοντες όπως ο θόρυβος της γραμμής, ο αριθμός ατόμων κουμπωμένοι στο ίδιο DSLAM με εσάς που ενδεχομένως κατεβάζουν αβέρτα (contention ratio), κίνηση στο δίκτυο κτλ. έρχονται να ρίξουν κι άλλο αυτά τα νουμεράκια. Ειδικά για το contention ratio, οι συνδέσεις που υπογράψαμε είναι για 1:20 (δηλ. μοιραζόμαστε με άλλους 20 το bandwidth). Όποιος έχει άλλους 19 συν-DSLAM-ίτες που έχουν ανοίξει τα P2P και κατεβάζουν όλη μέρα και όλη νύχτα, είναι απλά άτυχος και θα έχει χαμηλές ταχύτητες. Υποθέτοντας σύνδεση 1024/256, υπάρχει και η περίπτωση να δείτε να κατεβάζει ένα αρχείο σταθερά με π.χ. 115 KB/s. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το δίκτυο συμπιέζει αυτόματα το αρχείο πριν το στείλει, κάτι που παραμένει αόρατο σε εσάς. |
Lion80 έγραψε: | ||
Παιδιά έχετε απόλυτο δίκαιο!! ![]() |
... Παρα πολυ καλο το κειμενο σου φιλε μου. Εχεις κανει πολυ καλη αναλυση του θεματος. Μπραβο σου. ... |
... Εχω να συμειωσω πανω σε αυτα που ειπες οτι λογος που βλεπουμε μεγαλες διαφορες ταχυτητας το βραδυ σε σχεση με τις πρωινες-μεσιμεριανες ωρες ειναι ακριβως απο την κινηση του δικτυου. |
ΟΤΕ.
Και οχι γιατι τον εκτιμω απλα σε σε 4 μερες θα εχεις DSL.Ενω στην Vivodi που ειμαι εγω ειχα κανει την αιτηση 25 Αυγ και ειχα DSL τις 15 Οκτ. Κατα τα αλλα θα ειχα Internet μεσα σε 20 εργασιμες. |
COOL ALEXIS έγραψε: |
Ήρθε η ώρα κι η στιγμή να βάλω ADSL ![]() Θα ήθελα λοιπόν τη βοήθεια σας ![]() Ακούω προτάσεις και πληροφορίες ![]() |
nOkpos έγραψε: |
εγω θα σου ελεγα οχι ΟΤΕ ! οσοι φιλοι μου εχουν λενε τα χειροτερα...
π.χ απο 1024 να δουλευει σαν 150..! |
ΟΤΕ.
Και οχι γιατι τον εκτιμω απλα σε σε 4 μερες θα εχεις DSL.Ενω στην Vivodi που ειμαι εγω ειχα κανει την αιτηση 25 Αυγ και ειχα DSL τις 15 Οκτ. Κατα τα αλλα θα ειχα Internet μεσα σε 20 εργασιμες. |
Me Forthnet adsl in a box ενεργοποιηση μεσα σε 5 ημερες.
Δεν εχω ακουσει καλυτερο χρονο!!! ![]() ![]() |
Καλό θα ήταν το modem/router που θα πάρεις (ή θα περιέχει το πακέτο) να έχει θύρα ethernet, ώστε να το συνδέσεις στην κάρτα δικτύου σου. Έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τη σύνδεση μέσω usb. |
netblaster έγραψε: |
Ποια ακριβως ειναι τα πλεονεκτηματα??? |
p206gt έγραψε: |
εγω δημητρη που εχω οτενετ 1024 ποσα πρεπει να κατεβαζω στο λινκ τεστ που εδωσες για να πω οτι ειμαι καλα? |
p206gt έγραψε: |
εγω δημητρη που εχω οτενετ 1024 ποσα πρεπει να κατεβαζω στο λινκ τεστ που εδωσες για να πω οτι ειμαι καλα? |
Σε εχουν ριξει φιλε μου.Ειναι αδικιολογιτο για 2048 να κατεβαζει με 130KB.Τουλαχιστον επρεπε να πιασει και 200 σε φασεις που δεν εχει κινηση στο δικτυο. |
είναι 1024 η οποία υποτίθεται ότι έχει διπλασιαστεί σύμφωνα με τις διαφξμίσεις των ISPs. υποτίθεται... |
Me Forthnet adsl in a box ενεργοποιηση μεσα σε 5 ημερες.
Δεν εχω ακουσει καλυτερο χρονο!!! ![]() ![]() |