PSClub - Hellas

Τεχνικές - Μηχανολογικές Συζητήσεις - Υγραεριο σε 206

mayas - Πεμ 16 Δεκ 2010, 16:01:01
Θέμα δημοσίευσης: Υγραεριο σε 206
Καλησπέρα,

Εχει κανεις δοκιμασει υγραεριοκίνηση? Σκεφτομαι οτι πλέον ειναι πολύ μεγάλη η διαφορά στην τιμή και ίσως αξίζει να γίνει υβριδικο...
Laughing Laughing

Αν γνωρίζετε μια ανάλυση κόστους εγκατάστασης κ προτεινόμενα συνεργεία/εγκαταστάτες...

Εγώ εχω βρει αυτό
http://ygraeriokinisi.gr/
action_peugeot - Δευ 20 Δεκ 2010, 23:09:54
Θέμα δημοσίευσης:
Εγώ έχω βάλει σε 206 1400 του 2000 και όλα μέχρι στιγμής οκ
γιωργος xsara - Τρι 21 Δεκ 2010, 01:30:28
Θέμα δημοσίευσης:
και ποσο σου κοστισε; τι καιει τωρα; τραβαει το ιδιο;
mayas - Τρι 21 Δεκ 2010, 12:20:10
Θέμα δημοσίευσης:
Χρειάζεται να έχει κάποια συγκεκριμένη τεχνολογία ο κινητήρας ή π.χ. το σύστημα ψεκασμού ? Το 206 ειναι 1.4 του 2005 με 90hp.
Επίσης τί δεξαμενή καυσίμου χρειάζεται κ πόσες μέρες "εγκλειστο"?

Ευχαριστώ! Very happy
silo - Τρι 21 Δεκ 2010, 13:52:03
Θέμα δημοσίευσης:
εχει στο car.gr ενα 206 RC με υγραεριο...
γιωργος xsara - Πεμ 23 Δεκ 2010, 16:38:44
Θέμα δημοσίευσης:
Αν ειναι ετσι οπως τα λεει αξιζει και κανεις και γρηγορα αποσβεση.
εδω Ηρακλειο που ρωτησα ζητανε 1700Ε
Ειναι ομως ετσι 25Ε 380χλμ η κοιταει να το διωξει και τα παρα λεει..
Εχεις και μειωμενα τελει με υγραεριο;
drdino - Πεμ 23 Δεκ 2010, 16:49:52
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί να έχει μειωμένα τέλη;
γιωργος xsara - Πεμ 23 Δεκ 2010, 17:02:29
Θέμα δημοσίευσης:
λογο μειωμένων ρυπων.
drdino - Πεμ 23 Δεκ 2010, 17:03:25
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν παίζει.
mayas - Πεμ 23 Δεκ 2010, 17:46:26
Θέμα δημοσίευσης:
τα μειωμένα τέλη ειναι μόνο για τα καινουρια που αγοραζονται απο 1/1/2011.

Το ζητημα ειναι
1. Πόσο κοστίζει η μετατροπή?
2. Ποιος "μαστορας" είναι εκείνος που θα την κάνει.

δεν τίθεται θέμα ότι συμφέρει απο άποψης χρήσης.
action_peugeot - Τετ 29 Δεκ 2010, 23:29:35
Θέμα δημοσίευσης:
Εγκατάσταση σε δυο μέρες και δεξαμενή στο χώρο της ρεζέρβας
giorgos2-0-6 - Παρ 18 Μάρ 2011, 09:45:31
Θέμα δημοσίευσης: α
το θεμα ειναι κατα ποσο ειναι ασφαλες?

αν καταλαβα καλα απο το παραπανω συνδεσμο εχεις την επιλογη να καιει το αμαξι ποτε βενζινη και ποτε υγραεριο αναλογα τι θες εσυ?
AlienHack - Παρ 18 Μάρ 2011, 13:13:52
Θέμα δημοσίευσης:
Ρε παιδια... για το υγραεριο τα εχουμε πει σε 30 διαφορετικα thread (εχει εδω μεσα ενα για καθε μοντελο πεζο.. Confused )

1. ειναι ασφαλεστερο απο το ντεποζιτο της βενζινης
2. δεν χανεις αποδοση απλος καταναλώνεις 1λ/100 παραπανω υγραεριο απο οσο βενζινη (αλλα δεν σε νοιαζει γιατι η τιμη του ειναι μιση απο την βενζινη)
3. η τιμη του ειναι κλειδωμενη στο 45% της τιμης της Βενζινης μεχρι το 2018
4. οποτε θελεις με εναν διακοπτη γυρνας απο βενζινη σε υγραεριο

αυτα για αρχη..
drdino - Παρ 18 Μάρ 2011, 14:22:39
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Ρε παιδια... για το υγραεριο τα εχουμε πει σε 30 διαφορετικα thread (εχει εδω μεσα ενα για καθε μοντελο πεζο.. Confused )

1. ειναι ασφαλεστερο απο το ντεποζιτο της βενζινης σωστό
2. δεν χανεις αποδοση απλος καταναλώνεις 1λ/100 παραπανω υγραεριο απο οσο βενζινη (αλλα δεν σε νοιαζει γιατι η τιμη του ειναι μιση απο την βενζινη) δεν είναι σταθερή η διαφορά, αλλά εφόσον έχει 20-25% λιγότερη θερμιδογόνο δύναμη πρέπει να κάψεις τόσο παραπάνω
3. η τιμη του ειναι κλειδωμενη στο 45% της τιμης της Βενζινης μεχρι το 2018 μύθος
4. οποτε θελεις με εναν διακοπτη γυρνας απο βενζινη σε υγραεριο σωστό

αυτα για αρχη..

mayas - Παρ 18 Μάρ 2011, 16:47:06
Θέμα δημοσίευσης:
ekei pou paei i benzini....
giorgos2-0-6 - Παρ 18 Μάρ 2011, 19:24:56
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:

1. ειναι ασφαλεστερο απο το ντεποζιτο της βενζινης
2. δεν χανεις αποδοση απλος καταναλώνεις 1λ/100 παραπανω υγραεριο απο οσο βενζινη (αλλα δεν σε νοιαζει γιατι η τιμη του ειναι μιση απο την βενζινη)
3. η τιμη του ειναι κλειδωμενη στο 45% της τιμης της Βενζινης μεχρι το 2018
4. οποτε θελεις με εναν διακοπτη γυρνας απο βενζινη σε υγραεριο

αυτα για αρχη..

παντως εχω ακουσει οτι δεσμευεσαι σε ορισμενα πραγματα οπως πχ δε μπορεις να το παρκαρεις στα κλειστα παρκινγκ?αληθευει?
volvos - Παρ 18 Μάρ 2011, 20:29:27
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
AlienHack έγραψε:

1. ειναι ασφαλεστερο απο το ντεποζιτο της βενζινης σωστό
2. δεν χανεις αποδοση απλος καταναλώνεις 1λ/100 παραπανω υγραεριο απο οσο βενζινη (αλλα δεν σε νοιαζει γιατι η τιμη του ειναι μιση απο την βενζινη) δεν είναι σταθερή η διαφορά, αλλά εφόσον έχει 20-25% λιγότερη θερμιδογόνο δύναμη πρέπει να κάψεις τόσο παραπάνω
3. η τιμη του ειναι κλειδωμενη στο 45% της τιμης της Βενζινης μεχρι το 2018 μύθος MEGALOSSSSSSA NA LEME OTI O GIORGAKHS ESOSE THN ELLADA
4. οποτε θελεις με εναν διακοπτη γυρνας απο βενζινη σε υγραεριο σωστό

αυτα για αρχη..

206Panos - Πεμ 27 Οκτ 2011, 14:12:57
Θέμα δημοσίευσης:
Έβαλα υγραέριο σε 206 1.4 8V tiptronic σε αντιπροσωπεία της peugeot στην Αθήνα.

Το κόστος έφτασε τα 1.150 ευρώ (1.000 ευρώ η προσφορά) λόγω μεγαλύτερης δεξαμενής και τοποθέτηση λαδιέρας ύστερα από προτροπή του εγκαταστάτη).

Για την συμπεριφορά του, θα σε ενημερώσω το προσεχές διάστημα! Wink
AlienHack - Τρι 01 Νοέ 2011, 11:52:55
Θέμα δημοσίευσης:
μια χαρα θα εισαι.. ειμαστε πια αρκετοι που φοραμε αεριοκιτ στα 206 μας... δουλευουν απροβληματιστα ειτε μαμα ειτε καραφτιαγμενα..
206Panos - Τετ 02 Νοέ 2011, 13:58:15
Θέμα δημοσίευσης:
Να μην ξεχάσω να πω ότι το σύστημα που φοράω είναι 4ης γενιάς stefanelli!

Τώρα να σου πω ότι είμαι μια χαρά... ψέματα θα σου πω. Θεωρώ ότι απλά είναι θέμα tuning δηλαδή ρύθμισης, η σωστή λειτουργία του...

Θα δείξει!
AlienHack - Τετ 02 Νοέ 2011, 14:41:08
Θέμα δημοσίευσης:
206Panos έγραψε:
Να μην ξεχάσω να πω ότι το σύστημα που φοράω είναι 4ης γενιάς stefanelli!

Τώρα να σου πω ότι είμαι μια χαρά... ψέματα θα σου πω. Θεωρώ ότι απλά είναι θέμα tuning δηλαδή ρύθμισης, η σωστή λειτουργία του...

Θα δείξει!

εχεις προβλημα στην λειτουργεια? πες μου τι. περασα και εγω διαφορα τις πρωτες μερες λογο του πειραγμενου κινητηρα μου. αλλα βρηκαμε λυση για ολα..

και η ρυθμηση ειναι συμαντικη και το κιτ. αυτο που σου ειπα με εγγεφαλο που συνδεεται με την OBD λεινει πολλα μικροπροβληματα ρυθμησεων..
το στεφανελι δεν ξερω αν εχει τετοια συνδεση, το ξερεις εσυ?
206Panos - Τετ 02 Νοέ 2011, 16:12:39
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε μου εμένα το αυτοκίνητο δεν ήταν πειραγμένο, ήταν... παρατημένο, απλά από κάπου έχανε λάδι και μαζί με την εγκατάσταση του κιτ LPG έκανα και μια γενική επισκευή μηχανής (φλάντζες μεσαιές - καπακιού - πολαπλής - τσιμούχες βαλβίδων - τρόμπα νερού - ιμάντας εκκεντροφόρου κ.α.) για να μην έχω κανένα θέμα μηχανικό και μου πει αυτός που θα τα βάλει ότι είχα μηχανικό πρόβλημα και ότι απλά έτυχε τυχόν δυσλειτουργία - βλάβη!

Το αυτοκίνητο αν και αυτόματο την 2η μέρα που το καβάλησα μου έσβησε 2 φορές (που δεν μου έχει σβήσει ποτέ από τότε που το πήρα) συν το ότι πέφτει η ένδειξη της βενζίνης μαζί με την (λανθασμένη επίσης) ένδειξη του υγραερίου! Το έχω πάει πίσω και περιμένω αύριο να το ξαναπάρω.

Σημείωση: Όλα έγιναν σε αντιπροσωπεία της Peugeot...
AlienHack - Τετ 02 Νοέ 2011, 23:54:37
Θέμα δημοσίευσης:
ο δεικτης της βενζινης δυστυχος θα στο κανει αυτο, γιατι εχεις μουλτιπλεξ και διαβαζει την σταθμη απο την καταναλωση που του λεει ο τριπ κομπιουτερ, οποτε μολις δει οτι εχεις καταναλωση και κανεις χλμ ριχνει τον δεικτη. και στον στιβ αυτο κανει, σε μενα που ειναι μη μουλτι δεν πεφτει ο δεικτης βενζινης..

οσο για τα σβησηματα, το αεριο ειναι ποιο δυσκολο να κρατησει το ρελαντι απο οτι η βενζινη. παρολα αυτα σε μαμα αμαξι οπως το δικο σου δεν θα επρεπε να εχει προβλημα, απο την αλλη αν δεν εκανες 300 χλμ τουλαχιστον δεν εδωσες περιθωριο τον εγκεφαλο σου να κανει ανταπτ στο νεο καυσιμο και να διορθώσει οτι πρεπει σε μειγματα του ρελαντι..
SERSEGI - Πεμ 03 Νοέ 2011, 02:46:57
Θέμα δημοσίευσης:
τα σβησιματα ποτε στα εκανε?κρυο?ζεστο?εν κινησει?
για τον δεικτη νομιζω πως υπαρχει λυση Rolling eyes
λαδιερα δεν νομιζω να χρειαζοσουνα,αυξανει σημαντικα
κοστος εγκαταστασης και αναλωσιμων μετα...
206Panos - Πεμ 03 Νοέ 2011, 09:59:54
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπόν, να απαντήσω Smile

Allien, θεωρώ ότι ο εγκαταστάτης έπρεπε ήδη να γνωρίζει τυχόν δυσλειτουργίες στις ενδείξεις (γιατί είπαμε, όλα έγιναν σε αντιπροσωπεία peugeot) και να με ενημερώσει γιατί το πήρα το αυτοκίνητο Πέμπτη απόγευμα και ενώ του είπα ότι θα κάνω ταξίδι την επόμενη, τον ρώτησα αν πρέπει να το κάνω και μου είπε ότι όλα είναι ΟΚ! Ξεκίνησα και εγώ με μισό ντεπόζιτο βενζίνης και φουλ υγραέριο και στα 170 χιλιόμετρα έδειχναν ότι τελείωναν και τα 2!!! Έλα μου όμως που όλα αυτά έγιναν την 28η Οκτωβρίου, 6 το πρωί και ταλαιπωρήθηκα απίστευτα, αλλάζοντας διαδρομή από την Aκράτα μέχρι το Αίγιο στην παλιά εθνική, να ψάχνω να βάλω βενζίνη! Τελικά έβαλα 50 ευρώ βενζίνη (38 λίτρα) μου ανέβηκε η στάθμη στα 3/4 και μόλις βρήκα γκαζάδικο μετά το Μεσολόγγι έβαλα και 22 λίτρα υγραέριο, ενώ είχε μέσα σχεδόν άλλα τόσα!

Όσο για τα 300 χιλιόμετρα: ΔΕΝ έχουν γίνει, δεν με ενημέρωσε κανείς ότι μπορεί να μου σβήσει ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ και από τύχη δεν πήρα το κιβώτιο στο χέρι, γιατί έσβησε και έπρεπε να βάλω τον λεβιέ σε θέση P για να πάρει εμπρός πάλι το αυτοκίνητο, ενώ ήδη είχα κάποια λίγα μεν, αλλά αρκετά για να κάνω ζημιά χιλιόμετρα εν κινήσει!

Σερσέγκι, το αυτοκίνητο ήταν ζεστό, είχα στριμωχτεί με τον απέναντί μου να περάσω ένα στενό δρομάκι και μόλις βγήκα, ανεβάζω 2.000 στροφές και... πάπαλα.
Μετά από 2-3 χιλιόμετρα πάλι, σε ουρά, πάλι γκαζώνω να φύγω, πάπαλα και εκεί!

Λύση υπάρχει, το γνωρίζω, είναι η τοποθέτηση ενός ρελέ στο φλοτέρ της βενζίνης ο οποίος δεν διορθώνει ακριβώς το πρόβλημα, αλλά δείχνει όταν ξαναβάλεις εμπρός την αληθινή ένδειξη της στάθμης!

Σχετικά με την λαδιέρα συμφωνώ και εγώ σε αυτό που λες, την έβαλα πιο πολύ για τον φόβο των ιουδαίων. Χρήση του λιπαντικού υγρού θα κάνω μόνο και αν το θυμηθώ σε κάποια ταξίδια που έχω σκοπό να κάνω, γιατί η γενική ιδέα του να τρέχεις πολύ και να καις υγραέριο είναι ένα θέμα...
Steve - Πεμ 03 Νοέ 2011, 10:18:29
Θέμα δημοσίευσης:
Σε πρώτη φάση, πάρε ένα κουτάκι βαζελίνη, βγάλε την λαδιέρα και δώσε τα μαζί πακέτο στον εγκαταστάτη σου.

Σε δεύτερη φάση, αφού είσαι multiplex, δεν υπάρχει σωτηρία για την ένδειξη της βενζίνης, το ψάχνω εδώ και 3 μήνες και άκρη δεν υπάρχει με την τρέχουσα τεχνολογία Sad

Σε τρίτη φάση, τα υπόλοιπα αργότερα γιατί απαιτούν χρόνο δακτυλογράφησης Laughing
206Panos - Πεμ 03 Νοέ 2011, 10:41:35
Θέμα δημοσίευσης:
Φίλε steve λύση υπάρχει, απλά κάνουν μισή δουλειά, τι σκέφτηκα με το φτωχό μου το μυαλό:

Ο υπολογισμός της στάθμης του υγραερίου θα έπρεπε και αυτός με κάποιον τρόπο να είναι ''έξυπνος'' δηλαδή:

Μόλις μπαίνει σε λειτουργία υγραερίου το αυτοκίνητο, να αναλαμβάνει ο παράλληλος εγκέφαλος ΚΑΙ την ένδειξη της βενζίνης, να την απομονώνει και γνωρίζοντας πόσα λίτρα δεξαμενής υγραερίου έχει (αυτό το δηλώνει ο εγκαταστάτης ρυθμίζοντας το) ανάλογα να πέφτει η ένδειξη του υγραερίου! Νομίζω ότι με αυτό το τρόπο υπολογισμού, οι ενδείξεις θα ήταν άριστες και ακριβείς από τη στιγμή που θα ήξερε ο εγκέφαλος του υγραερίου ότι έχω Χ λίτρα χωρητικότητα και ότι με μια κατανάλωση Ψ, έχω το αποτέλεσμά της αυτονομίας Ζ, άρα αυτό το Ζ το ''σπάς'' δια του 5 ή όσα led δείχνουν την στάθμη του υγραερίου και τελειώνει η ιστορία!

Το θέμα είναι ότι εγκαθιστούν κάποιοι, κάτι σε σημείο που δεν παίζει!
drdino - Πεμ 03 Νοέ 2011, 12:29:17
Θέμα δημοσίευσης:
Έβαλες P εν κινήση; Shocked Shocked Shocked Γιατί όχι Ν άνθρωπέ μου;
206Panos - Πεμ 03 Νοέ 2011, 12:40:57
Θέμα δημοσίευσης:
Γιατί δεν μου είχε σβήσει ποτέ! Ευτυχώς που το αυτοκίνητο απλά τσούλαγε, μιλάμε για ταχύτητες 2 το πολύ 3 χιλ/ώρα.Τώρα ξέρω...
Steve - Πεμ 03 Νοέ 2011, 13:24:24
Θέμα δημοσίευσης:
206Panos έγραψε:
Φίλε steve λύση υπάρχει, απλά κάνουν μισή δουλειά, τι σκέφτηκα με το φτωχό μου το μυαλό:
Φίλε Παναγιώτη, έχω πιο φτωχό μυαλό από εσένα, και λύση δεν υπάρχει, στο ξαναλέω Laughing

206Panos έγραψε:
Ο υπολογισμός της στάθμης του υγραερίου θα έπρεπε και αυτός με κάποιον τρόπο να είναι ''έξυπνος'' δηλαδή:

Μόλις μπαίνει σε λειτουργία υγραερίου το αυτοκίνητο, να αναλαμβάνει ο παράλληλος εγκέφαλος ΚΑΙ την ένδειξη της βενζίνης,
Ναι αμέ, πώς το θες; Laughing

206Panos έγραψε:
να την απομονώνει και γνωρίζοντας πόσα λίτρα δεξαμενής υγραερίου έχει (αυτό το δηλώνει ο εγκαταστάτης ρυθμίζοντας το)
ΑΝ δέχεσαι να σου πειράξουν την καλωδίωση τηε αντλίας βενζίνης, δοκίμασε το Smile

Εγώ πάντος, δε θα το δοκίμαζα!
206Panos έγραψε:
ανάλογα να πέφτει η ένδειξη του υγραερίου! Νομίζω ότι με αυτό το τρόπο υπολογισμού, οι ενδείξεις θα ήταν άριστες και ακριβείς από τη στιγμή που θα ήξερε ο εγκέφαλος του υγραερίου ότι έχω Χ λίτρα χωρητικότητα και ότι με μια κατανάλωση Ψ, έχω το αποτέλεσμά της αυτονομίας Ζ, άρα αυτό το Ζ το ''σπάς'' δια του 5 ή όσα led δείχνουν την στάθμη του υγραερίου και τελειώνει η ιστορία!

Το θέμα είναι ότι εγκαθιστούν κάποιοι, κάτι σε σημείο που δεν παίζει!
Το ρήμαξες το θέμα Smile

Tο θέμα είναι ότι με την υπάρχουσα τεχνολογία εγκεφάλων υγραερίου, δεν παίζει να γίνει κάτι τέτοιο... Σε κανα 2-3 γενιές και ίσως Sad
drdino - Πεμ 03 Νοέ 2011, 14:14:14
Θέμα δημοσίευσης:
Σταύρο, το ρελεδάκι που βάζουν στο καλώδιο του φλοτέρ δεν παίζει; Το 'χουν κάνει σε 207, μου φαίνεται απίθανο να μην παίζει στο δικό σου.
AlienHack - Πεμ 03 Νοέ 2011, 14:22:07
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε Πανο τα σβησηματακια τα κανει /εκανε κρυο κυριος αλλα παντα στο ρελαντι.. σε γκαζομα πανω κτλ δεν δικαιολογειται κανενα προβλημα.

το να χρειαστει καποια χλμ να κανει ανταπτ στο νεο καυσημο ο εγκεφαλος δυστηχος αληθευει. σε αλους βεβαια απο τα πρωτα χλμ δεν κανει κιχ και δουλευει αψογα σε αλλους θελεις μερικα να στρωσει.. και οσο κανεις περισσοτερα δουλευει και ποιο σωστα..

τωρα αν συνεχιζεις να εχει προβλημα ο μηχανικος θα πρεπει να βρει την λυση. μπορει να ειναι χιλια δυο. αν το κιτ σου δεν εχει και συνδεση με την OBD μπορει να ειναι το προγραμμα του λαθος καθοτι σε αυτα τα συστηματα πρεπει να φτιαξει ολοκληρο προγραμμα (εχουν φυσικα ετοιμα για καθε μοντελο) απο την αρχη ενω αν ειναι με συνδεση OBD αφηνει τον μαμα εγκεφαλο να κανει τα παντα και του αεριου απλος κλαιβει το σημα και δινει εντολη στα μπεκ αεριου... εδω εμενα το αεριο δουλευει ουσιαστηκα με το προγραμμα του σαλεξ για κινητηρα μεραλοεκεντρα καιθ εισαγωγη (~140 μαξ αλογα) ... ο προγραμματιστης αεριου δεν εκανε τιποτα ουσιαστικα, εβαλε τον εγκεφαλο του αεριου απλος να διαβαζει τον δικο μου και να δουλευει με το προγραμμα που ειχε μεσα..απλα και ωραια..

Wink
206Panos - Πεμ 03 Νοέ 2011, 14:28:15
Θέμα δημοσίευσης:
Steve, ΟΚ είμαι κομπιουτεράς και σε μια έπαρση αν το θες, μπήκα σε χωράφια που δεν ξέρω και το πιο πιθανό (αν όχι σίγουρο) είναι να λέω πράγματα που δεν στέκουν. Ούτε έξυπνος θέλω να το παίξω ούτε να υποβιβάσω κάποιον, ειλικρινά.
Με στεναχωρεί πολύ το γεγονός ότι θα είμαι 2 χρόνια χρεωμένος (γιατί το ρημάδι το έφτιαξα παίρνοντας δάνειο) και να μην έχω σωστές ενδείξεις καυσίμου σε κάτι που κανονικά (γιατί για αυτό πήγα σε αντιπροσωπεία να το φτιάξω και όχι στο μπάρμπα μήτσος tuning), έπρεπε να δουλεύει σωστά...

Τέσπα σήμερα θα πάω να παραλάβω το αυτοκίνητό μου, να δω τι θα μου πουν...
Pugobios - Πεμ 03 Νοέ 2011, 14:36:24
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:

τωρα αν συνεχιζεις να εχει προβλημα ο μηχανικος θα πρεπει να βρει την λυση. μπορει να ειναι χιλια δυο. αν το κιτ σου δεν εχει και συνδεση με την OBD μπορει να ειναι το προγραμμα του λαθος καθοτι σε αυτα τα συστηματα πρεπει να φτιαξει ολοκληρο προγραμμα (εχουν φυσικα ετοιμα για καθε μοντελο) απο την αρχη ενω αν ειναι με συνδεση OBD αφηνει τον μαμα εγκεφαλο να κανει τα παντα και του αεριου απλος κλαιβει το σημα και δινει εντολη στα μπεκ αεριου... εδω εμενα το αεριο δουλευει ουσιαστηκα με το προγραμμα του σαλεξ για κινητηρα μεραλοεκεντρα καιθ εισαγωγη (~140 μαξ αλογα) ... ο προγραμματιστης αεριου δεν εκανε τιποτα ουσιαστικα, εβαλε τον εγκεφαλο του αεριου απλος να διαβαζει τον δικο μου και να δουλευει με το προγραμμα που ειχε μεσα..απλα και ωραια..

Wink

την συνδεση στην obd την κανουν για 1 και μονο λογο...για να διαβαζουν αισθητηρα λ και map...αν δεν υπαρχει obd συνδεει απευθειας πανω στον λ(οπως στα χαλμιτερ)και κανει τρυπα στο πλενουν οπου βαζει δικο του μαπ...και στις 2 περιπτωσεις ο εγγεφαλος κανει ακριβως την ιδια δουλεια...
SERSEGI - Πεμ 03 Νοέ 2011, 15:44:57
Θέμα δημοσίευσης:
οπως τα περιγραφει ο Πανος,προσωπικα μου μυριζει λαθος πιεση πνευμονα και φτωχο μειγμα.
μια αλλη περιπτωση επειδη σου εσβησε ΤΕΛΕΙΩΣ και ΖΕΣΤΟ υποψιαζομαι ελαττωματικη βαλβιδα τροφοδοσιας ή ασφαλειας στην πολυβαλβιδα της δεξαμενης.
ο προγραμματισμος 4ης γενιας για εναν αξιοπρεπη τεχνικο ειναι αστειος!
ασχετο αλλα.. ενα 5% των μηχανικων συνδεουν λ και δεν το προτεινουν ουτε οι ιδιες οι εταιρειες.
ευχομαι να πανε ολα καλα και απροβληματιστα ρε φιλε,πραγματικα!
Steve - Πεμ 03 Νοέ 2011, 16:30:13
Θέμα δημοσίευσης:
drdino έγραψε:
Σταύρο, το ρελεδάκι που βάζουν στο καλώδιο του φλοτέρ δεν παίζει; Το 'χουν κάνει σε 207, μου φαίνεται απίθανο να μην παίζει στο δικό σου.
Πού ρε το έχουν κάνει; Rolling eyes
AlienHack - Πεμ 03 Νοέ 2011, 18:55:13
Θέμα δημοσίευσης:
SERSEGI έγραψε:
οπως τα περιγραφει ο Πανος,προσωπικα μου μυριζει λαθος πιεση πνευμονα και φτωχο μειγμα.
μια αλλη περιπτωση επειδη σου εσβησε ΤΕΛΕΙΩΣ και ΖΕΣΤΟ υποψιαζομαι ελαττωματικη βαλβιδα τροφοδοσιας ή ασφαλειας στην πολυβαλβιδα της δεξαμενης.
ο προγραμματισμος 4ης γενιας για εναν αξιοπρεπη τεχνικο ειναι αστειος!
ασχετο αλλα.. ενα 5% των μηχανικων συνδεουν λ και δεν το προτεινουν ουτε οι ιδιες οι εταιρειες.
ευχομαι να πανε ολα καλα και απροβληματιστα ρε φιλε,πραγματικα!

αυτο σκεφτομουν και εγω πριν.. παιζει να ειναι και αυτο και να κοβει καυσιμο (αεριο)

@Pugovios... δυστηχος φιλε μου ΣΕ ΟΛΑ τα κιτ συνδεουν παραλληλα τον εγκεφαλο αεριου με λ και κανουν τρυπα για νεο μαπ κτλ κτλ..
δεν το γλυτωνεις αυτο . και σε μας τα εχουν κανει..

απλος οπως ειπα , οταν συνδεεται με την ΟΒΔ παιρνει τους σενσορες ΚΑΙ απο εκει και απο την απευθειας συνδεση που εχει (σαν backup ) . ετσι μου ειπαν δηλαδη..
Pugobios - Πεμ 03 Νοέ 2011, 19:12:40
Θέμα δημοσίευσης:
παιρνει 2 σενσορες δλδ για να κανει τι μια τρυπα στο νερο? Nice Laughing
Steve - Πεμ 03 Νοέ 2011, 20:01:21
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
@Pugovios... δυστηχος φιλε μου ΣΕ ΟΛΑ τα κιτ συνδεουν παραλληλα τον εγκεφαλο αεριου με λ και κανουν τρυπα για νεο μαπ κτλ κτλ..
Σε εσάς, μπορεί, σε εμένα, όχι, λυπάμαι.
AlienHack έγραψε:
απλος οπως ειπα , οταν συνδεεται με την ΟΒΔ παιρνει τους σενσορες ΚΑΙ απο εκει και απο την απευθειας συνδεση που εχει (σαν backup ) . ετσι μου ειπαν δηλαδη..
Στο είπα, μαλ***ες σου λένε Very happy Very happy

Και τις γράφεις και άμα τις διαβάσει κάποιος (ξέρεις πολύ καλά ποιός, όχι ο Pughell ούτε ο volvos) θα σε πάρει με τις ντομάτες... Rolling eyes Rolling eyes

Τώρα τελευταία, υπό την επήρρεια ληγμένων είσαι μάλλον... δεν εξηγείται αλλιώς Crying or Very sad
SERSEGI - Πεμ 03 Νοέ 2011, 20:17:59
Θέμα δημοσίευσης:
ρε παιδες,αντι να αναπαραγετε και να μεταφερετε(και μερικες φορες λανθασμενα) τα λεγομενα διαφορων...μηχανικων αλλα και μαστορων του καφενειου,καλυτερα να κατσετε να διαβασετε και να ενημερωθειτε καλυτερα για πραγματα που σας ενδιαφερουν ή στις αποψεις που δεν ειστε εντελως σιγουροι,να ειστε λιγο διαλλακτικοι,ωστε να μην μπερδευομαστε ολοι.
ολοι κανουμε λαθη και δεν το παιζω παντογνωστης.
φιλικα παντα Smile
SERSEGI - Πεμ 03 Νοέ 2011, 20:22:03
Θέμα δημοσίευσης:
και δεν μιλαω για καποιον συγκεκριμενα,εννοειται!
AlienHack - Πεμ 03 Νοέ 2011, 21:28:45
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
AlienHack έγραψε:

Σε εσάς, μπορεί, σε εμένα, όχι, λυπάμαι.

εσενα δηλαδη δεν εχει η εισαγωγη σου μια τρυπα ΠΟΥ δεν ειχε σε μαμα μορφη απο την οποια φευγει ενας λαστιχενιος σωληνας?
το ιδιο κιτ μας εβαλε με τον ιδιο τροπο ο ιδιως μηχανικος..
δεν νομιζω να εκανε κατι διαφορετικο σε σενα, εκτος αν του ζητησες συγκεκριμενα ΝΑ μην σου βαλει σενσορα μαπ αεριου...
αν δεν του ζητησες εσυ κατι τετοιο δεν κατεβαινεις στο γκαραζ σου να ανηξεις κανενα καπο? Wink

Οσο για το αν παιρνει το κιτ μας απο OBD ή απο σενσορα.. οτι συνδεεται με την OBD ειναι σιγουρο και το ξερει και ο στιβ. και οντως παιρνει απο κει τιμες μαπ, λ , θερμοκρασιες κτλ..

ΠΑΡΟΛΑ αυτα ομως εχει και συνδεση με τον λ μας με καλωδιο..(στιβ μην μου πεις οτι σε εσενα δεν εχει..) και οπως ειπα πιο πανω μαπ για το αεριο...
AlienHack - Πεμ 03 Νοέ 2011, 21:49:20
Θέμα δημοσίευσης:
Στιβι συγνωμη αδερφε αλλα θα σε ξενερωσω.... Sad

μολις εκλεισα το τηλεφωνο με τον μαστορα μας...
οπως ειπα παραπανω ΚΑΙ οι 2 εχουμε εναν λαστιχενιο σωληνα που φευγει απο την εισαγωγη μας και παει σε σενσορα υποπιεσης που χρησημοποιει το αεριο... Confused

ΕΠΙΣΗΣΗΣ εκανα την παρακατω ερωτηση

- δεν μου λες, το συστημα που μας εβαλες παιρνει τις πληροφοριες των σενσορων (λ,μαπ , θερμοκρασιες κτλ) απο την OBD, ετσι?"
- Ναι
- αλλα εσυ εκανες και συνδεσεις στον λ μας και εβαλες και μαπ δευτερο για το αεριο
- Ναι
- γιατι αφου θεωρητικα τα παιρνει ολα απο την OBD
- θεωριτικα θα μπορουσα να μην κανω παραλληλη συνδεση με τους σενσορες σου και απλος να συνδεσω τον εγκεφαλο του αεριου με την OBD και ολα να δουλευουν ρολοι, αλλα για να ειμαι safe και το προτεινει η εταιρια του αεριου αν ο μηχανικος ειναι ικανος και μπορει να κανει σωστη δουλεια να τα συνδεεις και τα 2 , ετσι για backup. θεωριτικα μετα απο χρηση ετών (4-5-6-10 χρονια) αν το συστημα εχει πχ ενα ποσοστο 5-10-15% λογο φυσιολογιθκης φθορας να αρχισει να κανει μαλ***ες λογο κανενος καλωδιου που καηκε η κοπηκε απο φθορα ή οτιδηποτε αλλο, το δικο σας εχει τις μισες.. καθοτι αν σταματησει να παιρνει σημα ή να παιρνει λογικες τιμες απο τον σενσορα γυρναει στην OBD και το αντιστροφο. κοινος θεωριτικα δεν περιμενω ποτε το συστημα σας να χαλασει ή να μην λειτουργει σωστα ακομα και μετα απο 5-6 χρονια να μην του εχεις δωσει δημασια ή κανεις σερβις .
AlienHack - Πεμ 03 Νοέ 2011, 21:51:43
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

AlienHack έγραψε:
Στο είπα, μαλ***ες σου λένε Very happy Very happy

Και τις γράφεις και άμα τις διαβάσει κάποιος (ξέρεις πολύ καλά ποιός, όχι ο Pughell ούτε ο volvos) θα σε πάρει με τις ντομάτες... Rolling eyes Rolling eyes

Τώρα τελευταία, υπό την επήρρεια ληγμένων είσαι μάλλον... δεν εξηγείται αλλιώς Crying or Very sad

Φρουλη λυγμενα παιρνεις εσυ,... Laughing αποτι ειδες παραπανω ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 2 διπλες συνδεσεις και σε OBD και manual πανω στους σενσορες... Laughing μεγεια!

αντε λουλου που δεν ξερεις καν τι εχει κανει ο υγραερας στον κηνητηρα σου.. εγω τουλαχιστον μολις το εβαλα καθομουν κανα 20λεπτο και κοιτουσα ολες τις καλωδιωσεις και τις σωληνωσεις που μπηκαν στο αμαξι μου απο που ερχονται που πανε και τι δουλεια κανουν...
SERSEGI - Πεμ 03 Νοέ 2011, 22:10:19
Θέμα δημοσίευσης:
δεν υπαρχει κιτ 4ης γενιας που να μην εχει map ο οποιος λαμβανει
πιεση απο πνευμονα και υποπιεση απο εισαγωγη.
τον λ αλλοι τον συνδεουν,αλλοι οχι.
ουσιαστικα συνδεθει δεν συνδεθει,δεν αλλαζει κατι.
αλλα αν συνδεθει θελει ΠΟΛΥ προσεκτικη δουλεια!
AlienHack - Πεμ 03 Νοέ 2011, 22:33:21
Θέμα δημοσίευσης:
SERSEGI έγραψε:
δεν υπαρχει κιτ 4ης γενιας που να μην εχει map ο οποιος λαμβανει
πιεση απο πνευμονα και υποπιεση απο εισαγωγη.
τον λ αλλοι τον συνδεουν,αλλοι οχι.
ουσιαστικα συνδεθει δεν συνδεθει,δεν αλλαζει κατι.
αλλα αν συνδεθει θελει ΠΟΛΥ προσεκτικη δουλεια!

+10000

εγω ειχα το χαλ πανω οποτε ειχαμε σημειο να κλεψουμε σημα...
Pugobios - Πεμ 03 Νοέ 2011, 22:51:16
Θέμα δημοσίευσης:
μαλιστα...δηλαδη σου αχρηστευει την obd κοτσαροντας επανω μια μαλ***α για να παιρνει 2 φορες τις ιδιες μετρησεις σε περιπτωση που καποιος ποντικος σου φαει κανα καλωδιο?λογικοτατο...
206Panos - Πεμ 03 Νοέ 2011, 23:30:11
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα το απόγευμα παρέλαβα το αυτοκίνητό μου με την διαβεβαίωση ότι όλα είναι μια χαρά.

Ότι η στάθμη της βενζίνης θα είναι ΟΚ όπως επίσης και ο δείκτης του υγραερίου ρυθμίστηκαν. Μπήκε ο πολυπόθητος ρελές, αλλά αν δεν με απατάει το μάτι μου έχω την εντύπωση ότι ο δείκτης πάλι κατεβαίνει εν κινήσει. Με παρηγορεί το ότι επανέρχεται αν τα λέω πάλι καλά όταν σταματήσω κάπου και ξαναβάλω εμπρός. Για την στάθμη του υγραερίου... νομίζω ότι δεν το κοίταξαν καν.

Σχετικά με τα 2 σβησίματα που μου έκανε, μου είπαν ότι καταγράφηκε φτωχό μείγμα, πράγμα που ρυθμίστηκε.

Τέσπα, επειδή δεν θέλω να σκάσω κιόλας, θα το δω σε λίγες μέρες. Αυτά τα νέα μου. Μακάρι να πάνε όλα καλά!
Steve - Παρ 04 Νοέ 2011, 08:46:41
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Φρουλη λυγμενα παιρνεις εσυ,... Laughing αποτι ειδες παραπανω ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ 2 διπλες συνδεσεις και σε OBD και manual πανω στους σενσορες... Laughing μεγεια!
Όοοοοχι, εγώ δεν έχω!

Cool Cool Cool Cool Cool
AlienHack - Παρ 04 Νοέ 2011, 12:54:19
Θέμα δημοσίευσης:
δεν εχεις πια... μαλ**α! Laughing

μην δινεις λαθος πληροφοριες στα παιδια εδω μεσα.
απο τον εγκαταστατη το πηρε και με συνδεση παραλληλη στον λ.

τωρα αν εισαι ταρζαν και την εκοψες σημερα!! Rolling eyes

με τον δευτερο μαπ τι θα κανεις? θα βουλωσεις την τρυπα στην εισαγωγη??
206Panos - Κυρ 06 Νοέ 2011, 19:43:16
Θέμα δημοσίευσης:
Την Παρασκευή το απόγευμα παρέλαβα το αυτοκίνητο. Μου είπαν ότι ΟΛΑ είναι ΟΚ, αλλά βέβαια αποδείχτεικε ότι ο steve και οι λοιποί είχαν δίκιο (η στάθμη της βενζίνης εξακολουθεί να πέφτει πράγμα που το είχα φανταστεί ότι δεν θα φτιαχτεί, αλλά πλέον επανέρχεται με κάθε σβήσιμο). Έχω κάνει περίπου στα 100 χιλιόμετρα γκαζάτος, χωρίς προβλήματα και το πιο σημαντικό χωρίς σβησίματα, ελπίζω από εδώ και στο εξής να είναι όλα καλά! Smile
velvet - Δευ 23 Ιούλ 2012, 12:46:18
Θέμα δημοσίευσης:
Να σας πω και γω τον πόνο μου...

Έβαλα και εγώ υγραέριο (KME Nevo 4) πριν 2 μήνες, και από τότε κυκλοφορώ αποκλειστικά με υγραέριο (2000km).
Ο κινητήρας καίει βενζίνη κάθε μέρα για 2-3 λεπτά (μέχρι να ζεσταθεί το νερό στους 35C) και μετά περνάει σε υγραέριο.
Η στάθμη της βενζίνης δεν έπεσε ποτέ κάτω από το 1/8 (τελευταία παύλα), αλλά ο δείκτης για αρκετό καιρό έδειχνε ρεζέρβα.

Το πρόβλημα είναι πως αν για κάποιο λόγο θέλω να ξεκινήσω με κρύα μηχανή, το αυτοκίνητο δεν τραβάει καθόλου και η μηχανή κάνει κάτι περίεργα γκουχ γκουχ. Το πήγα στον μάστορα και χαρακτήρισε το φαινόμενο ως ατροφία, λέγοντάς μου ότι οφείλεται είτε στην χαμηλή στάθμη της βενζίνης είτε σε κακή ποιότητα βενζίνης.

Ωραία μέχρι εδώ, αλλά ούτε η στάθμη είναι χαμηλή (βρίσκεται περίπου στο 1/2) ούτε η βενζίνη είναι κακής ποιότητας (μου το έχει κάνει με βενζίνη από διάφορα πρατήρια).
Μήπως έχει συναντήσει κανείς σας κάτι παρόμοιο; Ξέρετε τι μπορεί να φταίει;
(Σας επιτρέπω να με κράξετε που δεν το κίνησα καθόλου με βενζίνη τους τελευταίους δύο μήνες - αν αυτό προκάλεσε το πρόβλημα Laughing )
Steve - Δευ 23 Ιούλ 2012, 13:49:57
Θέμα δημοσίευσης:
Αντλία βενζίνης που κουράστηκε ίσως; Rolling eyes
velvet - Δευ 23 Ιούλ 2012, 13:58:49
Θέμα δημοσίευσης:
Για εξήγησέ μου και μένα τι σημαίνει κουράστηκε η αντλία...
δεν το έχω ξανακούσει!
Steve - Τρι 31 Ιούλ 2012, 17:48:48
Θέμα δημοσίευσης:
Σημαίνει ότι από το να δουλεύει 3,5 bar δουλεύει στα 3 ή και λιγότερο Laughing
SnakeMJK - Τρι 31 Ιούλ 2012, 19:36:47
Θέμα δημοσίευσης:
έχουμε κάποιο καλό κ φθηνό lpg-μετατροπέα για να μου προτείνετε; το 107 θα γίνει έξτρα οικονομικό Razz
Steve - Τετ 01 Αύγ 2012, 08:34:17
Θέμα δημοσίευσης:
Αν κάνεις δρομολόγια Θεσσαλονίκη όπως παλιά, συνδύασε το με ΠΣΚ και έλα... Rolling eyes

Αθήνα δεν έχω κάποιον Sad
SnakeMJK - Τετ 01 Αύγ 2012, 14:53:29
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Αν κάνεις δρομολόγια Θεσσαλονίκη όπως παλιά, συνδύασε το με ΠΣΚ και έλα... Rolling eyes

Αθήνα δεν έχω κάποιον Sad

τα κάνω ακόμα... θα είμαι αύριο σαλόνικα πχ... Razz
Steve - Τετ 01 Αύγ 2012, 16:18:18
Θέμα δημοσίευσης:
Και τόσο καιρό που ανεβοκατεβαίνεις έχεις τόσο πολλά να κάνεις που δεν βρίσκεις χρόνο να πίνουμε ένα καφέ μη σου γα**σω κανα σπιτάκι και σένα π.χ. Rolling eyes
sod - Τετ 01 Αύγ 2012, 18:44:49
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
Και τόσο καιρό που ανεβοκατεβαίνεις έχεις τόσο πολλά να κάνεις που δεν βρίσκεις χρόνο να πίνουμε ένα καφέ μη σου γα**σω κανα σπιτάκι και σένα π.χ. Rolling eyes

Το πχ ειναι ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑ????
SnakeMJK - Τετ 01 Αύγ 2012, 19:12:49
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:

θα κανονίσουμε καφεδάκι τώρα που θα ανέβω να μου δείξεις κ το σύστημα Wink
Steve - Τετ 01 Αύγ 2012, 20:43:46
Θέμα δημοσίευσης:
sod έγραψε:
Εκ της SOD Team
sod - Πεμ 02 Αύγ 2012, 01:11:55
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
sod έγραψε:
Εκ της SOD Team

Ετσι.... Laughing Laughing Laughing Laughing
papadoc - Τετ 05 Σεπ 2012, 17:32:19
Θέμα δημοσίευσης:
Καλησπερα σε ολους. Πριν απο 2.5 μηνες και 6000 χλμ περιπου μπηκε και στο δικο μου 206 ενα συστημα υγραεριοκινησης της BRC . Το κοστος ηταν 1200 ευρωπουλα με 2 χρονια εγγυηση.
Μπηκε δεξαμενη στη ρεζερβα χωριτικοτητας 40 λιτρων,(που γεμιζει με 32 για ασφαλεια κλπ). Στην εταιρια (Elgas) που το περασα πηγα συστημενος απο το δικο μου μηχανικο . To μονο που μ ενοχλει ειναι οτι ο δεικτης της βενζινης πεφτει συνεχεια σαν να καιει βενζινη, και δεν επανερχεται παρα μονο αν ξαναβαλω (βενζινη). Γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο καταναλωση και τραβηγμα αν και μου τυχαν κανα δυο ψιλοπροβληματα μετα το υγραεριο .
Ενας καμμενος πολλαπλασιαστης εν μεσω διακοπων και ενα βραδυ με ασταθεια στο ρελαντι που αποδοθηκε στην πεταλουδα που ηταν σε μαυρο χαλι απο σκουπιδια.
Δεν ξερω αν κατι απ αυτα οφειλεται στη μετατροπη, παντως μακροπροθεσμα πιστευω οτι η μετατροπη αξιζει και τα βγαζει τα λεφτα της και με το παραπανω(400 χλμ περιπου με 27-28 ευρω δε με χαλανε)
Ακουω λοιπον αν εχετε καμια γνωμη επι του θεματος .
AlienHack - Πεμ 06 Σεπ 2012, 04:01:58
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
Steve έγραψε:

θα κανονίσουμε καφεδάκι τώρα που θα ανέβω να μου δείξεις κ το σύστημα Wink

Έλα να δεις το δικό μου συστημας... Smile
Ειναι καλύτερο απο του στιβ ...
velvet - Πεμ 06 Σεπ 2012, 10:01:22
Θέμα δημοσίευσης:
papadoc έγραψε:
Καλησπερα σε ολους. Πριν απο 2.5 μηνες και 6000 χλμ περιπου μπηκε και στο δικο μου 206 ενα συστημα υγραεριοκινησης της BRC . Το κοστος ηταν 1200 ευρωπουλα με 2 χρονια εγγυηση.
Μπηκε δεξαμενη στη ρεζερβα χωριτικοτητας 40 λιτρων,(που γεμιζει με 32 για ασφαλεια κλπ). Στην εταιρια (Elgas) που το περασα πηγα συστημενος απο το δικο μου μηχανικο . To μονο που μ ενοχλει ειναι οτι ο δεικτης της βενζινης πεφτει συνεχεια σαν να καιει βενζινη, και δεν επανερχεται παρα μονο αν ξαναβαλω (βενζινη). Γενικα ειμαι ευχαριστημενος απο καταναλωση και τραβηγμα αν και μου τυχαν κανα δυο ψιλοπροβληματα μετα το υγραεριο .
Ενας καμμενος πολλαπλασιαστης εν μεσω διακοπων και ενα βραδυ με ασταθεια στο ρελαντι που αποδοθηκε στην πεταλουδα που ηταν σε μαυρο χαλι απο σκουπιδια.
Δεν ξερω αν κατι απ αυτα οφειλεται στη μετατροπη, παντως μακροπροθεσμα πιστευω οτι η μετατροπη αξιζει και τα βγαζει τα λεφτα της και με το παραπανω(400 χλμ περιπου με 27-28 ευρω δε με χαλανε)
Ακουω λοιπον αν εχετε καμια γνωμη επι του θεματος .

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με "αρρυθμίες" στο ρελαντί (που αρκετές φορές δεν το κράταγε και έσβηνε), που διορθώθηκε με καθαρισμό της πεταλούδας και του μοτέρ ρελαντί+ ξανά-ρύθμιση υγραερίου.
Steve - Πεμ 06 Σεπ 2012, 12:50:51
Θέμα δημοσίευσης:
Νίκο σου πιάσανε τον κώλο Laughing
papadoc - Πεμ 06 Σεπ 2012, 13:19:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μη μασας. Λεφτα υπαρχουνε....
george okouzidis - Δευ 10 Σεπ 2012, 00:50:19
Θέμα δημοσίευσης:
με τα ιδια λεφτα εβαζες prins silverline!επισης εχω ακουσει οτι εκτος απο emulator για το ρεζερβουαρ για το δεικτη της βενζινης παιζει και ρυθμιση μεσω bsi οτι το αυτοκινητο καιει και υγραεριο οποτε το προβλημα λυνεται μιας και τοτε δεν διαβαζει απο trip computer αλλα μονο απο φλοτερ ρεζερβουαρ.η πεταλουδα παλι πρεπει να βγαινει και να καθαριζεται ανα τακτα χρονικα διαστηματα ασχετα με το τι καυσιμο καιμε!
velvet - Δευ 10 Σεπ 2012, 10:00:52
Θέμα δημοσίευσης:
george okouzidis έγραψε:
[...]επίσης εχω ακουσει οτι εκτος απο emulator για το ρεζερβουαρ για το δεικτη της βενζινης παιζει και ρυθμιση μεσω bsi [...]

Καλημέρα,
που θα μπορούσα να ρωτήσω για περισσότερες πληροφορίες; Ξέρετε κάποια αντιπροσωπεία ή συνεργείο που να το έχει κάνει;
Ευχαριστώ
george okouzidis - Δευ 10 Σεπ 2012, 11:28:54
Θέμα δημοσίευσης:
http://qgas.gr/products
SnakeMJK - Παρ 28 Σεπ 2012, 10:54:12
Θέμα δημοσίευσης:
Προωθείται τώρα η εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο υγραέριο και το πετρέλαιο κίνησης.

Με λίγα λόγια αυξάνεται ο ΕΦΚ του υγραερίου από 0,20 ευρώ στα 0,33 ευρώ, πάει δηλαδή στο 65% και έτσι η ουσιαστική επιβάρυνση για το υγραέριο κίνησης θα είναι 16 λεπτά!
SnakeMJK - Παρ 28 Σεπ 2012, 11:36:12
Θέμα δημοσίευσης:
Η κυβέρνηση προωθεί την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης...
Αυτή η εξίσωση, αναμένεται να γίνει στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης, ο οποίος ανέρχεται στα 410 ευρώ/1000 λίτρα. Αν υποτεθεί λοιπόν ότι η εξίσωση θα γίνει στο 80% όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, τότε ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο κίνησης θα πέσει από τα 410 στα 328 ευρώ/1000 λίτρα.

Με τη λογική της εξίσωσης λοιπόν, θα πρέπει να επιβάλλεται φόρος 328 ευρώ/1000 λίτρα και στο υγραέριο, την στιγμή που σήμερα επιβάλλεται φόρος 125 ευρώ/1000 λίτρα (σ.σ ο φόρος στο υγραέριο επιβάλλεται στον τόνο. Επειδή όμως το υγραέριο είναι ελαφρύ, ο τόνος βγάζει περίπου 1800 λίτρα. Αν γίνει η αναγωγή, προκύπτει ότι στα 1000 λίτρα η επιβάρυνση είναι 125 ευρώ.

Αν από τα 125 ευρώ εκτοξευτούμε στα 330 ευρώ, θα προκύψει μια διαφορά 205 ευρώ στα 1000 λίτρα. Προσοχή όμως: επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης επιβάλλεται και ΦΠΑ 23%. Δηλαδή, η πραγματική επιβάρυνση θα είναι 252 ευρώ στα 1000 λίτρα. Που καταλήγουμε;

Το πετρέλαιο κίνησης θα φθηνύνει και θα διατίθεται περίπου προς 1,45 ευρώ το λίτρο, έναντι 1,55 που πωλείται σήμερα ενώ το υγραέριο, θα ακριβύνει και θα διατίθεται περίπου προς 1,15 ευρώ το λίτρο, έναντι των 0,90 ευρώ που πωλείται σήμερα.
Steve - Παρ 28 Σεπ 2012, 17:28:55
Θέμα δημοσίευσης:
μπ@λιτσες Cool
MTerry - Παρ 28 Σεπ 2012, 20:03:26
Θέμα δημοσίευσης:
Από τον Ιούνιο του 2011 ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο υγραέριο κίνησης
ανέβηκε στα 200 ευρώ/Μ.Τ. (Μετρικός Τόνος) από τα 125 πού ήταν .

Μ.Τ. (Μετρικός Τόνος) είναι 1800 λίτρα περίπου

Αν πάει τώρα ο φόρος από τα 200 στα 328 ευρώ/Μ.Τ.
θα επιβαρυνθεί το λίτρο με 0,0711 ευρώ + 23 % φ.π.α. , πάμε "χοντρά" στα 9 λεπτά.

Πώς θα φτάσει , λόγω φόρου , στα 1,15 ευρώ/λίτρο από την τιμή που έχει σήμερα ?
Steve - Σαβ 29 Σεπ 2012, 12:37:52
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry έγραψε:
Πώς θα φτάσει , λόγω φόρου , στα 1,15 ευρώ/λίτρο από την τιμή που έχει σήμερα ?
Ξέρεις πόσο έχει σήμερα;
MTerry - Σαβ 29 Σεπ 2012, 17:16:21
Θέμα δημοσίευσης:
Παίζει 80-90 λεπτά στο 99 % των πρατηρίων . . .
Λέμε 90 + 9 λεπτά . . . 1 ευρώ
Πού είναι το 1,15 η το 1,20
η το "θα είναι ακριβώς η ίδια τιμή με πετρέλαιο κίνησης" άλλων δημοσιευμάτων ?
Αυτοί που τα γράφουν αυτά * , σε διάφορα blog , τρομοκρατούν τον κόσμο με ανακρίβειες !
όπως ότι ο φόρος είναι στα 1000 λίτρα ,
ότι ο φόρος σήμερα είναι 125 και θα πάει 328
όπως και για το "προσοχή φ.π.α. 23% επί του ειδικού φόρου κατανάλωσης" ,
σαν "νέο" , ενώ έτσι ήταν και πριν
Πριν από κάνα εξάμηνο και τώρα πρόσφατα είχα διαβάσει ότι το υπουργείο μελετάει να βάλει
600 ευρώ καπέλο στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων πού κινούνται με υγραέριο . . .
έλεος . . . πόσα είναι δηλωμένα ? . . .

Σίγουρα και τα 9 λεπτά (αν γίνει) δεν είναι μικρό νούμερο
αλλά δεν μπορείς να γράφεις μπούρδες για να εντυπωσιάσεις !

Μάλλον αυτοί που τα γράφουν , για κάποιο λόγο δεν έχουν κάνει τα αυτοκίνητα τους lpg και σας ζηλεύουν !
Και εγώ σας ζηλεύω , αλλά με την καλή έννοια Very happy

*Ο Ζήσης copy/paste έκανε για ενημέρωση
Steve - Κυρ 30 Σεπ 2012, 22:19:29
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.gasprice.gr/main/searchforstations.asp?nomosid=18&gasfirmaid=0&pricestation=&orderid=51&numppage=20&idgas=8&dtimes=6

Έχε το σαν ένα "μπούσουλα" το εν λόγω site για τις τιμές.

Είχα ΚΑΙ υγραέριο, στο 206, και το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι θα φτάσει, και θα ξεπεράσει το 1 ευρώ το λίτρο το υγραέριο Sad
MTerry - Κυρ 30 Σεπ 2012, 23:07:10
Θέμα δημοσίευσης:
Εκεί κοιτάω και εγώ , αλλά για όλη την ελλάδα . . .

"steve573" ? Very happy
Steve - Δευ 01 Οκτ 2012, 08:26:27
Θέμα δημοσίευσης:
MTerry έγραψε:
Εκεί κοιτάω και εγώ , αλλά για όλη την ελλάδα . . .

"steve573" ? Very happy
Κάτι τέτοιο Wink
papadoc - Πεμ 04 Οκτ 2012, 15:33:07
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδη αρχισε να ξεκαθαριζει το τοπιο με την αυξηση της τιμης του lpg, διαβαστε εδω:
http://www.inews.gr/49/ygraerio-diapsevdoun-gia-afxisi-timis-eisagogeis-kai-egkatastates-ygraeriokinisis.htm

κι εδω:
http://www.lpgas.gr/el/blog/54-mythos-i-afksisi-tou-ygraeriou-kinisis

Παντως ειτε αληθεια ειτε μυθος η αυξηση της τιμης του, αυτη η ειδηση ηταν μια πρωτης ταξεως ευκαιρια να εκτεθουν οι εκαστοτε 'φιλοι' του καθενος μας, που ετρεξαν με το ακουσμα της, να μας κοροιδεψουν για την επιλογη μας που καναμε την μετατροπη.
Steve - Πεμ 04 Οκτ 2012, 20:33:33
Θέμα δημοσίευσης:
Η Ευρωπαϊκή "οδηγία", είναι οδηγία.

Δεν είναι νόμος.

Και μάλιστα, δεν είδαμε καμία διάψευση από κρατικό φορέα, οπότε... Cool

Το να βγαίνει ο κάθε σύλλογος και ο κάθε εγκαταστάστης να βγάζει ανακοίνωση, είναι το μόνο εύκολο, για να προστατέψει τα έσοδα του Wink
SnakeMJK - Τετ 31 Οκτ 2012, 11:48:50
Θέμα δημοσίευσης:
lovato, brc ή tartarini?

ίδια τιμή και τα τρία σε καλούς εγκαταστάτες.
SnakeMJK - Παρ 02 Νοέ 2012, 11:10:46
Θέμα δημοσίευσης:
SnakeMJK έγραψε:
lovato, brc ή tartarini?

ίδια τιμή και τα τρία σε καλούς εγκαταστάτες.

up Sad
Steve - Παρ 02 Νοέ 2012, 15:13:30
Θέμα δημοσίευσης:
Στο BRC που έχει ο SAKIS-LEMANS σε Golf, δε μπορώ να πώ ότι μου άρεσε.

Την 3η μάρκα δε την ξέρω,

νομίζω είσαι για lovato Smile
106PYRGOS - Δευ 05 Νοέ 2012, 16:05:00
Θέμα δημοσίευσης:
Απο αυτα τα τρια εγω θα εβαζα Brc εχω ακουσει τα καλυτερα...Ρωτα κ για zavolli πολυ καλο συστημα κ αυτο,παλιοτερα ηταν απο τα πιο ακριβα λογικα τωρα εχει πεσει η τιμη του...Με zavolli εχω κανει 40.000χλμ χωρις κανενα προβλημα δυσλειτουργιας...Το αμαξι ειναι βελτιωμενο κ παει μια χαρα.
AlienHack - Τρι 13 Νοέ 2012, 00:09:07
Θέμα δημοσίευσης:
Για τους καταστροφολογους να πουμε οτι μπήκε η επιβαρυνση του φορου στο υγραεριο και οπως ελεγα σε αλλο ποστ μου πηγε απο 0,89 στο 1,02

Οχι 1,5 και 1,20 που λεγανε μερικοί...
Giannis307 - Τρι 13 Νοέ 2012, 00:44:28
Θέμα δημοσίευσης:
kalomeleta ki erxete....
COOL ALEXIS - Τρι 13 Νοέ 2012, 11:15:24
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζεις πως μπορείς να εμπιστευτείς το Ελληνικό κράτος Question Question Question
Steve - Τετ 14 Νοέ 2012, 11:38:36
Θέμα δημοσίευσης:
AlienHack έγραψε:
Για τους καταστροφολογους να πουμε οτι μπήκε η επιβαρυνση του φορου στο υγραεριο και οπως ελεγα σε αλλο ποστ μου πηγε απο 0,89 στο 1,02

Οχι 1,5 και 1,20 που λεγανε μερικοί...
Να ξανακάνουμε την συζήτηση μετά τα Χριστούγεννα; Very happy
action_peugeot - Κυρ 18 Νοέ 2012, 12:35:21
Θέμα δημοσίευσης:
Και ποιός σας λέει ότι θα ακριβαίνει μόνο το υγραέριο
action_peugeot - Κυρ 18 Νοέ 2012, 12:47:20
Θέμα δημοσίευσης:
Ετήσια km: 10000

Κατανάλωση(lt/100km) 10

Βενζίνη €/lt: 1.60

Υγραέριο €/lt: 1.00

Μηνιαίο κέρδος σε € 41.67

ετήσιο κέρδος 500€
action_peugeot - Κυρ 18 Νοέ 2012, 12:54:13
Θέμα δημοσίευσης:
Ετήσια km:10000

Κατανάλωση(lt/100km) 10

Βενζίνη €/lt:1,60

Υγραέριο €/lt:1,45

Μηνιαίο κέρδος σε € 0,05

Ετήσιο κέρδος σε € 0,60

Δεν νομίζω να φτάσουμε εκεί και πάλι είναι μια η άλλη
SnakeMJK - Παρ 23 Νοέ 2012, 12:12:23
Θέμα δημοσίευσης:
action_peugeot έγραψε:
Ετήσια km:10000

Κατανάλωση(lt/100km) 10

Βενζίνη €/lt:1,60

Υγραέριο €/lt:1,45

Μηνιαίο κέρδος σε € 0,05

Ετήσιο κέρδος σε € 0,60

Δεν νομίζω να φτάσουμε εκεί και πάλι είναι μια η άλλη

αν υπολογίσεις και μία αύξηση κατανάλωσης με το υγραέριο της τάξης του 10-20% τα περιθώρια κέρδους στενεύουν αρκετά...
volvos - Παρ 23 Νοέ 2012, 12:59:36
Θέμα δημοσίευσης:
και τα 1000€ του κιτ ποτε τα κανεις αποσβεση
και οταν κανεις την αποσβεση σε 3 χρονια αρα 45000χλμ
θα εισαι αρχοντας για 1 χρονο και μετα στα 70000χλμ
θα πρεπει να ανοιξεις καπακι να καθαρισεις συν οτι αλλο σου βγει
στη πορεια αρα βαλε 2 χρονια ακομα αποσβεση
και τελικα θα εχεις φτασει στα 6 χρονια να εχεις δωσει 1500-2000€ παραπανω βενζινες και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο,

εγω εχω καταληξει οτι το αυγραεριο σου προσφερει μονο τη στιγμη που το γεμιζεις στο βενζιναδικο τη χαρα του μισου ποσου. εφοσον ξεχασεις τι εδωσες και θα δωσεις στο μελλον.

για αυτο περιμενουμε το φυσικο αεριο και ο θεος μαζι μας μεχρι τοτε
Steve - Παρ 23 Νοέ 2012, 23:33:42
Θέμα δημοσίευσης:
13000 χλμ θέλει το 206 1.6 για να κάνει απόσβεση τα 1000 ευρώ του κιτ, ομοίως και τα λοιπά αμάξια με κατανάλωση 7-7,5/100 ΑΝ το αέριο έχει την μισή τιμή της βενζίνης, όπως είχε πέρισυ.

Τα έχω γράψει και σε πινακάκια, το απέδειξα και με το δικό μου 206.

Εσύ το βιολί σου (volvos)
action_peugeot - Δευ 10 Δεκ 2012, 20:06:52
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνουν μετατροπή όσοι δεν πείθονται
Το Πάσχα που μας πέρασε έκανα ένα ταξιδάκι μέχρι Κέρκυρα με 23€ ως την Ηγουμενίτσα.

δεν νομίζω να το κάνεις καίγοντας βενζίνα και σε πέντε ώρες και δέκα λεπτά από Νίκαια που σημαίνει ότι πρέπει να το πιέσεις και λίγο
papadoc - Δευ 10 Δεκ 2012, 22:59:04
Θέμα δημοσίευσης:
Η οικονομια ακομη και με την τωρινη αυξηση του lpg ειναι δεδομενη. Απλα με το αναξιοπιστο κρατος που εχουμε, οπως τελικα αποδειχτηκε, δεν ξερεις τι σου ξημερωνει.
Steve - Σαβ 22 Δεκ 2012, 00:13:40
Θέμα δημοσίευσης:
Τηλέμαχε, όταν είχα υγραέριο, είχε 0,71 ενώ τώρα έχει 0,98... Rolling eyes
athanas - Σαβ 22 Δεκ 2012, 11:50:53
Θέμα δημοσίευσης:
Και η βενζίνα είχε κάποτε 0.71 αυτό δεν λέει κάτι....
κάποια στιγμή θα φτάσει και το 1,5 αλλά το θέμα είναι πόσο θα έχει φτάσει η βενζίνα τότε..... Wink
gvenio - Σαβ 05 Ιαν 2013, 14:13:23
Θέμα δημοσίευσης:
Τοποθετησα το BRC στο 206cc μου τον περασμενο φεβρουαριο. ειχα και εγω τις αμφιβολιες μου αλλα διαληθηκαν ολες οταν συνηδιτοποιησα οτι το αυτοκινητο μου κοστιζε λιγοτερα απο 4000 ευρω. επομενως εκανα την κινηση εχοντας στο κοντερ 190.000km. Σημερα μετα απο 45.000km δεν εχω μετανοιωσει καθολου. ακομα και με το αεριο σε αυτην την τιμη παλι ειμαι κερδισμενος. Η δικη μου συμβουλη σε οποιον σκεφτεται παρομοια κινηση ειναι να σκεφτει καλα ποσα χιλομετρα κανει τον χρονο. αν περναει τα 20.000 τοτε ειναι μονοδρομος η αλλαγη καυσιμου. εγω εκανα αποσβεση απο τα 15.000km αλλα με πολυ ευνοηκη τιμη αεριου.

α και κατι ακομα μεγαλη προσοχη στο συνεργειο που θα αναλαβει την τοποθετηση. για πολλα χιλιομετρα στην αρχη παρατηρησα κομπιασμα του κινητηρα. δοκιμασαμε ολες τις ρυθμισεις αλλα τελικα τυχαια σε αλλαγη μπουζι ανακαλυψαμε οτι ειχαμε μπουζι που βραχυκυκλωνε. τυχη? δεν ξερω. παντως με την αλλαγη τους λυθηκε το προβλημα. και ειναι το μονο προβλημα που αντιμετωπισα.
marios_207_GT - Τετ 19 Ιούν 2013, 22:42:29
Θέμα δημοσίευσης:
Ενα 207 GT γκρι χρωματος μετατροπη σε υγραεριο (Καντερες) πειραγμενο κιολας νομιζω ειναι απο το club? Αν ναι να μου στειλει pm, ειχα δει το αμαξι του περισυ στο συνεργειο του παραπανω μηχανικου και θελω να τον ρωτησω καποια πραγματα για το γραεριο.

Υ.Γ ξερω πως ειναι για 206 αλλα κριμα να ανοιξω θεμα.
dimisboukis - Τρι 29 Οκτ 2013, 17:38:47
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια σκεφτομαι να βαλω και γω κιτ υγραεριου στο 206 μου BRC.Η δεξαμενη στο δικο μου δεν θα μπει στην ρεζερβα αλλα στον χωρο των αποσκευων επειδη ειμαι χαμηλος και θα ειναι βαρελακι.Μπορει καποιος που να το εχει στο 206 του να μου πει τι ακριβως να προσεξω.Υποψιν το αυτοκινητο φοραει προγραμμα,εκκεντροφορους και εξατμιση,γιαυτο και οι προβληματισμοι.
Steve - Τρι 29 Οκτ 2013, 18:24:19
Θέμα δημοσίευσης:
Να προσέξεις με ποιά μεταφορική θα κάνεις σύμβαση για να στέλνεις τις βαλίτσες που δε θα χωράνε στο πορτ-μπαγκάζ όταν θες να πας εκδρομή Laughing Laughing Laughing
dimisboukis - Τρι 29 Οκτ 2013, 18:29:52
Θέμα δημοσίευσης:
Χαχαχαχα.Καλο.Σταυρο ετσι και αλλιως δεν χρησιμοποιουσα ολη την μπαγαζιερα λογω ηχοσυστηματος.Τωρα θα παρει την θεση του η δεξαμενη.Κατα τα αλλα για να μην σχολιαζεις τιποτα παει να πει οτι θα ειναι ολα μια χαρα οπως και τωρα?
Steve - Τρι 29 Οκτ 2013, 20:17:53
Θέμα δημοσίευσης:
Όχι, πάει να πεί ότι αυτός που σου είπε (αν σου είπε κάποιος) ότι δε μπαίνει στην ρεζέρβα η δεξαμενή επειδή είσαι χαμηλωμένος, είναι άσχετος Smile

Τη δεξαμενή θα την βάλεις κανονικά στη θέση της ρεζέρβας και θα αφήσεις το πορτ μπαγκάζ ήσυχο για πολλούς λόγους Wink
dimisboukis - Τρι 29 Οκτ 2013, 21:11:09
Θέμα δημοσίευσης:
Η δεξαμενη πληρωσεως εχει οριο αποστασης απο το εδαφος πραγμα που δεν θα εχει στο δικο μου,ειπαν οσοι και αν ρωτησα.Εκτος αυτου θα εχω και προβλημα με το κτεο.Επεισης το πρωτο πραγμα που εκαναν οσοι πηγα πηραν το μετρο και μετρουσαν την αποσταση της ρεζερβας απο το εδαφος.Το οτι ο ενας ειναι ασχετος το ξερω απλα πηγα ρωτησα για να μου πει τιμη.Αλλα και οι αλλοι 2 γιατι εκαναν το ιδιο?
Steve - Τρι 29 Οκτ 2013, 21:41:36
Θέμα δημοσίευσης:
dimisboukis έγραψε:
Αλλα και οι αλλοι 2 γιατι εκαναν το ιδιο?
Για την φάση Laughing
dimisboukis - Κυρ 03 Νοέ 2013, 20:21:15
Θέμα δημοσίευσης:
Υγραεριοκινητος κα γω παιδια απο προχτες.Εντυπωσεις οσον αφορα την οικονομια πολυ θετικες οσον αφορα την λειτουργια ομως θελει ρυθμισμα.Και το λεω αυτο γιατι το αυτοκινητο μου καιγοντας υγραεριο αν δεν παει το ιδιο με την βενζινη παει χειροτερα,ενω συμφωνα με την πλειοψηφια επρεπε να παει καλυτερα.Εκτος απο αυτο μου κανει κατι κομπιασματα στα ρεπριζ και οταν στις χαμηλες στροφες και ανηφορες παιζω το γκαζι.Στο ρελαντι κανενα απολυτως προβλημα.Την τριτη παει ξανα συνεργειο για ρυθμισμα και για την τοποθετηση ρελε για τον δεικτη της βενζινης(τα γνωστα των multiplex).

Υ.Γ 1:Ξερει κανεις για τα αυτοκινητα με κιτ υγραεριου αν καινε ταυτοχρονα και βενζινη?Και αν ναι στις ποσες σ.α.λ?

2:Στον εγκεφαλο της βενζινης εχω περασμενο προγραμμα.Το προγραμμα συνεχιζει να λειτουργει και με το υγραεριο?
hlias303 - Δευ 04 Νοέ 2013, 00:53:35
Θέμα δημοσίευσης:
dimisboukis έγραψε:
Υγραεριοκινητος κα γω παιδια απο προχτες.Εντυπωσεις οσον αφορα την οικονομια πολυ θετικες οσον αφορα την λειτουργια ομως θελει ρυθμισμα.Και το λεω αυτο γιατι το αυτοκινητο μου καιγοντας υγραεριο αν δεν παει το ιδιο με την βενζινη παει χειροτερα,ενω συμφωνα με την πλειοψηφια επρεπε να παει καλυτερα.Εκτος απο αυτο μου κανει κατι κομπιασματα στα ρεπριζ και οταν στις χαμηλες στροφες και ανηφορες παιζω το γκαζι.Στο ρελαντι κανενα απολυτως προβλημα.Την τριτη παει ξανα συνεργειο για ρυθμισμα και για την τοποθετηση ρελε για τον δεικτη της βενζινης(τα γνωστα των multiplex).

Υ.Γ 1:Ξερει κανεις για τα αυτοκινητα με κιτ υγραεριου αν καινε ταυτοχρονα και βενζινη?Και αν ναι στις ποσες σ.α.λ?

2:Στον εγκεφαλο της βενζινης εχω περασμενο προγραμμα.Το προγραμμα συνεχιζει να λειτουργει και με το υγραεριο?

1ον καινε και βενζινη μονο οταν το εχεις ρυθμισει να καιει και βενζινη γιατι καπου αδυνατεις να το ρυθμισεις τελεια (π.χ.μικρα μπεκ! η μικρος πνευμονας)

2ον ναι το προγραμμα υφισταται δεν μπορει το αεριο να το ανερεσει ο εγγεφαλοσ του αεριου ουσιαστηκα ειναι ενασ παραλιλοσ εγγεφαλος που περνι τον παλμο τον μπεκ τησ βενζινης και τον μεταβαλει οσο χριαζεται για να δουλεψει ο κινητηρας με αεριο

υ.γ.:σε καινουργια αμαξια οτι βλεπεισ τον δεικτη να πεφτει δεν συμενει παντα οτι καει και βενζινη!
dimisboukis - Δευ 04 Νοέ 2013, 21:38:00
Θέμα δημοσίευσης:
Το ξερω οτι δεν καιει βενζινη.Απλα ο δεικτης πεφτει γιατι οπως εχω διαβασει σε αυτο το τοπικ μετραει καταναλωση απο τα χιλιομετρα ο εγκεφαλος και οχι απο το φλοτερ.Αυτο εχει συμφωνηθει και θα μπει ειδικο ρελεδακι.Οταν οι εγκαταστατες υγραεριου ρυθμιζουν το αμαξι να καιει και βενζινη στις ποσες σ.α.λ το κανουν συνηθως?
action_peugeot - Τρι 05 Νοέ 2013, 23:18:33
Θέμα δημοσίευσης:
Το να κάνεις ένα σύστημα να ψεκάζει και βενζίνα είναι απλό αρκεί να το υποστηρίζει. Στην περίπτωση του BRC δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα θέλει μόνο ρύθμιση.
Τα PEUGEOT δεν χρειάζονται να κάνουν παράλληλους ψεκασμούς .Αν είχες 107 θα έπρεπε να το επιλέξεις γιατί δεν είναι PEUGEOT .
Εγώ έχω 107 σαν δεύτερο αυτοκίνητο και φυσικά και αναγκαστικά κάνει και παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης.
Αυτό το κάνουμε συνήθως στα περισσότερα Γιαπωνέζικα και σε κάποια Γερμανικά να ψεκάζουν και τα δυο καύσιμα.
Αυτά που ρυθμίζω εγώ τα βάζω να ψεκάζουν από την ώρα που θα πάρουν μπροστά.
Και μην φαντάζεστε μεγάλη κατανάλωση 8%-10% και όταν οι ψεκασμοί είναι από επτά μιλισεκόντ και άνω.
dimisboukis - Πεμ 14 Νοέ 2013, 21:21:31
Θέμα δημοσίευσης:
action_peugeot έγραψε:
Το να κάνεις ένα σύστημα να ψεκάζει και βενζίνα είναι απλό αρκεί να το υποστηρίζει. Στην περίπτωση του BRC δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα θέλει μόνο ρύθμιση.
Τα PEUGEOT δεν χρειάζονται να κάνουν παράλληλους ψεκασμούς .Αν είχες 107 θα έπρεπε να το επιλέξεις γιατί δεν είναι PEUGEOT .
Εγώ έχω 107 σαν δεύτερο αυτοκίνητο και φυσικά και αναγκαστικά κάνει και παράλληλους ψεκασμούς βενζίνης.
Αυτό το κάνουμε συνήθως στα περισσότερα Γιαπωνέζικα και σε κάποια Γερμανικά να ψεκάζουν και τα δυο καύσιμα.
Και μην φαντάζεστε μεγάλη κατανάλωση 8%-10% και όταν οι ψεκασμοί είναι από επτά μιλισεκόντ και άνω.

Μιας και εισαι εγκαταστατης τι μου προτεινεις να κανω με το παρακατω θεμα?
Οταν το αυτοκινητο καιει αεριο ταυτοχρονα πεφτει και ο δεικτης της βενζινης(το ξερεις σιγουρα).Υπαρχει μια πατεντα που το βαζουν οι εγκαταστατες ετσι ωστε καθε φορα που κλεινεις τον διακοπτη επανερχεται στην κανονικη του θεση ο δεικτης και αντε παλι απο την αρχη.Εγω καθε φορα που αναβε λαμπακι για βενζινη πηγαινα και εβαζα 5-10euro βενζινη για να μην ακουω το ενοχλητικο μπιπ-μπιπ οταν το εβαζα μπρος.Σημερα ομως εγινε κατι που δεν περιμενα.Ειχα αναμενο λαμπακι βενζινης απο χτες το βραδυ.Σημερα το πρωι εκανα περιπου 50χλμ και ο δεικτης συνεχιζε να πεφτει.Μολις εφτασα στο σπιτι το αφησα και μετα απο κανα μισαωρο πηγα να το παρω να του βαλω λιγα ευρω βενζινη ισια-ισια για να ανεβει ο δεικτης στο κανονικο.Οταν ομως ανοιξα τον διακοπτη ο δεικτης ηταν στη μεση δηλαδη οση βενζινη ειχα πραγματικα και το λαμπακι σβηστο.Γιατι το εκανε αυτο?Τελικα να βαλω αυτο το συστηματακι για τον δεικτη η οχι?
costaslio - Πεμ 14 Νοέ 2013, 23:47:57
Θέμα δημοσίευσης:
volvos έγραψε:
και τα 1000€ του κιτ ποτε τα κανεις αποσβεση
και οταν κανεις την αποσβεση σε 3 χρονια αρα 45000χλμ
θα εισαι αρχοντας για 1 χρονο και μετα στα 70000χλμ
θα πρεπει να ανοιξεις καπακι να καθαρισεις συν οτι αλλο σου βγει
στη πορεια αρα βαλε 2 χρονια ακομα αποσβεση
και τελικα θα εχεις φτασει στα 6 χρονια να εχεις δωσει 1500-2000€ παραπανω βενζινες και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο,

εγω εχω καταληξει οτι το αυγραεριο σου προσφερει μονο τη στιγμη που το γεμιζεις στο βενζιναδικο τη χαρα του μισου ποσου. εφοσον ξεχασεις τι εδωσες και θα δωσεις στο μελλον.

για αυτο περιμενουμε το φυσικο αεριο και ο θεος μαζι μας μεχρι τοτε

Μου φαινεται ότι έχεις δικιο!!!!!!!!!!
Steve - Παρ 15 Νοέ 2013, 20:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
costaslio έγραψε:
Σου φαίνεται, γιατί αποδεδειγμένα σε 13.000 χλμ έχει γίνει η απόσβεση, έχω βάλει και τα ανάλογα πινακάκια, οπότε τέτοιες μπούρδες που γράφονται για 45.000 χλμ, χωρίς να το έχει δοκιμάσει κάποιος καν, καλό θα είναι να ΜΗΝ τις υιοθετείς Smile
costaslio - Παρ 15 Νοέ 2013, 22:54:29
Θέμα δημοσίευσης:
Steve έγραψε:
costaslio έγραψε:
Σου φαίνεται, γιατί αποδεδειγμένα σε 13.000 χλμ έχει γίνει η απόσβεση, έχω βάλει και τα ανάλογα πινακάκια, οπότε τέτοιες μπούρδες που γράφονται για 45.000 χλμ, χωρίς να το έχει δοκιμάσει κάποιος καν, καλό θα είναι να ΜΗΝ τις υιοθετείς Smile

Βοήθησε με να σχηματισω άποψη: Ποσα χιλιομετρα εχεις κανει με το υγραεριο; πόσο σου στοίχισε η μετατροπη ; Με την βενζίνη μόνο μπροστα βαζεις και μετα γυρνάει σε υγραεριο; Εχεις βγαλει ζημιές;
Ευχαριστώ !!!!
Steve - Παρ 15 Νοέ 2013, 23:42:25
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=450440#450440

Ζημιές δε πρόλαβε να βγάλει, Αύγουστο το είχα τοποθετήσει, Φεβρουάριο έφυγε το αμάξι.

Οι καταναλώσεις και τα χιλιόμετρα που πρόλαβα να γράψω ήταν αυτά

http://www.spritmonitor.de/en/detail/473901.html

χωρίς την παραμικρή ζημιά/βλάβη Smile

Μπροστά παίρνει μόνο με βενζίνη και μόλις ζεστάνει το ψυκτικό υγρό και πιάσει θερμοκρασία 65-70 βαθμούς κελσίου, τότε αρχίζει και "ψεκάζει" υγραέριο και σταματάει την βενζίνη.

Κάνε τον κόπο και διάβασε αυτό εδώ πριν ρωτήσεις κάτι άλλο, θα σου λύσει αρκετές απορίες

http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=3731
dimisboukis - Σαβ 16 Νοέ 2013, 18:07:28
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια παρακατω ειναι τα λινκ απο τους emulator που χρειαζονται καποια μοντελα peugeot που εχουν λανθασμενη ενδειξη βενζινης.Τιμες δεν ξερω ακομη.Οταν μαθω θα το ποσταρω.

Ο πρωτος emulator ειναι BRC:
http://img840.imageshack.us/img840/8546/710at.jpg

Και ο δευτερος AEB:http://www.aeb.it/products/emulators/392
Steve - Κυρ 17 Νοέ 2013, 02:12:23
Θέμα δημοσίευσης:
Και οδεύουμε στο 2014... Dizzy2
action_peugeot - Κυρ 24 Νοέ 2013, 12:43:28
Θέμα δημοσίευσης:
dimisboukis έγραψε:
action_peugeot έγραψε:

Μιας και εισαι εγκαταστατης τι μου προτεινεις να κανω με το παρακατω θεμα?
Οταν το αυτοκινητο καιει αεριο ταυτοχρονα πεφτει και ο δεικτης της βενζινης(το ξερεις σιγουρα).Υπαρχει μια πατεντα που το βαζουν οι εγκαταστατες ετσι ωστε καθε φορα που κλεινεις τον διακοπτη επανερχεται στην κανονικη του θεση ο δεικτης και αντε παλι απο την αρχη.Εγω καθε φορα που αναβε λαμπακι για βενζινη πηγαινα και εβαζα 5-10euro βενζινη για να μην ακουω το ενοχλητικο μπιπ-μπιπ οταν το εβαζα μπρος.Σημερα ομως εγινε κατι που δεν περιμενα.Ειχα αναμενο λαμπακι βενζινης απο χτες το βραδυ.Σημερα το πρωι εκανα περιπου 50χλμ και ο δεικτης συνεχιζε να πεφτει.Μολις εφτασα στο σπιτι το αφησα και μετα απο κανα μισαωρο πηγα να το παρω να του βαλω λιγα ευρω βενζινη ισια-ισια για να ανεβει ο δεικτης στο κανονικο.Οταν ομως ανοιξα τον διακοπτη ο δεικτης ηταν στη μεση δηλαδη οση βενζινη ειχα πραγματικα και το λαμπακι σβηστο.Γιατι το εκανε αυτο?Τελικα να βαλω αυτο το συστηματακι για τον δεικτη η οχι?

Καλημέρα
Όταν το ρεζερβουάρ έχει λίγο πάνω από το μισό βενζίνα ο δείχτης της βενζίνας ξαναγυρνά στην σωστή θέση όταν των ξανανοίξεις
SnakeMJK - Παρ 28 Νοέ 2014, 08:40:49
Θέμα δημοσίευσης:
Προφανέστατα ένα αυτοκίνητο μετατροπή σε LPG, δε θα βγάλει ζημιά άμεσα... Φίλος που ήταν 100% ευχαριστημένος με την μετατροπή και το αμάξι δεν είχε κάνει κιχ.... 2,5 χρόνια μετά πήρε το καπάκι στο χέρι. ΟΚ, τα λεφτά που είχε γλιτώσει από τις βενζίνες ήταν πολύ περισσότερα από το κόστος επισκευής (600 €), αλλά σε αυτή τη δουλειά θα βρισκόμαστε;
Mono AEK - Παρ 28 Νοέ 2014, 12:18:37
Θέμα δημοσίευσης:
τι γενιας συστημα εχει βαλει?

συνιθησμενο φαινομενο που υποτιθεται εχει διορθωθει με τα 5ης γενιας
SnakeMJK - Παρ 28 Νοέ 2014, 20:13:42
Θέμα δημοσίευσης:
Νομίζω 4ης. (σε Suzuki Swift)
dimispap - Κυρ 30 Νοέ 2014, 13:39:54
Θέμα δημοσίευσης:
Για όσους θέλουν να μετρησουν καταναλωση υγραεριου
υπάρχει το site: http://vriskoapostasi.gr

Παρέχει για καποια διαδρομη:
1. Κατανάλωση καυσίμου (υγραεριο, βενζινη, πετρελαιο)
2. Κόστος διοδιων
3. Ρυθμιζομενη τιμή καυσιμου και καταναλωση αυτοκινητου
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες