alekos έγραψε: |
μια και ερχεται καλοκαιρι μηπως γνωριζει κανεις τη συντηρηση χρειαζεται
το air-condition ? υπαρχουν φιλτρα που πρεπει να αλλαξουμε ? να συμπληρωσουμε φρεον ? που μπορουμε να μετρησουμε ποσο φρεον εχει το κλιματιστικο και αν ειναι σε καλη κατασταση? μπορουμε με καπιους τροπους να αυξησουμε την αποδοση του χωρις προβληματα στο κινητηρα? |
glf έγραψε: |
λίγο άσχετο με την κουβέντα, αλλά αν θέλει κάποιος κομπλέ σύστημα air-condition από 106, μπορούμε να το συζητήσουμε ![]() Το αγωνιστικό θέλει δίαιτα! |
Mimis έγραψε: |
Ντίνο, εννοείς να ανάβουμε το air-condition το χειμώνα με την θερμοκρασία στο κόκκινο?(ζεστό)..... |
ady έγραψε: |
Ναι, αυτό εννοεί ο Ντίνος.... Τα τζάμια ξεθαμπώνουν πολύ πιο γρήγορα..... |
Vasosh έγραψε: |
re kopelia otan xrisimopiate to a/c to car sas xani apo tin dinami tou? |
Παράθεση: | ||||
re kopelia otan xrisimopiate to a/c to car sas xani apo tin dinami tou?
|
alekos έγραψε: |
ηλεκτρικο air-condition |
sps έγραψε: |
Εχω προβλημα με τον κλιματισμο.
Εχω συμπληρωσει 2 φορες φρεον, αλλα η αποοδοση χαλια μετα απο 2 εβδομαδες συμπληρωσης-τσεκαρισματος. Βγαζει κρυο αερα μονο οι μισοι αεραγωγοι,προς τη θεση του οδηγου. Οι αλλοι μισοι βγαζουν αερα περιβαλλοντος σε θερμοκρασια. Ο μαστορας αφου μετρησε πιεσεις δε βρηκε να χανει φρεον, οποτε μαλλον εχει προβλημα ο συμπιεστης. Απο μεταχειρισμενα μοτερακια εχετε ακουσει καθολου τιμες? Τι αλλο να τσεκαρω πρινα αλλαξω συμπιεστη μπας και δεν ειναι αυτο? |
Εχω προβλημα με τον κλιματισμο.
Βγαζει κρυο αερα μονο οι μισοι αεραγωγοι,προς τη θεση του οδηγου. Οι αλλοι μισοι βγαζουν αερα περιβαλλοντος σε θερμοκρασια. |
Εχω συμπληρωσει 2 φορες φρεον, αλλα η αποοδοση χαλια μετα απο 2 εβδομαδες συμπληρωσης-τσεκαρισματος.
Βγαζει κρυο αερα μονο οι μισοι αεραγωγοι,προς τη θεση του οδηγου. Οι αλλοι μισοι βγαζουν αερα περιβαλλοντος σε θερμοκρασια. |
Steve έγραψε: |
Ε να τα κάνουμε λίγο μασάζ τότε να ξεμουδιάσουν ... ![]() |
vamvakoolas έγραψε: |
κομπλαρε ή εχεις κανενα ποιο χοντρο προβλημα ![]() |
Touristas έγραψε: |
Το ότι θέλει φρεον δεν είναι απλό αυτό σημαίνει πως κάπου έχει διαρροή.
Για ρίξε μια ματιά στις σωλήνες που είναι στο συμπιεστή κοντά και δες και το ψυγείο. |
paranoia έγραψε: |
Παιδιά σε μένα κατά πάσα πιθανότητα τα έχει παίξει το μοτέρ του a/c.
Ξέρετε περίπου κόστος για καινούριο ή μεταχειρισμένο για ενα 206 cc; |
paranoia έγραψε: |
Kαταρχάς sorry για το διπλό ποστ πιο πάνω.
Και δεν ξέρω αν είναι το ίδιο αλλά εγώ ενδιαφέρομαι για μοτέρ (έτσι είπε ο μάστορας), όχι για κομπρέσσορα. |
abaleo έγραψε: |
πιθανόν να το έχετε παρατηρήσει και αλλοι γιατί έγω και στα δύο 206 που είχα, όταν απενεργοποιείται το air condition, ο αέρας που βγαίνει από τους αεραγωγούς έχει μια κάπως βαριά οσμή... Μόνο κατα την απενεργοποίηση και όχι κατά τη συνεχή λειτουργία του A/C ή του αέρα. Θέλει κάποιο καθαρισμό-απολύμανση? |
abaleo έγραψε: | ||
Πήγα επιτέλους για τη λεγόμενη "συντήρηση". Ο τυπάς μου άλλαξε φιλτρο καμπίνας (επρεπε γτ είχε γίνει χωματερή εκει πάνω) και έβαλε απολυμαντικό σπρέι στους αεραγωγούς. Η οσμή σχεδόν εξαφανίστηκε αλλά με το αναλογο κόστος... 15€ φιλτρο, 20€ σπρει, 5€ εργασία...=αστα να πανε! Παρατηρουσα το μπουκαλι με το απολυμαντικο, ελεγε οτι επαρκει για δυο χρήσεις στις οδηγίες. Με βλεπω του χρόνου να κανω μονος μου την απολύμανση. Καπου θα πωλειται αυτο το σπρει |
Παράθεση: |
PEUGEOT AFTER SALES “SUMMER CHECK-UP”
Υποδεχτείτε το καλοκαίρι με κέρδος και ασφάλεια! Η Lion Ελλάς AE, Γενική Αντιπροσωπεία Αυτοκινήτων Peugeot και αυτό το καλοκαίρι φροντίζει τους κατόχους αυτοκινήτων Peugeot, καθώς με το πρόγραμμα «Peugeot Summer Check-Up» προσφέρει ένα πλήρες πακέτο εποχιακού ελέγχου και συντήρησης του συστήματος κλιματισμού και του αυτοκινήτου στο πλαίσιο των Θερινών Ελέγχων Peugeot. Το πρόγραμμα Θερινού Ελέγχου Peugeot “Summer Check-Up”, περιλαμβάνει : • Δωρεάν τεχνικό έλεγχο 15 σημείων • Δωρεάν έλεγχο κλιματισμού • Βιολογικό καθαρισμό του συστήματος κλιματισμού, με κόστος 39€ • 20% έκπτωση σε ανταλλακτικά και εργασία για οποιαδήποτε επέμβαση χρειαστεί στο σύστημα κλιματισμού • 20% έκπτωση στα αξεσουάρ και ποδήλατα Peugeot Όλοι όσοι επωφεληθούν του προγράμματος «Peugeot Summer Check-Up», θα συμμετέχουν σε κλήρωση με δώρο 10 ποδήλατα Peugeot. Με μία επίσκεψη σε έναν από τους Εξουσιοδοτημένους Επισκευαστές Αυτοκινήτων Peugeot έως τις 30 Ιουλίου 2010, ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου Peugeot μπορεί να απολαύσει … τη φροντίδα που αξίζει το αυτοκίνητo |
abaleo έγραψε: | ||
Πήγα επιτέλους για τη λεγόμενη "συντήρηση". Ο τυπάς μου άλλαξε φιλτρο καμπίνας (επρεπε γτ είχε γίνει χωματερή εκει πάνω) και έβαλε απολυμαντικό σπρέι στους αεραγωγούς. Η οσμή σχεδόν εξαφανίστηκε αλλά με το αναλογο κόστος... 15€ φιλτρο, 20€ σπρει, 5€ εργασία...=αστα να πανε! Παρατηρουσα το μπουκαλι με το απολυμαντικο, ελεγε οτι επαρκει για δυο χρήσεις στις οδηγίες. Με βλεπω του χρόνου να κανω μονος μου την απολύμανση. Καπου θα πωλειται αυτο το σπρει |
grey_fox έγραψε: | ||
Σκεφτόμουνα μιας και είμαστε καλοκαίρι να πάω για μια συντηρηση στον κλιματισμό μιας και έχω αρκετά χρόνια να κάνω και μάλιστα σκέφτομαι για το summer check up που έχει η peugeot.
Μέσα στα 40 ευρώ όμως είναι και η συμπλήρωση φρέον ή θα αλλάζουν και άλλα που μπορεί να μη χρειάζονται και μετά θα ζητάνε μαλιοκέφαλα; Επίσης στα ίδια χρήματα έχουν και τα fit n go service για τον κλιματισμό... Έχει κανείς ιδέα ποιον να προτιμήσω; |
nikos 206cc έγραψε: |
Πηγα να ανοιξω το Α/C προχθες και τιποτα!!
Οταν παταω το κουμπι να γυρισει απο το καλοριφερ στο αιρκοντισιον δεν κανει τπτ ![]() Ουτε καν ανεβαινουν οι στροφες του ρελαντι... Παιζει να τελειωσε το φρεον?απο που το βλεπω αυτο? Παιζει να ειναι τπτ ηλεκτρολογικο? |
TopGear έγραψε: |
[ Εσύ όταν το βάζεις μπροστά, ακούς το τσικ που κάνει όταν ξεκινά να δουλεύει ο κομπρέσσορας; Αν όχι, πας αρχικά για έλεγχο κομπρέσσορα, ειδάλλως, έχεις απώλεια φρέον από διαρροή. Αν είσαι τυχερός και είναι η φυσιολογική απώλεια με το χρόνο, είσαι οκ, αν υπάρχει αλλού η διαρροή όμως, τρέχα γύρευε. Μου είπαν ότι στη δεύτερη περίπτωση, θα πληρώσεις πολλά για να ανακαλύψεις πού στο καλό είναι η διαρροή και για να τη φτιάξεις. |
Ο κομπρεσσορας ειναι ακριβος? |
Αν είσαι τυχερός και είναι η φυσιολογική απώλεια με το χρόνο, είσαι οκ, αν υπάρχει αλλού η διαρροή όμως, τρέχα γύρευε. Μου είπαν ότι στη δεύτερη περίπτωση, θα πληρώσεις πολλά για να ανακαλύψεις πού στο καλό είναι η διαρροή και για να τη φτιάξεις. |
Οταν παταω το κουμπι να γυρισει απο το καλοριφερ στο αιρκοντισιον δεν κανει τπτ ![]() Ουτε καν ανεβαινουν οι στροφες του ρελαντι... Παιζει να τελειωσε το φρεον?απο που το βλεπω αυτο? Παιζει να ειναι τπτ ηλεκτρολογικο? |
Οταν παταω το κουμπι να γυρισει απο το καλοριφερ στο αιρκοντισιον δεν κανει τπτ ![]() Ουτε καν ανεβαινουν οι στροφες του ρελαντι... |
Παιζει να τελειωσε το φρεον?απο που το βλεπω αυτο? |
Φοβαμαι οτι πρεπει να εχει να κανει με τον κομπρεσσορα...οταν παταω το κουμπι να αλλαξει απο καλοριφερ σε αιρ κοντισιον δεν κανει το χαρακτηριστικο ηχο και δεν ανεβαινουν ουτε καν οι στροφες στο ρελαντι,κοινως, δεν δουλευει ![]() |
Φρεον αλλαξα περυσι,αλλα σιγουρα δεν παιζει να ειναι υγρα,γιατι δεν βγαζει καν αερα ![]() Ο κομπρεσσορας ειναι ακριβος? |
cretan έγραψε: |
παιδια καλημέρα. Εχω το εξής πρόβλημα, τώρα με τις ζέστες αμα βάλω μπρος το αυτοκίνητο δουλεύει το air condition στο φουλ και μετα απο λίγο κλείνει είτε είμαι εν κινήσει είτε στάσιμος. μετα απο καμια 30αρια δευτερόλεπτα ανοίγει, μετά απο άλλο τόσο ξανακλείνει και ούτο καθεξής. Μετα απο 15-20 λεπτά συνεχόμενου άνοιξε κλέισε, λειτουργεί κανονικά χωρίς διακοπές. το έχει πάθει άλλος αυτό; Τι μπορεί να φταίει; |
cretan έγραψε: |
Ναι το clima έχω οχι a/c, αλλα δεν νομιζω να παιίζει κάποιο ρόλο αυτό |
Παρόλο που'χα βάλει φρέον (μου'χε αδειάσει εντελώς) πριν κανά δίμηνο, όταν το βάζω στην ένταση 2, δεν το νιώθω τόσο κρύο όπως πέρισυ ή πρόπερσυ. Σαν μπουκωμένο ελαφρώς. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το φίλτρο του A/C; Παίζει να έχει ν'αλλαχτεί κανά 2 χρόνια. Πόσο πάει περίπου; Θα ξαναπάω βέβαια εκεί που έβαλα φρέον να μου το ξαναδεί (όταν πιάσουν αρκετές ζέστες όπως μου είπε). |
nickterc έγραψε: | ||
|
Pugobios έγραψε: |
5/40 καλοκαιριατικα? |
Pugobios έγραψε: |
5/40 καλοκαιριατικα? |
Να σας ρωτήσω. Είχα a/c στη σκάλα 3 και το αμάξι ακίνητο στο ρελαντί. Βγήκα έξω να δω κάτι και άκουσα ένα θόρυβο από μπροστά, όχι το κλασσικό βουητό που ακούγεται όταν δουλεύει το a/c, αλλά ήχο σαν κομπρεσσέρ (σε πιο χαμηλή κλίμακα βέβαια), κάτι δλδ σαν τρρρρρρρ συνεχόμενο, θυμίζε ήχο τρακτέρ. Μετά από λίγο έπαψε, λες και το έκανε αυτό από μόνο του, σαν "προστασία", πώς δλδ μπαίνει ο ανεμιστήρας σε υψηλές θερμοκρασίες;Τέτοια εντύπωση μου έδωσε.
Ύστερα από αρκετή ώρα ξανασταμάτησα για λίγο και όταν βγήκα δεν το έκανε, ύστερα από 5', το έκανε, με το a/c στη 2η σκάλα, αλλά έπαψε πάλι. Δεν το είχα παρατηρήσει να μου το κάνει παλιότερα ποτέ, γι'αυτό ξαφνιάστηκα. Συμπτωματικά, άλλαξα λάδια προχτές κι έβαλα Total 9000 Quartz 5-40, οπότε "αγρίεψε" λίγο ο κινητήρας λόγω και του ιξώδους; |
nickterc έγραψε: | ||
|
tarirs έγραψε: |
Παιδια στο 106 μου που αγορασα προσφατα μεταχειρω,αναβα το αρκουντισιον,εβγαζε ελαφρα δροσερο αερα,πηγα σε ενα μαστορα,και το εβαλε στο μηχανημα να συμπληρωσει,και ειπε οτι καπου εχει διαρροη...ξερετε αν εχει τυχη σε καποιον απο που το χανει..το κομπρεσερ παντως το ακουω να παιρνει,οποτε παω το κουμπι... |
makis106 έγραψε: | ||
Απο πολλα σημεια μπορει να χανει. Θα πρεπει να πας να σου βαλει μεσα το χρωματιστο υγρο για να φανει η διαρροή, δεν μπορεις να πας στην τυχη... |
Το "τσακ" είναι ο ηλεκτρομαγνήτης που κομπλάρει για να πάρει στροφές ο συμπιεστής του a/c από τον ιμάντα, αν αρχίζεις από τώρα τα 2 τσακ...
Σε βλέπω για τους 300 του Λεωνίδα ως τον 15αύγουστο ![]() |
Τα 400 που λες, δεν ξέρω αν αφορά καινούριο, ανακατασκευασμένο, Valeo ή μη ή... θα σου λύσει την απορία ο Ντίνος με ένα τηλέφωνο ![]() Δεν επιδιορθώνεται γιατί ουδείς κάθεται να λύσει τον συμπιεστή ![]() |