PSClub - Hellas

Βλάβες - Επισκευές - Συνεργεία - Ανταλλακτικά - 207 rc περιεργο κροταλισμα

ayrton - Κυρ 25 Μάϊ 2008, 22:11:45
Θέμα δημοσίευσης: 207 rc περιεργο κροταλισμα
παιδια ακουγετε ενα κροταλισμα χωρις συγκεκριμενη συχνοτητα, αρυθμο, μπροστα, δεν μπορω να προσδιορισω απο που ακριβως παντως κατω απο μηχανη, σασμαν καπου απο εκει και οσο ειναι πιο ζεστο το αυτοκινητο ακουγεται πιο εντονα. καμια ιδεα καπιοιος? α, το εκανε απο την πρωτη ημερα.
android - Κυρ 25 Μάϊ 2008, 22:16:19
Θέμα δημοσίευσης:
ιδεα?κουραγιο και υπομονη στα πηγενε ελα που θα χεις με την πεζο...
μακαρι να τελιωση γρηγορα αυτο
ayrton - Κυρ 25 Μάϊ 2008, 22:39:20
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
ιδεα?κουραγιο και υπομονη στα πηγενε ελα που θα χεις με την πεζο...
μακαρι να τελιωση γρηγορα αυτο

που παει το μυαλο σου?
salex - Δευ 26 Μάϊ 2008, 07:03:06
Θέμα δημοσίευσης:
Κιβώτιο οέο; Confused
Jim207GT - Δευ 26 Μάϊ 2008, 07:19:23
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Κιβώτιο οέο; Confused

Όσο και αν λυπάμαι μάλλον ο Στέλιος έχει δίκιο Crying or Very sad
Περίπου όπως τα λές έκανε και ενός φίλου και του άλλαξαν σασμάν.
myth - Δευ 26 Μάϊ 2008, 07:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
και γω εχω κατι ηχους αλλα ιδεα δεν εχω απου που προερχονται..... Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes Rolling eyes
Giannis307 - Δευ 26 Μάϊ 2008, 07:45:33
Θέμα δημοσίευσης:
Το κανει οταν κινησαι η οταν εισαι σταματημενος...
Μπορει να μην ειναι κιβωτιο αλλα τα λαστιχακια στις βασεις της εξατμησης που ακομα ειναι ακαφτα....και μενα το εκανε καινουριο!!! Rolling eyes
ayrton - Δευ 26 Μάϊ 2008, 09:18:42
Θέμα δημοσίευσης:
το κανει οταν ειμαι σταματημενος και οταν ζεστενεται περισσοτερο τοτε αυξανετε το κροταλισμα. απο την peugeot μου ειπαν να κανω 5000χλμ να ροταριστη το αμαξι και να το ελεξουν. μεχρι στιγμης εχω 1500χλμ. Αν ειναι σασμαν παιδια τοτε............ Sad
Lefter1s RC - Δευ 26 Μάϊ 2008, 10:30:24
Θέμα δημοσίευσης:
Και εμενα το ιδιο απο την πρωτη μερα... Τον πρωτο καιρο ανησυχουσα αλλα εχω φτασει 7κ κμ απροβληματιστα...
salex - Δευ 26 Μάϊ 2008, 10:31:27
Θέμα δημοσίευσης:
ayrton έγραψε:
το κανει οταν ειμαι σταματημενος και οταν ζεστενεται περισσοτερο τοτε αυξανετε το κροταλισμα. απο την peugeot μου ειπαν να κανω 5000χλμ να ροταριστη το αμαξι και να το ελεξουν. μεχρι στιγμης εχω 1500χλμ. Αν ειναι σασμαν παιδια τοτε............ Sad

Μην απογοητεύεσαι. Για αυτό υπάρχει η εγγύηση!
Δυστυχώς τα μαμωκιβώτια είναι η αχίλλειος πτέρνα των 207.
ayrton - Δευ 26 Μάϊ 2008, 10:50:12
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
Και εμενα το ιδιο απο την πρωτη μερα... Τον πρωτο καιρο ανησυχουσα αλλα εχω φτασει 7κ κμ απροβληματιστα...

συνεχειζει και στο κανει? δεν το εχεις κοιταξει καθολου?
argonaftis - Δευ 26 Μάϊ 2008, 13:56:45
Θέμα δημοσίευσης:
Μου κάνει κι εμένα ένα τέτοιο κροτάλισμα το οποίο ακούγεται από κάπου πίσω, αλλά όταν πιάνω τα 120....όταν κινούμαι με μικρότερες ταχύτες δεν ακούγεται κάτι...
ayrton - Δευ 26 Μάϊ 2008, 22:05:50
Θέμα δημοσίευσης:
τελευταια παρατηρηση, οταν παταω το αμπραγιαζ σταματαει!!!!! Exclamation
Decho13 - Δευ 26 Μάϊ 2008, 22:55:13
Θέμα δημοσίευσης:
ayrton έγραψε:

Μηπως ειναι το ρουλεμαν του συμπλεκτη??
Jim207GT - Τρι 27 Μάϊ 2008, 06:27:05
Θέμα δημοσίευσης:
ayrton έγραψε:

Και σε εμένα έκανε θόρυβο και όταν πάταγα συμπλέκτη σταμάταγε αλλάξαν ρουλεμαν συμπλέκτη καθώς και άξονα του σασμάν και τώρα κομπλέ δες και αυτό....
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=12660
ayrton - Τρι 27 Μάϊ 2008, 07:41:09
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
ayrton έγραψε:

Και σε εμένα έκανε θόρυβο και όταν πάταγα συμπλέκτη σταμάταγε αλλάξαν ρουλεμαν συμπλέκτη καθώς και άξονα του σασμάν και τώρα κομπλέ δες και αυτό....
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=12660

καταλαβα.............. Sad παμε για συνεργειο δηλαδη δεν το γλυτωνουμε. απαραδεκτο ομως για καινουργιο αυτοκινητο και τα 23000χιλιαρικα που σκασαμε.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Exclamation
Jim207GT - Τρι 27 Μάϊ 2008, 08:53:24
Θέμα δημοσίευσης:
ayrton έγραψε:
καταλαβα.............. Sad παμε για συνεργειο δηλαδη δεν το γλυτωνουμε. απαραδεκτο ομως για καινουργιο αυτοκινητο και τα 23000χιλιαρικα που σκασαμε.ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ Exclamation

Το πρόβλημα με τα σασμαν της Peugeot είναι όντος υπαρκτό και χίλιες φορές απαράδεκτο για μια εταιρία που δεν βγάζει "απλά" αυτοκίνητα αλλά αυτοκίνητα με έμφαση στην δυναμική συμπεριφορά και στη σπόρ οδήγηση. Όμως κάθε pugακιας (όπως και γώ) γνωρίζουμε το πρόβλημα και συννειδητά αγοράζουμε πάλι pug για όλα τα άλλα προτερήματά τους. Όσο έχεις εγγύηση απλά το φτιάχνεις και περιμένεις την Psport να βγάλει κάτι γιαυτό το σασμάν όπως έκανα και γώ. Αν βαριέσαι την όλη κατάσταση τότε διάλεξες λάθος αμάξι... Laughing έπρεπε να πάρεις μιά Corolla Shocked
ayrton - Τρι 27 Μάϊ 2008, 09:41:43
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
ayrton έγραψε:

Το πρόβλημα με τα σασμαν της Peugeot είναι όντος υπαρκτό και χίλιες φορές απαράδεκτο για μια εταιρία που δεν βγάζει "απλά" αυτοκίνητα αλλά αυτοκίνητα με έμφαση στην δυναμική συμπεριφορά και στη σπόρ οδήγηση. Όμως κάθε pugακιας (όπως και γώ) γνωρίζουμε το πρόβλημα και συννειδητά αγοράζουμε πάλι pug για όλα τα άλλα προτερήματά τους. Όσο έχεις εγγύηση απλά το φτιάχνεις και περιμένεις την Psport να βγάλει κάτι γιαυτό το σασμάν όπως έκανα και γώ. Αν βαριέσαι την όλη κατάσταση τότε διάλεξες λάθος αμάξι... Laughing έπρεπε να πάρεις μιά Corolla Shocked

corolla δεν θα επαιρνα με τιποτα Shocked και ειμαι pug driver χρονια, παλιος κατοχος rallye 1.3 και μετεπειτα 106rallye 16v και παρολο που παντα ειχα προβληματα με τα μοντελα που ανεφερα ειπα οτι ενταξει τωρα παιρνω ενα πιο ακριβω αυτοκινητο πιο προσεχμενο ποιοτικα και δεν θα εχω προβληματα, αλλα απο ότι φαινεται την πατησα Sad
και προσεξε, το προβλημα το εκανε απο την πρωτη ημερα που σημενη οτι εφυγε ετσι απο το εργοστασιο!!!δηλαδη μηδεν ελεγχος!ετσι δεν ειναι? δεν θα επρεπε να το ειχαν δει και να μην εβγαινε απο το εργοαστασιο με τετοιο προβλημα!! ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΠΕΙΜΕΝΩ!!!!
Jim207GT - Τρι 27 Μάϊ 2008, 10:30:21
Θέμα δημοσίευσης:
Και γώ μαζί σου βρε Γιάννο και μένα από day one είχε πρόβλημα αλλά τί νομίζεις οτι κάνουν test drive στο εργοστάσιο και μετά το στέλνουν.....@@ πάνω σε πάγκο τεστάρονται και φεύγουν. Απλά και σύ και γώ και αρκετοί άλλοι κατσικοπόδαροι συγγενείς του Μητσοτάκη σα το φίλο μου το Stazzy Razz τύχαμε στην περίπτωση.
plaketokofths - Τρι 27 Μάϊ 2008, 11:26:00
Θέμα δημοσίευσης:
Έχεις ακούσει άλλο rc μήπως κάνει κι αυτό έτσι, μήπως κάνουν ολα ετσι κι απλά ειναι χαρακτηριστική χροιά των 207 RC?
ayrton - Τρι 27 Μάϊ 2008, 13:52:47
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:
Έχεις ακούσει άλλο rc μήπως κάνει κι αυτό έτσι, μήπως κάνουν ολα ετσι κι απλά ειναι χαρακτηριστική χροιά των 207 RC?

δεν εχει τυχη να ακουσω καποιο αλλο. σκεφτομαι να περασω καποια πεμπτη απο το club μπας και πετυχω κανενα,να τα πουμε κι΄ολας γενικως Very happy
android - Τρι 27 Μάϊ 2008, 16:21:23
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια γενικα αυτο το μοτερ εχει ενα περιεργο κροταλισμα πολυ απαλο κ ομαλο βεβαια...αλλα δεν σταματαει αν πατας συμπλεκτη κτλ.
Lefter1s RC - Τρι 27 Μάϊ 2008, 20:14:28
Θέμα δημοσίευσης:
^^
+1.
ayrton - Τρι 27 Μάϊ 2008, 21:00:22
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
παιδια γενικα αυτο το μοτερ εχει ενα περιεργο κροταλισμα πολυ απαλο κ ομαλο βεβαια...αλλα δεν σταματαει αν πατας συμπλεκτη κτλ.
δεν μιλαω για ''κροταλισμα'' του μοτερ. το μοτερ δουλευει κανονικα και δουλευει ετσι εντονα. μιλαω για ενα χτυπημα μεταλλικο που ακουγετε χωρισ συγκεκριμενη συχνοτητα απο την περιοχη μοτερ-σασμαν και οταν πατασ συμπλεκτη σταματαει. επισης οσο πιο ζεστο ειναι το αυτοκινητο τοσο ακουγετε πιο εντονα.
android - Τρι 27 Μάϊ 2008, 22:43:43
Θέμα δημοσίευσης:
οπως ξαναειπαν ετσι κανει το ρουλεμαν απο το δισκο πλατο με πατα ασε συμπλεκτη δλδ σταματαει κ ξανα παλι
ayrton - Τετ 28 Μάϊ 2008, 10:08:29
Θέμα δημοσίευσης:
παιδια 90% ειναι τελικα ρουλεμαν απο δισκο πλατω(οπως πολυ σωστα ειπαν καποιοι στο post! α ρε παιχτουρες Wink ). τι να κανω να το αλλαξω τωρα η να περιμενω ετσι οπως μου ειπαν στα 5000 χλμ με τον πρωτο ελεγχο να το κοιταξουν τοτε. μπορει να γινει ζημια εαν δεν αντικατασταθη την σωστη στιγμη?
Jim207GT - Τετ 28 Μάϊ 2008, 11:22:58
Θέμα δημοσίευσης:
Τί να σου πώ αν το αμάξι το έχεις και για την δουλειά σου άστο για τα 5.000χλμ άν έχεις κιάλο άστο να στο φτιάξουν τώρα. Να πάθεις πάντος ζημιά δεν νομίζω το βρίσκω απίθανο (μέχρι τα 5.000)
giannis27 - Σαβ 07 Ιούν 2008, 22:25:55
Θέμα δημοσίευσης:
παιδιά αυτός ο ήχος είναι έντονος?
με βάλατε σε υποψίες κ κάθε φορά πριν το σβήσω ακούω τον κινητήρα για λίγα δευτερόλεπτα!
2 φορές έχω ακούσει ένα πολύ μικρο κροτάλισμα σχεδόν δεν το ακούς αλλά όταν πατάς τον συμπλέκτη σταματάει!μήπως είναι η αρχή του προβλήματος η έχω γίνει λίγο υποχόνδριος?
ayrton - Δευ 09 Ιούν 2008, 14:22:11
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
παιδιά αυτός ο ήχος είναι έντονος?
με βάλατε σε υποψίες κ κάθε φορά πριν το σβήσω ακούω τον κινητήρα για λίγα δευτερόλεπτα!
2 φορές έχω ακούσει ένα πολύ μικρο κροτάλισμα σχεδόν δεν το ακούς αλλά όταν πατάς τον συμπλέκτη σταματάει!μήπως είναι η αρχή του προβλήματος η έχω γίνει λίγο υποχόνδριος?

γιαννη σου εχω στειλει και pm σχετικο. εμενα το εκανε απο την πρωτη ημερα και τωρα μετα απο 2500χλμ εχει ελατωθει αισθητα. το κανει και αλλο rc γνωστου μου. μαλλον ειναι ρουλεμαν απο δισκο-πλατω. εγω προσωπικα θα το αφησω μεχρι τα 5000χλμ που θα το παω για τον πρωτο ελεγχο και θα δουμε.
giannis27 - Δευ 09 Ιούν 2008, 15:03:02
Θέμα δημοσίευσης:
το έχω παρατηρήσει το κάνει όταν είναι ζεστό αλλά είναι παρά πολύ μικρός ο θόρυβος με απόλυτη ησυχία κ τον ακούς με το ζόρι !υπάρχει περίπτωση να είναι φυσιολογικός αυτός ο μικρός θόρυβος?

θα το αφήσω κ εγώ μέχρι τον έλεγχο!
ayrton - Δευ 09 Ιούν 2008, 22:44:23
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
το έχω παρατηρήσει το κάνει όταν είναι ζεστό αλλά είναι παρά πολύ μικρός ο θόρυβος με απόλυτη ησυχία κ τον ακούς με το ζόρι !υπάρχει περίπτωση να είναι φυσιολογικός αυτός ο μικρός θόρυβος?

θα το αφήσω κ εγώ μέχρι τον έλεγχο!

ποσα χλμ εχεις τωρα?
giannis27 - Δευ 09 Ιούν 2008, 23:02:03
Θέμα δημοσίευσης:
σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα 2 βδομάδες το έχω το αμάξι!
ayrton - Τρι 10 Ιούν 2008, 08:07:17
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
σχεδόν 2.000 χιλιόμετρα 2 βδομάδες το έχω το αμάξι!

Ωραιος!!!!2 εβδομαδες 2000χλμ! καλα το πας! και εχω μια απο τα ιδια,σχεδον 1 μηνα και ειμαι στα 2600! αυτο που θελω να σου πω ειναι καλυτερα να περιμενουμε, γιατι εχω το ειχα παρατηρηση απο την αρχη και συνεχεια το παροκολουθω και ισως ηθελε να δουλεψει λιγο το αμαξι γιατι εχει ελατωθη συμαντικα ο θορυβος. μεχρι τα 5000χλμ......και βλεπουμε μετα Wink
IAKOVOS - Τετ 11 Ιούν 2008, 20:26:50
Θέμα δημοσίευσης:
Jim207GT έγραψε:
Και γώ μαζί σου βρε Γιάννο και μένα από day one είχε πρόβλημα αλλά τί νομίζεις οτι κάνουν test drive στο εργοστάσιο και μετά το στέλνουν.....@@ πάνω σε πάγκο τεστάρονται και φεύγουν. Απλά και σύ και γώ και αρκετοί άλλοι κατσικοπόδαροι συγγενείς του Μητσοτάκη σα το φίλο μου το Stazzy Razz τύχαμε στην περίπτωση.

Κατσικοποδαροι και βαλε, εμενα το αμαξακι μου απο ΚΡΗΤΗ ειναι ΑΘΗΝΑ στην λιον για στεγανοποιηση και τριγμους οροφης και για διαφορα αλλα προβληματακια.Και ειναι και το δευτερο 307 που παιρνω .Αλλα παλι καλα αφου το φτιαχνουν και ανελαβαν τη μεταφορα του απο Κρητη Αθηνα παλι καλα.
Manos207RC - Πεμ 12 Ιούν 2008, 09:41:32
Θέμα δημοσίευσης:
Καλημέρα,
τωρα θα με βρισετε αλλα εγω να ανησυχω που δεν ακουω κατι τετοιο?
Rolling eyes Ακουγεται τοσο εντονα αυτο το κροταλισμα?
Αν μη τι αλλο το βραδυ που εχω και ανοιχτα παραθυρα κατι θα ακουγα δε μπορει..ουτε τσιτα μουσικη εχω ουτε τιποτα..
giannis27 - Παρ 13 Ιούν 2008, 15:49:10
Θέμα δημοσίευσης:
σε μένα δεν ακούγεται καν !πρέπει να είναι ζεστό κ πάλι θέλει να δώσεις μεγάλη προσοχή για να το ακούσεις!
πήγα χτες το μεσημέρι από την αντιπροσωπεία κ μου είπε να μην ανησυχώ δεν είναι τίποτα,αλλά κ να είναι 2 χρόνια εγγύηση έχεις θα έρθεις θα στο κάνουμε!

αα να σας πω κ τα νέα χτες το πρωί πέθανε η 5η μου! Shocked
ξυπνάω το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι να πάω στην δουλειά ξεκινάω όλα καλά 4 χιλιόμετρα πρίν την δουλειά πάω να βγάλω την πέμπτη τίποτα ρε τράβα ρε τράβα τίποτα σταματάω κ τελικά βγήκε!με το που σχολάω το πάω αντιπροσωπεία δεν το έβαλε καν μπροστά δοκίμασε λίγο τις ταχύτητες με σβηστό τον κινητήρα κ μου λέει όντως 5η κατευθείαν πήγε μέσα στο κομπιούτερ κ παράγγειλε όλο τον άξονα τις 5ης με τα γρανάζια κ κάτι άλλο!
μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κατεβεί το σασμάν μπορούν να βγάλουν όλο τον άξονα τις πέμπτης χωρίς να κατεβάζουν το σασμάν!μου είπε να το πάρω το αμάξι κ θα με πάρουν τηλ από τρίτη για να το κάνουν κ μόλις το κάνουν μου είπαν να το παρακολουθώ για λίγο καιρό κ αν βγεί τίποτα παρόμοιο κ σε άλλη ταχύτητα να τους το πάω για να το φτιάξουν!
το οδηγό κανονικά παρατήρησα πως αν πιέσεις ελαφρά τον μοχλό προς τα αριστερά βγαίνει κανονικά η πέμπτη αλλά αν κάποιος δεν το ξέρει δεν βγάζει την πέμπτη με τίποτα!
πάντως δεν είπαν τίποτα του στύλ πρώτη φορά το ακούμε αυτό κ πως τα κατάφερες κ άλλα τέτοια κουλά.κατευθείαν μπήκε στο αμάξι κ αφού είδε το πρόβλημα πήρε την άδεια του αυτοκινήτου κ ξεκίνησε την παραγγελία,
κ όταν τον ρώτησα αν μεγαλώσει το πρόβλημα επειδή θα το οδηγό μέχρι να το κάνουμε μου είπε αφού έχεις εγγύηση τι στεναχωριέσαι ότι κ να πάθει θα στο κάνουμε!
ayrton - Κυρ 15 Ιούν 2008, 09:56:17
Θέμα δημοσίευσης:
τι να πω ρε Γιαννη Sad εχω δεν τα δικαιολογω αυτα και ας ειναι στην εγγυηση!!!!! ελπιζω να ξεμπερδεψεις συντομα Wink οσο για τον ηχο που περιγραφω εγω και σε εμενα ακουγεται μονο οταν ειναι πολυ ζεστο και πρεπει να δωσεις πολυ προσοχη, λες να επακολουθηση και εμενα η 5η?
giannis27 - Κυρ 15 Ιούν 2008, 19:44:27
Θέμα δημοσίευσης:
μπα καμία σχέση η πέμπτη με τον άλλον θόρυβο.
πάντως η πέμπτη δεν μου έδωσε κανένα σημάδι κ δεν ζόρισα ποτέ το σασμάν/κινητήρα!
το σασμάν που φοράμε είναι για σκουπίδια ,δεν μπορώ να καταλάβω πως κ γιατί η πεζό έκανε μια τέτοια κακή επιλογή για αυτό το μοντέλο!
μίλησα με τον μηχανικό μου κ μου είπε ότι η πεζό ισχυρίζεται ότι έχει καλύτερα συχρονιζέ από τα μαμά κ με την αλλαγή τους καλυτερεύουν τα πράγματα!

κάτι άσχετο,έκανα μερικά ανοίγματα τις τελευταίες μέρες κ ψιλό απελπίστηκα το αμάξι δεν δείχνει να έχει 175 άλογα νεύρο μηδέν αυτό που λένε μερικοί ότι σε κολλάει πίσω η ροπή εγώ δεν το είδα!
ίσως να είναι η ιδέα μου!
ayrton - Κυρ 15 Ιούν 2008, 21:07:42
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
μπα καμία σχέση η πέμπτη με τον άλλον θόρυβο.
πάντως η πέμπτη δεν μου έδωσε κανένα σημάδι κ δεν ζόρισα ποτέ το σασμάν/κινητήρα!
το σασμάν που φοράμε είναι για σκουπίδια ,δεν μπορώ να καταλάβω πως κ γιατί η πεζό έκανε μια τέτοια κακή επιλογή για αυτό το μοντέλο!
μίλησα με τον μηχανικό μου κ μου είπε ότι η πεζό ισχυρίζεται ότι έχει καλύτερα συχρονιζέ από τα μαμά κ με την αλλαγή τους καλυτερεύουν τα πράγματα!

κάτι άσχετο,έκανα μερικά ανοίγματα τις τελευταίες μέρες κ ψιλό απελπίστηκα το αμάξι δεν δείχνει να έχει 175 άλογα νεύρο μηδέν αυτό που λένε μερικοί ότι σε κολλάει πίσω η ροπή εγώ δεν το είδα!
ίσως να είναι η ιδέα μου!

δυναμη εχει οχι βεβαια κατι το τρελο, εμενα αυτο που με ψιλοχαλαει ειναι η λιγο αργη αποκριση στο γκαζι.
giannis27 - Κυρ 15 Ιούν 2008, 23:38:11
Θέμα δημοσίευσης:
+1 σε αυτό!
πατάς το γκάζι κ μετά από δύο μέρες επιταχύνει!
ayrton - Δευ 16 Ιούν 2008, 00:36:09
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
+1 σε αυτό!
πατάς το γκάζι κ μετά από δύο μέρες επιταχύνει!

αυτο ακριβως! εχω ειχα συνηθισει αλλιως με το 106 rallye, εντελως αλλο αυτοκινητο. το ραλλακι ηταν πιο αμεσο και στο τιμονη και στο γκαζι, βεβαια τα χρονια περνανε και η τεχνολογια προοδευει αλλα καποια πραγματα δυστηχως αλλαζουν............ Sad
kostas207rc - Σαβ 05 Ιούλ 2008, 19:56:58
Θέμα δημοσίευσης: Re: 207 rc περιεργο κροταλισμα
ayrton έγραψε:
παιδια ακουγετε ενα κροταλισμα χωρις συγκεκριμενη συχνοτητα, αρυθμο, μπροστα, δεν μπορω να προσδιορισω απο που ακριβως παντως κατω απο μηχανη, σασμαν καπου απο εκει και οσο ειναι πιο ζεστο το αυτοκινητο ακουγεται πιο εντονα. καμια ιδεα καπιοιος? α, το εκανε απο την πρωτη ημερα.
Aδερφέ μην σε φοβίζει και ακριβως την ίδια υποψία είχα...Τα μέταλα στο RC είναι διαφορετικά στον κινητήρα με απότέλεσμα αυτόν τον ήχο...
ayrton - Κυρ 06 Ιούλ 2008, 09:43:04
kostas207rc έγραψε:
ayrton έγραψε:
Aδερφέ μην σε φοβίζει και ακριβως την ίδια υποψία είχα...Τα μέταλα στο RC είναι διαφορετικά στον κινητήρα με απότέλεσμα αυτόν τον ήχο...

φιλε Κωστα ο θορυβως και το θεμα δεν ειναι στον κινητηρα αλλα στο σασμαν. πατωντας τον συμπλεκη σταματαει. ειναι η ρουλεμαν απο δισκο-πλατο η καποιος αξονας μεσα στο σασμαν.
kostas207rc - Κυρ 06 Ιούλ 2008, 18:48:13
ayrton έγραψε:
kostas207rc έγραψε:
ayrton έγραψε:

φιλε Κωστα ο θορυβως και το θεμα δεν ειναι στον κινητηρα αλλα στο σασμαν. πατωντας τον συμπλεκη σταματαει. ειναι η ρουλεμαν απο δισκο-πλατο η καποιος αξονας μεσα στο σασμαν.
Τοτε καλιτερα να το κοιτάξεις αν πιστεύεις ότι είναι απο σασμαν γιατι κακα τα ψέματα είναι το μονο σημείο που τρέμω στο RC
ayrton - Δευ 07 Ιούλ 2008, 12:12:25
kostas207rc έγραψε:
ayrton έγραψε:
kostas207rc έγραψε:
ayrton έγραψε:

Τοτε καλιτερα να το κοιτάξεις αν πιστεύεις ότι είναι απο σασμαν γιατι κακα τα ψέματα είναι το μονο σημείο που τρέμω στο RC

εσυ δεν εχεις παρατηρηση καποιον τετοιο ηχω?
kostas207rc - Δευ 07 Ιούλ 2008, 18:36:06
Ναι το έχω παρατηρήσει αλλα μου είπαν ότι είναι το μέταλο του κινητήρα που ακούγεται έτσι γιατί φαντάσου ότι αυτό το κάνει απο τιν πρώτη μ'ερα που το πήρα οπότε αποκλείεται να είχε χαλάσει πριν το οδηγήσω ακόμα!!!Συν τις άλλης όλο και κάτι θα είχε παρουσιάσει αν ήταν να υπηρχε προβλημα που μέχρι στιγμης αν και το έχω ζορίσει αρκετές φορές το αμάξι δείχνει ότι χαίρει άκρας υγείας!!!
ayrton - Δευ 07 Ιούλ 2008, 19:41:32
kostas207rc έγραψε:
Ναι το έχω παρατηρήσει αλλα μου είπαν ότι είναι το μέταλο του κινητήρα που ακούγεται έτσι γιατί φαντάσου ότι αυτό το κάνει απο τιν πρώτη μ'ερα που το πήρα οπότε αποκλείεται να είχε χαλάσει πριν το οδηγήσω ακόμα!!!Συν τις άλλης όλο και κάτι θα είχε παρουσιάσει αν ήταν να υπηρχε προβλημα που μέχρι στιγμης αν και το έχω ζορίσει αρκετές φορές το αμάξι δείχνει ότι χαίρει άκρας υγείας!!!

ρε συ Κωστα πως μπορει να ειναι απο τα μεταλλα του κινητηρα αφου οταν πατας τον συμπλεκτη σταματαει Exclamation
kostas207rc - Δευ 07 Ιούλ 2008, 20:28:13
ayrton έγραψε:
kostas207rc έγραψε:

ρε συ Κωστα πως μπορει να ειναι απο τα μεταλλα του κινητηρα αφου οταν πατας τον συμπλεκτη σταματαει Exclamation
Tι να πω δεν ξέρω από την αντιπροσωποία τι σου έχουνε πει?
ayrton - Δευ 07 Ιούλ 2008, 21:30:21
kostas207rc έγραψε:
ayrton έγραψε:
kostas207rc έγραψε:

Tι να πω δεν ξέρω από την αντιπροσωποία τι σου έχουνε πει?

μου ειπαν οτι ειναι απο σασμαν. η ρουλεμαν δισκο πλατο η καποιος αξονας μεσα στο σασμα. το μοτερ δεν εχει καμια απολυτως σχεσει. τωρα τι να πω Exclamation το θεμα ειναι οτι ξερω πολες περιπτωσεις rc με το συγκεκριμενο ηχω στο σασμαν. πολυ πιθανων να ειναι μια συγκεκριμενη παρτιδα με το θεμα αυτο.
ayrton - Τετ 30 Ιούλ 2008, 08:18:28
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια κανενας με νεα για το κροταλισμα απο σασμαν? εμενα εξακολουθη και το κανει και συνεχιζω να τα παιρνω Mad ετοιμος ειμαι για εγγυηση και επισκευη(καινουργιο αυτοκινητο να κατεβαζουμε σασμαν!!την τρελα μου Evil )
Angry_Punisher - Τετ 30 Ιούλ 2008, 10:36:34
Θέμα δημοσίευσης: ..
Φιλε τωρα που το λες μου τον κανει και εμενα αυτον τον θορυβο!Και μολις παταω το συμπλεχτη σταματαει Confused ,ελεος δηλαδη,κροταλισμα οπως λες εσυ δεν μου κανει ακουγεται ενας ηχος αλλα πολυ σιγα.Sorry που δεν μπορω να σε βοηθησω Sad ,αμα το φτιαξεις man πες μας και εμας.
Jim207GT - Τετ 30 Ιούλ 2008, 11:25:55
Θέμα δημοσίευσης: Re: ..
Angry_Punisher έγραψε:
Φιλε τωρα που το λες μου τον κανει και εμενα αυτον τον θορυβο!Και μολις παταω το συμπλεχτη σταματαει Confused ,ελεος δηλαδη,κροταλισμα οπως λες εσυ δεν μου κανει ακουγεται ενας ηχος αλλα πολυ σιγα.Sorry που δεν μπορω να σε βοηθησω Sad ,αμα το φτιαξεις man πες μας και εμας.

Το δικό σου είναι ρουλεμαν συμπλέκτη, το ίδιο έκανε και σε μένα, επισκεύασα το μισό σασμαν και μετά απο λίγο σκίσιμο ξανα ακούγετε το ρουλεμαν. Crying or Very sad (μαλλον ο συμπλέκτης φταίει για όλα τα άσχημα του σασμαν μας ψάχνω κανα κιτάκι after market αν βρει κανείς τπτ ας postaρει)
ayrton - Τετ 30 Ιούλ 2008, 12:28:13
Angry_Punisher έγραψε:

τι ηχο σου κανει? μεταλλικο? τελος παντων νομιζω οτι η peugeot με τα σασμαν εχει βρει τον μπελα της και μαζι με αυτην και εμεις Crying or Very sad
Angry_Punisher - Τετ 30 Ιούλ 2008, 13:11:44
Θέμα δημοσίευσης: ..
Mου ακουγεται κατι σαν τριξιμο αλλα πρεπει να εχεις ησυχια να το ακουσεις κατι σαν,φαντασου οτι φτιαχνεις παπαδιτσες αλλα πιο γρηγορο και συνεχομενο θορυβο! Laughing Laughing χααχαχχα καπως ετσι! Laughing
ayrton - Τετ 30 Ιούλ 2008, 13:19:17
Angry_Punisher έγραψε:
Mου ακουγεται κατι σαν τριξιμο αλλα πρεπει να εχεις ησυχια να το ακουσεις κατι σαν,φαντασου οτι φτιαχνεις παπαδιτσες αλλα πιο γρηγορο και συνεχομενο θορυβο! Laughing Laughing χααχαχχα καπως ετσι! Laughing

Παπαδιτσες? χα χα χα χα τι ειναι αυτο ρε συ? χα χα χα Very happy δωσε tip με εβαλες σε περιεργια, τι ειναι παπαδιτσες εξηγησε. λες μονο εγω να μην ξερω? αλλος κανεις? παπαδιτσες Shocked χα χα χα χα χα χα
Angry_Punisher - Τετ 30 Ιούλ 2008, 13:21:58
Θέμα δημοσίευσης: ...
aaAXAXAXXAaxXA ελεος ρε!Το ειπα οπως το λενε στο χωριο μου,ποπ κορν ειναι,δεν εχεις φτιαξει ποτε??? ΑαχΧΑΧΑΑΧΑχαα Laughing Laughing Laughing Laughing
ayrton - Τετ 30 Ιούλ 2008, 14:17:52
Θέμα δημοσίευσης: Re: ...
Angry_Punisher έγραψε:
aaAXAXAXXAaxXA ελεος ρε!Το ειπα οπως το λενε στο χωριο μου,ποπ κορν ειναι,δεν εχεις φτιαξει ποτε??? ΑαχΧΑΧΑΑΧΑχαα Laughing Laughing Laughing Laughing

Α ποπ κορν! ναι εχω φτιαξει ρε συ. και ακουγετε ετσι το δικο σου? Exclamation μπας και το παρκαρεις κατω απο καμια καλαμποκια Laughing χουμορ χουμορ κανω Very happy
Angry_Punisher - Τετ 30 Ιούλ 2008, 14:19:22
Θέμα δημοσίευσης: kalo!
axxXAXAXAAXXA tha mas trelaneis!!!!aAXxaxaXAXA looooooooool Laughing Laughing Laughing Laughing kalo kalo!!!
ayrton - Τετ 30 Ιούλ 2008, 14:59:56
Θέμα δημοσίευσης: Re: kalo!
Angry_Punisher έγραψε:
axxXAXAXAAXXA tha mas trelaneis!!!!aAXxaxaXAXA looooooooool Laughing Laughing Laughing Laughing kalo kalo!!!

Περα απο την πλακα φιλε Σωτηρη αυτες τις.........."ΠΑΠΑΔΙΤΣΕΣ" Wink μου της κανει απο την πρωτη ημερα που το παρελαβα, και οταν δινεις 23.000 και δεν σου περισευουν κι'ολας τοτε οι "ΠΑΠΑΔΙΤΣΕΣ" γινονται "ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΗΛΙΑ" Twisted evil .........αλλα δεν θα παιθανουμε κι'ολας Very happy η ζωη ειναι μικρη για να στεναχωριομαστε για λαμαρινες Smile ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΕΖΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΠΑΝΙΑ!!!!!!!!! 2 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!!! Laughing
Angry_Punisher - Παρ 01 Αύγ 2008, 10:47:50
Θέμα δημοσίευσης:
Οντως φιλε να δινεις τοσα λεφτα και να σου παει κατι στραβα τρελενεσαι!!!!!!!!Σε καταλαβαινω απολυτα! Evil Evil Αντε ρε man καλες διακοπες!!!! Cool Cool Cool Razz
john207rc - Τρι 28 Οκτ 2008, 07:03:17
Θέμα δημοσίευσης: ΤΡΙΞIΜΟ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ 207 RC
ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΤΟ 207 RC 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΤΡΙΞΙΜΟ Ο ΣΥΜΛΕΚΤΗΣ ΧΘΕΣ ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΡΙΞΑΝ ΕΝΑ ΣΠΡΕΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΔΟΥΛΕΨΕΤΟ ΛΙΓΟ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΣΜΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΕΛΛΑΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΣΑΣΜΑΝ?
makis106 - Τρι 28 Οκτ 2008, 10:07:29
Θέμα δημοσίευσης:
Καταρχήν γράφε με μικρούς χαρακτήρες, σύμφωνα με τους κανόνες του forum.

Πρέπει να ξέρεις ότι το αυτοκίνητο που έχεις στην κατοχή σου, έχει ένα αδύναμο σημείο, και αυτό δεν είναι άλλο απο το σύστημα της μετάδοσης και πιο συγκεκριμένα, σασμάν-συμπλέκτης. Αν και γενικότερα το 207 θεωρείται απο τα πιο αξιόπιστα Peugeot και πολύ δύσκολα θα αντιμετωπίσεις άλλου τύπου βλάβες, η επιλογή του σασμάν για αυτά τα αμάξια RC,GT,Rallye ήταν λανθασμένη κατά γενική ομολογία, γι' αυτό και τώρα αντικαθιστάται (με το 6άρι) στα 308. Στα RC πάντως έχω την εντύπωση ότι τα προβλήματα σχετίζονται κυρίως με τον συμπλέκτη...

Υπάρχουν τόπικ που έχουν αναφερθεί κι άλλες φορές στο συγκεκριμένο θέμα, καλό είναι να ρίχνουμε μια ματιά πριν:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=13755&start=0
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=10257&highlight=207+%F3%E1%F3%EC%DC%ED
ayrton - Τετ 29 Οκτ 2008, 09:45:31
Θέμα δημοσίευσης:
Φιλε john θες το post μου http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?t=13107. τα ιδια και εχω και απο οτι φαινετε και αλλοι πολυ με rc εχουν το ιδιο συμπτωμα.
john207rc - Τετ 29 Οκτ 2008, 15:48:25
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια εμενα μου το εκανε και με σβηστο το αμαξι μολις πατουσα συμπλεκτη εκανε ενα τριξιμο στις 10 φορες πατηματος το εκανε 2-3 φορες απο τοτε που εριξε σπρευ δεν μου το ξαναεκανε
ayrton - Πεμ 30 Οκτ 2008, 13:32:04
Θέμα δημοσίευσης:
για να καλαταβω το τριξιμο το κανει οταν πατας τον συμπλεκτη η σταματαει οταν πατας τον συμπλεκτη?
makis106 - Παρ 13 Μάρ 2009, 17:48:46
Θέμα δημοσίευσης:
Πάει μου το ματιάσανε! Πάνω που έλεγα ότι το καμάρι μου δεν έχει κάνει κιχ, άρχισα να ακούω και εγώ αυτό το τρίξιμο στον συμλέκτη.
Ένα σκαλωματάκι δηλαδή, περίπου λίγο μετά τα μισά της διαδρομής του πεντάλ, κυρίως όταν το αμάξι βρίσκεται σταματημένο σε μποτιλιάρισμα δλδ μάλλον εκεί που δουλεύεται πολύ ο συμλέκτης στο σταμάτα-ξεκίνα.
Με σβηστό το αμάξι, ακούγεται καθαρά ένας μεταλλικός ήχος, σαν κάτι να σκαλώνει.
Αργύρη πως το ακούς?
Οι υπόλοιποι που είχατε το ίδιο πρόβλημα? Πώς λύθηκε?
Δεν το βλέπω να γλιτώνω κατέβασμα σασμάν... Rolling eyes
makis106 - Δευ 16 Μάρ 2009, 14:42:20
Θέμα δημοσίευσης:
Αφού το άκουσε ο μηχανικός της Peugeot, παραγγέλθηκε ένα σετάκι δισκο-πλατό γιατί δεν είχαν διαθέσιμο, και μες την εβδομάδα, πιθανόν να λυθεί, να δούμε και τι ακριβώς είναι...
biohazard - Πεμ 02 Απρ 2009, 18:54:46
Θέμα δημοσίευσης:
το rc μου εχει 5000 χμ προχθες αρχισε να κανει ενα περιεργο κροταλισμα που οταν παταω συμπλεκτη σταματαει... Το παω σημερα στη πεζο της Ξανθης το βλεπει-ακουει ο μηχανικος και λεει ναι ρουλεμαν ειναι περιμενε να παρω τηλ στη λαιον.... Επειτα μου λεει-
Θα το ανοιξουμε το σαζμαν και αν ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ!!!!!!! που χαλασε το ρουλεμαν θα τα πλειρωσεις ολα!!!!!!!!!!
Αν ηταν ελατωματικο θα το παραγκηλω και θα περιμενεις μεχρι να ερθει και να το περασω!!!!!
Και απο που θα καταλαβει αυτος ρε παιδια????΅Ειναι δυνατον να το χαλασα σε 5000χμ ΕΓΩ!!!!!????
mathanas - Πεμ 02 Απρ 2009, 19:19:18
Θέμα δημοσίευσης:
Θα το ανοιξεις θα το αλλαξεις και δε θα πληρωσω τιποτα πρεπει να του απαντησεις.
Και αν δε συμφωνεις θα μιλησω εγω κατευθειαν με τη peugeot Γαλλιας και θα το ρυθμισουμε πες του το θεματακι....

και θα στ αλλαξει κανονικα στην εγγυηση.....

Δλδ πως φταις εσυ και χαλασε το ρουλεμαν του συμπλεκτη ??????
ayrton - Πεμ 02 Απρ 2009, 20:09:08
Θέμα δημοσίευσης:
biohazard έγραψε:
το rc μου εχει 5000 χμ προχθες αρχισε να κανει ενα περιεργο κροταλισμα που οταν παταω συμπλεκτη σταματαει... Το παω σημερα στη πεζο της Ξανθης το βλεπει-ακουει ο μηχανικος και λεει ναι ρουλεμαν ειναι περιμενε να παρv τηλ στη λαιον.... Επειτα μου λεει-
Θα το ανοιξουμε το σαζμαν και αν ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ!!!!!!! που χαλασε το ρουλεμαν θα τα πλειρωσεις ολα!!!!!!!!!!
Αν ηταν ελατωματικο θα το παραγκηλω και θα περιμενεις μεχρι να ερθει και να το περασω!!!!!
Και απο που θα καταλαβει αυτος ρε παιδια????΅Ειναι δυνατον να το χαλασα σε 5000χμ ΕΓΩ!!!!!????

Δεν φταις καθολου εσυ φιλε μου. ειναι γνωστο το προβλημα του ρουλεμαν σε πολλους. εμενα το εκανε απο την πρωτη ημερα!
Alexis22 - Πεμ 02 Απρ 2009, 21:43:21
Θέμα δημοσίευσης:
το ιδιο προβλημα εχω κ εγω απο τις 5000 χλμ περιπου...μονο που οταν το πηγα μου ειπαν οτι δεν ειναι τπτ.... Evil εχω φτασει τις 22000χλμ ακουγεται υπερβολικα και εχω τν αισθηση οτι πατιναρει...πηγα σ αλλη αντιπροσωπεια και μ ειπαν οτιπροηλθε απο δικη μου χρηση......... Evil
ayrton - Παρ 03 Απρ 2009, 07:47:51
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια το σασμαν η τα παρελκομενα του δυσκολα τα αλλαζουν στην εγγυηση. ειναι το μοναδικο μηχανικο μερος που δεν το καλυπτει η εγγυηση, η εστω με πολυ προσπαθεια και πολυ πολυ δυσκολια. εμενα το κροταλισμα το εκανε απο την πρωτη ημερα που το πηρα(φανταστητε το ξενερωμα μου οταν στην πρωτη μου βολτα με το rc ακουγα το γρρρργρρρργρρρρ) το παω στον αντιπρωσωπο και μου λεει δεν ειναι τιποτα κανε 5000χλμ να στρωσουν τα μεταλλα και θα δειξει. εκανα 5.000χλμ και πλεον λενε οτι δεν το καλυπτει η εγγυηση γιατι μπορει να ειναι απο κακη χρηση (σε αλλη αντιπρωσοποια οχι την αρχικη που δεν ξαναπατηση για αλλον λογο). Πλεον εχω μαθει και ζω με αυτο το κροταλισμα και οταν με το καλο χρειαστει μετα απο αρκετα χλμ.( και δεν εχει πουληθει για το FOCUS RS Wink ) να αλλαξω δισκο πλατω θα αλλαξω και το ρουλεμαν, γιατι δεν κατεβαζω σασμαν τωρα για το ρουλεμαν.
akis23 - Πεμ 09 Απρ 2009, 09:39:21
Θέμα δημοσίευσης:
Εμενα το δικο μου κανει ενα τσικ τσικ σε πολλη υψηλη συχνοτητα οταν ειναι κρυο. Εχω παρατηρησει πως οταν πεφτει η πιεση του λαδιου (στο ρελαντι) σταματαει.
makis106 - Πεμ 09 Απρ 2009, 15:03:48
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα μαζί με το service των 20000κμ αλλάχτηκε και δίσκο-πλατό-ρουλεμάν, περάστηκε εγγύηση, κομπλέ Wink Cool
mitsos 306 - Τετ 19 Αύγ 2009, 21:36:25
Θέμα δημοσίευσης:
ΑΛΗΤΕΕΕΕΣΣΣΣΣ!!!!!
vamvakoolas - Πεμ 20 Αύγ 2009, 13:28:52
Θέμα δημοσίευσης:
mitsos 306 έγραψε:
ΑΛΗΤΕΕΕΕΣΣΣΣΣ!!!!!

πας καλα?
mitsos 306 - Πεμ 20 Αύγ 2009, 17:41:55
Θέμα δημοσίευσης:
Κωστή έχεις δικιο δεν ήμουν σαφης.

Αναφερόμουν γενικά στις αντιπροσωπίες που στα παρουσιάζουν καλά όλα στην αρχή και μετά , αφού έχεις δώσει τα λεφτά
αν έχεις κανένα πρόβλημα κάνουν τον κινέζο
VitoCorleone - Παρ 21 Αύγ 2009, 12:28:31
Θέμα δημοσίευσης:
.δγ
VitoCorleone - Παρ 21 Αύγ 2009, 12:28:47
Θέμα δημοσίευσης:
plaketokofths έγραψε:

Κάτοχος RC... οχι, ο θόρυβος που περιγράφει ο φίλος μου είναι άγνωστος... έχω όμως άλλα τρία θέματα:

1. Πολλές φορές (όχι πάντα).... όταν το βάζω μπροστά κάνει έναν θόρυβο για λίγη ώρα που η peugeot μου τον περιέγραψε σαν μυδράλιο και μου τον χαρακτήρισε φυσιολογικό.

2. Μου βγάζει ένα ENGINE MANAGEMENT SYSTEM FAULTY. Δεν λειτουργεί ο κλιματισμός, ο κινητήρας όμως αποδίδει κανονικά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από λίγα δευτερόλεπτα ώς και λίγες μέρες...

3. Επίσης του έχω βάλει το πρόγραμμα της peugeot sport που υποτίθεται ότι το κάνει 210 άλογα. Του το εβαλα από την αρχή οπότε δεν ξέρω άν τελικά κάνει διαφορά. Υπάρχει κανείς με rc μαμίσιο από αθήνα να ανταλλάξουμε πληροφορίες...

σορρυ που σας ζάλισα.....
volvos - Παρ 21 Αύγ 2009, 15:47:37
Θέμα δημοσίευσης:
καλο ειναι να προσεχεις καθως απο το προγραμμα του κονδωρα δεν εχουν μεινει καποια παιδια ευχαριστημενα,.
ειδικα σε rc υπαρχουν 2 τουλαχιστον περιπτωσεις που τα αμαξια μπαινανε σε safe mode συνεχεια και βγαζανε προβλημα.

150αρι δε ενα εχει σπασει (δεν εχω ακουσει ως τωρα αλλουνου προγραμματιστη αμαξι να εσπασε!!)

ψαξε το αρκετα αν ειναι να το αφησεις πανω στο αμαξι
VitoCorleone - Παρ 21 Αύγ 2009, 15:55:20
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="volvos"]καλο ειναι να προσεχεις καθως απο το προγραμμα του κονδωρα δεν εχουν μεινει καποια παιδια ευχαριστημενα,.
ειδικα σε rc υπαρχουν 2 τουλαχιστον περιπτωσεις που τα αμαξια μπαινανε σε safe mode συνεχεια και βγαζανε προβλημα.

150αρι δε ενα εχει σπασει (δεν εχω ακουσει ως τωρα αλλουνου προγραμματιστη αμαξι να εσπασε!!)

ψαξε το αρκετα αν ειναι να το αφησεις πανω στο αμαξι[/quote

Σ ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. Το πρόγραμμα στην αρχή μου έβγαζε antipollution system faulty. Εμπαινε σε safe mode και στο διαγνωστικό έδινε βλάβη στην βαλβίδα του τούρμπο. μετά από δύο βαλβίδες κατάλαβαν ότι δεν έφταιγε αυτό και πλακώσαμε τα updates... το τρίτο το έκανα πρίν από ένα χρόνο και 30000χλμ... όλα καλά μέχρι τώρα...

Γράφω αναλυτικά γιατί πιθανόν να υπάρχουν φίλοι μ αυτό το πρόβλημα... anyway... με τ' άλλα καμιά ιδέα?
biohazard - Τετ 24 Φεβ 2010, 22:14:49
Θέμα δημοσίευσης:
Λοιπον παιδια να σας πω τον πονο μου... Οπως ειχα ποσταρει και πιο παλια σε αυτο το θεμα στις 5000 χιλιομετρα το 207 rc μου εκανε θορυβο στο ρουλεμαν συμπλεκτη, παω στην πεζο της πολης μου και μετα απο πεδεμα μου λενε το αλλαζουμε εγγυηση. Το αφηνω το πρωι παω να το παρω το μεσημερι και μου λεει το αλλαξα αλλα δεν ξερω αν ακομη ακουγεται και τα μασαγε τα λογια του ο <<μηχανικος>>. το παιρνω και ακουγοταν παλι αλλα λιγοτερο!! ε λεω και γω ετσι θα ειναι το σασμαν θα ακουγεται λιγο... τωρα εχω 14000 χμ και το ρουλεμαν κανει σαν τρελο και μου λενε ξανα για ρουλεμαν δεν εχει εγγυηση!!!
mitsos 306 - Πεμ 25 Φεβ 2010, 18:20:34
Θέμα δημοσίευσης:
φιλε biohazard, ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα σε 207 ραλι.

αναλυτικα το εχω πει σε αλλο topic, αλλα το ρεζουμε ειναι οτι στα 1.600 χιλιομετρα παρατηρησα θορυβο που σταματουσε οταν πατουσα το πενταλ του συμπλεκτη, πηγα εκει και μου ειπαν οτι φταιει το σαζμαν, κρατησαν το αμαξι 3 βδομαδες , αλλαξαν σαζμαν, ξαναεκανε θορυβο, εφεραν σαζμαν απο γαλλια, και το αμαξι ξαναεκανε θορυβο.... και μετα μου ειπαν οτι ετσι κανει το αμαξι....

και τωρα τελευταια εχω ακουσει οτι σε αρκετα 207 στην αθηνα αλλαζουν πλατω...

η ανικανοτητα και ανευθυνοτητα στο μεγαλειο τους!
Chriskoz - Πεμ 25 Φεβ 2010, 20:01:34
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω το ιδιο εχω παθει . μου αλλαξανε τα ρουλεμαν στο σασμαν (πρις ντιρεκ, 6-7 ρουλεμαν συνολο) και δεν εγινε τιποτα .
mitsos 306 - Πεμ 25 Φεβ 2010, 20:06:49
Θέμα δημοσίευσης:
ναι ρε φιλε και μενα.
1600 χιλιομετρα και δεν θελαν να μου αλλαξουν σαζμαν μου αλλαξαν ρουλεμαν....
και αφου δεν αλλαξε τιποτα, μου αλλαξαν σαζμαν...
ο θορυβος εμεινε, αλλα εχω πλεον 20.000 χιλιομετρα, και περα απο εναν ανεπαισθητο κραδασμο δεν εχεω αλλο προβλημα.

βεβαια δεν κανει γρηγορη αλλαγη πρωτη -δευτερα αλλα...
Chriskoz - Πεμ 25 Φεβ 2010, 20:23:41
Θέμα δημοσίευσης:
πριν 10000χιλ εγινε αλλαγη τωρα εχω 42000χιλ μονο στο ρελαντι το ακουω. για την peugeot τι να πω οτι και να πω λιγο ειναι
biohazard - Παρ 26 Φεβ 2010, 12:23:47
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδια μετα απο μερικες επισκεψεις σε αλλους μηχανικους τις παιζο και μη και συμφωνα με τα λεγομενα τους αρχισα να πιστευω οτι σε μενα τουλαχιστον δεν μου αλλαξαν ουτε ρουλεμαν ουτε τιποτα!!!!!!!
Chriskoz - Παρ 26 Φεβ 2010, 13:36:11
Θέμα δημοσίευσης:
και εγω το ιδιο πιστευω. αλπα λενε οτι το κανανε, το θεμα ειναι οτι ο θορυβος απο το σασμαν ηταν πιο δυνατος οταν παρελαβα το αμαξι απο την peugeot και μου πηρανε 200 ευρω .
mitsos 306 - Δευ 01 Μάρ 2010, 00:47:08
Θέμα δημοσίευσης:
στην θεσσαλονικη το συνεργειο της πεζο LION ειναι γυαλινο, πραγμα που ειναι μεγαλη χαζομαρα κατα τη γνωμη μου μια και το επιπεδο των μηχανικων της ειναι υπο το μηδεν...
οποτε καλυτερα να μην βλεπεις γιατι σου ανεβαινει η πιεση...

εγω παντως το αμαξι την δευτερη φορα που πηγε για αλλαγη δεν το αφησα στιγμη απο τα ματια μου
το θεμα ειναι οτι το σαζμαν το αλλαξανε μπροστα μου και ηρθε καινουριο μεσα στο κουτι του και οταν το εβγαλα στο δρομο εκανε θορυβο

μου κανει μεγαλη εντυπωση ενα καινουριο σαζμαν απο το εργοστασιο να κανει θορυβο...
Chriskoz - Δευ 01 Μάρ 2010, 01:03:15
Θέμα δημοσίευσης:
εχουμε μπλεξει με τους Μ..@κες !!!
belalis - Πεμ 15 Απρ 2010, 14:56:20
Θέμα δημοσίευσης:
Γεια σας παιδια!!

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω!! Ακουω εναν ηχο με ασταθη συχνοτητα που πατωντας τον συμπλεκτη χανετε..το πηγα στην αντιπροσωπεια και μου αλλαξαν ρουλεμαν δισκου και τα 6-7 ρουλεμαν του δευτερευον αξονα και το αμαξι εξακολουθει να τον κανει τον θορυβο αυτο...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΑΥΤΟ Razz
psilos133 - Σαβ 29 Μάϊ 2010, 13:32:53
Θέμα δημοσίευσης:
VitoCorleone έγραψε:
plaketokofths έγραψε:

Κάτοχος RC... οχι, ο θόρυβος που περιγράφει ο φίλος μου είναι άγνωστος... έχω όμως άλλα τρία θέματα:

1. Πολλές φορές (όχι πάντα).... όταν το βάζω μπροστά κάνει έναν θόρυβο για λίγη ώρα που η peugeot μου τον περιέγραψε σαν μυδράλιο και μου τον χαρακτήρισε φυσιολογικό.

2. Μου βγάζει ένα ENGINE MANAGEMENT SYSTEM FAULTY. Δεν λειτουργεί ο κλιματισμός, ο κινητήρας όμως αποδίδει κανονικά. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από λίγα δευτερόλεπτα ώς και λίγες μέρες...

3. Επίσης του έχω βάλει το πρόγραμμα της peugeot sport που υποτίθεται ότι το κάνει 210 άλογα. Του το εβαλα από την αρχή οπότε δεν ξέρω άν τελικά κάνει διαφορά. Υπάρχει κανείς με rc μαμίσιο από αθήνα να ανταλλάξουμε πληροφορίες...

σορρυ που σας ζάλισα.....

Ρε παιδια επειδη κ μενα σημερα μου εβγαλε ενα ENGINE MANAGEMENT SYSTEM FAULTY κ σταματησε να δουλευει ο κλιματισμος ξερεις κανεις τι ειναι??Μετά απο λίγο εστρωσε παλι...Sorry για το off topic
m@kis - Σαβ 12 Ιούν 2010, 01:24:38
Θέμα δημοσίευσης:
Να ρωτήσω κάτι.. ο θόρυβος που λέτε είναι μεταλλικός?

Είναι συνεχόμενος ή ανεξάρτητος από τον θόρυβο του μοτέρ?

Ακουγόταν αραιά και που στην αρχή και σιγά σιγά όλο και πιο πολύ?

Το κάνει κυρίως όταν ζεσταθεί?

Σταματάει όταν ανεβάσετε λίγες στροφές? (Πάνω από 1500?)

Είναι παρόμοιος ενός ήχου που ακούγεται όταν το σβήνετε?
psilos133 - Δευ 14 Ιούν 2010, 16:47:49
Θέμα δημοσίευσης:
γεια σας και από εμενα..να πω και εγω με την σειρα μου ότι αυτό το προβλημα το εχω τουλαχιστον 40000 χλμ και περα από ενα κραδασμό (μερικές φορές οχι πάντα), τον χαρακτηριστικο θόρυβο και την αργή αλλαγη 1ης - 2ας (που από την αρχή δεν αλλαζαν γρήγορα) δεν έχω καποιο αλλο πρόβλημα.. Περσι το καλοκαιρι μου είπαν να αλλαξω δίσκο - πλατω αλλά εγώ το αφησα, λόγω 500 ευρω8-O που μου ζητησαν και όλα μέχρι στιγμής είναι μια χαρά.. Επίσης, κατι τελευταίο που έχω να πω είναι ότι το κιβωτιο είναι απλά απαράδεκτο για τετοιο αυτοκίνητο..Κ δεν είναι 6τάχυτο κ εχει μακριές διαδρομές και σκαλώνει..
franch_power - Δευ 14 Ιούν 2010, 17:44:16
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδία το έχω παρατηρήσει κ στο δικό μου αμάξι αυτό το κροτάλισμα όταν είναι στο ρελαντί και έχω 15.000χλμ! αν δεν αλλάξω το ρουμελάν του συμπλέκτη μπορεί να προκαλέσει κανένα πρόβλημα? Rolling eyes
psilos133 - Δευ 14 Ιούν 2010, 18:33:42
Θέμα δημοσίευσης:
σε μενα οχι εδω και πολλα χλμ οπως γραφω πιο πανω...
franch_power - Δευ 14 Ιούν 2010, 18:43:56
Θέμα δημοσίευσης:
Μακάρι φίλε μου! αλλά πολύ ενοχλειτικός αυτός ο θόρυβος!
psilos133 - Δευ 14 Ιούν 2010, 19:06:10
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι οντως αλλά τον συνηθισα τωρα..Προτιμω να εχω τα 500 ευρώ στην τσεπη..Όταν τα φτυσει τελειως θα τ αλλάξω.Μηχανικούς που ρώτησα πάντως μου είπαν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα..Εμένα κάνει πάνω απο 40000χλμ ετσι και δεν εχω πρόβλημα..Τώρα αν έχεις εγγύηση πάλεψε το μπας και στο αλλάξουν εμένα οταν πρωτοακούστηκε δεν είχα εγγύηση οπότε .....την πάτησα..
franch_power - Δευ 14 Ιούν 2010, 19:24:01
Θέμα δημοσίευσης:
είμαι εντός εγγύησης αλλά πολλά παιδία που άλλαξαν ρουλέμαν συμπλέκτη και κατέβασαν ακόμα κ σασμαν δεν βρήκαν γιατρεία συνέχεισαι ο θόρυβος να υπάρχει! Sad
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 05 Μάρ 2011, 19:27:00
Θέμα δημοσίευσης:
Παιδιά, να ρωτήσω και γώ κάτι με τη σειρά μου..

Ακούω ακριβώς το ίδιο κροτάλισμα στο συμπλέκτη όταν βρίσκομαι στο ρελαντί και με το που πατήσω το πεντάλ ο ήχος σταματάει!

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι εάν πρέπει να πάω στη peugeot και να ζητήσω αλλαγή συμπλέκτη(μιάς και το αμάξι έχει ελάχιστα km και η εγγύηση υπάρχει) ή μήπως να το αφήσω ως έχει;

Περιμένω γνώμες.. Rolling eyes
makis106 - Σαβ 05 Μάρ 2011, 19:32:00
Θέμα δημοσίευσης:
Η γνώμη μου είναι να διαβάσεις το προηγούμενο post...
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 05 Μάρ 2011, 19:38:51
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Η γνώμη μου είναι να διαβάσεις το προηγούμενο post...

ΜΜΜ..αν όντως ισχύει αυτό τότε πρέπει να αρχίζω να το συνηθίζω(κρίμα γιατί είναι πολύ σπαστικό)!

Επίσης παρατήρησα ότι άν ρολάρω με 1η έως 3000rpm περίπου και αφήσω γκάζι(χωρίς να πατήσω συμπλέκτη) ακούγεται αντίστοιχο κροτάλισμα! Confused
mpokos - Σαβ 05 Μάρ 2011, 19:48:59
Θέμα δημοσίευσης:
ακριβως το ιδιο και σε μενα ........ Confused Confused Confused Confused Confused
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 05 Μάρ 2011, 19:53:11
Θέμα δημοσίευσης:
mpokos έγραψε:
ακριβως το ιδιο και σε μενα ........ Confused Confused Confused Confused Confused

Το ίδιο και σε έτερο φίλο με rallye, οπότε κοινό το πρόβλημα!
Αυτό που με μπερδέυει όμως είναι το γεγονός ότι δέν ακούγεται σε όλους.. Rolling eyes
makis106 - Σαβ 05 Μάρ 2011, 19:54:50
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως εννοείτε τον κλασικό θόρυβο της wastegate στο άφημα του γκαζιού κάτω απο τις 3000 περίπου, σαν τρίξιμο λαμαρίνας???
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 05 Μάρ 2011, 19:59:35
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Μήπως εννοείτε τον κλασικό θόρυβο της wastegate στο άφημα του γκαζιού κάτω απο τις 3000 περίπου, σαν τρίξιμο λαμαρίνας???

Όχι ρε σύ, ξεκάθαρο κροτάλισμα είναι στο ρελαντί που με το πάτημα του συμπλέκτη σταματάει..απλά έγραψα ότι παρατήρησα αντίστοιχο ήχο στο άφημα του γκαζίου με 1ή όταν αφήνω το αμάξι να ρολλάρει, αλλά και πάλι είναι ξεκάθαρα από σασμάν-συμπλέκτη!

Για διαφώτισέ με λίγο για τον ήχο που λές όμως από τη wg σα λαμαρίνα, γιατί σαν να ακούω κάτι και από εκεί!
recife_rallye - Σαβ 05 Μάρ 2011, 21:08:24
Θέμα δημοσίευσης:
Mikre akoy να μαθαινεις Laughing ....
Ο ηχος που κανει απο το ρουλεμαν δεν προκειται να φυγει ποτε,εκτος αν ψαχτεις για κανενα αλλο ρουλεμαν που να ταιριαζει με το μαμα(αν βαλεις ξανα της αντιπροσωπειας,θα κανεις μια τρυπα στο νερο),ή αν βαλεις αλλο δισκο-πλατο!
Εμενα βασικα με καυλωνε αυτος ο ηχος,εσας δε ξερω γιατι σας ενοχλει.. Laughing Laughing
Αυτος ο ηχος ''της wg'' ειναι απο τον συντονισμο των λαμαρινων κοντα στις 2500-2300στρ..ισως και χαμηλοτερα...δε θυμαμαι καλα γιατι εχουν παρει δρομο τωρα πια αυτες οι λαμαρινες και δεν ακουω τπτ!

Μη φοβαστε,γαλλικο πηρατε,οχι γερμανικο....τετοια πραματα θα τα εχετε,αλλα θα εχετε και καποια καλα που δεν τα χουν οι αλλοι Wink
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 05 Μάρ 2011, 21:23:45
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Mikre akoy να μαθαινεις Laughing ....
Ο ηχος που κανει απο το ρουλεμαν δεν προκειται να φυγει ποτε,εκτος αν ψαχτεις για κανενα αλλο ρουλεμαν που να ταιριαζει με το μαμα(αν βαλεις ξανα της αντιπροσωπειας,θα κανεις μια τρυπα στο νερο),ή αν βαλεις αλλο δισκο-πλατο!
Εμενα βασικα με καυλωνε αυτος ο ηχος,εσας δε ξερω γιατι σας ενοχλει.. Laughing Laughing
Αυτος ο ηχος ''της wg'' ειναι απο τον συντονισμο των λαμαρινων κοντα στις 2500-2300στρ..ισως και χαμηλοτερα...δε θυμαμαι καλα γιατι εχουν παρει δρομο τωρα πια αυτες οι λαμαρινες και δεν ακουω τπτ!

Μη φοβαστε,γαλλικο πηρατε,οχι γερμανικο....τετοια πραματα θα τα εχετε,αλλα θα εχετε και καποια καλα που δεν τα χουν οι αλλοι Wink

Άρα λές να μήν ανησυχώ..
Οk, οπότε ας ξεχάσω την αλλαγή του συμπλέκτη στην εγγύηση λοιπόν..που θα πάει θα το συνηθίσω! Very happy
Ισως και να μ'αρέσει και μένα λίγο, αλλά όχι πάντα γιατί καμιά φορά ακούγεται τόσο λές και ετοιμάζεται να μπέι το βολάν σε τροχιά! Laughing

Τον ήχο "της wg"(λαμαρινών καλύτερα) τον ακούμε με σταθερές στροφές; Εμένα, όταν πάω σταθερά με 1η και 1500 περίπου rpm ακούγεται ένας μεταλλικός ήχος σταθερής συχνότητας και μοιάζει με φτερούγισμα(σαν να βάλαμε χαρτί σε ανεμιστήρα αλλά με πιό μεταλλικό ήχο)! Confused
Αφού έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τρούπισε η εξάτμιση..
recife_rallye - Σαβ 05 Μάρ 2011, 21:40:31
Θέμα δημοσίευσης:
Δον'τ πανικ σε λεω Wink
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 05 Μάρ 2011, 21:55:32
Θέμα δημοσίευσης:
recife_rallye έγραψε:
Δον'τ πανικ σε λεω Wink

Πώ ρε σύ, κάθησα λίγο τώρα και έψαχνα κάτι παλιότερα posts και βλέπω ότι πάρα μα πάρα πολλά(για να μήν πώ όλα) είναι τα 207 που κροταλίζουν τα ρουλεμάν τους..σά να ηρέμισα μήν σου πώ! Very happy

Πραγματικά όμως έλιωσα με αυτό το post ενός παιδιού Laughing :

Arrow οχι τωρα πεστε μου επιτρεπεται γα** την peugeot μου γα** να ακουγεται ετσι το μοτερ λες και εχει ξεχαρβαλωθει δηλαδη ελεως κρακα κρακα κρακα τι ειναι αυτα τα πραγματα εμενα μου το εκανε απο τοτε που το πηρα την πρωτη μερα εχω τωρα 23000 χιλ εχω αλαξει βαλβολινες στα 2500 χιλ πληρωσα ενα σκασμο λεφτα για red line και τιποτα τα ιδια κρακα κρακα κρακα.
κανει που κανει στο ρελαντι σαν ταξι εχουμε τωρα και το κρακα κρακα

α και να μην ξεχασω προσθεστε σε ολα αυτα και το ηχο που κανει το αξονακι της westgate λες και εχουν κανει φωλια εκει μεσα τιποτα τζιτζικια καθε φορα που πατας λιγο το γκαζι γρρρρρρρρρρ γρρρρρρρ

Δεν μπορειτε να φανταστειτε πως εχω ξενερωσει μα αρεσει που τα σκασα και του βαλα και προγραμα και ιντερκουλερ και φιλτροχοανη τρομαρα του το μπουρδελο ετσι μου ρχετε να το καψωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil Evil
recife_rallye - Κυρ 06 Μάρ 2011, 03:58:21
Θέμα δημοσίευσης:
Μη στεκεσαι στα λογια ενος παιδιου και στην μαρτυρια του..
Πολλα απο τα παιδια που εχουν 207 ειναι απολυτα ικανοποιημενοι απο την επιλογη τους.
Και εδω ερχομαι και λεω το εξης...επειδη ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ στη ζωη ειναι δουνε και λαβειν,ετσι και στο αυτοκινητο σου οτι του δινεις,αυτο θα σου δωσει και αυτο Wink
Υπαρχουν απειρες μαρτυριες που λενε για σπασμενα μοτερ,για λαμπακια στο ταμπλο σαν χριστουγεννιατικα δεντρα,για πολλα τελοσπαντων προβληματα...
Για μενα δυο ειναι το σοβαρα προβληματα που δεν φταιει κανεις κατοχος..η ν75 και το χρονισμα..αντε να βαλω και κανενα πολλαπλασιαστη που υπο προυποθεσεις μπορεις να το παρεις και στο χερι!
Για ολα τα αλλα για μενα φταιει η κακη συντηρηση και οι κακες επιλογες στο τι θα βαλεις!Που συνεπαγεται οτι οταν το προσεχεις (και ξερεις να το προσεχεις,γιατι αυτο χρειαζεται κυριως)δεν θα αντιμετωπισεις περεταιρω προβληματα εκτος των παραπανω που ανεφερα..

Αυτο εδω το φορουμ ειναι σαν βιβλιοθηκη για εσας τους καινουργιους κατοχους των 207 γιατι ξερετε τι θα αντιμετωπισετε και πως να ειστε προετοιμασμενοι για να τα αντιμετωπισετε..δωστε τον καλο σας εαυτο στα αμαξακια σας και θα δειτε οτι θα τα χαρειτε παααρα πολυ!!
giannis27 - Κυρ 06 Μάρ 2011, 15:32:25
Θέμα δημοσίευσης:
+1 Thumb Left

χρόνισμα κ μπαροβαλβίδα.
πιστεύω ότι αν βγούνε η αναθυμιάσεις από το το σύστημα εισαγωγής(μετά την πεταλούδα κ μετά το φιλτροκούτι)τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για την μπαροβαλβίδα κ για όλο το σύστημα εισαγωγής πεταλούδα βαλβίδες κλπ .
android - Κυρ 06 Μάρ 2011, 15:34:26
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:

πιστεύω ότι αν βγούνε η αναθυμιάσεις από το το σύστημα εισαγωγής(μετά την πεταλούδα

Που ειναι αυτες?
giannis27 - Κυρ 06 Μάρ 2011, 15:54:10
Θέμα δημοσίευσης:
1 το σωληνάκι που είναι πάνω στο κολάρο εισαγωγής τις τουρμπίνας
2 πίσω αριστερά κ κουμπώνει πάνω στην πολλαπλή εισαγωγής .

αν τις στέλνουμε σε ένα δοχείο αναθυμιάσεων θα γλυτώσουμε από την μούργα στην πεταλούδα,στην μπαροβαλβίδα,στις βαλβίδες εισαγωγής!

android - Κυρ 06 Μάρ 2011, 19:03:34
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
1 το σωληνάκι που είναι πάνω στο κολάρο εισαγωγής τις τουρμπίνας
2 πίσω αριστερά κ κουμπώνει πάνω στην πολλαπλή εισαγωγής .

αν τις στέλνουμε σε ένα δοχείο αναθυμιάσεων θα γλυτώσουμε από την μούργα στην πεταλούδα,στην μπαροβαλβίδα,στις βαλβίδες εισαγωγής!

το 1ο το χω κανει καιρο τωρα...για το 2ο δεν ειχα ιδεα που ειναι...οποτε εκανα μιση δουλεια...

ωραιος...καπου θα το βολεψω κ αυτο Wink
Lefter1s RC - Κυρ 06 Μάρ 2011, 19:22:50
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

το 1ο το χω κανει καιρο τωρα...για το 2ο δεν ειχα ιδεα που ειναι...οποτε εκανα μιση δουλεια...

Ποπο... ουτε εγω το ξερα αυτο.. Κατι πρεπει να κανουμε οντως!
Γιωργο αμα βρεις καμια πατεντα γραψε οπωσδηποτε!! Wink

Βασικα ποιο ειναι το σκεπτικο για να απομονωσουμε τις αναθυμιασεις? πρεπει να ταπωσουμε την τρυπα στην πολλαπλη ή πρεπει να 'αναπνεει'?
android - Κυρ 06 Μάρ 2011, 19:58:42
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
android έγραψε:

Ποπο... ουτε εγω το ξερα αυτο.. Κατι πρεπει να κανουμε οντως!
Γιωργο αμα βρεις καμια πατεντα γραψε οπωσδηποτε!! Wink

Βασικα ποιο ειναι το σκεπτικο για να απομονωσουμε τις αναθυμιασεις? πρεπει να ταπωσουμε την τρυπα στην πολλαπλη ή πρεπει να 'αναπνεει'?

το σκεπτικο ειναι να παρεις με σωληνακια απο εκει που βγαζει κ να τα βαλεις σε ενα δοχειο...αν θες να σαι απολυτα σωστος απο το δοχειο πρεπει να ξαναστειλεις 2 σωληνακια εκει που ηταν τα παλια...ετσι θα περναει η λαδιλα απο το δοχειο και θα μενει εκει...αλλα τα αερια οι αναθυμιασεις δλδ θα πηγαινουν εκει που πηγαιναν κ παλια...
αλλιως μενεις στα 2 σωληνακια που βγαζουν αναθυμιασεις...ταπα στις τρυπες που δεχοταν τα σωληνακια και μια τρυπα στο δοχειο να φευγουν τα αερια...
βαση κατασκευης,νομου κτλ.πρεπει να ξανακαιγοντε μεσα τα αερια παντως
αλλιως θα τα πεταγαν ηδη αυτοι που το φτιαξαν εξω...δεν ειναι χαζοι αυτοι και εξυπνοι εμεις Laughing
makis106 - Κυρ 06 Μάρ 2011, 20:20:02
Θέμα δημοσίευσης:
Γι αυτούς που έχουν βάλει τη μικρή χοάνη στο σωλήνα των αναθυμιάσεων που είναι στο σωλήνα της εισαγωγής, (γιατί υπάρχει κ αυτή η λύση) υπήρχε κάνα θέμα? δλδ πόσο συχνά θέλει καθάρισμα? στάζει λάδι εύκολά??? Rolling eyes
android - Κυρ 06 Μάρ 2011, 20:32:11
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Γι αυτούς που έχουν βάλει τη μικρή χοάνη στο σωλήνα των αναθυμιάσεων που είναι στο σωλήνα της εισαγωγής, (γιατί υπάρχει κ αυτή η λύση) υπήρχε κάνα θέμα? δλδ πόσο συχνά θέλει καθάρισμα? στάζει λάδι εύκολά??? Rolling eyes

και δεν περνεις 1 μετρο σωληνα να τον στειλεις κατω, να τον δεσεις σε κανα ψαλιδι πχ. ουτε σταζει ουτε βουλωσε ουτε τπτ Wink
παντως για το πανω κολαρο...εχω παρει 19mm σιλικονουχο κ εκατσε πολυ καλα εκει πανω...που γινοταν το καπακι χαλια...τωρα ο καιρος θα δειξει αν κ ποσο χανει
makis106 - Κυρ 06 Μάρ 2011, 20:42:40
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστό, αλλα μην μπει κάνα ζουζούνι μέσα και κάνει επιτόπια αυτοψία στις βαλβίδες μου!!! Laughing
Το πάνω κολάρο ποιό εννοείς, αυτό που λέω κ εγώ? που είναι πάνω στο καπάκι? Γιατί το άλλαξες, είχε διαρροή? το έβαλες παλι στη θέση του? Εγω πάντως σκέφτομαι σοβαρά να το απομονώσω με καμια χοάνη για να γλιτώσω τη λαδίλα..

Και αυτό που δεν έχω καταλάβει, είναι πως έχει αναθυμιάσεις πάνω στην πολλαπλή εισαγωγής, εφόσον εκεί είναι μετά την τουρπίνα και έχει πίεση? δεν επιστρέφει την πίεση στο μοτέρ απο τις αναθυμιάσεις?? Τι δεν έχω καταλάβει καλά??? Rolling eyes
Lefter1s RC - Κυρ 06 Μάρ 2011, 20:44:15
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:

2 χρονια ετσι. Ολα καλα.
makis106 - Κυρ 06 Μάρ 2011, 20:48:23
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
makis106 έγραψε:

2 χρονια ετσι. Ολα καλα.

Thumb Left Φαντάζομαι ότι κάπως έτσι γλιτώνεις απ τη λαδίλα όλη την εισαγωγή, intercooler κλπ. μέχρι την πολλαπλή. αν και δεν ξέρω η τουρπίνα αν αφήνει κ αυτή λάδι να περάσει στον αέρα που συμπιέζει...
Lefter1s RC - Κυρ 06 Μάρ 2011, 20:51:04
Θέμα δημοσίευσης:
Σωστα ετσι γλιτωνεις τη λαδιλα απο χοανη i/c κτλ
Ε καπως ετσι πρεπει να σωσουμε και τις βαλβιδες απο την πισω σωληνα.
makis106 - Κυρ 06 Μάρ 2011, 20:58:06
Θέμα δημοσίευσης:
Χοάνη κ εκεί! Cool
Lefter1s RC - Κυρ 06 Μάρ 2011, 21:03:22
Θέμα δημοσίευσης:
'H σωληνα μεχρι κατω. Για να βλεπω ιδεες! Very happy
Lefter1s RC - Κυρ 06 Μάρ 2011, 22:59:10
Θέμα δημοσίευσης:
Φανταζομαι κατι τετοιο θα ειναι ιδανικο..
http://www.northamericanmotoring.com/forums/how-to/178640-maintenance-how-to-do-seafoam-treatment-r55-r56-4.html
SαλιγκαρAKIS - Δευ 07 Μάρ 2011, 00:22:34
Θέμα δημοσίευσης:
Για τα mini πάντως έχουν βγεί kitάκια με δοχεία αναθυμιάσεων!
SαλιγκαρAKIS - Δευ 07 Μάρ 2011, 00:24:03
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
'H σωληνα μεχρι κατω. Για να βλεπω ιδεες! Very happy

Ο Γρηγόρης έμπροσθεν σουλήνα μέχρι κάτω έχει βάλει για να μήν λερώνει το μοτόρι. Wink
recife_rallye - Δευ 07 Μάρ 2011, 01:20:42
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
Φανταζομαι κατι τετοιο θα ειναι ιδανικο..
http://www.northamericanmotoring.com/forums/how-to/178640-maintenance-how-to-do-seafoam-treatment-r55-r56-4.html

Αψογο ειναι..
Οσο για την χοανη εχω μια ενσταση με τις αναθυμιασεις Confused
Παιδια ολοι ξερουμε οτι απο τις χοανες περναει οσο να πεις και λιγο σκονιτσα.Αυτο μπορει να γινει πολυ κακο ομως αν ριχνεις τις αναθυμιασεις ξανα στην χοανη και ο λογος ειναι πως ο συνδιασμος σκονης-λαδιλας δημιουργει ενα πουρι να το πω που παει και καθεται πανω στην φτερωτη της τουρμπινας και σε ολο το συστημα εισαγωγης μεχρι το κουλερ..φυσικα αυτο γινεται μακροπροθεσμα,αλλα δεν παυει να ισχυει και πιστευω πως ειναι κακο για την καλη αποδοση του μοτερ(λογω ροικοτητας) και της τουρμπινας(λογω επικαθησεων στην φτερωτη)
Lefter1s RC - Δευ 07 Μάρ 2011, 01:23:49
Θέμα δημοσίευσης:
Γι αυτο εξω ολες οι αναθυμιασεις!
giannis27 - Δευ 07 Μάρ 2011, 01:23:55
Θέμα δημοσίευσης:
ιδού η λύση για την βρωμιά στο σύστημα εισαγωγής από την τουρμπίνα μέχρι κ τις βαλβίδες!
http://www.amsoil.com/storefront/apf.aspx

στο εξωτερικό ο αφρός καθαρισμού χρησιμοποιήτε πάρα πολύ στα μοτερ άμεσου ψεκασμού ακόμα κ από τις αντιπροσωπείες.
recife_rallye - Δευ 07 Μάρ 2011, 01:33:24
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
ιδού η λύση για την βρωμιά στο σύστημα εισαγωγής από την τουρμπίνα μέχρι κ τις βαλβίδες!

στο εξωτερικό ο αφρός καθαρισμού χρησιμοποιήτε πάρα πολύ στα μοτερ άμεσου ψεκασμού ακόμα κ από τις αντιπροσωπείες.

Δε ξερω ρε παιδια αλλα τα φοβαμαι αυτα τα καθαριστικα.. Confused
Δωστε μου λογους για να μην φοβαμαι..
giannis27 - Δευ 07 Μάρ 2011, 01:38:57
Θέμα δημοσίευσης:
Seafoam
αυτόν τον συγκεκριμένο αφρό τον χρησιμοποιούν σχεδόν όλες οι αντιπροσωπίες στην Αγγλία στα 207!
Lefter1s RC - Δευ 07 Μάρ 2011, 01:46:54
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
Seafoam
αυτόν τον συγκεκριμένο αφρό τον χρησιμοποιούν σχεδόν όλες οι αντιπροσωπίες στην Αγγλία στα 207!

Kαι εγω το εχω διαβασει αυτο αλλα λεει να αποφευγεται επαφη με κολλαρα. Πως θα γινει αυτο???
android - Δευ 07 Μάρ 2011, 02:27:22
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:

Τι παραπαω η τι λιγοτερο εχει αυτο απο σπρευ για καθαρισμο καρμπιρατερ?εχει δοκιμασει κανεις να το κανει με αυτο τον παραδοσιακο τροπο?

NOTE: Not to be used with vehicles that have MAF sensors.
salex - Δευ 07 Μάρ 2011, 10:18:09
Θέμα δημοσίευσης:
Το Seafoam είναι διαβρωτικό!

Αφού καλείται να αφαιρέσει στερεή καρβουνίλα που έχει δημιουργηθεί από όλα τα λάδια και τα υπολείμματα καύσης, λέτε τα κολάρα να αντέξουν στην επαφή μαζί του;

Δε λέω, καλό προιόν. Μετά όμως θα πρέπει να κάνουμε το μοτέρ μας μπάνιο από μέσα για να γλυτώσουμε από τα καυστικά υπόλοιπά του.
SαλιγκαρAKIS - Δευ 07 Μάρ 2011, 11:33:10
Θέμα δημοσίευσης:
Λογικά η μόνη πιθανή χρήση είναι να αφαιρεθεί η πολλαπλή και να ψεκαστεί απευθείας στους αυλούς!

Μήπως όμως υπάρχει περίπτωση να περάσει στους οδηγούς και να καταστρέψει επιπλέον και τα τσιμουχάκια των βαλβίδων; Confused
salex - Δευ 07 Μάρ 2011, 11:40:22
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
Λογικά η μόνη πιθανή χρήση είναι να αφαιρεθεί η πολλαπλή και να ψεκαστεί απευθείας στους αυλούς!

Μήπως όμως υπάρχει περίπτωση να περάσει στους οδηγούς και να καταστρέψει επιπλέον και τα τσιμουχάκια των βαλβίδων; Confused

Αυτή είναι η ενδεδειγμένη χρήση του, με βάση τις οδηγίες της Peugeot.

Βέβαια οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θεωρούν χρόνο ζωής μοντέλου τα 5 χρόνια ή 100.000χλμ, επομένως αν προκληθεί μακροπρόθεσμη ζημιά στα τσιμουχάκια αυτό δεν θα προλάβει να το δει κανένας - τουλάχιστον όχι όσο καλύπτεται από εγγύηση.

Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τί προβλήματα μπορεί να προκαλέσει κάτι τόσο καυστικό μέσα στο μοτέρ, ωστόσο είναι ένα εμπορικό προιόν που εμπιστεύονται οι ίδιοι οι κατασκευαστές.
Καθένας παίρνει το ρίσκο του σε αυτή τη ζωή...
Από το να φτάσει το αυτοκίνητο να καίει τον πάτο του και να πηγαίνει σαν ατμοσφαιρικό, λίγο seafoam δεν βλάπτει!

Σε περιπτώσεις που καπάκια δεν καθάρισαν ακόμη και με αυτό, περάστηκαν ολόκληρα καπάκια σε εγγύηση! Τόσο τα Μίνι όσο και τα Peugeot.
Άντε τώρα βρες καινούργιο καπάκι. 2000Ε στην αντιπροσωπεία.
SαλιγκαρAKIS - Δευ 07 Μάρ 2011, 11:48:55
Θέμα δημοσίευσης:
Άρα είναι ξεκάθαρα η τελευταία λύση!

Οπότε η καλύτερη τών λύσεων έιναι να βγούν το συντομότερο οι αναθυμιάσεις έξω(σε δοχείο πιό σωστά) και οι μπρός και οι πίσω..έτσι;
Για τίς πίσω καλά τα λέω, γιατί έχω ακούσει πολλά...
makis106 - Δευ 07 Μάρ 2011, 13:57:37
Θέμα δημοσίευσης:
Πάντως το μόνο καθαριστικό που κατάφερα να βρω στην εγχώρια αγορά είναι αυτό: http://www.autogo.gr/product_info.php?cPath=47_48&products_id=265

Αν προσπαθήσουμε να το ψεκάσουμε αφαιρώντας το κολάρο πριν την πεταλούδα όπως το κάνουν εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=RX5J5kZLTw4 δεν θα έχουμε αποτέλεσμα? λέτε να κάνει ζημιά στην πολλαπλή επειδή είναι πλαστική? Εγώ σκέφτομαι να ακολουθήσω αυτη τη μέθοδο.
giannis27 - Δευ 07 Μάρ 2011, 14:03:00
Θέμα δημοσίευσης:
κατατοπιστικότατος ο Στέλιος όπως πάντα,άρα απορρίπτεται κ αυτό.
το water injection καθαρίζει καθόλου το σύστημα εισαγωγής από τα λάδια των αναθυμιάσεων?
salex - Δευ 07 Μάρ 2011, 16:54:37
Θέμα δημοσίευσης:
Αιθανόλη = οινόπνευμα, μεθανόλη = το ξαδερφάκι του (μακρυά από μάτια όμως γιατί τυφλώνει).

Ψέκασε εσύ και κάτι θα καθαρίσει... Smile
giannis27 - Τρι 08 Μάρ 2011, 00:16:09
Θέμα δημοσίευσης:
από ότι βλέπω στον 200άρη κινητήρα έχουν βγάλει τις αναθυμιάσεις πάνω από την πολλαπλή!

κ εκεί που κούμπωναν οι αναθυμιάσεις στην πολλαπλή τώρα βάζουνε μια τάπα ΝΟ8 (κάπου στα 2,5€ έχει)0361 S4 τάπα πολλαπλής.

αν εμείς αφαιρέσουμε αυτό το κομμάτι

κ βάλουμε 2 τάπες για να κλείσουμε τις τρούπες θα υπάρχει κανένα πρόβλημα?
android - Τρι 08 Μάρ 2011, 00:29:25
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:

κ βάλουμε 2 τάπες για να κλείσουμε τις τρούπες θα υπάρχει κανένα πρόβλημα?

Πρεπει να βρεις τι εχουν κανει και στην αλλη μερια...εχει κ εκει ταπα?
παντως αυτη την 8 παω αυριο να την παρω Laughing
μιας που τα βρισκεις κανε την καλη και κοιτα
1. η πολλαπλη η εξαγωγης
η δικια μας ειναι ιδια με το 200αρη?

δεν εχει σχεση μ αυτο που ψαχνεις...αλλα αν ειναι αλλη,θα ναι πιο μεγαλη
Wink
giannis27 - Τρι 08 Μάρ 2011, 00:45:18
Θέμα δημοσίευσης:
ίδια είναι κ η πολλαπλή κ η πεταλούδα!
το καπάκι του 200άρη σαν πιο καινούργιο άρα κ πιο εξελιγμένο έχει μόνο μία έξοδο για αναθυμιάσεις αυτήν που κουμπώνει στον σωλήνα εισαγωγής πριν την τουρμπίνα,λογικά για λόγους οικονομίας θα κράτησαν την ίδια πολλαπλή εισαγωγής κ στην είσοδο των αναθυμιάσεων τις βάλανε τάπα.
android - Τρι 08 Μάρ 2011, 00:49:35
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
ίδια είναι κ η πολλαπλή κ η πεταλούδα!
το καπάκι του 200άρη σαν πιο καινούργιο άρα κ πιο εξελιγμένο έχει μόνο μία έξοδο για αναθυμιάσεις αυτήν που κουμπώνει στον σωλήνα εισαγωγής πριν την τουρμπίνα,λογικά για λόγους οικονομίας θα κράτησαν την ίδια πολλαπλή εισαγωγής κ στην θέση τις εισαγωγής αναθυμιάσεων βάλανε τάπα!

οχι δεν λεω για αυτην την πολλαπλη...για την μπρωστα στην τουρμπινα την εξαγωγης...
giannis27 - Τρι 08 Μάρ 2011, 01:16:30
Θέμα δημοσίευσης:
όπα γράψε λάθος Embarassed λίγο η κούραση λίγο η ώρα δεν θέλει κ πολύ για να δει κάποιος την εξαγωγής σαν εισαγωγής Laughing

ίδια είναι κ η πολλαπλή εξαγωγής το downpipe είναι διαφορετικό δεν ξέρω αν είναι μεγαλύτερο σε διάμετρο πάντως στην φωτογραφία φαίνεται ότι φοράει μεγαλύτερο καταλύτη συγκεκριμένα ο προκαταλύτης έχει την ίδια διάμετρο με τον καταλύτη

makis106 - Τρι 08 Μάρ 2011, 01:29:27
Θέμα δημοσίευσης:
Το θέμα είναι αν είναι σωστό να ταπώσουμε και την τρύπα πάνω στην κεφαλή, μπορούν άραγε όλες οι αναθυμιάσεις να απάγονται απο την μία μόνο? Rolling eyes
Εγώ πάντως σκέφτομαι να πάρω το καθαριστικό, να το ψεκάσω απο την τρύπα των αναθυμιάσεων στην πολλαπλή, να καθαρίσω, και να το ταπώσω...
giannis27 - Τρι 08 Μάρ 2011, 01:38:34
Θέμα δημοσίευσης:
νομίζω ότι δεν θα υπάρχει θέμα αλλά αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσει κάποιος που είναι λίγο πιο καταρτισμένος πάνω στο θέμα .
makis106 - Τρι 08 Μάρ 2011, 01:43:57
Θέμα δημοσίευσης:
Και οπως βλέπω τον σωλήνα των αναθυμιάσεων, φαίνεται να είναι ίδιος και στα δύο άκρα, οπότε παίζει να κάνει η ίδια τάπα και για την κεφαλή...
Lefter1s RC - Σαβ 12 Μάρ 2011, 15:34:34
Θέμα δημοσίευσης:
Δεν πειραματιστηκε κανεις ακομα με τις αναθυμιασεις?
Εμενα οι ταπες θα μου ερθουν σε 10 μερες.
android - Σαβ 12 Μάρ 2011, 16:59:47
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
Δεν πειραματιστηκε κανεις ακομα με τις αναθυμιασεις?
Εμενα οι ταπες θα μου ερθουν σε 10 μερες.

εχει κ το 200αρη ταπα στην πανω μερια?
makis106 - Σαβ 12 Μάρ 2011, 17:23:46
Θέμα δημοσίευσης:
Αν είχε θα το έδειχνε στο servicebox, οπότε δεν έχει. Άλλωστε το καπάκι είναι επανασχεδιασμένο, άρα απλά δεν υπάρχει τρύπα στο σημείο εκείνο.
android - Σαβ 12 Μάρ 2011, 17:28:42
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Αν είχε θα το έδειχνε στο servicebox, οπότε δεν έχει. Άλλωστε το καπάκι είναι επανασχεδιασμένο, άρα απλά δεν υπάρχει τρύπα στο σημείο εκείνο.

Δεν ειναι ιδιες οι φωτο...στο ενα δείχνει πεταλούδες αισθητήρες κτλ. στο αλλο μονο το κολάρο

παντως τα κουμπωματα του σωληνα ειναι ιδια κ στις 2 μεριες τον εβγαλα
πολυ λαδιλα Crying or Very sad
Lefter1s RC - Σαβ 12 Μάρ 2011, 17:37:50
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

Πως τα βγαλες?? Ευκολα? Αυτη πανω στην πολλαπλη δεν εχω καταφερει να τν εντοπισω ακομα..... Rolling eyes
makis106 - Σαβ 12 Μάρ 2011, 17:40:08
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
makis106 έγραψε:

Δεν ειναι ιδιες οι φωτο...στο ενα δείχνει πεταλούδες αισθητήρες κτλ. στο αλλο μονο το κολάρο

Γιώργο μιλάω για άλλη φωτο, που δειχνει το καπάκι του 200αριού μαζι με εξαρτήματα και δεν φαίνεται τάπα...

android έγραψε:

Κάπως έτσι θα είναι κ οι βαλβίδες μας... Confused
makis106 - Σαβ 12 Μάρ 2011, 17:43:11
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
android έγραψε:

Πως τα βγαλες?? Ευκολα? Αυτη πανω στην πολλαπλη δεν εχω καταφερει να τν εντοπισω ακομα..... Rolling eyes

Έβγαλες πρώτα το φιλτροκούτι??
android - Σαβ 12 Μάρ 2011, 17:48:12
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
android έγραψε:

To πιεζεις με 2 δαχτυλα δυνατα...οχι εκει που χει τα αυτακια...και τραβας προς την αντίθετη κατεύθυνση που κουμπώνει

ειναι λιγο κατω και δεξια απο τον 1o maf
η αλλιως τερμα αριστερα πισω στο ψευτοκαπακο που χει το σημα της πεζο
η αυτο το ασημι τριμακι στα rc κτλ.
Lefter1s RC - Σαβ 12 Μάρ 2011, 18:14:05
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:

Προφανως μου λες για το σημειο που βγαινουν απο το καπακι.
Εγω σου λεω για το αλλο σημειο που μπαινουν ξανα στο μοτερ, πανω στην πολλαπλη.
android - Σαβ 12 Μάρ 2011, 18:37:42
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
android έγραψε:

Προφανως μου λες για το σημειο που βγαινουν απο το καπακι.
Εγω σου λεω για το αλλο σημειο που μπαινουν ξανα στο μοτερ, πανω στην πολλαπλη.

αν είδες καθόλου την αλλαγή της βαλβίδας αναθυμιάσεων βενζίνης μπαίνει εκεί διπλά της το σωληνάκι στην πολλαπλή και το ακριβώς από πάνω είναι αυτό που θες
Lefter1s RC - Σαβ 12 Μάρ 2011, 20:35:40
Θέμα δημοσίευσης:
Θενξ φιλε.
Για να μην κανω καμια πατατα υπαρχει καποιος που να πιστευει οτι οι αναθυμιασεις εξυπηρετουν καποιο τεχνικο σκοπο και ο κατασκευαστης τις ριχνει μεσα στην πολλαπλη?
giannis27 - Σαβ 12 Μάρ 2011, 22:12:55
Θέμα δημοσίευσης:
κ εγώ σε 10 μέρες θα τις έχω τις τάπες ,παραγγελία κατευθείαν από Γαλλία .
το καλό είναι ότι αφού έχουμε παραγγείλει τουλάχιστον 2 άτομα ,θα φέρουν καμιά 20άρια τάπες να τις έχουν στοκ.
SαλιγκαρAKIS - Κυρ 13 Μάρ 2011, 01:52:12
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
κ εγώ σε 10 μέρες θα τις έχω τις τάπες ,παραγγελία κατευθείαν από Γαλλία .
το καλό είναι ότι αφού έχουμε παραγγείλει τουλάχιστον 2 άτομα ,θα φέρουν καμιά 20άρια τάπες να τις έχουν στοκ.

3 άτομα και βάλτε +2.. Very happy

Έλπίζω να βρέθηκε η λύση!
makis106 - Δευ 14 Μάρ 2011, 22:38:11
Θέμα δημοσίευσης:
Επειδή το ραλάκι δεν το έχω κοντά τώρα, για να κοιτάξω στο μηχανοστάσιο, έχει βάλει κανείς δοχείο αναθυμιάσεων? ή έχετε εντοπίσει κάποιο σημείο που θα χωρούσε Question Question Question
Lefter1s RC - Δευ 14 Μάρ 2011, 23:24:18
Θέμα δημοσίευσης:
Αμα εχεις βγαλει φιλτροκουτι εχει πολυ χωρο.
makis106 - Δευ 14 Μάρ 2011, 23:27:36
Θέμα δημοσίευσης:
Sad
Lefter1s RC - Δευ 14 Μάρ 2011, 23:34:48
Θέμα δημοσίευσης:
Kαι να μην το εχεις βγαλει ομως καπου θα βρεις να το χωρεσεις...
Ολα τα καλα δοχεια αναθυμιασεων χωρανε Laughing
makis106 - Τρι 15 Μάρ 2011, 02:03:07
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:

Έχει λίγο χώρο στα αριστερά όπως κοιτάς τον κινητήρα...

Παιδιά το παρακατω γράφτηκε στο "greekcitroenclub", λέτε να έχει βάση Question Question Question
Παράθεση:
Η σύνδεση του σωλήνα αναθυμιάσεων στην εισαγωγή εξυπηρετεί και έναν άλλο σκοπό, για τον οποίο ΔΕΝ ενδύκνειται η αποσύνδεσή του και τοποθέτηση φίλτρου αναθυμιάσεων.

Η αρνητική πίεση της εισαγωγής, μέσω του σωλήνα ανθυμιάσεων, επάγεται μια αρνητική πίεση και στον χώρο του κάρτερ η οποία, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, προλαμβάνει διαρροές από πάσης φύσεων στεγανοποιητικές φλάντζες λαδιού, γιατί συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική εκτόνωση της πίεσης/ρεύματος που δημιουργείται από τις απειροελάχιστες μικροδιαρροές συμπίεσης των κυλίνδρων, και την κίνηση του στρόφαλου.

Αν αποσυνδέσεις το σωληνάκι αναθυμιάσεων, θα πάψει να υπάρχει δύναμη κενού (vaccum) στο κάρτερ και ίσως μερικές ασθενείς φλάντζες (καπάκια βαλβίδων, θυρίδες εκεντροφόρων) να αρχίσουν να δακρύζουν, γιατί θα σταματήσει να υπάρχει η δύναμη που "ρουφάει" τα σταγονίδια των αναθυμιάσεων μακριά από αυτές.

Rolling eyes
Lefter1s RC - Τρι 15 Μάρ 2011, 08:55:54
Θέμα δημοσίευσης:
[quote="makis106"]
Παράθεση:
Η σύνδεση του σωλήνα αναθυμιάσεων στην εισαγωγή εξυπηρετεί και έναν άλλο σκοπό, για τον οποίο ΔΕΝ ενδύκνειται η αποσύνδεσή του και τοποθέτηση φίλτρου αναθυμιάσεων.

Η αρνητική πίεση της εισαγωγής, μέσω του σωλήνα ανθυμιάσεων, επάγεται μια αρνητική πίεση και στον χώρο του κάρτερ η οποία, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, προλαμβάνει διαρροές από πάσης φύσεων στεγανοποιητικές φλάντζες λαδιού, γιατί συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική εκτόνωση της πίεσης/ρεύματος που δημιουργείται από τις απειροελάχιστες μικροδιαρροές συμπίεσης των κυλίνδρων, και την κίνηση του στρόφαλου.

Αν αποσυνδέσεις το σωληνάκι αναθυμιάσεων, θα πάψει να υπάρχει δύναμη κενού (vaccum) στο κάρτερ και ίσως μερικές ασθενείς φλάντζες (καπάκια βαλβίδων, θυρίδες εκεντροφόρων) να αρχίσουν να δακρύζουν, γιατί θα σταματήσει να υπάρχει η δύναμη που "ρουφάει" τα σταγονίδια των αναθυμιάσεων μακριά από αυτές.

Χμμμμμμ...... Γνωμες? Rolling eyes
mechanic - Τρι 15 Μάρ 2011, 08:56:13
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Lefter1s RC έγραψε:

Έχει λίγο χώρο στα αριστερά όπως κοιτάς τον κινητήρα...

Παιδιά το παρακατω γράφτηκε στο "greekcitroenclub", λέτε να έχει βάση Question Question Question
Παράθεση:

Rolling eyes

Για τους υπερπληρουμενους κινητηρες με internal PRV
δεν ισχυει με την καμια κατι τετοιο...

By the way μια ερωτηση.
αν καταλαβα καλα θελετε να ταπωσετε το vent πανω απο το ψευτοκαπακο?
salex - Τρι 15 Μάρ 2011, 09:09:05
Θέμα δημοσίευσης:
Θανάση, υπάρχουν δύο έξοδοι αναθυμιάσεων στο ψευτοκαπακο.
Δεν θέλουν να ταπώσουν την μπροστινή, που καταλήγει στη σωλήνα εισαγωγής πριν την τουρμπίνα. Την πίσω θέλουν να ταπώσουν, που καταλήγει στην πολλαπλή εισαγωγής.

Το θέμα είναι ότι μέσα στην πίσω βαλβίδα, υπάρχει σίγουρα μια PCV (Positive Crankshaft Ventilation valve). (Πώς την αλλάζουμε οέο;)

Το νέο μοτέρ με τους 200 ίππους δεν έχει τέτοια έξοδο στην πολλαπλή εισαγωγής. Αυτό που γράφουν όντως ισχύει, η υποπίεση από την πολλαπλή εισαγωγής όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί ατμοσφαιρικά τραβάει όλα τα καυσαέρια που χάνονται και τη λαδίλα του στροφαλοθαλάμου από τα έμβολα πίσω στην πολλαπλή εισαγωγής.
makis106 - Τρι 15 Μάρ 2011, 14:24:59
Θέμα δημοσίευσης:
Στέλιο αν κατάλαβα καλά η PCV ελέγχει αν θα δίνει τις αναθυμιάσεις πίσω (πάνω στην πολλαπλή) ή μπροστά (πάνω στο κολλάρο)?Αυτή η βαλβίδα που βρίσκεται, πάνω στην πολλαπλή? Η βαλβίδα με το καλώδιο που είναι πανω στον σωλήνα απο τις μπροστινές αναθυμιάσεις κάνει κάτι αντοίστιχο? Φαντάζομαι οτι στο ρελαντί ή όταν δεν υπερτροφοδοτείται δλδ υπάρχει υποπίεση στην πολλαπλή, το σύστημα προτιμάει να τις δίνει στην πολλαπλή, ενώ στην αντίθετη περίπτωση τις δίνει μπροστά. Αν ισχύει αυτό, τότε στα υψηλά φορτία, οι αναθυμιάσεις πάνε μπροστά, και δεν δικαιολογείται η άποψη ότι μεσω των αναθυμιάσεων στην πολλαπλή μπορεί να λιπαίνονται οι βαλβίδες εισαγωγης απο την ποσότητα λαδιού που έρχεται... Άλλωστε και στον 200άρη τις έχουν καταργήσει.
Οπότε αν ταπώσουμε την πίσω θα καταφέρνει να απάγει τις αναθυμιάσεις του μοτέρ μόνο η μπροστά? Μήπως πρέπει να αφαιρέσουμε και την βαλβίδα που έχει ο μπροστά σωλήνας (όπως στον 200άρη) που πιθανώς να κλείνει σε κάποιες φάσεις?
Σκεφτόμουν και τοποθέτηση δοχείου αναθυμιάσεων στις πίσω και να μείνει το σύστημα ως έχει, καθώς το να το ανοίξουμε και να πετάμε αναθυμιάσεις έξω, έχω διαβάσει ότι έχει το μειονέκτημα, -εκτός απο το μολύνουμε- να περνάει και υγρασία μες στα λάδια...

Αν γνωρίζετε τη λειτουργία, εξηγηστε κάποιος να βγάλουμε άκρη!
makis106 - Τρι 15 Μάρ 2011, 21:15:05
Θέμα δημοσίευσης:
Ψάχνοντας το λίγο ακόμη σε φορουμς των cooperάκιδων στο εξωτρικό, οι οποίοι φαίνεται ότι το χουν ψάξει πολύ περισσότερο και πολύ πριν το θέμα, οι ίδιοι χρησιμοποιούν δοχείο αναθυμιάσεων, το οποίο παίρνει τις αναθυμιάσεις και απο τις δύο εξόδους, με ειδική βαλβίδα και στη συνέχεια τις πήγαινει μέσω του δοχείου πάλι στην εισαγωγή πριν την τουρμπίνα.
Ένας πιο ψαγμένος τύπος έγραψε για την πραγματική λειτουργία του όλου συστήματος:
http://www.northamericanmotoring.com/forums/3004973-post46.html
Σύμφωνα με τον οποίο, το σύστημα χρησιμοποιεί και τις δύο διόδους, όχι μόνο για να να απάγει αναθυμιάσεις, αλλα και για να εισάγει καθαρό αέρα στο μπλοκ του κινητήρα και να τον εξάγει στη συνέχεια μαζί με όλα τα ακάθαρτα.
Και συγκεκριμένα, όταν το μοτέρ είναι σε κατάσταση ηρεμίας ή δεν υπερτροφοδοτείται, η PCV η οποία είναι στην κεφαλή, ανοίγει και με την υποπίεση που υπάρχει στην πολλαπλή τραβάει τις αναθυμιάσεις.
Σε αυτή τη φάση, καθαρός αέρας εισάγεται απο τον σωλήνα που είναι πάνω στο κολλάρο εισαγωγής.
Οταν υπερτοροφοδοτείται και ανεβαίνει η πίεση στην πολλαπλή, η PCV κλείνει για να μην επιστρέψει η πίεση στον κινητήρα μέσω του σωλήνα των αναθυμιάσεων. Τότε την απαγωγή αναλαμβάνει η μπροστά δίοδος που πάει στο κολλάρο, καθώς εκεί τότε υπάρχει μεγάλη υποπίεση λόγω της μεγάλης παροχής αέρα.
Αυτός είναι ο λόγος που όπως λέει όταν το αμάξι πηγαίνει χαλαρά οι αναθυμιάσεις περνάνε κυρίως στην πολλαπλή, ενώ όταν πιέζεται συχνά περνάνε κυρίως στην εισαγωγή πριν την τουρμπίνα,κατα συνέπεια στο i/c κλπ.
Βέβαια βάζοντας δοχείο αναθυμιάσεων κοινό κ για τις δύο διόδους, καταργείς αυτη την ανακύκλωση αλλα πάλι δουλέυει χωρίς πρόβλημα.

Κοιτάξτε τι έβγαλε ο άλλος απ το δοχείο σε 6 εβδομάδες απ το κουπεράκι.

android - Τρι 15 Μάρ 2011, 21:37:06
Θέμα δημοσίευσης:
η βαλβιδα αυτη που υπαρχη? στο σωληνακι που θελουμε να καταργησουμε?
αν οχι...τοτε αν πετας και τα 2 σε ενα δοχειο και τα ξαναπας εισαγωγη μια χαρα δε θα ναι?
makis106 - Τρι 15 Μάρ 2011, 21:46:29
Θέμα δημοσίευσης:
Η βαλβίδα αυτη Γιώργο θα πρέπει να είναι ή πανω στην πολλαπλή,ή πάνω στην κεφαλή (ο τύπος λέει πάνω στην κεφαλή)
Αν πετάξεις κ τα δύο σε ένα δοχείο και τα πας στην εισαγωγή μπροστά απ την τουρμπίνα, θα είσαι οκ. Αυτό κάνουν στα κουπερ στην Αμερική.
Απλά σκεφτόμουν αν ταπώναμε και την κεφαλή πίσω και την πολλαπλή και αφήναμε την μπροστά μόνο με ένα δοχείο αν θα ήταν οκ. (Όπως είναι ο 200άρης) για να γλιτώσουμε τις πολλές σωληνώσεις...
makis106 - Τρι 15 Μάρ 2011, 21:52:33
Θέμα δημοσίευσης:
Όλα αυτά για να κρατήσουμε υποπίεση μεσα στο μπλοκ. Διαφορετικά βγάζουμε και τις δύο διόδους ελεύθερες στο περιβάλλον και το μοτερ απλά απάγει μόνο του τις αναθυμιάσεις απο την πίεση που δημιουργείται μέσα στο μοτέρ απο την διαφυγή των καυσαερίων ανάμεσα απο έμβολα και κυλίνδρους...
Lefter1s RC - Τρι 15 Μάρ 2011, 21:57:07
Θέμα δημοσίευσης:
Οι βαλβιδες μας πρεπει να εχουν πιασει λασπη τοσα χιλιομετρα να τρωνε αυτη τη μουργα... Puke right
Lefter1s RC - Τρι 15 Μάρ 2011, 22:35:52
Θέμα δημοσίευσης:
Μηπως ξερει κανεις που θα βρουμε seafoam στο Ελλαντα? Razz
android - Τρι 15 Μάρ 2011, 22:53:34
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Όλα αυτά για να κρατήσουμε υποπίεση μεσα στο μπλοκ. Διαφορετικά βγάζουμε και τις δύο διόδους ελεύθερες στο περιβάλλον και το μοτερ απλά απάγει μόνο του τις αναθυμιάσεις απο την πίεση που δημιουργείται μέσα στο μοτέρ απο την διαφυγή των καυσαερίων ανάμεσα απο έμβολα και κυλίνδρους...

ναι αλλα: αλλο να ρουφας αναθυμιασεις
και
αλλο να περιμενεις να βγουν
makis106 - Τρι 15 Μάρ 2011, 23:02:20
Θέμα δημοσίευσης:
Συμφωνώ, γι αυτό κ γω προσανατολίζομαι προς τη λύση του δοχείου κ με τους δύο σωλήνες πάνω κ επιστροφή στο κολάρο.
salex - Τετ 16 Μάρ 2011, 01:17:04
Θέμα δημοσίευσης:
Μάκη, η βαλβίδα PCV είναι βαλβίδα που επιτρέπει στις αναθυμιάσεις να περνούν μόνο προς μια κατεύθυνση:
Από τον στροφαλοθάλαμο προς την εισαγωγή για να καούν.
Ό,το συμπίεση ξεφεύγει από τα έμβολα, γυρίζει πίσω μέσω αυτής.

Το πρόβλημα είναι ότι αν σπάσει η PCV τότε το αυτοκίνητο δεν μπορεί να σηκώσει σωστή πίεση. Γιατί αντί να κλείνει τη δίοδο του αέρα από την πολλαπλή εισαγωγής προς το στροφαλοθάλαμο, την επιτρέπει!

Έτσι ξεφουσκώνει και χάνει πίεση το αυτοκίνητο χωρίς να είναι προφανές το γιατί.

Στους κινητήρες TFSI είναι κλασσικό πρόβλημα οι σπασμένες PCV, που οδηγούν σε απώλεια πίεσης και επιδόσεων. Αναρωτιέμαι πώς θα αλλάζουμε τις δικές μας...
makis106 - Τετ 16 Μάρ 2011, 01:37:00
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Μάκη, η βαλβίδα PCV είναι βαλβίδα που επιτρέπει στις αναθυμιάσεις να περνούν μόνο προς μια κατεύθυνση:
Από τον στροφαλοθάλαμο προς την εισαγωγή για να καούν.
Ό,το συμπίεση ξεφεύγει από τα έμβολα, γυρίζει πίσω μέσω αυτής.

Το πρόβλημα είναι ότι αν σπάσει η PCV τότε το αυτοκίνητο δεν μπορεί να σηκώσει σωστή πίεση. Γιατί αντί να κλείνει τη δίοδο του αέρα από την πολλαπλή εισαγωγής προς το στροφαλοθάλαμο, την επιτρέπει!

Έτσι ξεφουσκώνει και χάνει πίεση το αυτοκίνητο χωρίς να είναι προφανές το γιατί.

Στους κινητήρες TFSI είναι κλασσικό πρόβλημα οι σπασμένες PCV, που οδηγούν σε απώλεια πίεσης και επιδόσεων. Αναρωτιέμαι πώς θα αλλάζουμε τις δικές μας...

Ενω αν προχωρήσουμε στην λύση που περιγράψαμε πριν δλδ να βάλουμε κ τις δύο αναθυμιάσεις σε ένα δοχείο και να τις ξαναστείλουμε στο κολάρο, δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε και για την PCV, γιατί απλά, την καταργούμε!! Wink

Αν ξέρεις αυτη η PCV σε εμάς είναι ηλεκτρική βαλβίδα ή μια απλά μηχανική αντεπίστροφη?? Και ποιός ο ρόλος της ηλεκτρικής βαλβίδας που έχει ο σωλ. αναθυμιασεων εκεί που ενώνεται με το κολάρο πριν την τουρμπίνα?
makis106 - Παρ 18 Μάρ 2011, 00:53:38
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.tunap.com/en/ranges/automotive/products/p133.html

http://www.autoergonomics.gr/catalog/popup_image.php?pID=574&invis=0&osCsid=e319b94e5fed43519f21187a84aa6076

Παραγγέλθηκαν και προχωράμε... Wink
android - Παρ 18 Μάρ 2011, 01:06:05
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
http://www.tunap.com/en/ranges/automotive/products/p133.html

http://www.autoergonomics.gr/catalog/popup_image.php?pID=574&invis=0&osCsid=e319b94e5fed43519f21187a84aa6076

Παραγγέλθηκαν και προχωράμε... Wink

Να σου πω την αλήθεια ούτε εγώ άντεξα και το κάνα με σπρέι για καρμπιρατέρ -injection
κλασικό τρόπο, ξεταπωμα ... 3000 στροφές ...και δω στου

το δοχείο ποσά μμ εισόδους έχει και πόσο πήγε?
makis106 - Παρ 18 Μάρ 2011, 01:19:04
Θέμα δημοσίευσης:
Κακό σίγουρα δεν έκανες, (πληροφορίες μου λένε ότι κ η VW καθαρίζει τα FSI, TSI κλπ. με καθαριστικό καρμπυρατέρ!)
Και η πολυστροφία και το ξεπάτωμα μάλλον κάνουν καλό σ'αυτό το θέμα. Υποτίθεται οτι η VW έχει δώσει ανεπίσημη οδηγία για δούλεμα σε πάνω απο 3000rpm για είκοσι περίπου λεπτά ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να μην πιάνει κάπνα το σύστημα. Μπορεί να 'ναι κ μούφα αυτό βέβαια!
Το δοχείο δεν ξέρω πόσα μμ διόδους έχει, αλλα είναι ένα απο τα ελάχιστα που βρήκα στο νετ με μεγάλες διόδους, γι'αυτό το πήρα, κατα τα άλλα το θεωρώ άσχημο εμφανισιακά! Laughing
Και κατα τύχη το βρήκα μεταχειρισμένο στο 50άρικο καινούργιο παίζει πάνω απο 100...
Κατάλαβες ίσως κάποια διαφορά μετά το καθάρισμα??? Απο που το ψέκασες?
android - Παρ 18 Μάρ 2011, 01:34:39
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
Κακό σίγουρα δεν έκανες, (πληροφορίες μου λένε ότι κ η VW καθαρίζει τα FSI, TSI κλπ. με καθαριστικό καρμπυρατέρ!)
Και η πολυστροφία και το ξεπάτωμα μάλλον κάνουν καλό σ'αυτό το θέμα. Υποτίθεται οτι η VW έχει δώσει ανεπίσιμη οδηγία για δούλεμα σε πάνω απο 3000rpm για είκοσι περίπου λεπτά ανα τακτά χρονικά διαστήματα για να μην ποιάνει κάπνα το σύστημα. Μπορεί να 'ναι κ μούφα αυτό βέβαια!
Το δοχείο δεν ξέρω πόσα μμ διόδους έχει, αλλα είναι ένα απο τα ελάχιστα που βρήκα στο νετ με μεγάλες διόδους, γι'αυτό το πήρα, κατα τα άλλα το θεωρώ άσχημο εμφανισιακά! Laughing
Και κατα τύχη το βρήκα μεταχειρισμένο στο 50άρικο καινούργιο παίζει πάνω απο 100...
Κατάλαβες ίσως κάποια διαφορά μετά το καθάρισμα??? Απο που το ψέκασες?

από την τρυπά πάνω στην πολλαπλή...αρκετά δύσκολο να μπει ...θέλει το μάκρη σωληνάκι που χουν τα wd40 και φυσικά με το 1 χέρι να κρατάς αυτή την προέκταση,γιατί άμα ξεκουμπώσει το πήρε μέσα για πλάκα... ...άλλα από κει γλυτώνεις το ψεκασμό και από τους 2 αισθητήρες...η τρυπά αυτή είναι λίγο μετά... το φοβήθηκα να το κάνω πριν τους αισθητήρες.έβγαζε μαυρίλα πίσω όταν το κάνα...διάφορα δεν μπόρεσα να καταλάβω...άλλα το ξεκαπνίζω πολύ συχνά Wink
makis106 - Παρ 18 Μάρ 2011, 01:43:10
Θέμα δημοσίευσης:
Απο κει θα το ρίξω κ εγώ, (έχει μακρύ σωληνάκι το σπρει που παράγγειλα) και μετά θα πέσει τάπωμα! Είναι καλό το σημείο. Στα κουπεράκια το seafoam το ρίχνουν απο το άλλο άκρο του σωλήνα αναθυμιάσεων, το ξεκουμπώνουν πάνω απο την κεφαλή, αλλα εκείνο είναι χύμα υγρό που ρέει.
keep ksempoukoning!!! Thumb Left
Lefter1s RC - Κυρ 20 Μάρ 2011, 12:12:22
Θέμα δημοσίευσης:
Γιωργο τι καθαριστικο χρησιμοποιησες?
Απο Πρακτικερ παιζει τιποτα???
salex - Κυρ 20 Μάρ 2011, 14:03:21
Θέμα δημοσίευσης:
Χλωρίνη κλινέξ με άρωμα φρεσκάδας!

Βρε πάρτε κανένα σωστό καθαριστικο γιατί αν βάλουμε την καμερούλα μου στην πολλαπλή θα τραβάτε τα μαλλιά σας
(τα δικά μου προφανώς γλυτώνουν λόγω μεγέθους).
Lefter1s RC - Κυρ 20 Μάρ 2011, 14:09:43
Θέμα δημοσίευσης:
Βρε και γω μαζι σου ειμαι. Υπαρχει seafoam στο Ελλαντα ομως?
Alexis22 - Κυρ 20 Μάρ 2011, 14:21:57
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
http://www.autogo.gr/product_info.php?products_id=265 πρεπει να ειναι το ιδιο με αυτο... http://www.tunap.com/en/ranges/automotive/products/p133.html
Lefter1s RC - Τρι 22 Μάρ 2011, 00:03:19
Θέμα δημοσίευσης:
Alexis22 έγραψε:
Lefter1s RC έγραψε:
http://www.autogo.gr/product_info.php?products_id=265 πρεπει να ειναι το ιδιο με αυτο... http://www.tunap.com/en/ranges/automotive/products/p133.html

Καλο το συγκεκριμενο. Ξερει κανεις αν υπαρχει αθηνα πουθενα?
Μη μπλεκουμε με παραγγελιες απο σαλονικα μεταφορικες, τραπεζες κτλ καθε φορα..
android - Παρ 25 Μάρ 2011, 21:51:40
Θέμα δημοσίευσης:
οι αναθυμιάσεις που μπαίνουν στην εισαγωγή...έχουν κ αυτές κάποια βαλβίδα?
οκ όταν δουλεύει ατμοσφαίρα βγαίνουν από την πάνω και πηγαίνουν πάνω στην πολλαπλή...όταν τουρμπιζει κ κλείνει αυτή η βαλβίδα ...πως γίνετε η εναλλαγή και βγαίνουν από την άλλη μεριά?

δλδ όταν τις ενώσουμε με ένα Τ και τις 2,μήπως θα θελε μια βαλβίδα αντεπιστροφης ...σε αυτήν που έμπαινε στην εισαγωγή απο μαμά...για να μην ρουφάει αυτή η σωλήνα μέσα τις αναθυμιάσεις της άλλης?
makis106 - Παρ 25 Μάρ 2011, 22:19:21
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
οκ όταν δουλεύει ατμοσφαίρα βγαίνουν από την πάνω και πηγαίνουν πάνω στην πολλαπλή...όταν τουρμπιζει κ κλείνει αυτή η βαλβίδα ...πως γίνετε η εναλλαγή και βγαίνουν από την άλλη μεριά?

δλδ όταν τις ενώσουμε με ένα Τ και τις 2,μήπως θα θελε μια βαλβίδα αντεπιστροφης ...σε αυτήν που έμπαινε στην εισαγωγή απο μαμά...για να μην ρουφάει αυτή η σωλήνα μέσα τις αναθυμιάσεις της άλλης?

Απ αυτά που έχω διαβάσει, ο σωλήνας που πάει πάνω στην εισαγωγή είναι πάντα ανοιχτός, και όταν τραβάει απο τις αναθυμιάσεις της πολλαπλής, απο τoν άλλo τραβάει φρέσκο αέρα και έτσι γίνεται ανακύκλωση, γιατί σε όλα αυτα τα συστήματα γίνεται ανακύκλωση.
Οπότε όταν κλείνει η PCV της πολλαπλής, απλά οι αναθυμιάσεις τραβιούνται απ την άλλη πλευρά, και πάνε μεσω τουρμπίνας.
Όταν τις ενώσουμε με Τ, δεν υπάρχει λόγος να τραβάει η μια της άλλης ή κάτι τέτοιο, θα υπάρχει και στις δύο η ίδια υποπίεση απο το κολάρο εισαγωγής. Οπότε η PCV θα είναι πάντα ανοιχτή και θα υπάρχει ροή και απ τις δυό ταυτόχρονα.
Το μόνο που χάνουμε είναι η ανακύκλωση, αφού πλέον θα έχουμε μόνο αναρόφηση και απο της δύο... Η μόνη περίπτωση να παρέμενε το σύστημα με ανακύκλωση θα ήταν απλά να μπουν δύο δοχεία στο υπάρχων σύστημα. Αλλά αδύνατο, λόγω χώρου και πολυέξοδο...
android - Παρ 25 Μάρ 2011, 22:34:49
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
android έγραψε:

Απ αυτά που έχω διαβάσει, ο σωλήνας που πάει πάνω στην εισαγωγή είναι πάντα ανοιχτός, και όταν τραβάει απο τις αναθυμιάσεις της πολλαπλής, απο τoν άλλo τραβάει φρέσκο αέρα και έτσι γίνεται ανακύκλωση, γιατί σε όλα αυτα τα συστήματα γίνεται ανακύκλωση.
Οπότε όταν κλείνει η PCV της πολλαπλής, απλά οι αναθυμιάσεις τραβιούνται απ την άλλη πλευρά, και πάνε μεσω τουρμπίνας.
Όταν τις ενώσουμε με Τ, δεν υπάρχει λόγος να τραβάει η μια της άλλης ή κάτι τέτοιο, θα υπάρχει και στις δύο η ίδια υποπίεση απο το κολάρο εισαγωγής. Οπότε η PCV θα είναι πάντα ανοιχτή και θα υπάρχει ροή και απ τις δυό ταυτόχρονα.
Το μόνο που χάνουμε είναι η ανακύκλωση, αφού πλέον θα έχουμε μόνο αναρόφηση και απο της δύο... Η μόνη περίπτωση να παρέμενε το σύστημα με ανακύκλωση θα ήταν απλά να μπουν δύο δοχεία στο υπάρχων σύστημα. Αλλά αδύνατο, λόγω χώρου και πολυέξοδο...

αυτο της πολλαπλης που το βγαλα και ταπωσα την πολλαπλη..βγαζει πολυ πραγμα συνεχεια κ χυμα που το αφησα ,πεταγε καπνα...
μηπως θα δωσουμε πολλες αναθυμιασεις στην τουρμπινα αν τα στειλουμε και τα 2 ?
makis106 - Παρ 25 Μάρ 2011, 22:40:15
Θέμα δημοσίευσης:
Σκέψου ότι αυτές οι αναθυμιάσεις που είδες, και πολύ περισσότερες, όταν έχουμε φορτίο δλδ πολυστροφία και υπερτροφοδότηση, πάνε μόνο στην τουρμπίνα, γιατι η PCV τότε είναι κλειστή...
android - Παρ 25 Μάρ 2011, 22:56:02
Θέμα δημοσίευσης:
πάντως όταν δοκιμάσεις να το φτιάξεις να χει στο νου σου ότι η μαμά σωλήνα που πάει στην πολλαπλή...την κάνεις ότι θες...
αυτή κούμπωσα πάλι πάνω...γιατί είναι δύσκολο εκεί στην κεφαλή να μπει άλλη...
οι γωνίες που χει γυρνάνε 360 μοίρες όποτε τις γυρνάς οπού θες
και ενδιάμεσα στην σωλήνα έχει κάποια σημεία με σπιράλ ,όποτε και αυτά τα φτιάχνεις όπως θες...
makis106 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 01:46:52
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
πάντως όταν δοκιμάσεις να το φτιάξεις να χει στο νου σου ότι η μαμά σωλήνα που πάει στην πολλαπλή...την κάνεις ότι θες...
και ενδιάμεσα στην σωλήνα έχει κάποια σημεία με σπιράλ ,όποτε και αυτά τα φτιάχνεις όπως θες...

Αυτο είναι θετικό.
Είπες πιο πάνω ότι τάπωσες την πολλαπλή?? έκανες κάτι δλδ?
Πάντως έχω και άλλη μια συνδεσμολογία στο μυαλό μου για να κρατήσουμε και την ανακύκλωση.
Δηλαδή, ταπώνουμε πολλαπλή, περνάμε τον σωλήνα των πίσω αναθυμιάσεων μέσα απ το δοχείο και μετά τον ρίχνουμε πάνω στο κολάρο της εισαγωγής, εκεί δλδ που κουμπώνει ο μπροστινός, ενώ στον μπροστινό που αποσυνδέουμε, βάζουμε ένα φιλτράκι και τον αφήνουμε ελέυθερο.
Έτσι αναροφάται φρέσκος αέρας απο το φιλτράκι, μπαίνει στο μοτέρ, βγαίνουν οι αναθυμιάσεις απο τον πίσω σωλήνα, περνάνε μέσα απο το δοχείο να αφήσουν τη μούργα και μπαίνουν στο κολάρο της εισαγωγής.
Βέβαια κ αυτό θεωρία είναι, αλλα θα τα δω στην πράξη, όταν έρθει το δοχείο κ αφου γυρίσω απο Πήλιο!
android - Σαβ 26 Μάρ 2011, 02:14:53
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
android έγραψε:

Αυτο είναι θετικό.
Είπες πιο πάνω ότι τάπωσες την πολλαπλή?? έκανες κάτι δλδ?
Πάντως έχω και άλλη μια συνδεσμολογία στο μυαλό μου για να κρατήσουμε και την ανακύκλωση.
Δηλαδή, ταπώνουμε πολλαπλή, περνάμε τον σωλήνα των πίσω αναθυμιάσεων μέσα απ το δοχείο και μετά τον ρίχνουμε πάνω στο κολάρο της εισαγωγής, εκεί δλδ που κουμπώνει ο μπροστινός, ενώ στον μπροστινό που αποσυνδέουμε, βάζουμε ένα φιλτράκι και τον αφήνουμε ελέυθερο.
Έτσι αναροφάται φρέσκος αέρας απο το φιλτράκι, μπαίνει στο μοτέρ, βγαίνουν οι αναθυμιάσεις απο τον πίσω σωλήνα, περνάνε μέσα απο το δοχείο να αφήσουν τη μούργα και μπαίνουν στο κολάρο της εισαγωγής.
Βέβαια κ αυτό θεωρία είναι, αλλα θα τα δω στην πράξη, όταν έρθει το δοχείο κ αφου γυρίσω απο Πήλιο!

ναι ήρθε η τάπα πολλαπλής από την πεζο και φυσικά κουμπώνει άψογα..
makis106 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 02:20:49
Θέμα δημοσίευσης:
Την τάπωσες δλδ? το έχεις αφήσει με τον ένα σωλήνα αναθυμιάσεων μόνο??
giannis27 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 04:44:40
Θέμα δημοσίευσης:
ταπώθηκε παιδιά.
πάντως τα αμερικανάκια το κάνουν εδώ κ ένα χρόνο στα μίνι αλλά αυτοί επειδή είναι large τύποι δίνουν κάπου στα 60 δολλάρια για μια τάπα η οποία μπαίνει ανάμεσα στον σωλήνα/καπάκι
Laughing

http://s1138.photobucket.com/albums/n538/serraios1/tapa%20anathimiaseon/
makis106 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 10:51:03
Θέμα δημοσίευσης:
Ωραία Γιαννη! Αλλα δεν θα το αφήσεις απλα ετσι, ε? Rolling eyes
Τώρα όλα τα λάδια πάνε στην τουρμπίνα, κ σε χρόνο dt το i/c σου θα έχει βουλώσει...
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 26 Μάρ 2011, 11:29:39
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
ταπώθηκε παιδιά.
πάντως τα αμερικανάκια το κάνουν εδώ κ ένα χρόνο στα μίνι αλλά αυτοί επειδή είναι large τύποι δίνουν κάπου στα 60 δολλάρια για μια τάπα η οποία μπαίνει ανάμεσα στον σωλήνα/καπάκι
Laughing

http://s1138.photobucket.com/albums/n538/serraios1/tapa%20anathimiaseon/

Ωραίος, περιμένουμε αποτελέσματα εντός ημερών..μήν προκύψει κανα απρόοπτο εννοώ, που το απεύχομαι!
Οι ταπούλες κούμπωσαν απροβλημάτιστα και στη πολλαπλή και στο ψευτοκάπακο;

Πάντως με τις μπροστά αναθυμιάσεις τι έχεις κατα νού να κάνεις;
salex - Σαβ 26 Μάρ 2011, 17:13:11
Θέμα δημοσίευσης:
Catch tank κατακόρυφο οεο! Very happy
Το λαδάκι να μείνει στο δοχείο του.
giannis27 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 17:13:26
Θέμα δημοσίευσης:
σε κάνα μισάωρο τσεκάρετε τα how to ! Wink

οι τάπες κούμπωσαν κανονικά κ στην πολλαπλή κ στο καπάκι.
σε ένα αμερικάνικο σάιτ μίνι κούπερ είδα ένα πολύ ενδιαφέρων τόπικ σχετικά με τις αναθυμιάσεις ,μια εταιρία που ασχολείται με τα μίνι έβγαλε μια τάπα η οποία συνδέεται ανάμεσα στο καπάκι κ στον σωλήνα που πάει στην πολλαπλή αυτή η τάπα κάνει δύο δουλειές δεν ταπώνει μόνο τις αναθυμιάσεις αλλά βγάζει κ σωληνάκι για να συνδέσεις μπαρόμετρο κάτι σαν τον αποστάτη του μαπ(πολύ έξυπνο μπορώ να πω)από την στιγμή που ταπώνεις τις αναθυμιάσεις κ υπάρχει αυτή η διαθέσιμη τρυπούλα στην πολλαπλή είπαν να την αξιοποιήσουν αντί να την ταπώσουν απλά έτσι αντί να βάζεις αποστάτη στον μαπ βάζεις αυτήν την τάπα η οποία έχει κάπου στα 60 δολλάρια κ κάνεις δύο δουλειές μαζί κ παίρνεις πίεση/υποπίεση κ ταπώνεις τις αναθυμιάσεις.
any way πολλά παιδιά εκεί στο αμέρικα έχουν ταπώσει τις αναθυμιάσεις(1 χρόνο πριν) κ δεν έχουν αναφέρει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής .
SαλιγκαρAKIS - Σαβ 26 Μάρ 2011, 18:34:09
Θέμα δημοσίευσης:
Όμορφα, οπότε πάμε και μείς για τάπωμα..έβγε!
android - Σαβ 26 Μάρ 2011, 18:49:56
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
σε κάνα μισάωρο τσεκάρετε τα how to ! Wink

οι τάπες κούμπωσαν κανονικά κ στην πολλαπλή κ στο καπάκι.
σε ένα αμερικάνικο σάιτ μίνι κούπερ είδα ένα πολύ ενδιαφέρων τόπικ σχετικά με τις αναθυμιάσεις ,μια εταιρία που ασχολείται με τα μίνι έβγαλε μια τάπα η οποία συνδέεται ανάμεσα στο καπάκι κ στον σωλήνα που πάει στην πολλαπλή αυτή η τάπα κάνει δύο δουλειές δεν ταπώνει μόνο τις αναθυμιάσεις αλλά βγάζει κ σωληνάκι για να συνδέσεις μπαρόμετρο κάτι σαν τον αποστάτη του μαπ(πολύ έξυπνο μπορώ να πω)από την στιγμή που ταπώνεις τις αναθυμιάσεις κ υπάρχει αυτή η διαθέσιμη τρυπούλα στην πολλαπλή είπαν να την αξιοποιήσουν αντί να την ταπώσουν απλά έτσι αντί να βάζεις αποστάτη στον μαπ βάζεις αυτήν την τάπα η οποία έχει κάπου στα 60 δολλάρια κ κάνεις δύο δουλειές μαζί κ παίρνεις πίεση/υποπίεση κ ταπώνεις τις αναθυμιάσεις.
any way πολλά παιδιά εκεί στο αμέρικα έχουν ταπώσει τις αναθυμιάσεις(1 χρόνο πριν) κ δεν έχουν αναφέρει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής .

τι μας εμποδίζει να τρυπήσουμε αυτήν την τάπα που χουμε?το βλέπω αρκετά κάλο το πλαστικό της
giannis27 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 19:24:29
Θέμα δημοσίευσης:
τίποτα !

μπορούμε άνετα να βιδώσουμε μια μικρή σωληνίτσα πάνω στην τάπα εισαγωγής κ από εκεί να παίρνουμε πίεση/υποπίεση για μπαρόμετρο σκάστρα κλπ.

απλά αυτός ο τύπος στο αμέρικα το πήρε μυρωδιά έφτιαξε μια όμορφη ταπούλα κ την πουλάει για 60$
http://defendersofspeed.com/store/product.php?id_product=31

k μάλιστα το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το χάλκινο κομμάτι,το μόνο που χρειάζεται είναι μια τρυπούλα κ βίδωμα.

Lefter1s RC - Σαβ 26 Μάρ 2011, 19:41:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ξερει κανεις αυτο τι ειναι?
http://defendersofspeed.com/store/product.php?id_product=13
saikoe_39 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 19:45:33
Θέμα δημοσίευσης:
την εχουν και τα μεγαλα Bmw αυτην πατεντα...!!!
σου φερνει ηχο μεσα στην καμπινα....

αλλα....this adds an inefficiency to the intake system that can drop the amount of available boost by 0.25-0.5 psi on stock MINIs (or greater in heavily modded cars)
makis106 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 19:47:45
Θέμα δημοσίευσης:
Noisemaker Question Question Question Αυτά είναι, εμεις γιατι δεν έχουμε τέτοιο! Sad
manosm3 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 20:33:38
Θέμα δημοσίευσης:
sound generator το λεει η bmw
makis106 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 20:54:43
Θέμα δημοσίευσης:
manosm3 έγραψε:
sound generator το λεει η bmw

Ηχογεννήτρια δηλαδή?? Καυλογεννήτρια θα το λεγα εγώ Exclamation Very happy
manosm3 - Σαβ 26 Μάρ 2011, 21:46:49
Θέμα δημοσίευσης:
Αν σκεφτεις οτι το βαζει στα 3λτ 6κυλινδρα εχεις ενα δικιο (θα τα ειχες ολα αν αναφεροσουν στα 6κυλινδρα 6πεταλουδα Very happy )
makis106 - Πεμ 31 Μάρ 2011, 01:18:53
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα έκανα τον καθαρισμό πολλαλης-βαλβίδων εισαγωγής με το ΤUNAP 133.
Ο ψεκασμός έγινε απο το σημείο επάνω στην πολλαπλή που κουμπώνουν οι αναθυμιάσεις της βενζίνης, και όχι απο εκείνο που κουμπώνουν οι αναθυμιάσεις του κινητήρα, καθώς εκείνη η τρύπα έχει εμπόδιο, και θα εμπόδιζε το σωληνάκι του σπρει να μπει μέσα στην πολλαπλή και να ψεκάσει σε όλους τους αυλούς της.
Κατά τον πρώτο ψεκασμό ο καπνός που έβγαλε ήταν μπλε, που σημαίνει ότι κάηκαν λάδια. Κατα το διάστημα της αναμονής (σβηστός κινητήρας) μέχρι τον δεύτερο ψεκασμό, η πολλαπλή σχεδόν έσταζε λάδια ανακατεμένα με το καθαριστικό υγρό. Στον δεύτερο ψεκασμό περισσότερος άσπρος καπνός που ήταν μάλλον απο το καθαριστικό. Το σίγουρο είναι ότι καθάρισε την πολλαπλή απο τα λάδια, το ζητούμενο βέβαια είναι αν κατάφερε να καθαρίσει και τις επικαθήσεις πάνω στις βαλβίδες...
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλα μπορώ να πω ότι διακρίνω μια διαφορά στο στροφάρισμα ψηλα...
Εγώ πάντως θα προχωρήσω και σε παραγγελία seafoam απο ebay...
giannis27 - Πεμ 31 Μάρ 2011, 16:29:11
Θέμα δημοσίευσης:
ελπίζω να άλλαξες λάδια !κ αν δεν άλλαξες άλλαξε τα γρήγορα! Exclamation Exclamation
αυτός ο καθαρισμός γίνεται πριν το σέρβις αμέσως μετά άντε το πολύ 100χλμ πρέπει να αλλαχθούν τα λάδια.

seafoam που βρήκες?εγώ είχα βρει έναν πωλητή από Αγγλία αλλά δεν τα στέλνει Ελλάδα.
Lefter1s RC - Πεμ 31 Μάρ 2011, 17:40:43
Θέμα δημοσίευσης:
giannis27 έγραψε:
ελπίζω να άλλαξες λάδια !κ αν δεν άλλαξες άλλαξε τα γρήγορα! Exclamation Exclamation
αυτός ο καθαρισμός γίνεται πριν το σέρβις αμέσως μετά άντε το πολύ 100χλμ πρέπει να αλλαχθούν τα λάδια.

seafoam που βρήκες?εγώ είχα βρει έναν πωλητή από Αγγλία αλλά δεν τα στέλνει Ελλάδα.

Γιαννη γιατι το λες αυτο? στις οδηγιες δεν αναφερει τιποτα για αλλαγη λαδιων..
ironman02 - Πεμ 31 Μάρ 2011, 18:35:18
Θέμα δημοσίευσης:
Μήπως έχει βγεί εντελώς off topic το θέμα? Very happy
android - Πεμ 31 Μάρ 2011, 18:53:22
Θέμα δημοσίευσης:
ironman02 έγραψε:

είναι από τις σπάνιες φόρες...μην πω η μοναδική...που έχει νόημα ...υπάρχουν σοβαρές απόψεις,ιδέες και συζήτηση ..αν και off topic...πράγμα που δεν γίνετε σε κανένα άλλο off topic
Lefter1s RC - Πεμ 31 Μάρ 2011, 19:07:37
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
ironman02 έγραψε:

είναι από τις σπάνιες φόρες...μην πω η μοναδική...που έχει νόημα ...υπάρχουν σοβαρές απόψεις,ιδέες και συζήτηση ..αν και off topic...πράγμα που δεν γίνετε σε κανένα άλλο off topic

+1
ironman02 - Πεμ 31 Μάρ 2011, 19:40:30
Θέμα δημοσίευσης:
android έγραψε:
ironman02 έγραψε:

Συμφωνώ, αλλά θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ένα άλλο θέμα απλά το "δεύτερο topic" . Να μπορεί και κάποιος να βρεί αυτά που λέγονται για δοχείο αναθυμιάσεων κτλ, γιατί από το "207 rc περίεργο κροτάλισμα" σιγά μην φανταστεί ότι υπάρχουν και πληροφορίες για δοχείο αναθυμιάσεων.. Smile
makis106 - Πεμ 31 Μάρ 2011, 20:10:42
Θέμα δημοσίευσης:
Lefter1s RC έγραψε:
giannis27 έγραψε:

Γιαννη γιατι το λες αυτο? στις οδηγιες δεν αναφερει τιποτα για αλλαγη λαδιων..

Εκτός απ το ότι δεν το αναφέρει, δεν δέχομαι οτι μπορεί απο το σύστημα εισαγωγής και το θάλαμο καύσης να περάσει το καθαριστικό ή οτιδήποτε άλλο στα λάδια, σε διάστημα ενός λεπτού που διαρκεί ο καθαρισμός...

Συν το οτι τα λάδια τα άλλαξα πριν 500κμ κ τα λυπάμαι Whistling

android έγραψε:
ironman02 έγραψε:

+1000
Το θέμα είναι σοβαρό, αφορά πολλούς και θα έπερεπε ήδη να έχει γίνει η μεταφορά (το έχω ήδη ζητήσει στις αρχές των off topic). Κακώς ίσως αναπτύχθηκε εδω, αλλα έτσι θα συνεχίζεται αναγκαστικά εδώ...
Παρακαλούνται οι mods για την τράμπα! Very happy
salex - Πεμ 31 Μάρ 2011, 21:48:18
Θέμα δημοσίευσης:
Παίδες, μετά από την εκτενή παρουσίαση του Γιάννη και τη συζήτηση που είχαμε για τις τάπες, τις έβαλα κι εγώ σήμερα στο δικό μου.

Από τη σωλήνα αναθυμιάσεων του ψευτοκάπακου που πηγαίνει στην πολλαπλή εισαγωγής βγήκε λάδι και μάλιστα χρώματος ξανθού!

Υποψιάζομαι ότι θα υπάρξει σαφής βελτίωση με τις ταπωμένες πίσω αναθυμιάσεις, μένει να δω τώρα πόσο λάδι θα βγαίνει από μπροστά...

Πάντως στην ψυχρή εκκίνηση το αυτοκίνητο μου φάνηκε σταθερότερο και πιο ήρεμο καθώς ανέβαζε στροφές, όπως και όταν έπεσε στη συνέχεια.
Περισσότερες εντυπώσεις θα σας πω μόλις το κάνω και καμια βόλτα (το ανέβαλα λόγω βροχής).
alexandros 207 Rallye - Παρ 01 Απρ 2011, 09:36:13
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 απο οσα ξερω και μπορω να φανταστω ο giannis27
εχει δικιο γιατι αυτο το καθαριστικο εινα κατι σαν διαλιτικο οκ?
εκτος του οτι μπηκε στο θαλαμο καυσης περασε και απο τις βαλβιδες εισαγωγης
ε εκει περνανε λαδια
αρα αναμειχθηκε με τα λαδια(λιγο αλλα ειναι γεγονος)
οπως και μεσα στους κυλινδρους
περναει μια μικρη αλλα υπαρκτη ποσοτητα κατω απο τα ελατηρια

αρα αφου ειναι κατι σαν διαλιτικο οσο να ναι επιρρεασε τα λαδια
λιγο -πολυ δεν ξερω
αλλα σαν αποψη στεκει
γνωμη μου παντα
τωρα δεν ξερω αν πρεπει να ξαναλλαξεις λαδια Confused
ασ πει και κανενας πιο ειδικος Whistling
SαλιγκαρAKIS - Παρ 01 Απρ 2011, 10:12:37
Θέμα δημοσίευσης:
salex έγραψε:
Παίδες, μετά από την εκτενή παρουσίαση του Γιάννη και τη συζήτηση που είχαμε για τις τάπες, τις έβαλα κι εγώ σήμερα στο δικό μου.

Από τη σωλήνα αναθυμιάσεων του ψευτοκάπακου που πηγαίνει στην πολλαπλή εισαγωγής βγήκε λάδι και μάλιστα χρώματος ξανθού!

Υποψιάζομαι ότι θα υπάρξει σαφής βελτίωση με τις ταπωμένες πίσω αναθυμιάσεις, μένει να δω τώρα πόσο λάδι θα βγαίνει από μπροστά...

Πάντως στην ψυχρή εκκίνηση το αυτοκίνητο μου φάνηκε σταθερότερο και πιο ήρεμο καθώς ανέβαζε στροφές, όπως και όταν έπεσε στη συνέχεια.
Περισσότερες εντυπώσεις θα σας πω μόλις το κάνω και καμια βόλτα (το ανέβαλα λόγω βροχής).

Να ρωτήσω και γώ κάτι (μπορεί να είναι και άκυρο βέβαια);
Η μπροστά σωλήνα των αναθυμιάσεων παρέμεινε ώς είχε γυρισμένη μέσα στην εισαγωγή;
Εάν ναί, δέν 'φοβάσαι' μήν τραβάει πολύ λαδίλα από το ψευτοκάπακο λόγω υποπιέσεων;
MEMsound - Παρ 01 Απρ 2011, 10:24:20
Θέμα δημοσίευσης:
makis106 έγραψε:
+1000
Το θέμα είναι σοβαρό, αφορά πολλούς και θα έπερεπε ήδη να έχει γίνει η μεταφορά (το έχω ήδη ζητήσει στις αρχές των off topic). Κακώς ίσως αναπτύχθηκε εδω, αλλα έτσι θα συνεχίζεται αναγκαστικά εδώ...

απο ποιο ποστ και μετα και με τι τιτλο?
SαλιγκαρAKIS - Παρ 01 Απρ 2011, 10:34:48
Θέμα δημοσίευσης:
MEMsound έγραψε:
makis106 έγραψε:
+1000

Ίσως από το πρώτο post του giannis27 στη σελ. 6; Rolling eyes
android - Παρ 01 Απρ 2011, 11:37:13
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:
salex έγραψε:

Η μπροστά σωλήνα των αναθυμιάσεων παρέμεινε ώς είχε γυρισμένη μέσα στην εισαγωγή;
Εάν ναί, δέν 'φοβάσαι' μήν τραβάει πολύ λαδίλα από το ψευτοκάπακο λόγω υποπιέσεων;

ακριβως αυτο κανεις...βγαζεις ολη την λαδιλα απο την μια σωληνα...γι αυτο θελει δοχειο αναθυμιασεων και μετα στην εισαγωγη
giannis27 - Παρ 01 Απρ 2011, 17:44:23
Θέμα δημοσίευσης:
όντως το κάναμε πόρνη το τοπικ αλλά τουλάχιστον είναι για καλό σκοπό κ από ότι βλέπω είναι πάρα πολύ δύσκολο να καθαρίσει το τόπικ από την στιγμή που π.χ. σε ένα ποστ να υπάρχουν αναφορές για τρία σοβαρά προβλήματα,άρα το να καθαρίσει το τοπικ κ να μεταφερθούν τα ποστ σε καινούργια η υπάρχοντα τόπικ θα είναι πάρα πολύ δύσκολο.

σχετικά με το seafoam,σε ξένα φόρουμ λένε ότι αυτός ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται λίγο πριν το σέρβις για τον λόγο που πολύ σωστά είπε ο alexandros 207 Rallye ,βάζεις το καθαριστικό κ σβήνεις τον κινητήρα το καθαριστικό περνάει από την εισαγωγή στις βαλβίδες εισαγωγής στον χώρο καύσης κ ένα μέρος του περνάει από τις βαλβίδες εξαγωγής μέχρι να σβήσεις τον κινητήρα ,το κυρίως όμως καθαριστικό μένει μέσα στον χώρο καύσης από εκεί ένα μικρό μέρος του περνάει μέσα από τα ελατήρια(καθαρίζει κ τα ελατήρια) κ καταλήγει στο κάρτερ.
εμένα πάντως η γνώμη μου είναι να τα αλλάξεις μην τσιγκουνεύεσαι τα 60€
salex - Παρ 01 Απρ 2011, 17:48:10
Θέμα δημοσίευσης:
SαλιγκαρAKIS έγραψε:

Πολύ εύστοχη ερώτηση Σάκη, το ίδιο αναρωτιόμουν κι εγω.

Για αυτό, άφησα την μπροστινή σωλήνα αναθυμιάσεων ελεύθερη δίπλα στη φιλτροχοάνη μου - δηλαδή εκτός εισαγωγής (πριν την τουρμπινα).

Επειδή έχω κατασκευάσει θερμοασπίδα από την κάτω πλευρά της φιλτροχοάνης, ανάμεσα στο ψυγείο και τη μπαταρία ώστε να μη τραβάει ζεστό αέρα από το βεντιλατέρ, όλες οι αναθυμιάσεις πέφτουν στη θερμοασπίδα και φαίνονται.

Το αποτέλεσμα: Σήμερα έκανα περίπου 50 χλμ με πολλά ενδιάμεσα πατήματα γιατί αναρωτιόμουν κι εγώ πόση λαδίλα βγαίνει. Βλέπετε λόγω χιλιομέτρων και πίεσης (στο 1.4 σταθερά περίπου), φανταζόμουν ότι θα έχει κάμποση.

Τελικά η λαδίλα που βγήκε ήταν λίγες σταγόνες. Καμία σχέση με αυτά που περίμενα, αλλά από την άλλη πλευρά, δεν τα έριξα στην τουρμπίνα.

Ως παραπροιόν το μηχανοστάσιο μυρίζει λιγάκι λαδίλα, όμως δεν φτάνει η μυρωδιά στην καμπίνα. Πιστεύω όμως ότι και στην αγελάδα να ρίχναμε τις μπροστινές αναθυμιάσεις, δεν πειράζει. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι πολύ το λάδι που ξεφεύγει από εκεί.

Τη δουλειά μάλλον μας την έκανε ως τώρα το πίσω σωληνάκι αναθυμιάσεων.

Αυτές οι τάπες της Peugeot είναι απίθανες - εφαρμόζουν τέλεια. Επειδή έχουν αρκετό πάχος, μπορεί να μπει μαστός για μπαρόμετρο χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει κανείς το boost spacer της ATP ή της ALTA! Κάνει τη δουλειά σου με 5Ε αντί για 80Ε!
MEMsound - Παρ 01 Απρ 2011, 18:44:13
Θέμα δημοσίευσης:
αρα το τοπικ μενει ως εχει

για πειτε ενα νεο τιτλο να του δωσουμε

για να βοηθαει καποιον στην Αναζητηση
NoDsl - Παρ 01 Απρ 2011, 18:46:14
Θέμα δημοσίευσης:
Παρμένο απο το ΟΥΚ: "Ρουφιόλαααααα" Laughing
giannis27 - Παρ 01 Απρ 2011, 19:22:18
Θέμα δημοσίευσης:
Γενική συζήτηση προβλημάτων ΤΗΡ κινητήρων. Question
makis106 - Δευ 04 Απρ 2011, 16:18:59
Θέμα δημοσίευσης:
alexandros 207 Rallye έγραψε:
makis106 απο οσα ξερω και μπορω να φανταστω ο giannis27
εχει δικιο γιατι αυτο το καθαριστικο εινα κατι σαν διαλιτικο οκ?
εκτος του οτι μπηκε στο θαλαμο καυσης περασε και απο τις βαλβιδες εισαγωγης
ε εκει περνανε λαδια
αρα αναμειχθηκε με τα λαδια(λιγο αλλα ειναι γεγονος)
οπως και μεσα στους κυλινδρους
περναει μια μικρη αλλα υπαρκτη ποσοτητα κατω απο τα ελατηρια

αρα αφου ειναι κατι σαν διαλιτικο οσο να ναι επιρρεασε τα λαδια
λιγο -πολυ δεν ξερω
αλλα σαν αποψη στεκει
γνωμη μου παντα
τωρα δεν ξερω αν πρεπει να ξαναλλαξεις λαδια Confused
ασ πει και κανενας πιο ειδικος Whistling

Όλα αυτά μπορούν να ισχύουν, αλλα όχι σε βαθμο που θα με έκαναν να ανησυχώ.
Και επειδή το αναλύουμε, απο τους οδηγούς των βαλβίδων, λόγω υποπίεσης υπάρχει η τάση να έρχονται λάδια προς την εισαγωγή και όχι το αντίστροφο.
Το ίδιο ισχύει και στους κυλίνδρους. Και γενικά δεν με ανησυχεί κάτι απ' αυτά εκτός κ αν έβλεπα καποια τέτοια οδηγία...

MEMsound έγραψε:
makis106 έγραψε:
+1000

Μάνθο νομίζω απο δω http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=423195#423195 και κάτω, θα μπορούσαν να φύγουν για καινoύργιο topic, με πιθανό τιτλο πχ. 207-ΤΗΡ προβλήματα με αναθυμιάσεις και αντιμετώπιση...
giannis27 - Τρι 05 Απρ 2011, 20:53:33
Θέμα δημοσίευσης:
το κουίζ της βραδιάς ποιος ξέρει τι είναι αυτό το σωληνάκι?
για να μην σας παιδεύω βρίσκεται γαντζωμένο πάνω στον δείκτη του λαδιού.

όποιος καταλάβει τι είναι κ ποια είναι η λειτουργία του θα έχει λύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν τα αμαξάκια μας!
makis106 - Τετ 06 Απρ 2011, 00:46:35
Θέμα δημοσίευσης:
Το έχω δει και εγώ, βασικά είναι πολυ κοντα στο δυναμό. Μήπως είναι κάτι σαν αισθητήρας??? θερμοκρασίας???
Για πες...
giannis27 - Τετ 06 Απρ 2011, 01:38:20
Θέμα δημοσίευσης:
http://www.psclub.gr/forum/viewtopic.php?p=429298#429298

θα κλάψεις μόλις δεις τι είναι κ ποια η δουλειά του! Laughing
power - Παρ 08 Απρ 2011, 11:02:07
Θέμα δημοσίευσης:
Σήμερα πήρα και γω τις τάπες. Αν ταπώσουμε τις πίσω και βάλουμε ένα δοχείο αναθυμιάσεων για μπροστά θα είναι οκ ή θα πρέπει και η πίσω να πηγαίνει στο δοχείο αναθυμιάσεων όπως έκανε ο Γιάννης?
makis106 - Παρ 08 Απρ 2011, 14:07:50
Θέμα δημοσίευσης:
Κοίταξε, αρχικά κ εγω έτσι το χα σκεφτει, να πάρω και απ τις δύο με ταφ, αλλα δε ξέρω σε τι μπορει να οφελήσει, καθώς στο τέλος απο μια θα βγούνε και οι δυο πάλι, οπότε τι κερδιζεις...
Για να αποφύγω και τις πολλες σωληνωσεις, καθώς δεν υπάρχει χώρος, θα την ταπώσω την πίσω και θα πάρω μόνο απ την μπροστά, το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να ειναι αρκετα μεγάλες οι διατομες του σωλήνα και των διόδων του δοχείου...
power - Παρ 08 Απρ 2011, 14:33:12
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι και γω εκεί κολλαω επειδή έχω το φιλτροκουτι πάνω και το δοχείο θα μπει κάτω από την σκούπα οπότε αν είναι να κουμπώσουμε και πίσω για αναθυμιάσεις θα έχουμε πολλές σωλήνες. Η διατομή των διόδων είναι 15mm.
makis106 - Παρ 08 Απρ 2011, 14:50:40
Θέμα δημοσίευσης:
Ναι, είναι λίγο στριμωγμένα. Μόνο κατω απο το σκουπάκι, χαμηλά μπορει να παει, το προβάρισα και φαινεται οκ.
Η διατομή των διόδων των δοχείων ποικίλει, συνήθως είναι ή 9, 10, 15. Το μεγαλύτερο που βρήκα εγώ ήταν 15.

...το δικο μου project λιγο πριν το πάσχα, τωρα δεν εχω το αμαξι μαζι... Sad
Όλες οι Ώρες είναι GMT + 2 Ώρες